Was je niet bang dat je eten naar beneden viel? !!!quote:Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!
Dubai?quote:Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:
o.a.
[ afbeelding ]
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!
Atmosphere? benieuwd wat jij ervan vond, want ik vond het overrated.quote:Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:
[..]
o.a.
[ afbeelding ]
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!
Ik moest even Googlen, maar dat moet dus At.Mosphere zijn in de Burj Khalifa. Wat een strafquote:Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:
[..]
o.a.
[ afbeelding ]
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!
V.w.b. mijn december reis zal dat nog wel even duren want het is een berg foto's die nog uitgesorteerd,bewerkt en vervolgens ook nog voorzien moeten worden van de nodige informatie voor een kort en bondig verslag. Dus geduld is gevraagd en hoop het ergens in februari te kunnen presenteren.quote:Op maandag 28 december 2015 06:22 schreef roos85 het volgende:
Fijne vakantie Iwanius (en Miep). Geniet ervan!
Kijk uit naar de verslagen die komen gaan
FG was met Ivy een investeerders situatie. Dat is nu FG en De Bank geworden i.c.m.zijn eigen centjes. Het klopt dat het runnen van een sterren-toko geen vetpot is maar je kan er goed van leven mits je op je marges let en zoals bijvoorbeeld Herman den Blijker, ook nog her en der schnabbelt en je naam voor alles en nog wat leent.quote:Op maandag 28 december 2015 14:20 schreef Knuck-les het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met financiering van dit soort restaurants? Is het zo dat de chef/eigenaar naast zijn complete ziel en zaligheid ook zijn (complete) spaargeld er in stopt? Of zitten hier vaak grote investeerders achter om de boel op te starten? Wat ik gehoord heb is het runnen van een toko met ster-ambities namelijk niet bepaald een vetpot en erg risicovol. Dus lijkt me dat investeerders hier niet erg happig op zijn.
Nou je moet 'm draaien en wel zo dat het tegen de klok in is anders komt er nog niks uit.quote:Op maandag 28 december 2015 15:08 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Nu ben ik wel nieuwsgierig naar dat foefje voor het inschenken van de wijn uit die speciale fles, of heb ik die gemist?
Ik en een voorschot betalen? Nee, ik begrijp wat je bedoelt maar ik heb bijna altijd een sigaar in mijn hand en dat is meestal al een aanleiding voor een restaurant om de boodschap te begrijpen en wel dat ondanks dat er een zwerver uitziend persoon voor hem staat er meer achter schuilt dan de buitenkant doet vermoeden.quote:Op maandag 28 december 2015 15:45 schreef derLudolf het volgende:
Veel plezier Miep en Iwanius
Aangezien het toch over geld gaat, hoe gaat dat als jij bij een nieuw restaurant komt. Want ik dacht dat jij had gezegd dat jij er vaak in 'oude vodden' bij liep. Moet je dan eerst een voorschot betalen als jij maar extra grote porties van een duur hoofdgerecht met wat bijpassende wijnen besteld?
Dan heb jij een goede garagehouder.quote:Aan de andere kant, de garagehouder hier in het dorp zegt dat ie liever iemand op houten klompen over de vloer heeft dan iemand in driedelig pak Die eerste tikken de auto vaak direct cash af, die tweede categorie haken vaak af omdat ze het geld 'nog niet helemaal' rond hebben
En waar was dat als ik vragen mag want heb eerder het gevoel dat die 'vriend' graag stemming maakt aangezien we pas gisterenmiddag terug zijn gekomen en door vrienden werden opgehaald en daar wat hebben gegeten. En dat was geen publieke ruimte met een bar.quote:Op zondag 17 januari 2016 18:57 schreef NoralyZ het volgende:
ik krijg net een berichtje net van een vriend (die ook Iwanius topics meeleest, want interesse in sterrenkeukens e.d.) dat hij, vermoedelijk, nu bij hem aan de bar zit .
Nee, we waren er al achter dat je het niet was. Situatieschets: er zat een wat oudere Rotterdammer aan de bar, met een vriend, die samen goede (sterren)restaurants bespraken - hij vertelde o.a. dat hij Aan de Poel (waar ik dichtbij woon) eigenlijk nauwelijks een ster waard vond, hij scheen groot fan te zijn van FG en had verder een voorkeur voor de Aziatische keuken. ik denk dat iedereen die in dit topic meeleest wel zou denken van 'hee! is dat niet...?'quote:Op maandag 18 januari 2016 19:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En waar was dat als ik vragen mag want heb eerder het gevoel dat die 'vriend' graag stemming maakt aangezien we pas gisterenmiddag terug zijn gekomen en door vrienden werden opgehaald en daar wat hebben gegeten. En dat was geen publieke ruimte met een bar.
Eens per half jaar/3 maanden zou ik dat kunnen.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 11:45 schreef bloodymary1 het volgende:
ik neem aan gewoon lekker avondvullend zoals het hoort te zijn. Met een vijfgangendiner met alles er op en er aan beginnen wij meestal rond 20.00 en zijn dan tussen 00.00 en 01.00 ergens klaar.
quote:de geuren van champignons, citrusfruit en noten
quote:de aroma's van citrus,ambachtelijk brood,peer en Granny Smith appel
Ach, vroeger hingen we de hele zaterdagavond/nacht in de kroeg. Nu in het restaurant. En zo lang eten is ook de enige manier waarop ik vijf gangen of meer op kan. Als dat in 1 of 2 uurtjes gepropt wordt dan lukt dat echt niet, dan zit ik halverwege al vol. Heerlijk toch, lekker eten, drinken en kletsen met gezellig gezelschap. Kan voor mij niet lang genoeg duren!quote:Op zaterdag 23 januari 2016 11:54 schreef bremmie het volgende:
[..]
Eens per half jaar/3 maanden zou ik dat kunnen.
Als hobby zo vaak zo lang dineren...ik zou het niet kunnen
Dat klopt zeker, daar ben ik het mee eens. Een paar keer per jaar kan ik daar tijd voor vrij maken.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 13:56 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ach, vroeger hingen we de hele zaterdagavond/nacht in de kroeg. Nu in het restaurant. En zo lang eten is ook de enige manier waarop ik vijf gangen of meer op kan. Als dat in 1 of 2 uurtjes gepropt wordt dan lukt dat echt niet, dan zit ik halverwege al vol. Heerlijk toch, lekker eten, drinken en kletsen met gezellig gezelschap. Kan voor mij niet lang genoeg duren!
serieus? Laatste keer dat ik 7 gangen at (bij foodlabs - prima wijnen maar de gerechten vielen helaas wat tegen) begonnen we om 1930 uur en waren we kort na 2200 uur wel klaar.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 13:56 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ach, vroeger hingen we de hele zaterdagavond/nacht in de kroeg. Nu in het restaurant. En zo lang eten is ook de enige manier waarop ik vijf gangen of meer op kan. Als dat in 1 of 2 uurtjes gepropt wordt dan lukt dat echt niet, dan zit ik halverwege al vol. Heerlijk toch, lekker eten, drinken en kletsen met gezellig gezelschap. Kan voor mij niet lang genoeg duren!
Goeie vraag maar ook een overbodige. Nee dan betaal ik gewoon de normale prijs maar dan vermenigvuldigd met het aantal keren dat ik het uitvraag. Logisch ook.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 13:18 schreef Isegrim het volgende:
Als je zo'n gerechtje twee of drie keer uitvraagt, betaal je het dan ook twee of drie keer, of krijg je dan kwantumkorting?
Bij San San hebben we dat nog gedaan!quote:Op woensdag 27 januari 2016 13:03 schreef Isegrim het volgende:
Ja, weet ik het, heb dat nog nooit gedaan.
Ja, okee, dat is waar.quote:Op woensdag 27 januari 2016 13:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Bij San San hebben we dat nog gedaan!
Wat? Quantum korting bedongen of op een rekening van pak'm beet ¤ 400,- p.p ¤ 100,- tip geven?quote:Op woensdag 27 januari 2016 13:05 schreef Isabeau het volgende:
Bij San San hebben we dat nog gedaan!
Nee, extra uitvragen van gerechten en daar gewoon voor betalen.quote:Op woensdag 27 januari 2016 13:15 schreef Iwanius het volgende:
Wat? Quantum korting bedongen of op een rekening van pak'm beet ¤ 400,- p.p ¤ 100,- tip geven?
Dat is gemiddeld 25 %. Zoveel tip geef ik niet. Ik hou het meestal op 10-15 % aan fooigeld.quote:Op woensdag 27 januari 2016 13:43 schreef Iwanius het volgende:
Als alles helemaal naar mijn zin en wens was dan doe ik meestal op een rekening van ¤ 400,- ¤ 100,- tip voor de pot. Dus ¤ 700- 800 = ¤ 200 tip enzovoort. Rekening van ¤100,- Tip: ¤25,-
Met alle respect, maar ik denk niet dat ze de beste ham ter wereld serveren.quote:[ afbeelding ]
En ook hier trekken wij voor bij de lichte snacks een fles Dom open want er moet
worden genoten.(beste ham ter wereld,top champagne 2004 en 4 canele met foie grass
Klopt maar nu is het voorlopig echt de laatste keer...quote:
En jij denkt zeker dat dat patanegra is?quote:Op zaterdag 30 januari 2016 08:52 schreef Bramito het volgende:
Met alle respect, maar ik denk niet dat ze de beste ham ter wereld serveren.
Wat? hahaquote:Op zaterdag 30 januari 2016 16:27 schreef Isegrim het volgende:
Daar issie al geweest. Ging helemaal mis.
quote:Op zaterdag 30 januari 2016 16:27 schreef Isegrim het volgende:
Daar issie al geweest. Ging helemaal mis.
Waar kunnen we daar de recensie van vinden?quote:Op zaterdag 30 januari 2016 16:27 schreef Isegrim het volgende:
Daar issie al geweest. Ging helemaal mis.
Zonde dat zo'n tent zo achteruit gaatquote:Op zaterdag 30 januari 2016 14:39 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Klopt maar nu is het voorlopig echt de laatste keer...
[..]
En jij denkt zeker dat dat patanegra is?
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ] © Sfeerhoreca.
[ afbeelding ]
Van de buitenkant gezien en je kan dus ook aan de 'straat'kant plaatsnemen als je niet binnen wit zitten. Rechts van de deuropening ( je ziet een koksmouw) de open 'grill' keuken.
[ afbeelding ]
De keuken rechts als je binnentreedt.
[ afbeelding ]
Binnengekomen het restaurant dat op de begane grond wat klein aandoet.
[ afbeelding ]
Wanneer je de trap opgaat kom je boven waar ook de cocktailbar zit die pas na 17:00 uur opengaat en een veel grotere ruimte om te zitten.
[ afbeelding ]
De drank kaart.
[ afbeelding ]
Menukaart.
[ afbeelding ]]
Scharrels en schuim.
Lijnbaan 36-42
3012 ER, Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Vorige keer had ik hetzelfde en dat beviel, dus nu weer hetzelfde bestelt alleen nu met een Leffe blond biertje erbij.
Impressies / op of aanmerkingen
Nadat ik er op 10 oktober 2015 al eens was langs geweest en toen zeer enthousiast over het bestelde was,
besloot ik vandaag opnieuw maar weer eens die kant op te gaan en ik heb het geweten als het al niet duidelijk
was gezien de tekst onder de geplaatste foto's. Wat een sof!
[ afbeelding ]
Even een stukje papat openbreken om bevestigd te krijgen wat ik vermoede en later hoorde. Ja hoor..prefab Groothandel troep!
[ afbeelding ]
Kippenvlees veel te zout,vettig(niet goed laten 'drogen') en uitgedroogd (taai) en duidelijk een
ander soort vlees. Ik ben er klaar mee! Cheque en weg hier.
En het ergerlijke is dat men toegeeft dat e.e.a sedert mijn laatste bezoek is veranderd.
Men gebruikt nu standaard prefab patat en het kippenvlees is niet meer van Gelderse
kwaliteit maar van een standaard polier.(naam wilde men niet zeggen) uit een regio
buiten Rotterdam.
Dus vanaf nu maar weer terug naar de aloude bekende en geroemde Rotterdamse Koolmees?
Cijfer
3 / 10
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |