abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_158900176
registreer om deze reclame te verbergen
V&d is zojuist failliet verklaart

2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:06:26 #2
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158900657
Propjes in schoenen hebben een reden ja :)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158900734
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu. Sommige artikelen hebben een duidelijk afprijzingssticker maar kocht net nog iets zonder sticker met daarop een reguliere prijs. Kreeg 40% korting, prima natuurlijk maar nergens was in de schappen te zien dat er iets van die artikelen was afgeprijsd.
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:12:22 #4
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158900835
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:09 schreef Ericr het volgende:
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu.
Dat is het altijd al geweest ;)
So we just called him Fred
pi_158900858
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:09 schreef Ericr het volgende:
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu. Sommige artikelen hebben een duidelijk afprijzingssticker maar kocht net nog iets zonder sticker met daarop een reguliere prijs. Kreeg 40% korting, prima natuurlijk maar nergens was in de schappen te zien dat er iets van die artikelen was afgeprijsd.
En dan zal er denkelijk nog winst op zijn, dus afdingen had misschien ook nog gelukt!
pi_158901062
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:12 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Dat is het altijd al geweest ;)
Dat is waar, bij de kassa vroeger ook vaak genoeg meegemaakt dat iets een andere prijs had dan in het schap. Sticker plakken is zeker te moeilijk. Maar vermoed dat nu veel meer is afgeprijsd dan voorheen alleen zeggen die mutsen bij de kassa dat alleen met een sticker afgeprijsd is. Dus zoek het zelf maar uit.
pi_158901281
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:09 schreef Ericr het volgende:
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu. Sommige artikelen hebben een duidelijk afprijzingssticker maar kocht net nog iets zonder sticker met daarop een reguliere prijs. Kreeg 40% korting, prima natuurlijk maar nergens was in de schappen te zien dat er iets van die artikelen was afgeprijsd.
De prijstang was nog niet uitgevonden daar? Of desnoods een a4'tje op het schap hangen met "deze artikelen krijgen 40%" korting.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158901527
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:28 schreef W00fer het volgende:

[..]

De prijstang was nog niet uitgevonden daar? Of desnoods een a4'tje op het schap hangen met "deze artikelen krijgen 40%" korting.
En alles blijft in dat schap staan?
Zou men niet geneigd zijn zelf een sticker te plakken of iets in een ander schap te plaatsen?
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:37:28 #9
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158901534
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:19 schreef Ericr het volgende:
Maar vermoed dat nu veel meer is afgeprijsd dan voorheen alleen zeggen die mutsen bij de kassa dat alleen met een sticker afgeprijsd is. Dus zoek het zelf maar uit.
Nee, er is geen sprake van een extra uitverkoop. De reguliere uitverkoop is nu bezig, alleen ontbreekt het aan "Prijzencircus" promotiemateriaal, aangezien ze door het faillissement ook geen folders etc kunnen laten maken.
So we just called him Fred
pi_158901576
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:37 schreef FredvZ het volgende:

[..]

aangezien ze door het faillissement ook geen folders etc kunnen laten maken.
Erg is dat zeg, zouden de folder makers de volgende zijn?
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:51:06 #11
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_158901973
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:38 schreef john2406 het volgende:

[..]

Erg is dat zeg, zouden de folder makers de volgende zijn?
De hele wereld stort in elkaar door mijn nee/nee sticker.
Sorry. :@
#ivorytowerlivesmatter
pi_158902023
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:51 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

De hele wereld stort in elkaar door mijn nee/nee sticker.
Sorry. :@
Alles is volgens mij met elkaar verweven, als een uurwerkje, neem een tandwieltje eruit en het zou kunnen doordraaien.
Voor hoelang en neemt een ander tandwieltje het over ja of nee?
pi_158903673
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:19 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dat is waar, bij de kassa vroeger ook vaak genoeg meegemaakt dat iets een andere prijs had dan in het schap. Sticker plakken is zeker te moeilijk. Maar vermoed dat nu veel meer is afgeprijsd dan voorheen alleen zeggen die mutsen bij de kassa dat alleen met een sticker afgeprijsd is. Dus zoek het zelf maar uit.
Vlak voor het faillissement nog voor een schap gestaan met iets dat ik wellicht wilde hebben. Geen prijs op het schap, geen prijs op het product, niemand in de buurt om het te vragen en een kassa aan de andere kant van de verdieping met een rij ervoor.
Ik heb het dus laten staan en het uiteindelijk bij de Blokker gekocht.
Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon een prijsje op het schap te hangen.
A mind with a heart of it's own
pi_158903975
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 16:48 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Vlak voor het faillissement nog voor een schap gestaan met iets dat ik wellicht wilde hebben. Geen prijs op het schap, geen prijs op het product, niemand in de buurt om het te vragen en een kassa aan de andere kant van de verdieping met een rij ervoor.
Ik heb het dus laten staan en het uiteindelijk bij de Blokker gekocht.
Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon een prijsje op het schap te hangen.
En als er iemand in de buurt was geweest, was die dan niet gevlucht voor jou, daar het uitzag als zou je iets te doen voor hem hebben?
Ik heb het vaak genoeg meegemaakt hoor, heb ook al een volle winkelwagen aan de kassa laten staan, als ze niet willen krijgen ze dubbel werk van me.
pi_158915788
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:37 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Nee, er is geen sprake van een extra uitverkoop. De reguliere uitverkoop is nu bezig, alleen ontbreekt het aan "Prijzencircus" promotiemateriaal, aangezien ze door het faillissement ook geen folders etc kunnen laten maken.
Het prijzencircus was altijd in maart en september, dit is gewoon opruiming.
pi_158921155
De hele sfeer is gewoon bagger daar, is het ook al jaren. Geen gezellige winkel om in te lopen. Grauw en saai.
pi_158921447
Ik ga het prijzencircus wel missen ;(
Tap tap tap
pi_158921514
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  vrijdag 8 januari 2016 @ 09:18:40 #19
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158922112
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 08:15 schreef CherryLips het volgende:
Ik ga het prijzencircus wel missen ;(
ik ook
  vrijdag 8 januari 2016 @ 09:52:18 #20
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158922596
Prijzencircus :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  vrijdag 8 januari 2016 @ 10:53:08 #21
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158923553
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 09:52 schreef Zelfscanner het volgende:
Prijzencircus :')
beter als een echt circus waren dieren worden mishandeld in plaats van leveranciers.
pi_158923626
quote:
Zou een mooie invulling van de winkels zijn.

quote:
today Hudson's Bay Company owns and operates retail stores throughout Canada, Germany, Belgium and the United States with Galeria Kaufhof, Hudson's Bay, Home Outfitters, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue and Saks Fifth Avenue OFF 5TH.
Afgelopen jaar in NY in Lord & Taylor en Saks geweest. Da's een niveautje hoger dan V&D, zeg maar. Vergelijkbaar met Bijenkorf.
pi_158923851
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 10:57 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Zou een mooie invulling van de winkels zijn.

[..]

Afgelopen jaar in NY in Lord & Taylor en Saks geweest. Da's een niveautje hoger dan V&D, zeg maar. Vergelijkbaar met Bijenkorf.
Klopt hun site net bekeken ziet er goed uit.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_158924024
In FD gaf men ook aan dat Hudson Bay mooi de La Place kan integreren in de Kaufman fillialen ik schat de kans vrij groot in dat HB een groot deel gaat overnemen, verwacht vooral dat ze wel interesse hebben in de fillialen, je ziet dat er in Nederland nog steeds een positie is voor luxe winkelen, vooral in het kleding segment.
pi_158924063
Maar Kaufhof is toch een Duitse V&D? En die loopt nog wel goed?
Tap tap tap
pi_158924393
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:23 schreef CherryLips het volgende:
Maar Kaufhof is toch een Duitse V&D? En die loopt nog wel goed?
Hudson Bay heeft afgelopen jaar gemiddeld dik 27 miljoen per Kaufhof-filiaal betaald toen ze deze overnamen van het Duitse Metro. Denk dat die best goed lopen...
pi_158924421
Hudson Bay heeft gisteren overigens nog 250 miljoen dollar neergeteld voor Gilt, een shopping website. http://bigstory.ap.org/ar(...)uxury-deal-site-gilt
pi_158924486
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:38 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Hudson Bay heeft afgelopen jaar gemiddeld dik 27 miljoen per Kaufhof-filiaal betaald toen ze deze overnamen van het Duitse Metro. Denk dat die best goed lopen...
Maar waarom loopt Kaufhof dan nog wel goed? Is de markt in Duitsland dan zo anders dan in NL?
Tap tap tap
pi_158924535
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar waarom loopt Kaufhof dan nog wel goed? Is de markt in Duitsland dan zo anders dan in NL?
Zal van diverse factoren afhangen. Wellicht grotere filialen op gunstigere locaties, dus schaalvoordeel. En ligt ook aan de financiering die erachter zit. En misschien wel relatief lagere huurlasten.
  vrijdag 8 januari 2016 @ 11:58:16 #30
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_158924860
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar waarom loopt Kaufhof dan nog wel goed? Is de markt in Duitsland dan zo anders dan in NL?
Kaufhof is ook continu aan het reorganiseren/.krimpen.
quote:
Im Konsolidierungs-Prozess wurde zum 12. März 2009 die Schließung von vier Filialen (Krefeld Am Ostwall, Leipzig-Paunsdorf, Mülheim an der Ruhr und Ludwigshafen) für 2010 angekündigt, da hier die Mietverträge ausliefen und eine Verlängerung aus strategischer Sicht nicht sinnvoll erschien. Vier weitere Filialen (Coburg, Gießen, Wesel und Worms) standen auf dem Prüfstand. Die 2010 auslaufenden Mietverträge wurden jedoch verlängert, und die Standorte blieben erhalten.[7] Am 11. Juni 2011 gab die Leitung der Holding die Schließung der Filiale in Gießen sowie der Häuser Köln-Kalk, Nürnberg-Aufseßplatz (einst Schocken; Merkur; Horten, in den 70er-Jahren Horten-Hauptzentrale) und Oberhausen-City zum 30. Juni 2012 bekannt. Weitere drei Filialen sollten geschlossen werden. Düsseldorf (Berliner Allee) am 31. Dezember 2014, Augsburg am 30. Juni 2015 und Heilbronn (am Wollhaus) am 31. Dezember 2015.
https://de.wikipedia.org/wiki/Kaufhof
#ivorytowerlivesmatter
pi_158925025
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:58 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Kaufhof is ook continu aan het reorganiseren/.krimpen.

[..]

https://de.wikipedia.org/wiki/Kaufhof
Als ze die tol gaan invoeren, zullen er misschien wel meer gaan sluiten -O-
Tap tap tap
pi_158925054
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:58 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Kaufhof is ook continu aan het reorganiseren/.krimpen.

[..]

https://de.wikipedia.org/wiki/Kaufhof
Ze zijn tenminste wel in beweging en durven te sluiten ;).
pi_158926181
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar waarom loopt Kaufhof dan nog wel goed? Is de markt in Duitsland dan zo anders dan in NL?
Denk het niet maar V&D staat gewoon nergens voor. Niet dat zo'n Kaufhof nou heel bijzonder is maar een tandje boven middle of the road kan voldoende zijn.
pi_158928480
Hudson Bay zou interesse hebben in een kwart van de panden, dus niet alles (begrijpelijk).
pi_158931521
Een kwart vd panden is dus 17 stuks. Ik neem aan dat ze niet al het personeel over zullen nemen van die 17, dus 7500 mensen verliezen hun baan en dan nog een stel bij de toeleveranciers. Vanavond overleg met alle vastgoedeigenaren.

EDIT: Scapino ook failliet verklaard, 2000 medewerkers
http://www.rtlz.nl/busine(...)ook-scapino-failliet
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 8 januari 2016 @ 20:53:02 #36
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_158939754
Vandaag in een V&D geweest. Echt, om weer 's te kijken of er een gevoel was.

Echt een triest zooitje. Er staat en is werkelijk nauwelijks iets wat ik daar nog wil kopen.
Ook de lokale Laplace was niet een bron van uitnodigende gezelligheid.

Nou heb ik dat gevoel wel bij meer zaken waarbij ik steeds meer budget-stores bezoek waar je weet dat je niks bijzonders koopt in een zaak van niks om het lijf en zelfs blij wordt van een gescoord gadgetkoopje.

Ik zou zsm de V&D afdelingen omzetten naar shops, wees creatief en oefen (al)vast voor je toekomst.

Sterkte aan/voor het personeel.
Hegel: "De waarheid is subjectief"
  zaterdag 9 januari 2016 @ 23:34:48 #37
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158972923
BigBazaar mag ook wel opdoeken. Wat een gare grote winkel is dat. Alles is elders goedkoper te vinden. :{
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158973609
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:34 schreef Zelfscanner het volgende:
BigBazaar mag ook wel opdoeken. Wat een gare grote winkel is dat. Alles is elders goedkoper te vinden. :{
Ik dacht dat dat juist prijsniveau action was?
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158974119
Zonde van de history maar kan iemand mij wijs maken waarom V&D een doorstart zou moeten maken. Wat voor meerwaarde hebben ze? Ze lopen al jaren achter de feiten aan en waren een cashcow voor een aantal private equity-reuzen die hun panden voor 1,3 miljard hebben verkocht en in eigen zak hebben gestopt en de handel weer aan de volgende hebben doorverkocht. Sinds die panden zijn verkocht door KKR en ze de opbrengst van 1,3 miljard in eigen zak hebben gestopt was de boel al stervende. Knap dat V&D het 10 jaar heeft volgehouden in hun verloren panden die ze weer huurden voor torenhoge prijzen. De natte droom van de criminele politieke partij VVD is uitgekomen. Ze zullen vaak gejizzed hebben bij het aanschouwen van dit spektakel.

Met La Place komt het goed. Die beschouwden V&D waarschijnlijk al maanden zo niet jaren als een blok aan hun been.

[ Bericht 6% gewijzigd door George_Zina op 10-01-2016 00:28:32 ]
  zondag 10 januari 2016 @ 00:33:21 #40
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158974476
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:58 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ik dacht dat dat juist prijsniveau action was?
Verre van als je mij vraagt. Het is van de blokker. En blokker is... juistem

Natuurlijk is het assorti wat anders, maar dat heeft soms de supermarkt nog goedkoper.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zondag 10 januari 2016 @ 10:18:17 #41
141482 Q.
Just Q it!
pi_158978758
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:34 schreef Zelfscanner het volgende:
BigBazaar mag ook wel opdoeken. Wat een gare grote winkel is dat. Alles is elders goedkoper te vinden. :{
Die zit bij mij naast de Action, er is nooit een hond terwijl de Action bomvol is altijd.
For great justice!
pi_158978827
quote:
14s.gif Op zondag 10 januari 2016 10:18 schreef Q. het volgende:

[..]

Die zit bij mij naast de Action, er is nooit een hond terwijl de Action bomvol is altijd.
Soms denk ik wel eens dat de big bazaar opgezet is om veel zwart geld wit te wassen, zeg maar belhuizen op een hoger niveau. :D
  Moderator zondag 10 januari 2016 @ 12:06:42 #43
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158980431
quote:
14s.gif Op zondag 10 januari 2016 10:18 schreef Q. het volgende:

[..]

Die zit bij mij naast de Action, er is nooit een hond terwijl de Action bomvol is altijd.
Hier in Eindhoven zit de BigBazar náást de Blokker, weliswaar in een buitenwijkwinkelcentrum.
Allebei even leeg. Nog geen 5 klanten tegelijkertijd op het drukste moment van de dag. :o
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator zondag 10 januari 2016 @ 12:08:27 #44
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158980450
Het lijkt wel of Blokker de onverkoopbare bagger van Action opkoopt en bij de BigBazar in de bakken laat storten.

Komen beide ketens trouwens niet uit Noord Holland, uit de regio Hoorn?
Misschien zíjn er wel banden.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_158980522
quote:
99s.gif Op zondag 10 januari 2016 12:08 schreef Cynix ® het volgende:
Het lijkt wel of Blokker de onverkoopbare bagger van Action opkoopt en bij de BigBazar in de bakken laat storten.

Komen beide ketens trouwens niet uit Noord Holland, uit de regio Hoorn?
Misschien zíjn er wel banden.
Big Bazar (Blokker) en Action zijn beide uit Noord Holland... daar heb je het al :N :P
  zondag 10 januari 2016 @ 12:38:38 #46
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_158980957
Big Bazar :') blokkers antwoord op de action

fail!
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_158981462
Hier in den haag in het winkelcentrum Leyweg zit er naast de Action een Big Bazaar en eronder nog een wibra en er vlak naast nog een op is op. Loopt allemaal best goed hoor. Dat stukje houdt het hele winkelcentrum levend. Er zat ook een v&d aan de andere kant van het cetrum maar die is nu al een jaar helaas weg
pi_158983739
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 13:00 schreef Pindasoepje het volgende:
Hier in den haag in het winkelcentrum Leyweg zit er naast de Action een Big Bazaar en eronder nog een wibra en er vlak naast nog een op is op. Loopt allemaal best goed hoor. Dat stukje houdt het hele winkelcentrum levend. Er zat ook een v&d aan de andere kant van het cetrum maar die is nu al een jaar helaas weg
Levend met het verkeerde soort koopvolk, en dat is al treurig genoeg :N
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158984432
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 14:33 schreef W00fer het volgende:

[..]

Levend met het verkeerde soort koopvolk, en dat is al treurig genoeg :N
Ik heb 20 jaar naast dat winkelcentrum gewoond. Sinds de verbouwing ongeveer 15 jaar geleden is het daar helemaal de verkeerde kant opgegaan helaas. Zoveel leuke winkels zijn weggegaan of failliet. Nu zitten er echt alleen outlet en winkels als de action. Heel treurig
pi_158990484
Ergens klopt er iets niet. Ineens is het vreselijk als V&D verdwijnt, een winkelketen waar we massaal uit weg blijven omdat het niet meer aantrekkelijk is.
Dus wat is er dan zo jammer?
(Los van wat het voor de medewerkers betekent.)
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
  zondag 10 januari 2016 @ 18:39:10 #51
47102 Elvi
miemkwien
pi_158990611
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:34 schreef Injetta het volgende:
Ergens klopt er iets niet. Ineens is het vreselijk als V&D verdwijnt, een winkelketen waar we massaal uit weg blijven omdat het niet meer aantrekkelijk is.
Dus wat is er dan zo jammer?
(Los van wat het voor de medewerkers betekent.)
Het is iets wat er altijd al is geweest en waar je vanuit ging dat het altijd zou blijven. Misschien ook sentiment? Ik heb best leuke herinneringen aan de V&D, maar niet van de laatste 10 jaar (toen ik er zelden kwam).
pi_158990839
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:34 schreef Injetta het volgende:
Ergens klopt er iets niet. Ineens is het vreselijk als V&D verdwijnt, een winkelketen waar we massaal uit weg blijven omdat het niet meer aantrekkelijk is.
Dus wat is er dan zo jammer?
(Los van wat het voor de medewerkers betekent.)
V&D krijgt zo'n 1,5 miljoen bezoekers per week, dus dat massaal wegblijven valt wel mee.
pi_158990897
V&D is eigenlijk een van de weinige fysieke winkels waar ik nog kom, behalve de supermarkt dan. Jammer als ze verdwijnen, maar niks onvervangbaars.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_158990931
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:47 schreef Soho het volgende:

[..]

V&D krijgt zo'n 1,5 miljoen bezoekers per week, dus dat massaal wegblijven valt wel mee.
Ik zou me kunnen voorstellen dat als jouw bedrijf wordt overgenomen door een corporate raider dat de sjeu er een beetje uit is. Zowel bij de leiding als het personeel. Je weet dat je uitgeperst wordt en naar de klote gaat. De goede tijden zijn dan voorbij.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator zondag 10 januari 2016 @ 21:07:46 #55
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158995190
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:34 schreef Injetta het volgende:
Dus wat is er dan zo jammer?
(Los van wat het voor de medewerkers betekent.)
Vooral dat laatste, want ik kwam er ook maar zelden.
Maar weer meer leegstand of weer meer ramsjwinkels, nog minder variatie in het aanbod en toch een stukje traditie wat verloren gaat blijft jammer.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_158995661
Kunnen ze de La Place niet scheiden van V&D? Ik heb altijd de indruk dat die wel goed lopen?
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  Moderator zondag 10 januari 2016 @ 22:03:02 #57
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158997342
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 21:20 schreef Godshand het volgende:
Kunnen ze de La Place niet scheiden van V&D? Ik heb altijd de indruk dat die wel goed lopen?
Eeh ja, dat kan. Tenzij ze natuurlijk middenin de winkel zitten.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zondag 10 januari 2016 @ 23:08:20 #58
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159000062
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 21:20 schreef Godshand het volgende:
Kunnen ze de La Place niet scheiden van V&D? Ik heb altijd de indruk dat die wel goed lopen?
Met name de la place die bij sommige beneden zit kunnen ze pandjehak doen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159004218
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:34 schreef Injetta het volgende:
Ergens klopt er iets niet. Ineens is het vreselijk als V&D verdwijnt, een winkelketen waar we massaal uit weg blijven omdat het niet meer aantrekkelijk is.
Dus wat is er dan zo jammer?
(Los van wat het voor de medewerkers betekent.)
Dat er nu allerlei pauperzooi voor terugkomt, want het winkelbeeld niet bepaald opfleurt. Of vind jij die "executie verkoop" zaken die nu overal als paddenstoelen uit de grond schieten in goedkope panden mooi dan?
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159004394
quote:
99s.gif Op zondag 10 januari 2016 22:03 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Eeh ja, dat kan. Tenzij ze natuurlijk middenin de winkel zitten.
Het gaat om zakelijk scheiden natuurlijk. Er zijn een hoop La Place's welke zelfstandig langs de snelweg staan oid
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_159004405
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 21:20 schreef Godshand het volgende:
Kunnen ze de La Place niet scheiden van V&D? Ik heb altijd de indruk dat die wel goed lopen?
La Place :') dure rommel
  maandag 11 januari 2016 @ 17:09:14 #62
242879 Onnoman
The On And Only
pi_159017949
10 serieuze gegadigden voor overname.

zou me niet verbazen als het ahold gaat worden of metro group

http://www.nu.nl/ondernem(...)ten-overname-vd.html
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_159018143
Ahold, wat moeten die ermee?

Zal me niks verbazen als de partij kiezen die de meeste filialen overneemt, en dus het meeste geld inbrengt.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159018330
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 17:16 schreef W00fer het volgende:
Ahold, wat moeten die ermee?

Zal me niks verbazen als de partij kiezen die de meeste filialen overneemt, en dus het meeste geld inbrengt.
Ahold heeft in Amerika een vergelijkbaar concept als de La Place al lopen. Dus kan me voorstellen dat die een stel vestigingen daarvan in Nederland wel zien zitten.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159018600
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 17:23 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Ahold heeft in Amerika een vergelijkbaar concept als de La Place al lopen. Dus kan me voorstellen dat die een stel vestigingen daarvan in Nederland wel zien zitten.
Klopt maar je koopt niet alleen La Place maar ook V&D... Ik snap maar steeds niet dat mensen beginnen over La Place. Want het is V&D wat gered wordt, niet alleen La Place. Het simpelweg in twee hakken zal niet gaan, aangezien bijv in Eindhoven de La place (met buitenloket) al inpandig is. En de nieuwe eigenaar zal het hele pand overnemen, niet alleen dat hokje waarin La Place zit.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159018854
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 17:33 schreef W00fer het volgende:

[..]

Klopt maar je koopt niet alleen La Place maar ook V&D... Ik snap maar steeds niet dat mensen beginnen over La Place. Want het is V&D wat gered wordt, niet alleen La Place. Het simpelweg in twee hakken zal niet gaan, aangezien bijv in Eindhoven de La place (met buitenloket) al inpandig is. En de nieuwe eigenaar zal het hele pand overnemen, niet alleen dat hokje waarin La Place zit.
quote:
Geïnteresseerden hadden tot en met afgelopen zondag de tijd om een concreet voorstel in te dienen rond de overname van V&D en/of restaurantketen La Place.
Als Ahold een goed bod doet op alle uitpandige La Place's (les Places?) Dan is het voor bijv. een Kaufhof oid alweer interessanter om de rest van de V&D locaties te pakken.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159020031
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 17:43 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

[..]

Als Ahold een goed bod doet op alle uitpandige La Place's (les Places?) Dan is het voor bijv. een Kaufhof oid alweer interessanter om de rest van de V&D locaties te pakken.
Ik zie niet in hoe je alleen La Place kan kopen in praktische zin. Dan staat de rest van een pand te verpieteren en moet jij daar mooi weer gaan spelen. Ik kan me niet voorstellen dat daar iemand op zit te wachten om redelijk prijzig (want La Place is geen IKEA ontbijtje van 1 euro) te gaan eten. Broodje 5 euro, glas jus 3,50.
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator maandag 11 januari 2016 @ 18:33:18 #68
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159020140
Ja, er wordt nogal lyrisch gedaan over La Place. Hier in Eindhoven zit er een boven een bank en ik zie er nooit een hele grote drukte of zo. Ik ben er zelf trouwens in de kleine 10 jaar dat-ie er zit 0 keer geweest.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159020353
quote:
99s.gif Op maandag 11 januari 2016 18:33 schreef Cynix ® het volgende:
Ja, er wordt nogal lyrisch gedaan over La Place. Hier in Eindhoven zit er een boven een bank en ik zie er nooit een hele grote drukte of zo. Ik ben er zelf trouwens in de kleine 10 jaar dat-ie er zit 0 keer geweest.
Boven een bank, waar dan? In woensel?
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator maandag 11 januari 2016 @ 18:40:10 #70
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159020402
Yep, WCW, vlakbij de wél goed lopende McDonalds. :Y
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator maandag 11 januari 2016 @ 18:41:13 #71
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159020447
Trouwens, de bank op de begane grond is geloof ik ook al weg. Geen idee wat er nu zit. Een bedrijfje, geen winkel.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159023612
quote:
99s.gif Op maandag 11 januari 2016 18:33 schreef Cynix ® het volgende:
Ja, er wordt nogal lyrisch gedaan over La Place. Hier in Eindhoven zit er een boven een bank en ik zie er nooit een hele grote drukte of zo. Ik ben er zelf trouwens in de kleine 10 jaar dat-ie er zit 0 keer geweest.
Concept heeft zeker toekomst (minus de slechtst lopende filialen). Zal zo nog enkele tientallen miljoenen bij verkoop opleveren.
pi_159023973
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:47 schreef Soho het volgende:

[..]

V&D krijgt zo'n 1,5 miljoen bezoekers per week, dus dat massaal wegblijven valt wel mee.
En die kopen ook allemaal iets?
Als dat zo is, waarom is ie dan failliet?
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_159024133
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 20:37 schreef Injetta het volgende:

[..]

En die kopen ook allemaal iets?
Als dat zo is, waarom is ie dan failliet?
Leeggezogen door de corporate raiders. Net als vele andere ketens.
Dat zal de toekomst ons leren. Als de puzzelstukjes uitgezocht zijn en in elkaar gaan vallen.
De roofridders hebben dat gedaan. En wij keken toe en deden niets.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159024245
De La Place naast de A9 en Mc Donalds was meteen vanaf het faillissement dicht.
BTW, van nostalgie en leuk voor het straatbeeld kan zo'n bedrijf dus niet leven.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_159024253
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 18:29 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ik zie niet in hoe je alleen La Place kan kopen in praktische zin. Dan staat de rest van een pand te verpieteren en moet jij daar mooi weer gaan spelen. Ik kan me niet voorstellen dat daar iemand op zit te wachten om redelijk prijzig (want La Place is geen IKEA ontbijtje van 1 euro) te gaan eten. Broodje 5 euro, glas jus 3,50.
Volgens mij heeft/had la place ook z'n eigen ontbijt, iets duurder dan de hema maar wel beter.
Tap tap tap
pi_159024277
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 20:37 schreef Injetta het volgende:

[..]

En die kopen ook allemaal iets?
Als dat zo is, waarom is ie dan failliet?
Nee dat zijn de bezoekersaantallen. Afhankelijk van het filiaal ligt de conversie (het aantal mensen dat wel iets koopt) tussen de 25 - 33 procent.
pi_159031398
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 18:29 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ik zie niet in hoe je alleen La Place kan kopen in praktische zin. Dan staat de rest van een pand te verpieteren en moet jij daar mooi weer gaan spelen. Ik kan me niet voorstellen dat daar iemand op zit te wachten om redelijk prijzig (want La Place is geen IKEA ontbijtje van 1 euro) te gaan eten. Broodje 5 euro, glas jus 3,50.
Nou, dan koop je alleen de zelfstandige filialen. Kon je daar zelf nou echt niet op komen?

De partij die (misschien) V&D koopt zal ook niet alle filialen overnemen. Want waarom zou je winkels willen hebben die de afgelopen jaren geen enkele keer winst gemaakt hebben?
  Moderator dinsdag 12 januari 2016 @ 00:22:23 #79
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159031480
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 00:16 schreef k_man het volgende:
Want waarom zou je winkels willen hebben die de afgelopen jaren geen enkele keer winst gemaakt hebben?
Eeh, als je iets met het pand wilt doen wat wél winst oplevert?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159031491
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 00:22 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Eeh, als je iets met het pand wilt doen wat wél winst oplevert?
Waarom zou je dan de naam V&D overnemen? Dan stap je zelf naar de verhuurder toe.
  Moderator dinsdag 12 januari 2016 @ 00:23:28 #81
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159031497
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 00:23 schreef k_man het volgende:

[..]

Waarom zou je dan de naam V&D overnemen? Dan stap je zelf naar de verhuurder toe.
Dat lijkt me ook het handigste ja.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159031513
Wat moet je met V&D? Misschien is de naam nog iets waard.

Verder zit er niks van waarde in en kun je beter van scratch beginnen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 12 januari 2016 @ 01:10:12 #83
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159032008
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 20:24 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Concept heeft zeker toekomst (minus de slechtst lopende filialen). Zal zo nog enkele tientallen miljoenen bij verkoop opleveren.
op zijn best, want als er voor V&D geen toekomst meer is vast een groot deel van de verkoopunten van La Place weg, dat is het nadeel dat het op veel plekken diep in de V&D zit ingebakken
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 12 januari 2016 @ 07:28:14 #84
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159033503
de reden dat men euro ontbijtjes heeft is om mensen naar de winkel te lokken.

Het zou mooi zijn als bedrijf die La Place overneemt dit toepast in de bestaande panden van V&D.

Dan heb ik het niet over de losse La place locaties.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 07:37:00 #85
78680 Nielsch
zie signature
pi_159033540
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 00:22 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Eeh, als je iets met het pand wilt doen wat wél winst oplevert?
Dat was onderdeel van het probleem: die investeringsmaatschappij die V&D gekocht had heeft de hele vastgoedportefeuille van V&D al jaren geleden verkocht om zo de investering terug te verdienen. Daardoor betaalde V&D al jarenlang een hoge huur.

Neemt niet weg dat het ook al slecht met V&D ging toen ze nog zelfstandig waren en wel hun eigen vastgoed hadden.

[ Bericht 9% gewijzigd door Nielsch op 12-01-2016 07:42:42 ]
zie ondertitel
  dinsdag 12 januari 2016 @ 07:44:48 #86
78680 Nielsch
zie signature
pi_159033589
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 00:24 schreef Cracka-ass het volgende:
Wat moet je met V&D? Misschien is de naam nog iets waard.

Verder zit er niks van waarde in en kun je beter van scratch beginnen.
Waarschijnlijk komt er in het pand van Utrecht gewoon een Primark.

Zou liever een Marks & Spencer zien, maar dat zal wel niet.
zie ondertitel
pi_159033967
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 20:47 schreef Soho het volgende:

[..]

Nee dat zijn de bezoekersaantallen. Afhankelijk van het filiaal ligt de conversie (het aantal mensen dat wel iets koopt) tussen de 25 - 33 procent.
Bij een aantal winkelcentra fungeert de V&D ook als toegang tot de rest van het winkelcentrum. Vind het niet raar dat er heel veel bezoekers zijn. Maar het gaat om het verkopen van spullen en dat lukt blijkbaar niet.
Vervolgens wordt Jan Modaal geinterviewd in het nieuws en kopen ze ineens allemaal afgeprijsde rotzooi bij de V&D wat ze tot voor kort niet nodig hadden. We blijven wel Nederlanders he.........
pi_159034087
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 01:10 schreef rubbereend het volgende:

[..]

op zijn best, want als er voor V&D geen toekomst meer is vast een groot deel van de verkoopunten van La Place weg, dat is het nadeel dat het op veel plekken diep in de V&D zit ingebakken
Valt mee: van de ruim 250 vestigingen liggen er 55 in een V&D.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 11:57:53 #89
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_159037253
Ik begrijp ook niet zo goed waarom je als biedende partij V&D nog zou willen hebben.
Het lijkt me niet dat V&D als warenhuisketen op deze manier verder kan gaan.

Er leeft bij veel mensen een soort van sentiment en misschien niet geheel onterecht, V&D is voor veel mensen toch een deel van hun jeugd. Wie is er niet groot mee geworden?
Ikzelf in ieder geval wel, bij het winkelen werd er steevast een bezoek gebracht aan de plaatselijke V&D.

Financieel gezien is het al jaren een zinkend schip dat ook onder de Vendex vlag al tijden slecht draaide, dit werd opgevangen door de andere, wel goed draaiende ketens van het Vendexconcern.
Na de vakkundige ''sloop'' van Vendex KBB door KKR is V&D, als een van de laatste ketens, voor veel te veel geld verkocht aan Sun Capital, die er nu na het investeren van miljoenen geen brood meer in ziet.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 12 januari 2016 @ 12:02:02 #90
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159037317
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 08:41 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Valt mee: van de ruim 250 vestigingen liggen er 55 in een V&D.
ow dat valt nog mee, maar hoeveel % van de omzet is dat?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159037853
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 11:57 schreef Pielemenneke het volgende:
Ik begrijp ook niet zo goed waarom je als biedende partij V&D nog zou willen hebben.
Het lijkt me niet dat V&D als warenhuisketen op deze manier verder kan gaan.

Er leeft bij veel mensen een soort van sentiment en misschien niet geheel onterecht, V&D is voor veel mensen toch een deel van hun jeugd. Wie is er niet groot mee geworden?
Ikzelf in ieder geval wel, bij het winkelen werd er steevast een bezoek gebracht aan de plaatselijke V&D.

Financieel gezien is het al jaren een zinkend schip dat ook onder de Vendex vlag al tijden slecht draaide, dit werd opgevangen door de andere, wel goed draaiende ketens van het Vendexconcern.
Na de vakkundige ''sloop'' van Vendex KBB door KKR is V&D, als een van de laatste ketens, voor veel te veel geld verkocht aan Sun Capital, die er nu na het investeren van miljoenen geen brood meer in ziet.
Welnee, V&D is gekocht voor een schijntje. Het bedrag wat La Place waard was, V&D kregen ze er gratis bij.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 13:16:03 #92
64792 Mryc
play me one more song
pi_159038867
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 13:00 schreef Pindasoepje het volgende:
Hier in den haag in het winkelcentrum Leyweg zit er naast de Action een Big Bazaar en eronder nog een wibra en er vlak naast nog een op is op. Loopt allemaal best goed hoor. Dat stukje houdt het hele winkelcentrum levend. Er zat ook een v&d aan de andere kant van het cetrum maar die is nu al een jaar helaas weg
http://denhaagfm.nl/2016/(...)stand-van-nederland/
  dinsdag 12 januari 2016 @ 13:36:57 #93
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_159039354
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 12:29 schreef Soho het volgende:

[..]

Welnee, V&D is gekocht voor een schijntje. Het bedrag wat La Place waard was, V&D kregen ze er gratis bij.
70 miljoen dacht ik, en dat voor een keten die door de banken veel lager gewaardeerd was, en zelfs door, ik meen de Rabobank op Eur 0,- gewaardeerd was.
pi_159041113
quote:
Buiten het overdekte gedeelte is het ook 1 grote treurnis daar inderdaad maar dat is al jaren zo. Eigenlijk zouden ze beter het grootste gedeelte buiten afbreken, compacter maken en het overdekte gedeelte zo laten. Ook al zie je daar nu ook regelmatig leegstand.

Het idee dat die wijk een mix zou worden van lagere, midden en hogere inkomens is mislukt waardoor retail het daar heel lastig heeft.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 15:03:36 #95
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_159041337
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 18:29 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ik zie niet in hoe je alleen La Place kan kopen in praktische zin. Dan staat de rest van een pand te verpieteren en moet jij daar mooi weer gaan spelen. Ik kan me niet voorstellen dat daar iemand op zit te wachten om redelijk prijzig (want La Place is geen IKEA ontbijtje van 1 euro) te gaan eten. Broodje 5 euro, glas jus 3,50.
Je koopt dan ook de formule, niet de locatie. Die kan je makkelijk verplaatsen.
pi_159041569
Horeca in het middensegment is wel een markt voor, La Place is op sommige punten zeker niet goedkoop. (mini bakje salade voor ¤ 3,95 bijvoorbeeld) maar ze hebben op zich genoeg assortiment dat zo aanspreekt dat het toch altijd wel redelijk vol zit bij La Place.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 15:43:37 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159042421
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 15:13 schreef Ericr het volgende:
Horeca in het middensegment is wel een markt voor, La Place is op sommige punten zeker niet goedkoop. (mini bakje salade voor ¤ 3,95 bijvoorbeeld) maar ze hebben op zich genoeg assortiment dat zo aanspreekt dat het toch altijd wel redelijk vol zit bij La Place.
La Place is geen middensegment in de horeca
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159042801
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 15:13 schreef Ericr het volgende:
Horeca in het middensegment is wel een markt voor, La Place is op sommige punten zeker niet goedkoop. (mini bakje salade voor ¤ 3,95 bijvoorbeeld) maar ze hebben op zich genoeg assortiment dat zo aanspreekt dat het toch altijd wel redelijk vol zit bij La Place.
La Place is gewoon het lagere segment in de horeca.
FR1908
pi_159043022
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

La Place is geen middensegment in de horeca
Voor de snelle hap wel, het is niveau lunchrestaurant. Niet het niveau snackbar. De kwaliteit is dan wel laag maar assortiment is vergelijkbaar met middensegment lunchttent.
pi_159044707
La Place zal op termijn ook wel iets met z'n prijzen moeten doen wil het daar nog volle bak worden.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159044760
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:08 schreef W00fer het volgende:
La Place zal op termijn ook wel iets met z'n prijzen moeten doen wil het daar nog volle bak worden.
Evt een gratis parkeerkaartje nog erbij ook nog?
Dan haal ik me wel snel iets door mijn strot al wat het alleen al voor dat kaartje denk ik?

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 12-01-2016 17:11:11 ]
pi_159044796
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:10 schreef john2406 het volgende:

[..]

Evt een gratis parkeerkaartje nog erbij ook nog?
Eerste uur gratis zou ze hier al 2.50 per klant kosten... weet niet of dat zo'n puik businessplan is.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159044818
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:11 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Eerste uur gratis zou ze hier al 2.50 per klant kosten... weet niet of dat zo'n puik businessplan is.
Ik weet het niet meer percies dacht dat het hier rond de 5 euro zat?
Tel eens uit dat is 11,02 gulden toch, nou mag ik niet meer omrekenen maar doe het in gedachte toch nog steeds.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 12-01-2016 17:14:53 ]
pi_159044938
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:12 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik weet het niet meer percies dacht dat het hier rond de 5 euro zat?
Tel eens uit dat is 11,02 gulden toch, nou mag ik niet meer omrekenen maar doe het in gedachte toch nog steeds.
Is ook helemaal niet relevant, maar als ik hier een kop koffie bij de la place ga halen verwacht ik niet dat ze de minimale kosten van 2.50 voor m'n parkeergarage erbij kado doen.
En bij een minimale besteding van 15 euro laat ik de la place links liggen en ga ik ergens anders heen.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159044980
Gratis parkeren is in steden zoals Amsterdam waar maffiaprijzen gelden (8 euro per uur voor een naar pis stinkende garage) niet meer te regelen.

La Place zal de concurrentie zowel voelen aan de top, met de écht luxe broodjeszaken en Häagen Das ijszaken enz en aan de onderkant met de euroknaller lunchrooms.

Waarom is er eigenlijk nog geen LIDL soort Lunchzaakje. Gewoon tl balken tegen het plafond, koffie zelf pakken voor weinig. AH To Go is veel te duur. Gewoon basic pallet met bananen, wat broodjes en dingen. Ik denk dat dat best wat kan worden. Of maak er een soort Febo van met gezonde producten achter deurtjes.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159044982
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:16 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Is ook helemaal niet relevant, maar als ik hier een kop koffie bij de la place ga halen verwacht ik niet dat ze de minimale kosten van 2.50 voor m'n parkeergarage erbij kado doen.
En bij een minimale besteding van 15 euro laat ik de la place links liggen en ga ik ergens anders heen.
Juist en zo is het maar net!
Dan kan je toch op twee handen uittellen waardoor het in de centrums leegloopt of niet?
pi_159045081
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:18 schreef john2406 het volgende:

[..]

Juist en zo is het maar net!
Dan kan je toch op twee handen uittellen waardoor het in de centrums leegloopt of niet?
De transferia hier (Den Bosch) lopen hartstikke goed, dag parkeren voor 4 euro en afgezet worden in het centrum.
De parkeergarages in het centrum zijn gewoon relatief duur, maar soms handig en sommige mensen willen nu eenmaal niet met die transferia-busjes... ook hun goed recht :)
Ik ga op de fiets of te voet naar het centrum, dus het parkeerbeleid in de binnenstad boeit me weinig.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159045149
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:21 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

De transferia hier (Den Bosch) lopen hartstikke goed, dag parkeren voor 4 euro en afgezet worden in het centrum.
De parkeergarages in het centrum zijn gewoon relatief duur, maar soms handig en sommige mensen willen nu eenmaal niet met die transferia-busjes... ook hun goed recht :)
Ik ga op de fiets of te voet naar het centrum, dus het parkeerbeleid in de binnenstad boeit me weinig.
Ik niet stap in de auto en rijdt de grens over, lekker eten geweldige bediening, meest nederlands sprekend.
Lager btw tarief kan het zo gek niet bedenken.
Drank goedkoop en doe gelijk petrol in de tank.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 12-01-2016 17:25:20 ]
pi_159045192
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:23 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik niet stap in de auto en rijdt de grens over, lekker eten geweldige bediening, meest nederlands sprekend.
Lager btw tarief kan het zo gek niet bedenken.
Ja, da's alleen leuk als je uit eten gaat... de rest verschilt niet zo gek veel meer in Duitsland.
iig in Hamburg waar m'n zus woont.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159045247
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:23 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik niet stap in de auto en rijdt de grens over, lekker eten geweldige bediening, meest nederlands sprekend.
Lager btw tarief kan het zo gek niet bedenken.
Drank goedkoop en doe gelijk petrol in de tank.
Niet iedereen woont bij de grens natuurlijk.
Friettent dikke Willie, met Willie
  dinsdag 12 januari 2016 @ 18:40:02 #111
268045 Boezeidekoe
Baltimore Ravens
pi_159047108
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:27 schreef W00fer het volgende:

[..]

Niet iedereen woont bij de grens natuurlijk.
Bijna iedere Nederlander woont binnen een uur rijden afstand van de Belgische/Duitse grens. Alleen als je ten noorden van Amsterdam woont(Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar, Den Helder etc.) kost het je meer dan een uur om in België of Duitsland te komen.
pi_159047150
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 18:40 schreef Boezeidekoe het volgende:

[..]

Bijna iedere Nederlander woont binnen een uur rijden afstand van de Belgische/Duitse grens. Alleen als je ten noorden van Amsterdam woont(Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar, Den Helder etc.) kost het je meer dan een uur om in België of Duitsland te komen.
Ik neem aan dat je geen 2 uur gaat rijden (1 uur heen en 1 uur terug) om 7,50 euro op een tank benzine te gaan besparen of een kratje bier voor 3 euro minder (en dan ga ik uit van Duitsland).
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 12 januari 2016 @ 18:43:31 #113
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159047201
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 17:23 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik niet stap in de auto en rijdt de grens over, lekker eten geweldige bediening, meest nederlands sprekend.
Lager btw tarief kan het zo gek niet bedenken.
Drank goedkoop en doe gelijk petrol in de tank.
voor diesel hoef je niet naar Duitsland hoor
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159049376
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 18:40 schreef Boezeidekoe het volgende:
Bijna iedere Nederlander woont binnen een uur rijden afstand van de Belgische/Duitse grens.
nou nee
  dinsdag 12 januari 2016 @ 19:59:47 #115
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159049608
Ik rij gewoon 1.5 uur naar DE. Maar ook daar zie je mij niet in de dure warenhuizen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159049816
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 19:59 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik rij gewoon 1.5 uur naar DE. Maar ook daar zie je mij niet in de dure warenhuizen.
Maar vast niet wekelijks.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  dinsdag 12 januari 2016 @ 20:15:03 #117
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159050098
wat ik al eerder zij 1 euro ontbijtjes in de ochtend, ze moeten de Hema en de Ikea voor blijven.
pi_159050135
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 20:15 schreef KingRadler het volgende:
wat ik al eerder zij 1 euro ontbijtjes in de ochtend, ze moeten de Hema en de Ikea voor blijven.
Dat gaat niet werken. Voor IKEA en HEMA zijn die onthijtjes slechts bijproducten/lokkertjes. Voor La Place is het een van hun hoofdproducten.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 20:17:05 #119
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159050164
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 20:15 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Dat gaat niet werken. Voor IKEA en HEMA zijn die onthijtjes slechts bijproducten/lokkertjes. Voor La Place is het een van hun hoofdproducten.
Maak er een Barista van met Lekker broodjes.
pi_159051469
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 20:15 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Dat gaat niet werken. Voor IKEA en HEMA zijn die onthijtjes slechts bijproducten/lokkertjes. Voor La Place is het een van hun hoofdproducten.
Je moet eens kijken hoeveel bezoekers de V&D had getrokken als ze la place hadden ingeruild voor een budget la place
Don't trust anyone else!
Trust me!
  dinsdag 12 januari 2016 @ 20:51:30 #121
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159051619
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 20:48 schreef groggy het volgende:

[..]

Je moet eens kijken hoeveel bezoekers de V&D had getrokken als ze la place hadden ingeruild voor een budget la place
Bezoekers hadden ze wel getrokken, maar dat had echt geen kopende klanten opgeleverd.
Naar je winkel lokken is 1, maar daarna moet je nog wel iets in je winkel hebben wat klanten willen kopen.
So we just called him Fred
pi_159051690
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 20:51 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Bezoekers hadden ze wel getrokken, maar dat had echt geen kopende klanten opgeleverd.
Naar je winkel lokken is 1, maar daarna moet je nog wel iets in je winkel hebben wat klanten willen kopen.
Dat ben ik met je eens. Ik zeg daarom ook dat een budget La place veel bezoekers had getrokken, geen klanten. Maar zonder bezoekers verkoop je sowieso niks. Ik ben het volledige met je eens dat ze het winkel concept hadden moeten aanpassen (plus online en offline integratie). Maar een budget La Place had een prachtige lokker kunnen zijn.
Don't trust anyone else!
Trust me!
pi_159065952
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 20:48 schreef groggy het volgende:

[..]

Je moet eens kijken hoeveel bezoekers de V&D had getrokken als ze la place hadden ingeruild voor een budget la place
Ik denk dat dat nog wel zal meevallen. Als je La Place als apart merk in de markt wil houden, zul je daarvoor ook reële prijzen moeten rekenen (inkoop is ook duur en je hebt te maken met derving). Nogmaals: IKEA heeft financieel weinig last van het bijna weggeven van ontbijtjes, omdat mensen over het algemeen veel grotere aankopen van hun andere artikelen zullen doen. Dat is bij V&D niet gegarandeerd.
  woensdag 13 januari 2016 @ 12:51:32 #124
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_159066247
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 20:15 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Dat gaat niet werken. Voor IKEA en HEMA zijn die onthijtjes slechts bijproducten/lokkertjes. Voor La Place is het een van hun hoofdproducten.
Wat kost een ontbijtje bij bakker bart? :7
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_159066318
quote:
6s.gif Op woensdag 13 januari 2016 12:51 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Wat kost een ontbijtje bij bakker bart? :7
Vanaf 2,75.
  woensdag 13 januari 2016 @ 12:57:52 #126
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_159066401
quote:
14s.gif Op woensdag 13 januari 2016 12:54 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Vanaf 2,75.
Zacht prijsje!
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_159067754
quote:
Klopt , de leegstand zit hem vooral aan de andere kant waar ook de v&d zat. Na de vernieuwing van het winkelcentrum en de slooop van de sociale huurwoningen is alles daar achteruit gegaan
pi_159072324
quote:
99s.gif Op woensdag 13 januari 2016 12:38 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Ik denk dat dat nog wel zal meevallen. Als je La Place als apart merk in de markt wil houden, zul je daarvoor ook reële prijzen moeten rekenen (inkoop is ook duur en je hebt te maken met derving). Nogmaals: IKEA heeft financieel weinig last van het bijna weggeven van ontbijtjes, omdat mensen over het algemeen veel grotere aankopen van hun andere artikelen zullen doen. Dat is bij V&D niet gegarandeerd.
De kans is groot dat als La Place overgenomen wordt het meer premium wordt in plaats van luxe. Ik las gisteren dat het ook in pretparken zit zoals Duinrell en daar wil men juist naar een kwalitatief hoogstaande horeca toe. Dus of de kwaliteit gaat omhoog of Duinrell en consorten kiezen voor een andere leverancier.
Friettent dikke Willie, met Willie
  woensdag 13 januari 2016 @ 17:32:29 #129
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159073200
Zitten ook in het ZiggoDome, Rai en vast nog meer hallen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159073693
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 17:32 schreef Zelfscanner het volgende:
Zitten ook in het ZiggoDome, Rai en vast nog meer hallen.
Dan zeker.
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator woensdag 13 januari 2016 @ 21:44:24 #131
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159083006
Net een mailtje:

quote:
Verwacht bezorgmoment
Morgen 14 januari
8:30 - 21:30 uur
Ook dat is dus online kopen in 2016. Die hebben het dus níet begrepen.

Watch2Day.nl
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159086402
La Place staat ook op veel evenementen zoals Lowlands.
  donderdag 14 januari 2016 @ 12:37:46 #133
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159095232
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 22:55 schreef Soho het volgende:
La Place staat ook op veel evenementen zoals Lowlands.
of dat dit jaar nog is, dat is de vraag
pi_159095415
Sun wilde La Place verkopen, faillissement kwam te vroeg.

http://www.telegraaf.nl/d(...)mule_verkopen__.html
pi_159095909
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 12:37 schreef KingRadler het volgende:

[..]

of dat dit jaar nog is, dat is de vraag
noes!!!!
Tap tap tap
  donderdag 14 januari 2016 @ 13:54:44 #136
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159096970
Ik begrijp dat LaPlace nog gewoon beleverd wordt met vers spul. Dus waarom ook niet?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zaterdag 16 januari 2016 @ 12:21:02 #137
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159146030
en al lege V&D's tegen gekomen. de voorraad word niet meer aangevuld
pi_159146150
Inderdaad, hier was dat al vrij snel te zien, vooral op de kinderafdeling.
Tap tap tap
pi_159148985
Liever een paar m2 minder winkelruimte dan een winkel met gaten. Dus ik hoop dat ze met schermen oid de lege winkelruimte gaan aanpassen, zodat effectief de winkelruimte steeds kleiner wordt ipv gaten laten vallen, dat ziet er niet uit.
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator zaterdag 16 januari 2016 @ 15:39:21 #140
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159149773
Is er al zicht op de eerste selectie geïnteresseerden en hun plannen?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zaterdag 16 januari 2016 @ 16:35:49 #141
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159150761
quote:
99s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 15:39 schreef Cynix ® het volgende:
Is er al zicht op de eerste selectie geïnteresseerden en hun plannen?
Maandag dacht ik ergens te lezen?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zaterdag 16 januari 2016 @ 17:29:59 #142
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159151906
was vandaag in de V&D wat een drama is die winkel
  zaterdag 16 januari 2016 @ 22:45:40 #143
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_159160765
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 12:27 schreef CherryLips het volgende:
Inderdaad, hier was dat al vrij snel te zien, vooral op de kinderafdeling.
hier nog niks van te zien op de kinderafdeling
  zondag 17 januari 2016 @ 10:03:28 #144
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159168416
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 22:45 schreef Marrije het volgende:

[..]

hier nog niks van te zien op de kinderafdeling
Dat is juist het probleem
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159168478
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2016 10:03 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Dat is juist het probleem
Best bizar idd, als je na 3 weken faillissement en belachelijk hoge kortingen nog steeds volle schappen hebt. Dat zegt iets over je assortiment en lokatie.

Wel goedkoop winkeltje spelen zo, je hoeft geen huur en salaris te betalen en je leveranciers laat je ook creperen terwijl je wel geld krijgt voor de verkoop van hun spullen.

Onbegrijpelijk dat de rechterlijke macht hiermee akkoord gaat, je kan zo'n toko beter direct failliet verklaren sluiten.
  zondag 17 januari 2016 @ 10:12:28 #146
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_159168497
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 10:10 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Best bizar idd, als je na 3 weken faillissement en belachelijk hoge kortingen nog steeds volle schappen hebt. Dat zegt iets over je assortiment en lokatie.

Wel goedkoop winkeltje spelen zo, je hoeft geen huur en salaris te betalen en je leveranciers laat je ook creperen terwijl je wel geld krijgt voor de verkoop van hun spullen.

Onbegrijpelijk dat de rechterlijke macht hiermee akkoord gaat, je kan zo'n toko beter direct failliet verklaren.
Ja, ze zijn dus al failliet verklaard ;).
pi_159168510
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2016 10:12 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Ja, ze zijn dus al failliet verklaard ;).
Ja ik verwoord het verkeerd, sorry.
pi_159168609
Ben benieuwd hoe vol die in Enschede nog is, daar zag het twee weken geleden zwart van de mensen. (Onderweg naar de La Place op de bovenste verdieping :P)
  zondag 17 januari 2016 @ 10:52:06 #149
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159168918
La Place mag niet zomaar leeg komen te staan.
Er moet snel een vervanger komen anders komen de mensen niet meer terug,
en gaan ze ergens anders heen.
  zondag 17 januari 2016 @ 11:00:18 #150
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159169008
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 10:10 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Best bizar idd, als je na 3 weken faillissement en belachelijk hoge kortingen nog steeds volle schappen hebt. Dat zegt iets over je assortiment en lokatie.

Wel goedkoop winkeltje spelen zo, je hoeft geen huur en salaris te betalen en je leveranciers laat je ook creperen terwijl je wel geld krijgt voor de verkoop van hun spullen.

Onbegrijpelijk dat de rechterlijke macht hiermee akkoord gaat, je kan zo'n toko beter direct failliet verklaren sluiten.
Belachelijk hoge kortingen? Wanneer dan? Want ik heb er nog geen gigantische kortingen gezien.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159169044
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 11:00 schreef Leandra het volgende:

[..]

Belachelijk hoge kortingen? Wanneer dan? Want ik heb er nog geen gigantische kortingen gezien.
Of wij moeten wat gemist hebben ;)

Heb ook geen gigantisch hoge kortingen gezien. Eigenlijk niet veel anders dan in de normale sale, die nu ook gehouden wordt.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159169114
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2016 11:03 schreef roos85 het volgende:

[..]

Of wij moeten wat gemist hebben ;)

Heb ook geen gigantisch hoge kortingen gezien. Eigenlijk niet veel anders dan in de normale sale, die nu ook gehouden wordt.
Ik zag toch behoorlijk wat 40%-50%-60% dingen voorbij komen.

Maar misschien heb ik net de 10 artikelen gezien die dat betreft ;) Beddegoed was bijvoorbeeld behoorlijk in prijs verlaagd.
  zondag 17 januari 2016 @ 18:06:05 #153
174940 W00fer
Maar echt
pi_159179802
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 10:10 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Best bizar idd, als je na 3 weken faillissement en belachelijk hoge kortingen nog steeds volle schappen hebt. Dat zegt iets over je assortiment en lokatie.

Wel goedkoop winkeltje spelen zo, je hoeft geen huur en salaris te betalen en je leveranciers laat je ook creperen terwijl je wel geld krijgt voor de verkoop van hun spullen.

Onbegrijpelijk dat de rechterlijke macht hiermee akkoord gaat, je kan zo'n toko beter direct failliet verklaren sluiten.
Sluiten zal niet gaan, in een faillissement mak je doen en laten wat je wil tot op zekere hoogte. Totdat de poet echt op is. Al lijkt het nu meer op surseance van betaling dan faillissement.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159192708
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 10:10 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Best bizar idd, als je na 3 weken faillissement en belachelijk hoge kortingen nog steeds volle schappen hebt. Dat zegt iets over je assortiment en lokatie.

Wel goedkoop winkeltje spelen zo, je hoeft geen huur en salaris te betalen en je leveranciers laat je ook creperen terwijl je wel geld krijgt voor de verkoop van hun spullen.

Onbegrijpelijk dat de rechterlijke macht hiermee akkoord gaat, je kan zo'n toko beter direct failliet verklaren sluiten.
Het is natuurlijk niet zo dat V&D de omzet die nu gehaald wordt nog even in eigen zak steekt. Dit geld wordt gebruikt om schuldeisers te betalen, zoals de pandeigenaren, het uwv dat de salarissen voorschiet en de leveranciers die ze volgens jou laten creperen. Verder vergroten de curatoren hiermee de kans op een doorstart/overname. Een winkel die door blijft draaien levert meer op dan een keten die gesloten is. Hoe meer de overname oplevert, hoe meer geld er is om schuldeisers te betalen. Het is dus in ieders voordeel om de winkels open te laten en nog zoveel mogelijk te verkopen.
pi_159192738
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 11:09 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Ik zag toch behoorlijk wat 40%-50%-60% dingen voorbij komen.

Maar misschien heb ik net de 10 artikelen gezien die dat betreft ;) Beddegoed was bijvoorbeeld behoorlijk in prijs verlaagd.
Dit is de normale sale, zoals bijna elke winkel in januari heeft.
  maandag 18 januari 2016 @ 09:50:44 #156
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159195935
Opheffings sale moet nog komen
  maandag 18 januari 2016 @ 18:50:29 #157
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_159207653
En de volgende keten die winkels sluit

quote:
Erotiekketen Christine le Duc sluit 13 van 26 winkels

Erotiekketen Christine le Duc gaat dertien van de 26 winkels sluiten. Dat is maandagavond bekendgemaakt.
Christine le Duc sluit de winkels, omdat ze door de toegenomen verkoop via internet niet meer winstgevend zijn.

Daardoor gaan veertig van de tachtig arbeidsplaatsen verloren, aldus het bedrijf maandag, maar gedwongen ontslagen zullen niet plaatsvinden.

De stap van Christine le Duc is de zoveelste tegenslag voor de Nederlandse winkelstraat, na het faillissement van onder andere Miss Etam, Schoenenreus, warenhuisketen V&D en de schoenenzaken van Macintosh.
http://www.nu.nl/economie(...)-van-26-winkels.html
  maandag 18 januari 2016 @ 18:58:46 #158
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159207894
er komt nog meer aan. Hoe minder winkels hoe minder mensen gaan winkelen. Veel andere winkels gaan het ook merken. Als er geen goede vervanger komt.
pi_159207954
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 18:58 schreef KingRadler het volgende:
er komt nog meer aan. Hoe minder winkels hoe minder mensen gaan winkelen. Veel andere winkels gaan het ook merken. Als er geen goede vervanger komt.
Maar Christine is dan weer typisch zo'n zaak die al snel door internet ingehaald is.
Waaro zou ik m'n 50cm rubber vuist persoonlijk in de winkel halen als ik hem thuis kan laten bezorgen? Verbaasd me dat die toko het nog zo lang heeft volgehouden.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  maandag 18 januari 2016 @ 20:48:44 #160
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159211710
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 19:00 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Maar Christine is dan weer typisch zo'n zaak die al snel door internet ingehaald is.
Waaro zou ik m'n 50cm rubber vuist persoonlijk in de winkel halen als ik hem thuis kan laten bezorgen? Verbaasd me dat die toko het nog zo lang heeft volgehouden.
Sterker nog, dat ze ooit hebben bedacht winkels te openen. Zou het nooit in de winkel halen... :@
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  maandag 18 januari 2016 @ 20:50:48 #161
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_159211801
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2016 20:48 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Sterker nog, dat ze ooit hebben bedacht winkels te openen. Zou het nooit in de winkel halen... :@
Jij hebt liever het klassieke "anonieme" bruin pakketje, waarvan iedereen weet waar het vandaan komt? :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_159211966
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 20:50 schreef Maraca het volgende:

[..]

Jij hebt liever het klassieke "anonieme" bruin pakketje, waarvan iedereen weet waar het vandaan komt? :P
Of de hoogglans zwarte DISCRETE tas.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  maandag 18 januari 2016 @ 20:54:37 #163
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159211992
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 20:50 schreef Maraca het volgende:

[..]

Jij hebt liever het klassieke "anonieme" bruin pakketje, waarvan iedereen weet waar het vandaan komt? :P
Tegenwoordig zijn het gewoon kartonnen doosjes zoals iedereen ze stuurt :P Kan net zo goed kleding of schoenen zijn.

Maar met mn eigen voordeur is het sowieso geen probleem. Als is de doos roze :+
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  maandag 18 januari 2016 @ 20:58:56 #164
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_159212213
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 20:53 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Of de hoogglans zwarte DISCRETE tas.
Daar moet je nu 5 cent voor betalen :{w

quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2016 20:54 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Tegenwoordig zijn het gewoon kartonnen doosjes zoals iedereen ze stuurt :P Kan net zo goed kleding of schoenen zijn.

Maar met mn eigen voordeur is het sowieso geen probleem. Als is de doos roze :+
Zou het toch ongemakkelijk ophalen bij de buren _O- Maar snap wel dat de winkels sluiten. Internet O+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_159212585
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 20:58 schreef Maraca het volgende:

[..]

Daar moet je nu 5 cent voor betalen :{w

Toen ik jong was kostten de tasjes 25 cent.
5 cent is peanuts.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  Moderator maandag 18 januari 2016 @ 21:47:05 #166
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159214267
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 09:50 schreef KingRadler het volgende:
Opheffings sale moet nog komen
Maar ís er nog iets op te heffen?
Wat er nu nog ligt moet je toch ongeveer niet meer gratis willen hebben? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159214785
quote:
99s.gif Op maandag 18 januari 2016 21:47 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Maar ís er nog iets op te heffen?
Wat er nu nog ligt moet je toch ongeveer niet meer gratis willen hebben? :?
Wat er nu nog ligt is vooral de collectie die nog niet is afgeprijsd. Dit tot grote ergernis van klanten "want jullie gaan toch dicht".
pi_159215945
quote:
99s.gif Op maandag 18 januari 2016 21:47 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Maar ís er nog iets op te heffen?
Wat er nu nog ligt moet je toch ongeveer niet meer gratis willen hebben? :?
Er liggen/hangen nog zat leuke dingen hoor :@
Tap tap tap
  Eindredactie Games maandag 18 januari 2016 @ 22:34:43 #169
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_159216001
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2016 22:32 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Er liggen/hangen nog zat leuke dingen hoor :@
En LEGO O+
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 18 januari 2016 @ 22:47:49 #170
47102 Elvi
miemkwien
pi_159216317
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 21:58 schreef Soho het volgende:

[..]

Wat er nu nog ligt is vooral de collectie die nog niet is afgeprijsd. Dit tot grote ergernis van klanten "want jullie gaan toch dicht".
Ik heb toevallig vorige week een kookboek gekocht die niet afgeprijsd was.Jongen achter de kassa helemaal verbaasd, nog een keer checken... "huh deze is niet in de aanbieding :? " Nee je kan niet altijd geluk hebben, ik was al blij dat ze het boek nog hadden :P
pi_159220041
Wanneer gaan ze nu dicht?

Als ze doorgaan moeten er in ieder geval een aantal winkels sluiten. Sommigen liggen in te dure winkelstraten. Misschien verhuizen naar de industrieterreinen, waar de Mediamarkt en Kwantum ook liggen.

En bij een doorstart zou ik de La Place laten scheiden (de LaPlaces in de V&D zelf eventueel sluiten, als ze te weinig opbrengen). Er zijn nu al genoeg zelfstandige La Places, zonder V&D (paar aan de A4, 1 in Zeeland, Middelburg).
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  dinsdag 19 januari 2016 @ 07:42:20 #172
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159220575
Het verhaal van Sittard is ook erg daar hebben ze het gemeentehuis op de markt eruit gegooid. Puur om V&D daar in het gebouw te krijgen.

Nu gaat V&D weg...
pi_159220710
quote:
De curatoren van V&D hebben ,,verschillende nadere biedingen" voor zowel V&D als La Place binnengekregen. Komende dagen wordt met een handvol partijen doorgepraat, aldus een korte persverklaring van de bewindvoerders.
Ruim tien kandidaten mochten afgelopen week de boeken van het failliete V&D doorspitten. Zij hadden tot zondagmorgen klokke elf uur de tijd om een serieus bod uitbrengen.

Meerdere partijen hebben van die mogelijkheid gebruikgemaakt, melden curatoren Kees van de Meent en Hanneke de Coninck Smolders nu. Ze hebben hieruit de beste kandidaten geselecteerd. ,,De curatoren zijn druk bezig om deze biedingen te bestuderen en te vergelijken", meldt woordvoerder Edwin van Wijk. ,,In dit verband zal de komende dagen met een handvol partijen worden doorgesproken."

Serieuze interesse
Om welke partijen het gaat, willen de curatoren nog niet zeggen. Ze verwachten in de loop van deze week verdere mededelingen te kunnen doen. Eerder werd echter duidelijk dat het Canadese Hudson's Bay serieuze interesse heeft om de warenhuizen van V&D in de nodige steden over te nemen.

Hoewel Hudson's ook met grote verhuurders praat, lijkt er een gerede kans te zijn dat de Canadezen zich eveneens bij de bewindvoerders hebben gemeld en bij de geselecteerde kandidaten zitten. Verder schreef het AD eerder op basis van bronnen dat huidige eigenaar Sun Capital niet geinteresseerd is en geen bod doet.

Grote delen
De curatoren hopen V&D en La Place zo veel mogelijk intact te houden. Partijen moesten tenminste interesse tonen in grote delen van het failliete warenhuis om een bod te mogen doen. Die belangstelling was er: er kwamen in eerste instantie liefst 70 voorstellen binnen voor V&D, dat op Oudejaarsdag bankroet ging.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159220892
quote:
10s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 03:18 schreef Godshand het volgende:
Wanneer gaan ze nu dicht?

Als ze doorgaan moeten er in ieder geval een aantal winkels sluiten. Sommigen liggen in te dure winkelstraten. Misschien verhuizen naar de industrieterreinen, waar de Mediamarkt en Kwantum ook liggen.

En bij een doorstart zou ik de La Place laten scheiden (de LaPlaces in de V&D zelf eventueel sluiten, als ze te weinig opbrengen). Er zijn nu al genoeg zelfstandige La Places, zonder V&D (paar aan de A4, 1 in Zeeland, Middelburg).
Op een industrieterrein gaat helemaal niks worden :D Kwantum en MM en meubelzaken zijn gerichte winkels, de V&D moet het van de dagjesmensen en de shoppende dames hebben.
Tap tap tap
  dinsdag 19 januari 2016 @ 08:48:49 #175
141482 Q.
Just Q it!
pi_159221032
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 08:30 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Op een industrieterrein gaat helemaal niks worden :D Kwantum en MM en meubelzaken zijn gerichte winkels, de V&D moet het van de dagjesmensen en de shoppende dames hebben.
Dat.
For great justice!
  dinsdag 19 januari 2016 @ 12:47:56 #176
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159225512
Xenos staat ook op omvallen.
Personeel krijgt woensdagavond een mededeling.
pi_159225633
Noes ;(
Tap tap tap
pi_159225636
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 12:47 schreef KingRadler het volgende:
Xenos staat ook op omvallen.
Personeel krijgt woensdagavond een mededeling.
iets meer info:

quote:
Filiaalmanagers van winkelketen Xenos worden woensdag bij elkaar geroepen op verschillende locaties.
Eigenaar Blokker Holding bevestigt aan Elsevier.nl dat het personeel woensdagavond een mededeling te horen zal krijgen.

"Uiteraard ga ik niet nu al zeggen wat die mededeling precies inhoudt", zegt de woordvoerder tegen de nieuwssite. Na de bijeenkomst met het personeel zal er een persbericht verspreid worden.

Elsevier.nl meldt op basis van bronnen dat er een angstcultuur zou heersen onder personeel van de winkelketen. Werknemers die zich ziek melden, zouden vrije dagen in moet leveren. Ook zouden personeelsleden op meerdere vestigingen moeten werken en wordt er grote flexibiliteit van hen verwacht.

De woordvoerder ontkent deze aantijgingen en zegt dat het bedrijf zich houdt aan cao-regels. Het bedrijf wil niet ingaan op individuele gevallen.

Stille reorganisatie
Vakbeweging FNV uitte eerder het vermoeden dat er bij Xenos een stille reorganisatie aan de gang is. FNV stelde toen dat personeelsleden onder druk worden gezet om een ontslagverklaring te ondertekenen.

De Blokker Holding belandde het afgelopen boekjaar in de rode cijfers. Dat hangt samen met hogere kosten, dalende omzetten bij huishoudelijke artikelen en een negatief resultaat bij de verkoop van Tuincentrum Overvecht. Het concern is bezig met een reorganisatie waarbij 390 werknemers worden ontslagen.

Onder de holding vallen onder meer de ketens Marskramer, Bart Smit, Intertoys, Leen Bakker en Big Bazar.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159226206
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 12:47 schreef KingRadler het volgende:
Xenos staat ook op omvallen.
Personeel krijgt woensdagavond een mededeling.
Wel chill voor al het personeel. Morgenavond weet je pas meer.
Carpe Libertatem
pi_159226526
Xenos heeft, net als het hele Blokkerconcern de slag nogal gemist toen de Action opkwam. Niet vreemd dat er daar ook flink gesaneerd gaat worden.
pi_159226585
quote:
2s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:32 schreef 99.999 het volgende:
Xenos heeft, net als het hele Blokkerconcern de slag nogal gemist toen de Action opkwam. Niet vreemd dat er daar ook flink gesaneerd gaat worden.
Dan zal over niet al te lang de Markramer ook wel volgen.
Carpe Libertatem
pi_159226676
quote:
15s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:33 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Dan zal over niet al te lang de Markramer ook wel volgen.
Die bestaan toch al 15-20 jaar enkel maar om enige concurrentie te veinzen als er in een winkelstraat al een blokker zit?
Beetje net zoals Kruidvat de Trekpleister inzet.
pi_159226729
15drhpl.jpg
Huilen :'(
  dinsdag 19 januari 2016 @ 13:45:07 #184
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159226891
Xenos is de enigste winkel waar ik kom van de blokker groep :')

Marskramer en bigbazaar mogen als eerst weg. Daarna Bartsmit. (Want intertoys is gewoon beter)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  dinsdag 19 januari 2016 @ 13:49:01 #185
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159227008
Cadeaukaart inleveren mensen :+
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  dinsdag 19 januari 2016 @ 13:49:42 #186
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159227037
Winkels lijken op elkaar.

voeg gewoon alle Blokker sub winkels samen.

Bart Smit word Intertoys
Marskramer word Blokker
Xenos en Bazaar samenvoegen

ga zo maar door
pi_159227058
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:49 schreef KingRadler het volgende:
Winkels lijken op elkaar.

voeg gewoon alle Blokker sub winkels samen.

Bart Smit word Intertoys
Marskramer word Blokker
Xenos en Bazaar samenvoegen

ga zo maar door
Gamma en Karwei mogen dan ook alvast :P
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  dinsdag 19 januari 2016 @ 13:51:37 #188
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159227083
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:50 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Gamma en Karwei mogen dan ook alvast :P
Dit ja. Van de zelfde en zitten soms nog naast elkaar ook :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159227138
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 08:30 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Op een industrieterrein gaat helemaal niks worden :D Kwantum en MM en meubelzaken zijn gerichte winkels, de V&D moet het van de dagjesmensen en de shoppende dames hebben.
De huurprijzen in de binnenstad zijn gewoon te hoog. Dit doet de meeste winkels de das om.
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  dinsdag 19 januari 2016 @ 13:56:06 #190
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159227196
Blokker kan wel een dingetje worden. Flinke toko.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_159227220
quote:
4s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:54 schreef Godshand het volgende:

[..]

De huurprijzen in de binnenstad zijn gewoon te hoog. Dit doet de meeste winkels de das om.
Dat is een probleem voor starters. Maar ketens die er al jaren zitten?
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159227267
Het wordt hier stil in de straat :{
Tap tap tap
pi_159227391
quote:
10s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:19 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Wel chill voor al het personeel. Morgenavond weet je pas meer.
Met wat geluk lekt het uit en staat het morgenochtend al in de krant, gebeurt ook nogal eens :')
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_159228632
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:56 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Dat is een probleem voor starters. Maar ketens die er al jaren zitten?
Juist ketens die er al jaren zitten.

De V&D is behoorlijk druk, maar ondanks dat er wel gekocht wordt geeft dat niet voldoende omzet voor de stijgende prijzen van personeel en huur.

Toen V&D begon met huren in de binnenstad waren de kosten laag. In die 30-40 jaar zijn die kosten alleen maar opgelopen.
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_159228946
quote:
4s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 14:54 schreef Godshand het volgende:

[..]
Toen V&D begon met huren in de binnenstad waren de kosten laag. In die 30-40 jaar zijn die kosten alleen maar opgelopen.
Maar V&D huurt pas 10 jaar toch? Sinds ze hun eigen vastgoed verkochten...
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159229010
quote:
Verder schreef het AD eerder op basis van bronnen dat huidige eigenaar Sun Capital niet geinteresseerd is en geen bod doet.
Eerder nog wel toch? Is dat goed of slecht nieuws?
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 19 januari 2016 @ 16:17:08 #197
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159230886
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 15:06 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Maar V&D huurt pas 10 jaar toch? Sinds ze hun eigen vastgoed verkochten...
Ja, daardoor zijn de huisvestingskosten opgelopen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 19 januari 2016 @ 23:02:14 #198
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159243830
Scapino overgenomen door ziengs. :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159243882
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:49 schreef KingRadler het volgende:
Winkels lijken op elkaar.

voeg gewoon alle Blokker sub winkels samen.

Bart Smit word Intertoys
Marskramer word Blokker
Xenos en Bazaar samenvoegen

ga zo maar door
Dat zou een belasting technisch hoogstandje zijn of niet?
pi_159243908
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:56 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Dat is een probleem voor starters. Maar ketens die er al jaren zitten?
Hebben die een andere waarde van de munt dan?
  dinsdag 19 januari 2016 @ 23:12:48 #201
78680 Nielsch
zie signature
pi_159244130
quote:
15s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:33 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Dan zal over niet al te lang de Markramer ook wel volgen.
Die kom ik echt nooit tegen.
zie ondertitel
pi_159244187
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:39 schreef DJKoster het volgende:
[ afbeelding ]
Huilen :'(
Wat is hier om te huilen aan, actie 2,22 gulden?
  dinsdag 19 januari 2016 @ 23:24:00 #203
78680 Nielsch
zie signature
pi_159244464
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:49 schreef KingRadler het volgende:
Winkels lijken op elkaar.

voeg gewoon alle Blokker sub winkels samen.

Bart Smit word Intertoys
Marskramer word Blokker
Xenos en Bazaar samenvoegen

ga zo maar door
http://www.retailwatching(...)nen-met-dweilen.html
zie ondertitel
pi_159244692
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 23:05 schreef john2406 het volgende:

[..]

Hebben die een andere waarde van de munt dan?
Die hebben, hopelijk, iets meer achter de hand dan de gemiddelde starter. Het is niet voor niets dat de meeste starters al binnen een jaar weer failliet zijn.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159244803
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 23:31 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Die hebben, hopelijk, iets meer achter de hand dan de gemiddelde starter. Het is niet voor niets dat de meeste starters al binnen een jaar weer failliet zijn.
Volgens mij raakt dat ook een keer op, ik denk zelfs dat ze al jaren teren op wat ze achter de hand hadden?
Maar zoals ik al vaker aan gegeven heb ik denk dat er nog veel meer gaan omvallen het zal denk ik, een echo zijn van heb ik jou daar!
pi_159247210
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 23:35 schreef john2406 het volgende:

[..]

Volgens mij raakt dat ook een keer op, ik denk zelfs dat ze al jaren teren op wat ze achter de hand hadden?
Maar zoals ik al vaker aan gegeven heb ik denk dat er nog veel meer gaan omvallen het zal denk ik, een echo zijn van heb ik jou daar!
Hoeveel meer kunnen er nog problemen krijgen? Volgens mij is inmiddels praktisch alles in de problemen van het gemiddelde winkelcentrum... afgezien van de Action.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 20 januari 2016 @ 07:26:54 #207
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159247228
je moet vandaag bij de Xenos werken dat is ook geen pretje
  woensdag 20 januari 2016 @ 07:55:19 #208
78680 Nielsch
zie signature
pi_159247359
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 07:26 schreef KingRadler het volgende:
je moet vandaag bij de Xenos werken dat is ook geen pretje
Nee hoor, ik ben vandaag vrij.

Oh en ik werk ook niet bij Xenos.
zie ondertitel
  woensdag 20 januari 2016 @ 08:05:00 #209
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159247415
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 07:55 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Nee hoor, ik ben vandaag vrij.

Oh en ik werk ook niet bij Xenos.
dan heb je het goed meer tijd op FOK besteden ;)
pi_159247709
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 07:18 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Hoeveel meer kunnen er nog problemen krijgen? Volgens mij is inmiddels praktisch alles in de problemen van het gemiddelde winkelcentrum... afgezien van de Action.
Mediamarkt, BCC, scheer en foppen, telecomwinkels, Bruna, Hema, Sting, Kijkshop, er zijn nog zat winkels die nu al problemen hebben of nog kunnen krijgen.
Tap tap tap
pi_159247864
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 08:41 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mediamarkt, BCC, scheer en foppen, telecomwinkels, Bruna, Hema, Sting, Kijkshop, er zijn nog zat winkels die nu al problemen hebben of nog kunnen krijgen.
Ja, dat bedoel ik met 'praktisch alles al in de problemen' :)

BCC loopt idd al een paar jaar slecht,
Mediamarkt toevallig vandaag een bericht over op nu;
http://www.nu.nl/beurs/40(...)-dieper-in-rood.html

Weg met de ketens, op naar webshops en kleine zelfstandigen.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 20 januari 2016 @ 09:18:08 #212
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159248079
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 08:59 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Ja, dat bedoel ik met 'praktisch alles al in de problemen' :)

BCC loopt idd al een paar jaar slecht,
Mediamarkt toevallig vandaag een bericht over op nu;
http://www.nu.nl/beurs/40(...)-dieper-in-rood.html

Weg met de ketens, op naar webshops en kleine zelfstandigen.
bericht is van 20 mei?
pi_159248558
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 09:18 schreef KingRadler het volgende:

[..]

bericht is van 20 mei?
o excuus. zag de 20e staan :')
wil niet zeggen dat het niet relevant is als je de verliezen in dat artikel bekijkt.
Mediamarkt is, wat ik er zie, ook meer en meer een 'kijken kijken niet kopen' winkel geworden.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 20 januari 2016 @ 09:53:11 #214
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159248573
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 09:52 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

o excuus. zag de 20e staan :')
wil niet zeggen dat het niet relevant is als je de verliezen in dat artikel bekijkt.
Mediamarkt is, wat ik er zie, ook meer en meer een 'kijken kijken niet kopen' winkel geworden.
probleem van Mediamarkt is gewoon dat online prijzen niet gelijk zijn met winkelprijzen.
dat maakt de winkel kapot.
pi_159248609
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 09:53 schreef KingRadler het volgende:

[..]

probleem van Mediamarkt is gewoon dat online prijzen niet gelijk zijn met winkelprijzen.
dat maakt de winkel kapot.
Komt omdat het franchisenemers zijn, elke vestiging kan dus zijn eigen prijzen bepalen (binnen een marge).
Daarnaast kunnen ze op veel vlakken echt niet op prijs concurreren met de rest. Het is allang niet meer zo interessant om daar iets te kopen dan 15/16 jaar geleden toen het net opkwam.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159249109
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 09:52 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

o excuus. zag de 20e staan :')
wil niet zeggen dat het niet relevant is als je de verliezen in dat artikel bekijkt.
Mediamarkt is, wat ik er zie, ook meer en meer een 'kijken kijken niet kopen' winkel geworden.
Ik zie in datzelfde artikel ook stijgende like-for-like omzetten. Dat kunnen veel andere ketens niet zeggen.
  woensdag 20 januari 2016 @ 12:08:57 #217
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159251087
quote:
Bankroet V&D drukt stemming consumenten'

Het faillissement van winkelketens als V&D, drogist DA en schoenengigant Macintosh zet de stemming van consumenten stevig onder druk. Volgens ING heeft het Nederlandse consumentenvertrouwen een ,,flinke tik'' gekregen.

Uit een peiling van de bank blijkt dat consumenten nu weer ,,net zo somber'' zijn over de staat van de economie als afgelopen zomer. Het sentiment ten aanzien van de arbeidsmarkt daalde zelfs naar het niveau van bijna een jaar terug. Het economisch bureau van ING wijt dat laatste aan de duizenden retailbanen die door de bankroeten op de tocht staan.

Wat bij de terugval in het vertrouwen ook sterk meespeelt, zijn de dalende beurskoersen. Beleggers maken zich wereldwijd zorgen om zaken als de economische problemen in China en de lage olieprijs. ING gaat vooralsnog uit van een tijdelijke dip. De vooruitzichten voor de economie zijn nog altijd gunstig, aldus de bank.
  woensdag 20 januari 2016 @ 17:13:57 #218
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159259132
Rond 18.30 uur word er een persbericht verstuurd in zake Xenos. Het personeel is daarvoor al ingelicht.
pi_159259260
De website doet het in ieder geval nog.
Tap tap tap
pi_159259954
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 17:13 schreef KingRadler het volgende:
Rond 18.30 uur word er een persbericht verstuurd in zake Xenos. Het personeel is daarvoor al ingelicht.
Dat er nog niemand gelekt heeft ergens en wij het nog niet weten. :'(
  woensdag 20 januari 2016 @ 17:51:13 #221
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159260171
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 17:42 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dat er nog niemand gelekt heeft ergens en wij het nog niet weten. :'(
ik hou Twitter in de gaten nog steeds niks.
  woensdag 20 januari 2016 @ 18:28:26 #222
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159261192
Half 7 :o
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159261223
Twitter doet het niet.
Tap tap tap
  woensdag 20 januari 2016 @ 18:31:59 #224
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159261254
250 ontslagen?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159261506
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 18:31 schreef Zelfscanner het volgende:
250 ontslagen?
Yup. En gaan meer inzetten op online. Dat laatste vind ik wat laat...
pi_159262332
Ze hadden toch net online webshop opgezet :?

Maar ja daar was xenos rijkelijk te laat mee
  woensdag 20 januari 2016 @ 19:26:34 #228
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159262713
dit is niet de oplossing er gaan meer ontslagen volgen. De Winkels formule moet compleet anders.
pi_159262759
Rare actie van Blokker. Beter sluit je de verliesgevende filialen van Xenos.

Volgens mij zijn er genoeg Xenos winkels die wel goed draaien. In de Randstad zie ik op zaterdag altijd drukke gevulde Xenos filialen... En qua boventallig moet mee vallen. Je moet net geen vergrootglas gebruiken om een medewerker te vinden...
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  woensdag 20 januari 2016 @ 19:57:54 #230
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159263639
En er kunnen beter blokkers verdwijnen. Of Bart Smit die naast de Intertoys zit. (Amstelveen :') )
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 20 januari 2016 @ 21:31:53 #231
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159266935
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 19:57 schreef Zelfscanner het volgende:
En er kunnen beter blokkers verdwijnen. Of Bart Smit die naast de Intertoys zit. (Amstelveen :') )
naast wtf
  woensdag 20 januari 2016 @ 21:53:35 #232
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_159267634
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 19:14 schreef F1gamer het volgende:
Ze hadden toch net online webshop opgezet :?

Maar ja daar was xenos rijkelijk te laat mee
Action heeft geen webshop
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_159268228
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 21:53 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Action heeft geen webshop
Behoeven ze die dan?
Als ik er kom is het stampevol daar dat weet ik wel, ga er wel eens kijken en meestal kom ik niet zonder iets naar buiten.
Wat me bij andere winkels wel lukt!
pi_159269142
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 19:27 schreef Godshand het volgende:
Rare actie van Blokker. Beter sluit je de verliesgevende filialen van Xenos.

Volgens mij zijn er genoeg Xenos winkels die wel goed draaien. In de Randstad zie ik op zaterdag altijd drukke gevulde Xenos filialen... En qua boventallig moet mee vallen. Je moet net geen vergrootglas gebruiken om een medewerker te vinden...
Niet eenvoudig
Hoewel het sluiten van winkels het gat onderaan de streep opvult – en investeerders (tijdelijk) tevreden stelt – moet er niet lichtzinnig over de beslissing worden gedacht. Niet alleen resulteren sluitingen in een lagere omzet en het verschuiven van marktaandeel naar de concurrent, het is niet altijd eenvoudig of goedkoop om een huurcontract voortijdig te eindigen. Ook verliezen merken een distributiepunt, vooral nu consumenten steeds meer online bestellingen in de winkel ophalen.

Een delicate kwestie, zegt Michael Burden, directeur van adviesorganisatie Excess Space Retail Services. “Ik denk niet dat er retailers zijn die erg haast hebben om winkels te sluiten.” Zo kwam Aeropostale in 2014 overeen dat het 5,5 miljoen dollar aan naheffingen zou betalen, wat meer is dan de netto-huurkosten. Ook Sears gaf aan dat het in het derde kwartaal zes miljoen dollar kosten heeft gemaakt voor winkelsluitingen.

Bron
pi_159275591
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 21:53 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Action heeft geen webshop
Ik bedoelde de xenos
pi_159276007
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 10:37 schreef F1gamer het volgende:

[..]

Ik bedoelde de xenos
Ik denk dat hij bedoelt dat veel winkels een omzetdaling wijten aan het shoppen op internet. Action laat zien dat een winkelketen ook succesvol kan zijn zonder webshop.
pi_159276478
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 19:27 schreef Godshand het volgende:
Rare actie van Blokker. Beter sluit je de verliesgevende filialen van Xenos.
Er gaan er ook een aantal dicht.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_159276490
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 10:55 schreef Soho het volgende:

[..]

Ik denk dat hij bedoelt dat veel winkels een omzetdaling wijten aan het shoppen op internet. Action laat zien dat een winkelketen ook succesvol kan zijn zonder webshop.
Webshop zou ook geen verplichting moeten zijn, je kunt beter geen webshop hebben dan een slechte.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  donderdag 21 januari 2016 @ 11:17:29 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159276520
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 11:16 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Webshop zou ook geen verplichting moeten zijn, je kunt beter geen webshop hebben dan een slechte.
Is het een verplichting dan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159276561
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is het een verplichting dan?
Ik merk dat het wel een verwachting is van veel mensen.
In onze winkel krijgen we die vraag ook vaak en dat hoor ik van meer ondernemers.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  donderdag 21 januari 2016 @ 13:31:22 #241
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159279508
quote:
Couturier Mart Visser (47) heeft op eigen initiatief zijn overeenkomst met V&D beëindigd. De modemaker die ruim vijf jaar zijn confectie exclusief verkocht in de fysieke en digitale winkels van het warenhuis, gaat zelfstandig verder met zijn webwinkel martvisser.nl.

,,Het contract met V&D zou in juli dit jaar aflopen,” vertelt Mart Visser. ,,Maar het plotselinge faillissement van het warenhuis en het steeds wisselende bestuur, drie in vierenhalf jaar tijd, heeft mij ertoe gezet om het proces te versnellen en op eigen kracht verder te gaan.”

In twee weken stelde Visser een team samen om zijn nieuwe platform gestalte te geven. “Kijk, ik ben ontwerper. Ik wil creëren en mijn werk op mensen zien. Op een gegeven moment vond ik dat ik te hard moest vechten om de collecties in de winkels van V&D en ook Karstadt te houden. Daarom heb ik besloten om zelf, zonder investeerder verder te gaan.”

,,Ik ben een gezond bedrijf, had genoeg vlees op het bot”, vervolgt hij. ,,Als er vervolgens zoiets groots als een faillissement gebeurt waarbij je voor 2.5 ton het schip in gaat, krijg je zakelijk een knauw. Voor de eerste keer in de 23 jaar dat ik mijn modehuis run, heb ik een boekjaar met een negatief saldo afgesloten. Dat raakt je.”

Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, ontwierp Visser een volledig nieuwe collectie bestaande uit suède jurken, leren jasjes en sierlijke rokken die vanaf 15 maart via zijn site te koop is. ,,De huidige collectie valt onder de V&D-inboedel en ligt onder curatele, daar kan ik naar fluiten. Gelukkig heb ik een groot netwerk en kon ik me beroepen op leveranciers, ateliers en agenten die me hebben geholpen.”

Visser zegt voldoende kennis te hebben om zijn confectie zelf aan de man te brengen. ,,In de vierenhalf jaar dat ik samen met V&D heb gewerkt heb ik veel geleerd over retail en weet ik ook hoe kleding online geladen moet worden. Wel ben ik anders gaan ontwerpen.

Voor het warenhuis moest ik er steeds rekening mee houden hoe een kledingstuk op de hanger eruit zag en heb ik pakketten zoals een rok met een topje ontworpen. Nu kan ik ook dat ene mooie jurkje maken, omdat ik het op de site kan laten zien hoe het beweegt.”
Zijn beslissing heeft geen invloed op zijn couturehuis. Visser: “Dat staat los van elkaar. De haute couture collectie show ik op 6 maart in Amsterdam.”
  Moderator donderdag 21 januari 2016 @ 17:56:31 #242
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159285842
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 08:41 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mediamarkt, BCC, scheer en foppen, telecomwinkels, Bruna, Hema, Sting, Kijkshop, er zijn nog zat winkels die nu al problemen hebben of nog kunnen krijgen.
Klopt en wat die ketens stuk voor stuk zijn vergeten is heel simpel: De Klant!
En die klant heeft inmiddels voldoende alternatieven en is er wel klaar mee. Terecht.

Neem bijvoorbeeld een BCC. Niemand helpt je, niemand geeft advies waar je iets aan hebt of vertelt je iets wat je niet zelf al op de doos had gelezen, niemand wéét ook maar iets van de producten die ze verkopen, aanbod is matig en de prijzen hoog.

Hun belofte dat ze de prijzen dagelijks aan de concurrent aanpassen is een leugen. Bovendien voert BCC vrijwel uitsluitend nét weer even andere typenummers dan bijvoorbeeld de Mediamarkt, zodat ze vrijwel nooit prijsverlagingen hoeven door te voeren.

Tsja, dan komt de rekening een keer. :{
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159298717
quote:
13s.gif Op donderdag 21 januari 2016 17:56 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Klopt en wat die ketens stuk voor stuk zijn vergeten is heel simpel: De Klant!
En die klant heeft inmiddels voldoende alternatieven en is er wel klaar mee. Terecht.

Neem bijvoorbeeld een BCC. Niemand helpt je, niemand geeft advies waar je iets aan hebt of vertelt je iets wat je niet zelf al op de doos had gelezen, niemand wéét ook maar iets van de producten die ze verkopen, aanbod is matig en de prijzen hoog.

Hun belofte dat ze de prijzen dagelijks aan de concurrent aanpassen is een leugen. Bovendien voert BCC vrijwel uitsluitend nét weer even andere typenummers dan bijvoorbeeld de Mediamarkt, zodat ze vrijwel nooit prijsverlagingen hoeven door te voeren.

Tsja, dan komt de rekening een keer. :{
BCC ben ik al een hele tijd niet binnen geweest. Het zit op een industrie terrein en daar kom ik eigenlijk nooit.

Bruna koop ik alleen wenskaarten en postzegels, en soms wat anders kleins maar meer niet.

Hema kom ik nog wel eens maar zij zullen echt een hoop moeten doen om bij de tijd te blijven. Ik weet niet of alle winkels omgebouwd gaan worden naar dat Parijs concept maar dat zal hopelijk weer wat boost geven. Sting draait dacht ik wel goed?

Kijkshop zit aan de onderkant van de markt, altijd als ik even kom snuffelen is er wel volk binnen. Of dat ook kopend volk is, is een tweede.

Halfords is dan weer jammer. Ik heb geen auto maar je zult toch ergens je autoshampoo, spons en busje vet moeten halen? Lijkt me niet dat je dat op internet besteld? Misschien hebben de bouwmarkten (een deel) van dat assortiment nog liggen.

Ik denk dat de Blokker ook erg moet opfrissen. Sommige filialen was in 10 jaar bijna niks aan gebeurd. En dat op een A locatie.

[ Bericht 10% gewijzigd door W00fer op 22-01-2016 03:27:38 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 22 januari 2016 @ 07:53:10 #244
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159299418
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 12:08 schreef KingRadler het volgende:

'Bankroet V&D drukt stemming consumenten'

Het faillissement van winkelketens als V&D, drogist DA en schoenengigant Macintosh zet de stemming van consumenten stevig onder druk. Volgens ING heeft het Nederlandse consumentenvertrouwen een 'flinke tik' gekregen.

[..]
Ja heb nachtenlang wakker gelegen :')

Voor het personeel vind ik het klote en misschien dat ze bij ING in tranen zijn vanwege openstaande rekeningen ofzo, mijn consumentenvertrouwen heeft nergens last van.

Het postkantoor zit hier in de DA. Ligt een pakketje van mij, donderdagavond is koopavond, top, kan ik het ophalen. Sta om kwart over acht voor een dichte deur. De hele winkelstraat is tot 9 uur open, DA doet om 8 uur de deuren dicht...
Met 50 meter verder een kruidvat die wel open is (en steevast tien procent goedkoper is).
Man man, en het gek vinden dat je kuttoko het loodje legt.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_159299442
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 07:53 schreef Rica het volgende:

[..]

Ja heb nachtenlang wakker gelegen :')

Da's altijd de reactie als er wat verdwijnd. Hetzelfde hier toen kenmerkende boekhandel op omvallen stond.
'och, zo zonde... da's zo'n mooie/leuke winkel'
'kocht je er ooit wat?'
'nee, ik haal alles bij bol,da's goedkoper'
'...'
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  vrijdag 22 januari 2016 @ 09:45:43 #246
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159300371
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 07:56 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Da's altijd de reactie als er wat verdwijnd. Hetzelfde hier toen kenmerkende boekhandel op omvallen stond.
'och, zo zonde... da's zo'n mooie/leuke winkel'
'kocht je er ooit wat?'
'nee, ik haal alles bij bol,da's goedkoper'
'...'
De halve winkelstraat hier staat volgens mij op omvallen. December was net als vorig jaar belabberd en toen ik er gisteravond was, helemaal uitgestorven.

De enige die echt altijd goed loopt is de Action. Altijd veel klanten. Kruidvat doet het ook wel goed. Maar bijvoorbeeld kledingwinkels, shoeby ed, ik begrijp niet hoe die rondkomen. Winkel voor printerinkt en randapparatuur, tis sneu gewoon. Winkeltje met schrijfwaren en tijdschriften, ik hoop voor hen dat ze het voor hobby doen.

Zou het wel jammer vinden als er echt heel veel over kop gaan maar wat je zegt klopt. Online is gewoon goedkoper en in veel gevallen ook makkelijker. Op boodschappen na haal ik bijna alles online.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
  vrijdag 22 januari 2016 @ 09:51:30 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159300450
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 07:56 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Da's altijd de reactie als er wat verdwijnd. Hetzelfde hier toen kenmerkende boekhandel op omvallen stond.
'och, zo zonde... da's zo'n mooie/leuke winkel'
'kocht je er ooit wat?'
'nee, ik haal alles bij bol,da's goedkoper'
'...'
Boeken zijn bij BOL niet goedkoper, er is in NL boekprijsbinding.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 09:54:53 #248
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159300504
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Boeken zijn bij BOL niet goedkoper, er is in NL boekprijsbinding.
boekprijsbinding mogen ze van mij afschaffen goed voor concurrentie
  vrijdag 22 januari 2016 @ 09:56:14 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159300528
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 09:54 schreef KingRadler het volgende:

[..]

boekprijsbinding mogen ze van mij afschaffen goed voor concurrentie
Eens, ook goed voor de lezer. In de UK is geen boekprijsbinding en er wordt veel meer gelezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159300583
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Boeken zijn bij BOL niet goedkoper, er is in NL boekprijsbinding.
Goed, boeken en bol was geen goed voorbeeld qua prijs.
maar qua levering krijg je het sneller via bol dan via de boekhandel, ook al krijgen beiden direct vanuit het centraal boekhuis geleverd...
Boekhandel besteld; duurt 2 dagen en wordt bij de boekhandel geleverd.
Klant besteld hetzelfde en heeft het de volgende dag thuis...
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159301032
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eens, ook goed voor de lezer. In de UK is geen boekprijsbinding en er wordt veel meer gelezen.
Bookdepository O+
Tap tap tap
pi_159301586
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 09:54 schreef KingRadler het volgende:

[..]

boekprijsbinding mogen ze van mij afschaffen goed voor concurrentie
Sterker nog: Nederland is al meerdere keren door Europa op de vingers getikt vanwege de vaste boekenprijs. En maar in stand blijven houden... Slaat nergens op.
pi_159301593
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 10:34 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Bookdepository O+
Wat uiteindelijk ook van Amazon is :+.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 11:14:07 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159301666
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 11:10 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Sterker nog: Nederland is al meerdere keren door Europa op de vingers getikt vanwege de vaste boekenprijs. En maar in stand blijven houden... Slaat nergens op.
Net als BPM. In D is er trouwens ook een boekprijsbinding en stervende boekwinkels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 11:15:41 #255
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159301701
dat BoekenVoordeel nog steeds bestaat
  vrijdag 22 januari 2016 @ 14:17:14 #256
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159305344
De schappen zijn al aardig leeg bij de V&D

http://www.ad.nl/ad/nl/55(...)n-blijven-leeg.dhtml
  vrijdag 22 januari 2016 @ 14:52:21 #257
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159306065
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 14:17 schreef KingRadler het volgende:
De schappen zijn al aardig leeg bij de V&D

http://www.ad.nl/ad/nl/55(...)n-blijven-leeg.dhtml
:D
'Voel je thuis'
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159306175
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 11:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Net als BPM. In D is er trouwens ook een boekprijsbinding en stervende boekwinkels
Ook al heeft de UK geen minimale boekenprijs ook daar zijn de boekhandels aan het uitsterven.

http://www.telegraph.co.u(...)-for-first-time.html
  vrijdag 22 januari 2016 @ 15:03:33 #259
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159306266
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 14:57 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Ook al heeft de UK geen minimale boekenprijs ook daar zijn de boekhandels aan het uitsterven.

http://www.telegraph.co.u(...)-for-first-time.html
Tsja, natuurlijk nog wel een verschil of alle boekwinkels het moeilijk hebben (NL) of zgn. "onafhankelijke" boekwinkels (UK).
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_159306429
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 15:03 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Tsja, natuurlijk nog wel een verschil of alle boekwinkels het moeilijk hebben (NL) of zgn. "onafhankelijke" boekwinkels (UK).
Ook bij de grote boekenketens in de UK heeft al een flinke shakeout plaats gevonden.

http://www.theguardian.co(...)to-close-20-branches

En zo zijn er nog wel meer berichten over de wat grotere boekenketens in de UK te vinden.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 15:32:12 #261
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159306803
Boekenverkoop stijgt met 3,5%

Is het boekenvak op de weg terug?

quote:
Boekenverkoop 2015 stijgt voor het eerst sinds 2008. Uit de cijfers van KVB-SMB/GfK blijkt dat de omzet in 2015 een stijging zag van 3,5% vergeleken bij die van 2014.

Het is het eerste jaar sinds 2008 dat de omzet van de boekenverkoop weer substantieel stijgt. De Kerstperiode was een van de beste perioden van het jaar: er werd 15% meer omgezet dan tijdens de kerstperiode 2014. Er zijn 39 miljoen boeken over de toonbank gegaan in 2015, een stijging van 4,8 % ten opzichte van 2014.

De genoemde cijfers zijn inclusief omzet en afzet in e-boeken, welke in afzet een aandeel van 6,5 % hebben (in 2014 was dit 5,4%).


[ Bericht 5% gewijzigd door KingRadler op 22-01-2016 15:37:46 ]
pi_159307869
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 14:17 schreef KingRadler het volgende:
De schappen zijn al aardig leeg bij de V&D

http://www.ad.nl/ad/nl/55(...)n-blijven-leeg.dhtml
Die van Enschede was nog goed vol. Geen lege schappen of afdelingen gezien.

Iedereen loopt waarschijnlijk gelijk door naar de La Place.
pi_159310241
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 14:17 schreef KingRadler het volgende:
De schappen zijn al aardig leeg bij de V&D

http://www.ad.nl/ad/nl/55(...)n-blijven-leeg.dhtml
Niet helemaal eerlijk, daar was eerst de shop-in-shop van Dixons.

Ik was vanmiddag bij V&D Utrecht en heb deze tekenwaren met aardige korting kunnen scoren. Van het Zwitsers merk Caran d'Ache, normaal rond de 20 euro voor viltstiften en rond de 45 euro voor waspastels.

2h7gvte.jpg

De potloden van dit merk had ik al eerder met korting in de webshop.

In de winkel zijn ze nog niet afgeprijsd.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 18:07:27 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159310290
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 14:57 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Ook al heeft de UK geen minimale boekenprijs ook daar zijn de boekhandels aan het uitsterven.

http://www.telegraph.co.u(...)-for-first-time.html
Laat zien dat de boekprijsbinding vooral de consument benadeeld en niet de boekwinkels beschermt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159310657
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 18:03 schreef Mylene het volgende:

[ afbeelding ]

De potloden van dit merk had ik al eerder met korting in de webshop.

In de winkel zijn ze nog niet afgeprijsd.
Dan laat je ze toch ermee zitten of niet?
pi_159310798
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 07:53 schreef Rica het volgende:

[..]

Ja heb nachtenlang wakker gelegen :')

Voor het personeel vind ik het klote en misschien dat ze bij ING in tranen zijn vanwege openstaande rekeningen ofzo, mijn consumentenvertrouwen heeft nergens last van.

Het postkantoor zit hier in de DA. Ligt een pakketje van mij, donderdagavond is koopavond, top, kan ik het ophalen. Sta om kwart over acht voor een dichte deur. De hele winkelstraat is tot 9 uur open, DA doet om 8 uur de deuren dicht...
Met 50 meter verder een kruidvat die wel open is (en steevast tien procent goedkoper is).
Man man, en het gek vinden dat je kuttoko het loodje legt.
Dan vergeet je er wel even bij de te zeggen dat Kruidvat (A.S. Watson) wurgcontracten heeft met de fabrikanten waarbij het voor hen alleen nog maar interessant is om 2=1 te verkopen en dat dit ook zijn effect heeft op de salarissen van het (in mijn ogen) laag opgeleide personeel.

Kruidvat is leuk, maar geen drogisterij vind ik. Meer een discounter zoals er al zoveel zijn. Vergeet ook niet dat een paar jaar terug Kruidvat nog een best lelijke uitstraling had. Dat is wel wat opgekalefaterd maar ze verkochten ineens tablets / kinderspeelgoed en allerlei dingen waarvan je denkt huh?!
Etos is bijvoorbeeld voor cosmetica e.d. een fijnere winkel met een breder assortiment.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159310835
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 11:15 schreef KingRadler het volgende:
dat BoekenVoordeel nog steeds bestaat
Sterker nog, die lui doen het behoorlijk goed. Als de rolluiken omhoog gingen stonden er altijd al mensen te wachten. Ik werkte er naast.
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 22 januari 2016 @ 18:42:07 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159310893
Boekenvoordeel, is dat zo een toko die partijen boeken opkopen en verramschen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159310976
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Boekenvoordeel, is dat zo een toko die partijen boeken opkopen en verramschen?
Vaak B partijen ja. Soms een ezelsoor. Wel een hoop korting.

Als dit de V&D in Den haag is is dat toch wel ernstig:

http://www.ad.nl/ad/nl/55(...)is-de-volgende.dhtml

Dat zijn geen lege schappen meer, dat is gewoon een deel van de winkel wat je heel snel uit het zicht van het publiek moet onttrekken. Zet er schermen voor oid maar dit zo laten staat echt niet.
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 22 januari 2016 @ 18:52:18 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159311108
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 18:45 schreef W00fer het volgende:

[..]

Vaak B partijen ja. Soms een ezelsoor. Wel een hoop korting.

Als dit de V&D in Den haag is is dat toch wel ernstig:

http://www.ad.nl/ad/nl/55(...)is-de-volgende.dhtml

Dat zijn geen lege schappen meer, dat is gewoon een deel van de winkel wat je heel snel uit het zicht van het publiek moet onttrekken. Zet er schermen voor oid maar dit zo laten staat echt niet.
Welnee, hang prijzen aan de schappen, verkoop de verkoopmeubels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159311247
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welnee, hang prijzen aan de schappen, verkoop de verkoopmeubels
Lijkt me niet als je in een doorstart door wilt met de inventaris. Anders kun je dat ook allemaal weer tegen forse nieuwprijzen gaan aanschaffen.

Ergens is dat dubbel, je zou zeggen maak er een ALDI van, stamp alle resterende voorraad op pallets en verkoop het voor bijna nop, dan kun je de resterende schuldenberg verkleinen. Wat men nu lijkt te doen is tijd rekken totdat er een nieuwe eigenaar opstaat.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159311457
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 18:58 schreef W00fer het volgende:

[..]

Lijkt me niet als je in een doorstart door wilt met de inventaris. Anders kun je dat ook allemaal weer tegen forse nieuwprijzen gaan aanschaffen.

Ergens is dat dubbel, je zou zeggen maak er een ALDI van, stamp alle resterende voorraad op pallets en verkoop het voor bijna nop, dan kun je de resterende schuldenberg verkleinen. Wat men nu lijkt te doen is tijd rekken totdat er een nieuwe eigenaar opstaat.
Alleen denk ik dat de rekeningen wel doorlopen, al liggen die volgens mij niet meer waar ze eerst lagen?
Liggen die niet bij de curator of het UWV nou?

En als ze daar liggen betalen we dan niet met zijn alle ervoor?
Dan hang er maar snel een prijskaartje aan wat mij betreft.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2016 19:10:41 ]
pi_159311498
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 18:58 schreef W00fer het volgende:

[..]

Lijkt me niet als je in een doorstart door wilt met de inventaris. Anders kun je dat ook allemaal weer tegen forse nieuwprijzen gaan aanschaffen.

Ergens is dat dubbel, je zou zeggen maak er een ALDI van, stamp alle resterende voorraad op pallets en verkoop het voor bijna nop, dan kun je de resterende schuldenberg verkleinen. Wat men nu lijkt te doen is tijd rekken totdat er een nieuwe eigenaar opstaat.
Op dit moment hanteert V&D (of eigenlijk de curatoren) haar normale opruimingsprocedure. De afgeprijsde collectie loopt erg goed, waarom zou je het weg doen voor laten we zeggen 90% korting als je de artikelen nog prima kan verkopen voor 50% - 70% korting? Op deze manier blijft er juist meer geld over voor de schuldeisers. Een echte leegverkoop voor bijna nop kan in februari ook nog, moet je eens zien hoe snel de winkels dan helemáál leeg zijn. Alles wat je voor die tijd nog voor een normale opruimingsprijs verkoopt is alleen maar in het voordeel van de schuldeisers.
pi_159311899
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 19:11 schreef Soho het volgende:

[..]

Op dit moment hanteert V&D (of eigenlijk de curatoren) haar normale opruimingsprocedure. De afgeprijsde collectie loopt erg goed, waarom zou je het weg doen voor laten we zeggen 90% korting als je de artikelen nog prima kan verkopen voor 50% - 70% korting? Op deze manier blijft er juist meer geld over voor de schuldeisers. Een echte leegverkoop voor bijna nop kan in februari ook nog, moet je eens zien hoe snel de winkels dan helemáál leeg zijn. Alles wat je voor die tijd nog voor een normale opruimingsprijs verkoopt is alleen maar in het voordeel van de schuldeisers.
Ik denk dat die 75+ % korting verkoop vermeden wordt om de band met de leveranciers niet te slopen. Als je doorstart heb je hen weer nodig. Als je hun spullen voor een dumpprijs op de markt brengt EN je betaald hen er geen fluit voor dan lijkt het me dat ze in het vervolg geen zaken meer met je willen doen.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159312035
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 18:37 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dan vergeet je er wel even bij de te zeggen dat Kruidvat (A.S. Watson) wurgcontracten heeft met de fabrikanten waarbij het voor hen alleen nog maar interessant is om 2=1 te verkopen en dat dit ook zijn effect heeft op de salarissen van het (in mijn ogen) laag opgeleide personeel.

Kruidvat is leuk, maar geen drogisterij vind ik. Meer een discounter zoals er al zoveel zijn. Vergeet ook niet dat een paar jaar terug Kruidvat nog een best lelijke uitstraling had. Dat is wel wat opgekalefaterd maar ze verkochten ineens tablets / kinderspeelgoed en allerlei dingen waarvan je denkt huh?!
Etos is bijvoorbeeld voor cosmetica e.d. een fijnere winkel met een breder assortiment.
Kruidvat heeft echt geen slecht salaris hoor, het is hoger dan in menig andere winkel. En een drogist bij Kruidvat heeft de zelfde diploma's als die van de DA. Er loopt alleen wat meer personeel rond en ook meer zonder diploma's of met alleen een Verkoop in Drogisterij-diploma.

En juist door de branchevreemde producten doet Kruidvat het nu nog heel erg goed. Klanten staan er 's ochtends voor in de rij en blijven elke week komen. Ik kom echt niet elke week in de DA, wat moet ik daar?
pi_159312264
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 19:37 schreef Nazil het volgende:

[..]

Kruidvat heeft echt geen slecht salaris hoor, het is hoger dan in menig andere winkel. En een drogist bij Kruidvat heeft de zelfde diploma's als die van de DA. Er loopt alleen wat meer personeel rond en ook meer zonder diploma's of met alleen een Verkoop in Drogisterij-diploma.

En juist door de branchevreemde producten doet Kruidvat het nu nog heel erg goed. Klanten staan er 's ochtends voor in de rij en blijven elke week komen. Ik kom echt niet elke week in de DA, wat moet ik daar?
Branchevervreemding doet je core product geen goed. Mensen hebben het ook een hele tijd bizar gevonden dat je een computer kon kopen naast de pakken melk in de Aldi. Inmiddels weten we niet anders, maar het lijkt me bij Kruidvat meer een kunstgreep dan daadwerkelijk toevoegen aan hun productgamma. Kwikfit verkoopt toch ook geen flessen Fanta "omdat je er toevallig bent" ?
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159312386
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 19:47 schreef W00fer het volgende:

[..]

Branchevervreemding doet je core product geen goed. Mensen hebben het ook een hele tijd bizar gevonden dat je een computer kon kopen naast de pakken melk in de Aldi. Inmiddels weten we niet anders, maar het lijkt me bij Kruidvat meer een kunstgreep dan daadwerkelijk toevoegen aan hun productgamma. Kwikfit verkoopt toch ook geen flessen Fanta "omdat je er toevallig bent" ?
Kijk eens wat er tegenwoordig verkocht word in een tankstation, daar dacht ik nog niet aan vroeger wat er tegenwoordig te vinden is!
En er zijn er ook nog die het er daar kopen, terwijl een stukje in de stad, het stukken goedkoper is.
  Moderator vrijdag 22 januari 2016 @ 19:55:13 #278
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159312446
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Boeken zijn bij BOL niet goedkoper, er is in NL boekprijsbinding.
Kan best, maar BOL heeft wel vrijwel alles. Een beetje Bruna of Primera hebben met wat geluk net de top 25 liggen. :{
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159312501
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 19:31 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ik denk dat die 75+ % korting verkoop vermeden wordt om de band met de leveranciers niet te slopen. Als je doorstart heb je hen weer nodig. Als je hun spullen voor een dumpprijs op de markt brengt EN je betaald hen er geen fluit voor dan lijkt het me dat ze in het vervolg geen zaken meer met je willen doen.
Dat zou goed mee kunnen wegen. Er wordt in ieder geval ook rekening gehouden met de beeldvorming naar consumenten en eventuele kopers van V&D. Als je nu al de hele boel leeg verkoopt terwijl je nog een aantal weken te gaan hebt communiceer je dat het over en klaar is met V&D. Door de normale opruimingsprocedure te hanteren houd je de winkel zo interessant mogelijk voor de klant en geïnteresseerde bieders en kweek je meer vertrouwen die je nodig hebt voor een doorstart.
pi_159312614
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 19:57 schreef Soho het volgende:

[..]

Dat zou goed mee kunnen wegen. Er wordt in ieder geval ook rekening gehouden met de beeldvorming naar consumenten en eventuele kopers van V&D. Als je nu al de hele boel leeg verkoopt terwijl je nog een aantal weken te gaan hebt communiceer je dat het over en klaar is met V&D. Door de normale opruimingsprocedure te hanteren houd je de winkel zo interessant mogelijk voor de klant en geïnteresseerde bieders en kweek je meer vertrouwen die je nodig hebt voor een doorstart.
Zouden die zich niet allang gemeld hebben als ze interesse erin hadden?
  Moderator vrijdag 22 januari 2016 @ 20:09:06 #281
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159312803
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 19:47 schreef W00fer het volgende:
Kwikfit verkoopt toch ook geen flessen Fanta "omdat je er toevallig bent" ?
Ja hoor, bij de Praxis staat zelfs een display met kattenvoer. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159312876
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 20:01 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zouden die zich niet allang gemeld hebben als ze interesse erin hadden?
Ja, natuurlijk. Zoals je de afgelopen weken in de media en ook in deze topicreeks hebt kunnen lezen waren er zo'n 70 geïnteresseerden. Hieruit hebben de curatoren ca. 10 serieuze partijen gekozen die tot afgelopen zondag de kans hebben gekregen om een bod te doen op (delen van) V&D en/of La Place. Inmiddels hebben de curatoren dit teruggebracht naar 5 partijen waar ze nog mee in gesprek zijn. In een later stadium blijven er hier 3 van over, waarvan één partij V&D over wil nemen, één partij La Place en één partij die beiden wil kopen. Dat deze gesprekken nu gaande zijn betekent natuurlijk niet dat het geen reet meer uitmaakt hoe de winkels eruit zien. Waar zou jij meer voor over hebben, een gesloten winkelketen die de komende paar weken leeg staat of een keten waar de komende tijd nog 1,5 miljoen klanten bezoekers per week over de vloer komen?

[ Bericht 1% gewijzigd door Soho op 22-01-2016 20:24:03 ]
pi_159312946
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 20:11 schreef Soho het volgende:

[..]

Ja, natuurlijk. Zoals je de afgelopen weken in de media en ook in deze topicreeks hebt kunnen lezen waren er zo'n 70 geïnteresseerden. Hieruit hebben de curatoren ca. 10 serieuze partijen gekozen die tot afgelopen zondag de kans hebben gekregen om een bod te doen op (delen van) V&D en/of La Place. Inmiddels hebben de curatoren dit teruggebracht naar 5 partijen waar ze nog mee in gesprek zijn. In een later stadium blijven er hier 3 van over, waarvan één partij V&D over wil nemen, één partij La Place en één partij die beiden wil kopen. Dat deze gesprekken nu gaande zijn betekent natuurlijk niet dat het geen reet meer uitmaakt hoe de winkels eruit zien. Waar zou jij meer voor over hebben, een gesloten winkelketen die de komende paar weken leeg staat of een keten waar de komende tijd nog 1,5 miljoen klanten over de vloer komen?
Is niet moeilijk te beantwoorden of niet, die 1,5 miljoen wat mij betreft maar ik moet het eerst nog zien, dan geloof ik het misschien of bedoel je bezoekers?
pi_159313098
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 20:14 schreef john2406 het volgende:

[..]

Is niet moeilijk te beantwoorden of niet, die 1,5 miljoen wat mij betreft maar ik moet het eerst nog zien, dan geloof ik het misschien of bedoel je bezoekers?
Bezoekers inderdaad ;)
pi_159313946
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 19:52 schreef john2406 het volgende:

[..]

Kijk eens wat er tegenwoordig verkocht word in een tankstation, daar dacht ik nog niet aan vroeger wat er tegenwoordig te vinden is!
En er zijn er ook nog die het er daar kopen, terwijl een stukje in de stad, het stukken goedkoper is.
Het aantal tankstations met shop is ook sterk in daling vanwege overvallen.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159314872
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 20:09 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja hoor, bij de Praxis staat zelfs een display met kattenvoer. :)
Dierenartikelen zijn al jaren onderdeel van het assortiment. Dat noem ik niet een branchevreemd product. Wel een Praxis die C kwaliteit scooters verkoopt.
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 22 januari 2016 @ 22:30:37 #287
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_159317418
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 20:09 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja hoor, bij de Praxis staat zelfs een display met kattenvoer. :)
En de Gamma hier verkoopt 6packs coca-cola met de vermelding dat ze goedkoper zijn dan de AH.
Don't let my username fool you...
  vrijdag 22 januari 2016 @ 22:48:11 #288
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159318018
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 22:30 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

En de Gamma hier verkoopt 6packs coca-cola met de vermelding dat ze goedkoper zijn dan de AH.
Gamma verkoopt ook fietsen
  vrijdag 22 januari 2016 @ 23:50:44 #289
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159319902
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 20:09 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja hoor, bij de Praxis staat zelfs een display met kattenvoer. :)
Alleen het zelfde blik is bij de supermarkt 50 cent goedkoper :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  vrijdag 22 januari 2016 @ 23:51:32 #290
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159319919
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 22:48 schreef KingRadler het volgende:

[..]

Gamma verkoopt ook fietsen
Of pakken wasmiddel :') __!
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  vrijdag 22 januari 2016 @ 23:52:25 #291
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159319937
Over 10 jaar hout laten zagen bij de kruidvat :7
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zaterdag 23 januari 2016 @ 00:03:22 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159320192
Hoe autistisch moet je zijn dat je je erover opwind dat de gamma wasmiddel, kattenvoer of fietsen verkoopt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 00:03:50 #293
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159320206
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 19:47 schreef W00fer het volgende:
Kwikfit verkoopt toch ook geen flessen Fanta "omdat je er toevallig bent" ?
Bij benzinepompen doen ze het al jaren ;)
So we just called him Fred
  zaterdag 23 januari 2016 @ 00:04:14 #294
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159320217
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe autistisch moet je zijn dat je je erover opwind dat de gamma wasmiddel, kattenvoer of fietsen verkoopt?
Het hoort gewoon niet. Net als een auto of uggs bij de mediamarkt.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zaterdag 23 januari 2016 @ 00:04:44 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159320228
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 19:55 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Kan best, maar BOL heeft wel vrijwel alles. Een beetje Bruna of Primera hebben met wat geluk net de top 25 liggen. :{
Dus?
Ook daarom koop je online!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 00:05:59 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159320260
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 00:04 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Het hoort gewoon niet. Net als een auto of uggs bij de mediamarkt.
Het is een winkel. Winkels verkopen dingen.
Christ
Het hoort niet, echt, autisme.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 00:08:06 #297
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159320316
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 00:04 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Het hoort gewoon niet. Net als een auto of uggs bij de mediamarkt.
Het is toch een winkel? Daar kan je spullen in verkopen. :)
En of dat nou fietsen, eieren, planken of verse vis is, maakt dan toch niet uit?
So we just called him Fred
  zaterdag 23 januari 2016 @ 00:12:36 #298
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159320416
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 00:08 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Het is toch een winkel? Daar kan je spullen in verkopen. :)
En of dat nou fietsen, eieren, planken of verse vis is, maakt dan toch niet uit?
Het gaat mij meer om in welke categorie ze zich neerzetten.

Mediamarkt is electronica.
Gamma is een bouwmarkt.

Stel er mag geen supermarkt op een woonboulevard. Vervolgens gaat de MM die spullen verkopen...
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 07:07:22 #299
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159323225
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe autistisch moet je zijn dat je je erover opwind dat de gamma wasmiddel, kattenvoer of fietsen verkoopt?
Wie windt zich daarover op? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 07:15:49 #300
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159323233
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 00:12 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Het gaat mij meer om in welke categorie ze zich neerzetten.

Mediamarkt is electronica.
Gamma is een bouwmarkt.

Stel er mag geen supermarkt op een woonboulevard. Vervolgens gaat de MM die spullen verkopen...
Nou, als er één winkel helemaal los gaat qua branche-vervaging, is het wel de MediaMarkt. Daar staan inderdaad fietsen, schoenen en bakken met allesreinigers en keukendoekjes. Nou ja, ze doen maar. Ze voelen natuurlijk ook wel aan dat we voor hun oorspronkelijke core business, elektronica, allang online gaan.

Waar zo'n winkel dan uiteindelijk naartoe wil blijft wel wat vaag. Misschien wordt élke grote keten wel een soort Kruidvat of dure variant van Action, om nog íets te verdienen.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 08:38:53 #301
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159323434
Mediamarkt die chips gaat verkopen :(
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')