abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_160733321
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb gezocht maar niet gevonden: een topic over de politieke situatie in Brazilië. Dat verbaasde me enigszins aangezien het een van de BRICS is en het toch het grootste land van Zuid-Amerika betreft. Tevens heeft het land in 2014 het WK voetbal georganiseerd en zal het komende zomer de Olympische Spelen organiseren in Rio, vanwege deze zaken leek mij een eigen topic wel gepast.

Waarom dan op dit moment? Momenteel wordt Brazilië getroffen door een gigantisch corruptieschandaal inzake Petrobras en de huidige president, Dilma Rousseff van de Arbeiderspartij, heeft ook een zweem van corruptie om zich heen hangen. Daarnaast is de economische situatie dramatisch, de economie van Brazilië is in 2015 met liefst 3,8% gekrompen en de vooruitzichten voor 2016 zijn ook dramatisch; een krimp van 3,5%. Er zijn recentelijk dan ook veel protesten tegen de regering, en die zullen alleen maar toenemen na wat er de afgelopen twee weken is gebeurd.

De vorige president, Lula, is twee weken geleden opgepakt en verhoord door de politie/justitie. Zie daarvoor dit nieuwsartikel:

Arrestatie Lula schokt Brazilië

https://www.nrc.nl/handel(...)okt-brazilie-1598084

Vervolgens is hij officieel in beschuldiging gesteld van witwassen:

Brazilië vervolgt oud-president Lula voor corruptie

http://www.rtlnieuws.nl/n(...)-lula-voor-corruptie

Dat op zich zorgde natuurlijk al voor de nodige kritiek op de huidige president Dilma Rousseff, en door de corruptieaffaire en de dramatische economische situatie wordt er door de oppositie en constant druk uitgeoefend om de (sociaal-democratische) regering ten val te brengen. Eergisteren gebeurde er echter iets wat je normaal zou verwachten in bananenrepublieken/een parallel universum; Rousseff nodigde Lula doodleuk uit voor een ministerspost in de regering, met als resultaat

Lula benoemd tot hoofd Braziliaans kabinet

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-braziliaans-kabinet

quote:
Luiz Inácio ‘Lula’ da Silva (70), de oud-president van Brazilië die begin deze maand nog werd aangehouden in het kader van het grootste corruptieschandaal aller tijden in het land, is benoemd tot het hoofd van het Braziliaans kabinet. Dat meldt persbureau AP.

Deze benoeming zal het moeilijker maken om Silva te vervolgen, omdat hoge functionarissen alleen door het hooggerechtshof vervolgd kunnen worden. De functie van stafchef staat hoger in rang dan die van een minister en is na de president de hoogste functie in de regering.
Met als logisch gevolg:
Straatprotest in Brazilië tegen benoeming Lula tot stafchef

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2603367

En om het feest compleet te maken werd ook nog een gesprek tussen Rousseff en Lula afgeluisterd:
Protesten in Brazilië na uitgelekt telefoongesprek tussen Rousseff en Lula

http://www.knack.be/nieuw(...)e-normal-679353.html

quote:
In de conversatie, die werd opgenomen door de gerechtelijke politie, zegt de president aan Lula dat ze haar "officieel decreet" zo zal opstellen, dat hij "het enkel kan gebruiken als het noodzakelijk is". Die uitspraak wordt beschouwd als een bevestiging dat Rousseff Lula benoemd heeft tot kabinetschef om hem te beschermen tegen een eventuele gevangenisstraf in het kader van het Petrobras-schandaal.
Ik hoop dat het allemaal een beetje overzichtelijk is wat ik hier allemaal heb neergeschreven. Mijn kennis van het land is, hoewel ik meerdere Brazilianen persoonlijk ken, toch redelijk beperkt. Ik haal mijn informatie ook voornamelijk uit westerse bronnen, en ik hoop dat anderen de Braziliaanse politiek hier wat verder kunnen uitdiepen en van achtergronden kunnen voorzien :)
pi_160734772
Rousseff ziet de protesten tegen haar en haar kabinet al jaren groter worden en dan komt ze met zo'n move en denkt ze daar wel mee weg te komen. Onbegrijpelijk.
  donderdag 17 maart 2016 @ 12:32:33 #3
66825 Reya
Fier Wallon
pi_160735446
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 12:05 schreef Kaas- het volgende:
Rousseff ziet de protesten tegen haar en haar kabinet al jaren groter worden en dan komt ze met zo'n move en denkt ze daar wel mee weg te komen. Onbegrijpelijk.
Wellicht heeft ze niet al te veel keuze.
pi_160735936
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op donderdag 17 maart 2016 12:32 schreef Reya het volgende:

[..]

Wellicht heeft ze niet al te veel keuze.
Ze heeft heus wel een andere keuze dan na al die corruptieschandalen iemand die van corruptie verdacht wordt maar tot zo'n positie te bombarderen om vervolging te voorkomen.
  donderdag 17 maart 2016 @ 13:11:51 #5
66825 Reya
Fier Wallon
pi_160736404
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 12:51 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Ze heeft heus wel een andere keuze dan na al die corruptieschandalen iemand die van corruptie verdacht wordt maar tot zo'n positie te bombarderen om vervolging te voorkomen.
Laten we zo zeggen: wellicht heeft die alternatieve keuze niet al te positieve gevolgen voor haar eigen positie.
pi_160742103
Interessant land waar ik te weinig over weet. Ik ga dit volgen.
pi_160742409
registreer om deze reclame te verbergen
Braziliaanse rechter wil benoeming Lula opschorten

http://nos.nl/artikel/209(...)lula-opschorten.html

Het feest gaat verder, wat een klucht 8)7
pi_160746385
quote:
14s.gif Op donderdag 17 maart 2016 17:48 schreef 99.999 het volgende:
Interessant land waar ik te weinig over weet. Ik ga dit volgen.
Ik vond deze post op Reddit heel informatief zelf: https://np.reddit.com/r/w(...)ne/d12nqt3?context=3
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_160746747
Het is in ieder geval positief dat het erop lijkt dat justitie niet het schoothondje van de uitvoerende macht is. In West-Europa is het haast ondenkbaar dat justitie achter zulke hoge politici aan zou gaan.
pi_160749044
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 20:42 schreef Confetti het volgende:
Het is in ieder geval positief dat het erop lijkt dat justitie niet het schoothondje van de uitvoerende macht is. In West-Europa is het haast ondenkbaar dat justitie achter zulke hoge politici aan zou gaan.
Machtige bankiers. ;)
  donderdag 17 maart 2016 @ 22:16:09 #11
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_160750196
Een goed geschreven OP, die de situatie goed samenvat. Complimenten aan de TS.

De situatie is behoorlijk uit de hand aan het lopen hier. Operatie Lava Jato, het onderzoek naar de corruptie praktijken van Petrobras, heeft inmiddels zeer grote vormen aangenomen en is al maandenlang het gesprek van de dag. De ene na de andere zakenman en politicus is al veroordeeld en de bewijslast tegen Lula is inmiddels zo groot, dat hij officieel in staat van beschuldiging is gesteld. Iedereen verwacht dat Dilma de volgende op de lijst zal zijn.

De nationale held op dit moment is Sérgio Moro, de rechter die in Curitiba (de stad waar de rechtszaken mbt Lava Jato worden gehouden) zonder aanzien des persoons de zaak aanstuurt. Eindelijk een rechter die niet corrupt is, dat is het algemene gevoel hier.
Op zijn gezag is de telefoon van Lula de afgelopen weken afgetapt door de politie en gisteren heeft hij enige banden vrijgegeven, die uitgebreid op tv te horen waren.
Vooral Lula’s gesprekken met Dilma, maar ook met bv de burgermeester van Rio de Janeiro laten een totale minachting voor alles en iedereen zien, met name voor de wet.
De regering is inmiddels zo wanhopig dat ze een proces tegen deze rechter hebben aangespannen vanwege de vrijgave. Alles om maar van hem af te komen.

Gisteren werd op alle netten op tv, zelfs op de regeringsgetrouwe netten, gehakt gemaakt van Dilma’s beslissing om Lula te benoemen; op de sociale media circuleren heel veel berichten en oproepen tot meer protesten en demonstraties. Eén van de hardnekkigste is een oproep tot een algemene landelijke staking op maandag en dinsdag a.s. We zullen zien.

Flats en kantoren hangen vol met brazilaanse vlaggen, als ‘s avonds op het nieuws Dilma of Lula aan het woord is, wordt er in de huizen en flats massaal met lepels op pannen geslagen, een traditioneel teken van protest hier. Gezien de temparaturen hier staan uiteraard alle ramen open en dit ritueel veroorzaakt dus een oorverdovend lawaai.

Het grootste probleem echter in Brazilië is het totaal ontbreken van een Plan B. Er zijn amper politici, van welke partij dan ook, die niet betrokken zijn. Aécio Neves bijvoorbeeld, Dilma´s oppositieleider tijdens de laatste verkiezingen, is ook in staat van beschuldiging gesteld. De corruptie heeft zich de laatste 10-15 jaar zo diep en wijdverbreid geworteld, in alle lagen van de ambtenarij, dat het simpelweg lozen van Dilma niet ineens het echte probleem oplost. Al is de roep om haar impeachment inmiddels niet meer te negeren.

Ik hoop dat ik de (gevaarlijke) situatie een beetje heb weten over te brengen voor jullie daar aan de andere kant van de grote plas.

P.S. Na de demontraties van afgelopen zondag heb ik hier een topic over geopend, NWS / massale protesten tegen regering Brazilië, maar gezien het overweldigend aantal reacties daar, heb ik het idee dat dit een (te) ver-van-mijn-bed onderwerp is voor Fok!.
zonnig Brasil
pi_160752052
Dank qwerty_x, Braziliaanse politiek en dat land in haar algemeenheid is ontzettend boeiend.

Ik las afgelopen week nog een onderzoekspaper waarin van een heleboel landen partijpolitieke benoemingen werden onderzocht en het enige land waarin geen significante resultaten gevonden werden was Brazilië, wat lag aan dat ze daar constant zomaar van partij veranderen wanneer het ze uitkomt. :P
  donderdag 17 maart 2016 @ 23:24:20 #13
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_160752148
Ik vrees helaas dat al die corruptieschandalen weinig doen. Dilma gooit gewoon weer wat muntgeld op straat en iedereen stemt weer voor haar. Dat is in ieder geval hoe ze de vorige verkiezingen heeft gewonnen, als ik mijn Braziliaanse vriendin mag geloven.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_160752205
Om dat muntgeld op te kunnen gooien moet je het wel eerst hebben, en dat wordt (economische gezien) nogal problematisch.
  donderdag 17 maart 2016 @ 23:28:31 #15
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_160752264
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 23:26 schreef Tocadisco het volgende:
Om dat muntgeld op te kunnen gooien moet je het wel eerst hebben, en dat wordt (economische gezien) nogal problematisch.
Misschien had ik moeten zeggen 'beloven'. Gewoon belasting verlagen en verder schuld opbouwen, het stemvee vindt het geweldig.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_160752372
De Braziliaanse problemen lijken enorm: wijdverspreide corruptie, zeer onveilig, flinke economische krimp, erg hoge inflatie (ondanks de krimp). een enorm begrotingstekort, massaprotesten etc. etc. etc. En ondertussen komen de Olympische Spelen er ook aan.
pi_160753442
En dan vergeet je Zika nog. Brazilië is momenteel een politieke crisis, gezondheidscrisis, economische crisis, financiële crisis en maatschappelijke crisis in één.
  vrijdag 18 maart 2016 @ 06:00:54 #18
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_160754385
http://www.pt.org.br/mili(...)ula-em-sao-bernardo/


Militantes fazem ato de apoio e ovacionam Lula em São Bernardo
Multidão entoou cânticos de apoio ao ex-presidente, que se juntou ao povo para agradecer a solidariedade


Apoiadores do ex-presidente Luiz Inácio Lula da Silva fizeram vigília, neste domingo (13), em frente ao prédio onde o petista mora, em São Bernardo do Campo, na Grande São Paulo, para prestar apoio a ele, à presidenta Dilma Rousseff e contra a tentativa de golpe em vigor no País.

A manifestação em apoio ao ex-presidente aconteceu no mesmo dia que atos a favor do golpe acontecem em todo País. O ex-presidente saiu do prédio e se misturou à multidão para agradecer a solidariedade recebida.

Com a presença do ex-presidente, os manifestantes começaram a entoar os gritos de “Lula, guerreiro do povo brasileiro” e “não vai ter golpe”.

cb500e47a508e94163917639c4eca4e1.jpg

Durante o ato, o ex-presidente tirou selfies e distribuiu abraços aos militantes.

“Ele ajudou a tirar o Brasil da miséria extrema, o que diversos governos durante 500 anos não conseguiram, ou nem tentaram. Hoje, o povo está na universidade e pode sonhar em ter um futuro melhor. É muita emoção conseguir chegar perto dele. Lula é um herói de todos nós”, disse uma militante, após trocar rápidas palavras com o líder petista.

Depois de falar com os simpatizantes, Lula acenou para o público – formado por integrantes de movimentos sociais e cidadãos comuns – e retornou ao apartamento. O povo, no entanto, permaneceu no local e continuou a apoiá-lo com cânticos e baterias.

acf6f03aeee22d86a0e9c816b4640818.jpg

Oftewel Lula, amigo, o povo esta contigo! *;

Het volk staat achter Lula, hij heeft zeer veel goeds gedaan voor Brazilië.

O+

500 jaar lang gaf niemand om de armen, Lula is de eerste president in Brazilië die iets voor de armen deed. Nu staat Brazilie echt op de kaart en is zelfs een geduchte tegenstander van de as van het kwaad VS-VK-EU, door deel te maken van BRICS.

BRICS, het humane, sociale alternatief. O+
  vrijdag 18 maart 2016 @ 09:15:00 #19
38496 Perrin
Sapere aude
pi_160755398
Als ze maar een beetje links kletsen, houdt de boomknuffelaar innig van corrupte machtswellustelingen.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_160755491
Ten eerste spreek ik geen Portugees en ten tweede is er geen enkele samenhang in de BRIC(S, als je Zuid-Afrika meerekent)-landen; het zijn gewoon een paar ongerelateerde landen die een bankier als groeieconomieen heeft bestempeld.
pi_160756381
Schoolvoorbeelden van links lullen, rechts vullen :9
  vrijdag 18 maart 2016 @ 10:24:46 #22
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_160756460
Goed topic. Heb daar gewoond en heb het beleid van Lula daar actief mee mogen maken.

Gelukkig heeft de rechter nu een stokje gestoken tegen de benoeming van Lula.

Rechter Brazilië blokkeert aanstelling omstreden oud-president
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  vrijdag 18 maart 2016 @ 13:10:22 #23
38496 Perrin
Sapere aude
pi_160759658
quote:
Brazil tumbles like 'House of Cards' in crisis

The plot of Brazil's political crisis has become so complicated that it is impossible to predict what will happen next.

Lula will be sworn in on Thursday as a new minister.

On Friday there are planned demonstrations by his supporters across the country.

Next month, Rousseff's key political ally - the PMDB party - has announced it may leave her government.

And in May, Congress will begin voting whether to carry on with Rousseff's impeachment process.

Meanwhile the country's economy is receding - in the face of its worst crisis in over 20 years.

Rousseff has dismissed the idea that Lula would implement a sharp turn to the left - and says she will carry on with austerity measures.

But it is hard to see how she will deliver on her economic reforms with so many developments in politics.

Not even the scriptwriters for House of Cards could have devised such a complicated and explosive thriller.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_160759748
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 00:47 schreef J.B. het volgende:
En dan vergeet je Zika nog. Brazilië is momenteel een politieke crisis, gezondheidscrisis, economische crisis, financiële crisis en maatschappelijke crisis in één.
Die ook nog inderdaad. The perfect storm.

En wat is de prioriteit van het kabinet? Zitten blijven en niet vervolgd worden.
pi_160762553
Dilma is een vuile FARC aanhanger :r
pi_160763525
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 15:25 schreef topdeck het volgende:
Dilma is een vuile FARC aanhanger :r
Oh ja?
pi_160763816
Interessant topic, dit ga ik volgen.
  vrijdag 18 maart 2016 @ 22:34:56 #28
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_160774096
quote:
Je bent in goed gezelschap, zoals gewoonlijk: de president uit ons aller voorbeeldland, Venezuela, is het met je eens.

http://g1.globo.com/mundo(...)golpe-no-brasil.html
zonnig Brasil
  zaterdag 19 maart 2016 @ 00:44:40 #29
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_160777576
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 22:34 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Je bent in goed gezelschap, zoals gewoonlijk: de president uit ons aller voorbeeldland, Venezuela, is het met je eens.

http://g1.globo.com/mundo(...)golpe-no-brasil.html
Obrigadinho, amigo!

Falas portugues tambem? :D
pi_160780672
quote:
17s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 00:44 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:

[..]

Obrigadinho, amigo!

Falas portugues tambem? :D
Hij woont in Brazilië.

OT: toen ik gisteren even op Globo keek, stond er dat er demonstraties vóór Dilma en Lula waren op minstens 21 plekken in het land. Dan zijn de meningen dus best verdeeld, of niet?
  zaterdag 19 maart 2016 @ 12:01:37 #31
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_160782633
quote:
17s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 00:44 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:

[..]

Obrigadinho, amigo!

Falas portugues tambem? :D
Laat dat também maar weg.
zonnig Brasil
  zaterdag 19 maart 2016 @ 12:32:20 #32
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_160783171
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 09:27 schreef Igen het volgende:

[..]

Hij woont in Brazilië.

OT: toen ik gisteren even op Globo keek, stond er dat er demonstraties vóór Dilma en Lula waren op minstens 21 plekken in het land. Dan zijn de meningen dus best verdeeld, of niet?
Dat klopt, het is natuurlijk niet voor niks dat de PT al ruim 10 jaar aan de macht is, oftewel de laatste 3 verkiezingen heeft gewonnen.

Deze partij heeft een socialistische achtergrond en is ontstaan tijdens de dictatuur. Van oorsprong felle critici tegen de gevestigde orde en militaire dictatuur en oprichters van de vakbonden.
Het is een schoolvoorbeeld van een partij, die met goede bedoelingen is begonnen, maar -eenmaal zelf aan de macht- nog erger werd dan hun oorspronkelijke tegenstanders.
Ergens tegen zijn is één, oplossingen aandragen blijkt een heel ander verhaal te zijn en daarin schiet deze partij zeer te kort.

Het overgrote deel van de aanhang van deze partij bestaat uit het armere deel van de bevolking, met name in het noord-oosten van het land. De meerderheid werkt niet en is afhankelijk van staatssteun. Het bekende hengel en vis verhaal: de vorige regeringen probeerden deze mensen een hengel te geven, de huidige regering alleen maar een (steeds grotere) vis. Zoals een vorige poster al opmerkte: een paar maanden voor de verkiezingen wat geld rondstrooien, oftewel de uitkeringen verhogen; zo heeft de PT de laatste verkiezingen weten te winnen.

Onder een bepaalde inkomensgrens betaal je geen belasting in Brazilië. Dus het grappige, vreemde, of willekeurig welk woord je wilt gebruiken: het overgrote deel van de mensen die .werken, belasting betalen en dus de overheidsuitgaven betalen, zijn tegen de huidige regering.
Zij die geen belasting betalen en de meerderheid vormen, zijn voor. Al is dit inmiddels wel aan het veranderen, simpelweg door het feit dat de regering geen geld meer heeft om de uitkeringen te verhogen, terwijl de prijzen wel elk jaar met 15% stijgen.

Twee andere groepen die pro-PT zijn: veel ambtenaren, die hun zeer riante arbeidsvoorwarden willen behouden en vakbondsmensen. Vakbonden zijn, onder invloed van de huidige regering, uitgegroeid tot machtige organen die -vakbonden eigen- tegen elke verandering zijn.

Er zijn uiteraard nog veel PT, Dilma en Lula aanhangers, maar het is een minderheid aan het worden.
Het gros van deze aanhangers is totaal niet politiek geintereseerd en zal dan ook niet de straat opgaan. Er is maar één ding belangrijk: de partij die de hoogste uitkering belooft, krijgt hun stem.
De mensen die wel pro-Lula de straat opgaan, zijn of betaalde krachten (de 100 mensen tegenover het huis van Lula deze week hebben elk R$50 gekregen om daar een uurtje te staan) of zijn mensen die simpelweg veel te verliezen hebben als deze partij verdwijnt.

Het is hoe dan ook een zeer explosieve situatie, die met het gebruikelijk zuidamerikaanse temperament wordt bediscussieerd.
zonnig Brasil
  zaterdag 19 maart 2016 @ 12:37:10 #33
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_160783242
dubbel
zonnig Brasil
  zaterdag 19 maart 2016 @ 15:28:09 #34
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_160785969
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 12:01 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Laat dat também maar weg.
Ik zou mijn Portugees willen opschroeven, maar er wordt hier in de regio Leeuwarden niets aangeboden.
Is het leuk wonen in Brazilie? Ik ben er nooit geweest, maar met de opkomst van Lula vind ik het best fascinerend 'Brasil, agora e de todos'.
Het komt op me over dat Brazilianen in de regel vrolijk zijn ondanks alle problemen. Een beetje het tegenovergestelde van noord-Europeanen, wij blijven somber, ondanks dat alles meezit. :P
  zaterdag 19 maart 2016 @ 15:40:08 #35
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_160786186
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 12:01 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Laat dat também maar weg.
Hey mano!, Tudo joia?
8-)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_160793509
quote:
9s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 15:28 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:

[..]

Ik zou mijn Portugees willen opschroeven, maar er wordt hier in de regio Leeuwarden niets aangeboden.
Is het leuk wonen in Brazilie? Ik ben er nooit geweest, maar met de opkomst van Lula vind ik het best fascinerend 'Brasil, agora e de todos'.
Het komt op me over dat Brazilianen in de regel vrolijk zijn ondanks alle problemen. Een beetje het tegenovergestelde van noord-Europeanen, wij blijven somber, ondanks dat alles meezit. :P
Dat laatste zal het protestantisme wel zijn; bescheidenheid, zuinigheid, normaal doen want dan doe je al gek genoeg
pi_160798797
Ik krijg sterk de indruk dat deze toestand structureel is en exemplarisch voor de Braziliaanse politiek/samenleving. Enkel de poppetjes aan de top wijzigen zal dan ook niet het cliëntelisme, nepotisme en de corruptie doen verdwijnen. De grote vraag is: wat dan wel?
  zondag 20 maart 2016 @ 02:10:16 #38
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_160800975
Dat is inderdaad de grote vraag, waar helaas niemand hier echt een antwoord op heeft.

Alle demonstranten weten heel goed wat ze niet willen: doorgaan op de huidige voet, maar een echt alternatief heeft eigenlijk niemand. Zoals ik al eerder schreef: er bestaat geen Plan B.

Politici (en ambtenaren in het algemeen) hebben een zeer slechte naam in Brazilië en ze worden allemaal gezien als één pot nat. Uiteraard zijn er naievelingen die blindelings in de sprookjes geloven. Ik begrijp dat vooral in Europa Lula een goede naam heeft. Hij heeft zogenaamd het land in de vaart der volkeren opgestuwd en de armoede weten terug te dringen. Hij weet deze mythe zeer goed te verkopen en omdat hij dit populistisch ondersteunt met een rood sausje, zijn er tal van mensen die hem alleen al daarom ophemelen. Zie oa een medeposter hier (niet gehinderd door enige kennis van het land overigens).

Wat men waarschijnlijk niet weet (of wil weten) is het feit dat Lula de afgelopen jaren voor miljoenen aan vastgoed heeft gekocht. Miljoenen die hij niet kan verklaren. De zoon van deze meneer is in 8 jaar tijd van niks tot één van 's lands rijkste zakenmannen uitgegroeid; een miljardair. En hij kan niet uitleggen waar het geld van al zijn investeringen vandaan komt.

Brazilië heeft vele problemen: de gezondheidszorg bv. De staatsziekenhuizen zijn zo belabberd, dat er dagelijks (!) mensen sterven in de wachtkamer. 24 uur wachten tot je geholpen wordt is normaal.
De onveiligheid is een ander probleem: er is geen mens die 's avonds na zevenen nog stopt voor een stoplicht. Rood of groen , het maakt niet uit, je stopt niet. Ik ken tal van mensen die zijn overvallen (met pistool op het hoofd) of familieleden zijn kwijtgeraakt tijdens zo'n overval.
Maar het allerergste is het onderwijs: leraren die het minimumloon verdienen, maar maandenlang geen salaris ontvangen. Scholen zonder boeken, schoolborden, pennen, papier, .... Schoolbussen die voor politieke doeleinden worden opgeeist en zo kan ik nog wel even doorgaan.
En dat is precies wat de huidige regering wil: het volk dom houden. Want ze weten donders goed dat hun grote achterhoede uit onopgeleide mensen bestaat.

Maar blijft inderdaad de grote vraag: hoe dit alles op te lossen en wat is het alternatief.
In het huidige Brazilië zou ik het echt niet weten. Slechter is nauwelijks mogelijk, maar wie voor de ommeslag kan zorgen ....

Het enige wat ik erover kan zeggen is dat het onze buren, Argentinië en Colombia wel is gelukt om hun desastreuze populistische leiders te vervangen en een nieuwe weg op te gaan. Hopelijk lukt het Brazilië ook.
zonnig Brasil
  zondag 20 maart 2016 @ 02:18:41 #39
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_160801008
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 15:40 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Hey mano!, Tudo joia?
8-)
om in dezelfde stijl te blijven: bro, beleza !
zonnig Brasil
pi_160929389
With Brazil in crisis, who has time for the Olympics?

http://sports.yahoo.com/n(...)-203824418--oly.html
pi_160929439
En nog een artikel over waarom een politieke overname door het leger aanzienlijk minder waarschijnlijk is dan in de jaren 60:

Can Brazil's democracy survive Dilma Rousseff's fall?

http://www.telegraph.co.u(...)-Rousseffs-fall.html
  woensdag 30 maart 2016 @ 10:19:22 #42
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161044311
PMBD stapt op, 7 ministersposten komen te vervallen.
Die partij heeft ook 1 megaton boter op hun kop. Toen al.

Grootste partij Brazilië stapt uit regeringscoalitie
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_161367654
Brazil impeachment: Vote deals new blow to Rousseff

http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-36021230

De teerling is geworpen :9 De eerste stap voor het afzetten van Rousseff is gezet, volgende week gaat het verder.
pi_161384731
Brazil's Dilma Rousseff accuses deputy of coup plot

http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-36025506
  dinsdag 12 april 2016 @ 22:04:21 #45
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_161385649
Er wordt algemeen verwacht dat zondag a.s. de meerderheid van de kamer voor haar impeachment zal stemmen.
En dan begint het hele circus weer van voor af aan in de senaat.

Maar om aan te geven hoe droevig het gesteld is met de politiek vandaag de dag in Brazilië:
mocht Dilma afgezet worden, wordt de vice-president automatisch president. Maar deze meneer heeft ook al een proces tot impeachment aan z'n broek hangen, dus hij wordt het niet.
De volgende in rij, de kamervoorzitter, is verdachte en wordt waarschijnlijk binnenkort gearresteerd. Zijn plaatsvervanger zit al achter slot en grendel.

Oftewel: is er misschien iemand op Fok! geinteresseerd in het ambt van president; hier is er niemand beschikbaar.
zonnig Brasil
  woensdag 13 april 2016 @ 02:27:01 #46
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_161392621
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 22:04 schreef qwerty_x het volgende:
Er wordt algemeen verwacht dat zondag a.s. de meerderheid van de kamer voor haar impeachment zal stemmen.
En dan begint het hele circus weer van voor af aan in de senaat.

Maar om aan te geven hoe droevig het gesteld is met de politiek vandaag de dag in Brazilië:
mocht Dilma afgezet worden, wordt de vice-president automatisch president. Maar deze meneer heeft ook al een proces tot impeachment aan z'n broek hangen, dus hij wordt het niet.
De volgende in rij, de kamervoorzitter, is verdachte en wordt waarschijnlijk binnenkort gearresteerd. Zijn plaatsvervanger zit al achter slot en grendel.

Oftewel: is er misschien iemand op Fok! geinteresseerd in het ambt van president; hier is er niemand beschikbaar.
Sim, quero ser presidente do Brasil. O+
pi_161395120
Ik zou de eer aan mezelf houden in plaats van dat proces af te wachten.
pi_161395640
Tot zover de BRICS landen. Nu het merendeel in de shit zit kunnen we dat acroniem niet gewoon laten vallen.
"The Admiral was shot because the Prime Minister deserved to be hanged."
pi_161395896
quote:
14s.gif Op woensdag 13 april 2016 11:03 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Tot zover de BRICS landen. Nu het merendeel in de shit zit kunnen we dat acroniem niet gewoon laten vallen.
Is wel hard gegaan.
pi_161395979
quote:
14s.gif Op woensdag 13 april 2016 11:03 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Tot zover de BRICS landen. Nu het merendeel in de shit zit kunnen we dat acroniem niet gewoon laten vallen.
Die S is sowieso al ongebruikelijk om eraan toe te voegen, maar het lijkt me nogal onzinnig om ineens niet de potentie van Brazilie te zien omdat zij nu grote politieke problemen hebben.
pi_161396001
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 11:20 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Die S is sowieso al ongebruikelijk om eraan toe te voegen, maar het lijkt me nogal onzinnig om ineens niet de potentie van Brazilie te zien omdat zij nu grote politieke problemen hebben.
Alleen grote politieke problemen? Gaat economisch ook vrij slecht.
"The Admiral was shot because the Prime Minister deserved to be hanged."
pi_161396045
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 11:21 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Alleen grote politieke problemen? Gaat economisch ook vrij slecht.
Correct, maar dat lijkt me daar grotendeels een gevolg van. De potentie blijft er gewoon, ook als het land jaren stil staat.
pi_161396945
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 11:20 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Die S is sowieso al ongebruikelijk om eraan toe te voegen, maar het lijkt me nogal onzinnig om ineens niet de potentie van Brazilie te zien omdat zij nu grote politieke problemen hebben.
De problematiek is er bepaald niet exclusief politiek. Ook economisch zijn er flinke problemen. Wat je overigens bij meer BRICS landen ziet.
pi_161398006
quote:
2s.gif Op woensdag 13 april 2016 12:11 schreef 99.999 het volgende:

[..]

De problematiek is er bepaald niet exclusief politiek. Ook economisch zijn er flinke problemen. Wat je overigens bij meer BRICS landen ziet.
Zie de post boven je.
pi_161399348
quote:
14s.gif Op woensdag 13 april 2016 11:03 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Tot zover de BRICS landen. Nu het merendeel in de shit zit kunnen we dat acroniem niet gewoon laten vallen.
Van Brazilie, Rusland en Zuid-Afrika viel dat al te verwachten. Te kleine bevolking en niet de juiste werkmentaliteit om een topper te worden.
pi_161399426
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 11:20 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Die S is sowieso al ongebruikelijk om eraan toe te voegen, maar het lijkt me nogal onzinnig om ineens niet de potentie van Brazilie te zien omdat zij nu grote politieke problemen hebben.
De potentie van Brazilie is om een beetje tussen Frankrijk en Engeland in te manouvreren. Leuk voor in de kroeg maar dat maakt je geen topper.
pi_161400652
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 11:24 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Correct, maar dat lijkt me daar grotendeels een gevolg van. De potentie blijft er gewoon, ook als het land jaren stil staat.
Eerder andersom. Grondstofprijzen zijn gekelderd en daar heeft Brazilië enorm onder te lijden, heeft weinig met politiek te maken. Dat het economisch beleid voor een groot deel ook prut is maakt het natuurlijk wel erger.
  woensdag 13 april 2016 @ 16:20:46 #58
38496 Perrin
Sapere aude
pi_161401908
Long-read over Brazilië:

quote:
Crisis in Brazil

The BRIC countries are in trouble. For a season the dynamos of international growth while the West was mired in the worst financial crisis and recession since the Depression, they are now the leading source of anxiety in the headquarters of the IMF and the World Bank. China, above all, because of its weight in the global economy: slowing output and a himalaya of debt. Russia: under siege, oil prices falling and sanctions biting. India: holding up best, but unsettling statistical revisions. South Africa: in free fall. Political tensions are rising in each: Xi and Putin battening down unrest with force, Modi thrashed at the polls, Zuma disgraced within his own party. Nowhere, however, have economic and political crises fused so explosively as in Brazil, whose streets have in the past year seen more protesters than the rest of the world combined.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 13 april 2016 @ 20:33:24 #59
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161408236
quote:
10s.gif Op woensdag 13 april 2016 02:27 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:

[..]

Sim, quero ser presidente do Brasil. O+
Brazilie doet er goed aan om Links eens niet te laten regeren.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  woensdag 13 april 2016 @ 20:36:41 #60
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161408357
Eneias Carneirro, een exentriekeling met hele goede ideen voor Brazilië. Jammer dat hij dood is.

Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_161418125
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 15:21 schreef J.B. het volgende:

[..]

Eerder andersom. Grondstofprijzen zijn gekelderd en daar heeft Brazilië enorm onder te lijden, heeft weinig met politiek te maken. Dat het economisch beleid voor een groot deel ook prut is maakt het natuurlijk wel erger.
Wel een beetje dom als je als land zo afhankelijk van grondstofprijzen bent. Spreid je kansen.
pi_161418656
quote:
2s.gif Op donderdag 14 april 2016 09:55 schreef Zienswijze het volgende:

[..]

Wel een beetje dom als je als land zo afhankelijk van grondstofprijzen bent. Spreid je kansen.
Brazilië is niet bepaald het enige land met dat probleem, alle grote grondstofexporteurs tonen vergelijkbare problematiek momenteel. Stijging van de reële wisselkoers als gevolg van grondstoffenexport zorgt dat andere industrieën minder competitief worden, wat zich wreekt in tijden met dalende grondstofprijzen. Een beetje zoals de Hollandse Ziekte.
pi_161418834
quote:
2s.gif Op donderdag 14 april 2016 09:55 schreef Zienswijze het volgende:

[..]

Wel een beetje dom als je als land zo afhankelijk van grondstofprijzen bent. Spreid je kansen.
Ontwikkelende landen hebben die keuze ook niet altijd.
pi_161419369
quote:
2s.gif Op donderdag 14 april 2016 10:46 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ontwikkelende landen hebben die keuze ook niet altijd.
Dan moet je dus reserves opbouwen die je in tijden van lage grondstofprijzen kan aanwenden. Grondstofprijzen fluctueren door de jaren heen dus daar qua begroting voor een significant deel op vertrouwen is niet bijster slim.
pi_161419409
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2016 10:34 schreef J.B. het volgende:

[..]

Brazilië is niet bepaald het enige land met dat probleem, alle grote grondstofexporteurs tonen vergelijkbare problematiek momenteel. Stijging van de reële wisselkoers als gevolg van grondstoffenexport zorgt dat andere industrieën minder competitief worden, wat zich wreekt in tijden met dalende grondstofprijzen. Een beetje zoals de Hollandse Ziekte.
Je weet dat in jaar T de grondstofprijzen zullen dalen (prijzen gaan namelijk op en neer). In jaar T-1, als de prijzen nog hoog staan, bouw je dus reserves op die je in tijden van lage prijzen aan kan wenden.

Maar goed, (onvoldoende opgeleide) politici, democratie en lange termijn denken gaan niet altijd goed samen.
pi_161419878
quote:
2s.gif Op donderdag 14 april 2016 11:20 schreef Zienswijze het volgende:

[..]

Je weet dat in jaar T de grondstofprijzen zullen dalen (prijzen gaan namelijk op en neer). In jaar T-1, als de prijzen nog hoog staan, bouw je dus reserves op die je in tijden van lage prijzen aan kan wenden.

Maar goed, (onvoldoende opgeleide) politici, democratie en lange termijn denken gaan niet altijd goed samen.
Dit doen we in Nederland minstens zo slecht. Er kan straks structureel een miljard of twaalf per jaar bezuinigd worden wanneer we door onze gasbaten heen zijn. En dan hebben we er verdomd weinig nuttigs mee gedaan.
pi_161419897
quote:
2s.gif Op woensdag 13 april 2016 14:17 schreef Zienswijze het volgende:

[..]

De potentie van Brazilie is om een beetje tussen Frankrijk en Engeland in te manouvreren. Leuk voor in de kroeg maar dat maakt je geen topper.
Een mondiale top-10 economie geen topper?
pi_161419903
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 15:21 schreef J.B. het volgende:

[..]

Eerder andersom. Grondstofprijzen zijn gekelderd en daar heeft Brazilië enorm onder te lijden, heeft weinig met politiek te maken. Dat het economisch beleid voor een groot deel ook prut is maakt het natuurlijk wel erger.
Terecht punt.
  donderdag 14 april 2016 @ 11:47:46 #69
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161419969
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2016 11:43 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Terecht punt.
Plus vergeet niet het schandaal rondom Petrobras, grootste werkgever in Brazilië naar ik meen.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_161420071
quote:
2s.gif Op donderdag 14 april 2016 11:18 schreef Zienswijze het volgende:

[..]

Dan moet je dus reserves opbouwen die je in tijden van lage grondstofprijzen kan aanwenden. Grondstofprijzen fluctueren door de jaren heen dus daar qua begroting voor een significant deel op vertrouwen is niet bijster slim.
Er is echter ook de wens om de bevolking te laten profiteren van de toegenomen welvaart.
  donderdag 14 april 2016 @ 11:55:22 #71
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161420097
quote:
2s.gif Op donderdag 14 april 2016 11:53 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Er is echter ook de wens om de bevolking te laten profiteren van de toegenomen welvaart.
:D
Dan ken jij Brazilië niet goed genoeg.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_161420715
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2016 11:55 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

:D
Dan ken jij Brazilië niet goed genoeg.
Ik dacht juist gelezen te hebben dat de huidige machthebbers lekker aan de macht konden blijven doordat ze de onderklasse redelijk hebben geholpen?

Nog los van al het geld wat bv door corruptie in verkeerde zakken verdwijnt.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 14-04-2016 12:20:24 ]
pi_161420981
quote:
2s.gif Op donderdag 14 april 2016 11:20 schreef Zienswijze het volgende:

[..]

Je weet dat in jaar T de grondstofprijzen zullen dalen (prijzen gaan namelijk op en neer). In jaar T-1, als de prijzen nog hoog staan, bouw je dus reserves op die je in tijden van lage prijzen aan kan wenden.

Maar goed, (onvoldoende opgeleide) politici, democratie en lange termijn denken gaan niet altijd goed samen.
Buiten Noorwegen slaagt daar volgens mij geen enkel land fatsoenlijk in. Canada heeft momenteel ook een economisch lastige periode doordat het blijkbaar toch wat sterk afhankelijk was geworden van grondstoffenexport.
  donderdag 14 april 2016 @ 12:38:41 #74
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161421166
quote:
2s.gif Op donderdag 14 april 2016 12:19 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ik dacht juist gelezen te hebben dat de huidige machthebbers lekker aan de macht konden blijven doordat ze de onderklasse redelijk hebben geholpen?

Nog los van al het geld wat bv door corruptie in verkeerde zakken verdwijnt.
Welkom bij Firma List & Bedrog :)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_161440874
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2016 11:42 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Dit doen we in Nederland minstens zo slecht. Er kan straks structureel een miljard of twaalf per jaar bezuinigd worden wanneer we door onze gasbaten heen zijn. En dan hebben we er verdomd weinig nuttigs mee gedaan.
Onze gasbaten vormen slechts een fractie van de begroting vergeleken met wat grondstofexporten op de Braziliaanse begroting vormen. Toch een verschil.
pi_161440894
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2016 11:43 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Een mondiale top-10 economie geen topper?
Geen sterk militair apparaat, geen invloed op de wereld. Ze staan 8e of 9e op de economische ranglijst. Dezelfde positie als Italie. En Italie noemen we nou ook geen sterke regionale macht, laat staan een topper.
pi_161440916
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2016 12:31 schreef J.B. het volgende:

[..]

Buiten Noorwegen slaagt daar volgens mij geen enkel land fatsoenlijk in. Canada heeft momenteel ook een economisch lastige periode doordat het blijkbaar toch wat sterk afhankelijk was geworden van grondstoffenexport.
Dat is dan ook niet slim. Wil je continuiteit hebben dan bouw je reserves in goede tijden op. Dat andere rijke landen dat ook niet (voldoende) doen betekent niet dat die rijke landen goed - risicobeheersend - bezig zijn.
pi_161440938
quote:
2s.gif Op donderdag 14 april 2016 11:53 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Er is echter ook de wens om de bevolking te laten profiteren van de toegenomen welvaart.
Dat betekent niet dat je direct al het geld wat je aan hoge grondstofprijzen hebt verdiend meteen moet uitgeven. Of houd jij ook geen appeltje voor de dorst achter en geef je meteen je jaarsalaris uit?
pi_161441598
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 april 2016 10:19 schreef Zienswijze het volgende:

[..]

Dat betekent niet dat je direct al het geld wat je aan hoge grondstofprijzen hebt verdiend meteen moet uitgeven. Of houd jij ook geen appeltje voor de dorst achter en geef je meteen je jaarsalaris uit?
Zeg ik dat dan?
  vrijdag 15 april 2016 @ 15:22:52 #80
78918 SeLang
Black swans matter
pi_161446928
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 22:04 schreef qwerty_x het volgende:
Er wordt algemeen verwacht dat zondag a.s. de meerderheid van de kamer voor haar impeachment zal stemmen.
En dan begint het hele circus weer van voor af aan in de senaat.

Maar om aan te geven hoe droevig het gesteld is met de politiek vandaag de dag in Brazilië:
mocht Dilma afgezet worden, wordt de vice-president automatisch president. Maar deze meneer heeft ook al een proces tot impeachment aan z'n broek hangen, dus hij wordt het niet.
De volgende in rij, de kamervoorzitter, is verdachte en wordt waarschijnlijk binnenkort gearresteerd. Zijn plaatsvervanger zit al achter slot en grendel.

Oftewel: is er misschien iemand op Fok! geinteresseerd in het ambt van president; hier is er niemand beschikbaar.
Ik heb altijd al president van een bananenrepubliek willen worden, vooral als er veel lekkere wijven rondlopen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  Moderator / Redactie Sport zondag 17 april 2016 @ 23:25:22 #81
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_161511548
Stemming onderweg...

342 vd 513 stemmen nodig.
56 voor, 19 tegen momenteel en 3 onthielden zich van stemming.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 17 april 2016 @ 23:40:33 #82
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_161514339
Stemming verloren door Rousseff, 367 stemmen kreeg ze tegen.
pi_161514916
Ik vind dit best wel spreken voor Brazilië. Ja, het is corrupt en het is een en al wanbeleid. Maar je kan daar wel gewoon demonstreren, voor je rechten strijden en geweldloos en op democratische wijze van je leiders afkomen. Zolang dat gegarandeerd blijft komt dat land er vanzelf wel.
pi_161558454
Interessant artikeltje over de huidige vice-president die Rousseff in elk geval tijdelijk op zal volgen en zelf ook niet fris is http://www.volkskrant.nl/(...)31bd077cd620e68c4437
pi_161588391
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 april 2016 20:30 schreef 99.999 het volgende:
Interessant artikeltje over de huidige vice-president die Rousseff in elk geval tijdelijk op zal volgen en zelf ook niet fris is http://www.volkskrant.nl/(...)31bd077cd620e68c4437
Zijn geen van allen fris daar, denk ik.
Maar Rousseff zou via onwettige middelen geld hebben geleend om het gat in haar begroting te dichten, toch? Eigenaardige zaak iig.
  donderdag 21 april 2016 @ 09:59:56 #87
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161596137
_O-

13043462_562555203918599_7004595885392999491_n.jpg?oh=f4bf7495aff6641ab4c925fa93d48ee5&oe=57AA39EB
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_161596607
quote:
Bedankt Hans.
  donderdag 21 april 2016 @ 10:37:07 #89
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161596766
quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2016 10:29 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Bedankt Hans.
?
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_161596821
The Hilarious Feminist Backlash To Brazil's Impeachment Fallout

http://www.forbes.com/sit(...)allout/#12463c0d59fa

quote:
The headline reads: Marcela Temer: Bela, recatada, e “do lar”

Translation: Marcela Temer: Beautiful, maidenlike, and “a housewife”
Nieuwe ophef in Brazilië, ditmaal over degene (Temer) die Rousseff op zou volgen na haar afzetting. Zijn aanzienlijk jongere vrouw staat op de voorpagina van een of ander bekend tijdschrift met de bovenstaande bijschriften; feministisch Brazilië staat dus op zijn achterste benen.
pi_161596854
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2016 10:37 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

?
Bijna niemand spreekt Portugees, dat kan je zelf toch ook wel bedenken?
  donderdag 21 april 2016 @ 10:54:14 #92
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161597151
quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2016 10:42 schreef J.B. het volgende:

[..]

Bijna niemand spreekt Portugees, dat kan je zelf toch ook wel bedenken?
Ok, ff een snelle vertaling dan:


• Reducering van het aantal afgevaardigden in de Kamer van 513 naar 213 en de Senaat van 81 naar 27 leden

• Enkel 10 ministeries, ze hebben er nu 20+ meen ik

• Einde van diverse "privileges

• Uitsluiting van de PT

• Max. 10 minimumsalarissen aan loon voor politici

• Einde aan creditcards, huisvestingkosten, overige luxe-kosten (politici hebben daar een heel luxe leventje, parasiteren letterlijk op de samenleving)

• Politici moeten gewoon gebruik maken van de zorg die er is, de SUS

• Gekozen leden voor het STF Supremo Tribulan Federal met een mandaad voor max8 jaar, zeg maar de Hoge Raad aldaar ipv toegekende leden

• Einde electronisch stemmen

• Opheffen van de verplichte vakbondsbelasting

• Gevangenen moeten werken

• Privatisering van staatsdiensten.

• ff snel uit de losse pols.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_161597247
En wat is dan de grote grap?

Of laat eigenlijk ook maar, het nodigt totaal niet uit om te reageren als je alles met veel moeite eruit moet trekken.
  donderdag 21 april 2016 @ 11:01:19 #94
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161597321
quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2016 10:57 schreef Kaas- het volgende:
En wat is dan de grote grap?

Of laat eigenlijk ook maar, het nodigt totaal niet uit om te reageren als je alles met veel moeite eruit moet trekken.
Wat is jouw probleem man? Met het verkeerde been uit bed gestapt of zo??
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  donderdag 21 april 2016 @ 12:39:43 #95
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_161599385
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2016 10:54 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Ok, ff een snelle vertaling dan:

(...)
Je portugees doet het nog steeds, zo te zien !

En de grap is natuurlijk dat het allemaal bijzonder populistisch en niet-realistisch is.
Helemaal als je weet dat meneer zelf één van de grootste fraudeurs en misbruikers van het systeem is.
zonnig Brasil
  donderdag 21 april 2016 @ 12:48:52 #96
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161599580
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2016 12:39 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Je portugees doet het nog steeds, zo te zien !

En de grap is natuurlijk dat het allemaal bijzonder populistisch en niet-realistisch is.
Helemaal als je weet dat meneer zelf één van de grootste fraudeurs en misbruikers van het systeem is.
Daarom ook mijn smiley, echter Kaas snapt dat schijnbaar niet.
Temer, als er 1 opportunist is is hij dat wel.
Die windvaan van Temer is nog wispelturiger dan Pechtold.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_161600202
Waarom liggen er in het noorden eigenlijk zoveel van die kleine deelstaatjes? Heeft iemand daar antwoord op? Ik heb een tijd terug een artikel gelezen (wat ik niet meer terug vind) dat mede daardoor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden niet echt werken zoals zou moeten, omdat de rijke industriële zuidelijke Staten in zowel het Huis als de Senaat in de minderheid zijn. In datzelfde artikel werden de VS en Duitsland aangehaald als landen waar dat evenwichtiger zou zijn.

[ Bericht 36% gewijzigd door J.B. op 21-04-2016 13:26:04 ]
pi_161603544
Dilma Rousseff takes fight against impeachment to UN's global stage

http://www.theguardian.co(...)united-nations-event
  donderdag 21 april 2016 @ 16:35:42 #99
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_161604107
quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2016 16:09 schreef J.B. het volgende:
Dilma Rousseff takes fight against impeachment to UN's global stage

http://www.theguardian.co(...)united-nations-event
Dat mens is echt niet goed snik.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_161604257
De oppositie is nog veel erger dan Dilma lijkt het.
Eduardo Cunha: Brazil president's chief accuser faces allegations of his own
http://www.theguardian.co(...)P=Share_iOSApp_Other
  donderdag 21 april 2016 @ 18:12:13 #101
56749 BlaZ
Sit iucundus tibi dies
pi_161605945
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2016 10:40 schreef J.B. het volgende:
The Hilarious Feminist Backlash To Brazil's Impeachment Fallout

http://www.forbes.com/sit(...)allout/#12463c0d59fa

[..]

Nieuwe ophef in Brazilië, ditmaal over degene (Temer) die Rousseff op zou volgen na haar afzetting. Zijn aanzienlijk jongere vrouw staat op de voorpagina van een of ander bekend tijdschrift met de bovenstaande bijschriften; feministisch Brazilië staat dus op zijn achterste benen.
Aanzienlijk inderdaad, zij is 32, hij is 75.
pi_161610428
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2016 16:35 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Dat mens is echt niet goed snik.
Inderdaad absurd ja. Ze heeft zichzelf een uitermate slechte dienst bewezen door Lula te benoemen, en nu wat krokodillentranen huilen. :')
  donderdag 21 april 2016 @ 21:24:33 #103
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_161611810
quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2016 20:46 schreef J.B. het volgende:

[..]

Inderdaad absurd ja. Ze heeft zichzelf een uitermate slechte dienst bewezen door Lula te benoemen, en nu wat krokodillentranen huilen. :')
Vanaf het allereerste begin tot de laatste snik is er maar één persoon die bepaalt wat er binnen de PT gebeurt: Lula.
Dilma is vandaag de dag zijn marionet en doet of beslist helemaal niks zonder de goedkeuring van Lula.
Het was niet Dilma die Lula wilde benoemen, het was hijzelf.
zonnig Brasil
pi_161949878
Parlementsvoorzitter Cunha geschorst: http://www.nrc.nl/nieuws/(...)voorzitter-geschorst

Wat ik van Brazilianen hoorde, was dat het van de regen in de drup zou zijn als Rousseff door vice-president Temer of anders door Cunha opgevolgd zou worden. Cunha is nu blijkbaar ook 'exit'. Hoe zit het met Temer?

Edit: oh, staat gewoon in het artikel :@
quote:
Bovendien wordt hij ook verdacht van corruptie en loopt er een onderzoek naar zijn eventuele afzettingsprocedure.

En daar houdt het qua corruptie in de politiek niet op. Van de 513 afgevaardigden in het parlement is 60 procent in staat van beschuldiging gesteld voor zaken als corruptie, maar ook verkiezingsfraude en zelfs moord.
:o Dat is ook geen kattenpis zeg

[ Bericht 44% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2016 20:38:57 ]
pi_162041115
Brazil crisis: Rousseff impeachment vote 'annulled'

http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-36248925

Een nieuw hoofdstuk in deze farce :')
pi_162041270
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 18:08 schreef J.B. het volgende:
Brazil crisis: Rousseff impeachment vote 'annulled'

http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-36248925

Een nieuw hoofdstuk in deze farce :')
Vreemd genoeg heeft de partij waar hij lid van is wel voor impeachment van Roussef gestemd.
  dinsdag 10 mei 2016 @ 00:22:26 #107
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_162052499
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 18:18 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Vreemd genoeg heeft de partij waar hij lid van is wel voor impeachment van Roussef gestemd.
Sterker nog: hij heeft zelf verklaard voorstander te zijn en vóór te stemmen.
Maar blijkbaar was het aanbod nu hoog genoeg om hem van gedachten te doen veranderen .....

Dit land begint nu toch wel echt het rioolputje -of in ieder geval de clown- van de wereld te worden.
En het ergste: met al dit gezeik hebben we nu al maandenlang een regering die niet regeert, maar zich 100% met deze toestand bezighoudt. De dollar stijgt naar ongekende hoogtes, net als de werkeloosheid.
zonnig Brasil
pi_162058612
Afzettingsprocedure Rousseff gaat alsnog door

http://www.nrc.nl/nieuws/(...)eff-gaat-alsnog-door

quote:
Na maandag plotseling de procedure te hebben stopgezet, laat de voorzitter van het Lagerhuis dinsdagochtend weten “van mening te zijn veranderd”.
_O-
pi_162115764
Dilma Rousseff zes maanden geschorst in afwachting van definitieve afzetting

http://deredactie.be/permalink/1.2653621

quote:
Na een debat van bijna 20 uur heeft de Braziliaanse Senaat zich met 55 stemmen tegen 22 uitgesproken voor de tijdelijke schorsing van president Dilma Rousseff. Zij wordt verdacht van gesjoemel met de begroting met het oog op haar herverkiezing in 2014. Rousseff zal zich nu in de komende zes maanden voor de rechter moeten verantwoorden. Daarna zal de Senaat moeten beslissen over haar definitieve afzetting.
  donderdag 12 mei 2016 @ 19:12:16 #111
78918 SeLang
Black swans matter
pi_162127271
marcela%20temer_0.jpg

Wat een baas _O-

"His wife is 32-year-old Marcela Temer, an ex-beauty pageant contestant who tattooed Temer's name on her neck" :')!
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_162127310
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 19:12 schreef SeLang het volgende:
[ afbeelding ]

Wat een baas _O-

"His wife is 32-year-old Marcela Temer, an ex-beauty pageant contestant who tattooed Temer's name on her neck" :')!
En 5 cm groter. :').
pi_162142719
Hoe vertaal je foro privilegiado in het Nederlands?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  vrijdag 13 mei 2016 @ 01:54:45 #114
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_162143787
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 00:52 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Hoe vertaal je foro privilegiado in het Nederlands?
Een privilege dat hoge ambtenaren, bv ministers hebben bij rechtsvervolging. Een normale rechtbank heeft geen recht tot vervolging.
Het is in principe één stap voor juridische immuniteit.
zonnig Brasil
pi_162156159
Brazil's new interim president, Michel Temer, was an embassy informant for US intelligence, WikiLeaks has revealed.
pi_162157230
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 01:54 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Een privilege dat hoge ambtenaren, bv ministers hebben bij rechtsvervolging. Een normale rechtbank heeft geen recht tot vervolging.
Het is in principe één stap voor juridische immuniteit.
Dilma toch ook voor ze werd weggestuurd?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_162157532
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 16:49 schreef Delibird het volgende:
Brazil's new interim president, Michel Temer, was an embassy informant for US intelligence, WikiLeaks has revealed.
Westers gezind dus.
  vrijdag 13 mei 2016 @ 22:08:00 #118
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_162165671
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 17:30 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Dilma toch ook voor ze werd weggestuurd?
Ja, Dilma ook. En de meeste privileges die ze als president had, blijft ze de komende 180 dagen behouden, waaronder ook dit.
In tegenstelling tot haar ministers, die al hun privileges kwijt zijn en nu vogelvrij zijn.
Lula behoort nu tot deze laatste groep ....
zonnig Brasil
  woensdag 18 mei 2016 @ 13:04:11 #119
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_162292254
quote:
Brazilië krijgt de corruptste regering ooit

Rio de Janeiro – Dertien jaar was de PT van arbeider-president Lula da Silva, en later Dilma Rousseff, aan de macht. Voor het eerst hadden de Braziliaanse armen een eigen vertegenwoordiging.

door Marjon van Royen 18-05-2016

Tientallen miljoenen mensen klommen dankzij de herverdelingspolitiek van de PT uit de armoede. Maar de arbeiderspartij had geen meerderheid. Dus sloot ze coalities met corrupte ‘huurpartijen’ van de oude Braziliaanse elite. In plaats van de politiek schoon te vegen, maakte de PT zelf ook vuile handen.

Afgelopen donderdag werd de gekozen PT-president Dilma Rousseff haar paleis uitgezet. Niet omdat ze zelf corrupt zou zijn. Zelfs haar grootste tegenstander, oud-president Cardoso van de oppositie, gaf het dit weekend toe: ‘Dilma is onschuldig. Ze heeft geen enkele misdaad begaan. Alleen politieke fouten.’

Ze werd afgezet door een corrupt parlement en vervangen door een mogelijk nog corruptere vice-president: oud-coalitiegenoot en baas van de elitepartij pmbd. ‘De butler uit een horrorfilm’, werd de man door zijn eigen partijgenoten genoemd. Dezelfde dag nog diende hij het land de meest kolderieke ministersploeg in decennia op. Louter mannen. Allemaal blank, conservatief, zwaar gelovig en rechts.

Tegen de meeste nieuwe ministers lopen processen wegens corruptie, witwassen en verkiezingsfraude. Een enkeling wordt zelfs beschuldigd van moord en schending van de mensenrechten, zoals de nieuwe minister van Justitie die ook vrouwenzaken en – ach, waarom niet – mensenrechten in zijn pakket heeft.

Toch gaat het goed met Latijns-Amerika, oordeelde de Amerikaanse denktankbaas Richard Haass onlangs in de Volkskrant. Volgens de voorzitter van de Council on Foreign Relations openbaart zich een ‘essentieel vermogen tot zelfcorrectie’ in de Braziliaanse samen­leving. Dat een president die niets misdaan heeft wordt geofferd op het altaar van de democratie en een heel volk de komende tweeënhalf jaar wordt opgezadeld met een potsierlijke regering die ze niet heeft gekozen, vindt hij geen bezwaar. Dat oude elites in de voormalige achtertuin van Amerika de macht weer aan het terugnemen zijn, dat er weer een onversneden neoliberale politiek wordt gevoerd, juicht hij toe. Logisch, want Haass is voorzitter van een denktank vol (ex-)bazen van Coca-Cola, Morgan Stanley, Goldman Sachs, de cia en het Amerikaanse leger in het bestuur.

De echte ‘fout’ van Dilma is dat ze links is en deel uitmaakt van de emancipatiebeweging die in Latijns-Amerika vrijwel overal linkse volks­regeringen aan de macht bracht.
http://www.groene.nl/arti(...)ste-regering-ooit--2
pi_162302711
Dat artikel lijkt mij wat kort door de bocht, geen woord over Petrobras en het aanstellen van Lula.
  donderdag 19 mei 2016 @ 00:17:08 #121
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_162314461
quote:
Zelfs de partijkrant van de PT maakt het niet zo bont als de schrijfster van dit stuk.

Toch jammer dat iemand onder het mom van journalistiek zo onbelemmerd haar privé-mening kan spuien.
Die ook nog eens gebaeerd is op halve waarheden en emotioneel gezwets.

Dit schrijfsel is hooguit goed voor de rubriek ingezonden brieven.

Misschien dat mevrouw eens uit haar comfortzone moet komen, open gaat staan voor nieuwe inzichten en eindelijk eens de feiten onder ogen gaat zien.
Zoals het een echte journalist betaamt.

Edit: als je een beetje googelt (is dat nederlands ?) , blijkt dat de dame in kwestie nogal een fan is van een bepaald soort types: Chavez en Castro bijvoorbeeld. Dilma en Lula passen prima in dat rijtje.
Oftewel: feiten doen er niet toe, de kleur van de vlag daarentegen wel.

[ Bericht 11% gewijzigd door qwerty_x op 19-05-2016 00:33:10 ]
zonnig Brasil
pi_162320373
Iemand die Glen Greenwald volgt?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_165310848
quote:
Afzetting Dilma Rousseff was rechtse staatsgreep

Politieke onrust Brazilië

In Brazilië is alles in het werk gesteld om de verwijdering van een democratisch gekozen president de schijn van legaliteit en legitimiteit te geven.

Door: Fernando Suárez Müller Frederic Vandenberghe en Simon Marijsse 14 september 2016, 02:00

De afzetting van de Braziliaanse president is goed nieuws voor de democratie in Brazilië.' Aldus Ineke Holtwijk (O&D, 5 september). Dilma Rousseff zou een socialiste zijn met denkbeelden uit de jaren vijftig. De PT, de Arbeiderspartij van Dilma, wordt beticht van machiavellisme. Een partij die zou geloven dat het doel alle middelen heiligt.

Even de feiten op een rij. Ondanks alle pogingen van de oppositie om haar in een kwaad daglicht te stellen, werd nooit bewezen dat president Dilma Rousseff zelf corrupt handelde. Net als in andere Braziliaanse partijen bestaat er in haar partij corruptie. De opbrengsten van 3 tot 7 procent van alle infrastructurele werken verdwijnen systematisch in de partijkas.

Wat is dan de reden voor de afzettingsprocedure? Eigenlijk een fiscale manoeuvre die de budgettaire tekorten tijdelijk maskeert en die de vorige presidenten ook hebben toegepast, zonder dat er sprake was van een misdrijf. De ironie wil nu dat de fiscale manoeuvres die hebben geleid tot Dilma's afzetting ondertussen door de nieuwe regering zijn geformaliseerd en gelegaliseerd.

Blijft over dat een legitiem gekozen president afgezet is door een rechtse oppositie, die de verkiezingen in 2014 verloor en regeert zonder mandaat van het volk. Resultaat: een gebroken en gecorrumpeerd politiek systeem. Een rechtse putsch zonder militairen en tanks.

Wat is de feitelijke situatie? Een legitiem gekozen president - die juist alles in het werk had gesteld om corruptieschandalen aan het daglicht te brengen en corruptie te bestrijden - is afgezet door een parlement, waarvan een groot deel van de congresleden zelf in een corruptiezaak verwikkeld is. Volgens The New York Times van 14 april staat 60 procent van de 594 congresleden terecht voor zware aanklachten, zoals electorale fraude, omkoping en zelfs moord.

De nieuwe regering telde zeven ministers die in dezelfde situatie zaten. President Michel Temer werd zelfs veroordeeld door het electoraal tribunaal in São Paulo en kan zich in de komende zeven jaar niet kandidaat stellen voor een politieke functie.

Anders dan Ineke Holtwijk komt Paulo Pinheiro in The Guardian van 1 september tot de enige juiste conclusie: alles is in Brazilië in het werk gesteld om de arbitraire verwijdering van een legitiem en democratisch gekozen president de schijn van legaliteit en legitimiteit te geven. Net zoals in Honduras en Paraguay gaat het om een moderne vorm van staatsgreep, niet tot stand gekomen door tanks, maar door een samenzwering van het grootkapitaal, de grootgrondbezitters en de pers.

De afzettingsprocedure werd geleid door conservatieve congresleden met een sterk religieus-fundamentalistische inslag. De huidige conservatief-liberale regering zet alle middelen in om de constructie van de welvaartsstaat in Brazilië structureel een halt toe te roepen.

De eerste beslissingen van de nieuwe regering spreken boekdelen. Naast de afschaffing van de ministeries van cultuur, wetenschap en technologie is de aanval geopend op de verdere sociale ontwikkeling van het land en de positie van minderheden. Geen wonder dat de straten van de belangrijkste grote steden van het land steeds vaker volstromen met protesterende mensen. Ze zijn bang. De democratische ontwikkeling van Brazilië lijkt een kort leven beschoren te zijn geweest.

Tijdens de opening van de Paralympische Spelen werd Michel Temer als kaper van de democratie door het volk uitgejoeld. Niemand heeft die man verkozen en iedereen weet hoe het politieke beleid voor de komende jaren geduid moet worden: een ontmanteling van de sociale zekerheid waaraan zoveel Brazilianen de laatste jaren bestaanszekerheid hebben ontleend.

Een hard neoliberaal beleid wordt aangevoerd door een stuurman zonder mandaat van het volk. Corruptie zal wederom hoogtij vieren en corruptieschandalen zullen in de doofpot verdwijnen. Goed nieuws voor de Braziliaanse democratie? Het is maar hoe je het bekijkt.

Fernando Suárez Müller is docent ethiek en duurzaamheid aan de Universiteit voor Humanistiek. Frederic Vandenberghe is hoogleraar sociale en politieke studies in Rio de Janeiro. Simon Marijsse is filosoof.

http://www.volkskrant.nl/(...)taatsgreep~a4375967/
  woensdag 14 september 2016 @ 22:47:17 #124
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_165329381
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  woensdag 14 september 2016 @ 23:00:20 #125
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_165329780
Afgezien van het feit dat het natuurlijk behoorlijk droevig is dat deze schrijvers gewoon hun persoonlijke politieke voorkeur in een of ander vaag semi-intellectueel sausje brengen:

puur op de feiten afgaand, praten ze gewoon poep:
de braziliaanse grondwet is heel duidelijk over de procedures, en deze zijn allemaal heel zorgvuldig gevolgd.
Het hooggerechtshof heeft z'n goedkeuring gegeven, de president heeft alle mogelijkheden gekregen om zich te verdedigen en uiteindelijk heeft veel meer dan de benodigde twee derde meerderheid van de "tweede kamer" uiteindelijk voor impeachment gestemd.

Dat het uiteindelijke resultaat de heren filosofen niet bevalt, is uiteraard hun goed recht.
Maar ga er geen dingen bijhalen die gewoon niet waar zijn.
Het is alles keurig volgens de wetten verlopen. En laat ik al helemaal niet beginnen over die vreemde stellingen dat Dilma de corruptie juist wilde aanpakken en dat meer en meer mensen de straat opgaan voor Dilma de laatste tijd.

In tegenstelling tot wat de heren beweren trouwens: meer en meer Brazilianen zijn juist trots op wat er gaande is, en vooral op de rechtsspraak de laatste maanden. Eindelijk worden die corrupte gasten aangepakt; dat is de algemene gedachte hier.

Jammer dat een krant als de Volkskrant deze heren zo ongecontroleerd en zonder tegengas en feiten een platform geeft.

Dat Lula een ladrão is, en met hem de hele PT-kliek, wordt duidelijker en duidelijker; het bewijs is overweldigend.
De algemene verwachting hier is dan ook dat hij binnenkort achter de tralies verdwijnt. En Dilma zal ongetwijfeld snel volgen.
zonnig Brasil
pi_165333076
Staatsgreep :')

Nog niet eens de moeite waard om te lezen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_165333931
Wat is een ladrão?
  donderdag 15 september 2016 @ 08:50:24 #128
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_165334142
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 08:28 schreef J.B. het volgende:
Wat is een ladrão?
Zoiets

9L6ERNpJ.png

Een boef, dief, jattert...etc
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  donderdag 15 september 2016 @ 09:05:11 #129
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165334319
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 23:00 schreef qwerty_x het volgende:
Afgezien van het feit dat het natuurlijk behoorlijk droevig is dat deze schrijvers gewoon hun persoonlijke politieke voorkeur in een of ander vaag semi-intellectueel sausje brengen:

puur op de feiten afgaand, praten ze gewoon poep:
de braziliaanse grondwet is heel duidelijk over de procedures, en deze zijn allemaal heel zorgvuldig gevolgd.
Het hooggerechtshof heeft z'n goedkeuring gegeven, de president heeft alle mogelijkheden gekregen om zich te verdedigen en uiteindelijk heeft veel meer dan de benodigde twee derde meerderheid van de "tweede kamer" uiteindelijk voor impeachment gestemd.

Dat het uiteindelijke resultaat de heren filosofen niet bevalt, is uiteraard hun goed recht.
Maar ga er geen dingen bijhalen die gewoon niet waar zijn.
Het is alles keurig volgens de wetten verlopen. En laat ik al helemaal niet beginnen over die vreemde stellingen dat Dilma de corruptie juist wilde aanpakken en dat meer en meer mensen de straat opgaan voor Dilma de laatste tijd.

In tegenstelling tot wat de heren beweren trouwens: meer en meer Brazilianen zijn juist trots op wat er gaande is, en vooral op de rechtsspraak de laatste maanden. Eindelijk worden die corrupte gasten aangepakt; dat is de algemene gedachte hier.

Jammer dat een krant als de Volkskrant deze heren zo ongecontroleerd en zonder tegengas en feiten een platform geeft.

Dat Lula een ladrão is, en met hem de hele PT-kliek, wordt duidelijker en duidelijker; het bewijs is overweldigend.
De algemene verwachting hier is dan ook dat hij binnenkort achter de tralies verdwijnt. En Dilma zal ongetwijfeld snel volgen.
Jij ontkracht nergens de inhoud en punten van het Volkskrant stuk.

Lijkt me een gevalletje van extreem rechts wensdenken.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  vrijdag 16 september 2016 @ 00:49:01 #130
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_165357465
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 09:05 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jij ontkracht nergens de inhoud en punten van het Volkskrant stuk.

Lijkt me een gevalletje van extreem rechts wensdenken.
Het wordt steeds grappiger: het begon met gewoon rechts, nu is het al extreem rechts.
zonnig Brasil
pi_165357764
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 00:49 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Het wordt steeds grappiger: het begon met gewoon rechts, nu is het al extreem rechts.
Ja ongelofelijk dat een links ex terroriste een extreem rechtse vice president kan kiezen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  vrijdag 16 september 2016 @ 02:23:42 #132
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165358386
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 00:49 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Het wordt steeds grappiger: het begon met gewoon rechts, nu is het al extreem rechts.
Jouw denkbeelden zijn ook gewoon altijd autoritair rechts geweest.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  vrijdag 16 september 2016 @ 11:17:32 #133
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_165361434
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2016 02:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jouw denkbeelden zijn ook gewoon altijd autoritair rechts geweest.
En jij kent de situatie in Brazilië natuurlijk als geen ander _O-
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 09:38:59 #134
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_171046117
De verrechtste Volkskrant van Wilma Draayer doet even het 'wij zijn beschaafd en zij niet' frame.

quote:
Hoe komt de Braziliaanse politiek nog corrupter dan House of Cards?

Bevolking consumeert het nieuws met bier en popcorn

ARTIKELGeheime opnames van een gesprek van Michel Temer tonen aan dat de Braziliaanse president net zo corrupt is als veel van zijn hooggeplaatste landgenoten. Hoe kan het dat corruptie in Brazilië zo wijd ver spreid is?

Het woord corrupt is afgeleid van het Latijnse woord corruptus, en betekent bedorven, smerig en vervuild. In Brazilië gaat het niet om een rotte appel, vrijwel de hele mand stinkt. De ene na de andere machthebber gaat besmeurd ten onder, en de bodem van de beerput lijkt nog lang niet bereikt. De bevolking kijkt juichend maar verbijsterd toe.

Het hooggerechtshof maakte donderdag bekend een onderzoek te starten naar president Michel Temer (zie kader). Op dezelfde dag heeft het Openbaar Ministerie een arrestatieverzoek ingediend voor senator Aécio Neves, de man die in 2014 nipt de verkiezingen verloor van Dilma Rousseff. De zus van de oppositieleider is gisteren opgepakt en naar de gevangenis gebracht. Beelden van koffers vol bankbiljetten worden onafgebroken herhaald op televisie.

Inhalige en gecorrumpeerde politici zijn van alle tijden in het Zuid-Amerikaanse land. In 'een korte geschiedenis van corruptie in Brazilië', stelt historicus en corruptie-expert Rita Biason dat de ellende begon in 1500, met de komst van de Portugezen. Ambtenaren verrijkten zich destijds al schaamteloos met de illegale verkoop van goud, diamanten en specerijen.

Na de onafhankelijkheid in 1822 begonnen de praktijken die de hedendaagse Braziliaanse politiek kenmerken. Stemmen kopen, illegale financiering van verkiezingscampagnes, gesjoemel met openbare aanbestedingen en andere handjeklap tussen politici en bedrijfsleven. De bevolking heeft het altijd met een mengeling van verontwaardiging en bewondering aanvaard. 'Politici zijn nu eenmaal dieven', is een veelgehoorde uitspraak. 'Daar doe je niks aan.'

Nieuw is de sterke rechterlijke macht die gedegen onderzoek doet naar de hooggeplaatste criminelen. In maart 2014 begon het Openbaar Ministerie 'operatie wasstraat', het grootste corruptieonderzoek uit de Braziliaanse geschiedenis. Aanvankelijk lag de focus op staatsoliebedrijf Petrobras. Al snel bleek dat ook bouwgiganten en andere grote bedrijven onder een hoedje spelen met politici van verschillende partijen.

Koffers met smeergeld

Nu, drie jaar later, neemt de storm nog altijd in kracht toe. Betrokkenen krijgen strafvermindering als ze anderen erbij lappen, en maken daar gretig gebruik van. Tientallen politici en zakenlui zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen, honderden anderen wachten nagelbijtend af wanneer het hun beurt is. Wankelende politici wijzen met de beschuldigende vinger naar anderen, maar niemand lijkt te kunnen ontsnappen aan onderzoeksrechter Sergio Moro.

Brazilianen zijn woedend. Tandenknarsend lezen ze de berichten over dealtjes in achterkamers, koffers met smeergeld en Zwitserse bankrekeningen. Het is extra wrang omdat het land in een diepe crisis verkeert, armoede en werkloosheid stijgen en veel Brazilianen hebben moeite het hoofd boven water te houden. Het vertrouwen in de politiek is tot een nulpunt gedaald. De bevolking eist een grondige schoonmaak, rechter Moro is uitgegroeid tot nationale held.

'Het is positief dat de politieke en economische elites niet langer onaantastbaar zijn', zegt socioloog Esther Solano, docent aan de Federale Universiteit van São Paulo. 'Maar het is moeilijk te voorspellen wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn. Zowel links als rechts is besmet door de schandalen. Veel hangt af van hoe de gevestigde partijen zich gaan herpakken.'

Het ontbreekt in Brazilië aan een gedegen debat over de oorzaken van de ziekmakende corruptie. Politici hebben duidelijk geen baat bij al te veel zelfreflectie, maar ook de media blijven oppervlakkig. Ze brengen nieuwe onthullingen op spectaculaire wijze, zonder daarbij de broodnodige existentiële vragen te stellen. De bevolking consumeert het nieuws met bier en popcorn, protesteert af en toe, maar gaat vervolgens weer over tot de orde van de dag.

Socioloog Solano wijt dit aan het ontbreken van onafhankelijke media. 'De Braziliaanse media zijn in handen van slechts een paar steenrijke familie's. Ze vormen een monopolie en schurken van oudsher dicht tegen de macht aan', aldus Solano. 'Zij kunnen het monster van operatie wasstraat misschien niet meer stoppen, maar hebben er geen belang bij de onderliggende structuren van corruptie bloot te leggen.'


---------------------------------

President Temer peinst niet over aftreden ondanks tape
'Ik heb niks te verbergen.' De ogen van Braziliaanse president Michel Temer spugen vuur tijdens de persconferentie donderdagmiddag. 'En ik peins er niet over af te treden.' Temer eist toegang tot de audio die in het bezit zou zijn van het hooggerechtshof. Hoewel vrijwel niemand de opnames nog heeft gehoord, heeft de tape een politieke aardbeving veroorzaakt in Brazilië.

De krant O Globo onthulde woensdag het bestaan van de opname, die gemaakt is door de broers Joesley en Wesley Batista, directeurs van vleesproducent JSB. Temer had in maart een ontmoeting met de broers, maar wist niet dat de heren het gesprek opnamen, in opdracht van het Openbaar Ministerie. In ruil voor hun actie worden de broers niet vervolgd voor corruptie.

Het gesprek komt op Eduardo Cunha, een partijgenoot van Temer die wegens corruptie in de gevangenis zit. Joesley Batista vertelt Temer dat hij Cunha zwijggeld betaalt. Temer antwoordt: 'Dat moet doorgaan, oké?' De mannen spreken ook over Rodrigo Rocha, een vertrouwenspersoon van Temer. Later filmt de politie dat Rocha een koffer geld krijgt overhandigd van de mannen van JSB.

De oppositie heeft een verzoek ingediend een afzettingsprocedure te starten. Het zou het tweede impeachment-proces zijn in nog geen jaar tijd. Vorig jaar werd Temers voorganger Dilma Rousseff door het parlement naar huis gestuurd.

De broers Batista hebben ook een gesprek met senator en oppositieleider Aécio Neves opgenomen. Hij zou 600 duizend euro smeergeld hebben gevraagd aan de zakenmannen. De overdracht van dat geld is gefilmd. Beelden daarvan zijn inmiddels gelekt naar de media.
https://twitter.com/marjoleinvandew/status/865336744044109826

Hopelijk kan die Roussef terug komen. Wat was dat een schandalige coup (uiteraard vergoeilijkt door het extreem rechtse Fok).

quote:
But none have spoken out about events in their homeland, a nation where the president was impeached last year in a highly questionable maneuver that many likened to a coup; where more than 3,000 people are shot dead by police each year; and where the biggest corruption scandal in the nation's history has led to the arrest of dozens of politicians and businessmen.
[...]
Instead, today’s Brazil players hide behind religion. “God willing, we’ll get three points tomorrow. God willing, I’ll be called up for the national side. Everything worked out today, thank God.”
Their careers, you could assume, are not really theirs; responsibility is passed on to a higher power.
http://www.irishtimes.com(...)footballer-1.3034678
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_171051109
De betekenis van de naam van de president is al alles zeggend :')
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_171051748
Goed artikeltje van de VK.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 13:59:00 #137
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_171051936
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 13:51 schreef Kaas- het volgende:
Goed artikeltje van de VK.
Hetzelfde gaat ook gewoon voor ons eigen land op. Met sterk geconcentreerde media e.d.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_171052003
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 13:59 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hetzelfde gaat ook gewoon voor ons eigen land op. Met sterk geconcentreerde media e.d.
NEDERLANDDERDEWERELDLAND!!1!!
  vrijdag 19 mei 2017 @ 14:09:24 #139
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_171052128
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:02 schreef Kaas- het volgende:

[..]

NEDERLANDDERDEWERELDLAND!!1!!
Wel afglijden richting periferie ja :)
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_171052357
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:09 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Wel afglijden richting periferie ja :)
Haha. Hahahaha. Hahahahahahaha.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 14:37:14 #141
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_171052743
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:21 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Haha. Hahahaha. Hahahahahahaha.
De lange termijn indicatoren zoals arbeidsproductiviteit en r&d wijzen daar gewoon op
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_171052985
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:37 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De lange termijn indicatoren zoals arbeidsproductiviteit en r&d wijzen daar gewoon op
Niet echt, natuurlijk.
pi_171053031
*koekoek
  vrijdag 19 mei 2017 @ 15:29:59 #144
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_171053875
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:48 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Niet echt, natuurlijk.
Ik wil best wel aantonen dat het zo is, zelfs uitspraken door jou geliefde Europese Commissie, maar ik ken jouw oeuvre en dedain. Het is verspilde moeite.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_171054383
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:29 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik wil best wel aantonen dat het zo is, zelfs uitspraken door jou geliefde Europese Commissie, maar ik ken jouw oeuvre en dedain. Het is verspilde moeite.
Gezien je geschiedenis met loze claim betwijfel ik of jij dat echt wil of kan...
pi_176733214
Nog maar eens een slinger geven aan dit topic. In oktober zijn er nieuwe verkiezingen en voormalig president Lula da Silva, door voorop ligt in de peilingen, mag hoogstwaarschijnlijk niet meedoen vanwege een hernieuwde veroordeling voor corruptie en witwassen:

Oud-president Brazilië mag waarschijnlijk niet meedoen aan verkiezingen
https://nos.nl/artikel/22(...)an-verkiezingen.html

Begin januari is Brazilië en Lula ook nog voorbijgekomen in Nieuwsuur:

Helden of corrupt? Brazilië worstelt met zijn linkse leiders
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)-linkse-leiders.html

Is rechts dan beter in Brazilië? Nou nee, ook de huidige president Temer is corrupt maar is vanwege de politieke meerderheid tot dusver aan vervolging ontsnapt:

Braziliaans parlement houdt corruptiezaak tegen president Temer tegen
https://nos.nl/artikel/21(...)ent-temer-tegen.html

Wat moet je nou met zo een leiders als land :')

[ Bericht 0% gewijzigd door J.B. op 25-01-2018 10:10:20 ]
pi_176733494
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 10:03 schreef J.B. het volgende:
Nog maar eens een slinger geven aan dit topic. In oktober zijn er nieuwe verkiezingen en voormalig president Lula da Silva, door voorop ligt in de peilingen, mag hoogstwaarschijnlijk niet meedoen vanwege een hernieuwde veroordeling voor corruptie en witwassen:

Oud-president Brazilië mag waarschijnlijk niet meedoen aan verkiezingen
https://nos.nl/artikel/22(...)an-verkiezingen.html

Begin januari is Brazilië en Lula ook nog voorbijgekomen in Nieuwsuur:

Helden of corrupt? Brazilië worstelt met zijn linkse leiders
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)-linkse-leiders.html

Is rechts dan beter in Brazilië? Nou nee, ook de huidige president Temer is corrupt maar is vanwege de politieke meerderheid tot dusver aan vervolging ontsnapt:

Braziliaans parlement houdt corruptiezaak tegen president Temer tegen
https://nos.nl/artikel/21(...)ent-temer-tegen.html

Wat moet je nou met zo een leiders als land :')
Ken wel een aantal Brazilianen en zij zijn er vaak van overtuigd dat de afzetting van Rousseff een stille staatsgreep van rechts was. Natuurlijk was Rousseff corrupt -- dat zijn alle politici in Brazilie -- maar de rechtse kliek die het over heeft genomen is volgens hen nog corrupter. Braziliaanse politiek is tot op het bot verrot en wordt ook door de bevolking niet meer serieus genomen. Meen me een man te herinneren die aan de verkiezingen meedeed als clown onder de slogan "Slechter kan het toch niet worden". Heeft vervolgens jaren in het parlement gezeten :')
pi_176735849
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 10:28 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Ken wel een aantal Brazilianen en zij zijn er vaak van overtuigd dat de afzetting van Rousseff een stille staatsgreep van rechts was. Natuurlijk was Rousseff corrupt -- dat zijn alle politici in Brazilie -- maar de rechtse kliek die het over heeft genomen is volgens hen nog corrupter. Braziliaanse politiek is tot op het bot verrot en wordt ook door de bevolking niet meer serieus genomen. Meen me een man te herinneren die aan de verkiezingen meedeed als clown onder de slogan "Slechter kan het toch niet worden". Heeft vervolgens jaren in het parlement gezeten :')
Tja, iedereen is corrupt maar ze blijven wel op dezelfde kliek stemmen :') Iemand die 12 jaar cel aan z'n broek heeft gekregen vanwege corruptie en witwassen leidt gewoon in de peilingen, zo vraag je er ook gewoon om.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 11:34:38 #149
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 13:38:22 #150
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_181517449
Ik was er 5 jaar geleden. Ik werkte er tijdelijk via mijn Nederlandse werkgever. Toen was Brazilie best prijzig. Toen was de wisselkoers EUR/BRL = 2.5 en nu is het wel 4.8!

Ik merkte al dat desondanks de hoge prijzen Brazilie nog achterliep met het westen. De wegen zijn erg slecht, Sao Paulo was elke ochtend en avond dichtgeslipt, er is veel bureaucratie. Ook op mijn werk ging alles een stuk langzamer. Braziliaanse maatschappij is erg inefficient tov het westen. Maar door de grondstoffenhausse was even een paar jaar enorme rijkdom.

Ik wil wel een keer terug naar Florianapolis, een van de mooiste plekken op aarde.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_181743789
Braziliaanse uiterst rechtse presidentskandidaat Bolsonaro neergestoken tijdens rally

https://www.vrt.be/vrtnws(...)aat-bolsonaro-neerg/

Er zijn binnenkort weer verkiezingen en het gaat er uitermate gezellig aan toe in Brazilië momenteel.
pi_181756859
quote:
Kater na museumbrand in Rio: "Er wordt in Brazilië niet in brandveiligheid geïnvesteerd"

Rio de Janeiro, en bij uitbreiding Brazilië, zit in zak en as na de verwoestende brand in het Nationaal Museum. Niet alleen de waardevolle museumcollectie is verloren, er blijkt ook een fundamenteel probleem met de brandveiligheid en de brandweer te zijn. Een Belgische brandweerman in Brazilië getuigt.

Rik Arnoudt
di 04 sep 17:50

Eerst en vooral zijn er veel te weinig brandweermannen in het Zuid-Amerikaanse land. "In België zijn voor ongeveer 11 miljoen mensen 16.000 brandweermannen paraat, in de Braziliaanse deelstaat São Paulo - waar ik woon - is dat voor een bevolking van 46 miljoen mensen 8.000 brandweermannen", legt Wannes Gulinck uit in "De wereld vandaag". Dan kan je er nog vanuitgaan dat de toestand in meer afgelegen deelstaten - in het Amazonegebied bijvoorbeeld - nog veel belabberder is.

"In Brazilië beschikt net geen 14 procent van alle steden over een eigen brandweerkorps", aldus Gulinck.

Daarnaast is er ook onvoldoende opleiding en een tekort aan materiaal. "Het materiaal wordt niet op tijd vervangen en wordt ook niet hersteld", zegt Gulinck. "Als je in Brazilië een brandweerwagen uit de VS importeert, heb je in Brazilië geen wisselstukken." Die wisselstukken ook importeren noemt hij "een nachtmerrie".

Wannes Gulinck is bij een vrijwilig brandweerkorps in Várzea Paulista, een relatief kleine stad in de deelstaat São Paulo met zo'n 100.000 inwoners. "Toen ik erbij kwam, waren die mensen branden aan het blussen met een skateboardhelm en een vest uit jeansstof aan."
Ook corruptie speelt de brandveiligheid parten. "Vorig jaar was er een corruptieschandaal in Rio", legt Wannes Gulinck uit. "Brandweermannen die inspecties doen, hadden tegen betaling van smeergeld openbare gebouwen brandveilig verklaard. Daar zijn toen bijna 70 mensen opgepakt en bijna 35 mensen zijn effectief de gevangenis ingevlogen."

"Mensen investeren niet in brandveiligheid in Brazilië", klaagt Gulinck aan. Hij stipt aan dat de hydranten in de buurt van het Nationaal Museum van Rio niet werkten, zodat er bluswater met vrachtwagens moest worden aangevoerd. "Het museum zelf was ook niet brandveilig, met een houten vloer en houten muren. Daarin items op sterk water plaatsen, dat brandt als als een fakkel."
(Her)beluister hier het gesprek in "De wereld vandaag" op Radio 1: https://www.vrt.be/vrtnws(...)zilie-niet-in-brand/
pi_182370106
Vandaag de eerste ronde van de Braziliaanse presidentsverkiezingen! Grootste kanshebbers zijn Jair Bolsonaro (een rechtse, uhm... excentriekeling) en de linkse Fernando Haddad (naar voren geschoven door Lula, die vanwege corruptie niet mee kan doen). Er zijn ook nog andere kandidaten maar die worden weinig kansen toegedicht. Meer informatie hier:

krijgt Brazilië een 'Tropische Trump' als president?
https://nos.nl/artikel/22(...)p-als-president.html
pi_182383952
Omstreden politicus wint eerste ronde presidentsverkiezingen Brazilië
https://nos.nl/l/2253850

Zowaar met 46,3%, aanzienlijk meer dan verwacht.
  maandag 8 oktober 2018 @ 13:59:33 #155
312994 deelnemer
ff meedenken
  maandag 8 oktober 2018 @ 14:02:42 #156
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_182390395
Glenn Greenwald :').
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 15:57:06 #157
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_182413999
The view from nowhere.
pi_182414613
Bolsonaro: candidato racista, defensor da violação e da tortura
quote:
Jair Bolsonaro, o polémico candidato de extrema direita, conseguiu liderar quase todas as sondagens. Capitão na reserva e deputado federal há quase 30 anos é conhecido pelas declarações polémicas.

Bolsonaro quer introduzir a pena perpétua, a posse de armas e salários mais baixos para as mulheres. Além de racista é assumidamente homofóbico.

Há quem lhe chame Trump Tropical - é igualmente populista e não mede as palavras, seja em que assunto for.

63 anos, cinco filhos, casado pela terceira vez, capitão na reserva e há quase três décadas deputado federal.

Polémico dentro e fora do Congresso, Jair Bolsonaro, é o político mais influente das redes sociais. Defende que as mulheres devem ter salários menores porque engravidam e, violá-las, só se forem bonitas.

Preconiza o combate à corrupção e à violência - defende a prisão perpétua e a castração química.

Não admite ser catalogado como defensor da extrema direita brasileira, mas defende o armamento. Para ele torturar é legítimo e é saudosista dos tempos da ditadura militar.

Durante a campanha usou colete à prova de bala mas não escapou a um atentado com uma faca. Hospitalizado, Bolsonaro deu o seu exemplo, para o agravamento das penas no Brasil.

Racista, critico das minorias e dos descendentes de escravos: não trabalham, diz Bolsonaro, e não servem sequer para procriar.
https://www.rtp.pt/notici(...)-da-tortura_v1103297

Geen goed nieuws voor Brazilie. ;(
pi_182414718
Hier meer informatie over de eleicoes do 2018 em Brasil voor diegenen die geen Portugees spreken, in het Engels:

https://www.telesurtv.net(...)ides_2018/index.html

Ik hoop echt dat die Evangelische racist en zieke dictator niet wint. :r
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 19:33:24 #160
56749 BlaZ
Sit iucundus tibi dies
pi_182418056
quote:
11s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 16:30 schreef lao_tse het volgende:
Bolsonaro: candidato racista, defensor da violação e da tortura

[..]

https://www.rtp.pt/notici(...)-da-tortura_v1103297

Geen goed nieuws voor Brazilie. ;(
Tsja waarom zou je ook een lelijke vrouw verkrachten hé.
Wat betreft de chemische castratie en levenslange gevangenisstraffen ben ik het wel met hem eens. Uiteindelijk heeft Brazilie toch een dergelijk type nodig om de corruptie te kunnen bestrijden.
pi_182769360
Annelies Beck: "De Brazilianen kijken uit naar een sterke man en Bolsonaro straalt dat uit"

https://www.vrt.be/vrtnws(...)es-beck-in-brazilie/

Morgen de tweede ronde van de verkiezingen, de (extreem-)rechtse Bolsanaro leidt in de peilingen ten opzichte van de linkse Haddad.
  maandag 14 januari 2019 @ 15:29:48 #162
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_184398243
Bolsonaro is inmiddels begonnen met het afbreken van de Braziliaanse rechtsstaat.

quote:
De lelijke ‘smoel’ van het nieuwe Brazilië

Sinds 1 januari is Jair Bolsonaro president van Brazilië. Zijn extreem-rechtse regering zal meer militairen tellen dan welke voorbije junta dan ook. Vrouwen, homo’s en indianen gaan rechteloze tijden tegemoet en de Amazone zal verder worden kaalgeslagen. Met hartelijke steun van de christelijke kerk.
pi_184400287
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 15:29 schreef Bondsrepubliek het volgende:
Bolsonaro is inmiddels begonnen met het afbreken van de Braziliaanse rechtsstaat.

[..]

Nee joh, hij red juist vaderland en volk uit de corrupte klauwen van linkse corrupte zelfhatende cultuurmarxisten. Overigens is natuurlijk "linkse corrupte zelfhatende cultuurmarxist" een ander woord voor iedereen die niet bij zijn inner circle hoort :P
  maandag 14 januari 2019 @ 17:44:45 #164
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_184400657
-Voertaal is nederlands-

[ Bericht 96% gewijzigd door trein2000 op 14-01-2019 19:31:39 ]
pi_184416213
Wel een erg gekleurd artikel. Ik vraag me af hoe Marjon van Royen ooit verslaggeefster voor de NOS kon zijn.

Ik zou eerst maar afwachten, het is echt niet voor niets dat Bolsonaro zoveel stemmen kreeg. Corruptie, misdaad, veel te snel oplopende begrotingstekorten en haperende economische groei. Nu is Bolsonaro ook naar mijn idee doorgeslagen, maar hij zal toch ook moeten scxhipperen, denk ik. en de democratie zal hij -verwachten de kranten hier- niet echt meteen de nek omdraaien. Hoewel het risico natuurlijk ook niet uitgeloten is.
  donderdag 24 januari 2019 @ 11:21:53 #166
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_184589829
quote:
SAO PAULO - De nieuwe Braziliaanse minister van Vrouwen, Familie en Mensenrechten, Damares Alves, houdt er bijzondere ideeën over Nederland op na. In een toespraak uit 2013 beweert de minister dat Nederlandse specialisten zeggen dat „een jongetje vanaf zeven maanden oud seksueel bevredigd moet worden, zodat hij als volwassene een seksueel gezonde man kan zijn.”

https://www.telegraaf.nl/(...)QYhG8Cu1PZw8vN7OUPXM
Welke Nederlandse site zou die minister geraadpleegd hebben. Die van de PNVD? :')

Beetje opgewarmd nieuws, want de uitspraak stamt uit 2013. Maar toch.
pi_184610208
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 11:21 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Welke Nederlandse site zou die minister geraadpleegd hebben. Die van de PNVD? :')

Beetje opgewarmd nieuws, want de uitspraak stamt uit 2013. Maar toch.
Pete Hoekstra maakt notities.

723f462e-70d0-11e7-9977-dfd61d1a2071.jpg
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')