abonnement bol.com Coolblue
pi_158524804


Zo zo. Een eigen topic Hoe dat zo?

Nou.. het werd mij voorgelegd en ik heb er lang over nagedacht en uiteindelijk besloten het te doen want telkens het "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten?" topic vol spammen wordt ook afgezaagd.

Wordt het 1 grote FOK’s eigen ‘Ursul de Geer’ ”Het is hier fantastisch” ego-tripperij topic?

Zoveel mogelijk want tis en blijft tenslotte wel FOK! waar je post.(nee, natuurlijk niet!)

Wat kunnen we dan verwachten in dit topic?

Voornamelijk de plek waar je niet alleen mijn toekomstige horeca recensies kunt lezen maar ook mijn recensies van het verleden die je eerder in het "Van sterrentent tot snackbar,topic gewend was

Alfabetisch overzicht van recensies die eerder in het “ Van sterrentent tot snackbar,waar heb jij gegeten”topic waren verschenen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.
Verder ook:

• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.

En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?

Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'

Vorige deel:

Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #3 NYC-London


© Glitter Graphics 2015












[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2015 23:28:22 ]
pi_158524999
Grappig om dit te zien van Gordon Ramsay, en dan weer eens iets op de tv te zien..! Plaatst het toch in een ander licht!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_158525218
Het servies van Iwanius _O_
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_158530328


Waar?








FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Bij een eerder bezoek, en wel FG restaurant, gedronken: De beste cava ter
wereld genaamd: Cava Agusti Torello Kripta Gran Reserva Brut., die ook
standaard bij wijlen El Bulli werd geschonken.



FG's Nitro-tofu combinatie die prima smaakte en een bekende is binnen
het FG kookwereldje.



De chef is druk in de weer dezer dagen want in deze periode moet je de financiële klappers maken voor je horecazaak.



Warme foie gras-kersen combinatie. Prima!



Deze Taurasi Riserva 'Della Società 2009 is een hele kruidige,volle en redelijk
intense maar ook droge wijn die, naar later zou blijken, uitstekend zou passen
bij met name het laatste vleesgerecht dat meerdere keren werd uitgevraagd.



Een aloude bekende en wel de sukade-ossenworst combinatie. Ook goed.




Jaaa..het laatste hoofdgerecht en deze werd in totaal 2 keer extra hierna nog uitgevraagd door mij, (Miep hoefde niet meer)
gewoon omdat FG zijn bereidingen van het Waygu vlees elke keer een feest is. Ditmaal met artisjokken. Dit gerecht i.c.m. de
eerder genoemde Taurasi Riserva 'Della Societa 2009 wijn maken dat dit als drank-spijzen combinatie "to die for"is.



Een chocolade-mandarijn dessertje. Erg lekker,licht,fris en zoet.



Als allerlaatste FG Foodlabs eigen friandises i.c.m.deze vanille/mango marshmallow blokjes als afsluiter
van de avond. Prima zo!


Impressies / Op of aanmerkingen

FG Foodlabs is natuurlijk geen onbekende voor mij en ik heb samenvattend wederom
genoten van alles... en heb FG Foodlabs als een tevreden mens verlaten.

Cijfer?
8
/ 10


Daarna even een wandeling gemaakt naar de ijsbaan op het Stadhuisplein dat met al die lichten er leuk bijligt.


En toen?



Waar?

© Bogue.



Hugh Rotterdam
Kruiskade 15
3012 CM Rotterdam

Wat dronk je?


In totaal 3 van deze cocktails met zijn tweeën.



In totaal 2 van deze cocktails met zijn tweeën.



In totaal 5 van deze cocktails met zijn tweeën.



In totaal 3 van deze cocktails met zijn tweeën waarbij deze uitgeroepen is tot HUGH's christmas cocktail. Grappig is dat het van oorsprong een fantasie cocktail voor mij was.


Het was mij een eerste Kerstdag wel. Morgen 2de Kerstdag maken we er een gekke boel van omdat het toch ons laatste weekend is. :7 :s)
  vrijdag 25 december 2015 @ 23:28:45 #5
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158530442
Laatste weekend? En dan? :o

Goed kerstmaal Iwanius _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158530528
  vrijdag 25 december 2015 @ 23:32:13 #7
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158530547
Vakantie?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158535298
quote:
15s.gif Op vrijdag 25 december 2015 19:20 schreef Iwanius het volgende:

Misschien iets meer inlezen in iemand zijn achtergrond als je zo een reactie plaatst?

waarom moet ik mij meer inlezen als ik alleen reageer op iemand die opmerking maakt over gevloek van ramsey. Hij staat daar niet zelf in de keuken
pi_158539734
Ik kom je regelmatig tegen Iwanius, en ben toch wel erg nieuwsgierig naar je achtergrond.

Hoe kan het dat jij zo vaak uit eten kán? Lijkt me een extreem dure hobby, of is het je werk?
  zaterdag 26 december 2015 @ 13:52:24 #10
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_158539908
Niet alleen dat, maar ook een dikke Porche rijder.
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
pi_158540178
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 december 2015 13:52 schreef MisterJ.Lo het volgende:
Niet alleen dat, maar ook een dikke Porche rijder.
Dan is hij een tandarts waarschijnlijk.
  zaterdag 26 december 2015 @ 14:07:55 #12
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158540226
Hij post in het beursvloer topic, dus ik zou het in die richting gokken.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158543204
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 december 2015 13:52 schreef MisterJ.Lo het volgende:
Niet alleen dat, maar ook een dikke Porche rijder.
Die Porsche is van die bolle (denk ik).
pi_158554663
Zoals men al jaren op de markt roept: "Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van." Dat is wat ik in dit topic doe :)
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  zondag 27 december 2015 @ 00:19:44 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158555991
Porche is volgens mij ook van 'die bolle' en verder interesseert het mij geen reet waarvan Iwanius het allemaal betaalt, zolang ie maar ons blijft jaloers maken met z'n exclusieve champagnes en etentjes.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Poef.....gone! ©golfer
pi_158560966
Even vooraf:

Ik post sowieso niet om te laten zien "jo.kijk mij eens en lekker puh" want dan was ik dit nooit opgestart en als het moet, mocht dit toch de indruk blijven,dan stoppen we er maar mee want alles is juist vanuit een onbevangen houding en gedachte gepost.

Dit is helaas hoe ik mijn eet escapades beleef. Dat het anders is dan dat de meesten gewend zijn,dat is wat anders,maar zoals je intussen al hebt kunnen zien is het niet alleen maar eten op top niveau maar ik eet ook genoeg simpel middels de welbekende bowls en ander voedsel die intussen al de revue zijn gepasseerd in het dagelijkse eet topic.

V.w.b. die Porsche zoals te zien in de vorige serie (ons uitje) is het inderdaad,als het al niet duidelijk was gezien de plek waar deze geparkeerd stond te weten voor FG zijn 2 sterren restaurant daar op de Loydstraat tegenover RTV Rijnmond) 1 van 'die bolle' zijn auto's. (we gingen toen ook met mijn auto dus parkeert hij de zijne voor zijn toko} Naast lekker eten is o.a. het hebben van mooie auto's ook een hobby van hem. Daarbij had ik al in een eerdere reactie al duidelijk gemaakt toen iemand mij iets vroeg over horloges, dat dure *bling* horloges en auto's mij helemaal niet interesseren en het eten (en ook kunst) met name mijn ding is. En dan nu een Porsche hebben zou dat gewoonweg tegenspreken. Hier kun je een andere invalshoek zien van diezelfde parkeerplaats bij nacht!

Bon!


Ja klopt.Ik draai het nu even om want i.p.v achteraf te acclimatiseren doen we het nu vooraf! :')


Weet je wat? Van dat staan word je moe dus gaan we even zitten en kijken welke 'gekken' nog meer vanavond hier komen eten.


Nou...(nu al teut van het glas Ruinart Brut gezien de bewegende foto :D )zullen we dan maar naar binnengaan en beginnen?



Waar?


© FG restaurant



FG restaurant
Lloydstraat 204
3024 EA Rotterdam

Wat at / dronk je?


Een glas champagne van Huize Ruinart Blanc de Blanc dit keer als begin
met gelijk 1 van de volgende flessen voor bij de opvolgende gerechten erbij.



En zo wordt deze 1985 Lafite-Rothschild, Pauillac in FG stijl genuttigd.
(die fles ernaast is ook een speciale en wel een 1998 Domaine Léon Barral!
Maar daar kom ik later op!) Menigeen verkijkt zich hoe het vervolgens te
gebruiken want er is een foefje voor bij het schenken.



Een favoriete starter voor mij en wel mini ijsjes met een sorbet van piccalilly en van die knettertjes die in
je mond een smaakexplosie geven. Gelijk per 3 en het werden er uiteindelijk 4 series van 3 voordat het
volgende gerecht werd uitgeserveerd.(dus 12 in totaal)



En daar is een oude bekende qua amuse die ik de vorige keer ook had maar nu iets anders
merk ik. Het is een mousseline van o.a. aardappel i.c.m.tonijn, een krokantje en FG's
Imperial Heritage kaviaar maar met een rol van zalm gevuld met o.a. kreeft. Heerlijk!



Langoustines i.c.m.o.a.'zwarte' parelgort, knolselderij en FG's Imperial Heritage kaviaar. Oh...heerlijk!



Close-up van het zelfde gerecht maar dan alleen FG's Imperial Heritage kaviaar.
"to die for". :9~ en vooral niet te weinig!



FG's Bresse duif met o.a.foie gras en een krokantje.Lekker!




Een 3 voudige portie van mijn lievelingsgerecht en wel de bekende de kreeft met o.a.een witte chocolade emulsion van knolselderij,
een jus van gerookt boter, bieslook,verjus, en afgemaakt met ditmaal FG's Imperial Heritage kaviaar! Wat op de laatste foto te zien is,
is een kreeft-krab combinatie met wat FG's Imperial Heritage kaviaar er bovenop. Lijkt van dichtbij erg op de hersenpan van zo
een Alien monster uit de saga Aliens met Sigorney Weaver.
:+



FG's Macadamia met o.a.vanille,mango,choco en suikerkrokantje! Lekker en verrassend!



Jeu...restanten van de 1985 Lafite-Rothschild, Pauillac en Huize Ruinart Blanc de Blanc
champagne i.c.m. FG's lekkere slushpuppy! (mango-perzik) *O* en op de achtergrond de
welbekende FG suikerspin met allerlei zoetigheidjes er in.


En toen dacht ik klaar te zijn maar zoals gewoonlijk begon dus de 'ellende' weer :+
want die 'bolle''kwam mij gezelschap houden dus:


*boem*...de tafel moest weer vol en dan eerst met deze 'gezonde' en frisse limonade.
Daarna speciale grote wijnglazen aan laten rukken voor de 2de fles en wel de 1998
Domaine Léon Barral!



En gelijk alle topkazen uit het assortiment in verschillende vormen op tafel want...
"zo heurt 't" als je zo een topwijn gaat drinken. :') Tast toe Iwanius... _O-

Tja...en als wij weer zo een dolle avond hebben dan doen wij allemaal weleens
gekke dingen
en is zo een topwijn ook maar erg relatief.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou..het wordt bijna standaard want alles wat gezegd moest worden is al gezegd
onder de verschillende foto's en het was wederom een te gekke en gezellige maar
ook weer kostbare avond daar aan de Lloydstraat 204. Nu vakantie en we zien elkaar
in 2016!

Cijfer
9
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-12-2015 04:20:30 ]
  zondag 27 december 2015 @ 12:11:18 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158564036
Waar ga je naartoe met vakantie?
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 december 2015 @ 18:01:02 #18
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_158574545
Vrijblijvend financieel advies: neem wat aandelen in de FG-restaurants. Volgens mij hou jij die toko('s) in je eentje al draaiende :D
pi_158582400
quote:
3s.gif Op zondag 27 december 2015 04:12 schreef Iwanius het volgende:
Even vooraf:

Ik post sowieso niet om te laten zien "jo.kijk mij eens en lekker puh" want dan was ik dit nooit opgestart en als het moet, mocht dit toch de indruk blijven,dan stoppen we er maar mee want alles is juist vanuit een onbevangen houding en gedachte gepost.

Dit is helaas hoe ik mijn eet escapades beleef. Dat het anders is dan dat de meesten gewend zijn,dat is wat anders,maar zoals je intussen al hebt kunnen zien is het niet alleen maar eten op top niveau maar ik eet ook genoeg simpel middels de welbekende bowls en ander voedsel die intussen al de revue zijn gepasseerd in het dagelijkse eet topic.

V.w.b. die Porsche zoals te zien in de vorige serie (ons uitje) is het inderdaad,als het al niet duidelijk was gezien de plek waar deze geparkeerd stond te weten voor FG zijn 2 sterren restaurant daar op de Loydstraat tegenover RTV Rijnmond) 1 van 'die bolle' zijn auto's. (we gingen toen ook met mijn auto dus parkeert hij de zijne voor zijn toko} Naast lekker eten is o.a. het hebben van mooie auto's ook een hobby van hem. Daarbij had ik al in een eerdere reactie al duidelijk gemaakt toen iemand mij iets vroeg over horloges, dat dure *bling* horloges en auto's mij helemaal niet interesseren en het eten (en ook kunst) met name mijn ding is. En dan nu een Porsche hebben zou dat gewoonweg tegenspreken. Hier kun je een andere invalshoek zien van diezelfde parkeerplaats bij nacht!

Bon!

[ afbeelding ]
Ja klopt.Ik draai het nu even om want i.p.v achteraf te acclimatiseren doen we het nu vooraf! :')

[ afbeelding ]
Weet je wat? Van dat staan word je moe dus gaan we even zitten en kijken welke 'gekken' nog meer vanavond hier komen eten.

[ afbeelding ]
Nou...(nu al teut van het glas Ruinart Brut gezien de bewegende foto :D )zullen we dan maar naar binnengaan en beginnen?


[ afbeelding ]
Waar?

[ afbeelding ]
[ afbeelding ] © FG restaurant

[ afbeelding ]

FG restaurant
Lloydstraat 204
3024 EA Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Een glas champagne van Huize Ruinart Blanc de Blanc dit keer als begin
met gelijk 1 van de volgende flessen voor bij de opvolgende gerechten erbij.


[ afbeelding ]
En zo wordt deze 1985 Lafite-Rothschild, Pauillac in FG stijl genuttigd.
(die fles ernaast is ook een speciale en wel een 1998 Domaine Léon Barral!
Maar daar kom ik later op!) Menigeen verkijkt zich hoe het vervolgens te
gebruiken want er is een foefje voor bij het schenken.


[ afbeelding ]
Een favoriete starter voor mij en wel mini ijsjes met een sorbet van piccalilly en van die knettertjes die in
je mond een smaakexplosie geven. Gelijk per 3 en het werden er uiteindelijk 4 series van 3 voordat het
volgende gerecht werd uitgeserveerd.(dus 12 in totaal)


[ afbeelding ]
En daar is een oude bekende qua amuse die ik de vorige keer ook had maar nu iets anders
merk ik. Het is een mousseline van o.a. aardappel i.c.m.tonijn, een krokantje en FG's
Imperial Heritage kaviaar maar met een rol van zalm gevuld met o.a. kreeft. Heerlijk!


[ afbeelding ]
Langoustines i.c.m.o.a.'zwarte' parelgort, knolselderij en FG's Imperial Heritage kaviaar. Oh...heerlijk!


[ afbeelding ]
Close-up van het zelfde gerecht maar dan alleen FG's Imperial Heritage kaviaar.
"to die for". :9~ en vooral niet te weinig!


[ afbeelding ]
FG's Bresse duif met o.a.foie gras en een krokantje.Lekker!


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een 3 voudige portie van mijn lievelingsgerecht en wel de bekende de kreeft met o.a.een witte chocolade emulsion van knolselderij,
een jus van gerookt boter, bieslook,verjus, en afgemaakt met ditmaal FG's Imperial Heritage kaviaar! Wat op de laatste foto te zien is,
is een kreeft-krab combinatie met wat FG's Imperial Heritage kaviaar er bovenop. Lijkt van dichtbij erg op de hersenpan van zo
een Alien monster uit de saga Aliens met Sigorney Weaver.
:+


[ afbeelding ]
FG's Macadamia met o.a.vanille,mango,choco en suikerkrokantje! Lekker en verrassend!


[ afbeelding ]
Jeu...restanten van de 1985 Lafite-Rothschild, Pauillac en Huize Ruinart Blanc de Blanc
champagne i.c.m. FG's lekkere slushpuppy! (mango-perzik) *O* en op de achtergrond de
welbekende FG suikerspin met allerlei zoetigheidjes er in.


En toen dacht ik klaar te zijn maar zoals gewoonlijk begon dus de 'ellende' weer :+
want die 'bolle''kwam mij gezelschap houden dus:

[ afbeelding ]
*boem*...de tafel moest weer vol en dan eerst met deze 'gezonde' en frisse limonade.
Daarna speciale grote wijnglazen aan laten rukken voor de 2de fles en wel de 1998
Domaine Léon Barral!


[ afbeelding ]
En gelijk alle topkazen uit het assortiment in verschillende vormen op tafel want...
"zo heurt 't" als je zo een topwijn gaat drinken. :') Tast toe Iwanius... _O-

Tja...en als wij weer zo een dolle avond hebben dan doen wij allemaal weleens
gekke dingen
en is zo een topwijn ook maar erg relatief.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou..het wordt bijna standaard want alles wat gezegd moest worden is al gezegd
onder de verschillende foto's en het was wederom een te gekke en gezellige maar
ook weer kostbare avond daar aan de Lloydstraat 204. Nu vakantie en we zien elkaar
in 2016!

Cijfer
9
/ 10
Volgens mij zat je aan precies hetzelfde tafeltje als datgene waar ik een paar dagen voor kerst zat :)
En aangezien ik meen dat jij geen bezwaar hebt tegen reviews in je topic ben ik maar zo vrij...

Verwennerij hoor! Ik snap wel dat dit een van je favoriete restaurants is. Vriendelijke ontvangst (we arriveerden een half uur te laat ivm het verkeer :@ Werd totaal geen probleem van gemaakt).
En daarna door met zeven gangen. :+

Dat ijsje als amuse: to die for! O+
Ik koos voor het vegetarische menu, de rest van mijn tafel voor de vleesvariant.
Wat ik at: teveel om op te noemen en ook geen foto's gemaakt maar denk aan diverse bereidingen van kool, artisjok, pompoen etc. Heerlijk!
Met uitzondering van het gerechtje met truffelmacaroni, scharrelei en bladgoud. Dat had voor mij een kazige ondertoon (ik houd echt niet van kaas) en de structuur van de macaroni lag niet fijn in de mond.
Mijn gezelschap koos voor de kaaswagen (mooie keuzes, op maat gemaakt voor iedereen en royale porties!), ik houd niet van kaas dus vroeg een extra dessert.
Vergelijkbaar met jouw dessert van macademia, maar dan met kokos, choclade en mango. Dit alles gevangen in een tuille. Nom!

'Die dikke' kwam ook nog kort babbelen bij het 'Bourgondische tafeltje' en prompt kwam de bediening vragen wat we van hem wilden drinken. Toch sympathiek, als je helemaal uit het zuiden komt ^O^

Uiteindelijk kwamen de suikerspin en vervolgens de rekening, en bij de uitgang zagen we dat het al 1.30 uur was :o Mochten wij nog anderhalf uur naar huis rijden _O-

Maar gezelligheid kent geen tijd, en dat geldt ook voor FG. Toffe avond was het.

en ik maar uitkijken naar een tafeltje waar de bediening af en aan loopt en vanwaar dikke sigarenrook opsteeg :P

Edit: vergeet ik nog de eervolle vermelding voor de 'signature' deconstructed Bloody Mary die aan tafel bereid werd. Compleet showtje met droogijs en alles, maar het belangrijkste was de smaak en die was onovertroffen. Zelfs degene in mijn gezelschap die tomaten haat had geen opmerking over het toastje met tomaat, basilicum en feta wat het drankje completeerde.

[ Bericht 1% gewijzigd door Cat-astrophe op 27-12-2015 21:32:23 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_158593014
^O^ Leuk dat het jou ook bevallen is.
quote:
12s.gif Op zondag 27 december 2015 18:01 schreef Knuck-les het volgende:
Vrijblijvend financieel advies: neem wat aandelen in de FG-restaurants. Volgens mij hou jij die toko('s) in je eentje al draaiende :D
Wil hij niet als het ooit serieus ter sprake zou komen. Daarbij staat er voor hem e.e.a.op stapel in 2016.

quote:
11s.gif Op zondag 27 december 2015 12:11 schreef golfer het volgende:
Waar ga je naartoe met vakantie?
Waar het lekker warm is en je lekker kan eten *)

Zo mensen...


Miep en ik doen nog even een glaasje en ik paf zometeen wat en dan gaan wij ons gereed maken om te vertrekken en uitgerust volgend jaar terug te komen.

:W
pi_158593032
Fijne vakantie Iwanius (en Miep). Geniet ervan!

Kijk uit naar de verslagen die komen gaan :)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_158598629
quote:
10s.gif Op maandag 28 december 2015 05:59 schreef Iwanius het volgende:
^O^ Leuk dat het jou ook bevallen is.

[..]

Wil hij niet als het ooit serieus ter sprake zou komen. Daarbij staat er voor hem e.e.a.op stapel in 2016.

[..]

Waar het lekker warm is en je lekker kan eten *)

Zo mensen...

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Miep en ik doen nog even een glaasje en ik paf zometeen wat en dan gaan wij ons gereed maken om te vertrekken en uitgerust volgend jaar terug te komen.

:W
Gezien je voorliefde voor Aziatisch zul je vast een mooie Oosterse bestemming hebben uitgekozen. Have fun.
  maandag 28 december 2015 @ 13:27:56 #23
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158598976
Trump. ;(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 28 december 2015 @ 14:20:28 #24
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_158600446
quote:
10s.gif Op maandag 28 december 2015 05:59 schreef Iwanius het volgende:
^O^ Leuk dat het jou ook bevallen is.

[..]

Wil hij niet als het ooit serieus ter sprake zou komen. Daarbij staat er voor hem e.e.a.op stapel in 2016.

Hoe zit het eigenlijk met financiering van dit soort restaurants? Is het zo dat de chef/eigenaar naast zijn complete ziel en zaligheid ook zijn (complete) spaargeld er in stopt? Of zitten hier vaak grote investeerders achter om de boel op te starten? Wat ik gehoord heb is het runnen van een toko met ster-ambities namelijk niet bepaald een vetpot en erg risicovol. Dus lijkt me dat investeerders hier niet erg happig op zijn.
  maandag 28 december 2015 @ 15:05:52 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158601726
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:16 schreef Coelho het volgende:

Gezien je voorliefde voor Aziatisch zul je vast een mooie Oosterse bestemming hebben uitgekozen. Have fun.
Of weer Turkije. :)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158601800
Nu ben ik wel nieuwsgierig naar dat foefje voor het inschenken van de wijn uit die speciale fles, of heb ik die gemist?
pi_158601995
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:27 schreef Isegrim het volgende:
Trump. ;(
Misschien perfect boek om bij een vlucht van 10 uur van in slaap te vallen? ;)
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  Moderator maandag 28 december 2015 @ 15:45:03 #28
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158602996
Veel plezier Miep en Iwanius *O*

Aangezien het toch over geld gaat, hoe gaat dat als jij bij een nieuw restaurant komt. Want ik dacht dat jij had gezegd dat jij er vaak in 'oude vodden' bij liep. Moet je dan eerst een voorschot betalen als jij maar extra grote porties van een duur hoofdgerecht met wat bijpassende wijnen besteld?

Aan de andere kant, de garagehouder hier in het dorp zegt dat ie liever iemand op houten klompen over de vloer heeft dan iemand in driedelig pak :P Die eerste tikken de auto vaak direct cash af, die tweede categorie haken vaak af omdat ze het geld 'nog niet helemaal' rond hebben
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159069623
quote:
10s.gifOp maandag 28 december 2015 05:59 schreef Iwanius het volgende:

Miep en ik doen nog even een glaasje en ik paf zometeen wat en dan gaan wij ons gereed maken om te vertrekken en uitgerust volgend jaar terug te komen.

:W
Lokpost :+
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_159069971
Iwanius heeft toch geen goede voornemens hè?
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_159070311
Gestikt in een parel tijdens het eten van een triple portie oesters? :@
  Moderator woensdag 13 januari 2016 @ 15:28:54 #32
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159070520
Hoe lang ging ie op vakantie? Laatste post is nu 3 week geleden ofzo
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159072334
Ik hoop dat ie snel weer terug is, ik check elke dag Fok speciaal voor Iwanius :@
pi_159073472
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2016 15:28 schreef derLudolf het volgende:
Hoe lang ging ie op vakantie? Laatste post is nu 3 week geleden ofzo
:Y Ik begin ook wel benieuwd te raken ja ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159077523
Word je even blij gemaakt met een dode mus als je dit topic weer bovenaan ziet staan :D :'(
Dat zou jij wel willen weten.
  woensdag 13 januari 2016 @ 20:27:25 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159079091
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 19:47 schreef Roguee het volgende:
Word je even blij gemaakt met een dode mus als je dit topic weer bovenaan ziet staan :D :'(
Dat had ik ook. :{w
Poef.....gone! ©golfer
pi_159079205
Nou -O-
pi_159083835
quote:
14s.gif Op maandag 28 december 2015 15:45 schreef derLudolf het volgende:
Veel plezier Miep en Iwanius *O*

Aangezien het toch over geld gaat, hoe gaat dat als jij bij een nieuw restaurant komt. Want ik dacht dat jij had gezegd dat jij er vaak in 'oude vodden' bij liep. Moet je dan eerst een voorschot betalen als jij maar extra grote porties van een duur hoofdgerecht met wat bijpassende wijnen besteld?

Aan de andere kant, de garagehouder hier in het dorp zegt dat ie liever iemand op houten klompen over de vloer heeft dan iemand in driedelig pak :P Die eerste tikken de auto vaak direct cash af, die tweede categorie haken vaak af omdat ze het geld 'nog niet helemaal' rond hebben
Oude vodden zal ook wel weer meevallen.

Oud Geld mensen lopen er helemaal niet bij in glimmende perfecte italiaanse maatpakken, maar gewoon in goede pakken die al een beetje afgedragen zijn. Restauranthouders weten echt wel hoe ze dat soort mensen herkennen hoor.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_159143644
Iwanius, kom terug!
  Moderator zaterdag 16 januari 2016 @ 10:02:32 #40
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159143898
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 21:59 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Oude vodden zal ook wel weer meevallen.
Dat waren zijn eigen woorden ;)
Aan de andere kant, voor zo ver ik kan zien loopt Miep er wel keurig bij. Kan me niet voorstellen dat die het toe laat dat hij in oude lompen met haar mee kwam. Het blijven vrouwen, die moeten zich daar altijd mee bemoeien :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 16 januari 2016 @ 10:05:04 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_159143926
Moeten we ons zorgen gaan maken?

  zaterdag 16 januari 2016 @ 10:39:23 #42
202348 Susi
Temple of Love
pi_159144364
Oef. Dacht ik toch even...
  zaterdag 16 januari 2016 @ 10:39:53 #43
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_159144374
Iwanius was Bowie/Rickman? ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_159145336
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 10:05 schreef RobinOok het volgende:
Moeten we ons zorgen gaan maken?

[ afbeelding ]
:D
Is dat zo?
pi_159146375
Hij is toch op vakantie?
pi_159146846
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 10:05 schreef RobinOok het volgende:
Moeten we ons zorgen gaan maken?

[ afbeelding ]
_O-
I'm walking on sunshine
  zaterdag 16 januari 2016 @ 19:37:21 #47
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_159154751
misschien zijn de volgende foto's wel van het kwalitatief uitermate teleurstellende eten in het Erasmus of Maaslandziekenhuis, Ik hoop het natuurlijk van niet, laat hij maar gewoon met Miep 4 weken op de Maladiven zitten.
pi_159181282
ik krijg net een berichtje net van een vriend (die ook Iwanius topics meeleest, want interesse in sterrenkeukens e.d.) dat hij, vermoedelijk, nu bij hem aan de bar zit :D . :o
  zondag 17 januari 2016 @ 18:59:20 #49
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_159181330
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_159181346
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:57 schreef NoralyZ het volgende:
ik krijg net een berichtje net van een vriend (die ook Iwanius topics meeleest, want interesse in sterrenkeukens e.d.) dat hij, vermoedelijk, nu bij hem aan de bar zit :D . :o
in welke plaats/land?
pi_159181566
wel in NL, verder uit privacyoverwegingen post ik het niet, Iwanius moet lekker zelf bepalen of mensen weten waar hij uithangt :)
hij is er ook niet helemaal zeker van, hoor, eerder een vermoeden. ook best 'n kans aanwezig dat ie het niet is.

maar goed, we kunnen wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat Iwanius niet Bowie of Rickman is :+

[ Bericht 5% gewijzigd door NoralyZ op 17-01-2016 19:25:50 ]
pi_159191192
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 15:05 schreef golfer het volgende:

Of weer Turkije. :)
:N o.a.


dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 17-01-2016 23:23:08 ]
  Moderator zondag 17 januari 2016 @ 23:22:25 #53
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159191228
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:N o.a.

[ afbeelding ]
It's alive *O* *O* *O*
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159191447
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!
Was je niet bang dat je eten naar beneden viel? :@ !!!
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  zondag 17 januari 2016 @ 23:46:09 #55
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159191950
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:


:N o.a.

[ afbeelding ]
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!

Dubai?
Poef.....gone! ©golfer
pi_159194646
Welkom thuis, Iwanius! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_159195202
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:N o.a.

[ afbeelding ]
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!

Atmosphere? :D benieuwd wat jij ervan vond, want ik vond het overrated.

Welkom terug!
  maandag 18 januari 2016 @ 14:51:29 #58
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_159201976
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:N o.a.

[ afbeelding ]
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!

Ik moest even Googlen, maar dat moet dus At.Mosphere zijn in de Burj Khalifa. Wat een straf ;)
Edit: oh, Negentiendertig had het gras al voor mijn voeten weggemaaid :@ :D
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_159209458
Hebben we het lekkerst gegeten tijdens ons verblijf aldaar.

Hieronder een kleine indruk van de vele foto's die geschoten zijn.


Wilde af en toe buiten koekeloeren vanaf onze hoogte.



Lijkt optisch op niks(paardenvlees :D }) ) maar was smakelijk!



In totaal daar 13 keer uitgevraagd.(verdeeld over 3 bezoeken) Zo lekker vond ik dit toetje.



Prijzig zijn ook de cocktails maar erg lekker bereid.


quote:
1s.gif Op maandag 28 december 2015 06:22 schreef roos85 het volgende:
Fijne vakantie Iwanius (en Miep). Geniet ervan!

Kijk uit naar de verslagen die komen gaan :)
V.w.b. mijn december reis zal dat nog wel even duren want het is een berg foto's die nog uitgesorteerd,bewerkt en vervolgens ook nog voorzien moeten worden van de nodige informatie voor een kort en bondig :{ verslag. Dus geduld is gevraagd en hoop het ergens in februari te kunnen presenteren.


Deelnemen aan het lokale verkeer.Opvallend? Bijna alle auto's zijn daar wit.



Je handen wassen vanaf de 122st verdieping. Je moet maar durven... *)



En ja..ook dat werd bezocht.


quote:
5s.gif Op maandag 28 december 2015 14:20 schreef Knuck-les het volgende:

Hoe zit het eigenlijk met financiering van dit soort restaurants? Is het zo dat de chef/eigenaar naast zijn complete ziel en zaligheid ook zijn (complete) spaargeld er in stopt? Of zitten hier vaak grote investeerders achter om de boel op te starten? Wat ik gehoord heb is het runnen van een toko met ster-ambities namelijk niet bepaald een vetpot en erg risicovol. Dus lijkt me dat investeerders hier niet erg happig op zijn.
FG was met Ivy een investeerders situatie. Dat is nu FG en De Bank geworden i.c.m.zijn eigen centjes. Het klopt dat het runnen van een sterren-toko geen vetpot is maar je kan er goed van leven mits je op je marges let en zoals bijvoorbeeld Herman den Blijker, ook nog her en der schnabbelt en je naam voor alles en nog wat leent.

Zo is bijvoorbeeld Las Palmas allang geen 100% eigendom van Herman maar van hem en volgens zegge aardig wat investeerders en moet er elke keer geld bij om het draaiende te houden. Daarom heeft Herman ook een RTL contract want van Las Palmas moet hij het niet hebben als het om rijk worden gaat. Van zijn RTL contract leeft hij riant en kan Las Palmas blijven bestaan. FG wil daar niet aan want dat ligt niet in zijn aard ondanks dat het hem allang is aangeboden. Nee, als FG het koken langzaam welletjes vindt dan verkoopt hij alles en zie je hem nooit meer en zul je hem niet zoals Herman met zijn snuiter een HAK reclame of bij een commerciële zender iets zien doen.

quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 15:08 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Nu ben ik wel nieuwsgierig naar dat foefje voor het inschenken van de wijn uit die speciale fles, of heb ik die gemist?
Nou je moet 'm draaien en wel zo dat het tegen de klok in is anders komt er nog niks uit. ;)

quote:
14s.gif Op maandag 28 december 2015 15:45 schreef derLudolf het volgende:
Veel plezier Miep en Iwanius *O*

Aangezien het toch over geld gaat, hoe gaat dat als jij bij een nieuw restaurant komt. Want ik dacht dat jij had gezegd dat jij er vaak in 'oude vodden' bij liep. Moet je dan eerst een voorschot betalen als jij maar extra grote porties van een duur hoofdgerecht met wat bijpassende wijnen besteld?
Ik en een voorschot betalen? :D Nee, ik begrijp wat je bedoelt maar ik heb bijna altijd een sigaar in mijn hand en dat is meestal al een aanleiding voor een restaurant om de boodschap te begrijpen en wel dat ondanks dat er een zwerver uitziend persoon voor hem staat er meer achter schuilt dan de buitenkant doet vermoeden.

quote:
Aan de andere kant, de garagehouder hier in het dorp zegt dat ie liever iemand op houten klompen over de vloer heeft dan iemand in driedelig pak :P Die eerste tikken de auto vaak direct cash af, die tweede categorie haken vaak af omdat ze het geld 'nog niet helemaal' rond hebben
Dan heb jij een goede garagehouder. ;)

quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:57 schreef NoralyZ het volgende:
ik krijg net een berichtje net van een vriend (die ook Iwanius topics meeleest, want interesse in sterrenkeukens e.d.) dat hij, vermoedelijk, nu bij hem aan de bar zit :D . :o
En waar was dat als ik vragen mag want heb eerder het gevoel dat die 'vriend' graag stemming maakt aangezien we pas gisterenmiddag terug zijn gekomen en door vrienden werden opgehaald en daar wat hebben gegeten. En dat was geen publieke ruimte met een bar.



Waar?









FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


FG's Noodleshop rundvlees/Gamba/Udong bowl met een Red Chilli Chutney en een frisje.



Aansluitend FG's noodleshop 2 meest prominente gebakjes en op de achtergrond de inmiddels lege bowl.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja, er valt niet veel te zeggen dan dat ik wel merk naarmate ik nu wat vaker in de Noodleshop kom
de koks de gerechten veel beter op smaak weten te bereiden.Daarom was het niet meer dan logisch
dat Francois zelf in het begin veel in de Noodleshop was en om zijn koksbrigade beter aan te sturen.
En het eindresultaat is al duidelijk zichtbaarder.

Cijfer
7,5
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-01-2016 21:08:14 ]
pi_159209896
Welkom terug Iwanius :)

Niet te vaak buiten de deur acclimatiseren deze week, ga maar snel thuis achter de computer die recensies in elkaar steken, ik ben razend benieuwd!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 18 januari 2016 @ 20:14:15 #61
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_159210279
Welkom terug Iwanius, ik kijk al uit naar de reviews :)
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_159217150
Wat betreft dat 'in vodden lopen en goed ontvangen worden': daarvoor hoef je echt geen sigaar in handen te hebben.
Eind december ben ik met wat vrienden bij FG gaan eten (review heb ik in deze reeks gezet) en een van hen kun je uittekenen in vale spijkerbroek, t-shirt en niet echt bijpassende bloes. Niks van rare blikken, minder goede service of ander niet passend gedrag bij het personeel bemerkt. Ik heb met deze persoon al meerdere restaurants in het hogere segment bezocht en ben overal even vriendelijk ontvangen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_159225258
quote:
4s.gif Op maandag 18 januari 2016 19:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]

En waar was dat als ik vragen mag want heb eerder het gevoel dat die 'vriend' graag stemming maakt aangezien we pas gisterenmiddag terug zijn gekomen en door vrienden werden opgehaald en daar wat hebben gegeten. En dat was geen publieke ruimte met een bar.
:D Nee, we waren er al achter dat je het niet was. Situatieschets: er zat een wat oudere Rotterdammer aan de bar, met een vriend, die samen goede (sterren)restaurants bespraken - hij vertelde o.a. dat hij Aan de Poel (waar ik dichtbij woon) eigenlijk nauwelijks een ster waard vond, hij scheen groot fan te zijn van FG en had verder een voorkeur voor de Aziatische keuken. ik denk dat iedereen die in dit topic meeleest wel zou denken van 'hee! is dat niet...?' :D
Maar goed, toen iemand naar buiten liep om een sigaret te roken stak de man in kwestie een stevig betoog tegen het roken van zowel sigaretten als sigaren af, en dat brak toch wel stevig met zijn vermoeden. :')

In ieder geval, welkom terug, je foto's zien er weer fantastisch uit, benieuwd naar de verslagen. :Y)
pi_159322828


Waar?




© Blogspot




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Dit huis behoort niet tot mijn meest favoriete maar deze fles werd mij aanbevolen
dus nemen we hem maar. Een eerste aanblik na schenking leert dat deze champagne
een mooie geel/gouden kleur heeft en in de neus een breed aroma met naar ik meen
de geuren van champignons, citrusfruit en noten.Bij de eerste slok proefde ik dat
deze champagne best wel complex is maar ook erg sappig i.c.m. een lekkere frisheid,
concentratie en diepte. Samengevat: Best wel een 'elegante' Cuvée met een zeer
lange afdronk. Toppertje al zeg ik het zelf en niet verwacht van Paul Roger!



Nu sta ik er eens op :') (dank u ober voor het schieten) met voor mij zoals ik het noem de welbekende Parkheuvel 'knabbels' alias garnituren bestaande uit kerrie,kummel en kaas op filodeeg,wonton met ganzenlever en zoetzuur gemarineerde groenten en natuurlijk frontaal: Het glas Paul Roger bubbel i.c.m. plat water.



Langoustines i.c.m.gebakken nieroogkreeftjes met zoet zuur gemarineerd rettich,aardpeerzalf, gel van
gefermenteerde knoflook en een lichte kerrie-appel vinaigrette. Erg lekkere combinatie en nog twee keer
extra uitgevraagd gewoon omdat het een heeeeerlijk gerechtje was.



Tweede en laatste fles champagne.Uiteraard bekend Huis. Bijzonder omdat dit
een 2006 is en ik deze nog nooit heb geproefd en het vrij uniek is dat Dom
Pérignon al 5 jaar op rij met een vintage Blanc uitkomt. In de neus duidelijk
de aroma's van citrus,ambachtelijk brood,peer en Granny Smith appel. Bij
de eerste slok proef je naast peer ook iets van hazelnoot. Lekker! Voor de
rest de oh zo bekende Dom Pérignon vintage droogheid en verfijnde bubbel.



Krokant gebakken rode mul filet, geserveerd met zacht gegaarde octopus, artisjok en zwarte olijf.
Hierbij een risotto van Carnaroli rijst met citroen en een jus van chorizo. Mjah...wennen maar de
Dom Pérignon smaakte beter!



Schotse grijspootpatrijs bestaande uit een jonge wilde Schotse grijspootpatrijs geserveerd in twee gangen nl;
Het borstvlees met aardappel en zuurkool en.....boutvlees met cepes en ganzenlever. Oh, man...wat is dit een
heerlijk hartig (aards?) gerecht. Gelijk nog een keer extra uitgevraagd! Toppertje!



Frisse fruit salade van mango en bosbessen.Lekker,verfrissend en zoet.



Het allerlaatste gerecht: Pompoen op diverse manieren bereid. Mjah...ook goed.
Ober! Cheque please! (nee geen friandises en al die andere zooi) want hierna moet er nog ergens in een 'vage'
club gepimt :') worden dus we moeten weg!


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou,wat moet ik ervan zeggen want volgens mij spreken mijn teksten onder de geplaatste foto's
boekdelen. Het was allemaal weer ouderwets top. Alles wat goed gegaard,op smaak kortom
gewoon lekker! En met de twee champagnes erbij,af!

Tot de volgende keer!

Cijfer
9
/ 10
  zaterdag 23 januari 2016 @ 07:50:06 #65
43600 bremmie
Live The Dream...
pi_159323280
Iwanius, ik ben vooral een lezer van je recensies en reageer eigenlijk nooit, maar ik vroeg me af hoe lang je met zo'n diner bezig bent. Zeker als je sommige gangen vaker uitvraagt.
The dream, make it real.. So that you can say.. That you lived your way for real.. Don't give up on your needs and all your fantasies.. (Face Tomorrow-Live The Dream)
pi_159325276
ik neem aan gewoon lekker avondvullend zoals het hoort te zijn. Met een vijfgangendiner met alles er op en er aan beginnen wij meestal rond 20.00 en zijn dan tussen 00.00 en 01.00 ergens klaar.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 11:54:17 #67
43600 bremmie
Live The Dream...
pi_159325416
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 11:45 schreef bloodymary1 het volgende:
ik neem aan gewoon lekker avondvullend zoals het hoort te zijn. Met een vijfgangendiner met alles er op en er aan beginnen wij meestal rond 20.00 en zijn dan tussen 00.00 en 01.00 ergens klaar.
Eens per half jaar/3 maanden zou ik dat kunnen.
Als hobby zo vaak zo lang dineren...ik zou het niet kunnen ;)
The dream, make it real.. So that you can say.. That you lived your way for real.. Don't give up on your needs and all your fantasies.. (Face Tomorrow-Live The Dream)
  zaterdag 23 januari 2016 @ 12:54:24 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159326302
quote:
de geuren van champignons, citrusfruit en noten
quote:
de aroma's van citrus,ambachtelijk brood,peer en Granny Smith appel
:D
Ben heel benieuwd naar de geur van champignons en noten in een wijn en natuurlijk ook de geur van ambachtelijk brood. En waren het wel Granny Smithappels of toch Jonagolds?

_O-
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 23 januari 2016 @ 13:18:57 #69
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159326705
Als je zo'n gerechtje twee of drie keer uitvraagt, betaal je het dan ook twee of drie keer, of krijg je dan kwantumkorting? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_159327283
Jeeeh! Lekkere plaatjes kijken en recensies lezen! Welkom terug iwanius! *O*
pi_159327344
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 11:54 schreef bremmie het volgende:

[..]

Eens per half jaar/3 maanden zou ik dat kunnen.
Als hobby zo vaak zo lang dineren...ik zou het niet kunnen ;)
Ach, vroeger hingen we de hele zaterdagavond/nacht in de kroeg. Nu in het restaurant. En zo lang eten is ook de enige manier waarop ik vijf gangen of meer op kan. Als dat in 1 of 2 uurtjes gepropt wordt dan lukt dat echt niet, dan zit ik halverwege al vol. Heerlijk toch, lekker eten, drinken en kletsen met gezellig gezelschap. Kan voor mij niet lang genoeg duren!
  zaterdag 23 januari 2016 @ 14:56:48 #72
43600 bremmie
Live The Dream...
pi_159328358
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:56 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ach, vroeger hingen we de hele zaterdagavond/nacht in de kroeg. Nu in het restaurant. En zo lang eten is ook de enige manier waarop ik vijf gangen of meer op kan. Als dat in 1 of 2 uurtjes gepropt wordt dan lukt dat echt niet, dan zit ik halverwege al vol. Heerlijk toch, lekker eten, drinken en kletsen met gezellig gezelschap. Kan voor mij niet lang genoeg duren!
Dat klopt zeker, daar ben ik het mee eens. Een paar keer per jaar kan ik daar tijd voor vrij maken.
Maar om dat zo vaak te doen zou mij nooit lukken. Daar heb ik de tijd (en het geld :P ) niet voor.
The dream, make it real.. So that you can say.. That you lived your way for real.. Don't give up on your needs and all your fantasies.. (Face Tomorrow-Live The Dream)
  zaterdag 23 januari 2016 @ 19:33:56 #73
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_159335509
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:56 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ach, vroeger hingen we de hele zaterdagavond/nacht in de kroeg. Nu in het restaurant. En zo lang eten is ook de enige manier waarop ik vijf gangen of meer op kan. Als dat in 1 of 2 uurtjes gepropt wordt dan lukt dat echt niet, dan zit ik halverwege al vol. Heerlijk toch, lekker eten, drinken en kletsen met gezellig gezelschap. Kan voor mij niet lang genoeg duren!
serieus? Laatste keer dat ik 7 gangen at (bij foodlabs - prima wijnen maar de gerechten vielen helaas wat tegen) begonnen we om 1930 uur en waren we kort na 2200 uur wel klaar.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_159435099
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:18 schreef Isegrim het volgende:
Als je zo'n gerechtje twee of drie keer uitvraagt, betaal je het dan ook twee of drie keer, of krijg je dan kwantumkorting? :D
:D Goeie vraag maar ook een overbodige. Nee dan betaal ik gewoon de normale prijs maar dan vermenigvuldigd met het aantal keren dat ik het uitvraag. Logisch ook.

Nee, restaurants waar ik vaak kom die weten wel mij te plukken en zijn altijd blij dat ik kom want zo een klant als ik hebben ze nooit in hun zaak en wel: 1 die wel veel eisen heeft maar ook erg goed verteert (en vele keren wanneer het bevalt langskomt) en vooral tipt na afloop.

Kortom win-win. *)

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 27-01-2016 12:57:08 ]
  woensdag 27 januari 2016 @ 13:03:25 #75
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159435324
Ja, weet ik het, heb dat nog nooit gedaan. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_159435384
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 13:03 schreef Isegrim het volgende:
Ja, weet ik het, heb dat nog nooit gedaan. :D
Bij San San hebben we dat nog gedaan!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 27 januari 2016 @ 13:08:29 #77
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159435464
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 13:05 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Bij San San hebben we dat nog gedaan!
Ja, okee, dat is waar.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_159435672
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 13:05 schreef Isabeau het volgende:

Bij San San hebben we dat nog gedaan!
Wat? Quantum korting bedongen of op een rekening van pak'm beet ¤ 400,- p.p ¤ 100,- tip geven?

Oh voor ik het vergat:


Die 'bolle' heeft weer ander gebak bij Noodleshop. Tip: Neem de choco...to die for a ¤ 5,- per stuk en erg vullend en knapperig van boven en boterzacht van binnen met diverse lagen van choco-mouse


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 27-01-2016 13:17:48 ]
  woensdag 27 januari 2016 @ 13:17:56 #79
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159435759
Ik ben aan het afvallen. :(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 27 januari 2016 @ 13:23:43 #80
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159435953
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2016 13:15 schreef Iwanius het volgende:

Wat? Quantum korting bedongen of op een rekening van pak'm beet ¤ 400,- p.p ¤ 100,- tip geven?

Nee, extra uitvragen van gerechten en daar gewoon voor betalen.
Poef.....gone! ©golfer
pi_159436125
Heb je nog richtlijnen die je volgt wat betreft tips/fooi? En komen er nog meer reviews uit Londen?
pi_159436467
Als alles helemaal naar mijn zin en wens was dan doe ik meestal op een rekening van ¤ 400,- ¤ 100,- tip voor de pot. Dus ¤ 700- 800 = ¤ 200 tip enzovoort. Rekening van ¤100,- Tip: ¤25,-

Snackbars en Deli's in Nederland ( of brasserie) daar tip ik zelden tot nooit.

V.w.b. je vraag over reviews uit de UK: Nee, dit was het. Enige grote review (naast die van andere restaurants) die van het buitenland op stapel staat is van mijn meest recente reis. Maar dat duurt nog even want tis een hoop werk. :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 27-01-2016 13:43:54 ]
pi_159436943
Dat gebak :9~ .
  woensdag 27 januari 2016 @ 15:07:00 #84
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159439120
quote:
2s.gif Op woensdag 27 januari 2016 13:43 schreef Iwanius het volgende:
Als alles helemaal naar mijn zin en wens was dan doe ik meestal op een rekening van ¤ 400,- ¤ 100,- tip voor de pot. Dus ¤ 700- 800 = ¤ 200 tip enzovoort. Rekening van ¤100,- Tip: ¤25,-

Dat is gemiddeld 25 %. Zoveel tip geef ik niet. Ik hou het meestal op 10-15 % aan fooigeld.
Poef.....gone! ©golfer
pi_159511407

Eerst even ergens rustig acclimatiseren met twee nieuwe kisten hand gerolde top sigaren i.c.m. een latte...


Na de koffie en zoveel pafferts later tijd voor....champagne. Gelijk maar een goed Huis en een zeer goede fles!



En als de ene fles leeg is dan is het tijd voor de volgende en ook in een ander glas. Het is tenslotte...


Maar van al dat acclimatiseren krijg je wat trek dus op naar:



Waar?






FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


En ook hier trekken wij voor bij de lichte snacks een fles Dom open want er moet
worden genoten.(beste ham ter wereld,top champagne 2004 en 4 canele met foie grass


En daarna naar?


Waar?




© FG restaurant





FG restaurant
Lloydstraat 204
3024 EA Rotterdam

Wat at / dronk je?


En nog maar een fles van dat gouden vocht. Heerlijk,eigenlijk lekkerder dan de
vorige Dom Perignons vintage 2004 en zelfs de Dom Ruinart Blanc de Blanc.



Heerlijk lichte amuse met o.a. de zalige romige Heritage Kaviaar!



Tja...wat gebeurd hier nu zullen de meesten wel denken: Nou ik was aan het fotograferen (kijk
omlaag),kijk ik op staat die bolle naast mij met een lepel kaviaar vlakbij mijn gezicht. Voor ik iets
kan zeggen douwt die bolle die lepel in mijn mond zo van: " happen...." :') _O-



Ah...een oude bekende: : 'Pan con tomate' met een toast van zuurdesem i.c.m.verschillende soorten bereidingen van o.a. tomaat,fetta,
Lekker!



Ook een oude bekende van de FG stal: Kwartelgelei,Foie gras, langoustine room en broccoli i.c.m. een krokantje
met foie gras. Nog 1x extra uitgevraagd.



Tja op het eerste gezicht ziet het er niet uit maar geloof mij maar dit smaakte niet verkeerd . (enkelen vonden
het te kazig allemaal zoals ik eerder ergens las) FG's eigen ' macaroni' schotel.( en ja weer met die zalige Heritage kaviaar)



Waygu A5 beef op een andere wijze bereid i.c.m. opnieuw foie gras op een krokantje. Dit is niet alleen een ontzettend lekker
gerecht waarbij zelfs de jus (sappen van het vlees) heerlijk op te drinken is (ook stervens duur en wel 100 euro! p.p.) maar ook
erg machtig! Ja, zelfs voor mij!


Impressies / Op of aanmerkingen

Goed,wat valt er nog meer te vertellen dan wat al onder de geplaatste foto's staat. Niks eigenlijk want de
foto's spreken gewoon boekdelen en de bijleverde teksten ook. Dus zeggen we gewoon tot de volgende
keer FG!

Cijfer
8,5
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-01-2016 06:52:42 ]
  zaterdag 30 januari 2016 @ 07:35:30 #86
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159511473
Je ging er niet meer heen voorlopig! _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 30 januari 2016 @ 08:52:24 #87
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_159511745
quote:
[ afbeelding ]
En ook hier trekken wij voor bij de lichte snacks een fles Dom open want er moet
worden genoten.(beste ham ter wereld,top champagne 2004 en 4 canele met foie grass



Met alle respect, maar ik denk niet dat ze de beste ham ter wereld serveren.
Siesta & Fiesta!
pi_159512457
Oohhh, wat ziet er dat lekker uit allemaal! Heerlijk met die foie gras.
pi_159513359
Heerlijk om te lezen ^O^
pi_159517178
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 07:35 schreef Isegrim het volgende:
Je ging er niet meer heen voorlopig! _O-
:D Klopt maar nu is het voorlopig echt de laatste keer... :s)

quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 08:52 schreef Bramito het volgende:

Met alle respect, maar ik denk niet dat ze de beste ham ter wereld serveren.
En jij denkt zeker dat dat patanegra is?



Waar?

© Sfeerhoreca.


Van de buitenkant gezien en je kan dus ook aan de 'straat'kant plaatsnemen als je niet binnen wit zitten. Rechts van de deuropening ( je ziet een koksmouw) de open 'grill' keuken.



De keuken rechts als je binnentreedt.



Binnengekomen het restaurant dat op de begane grond wat klein aandoet.



Wanneer je de trap opgaat kom je boven waar ook de cocktailbar zit die pas na 17:00 uur opengaat en een veel grotere ruimte om te zitten.



De drank kaart.



Menukaart.


]

Scharrels en schuim.

Lijnbaan 36-42
3012 ER, Rotterdam

Wat at / dronk je?


Vorige keer had ik hetzelfde en dat beviel, dus nu weer hetzelfde bestelt alleen nu met een Leffe blond biertje erbij.


Impressies / op of aanmerkingen

Nadat ik er op 10 oktober 2015 al eens was langs geweest en toen zeer enthousiast over het bestelde was,
besloot ik vandaag opnieuw maar weer eens die kant op te gaan en ik heb het geweten als het al niet duidelijk
was gezien de tekst onder de geplaatste foto's. Wat een sof!


Even een stukje papat openbreken om bevestigd te krijgen wat ik vermoede en later hoorde. Ja hoor..prefab Groothandel troep! }:|



Kippenvlees veel te zout,vettig(niet goed laten 'drogen') en uitgedroogd (taai) en duidelijk een
ander soort vlees. Ik ben er klaar mee! Cheque en weg hier. }:|


En het ergerlijke is dat men toegeeft dat e.e.a sedert mijn laatste bezoek is veranderd.
Men gebruikt nu standaard prefab patat en het kippenvlees is niet meer van Gelderse
kwaliteit maar van een standaard polier.(naam wilde men niet zeggen) uit een regio
buiten Rotterdam.

Dus vanaf nu maar weer terug naar de aloude bekende en geroemde Rotterdamse Koolmees?

:Y

Cijfer

3 / 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-01-2016 14:40:53 ]
  zaterdag 30 januari 2016 @ 16:11:56 #91
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_159519216
Voor lekkere kip moet je naar Alan & Pimms in R'dam. Daar vond ik de kip van het spit erg geslaagd.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 16:27:23 #92
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159519510
Daar issie al geweest. Ging helemaal mis.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_159519534
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 16:27 schreef Isegrim het volgende:
Daar issie al geweest. Ging helemaal mis.
Wat? haha
  zaterdag 30 januari 2016 @ 16:46:53 #94
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159520015
Bah, die kippentent. :N
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 30 januari 2016 @ 16:55:22 #95
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_159520218
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 16:27 schreef Isegrim het volgende:
Daar issie al geweest. Ging helemaal mis.
_O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_159521353
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 16:27 schreef Isegrim het volgende:
Daar issie al geweest. Ging helemaal mis.
Waar kunnen we daar de recensie van vinden? :D
  zaterdag 30 januari 2016 @ 18:20:24 #97
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_159521952
Ah gevonden. Heeft er dus niet gegeten. Alleen poging gedaan tot bestellen wat mislukte.
pi_159522483
Collega RobinOok is er ook langsgeweest en...ook geen succes. Haar verhaal staat ook ergens in CUL.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 18:54:47 #99
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159522789
Het had zo mooi kunnen zijn. ;(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator zaterdag 30 januari 2016 @ 18:56:28 #100
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159522831
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 14:39 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:D Klopt maar nu is het voorlopig echt de laatste keer... :s)

[..]

En jij denkt zeker dat dat patanegra is?

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ] © Sfeerhoreca.

[ afbeelding ]
Van de buitenkant gezien en je kan dus ook aan de 'straat'kant plaatsnemen als je niet binnen wit zitten. Rechts van de deuropening ( je ziet een koksmouw) de open 'grill' keuken.


[ afbeelding ]
De keuken rechts als je binnentreedt.


[ afbeelding ]
Binnengekomen het restaurant dat op de begane grond wat klein aandoet.


[ afbeelding ]
Wanneer je de trap opgaat kom je boven waar ook de cocktailbar zit die pas na 17:00 uur opengaat en een veel grotere ruimte om te zitten.


[ afbeelding ]
De drank kaart.


[ afbeelding ]
Menukaart.


[ afbeelding ]]

Scharrels en schuim.

Lijnbaan 36-42
3012 ER, Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Vorige keer had ik hetzelfde en dat beviel, dus nu weer hetzelfde bestelt alleen nu met een Leffe blond biertje erbij.


Impressies / op of aanmerkingen

Nadat ik er op 10 oktober 2015 al eens was langs geweest en toen zeer enthousiast over het bestelde was,
besloot ik vandaag opnieuw maar weer eens die kant op te gaan en ik heb het geweten als het al niet duidelijk
was gezien de tekst onder de geplaatste foto's. Wat een sof!

[ afbeelding ]
Even een stukje papat openbreken om bevestigd te krijgen wat ik vermoede en later hoorde. Ja hoor..prefab Groothandel troep! }:|


[ afbeelding ]
Kippenvlees veel te zout,vettig(niet goed laten 'drogen') en uitgedroogd (taai) en duidelijk een
ander soort vlees. Ik ben er klaar mee! Cheque en weg hier. }:|


En het ergerlijke is dat men toegeeft dat e.e.a sedert mijn laatste bezoek is veranderd.
Men gebruikt nu standaard prefab patat en het kippenvlees is niet meer van Gelderse
kwaliteit maar van een standaard polier.(naam wilde men niet zeggen) uit een regio
buiten Rotterdam.

Dus vanaf nu maar weer terug naar de aloude bekende en geroemde Rotterdamse Koolmees?

:Y

Cijfer

3 / 10
Zonde dat zo'n tent zo achteruit gaat :N

Kornuit speciaalbier noemen is ook wel een lachertje :')
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')