abonnement bol.com Coolblue
pi_159181566
wel in NL, verder uit privacyoverwegingen post ik het niet, Iwanius moet lekker zelf bepalen of mensen weten waar hij uithangt :)
hij is er ook niet helemaal zeker van, hoor, eerder een vermoeden. ook best 'n kans aanwezig dat ie het niet is.

maar goed, we kunnen wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat Iwanius niet Bowie of Rickman is :+

[ Bericht 5% gewijzigd door NoralyZ op 17-01-2016 19:25:50 ]
pi_159191192
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 15:05 schreef golfer het volgende:

Of weer Turkije. :)
:N o.a.


dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 17-01-2016 23:23:08 ]
  Moderator zondag 17 januari 2016 @ 23:22:25 #53
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159191228
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:N o.a.

[ afbeelding ]
It's alive *O* *O* *O*
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159191447
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!
Was je niet bang dat je eten naar beneden viel? :@ !!!
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  zondag 17 januari 2016 @ 23:46:09 #55
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159191950
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:


:N o.a.

[ afbeelding ]
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!

Dubai?
Poef.....gone! ©golfer
pi_159194646
Welkom thuis, Iwanius! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_159195202
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:N o.a.

[ afbeelding ]
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!

Atmosphere? :D benieuwd wat jij ervan vond, want ik vond het overrated.

Welkom terug!
  maandag 18 januari 2016 @ 14:51:29 #58
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_159201976
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 23:21 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:N o.a.

[ afbeelding ]
dit was trouwens vanaf het restaurant op de 122st verdieping!

Ik moest even Googlen, maar dat moet dus At.Mosphere zijn in de Burj Khalifa. Wat een straf ;)
Edit: oh, Negentiendertig had het gras al voor mijn voeten weggemaaid :@ :D
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_159209458
Hebben we het lekkerst gegeten tijdens ons verblijf aldaar.

Hieronder een kleine indruk van de vele foto's die geschoten zijn.


Wilde af en toe buiten koekeloeren vanaf onze hoogte.



Lijkt optisch op niks(paardenvlees :D }) ) maar was smakelijk!



In totaal daar 13 keer uitgevraagd.(verdeeld over 3 bezoeken) Zo lekker vond ik dit toetje.



Prijzig zijn ook de cocktails maar erg lekker bereid.


quote:
1s.gif Op maandag 28 december 2015 06:22 schreef roos85 het volgende:
Fijne vakantie Iwanius (en Miep). Geniet ervan!

Kijk uit naar de verslagen die komen gaan :)
V.w.b. mijn december reis zal dat nog wel even duren want het is een berg foto's die nog uitgesorteerd,bewerkt en vervolgens ook nog voorzien moeten worden van de nodige informatie voor een kort en bondig :{ verslag. Dus geduld is gevraagd en hoop het ergens in februari te kunnen presenteren.


Deelnemen aan het lokale verkeer.Opvallend? Bijna alle auto's zijn daar wit.



Je handen wassen vanaf de 122st verdieping. Je moet maar durven... *)



En ja..ook dat werd bezocht.


quote:
5s.gif Op maandag 28 december 2015 14:20 schreef Knuck-les het volgende:

Hoe zit het eigenlijk met financiering van dit soort restaurants? Is het zo dat de chef/eigenaar naast zijn complete ziel en zaligheid ook zijn (complete) spaargeld er in stopt? Of zitten hier vaak grote investeerders achter om de boel op te starten? Wat ik gehoord heb is het runnen van een toko met ster-ambities namelijk niet bepaald een vetpot en erg risicovol. Dus lijkt me dat investeerders hier niet erg happig op zijn.
FG was met Ivy een investeerders situatie. Dat is nu FG en De Bank geworden i.c.m.zijn eigen centjes. Het klopt dat het runnen van een sterren-toko geen vetpot is maar je kan er goed van leven mits je op je marges let en zoals bijvoorbeeld Herman den Blijker, ook nog her en der schnabbelt en je naam voor alles en nog wat leent.

Zo is bijvoorbeeld Las Palmas allang geen 100% eigendom van Herman maar van hem en volgens zegge aardig wat investeerders en moet er elke keer geld bij om het draaiende te houden. Daarom heeft Herman ook een RTL contract want van Las Palmas moet hij het niet hebben als het om rijk worden gaat. Van zijn RTL contract leeft hij riant en kan Las Palmas blijven bestaan. FG wil daar niet aan want dat ligt niet in zijn aard ondanks dat het hem allang is aangeboden. Nee, als FG het koken langzaam welletjes vindt dan verkoopt hij alles en zie je hem nooit meer en zul je hem niet zoals Herman met zijn snuiter een HAK reclame of bij een commerciële zender iets zien doen.

quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 15:08 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Nu ben ik wel nieuwsgierig naar dat foefje voor het inschenken van de wijn uit die speciale fles, of heb ik die gemist?
Nou je moet 'm draaien en wel zo dat het tegen de klok in is anders komt er nog niks uit. ;)

quote:
14s.gif Op maandag 28 december 2015 15:45 schreef derLudolf het volgende:
Veel plezier Miep en Iwanius *O*

Aangezien het toch over geld gaat, hoe gaat dat als jij bij een nieuw restaurant komt. Want ik dacht dat jij had gezegd dat jij er vaak in 'oude vodden' bij liep. Moet je dan eerst een voorschot betalen als jij maar extra grote porties van een duur hoofdgerecht met wat bijpassende wijnen besteld?
Ik en een voorschot betalen? :D Nee, ik begrijp wat je bedoelt maar ik heb bijna altijd een sigaar in mijn hand en dat is meestal al een aanleiding voor een restaurant om de boodschap te begrijpen en wel dat ondanks dat er een zwerver uitziend persoon voor hem staat er meer achter schuilt dan de buitenkant doet vermoeden.

quote:
Aan de andere kant, de garagehouder hier in het dorp zegt dat ie liever iemand op houten klompen over de vloer heeft dan iemand in driedelig pak :P Die eerste tikken de auto vaak direct cash af, die tweede categorie haken vaak af omdat ze het geld 'nog niet helemaal' rond hebben
Dan heb jij een goede garagehouder. ;)

quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:57 schreef NoralyZ het volgende:
ik krijg net een berichtje net van een vriend (die ook Iwanius topics meeleest, want interesse in sterrenkeukens e.d.) dat hij, vermoedelijk, nu bij hem aan de bar zit :D . :o
En waar was dat als ik vragen mag want heb eerder het gevoel dat die 'vriend' graag stemming maakt aangezien we pas gisterenmiddag terug zijn gekomen en door vrienden werden opgehaald en daar wat hebben gegeten. En dat was geen publieke ruimte met een bar.



Waar?









FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


FG's Noodleshop rundvlees/Gamba/Udong bowl met een Red Chilli Chutney en een frisje.



Aansluitend FG's noodleshop 2 meest prominente gebakjes en op de achtergrond de inmiddels lege bowl.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja, er valt niet veel te zeggen dan dat ik wel merk naarmate ik nu wat vaker in de Noodleshop kom
de koks de gerechten veel beter op smaak weten te bereiden.Daarom was het niet meer dan logisch
dat Francois zelf in het begin veel in de Noodleshop was en om zijn koksbrigade beter aan te sturen.
En het eindresultaat is al duidelijk zichtbaarder.

Cijfer
7,5
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-01-2016 21:08:14 ]
pi_159209896
Welkom terug Iwanius :)

Niet te vaak buiten de deur acclimatiseren deze week, ga maar snel thuis achter de computer die recensies in elkaar steken, ik ben razend benieuwd!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 18 januari 2016 @ 20:14:15 #61
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_159210279
Welkom terug Iwanius, ik kijk al uit naar de reviews :)
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_159217150
Wat betreft dat 'in vodden lopen en goed ontvangen worden': daarvoor hoef je echt geen sigaar in handen te hebben.
Eind december ben ik met wat vrienden bij FG gaan eten (review heb ik in deze reeks gezet) en een van hen kun je uittekenen in vale spijkerbroek, t-shirt en niet echt bijpassende bloes. Niks van rare blikken, minder goede service of ander niet passend gedrag bij het personeel bemerkt. Ik heb met deze persoon al meerdere restaurants in het hogere segment bezocht en ben overal even vriendelijk ontvangen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_159225258
quote:
4s.gif Op maandag 18 januari 2016 19:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]

En waar was dat als ik vragen mag want heb eerder het gevoel dat die 'vriend' graag stemming maakt aangezien we pas gisterenmiddag terug zijn gekomen en door vrienden werden opgehaald en daar wat hebben gegeten. En dat was geen publieke ruimte met een bar.
:D Nee, we waren er al achter dat je het niet was. Situatieschets: er zat een wat oudere Rotterdammer aan de bar, met een vriend, die samen goede (sterren)restaurants bespraken - hij vertelde o.a. dat hij Aan de Poel (waar ik dichtbij woon) eigenlijk nauwelijks een ster waard vond, hij scheen groot fan te zijn van FG en had verder een voorkeur voor de Aziatische keuken. ik denk dat iedereen die in dit topic meeleest wel zou denken van 'hee! is dat niet...?' :D
Maar goed, toen iemand naar buiten liep om een sigaret te roken stak de man in kwestie een stevig betoog tegen het roken van zowel sigaretten als sigaren af, en dat brak toch wel stevig met zijn vermoeden. :')

In ieder geval, welkom terug, je foto's zien er weer fantastisch uit, benieuwd naar de verslagen. :Y)
pi_159322828


Waar?




© Blogspot




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Dit huis behoort niet tot mijn meest favoriete maar deze fles werd mij aanbevolen
dus nemen we hem maar. Een eerste aanblik na schenking leert dat deze champagne
een mooie geel/gouden kleur heeft en in de neus een breed aroma met naar ik meen
de geuren van champignons, citrusfruit en noten.Bij de eerste slok proefde ik dat
deze champagne best wel complex is maar ook erg sappig i.c.m. een lekkere frisheid,
concentratie en diepte. Samengevat: Best wel een 'elegante' Cuvée met een zeer
lange afdronk. Toppertje al zeg ik het zelf en niet verwacht van Paul Roger!



Nu sta ik er eens op :') (dank u ober voor het schieten) met voor mij zoals ik het noem de welbekende Parkheuvel 'knabbels' alias garnituren bestaande uit kerrie,kummel en kaas op filodeeg,wonton met ganzenlever en zoetzuur gemarineerde groenten en natuurlijk frontaal: Het glas Paul Roger bubbel i.c.m. plat water.



Langoustines i.c.m.gebakken nieroogkreeftjes met zoet zuur gemarineerd rettich,aardpeerzalf, gel van
gefermenteerde knoflook en een lichte kerrie-appel vinaigrette. Erg lekkere combinatie en nog twee keer
extra uitgevraagd gewoon omdat het een heeeeerlijk gerechtje was.



Tweede en laatste fles champagne.Uiteraard bekend Huis. Bijzonder omdat dit
een 2006 is en ik deze nog nooit heb geproefd en het vrij uniek is dat Dom
Pérignon al 5 jaar op rij met een vintage Blanc uitkomt. In de neus duidelijk
de aroma's van citrus,ambachtelijk brood,peer en Granny Smith appel. Bij
de eerste slok proef je naast peer ook iets van hazelnoot. Lekker! Voor de
rest de oh zo bekende Dom Pérignon vintage droogheid en verfijnde bubbel.



Krokant gebakken rode mul filet, geserveerd met zacht gegaarde octopus, artisjok en zwarte olijf.
Hierbij een risotto van Carnaroli rijst met citroen en een jus van chorizo. Mjah...wennen maar de
Dom Pérignon smaakte beter!



Schotse grijspootpatrijs bestaande uit een jonge wilde Schotse grijspootpatrijs geserveerd in twee gangen nl;
Het borstvlees met aardappel en zuurkool en.....boutvlees met cepes en ganzenlever. Oh, man...wat is dit een
heerlijk hartig (aards?) gerecht. Gelijk nog een keer extra uitgevraagd! Toppertje!



Frisse fruit salade van mango en bosbessen.Lekker,verfrissend en zoet.



Het allerlaatste gerecht: Pompoen op diverse manieren bereid. Mjah...ook goed.
Ober! Cheque please! (nee geen friandises en al die andere zooi) want hierna moet er nog ergens in een 'vage'
club gepimt :') worden dus we moeten weg!


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou,wat moet ik ervan zeggen want volgens mij spreken mijn teksten onder de geplaatste foto's
boekdelen. Het was allemaal weer ouderwets top. Alles wat goed gegaard,op smaak kortom
gewoon lekker! En met de twee champagnes erbij,af!

Tot de volgende keer!

Cijfer
9
/ 10
  zaterdag 23 januari 2016 @ 07:50:06 #65
43600 bremmie
Live The Dream...
pi_159323280
Iwanius, ik ben vooral een lezer van je recensies en reageer eigenlijk nooit, maar ik vroeg me af hoe lang je met zo'n diner bezig bent. Zeker als je sommige gangen vaker uitvraagt.
The dream, make it real.. So that you can say.. That you lived your way for real.. Don't give up on your needs and all your fantasies.. (Face Tomorrow-Live The Dream)
pi_159325276
ik neem aan gewoon lekker avondvullend zoals het hoort te zijn. Met een vijfgangendiner met alles er op en er aan beginnen wij meestal rond 20.00 en zijn dan tussen 00.00 en 01.00 ergens klaar.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 11:54:17 #67
43600 bremmie
Live The Dream...
pi_159325416
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 11:45 schreef bloodymary1 het volgende:
ik neem aan gewoon lekker avondvullend zoals het hoort te zijn. Met een vijfgangendiner met alles er op en er aan beginnen wij meestal rond 20.00 en zijn dan tussen 00.00 en 01.00 ergens klaar.
Eens per half jaar/3 maanden zou ik dat kunnen.
Als hobby zo vaak zo lang dineren...ik zou het niet kunnen ;)
The dream, make it real.. So that you can say.. That you lived your way for real.. Don't give up on your needs and all your fantasies.. (Face Tomorrow-Live The Dream)
  zaterdag 23 januari 2016 @ 12:54:24 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159326302
quote:
de geuren van champignons, citrusfruit en noten
quote:
de aroma's van citrus,ambachtelijk brood,peer en Granny Smith appel
:D
Ben heel benieuwd naar de geur van champignons en noten in een wijn en natuurlijk ook de geur van ambachtelijk brood. En waren het wel Granny Smithappels of toch Jonagolds?

_O-
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 23 januari 2016 @ 13:18:57 #69
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159326705
Als je zo'n gerechtje twee of drie keer uitvraagt, betaal je het dan ook twee of drie keer, of krijg je dan kwantumkorting? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_159327283
Jeeeh! Lekkere plaatjes kijken en recensies lezen! Welkom terug iwanius! *O*
pi_159327344
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 11:54 schreef bremmie het volgende:

[..]

Eens per half jaar/3 maanden zou ik dat kunnen.
Als hobby zo vaak zo lang dineren...ik zou het niet kunnen ;)
Ach, vroeger hingen we de hele zaterdagavond/nacht in de kroeg. Nu in het restaurant. En zo lang eten is ook de enige manier waarop ik vijf gangen of meer op kan. Als dat in 1 of 2 uurtjes gepropt wordt dan lukt dat echt niet, dan zit ik halverwege al vol. Heerlijk toch, lekker eten, drinken en kletsen met gezellig gezelschap. Kan voor mij niet lang genoeg duren!
  zaterdag 23 januari 2016 @ 14:56:48 #72
43600 bremmie
Live The Dream...
pi_159328358
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:56 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ach, vroeger hingen we de hele zaterdagavond/nacht in de kroeg. Nu in het restaurant. En zo lang eten is ook de enige manier waarop ik vijf gangen of meer op kan. Als dat in 1 of 2 uurtjes gepropt wordt dan lukt dat echt niet, dan zit ik halverwege al vol. Heerlijk toch, lekker eten, drinken en kletsen met gezellig gezelschap. Kan voor mij niet lang genoeg duren!
Dat klopt zeker, daar ben ik het mee eens. Een paar keer per jaar kan ik daar tijd voor vrij maken.
Maar om dat zo vaak te doen zou mij nooit lukken. Daar heb ik de tijd (en het geld :P ) niet voor.
The dream, make it real.. So that you can say.. That you lived your way for real.. Don't give up on your needs and all your fantasies.. (Face Tomorrow-Live The Dream)
  zaterdag 23 januari 2016 @ 19:33:56 #73
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_159335509
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:56 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ach, vroeger hingen we de hele zaterdagavond/nacht in de kroeg. Nu in het restaurant. En zo lang eten is ook de enige manier waarop ik vijf gangen of meer op kan. Als dat in 1 of 2 uurtjes gepropt wordt dan lukt dat echt niet, dan zit ik halverwege al vol. Heerlijk toch, lekker eten, drinken en kletsen met gezellig gezelschap. Kan voor mij niet lang genoeg duren!
serieus? Laatste keer dat ik 7 gangen at (bij foodlabs - prima wijnen maar de gerechten vielen helaas wat tegen) begonnen we om 1930 uur en waren we kort na 2200 uur wel klaar.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_159435099
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:18 schreef Isegrim het volgende:
Als je zo'n gerechtje twee of drie keer uitvraagt, betaal je het dan ook twee of drie keer, of krijg je dan kwantumkorting? :D
:D Goeie vraag maar ook een overbodige. Nee dan betaal ik gewoon de normale prijs maar dan vermenigvuldigd met het aantal keren dat ik het uitvraag. Logisch ook.

Nee, restaurants waar ik vaak kom die weten wel mij te plukken en zijn altijd blij dat ik kom want zo een klant als ik hebben ze nooit in hun zaak en wel: 1 die wel veel eisen heeft maar ook erg goed verteert (en vele keren wanneer het bevalt langskomt) en vooral tipt na afloop.

Kortom win-win. *)

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 27-01-2016 12:57:08 ]
  woensdag 27 januari 2016 @ 13:03:25 #75
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159435324
Ja, weet ik het, heb dat nog nooit gedaan. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')