Kusje eropquote:Op woensdag 22 juni 2016 13:52 schreef Vjenne12345 het volgende:
Mannen, ik had niet voorzien dat mijn vraag voor zoveel discussie zou zorgen. Zullen we het weer over het topic hebben?
Ik weet inmiddels wat het is.
Bedankt Hans.quote:Op woensdag 22 juni 2016 13:54 schreef Elleska het volgende:
alleen stel je met "is het gaar" een totaal andere vraag dus krijg je logischerwijs ook een ander antwoord.
wanneer je de vraag veranderd door "is de garing goed?" dan is het antwoord hetzelfde als bij "is de cuisson goed?"
In principe wel, maar dat zou vanwege de associatie met 'gaar' tot een verkeerde interpretatie kunnen leiden. Als je een vreemd woord gebruikt heb je dat niet.quote:Op woensdag 22 juni 2016 13:54 schreef Elleska het volgende:
alleen stel je met "is het gaar" een totaal andere vraag dus krijg je logischerwijs ook een ander antwoord.
wanneer je de vraag veranderd door "is de garing goed?" dan is het antwoord hetzelfde als bij "is de cuisson goed?"
Leesvoer voor jou. Over eufemismen van Quinequote:Op woensdag 22 juni 2016 14:05 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In principe wel, maar dat zou vanwege de associatie met 'gaar' tot een verkeerde interpretatie kunnen leiden. Als je een vreemd woord gebruikt heb je dat niet.
Dit heeft slechts zijdelings met eufemismen te maken. Het is in allerlei beroepen heel normaal om een buitenlands of anderzins exotisch of ongebruikelijk woord te gebruiken ipv de letterlijke Nederlandse vertaling omdat het buitenlands woord zonder het dagelijks gebruik komt en daardoor schoon en meer specifiek is.quote:Op woensdag 22 juni 2016 14:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Leesvoer voor jou. Over eufemismen van Quine
Je hebt Quine duidelijk niet gelezenquote:Op woensdag 22 juni 2016 14:18 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dit heeft slechts zijdelings met eufemismen te maken. Het is in allerlei beroepen heel normaal om een buitenlands of anderzins exotisch of ongebruikelijk woord te gebruiken ipv de letterlijke Nederlandse vertaling omdat het buitenlands woord zonder het dagelijks gebruik komt en daardoor schoon en meer specifiek is.
Wat was je anders aan het doen dan, mij een tip geven om iets te herlezen?quote:Op woensdag 22 juni 2016 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt Quine duidelijk niet gelezen
Alleererst zou ik je eens aanraden de draad terug te lezen met mijn kritiek op je mening over het gebruik van de term ipv je standpunt telkens te herhalen.quote:Op woensdag 22 juni 2016 14:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wat was je anders aan het doen dan, mij een tip geven om iets te herlezen?
Nog een herleestip? Ik lees liever meteen goed.quote:Op woensdag 22 juni 2016 14:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alleererst zou ik je eens aanraden de draad terug te lezen met mijn kritiek op je mening over het gebruik van de term ipv je standpunt telkens te herhalen.
Geen idee of zoete aardappel voldoende zetmeel bevat om het knapperig te krijgen, maar zou het eens met frituren proberen.quote:Op woensdag 22 juni 2016 15:05 schreef Gesloten het volgende:
Piet, gisteren heb ik geprobeerd zoete aardappelfriet te maken in de oven. Ze worden bij mij alleen nooit lekker knapperig, maar blijven zacht. Heb ze 45 minuten in de oven op 200 graden gehad, met wat olijfolie, zout en pimenton.
Hoe krijg ik ze knapperig?
Niet.quote:Op woensdag 22 juni 2016 15:05 schreef Gesloten het volgende:
Piet, gisteren heb ik geprobeerd zoete aardappelfriet te maken in de oven. Ze worden bij mij alleen nooit lekker knapperig, maar blijven zacht. Heb ze 45 minuten in de oven op 200 graden gehad, met wat olijfolie, zout en pimenton.
Hoe krijg ik ze knapperig?
Is nieuw buzz woordje.quote:Op woensdag 22 juni 2016 15:46 schreef RobinOok het volgende:
En dat gemauw of cuisson kan ik niet volgen.
Je kunt ze kunstmatig een laagje geven, eerst garen, afkoelen en dan door een mengsel van bloem en kruiden halen. Goed afschudden en dan op rooster in de ovenquote:Op woensdag 22 juni 2016 15:05 schreef Gesloten het volgende:
Piet, gisteren heb ik geprobeerd zoete aardappelfriet te maken in de oven. Ze worden bij mij alleen nooit lekker knapperig, maar blijven zacht. Heb ze 45 minuten in de oven op 200 graden gehad, met wat olijfolie, zout en pimenton.
Hoe krijg ik ze knapperig?
Autocorrect is niet way het geweest is...quote:Op woensdag 22 juni 2016 13:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, haring wordt weer zonder warmte gegaart
ja, duhuh!quote:Op woensdag 22 juni 2016 16:43 schreef Wantie het volgende:
[..]
Is nieuw buzz woordje.
Betekent de juiste gaarheid
Inderdaad, zo knapperig als aardappels wordt het nooit. Maar heel lekker zeker wel als jr ze goed kruidt!quote:
Zie nou pas dat er al een hele discussie aan vooraf is gegaanquote:
Frituren.quote:Op woensdag 22 juni 2016 15:05 schreef Gesloten het volgende:
Piet, gisteren heb ik geprobeerd zoete aardappelfriet te maken in de oven. Ze worden bij mij alleen nooit lekker knapperig, maar blijven zacht. Heb ze 45 minuten in de oven op 200 graden gehad, met wat olijfolie, zout en pimenton.
Hoe krijg ik ze knapperig?
Bij mij welquote:Op woensdag 22 juni 2016 22:33 schreef RobinOok het volgende:
Ook cassave wordt niet knapperig.
Gewoon bij neerleggen.
En nu wil je van Piet weten hoe je cotton lekker maakt?quote:Op woensdag 22 juni 2016 22:43 schreef emmyemmy het volgende:
Ze draaien hieronder heel hard hun muziek met het raam open.
Dus zij mogen genieten van Cotton Eye Joe op 100 volume gericht naar het raam
Hahaha. kut. Verkeerde topic.quote:Op woensdag 22 juni 2016 22:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En nu wil je van Piet weten hoe je cotton lekker maakt?
Denk dat je het krokant krijgt door het te frituren !quote:Op woensdag 22 juni 2016 22:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En nu wil je van Piet weten hoe je cotton lekker maakt?
Angelique, deel 3?quote:Op woensdag 22 juni 2016 23:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Katoen (vooral egyptische) serveer je in chocolade (bonuspunten voor wie weet naar welk boek ik verwijs als culturele referentie, een klassieker, geen obscuur werk)
Zeker weer catch22...?quote:Op woensdag 22 juni 2016 23:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Katoen (vooral egyptische) serveer je in chocolade (bonuspunten voor wie weet naar welk boek ik verwijs als culturele referentie, een klassieker, geen obscuur werk)
quote:
De film is ook niet slechtquote:Op donderdag 23 juni 2016 08:48 schreef Bramito het volgende:
[..]Ik wist het!
Ik moet dat boek toch eens lezen
Als je naar zo'n programma kijkt en niet snapt wat ze met 'cuisson' bedoelen heb je echt een beginnerscursus 'begrijpend luisteren' nodig.quote:Op woensdag 22 juni 2016 22:06 schreef Wantie het volgende:
[..]
Zie nou pas dat er al een hele discussie aan vooraf is gegaan![]()
Snap zelf niet waarom die term zoveel gebruikt wordt momenteel. Dat je hem bij Erik van Loo in de keuken hoort snap ik, maar bij een consumentenprogramma zaai je enkel verwarring bji de kijker met een potje interessant doen..
Nee, de makers moeten gewoon Nederlands spreken ipv hun ego omhoog halen door er buitenlandse woorden tussendoor te gooien terwijl dat niet nodig is.quote:Op donderdag 23 juni 2016 09:03 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Als je naar zo'n programma kijkt en niet snapt wat ze met 'cuisson' bedoelen heb je echt een beginnerscursus 'begrijpend luisteren' nodig.
Als je maar dun genoeg snijdt en lang genoeg frituurt wordt alles knapperig. Of het lekker wordt is dan weer een ander verhaal.quote:
Ah, vandaar 3 fouten in één zin:quote:Op woensdag 22 juni 2016 13:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, de beperkte kennis van Frans bij deze tv personen kan ik niets mee
1. Poulet de Bresse, niet poule de Bressequote:Op woensdag 22 juni 2016 08:40 schreef Pietverdriet het volgende:
'le temps de cuisson d'un poule de Bresse, d'un gauteau'
Grammaticaal ben ik een rampquote:Op zaterdag 25 juni 2016 00:23 schreef Prego het volgende:
[..]
Ah, vandaar 3 fouten in één zin:
[..]
1. Poulet de Bresse, niet poule de Bresse
2. Une poule, niet un poule
3. Gâteau, niet gauteau
Recept van een tunesische vriend van mijquote:Op vrijdag 15 juli 2016 09:43 schreef Quantic het volgende:
Goedemorgen allen,
Morgen komen er wat vrienden op bezoek en ik ben van plan wat mooie gerechten te maken. Een gerecht dat al heel lang op mijn verlanglijst staat is gevulde pijlstaartinktvis. (Ooit in Spanje gegeten en helemaal weg van).
Heeft iemand een mooi recept voor me?
Als salade, als soep en ook geroerbakken. Smaak is verschillend per oogst, soms beetje bitter, soms meer.quote:Op vrijdag 15 juli 2016 18:38 schreef Kaneelstokje het volgende:
Heeft iemand wel eens paardenbloem gegeten en zo ja, op wat voor wijze?
Catch-22quote:Op woensdag 22 juni 2016 23:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Katoen (vooral egyptische) serveer je in chocolade (bonuspunten voor wie weet naar welk boek ik verwijs als culturele referentie, een klassieker, geen obscuur werk)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |