abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_159904739
registreer om deze reclame te verbergen
V&D is zojuist failliet verklaard

2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page


[ Bericht 97% gewijzigd door Leandra op 14-02-2016 12:08:01 (OP meegenomen) ]
pi_159904915
http://www.rtlnieuws.nl/e(...)tepiet-als-vd-omvalt

Wie krijgt de zwartepiet als V&D omvalt?

Zondag (14 februari) moet Roland Kahn weten of hij genoeg huurcontracten heeft binnengehengeld voor een succesvolle doorstart met V&D. Als hij niet minstens 35 panden kan huren, gaat het geplaagde warenhuis woensdag dicht en staan 8000 werknemers op straat. Bij wie kan de zwartepiet dan terecht komen?

De curatoren
Sinds V&D eind december uitstel van betaling aanvroeg, werken curatoren Kees van de Meent en Hanneke de Coninck aan een doorstart, waarbij zoveel mogelijk werkgelegenheid wordt gespaard. De groep geïnteresseerden kromp in januari van 70 naar 2. Na het afhaken van de Britse winkelinvesteerder Opcapita onderhandelden de curatoren de afgelopen weken exclusief met Kahn, eigenaar van CoolCat, MS Mode en America Today. Als het plan faalt, rijst de vraag of zij niet beter met Opcapita of een andere geïnteresseerde in zee hadden kunnen gaan.

Roland Kahn
Afgelopen week kreeg Kahn veel kritiek te verduren. Zijn ontkenning dat hij V&D wilde overnemen, nadat RTL Z dat had gemeld, was al geen lekker begin. Ook zou hij een duidelijk plan met V&D en ervaring met warenhuizen ontberen. Ten slotte wordt hij omschreven als een lastige persoonlijkheid, die zijn gesprekspartners soms tegen de haren instrijkt. Overigens kwam die kritiek deels uit het kamp van zijn belangrijkste opponent, Hudson’s Bay Company. Of Kahn financieel sterk genoeg is om V&D te redden is eveneens onduidelijk. Bij de Kamer van Koophandel heeft een aantal van zijn bedrijven recente jaarverslagen gedeponeerd. Maar er bestaat geen openbaar verslag dat een overzicht geeft van het geheel. (doorlezen onder het reclameblok)

Hudson’s Bay Company
De Canadezen hebben alles op alles gezet om het reddingsplan van Kahn en de curatoren te torpederen. Via advocaat Stibbe probeerden zij verhuurders met mooie beloftes voor de toekomst te bewegen om niet met Kahn in zee te gaan. Donderdag kwam daar een media-offensief bij, waarin werd geschermd met 60 winkels in Nederland en 9000 banen. Dat Hudson’s Bay in 2013 nog een verlies van 165 miljoen euro maakte, bleef onderbelicht.

De huisbank van Kahn
Als Kahn wil doorstarten met V&D heeft hij daarvoor de goedkeuring en de financiering van zijn huisbank ING nodig. Donderdag stelde de ondernemer dat de financiering bijna rond was, maar ING wilde dat niet bevestigen. Als de deal strandt omdat de bank de geldkraan dichthoudt, kan ING de schuld voor de mislukking van de doorstart in de schoenen geschoven krijgen.

De verhuurders

De 62 panden van V&D zijn in handen van tientallen vastgoedeigenaren van divers pluimage. De grote jongens, als verzekeraars, pensioenfondsen en vastgoedfondsen, bezitten een groot aantal panden op toplocaties. Maar er zijn ook kleintjes, met één enkel warenhuis in een provinciestadje. Vastgoedeigenaren die hun handtekening niet onder het plan van Kahn en de curatoren zetten, lopen het risico dat zij straks te boek staan als de schuldigen aan het verlies van duizenden banen.

RTL Z
pi_159904967
Ooit Vet & Dynamisch, nu Vervallen & Desolaat.
  zondag 14 februari 2016 @ 12:16:11 #4
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159905021
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
6s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:13 schreef k_man het volgende:
Ooit Vet & Dynamisch, nu Vervallen & Desolaat.
Deed de Hema (Volks & Degelijk) het toch beter.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_159905072
Het einde van het vorige topic even in herhaling, ik had niet door dat ik de laatste post had:

quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 11:22 schreef Nia het volgende:
Ik herinner me de jaren 80. Toen was nog een hele etage inricht met kerstspullen. Etaleurs hadden dagen nodig om dat klaar te maken. Een grote gedekte eettafel met speelgoedberen op elke stoel. Ontelbare kerstbomen, decoraties en lichtjes aan het plafond. In de zomer werden de tenten er weer opgesteld. :)
En zo is het bij de V&D van onze Oosterburen, Kaufhof, nog steeds. Prachtig om te zien, zo vlak voor de kerst. Nou zit dat daar wel meer in de cultuur, eerlijk is eerlijk.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 12:23:05 (Tikfout) ]
pi_159905237
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:16 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Deed de Hema (Volks & Degelijk) het toch beter.
:)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159905641
registreer om deze reclame te verbergen
De opvolger van de V&D zou zich meer moeten richten op de exclusievere merken. Een warenhuis hoort 'luxe' uit te stralen. Mooie woonaccessoires van Iittala, Marikmekko, Kosta Boda, Kartell, Alessi en tassen van Michael Kors bijvoorbeeld.
  zondag 14 februari 2016 @ 12:48:33 #8
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_159905753
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:44 schreef Nia het volgende:
De opvolger van de V&D zou zich meer moeten richten op de exclusievere merken. Een warenhuis hoort 'luxe' uit te stralen. Mooie woonaccessoires van Iittala, Marikmekko, Kosta Boda, Kartell, Alessi en tassen van Michael Kors bijvoorbeeld.
Daar hebben we toch de Bijenkorf voor? De V&D is en was voor mij ietsje luxer dan het alledaagse Hema-spul. Wooncadeautjes koop ik vrijwel altijd al bij de V&D.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_159905761
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:44 schreef Nia het volgende:
De opvolger van de V&D zou zich meer moeten richten op de exclusievere merken. Een warenhuis hoort 'luxe' uit te stralen. Mooie woonaccessoires van Iittala, Marikmekko, Kosta Boda, Kartell, Alessi en tassen van Michael Kors bijvoorbeeld.
Daar heb je de bijenkorf voor.

Het moet huiselijk sfeer uitstralen, zoals net werd gezegd een uitgebreide kerstafdeling. Dat je ogen gewoon uit kijk
pi_159905766
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:44 schreef Nia het volgende:
De opvolger van de V&D zou zich meer moeten richten op de exclusievere merken. Een warenhuis hoort 'luxe' uit te stralen. Mooie woonaccessoires van Iittala, Marikmekko, Kosta Boda, Kartell, Alessi en tassen van Michael Kors bijvoorbeeld.
de Bijenkorf
pi_159906185
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:48 schreef Andromache het volgende:

[..]

Daar hebben we toch de Bijenkorf voor? De V&D is en was voor mij ietsje luxer dan het alledaagse Hema-spul. Wooncadeautjes koop ik vrijwel altijd al bij de V&D.
Kaufhof en Inno hebben een goede balans: Kwaliteitsspullen, iets duurder en chiquer dan V&D, maar waarbij de prijzen ook weer niet zo door het dak vliegen als bij de Bijenkorf (dat is daar nogal een drempel). Ik heet een Kaufhof/Inno-kloon, uit de koker van Hudson's Bay, dan ook van harte welkom.

Die winkels zijn de eerste waar ik aan denk als ik ooit een degelijke nieuwe tas nodig heb. Ik kom, mede geholpen door een zwak voor Antwerpen, sowieso wel een aantal keren per jaar in een stad waarin minstens een van die winkels zit.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 13:02:23 ]
pi_159906225
Het Duitse Galeria verkoopt ook artikelen uit het hoge segment en heeft filialen over heel Duitsland. Zo'n soort warenhuis bedoel ik dus.
  Moderator zondag 14 februari 2016 @ 13:04:59 #13
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159906248
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:16 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Deed de Hema (Volks & Degelijk) het toch beter.
Mwoa, nauwelijks. Die wankelen ook al jaren.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator zondag 14 februari 2016 @ 13:08:56 #14
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159906348
Maar in de grote steden zit er inderdaad meestal al een Bijenkorf vlakbij de V&D. Ik zou HBC, of Kahn, dan ook adviseren min of meer tussen de Hema en de Bijenkorf in te gaan zitten.

Ik hoop wel dat er echte keuzes gemaakt worden, ten aanzien van assortiment, prijsklasse en vooral kwaliteit. Dat je een beetje weet waarom je er heen gaat en wat je dan aan kunt treffen. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159906371
quote:
99s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:04 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Mwoa, nauwelijks. Die wankelen ook al jaren.
De laatste tijd proberen die verschrikkelijk op Flying Tiger te lijken.

Dan ga ik liever naar de 'echte', voor zover die in hetzelfde stadscentrum zit (maar in Uden of Oss zit 'ie nog niet).

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 13:10:48 ]
  zondag 14 februari 2016 @ 13:10:25 #16
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159906390
quote:
99s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:08 schreef Cynix ® het volgende:
Maar in de grote steden zit er inderdaad meestal al een Bijenkorf vlakbij de V&D. Ik zou HBC, of Kahn, dan ook adviseren een beetje tussen de Hema en de Bijenkorf in te gaan zitten.

Ik hoop wel dat er echte keuzes gemaakt worden, ten aanzien van assortiment, prijsklasse en vooral kwaliteit. Dat je ene beetje weet waarom je er heen gaat en wat je dan aan kunt treffen. :)
Maar dan vooral wel een werkelijk warenhuis, of je moet er echt een kledingwinkel van maken, maar imho is het grootste probleem nu dat het geen warenhuis is, maar een kledingwinkel met wat bijzaken, en in die bijzaken is gewoon niet voldoende keuze.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator zondag 14 februari 2016 @ 13:12:23 #17
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159906425
Precies, maak een keuze en zorg dat je daar dan gewoon goed in bent! :Y
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159906520
De Bijenkorf vertrekt alweer uit Groningen. Dit afgeslankte filiaal verkocht alleen maar kleding, schoenen, tassen en parfums. Ik had er graag woonspullen gekocht als die daar te koop waren geweest. Een gemiste kans. De stad Groningen verdient gewoon een warenhuis met sterke merken.
  zondag 14 februari 2016 @ 13:19:53 #19
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_159906629
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:15 schreef Nia het volgende:
De Bijenkorf vertrekt alweer uit Groningen. Dit afgeslankte filiaal verkocht alleen maar kleding, schoenen, tassen en parfums. Ik had er graag woonspullen gekocht als die daar te koop waren geweest. Een gemiste kans. De stad Groningen verdient gewoon een warenhuis met sterke merken.
groningen verdient een weiland met koeien
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_159906656
Groningen is een prima stad om te studeren en om uit te gaan hoor!
pi_159906755
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:15 schreef Nia het volgende:
De Bijenkorf vertrekt alweer uit Groningen. Dit afgeslankte filiaal verkocht alleen maar kleding, schoenen, tassen en parfums. Ik had er graag woonspullen gekocht als die daar te koop waren geweest. Een gemiste kans. De stad Groningen verdient gewoon een warenhuis met sterke merken.
als er genoeg klanten waren zou zo'n warenhuis er al lang zijn
pi_159906764
Misschien zijn ze daar in het noorden iets te nuchter voor al die luxe.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 13:25:45 ]
pi_159906788
http://www.rtvnoord.nl/ni(...)ningen-sluit-in-2016
De Bijenkorf in Groningen sluit in 2016 zijn deuren. Ook elders in het land gaat de Bijenkorf vestigingen sluiten.

Het gaat in totaal om vijf winkels. In 2014 gaan de filialen in Arnhem en Enschede dicht; twee jaar later sluiten de winkels in Groningen, Breda en Den Bosch. Hiermee verdwijnen op termijn 262 banen.

Tegelijkertijd investeert het warenhuis de komende vijf jaar meer dan tweehonderd miljoen euro in de zeven winkels die overblijven. De locaties Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Amstelveen zijn volgens de onderneming "het beste gepositioneerd" om op te waarderen. In deze steden gaat de Bijenkorf onder meer nieuwe merken aan het assortiment toevoegen, de service verbeteren en fors verbouwen.
  zondag 14 februari 2016 @ 13:29:42 #24
141482 Q.
Just Q it!
pi_159906863
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:26 schreef Nia het volgende:
http://www.rtvnoord.nl/ni(...)ningen-sluit-in-2016
De Bijenkorf in Groningen sluit in 2016 zijn deuren. Ook elders in het land gaat de Bijenkorf vestigingen sluiten.

Het gaat in totaal om vijf winkels. In 2014 gaan de filialen in Arnhem en Enschede dicht; twee jaar later sluiten de winkels in Groningen, Breda en Den Bosch. Hiermee verdwijnen op termijn 262 banen.

Tegelijkertijd investeert het warenhuis de komende vijf jaar meer dan tweehonderd miljoen euro in de zeven winkels die overblijven. De locaties Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Amstelveen zijn volgens de onderneming "het beste gepositioneerd" om op te waarderen. In deze steden gaat de Bijenkorf onder meer nieuwe merken aan het assortiment toevoegen, de service verbeteren en fors verbouwen.
Dat komt door een herorientatie van de Bijenkorf op het hoge, internationale segment, de gesloten / te sluiten filialen draaienden allemaal met winst.
For great justice!
pi_159907019
De sluiting van de Bijenkorf in Arnhem kwam ook hard aan: http://www.textilia.nl/Ni(...)9114000#.VsBz2PnhCXA
Ook over het filiaal in Maastricht waren geruchten van sluiting. Vreemd genoeg blijft deze open: http://www.dichtbij.nl/he(...)niet-voor-niets.aspx

[ Bericht 43% gewijzigd door Nia op 14-02-2016 13:41:36 ]
pi_159907170
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:35 schreef Nia het volgende:
De sluiting van de Bijenkorf in Arnhem kwam ook hard aan: http://www.textilia.nl/Ni(...)9114000#.VsBz2PnhCXA
Heb je dat artikel wel gelezen?
pi_159907276
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:40 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Heb je dat artikel wel gelezen?
De gemeenteraad in Arnhem is niet blij met het besluit en wil een onderzoek naar het vertrek van de Bijenkorf uit de modestad.
  zondag 14 februari 2016 @ 13:45:00 #28
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159907355
In 2014.
pi_159908455
De Bijenkorf durft tenminste beslissingen te nemen om te voorkomen dat we later met z'n allen huilen om het faillissement van de keten.
pi_159908497
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:35 schreef Nia het volgende:
De sluiting van de Bijenkorf in Arnhem kwam ook hard aan: http://www.textilia.nl/Ni(...)9114000#.VsBz2PnhCXA
Ook over het filiaal in Maastricht waren geruchten van sluiting. Vreemd genoeg blijft deze open: http://www.dichtbij.nl/he(...)niet-voor-niets.aspx
De Bijenkorf in Maastricht deelt het pand met V&D. Zou me niks verbazen als ze - als V&D omvalt - daar willen uitbreiden.
  zondag 14 februari 2016 @ 14:15:59 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159908537
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:25 schreef female81 het volgende:
Misschien zijn ze daar in het noorden iets te nuchter voor al die luxe.
Te nuchter voor luxe? Te cheapass bedoel je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159908611
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:43 schreef Nia het volgende:

[..]

De gemeenteraad in Arnhem is niet blij met het besluit en wil een onderzoek naar het vertrek van de Bijenkorf uit de modestad.
Ik dacht dat Arnhem meer was dan een gemeenteraad. Als je verder had gelezen dan kon je ook zien dat er een nieuwe grote huurder was en dat het weggaan van de Bijenkorf kansen gaf aan andere ondernemers. Loop eens rond door de winkelstraat in Arnhem. Zo slecht gaat het daar niet.
pi_159908695
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Te nuchter voor luxe? Te cheapass bedoel je?
"Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg."
pi_159908876
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:18 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ik dacht dat Arnhem meer was dan een gemeenteraad. Als je verder had gelezen dan kon je ook zien dat er een nieuwe grote huurder was en dat het weggaan van de Bijenkorf kansen gaf aan andere ondernemers. Loop eens rond door de winkelstraat in Arnhem. Zo slecht gaat het daar niet.
Arnhem is een goede winkelstad kan ik me herinneren :Y
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
  Moderator zondag 14 februari 2016 @ 14:38:07 #35
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_159909254
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:26 schreef Peter het volgende:

[..]

Arnhem is een goede winkelstad kan ik me herinneren :Y
mee eens :)
 | <3 Triquester...
[b]HET IS RENÉ MET EEN STREEPJE-OP-DE-LAATSTE-E!!!![/b]
  zondag 14 februari 2016 @ 14:42:06 #36
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_159909376
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:19 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

groningen verdient een weiland met koeien
:') een van de leukste, levendigste en snelst groeiende steden van het land...
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
  Moderator zondag 14 februari 2016 @ 14:44:31 #37
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_159909466
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:19 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

groningen verdient een weiland met koeien
Mensen die niets weten :') !
 | <3 Triquester...
[b]HET IS RENÉ MET EEN STREEPJE-OP-DE-LAATSTE-E!!!![/b]
pi_159909854
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:42 schreef Andromache het volgende:

[..]

:') een van de leukste, levendigste en snelst groeiende steden van het land...
maar willen de mensen in die leuke stad wel geld uitgeven aan design meubels en tassen
pi_159910155
Zakenman Roland Kahn is met genoeg verhuurders van panden van V&D rond om een doorstart mogelijk te maken. Dat zegt een bron, die nauw bij de besprekingen is betrokken.

Kahn onderhandelt al twee weken exclusief met de curatoren over een doorstart van het failliete V&D. Als die slaagt, kunnen veel van de 8000 werknemers aan de slag blijven. Donderdag kondigde Kahn aan dat hij door wil met zo'n 45 winkels. Als hij vóór vanavond echter geen akkoord heeft over 35 winkels, gaat de doorstart niet door.

Genoeg
Kahn zou inmiddels met genoeg pandeigenaren rond zijn, aldus de bron die bij de onderhandelingen is betrokken. "Het is zelfs mogelijk dat er al iets meer dan 35 panden binnen zijn. Wel staan soms nog kleine vragen open, over een kelderverdieping of een roltrap. Strikt genomen is het dan de vraag of je het contract al mag afvinken."

Een officiële mededeling wordt desondanks vandaag niet verwacht. "Het moet eerst allemaal goed gedocumenteerd zijn. Het spel is pas gespeeld als alle handtekeningen er staan." Volgens de bron is vandaag een mooie dag om de "puntjes op de i te zetten. Het is logisch om op maandag het net op te halen."

Financiering
Zelfs al er een deal met voldoende verhuurders ligt, is het nog niet zeker dat een doorstart kan plaatsvinden. Ook ING, de huisbank van Roland Kahn, moet akkoord zijn en financiering willen regelen. Donderdag stelde Kahn al de financiering bijna rond te hebben. Maar een definitief akkoord ligt er vandaag nog niet.

Ook de leveranciers moeten nog achter het plan gaan staan, en toezeggen dat zij V&D zullen bevoorraden. Ten slotte speelt SUN Capital nog een rol, omdat de voormalige eigenaar de huidige voorraden van V&D in onderpand heeft.

'Flink aantal verhuurders is door de bocht'
Woordvoerder Edwin van Wijk van de curatoren wil niet bevestigen dat het minimum aantal panden binnen is. Wel bevestigt hij dat "een flink aantal verhuurders door de bocht is. Maar soms moet er nog een paraaf worden gezet door de eindbelegger." Een aantal V&D-panden wordt beheerd door vastgoedfondsen, die optreden voor professionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars.

Vastgoedadviseur Jeroen Lokerse van Cushman & Wakefield, die optreedt als intermediair tussen V&D en de verhuurders, wil niet zeggen hoe groot hij de kans acht dat Kahn met voldoende verhuurders rond komt. "Maar iedereen werkt hard aan een oplossing, en er wordt grote voortgang geboekt."

Bron rtl nieuws.nl (http://www.rtlnieuws.nl/e(...)s-voor-doorstart-vd)
pi_159910272
Gek eigenlijk dat eerst Hudson's Bay nog voorop lag en nu ineens Kahn...

Overigens lees ik veel te weinig over de streken van Sun Capital die er mooi vandoor lijken te piepen nu.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159910534
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:09 schreef W00fer het volgende:
Gek eigenlijk dat eerst Hudson's Bay nog voorop lag en nu ineens Kahn...

Overigens lees ik veel te weinig over de streken van Sun Capital die er mooi vandoor lijken te piepen nu.
En dus voorraden in onderpand hebben...
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
pi_159910555
Kan het ook niet zo zijn dat de panden in de grote steden naar Hudson's gaan en de rest naar Kahn?
pi_159910877
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:16 schreef aarontje112 het volgende:
Kan het ook niet zo zijn dat de panden in de grote steden naar Hudson's gaan en de rest naar Kahn?
Nee, dat zal Kahn niet willen. Als hij er minder dan 35 krijgt trekt hij sowieso de stekker eruit stond er in dat artikel.Lijkt me gek om in de grote steden waar veel traffic en dus omzet te halen valt geen filiaal te hebben.
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator zondag 14 februari 2016 @ 15:52:31 #44
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159911718
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Te nuchter voor luxe? Te cheapass bedoel je?
Nuchterheid en zuinigheid zal zeker wel een rol meespelen, maar daar zou de potverterende en budgettenverslindende Randstad best iets van kunnen leren, Piet. ;)

Bovendien liggen de salarissen in de uithoeken van Nederland lager en zijn daar nu eenmaal minder luchtverplaatsende accountants, consultants, regenten en andere windvangers. :')
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zondag 14 februari 2016 @ 15:55:34 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159911796
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:21 schreef female81 het volgende:

[..]

"Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg."
Heerlijk calvinistisch.
Luxe is lekker, luxe is fijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 14 februari 2016 @ 15:59:23 #46
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159911898
Die grootheidswaanzin van Kahn eindigt gegarandeerd in een flop en een volgend faillissement.
Wat heeft-ie nou helemaal klaargemaakt naast wat marginale puberwinkels waar het ook al nooit echt druk is? :?

En het is toch ook geen Arabische of Russische miljardair of zo?
Markeer mijn woorden: dit wordt niks. En dat-ie zo op handen wordt gedragen of überhaupt serieus genomen wordt betekent vooral dat er op korte termijn waarschijnlijk veel bankiers of politici rijk worden door het zakendoen met hem. Al was het maar om te scoren met werkgelegenheid. Maar dat zal later wel blijken.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159911899
quote:
99s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:52 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Nuchterheid en zuinigheid zal zeker wel een rol meespelen, maar daar zou de potverterende en budgettenverslindende Randstad best iets van kunnen leren, Piet. ;)

Bovendien liggen de salarissen in de uithoeken van Nederland lager en zijn daar nu eenmaal minder luchtverplaatsende accountants, consultants, regenten en andere windvangers. :')
Al die Randstedelingen worden helemaal wild als beetje ijs ligt in Friesland, want denken ze dat er Elfstedentocht komt :')
  zondag 14 februari 2016 @ 16:02:10 #48
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159911987
Mja, groningen werd wel genoemd in het rijtje waar v&d voldoende draait, dus die blijft.
Of je daarmee vindt dat groningen zn warenhuis heeft 'dat het verdient', is een tweede.
pi_159912011
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 16:02 schreef Marrije het volgende:
Mja, groningen werd wel genoemd in het rijtje waar v&d voldoende draait
Waar staat dat rijtje?
  zondag 14 februari 2016 @ 16:15:07 #50
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159912367
quote:
5s.gif Op zondag 14 februari 2016 16:02 schreef nostra het volgende:

[..]

Waar staat dat rijtje?
sorry, geprobeerd te linken maar lukt me niet. Post 299 vorige topic. Quoten lukt me ook niet, zit mobiel.
pi_159912435
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 16:15 schreef Marrije het volgende:

[..]

sorry, geprobeerd te linken maar lukt me niet. Post 299 vorige topic. Quoten lukt me ook niet, zit mobiel.
Thanks.
  zondag 14 februari 2016 @ 16:39:23 #52
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159913183
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 16:15 schreef Marrije het volgende:

[..]

sorry, geprobeerd te linken maar lukt me niet. Post 299 vorige topic. Quoten lukt me ook niet, zit mobiel.
En post #2 in dit topic ;)
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:11 schreef Nia het volgende:
http://www.rtlnieuws.nl/e(...)tepiet-als-vd-omvalt

Wie krijgt de zwartepiet als V&D omvalt?

Zondag (14 februari) moet Roland Kahn weten of hij genoeg huurcontracten heeft binnengehengeld voor een succesvolle doorstart met V&D. Als hij niet minstens 35 panden kan huren, gaat het geplaagde warenhuis woensdag dicht en staan 8000 werknemers op straat. Bij wie kan de zwartepiet dan terecht komen?

De curatoren
Sinds V&D eind december uitstel van betaling aanvroeg, werken curatoren Kees van de Meent en Hanneke de Coninck aan een doorstart, waarbij zoveel mogelijk werkgelegenheid wordt gespaard. De groep geïnteresseerden kromp in januari van 70 naar 2. Na het afhaken van de Britse winkelinvesteerder Opcapita onderhandelden de curatoren de afgelopen weken exclusief met Kahn, eigenaar van CoolCat, MS Mode en America Today. Als het plan faalt, rijst de vraag of zij niet beter met Opcapita of een andere geïnteresseerde in zee hadden kunnen gaan.

Roland Kahn
Afgelopen week kreeg Kahn veel kritiek te verduren. Zijn ontkenning dat hij V&D wilde overnemen, nadat RTL Z dat had gemeld, was al geen lekker begin. Ook zou hij een duidelijk plan met V&D en ervaring met warenhuizen ontberen. Ten slotte wordt hij omschreven als een lastige persoonlijkheid, die zijn gesprekspartners soms tegen de haren instrijkt. Overigens kwam die kritiek deels uit het kamp van zijn belangrijkste opponent, Hudson’s Bay Company. Of Kahn financieel sterk genoeg is om V&D te redden is eveneens onduidelijk. Bij de Kamer van Koophandel heeft een aantal van zijn bedrijven recente jaarverslagen gedeponeerd. Maar er bestaat geen openbaar verslag dat een overzicht geeft van het geheel. (doorlezen onder het reclameblok)

Hudson’s Bay Company
De Canadezen hebben alles op alles gezet om het reddingsplan van Kahn en de curatoren te torpederen. Via advocaat Stibbe probeerden zij verhuurders met mooie beloftes voor de toekomst te bewegen om niet met Kahn in zee te gaan. Donderdag kwam daar een media-offensief bij, waarin werd geschermd met 60 winkels in Nederland en 9000 banen. Dat Hudson’s Bay in 2013 nog een verlies van 165 miljoen euro maakte, bleef onderbelicht.

De huisbank van Kahn
Als Kahn wil doorstarten met V&D heeft hij daarvoor de goedkeuring en de financiering van zijn huisbank ING nodig. Donderdag stelde de ondernemer dat de financiering bijna rond was, maar ING wilde dat niet bevestigen. Als de deal strandt omdat de bank de geldkraan dichthoudt, kan ING de schuld voor de mislukking van de doorstart in de schoenen geschoven krijgen.

De verhuurders

De 62 panden van V&D zijn in handen van tientallen vastgoedeigenaren van divers pluimage. De grote jongens, als verzekeraars, pensioenfondsen en vastgoedfondsen, bezitten een groot aantal panden op toplocaties. Maar er zijn ook kleintjes, met één enkel warenhuis in een provinciestadje. Vastgoedeigenaren die hun handtekening niet onder het plan van Kahn en de curatoren zetten, lopen het risico dat zij straks te boek staan als de schuldigen aan het verlies van duizenden banen.

RTL Z
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159913290
Ik hoop nog steeds op de Canadezen. Waarom zou iemand dadelijk wel ineens iets bij V&D gaan kopen?
pi_159913508
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 16:42 schreef Roel_Jewel het volgende:
Ik hoop nog steeds op de Canadezen. Waarom zou iemand dadelijk wel ineens iets bij V&D gaan kopen?
Ze hebben winstgevende winkels, Kahn zal daar de focus wel op leggen waarschijnlijk.
pi_159913965
In Groningen komt naast een Primark ook een TK Maxx http://www.tkmaxx.com/ in de Guldenstraat. Da's gelukkig een stap in de goede richting.
  zondag 14 februari 2016 @ 17:12:16 #56
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_159914165
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:59 schreef F1gamer het volgende:

[..]

Al die Randstedelingen worden helemaal wild als beetje ijs ligt in Friesland, want denken ze dat er Elfstedentocht komt :')
er was vandaag zelfs een elfstedentocht, http://www.lc.nl/frieslan(...)rcours-21136556.html
pi_159914301
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:54 schreef computergirl het volgende:

[..]

maar willen de mensen in die leuke stad wel geld uitgeven aan design meubels en tassen
Kennelijk niet. Er zat wel een enorm design woonwarenhuis (Maupertuus), maar dat wordt drastisch verkleind. De bovenste drie verdiepingen komen vrij voor de verhuur.
pi_159914608
quote:
7s.gif Op zondag 14 februari 2016 17:16 schreef k_man het volgende:

[..]

Kennelijk niet. Er zat wel een enorm design woonwarenhuis (Maupertuus), maar dat wordt drastisch verkleind. De bovenste drie verdiepingen komen vrij voor de verhuur.
Het Amsterdamse woonwarenhuis Metz & Co (sinds 1890) moest naar een kleiner pand verhuizen. Het lijkt erop dat de designmeubelen de strijd verloren hebben van de namaakmeubelen en de goedkope woonwinkels.
  zondag 14 februari 2016 @ 17:46:53 #59
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159915060
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 16:39 schreef Leandra het volgende:

[..]

En post #2 in dit topic ;)

[..]

Dank je, maar daarin zie ik juist dat rijtje niet staan... Misschien kijk ik er overheen.

Ik bedoelde deze (inmiddels zit ik ff niet mobiel):

quote:
Welke warenhuizen gaan dicht?
Maandag is voor een aantal, in het ergste geval álle, V&D-medewerkers, de laatste werkdag. Klappen de onderhandelingen, dan sluiten dinsdag alle filialen. Slaagt Kahn, dan sluiten minimaal 14 en maximaal 27 vestigingen. Welke dat zijn, hangt puur van de winstgevendheid van elk filiaal af.

De grote steden in de Randstad zijn veilig. Hetzelfde geldt voor belangrijke steden daarbuiten als Eindhoven, Breda, Maastricht en Groningen. In de gevarenzone zitten kleine vestigingen als Oosterhout, Bergen op Zoom, Rijswijk, Hilversum. Toch is niets wat het lijkt. Zo is het vorig jaar geopende Uden een van de best presterende V&D's.
pi_159915177
http://www.telegraaf.nl/b(...)rs_VD-panden___.html
zo 14 feb 2016, 14:58 uur
'Kahn rond met genoeg verhuurders V&D-panden'

Zakenman Roland Kahn is met genoeg verhuurders van panden van V&D rond om een doorstart mogelijk te maken. Dat zegt een bron die nauw bij de besprekingen is betrokken tegen nieuwszender RTLZ.

Kahn onderhandelt al twee weken exclusief met de curatoren over een doorstart van het failliete V&D. Als die slaagt, kunnen veel van de 8000 werknemers aan de slag blijven. Donderdag kondigde Kahn aan dat hij door wil met zo'n 45 winkels. Als hij vóór zondagavond echter geen akkoord heeft over 35 winkels, gaat de doorstart niet door.

Maar Kahn is inmiddels met genoeg pandeigenaren rond, aldus de bron. "Het is zelfs mogelijk dat er al iets meer dan 35 panden binnen zijn. Wel staan soms nog kleine vragen open, over een kelderverdieping of een roltrap. Strikt genomen is het dan de vraag of je het contract al mag afvinken."


Oorspronkelijke persbericht van zondagmiddag 14 februari: http://www.rtlnieuws.nl/e(...)rs-voor-doorstart-vd

'Kahn heeft genoeg verhuurders voor doorstart V&D'

Zakenman Roland Kahn is met genoeg verhuurders van panden van V&D rond om een doorstart mogelijk te maken. Dat zegt een bron, die nauw bij de besprekingen is betrokken.

Kahn onderhandelt al twee weken exclusief met de curatoren over een doorstart van het failliete V&D. Als die slaagt, kunnen veel van de 8000 werknemers aan de slag blijven. Donderdag kondigde Kahn aan dat hij door wil met zo'n 45 winkels. Als hij vóór vanavond echter geen akkoord heeft over 35 winkels, gaat de doorstart niet door.

Genoeg
Kahn zou inmiddels met genoeg pandeigenaren rond zijn, aldus de bron die bij de onderhandelingen is betrokken. "Het is zelfs mogelijk dat er al iets meer dan 35 panden binnen zijn. Wel staan soms nog kleine vragen open, over een kelderverdieping of een roltrap. Strikt genomen is het dan de vraag of je het contract al mag afvinken."

Een officiële mededeling wordt desondanks vandaag niet verwacht. "Het moet eerst allemaal goed gedocumenteerd zijn. Het spel is pas gespeeld als alle handtekeningen er staan." Volgens de bron is vandaag een mooie dag om de "puntjes op de i te zetten. Het is logisch om op maandag het net op te halen."

Financiering
Zelfs al er een deal met voldoende verhuurders ligt, is het nog niet zeker dat een doorstart kan plaatsvinden. Ook ING, de huisbank van Roland Kahn, moet akkoord zijn en financiering willen regelen. Donderdag stelde Kahn al de financiering bijna rond te hebben. Maar een definitief akkoord ligt er vandaag nog niet.

Ook de leveranciers moeten nog achter het plan gaan staan, en toezeggen dat zij V&D zullen bevoorraden. Ten slotte speelt SUN Capital nog een rol, omdat de voormalige eigenaar de huidige voorraden van V&D in onderpand heeft.

'Flink aantal verhuurders door bocht'
Woordvoerder Edwin van Wijk van de curatoren wil niet bevestigen dat het minimum aantal panden binnen is. Wel is volgens hem "een flink aantal verhuurders door de bocht. Maar soms moet er nog een definitieve paraaf worden gezet door de eindbelegger." Een aantal V&D-panden wordt beheerd door vastgoedfondsen, die optreden voor professionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars.

Vastgoedadviseur Jeroen Lokerse van Cushman & Wakefield, die optreedt als intermediair tussen V&D en de verhuurders, wil niet zeggen hoe groot hij de kans acht dat Kahn met voldoende verhuurders rond komt. "Maar iedereen werkt hard aan een oplossing, en er wordt grote voortgang geboekt."

Kahn zelf nam vandaag en gisteren de telefoon niet op, en reageerde niet op voicemailberichten.

[ Bericht 9% gewijzigd door Nia op 14-02-2016 17:58:01 ]
pi_159920754
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 17:05 schreef Nia het volgende:
In Groningen komt naast een Primark ook een TK Maxx http://www.tkmaxx.com/ in de Guldenstraat. Da's gelukkig een stap in de goede richting.
Dat zou ik zeker niet te hard roepen. Ik ben er geweest en je wordt er zeker niet vrolijk van hoe het eruit ziet. Ik dacht nou topmerken voor lage prijzen maar het is echt een troosteloze uitstraling. Net iets boven het niveau van Bristol en net onder V&D.

Er zijn internationaal 145 Coolcat winkels, 55 van America Today en naast 400 (!!) M&S nog een zwik Sapph. Daar zouden dan ineens 35 V&D's bijkomen? Waar haalt Kahn ineens het volk vandaan wat op bestuurlijk niveau zoveel winkels gaat bestieren, incl het personeel voor de DC's enz.

Overigens zei hij eerder nog:

quote:
"De modeketens van de Excellent Retail Brands Group zetten gezamenlijk zo'n zeshonderd miljoen euro om. Eerder liet Kahn nog weten autonoom en via overnames de magische omzetgrens van één miljard euro te willen bereiken. Daar is hij nu van afgestapt. "De groei van onlineverkopen maakt het bereiken van dit doel nog makkelijker", vertelde hij. "We hoeven niet langer winkeltje voor winkeltje te openen."

Volgens RetailNews ziet Kahn de miljoenenomzet uit onlineverkopen vooral uit samenwerking met bestaande e-commerce spelers komen. Zo beschikken America Today en Coolcat weliswaar over een eigen webshop, maar de collecties zijn sinds februari dit jaar ook te koop op Wehkamp.nl. Kahn: "Samen met Sapph en MS Mode zijn deze modeketens inmiddels goed voor tien procent van de fashionomzet van Wehkamp."


[ Bericht 13% gewijzigd door W00fer op 14-02-2016 21:29:53 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159920854
eerst failliet, personeel naar UWV, dan verder :Y
...
pi_159925002
Laatste persbericht uit de Volkskrant van 22:57 uur http://www.volkskrant.nl/(...)tplan-vend~a4244721/

[ Bericht 85% gewijzigd door Leandra op 14-02-2016 23:29:50 (Quote uit VK verwijderd) ]
pi_159925067
Hup, Hudson!
pi_159925747
quote:
14s.gif Op zondag 14 februari 2016 23:31 schreef Roel_Jewel het volgende:
Hup, Hudson!
Dit.

:P
pi_159926201
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 21:22 schreef W00fer het volgende:
Er zijn internationaal 145 Coolcat winkels, 55 van America Today en naast 400 (!!) M&S nog een zwik Sapph. Daar zouden dan ineens 35 V&D's bijkomen? Waar haalt Kahn ineens het volk vandaan wat op bestuurlijk niveau zoveel winkels gaat bestieren, incl het personeel voor de DC's enz.
Voor zover ik weet had V&D al personeel. En het aantal winkels van Kahn neemt dus met zo'n 5% toe...
pi_159926364
quote:
7s.gif Op maandag 15 februari 2016 00:29 schreef k_man het volgende:

[..]

Voor zover ik weet had V&D al personeel. En het aantal winkels van Kahn neemt dus met zo'n 5% toe...
Er is nog nergens informatie over enige gesprekken met de vakbonden oid. Lijkt me cruciaal onder welke arbeidsvoorwaarden iemand woensdag komt werken....

quote:
Kahn eist van de vastgoedeigenaren dat de huurtarieven de komende twee jaar worden gehalveerd ten opzichte van het bedrag dat zij in januari vorig jaar nog kregen. Daarnaast moeten ze zelf investeren in het inrichten en opknappen van de panden. Veel panden zien er slecht uit.
Waarom zou een vastgoedeigenaar mee willen doen al hij maar de helft opstrijkt EN voor kapitalen moet verbouwen terwijl ze bij Hudson een andere deal incl grondige verbouwing konden bewerkstelligen?

Jort bij Jinek over Roland Kahn.

http://www.npo.nl/jinek/08-02-2016/KN_1678106

Kahn heeft ongeveer helft vd panden in eigen bezit, onderhandelde al eens de & uit M & S mode (van Marks & Spencers). Dus slim is ie zeker. Nu nog zo slim zijn om het personeel een goede baan te bieden, want van de deal via het ministerie hoor je maar bar weinig.

[ Bericht 16% gewijzigd door W00fer op 15-02-2016 02:07:15 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
  maandag 15 februari 2016 @ 04:21:39 #68
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159928297
iedergeval in het zuiden krimpgebieden Sittard en Heerlen doen niet mee met Kahn.
pi_159928335
Ik voel nu al dat het V&D-imperium binnen een paar jaar opnieuw in elkaar stort als die Kahn ermee gaat lopen klooien; en het lijkt erop dat hij het wordt en níet die Canadezen. Als je daar qua kleding voornamelijk kunt kiezen uit M&S, Coolcat, Sapph en America Today, laat maar. Ikzelf vind alleen de laatste enigszins pruimbaar. En bij geen van de vier is een duidelijke 'buzz' gaande, wat bij bijvoorbeeld Primark wel het geval is.

Hopelijk is 'ie verstandig genoeg om z'n eigen rommel te combineren met andere merken.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2016 05:34:04 ]
pi_159928345
quote:
6s.gif Op zondag 14 februari 2016 21:24 schreef sacha het volgende:
eerst failliet, personeel naar UWV, dan verder :Y
Goeie samenvatting van de afgelopen 6 weken.
pi_159928457
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 00:37 schreef W00fer het volgende:
Waarom zou een vastgoedeigenaar mee willen doen al hij maar de helft opstrijkt EN voor kapitalen moet verbouwen terwijl ze bij Hudson een andere deal incl grondige verbouwing konden bewerkstelligen?
Jij weet wat het voorstel van de Canadezen inhoudt? Die zijn bereid om twee jaar lang het oude huurtarief te betalen, terwijl de winkels gesloten zijn? En ze gaan zelf alle verbouwingen en achterstallig onderhoud te betalen? Waar las je dat? :?
  maandag 15 februari 2016 @ 07:23:34 #72
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159928477
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 00:37 schreef W00fer het volgende:
Kahn heeft ongeveer helft vd panden in eigen bezit, onderhandelde al eens de & uit M & S mode (van Marks & Spencers).
Niet helemaal...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/MS_Mode
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159928943
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 05:48 schreef Soho het volgende:

[..]

Goeie samenvatting van de afgelopen 6 weken.
ik bedoel geen doorstart, het personeel moet weg :)
...
  maandag 15 februari 2016 @ 08:45:31 #74
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159928998
de media noemt het vandaag D-Day maak het nu niet erger dat het al is
pi_159929057
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 08:39 schreef sacha het volgende:

[..]

ik bedoel geen doorstart, het personeel moet weg :)
Een deel zal sowieso weg moeten, als mr. Coolcat filialen overneemt zal een groot deel van dat personeel kunnen blijven.
  maandag 15 februari 2016 @ 08:54:15 #76
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159929068
Coolcat wil alleen jong personeel.
je moet toch wat te kijken hebben in een winkel of bij de kassa.
pi_159929085
Curatoren vragen drie dagen uitstel...

http://www.nu.nl/algemeen(...)huurders-panden.html

Is dit niet een doorzichtige truc om van al het personeel af te komen en dan door te starten? En waarom zou het over drie dagen wel rond zijn?
  maandag 15 februari 2016 @ 09:07:32 #78
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159929172
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 08:55 schreef Roel_Jewel het volgende:
Curatoren vragen drie dagen uitstel...

http://www.nu.nl/algemeen(...)huurders-panden.html

Is dit niet een doorzichtige truc om van al het personeel af te komen en dan door te starten? En waarom zou het over drie dagen wel rond zijn?
Het is vervelend voor de mensen die het betreft, maar ik denk dat het lozen van de vastgeroeste oude garde de enige manier is om er nog iets van te maken wat enigszins levensvatbaar is anno 2016.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 15 februari 2016 @ 09:10:20 #79
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159929204
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 08:55 schreef Roel_Jewel het volgende:
Curatoren vragen drie dagen uitstel...

http://www.nu.nl/algemeen(...)huurders-panden.html

Is dit niet een doorzichtige truc om van al het personeel af te komen en dan door te starten? En waarom zou het over drie dagen wel rond zijn?
Als iemand van het personeel af wil komen, vraag je niet om uitstel. Dan zegt de curator: "we komen er niet uit", slingeren ze iedereen naar het UWV en laten ze de huidige geïnteresseerden de brokstukken oprapen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  maandag 15 februari 2016 @ 09:13:11 #80
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159929234
personeel komen dus zeker op straat te staan
pi_159929268
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 08:54 schreef KingRadler het volgende:
Coolcat wil alleen jong personeel.
je moet toch wat te kijken hebben in een winkel of bij de kassa.
Ik heb liever een ervaren vriendelijke dame/meneer dan een of ander grietje dat je niet eens aankijkt.
Tap tap tap
pi_159929335
quote:
15s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:10 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Als iemand van het personeel af wil komen, vraag je niet om uitstel. Dan zegt de curator: "we komen er niet uit", slingeren ze iedereen naar het UWV en laten ze de huidige geïnteresseerden de brokstukken oprapen.
Klopt, maar nu tillen ze het sws over morgen (laatste dag dat UWV salarissen betaalt) heen. Wat levert het de curatoren (financieel) op als ze er niet uitkomen? Voor hen is deal met Kahn meest interessante, lijkt me. Maar op lange termijn.....
  maandag 15 februari 2016 @ 09:22:54 #83
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159929348
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:16 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb liever een ervaren vriendelijke dame/meneer dan een of ander grietje dat je niet eens aankijkt.
daar geef ik je gelijk in.

ik was eens een keer bij de C&A en had bijna een klacht ingediend omdat de cassière,
naar mij keek of ik een ziekte had. Had het toch niet gedaan.
Liever iemand die met mensen kan omgaan.
pi_159929356
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:16 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb liever een ervaren vriendelijke dame/meneer dan een of ander grietje dat je niet eens aankijkt.
Dit

De curatoren willen zoveel mogelijk van v&d verkopen om de schuldeisers te betalen, daarom dat ze in zee gaan met Kahn
pi_159929375
quote:
14s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:23 schreef F1gamer het volgende:

[..]

Dit

De curatoren willen zoveel mogelijk van v&d verkopen om de schuldeisers te betalen, daarom dat ze in zee gaan met Kahn
Ja, maar de vastgoedeigenaren geven de doorslag.
pi_159929425
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:16 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb liever een ervaren vriendelijke dame/meneer dan een of ander grietje dat je niet eens aankijkt.
...of het slag volk waarvan je direct voelt dat ze zichzelf verheven voelen boven jou (Men At Work-types). Jong, mooi, vlot en wél kundig, en ondertussen toch niet te pruimen.
pi_159929587
quote:
Daardoor is er ook ruimte voor het Canadese warenhuisbedrijf Hudson's Bay dat de komende jaren zestig winkels in ons land wil openen. Zij houden verschillende vastgoedeigenaren een vette worst voor, in de vorm van lucratieve langlopende huurcontracten.
bron

[ Bericht 6% gewijzigd door Leandra op 15-02-2016 10:25:27 (bron aangepast) ]
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 15 februari 2016 @ 09:50:28 #88
862 Arcee
Look closer
pi_159929600
http://nos.nl/artikel/208(...)n-dinsdag-dicht.html

De V&D blijft maandag en dinsdag gesloten. Dat melden de curatoren.
pi_159929603
Winkels vanaf vandaag dicht. Personeel gaat inventariseren.

[ Bericht 1% gewijzigd door Roel_Jewel op 15-02-2016 09:59:46 ]
pi_159929610
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:50 schreef Roel_Jewel het volgende:
Winkeks vanaf vandaag dicht. Personeel gaat inventariseren.
wat is een winkek xd
lekker faxen heel de dag echt genot
  maandag 15 februari 2016 @ 09:52:41 #91
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159929616
maar dan blijven ze woensdag ook dicht en de rest van de week.
als er nog altijd geen akkoord is
pi_159929620
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:52 schreef KingRadler het volgende:
maar dan blijven ze woensdag ook dicht en de rest van de week.
als er nog altijd geen akkoord is
ze gaan sowieso dicht deze week. volgens mij zouden ze vandaag voor het laatst open zijn ivm loonuitbetaling van UWV
pi_159929692
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:52 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

wat is een winkek xd
Da's een nieuwe formule :P
pi_159929701
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:52 schreef KingRadler het volgende:
maar dan blijven ze woensdag ook dicht en de rest van de week.
als er nog altijd geen akkoord is
Yup. Inventarisatie is sws nodig, akkoord of niet.
  maandag 15 februari 2016 @ 10:09:19 #95
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159929811
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:49 schreef Mylene het volgende:

[..]

bron
Het is maar de vraag hoe lucratief een dertigjarig contract is als je eerst twee jaar geen inkomsten krijgt.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_159929820
quote:
15s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:09 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Het is maar de vraag hoe lucratief een dertigjarig contract is als je eerst twee jaar geen inkomsten krijgt.
De schijn van zekerheid is ook veel waard.
Met Kahn moet je nog maar zien of je binnen 2 jaar niet in hetzelfde schuitje zit.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  maandag 15 februari 2016 @ 10:16:45 #97
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159929895
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:10 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

De schijn van zekerheid is ook veel waard.
Met Kahn moet je nog maar zien of je binnen 2 jaar niet in hetzelfde schuitje zit.
Het is ook maar de vraag of HBC aanslaat na die 2 jaar verbouwing.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  maandag 15 februari 2016 @ 10:17:27 #98
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159929899
quote:
15s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:16 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Het is ook maar de vraag of HBC aanslaat na die 2 jaar verbouwing.
Hoe doen die het in België?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 15 februari 2016 @ 10:27:19 #99
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159930030
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:17 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Hoe doen die het in België?
Overgenomen 1-10-2015.
Iets te vroeg om te zeggen of HBC er een kwaliteitsimpuls aan heeft gegeven.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_159930067
quote:
15s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:16 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Het is ook maar de vraag of HBC aanslaat na die 2 jaar verbouwing.
Klopt, maar je hebt dan wel de zekerheid van 2 jaar inkomsten *tijdens* de verbouwing, plus in ieder geval nog wat maanden/jaren nadien.
Bij Kahn en het beschadigde V&D-merk durf ik m'n hand niet in het vuur te steken dat die langer dan 2 jaar mee gaan.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  maandag 15 februari 2016 @ 10:32:10 #101
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159930102
er zijn gewoon teveel warenhuizen in Nederland.
  maandag 15 februari 2016 @ 10:34:19 #102
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159930137
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:32 schreef KingRadler het volgende:
er zijn gewoon teveel warenhuizen in Nederland.
Welke dan?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 15 februari 2016 @ 10:38:00 #103
141482 Q.
Just Q it!
pi_159930218
Kahn binnenhalen is gewoon uitstel van executie. HB geeft veel meer hoop voor de toekomst alhoewel de transitie wel even pijnlijk gaat zijn.
For great justice!
pi_159930329
*houdt van zulke foto's* Die goude ouwe tijd. Tuinmeubelen, campingspullen (al een eeuwigheid niet meer gezien, ooit verkochten ze schijnbaar zelfs wasmachines) en dat klassieke logo.

qbjTyRv.jpg

Volkel heeft zo'n soort winkel nog, alleen zit 'ie op een plek waar in de verste verte geen openbaar vervoer in de buurt komt.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2016 10:45:57 ]
  maandag 15 februari 2016 @ 10:50:36 #105
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159930429
Jammer dat ze vandaag (al) dicht zijn.
  maandag 15 februari 2016 @ 10:50:46 #106
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159930430
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:44 schreef female81 het volgende:
*houdt van zulke foto's* Die goude ouwe tijd. Tuinmeubelen, campingspullen (al een eeuwigheid niet meer gezien, ooit verkochten ze schijnbaar zelfs wasmachines) en dat klassieke logo.

[ afbeelding ]

Volkel heeft zo'n soort winkel nog, alleen zit 'ie op een plek waar in de verste verte geen openbaar vervoer in de buurt komt.
Klopt, toen was het nog echt een warenhuis.

Ik heb 20 jaar geleden nog een (tweedehands) wasmachine van het "eigen merk" van V&D gehad :D
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 15 februari 2016 @ 10:51:41 #107
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159930444
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:50 schreef Marrije het volgende:
Jammer dat ze vandaag (al) dicht zijn.
Ja, ik had ook nog wel even wat Tom Tailor en Benneton voor de kleuter willen scoren, hoewel er 2 weken geleden al heel weinig in zijn maat was.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 15 februari 2016 @ 10:55:42 #108
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159930500
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:51 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja, ik had ook nog wel even wat Tom Tailor en Benneton voor de kleuter willen scoren, hoewel er 2 weken geleden al heel weinig in zijn maat was.
Ik stond voor een dichte deur. Om 9 uur ging ik kijken hoe laat ze open zouden zijn, 10 uur. Ff naar wat andere winkels gegaan en om 5 voor 10 bij v&d voor de deur en opeens een mededeling op de deur dat ze wegens omstandigheden gesloten zijn.
  maandag 15 februari 2016 @ 10:56:50 #109
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159930518
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:55 schreef Marrije het volgende:

[..]

Ik stond voor een dichte deur. Om 9 uur ging ik kijken hoe laat ze open zouden zijn, 10 uur. Ff naar wat andere winkels gegaan en om 5 voor 10 bij v&d voor de deur en opeens een mededeling op de deur dat ze wegens omstandigheden gesloten zijn.
Das minder :{
Maar goed, voor het personeel is het nog veel beroerder ;)
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 15 februari 2016 @ 10:58:18 #110
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_159930545
Tis beurt dus. :'(
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
pi_159930645
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:56 schreef Leandra het volgende:

[..]

Das minder :{
Maar goed, voor het personeel is het nog veel beroerder ;)
Arme mensen, die onzekerheid. ;(
pi_159930992
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:56 schreef Leandra het volgende:

[..]

Das minder :{
Maar goed, voor het personeel is het nog veel beroerder ;)
Dat personeel zal toch intussen wel gewend zijn aan de situatie lijkt mij. Ik zou liever nu een paar dagen thuis zitten, tot er meer duidelijkheid is.
٩๏̯͡๏)۶
  maandag 15 februari 2016 @ 11:39:06 #113
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159931298
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:58 schreef MCH het volgende:
Tis beurt dus. :'(
Dat was ook het eerst wat ik dacht.
Ze gaan nu inventariseren begreep ik.
pi_159931658
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 11:39 schreef Marrije het volgende:

[..]

Dat was ook het eerst wat ik dacht.
Ze gaan nu inventariseren begreep ik.
Dat moet sowieso gebeuren. Bij een overname om een goed startpunt qua voorraad te hebben. En als er geen doorstart komt: betrouwbare voorraadaantallen voor opkopers oid.
  maandag 15 februari 2016 @ 12:01:47 #115
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159931762
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 11:57 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Dat moet sowieso gebeuren. Bij een overname om een goed startpunt qua voorraad te hebben. En als er geen doorstart komt: betrouwbare voorraadaantallen voor opkopers oid.
Ik had het dan vanaf morgen verwacht, omdat vandaag de laatste dag is dat het uwv de lonen betaalt. Doen ze het vandaag omdat de deadline nog niet is gehaald?
pi_159931783
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:01 schreef Marrije het volgende:

[..]

Ik had het dan vanaf morgen verwacht, omdat vandaag de laatste dag is dat het uwv de lonen betaalt. Doen ze het vandaag omdat de deadline nog niet is gehaald?
Nu heb je nog door UWV betaalde werknemers die de inventarisatie kunnen doen :).
  maandag 15 februari 2016 @ 12:03:31 #117
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159931799
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:02 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Nu heb je nog door UWV betaalde werknemers die de inventarisatie kunnen doen :).
Juist ja :D
  maandag 15 februari 2016 @ 12:05:19 #118
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159931835
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 11:57 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Dat moet sowieso gebeuren. Bij een overname om een goed startpunt qua voorraad te hebben. En als er geen doorstart komt: betrouwbare voorraadaantallen voor opkopers oid.
En de nog niet betaalde goederen.... de leveranciers zullen ook eea terug willen hebben als er en niet betaald wordt en geen doorstart komt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159931915
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:05 schreef Leandra het volgende:

[..]

En de nog niet betaalde goederen.... de leveranciers zullen ook eea terug willen hebben als er en niet betaald wordt en geen doorstart komt.
De vraag is of er nog geld voor leveranciers overblijft. Eerst belastingdienst en andere preferente schuldeisers. Daarna de rest.
pi_159931997
Gewoon met Hudson's Bay verder gaan in de grootste NL steden. Een frisse wind kan het Nederlandse winkellandschap wel gebruiken. HB heeft een goede reputatie met grote warenhuizen. Kahn moet dat nog maar zien waar te maken. De vestigingen in de kleinere steden zijn wellicht een goede optie voor Kahn's plan.
pi_159932162
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:12 schreef Nia het volgende:
Gewoon met Hudson's Bay verder gaan in de grootste NL steden. Een frisse wind kan het Nederlandse winkellandschap wel gebruiken. HB heeft een goede reputatie met grote warenhuizen. Kahn moet dat nog maar zien waar te maken. De vestigingen in de kleinere steden zijn wellicht een goede optie voor Kahn's plan.
Lijkt mij een prima oplossing. Ben wel benieuwd wat eruit komt. Zal toch ergens jammer zijn als de V&D definitief uit het straatbeeld zou verdwijnen.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159932390
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:18 schreef roos85 het volgende:

[..]

Lijkt mij een prima oplossing. Ben wel benieuwd wat eruit komt. Zal toch ergens jammer zijn als de V&D definitief uit het straatbeeld zou verdwijnen.
Gewoon net als P&C symbolisch nog een drietal zaken open laten als museum en met de rest wat nuttigs gaan doen ;)
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159932391
quote:
Dat is de officiële lezing ja, officieus is het toch iets anders :)
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159932427
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:12 schreef Nia het volgende:
Gewoon met Hudson's Bay verder gaan in de grootste NL steden. Een frisse wind kan het Nederlandse winkellandschap wel gebruiken. HB heeft een goede reputatie met grote warenhuizen. Kahn moet dat nog maar zien waar te maken. De vestigingen in de kleinere steden zijn wellicht een goede optie voor Kahn's plan.
Sommige (vrij grote) ketens gedijen idd júist bij vestigingen in provinciestadjes en grote dorpen; TerStal is er bijvoorbeeld zoëen. Maar ik schat Kahn zo in dat 'ie dat niet wil.
pi_159932525
We moeten willen accepteren dat er een andere naam op de voorgevel van de oude V&D panden komt te staan. In de DDR zijn de oude Centrum warenhuizen na de Wende door Kaufhof, Karstadt en Hertie overgenomen.
pi_159932570
Ik denk dat Hudson niet aan het langste eind gaat trekken. Inventarisatie is om te kijken wat er uit de failliete boedel verkocht kan worden om schuldenlast zo klein mogelijk te maken.

48 filialen overnemen door Kahn lijkt me trouwens wel heel erg optimistisch. Overigens stel dat er 28 filialen gesloten worden, maal +/- 125 medewerkers. Dan is dat nog zo'n 3500 ontslagen van de 8000.... -O-
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159932579
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:27 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Gewoon net als P&C symbolisch nog een drietal zaken open laten als museum en met de rest wat nuttigs gaan doen ;)
En wat versta je onder wat nuttigs doen?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159932691
Kahn neemt niet alle vestigingen over. Er zullen hoe dan ook mensen zonder werk komen te zitten.

En hoe draait Kahn zijn kont dan in die oude V&D panden? Hij eist van de vastgoedeigenaren dat zij die panden opknappen omdat een aantal er erg slecht aan toe zijn. Die zaken moeten dan toch eerst hun deuren sluiten om dat te bewerkstelligen? Het assortiment moet bovendien worden aangepast aan Kahn's concept. Dat doe je niet een weekje. Ook bij Kahn zullen de winkels voor een bepaalde tijd dicht gaan, lijkt me.
pi_159932761
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 11:39 schreef Marrije het volgende:

[..]

Dat was ook het eerst wat ik dacht.
Ze gaan nu inventariseren begreep ik.
Als ze slim zijn dan zetten de werknemers wat apart voor de armen.


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
pi_159932781
Nou volgens de Rotterdammers is het voorbij.. En lijkt mij niet dat deze bij het zooitje hoort dat niet rendabel is.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ahn-is-geklapt.dhtml

:P
pi_159932834
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:44 schreef female81 het volgende:
*houdt van zulke foto's* Die goude ouwe tijd. Tuinmeubelen, campingspullen (al een eeuwigheid niet meer gezien, ooit verkochten ze schijnbaar zelfs wasmachines) en dat klassieke logo.

[ afbeelding ]

Volkel heeft zo'n soort winkel nog, alleen zit 'ie op een plek waar in de verste verte geen openbaar vervoer in de buurt komt.
In de jaren 80 was hun computerafdeling ook behoorlijk goed, toen stond er nog echt personeel met gedegen kennis.
pi_159932905
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:43 schreef Studiotje het volgende:
Nou volgens de Rotterdammers is het voorbij.. En lijkt mij niet dat deze bij het zooitje hoort dat niet rendabel is.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ahn-is-geklapt.dhtml

:P
Kahn krijgt die grote vestigingen gewoon niet.
pi_159932914
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:45 schreef raptorix het volgende:

[..]

In de jaren 80 was hun computerafdeling ook behoorlijk goed, toen stond er nog echt personeel met gedegen kennis.
Toen de computer nog voor bijna geen mens te betalen was ja. Alleen de écht geïnteresseerden kochten er toen een. Tegenwoordig heeft iedere 6 jarige een (goedkope) smartphone en/of laptop.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159932999
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:47 schreef Nia het volgende:

[..]

Kahn krijgt die grote vestigingen gewoon niet.
Oh ja, kan ook nog :)
pi_159933001
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:43 schreef Studiotje het volgende:
Nou volgens de Rotterdammers is het voorbij.. En lijkt mij niet dat deze bij het zooitje hoort dat niet rendabel is.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ahn-is-geklapt.dhtml

:P
quote:
Aan de ramen hangt een briefje waar opstaat dat het faillissement definitief is.
Kan me niet voorstellen dat dat expliciet op dat briefje staat/
pi_159933014
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:43 schreef Studiotje het volgende:
Nou volgens de Rotterdammers is het voorbij.. En lijkt mij niet dat deze bij het zooitje hoort dat niet rendabel is.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ahn-is-geklapt.dhtml

:P
Slechte PR dit dat het al uitlekt. Wellicht is nog niet elk filiaal ingelicht. Sowieso doet het het consumentenvertrouwen geen goed als er onofficieel vanalles naar buiten komt.

Kahn sprak al zeer cryptisch over "morgen hoort u of het gelukt is". Ik kan me niet voorstellen dat een groot filiaal in een vd grote steden zoals Rotterdam dicht gaat en bijv Eindhoven of Tilburg open blijft.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159933049
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:34 schreef Leandra het volgende:

[..]

Welke dan?
Ik gok dat hij de Action, Xenos, HEMA, V&D en Bijenkorf er onder schaart. Misschien ook nog de Big Bazaar ed
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159933071
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:52 schreef W00fer het volgende:

[..]

Slechte PR dit dat het al uitlekt. Wellicht is nog niet elk filiaal ingelicht. Sowieso doet het het consumentenvertrouwen geen goed als er onofficieel vanalles naar buiten komt.

Kahn sprak al zeer cryptisch over "morgen hoort u of het gelukt is". Ik kan me niet voorstellen dat een groot filiaal in een vd grote steden zoals Rotterdam dicht gaat en bijv Eindhoven of Tilburg open blijft.
Veel verschillende verhuurders en die zullen niet allemaal hetzelfde beslissen..
  maandag 15 februari 2016 @ 12:55:57 #139
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_159933093
End of an era dit dat
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_159933096
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:48 schreef W00fer het volgende:

[..]

Toen de computer nog voor bijna geen mens te betalen was ja. Alleen de écht geïnteresseerden kochten er toen een. Tegenwoordig heeft iedere 6 jarige een (goedkope) smartphone en/of laptop.
Nou ze waren toen al te betalen voor particulieren, de C64 was destijds 900 gulden.
Vendex heeft toen ook MCN opgezet, welke behoorlijk populair was:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Microcomputer_Club_Nederland
pi_159933109
In Uden zullen ze nog het meeste met hun handen in het haar zitten. Ergens in de late 00's kwamen de plannen voor een V&D-tje in dit dorp (wat het centrum van Uden een enorme impuls had moeten geven), er werd een hele nieuwe hoek aan het winkelcentrum gebouwd waar onder andere deze V&D in kwam te zitten (waarvoor talloze panden moesten worden gesloopt), en ongeveer 1 jaar geleden was 'ie er dan eindelijk.

En nu is de pret weer over. :{

Dit Udense weblog heeft het er trouwens met het grootst mogelijke cynisme over: https://gekkermoethetnietworden.wordpress.com/

Misschien moet er maar een dependance van Coppens uit het naastgelegen Volkel in. Die hebben daar ergens, in the middle of nowhere, 10.000 succesvolle meters warenhuisoppervlakte.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2016 12:57:41 ]
  maandag 15 februari 2016 @ 12:57:03 #142
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_159933127
Ik verwacht binnenkort in de binnenstad van Delft een nieuwe megastore van de Action :T
lekker faxen heel de dag echt genot
  maandag 15 februari 2016 @ 12:58:07 #143
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159933152
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:27 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dat is de officiële lezing ja, officieus is het toch iets anders :)
Wanneer heeft het bedrijf dan iets met Marks & Spencer te maken gehad?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159933195
Uden heeft slechts 35000 inwoners. Net zo groot als mijn woonplaats. Is een Hema daar in Uden niet voldoende?
pi_159933204
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:55 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Veel verschillende verhuurders en die zullen niet allemaal hetzelfde beslissen..
Ik was in de veronderstelling dat een dergelijk aantal vierkante meters allemaal in bezit was van dezelfde investeringsmaatschappij.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159933234
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:59 schreef Nia het volgende:
Uden heeft slechts 35000 inwoners. Net zo groot als mijn woonplaats. Is een Hema daar in Uden niet voldoende?
Dat vond het gemeentebestuur iig niet. Die hebben altijd de illusie gehad dat V&D het centrum een enorme oppepper zou geven.

Nou, ik liep er ergens tussen sinterklaas en kerst, op een tijdstip waarop het over de gehele linie gezellig druk was in het centrum, maar in de V&D viel het nogal tegen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2016 13:01:27 ]
pi_159933240
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:58 schreef Leandra het volgende:

[..]

Wanneer heeft het bedrijf dan iets met Marks & Spencer te maken gehad?
Dat zei Kelder bij Jinek.
Friettent dikke Willie, met Willie
  maandag 15 februari 2016 @ 13:01:48 #148
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159933256
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:59 schreef Nia het volgende:
Uden heeft slechts 35000 inwoners. Net zo groot als mijn woonplaats. Is een Hema daar in Uden niet voldoende?
En toch deed de V&D het daar prima.... inwonertal zegt niet altijd wat.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159933265
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:00 schreef female81 het volgende:

[..]

Dat vond het gemeentebestuur iig niet. Die hebben altijd de illusie gehad dat V&D het centrum een enorme oppepper zou geven.

Nou, ik liep er ergens tussen sinterklaas en kerst, op een tijdstip waarop het over de gehele linie gezellig druk was in het centrum, maar in de V&D viel het nogal tegen.
Uden, tja ik weet het niet. Tot een paar jaar terug had zelfs Valkenswaard een eigen V&D...
Bleek niet rendabel dus dicht.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159933302
In de jaren 80 moest hier ook zonodig een kleine V&D, een Vendet, komen. Drie jaren heeft het gedraaid. Toen werd het Torro, daarna Autorama geloof ik. In de jaren 90 is de winkelruimte geïntegreerd in het winkelcentrum en opgedeeld in verscheidene winkelunits.
  maandag 15 februari 2016 @ 13:04:15 #151
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159933313
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:01 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dat zei Kelder bij Jinek.
Ik weet niet beter dan dat MS voor MantelSpecialist staat, en dat weet ik al sinds de jaren 70....
Sterker nog; mijn moeder noemt het nog steeds zo :')

Leuk dat Kelder er een spannend verhaal van maakt, maar ik zie in de historie van MS mode nergens een koppeling met Marks & Spencer (behalve die afkorting met een & erin).
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159933329
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:02 schreef W00fer het volgende:

[..]

Uden, tja ik weet het niet. Tot een paar jaar terug had zelfs Valkenswaard een eigen V&D...
Bleek niet rendabel dus dicht.
Het centrum heeft wel een regiofunctie, vooral omdat er aan de oostkant van Uden - buiten eerdergenoemde Coppens, dan - nauwelijks meer iets is (de wereld houdt er bij wijze van spreken op, buiten wat kleine dorpjes), dat zou nog kunnen schelen. Wie wil winkelen, ten oosten van Uden woont en Nijmegen iets te ver vindt, komt daar al snel terecht. Maar toch: dat bezoekje gaf weinig vertrouwen in het rendabel zijn ervan.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2016 13:09:15 ]
pi_159933376
De kleurstelling van de oude M&S winkels koppelde ik aan de kleurstelling van Marks & Spencer. Of men heeft altijd de schijn willen wekken onderdeel van Marks & Spencer te zijn.
pi_159933504
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:05 schreef female81 het volgende:

[..]

Het centrum heeft wel een regiofunctie, vooral omdat er aan de oostkant van Uden - buiten eerdergenoemde Coppens, dan - nauwelijks meer iets is (de wereld houdt er bij wijze van spreken op, buiten wat kleine dorpjes), dat zou nog kunnen schelen. Wie wil winkelen, ten oosten van Uden woont en Nijmegen iets te ver vindt, komt daar al snel terecht. Maar toch: dat bezoekje gaf weinig vertrouwen in het rendabel zijn ervan.
Ik neem aan dat de V&D in Uden niet zo heel groot is toch? Zo'n middelgroot pand is nog wel weer te verhuren aan een andere keten.
٩๏̯͡๏)۶
pi_159933543
quote:
7s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:11 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Ik neem aan dat de V&D in Uden niet zo heel groot is toch? Zo'n middelgroot pand is nog wel weer te verhuren aan een andere keten.
Qua oppervlakte weinig meer dan Oss en Alphen aan de Rijn, idd relatief klein dus, al is het bij deze wel over twee verdiepingen verdeeld.
pi_159933562
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:43 schreef Studiotje het volgende:
Nou volgens de Rotterdammers is het voorbij.. En lijkt mij niet dat deze bij het zooitje hoort dat niet rendabel is.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ahn-is-geklapt.dhtml

:P
Deze medewerkers hebben het bericht niet helemaal begrepen.
  maandag 15 februari 2016 @ 13:17:58 #157
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159933672
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:13 schreef Soho het volgende:

[..]

Deze medewerkers hebben het bericht niet helemaal begrepen.
Hebben ze jullie al iets gemeld (dat je mag delen)?
Edit: aan de andere kant denk ik dat het voor werknemers die al 47 jaar (!) in dienst zijn idd einde oefening is, die zijn gewoon te duur en zullen er als eerste uitliggen als er wel een doorstart komt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159933725
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_159933752
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:17 schreef Leandra het volgende:

[..]

Hebben ze jullie al iets gemeld (dat je mag delen)?
Edit: aan de andere kant denk ik dat het voor werknemers die al 47 jaar (!) in dienst zijn idd einde oefening is, die zijn gewoon te duur en zullen er als eerste uitliggen als er wel een doorstart komt.
Zie je al een 65-jarige in een veredelde Coolcat werken?
Tap tap tap
pi_159933801
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:17 schreef Leandra het volgende:

[..]

Hebben ze jullie al iets gemeld (dat je mag delen)?
Edit: aan de andere kant denk ik dat het voor werknemers die al 47 jaar (!) in dienst zijn idd einde oefening is, die zijn gewoon te duur en zullen er als eerste uitliggen als er wel een doorstart komt.
En worden vervangen door jonge goedkope krachten.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159933819
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:03 schreef Nia het volgende:
In de jaren 80 moest hier ook zonodig een kleine V&D, een Vendet, komen. Drie jaren heeft het gedraaid. Toen werd het Torro, daarna Autorama geloof ik. In de jaren 90 is de winkelruimte geïntegreerd in het winkelcentrum en opgedeeld in verscheidene winkelunits.
Torro die ken ik nog wel :)
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159933849
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:21 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Zie je al een 65-jarige in een veredelde Coolcat werken?
Vroeger was bij 40 jaar dienstverband een betaald einde.
Friettent dikke Willie, met Willie
  maandag 15 februari 2016 @ 13:24:35 #163
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159933859
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:21 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Zie je al een 65-jarige in een veredelde Coolcat werken?
2100-55db33cb4928f.jpg
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159933924
quote:
Die goeie ouwe tijd. Cassettebandjes. 5 voor 25 gulden. Een VHS voor 1299 gulden.
pi_159933929
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:22 schreef roos85 het volgende:

[..]

En worden vervangen door jonge goedkope krachten.
Ja en dat is precies de fout die al dit soort zaken maken, als mensen al naar zo een winkel gaan willen ze door iemand met kennis geholpen worden, niet door een snotneus, dan kun je het net zo goed online kopen.
pi_159933950
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:26 schreef Nia het volgende:

[..]

Die goeie ouwe tijd. Cassettebandjes. 5 voor 25 gulden. Een VHS voor 1299 gulden.
Mijn eerste schrijfbare CD's kocht ik bij V&D was een aanbieding, 10 voor 125 gulden :D
pi_159933958
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:24 schreef Leandra het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Als de beste man zijn gezicht ook nog strak liet trekken kon hij het baantje zomaar krijgen. :)
pi_159933988
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:26 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ja en dat is precies de fout die al dit soort zaken maken, als mensen al naar zo een winkel gaan willen ze door iemand met kennis geholpen worden, niet door een snotneus, dan kun je het net zo goed online kopen.
Ik wilde een keer zo'n minikoelkastje kopen, sta ik daar bij de Harendse Smid, die had hem online maar ik wilde hem in het echt zien. Hadden ze niet 'maar we kunnen hem wel voor je'. Hup, naar de computer, haalt ie de website erbij. Ja, dat kon ik zelf ook wel.
Tap tap tap
pi_159934024
Hoeveel verschillende logo's heeft V&D eigenlijk gehad?
pi_159934084
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:29 schreef Nia het volgende:
Hoeveel verschillende logo's heeft V&D eigenlijk gehad?
Veel te veel. Sinds de jaren 80 iig vier:

-Dat klassieke logo met dat lintje
-Een logo in geel/groen/rood
-Eentje die erop leek in de Hollandse driekleur
-Het huidige

Die twee ertussen waren wel zo ontzettend nietszeggend dat ze beter die met dat lintje een beetje hadden kunnen updaten.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2016 13:36:28 ]
  maandag 15 februari 2016 @ 13:32:01 #171
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159934093
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:29 schreef Nia het volgende:
Hoeveel verschillende logo's heeft V&D eigenlijk gehad?
Het gros staat in de OP, ik heb ze in een eerder topic eens geteld, maar het was iets van gemiddeld iedere 3 jaar een ander logo ofzo.
In ieder geval dusdanig vaak (en snel) dat je daar een flinke kostenpost aan gehad moet hebben.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159934104
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:26 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ja en dat is precies de fout die al dit soort zaken maken, als mensen al naar zo een winkel gaan willen ze door iemand met kennis geholpen worden, niet door een snotneus, dan kun je het net zo goed online kopen.
Klopt helemaal :Y

Als er een doorstart komt, zouden ze zich kunnen onderscheiden door juist personeel met kennis in te zetten in plaats van ongeïnteresseerde jongeren.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159934144
Ha, deze dus:
2181902-452-500.jpg

Iets te veel van het goede.
pi_159934154
Personeelsleden van de Rotterdamse vestiging van de V&D hebben maandagochtend te horen gekregen dat de overname door Roland Kahn niet doorgaat. Medewerkers van de winkelketen moesten om negen uur op hun werk komen waar ze te horen kregen dat ze nog twee dagen mochten werken, maar dat het daarna voorgoed voorbij is. De bewindvoerders waren maandag niet beschikbaar voor commentaar.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ahn-is-geklapt.dhtml

Ik heb hier 47 jaar gewerkt. En morgen is het voorbij. We zagen het al aankomen. Als het eenmaal begint te rommelen, dan weet je het wel

Werknemer V&D
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_159934213
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:17 schreef Leandra het volgende:

[..]

Hebben ze jullie al iets gemeld (dat je mag delen)?
Edit: aan de andere kant denk ik dat het voor werknemers die al 47 jaar (!) in dienst zijn idd einde oefening is, die zijn gewoon te duur en zullen er als eerste uitliggen als er wel een doorstart komt.
Alleen wat er ook in de media staat. Uiterlijk woensdagavond om 00:00 is er duidelijkheid. De komende twee dagen zijn alle winkels dicht om voorbereidingen te treffen voor een overname òf een definitieve stop. Denk daarbij aan merken verzamelen die door leveranciers opgeëist kunnen worden en het op orde maken van de geldstroom (dus al het geld uit de kassa's, tellen en in de kluis). Over filiaken die eventueel wel of niet doorgaan of over welke filialen nog onderhandeld wordt is niets bekend gemaakt. Uiteraard dus ook niet over welk personeel wel of niet kan blijven.
pi_159934270
Die oude garde had toch wel een makkelijk baantje. Een beetje spullen afrekenen aan de kassa. Klanten hielpen ze al lang niet meer. In het volgende warenhuis kunnen we misschien onze aankopen zelf gaan scannen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Nia op 15-02-2016 13:43:31 ]
pi_159934346
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:26 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ja en dat is precies de fout die al dit soort zaken maken, als mensen al naar zo een winkel gaan willen ze door iemand met kennis geholpen worden, niet door een snotneus, dan kun je het net zo goed online kopen.
Maar iemand die er lang werkt is niet iemand die per se kennis heeft. Het personeel bij V&D vond ik - over het algemeen - weinig geïnspireerd, om het maar vriendelijk te zeggen. Bij M&S mode (ik zie het toevallig hierboven staan) staan er ook wat van die fossielen die er al sinds ik me kan herinneren hun tijd zitten uit te zitten. Lang in dienst is niet per se kennis, en jong is niet per se een ongeïnteresseerde snotneus.
pi_159934653
Herman Finkers: Kussentjes bij de V&D
pi_159934903
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:40 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Maar iemand die er lang werkt is niet iemand die per se kennis heeft. Het personeel bij V&D vond ik - over het algemeen - weinig geïnspireerd, om het maar vriendelijk te zeggen. Bij M&S mode (ik zie het toevallig hierboven staan) staan er ook wat van die fossielen die er al sinds ik me kan herinneren hun tijd zitten uit te zitten. Lang in dienst is niet per se kennis, en jong is niet per se een ongeïnteresseerde snotneus.
Daarom is ook belangrijk om in je personeel te investeren, bovendien is het meestal geen goed teken als iemand lang bij 1 organisatie blijft (zelf zit ik al 15 jaar vast :+ )
pi_159935160
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:38 schreef Nia het volgende:
Die oude garde had toch wel een makkelijk baantje. Een beetje spullen afrekenen aan de kassa. Klanten hielpen ze al lang niet meer. In het volgende warenhuis kunnen we misschien onze aankopen zelf gaan scannen.
Da's een beetje kort door de bocht, vind je niet?
pi_159935264
quote:
'Panden V&D Heerlen en Sittard in Canadese bestemming'
door onze redactie DFT

De bestaande V&D-filialen in Heerlen en Sittard krijgen waarschijnlijk een andere bestemming en worden vestigingen van het Belgische warenhuis Galeria Inno, zo stelt de eigenaar van de winkelpanden Jos van der Mortel tegen 1Limburg.

Galeria Inno is een Belgisch warenhuis dat onderdeel is van het Canadese warenhuis Hudson Bay.

Volgens Van den Mortel zijn de onderhandelingen met Hudson Bay bijna afgerond, maar is er nog een struiklelblok over de kosten die gemoeid gaan met de ombouw van de Limburgse filialen.

Hudson Bay wil hoe dan ook naar Nederland komen en de komende jaren zestig winkels openen onder de namen Galeria Inno en Saks Fifth Avenue Off.
bron
pi_159935287
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:05 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Da's een beetje kort door de bocht, vind je niet?
Ja, misschien wel. Maar het is wel mijn mening. De meiskes en jongens bij de Hema's, Kruidvats, Action's en H&M's moeten er harder aan trekken voor een veel lager uurloon.
pi_159935290
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:10 schreef Mylene het volgende:

[..]

bron
Zelfde eigenaar als pand in Den Bosch.
pi_159935335
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:10 schreef Mylene het volgende:

[..]

bron
Goed nieuws.
pi_159935405
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:10 schreef Mylene het volgende:

[..]

bron
Jezus, zelfs in een stad als Sittard een winkel van de HBC, dacht dat ze er maar 20 wilden overnemen. Betekent denk ik wel dat er nog meer zullen volgen.
pi_159935409
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:48 schreef Nia het volgende:
Herman Finkers: Kussentjes bij de V&D
Elke keer als ik ergens kussentjes zie in een winkel ;(
Tap tap tap
pi_159935515
V&D-winkels blijven nog weken dicht

De warenhuizen van V&D blijven waarschijnlijk nog minstens anderhalve maand dicht. Zelfs als winkelondernemer Roland Kahn later deze week alsnog een doorstart zou aankondigen, duurt het nog een hele tijd voor de winkels weer open kunnen. Dat zegt de woordvoerder van de curatoren van V&D.

Een deel van de vastgoedeigenaren, waaronder het Amsterdamse IEF Capital, dat de tien belangrijkste V&D-panden - waaronder die in de Kalverstraat - bezit, wil nog altijd voor een vastgoeddeal gaan met het Canadese Hudson's Bay. Een van de andere eigenaren zegt zeker niet in zee te gaan met Kahn. 'Vorig jaar hebben we V&D een huurverlaging van dertig procent toegestaan en toch is het misgelopen. Nu zouden we over een periode van twee jaar nog eens vijftig procent verlaging moeten toestaan, terwijl de kans groot is dat het weer misloopt.'

Ook Hudson's Bay wil huurverlaging, maar dan alleen voor de periode dat een pand wordt verbouwd. Beide partijen eisen een verbouwingsbijdrage van de gebouweigenaren, maar alleen bij de Canadezen zou die verschillen per gebouw.

volledig artikel
pi_159935534
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:16 schreef aarontje112 het volgende:

[..]

Jezus, zelfs in een stad als Sittard een winkel van de HBC, dacht dat ze er maar 20 wilden overnemen. Betekent denk ik wel dat er nog meer zullen volgen.
Dan lijkt het verhaal voor de resterende vestigingen ook wel eens die kant op te gaan. Warenhuizen volgens Duits voorbeeld in de grensstreken in het Noorden en Oosten en de high-end Saks 5th Avenue winkels in de grootste steden.
pi_159935585
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:20 schreef Nia het volgende:

[..]

Dan lijkt het verhaal voor de resterende vestigingen ook wel eens die kant op te gaan. Warenhuizen volgens Duits voorbeeld in de grensstreken in het Noorden en Oosten en de highe-end Saks 5th Avenue winkels in de grootste steden.
Volgens mij gaat het meer om Inno in alle steden, en de Saks Off 5th Avenue als erbij, daarmee zullen ze denk ik de concurrentie aan willen gaan met TK Maxx, wat ook een poging doet voet aan wal te krijgen in Nederland met hun outletformule
pi_159935617
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:11 schreef Nia het volgende:

[..]

Ja, misschien wel. Maar het is wel mijn mening. De meiskes en jongens bij de Hema's, Kruidvats, Action's en H&M's moeten er harder aan trekken voor een veel lager uurloon.
Ik vind het personeel van de action hier 1000000000000 maal meer niet klantvriendelijk dan de de v&d. Sterker nog, ik vind heel die action hier om te janken (Rotterdam zuidplein).

Het kassapersoneel is daar gewoon een lachertje. Ongeinteresseerd, chagerijnig... Het zal me niks verbazen als ze elke 5 minuten naar de tijd zitten te kijken.
pi_159935716
TK Maxx vestigt zich ook in Groningen. Dit doorbreekt de H&M, Mango, Zara heerschappij. American Apparel zou ik ook wel meer willen zien.
pi_159935717
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:23 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik vind het personeel van de action hier 1000000000000 maal meer niet klantvriendelijk dan de de v&d. Sterker nog, ik vind heel die action hier om te janken (Rotterdam zuidplein).

Het kassapersoneel is daar gewoon een lachertje. Ongeinteresseerd, chagerijnig... Het zal me niks verbazen als ze elke 5 minuten naar de tijd zitten te kijken.
Klopt, is met name in de randstand het geval, merk ik. Voor ketens als Kruidvat, Action, Hema en Albert Heijn is het ontzettend lastig om daar goede (jonge) mensen te vinden.
pi_159935746
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:26 schreef Nia het volgende:
TK Maxx vestigt zich ook in Groningen. Dit doorbreekt de H&M, Mango, Zara heerschappij. American Apparel zou ik ook wel meer willen zien.
American Apparel is toch ook failliet? Het staat er in ieder geval niet heel florissant voor.
pi_159935760
quote:
Uit het overzicht blijkt dat IEF Capital de belangrijkste vastgoedpartij is waarmee de eigenaren van V&D te maken hebben. IEF is eigenaar van belangrijke V&D-vestigingen in Amsterdam (Kalverstraat), Den Haag, Groningen, Maastricht, Nijmegen en Utrecht. Verder bezit IEF V&D-panden in Alkmaar, Assen, Beverwijk, Venlo. Twee overige IEF-locaties konden bij de eerste inventarisatie niet achterhaald worden (update volgt).
bron

Mogelijk dus in Canadese handen.
pi_159935900
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:27 schreef aarontje112 het volgende:

[..]

American Apparel is toch ook failliet? Het staat er in ieder geval niet heel florissant voor.
Wikipedia vermeldt er niets over. Dit artikel laat echter weer een ander beeld zien: http://www.nrc.nl/nieuws/(...)van-american-apparel
pi_159935956
Die in Rotterdam is eigendom van Syntrus Achmea, ook de eigenaar van panden in bijvoorbeeld Enschede, Emmen en Dordrecht. Als die in Rotterdam naar HBC gaat, zal dat ook wel in deze steden het geval zijn.

quote:
Het pand is in eigendom van Syntrus Achmea dat verder ook V&D-panden heeft in Rotterdam, Dordrecht, Emmen, Enschede en Rijswijk.
Bron: http://www.bndestem.nl/re(...)en-op-zoom-1.5573587
pi_159936150
Bij de vastgoedeigenaren is onvoldoende vertrouwen in de strategie van Kahn: http://duitslandnieuws.nl(...)t-vd-nagenoeg-zeker/
pi_159936159
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:10 schreef Mylene het volgende:

[..]

bron
Slim van Van der Mortel.
pi_159936606
quote:
14s.gif Op maandag 15 februari 2016 14:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Slim van Van der Mortel.
Misschien was het zijn enige optie. Je weet niet of Kahn überhaupt interesse had in zijn panden.
pi_159936780
quote:
7s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:01 schreef k_man het volgende:

[..]

Misschien was het zijn enige optie. Je weet niet of Kahn überhaupt interesse had in zijn panden.
True, maar Van der Mortel is laatste jaren geen groot V&D-fan meer geweest... Was ook groot tegenstander van huurverlaging vorig jaar.
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 15:19:07 #201
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159937032
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:29 schreef female81 het volgende:

[..]

Sommige (vrij grote) ketens gedijen idd júist bij vestigingen in provinciestadjes en grote dorpen; TerStal is er bijvoorbeeld zoëen. Maar ik schat Kahn zo in dat 'ie dat niet wil.
TerStal zit ook wel in de wijkwinkelcentra in de grotere steden. In Eindhoven en Geldrop is het echter bij de dichtstbijzijnde glasbak drukker dan bij TerStal.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 15:22:54 #202
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159937109
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:59 schreef Nia het volgende:
Uden heeft slechts 35000 inwoners. Net zo groot als mijn woonplaats. Is een Hema daar in Uden niet voldoende?
Uden heeft naar aantal inwoners sowieso heel veel winkels! Enthousiast gemeentebestuur zullen we maar zeggen. ;)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 15:24:29 #203
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159937135
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:03 schreef Nia het volgende:
In de jaren 80 moest hier ook zonodig een kleine V&D, een Vendet, komen. Drie jaren heeft het gedraaid. Toen werd het Torro, daarna Autorama geloof ik. In de jaren 90 is de winkelruimte geïntegreerd in het winkelcentrum en opgedeeld in verscheidene winkelunits.
Grappig, hier in Eindhoven in winkelcentrum Woensel zat ooit ook een V&D. Daarna een megagrote Torro (wat is daar eigenlijk van geworden?) en nu een AH-XL.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  maandag 15 februari 2016 @ 15:24:49 #204
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159937142
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:22 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Uden heeft naar aantal inwoners sowieso heel veel winkels! Enthousiast gemeentebestuur zullen we maar zeggen. ;)
Groot verzorgingsgebied. Veel dorpen eromheen die zijn aangewezen op Uden, Oss of Veghel - waarvan de laatste twee lelijk en sfeerloos zijn.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 15:26:14 #205
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159937173
Winkelcentrum van Oss heeft inderdaad een typische buitenwijk-uitstraling, net als Veldhoven.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  maandag 15 februari 2016 @ 15:26:18 #206
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159937176
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:24 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Daarna een megagrote Torro (wat is daar eigenlijk van geworden?) en nu een AH-XL.
Torro is via Edah overgenomen door de Laurus-groep, die er Konmars van gemaakt heeft. Het noodlijdende Laurus kon de centen goed gebruiken en bovendien was de enig overgebleven formule Super de Boer niet geschikt voor panden van >3000 vierkante meter, dus AH heeft de meeste van die panden overgenomen om er XL's in te zetten.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 15:27:38 #207
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159937206
Ah, leerzaam. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159937439
De Nederlandse detailhandel is eigenlijk continu gebukt gegaan onder '(hostile) takeovers'. Gaat het er in het buitenland net zo heftig aan toe?
  maandag 15 februari 2016 @ 15:43:13 #209
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159937525
edit
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 15:43:52 #210
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159937535
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:43 schreef KingRadler het volgende:
Personeel V&D Rotterdam: Overname Kahn is geklapt
Dat is precies 3 uur geleden gepost. ;)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  maandag 15 februari 2016 @ 15:44:05 #211
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159937542
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:43 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Dat is precies 3 uur geleden gepost. ;)
had ik gelezen had bericht al aangepast
  maandag 15 februari 2016 @ 15:46:34 #212
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159937592
( dit is wel nieuw:")

Reparateur houdt horloges klanten vast in strijd met V&D

Klanten die bij V&D hun horloge hebben laten repareren, kunnen voorlopig fluiten naar hun uurwerk. Reparateur HSC houdt alle gerepareerde horloges vast zolang V&D niet de 'substantiele vorderingen' voldoet. Het warenhuis zegt zelf niets te kunnen doen. Bron: FD
pi_159937697
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:38 schreef Nia het volgende:
De Nederlandse detailhandel is eigenlijk continu gebukt gegaan onder '(hostile) takeovers'. Gaat het er in het buitenland net zo heftig aan toe?
Ja en dat gaat er in USA en UK meestal nog een stuk harder aan toe.
pi_159937778
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:46 schreef KingRadler het volgende:
( dit is wel nieuw:")

Reparateur houdt horloges klanten vast in strijd met V&D

Klanten die bij V&D hun horloge hebben laten repareren, kunnen voorlopig fluiten naar hun uurwerk. Reparateur HSC houdt alle gerepareerde horloges vast zolang V&D niet de 'substantiele vorderingen' voldoet. Het warenhuis zegt zelf niets te kunnen doen. Bron: FD
Kutstreek wel.
Tap tap tap
  maandag 15 februari 2016 @ 15:56:20 #215
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159937820
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:46 schreef KingRadler het volgende:
( dit is wel nieuw:")

Reparateur houdt horloges klanten vast in strijd met V&D

Klanten die bij V&D hun horloge hebben laten repareren, kunnen voorlopig fluiten naar hun uurwerk. Reparateur HSC houdt alle gerepareerde horloges vast zolang V&D niet de 'substantiele vorderingen' voldoet. Het warenhuis zegt zelf niets te kunnen doen. Bron: FD
Smerige streek, zou voor mij reden zijn om een horloge niet meer te kopen en/of laten repareren bij een bedrijf dat het opstuurt naar die reparateur.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159937869
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:46 schreef KingRadler het volgende:
( dit is wel nieuw:")

Reparateur houdt horloges klanten vast in strijd met V&D

Klanten die bij V&D hun horloge hebben laten repareren, kunnen voorlopig fluiten naar hun uurwerk. Reparateur HSC houdt alle gerepareerde horloges vast zolang V&D niet de 'substantiele vorderingen' voldoet. Het warenhuis zegt zelf niets te kunnen doen. Bron: FD
Reparateur heeft nog gelijk ook, die wil ook zijn centjes zien en zonder die horloges heeft hij geen enkel pressiemiddel. En hij doet zaken met V&D en niet met de klanten van V&D lijkt mij. Normale gang van zaken.

Als klanten hun horloges willen dan moeten zij maar zorgen dat hun winkelier welke hiervoor de verantwoording draagt zijn rekeningen betaald. Zij hebben een probleem met V&D en niet met de reparateur.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_159938115
Als die Inno warenhuizen het zullen worden in de meeste provinciesteden, dan gaan we er een heel stuk op vooruit qua merken: https://www.inno.be/nl/br(...)ands.availableonline
pi_159938238
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:11 schreef Nia het volgende:
Als die Inno warenhuizen het zullen worden in de meeste provinciesteden, dan gaan we er een heel stuk op vooruit qua merken: https://www.inno.be/nl/br(...)ands.availableonline
Wat een vreselijke huisstijl :X
pi_159938271
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:11 schreef Nia het volgende:
Als die Inno warenhuizen het zullen worden in de meeste provinciesteden, dan gaan we er een heel stuk op vooruit qua merken: https://www.inno.be/nl/br(...)ands.availableonline
Mwah, niet helemaal representatief. HBC heeft deze Belgische keten pas in het najaar van 2015 overgenomen, dus veel is er nog niet aan gedaan.
pi_159938285
De kleuren groen zijn niet niet echt geweldig nee.
pi_159938315
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:24 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Groot verzorgingsgebied. Veel dorpen eromheen die zijn aangewezen op Uden, Oss of Veghel - waarvan de laatste twee lelijk en sfeerloos zijn.
Veghel, daar wil je idd niet dood gevonden vonden.

Ik ben er zelfs nooit meer wezen winkelen sinds het ziekenhuis naar buurman Uden verhuiste. Vroeger liep ik voor of na een bezoekje aan de polikliniek ook nog even door het centrum, en als de winkeliers geluk hadden kocht ik er ook nog wat.

Als dit bij meer mensen zo is, is dat niet goed voor Veghel's vijf jaar geleden al niet zo bruisende centrum. :{

quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:17 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Wat een vreselijke huisstijl :X
Erg Duits, hè; waar de roots liggen. Kaufhof ziet er ook zo uit.

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2016 16:23:08 ]
pi_159938317
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:18 schreef aarontje112 het volgende:

[..]

Mwah, niet helemaal representatief. HBC heeft deze Belgische keten pas in het najaar van 2015 overgenomen, dus veel is er nog niet aan gedaan.
Denk dat het qua merken wel een goed idee geeft :).
pi_159938362
Er zijn een aantal video's op youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=inno+galeria
pi_159938416
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:20 schreef female81 het volgende:

[..]

Erg Duits, hè; waar de roots liggen. Kaufhof ziet er ook zo uit.
Bah bah bah bah. Laat ze maar lekker zo'n amerikaans merkje komen.
pi_159938446
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:24 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Bah bah bah bah. Laat ze maar lekker zo'n amerikaans merkje komen.
Zou dat slecht zijn dan, denk eens aan het handels verdrag met de USA?
  maandag 15 februari 2016 @ 16:36:31 #226
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159938739
Pijnlijk:

La Place aan Ginnekenstraat in Breda sluit definitief: 'Niet winstgevend genoeg'
Niet alle La Place blijven dus open.

quote:
Het restaurant van La Place aan de Ginnekenstraat in Breda gaat definitief dicht. Sinds maandagmorgen zijn de deuren gesloten en een woordvoerster van La Place geeft te kennen dat dit definitief zal zijn. "Jumbo zag onvoldoende perspectief in deze vestiging om structureel winstgevend te zijn."

De keten La Place werd in januari overgenomen uit de failliete boedel van V&D door Jumbo Supermarkten. Het bedrijf uit Veghel heeft vooral de losse vestigingen van La Place overgenomen en getoetst of deze voldoende perspectief boden. "Uiteindelijk hebben zes vestigingen in Nederland die toets niet doorstaan", verklaart La Place.

Het is nog niet bekend wat er met het binnenkort leegstaande pand gaat gebeuren. In de V&D aan de Karrestraat is ook nog een La Place-vestiging, maar het is onzeker of deze blijft bestaan. Dat is afhankelijk van een eventuele doorstart van het warenhuis.
bron: bndestem
pi_159938810
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:25 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zou dat slecht zijn dan, denk eens aan het handels verdrag met de USA?
Denk het niet. Maar dat stijltje van dat Inno is me toch een potje lelijk.
pi_159939071
De logo's van Harrods en Starbucks zijn ook groen. Ik vind dat de kleurstelling ook wel goed past bij het overwegend groene West-Europa.

http://www.creativebloq.c(...)olour-6133196?page=1
Green is an emotionally positive colour, signifying growth and rebirth and, of course, nature. It represents stability and endurance, but it also prosperity and abundance, and taken to the extreme it can be a colour of wealth and luxury; a real mix of meanings.
pi_159939078
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:54 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Kutstreek wel.
Het steeds later willen betalen van je leveranciers van V&D was normaal?
pi_159939219
RicharddeMos twitterde op maandag 15-02-2016 om 14:25:07 Ondertussen bij failliet V&D; goed voedsel wordt rücksichtlos weggegooid! En dat met zoveel mensen in #armoede https://t.co/8cFD9xDQmA reageer retweet
CbQjgsPXIAAgVo1.jpg

8)7
pi_159939335
Droevig gezicht. Had het op straat uitgedeeld
  maandag 15 februari 2016 @ 16:59:19 #232
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159939358
Bijzonder dat dat niet naar Jumbo/La Place gaat.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_159939394
Komt er nog een uitverkoop?
pi_159939408
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:54 schreef Studiotje het volgende:
RicharddeMos twitterde op maandag 15-02-2016 om 14:25:07 Ondertussen bij failliet V&D; goed voedsel wordt rücksichtlos weggegooid! En dat met zoveel mensen in #armoede https://t.co/8cFD9xDQmA reageer retweet
[ afbeelding ]

8)7
AL DIE CHOCOLA
Tap tap tap
pi_159939421
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:50 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Het steeds later willen betalen van je leveranciers van V&D was normaal?
Maar om dan de klanten te naaien, da's lekker vind je.
Tap tap tap
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 17:02:37 #236
393783 crew  Amarantha
4:20
pi_159939422
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:54 schreef Studiotje het volgende:
RicharddeMos twitterde op maandag 15-02-2016 om 14:25:07 Ondertussen bij failliet V&D; goed voedsel wordt rücksichtlos weggegooid! En dat met zoveel mensen in #armoede https://t.co/8cFD9xDQmA reageer retweet
[ afbeelding ]

8)7
Wtf.
pi_159939458
De chocoladeafdeling met macarons was eigenlijk nog de meest aantrekkelijke.
pi_159939459
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar om dan de klanten te naaien, da's lekker vind je.
Ik denk dat de klant nu meer kans hebben om de gerepareerde klokkies nog na afrekenen bij de reparateur terug te krijgen dan dat men de klokkies naar de v&D had gestuurd. :D
pi_159939469
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

AL DIE CHOCOLA
DIE PINDA ROTSEN :'( :'(

rip
pi_159939498
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:04 schreef Studiotje het volgende:

[..]

DIE PINDA ROTSEN :'( :'(

rip
Ik woon tegenover een V&D, zal ik even bij de achterdeur aankloppen :')
Tap tap tap
pi_159939561
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:05 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik woon tegenover een V&D, zal ik even bij de achterdeur aankloppen :')
Hahaha, ik kom er aan! :3
  maandag 15 februari 2016 @ 17:12:29 #242
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159939665
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:59 schreef Janneke141 het volgende:
Bijzonder dat dat niet naar Jumbo/La Place gaat.
Volgens mij valt dat chocoladedeel zelfs onder het Food deel van La Place....

https://www.laplace.com/nl/page/chocolade-snoep/
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159939687
O kak, ze hadden hier geen chocolade enzo.
Tap tap tap
  maandag 15 februari 2016 @ 17:13:34 #244
141482 Q.
Just Q it!
pi_159939695
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

AL DIE CHOCOLA
Niet huilen he?
For great justice!
pi_159939739
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:13 schreef CherryLips het volgende:
O kak, ze hadden hier geen chocolade enzo.
:'(
quote:
14s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:13 schreef Q. het volgende:

[..]

Niet huilen he?
Al lang bezig
pi_159939758
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:54 schreef Studiotje het volgende:
RicharddeMos twitterde op maandag 15-02-2016 om 14:25:07 Ondertussen bij failliet V&D; goed voedsel wordt rücksichtlos weggegooid! En dat met zoveel mensen in #armoede https://t.co/8cFD9xDQmA reageer retweet
[ afbeelding ]

8)7
Voedsel mag je niet zo maar weggeven. Genoeg normen die gelden. Wat als mensen ziek worden...
pi_159939762
Kahn heeft vriendjes bij Kroonenberg groep o.a. van V&D Breda / Amsterdam Kalvertoren en Meppel. Dus die zal wellicht nog wel mee gaan.

Wie is de eigenaar V&D van welk pand:

http://www.z24.nl/onderne(...)lke-vestiging-534685
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159939764
quote:
14s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:13 schreef Q. het volgende:

[..]

Niet huilen he?
Te laat ;(

Zo'n kliko vol chocola ;( ;( :'(
Tap tap tap
pi_159939769
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:15 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Voedsel mag je niet zo maar weggeven. Genoeg normen die gelden. Wat als mensen ziek worden...
Boeien, ik ben wel wat gewend wat betreft chocola.
Tap tap tap
pi_159939777
omg en al die goddelijke chocoladecroissants.
Tap tap tap
  maandag 15 februari 2016 @ 17:16:15 #251
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159939782
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar om dan de klanten te naaien, da's lekker vind je.
De klant van de horlogeboer is V&D. De klokkijkers waren klant van V&D.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 15 februari 2016 @ 17:17:12 #252
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_159939808
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:15 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Voedsel mag je niet zo maar weggeven. Genoeg normen die gelden. Wat als mensen ziek worden...
Als ze 2 seconden daarvoor nog in een etalage lagen om verkocht te worden, zie ik het probleem niet zo...
KuikenGuppy
  maandag 15 februari 2016 @ 17:17:33 #253
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159939817
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:17 schreef Burdie het volgende:

[..]

Als ze 2 seconden daarvoor nog in een etalage lagen om verkocht te worden, zie ik het probleem niet zo...
De wet is daarin streng. Op het bizarre af.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 15 februari 2016 @ 17:22:44 #254
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_159939975
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 15:24 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Grappig, hier in Eindhoven in winkelcentrum Woensel zat ooit ook een V&D. Daarna een megagrote Torro (wat is daar eigenlijk van geworden?) en nu een AH-XL.
Torro was een dochterbedrijf van Edah, toen Vendex Edah overnam en niet veel later ook Konmar, werden de Torro winkels omgebouwd tot Konmar. Later fuseerde de Vendex Food Group, waar de supermarkten onder vielen, met De Boer Unigro tot Laurus.

Laurus was een groot fiasco en hield in 2009 op te bestaan toen Jumbo de laatste formule, Super de Boer overnam.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pielemenneke op 15-02-2016 17:31:10 ]
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 17:28:38 #255
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159940113
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:22 schreef Pielemenneke het volgende:
Laurus was een groot fiasco en hield in 2009 op te bestaan toen Jumbo de laatste formule, Super de Boer overnam.
De rij flops waar Vendex bij betrokken was is eigenlijk best lang, he? :o
Dynabyte
It's
Dixons
Prijstopper
Siebel
Hans Anders
...
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159940160
quote:
Roland Kahn geldt als de gedroomde redder van V&D. Zijn het bedrijf, de werknemers en de maatschappij inderdaad zo goed af bij de Amsterdamse ondernemer?

AUTEUR: Eric van den Outenaar, Jarl van der Ploeg PUBLICATIEDATUM: 15 feb 2016, 10.58 uur
Collega-ondernemers, retailexpert, allemaal prijzen ze Kahn als een hard en slim zakenman, iemand die in zichzelf gelooft. 'De Johan Cruijff van de retail', zegt voormalig Sapph-eigenaar Rob Heilbron, die zijn lingeriemerk in 2011 aan Kahn verkocht. Maar is hij ook in staat V&D - het warenhuis dat al dertig jaar lang kwakkelt - uit het slop te trekken?

De aangekochte winkels, zoals America Today, MS Mode en Sapph, draaien een stuk minder - sommige zelfs ronduit slecht, blijkt uit de jaarcijfers. Vooral MS Mode (ruim 400 zaken, omzet van een kleine 240 miljoen in 2014) is financieel de zwakke broeder. MS Mode verliest vooral geld in steden waar de concurrentie juist uit vertrok, analyseert Parker Brady. 'Toen Kahn het concern in 2011 overnam, verwierf hij ook langlopende huurcontracten. Die zitten hem nu in de weg.'

Bovendien zijn MS Mode, America Today en in mindere mate Coolcat ietwat verouderde formules, zegt Parker Brady. 'Ze zijn niet zo spannend meer.' De zaken hebben bovendien last van internationale megaketens als H&M en Zara, die meer nog dan winkels vooral een hip merk zijn geworden. Op Sapph na, geldt dat voor geen van de zaken van Kahn. 'Mijn merken verouderd?', reageert Kahn. 'Wat een lulkoek. Waarom zou ik meer aan marketing doen? Iedereen kent ons toch? En anders helpt u daar toch nu genoeg mee?'
http://www.deondernemer.n(...)oed-is-deze-man-echt
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 februari 2016 @ 17:33:16 #257
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159940208
Als ik het zo bij lees even snel dan gaat het een Canadees feestje worden en lijkt me het beste voor iedereen en bij Jumbo staan ze op de tafels te dansen denk ik
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 februari 2016 @ 17:35:01 #258
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159940242
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:01 schreef outcast_within het volgende:
Komt er nog een uitverkoop?
Als de Canadezen de huurcontracten overnemen dan gaat de boedel en de voorraad naar diegene die er het meest voor biedt, en dan geen V&D uitverkoop.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 15 februari 2016 @ 17:41:34 #259
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159940427
Sale zou mooi zijn :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 februari 2016 @ 17:44:43 #260
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159940513
Ik zie niet een leegverkoop komen, de Canadezen willen gewoon alleen de panden en zullen geen boedel kopen en Kahn wil gewoon verder met de winkels en dan zullen ze sowieso nog weken dichtblijven om de boel weer te vullen en verder te gaan.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 15 februari 2016 @ 17:44:48 #261
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_159940516
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:28 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

De rij flops waar Vendex bij betrokken was is eigenlijk best lang, he? :o
Dynabyte
It's
Dixons
Prijstopper
Siebel
Hans Anders
...
Vendex had eigenlijk niets te maken met het Laurus debacle.
Zij hebben hun supermarktpoot de Vendex Food Group verkocht aan De Boer Unigro met als grootaandeelhouder Unigro eigenaar Erik Albeda Jelgersma (?).
Zijn plan was AH van de troon te stoten.
De toenmalige topman van Laurus, Ole v.d Straaten, besloot dat er formules verkocht zouden worden en de nog overgebleven formules zouden worden omgebouwd naar Konmar full service winkels. Na een aantal verbouwingen kwam men er achter dat dat niet het beoogde resultaat bood en de Konmar formule werd verkocht. Niet veel later verdween ook Edah.

On topic, je hebt idd gelijk dat Vendex betrokken was bij een aantal flops.
pi_159940740
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:44 schreef rubbereend het volgende:
Ik zie niet een leegverkoop komen, de Canadezen willen gewoon alleen de panden en zullen geen boedel kopen en Kahn wil gewoon verder met de winkels en dan zullen ze sowieso nog weken dichtblijven om de boel weer te vullen en verder te gaan.
Met alleen al die restpartijen kan Kahn de overgebleven V&D panden makkelijk vullen.
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 17:54:04 #263
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159940766
Wat ik gewoon echt niet begrijp: V&D liep gewoon niet meer, mensen zaten er niet meer op te wachten: niet hip, niet bijzonder, steeds kleiner assortiment wat op elke straathoek al te krijgen was, nergens echt goed in, moeilijk bereikbaar, suf en saai.

Nou wil Kahn dit concept min of meer voortzetten, maar hoe denkt hij dit dan wél draaiend te krijgen? En waarom gaan de banken daar in mee? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159940820
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:54 schreef Cynix ® het volgende:
Wat ik gewoon echt niet begrijp: V&D liep gewoon niet meer, mensen zaten er niet meer op te wachten: niet hip, niet bijzonder, steeds kleiner assortiment wat op elke straathoek al te krijgen was, nergens echt goed in, moeilijk bereikbaar, suf en saai.

Nou wil Kahn dit concept min of meer voortzetten, maar hoe denkt hij dit dan wél draaiend te krijgen? En waarom gaan de banken daar in mee? :?
Ik snap het ook niet. Waarom zouden mensen die nu niet naar V&D gaan dan wel naar V&D gaan...?
pi_159940963
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 12:59 schreef Nia het volgende:
Uden heeft slechts 35000 inwoners. Net zo groot als mijn woonplaats. Is een Hema daar in Uden niet voldoende?
Wij hebben er in Meppel ook al een kleine tien jaar eentje met nog minder dan 35.000 inwoners. Maar ik geloof niet dat een doorstart er hier echt heel erg in zit. Geloof niet dat het erg geweldig liep. Aan de andere kant zit er nu wel heel veel leegstand in het complex en zal de Kroonenburggroep wel iets willen hier.

Ben benieuwd hoe het zich ontwikkelt...
pi_159940981
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:54 schreef Cynix ® het volgende:


Nou wil Kahn dit concept min of meer voortzetten, maar hoe denkt hij dit dan wél draaiend te krijgen? En waarom gaan de banken daar in mee? :?
als hij zijn bestaande winkels onderbrengt in een V&D pand komt er heel wat vastgoed vrij, misschien als onderpand ;)
...
  maandag 15 februari 2016 @ 18:02:24 #267
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159940988
er moet gewoon een winkel komen kruising tussen een Action en een Primark. Dat loopt wel.
pi_159941258
Op 5 februari was het kopen van V&D nog een broodje aap, aldus Kahn: http://www.quotenet.nl/Ni(...)-broodje-aap!-173228
  maandag 15 februari 2016 @ 18:16:56 #269
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159941398
Zo, even doorgelezen deze hap }:|

Staan we dus nog steeds te wachten. Chocolade wordt hier (nog) niet weggegooid. Als de zaal wel sluit is het aan jumbo wat ermee gedaan gaat worden. Het is wel een hele grote voorraad die ze snel moeten zien kwijt te raken. Het wordt immers alleen in la place food verkocht.

La place Amsterdam kalverstraat zal trouwens open blijven heb ik begrepen. Omdat die naast V&D zit met een aparte ingang. Jumbo ziet het als de belangrijkeste en heeft ook contact met de overname kandidaten.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159941440
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 18:16 schreef Zelfscanner het volgende:
Zo, even doorgelezen deze hap }:|

Staan we dus nog steeds te wachten. Chocolade wordt hier (nog) niet weggegooid. Als de zaal wel sluit is het aan jumbo wat ermee gedaan gaat worden. Het is wel een hele grote voorraad die ze snel moeten zien kwijt te raken. Het wordt immers alleen in la place food verkocht.

La place Amsterdam kalverstraat zal trouwens open blijven heb ik begrepen. Omdat die naast V&D zit met een aparte ingang. Jumbo ziet het als de belangrijkeste en heeft ook contact met de overname kandidaten.
ik bied tien euro voor alle chocola
Tap tap tap
pi_159941442
Een mini 'broodjes en gebakjes' La Place in elke Jumbo vestiging zie ik wel zitten.
pi_159941466
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 18:16 schreef Zelfscanner het volgende:
Zo, even doorgelezen deze hap }:|

Staan we dus nog steeds te wachten. Chocolade wordt hier (nog) niet weggegooid. Als de zaal wel sluit is het aan jumbo wat ermee gedaan gaat worden. Het is wel een hele grote voorraad die ze snel moeten zien kwijt te raken. Het wordt immers alleen in la place food verkocht.

La place Amsterdam kalverstraat zal trouwens open blijven heb ik begrepen. Omdat die naast V&D zit met een aparte ingang. Jumbo ziet het als de belangrijkeste en heeft ook contact met de overname kandidaten.
Die was vandaag nog dicht
pi_159941730
Friettent dikke Willie, met Willie
  maandag 15 februari 2016 @ 18:34:20 #274
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159941807
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 18:19 schreef Nia het volgende:
Een mini 'broodjes en gebakjes' La Place in elke Jumbo vestiging zie ik wel zitten.
Express dus :+
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159941810
quote:
Tussen de verlekkerde hamsteraars beweegt zich, op een veel trager tempo, een V&D-medewerker. Wat kun je nog doen op een dag als deze? Een verdwaalde handdoek terugleggen, een flesje Tipp-Ex terughangen waar het hoort. Met één bepaalde taak heeft hij het misschien nog wel het allerdrukst: antwoord geven op de vraag ,,wat kost deze?''. Hij heeft er een handig zakcomputertje voor bij zich, waarmee hij de streepjescode kan scannen.

De man kijkt hoofdschuddend naar de koopjesjagers. Waarom hij het hoofd schudt? Hij mag eigenlijk niet praten met de pers, verontschuldigt hij zich. Toch zoekt hij even naar de woorden voor een antwoord. ,,Nu is het ineens wel druk.'' Er staan zowaar rijen bij de kassa. Hij vraagt zich af waar al deze mensen eerder waren, toen het warenhuis steeds dieper wegzakte.

Bij het servies laten drie vrouwen schalen, theepotten en fleurig beschilderde kopjes door hun handen gaan. Hun mandjes zitten al vol. ,,Je zoekt zeker aasgieren die hier nu ineens komen kopen?'', vraagt één van hen. ,,Wij kwamen hier altijd al vaak hoor.'' Een van de vrouwen was hier gister nog, zegt ze. Toen tikte ze een dekbed op de kop voor 150 euro, dat eerder 350 euro kostte. ,,Ja, dat kun je dan gewoon niet laten liggen.''

Nee, ze willen hun naam niet in de krant. Het blijkt niet iets om mee te koop te lopen, het leegkopen van een stervend warenhuis. Zijn er artikelen waar ze speciaal voor komen? ,,Ja, deze lamp'', straalt een van hen. Ze toont een ganzenveren hanglamp. Normaal 99 euro, nu 49. Ze heeft er twee gekocht. ,,Ik vond hem steeds te duur. Maar nu neem ik hem mee. We zijn net verhuisd, dus ik had nog wat lampen nodig.''
http://www.lc.nl/frieslan(...)og-kan-21136961.html

Triest wel. Aasgieren :'(
Friettent dikke Willie, met Willie
  maandag 15 februari 2016 @ 18:37:15 #276
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159941890
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 18:20 schreef aarontje112 het volgende:

[..]

Die was vandaag nog dicht
Het betreft na duidelijkheid wie Amsterdam overneemt.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159941901
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:28 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

De rij flops waar Vendex bij betrokken was is eigenlijk best lang, he? :o
Dynabyte
It's
Dixons
Prijstopper
Siebel
Hans Anders
...
Wat is er geflopt aan Hans Anders? Dat is toch al jaren een stabiel merk?
pi_159941942
quote:
Niks triest aan. Goed dat er nog wat verkocht is.
pi_159941978
quote:
7s.gif Op maandag 15 februari 2016 18:38 schreef k_man het volgende:

[..]

Niks triest aan. Goed dat er nog wat verkocht is.
Daarnaast was V&D altijd al een type winkel waar zo vaak uitverkoop was, dat je wel gek was om dingen voor de normale prijs te kopen :P
pi_159942005
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 18:37 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Wat is er geflopt aan Hans Anders? Dat is toch al jaren een stabiel merk?
Flitst ook redelijk heen en weer tussen investeringsmaatschappijen. Geloof ook niet dat ze het echt lekker doen tegen nieuwe prijsvechters als Specsavers.
  maandag 15 februari 2016 @ 18:44:38 #281
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159942125
quote:
2s.gif Op maandag 15 februari 2016 18:39 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Daarnaast was V&D altijd al een type winkel waar zo vaak uitverkoop was, dat je wel gek was om dingen voor de normale prijs te kopen :P
Dat heb ik overal. :{

Uitverkoop moet weer centraal geregeld worden. Dus 4x 2 weken per jaar of zo. Het is nu bijna het hele jaar zo. :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  maandag 15 februari 2016 @ 18:46:12 #282
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159942157
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:54 schreef Cynix ® het volgende:
Wat ik gewoon echt niet begrijp: V&D liep gewoon niet meer, mensen zaten er niet meer op te wachten: niet hip, niet bijzonder, steeds kleiner assortiment wat op elke straathoek al te krijgen was, nergens echt goed in, moeilijk bereikbaar, suf en saai.

Nou wil Kahn dit concept min of meer voortzetten, maar hoe denkt hij dit dan wél draaiend te krijgen? En waarom gaan de banken daar in mee? :?
volgens mij draaiden de v&d's in de randstad wel redelijk? En groningen, maastricht en nog een paar ook. Als je daarmee verder gaat en de panden wat opleukt...
pi_159942159
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 18:44 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Dat heb ik overal. :{

Uitverkoop moet weer centraal geregeld worden. Dus 4x 2 weken per jaar of zo. Het is nu bijna het hele jaar zo. :')
In Belgie en misschien ook Duitsland hebben ze dat soort grappen in de wet vastgelegd. Dat lijkt me ook niks :P. Maar als winkeliers in een stad verstandig zijn proberen ze het wel onderling af te stemmen.
pi_159942582
quote:
2s.gif Op maandag 15 februari 2016 18:46 schreef 99.999 het volgende:

[..]

In Belgie en misschien ook Duitsland hebben ze dat soort grappen in de wet vastgelegd. Dat lijkt me ook niks :P. Maar als winkeliers in een stad verstandig zijn proberen ze het wel onderling af te stemmen.
In de praktijk is de uitverkoop in januari en augustus. In de mode althans.
pi_159942632
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 18:46 schreef Marrije het volgende:

[..]

volgens mij draaiden de v&d's in de randstad wel redelijk? En groningen, maastricht en nog een paar ook. Als je daarmee verder gaat en de panden wat opleukt...
En uiteraard alleen de goedkope werknemers overneemt.
pi_159942831
De La Place formule zou je heel mooi kunnen toepassen in de allergrootste Jumbo vestigingen, door er warme en koude salades te verkopen. Een bakje van een bepaalde grootte vol scheppen met de door jouw samengestelde salade voor een vaste prijs. De Whole Foods Market in New York aan Union Square heeft dat ook.
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 19:15:31 #287
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159943043
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:08 schreef Nia het volgende:
Een bakje van een bepaalde grootte vol scheppen met de door jouw samengestelde salade voor een vaste prijs.
Dat kan overal in de wereld, behalve in Nederland. Tenzij we mee willen dingen naar een Guinessbook-recordpoging voor de hoogste torentjes die je in een bakje kunt bouwen.
Consumenten zijn varkens.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159943121
V&D zeker uit straatbeeld Heerlen en Sittard.

En Heerlen was inderdaad dicht vandaag en zal volgens dit bericht dan ook niet meer opengaan onder de naam V&D.

http://www.1limburg.nl/vd(...)?context=section-572
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 februari 2016 @ 19:19:14 #289
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159943183
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 17:53 schreef Nia het volgende:

[..]

Met alleen al die restpartijen kan Kahn de overgebleven V&D panden makkelijk vullen.
'Warenhuizen V&D blijven nog weken dicht'

[/q]Om de keten voort te zetten is het immers nodig personeel weer opnieuw in dienst te nemen, zaken opnieuw te bevoorraden en de winkels enigszins opnieuw in te richten. Dat is volgens de zegsman niet iets wat in een paar dagen geregeld is.[/q]

er zijn winkels waar hele delen leeg staan en schappen half leeg zijn
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 19:19:48 #290
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159943194
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:17 schreef -Hakuna- het volgende:
V&D zeker uit straatbeeld Heerlen en Sittard.

En Heerlen was inderdaad dicht vandaag en zal volgens dit bericht dan ook niet meer opengaan onder de naam V&D.

http://www.1limburg.nl/vd(...)?context=section-572
Tsja, als het nou echt niet liep heeft het toch ook geen zin om te heropenen? En iedereen die dat nu heel jammer vindt kwam er nooit en gaat er straks ook niet heen. Anders hadden we dit probleem immers niet? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159943201
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:17 schreef -Hakuna- het volgende:
V&D zeker uit straatbeeld Heerlen en Sittard.

En Heerlen was inderdaad dicht vandaag en zal volgens dit bericht dan ook niet meer opengaan onder de naam V&D.

http://www.1limburg.nl/vd(...)?context=section-572
Wie gaat er nou nog naar Heerlen naar een winkel?
pi_159943202
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:38 schreef Nia het volgende:
Die oude garde had toch wel een makkelijk baantje. Een beetje spullen afrekenen aan de kassa. Klanten hielpen ze al lang niet meer. In het volgende warenhuis kunnen we misschien onze aankopen zelf gaan scannen.
Een dikke Fuck You voor jou. Ik en veel collega's van mij lopen elke dag met veel plezier de benen uit ons lijf voor onze klanten.
pi_159943248
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:19 schreef Soho het volgende:

[..]

Een dikke Fuck You voor jou. Ik en veel collega's van mij lopen elke dag de benen uit ons lijf voor onze klanten.
Bij de een is benen onder het lijf uit lopen het een, bij de ander het ander niet?
pi_159943249
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:19 schreef Soho het volgende:

[..]

Een dikke Fuck You voor jou. Ik en veel collega's van mij lopen elke dag de benen uit ons lijf voor onze klanten.
Liepen (verleden tijd), of is jouw V&D nog wel open.
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 19:23:35 #295
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159943317
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:21 schreef john2406 het volgende:

[..]

Bij de een is benen onder het lijf uit lopen het een, bij de ander het ander niet?
Huh? Is dit een soort raadsel? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159943322
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:21 schreef Nia het volgende:

[..]

Liepen (verleden tijd), of is jouw V&D nog wel open.
Geen enkele is open, dus liepen...

Of ja, inventariseren :P
pi_159943350
Wat een gedoe om een failliet winkeltje :')
  maandag 15 februari 2016 @ 19:24:59 #298
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159943364
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:23 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Huh? Is dit een soort raadsel? :?
U bent nog niet bekend met het oeuvre van onze grote vriend john?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_159943392
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:24 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

U bent nog niet bekend met het oeuvre van onze grote vriend john?
Houden we het ontopic Janneke?
pi_159943399
Ik ken wel winkels waar het personeel achter je aan loopt om een bonus op te strijken van een grote energieleverancier.
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 19:26:16 #301
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159943404
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:19 schreef Soho het volgende:

[..]

Een dikke Fuck You voor jou. Ik en veel collega's van mij lopen elke dag met veel plezier de benen uit ons lijf voor onze klanten.
Ik denk inderdaad niet dat er bij V&D nou luier of gemakzuchtiger personeel werkt dan bij andere winkels. Hulpvaardigheid, vriendelijkheid en belangstelling voor de wensen van de klant zijn overal al jaren zoek. Staat tegenover dat de verwende koopjesjagers, graaiers en klagers soms ook varkens zijn.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 februari 2016 @ 19:35:11 #302
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159943759
duurt lang
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')