abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_158900176
registreer om deze reclame te verbergen
V&d is zojuist failliet verklaart

2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiŽle zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geÔnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiŽle belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Cafť’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:06:26 #2
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158900657
Propjes in schoenen hebben een reden ja :)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158900734
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu. Sommige artikelen hebben een duidelijk afprijzingssticker maar kocht net nog iets zonder sticker met daarop een reguliere prijs. Kreeg 40% korting, prima natuurlijk maar nergens was in de schappen te zien dat er iets van die artikelen was afgeprijsd.
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:12:22 #4
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158900835
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:09 schreef Ericr het volgende:
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu.
Dat is het altijd al geweest ;)
So we just called him Fred
pi_158900858
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:09 schreef Ericr het volgende:
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu. Sommige artikelen hebben een duidelijk afprijzingssticker maar kocht net nog iets zonder sticker met daarop een reguliere prijs. Kreeg 40% korting, prima natuurlijk maar nergens was in de schappen te zien dat er iets van die artikelen was afgeprijsd.
En dan zal er denkelijk nog winst op zijn, dus afdingen had misschien ook nog gelukt!
pi_158901062
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:12 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Dat is het altijd al geweest ;)
Dat is waar, bij de kassa vroeger ook vaak genoeg meegemaakt dat iets een andere prijs had dan in het schap. Sticker plakken is zeker te moeilijk. Maar vermoed dat nu veel meer is afgeprijsd dan voorheen alleen zeggen die mutsen bij de kassa dat alleen met een sticker afgeprijsd is. Dus zoek het zelf maar uit.
pi_158901281
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:09 schreef Ericr het volgende:
Lekker ondoorzichtig hoe ze afprijzen nu. Sommige artikelen hebben een duidelijk afprijzingssticker maar kocht net nog iets zonder sticker met daarop een reguliere prijs. Kreeg 40% korting, prima natuurlijk maar nergens was in de schappen te zien dat er iets van die artikelen was afgeprijsd.
De prijstang was nog niet uitgevonden daar? Of desnoods een a4'tje op het schap hangen met "deze artikelen krijgen 40%" korting.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158901527
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:28 schreef W00fer het volgende:

[..]

De prijstang was nog niet uitgevonden daar? Of desnoods een a4'tje op het schap hangen met "deze artikelen krijgen 40%" korting.
En alles blijft in dat schap staan?
Zou men niet geneigd zijn zelf een sticker te plakken of iets in een ander schap te plaatsen?
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:37:28 #9
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158901534
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:19 schreef Ericr het volgende:
Maar vermoed dat nu veel meer is afgeprijsd dan voorheen alleen zeggen die mutsen bij de kassa dat alleen met een sticker afgeprijsd is. Dus zoek het zelf maar uit.
Nee, er is geen sprake van een extra uitverkoop. De reguliere uitverkoop is nu bezig, alleen ontbreekt het aan "Prijzencircus" promotiemateriaal, aangezien ze door het faillissement ook geen folders etc kunnen laten maken.
So we just called him Fred
pi_158901576
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:37 schreef FredvZ het volgende:

[..]

aangezien ze door het faillissement ook geen folders etc kunnen laten maken.
Erg is dat zeg, zouden de folder makers de volgende zijn?
  donderdag 7 januari 2016 @ 15:51:06 #11
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_158901973
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:38 schreef john2406 het volgende:

[..]

Erg is dat zeg, zouden de folder makers de volgende zijn?
De hele wereld stort in elkaar door mijn nee/nee sticker.
Sorry. :@
#ivorytowerlivesmatter
pi_158902023
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:51 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

De hele wereld stort in elkaar door mijn nee/nee sticker.
Sorry. :@
Alles is volgens mij met elkaar verweven, als een uurwerkje, neem een tandwieltje eruit en het zou kunnen doordraaien.
Voor hoelang en neemt een ander tandwieltje het over ja of nee?
pi_158903673
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:19 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dat is waar, bij de kassa vroeger ook vaak genoeg meegemaakt dat iets een andere prijs had dan in het schap. Sticker plakken is zeker te moeilijk. Maar vermoed dat nu veel meer is afgeprijsd dan voorheen alleen zeggen die mutsen bij de kassa dat alleen met een sticker afgeprijsd is. Dus zoek het zelf maar uit.
Vlak voor het faillissement nog voor een schap gestaan met iets dat ik wellicht wilde hebben. Geen prijs op het schap, geen prijs op het product, niemand in de buurt om het te vragen en een kassa aan de andere kant van de verdieping met een rij ervoor.
Ik heb het dus laten staan en het uiteindelijk bij de Blokker gekocht.
Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon een prijsje op het schap te hangen.
A mind with a heart of it's own
pi_158903975
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 16:48 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Vlak voor het faillissement nog voor een schap gestaan met iets dat ik wellicht wilde hebben. Geen prijs op het schap, geen prijs op het product, niemand in de buurt om het te vragen en een kassa aan de andere kant van de verdieping met een rij ervoor.
Ik heb het dus laten staan en het uiteindelijk bij de Blokker gekocht.
Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon een prijsje op het schap te hangen.
En als er iemand in de buurt was geweest, was die dan niet gevlucht voor jou, daar het uitzag als zou je iets te doen voor hem hebben?
Ik heb het vaak genoeg meegemaakt hoor, heb ook al een volle winkelwagen aan de kassa laten staan, als ze niet willen krijgen ze dubbel werk van me.
pi_158915788
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 15:37 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Nee, er is geen sprake van een extra uitverkoop. De reguliere uitverkoop is nu bezig, alleen ontbreekt het aan "Prijzencircus" promotiemateriaal, aangezien ze door het faillissement ook geen folders etc kunnen laten maken.
Het prijzencircus was altijd in maart en september, dit is gewoon opruiming.
pi_158921155
De hele sfeer is gewoon bagger daar, is het ook al jaren. Geen gezellige winkel om in te lopen. Grauw en saai.
pi_158921447
Ik ga het prijzencircus wel missen ;(
Tap tap tap
pi_158921514
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  vrijdag 8 januari 2016 @ 09:18:40 #19
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158922112
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 08:15 schreef CherryLips het volgende:
Ik ga het prijzencircus wel missen ;(
ik ook
  vrijdag 8 januari 2016 @ 09:52:18 #20
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158922596
Prijzencircus :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  vrijdag 8 januari 2016 @ 10:53:08 #21
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158923553
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 09:52 schreef Zelfscanner het volgende:
Prijzencircus :')
beter als een echt circus waren dieren worden mishandeld in plaats van leveranciers.
pi_158923626
quote:
Zou een mooie invulling van de winkels zijn.

quote:
today Hudson's Bay Company owns and operates retail stores throughout Canada, Germany, Belgium and the United States with Galeria Kaufhof, Hudson's Bay, Home Outfitters, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue and Saks Fifth Avenue OFF 5TH.
Afgelopen jaar in NY in Lord & Taylor en Saks geweest. Da's een niveautje hoger dan V&D, zeg maar. Vergelijkbaar met Bijenkorf.
pi_158923851
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 10:57 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Zou een mooie invulling van de winkels zijn.

[..]

Afgelopen jaar in NY in Lord & Taylor en Saks geweest. Da's een niveautje hoger dan V&D, zeg maar. Vergelijkbaar met Bijenkorf.
Klopt hun site net bekeken ziet er goed uit.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_158924024
In FD gaf men ook aan dat Hudson Bay mooi de La Place kan integreren in de Kaufman fillialen ik schat de kans vrij groot in dat HB een groot deel gaat overnemen, verwacht vooral dat ze wel interesse hebben in de fillialen, je ziet dat er in Nederland nog steeds een positie is voor luxe winkelen, vooral in het kleding segment.
pi_158924063
Maar Kaufhof is toch een Duitse V&D? En die loopt nog wel goed?
Tap tap tap
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')