FOK!forum / Ouder(s) / Draagtopic #157
NotTheSamedonderdag 7 januari 2016 @ 13:49
Welkom in het draagtopic! Hier kun je terecht voor alles wat met het dragen van je kindje te maken heeft.

2XguMP4.gif

Waarom dragen?
SPOILER
Het dragen van je baby in een draagdoek of ergonomische drager heeft voordelen voor zowel ouder als kind. Je kindje voelt zich warm en geborgen, hoort je hartslag en ligt in een natuurlijke gebogen houding – net als in de baarmoeder. De behoefte aan contact met de moeder na de geboorte wordt op deze manier vervuld, maar is niet voorbehouden aan de moeder. Het mooie van dragen is dat het ook aan de vader de mogelijkheid biedt om geborgenheid aan zijn kind te bieden.
Baby’s die worden gedragen blijken opvallend minder te huilen. Bij ongemak als krampjes kan de draagdoek uitkomst bieden: door je kindje buik-tegen-buik te dragen geef je een natuurlijke darmmassage.
Verder wordt de ontwikkeling van spieren en gewrichten gestimuleerd door de zogenaamde kikkerhouding die met een draagdoek gemakkelijk te maken is.
Kinderen die al wat ouder zijn kunnen vanuit een draagdoek goed contact maken met de wereld om hen heen – ze bevinden zich op dezelfde hoogte als volwassenen en zien en horen de mensen praten, wat weer goed is voor de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling. Maar worden de prikkels even te veel, dan kan een kindje zich goed afsluiten door tegen mama of papa aan in slaap te vallen.

Het grootste voordeel voor de dragende ouder is, naast de heerlijke nabijheid van je kleintje, het praktische aspect. Je hebt je handen vrij voor het huishouden of de zorg voor oudere kinderen. Voor vaders kan een draagdoek een goed troosthulpmiddel zijn.

Een groot misverstand is dat je je baby kunt verwennen door hem of haar veel bij je te dragen. Dit is niet het geval. Baby’s die veel aandacht krijgen ontwikkelen zich juist op veel gebieden beter.
Ok, dragen, maar waarmee dan?
SPOILER
Er zijn verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen: draagdoeken of ergonomische babydragers.

Draagdoeken
Draagdoeken kunnen rekbaar of geweven zijn.

Rekbare doeken zijn zacht en comfortabel, en vooral fijn als je baby nog niet zo groot is. Daarna kunnen ze, door het meerekken, te weinig steun geven waardoor het dragen zwaar aan kan voelen. Een bekend merk rekbare doek is bijvoorbeeld de Tricot Slen.

Geweven doeken zijn de meest ergonomische optie, voor zowel jou als je baby. Het gewicht van je kindje wordt optimaal verdeeld en de draagdoek vormt zich altijd volledig naar jouw lichaam en dat van je kind. Met een geweven doek kun je buik-, rug- en heupdragen. Er is een enorme keuze in geweven doeken – verschillende stofsamenstellingen (100% katoen, katoen met wol, of linnen, of bamboe, of…), kleuren en patronen, en lengtes. Van welk materiaal je een doek neemt en van welk merk die dan is, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Een katoenen doek is vaak wel een fijne doek om mee te beginnen.
De meest gebruikte knoop bij pasgeboren baby’s is de Front Wrap Cross Carry (FWCC). Hiervoor heb je een doek in maat 5 nodig als je zelf maat 34 of kleiner hebt, een maat 6 als je kledingmaat 36 tot en met 44/46 hebt, en een maat 7 als je eigen kledingmaat 46/48 of groter is.
Doeken in maat 3 of 4 kunnen bij bepaalde knopen worden gebruikt om te rugdragen. Zie ‘Welke verschillende soorten knopen zijn er?’ voor een verwijzing naar instructiefilmpjes met verschillende doekmaten.

Ergonomische dragers
Ergonomische dragers zijn voorgevormd en hoef je dus niet te knopen. Hierdoor zijn ze vaak wat handiger in gebruik. Sommige dragers werken met een kliksysteem, andere met klittenband of gespen. Een draagconsult kan je helpen om te bepalen wat bij jou (en je partner) past. Merken van ergonomische dragers zijn onder andere Ergobaby, Manduca, Tula en Bondolino. Dragers van BabyBjörn en Chicco zijn niet ergonomisch. Je ziet in het onderstaande plaatje duidelijk het verschil:

jtxvnb.jpg

De beentjes bungelen en de baby zit niet in de kikkerhouding. Er hangt te veel gewicht aan het heupgewricht. De zo belangrijke kikkerhouding (knietjes hoger dan de heupjes, bol ruggetje) is bij dit soort voorgevormde dragers niet te bereiken door het harde rugpand. Daarnaast kan een baby die met het gezicht naar voren zit zich niet afsluiten als er te veel prikkels zijn.

Hulp nodig bij het bepalen wat er bij jou en je partner past op draaggebied? Kijk op de website draagdoek.startpagina.nl om te zien waar er bij jou in de buurt een draagconsulent te vinden is.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een doek?
SPOILER
Eigenlijk is het heel simpel: het belangrijkste is dat je de doek mooi vindt. Doeken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, uiteenlopend van ongeveer 50 euro voor een Little Frog of Yaro, tot honderden euro's voor exclusieve doeken van Oscha of Woven Wings. Het is aan jou om te bepalen wat je aan een doek uit wilt geven.
Bepaal de lengte van de doek die je wilt en de stofsamenstelling, en ga los op alle mooie kleuren en patronen die er zijn! Pas op: doeken werken verslavend...
Welke verschillende soorten knopen zijn er?
SPOILER
Een heleboel! Direct vanaf de geboorte kun je beginnen met een Front Wrap Cross Carry. Ook rugdragen is in principe al vrij snel mogelijk, maar enige ervarenheid met knopen is hierbij wel gewenst, plus dat je je kindje minder goed in de gaten kan houden.
Andere bekende knopen zijn de Front Cross Carry, Rucksack, Double Hammock… Op de website www.wrapyouinlove.com vind je onder het kopje ‘tutorials’ heel veel instructiefilmpjes, ingedeeld naar de lengte van de doek die je ervoor nodig hebt.
Wat trek ik mijn kindje aan in de draagdoek?
SPOILER
Onthoud dat de doek zelf ook een laag stof is. Verder kun je de volgende richtlijn aanhouden:
Rond het vriespunt: jasje + sjaal + muts en (half) onder je jas
Rond de 5 graden: jasje + sjaal + muts
Rond de 10 graden: dun jasje of vestje aan
Rond de 15 graden: normale kleertjes aan
Rond de 20 graden: luchtige kleertjes aan
Rond de 25 graden: alleen een rompertje aan
Boven de 30 graden: niet meer in de draagdoek

Bron: http://durftedragen.nl/wa(...)aan-in-de-draagdoek/


[ Bericht 98% gewijzigd door SQ op 08-01-2016 09:29:50 ]
NotTheSamedonderdag 7 januari 2016 @ 13:50
Ik twijfel of ik mijn doekjes moet gaan verkopen.
Ik pak toch makkelijker de Tula momenteel. Net ook verbreders besteld omdat de van-knie-tot-knie steun toch krapaan word en ik hem voor een Toddler nog te klein vind.

Is er interesse in:
* Girasol Blueberry by Wearababy maat 6(katoen, kan nog wat liefde gebruiken) ¤100,=

* Oscha Orion Maya maat 5 (katoen/wol, ingedragen en heerlijk zacht!) ¤160,=

* Ellevill Paisley Liberty maat 6
(Katoen/linnen volgens mij, super zacht, met de bekende Ellevillhaaltjes) ¤100,=
groofskendezoveelstedonderdag 7 januari 2016 @ 18:41
Wil hem graag van je overkopen Dyre. Zie pm!
GotCdonderdag 7 januari 2016 @ 21:27
SPOILER
FB_IMG_1452197964875_zps64btauzp.jpg
pinquitdonderdag 7 januari 2016 @ 21:57
<3
En yaay een groene Vesper, wat is ie moooi!!!
GotCdonderdag 7 januari 2016 @ 21:59
Ik vind het ook een supermooie kleur O+ Groen O+
Mabawa.donderdag 7 januari 2016 @ 22:34
Hij is echt prachtig! O+
Cassandra87donderdag 7 januari 2016 @ 22:36
Vesper komt steeds hoger op mijn must have lijstje te staan O+ zijn ze een beetje newborn proof? (of nou ja lichtgewicht proof, met drie maanden ben je niet echt newborn meer hé
Moppertdonderdag 7 januari 2016 @ 23:15
Oh absoluut, ze zijn geweldig :D
Cassandra87donderdag 7 januari 2016 @ 23:33
Ik had me opgegeven voor een testdoek. Kleine kans met zoveel animo maar wie weet O+
MissBlissvrijdag 8 januari 2016 @ 00:09
Echt prachtig Gotc! O+
Groen O+
Macka66vrijdag 8 januari 2016 @ 00:31
MissBliss, ik ben het met Moppert eens dat je in een draagconsult veel beter geholpen kan worden dan via een mail met een foto. (Als je tenminste niet alleen gevraagd hebt hoe je knoop eruit zag. Maar ook dan is er nog wel wat handigs en prettigs te leren.)
Enige tip die ik nu voor je heb: zorg dat het midden van de doek over je schouderkop valt, en sla dan de doek terug omhoog. De spanning draag je met het benige gedeelte van je schouder, vanaf waar je bh bandje ongeveer loopt tot iets over je schouderkop. Op die plek zou je doek dus ook moeten zijn, en zeker niet verder richting je nek.
onomatopeevrijdag 8 januari 2016 @ 08:36
Prachtig GotC O+

quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2016 19:40 schreef Moppert het volgende:
Misschien even een berichtje sturen of ze deze doek nog hebben!

Je hebt hooguit iets langere staarten maar dat kan je netjes op een andere manier afknopen.
Ik vind het zelf totaal niet storend om langere staarten te hebben.
(zeker ook omdat een groter kind ook steeds meer stof gebruikt, en met rugdragen ook.)
Oh goed punt dat een groter kind + met rugdragen ook steeds meer stof gebruikt wordt! In dat geval kies ik gewoon voor een 6 denk ik :)

quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2016 21:03 schreef klaprooss het volgende:

[..]

Ik heb nog als het goed is een 6 liggen :p
Echt! Zou je er eventueel vanaf willen, of is dit brutaal en niet wat je impliceerde? :@ :+ We hebben nu net een andere doek besteld dus wil voor de zekerheid even checken of een 6 idd voor ons allebei goed is, maar zoja, dan zou ik daar wel in geīnteresseerd zijn :)
klaproossvrijdag 8 januari 2016 @ 09:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 08:36 schreef onomatopee het volgende:
Prachtig GotC O+

[..]

Oh goed punt dat een groter kind + met rugdragen ook steeds meer stof gebruikt wordt! In dat geval kies ik gewoon voor een 6 denk ik :)

[..]

Echt! Zou je er eventueel vanaf willen, of is dit brutaal en niet wat je impliceerde? :@ :+ We hebben nu net een andere doek besteld dus wil voor de zekerheid even checken of een 6 idd voor ons allebei goed is, maar zoja, dan zou ik daar wel in geīnteresseerd zijn :)
Ja! Ik ben van Vesper :). Ik heb een maat 6. En ook een maat 7 maar dat is een second vanwege een verdikking. Als je even contact zoekt via de vesper facebook en een berichtje stuurt via de chat kan ik eventueel een foto sturen van de verdikking en locatie op de doek.
klaproossvrijdag 8 januari 2016 @ 10:04
GotC O+ O+
MissBlissvrijdag 8 januari 2016 @ 11:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 00:31 schreef Macka66 het volgende:
MissBliss, ik ben het met Moppert eens dat je in een draagconsult veel beter geholpen kan worden dan via een mail met een foto. (Als je tenminste niet alleen gevraagd hebt hoe je knoop eruit zag. Maar ook dan is er nog wel wat handigs en prettigs te leren.)
Enige tip die ik nu voor je heb: zorg dat het midden van de doek over je schouderkop valt, en sla dan de doek terug omhoog. De spanning draag je met het benige gedeelte van je schouder, vanaf waar je bh bandje ongeveer loopt tot iets over je schouderkop. Op die plek zou je doek dus ook moeten zijn, en zeker niet verder richting je nek.
Dank je! Nee, ik heb niet alleen gevraagd of mijn knoop goed was, ik heb juist gevraagd of een consult nuttig was voor mij en mijn klachten uitgelegd.
Ik ga dit weekend weer knopen en dan extra goed letten met hoe de doek over mijn schouders valt :)
GotCvrijdag 8 januari 2016 @ 11:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 10:04 schreef klaprooss het volgende:
GotC O+ O+
O+ Dankzij jouw doeken!
onomatopeezaterdag 9 januari 2016 @ 18:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 09:57 schreef klaprooss het volgende:

[..]

Ja! Ik ben van Vesper :). Ik heb een maat 6. En ook een maat 7 maar dat is een second vanwege een verdikking. Als je even contact zoekt via de vesper facebook en een berichtje stuurt via de chat kan ik eventueel een foto sturen van de verdikking en locatie op de doek.
Oh, jippie, wat fijn! Ik stuur je zo direct een bericht :)
MevrouwCactuszaterdag 9 januari 2016 @ 18:29
Vesper is echt zo mooi he O+ Ik zou er bijna doeken voor gaan gebruiken, maar ik heb er zo niet het geduld voor he :)
-Springzaterdag 9 januari 2016 @ 19:36
Vandaag een consult gehad en eindelijk de ruck geleerd. O+

20160109_192946.jpg

Nu oefenen.
Selvariazondag 10 januari 2016 @ 10:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 09:57 schreef klaprooss het volgende:

[..]

Ja! Ik ben van Vesper :). Ik heb een maat 6. En ook een maat 7 maar dat is een second vanwege een verdikking. Als je even contact zoekt via de vesper facebook en een berichtje stuurt via de chat kan ik eventueel een foto sturen van de verdikking en locatie op de doek.
Mag ik heel brutaal als tweede in de rij aansluiten als Ono hem niet wil? :@ Ik heb mijn Oscha afgelopen week verkocht en ben op zoek naar iets nieuws en deze is echt prachtig. O+

Spring, leuk dat je een consult hebt gehad! Ik heb N. tegenwoordig zo op mijn rug, ook na een consult, geweldig vindt ze het. O+
klaproosszondag 10 januari 2016 @ 11:59
Selvaria, Dat is goed O+.

Spring! Ziet er goed uit! :D
Chantyzondag 10 januari 2016 @ 13:07
Spring wat een schatje ook O+
GotCzondag 10 januari 2016 @ 13:11
Spring O+
Burdiezondag 10 januari 2016 @ 14:07
Spring O+.
je moet dan alleen wel je haar anders doen :P
Selvariazondag 10 januari 2016 @ 14:17
:D

Ik loop standaard rond met een drolknot op mijn hoofd als N. op mijn rug zit, anders heb ik geen haar eer over aan het einde van de wandeling. :')

Jaaa, de Tula past nu eindelijk echt! Het heeft net geen 8 maanden geduurd, maar wiehoe!
-Springzondag 10 januari 2016 @ 14:54
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 14:07 schreef Burdie het volgende:
Spring O+.
je moet dan alleen wel je haar anders doen :P
Ik vroeg me al af waarom ze steeds dr speen eruit nieste. :D
Cassandra87zondag 10 januari 2016 @ 23:11
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 23:33 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik had me opgegeven voor een testdoek. Kleine kans met zoveel animo maar wie weet O+
G en ik mogen testen O+
Super tof Klaprooss, ben heel benieuwd O+
klaproosszondag 10 januari 2016 @ 23:31
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 23:11 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

G en ik mogen testen O+
Super tof Klaprooss, ben heel benieuwd O+
O+
MissBlisszondag 10 januari 2016 @ 23:51
Yaaay, ik mag ook testen, superleuk! *O*
Lamb29maandag 11 januari 2016 @ 00:33
Woh die groene vesper is prachtig idd! (Ik hartje groen)
Cassandra87maandag 11 januari 2016 @ 08:05
Ok, vandaag de storchenwiege gebruikt, over mijn jas. Ik krijg het rugpand echter maar half over zijn rug heen. Wat doe ik fout? Heb nu t slaapkapje gebruikt als verlenging, en ondersteunt met mijn hand. Honderd meter verderop zat zijn hoofdje te hoogte van mijn borsten :') dus we moeten nog even oefenen.. Het werkt wel makkelijk zo, maar ik krijg hem er nog niet lekker in. Is een marsupi of bondolino makkelijker?
Moppertmaandag 11 januari 2016 @ 08:24
Nee die zijn in gebruik hetzelfde eigenlijk, ik weet niet wat je fout doet als ik het niet zie. ik denk gewoon niet goed aangespannen, ook met een drager is dat heel belangrijk.
Mineolamaandag 11 januari 2016 @ 08:28
Ik knoop hem altijd onder mijn jas, misschien dat dat nog helpt Cassandra?
En zit G wel dicht genoeg tegen je aan als het rugpand maar zo laag komt? Ik herken dat niet iig. Dat uitzakken wel, dat krijg ik bij niet strak genoeg geknoopt.
Cassandra87maandag 11 januari 2016 @ 08:57
Ik knoop bewust over mijn jas, omdat ik maar 100 meter hoef te lopen, en ik daarna direct door kan naar het werk, het is echt, schoenen uit, melk in de koelkast, jasje van G uit, kind in de box, en door naar het werk. Maar ik was vanochtend wat haastig, eerste werkdag, verslapen ;( ga vanavond even goed en rustig oefenen :D
Moppertmaandag 11 januari 2016 @ 09:02
Maar je kan de storch toch ook af doen terwijl je jas aan is?
Dot.maandag 11 januari 2016 @ 09:06
Hoe dik is G z'n jasje? Met iets meer dan een vestje kreeg ik het rugpand ook niet netjes. Dan trok ik het jasje mee omhoog zeg maar. En anders kun je het vestje vasthouden terwijl je het rugpand recht trekt.
Cassandra87maandag 11 januari 2016 @ 09:13
Nee als mijn jas aan is kom ik niet bij de klip denk ik?
G heeft een te groot berenpakje. Maar als ik m onder mijn jas bevestig hoeft hij geen jas aan, is een kwestie van vogelen vanavond dus :s)
mousemickymaandag 11 januari 2016 @ 09:24
De clip hoeft toch niet vast als je met de storch op jebuik draagt? Het idee is dat je de banden kruist op je rug. Ik heb er nooit last van gehad, en J ermee gedragen tot ie anderhalf was, dus ik gok dat je wat strakker moet aanspannen. En even goed een zitje maken voor zn billen.

Als je echt een andere, snellere, makkelijke drager wilt, raad ik trouwens de emeibaby aan. Draagdoekenstof, soepel, vanaf maat 50/56 maar klik klik en klaar.
SaskiaRmaandag 11 januari 2016 @ 12:01
Bij de Marsupi heb ik dat ook wel eens, maar dan moet je echt zorgen dat de baby helemaal tegen je aan zit en met de kont zo diep mogelijk in de zak. Verder is de Marsupi super handig.
*fan is*
coccinellemaandag 11 januari 2016 @ 14:34
Ik hop met het rugpand wat op en neer en dan zit S. goed in de storchenwiege. Banden goed strak (schouders heel laag laten hangen en dan strak trekken).

Onder je jas knopen! Rits los, banden los, G. eruit, gesp los en tadaa :)
Selvariawoensdag 13 januari 2016 @ 13:33
Hebben jullie dat ook wel eens? ;(
Dat je denkt: 'laat ik eens een draagselfie maken met de leukste baby van de wereld!'? En dat je dan alles uit de kast trekt voor een lachje en dat dat kind dan maar depressief op je rug blijft kijken? :')
SPOILER
eEORdwB.jpg
_O-
MissBlisswoensdag 13 januari 2016 @ 13:47
Hahaha, geweldig Sel! En jouw blije hoofd steeds :D _O-
Molowoensdag 13 januari 2016 @ 13:49
Hehehe, trollbaby :D
pinquitwoensdag 13 januari 2016 @ 13:57
Hahahahaa :D
pinquitwoensdag 13 januari 2016 @ 13:58
Hoe bevalt je Nona!?
Selvariawoensdag 13 januari 2016 @ 14:03
Ja, goed! Hij heeft wel flink wat werk nodig, het was net een stuk schuurpapier. Hij wordt nu eindelijk wat zachter en hij is lekker stevig. Prima doek. ^O^
pinquitdonderdag 14 januari 2016 @ 09:52
Klinkt goed! Zo was mijn Oscha ook in het begin, jemig zo hard en stug :') ik dacht dat het nooit goed zou komen (50% combed cotton en 50% linnen), maar nu zo lekker dik en zacht en stevig O+ lievelingsdoek
faptistzaterdag 16 januari 2016 @ 13:42
Op http://www.jebabydichtbij.nl/ krijg je 20% korting met de code leegverkoop.
Er staan een paar draagdoeken/ tula's /kokadi's op dus mocht je twijfelen.. ;)
daniczaterdag 16 januari 2016 @ 22:20
Even een crosspost uit v&a. Ik heb nog een (bijna nieuwe) beco butterfly liggen. Inclusief baby-inzet.
We gebruiken hem niet en hij mag weg. Als er interesse is, maak ik even foto's.

[ Bericht 8% gewijzigd door danic op 17-01-2016 22:09:20 ]
Roomsnoeszondag 17 januari 2016 @ 10:47
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2016 09:52 schreef pinquit het volgende:
Klinkt goed! Zo was mijn Oscha ook in het begin, jemig zo hard en stug :') ik dacht dat het nooit goed zou komen (50% combed cotton en 50% linnen), maar nu zo lekker dik en zacht en stevig O+ lievelingsdoek
Ik had ook een 50-50 blend met linnen. Ik kon de doek als een hekje neerzetten, zo hard was 'ie :D Wel lekker stevig idd :)
klaproossmaandag 18 januari 2016 @ 16:46
Het dragen begint minder te worden.
Maar vandaag voor wel 3 min kunnen dragen, incl selfie _O-

2qbxjt2.jpg
GotCmaandag 18 januari 2016 @ 16:58
O+ Ik blijf die kleur echt super vinden!
Mariposasmaandag 18 januari 2016 @ 18:51
Ik ook! En de doek mag er ook zijn trouwens! O+

Is dat alleen niet loodzwaar zo dragen? Ik houd het inmiddels niet langer dan 2,5 uur vol om voor te dragen. -O-
GotCmaandag 18 januari 2016 @ 18:59
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 18:51 schreef Mariposas het volgende:
Ik ook! En de doek mag er ook zijn trouwens! O+

Is dat alleen niet loodzwaar zo dragen? Ik houd het inmiddels niet langer dan 2,5 uur vol om voor te dragen. -O-
2.5 uur is al flink lang ;), ik red 2.5 uur net aan op m'n rug.
Maar hangt af van de doek, welke knoop en last but not least, bui van peuter. :').
Misschien eens kijken naar rugdragen, als je dat nog niet doet?
klaproossmaandag 18 januari 2016 @ 19:14
Gek genoeg lukt het beter dan toen hij net 1 was. Van de week innde dierentuin toch 2.5 uur zo gelopen.

Het hangt idd erg af van de doek en peuter af _O-

En thnx ladies O+
Mabawa.maandag 18 januari 2016 @ 19:19
Jullie zijn echt mooi Klap! Doek, kind en jij!

Ik heb vandaag een slapende peuter op mijn rug weten te krijgen in de Tula. Best een uitdaging met leren jas van mij en winterjas van M. :') Normaal kleed ik me erop maar nu viel hij net 5 minuten voordat we bij de supermarkt waren in slaap.
O+

Dragen gebeurt hier nog maar zelden, vorige week even kort in de Dierentuin en net dus in de supermarkt 20 minuutjes. Tula is een poos weg geweest maar wat is het fijn dat hij terug is! Mijn matatu is fijn en speciaal maar haalt het echt niet bij Tula O+
Ik hoop dat de draagstaking op z'n end is zodat we weer meer, langer en met doek kunnen dragen!

[ Bericht 0% gewijzigd door Mabawa. op 18-01-2016 20:26:48 ]
Cassandra87maandag 18 januari 2016 @ 19:30
Die draagstakingen komen vaker voor toch? G heeft nu af en toe ook dat hij zich afzet, en begint te mopperen. Ik hoop niet dat t erger wordt maar een vriendin zei dat heel veel kindjes dat af en toe hebben.
GotCmaandag 18 januari 2016 @ 19:31
Ja komt wel vaker voor. Was hier rond 8 mnd, rond 13 mnd en vanaf 2 jaar.
Selvariamaandag 18 januari 2016 @ 19:42
N. wilde vanaf 3 maanden niet meer, huilen joh. Ik heb het gewoon af en toe geprobeerd (uiteindelijk valt ze met haar speentje altijd in slaap) en na de 5 (?) maanden ging het veel beter. Ze strekt vreselijk, maar meer omdat het kan dan omdat z eer echt uit wil.

Mari, doek maakt zeker een verschil! Ik draag N. (ik denk nu zo'n 8 kg) nog makkelijk langer dan 2 uur in sommige doeken, zowel op de buik als op de rug.

Wat zijn jullie en die doek prachtig klap! O+

Gisteren was ik met N., mijn moeder (aka boodschappensjouwer *) ) en de Tula naar de supermarkt, ze was zo uitgeput dat ze na 5 minuten al in slaap viel, zo heerlijk. O+

Vraagje over de Tula wel, kan het zijn dat ik er te smal voor ben? Ik heb maat 36 en heel smalle schouders en ik heb steeds het idee dat de banden zo van mijn schouders af kunnen glijden. -O- Dat riempje achter op de rug heb ik dan al zo strak mogelijk aangetrokken.
Mariposasmaandag 18 januari 2016 @ 19:49
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2016 18:59 schreef GotC het volgende:

[..]

2.5 uur is al flink lang ;), ik red 2.5 uur net aan op m'n rug.
Maar hangt af van de doek, welke knoop en last but not least, bui van peuter. :').
Misschien eens kijken naar rugdragen, als je dat nog niet doet?
Rugdragen nog niet geprobeerd. Wil ik wel doen, maar ziet er nog wel lastig uit. Misschien morgen maar proberen!
BlueEyesmaandag 18 januari 2016 @ 22:20
Rugdragen lukte mij pas met de tula :')
Met een doek heb ik heel wat keren gestoeid maar is me nog nooit goed gelukt.
Nu staat er iemand te springen voor me als ik de tula pak en roept alvast heeeeej voor ik de zwiep naar mijn rug maak :D
Moppertmaandag 18 januari 2016 @ 22:34
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2016 19:42 schreef Selvaria het volgende:
N. wilde vanaf 3 maanden niet meer, huilen joh. Ik heb het gewoon af en toe geprobeerd (uiteindelijk valt ze met haar speentje altijd in slaap) en na de 5 (?) maanden ging het veel beter. Ze strekt vreselijk, maar meer omdat het kan dan omdat z eer echt uit wil.

Mari, doek maakt zeker een verschil! Ik draag N. (ik denk nu zo'n 8 kg) nog makkelijk langer dan 2 uur in sommige doeken, zowel op de buik als op de rug.

Wat zijn jullie en die doek prachtig klap! O+

Gisteren was ik met N., mijn moeder (aka boodschappensjouwer *) ) en de Tula naar de supermarkt, ze was zo uitgeput dat ze na 5 minuten al in slaap viel, zo heerlijk. O+

Vraagje over de Tula wel, kan het zijn dat ik er te smal voor ben? Ik heb maat 36 en heel smalle schouders en ik heb steeds het idee dat de banden zo van mijn schouders af kunnen glijden. -O- Dat riempje achter op de rug heb ik dan al zo strak mogelijk aangetrokken.
Waar heb je dat riempje zitten, hoog, laag? verstel die eens in hoogte!
Dat kan heeel erg veel uitmaken :Y
Chantymaandag 18 januari 2016 @ 22:53
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2016 19:42 schreef Selvaria het volgende:
N. wilde vanaf 3 maanden niet meer, huilen joh. Ik heb het gewoon af en toe geprobeerd (uiteindelijk valt ze met haar speentje altijd in slaap) en na de 5 (?) maanden ging het veel beter. Ze strekt vreselijk, maar meer omdat het kan dan omdat z eer echt uit wil.

Mari, doek maakt zeker een verschil! Ik draag N. (ik denk nu zo'n 8 kg) nog makkelijk langer dan 2 uur in sommige doeken, zowel op de buik als op de rug.

Wat zijn jullie en die doek prachtig klap! O+

Gisteren was ik met N., mijn moeder (aka boodschappensjouwer *) ) en de Tula naar de supermarkt, ze was zo uitgeput dat ze na 5 minuten al in slaap viel, zo heerlijk. O+

Vraagje over de Tula wel, kan het zijn dat ik er te smal voor ben? Ik heb maat 36 en heel smalle schouders en ik heb steeds het idee dat de banden zo van mijn schouders af kunnen glijden. -O- Dat riempje achter op de rug heb ik dan al zo strak mogelijk aangetrokken.
Ik heb maat 34/ 36 maar de tula zit hier prima. Heb wel vrij rechte schouders, dus niet echt aflopend naar de zijkant dat scheelt misschien. Als ik een gladde jas draag wil het wel soms wat zakken.
Franny_Gmaandag 18 januari 2016 @ 23:15
Klap, wat zijn jullie toch mooi. Leuk om jullie weer samen te zien. O+ .

Selvaria, ik heb ook smalle schouders, maar door de bandjes goed aan te trekken zit het wel goed bij me. Volgens mij kan dat bij de Tula zelfs beter dan bij veel andere merken. Het is wel zo dat die banden soms een klein beetje los voelen op mijn schouders, maar afzakken doen ze nooit. Ik draag wel alleen op de rug, dus ik weet niet hoe het zit bij voordragen. Goed afstellen scheelt wel een hoop. Wel een voordeel voor je kind trouwens die smalle schouders: ze kijkt daardoor heel makkelijk langs mijn schouders of over mijn schouders heen en kan zo veel meer zien dan wanneer ze bij haar vader op de rug zit. En ze vindt dat duidelijk ook heel tof, alles zo goed mogelijk kunnen zien. :D .

Hier een foto van deze zomer die ik al eerder geplaatst hebt, hier zie je goed hoe de Tula bij mij zit. (Wel veel loshangend materiaal als je het zo strak trekt maar daar heb ik inmiddels wel een oplossing voor bedacht :D )

SPOILER
11428190_1666381896910150_158692423_n.jpg
Moppertdinsdag 19 januari 2016 @ 01:56
Aan de uiteinde van de banden zit een elastiek en daarmee kan je de banden oprollen dat losse materiaal Is dus heel makkelijk weg te werken.
Moppertdinsdag 19 januari 2016 @ 02:03
http://www.ourpieceofeart(...)ER-elastic-band2.jpg
Selvariadinsdag 19 januari 2016 @ 06:54
Bedankt voor jullie antwoorden! Ik ga nog maar eens wat stoeien met het afstellen dan, hopelijk gaat het prettiger zitten. Anders probeer ik het wel eens op mijn rug, kijken of dat nog veel verschil maakt.
pinquitdinsdag 19 januari 2016 @ 10:20
Dat moment dat hij zijn hoofd op je borst/schouder/onderjekin neerlegt en je het steeds zwaarder voelt worden, ohhhh genieten O+
Selvariadinsdag 19 januari 2016 @ 11:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 10:20 schreef pinquit het volgende:
Dat moment dat hij zijn hoofd op je borst/schouder/onderjekin neerlegt en je het steeds zwaarder voelt worden, ohhhh genieten O+
Dit! O+

Gebeurt hier alleen nog maar na zo'n 1,5 ā 2 uur wandelen, maar dan voel ik haar ineens zo inzakken en weet ik dat ze slaapt. Ik barst dan altijd even uit elkaar van liefde. O+
pinquitdinsdag 19 januari 2016 @ 11:56
Oh noes, ik hoop dat dat nog een tijdje blijft werken hier :{ vaak de enige manier waarop hij in slaap valt nog :')
Selvariadinsdag 19 januari 2016 @ 12:06
Was hier ook hoor toen ze nog zo klein was. :D En toen ineens ging het slapen in bed goed en was ik ergens heel blij want jeej, vrijheid! maar ergens mis(te) ik het ook zo vreselijk. :'(
Moppertdinsdag 19 januari 2016 @ 13:27
ik heb heul veel doeken te koop en zet ze ook hier maar even neer.
Voor fokkers is het inclusief verzenden binnen nl

SPOILER
Vk4djp7.jpg

We beginnen bij de 3e van boven en gaan dan naar beneden.
Alle doeken komen met bijpassende zak + boekjes
***************************************************************************
***************************************************************************
Solnce laurel rose ave 7 Retail: ¤270
96% Egyptian katoen, 4% kapok in lumi fuchsia and ecru, 239 gr/m2, triweave
Heerlijk draagkrachtig!
Ondanks gewicht dankzij het kapok en de triweave geweldig voor een peuter.
***************************************************************************
***************************************************************************
Solnce Genesis the Wilding.6 Retail: ¤400
69% Egyptian cotton, 29% khaki-gold mulberry silk, 1% polyester, 1% polyamide in khaki-gold and black with silver sparkles, 265 gr/m2, softweave
Het nieuwe softweave is zo zacht en toch enorm stevig,
De ultieme newborndoek, maar ook geweldig met mijn peuter.
***************************************************************************
***************************************************************************
Solnce Laurel Frosted 6 (TOAK) Retail: ¤480
47% Egyptian cotton, 31% cashmere, 16% mohair, 4% silk, 1% nylon, 1% polyester in grey, fuchsia and beetroot, 280 gr/m2, triweave
De foto's doen deze doek echt geen eer aan. Heerlijk zacht en peuterwaardig.
***************************************************************************
***************************************************************************
Solnce Lunar Nysa.6 Retail: ¤270
91% Egyptian cotton, 7% ramie, 2% kapok in blue and ecru, 265 gr/m2, tetraweave twill
Geweldig zacht en sterk en tetraweave rules heart-emoticon
***************************************************************************
***************************************************************************
Solnce Genesis Cranberries 6 : ¤185
57% Egyptian cotton, 39% tencel, 4% kapok, in purple and coral, 235 gr/m2

Heel sterk en zacht dankzij de tencel!

***************************************************************************
***************************************************************************
Artipoppe Leaves white lady 6 ¤300
75% Egyptian cotton 25% hemp
245 gr/m2
Al enorm zacht en floppy in geweldige staat.
***************************************************************************
***************************************************************************
groofskendezoveelstedinsdag 19 januari 2016 @ 13:33
Jeetje Moppert, je wordt nog rijk als je ze allemaal weet te verkopen. :D :+
SQdinsdag 19 januari 2016 @ 13:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:33 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Jeetje Moppert, je wordt nog rijk als je ze allemaal weet te verkopen. :D :+
je moet er eerst arm voor worden, dus de balans slaat in het midden uit :')

Ik vind ze prachtig, maar ik heb geen baby. Je raakt ze vast wel kwijt moppert :D
groofskendezoveelstedinsdag 19 januari 2016 @ 13:50
Uiteraard. Maar toch.
BlueEyesdinsdag 19 januari 2016 @ 15:18
Ik zat net eens even te zoeken voor een nieuwe Tula want de babyversie gaat hij ontgroeien.
Nu zag ik een mooie Anemone maar de Sidekick vind ik ook heul tof.
Ga de Rockets nog niet verkopen voor het geval dat er een tweede komt. En mijn doek, Natibaby Code, blijft ook nog even. Maar geen geld er voor nu :')
Dilemma op en top
Mariposasdinsdag 19 januari 2016 @ 15:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 12:06 schreef Selvaria het volgende:
Was hier ook hoor toen ze nog zo klein was. :D En toen ineens ging het slapen in bed goed en was ik ergens heel blij want jeej, vrijheid! maar ergens mis(te) ik het ook zo vreselijk. :'(
Ja hetZElfde hier. 100 x gapen maar slapen, ho maar. Dat geldt ook voor de maxi cosi en wagen.

Net rugdragen geprobeerd, dat ging bedt goed. L vond het geweldig, heel hard lachen. :D alleen had ik er niet bij stilgestaan dat ik dan over m'n jas moet knopen, dus ik blijf toch maar even buikdragen.
Selvariadinsdag 19 januari 2016 @ 21:01
Ik pak N. gewoon goed in en draag haar over mijn (redelijk dunne en capuchonloze) jas heen, gaat prima. ^O^

Klaprooss, mijn Vesper is er, nogmaals bedankt! O+ O+ O+ Hij is zo mooi, zacht en shiny. O+
LuDanndinsdag 19 januari 2016 @ 22:02
Rugdragen met een Tula, kan dat pas vanaf een bepaalde maat? Wolk is een beetje een ukje.

Zaterdag is inloopdag bij de doekenbied hier. Je kunt dan verschillende doeken en dragers uitproberen. Om de plank niet mis te slaan heb ik vast een doek gereserveerd, een Hoppediz maat 6. Zondag ga ik er dan mee op een draagwandeling die hier in de duinen georganiseerd wordt.

Ik heb ook even kort een Solcne mogen proberen laatst, zat ook lekker maar is wel een tikje boven mijn budget. Als het bevalt ga ik wel op zoek naar een geweven doek maar zal even moeten sparen.

Moppert, waarom doe je er zoveel weg?
klaproossdinsdag 19 januari 2016 @ 22:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 21:01 schreef Selvaria het volgende:
Ik pak N. gewoon goed in en draag haar over mijn (redelijk dunne en capuchonloze) jas heen, gaat prima. ^O^

Klaprooss, mijn Vesper is er, nogmaals bedankt! O+ O+ O+ Hij is zo mooi, zacht en shiny. O+
Fijn O+ hopelijk bevalt hij ook met dragen! Veel plezier ervan!!
Jagärtrutzaterdag 23 januari 2016 @ 20:43
images?q=tbn:ANd9GcQYT3DocAJg33MzwVNbsxnUe--bV9WD53ORi11EnzRwycY9kp2qxQ

Deze emeibaby is waarschijnlijk almost mine..Vind hem erg mooi! En aangezien we alles dragen lijkt een drager me toch wel erg makkelijk. Even snel naar de supermarkt of de dokter wordt dan een stuk makkelijker..
pinquitzaterdag 23 januari 2016 @ 20:44
Heeeel mooi jagar
GotCzaterdag 23 januari 2016 @ 20:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:43 schreef Jagärtrut het volgende:
[ afbeelding ]

Deze emeibaby is waarschijnlijk almost mine..Vind hem erg mooi! En aangezien we alles dragen lijkt een drager me toch wel erg makkelijk. Even snel naar de supermarkt of de dokter wordt dan een stuk makkelijker..
Sonora Cocoa O+ Mooi!
klaproosszaterdag 23 januari 2016 @ 20:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:48 schreef GotC het volgende:

[..]

Sonora Cocoa O+ Mooi!
dat! Ennnn emeibaby!! Heel fijn!
MissBlisszaterdag 23 januari 2016 @ 22:32
Mooi Jagar! O+
Selvariazaterdag 23 januari 2016 @ 22:34
Wow, die is echt heel mooi Jagar! O+

Te laag over mijn jas geknoopt, maar kijk nou hoe klein N. ineens weer is zo. O+ O+ O+
SPOILER
w30AhIF.jpg
klaproosszaterdag 23 januari 2016 @ 22:45
Oh selvaria O+, wat een klein mopje dan weer O+

En wat staan de kleuren je goed zeg! Fijn!!
Jagärtrutzondag 24 januari 2016 @ 12:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:43 schreef Jagärtrut het volgende:
[ afbeelding ]

Deze emeibaby is waarschijnlijk almost mine..Vind hem erg mooi! En aangezien we alles dragen lijkt een drager me toch wel erg makkelijk. Even snel naar de supermarkt of de dokter wordt dan een stuk makkelijker..
Mine! Hopelijk is hij er dinsdag of woensdag. En selveria, wat mooi! En wat is ze klein zo..
SaskiaRzondag 24 januari 2016 @ 12:51
Ik vraag t ook even hier: is er iemand die een Tula of andere drager wil verkopen? Een die geschikt is voor een babysaurus die met 5,5 maand maat 74 heeft en 9 kilo weegt ;)
Wizzyzondag 24 januari 2016 @ 14:27
Ik heb een wompat medium te koop.
12247196_1057597770959251_4922287460175139478_n.jpg?oh=225871c99553f47757fc1a98a967c1d8&oe=573762D7
SaskiaRzondag 24 januari 2016 @ 15:55
Die is nog wat te groot denk ik, vanaf maat 86 kan die pas. Wel mooi!!
Wizzyzondag 24 januari 2016 @ 18:01
Ik heb deze wompat gekocht toen Fox in 74-80 zat. Heb ook lang lopen twijfelen. Want inderdaad voor de toddler nog te groot en de baby variant wordt te klein.

Hier een afbeelding van de wompat bij maat 80.
dy6aqe8y.jpg
SaskiaRmaandag 25 januari 2016 @ 11:14
Draagzakkeninzameling voor vluchtelingen op Lesbos: https://www.facebook.com/events/180885625601636/
LuDannmaandag 25 januari 2016 @ 13:22
quote:
'Ik denk woedend aan de moedermaffia die me vertelt dat 'dragen' 'over de hele wereld the way to go is'

'Ik hoor Ezra zwaar hijgen. Hoe kan dat, denk ik. [...] God, wat warm ook, zo'n zak aan je lijf. De vlammen slaan me uit. Gaat dit wel goed?'

Sarah probeert een splinternieuwe ergonomische draagzak...

Door Sarah Sluimer | 24-01-2016 | 18:02

Hij is de hele dag al aan het miemelen, dus besluit ik met Ezra naar buiten te gaan en daarmee meteen de splinternieuwe ergonomische draagzak uit de proberen. We hebben 'm gekocht in de peperdure babywinkel aan de Haarlemmerdijk. Willem vindt het eigenlijk maar een stom ding. 'Eerder voor skaters' zegt hij, waarmee hij eigenlijk doelt op gezonde Hollandse jonge ouders met frisse gezichten en een totaal gebrek aan joie de vivre. Hij vindt het veel chiquer onze zoon in een karretje voort te duwen.

Ezra steekt tot aan zijn middel uit de draagzak.
Dat kan niet de bedoeling zijn.
'Duw hem er verder in', zegt Willem.

Maar ik zie er wel iets Parisiens in, zo'n klein buideltje liefde nonchalant om je buik gewonden. M'n nieuwe cameljas er overheen gevouwen, zwarte zonnebril op en ik kan de wereld in alsof er acht weken geleden niets gebeurd is dat mijn sexappeal eventueel zou kunnen ondermijnen. Ezra als snoezige asset om af en toe aan vertederde winkelbediendes te showen, terwijl ik jurkjes aftik alsof ik vanavond zomaar even een feestje in kan rollen.

Willem helpt me een beetje met het ombinden, maar niet teveel. Ik moet het ook alleen kunnen. Ik klik de band om mijn middel vast en pak Ezra. Ik druk hem tegen me aan. Hij piept. Het piepen wordt huilen. Ik druk zijn speen in zijn mond. Hij spuugt 'm uit. Ik trek de draagzak om hem heen en probeer 'm achter in mijn nek vast te klikken. Gaat niet. Ezra spartelt en begint zowaar te grommen. 'Hou je ellebogen dichter bij elkaar,' zegt Willem. 'Wat is dit voor ontwerp?' zeg ik paniekerig. En daarna: 'Help.'

Willem klikt de laatste klikker vast.

Ik kijk in de spiegel en zie vooral een heel erg grote stofbult met heel veel overbodige drukknoopjes en hengseltjes. Ik lijk wel weer veertig weken zwanger.
Ezra steekt tot aan zijn middel uit de zak. Dat kan niet de bedoeling zijn. Hij wringelt nog steeds. 'Duw hem er verder in', zegt Willem. Maar Ezra heeft zijn benen stijf gestrekt, als de zenuwlijdende tante Sidonia die hij soms kan zijn.
'Als ik ga lopen zakt hij vast wel in elkaar,' zeg ik vertwijfeld.
'Ik moet nu Skypen,' zegt Willem.
En dan ga ik maar.

In het trappenhuis blijkt dat ik niet over de zak heen kan kijken en daarom niet weet waar ik m'n voeten neer zet. Als een bejaarde kreupel ik langzaam naar beneden en denk woedend aan de moedermaffia die me vertelt dat 'dragen' 'over de hele wereld the way to go is' 'als je je kindje een veilig gevoel wil geven.' Die vrouwen met hun co-sleeping en baby-yoga, ze zouden het liefst die baby weer terug in hun buik willen proppen. Ik haat ze.

Buiten hompel ik richting winkelstraat. Nu niet jezelf laten kennen Sluimer, denk ik en ga de eerste de beste doodstille modezaak in. Ik hoor Ezra zwaar hijgen. Hoe kan dat, denk ik. Volgens de draagconsulente draait het kindje zijn hoofd altijd zo dat hij prima kan ademhalen. Misschien is Ezra wel niet helemaal goed bij zijn hoofd en blijkt dat nu, denk ik koortsachtig terwijl het hijgen het 'Kan ik u ergens mee helpen' overstemt. Ik probeer zijn hoofd een beetje te draaien, maar hij werkt niet mee. God, wat warm ook, zo'n zak aan je lijf. De vlammen slaan me uit. Gaat dit wel goed? Ik tuur in de zak en zie dat zijn neus een soort van vrij is. Hij voelt loeiheet aan. Zijn haren plakken sliertig op z'n hoofd.

Dan maar door naar de Blokker, want ik moest nog een doos hebben voor de kinderkleertjes die nu al weer te klein zijn. Ik koop een enorme plastic bak en loop nu met een oranje Blokkertas door de straat. Mijn jas zit slordig dichtgeknoopt. Mijn zonnebril hangt scheef in mijn haar.
Ezra slaapt inmiddels. Of, slaapt. Een diepe, wanhopige coma is het in de hoop dat dit maar allemaal snel over mag zijn.

Ik kijk in de zak. Ezra is knalrood en verfrommeld.

Ik begin me maar zo'n beetje terug richting huis te bewegen, al doe ik net alsof ik gewoon superrelaxt de etalages bekijk. Ik ga nog een winkel in waar ik praktisch ongezien een jurkje koop waar ik ongetwijfeld zestien lagen Spanx onder zal moeten dragen. Ik zie moeders ontspannen met wagens flaneren. De baby's blozend van de kou, met grote ogen die me verwijtend aankijken om wat ik hun medebaby aan doe. Ik kijk in de zak. Ezra is knalrood en verfrommeld. Zijn ogen stijf dicht geknepen. De plastic Blokkertas ramt tegen een Amsterdammertje. Ik verlies mijn evenwicht en donder praktisch met baby en al over de kasseien.
Zo is het genoeg. Ik begin nu harder te lopen, al is het eerder waggelen. De zak is steeds lager komen te hangen. Ezra's bovenlijf schommelt heen en weer, iets te hard. Bijna thuis. Ik dender de trappen op en vervloek Willem dat hij me niet even tegemoet komt om de Blokkertas over te nemen.
In de woonkamer frommel ik Ezra uit de zak. Hij kijkt me met een oog uiterst verdrietig aan.

Hij lijkt op een bejaarde visser die zojuist ternauwernood zijn schip met windkracht tien de baai in heeft weten te loodsen. Even denk ik: misschien heeft dit wel geholpen. Ik zie voor me hoe ik een paar uur rust krijg, mijn nieuwe jurk pas, misschien wel iets kan schrijven. Maar dan trekt hij zijn bovenlip op. 'Huuuuu' klinkt het. Ik stroop de zak af.
Morgen blijven we binnen.

Sarah Sluimer schrijft aan haar eerste roman bij Atlas/Contact en maakt programma's voor Paradiso. Willem Bosch is scenarioschrijver van oa Van God Los en Penoza. Ze zijn sinds twee maanden trotse ouders van een prachtige zoon. Ezra. In Amsterdam. En delen vanaf nu, om-en-om, hun ervaringen als kersverse ouders.

//

'Eerst fluisterde ik nog: ach jongen toch, stil maar, stil maar.
Maar nu is dat veranderd in een steeds jachtiger klinkend: stop stop stop stop stop stop.
En die baby maar schreeuwen.
Stop stop stop please please please stop stop stop.'

Lees verder >

http://www.elle.nl/lifest(...)eld-the-way-to-go-is

Jeetje, wat maakt deze moeder het zichzelf moeilijk zeg. Ik krijg het helemaal benauwd als ik dit artikel lees. Ze komt vreselijk gestressed over en ik heb nogal medelijden met haar. Ik denk dat als ze het dragen in alle rust, gewoon kalm en geduldig, had uitgeprobeerd en zichzelf de tijd had gegeven om eraan te wennen dat het haar veel beter was bevallen. Dit komt echt op mij over als een geval 'te weinig slaap gehad, dus ik reageer me af naar het eerste beste wat tegenzit.'

Hopelijk ontmoedigt dit niet te veel andere nieuwe moeders.
Cholulamaandag 25 januari 2016 @ 14:00
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:22 schreef LuDann het volgende:

[..]

Jeetje, wat maakt deze moeder het zichzelf moeilijk zeg. Ik krijg het helemaal benauwd als ik dit artikel lees. Ze komt vreselijk gestressed over en ik heb nogal medelijden met haar. Ik denk dat als ze het dragen in alle rust, gewoon kalm en geduldig, had uitgeprobeerd en zichzelf de tijd had gegeven om eraan te wennen dat het haar veel beter was bevallen. Dit komt echt op mij over als een geval 'te weinig slaap gehad, dus ik reageer me af naar het eerste beste wat tegenzit.'

Hopelijk ontmoedigt dit niet te veel andere nieuwe moeders.
Tja als je je kind als snoezig asset ziet dan valt het waarschijnlijk behoorlijk tegen allemaal .
#ANONIEMmaandag 25 januari 2016 @ 14:01
Wat een apart artikel. Ik herken wel dat ik vlak na de bevalling vaak 'teveel' wilde en dus ook veel ging dragen terwijl ik daar zelf helemaal nog niet de kracht / rust voor had. En dan is het gewoon niet leuk voor moeder en kind. Als je zelf niet lekker in je vel zit en nog niet heel goed hersteld bent is dragen denk ik ook vrij benauwend, en zo komt dit stukje ook over. Jammer inderdaad!
SaskiaRmaandag 25 januari 2016 @ 14:05
En als je het idee hebt dat ie er niet goed in zit, vraag je het toch gewoon op Fok :)
Stresskip.
LuDannmaandag 25 januari 2016 @ 14:06
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 14:00 schreef Cholula het volgende:

[..]

Tja als je je kind als snoezig asset ziet dan valt het waarschijnlijk behoorlijk tegen allemaal .
En dan moeders die dit anders zien wegzetten als 'moedermaffia'. }:|

Ik 'ken' de consulente die haar de drager heeft verkocht. Die is nogal geschrokken dat ze opeens zo in de Elle staat, met de locatie van haar winkel en de vernoeming 'moedermaffia'. Nogal onverdiend in mijn ogen.
Moppertmaandag 25 januari 2016 @ 14:07
Ik ben ook benieuwd welke ze heeft geprobeerd, weet je dat Ludann?
LuDannmaandag 25 januari 2016 @ 14:08
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 14:07 schreef Moppert het volgende:
Ik ben ook benieuwd welke ze heeft geprobeerd, weet je dat Ludann?
Een Ergobaby met insert (waarbij overigens is benadrukt dat de insert warm is).
Moppertmaandag 25 januari 2016 @ 14:10
Ik dacht idd al aan de ergobaby zo bij het lezen en het uitsteken van de baby.
Jammer dat ze het op deze manier testen..
Molomaandag 25 januari 2016 @ 14:10
Die insert is net een soort flatbrad wrap _O-

En ach ja, negatieve ervaring, kan ook, ieder zijn ding toch? Dat van locatie van de winkel enzo is dan wel echt weer niet netjes, ben ik met je eens.
GotCmaandag 25 januari 2016 @ 14:11
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 14:00 schreef Cholula het volgende:

[..]

Tja als je je kind als snoezig asset ziet dan valt het waarschijnlijk behoorlijk tegen allemaal .
Dit ja. Sneu artikel, volgens mij is ze er alleen op uit om dragen zo negatief mogelijk neer te zetten.
lunapuellamaandag 25 januari 2016 @ 14:11
Tja, het is een column, daarin zet je een en ander wat dramatischer aan. En ik kan me voorstellen dat dragen niet voor iedereen is. Maar wel jammer voor de consulente inderdaad.
BlueEyesmaandag 25 januari 2016 @ 14:17
Krijgen we nu naast de bv-maffia ook een draag-maffia? :o

Echt als je iets doet omdat anderen het doen ben je al niet lekker bezig en ontspan je nooit.

En zonde dat de winkel zo neergehaald wordt, zo onnodig.
Ook coor de consulente niet echt leuk, was er vorige week nog en vond haar op de eerste indruk prima overkomen.
Burdiemaandag 25 januari 2016 @ 14:18
Ze begon er nou ook niet echt onbevooroordeeld aan.
Moppertmaandag 25 januari 2016 @ 14:20
Dat dragen je ding niet is dat vind ik dan weer niet boeiend maar dat je die mening geeft op basis van het verkeerd dragen en afstellen van de ergobaby vind ik wel stom :D

• ik kijk in de spiegel en zie vooral een heel erg grote stofbult met heel veel overbodige drukknoopjes en hengseltjes.
• Ezra steekt tot aan zijn middel uit de zak. Dat kan niet de bedoeling zijn.
• De zak is steeds lager komen te hangen. Ezra's bovenlijf schommelt heen en weer, iets te hard.
LuDannmaandag 25 januari 2016 @ 14:23
Het gaat hier trouwens om de consulente die eerder al naar Lesbos af is gereisd om vluchtelingen te helpen (en nu ook weer bezig is met een inzameling).
Moppertmaandag 25 januari 2016 @ 14:24
Ja ik weet welke consulente en winkel, dat maakt het voor mij het allemaal nog lulliger
LuDannmaandag 25 januari 2016 @ 14:24
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 14:17 schreef BlueEyes het volgende:
Krijgen we nu naast de bv-maffia ook een draag-maffia? :o

Echt als je iets doet omdat anderen het doen ben je al niet lekker bezig en ontspan je nooit.

En zonde dat de winkel zo neergehaald wordt, zo onnodig.
Ook coor de consulente niet echt leuk, was er vorige week nog en vond haar op de eerste indruk prima overkomen.
Kennelijk wel. Als iets niet je ding is: prima. Maar om dan andere mensen helemaal tot de grond toe af te branden omdat dit het wel wat vinden, daar kan ik altijd nogal kwaad om worden.
Franny_Gmaandag 25 januari 2016 @ 14:32
Mijn vriend heeft met veel plezier en zonder problemen gedragen met de ergo baby + insert. Dus ja. Wat is waar he?

Het valt me sowieso op, ook op die site me-to-we dat er een tendens is om zo te schrijven over moeder zijn en kinderen hebben. Een soort "anti-roze-wolk" gedoe. Je komt heel weinig nuance tegen in ieder geval.
Burdiemaandag 25 januari 2016 @ 14:32
Maar ze brandt die consulente toch verder niet af? Ze schrijft alleen een onsympathiek, vooringenomen, grappig bedoeld stuk over een draagzak, ter meerdere eer en glorie van zichzelf en promotie van haar roman.
Vlindermaandag 25 januari 2016 @ 14:39
Ze schrijft zo naar dat ik niks meer van haar wil lezen :') :r
Mariposasmaandag 25 januari 2016 @ 14:54
Huh, ik sta echt een beetje te kijken van jullie reacties. Ik heb me juist dood gelachen om de column. :D

Lijkt me eerder een geval van niet goed afgestelde draagzak. En de insert kan inderdaad snoeiheet zijn als je je baby te warm aankleed. Dan kan ik me goed voorstellen dat ze deze ervaring heeft. Dat heeft toch verder niets met de winkel of de drager te maken? Als ik schrijf dat de kinderwagen gekocht bij een grote baby winkel in Roelofarendsveen niet bevalt, dat ie hobbelt en m'n kind huilt, dan haal ik de winkel of de verkoper toch niet neer? Dan bevalt het product me gewoon niet, kan gebeuren.

Hier op fok werkt het precies hetzelfde. Ik heb ook een draagdoek gekocht omdat ik er lyrische verhalen over las. Dus ja, ik zag er ook wel een heel positief beeld bij. En ook mij is het in het begin tegengevallen soms. Het was 30 graden, ik was net 2 weken bevallen, en het knopen lukte me nog niet helemaal. Ik zal ook nooit iemand zijn met 50 draagdoeken en geen kinderwagen of buggy.
SaskiaRmaandag 25 januari 2016 @ 15:03
Nouja, ze schrijft alsof het de schuld is van de draagzak en alsof alle draagzakken stom zijn, dragen per definitie niet leuk is en ze erin is geluisd door de draagconsulente. Ze weigert verantwoordelijkheid te nemen voor haar eigen mislukking. En ze schrijft niet op een grappige, maar echt negatieve toon.
Franny_Gmaandag 25 januari 2016 @ 15:06
Er zaten wel een paar grappige dingen in het verhaal. Maar er zitten voor mij ook een paar dingen in die column die ik irritant vind: 1. andere moeders die wel van dragen houden en het aanraden, worden neergezet als duffe dozen die niet goed bij hun hoofd zijn, dat ze hun kind het liefst weer terug willen proppen in de buik bijvoorbeeld (dat vind ik helemaal zo raar altijd: die 'strijd' en 'stoerklinkende' beledigingen van/door moeders naar andere moeders, zie inderdaad ook 'discussies' over borstvoeding e.d.) b. er wordt gesuggereerd dat het een soort kindermishandeling is, terwijl kinderen in wagens het zo fijn hebben en 3. er zit dus totaal geen zelfreflectie in als in: heb ik die draagzak eigenlijk wel goed afgesteld? Mijn kind niet te warm aangekleed etc? En op basis van dit verhaal kunnen er weer mensen zijn die denken: zie je wel, het is hartstikke zielig, zo'n kind in een draagzak. Ik heb daar ook regelmatig opmerkingen over gekregen op straat van wildvreemden. |:( .
Mariposasmaandag 25 januari 2016 @ 15:08
Tja, daarom is het een column en geen artikel over draagdoeken.
LuDannmaandag 25 januari 2016 @ 15:08
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 14:32 schreef Burdie het volgende:
Maar ze brandt die consulente toch verder niet af? Ze schrijft alleen een onsympathiek, vooringenomen, grappig bedoeld stuk over een draagzak, ter meerdere eer en glorie van zichzelf en promotie van haar roman.
Ik weet niet of je op mijn laatste post doelde, maar die was meer algemeen gericht op het wegzetten van ouders met wiens opvoedstijlen je het niet eens bent. Wat Franny ook opviel, die trend van negatieve blogs over het ouderschap waarbij flink uitgehaald wordt naar bepaalde groepen ouders. Ik las er laatst ook eentje over borstvoeding die niet mals was.
Burdiemaandag 25 januari 2016 @ 15:21
Ik lees het gewoon niet, ieder zijn ding ;).
Macka66maandag 25 januari 2016 @ 15:26
Ik vind het rot en overdiend voor de winkel dat ze genoemd worden in de satirisch geschreven column. Het enige dat ik er uit kan halen is dat de draagzak er gekocht is, niet of hij er ook aangepast en afgesteld is. Het kan best zijn dat de schrijfster het zelf totaal verkeerd gedaan heeft. Een draagzak is nou eenmaal geen tasje, het vraagt iets meer van je begrip en inzicht om je kind succevol te dragen dan je Louis Vuitton. Qua accessoire :')
LuDannmaandag 25 januari 2016 @ 16:29
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 15:21 schreef Burdie het volgende:
Ik lees het gewoon niet, ieder zijn ding ;).
Goed idee, opzich. Ik kan er alleen niet omheen, dit soort dingen zijn bijvangst in mijn onderzoek naar ouderlijk advies. :P

Ik zou willen dat we wat minder de nadruk op de verschillen zouden leggen en wat meer op de overeenkomsten. Dragen of wandelwagen, flesvoeding of borstvoeding, we proberen allemaal wat het beste voor ons werkt. Dat zou het uitgangspunt moeten zijn. Maar goed, ik ben nu een beetje te idealistisch geloof ik. :') Vrede op aarde zou minder interessante columns opleveren. :P
GotCmaandag 25 januari 2016 @ 16:31
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 16:29 schreef LuDann het volgende:

[..]

Goed idee, opzich. Ik kan er alleen niet omheen, dit soort dingen zijn bijvangst in mijn onderzoek naar ouderlijk advies. :P

Ik zou willen dat we wat minder de nadruk op de verschillen zouden leggen en wat meer op de overeenkomsten. Dragen of wandelwagen, flesvoeding of borstvoeding, we proberen allemaal wat het beste voor ons werkt. Dat zou het uitgangspunt moeten zijn. Maar goed, ik ben nu een beetje te idealistisch geloof ik. :') Vrede op aarde zou minder interessante columns opleveren. :P
Doet me denken aan die ene reclame die precies dat wilde laten zien. Reclame van een flesvoedingsmerk geloof ik :+.
LuDannmaandag 25 januari 2016 @ 16:33
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 16:31 schreef GotC het volgende:

[..]

Doet me denken aan die ene reclame die precies dat wilde laten zien. Reclame van een flesvoedingsmerk geloof ik :+.
Oh, nou ben ik wel benieuwd welke dat is dan. :P Is dat recent?
GotCmaandag 25 januari 2016 @ 16:34
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 16:33 schreef LuDann het volgende:

[..]

Oh, nou ben ik wel benieuwd welke dat is dan. :P Is dat recent?
SQmaandag 25 januari 2016 @ 16:36
Is het aan de andere kant niet ook ontzettend vaak zo dat dragende moeders toch wat neerbuigend doen naar mensen die niet (willen) dragen?
Is het sowieso niet zo dat we allemaal graag bevestiging zoeken naar iets wat we eigenlijk zelf al vonden? Dus de moeders die werkelijk ontmoedigd raken van zo'n artikel eigenlijk al voor zichzelf hadden besloten dat dragen niets voor hen is? En de mensen die het wél willen proberen zullen hun mening echt niet laten afhangen van 1 column op een vooral grappig bedoelde website.

Kortom. Let it goooo. Voel je niet zo persoonlijk geraakt door iets dat niet voor jou geschreven is. ;)
LuDannmaandag 25 januari 2016 @ 16:43
quote:
Interessant, bedankt. Mooie reclame wel, heel geslaagd. ;)
Franny_Gmaandag 25 januari 2016 @ 17:02
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 16:36 schreef Stormqueen het volgende:
Is het aan de andere kant niet ook ontzettend vaak zo dat dragende moeders toch wat neerbuigend doen naar mensen die niet (willen) dragen?
Ik heb werkelijk geen idee. Ik praat nooit zo over mensen, en ook nooit zo met mensen. Ik hoor ook echt nooit iemand in mijn omgeving neerbuigend praten over dragen, maar ook echt nooit over niet-dragen. De enige neerbuigende toontjes die ik mee krijg, zijn op internet, als ik eens een blog lees van iemand, of een forumdiscussie ergens (niet direct hier op Fok, gelukkig). Dat zegt eigenlijk wel genoeg, denk ik. Het is beetje flauw afzeiken, wat mij betreft. En nee, het zou idioot zijn als je je dat persoonlijk ging aantrekken natuurlijk.
SQmaandag 25 januari 2016 @ 17:05
quote:
2s.gif Op maandag 25 januari 2016 17:02 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Ik heb werkelijk geen idee. Ik praat nooit zo over mensen, en ook nooit zo met mensen. Ik hoor ook echt nooit iemand in mijn omgeving neerbuigend praten over dragen, maar ook echt nooit over niet-dragen. De enige neerbuigende toontjes die ik mee krijg, zijn op internet, als ik eens een blog lees van iemand, of een forumdiscussie ergens (niet direct hier op Fok, gelukkig). Dat zegt eigenlijk wel genoeg, denk ik. Het is beetje flauw afzeiken, wat mij betreft. En nee, het zou idioot zijn als je je dat persoonlijk ging aantrekken natuurlijk.
Klopt, is ook voornamelijk via digitale media. Ik zie het nogal vaak op Facebook bijvoorbeeld.

Het slaat ook helemaal nergens op, maar mensen hebben wel een beetje de natuurlijke drang om goedkeuring van hun mening / keuzes te zoeken (en daarmee samenhangend, andere meningen een beetje neer te halen) en wat is daar nou beter geschikt voor dan een heel internet vol meningen. Er zit altijd wel iets passends tussen :D
Burdiemaandag 25 januari 2016 @ 17:32
Die hele mommy-war zie ik ook alleen maar op internet, irl eigenlijk helemaal niet. Ik zie wel eens dingen waarvan ik denk: mwah, zou ik anders gedaan hebben. En daarna denk ik: goh, zal ik nog een bakkie koffie nemen? Of als het me stoort, heb ik het er eens over met betreffende moeder. En dan nemen we daarna samen koffie.
watmoetikkiezenmaandag 25 januari 2016 @ 18:10
koffie :r :r :r

SPOILER
:* :* :*
SaskiaRmaandag 25 januari 2016 @ 18:46
quote:
2s.gif Op maandag 25 januari 2016 17:02 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Ik heb werkelijk geen idee. Ik praat nooit zo over mensen, en ook nooit zo met mensen. Ik hoor ook echt nooit iemand in mijn omgeving neerbuigend praten over dragen, maar ook echt nooit over niet-dragen. De enige neerbuigende toontjes die ik mee krijg, zijn op internet, als ik eens een blog lees van iemand, of een forumdiscussie ergens (niet direct hier op Fok, gelukkig). Dat zegt eigenlijk wel genoeg, denk ik. Het is beetje flauw afzeiken, wat mij betreft. En nee, het zou idioot zijn als je je dat persoonlijk ging aantrekken natuurlijk.
Ik hoop ook dat ik nooit zo overkom... ik ben enthousiast over dragen omdat ik het geweldig vindt, superhandig en fijn intiem. Ik zou het jammer vinden als iemand die ervaring zou missen omdat ze er misvattingen over hebben ofzo. Dus daarom praat ik er erg enthousiast over. Hetzelfde met borstvoeding. Maar als iemand het niet ziet zitten, ook prima.
Selvariamaandag 25 januari 2016 @ 19:12
Wat een niet-grappige column zeg. :') Wat iemand net al zei, mensen die geīnteresseerd in dragen zijn zullen zich er niet door af laten schrikken en gewoon hun eigen plan trekken.

Ik vind het wel vreselijk als ik opbijvoorbeeld draagpraat ( :') ) lees dat andere moeders neerbuigend praten over kinderwagens of net doen of die kindjes zielig zijn. Ik draag zelf liever, maar ben blij dat ik ook een wagen heb voor als de situatie zich daar beter voor leent (veel boodschappen bijvoorbeeld), het beste van twee werelden voor ons. ^O^

Volgens mij zijn mensen die neerbuigend naar anderen kijken zelf zo onzeker als de pest en zoeken ze alleen bevestiging, en wat is nu makkelijker dan een ander naar beneden halen om je zelf goed te laten voelen?

Oké, adem in, adem uit. ;) Ik heb een ex die zichzelf ook alleen goed kon voelen door eerst een ander in een negatief daglicht te zetten en dat zit nog steeds af en toe een beetje hoog. :P
FlyingFishmaandag 25 januari 2016 @ 21:10
Mijn man had zo een soortgelijke column kunnen schrijven denk ik :D Alleen dan zonder dat het te warm is voor de baby. Die heeft de eerste keer ook letterlijk een half uur vloekend geprobeerd om de baby met insert goed recht in de draagzak te krijgen waarbij zowel de draagzak als de beentjes goed zaten, en de baby ondertussen natuurlijk huilen dat het zo lang duurde waardoor mn man nog gestresster werd. Die vond het ook een onding. Pas nadat hij toen de lift kapot was de zak rustig in zijn eentje nog een keer probeerde ("zonder dat kl*te ding erin") omdat hij wel moest ging het goed. De baby is alleen nog net wat te klein om hem zonder insert te gebruiken, dus hij wacht nu met dragen tot de insert niet meer nodig is (of de lift weer kapot is).

En ik wissel de kinderwagen en dragen ook gewoon af, afhankelijk van wat ik ga doen.
Unihipilimaandag 25 januari 2016 @ 22:51
Het zegt dan toch meer iets over zijn geduld (en acceptatie van dat er een leercurve is) dan het ding zelf?

[ Bericht 31% gewijzigd door Unihipili op 25-01-2016 22:56:16 ]
lunapuelladinsdag 26 januari 2016 @ 14:21
Zijn er mensen die zaterdag naar de meet gaan en een Tula hebben? Ik overweeg er een aan te schaffen, maar wil dan graag eerst even uitproberen. Iemand zo lief de hare een half uurtje uit te lenen? *;
Mariposasdinsdag 26 januari 2016 @ 14:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 14:21 schreef lunapuella het volgende:
Zijn er mensen die zaterdag naar de meet gaan en een Tula hebben? Ik overweeg er een aan te schaffen, maar wil dan graag eerst even uitproberen. Iemand zo lief de hare een half uurtje uit te lenen? *;
Ik heb er 1, die ik meeneem. Die mag je uiteraard proberen. Als ik kom, Want ik weet nog steeds niet 100% zeker of ik kom, dat beslis ik denk ik de dag zelf.
Selvariadinsdag 26 januari 2016 @ 14:36
Als het goed is neem ik die van mij mee, geen zin om te knopen buiten de auto voor dat kleine stukje, geen zin om de wagen mee te sjouwen :P Tuurlijk mag je hem proberen, je Ketel rockt mijn unicorns and rainbows vast als een echte vent. :Y
Choluladinsdag 26 januari 2016 @ 18:39
Ik wil mijn tula ook meenemen als je wil, maar volgens mij zijn er al genoeg. :)
LuDanndinsdag 26 januari 2016 @ 18:44
Ik heb dezelfde als Selvaria, maar zo te zien ben je al voorzien. :P

Maar je brengt me wel op een idee. We zijn op zoek naar een geweven doek, maar willen vooral veel uitproberen voordat we er eentje aanschaffen. Zijn er mensen die zaterdag komen wiens doek ik mag proberen?

Ik wil zelf ook wel meenemen wat ik heb, maar dat is niet zoveel. Een Tula baby, een boba rekbare doek en een Aquasling.

En gaan er nog meer mensen naar het Draagkrachtig festival toevallig?
Selvariadinsdag 26 januari 2016 @ 18:51
Ik zou een paar doeken meenemen voor Malteser(?), dus komt goed!
Ik neem maar een rolkoffer mee geloof ik. _O-

En Draagkracht festival waarschijnlijk ook. Ik heb nog geen kaartjes, man en ik kijken nog even of het uitkomt of dat er nog iets anders op ons pad komt.
lunapuelladinsdag 26 januari 2016 @ 19:08
Ik overweeg ook naar Draagkracht te gaan! Maar ook nog geen kaartjes. Hebben best drukke weekends de laatste tijd, dus misschien hebben we wel even behoefte aan niks doen.
SaskiaRdinsdag 26 januari 2016 @ 19:17
Ik heb het te druk voor Draagkracht, maar wel een leuk idee. Helaas heb ik niet veel doeken om zaterdag mee te nemen...
Malteserdinsdag 26 januari 2016 @ 21:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 18:51 schreef Selvaria het volgende:
Ik zou een paar doeken meenemen voor Malteser(?), dus komt goed!
Ik neem maar een rolkoffer mee geloof ik. _O-

En Draagkracht festival waarschijnlijk ook. Ik heb nog geen kaartjes, man en ik kijken nog even of het uitkomt of dat er nog iets anders op ons pad komt.
Ja! Super fijn!
Mineoladinsdag 26 januari 2016 @ 21:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 18:44 schreef LuDann het volgende:
Ik heb dezelfde als Selvaria, maar zo te zien ben je al voorzien. :P

Maar je brengt me wel op een idee. We zijn op zoek naar een geweven doek, maar willen vooral veel uitproberen voordat we er eentje aanschaffen. Zijn er mensen die zaterdag komen wiens doek ik mag proberen?

Ik wil zelf ook wel meenemen wat ik heb, maar dat is niet zoveel. Een Tula baby, een boba rekbare doek en een Aquasling.

En gaan er nog meer mensen naar het Draagkrachtig festival toevallig?
Als ik kom zal ik mijn doek meenemen, ik heb een Yaro Basket Emerald. Ben zelf ook wel benieuwd naar wat precies een zachte doek is :)
Cassandra87dinsdag 26 januari 2016 @ 21:36
Ik neem ook meer doeken mee voor Malteser, benieuwd of we haar nog terug vinden tussen die berg doeken :')
Malteserdinsdag 26 januari 2016 @ 21:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:36 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik neem ook meer doeken mee voor Malteser, benieuwd of we haar nog terug vinden tussen die berg doeken :')
Top! En dat terugvinden gaat wel lukken. Iets met nog een extra zwangerschapskilo hier en daar en een heeeeeeeeel leuk jongetje die ongetwijfeld aandacht vraagt ;).
LuDanndinsdag 26 januari 2016 @ 21:42
Tof! Oh ja, ik neem in ieder geval de Hoppediz mee die ik geleend heb. Als iemand interesse heeft om een van de andere doeken of de Tula uit te proberen, dan moet je het even zeggen, dan neem ik die mee. Maar Tula's genoeg volgens mij en geen kindjes klein genoeg voor in de boba rekbare doek.

Mineola, een Yaro staat op mijn lijstje van graag willen proberen. O+
Cassandra87dinsdag 26 januari 2016 @ 21:44
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 14:00 schreef Cholula het volgende:

[..]

Cho was jij niet goed in het zacht maken van draken of was dat alleen met Nona's O-)
Anders heb ik nog wel een draak die veel liefde kan gebruiken die ik mee heb zaterdag
Malteserdinsdag 26 januari 2016 @ 21:46
Ik heb een Hoppediz en een Didymos. Die laatste is mijn favoriet O+.
Cassandra87dinsdag 26 januari 2016 @ 21:56
Ik heb een yaro yolka (katoen), tula lorelei (katoen), natibaby herdbound (katoen/hennep, totaal ingedragen O+), natibaby farasi (katoen/linnen blend, draak), ellevil Paisley (katoen/bamboe), Oscha Orion (katoen/hennep/linnen, draak) om mee te nemen. Nog twee doeken zijn uit logeren maar qua blend zijn ze t zelfde. Hoe bedoel je uit de hand gelopen hobby :') mijn dragers laat ik thuis
LuDanndinsdag 26 januari 2016 @ 22:00
Oh, ik wil je blends graag proberen, Cassandra. O+
LuDanndinsdag 26 januari 2016 @ 22:01
Mag jij mijn Aquasling uitproberen. :')
Selvariadinsdag 26 januari 2016 @ 22:12
Ik kom met een Nona, een Vesper, een Yaro met linnen en hopelijk een Solnce als die deze week nog aankomt. O+
Moppertdinsdag 26 januari 2016 @ 22:13
Welke Solnce? :D
Selvariadinsdag 26 januari 2016 @ 22:15
Fern Fairy (6), hij was te koop op de Solnce website en ik heb hem gelijk in mijn mandje gegooid, zúlke mooie kleuren. :@
Choluladinsdag 26 januari 2016 @ 22:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:44 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

Cho was jij niet goed in het zacht maken van draken of was dat alleen met Nona's O-)
Anders heb ik nog wel een draak die veel liefde kan gebruiken die ik mee heb zaterdag
Ik ben gek op draken van doeken ! O+
Choluladinsdag 26 januari 2016 @ 22:17
Ik neem overigens één doek mee, de doek waar ik Frits mee draag. Lang leve het ov en licht reizen.
SaskiaRdinsdag 26 januari 2016 @ 22:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:17 schreef Cholula het volgende:
Ik neem overigens één doek mee, de doek waar ik Frits mee draag. Lang leve het ov en licht reizen.
Ik neem mijn Marsupi mee, gevuld met N. ;)
Cassandra87dinsdag 26 januari 2016 @ 22:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:15 schreef Cholula het volgende:

[..]

Ik ben gek op draken van doeken ! O+
ik heb eventueel de Oscha Orion Iselmar die ik heel graag zacht wil, G is te klein om daarbij te helpen. Dus mocht je interesse hebben om m even te lenen.. ;)
GotCdinsdag 26 januari 2016 @ 22:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:25 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

ik heb eventueel de Oscha Orion Iselmar die ik heel graag zacht wil, G is te klein om daarbij te helpen. Dus mocht je interesse hebben om m even te lenen.. ;)
Gewoon meer gebruiken joh, G. is niet meer inimini inmiddels ;)
Cassandra87dinsdag 26 januari 2016 @ 22:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:30 schreef GotC het volgende:

[..]

Gewoon meer gebruiken joh, G. is niet meer inimini inmiddels ;)
welles :o maar t knoopt nog steeds niet lekker :')
Al heb ik m al een tijd niet meer geprobeerd, hij is uit logeren bij een peuter die niet meer gedragen wordt :')
GotCdinsdag 26 januari 2016 @ 22:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:32 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

welles :o maar t knoopt nog steeds niet lekker :')
Al heb ik m al een tijd niet meer geprobeerd, hij is uit logeren bij een peuter die niet meer gedragen wordt :')
Dat helpt dan idd niet :P. Zachtmaken is juist zo leuk om te doen O+
Cassandra87dinsdag 26 januari 2016 @ 22:37
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:34 schreef GotC het volgende:

[..]

Dat helpt dan idd niet :P. Zachtmaken is juist zo leuk om te doen O+
ik heb er echt een grafhekel aan haha. Ik ben nu druk bezig met de tula lorelei, die knoop ik in de punten, want te kort :'( ik hoop dat zachter maken de doek ook wat lengte geeft. Ik heb twee doeken op reis gestuurd, en mijn andere kartonnetje knoop k alleen als O+ erbij is zodat hij kan afknopen :')
GotCdinsdag 26 januari 2016 @ 22:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:37 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

ik heb er echt een grafhekel aan haha. Ik ben nu druk bezig met de tula lorelei, die knoop ik in de punten, want te kort :'( ik hoop dat zachter maken de doek ook wat lengte geeft. Ik heb twee doeken op reis gestuurd, en mijn andere kartonnetje knoop k alleen als O+ erbij is zodat hij kan afknopen :')
Ugh, irritant, in de punten knopen :{ Weet niet welke maat je hebt, maar kan je niet TUB afknopen? Of kangaroo proberen? Of een heupknoop?
Choluladinsdag 26 januari 2016 @ 22:47
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:25 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

ik heb eventueel de Oscha Orion Iselmar die ik heel graag zacht wil, G is te klein om daarbij te helpen. Dus mocht je interesse hebben om m even te lenen.. ;)
Met liefde!

Mijn man is trouwens gek op zijn Nona. Die doek zit als een huis!
MissBlissdinsdag 26 januari 2016 @ 22:58
Cassandra met al je doeken _O_

Als ik kom neem ik ook wel een doek mee, ik heb er 2 dus niet veel keus :P ik heb een Oscha en een girasol. Ik weet niet of ik ga dragen trouwens, had J. gisteren weer eens in de doek maar ik deed hem er geen plezier mee :') -O- (en mijn schouders trouwens ook niet)
herkenbaar van kindjes van (bijna) een half jaar voor iemand?

[ Bericht 1% gewijzigd door MissBliss op 26-01-2016 23:08:55 ]
Cassandra87dinsdag 26 januari 2016 @ 23:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:47 schreef Cholula het volgende:

[..]

Met liefde!

Mijn man is trouwens gek op zijn Nona. Die doek zit als een huis!
^O^ ik ga m morgen weer ophalen

Fijn hé die nona! Die is bij mij dus op reis. Maar ondanks de stugheid zat ie heerlijk en inderdaad als een huis. Ik heb een zeven, dat was blijkbaar exclusief punten, dus megalang,maar knoopt ideaal af!

GotC TUB kan ik proberen, dat lukt zelfs met een vier :+ Ik vind het alleen zo eng voelen. Kangaroo vind ik uiteindelijk ook een rotknoop. Heupdragen met rs lukt ons niet, werkt dat met een doek knopen anders?
Cassandra87dinsdag 26 januari 2016 @ 23:10
quote:
11s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:58 schreef MissBliss het volgende:
Cassandra met al je doeken _O_

Als ik kom neem ik ook wel een doek mee, ik heb er 2 dus niet veel keus :P ik heb een Oscha en een girasol. Ik weet niet of ik ga dragen trouwens, had J. gisteren weer eens in de doek maar ik deed hem er geen plezier mee :') -O-
herkenbaar van kindjes van (bijna) een half jaar voor iemand?
jouw Oscha O+
Los van J zijn staking, hoe gaat t nu met je schouder als je draagt?

Wij hadden even een staking dacht ik maar achteraf gezien kan t ook een dwarse scheet zijn geweest, heb m daarna weer een aantal keer langer in de doek gehad
MissBlissdinsdag 26 januari 2016 @ 23:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 23:10 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

jouw Oscha O+
Los van J zijn staking, hoe gaat t nu met je schouder als je draagt?

Wij hadden even een staking dacht ik maar achteraf gezien kan t ook een dwarse scheet zijn geweest, heb m daarna weer een aantal keer langer in de doek gehad
Mja, dat ging ook niet zo lekker, ik had er vrij snel weer last van.
Ik vind het zo jammer! Dat was echt 1 van de dingen waar ik zo naar uitkeek als ik een baby zou hebben, lekker dragen O+ dat valt nogal tegen allemaal.
Ik heb wel van de week de tula geprobeerd, J. is nog wel veel te klein maar ik had zo'n opgerolde megahydrofiel gedaan als zitje, en daarmee had ik helemaal geen last van m'n schouders :o al het gewicht hing op de heupband.
Maar ja, voor hij echt lekker daarin past zijn we wel 2 of 3 maanden verder.
GotCwoensdag 27 januari 2016 @ 05:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 23:08 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

^O^ ik ga m morgen weer ophalen

Fijn hé die nona! Die is bij mij dus op reis. Maar ondanks de stugheid zat ie heerlijk en inderdaad als een huis. Ik heb een zeven, dat was blijkbaar exclusief punten, dus megalang,maar knoopt ideaal af!

GotC TUB kan ik proberen, dat lukt zelfs met een vier :+ Ik vind het alleen zo eng voelen. Kangaroo vind ik uiteindelijk ook een rotknoop. Heupdragen met rs lukt ons niet, werkt dat met een doek knopen anders?
Yup, want dan heb je ook legpasses bij sommige knopen. Voelt wat stabieler iig, je kan het proberen.

Offf een half-FWCC? Of TAS?

Of, als je kindje stabiel genoeg is in z'n nek, kan je kijken naar FCC.

Genoeg opties :+.

[ Bericht 9% gewijzigd door GotC op 27-01-2016 06:06:09 ]
Mineolawoensdag 27 januari 2016 @ 09:50
Cassandra, jij ervaren drager O+

quote:
11s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:58 schreef MissBliss het volgende:
kindjes van (bijna) een half jaar
Niet :o :o :o
MissBlisswoensdag 27 januari 2016 @ 10:07
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 09:50 schreef Mineola het volgende:
Cassandra, jij ervaren drager O+

[..]

Niet :o :o :o
Je hebt gelijk, dat duurt nog heeeel lang :Y
Selvariawoensdag 27 januari 2016 @ 10:11
TUB vind ik ook een beetje eng voelen, of doe ik iets verkeerd?

En als je TAS doet, begin je dan uit het midden met knopen en gaat er dan maar 1 baan over/onder de beentjes? Ik heb even geen mogelijkheid om filmpjes op te zoeken. :@
Cassandra87woensdag 27 januari 2016 @ 10:27
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 09:50 schreef Mineola het volgende:
Cassandra, jij ervaren drager O+

[..]

Niet :o :o :o
volgens mij klungel ik maar wat aan :')
Cassandra87woensdag 27 januari 2016 @ 10:28
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 05:58 schreef GotC het volgende:

[..]

Yup, want dan heb je ook legpasses bij sommige knopen. Voelt wat stabieler iig, je kan het proberen.

Offf een half-FWCC? Of TAS?

Of, als je kindje stabiel genoeg is in z'n nek, kan je kijken naar FCC.

Genoeg opties :+.
jaaa ik heb heel even overwogen om mijn tula weg te doen maar ik hou m toch maar voor de dh en de fcc als G daar aan toe is O+
Macka66woensdag 27 januari 2016 @ 19:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 22:12 schreef Selvaria het volgende:
Ik kom met een Nona, een Vesper [...]
*O* *O*
Phaidrawoensdag 27 januari 2016 @ 20:10
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 10:11 schreef Selvaria het volgende:
TUB vind ik ook een beetje eng voelen, of doe ik iets verkeerd?

En als je TAS doet, begin je dan uit het midden met knopen en gaat er dan maar 1 baan over/onder de beentjes? Ik heb even geen mogelijkheid om filmpjes op te zoeken. :@
TUB vond ik ook lastig aanspannen, net als TAS (maar iets beter). Kind hing dan ook altijd wat lager dan de bedoeling was :'). En ja, voor TAS iets uit het midden beginnen met 1 baan onderdoor. Ik vond het wel een fijne knoop voor onderweg met een maat 3. Weinig stof mee en toch buikdragen met mini O+. Maar lange wandelingen deed ik er niet mee.
Cassandra87donderdag 28 januari 2016 @ 22:50
Is mijn baby trouwens de enige met een lama-spuug-knop in zijn navel?

Als in, wanneer ik zijn kontje zeker (noem je dat wel zo met de fwcc :')), kantel ik G iets zodat ik de doek richting zijn buikje kan trekken. Dan krijg ik vaak een dikke boer maar soms ook de volle laag,een lama is er niets bij :')

[ Bericht 14% gewijzigd door Cassandra87 op 28-01-2016 23:06:51 ]
Rawednivrijdag 29 januari 2016 @ 10:30
Ik breek even in met een Tula vraag :) Ik heb nu een Connecta baby voor mijn dochter maar die is echt al te klein (terwijl hij tot 18 maanden moet kunnen, ze is nu 8.5 maand) en zit te kijken naar een Tula, alleen vind ik het een beetje verontrustend en verwarrend hoe dat zit met de maten daar. De baby is tot maat 86/92 maar daar is ze dan toch zo uit als ik die nu koop? Ik wil eigenlijk niet aan de gang blijven en een drager kopen waar ze gewoon nog in kan tot ze niet meer gedragen gaat worden. De Connecta vind ik toch zwaar worden na verloop van tijd.
Wat zouden jullie adviseren? Alvast bedankt!
Ohja, dochter is 8.5 kilo en 75 cm lang.
SaskiaRvrijdag 29 januari 2016 @ 10:32
Daar twijfel ik ook over; mijn baby is 6 maanden, 9,5 kilo en heeft maat 74. Een Tula baby zou dan toch wel snel te kleine zijn...
SQvrijdag 29 januari 2016 @ 10:36
Vergeet niet dat die baby's niet zo snel blijven groeien he :D
Als je nu een Tula baby koopt, eventueel met extenders, kun je die echt wel gebruiken tot ze twee zijn. De tijd die het kost om van maat 74 naar maat 92 te komen is 2-3 keer zo lang als de tijd die het kost om van maat 50 naar maat 74 te komen.
Ik ben met ongeveer dezelfde stats als Rawedni met de Tula baby begonnen en die past voorlopig nog prima. En als ie niet meer past verkoop je 'm, je krijgt er echt nog best wat voor terug, en dan koop je of een toddler of je draagt niet meer (veel kinderen van twee willen liever zelf lopen). Kost het je netto misschien 50 euro, max.
mousemickyvrijdag 29 januari 2016 @ 11:10
Maat 92 was hier t/m ruim twee-en-een-half, dus waarschijnlijk kun je dan nog wel even toe!

O, en mijn baby is nu groot genoeg voor mijn drakendrager O+ Woot woot! En daar heb ik ook verbreders bij gekregen, dus die kan van maat 68 tm 98 (ongeveer)!

En idd, ik vind dat t ook best wat mag kosten. Als je naderhand weer verkoopt, en er zeg 50 euro op verliest, is dat toch helemaal niet zo veel?
Rawednivrijdag 29 januari 2016 @ 11:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 10:36 schreef Stormqueen het volgende:
Vergeet niet dat die baby's niet zo snel blijven groeien he :D
Als je nu een Tula baby koopt, eventueel met extenders, kun je die echt wel gebruiken tot ze twee zijn. De tijd die het kost om van maat 74 naar maat 92 te komen is 2-3 keer zo lang als de tijd die het kost om van maat 50 naar maat 74 te komen.
Ik ben met ongeveer dezelfde stats als Rawedni met de Tula baby begonnen en die past voorlopig nog prima. En als ie niet meer past verkoop je 'm, je krijgt er echt nog best wat voor terug, en dan koop je of een toddler of je draagt niet meer (veel kinderen van twee willen liever zelf lopen). Kost het je netto misschien 50 euro, max.
Ja dat dacht ik ook toen ze 4 maanden was en iedereen dat tegen me zei :P Ondertussen zit ze al wel in maat 80. Kind is lang, papa is ook 2 meter dus niet verwonderlijk. De Connecta zou ook tot 18 maanden moeten kunnen dus ik ben huiverig zoals je je misschien voor kan stellen!
Rawednivrijdag 29 januari 2016 @ 11:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 11:10 schreef mousemicky het volgende:
Maat 92 was hier t/m ruim twee-en-een-half, dus waarschijnlijk kun je dan nog wel even toe!

O, en mijn baby is nu groot genoeg voor mijn drakendrager O+ Woot woot! En daar heb ik ook verbreders bij gekregen, dus die kan van maat 68 tm 98 (ongeveer)!

En idd, ik vind dat t ook best wat mag kosten. Als je naderhand weer verkoop, en er zeg 50 euro op verliest, is dat toch helemaal niet zo veel?
Nee tuurlijk niet! Dat zou prima zijn, maar liever goed informeren en meteen een product kopen waar je echt langere tijd wat aan hebt :)
SQvrijdag 29 januari 2016 @ 11:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 11:12 schreef Rawedni het volgende:

[..]

Ja dat dacht ik ook toen ze 4 maanden was en iedereen dat tegen me zei :P Ondertussen zit ze al wel in maat 80. Kind is lang, papa is ook 2 meter dus niet verwonderlijk. De Connecta zou ook tot 18 maanden moeten kunnen dus ik ben huiverig zoals je je misschien voor kan stellen!
Nee, maar echt. Het gaat echt langzamer ;) Met vier maanden idd nog niet, maar je zult het nu echt gaan merken binnenkort.
En is die connecta echt te klein? Want maat 80 staat altijd gelaberld als 9-12 maanden. Heb je een aanfoto? Waar is ie te klein?
Rawednivrijdag 29 januari 2016 @ 12:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 11:15 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Nee, maar echt. Het gaat echt langzamer ;) Met vier maanden idd nog niet, maar je zult het nu echt gaan merken binnenkort.
En is die connecta echt te klein? Want maat 80 staat altijd gelaberld als 9-12 maanden. Heb je een aanfoto? Waar is ie te klein?
Ik hoop het, als ze zo doorgaat is ze 3 meter als ze 2.5 is :')
Aanfoto ga ik zo maken! Ik heb het idee dat ze er erg bekneld in zit, armpjes komen er bovenuit en zeker met een fleecepakje nu met de winter kan ze geen kant meer op. Bij de knietjes zit ie nog wel goed trouwens.
Moment voor de foto!
klaproossvrijdag 29 januari 2016 @ 12:15
Wat SQ zegt! De baby tula bijvoorbeeld is echt heeel lang te gebruiken eventueel met verbreders op het eind, J is nu 21 maanden en zit eigenlijk nog steeds niet heel perfect in de toddler. En J is super gemiddeld :).

De eerste 8 maanden gaan ze snel daarna gaat het met stapjes. En qua dragers is het echt verstandig om een goed passende te kopen ipv een te grote. Een Tula kan je prima weer doorverkopen en een toddler heb je dan zo weer gekocht.
Molovrijdag 29 januari 2016 @ 12:18
Mijn leenbaby (nu 4 maanden) was wel snel uit de baby insert gegroeid, maar de baby Tula kan inderdaad nog wel eventjes mee :Y
Moppertvrijdag 29 januari 2016 @ 12:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 10:32 schreef SaskiaR het volgende:
Daar twijfel ik ook over; mijn baby is 6 maanden, 9,5 kilo en heeft maat 74. Een Tula baby zou dan toch wel snel te kleine zijn...
Mijn 2 jarige die in maat 86/92 zit past nog niet goed in de toddler :N

De tula toddler is echt vanaf een goed passende maat 92. Benen moeten vrij kunnen hangen en er mag geen extra stof onder de knieen of benen zitten. De tula baby is pas vanaf maat 74 zonder insert.
twist02vrijdag 29 januari 2016 @ 14:46
Hoe zat het ook alweer met een maillot in een draagdoek/draagzak?
Kan wel, maar dan beter een maatje groter om afknellen te voorkomen, toch? Lijkt me temperatuur technisch nu toch wel lekker om die onder het broekje te doen namelijk.

Carnaval vieren met baby; ik ben benieuwd! :+
Selvariavrijdag 29 januari 2016 @ 14:48
Ik doe het gewoon, groter maatje en even checken bij de voetjes zodra ik geknoopt heb. In plaats daarvan kan je ook beenwarmers + slofjes aandoen, dat doe ik nu vaak. :)
twist02vrijdag 29 januari 2016 @ 15:13
Ja beenwarmers is ook wel een goeie ja, morgen even kijken in de stad :Y die broekspijpen kruipen altijd zo omhoog...

Net weer even snel geprobeerd in de mei tai, ze vindt het nog steeds prima ^O^ alleen tijdens het knopen zit ze heel de tijd overal aan te plukken, dat was toch makkelijker toen ze wat kleiner was _O-

Ik draag echt veel te weinig trouwens :@ moet ik echt weer vaker doen! *;
FlyingFishvrijdag 29 januari 2016 @ 15:40
Ze hadden bij de wibra of kruidvat kleurrijke beenwarmers speciaal voor carnaval in de aanbieding twist! Voor een euro of 2 dacht ik. Liggen bij de carnavalsspullen.
mousemickyvrijdag 29 januari 2016 @ 15:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 15:13 schreef twist02 het volgende:
Ja beenwarmers is ook wel een goeie ja, morgen even kijken in de stad :Y die broekspijpen kruipen altijd zo omhoog...
Ik heb ze in de stad nog nooit gevonden voor kleintjes. Wel op aliexpress: http://nl.aliexpress.com/category/200000841/leg-warmers.html, of via NL webshops (babylegs ^O^ )
Cassandra87vrijdag 29 januari 2016 @ 15:44
Mijn draak is weer thuis O+ 2872068.jpg
twist02vrijdag 29 januari 2016 @ 15:48
Top, thanks voor de tips! ^O^

Cassandra wat heerlijk knus zo! O+
Burdievrijdag 29 januari 2016 @ 16:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 14:46 schreef twist02 het volgende:
Hoe zat het ook alweer met een maillot in een draagdoek/draagzak?
Kan wel, maar dan beter een maatje groter om afknellen te voorkomen, toch? Lijkt me temperatuur technisch nu toch wel lekker om die onder het broekje te doen namelijk.

Carnaval vieren met baby; ik ben benieuwd! :+
Ga je als zoiets, twist? :+.


popcorn-costume.jpg
AmandaHumes.jpg
4f195e342ec7cdc2a7e9b1103bb97ab9.jpg
5b525d0c2cb157031d7cfc38c838f47a.jpg

SPOILER: whehe
48f246584dc4c367698ed71680f1bcd7.jpg :')
twist02vrijdag 29 januari 2016 @ 16:30
Whaha :D _O-
Nope, dat is 'bij ons' niet op die manier ;)
Burdievrijdag 29 januari 2016 @ 16:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 16:30 schreef twist02 het volgende:
Whaha :D _O-
Nope, dat is 'bij ons' niet op die manier ;)
Oh, boven de rivieren? ;)
pinquitvrijdag 29 januari 2016 @ 16:33
:D die laatste O+
twist02vrijdag 29 januari 2016 @ 16:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 16:31 schreef Burdie het volgende:

[..]

Oh, boven de rivieren? ;)
Nee, juist wel eronder ;) maar bij ons gaat 't net effe anders dan anders zeg maar, dus niet 'als iets' verkleed, maar meer traditioneel zoals het 'vroegah' ging :+
mousemickyvrijdag 29 januari 2016 @ 19:23
Ha, twist, ben je een Krab, of zit je in Oeteldonk?

Ik vond die spin trouwens wel vet _O-
Ik denk dat F maar gewoon als draak gaat, hoef ik m alleen voor in de draagzak te doen en t slaapkapje met drakenstekels op te zetten :P
Roomsnoesvrijdag 29 januari 2016 @ 19:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 16:34 schreef twist02 het volgende:

[..]

Nee, juist wel eronder ;) maar bij ons gaat 't net effe anders dan anders zeg maar, dus niet 'als iets' verkleed, maar meer traditioneel zoals het 'vroegah' ging :+
Lekker offtopic, maar hoe kun je verkleed gaan zonder als iets of iemand verkleed te gaan? Gewoon rode pruid en groene bril, typ dan?
/heeftnognooitcarnavalgevierd
pinquitvrijdag 29 januari 2016 @ 19:30
Boerenkiel :Y
SQvrijdag 29 januari 2016 @ 19:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 16:34 schreef twist02 het volgende:

[..]

Nee, juist wel eronder ;) maar bij ons gaat 't net effe anders dan anders zeg maar, dus niet 'als iets' verkleed, maar meer traditioneel zoals het 'vroegah' ging :+
op zn broabants O+
FlyingFishvrijdag 29 januari 2016 @ 20:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 19:28 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Lekker offtopic, maar hoe kun je verkleed gaan zonder als iets of iemand verkleed te gaan? Gewoon rode pruid en groene bril, typ dan?
/heeftnognooitcarnavalgevierd
Zo had ik ooit een vriend uit brabant, waar ik voor het eerst carnaval ging vieren en zijn ouders zou ontmoeten. Kwam ik daar in mijn superwomanpak, bleek dat het verkleden daar betekende dat je enkel een trui in de kleuren van de stad droeg :') Ook fijn dat hij dat vooraf even had verteld :D
twist02vrijdag 29 januari 2016 @ 20:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 19:23 schreef mousemicky het volgende:
Ha, twist, ben je een Krab, of zit je in Oeteldonk?

Ik vond die spin trouwens wel vet _O-
Ik denk dat F maar gewoon als draak gaat, hoef ik m alleen voor in de draagzak te doen en t slaapkapje met drakenstekels op te zetten :P
Krab! :Y

quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 19:28 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Lekker offtopic, maar hoe kun je verkleed gaan zonder als iets of iemand verkleed te gaan? Gewoon rode pruid en groene bril, typ dan?
/heeftnognooitcarnavalgevierd
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 19:30 schreef pinquit het volgende:
Boerenkiel :Y
Dat dus! :Y
Wij gaan dus niet als Spiderman ofzo verkleed, maar "gewoon" hoe de boeren er vroeger bij liepen. Boerenkiel, rode zakdoek, dat soort spul ;)

quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 19:52 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

op zn broabants O+
Precies O+

Haha, FF da's inderdaad wel erg lullig ja! _O-
Goitskevrijdag 29 januari 2016 @ 20:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 14:46 schreef twist02 het volgende:
Hoe zat het ook alweer met een maillot in een draagdoek/draagzak?
Kan wel, maar dan beter een maatje groter om afknellen te voorkomen, toch? Lijkt me temperatuur technisch nu toch wel lekker om die onder het broekje te doen namelijk.

Carnaval vieren met baby; ik ben benieuwd! :+
Ik heb bij de zeeman thermoleggings gekocht. Lekker warm onder de broekjes en evt maatje groter dan zit je zeker goed
twist02vrijdag 29 januari 2016 @ 20:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 20:32 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik heb bij de zeeman thermoleggings gekocht. Lekker warm onder de broekjes en evt maatje groter dan zit je zeker goed
Ah, ook een goeie! ^O^ Morgen eens even kijken!
Goitskevrijdag 29 januari 2016 @ 20:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 20:34 schreef twist02 het volgende:

[..]

Ah, ook een goeie! ^O^ Morgen eens even kijken!
Waren iets van 2.50/3.00 heb gewoon zwarte onder de zwarte pietenpak aan gehad maar ook heel veel onder de broekjes.
Ticootjevrijdag 29 januari 2016 @ 20:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 20:32 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik heb bij de zeeman thermoleggings gekocht. Lekker warm onder de broekjes en evt maatje groter dan zit je zeker goed
Action heeft ook thermoleggings.
Unihipilivrijdag 29 januari 2016 @ 22:15
Ik had een thermoshirt maat XXL van de Action. Zat nog suuuuuuuperstrak. Nooit aan gehad want voelde dus nog te klein. (Ik heb maat S/M). Maar voor legging misschien wel beter te doen want niet gevoel dat je stikt.
MissBlisszaterdag 30 januari 2016 @ 22:09
Vanmiddag heb ik J. weer in de Tula gehad met het speciale kussentje dat ik van McLaura mocht overnemen. Hij zit er hartstikke goed in! O+ en de tula zit bij mij heel fijn, geen schouderpijn. Ik ben helemaal blij, nogmaals bedankt McLaura! *O*
Cassandra87zaterdag 30 januari 2016 @ 22:36
quote:
17s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:09 schreef MissBliss het volgende:
Vanmiddag heb ik J. weer in de Tula gehad met het speciale kussentje dat ik van McLaura mocht overnemen. Hij zit er hartstikke goed in! O+ en de tula zit bij mij heel fijn, geen schouderpijn. Ik ben helemaal blij, nogmaals bedankt McLaura! *O*
tula virus in opkomst O+
MissBlisszaterdag 30 januari 2016 @ 22:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:36 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

tula virus in opkomst O+
Jaaa! Oh en het mooiste: J. leek het niet verschrikkelijk te vinden :D O+ hij heeft gewoon lekker om zich heen zitten kijken.
McLaurazondag 31 januari 2016 @ 12:53
quote:
17s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:09 schreef MissBliss het volgende:
Vanmiddag heb ik J. weer in de Tula gehad met het speciale kussentje dat ik van McLaura mocht overnemen. Hij zit er hartstikke goed in! O+ en de tula zit bij mij heel fijn, geen schouderpijn. Ik ben helemaal blij, nogmaals bedankt McLaura! *O*
Toch de helft van de credits naar Vlindur graag, ik heb mijn kussentje op dat van haar gebaseerd (en dat kwam dan weer uit een neksteun ofzo, geen idee).

Ik ben blij dat ik je zo heb kunnen helpen, MissBliss!
GotCzondag 31 januari 2016 @ 12:54
Fijn MB!

Ik heb mini vanmiddag ook nog ruim een uur gedragen O+ Man wat ben en blijf ik verliefd op SN Zen, 14kg dragen zonder het te merken O+
MissBlisszondag 31 januari 2016 @ 12:59
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 12:53 schreef McLaura het volgende:

[..]

Toch de helft van de credits naar Vlindur graag, ik heb mijn kussentje op dat van haar gebaseerd (en dat kwam dan weer uit een neksteun ofzo, geen idee).

Ik ben blij dat ik je zo heb kunnen helpen, MissBliss!
Ook credits voor Vlindur dan! *O*
pinquitzondag 31 januari 2016 @ 13:22
Wat is heb geheim van dat kussentje dan? :o
Vlinderzondag 31 januari 2016 @ 13:25
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 13:22 schreef pinquit het volgende:
Wat is heb geheim van dat kussentje dan? :o
Het is alleen een kussentje. Een lange rechthoek. Verder geen rugsteun erbij. Dus puur een verhoging. Ik vond het per ongeluk uit doordat hij zonder nog niet lekker vond zitten en ik geen inzet had. Maar wel een nekrol in de auto had waar de jongens niks mee worden doen. Dus het kussen uit het hoesje gehaald en het paste perfect :D *O*
MissBlisszondag 31 januari 2016 @ 13:34
Ik had eerst een opgerolde megahydrofiel gebruikt als verhoging omdat de Tula nog te groot is voor J. Dat had ik op een Youtubefilmpje gezien. Maar dat was een beetje gehannes wel, en dit kussentje werkt perfect :)
Cassandra87zondag 31 januari 2016 @ 13:39
Pffff ik heb steeds vaker last van mijn (onder)rug. Ik geef stug mijn matras de schuld :') maar ik ben bang dat het aan het dragen ligt. Snap t niet, volgens mij knoop ik gewoon goed. Is echt lage rugpijn, alsof ik ongesteld moet worden.
pinquitzondag 31 januari 2016 @ 19:32
Misschien moet je ongesteld worden? incl. eisprong? Daar had ik bijna een maand lage rugpji van :{
elamanilozondag 31 januari 2016 @ 19:37
Zelf vind ik het fijn om op mijn rug iets lager te dragen dan veel andere mensen. Ik heb volgens mij een soort negerinnen bouw :') met heupen en kont en een kuiltje in mn rug waar kind dan precies in past. Als ik hoger draag, dan zit het ook niet fijn en krijg ik pijn aan schouders en rug. Misschien kun je wat proberen met net iets hoger of lager?!
Cassandra87zondag 31 januari 2016 @ 20:07
Ik heb een spiraal laten plaatsen (trouwens sindsdien heb ik rugpijn.. Maar eens aankaarten bij de ha) en sindsdien bijna dagelijks bloedverlies, dus geen idee van mijn cyclus of nepcyclus.

Lager of hoger knopen kan ik nog wel even mee oefenen
Franny_Gzondag 31 januari 2016 @ 22:24
I is twee geworden en is nu echt wel beetje te groot geworden voor de tula standard. Dus een fijn excuus om een nieuwe uit te zoeken. Net besteld, tula toddler fawn. O+ .

tula-hertjes.jpg
LuDannzondag 31 januari 2016 @ 23:20
Wat klote Cassandra. -O-

Franny, wat een mooierd! Heel lief vind ik hem.

OK, misschien niet helemaal de juiste plek om dit te vragen maar kan iemand mij uitleggen hoe dat werkt met het dippen van doeken op FB? Of een linkje naar een uitleg? Maindip is een lootje op nummer geloof ik, maar wat is dan een minidip?
Cassandra87maandag 1 februari 2016 @ 02:55
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 23:20 schreef LuDann het volgende:
Wat klote Cassandra. -O-

Franny, wat een mooierd! Heel lief vind ik hem.

OK, misschien niet helemaal de juiste plek om dit te vragen maar kan iemand mij uitleggen hoe dat werkt met het dippen van doeken op FB? Of een linkje naar een uitleg? Maindip is een lootje op nummer geloof ik, maar wat is dan een minidip?
een kans op een of meerdere maindip(s) :)
LuDannmaandag 1 februari 2016 @ 03:50
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 02:55 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

een kans op een of meerdere maindip(s) :)
Oh ja.

Hebben jullie wel eens iets gewonben via een dip? *nieuwsgierig*
Cassandra87maandag 1 februari 2016 @ 06:18
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 03:50 schreef LuDann het volgende:

[..]

Oh ja.

Hebben jullie wel eens iets gewonben via een dip? *nieuwsgierig*
alleen via een goede doelen dip, toen waren er vijftig kansen. Ik won een rekbare doek :') (ik haat rekbaar)
Ooit zelfs 30 dips, waarvan ik er dankzij een minidip 15 had. Hij ging naar een ander. Ik heb gewoon steeds pech met dips :{ :')
LuDannmaandag 1 februari 2016 @ 07:14
Die laatste is wel heel erg pech ja. :o

Ik zit een beetje te kijken naar een paar dips maar ik zie mensen best een hoop geld uitgeven om een kwart tot een derde van alle dips op te kopen. Das toch best zonde als ie naar iemand anders gaat dan want dan sta je met lege handen toch?
Phaidramaandag 1 februari 2016 @ 08:13
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 03:50 schreef LuDann het volgende:

[..]

Oh ja.

Hebben jullie wel eens iets gewonben via een dip? *nieuwsgierig*
Alleen een reep Tony's :D. Helaas nog nooit een doek...
Phaidramaandag 1 februari 2016 @ 08:16
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 07:14 schreef LuDann het volgende:
Die laatste is wel heel erg pech ja. :o

Ik zit een beetje te kijken naar een paar dips maar ik zie mensen best een hoop geld uitgeven om een kwart tot een derde van alle dips op te kopen. Das toch best zonde als ie naar iemand anders gaat dan want dan sta je met lege handen toch?
Ik dip ook echt maar 1 of 2x op een doek. Anders vind ik het ook te gek worden. Zekerheid op winnen heb je nooit.
Cassandra87maandag 1 februari 2016 @ 08:17
Volgens mij is het spierpijn in mijn rug. Vanochtend was het erger maar heb gisteren niet gedragen. Dus ik ga maar stug door met dragen :D mijn rug moet gewoon wennen aan mijn mollige baby
Phaidramaandag 1 februari 2016 @ 08:19
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 13:39 schreef Cassandra87 het volgende:
Pffff ik heb steeds vaker last van mijn (onder)rug. Ik geef stug mijn matras de schuld :') maar ik ben bang dat het aan het dragen ligt. Snap t niet, volgens mij knoop ik gewoon goed. Is echt lage rugpijn, alsof ik ongesteld moet worden.
Ik krijg last van mijn rug als er te veel stretch/bounce in een doek zit. Heb je een doek van 100% katoen of iets met linnen/hennep? Die hebben minder-geen stretch en dat maakt voor mij echt het verschil. Een dunne blend katoen/cashmere kan ik niet meer hebben sinds A ouder dan 6 maanden is. Dikkere doeken en wol icm linnen is dan wel weer prima. Veel steviger en toch zacht voor mijn schouders. Anders zit daar weer een probleem.
SQmaandag 1 februari 2016 @ 08:27
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 07:14 schreef LuDann het volgende:
Die laatste is wel heel erg pech ja. :o

Ik zit een beetje te kijken naar een paar dips maar ik zie mensen best een hoop geld uitgeven om een kwart tot een derde van alle dips op te kopen. Das toch best zonde als ie naar iemand anders gaat dan want dan sta je met lege handen toch?
daarom kun je beter gewoon sparen voor iets wat je echt graag wil hebben en het gewoon kopen. Dat is significant goedkoper ;)

Ik ben een blauwe maandag lid geweest van zo'n club, maar vrij snel gestopt. Kost klauwen met geld.
Dot.maandag 1 februari 2016 @ 08:36
Ik dip alleen mee bij een groene of rode Artinouveau en dan doe ik maximaal 2 dips, afhankelijk van de prijs. Ik zie mezelf namelijk nooit 400+ euro uitgeven aan een doek, maar 2x per jaar 7-10 euro aan een loterij vind ik dan wel weer ok. Het is gewoon gokken natuurlijk, maar als je je kunt houden aan je eigen regels kun je er een leuke doek aan overhouden.
GotCmaandag 1 februari 2016 @ 08:41
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 03:50 schreef LuDann het volgende:

[..]

Oh ja.

Hebben jullie wel eens iets gewonben via een dip? *nieuwsgierig*
Ik doe er niet aan mee. Als ik zie hoeveel mensen er bakken met geld tegenaan gooien, no thanks.

Ik vroeg me alleen af, een tijdje geleden kwam de vraag omhoog of het wel legaal was (aangezien het gokken is), maar is het nu wel echt legaal? Zie ineens overal dip groepen :P
Cassandra87maandag 1 februari 2016 @ 08:42
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 08:19 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Ik krijg last van mijn rug als er te veel stretch/bounce in een doek zit. Heb je een doek van 100% katoen of iets met linnen/hennep? Die hebben minder-geen stretch en dat maakt voor mij echt het verschil. Een dunne blend katoen/cashmere kan ik niet meer hebben sinds A ouder dan 6 maanden is. Dikkere doeken en wol icm linnen is dan wel weer prima. Veel steviger en toch zacht voor mijn schouders. Anders zit daar weer een probleem.
ik heb meerdere (standaard) blends. De doek met bounce gebruik ik zelden, alleen om prikjes te halen, en dan draag ik max een halfuur. Ik draag het liefst met een hennepblend, of een doek van 100% katoen. G is nu 3,5 maand en ik schat m op 6800 gram, dus dat valt nog wel mee..
elamanilomaandag 1 februari 2016 @ 08:43
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 08:19 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Ik krijg last van mijn rug als er te veel stretch/bounce in een doek zit. Heb je een doek van 100% katoen of iets met linnen/hennep? Die hebben minder-geen stretch en dat maakt voor mij echt het verschil. Een dunne blend katoen/cashmere kan ik niet meer hebben sinds A ouder dan 6 maanden is. Dikkere doeken en wol icm linnen is dan wel weer prima. Veel steviger en toch zacht voor mijn schouders. Anders zit daar weer een probleem.
Oja, goede tip ook inderdaad! De dikte/stevigheid van de doek kan heel veel verschil maken in hoe licht of zwaar je kindje voelt. Bij een groter kindje is een stevigere doek vaak echt fijner!

-edit-
Ah, met zo'n 'kleintje' zou het nog niet veel verschil moeten maken inderdaad.
En telkens de tijd/intensiteit wat oprekken, zodat je rugspieren sterker worden Cassandra? Dus niet overbelasten, maar 'oefenen' met het rugdragen.

Ik ben pas veel later begonnen met rugdragen en heb ook best moeten wennen. Nog steeds vind ik buikdragen fijner, maar met mn dikker wordende buik nu en groter groeiende peuter is dat ook niet heel handig meer.. Nu ben ik dan wel meer in balans achterop en ik draag ook lang niet zo veel meer, want peuters lopen graag <3

Trouwens, nu ik terug lees dacht ik de hele tijd dat het over het rugdragen ging, maar dat staat helemaal nergens en nam ik 'zomaar' aan :o Dus misschien gaat het 'gewoon' over buikdragen?!

Nog steeds als tip om verschillende doeken te proberen, te varieren met iets lager of hoger, eventueel een andere knoop te proberen en te oefenen ;)

[ Bericht 11% gewijzigd door elamanilo op 01-02-2016 08:50:00 ]
Dot.maandag 1 februari 2016 @ 08:49
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 08:41 schreef GotC het volgende:

[..]

Ik doe er niet aan mee. Als ik zie hoeveel mensen er bakken met geld tegenaan gooien, no thanks.

Ik vroeg me alleen af, een tijdje geleden kwam de vraag omhoog of het wel legaal was (aangezien het gokken is), maar is het nu wel echt legaal? Zie ineens overal dip groepen :P
Volgens mij mag het niet, want je mag ook nooit iets bij het commentaar invullen dat het een dip is oid. Maar ik zag laatst zelfs moneydips. Sja, dat is gewoon echt een loterij zelf organiseren.
Cassandra87maandag 1 februari 2016 @ 09:15
Ik draag inderdaad in de normale fwcc hihi.
GotCmaandag 1 februari 2016 @ 09:24
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 08:49 schreef Dot. het volgende:

[..]

Volgens mij mag het niet, want je mag ook nooit iets bij het commentaar invullen dat het een dip is oid. Maar ik zag laatst zelfs moneydips. Sja, dat is gewoon echt een loterij zelf organiseren.
Dat is wel bizar, een moneydip :D Maar het is gewoon een loterij ja.
Selvariamaandag 1 februari 2016 @ 09:40
Ik ben wel lid van een paar dipgroepen maar ik begin er niet aan, wát een geld geven sommige mensen daaraan uit. :o

Ik heb mijn oog laten vallen op een Woven Wings Stockinette ( O+ x 1000), kan iemand me vertellen dat dat hele slechte, stugge niet-draagkrachtige doeken zijn? :(
Burdiemaandag 1 februari 2016 @ 09:41
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 08:41 schreef GotC het volgende:

[..]

Ik doe er niet aan mee. Als ik zie hoeveel mensen er bakken met geld tegenaan gooien, no thanks.

Ik vroeg me alleen af, een tijdje geleden kwam de vraag omhoog of het wel legaal was (aangezien het gokken is), maar is het nu wel echt legaal? Zie ineens overal dip groepen :P
Nope :).
pinquitmaandag 1 februari 2016 @ 09:49
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 09:40 schreef Selvaria het volgende:
Ik ben wel lid van een paar dipgroepen maar ik begin er niet aan, wát een geld geven sommige mensen daaraan uit. :o

Ik heb mijn oog laten vallen op een Woven Wings Stockinette ( O+ x 1000), kan iemand me vertellen dat dat hele slechte, stugge niet-draagkrachtige doeken zijn? :(
Dat zijn hele slechte, stugge niet-draagkrachtige doeken!!

O+
pinquitmaandag 1 februari 2016 @ 09:50
Omg wat zijn ze gaaaf :o
SaskiaRmaandag 1 februari 2016 @ 09:51
Tula Dinos besteld!!!!!!!
Selvariamaandag 1 februari 2016 @ 10:15
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 09:51 schreef SaskiaR het volgende:
Tula Dinos besteld!!!!!!!
*O* *O* *O*

Ja he Pinq. :o Ik moet echt even op mijn handen gaan zitten vrees ik.
pinquitmaandag 1 februari 2016 @ 10:16
Ik kan gelukkig nergens een verkooppunt vinden :P
Aereniamaandag 1 februari 2016 @ 10:19
Ik heb de Tula Betty. Heerlijk ding! O+


Tula-Betty.jpg
SQmaandag 1 februari 2016 @ 10:21
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:16 schreef pinquit het volgende:
Ik kan gelukkig nergens een verkooppunt vinden :P
nee, dat zijn ook van die klikdoeken vrees ik :')
lunapuellamaandag 1 februari 2016 @ 10:23
Mijn Tula Jasper komt hopelijk morgen binnen! *O*
pinquitmaandag 1 februari 2016 @ 10:23
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:21 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

nee, dat zijn ook van die klikdoeken vrees ik :')
Top, onbereikbaar dus :P
Selvariamaandag 1 februari 2016 @ 10:30
Tweedehands helaas vrij makkelijk bereikbaar, maar ik slaap er nog even heel veel nachtjes over en doe jet dan waarschijnlijk niet. :P
Selvariamaandag 1 februari 2016 @ 10:31
Mijn Solnce komt morgen, dus ik kan weer even vooruit. :D
pinquitmaandag 1 februari 2016 @ 10:39
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:30 schreef Selvaria het volgende:
Tweedehands helaas vrij makkelijk bereikbaar, maar ik slaap er nog even heel veel nachtjes over en doe jet dan waarschijnlijk niet. :P
Geldtechnisch onbereikbaar dan ;)
pinquitmaandag 1 februari 2016 @ 10:39
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:31 schreef Selvaria het volgende:
Mijn Solnce komt morgen, dus ik kan weer even vooruit. :D
*O*
Selvariamaandag 1 februari 2016 @ 10:42
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:23 schreef lunapuella het volgende:
Mijn Tula Jasper komt hopelijk morgen binnen! *O*
*O* Jeuj! *O*
Phaidramaandag 1 februari 2016 @ 10:44
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 08:42 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

ik heb meerdere (standaard) blends. De doek met bounce gebruik ik zelden, alleen om prikjes te halen, en dan draag ik max een halfuur. Ik draag het liefst met een hennepblend, of een doek van 100% katoen. G is nu 3,5 maand en ik schat m op 6800 gram, dus dat valt nog wel mee..
Nou ja, mijnes weegt met 11 maanden pas 8 kg, dus ik gok dat hij ook rond de 6 kg was toen ik last van mijn rug kreeg als de doek niet stevig genoeg was, of te dun. Dus niet heel erg gek op zich. Het hoeft niet, maar kan zeker wel :).
Phaidramaandag 1 februari 2016 @ 10:47
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 09:40 schreef Selvaria het volgende:
Ik ben wel lid van een paar dipgroepen maar ik begin er niet aan, wát een geld geven sommige mensen daaraan uit. :o

Ik heb mijn oog laten vallen op een Woven Wings Stockinette ( O+ x 1000), kan iemand me vertellen dat dat hele slechte, stugge niet-draagkrachtige doeken zijn? :(
Sorry, ik heb er 1 en hij draagt erg fijn :D

Enige kleine minpuntje: Woven wings is redelijk smal. Dus iets minder stof in de breedte om een groot zitje te maken e.d. Persoonlijk vind ik dat geen probleem, maar ik weet dat niet iedereen het prettig vindt.
LuDannmaandag 1 februari 2016 @ 10:53
Ik heb 4 euro uitgegeven aan een dip. Een doek met wolken erop, ik moest wel. O+ :')

Gaat nu opeens een bericht rond op de groepen waarvan ik lid ben geworden dat een van de admins heeft lopen frauderen met de uitslagen. Ben op een goed moment lid geworden dus. :')

Moneydips vind ik wel bizar. :o Ga dan naar een casino. :')

We gaan op het Draagkracht festival kijken naar doeken en er of daar eentje kopen of we kopen er eentje online naar aanleiding van wat we daar uitproberen.
Selvariamaandag 1 februari 2016 @ 10:54
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:47 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Sorry, ik heb er 1 en hij draagt erg fijn :D

Enige kleine minpuntje: Woven wings is redelijk smal. Dus iets minder stof in de breedte om een groot zitje te maken e.d. Persoonlijk vind ik dat geen probleem, maar ik weet dat niet iedereen het prettig vindt.
Heb ik vaker gelezen, maar bij de Ruck bijvoorbeeld maak ik geen zitje maar zeker ik de flapjes (snap je wat ik bedoel? :P ), dan lijkt het me geen probleem toch?
LuDannmaandag 1 februari 2016 @ 10:55
Hoop nieuwe bestellingen zeg. :o

Sas, die met die dino's is echt helemaal de bom! Als ik niet al een Tula had dan had ik die ook gekocht. :Y

En Selvaria, welke Solcne? Ik heb er eentje mogen uitproberen laatst. Dat was echt een fantastische doek zeg.
Phaidramaandag 1 februari 2016 @ 10:57
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:54 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Heb ik vaker gelezen, maar bij de Ruck bijvoorbeeld maak ik geen zitje maar zeker ik de flapjes (snap je wat ik bedoel? :P ), dan lijkt het me geen probleem toch?
Ja, ik snap het! Dat is volgens mij ook de manier die je leert als draagconsulent, dus helemaal top! Zelf vind ik een zitje wel fijner, maar met flapjes zekeren kan ik ook best :+.

En welke Solnce?? Ik heb een doek geruild voor Solnce Teal Castle, die zou vandaag of morgen binnen moeten komen!

Edit: en vorige week kreeg ik Malachite :@, daar ga ik een drager van laten maken bij MamaMerel O+.
Moppertmaandag 1 februari 2016 @ 11:02
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:54 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Heb ik vaker gelezen, maar bij de Ruck bijvoorbeeld maak ik geen zitje maar zeker ik de flapjes (snap je wat ik bedoel? :P ), dan lijkt het me geen probleem toch?
Dat is ook het belangrijkste, het zitje is er alleen om makkelijk met de flapjes te zekeren :D
Phaidramaandag 1 februari 2016 @ 11:08
Mijn Azure feathers was trouwens nog een stuk smaller dan Stockinette Blue moon. Releasedatum scheelt bijna een jaar, dus wellicht is de breedte toch wat aangepast in die tijd. De feathers was wel een hele stugge peuterdoek, dus die heb ik toch weer verkocht. Had geen geduld om zolang te wachten :P.
Selvariamaandag 1 februari 2016 @ 11:12
Solnce Genesis Fern Fairy. Die kleuren! O+
Phaidramaandag 1 februari 2016 @ 11:26
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 11:12 schreef Selvaria het volgende:
Solnce Genesis Fern Fairy. Die kleuren! O+
Mooie kleuren ja O+! Ik moet steeds wel lachen om de blend. Ik ben zo benieuwd wat je nu precies merkt van 1% cashmere in plaats van 100% katoen.
Moppertmaandag 1 februari 2016 @ 11:27
Heheheh ja dat vraag ik mij dus ook af :D
Selvariamaandag 1 februari 2016 @ 11:30
En ik ook, dus ik ben benieuwd. :D
Kyaramaandag 1 februari 2016 @ 17:05
2 zieke peuters en een kleuter die opgehaald moet worden.

036775e2-cd25-4ef7-b1cb-a1dc86e0d46b_zps52n1xqve.jpg

(sowieso weer meer aan het dragen op het schoolplein, met 1 peuter op de rug weer 2 handen vrij voor kleuter en peuter)
elamanilomaandag 1 februari 2016 @ 17:27
Net in een draagdraadje op facebook postte ik een toen&nu foto, van de eerste keer in dragen en de meest recente draagfoto, ook even hier delen:

Toen: April 2013, paar daagjes oud, voor het eerst in de doek, bij papa
Nu: Januari 2016, 2j9m, bij mama achterop, dubbeldragen O+

toen-nu.png
GotCmaandag 1 februari 2016 @ 17:35
Stoere tweelingdraagmama Kyara! En handig in dit soort situaties :)

Wat een leuk idee Ela! Speciaal, dubbeldragen op die manier O+
elamanilomaandag 1 februari 2016 @ 17:38
Ohhh, stoere Kyara O+ O+
Cassandra87maandag 1 februari 2016 @ 17:49
Ooh Kyara O+ Wat sneu dat ze ziek zijn zeg, beterschap.

Ela wat leuk zo dat verschil O+
GotCmaandag 1 februari 2016 @ 18:15
Ik doe ook mee met een toen en nu foto O+

Links: Oktober 2013, 2 weekjes oud
Rechts: November 2015, 2 jaar en 1 maand oud.
1454346213077_zpsyq5c03nf.jpg
JufMariskamaandag 1 februari 2016 @ 18:46
Toen & nu O+
Lamb29maandag 1 februari 2016 @ 20:23
Ohh mooi die vergelijkfoto's!

Ik heb die ook :+ moment

Kyara wat stoer zeg..
En die girasol is zoo mooi ela!
Omentielvomaandag 1 februari 2016 @ 20:30
Kyara O+

De toen en nu foto's O+
elamanilomaandag 1 februari 2016 @ 20:32
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:23 schreef Lamb29 het volgende:
Ohh mooi die vergelijkfoto's!

Ik heb die ook :+ moment

Kyara wat stoer zeg..
En die girasol is zoo mooi ela!
Het zijn allebei Girasols! De rechter heb ik een mei tai van laten maken :) Dat is een double rainbow azul pacifico <3 De linker een Ardent met creme weft.
AwayTLmaandag 1 februari 2016 @ 20:42
Mooi zeg de toen en nu foto's!!

Mocht er ooit nog een mini komen die dragen wel fijner vindt, dan ga ik ook met een doek op de rug dragen. Ziet er echt zo veel mooier uit dan mijn rollade tula ;( .

Maarja Frans zet zich af, knijpt en wordt vooral heel boos als hij vast zit. Ik draag hem alleen nog maar als we op de fiets naar het dorp gaan (maar met winterjas krijg ik de knipjes toch niet dicht :( ) en als peuter moe/ziek is en in de wagen wil.

Waar ik voor kwam. Ik heb vandaag bij de action een handybelt gekocht. Voor mij met als doel mijn mobiel kwijt te kunnen bij het hardlopen, maaaar ik denk ook heel handig voor de kleine spullen met dragen. Het is een soort fannypack idee, maar dan niet groter dan een riem en met uitrekbare zakjes. Op verschillende hoogtes vast te maken, dus ook bv op de tulabandhoogte.
De band is best strak. Rekt wel veel uit, maar ik denk niet dat het heel lekker zit als je een grotere maat hebt dan 42. Zelf heb ik 38/40 en het zit prima strak.

Een luier, paar doekjes, je sleutels en mobiel moet lukken.
Dot.maandag 1 februari 2016 @ 20:43
Oh, die groene Vesper is echt zo tof! Is die al gereleased?

En rammeldebammel van die mini's O+ Nog een ruime maand, dan mag ik ook weer :o
Lamb29maandag 1 februari 2016 @ 20:46
12670285_1104605612886059_5909106483133528341_n.jpg?oh=4430d1d36c415d4392fdbe52fd3cc39b&oe=573B3A14

Met links als reden waarom het midden zo lang op zich liet wachten :'(
(Na deze poging lag ie in een hoek)
Nieuwe ronde nieuwe kansen vanaf maart O+
GotCmaandag 1 februari 2016 @ 20:49
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:43 schreef Dot. het volgende:
Oh, die groene Vesper is echt zo tof! Is die al gereleased?

En rammeldebammel van die mini's O+ Nog een ruime maand, dan mag ik ook weer :o
Nog niet, is ook een illegale foto :@ Maar ik vind de doek en de foto's zo tof!

Jaaa je mag ook weer! O+ Ik ben zo jaloers, weer zo'n mini in de doek!
Phaidramaandag 1 februari 2016 @ 21:31
Ik doe mee!

Oudste:

PicsArt_02-01-09.11.01_zps4vvv5ivi.jpg

Jongste:

PicsArt_02-01-09.23.05_zpspiybehg4.jpg

O+ O+ O+ O+ O+
Roomsnoesmaandag 1 februari 2016 @ 21:37
Oh my die mini's <3 Ik mag straks ook weer <3<3

Haha lamb, ik snap werkelijk niet dat mensen daar blij mee kunnen zijn. Het ziet er idd uit om in de hoek te smijten :D De drager dan, uiteraard;)
Cassandra87maandag 1 februari 2016 @ 22:12
Oh wow Phaidra rechts bij je jongste, is dat Solnce? Wat een waanzinnige kleur!

Ik heb mijn zinnen gezet op de rode Vesper die nog moet komen! Maar als ik daar niet aan kan komen of hij blijkt te duur te zijn vind ik de Ayaslings Tosaigh Rowan ook erg mooi! Maar uiteraard ook niet meer te krijgen volgens mij :')
Unihipilimaandag 1 februari 2016 @ 22:22
Die Genesis O+ (toch?)
Kyaramaandag 1 februari 2016 @ 22:43
Oooh die toen en nu foto's O+ O+ O+

Vroeger (zoek de draagdoek :') )
afa9cca5-a8f6-409b-baae-217953f1f47a_zps4epy7kkf.jpg


*de vandaag foto was wel heel erg groot*
Lamb29maandag 1 februari 2016 @ 23:05
Nou idd Room!
Zo jammer dat ik daardoor altijd dacht dat het niets voor ons was.
Pas veel te laat de boba gekocht en nooit routine gehad :/
De lingling hadden we geleend voor een verre vakantie toen net 4 was.
Lijnloosmaandag 1 februari 2016 @ 23:06
Wat tof die eerste en recentste fotos! Voor de gelegenheid ook effe gezocht:
1e keer 6 daagjes oud...
Recentste was anderhalve week geleden...
IMG_4999.JPG
Moppertmaandag 1 februari 2016 @ 23:22
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 22:12 schreef Cassandra87 het volgende:
Ayaslings Tosaigh Rowan ook erg mooi! Maar uiteraard ook niet meer te krijgen volgens mij
Ayaslings gaan heeeeeeel vaak in de aanbieding. Voor echt de helft van het geld of nog minder!
Ze komen vaak voorbij op de ddm
Phaidradinsdag 2 februari 2016 @ 08:01
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 22:12 schreef Cassandra87 het volgende:
Oh wow Phaidra rechts bij je jongste, is dat Solnce? Wat een waanzinnige kleur!

Ik heb mijn zinnen gezet op de rode Vesper die nog moet komen! Maar als ik daar niet aan kan komen of hij blijkt te duur te zijn vind ik de Ayaslings Tosaigh Rowan ook erg mooi! Maar uiteraard ook niet meer te krijgen volgens mij :')
Ja! Solnce Genesis Malachite! Een blend met ramie, erg veel grip, beetje stug maar zit als een huis! Hij gaat deze week op de post omdat ik er een drager van laat maken... Dat vind ik heel gaaf, maar hij draagt als doek ook al erg fijn. Dus toch wel even slikken :D.
elamanilodinsdag 2 februari 2016 @ 09:50
Nohhh, nog meer toen&nu foto's O+ Wat lief om te zien, al die mini's en die groten!
Selvariadinsdag 2 februari 2016 @ 10:54
Ik doe mee. O+

Kleine plaatje is ze 4 dagen, mijn eigen postbevallingshoofd er maar even afgeknipt. :P Rechts 4 weken en links was vorige week (8,5 maand). O+ O+ O+
QXfCwOZ.jpg
lunapuelladinsdag 2 februari 2016 @ 11:21
Zo lief, al die foto's! Selvaria, wat is N. toch een schatje O+

Ik heb alleen heel slecht belichte spiegelfoto's van de vroege draagdagen. :')
zeefjedinsdag 2 februari 2016 @ 11:30
quote:
2s.gif Op maandag 1 februari 2016 17:05 schreef Kyara het volgende:
2 zieke peuters en een kleuter die opgehaald moet worden.

[ link | afbeelding ]

(sowieso weer meer aan het dragen op het schoolplein, met 1 peuter op de rug weer 2 handen vrij voor kleuter en peuter)
Misschien een rare vraag. Maar komt er niet super veel druk op je schouders/rug door twee van die kleintjes? Ik zou misschien wel snel rugpijn hebben of valt dat wel mee ?
SaskiaRdinsdag 2 februari 2016 @ 15:49
Raaaaaaaawwrrrrr!!!
6jn2gl.jpg
SaskiaRdinsdag 2 februari 2016 @ 16:06
En dicht!