Kusje eropquote:Op woensdag 22 juni 2016 13:52 schreef Vjenne12345 het volgende:
Mannen, ik had niet voorzien dat mijn vraag voor zoveel discussie zou zorgen. Zullen we het weer over het topic hebben?
Ik weet inmiddels wat het is.
Bedankt Hans.quote:Op woensdag 22 juni 2016 13:54 schreef Elleska het volgende:
alleen stel je met "is het gaar" een totaal andere vraag dus krijg je logischerwijs ook een ander antwoord.
wanneer je de vraag veranderd door "is de garing goed?" dan is het antwoord hetzelfde als bij "is de cuisson goed?"
In principe wel, maar dat zou vanwege de associatie met 'gaar' tot een verkeerde interpretatie kunnen leiden. Als je een vreemd woord gebruikt heb je dat niet.quote:Op woensdag 22 juni 2016 13:54 schreef Elleska het volgende:
alleen stel je met "is het gaar" een totaal andere vraag dus krijg je logischerwijs ook een ander antwoord.
wanneer je de vraag veranderd door "is de garing goed?" dan is het antwoord hetzelfde als bij "is de cuisson goed?"
Leesvoer voor jou. Over eufemismen van Quinequote:Op woensdag 22 juni 2016 14:05 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In principe wel, maar dat zou vanwege de associatie met 'gaar' tot een verkeerde interpretatie kunnen leiden. Als je een vreemd woord gebruikt heb je dat niet.
Dit heeft slechts zijdelings met eufemismen te maken. Het is in allerlei beroepen heel normaal om een buitenlands of anderzins exotisch of ongebruikelijk woord te gebruiken ipv de letterlijke Nederlandse vertaling omdat het buitenlands woord zonder het dagelijks gebruik komt en daardoor schoon en meer specifiek is.quote:Op woensdag 22 juni 2016 14:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Leesvoer voor jou. Over eufemismen van Quine
Je hebt Quine duidelijk niet gelezenquote:Op woensdag 22 juni 2016 14:18 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dit heeft slechts zijdelings met eufemismen te maken. Het is in allerlei beroepen heel normaal om een buitenlands of anderzins exotisch of ongebruikelijk woord te gebruiken ipv de letterlijke Nederlandse vertaling omdat het buitenlands woord zonder het dagelijks gebruik komt en daardoor schoon en meer specifiek is.
Wat was je anders aan het doen dan, mij een tip geven om iets te herlezen?quote:Op woensdag 22 juni 2016 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt Quine duidelijk niet gelezen
Alleererst zou ik je eens aanraden de draad terug te lezen met mijn kritiek op je mening over het gebruik van de term ipv je standpunt telkens te herhalen.quote:Op woensdag 22 juni 2016 14:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wat was je anders aan het doen dan, mij een tip geven om iets te herlezen?
Nog een herleestip? Ik lees liever meteen goed.quote:Op woensdag 22 juni 2016 14:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alleererst zou ik je eens aanraden de draad terug te lezen met mijn kritiek op je mening over het gebruik van de term ipv je standpunt telkens te herhalen.
Geen idee of zoete aardappel voldoende zetmeel bevat om het knapperig te krijgen, maar zou het eens met frituren proberen.quote:Op woensdag 22 juni 2016 15:05 schreef Gesloten het volgende:
Piet, gisteren heb ik geprobeerd zoete aardappelfriet te maken in de oven. Ze worden bij mij alleen nooit lekker knapperig, maar blijven zacht. Heb ze 45 minuten in de oven op 200 graden gehad, met wat olijfolie, zout en pimenton.
Hoe krijg ik ze knapperig?
Niet.quote:Op woensdag 22 juni 2016 15:05 schreef Gesloten het volgende:
Piet, gisteren heb ik geprobeerd zoete aardappelfriet te maken in de oven. Ze worden bij mij alleen nooit lekker knapperig, maar blijven zacht. Heb ze 45 minuten in de oven op 200 graden gehad, met wat olijfolie, zout en pimenton.
Hoe krijg ik ze knapperig?
Is nieuw buzz woordje.quote:Op woensdag 22 juni 2016 15:46 schreef RobinOok het volgende:
En dat gemauw of cuisson kan ik niet volgen.
Je kunt ze kunstmatig een laagje geven, eerst garen, afkoelen en dan door een mengsel van bloem en kruiden halen. Goed afschudden en dan op rooster in de ovenquote:Op woensdag 22 juni 2016 15:05 schreef Gesloten het volgende:
Piet, gisteren heb ik geprobeerd zoete aardappelfriet te maken in de oven. Ze worden bij mij alleen nooit lekker knapperig, maar blijven zacht. Heb ze 45 minuten in de oven op 200 graden gehad, met wat olijfolie, zout en pimenton.
Hoe krijg ik ze knapperig?
Autocorrect is niet way het geweest is...quote:Op woensdag 22 juni 2016 13:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, haring wordt weer zonder warmte gegaart
ja, duhuh!quote:Op woensdag 22 juni 2016 16:43 schreef Wantie het volgende:
[..]
Is nieuw buzz woordje.
Betekent de juiste gaarheid
Inderdaad, zo knapperig als aardappels wordt het nooit. Maar heel lekker zeker wel als jr ze goed kruidt!quote:
Zie nou pas dat er al een hele discussie aan vooraf is gegaanquote:
Frituren.quote:Op woensdag 22 juni 2016 15:05 schreef Gesloten het volgende:
Piet, gisteren heb ik geprobeerd zoete aardappelfriet te maken in de oven. Ze worden bij mij alleen nooit lekker knapperig, maar blijven zacht. Heb ze 45 minuten in de oven op 200 graden gehad, met wat olijfolie, zout en pimenton.
Hoe krijg ik ze knapperig?
Bij mij welquote:Op woensdag 22 juni 2016 22:33 schreef RobinOok het volgende:
Ook cassave wordt niet knapperig.
Gewoon bij neerleggen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |