abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_158900176
registreer om deze reclame te verbergen
V&d is zojuist failliet verklaart

2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:06:26 #2
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158900657
Propjes in schoenen hebben een reden ja :)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158900734
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu. Sommige artikelen hebben een duidelijk afprijzingssticker maar kocht net nog iets zonder sticker met daarop een reguliere prijs. Kreeg 40% korting, prima natuurlijk maar nergens was in de schappen te zien dat er iets van die artikelen was afgeprijsd.
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:12:22 #4
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158900835
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:09 schreef Ericr het volgende:
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu.
Dat is het altijd al geweest ;)
So we just called him Fred
pi_158900858
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:09 schreef Ericr het volgende:
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu. Sommige artikelen hebben een duidelijk afprijzingssticker maar kocht net nog iets zonder sticker met daarop een reguliere prijs. Kreeg 40% korting, prima natuurlijk maar nergens was in de schappen te zien dat er iets van die artikelen was afgeprijsd.
En dan zal er denkelijk nog winst op zijn, dus afdingen had misschien ook nog gelukt!
pi_158901062
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:12 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Dat is het altijd al geweest ;)
Dat is waar, bij de kassa vroeger ook vaak genoeg meegemaakt dat iets een andere prijs had dan in het schap. Sticker plakken is zeker te moeilijk. Maar vermoed dat nu veel meer is afgeprijsd dan voorheen alleen zeggen die mutsen bij de kassa dat alleen met een sticker afgeprijsd is. Dus zoek het zelf maar uit.
pi_158901281
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:09 schreef Ericr het volgende:
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu. Sommige artikelen hebben een duidelijk afprijzingssticker maar kocht net nog iets zonder sticker met daarop een reguliere prijs. Kreeg 40% korting, prima natuurlijk maar nergens was in de schappen te zien dat er iets van die artikelen was afgeprijsd.
De prijstang was nog niet uitgevonden daar? Of desnoods een a4'tje op het schap hangen met "deze artikelen krijgen 40%" korting.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158901527
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:28 schreef W00fer het volgende:

[..]

De prijstang was nog niet uitgevonden daar? Of desnoods een a4'tje op het schap hangen met "deze artikelen krijgen 40%" korting.
En alles blijft in dat schap staan?
Zou men niet geneigd zijn zelf een sticker te plakken of iets in een ander schap te plaatsen?
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:37:28 #9
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158901534
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:19 schreef Ericr het volgende:
Maar vermoed dat nu veel meer is afgeprijsd dan voorheen alleen zeggen die mutsen bij de kassa dat alleen met een sticker afgeprijsd is. Dus zoek het zelf maar uit.
Nee, er is geen sprake van een extra uitverkoop. De reguliere uitverkoop is nu bezig, alleen ontbreekt het aan "Prijzencircus" promotiemateriaal, aangezien ze door het faillissement ook geen folders etc kunnen laten maken.
So we just called him Fred
pi_158901576
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:37 schreef FredvZ het volgende:

[..]

aangezien ze door het faillissement ook geen folders etc kunnen laten maken.
Erg is dat zeg, zouden de folder makers de volgende zijn?
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:51:06 #11
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_158901973
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:38 schreef john2406 het volgende:

[..]

Erg is dat zeg, zouden de folder makers de volgende zijn?
De hele wereld stort in elkaar door mijn nee/nee sticker.
Sorry. :@
#ivorytowerlivesmatter
pi_158902023
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:51 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

De hele wereld stort in elkaar door mijn nee/nee sticker.
Sorry. :@
Alles is volgens mij met elkaar verweven, als een uurwerkje, neem een tandwieltje eruit en het zou kunnen doordraaien.
Voor hoelang en neemt een ander tandwieltje het over ja of nee?
pi_158903673
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:19 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dat is waar, bij de kassa vroeger ook vaak genoeg meegemaakt dat iets een andere prijs had dan in het schap. Sticker plakken is zeker te moeilijk. Maar vermoed dat nu veel meer is afgeprijsd dan voorheen alleen zeggen die mutsen bij de kassa dat alleen met een sticker afgeprijsd is. Dus zoek het zelf maar uit.
Vlak voor het faillissement nog voor een schap gestaan met iets dat ik wellicht wilde hebben. Geen prijs op het schap, geen prijs op het product, niemand in de buurt om het te vragen en een kassa aan de andere kant van de verdieping met een rij ervoor.
Ik heb het dus laten staan en het uiteindelijk bij de Blokker gekocht.
Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon een prijsje op het schap te hangen.
A mind with a heart of it's own
pi_158903975
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 16:48 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Vlak voor het faillissement nog voor een schap gestaan met iets dat ik wellicht wilde hebben. Geen prijs op het schap, geen prijs op het product, niemand in de buurt om het te vragen en een kassa aan de andere kant van de verdieping met een rij ervoor.
Ik heb het dus laten staan en het uiteindelijk bij de Blokker gekocht.
Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon een prijsje op het schap te hangen.
En als er iemand in de buurt was geweest, was die dan niet gevlucht voor jou, daar het uitzag als zou je iets te doen voor hem hebben?
Ik heb het vaak genoeg meegemaakt hoor, heb ook al een volle winkelwagen aan de kassa laten staan, als ze niet willen krijgen ze dubbel werk van me.
pi_158915788
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:37 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Nee, er is geen sprake van een extra uitverkoop. De reguliere uitverkoop is nu bezig, alleen ontbreekt het aan "Prijzencircus" promotiemateriaal, aangezien ze door het faillissement ook geen folders etc kunnen laten maken.
Het prijzencircus was altijd in maart en september, dit is gewoon opruiming.
pi_158921155
De hele sfeer is gewoon bagger daar, is het ook al jaren. Geen gezellige winkel om in te lopen. Grauw en saai.
pi_158921447
Ik ga het prijzencircus wel missen ;(
Tap tap tap
pi_158921514
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  vrijdag 8 januari 2016 @ 09:18:40 #19
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158922112
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 08:15 schreef CherryLips het volgende:
Ik ga het prijzencircus wel missen ;(
ik ook
  vrijdag 8 januari 2016 @ 09:52:18 #20
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158922596
Prijzencircus :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  vrijdag 8 januari 2016 @ 10:53:08 #21
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158923553
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 09:52 schreef Zelfscanner het volgende:
Prijzencircus :')
beter als een echt circus waren dieren worden mishandeld in plaats van leveranciers.
pi_158923626
quote:
Zou een mooie invulling van de winkels zijn.

quote:
today Hudson's Bay Company owns and operates retail stores throughout Canada, Germany, Belgium and the United States with Galeria Kaufhof, Hudson's Bay, Home Outfitters, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue and Saks Fifth Avenue OFF 5TH.
Afgelopen jaar in NY in Lord & Taylor en Saks geweest. Da's een niveautje hoger dan V&D, zeg maar. Vergelijkbaar met Bijenkorf.
pi_158923851
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 10:57 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Zou een mooie invulling van de winkels zijn.

[..]

Afgelopen jaar in NY in Lord & Taylor en Saks geweest. Da's een niveautje hoger dan V&D, zeg maar. Vergelijkbaar met Bijenkorf.
Klopt hun site net bekeken ziet er goed uit.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_158924024
In FD gaf men ook aan dat Hudson Bay mooi de La Place kan integreren in de Kaufman fillialen ik schat de kans vrij groot in dat HB een groot deel gaat overnemen, verwacht vooral dat ze wel interesse hebben in de fillialen, je ziet dat er in Nederland nog steeds een positie is voor luxe winkelen, vooral in het kleding segment.
pi_158924063
Maar Kaufhof is toch een Duitse V&D? En die loopt nog wel goed?
Tap tap tap
pi_158924393
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:23 schreef CherryLips het volgende:
Maar Kaufhof is toch een Duitse V&D? En die loopt nog wel goed?
Hudson Bay heeft afgelopen jaar gemiddeld dik 27 miljoen per Kaufhof-filiaal betaald toen ze deze overnamen van het Duitse Metro. Denk dat die best goed lopen...
pi_158924421
Hudson Bay heeft gisteren overigens nog 250 miljoen dollar neergeteld voor Gilt, een shopping website. http://bigstory.ap.org/ar(...)uxury-deal-site-gilt
pi_158924486
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:38 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Hudson Bay heeft afgelopen jaar gemiddeld dik 27 miljoen per Kaufhof-filiaal betaald toen ze deze overnamen van het Duitse Metro. Denk dat die best goed lopen...
Maar waarom loopt Kaufhof dan nog wel goed? Is de markt in Duitsland dan zo anders dan in NL?
Tap tap tap
pi_158924535
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar waarom loopt Kaufhof dan nog wel goed? Is de markt in Duitsland dan zo anders dan in NL?
Zal van diverse factoren afhangen. Wellicht grotere filialen op gunstigere locaties, dus schaalvoordeel. En ligt ook aan de financiering die erachter zit. En misschien wel relatief lagere huurlasten.
  vrijdag 8 januari 2016 @ 11:58:16 #30
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_158924860
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar waarom loopt Kaufhof dan nog wel goed? Is de markt in Duitsland dan zo anders dan in NL?
Kaufhof is ook continu aan het reorganiseren/.krimpen.
quote:
Im Konsolidierungs-Prozess wurde zum 12. März 2009 die Schließung von vier Filialen (Krefeld Am Ostwall, Leipzig-Paunsdorf, Mülheim an der Ruhr und Ludwigshafen) für 2010 angekündigt, da hier die Mietverträge ausliefen und eine Verlängerung aus strategischer Sicht nicht sinnvoll erschien. Vier weitere Filialen (Coburg, Gießen, Wesel und Worms) standen auf dem Prüfstand. Die 2010 auslaufenden Mietverträge wurden jedoch verlängert, und die Standorte blieben erhalten.[7] Am 11. Juni 2011 gab die Leitung der Holding die Schließung der Filiale in Gießen sowie der Häuser Köln-Kalk, Nürnberg-Aufseßplatz (einst Schocken; Merkur; Horten, in den 70er-Jahren Horten-Hauptzentrale) und Oberhausen-City zum 30. Juni 2012 bekannt. Weitere drei Filialen sollten geschlossen werden. Düsseldorf (Berliner Allee) am 31. Dezember 2014, Augsburg am 30. Juni 2015 und Heilbronn (am Wollhaus) am 31. Dezember 2015.
https://de.wikipedia.org/wiki/Kaufhof
#ivorytowerlivesmatter
pi_158925025
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:58 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Kaufhof is ook continu aan het reorganiseren/.krimpen.

[..]

https://de.wikipedia.org/wiki/Kaufhof
Als ze die tol gaan invoeren, zullen er misschien wel meer gaan sluiten -O-
Tap tap tap
pi_158925054
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:58 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Kaufhof is ook continu aan het reorganiseren/.krimpen.

[..]

https://de.wikipedia.org/wiki/Kaufhof
Ze zijn tenminste wel in beweging en durven te sluiten ;).
pi_158926181
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 11:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar waarom loopt Kaufhof dan nog wel goed? Is de markt in Duitsland dan zo anders dan in NL?
Denk het niet maar V&D staat gewoon nergens voor. Niet dat zo'n Kaufhof nou heel bijzonder is maar een tandje boven middle of the road kan voldoende zijn.
pi_158928480
Hudson Bay zou interesse hebben in een kwart van de panden, dus niet alles (begrijpelijk).
pi_158931521
Een kwart vd panden is dus 17 stuks. Ik neem aan dat ze niet al het personeel over zullen nemen van die 17, dus 7500 mensen verliezen hun baan en dan nog een stel bij de toeleveranciers. Vanavond overleg met alle vastgoedeigenaren.

EDIT: Scapino ook failliet verklaard, 2000 medewerkers
http://www.rtlz.nl/busine(...)ook-scapino-failliet
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 8 januari 2016 @ 20:53:02 #36
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_158939754
Vandaag in een V&D geweest. Echt, om weer 's te kijken of er een gevoel was.

Echt een triest zooitje. Er staat en is werkelijk nauwelijks iets wat ik daar nog wil kopen.
Ook de lokale Laplace was niet een bron van uitnodigende gezelligheid.

Nou heb ik dat gevoel wel bij meer zaken waarbij ik steeds meer budget-stores bezoek waar je weet dat je niks bijzonders koopt in een zaak van niks om het lijf en zelfs blij wordt van een gescoord gadgetkoopje.

Ik zou zsm de V&D afdelingen omzetten naar shops, wees creatief en oefen (al)vast voor je toekomst.

Sterkte aan/voor het personeel.
Hegel: "De waarheid is subjectief"
  zaterdag 9 januari 2016 @ 23:34:48 #37
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158972923
BigBazaar mag ook wel opdoeken. Wat een gare grote winkel is dat. Alles is elders goedkoper te vinden. :{
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158973609
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:34 schreef Zelfscanner het volgende:
BigBazaar mag ook wel opdoeken. Wat een gare grote winkel is dat. Alles is elders goedkoper te vinden. :{
Ik dacht dat dat juist prijsniveau action was?
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158974119
Zonde van de history maar kan iemand mij wijs maken waarom V&D een doorstart zou moeten maken. Wat voor meerwaarde hebben ze? Ze lopen al jaren achter de feiten aan en waren een cashcow voor een aantal private equity-reuzen die hun panden voor 1,3 miljard hebben verkocht en in eigen zak hebben gestopt en de handel weer aan de volgende hebben doorverkocht. Sinds die panden zijn verkocht door KKR en ze de opbrengst van 1,3 miljard in eigen zak hebben gestopt was de boel al stervende. Knap dat V&D het 10 jaar heeft volgehouden in hun verloren panden die ze weer huurden voor torenhoge prijzen. De natte droom van de criminele politieke partij VVD is uitgekomen. Ze zullen vaak gejizzed hebben bij het aanschouwen van dit spektakel.

Met La Place komt het goed. Die beschouwden V&D waarschijnlijk al maanden zo niet jaren als een blok aan hun been.

[ Bericht 6% gewijzigd door George_Zina op 10-01-2016 00:28:32 ]
  zondag 10 januari 2016 @ 00:33:21 #40
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158974476
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:58 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ik dacht dat dat juist prijsniveau action was?
Verre van als je mij vraagt. Het is van de blokker. En blokker is... juistem

Natuurlijk is het assorti wat anders, maar dat heeft soms de supermarkt nog goedkoper.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zondag 10 januari 2016 @ 10:18:17 #41
141482 Q.
Just Q it!
pi_158978758
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 23:34 schreef Zelfscanner het volgende:
BigBazaar mag ook wel opdoeken. Wat een gare grote winkel is dat. Alles is elders goedkoper te vinden. :{
Die zit bij mij naast de Action, er is nooit een hond terwijl de Action bomvol is altijd.
For great justice!
pi_158978827
quote:
14s.gif Op zondag 10 januari 2016 10:18 schreef Q. het volgende:

[..]

Die zit bij mij naast de Action, er is nooit een hond terwijl de Action bomvol is altijd.
Soms denk ik wel eens dat de big bazaar opgezet is om veel zwart geld wit te wassen, zeg maar belhuizen op een hoger niveau. :D
  Moderator zondag 10 januari 2016 @ 12:06:42 #43
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158980431
quote:
14s.gif Op zondag 10 januari 2016 10:18 schreef Q. het volgende:

[..]

Die zit bij mij naast de Action, er is nooit een hond terwijl de Action bomvol is altijd.
Hier in Eindhoven zit de BigBazar náást de Blokker, weliswaar in een buitenwijkwinkelcentrum.
Allebei even leeg. Nog geen 5 klanten tegelijkertijd op het drukste moment van de dag. :o
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator zondag 10 januari 2016 @ 12:08:27 #44
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158980450
Het lijkt wel of Blokker de onverkoopbare bagger van Action opkoopt en bij de BigBazar in de bakken laat storten.

Komen beide ketens trouwens niet uit Noord Holland, uit de regio Hoorn?
Misschien zíjn er wel banden.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_158980522
quote:
99s.gif Op zondag 10 januari 2016 12:08 schreef Cynix ® het volgende:
Het lijkt wel of Blokker de onverkoopbare bagger van Action opkoopt en bij de BigBazar in de bakken laat storten.

Komen beide ketens trouwens niet uit Noord Holland, uit de regio Hoorn?
Misschien zíjn er wel banden.
Big Bazar (Blokker) en Action zijn beide uit Noord Holland... daar heb je het al :N :P
  zondag 10 januari 2016 @ 12:38:38 #46
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_158980957
Big Bazar :') blokkers antwoord op de action

fail!
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_158981462
Hier in den haag in het winkelcentrum Leyweg zit er naast de Action een Big Bazaar en eronder nog een wibra en er vlak naast nog een op is op. Loopt allemaal best goed hoor. Dat stukje houdt het hele winkelcentrum levend. Er zat ook een v&d aan de andere kant van het cetrum maar die is nu al een jaar helaas weg
pi_158983739
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 13:00 schreef Pindasoepje het volgende:
Hier in den haag in het winkelcentrum Leyweg zit er naast de Action een Big Bazaar en eronder nog een wibra en er vlak naast nog een op is op. Loopt allemaal best goed hoor. Dat stukje houdt het hele winkelcentrum levend. Er zat ook een v&d aan de andere kant van het cetrum maar die is nu al een jaar helaas weg
Levend met het verkeerde soort koopvolk, en dat is al treurig genoeg :N
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158984432
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 14:33 schreef W00fer het volgende:

[..]

Levend met het verkeerde soort koopvolk, en dat is al treurig genoeg :N
Ik heb 20 jaar naast dat winkelcentrum gewoond. Sinds de verbouwing ongeveer 15 jaar geleden is het daar helemaal de verkeerde kant opgegaan helaas. Zoveel leuke winkels zijn weggegaan of failliet. Nu zitten er echt alleen outlet en winkels als de action. Heel treurig
pi_158990484
Ergens klopt er iets niet. Ineens is het vreselijk als V&D verdwijnt, een winkelketen waar we massaal uit weg blijven omdat het niet meer aantrekkelijk is.
Dus wat is er dan zo jammer?
(Los van wat het voor de medewerkers betekent.)
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
  zondag 10 januari 2016 @ 18:39:10 #51
47102 Elvi
miemkwien
pi_158990611
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:34 schreef Injetta het volgende:
Ergens klopt er iets niet. Ineens is het vreselijk als V&D verdwijnt, een winkelketen waar we massaal uit weg blijven omdat het niet meer aantrekkelijk is.
Dus wat is er dan zo jammer?
(Los van wat het voor de medewerkers betekent.)
Het is iets wat er altijd al is geweest en waar je vanuit ging dat het altijd zou blijven. Misschien ook sentiment? Ik heb best leuke herinneringen aan de V&D, maar niet van de laatste 10 jaar (toen ik er zelden kwam).
pi_158990839
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:34 schreef Injetta het volgende:
Ergens klopt er iets niet. Ineens is het vreselijk als V&D verdwijnt, een winkelketen waar we massaal uit weg blijven omdat het niet meer aantrekkelijk is.
Dus wat is er dan zo jammer?
(Los van wat het voor de medewerkers betekent.)
V&D krijgt zo'n 1,5 miljoen bezoekers per week, dus dat massaal wegblijven valt wel mee.
pi_158990897
V&D is eigenlijk een van de weinige fysieke winkels waar ik nog kom, behalve de supermarkt dan. Jammer als ze verdwijnen, maar niks onvervangbaars.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_158990931
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:47 schreef Soho het volgende:

[..]

V&D krijgt zo'n 1,5 miljoen bezoekers per week, dus dat massaal wegblijven valt wel mee.
Ik zou me kunnen voorstellen dat als jouw bedrijf wordt overgenomen door een corporate raider dat de sjeu er een beetje uit is. Zowel bij de leiding als het personeel. Je weet dat je uitgeperst wordt en naar de klote gaat. De goede tijden zijn dan voorbij.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator zondag 10 januari 2016 @ 21:07:46 #55
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158995190
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:34 schreef Injetta het volgende:
Dus wat is er dan zo jammer?
(Los van wat het voor de medewerkers betekent.)
Vooral dat laatste, want ik kwam er ook maar zelden.
Maar weer meer leegstand of weer meer ramsjwinkels, nog minder variatie in het aanbod en toch een stukje traditie wat verloren gaat blijft jammer.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_158995661
Kunnen ze de La Place niet scheiden van V&D? Ik heb altijd de indruk dat die wel goed lopen?
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  Moderator zondag 10 januari 2016 @ 22:03:02 #57
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158997342
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 21:20 schreef Godshand het volgende:
Kunnen ze de La Place niet scheiden van V&D? Ik heb altijd de indruk dat die wel goed lopen?
Eeh ja, dat kan. Tenzij ze natuurlijk middenin de winkel zitten.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zondag 10 januari 2016 @ 23:08:20 #58
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159000062
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 21:20 schreef Godshand het volgende:
Kunnen ze de La Place niet scheiden van V&D? Ik heb altijd de indruk dat die wel goed lopen?
Met name de la place die bij sommige beneden zit kunnen ze pandjehak doen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159004218
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:34 schreef Injetta het volgende:
Ergens klopt er iets niet. Ineens is het vreselijk als V&D verdwijnt, een winkelketen waar we massaal uit weg blijven omdat het niet meer aantrekkelijk is.
Dus wat is er dan zo jammer?
(Los van wat het voor de medewerkers betekent.)
Dat er nu allerlei pauperzooi voor terugkomt, want het winkelbeeld niet bepaald opfleurt. Of vind jij die "executie verkoop" zaken die nu overal als paddenstoelen uit de grond schieten in goedkope panden mooi dan?
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159004394
quote:
99s.gif Op zondag 10 januari 2016 22:03 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Eeh ja, dat kan. Tenzij ze natuurlijk middenin de winkel zitten.
Het gaat om zakelijk scheiden natuurlijk. Er zijn een hoop La Place's welke zelfstandig langs de snelweg staan oid
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_159004405
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 21:20 schreef Godshand het volgende:
Kunnen ze de La Place niet scheiden van V&D? Ik heb altijd de indruk dat die wel goed lopen?
La Place :') dure rommel
  maandag 11 januari 2016 @ 17:09:14 #62
242879 Onnoman
The On And Only
pi_159017949
10 serieuze gegadigden voor overname.

zou me niet verbazen als het ahold gaat worden of metro group

http://www.nu.nl/ondernem(...)ten-overname-vd.html
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_159018143
Ahold, wat moeten die ermee?

Zal me niks verbazen als de partij kiezen die de meeste filialen overneemt, en dus het meeste geld inbrengt.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159018330
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 17:16 schreef W00fer het volgende:
Ahold, wat moeten die ermee?

Zal me niks verbazen als de partij kiezen die de meeste filialen overneemt, en dus het meeste geld inbrengt.
Ahold heeft in Amerika een vergelijkbaar concept als de La Place al lopen. Dus kan me voorstellen dat die een stel vestigingen daarvan in Nederland wel zien zitten.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159018600
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 17:23 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Ahold heeft in Amerika een vergelijkbaar concept als de La Place al lopen. Dus kan me voorstellen dat die een stel vestigingen daarvan in Nederland wel zien zitten.
Klopt maar je koopt niet alleen La Place maar ook V&D... Ik snap maar steeds niet dat mensen beginnen over La Place. Want het is V&D wat gered wordt, niet alleen La Place. Het simpelweg in twee hakken zal niet gaan, aangezien bijv in Eindhoven de La place (met buitenloket) al inpandig is. En de nieuwe eigenaar zal het hele pand overnemen, niet alleen dat hokje waarin La Place zit.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159018854
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 17:33 schreef W00fer het volgende:

[..]

Klopt maar je koopt niet alleen La Place maar ook V&D... Ik snap maar steeds niet dat mensen beginnen over La Place. Want het is V&D wat gered wordt, niet alleen La Place. Het simpelweg in twee hakken zal niet gaan, aangezien bijv in Eindhoven de La place (met buitenloket) al inpandig is. En de nieuwe eigenaar zal het hele pand overnemen, niet alleen dat hokje waarin La Place zit.
quote:
Geïnteresseerden hadden tot en met afgelopen zondag de tijd om een concreet voorstel in te dienen rond de overname van V&D en/of restaurantketen La Place.
Als Ahold een goed bod doet op alle uitpandige La Place's (les Places?) Dan is het voor bijv. een Kaufhof oid alweer interessanter om de rest van de V&D locaties te pakken.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159020031
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 17:43 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

[..]

Als Ahold een goed bod doet op alle uitpandige La Place's (les Places?) Dan is het voor bijv. een Kaufhof oid alweer interessanter om de rest van de V&D locaties te pakken.
Ik zie niet in hoe je alleen La Place kan kopen in praktische zin. Dan staat de rest van een pand te verpieteren en moet jij daar mooi weer gaan spelen. Ik kan me niet voorstellen dat daar iemand op zit te wachten om redelijk prijzig (want La Place is geen IKEA ontbijtje van 1 euro) te gaan eten. Broodje 5 euro, glas jus 3,50.
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator maandag 11 januari 2016 @ 18:33:18 #68
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159020140
Ja, er wordt nogal lyrisch gedaan over La Place. Hier in Eindhoven zit er een boven een bank en ik zie er nooit een hele grote drukte of zo. Ik ben er zelf trouwens in de kleine 10 jaar dat-ie er zit 0 keer geweest.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159020353
quote:
99s.gif Op maandag 11 januari 2016 18:33 schreef Cynix ® het volgende:
Ja, er wordt nogal lyrisch gedaan over La Place. Hier in Eindhoven zit er een boven een bank en ik zie er nooit een hele grote drukte of zo. Ik ben er zelf trouwens in de kleine 10 jaar dat-ie er zit 0 keer geweest.
Boven een bank, waar dan? In woensel?
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator maandag 11 januari 2016 @ 18:40:10 #70
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159020402
Yep, WCW, vlakbij de wél goed lopende McDonalds. :Y
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator maandag 11 januari 2016 @ 18:41:13 #71
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159020447
Trouwens, de bank op de begane grond is geloof ik ook al weg. Geen idee wat er nu zit. Een bedrijfje, geen winkel.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159023612
quote:
99s.gif Op maandag 11 januari 2016 18:33 schreef Cynix ® het volgende:
Ja, er wordt nogal lyrisch gedaan over La Place. Hier in Eindhoven zit er een boven een bank en ik zie er nooit een hele grote drukte of zo. Ik ben er zelf trouwens in de kleine 10 jaar dat-ie er zit 0 keer geweest.
Concept heeft zeker toekomst (minus de slechtst lopende filialen). Zal zo nog enkele tientallen miljoenen bij verkoop opleveren.
pi_159023973
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:47 schreef Soho het volgende:

[..]

V&D krijgt zo'n 1,5 miljoen bezoekers per week, dus dat massaal wegblijven valt wel mee.
En die kopen ook allemaal iets?
Als dat zo is, waarom is ie dan failliet?
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_159024133
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 20:37 schreef Injetta het volgende:

[..]

En die kopen ook allemaal iets?
Als dat zo is, waarom is ie dan failliet?
Leeggezogen door de corporate raiders. Net als vele andere ketens.
Dat zal de toekomst ons leren. Als de puzzelstukjes uitgezocht zijn en in elkaar gaan vallen.
De roofridders hebben dat gedaan. En wij keken toe en deden niets.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159024245
De La Place naast de A9 en Mc Donalds was meteen vanaf het faillissement dicht.
BTW, van nostalgie en leuk voor het straatbeeld kan zo'n bedrijf dus niet leven.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_159024253
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 18:29 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ik zie niet in hoe je alleen La Place kan kopen in praktische zin. Dan staat de rest van een pand te verpieteren en moet jij daar mooi weer gaan spelen. Ik kan me niet voorstellen dat daar iemand op zit te wachten om redelijk prijzig (want La Place is geen IKEA ontbijtje van 1 euro) te gaan eten. Broodje 5 euro, glas jus 3,50.
Volgens mij heeft/had la place ook z'n eigen ontbijt, iets duurder dan de hema maar wel beter.
Tap tap tap
pi_159024277
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 20:37 schreef Injetta het volgende:

[..]

En die kopen ook allemaal iets?
Als dat zo is, waarom is ie dan failliet?
Nee dat zijn de bezoekersaantallen. Afhankelijk van het filiaal ligt de conversie (het aantal mensen dat wel iets koopt) tussen de 25 - 33 procent.
pi_159031398
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 18:29 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ik zie niet in hoe je alleen La Place kan kopen in praktische zin. Dan staat de rest van een pand te verpieteren en moet jij daar mooi weer gaan spelen. Ik kan me niet voorstellen dat daar iemand op zit te wachten om redelijk prijzig (want La Place is geen IKEA ontbijtje van 1 euro) te gaan eten. Broodje 5 euro, glas jus 3,50.
Nou, dan koop je alleen de zelfstandige filialen. Kon je daar zelf nou echt niet op komen?

De partij die (misschien) V&D koopt zal ook niet alle filialen overnemen. Want waarom zou je winkels willen hebben die de afgelopen jaren geen enkele keer winst gemaakt hebben?
  Moderator dinsdag 12 januari 2016 @ 00:22:23 #79
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159031480
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 00:16 schreef k_man het volgende:
Want waarom zou je winkels willen hebben die de afgelopen jaren geen enkele keer winst gemaakt hebben?
Eeh, als je iets met het pand wilt doen wat wél winst oplevert?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159031491
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 00:22 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Eeh, als je iets met het pand wilt doen wat wél winst oplevert?
Waarom zou je dan de naam V&D overnemen? Dan stap je zelf naar de verhuurder toe.
  Moderator dinsdag 12 januari 2016 @ 00:23:28 #81
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159031497
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 00:23 schreef k_man het volgende:

[..]

Waarom zou je dan de naam V&D overnemen? Dan stap je zelf naar de verhuurder toe.
Dat lijkt me ook het handigste ja.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159031513
Wat moet je met V&D? Misschien is de naam nog iets waard.

Verder zit er niks van waarde in en kun je beter van scratch beginnen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 12 januari 2016 @ 01:10:12 #83
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159032008
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 20:24 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Concept heeft zeker toekomst (minus de slechtst lopende filialen). Zal zo nog enkele tientallen miljoenen bij verkoop opleveren.
op zijn best, want als er voor V&D geen toekomst meer is vast een groot deel van de verkoopunten van La Place weg, dat is het nadeel dat het op veel plekken diep in de V&D zit ingebakken
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 12 januari 2016 @ 07:28:14 #84
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159033503
de reden dat men euro ontbijtjes heeft is om mensen naar de winkel te lokken.

Het zou mooi zijn als bedrijf die La Place overneemt dit toepast in de bestaande panden van V&D.

Dan heb ik het niet over de losse La place locaties.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 07:37:00 #85
78680 Nielsch
zie signature
pi_159033540
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 00:22 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Eeh, als je iets met het pand wilt doen wat wél winst oplevert?
Dat was onderdeel van het probleem: die investeringsmaatschappij die V&D gekocht had heeft de hele vastgoedportefeuille van V&D al jaren geleden verkocht om zo de investering terug te verdienen. Daardoor betaalde V&D al jarenlang een hoge huur.

Neemt niet weg dat het ook al slecht met V&D ging toen ze nog zelfstandig waren en wel hun eigen vastgoed hadden.

[ Bericht 9% gewijzigd door Nielsch op 12-01-2016 07:42:42 ]
zie ondertitel
  dinsdag 12 januari 2016 @ 07:44:48 #86
78680 Nielsch
zie signature
pi_159033589
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 00:24 schreef Cracka-ass het volgende:
Wat moet je met V&D? Misschien is de naam nog iets waard.

Verder zit er niks van waarde in en kun je beter van scratch beginnen.
Waarschijnlijk komt er in het pand van Utrecht gewoon een Primark.

Zou liever een Marks & Spencer zien, maar dat zal wel niet.
zie ondertitel
pi_159033967
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 20:47 schreef Soho het volgende:

[..]

Nee dat zijn de bezoekersaantallen. Afhankelijk van het filiaal ligt de conversie (het aantal mensen dat wel iets koopt) tussen de 25 - 33 procent.
Bij een aantal winkelcentra fungeert de V&D ook als toegang tot de rest van het winkelcentrum. Vind het niet raar dat er heel veel bezoekers zijn. Maar het gaat om het verkopen van spullen en dat lukt blijkbaar niet.
Vervolgens wordt Jan Modaal geinterviewd in het nieuws en kopen ze ineens allemaal afgeprijsde rotzooi bij de V&D wat ze tot voor kort niet nodig hadden. We blijven wel Nederlanders he.........
pi_159034087
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 01:10 schreef rubbereend het volgende:

[..]

op zijn best, want als er voor V&D geen toekomst meer is vast een groot deel van de verkoopunten van La Place weg, dat is het nadeel dat het op veel plekken diep in de V&D zit ingebakken
Valt mee: van de ruim 250 vestigingen liggen er 55 in een V&D.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 11:57:53 #89
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_159037253
Ik begrijp ook niet zo goed waarom je als biedende partij V&D nog zou willen hebben.
Het lijkt me niet dat V&D als warenhuisketen op deze manier verder kan gaan.

Er leeft bij veel mensen een soort van sentiment en misschien niet geheel onterecht, V&D is voor veel mensen toch een deel van hun jeugd. Wie is er niet groot mee geworden?
Ikzelf in ieder geval wel, bij het winkelen werd er steevast een bezoek gebracht aan de plaatselijke V&D.

Financieel gezien is het al jaren een zinkend schip dat ook onder de Vendex vlag al tijden slecht draaide, dit werd opgevangen door de andere, wel goed draaiende ketens van het Vendexconcern.
Na de vakkundige ''sloop'' van Vendex KBB door KKR is V&D, als een van de laatste ketens, voor veel te veel geld verkocht aan Sun Capital, die er nu na het investeren van miljoenen geen brood meer in ziet.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 12 januari 2016 @ 12:02:02 #90
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159037317
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 08:41 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Valt mee: van de ruim 250 vestigingen liggen er 55 in een V&D.
ow dat valt nog mee, maar hoeveel % van de omzet is dat?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159037853
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 11:57 schreef Pielemenneke het volgende:
Ik begrijp ook niet zo goed waarom je als biedende partij V&D nog zou willen hebben.
Het lijkt me niet dat V&D als warenhuisketen op deze manier verder kan gaan.

Er leeft bij veel mensen een soort van sentiment en misschien niet geheel onterecht, V&D is voor veel mensen toch een deel van hun jeugd. Wie is er niet groot mee geworden?
Ikzelf in ieder geval wel, bij het winkelen werd er steevast een bezoek gebracht aan de plaatselijke V&D.

Financieel gezien is het al jaren een zinkend schip dat ook onder de Vendex vlag al tijden slecht draaide, dit werd opgevangen door de andere, wel goed draaiende ketens van het Vendexconcern.
Na de vakkundige ''sloop'' van Vendex KBB door KKR is V&D, als een van de laatste ketens, voor veel te veel geld verkocht aan Sun Capital, die er nu na het investeren van miljoenen geen brood meer in ziet.
Welnee, V&D is gekocht voor een schijntje. Het bedrag wat La Place waard was, V&D kregen ze er gratis bij.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 13:16:03 #92
64792 Mryc
play me one more song
pi_159038867
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 13:00 schreef Pindasoepje het volgende:
Hier in den haag in het winkelcentrum Leyweg zit er naast de Action een Big Bazaar en eronder nog een wibra en er vlak naast nog een op is op. Loopt allemaal best goed hoor. Dat stukje houdt het hele winkelcentrum levend. Er zat ook een v&d aan de andere kant van het cetrum maar die is nu al een jaar helaas weg
http://denhaagfm.nl/2016/(...)stand-van-nederland/
  dinsdag 12 januari 2016 @ 13:36:57 #93
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_159039354
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 12:29 schreef Soho het volgende:

[..]

Welnee, V&D is gekocht voor een schijntje. Het bedrag wat La Place waard was, V&D kregen ze er gratis bij.
70 miljoen dacht ik, en dat voor een keten die door de banken veel lager gewaardeerd was, en zelfs door, ik meen de Rabobank op Eur 0,- gewaardeerd was.
pi_159041113
quote:
Buiten het overdekte gedeelte is het ook 1 grote treurnis daar inderdaad maar dat is al jaren zo. Eigenlijk zouden ze beter het grootste gedeelte buiten afbreken, compacter maken en het overdekte gedeelte zo laten. Ook al zie je daar nu ook regelmatig leegstand.

Het idee dat die wijk een mix zou worden van lagere, midden en hogere inkomens is mislukt waardoor retail het daar heel lastig heeft.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 15:03:36 #95
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_159041337
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 18:29 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ik zie niet in hoe je alleen La Place kan kopen in praktische zin. Dan staat de rest van een pand te verpieteren en moet jij daar mooi weer gaan spelen. Ik kan me niet voorstellen dat daar iemand op zit te wachten om redelijk prijzig (want La Place is geen IKEA ontbijtje van 1 euro) te gaan eten. Broodje 5 euro, glas jus 3,50.
Je koopt dan ook de formule, niet de locatie. Die kan je makkelijk verplaatsen.
pi_159041569
Horeca in het middensegment is wel een markt voor, La Place is op sommige punten zeker niet goedkoop. (mini bakje salade voor ¤ 3,95 bijvoorbeeld) maar ze hebben op zich genoeg assortiment dat zo aanspreekt dat het toch altijd wel redelijk vol zit bij La Place.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 15:43:37 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159042421
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 15:13 schreef Ericr het volgende:
Horeca in het middensegment is wel een markt voor, La Place is op sommige punten zeker niet goedkoop. (mini bakje salade voor ¤ 3,95 bijvoorbeeld) maar ze hebben op zich genoeg assortiment dat zo aanspreekt dat het toch altijd wel redelijk vol zit bij La Place.
La Place is geen middensegment in de horeca
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159042801
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 15:13 schreef Ericr het volgende:
Horeca in het middensegment is wel een markt voor, La Place is op sommige punten zeker niet goedkoop. (mini bakje salade voor ¤ 3,95 bijvoorbeeld) maar ze hebben op zich genoeg assortiment dat zo aanspreekt dat het toch altijd wel redelijk vol zit bij La Place.
La Place is gewoon het lagere segment in de horeca.
FR1908
pi_159043022
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

La Place is geen middensegment in de horeca
Voor de snelle hap wel, het is niveau lunchrestaurant. Niet het niveau snackbar. De kwaliteit is dan wel laag maar assortiment is vergelijkbaar met middensegment lunchttent.
pi_159044707
La Place zal op termijn ook wel iets met z'n prijzen moeten doen wil het daar nog volle bak worden.
Friettent dikke Willie, met Willie
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')