Mooi ingesneden!quote:Op zaterdag 28 mei 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Niet ontevreden voor eerste poging tot échte baguette:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(geen desem)
ziet er beter uit dan mijn misbaksel gisterquote:Op zaterdag 28 mei 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Niet ontevreden voor eerste poging tot échte baguette:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(geen desem)
Mooi! Goeie gaten!quote:Op zaterdag 28 mei 2016 16:36 schreef Isegrim het volgende:
U vraagt, wij draaien.
[ afbeelding ]
Moet nog wel regelmatiger, maar dat zit 'm in de vormtechniek.
Kruim is prachtig!quote:Op zaterdag 11 juni 2016 22:03 schreef computergirl het volgende:
Ter entertainment......lang geleden dat ik zo'n misbaksel gemaakt heb.
Werken met hoge hydratatie is niet mijn ding, recept is van Sinclair workshop (brood met lijnzaad)
[ link | afbeelding ]
De pannenkoek is overigenswel goed van structuur en prima eetbaar
[ link | afbeelding ]
Mooi dun gesneden. Met de hand of met een snijmachine?quote:Op zaterdag 11 juni 2016 22:03 schreef computergirl het volgende:
Ter entertainment......lang geleden dat ik zo'n misbaksel gemaakt heb.
Werken met hoge hydratatie is niet mijn ding, recept is van Sinclair workshop (brood met lijnzaad)
[ link | afbeelding ]
De pannenkoek is overigenswel goed van structuur en prima eetbaar
[ link | afbeelding ]
met de hand, meestal lukt me dat niet zo goedquote:Op zondag 12 juni 2016 13:33 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Mooi dun gesneden. Met de hand of met een snijmachine?
Nice! Ik krijg altijd ongelijke plakken als ik het brood aansnijd. Wel zo ambachtelijk maar ambachtelijk mijn neus ik vind gelijke plakken brood wel zo fijn.quote:Op zondag 12 juni 2016 14:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
met de hand, meestal lukt me dat niet zo goed
ik had idd getwijfeld of ik hem gewoon in broodblik zou bakken, maar in principe was mijn strech&fold techniek nog steeds niet goed genoeg denk ikquote:Op zondag 12 juni 2016 12:10 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Kruim is prachtig!
Anders bakvorm gebruiken voor hoge hydratatie?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 8% gewijzigd door Postbus100 op 12-06-2016 16:26:16 ]Somebody that I used to know
Ik kijk nooit tussen haar bbm recepten, maar de oven wordt dus niet voorverwarmd voor die bolletjes.quote:Op zondag 12 juni 2016 15:47 schreef Postbus100 het volgende:
Vandaag weer bolletjes gebakken! Sinds ik een bbm heb geleend, vind ik het een stuk makkelijker en daarmee leuker om af en toe een brood te bakken en te experimenteren met verschillende recepten.
Vandaag heb ik de lichtbruine bollen met lijnzaad van Levine gemaakt. Bij gebrek aan melkpoeder heb ik er twee cupjes koffiemelk doorheen gegooid. Misschien had ik daardoor iets minder water kunnen gebruiken, maar ach, ze smaakten prima. Alleen is de batch iets te hard in de oven gegaan. Er staat nu een tweede batch te rijzen, dus ik zal de oven iets lager zetten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Afgezien van de harde bovenkant zijn de broodjes net zo zacht als bruine bolletjes uit de winkel, en dat is me nog niet eerder gelukt
Ja, mijn oven heeft wel een flink vermogen, dus zou goed kunnen dat dat de oorzaak is. Ik heb mijn oven nog niet zo lang en ben nog aan het experimenteren welke temperaturen goed werken. Het is een heteluchtoven waarvan ze zeggen dat je die 10% lager moet instellen dan in de recepten staan, maar als ik dat doe bij grotere broden, dan duurt het veel langer voordat het allemaal gaar is dan recepten aangeven, dus soms twijfel ik wel over die indicaties. Plus dat je bij dit recept kan merken dat dit een oude van Levine is toen ze het allemaal nog niet zo nauwgezet omschreef ('oven op hoogste stand' waarbij mijn oven tot 230 graden gaat, maar zij vast 200 graden bedoelt; of '1 1/3 theelepel gist' waarbij theelepels onderling natuurlijk verschillen. Maar ach, als je Levines recepten een beetje kent, kom je er wel uit.quote:Op zondag 12 juni 2016 15:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik kijk nooit tussen haar bbm recepten, maar de oven wordt dus niet voorverwarmd voor die bolletjes.
kan best dat jouw oven relatief snel op temperatuur komt
Is de tweede foto in spoiler de binnenkant van de volkoren?
dat brood heb ik nu al 2x bij haar workshops gegeten, en is ergquote:Op dinsdag 28 juni 2016 00:42 schreef Lot_1 het volgende:
Oeh, Computergirl, dat ziet er erg lekker uit
Ik heb de laatste tijd een paar keer een pecan-rozijnenbroodje gebakken adh van een recept van Levine:
[ afbeelding ]
Is echt heel erg lekker! Er zitten koekkruiden in
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |