Goed bevleesde babyback ribsquote:Op zaterdag 19 december 2015 19:51 schreef Scorpie het volgende:
Wij gaan een 'winter bbq' doen en ben vooral op zoek naar recepten hiervoor. Ik zat te denken aan een culinaire burger, maar misschien heeft iemand hier nog tips?
Zoals al gezegd, ribs en pulled pork. Verder nog:quote:Op zaterdag 19 december 2015 19:51 schreef Scorpie het volgende:
Wij gaan een 'winter bbq' doen en ben vooral op zoek naar recepten hiervoor. Ik zat te denken aan een culinaire burger, maar misschien heeft iemand hier nog tips?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.- MOINK balls- Glaasje gazpachoquote:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.- Zalmbonbons met artisjokmousse
- Gerookte zalmmouse in komkommervorm![]()
Ja ik heb ook zoiets van beter wat overhouden dan dat je te weinig hebt.quote:Op zondag 20 december 2015 10:01 schreef Molo het volgende:
Ongeveer 2,5 ons pp. Beter teveel dan te weinig. En wat over is bak ik ook op en eet ik de volgende dag lekker op ofzo
Nee man, het is juist lekker als je voldaan bent, maar níet zo'n uit elkaar klap gevoel hebtquote:Op zondag 20 december 2015 10:13 schreef habitue het volgende:
Plus het is kerst. Als je na afloop van het diner geen "Fuck, ik zet echt propvol, even mijn riem wat gaatjes wijder maken." gevoel hebt, heb je geen kerstdiner gehad.
I hear you, maar ik kan dan nooit zo goed slapen. Dus ik probeer het dit jaar wat rustiger aan te doen. Maar dat gezegd hebbende, weet ik dat dat eigenlijk al kansloos is.quote:Op zondag 20 december 2015 10:13 schreef habitue het volgende:
Plus het is kerst. Als je na afloop van het diner geen "Fuck, ik zet echt propvol, even mijn riem wat gaatjes wijder maken." gevoel hebt, heb je geen kerstdiner gehad.
Uiteraard, maar dat lukt me met kerst nooit.quote:Op zondag 20 december 2015 10:51 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee man, het is juist lekker als je voldaan bent, maar níet zo'n uit elkaar klap gevoel hebt
Cleversquote:Op zondag 20 december 2015 12:54 schreef MrsDuck het volgende:
Ik ben er ook uit.... mr.Duck heeft de kaneelcharlotte afgekeurd. Hij wil even geen kaneel. Iets te veel gebruikt de laatste tijd 😀😊
Voorgerecht
Salade met eendenborst en gekarameliseerde peer en hazelnoot/hazelnotenolie ipv de walnoot uit het recept (allergiedingetje)
http://www.24kitchen.nl/r(...)karamelliseerde-peer
Hoofdgerecht
Lamsrack van de bbq
Gevulde bietjes uit de oven en krieltjes in een jasje (zie deze pagina voor de recepten http://www.libelle.nl/food/kerstrecepten-van-yvette-van-boven)
Toe
Ijstaart van http://www.clevers.nl niet zelfgemaakt, maar wel heel lekker
Is gewoon appelmoes. Zelf maken is natuurlijk het lekkerst, maar goeie uit een potje werkt ook primaquote:Op zondag 20 december 2015 10:48 schreef pep88 het volgende:
Iemand wel eens de appelsneeuw uit de op gemaakt? Ik zie in het recept appelsaus staan, is dat gewoon in de winkel te krijgen? Of moet je dat zelf maken? Alvast bedankt!
Te lekker voor kerst?quote:Op zondag 20 december 2015 15:07 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Kerstbitterbal
Test geslaagd. Ballen waren lekker. Ik twijfel opeens of ik ze wel met kerst wil serveren...
Heb je daar het recept van? Dit klinkt wel lekker bij de eend die ik wil gaan maken!quote:Op zondag 20 december 2015 15:08 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Ik heb de peren-cranberry-chutney uit de Delicious op staan:
[ afbeelding ]
Zit zelfs een gat in het ontwerp zodat de chimney echt werktquote:Op zondag 20 december 2015 15:41 schreef Molo het volgende:
Dat zou bij mij een 'nailed it' worden waarbij hij keihard in mijn drankje plonst
Jep!quote:Op zondag 20 december 2015 15:25 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Heb je daar het recept van? Dit klinkt wel lekker bij de eend die ik wil gaan maken!
Awesome!quote:Op zondag 20 december 2015 15:45 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Zit zelfs een gat in het ontwerp zodat de chimney echt werkt![]()
Dank dank dank!quote:Op zondag 20 december 2015 15:47 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Jep!
2 doyenne du comice-peren, geschild en in blokken
150 gram verse cranberries
2el fijngehakte verse gember
1grote rode ui, fijngesnipperd
90 gram lichtbruine basterdsuiker
75 ml appelazijn
2 el mosterdzaadjes
10 pimentkorrels, fijn gevijzeld
1tl gemalen kruidnagel
1tl zout
- Stop alles in een pan, breng aan de kook, vuur lager en dan 20 minuten koken. Regelmatig roeren.
Wat schattig!!quote:Op zondag 20 december 2015 15:37 schreef Bienelientjee het volgende:
Kwam net deze tegen![]()
http://impeckableeats.com/2015/12/stroopwafel-house-mug-toppers/
[ afbeelding ]
Lijkt me lekker, waar ga je dat bij serveren?quote:Op zondag 20 december 2015 15:08 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Ik heb de peren-cranberry-chutney uit de Delicious op staan:
[ afbeelding ]
Bij langzaam gegaard varkensvlees!quote:Op zondag 20 december 2015 15:56 schreef DeProf het volgende:
[..]
Lijkt me lekker, waar ga je dat bij serveren?
Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën?quote:Op zondag 20 december 2015 15:56 schreef DeProf het volgende:
[..]
Lijkt me lekker, waar ga je dat bij serveren?
Lekker brood of crackers, een stroop/chutney en een goed glaasje port.quote:Op zondag 20 december 2015 20:19 schreef DeProf het volgende:
[..]
Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën?
Walnotenquote:Op zondag 20 december 2015 20:19 schreef DeProf het volgende:
[..]
Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën?
Dan zou ik een gekaramelliseerde uienchutney maken! http://www.thecakehunter.(...)fts-caramelised.htmlquote:Op zondag 20 december 2015 20:19 schreef DeProf het volgende:
[..]
Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën?
Oh haha, dat had ik niet door. Ik ga het eens uitproberen, thnx!quote:Op zondag 20 december 2015 14:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Is gewoon appelmoes. Zelf maken is natuurlijk het lekkerst, maar goeie uit een potje werkt ook prima
Ik heb het nu een paar keer gemaakt en ik vind het errrrg lekker.
Hier ook tapas. Linkje naar nigella recept? Ben benieuwd.quote:Op zaterdag 19 december 2015 21:58 schreef Tem het volgende:
Tweede kerstdag is bij ons met de schoonfamilie. Denk dit jaar iets Spaans en niet al te ingewikkeld te maken. Zelfgemaakte tortilla, aioli, olijfjes, manchego en droge worst bij het borrelen vooraf. Main wordt kip, chorizo en aardappels uit de oven (Nigella gerecht).
Bij oude kaasquote:Op zondag 20 december 2015 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind heel ordinair gewoon wat appelstroop lekker bij kaas.
uienchutney en vijgenbrood.quote:Op zondag 20 december 2015 20:19 schreef DeProf het volgende:
[..]
Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën?
http://www.nigella.com/re(...)zo-and-potatoes-5160quote:Op zondag 20 december 2015 22:50 schreef Cathmar het volgende:
[..]
Hier ook tapas. Linkje naar nigella recept? Ben benieuwd.
De siroop heb je dan niet meer verder ingekookt ofzo? Want ik heb toevallig de cranberries gemaakt dit weekend en heb de siroop nog staan, okk om te kijken of ik er nog iets mee kan..quote:Op zondag 20 december 2015 16:49 schreef Gaoxing het volgende:
Voor degenen die de spiced cranberries maken: ik schreef eerder al dat ik wilde proberen om de siroop tot likeur te verwerken. Ik heb zojuist een proef-glaasje gemaakt en dat was een succes.
Ik maar de siroop altijd wat zwaarder met een cup minder water, en hij staat al bijna een week te trekken. Ik heb siroop en bruine rum 1:2 gemengd en het was heel smakelijk. Voor de definitieve batch mogen er nog wat citroenschillen heel even meetrekken, ik denk dat dat het af maakt.
Nou, zoals ik schreef maak ik de siroop altijd al zwaarder. Ik maak 'm ook bijna een week eerder en laat hem dan een tijd trekken voor ik hem aan de kook breng en de eerste batch cranberries erin doe. Die eten mijn kinderen dan binnen anderhalve dag opquote:Op zondag 20 december 2015 23:50 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
De siroop heb je dan niet meer verder ingekookt ofzo? Want ik heb toevallig de cranberries gemaakt dit weekend en heb de siroop nog staan, okk om te kijken of ik er nog iets mee kan..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |