Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 21:36 |
Nee dit gaat niet over Bigfoot maar ons eten. Een algemeen BNW topic over de voedselindustrie en de waar en onwaarheden over wat we eten. Ik ben geen expert, dus karige OP. Alleen op advies Dance99Vv een filmpje uit de kluis. Heb je een tip voor de OP post die dan en het kan worden toegevoegd. Of de volgende die de OP overneemt maakt er iets moois van. Let's go! ![]() Een linkje naar alle filmpjes van de Keuringsdienst van Waarde ![]() http://www.npo.nl/keuring(...)-05-2013/KRO_1611375 [ Bericht 16% gewijzigd door Izzy73 op 29-11-2015 21:43:26 ] | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 21:50 |
Ja, een bizarre documentaire is het wel he? ![]() Het gegeven dat in de VS al het voedsel bij slechts 5 bedrijven vandaan komt in de VS, en de manier waarop het geproduceerd wordt is toch wel een verontrustend gegeven vindt ik. Vraag me af hoe het hier in Europa geregeld is eigenlijk.. | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 22:00 |
Ik heb die docu nog niet gezien (nog zoveel docu's die ik moet zien ![]() | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 22:04 |
Schadelijke E-nummers E-nummers, ook wel additieven genoemd, bevinden zich in zeer veel producten. Zelfs levensmiddelen die in eerste instantie misschien wel gezond lijken kunnen toch schadelijke E-nummers bevatten. Ongemerkt krijgt men hierdoor meer schadelijke stoffen binnen dan dat goed is voor het menselijk lichaam. Op deze site kan je de lijst zien met bijwerkingen... http://mens-en-gezondheid(...)lijke-e-nummers.html | |
eddehaas | zondag 29 november 2015 @ 22:08 |
Het begint allemaal bij de ouders natuurlijk, die geven hun planten wel water maar hun kinderen suikerwater en zoete troep. Dan leer je ook niets eten natuurlijk. Alles op TV/Krant/Media is pure marketing om zoveel mogelijk te verkopen. Ik heb nog nooit een reclame op tv gezien over de komkommers/tomaten/avocado/bananen noem het maar op. Ja eens van een bonus reclametje misschien maar verder niet en dat is ook logisch het zijn pure producten in de supper heb je niet de komkommer van knorr en de komkommer van unilever. Het is heel simpel eet alleen spullen waarvan je weet waar het vandaan komt en hoe het is geproduceerd dan kom je al een heel eind! | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 22:17 |
Verder dan bij andere mensachtigen bedoel je neem ik aan? Het zou best kunnen hoor, maar ook daar heb ik persoonlijk mijn twijfels bij. Onze hersenen bestaan uit voornamelijk onverzadigde vetten maar is dat vet ook verantwoordelijk voor het functioneren van de hersenen? Dat zijn toch heel andere processen. Dan zouden carnivoren in de natuur slimmer moeten zijn dan de gemiddelde herbivoor? Volgens mij aten de mensachtigen voordat ze wapens hadden voornamelijk groente fruit en en nootachtige dingetjes. Ah dat klink alsof je een vleesliefhebber bent. Ik ben een pescotariër ben las ik net. Dat wil ik wel geloven ja, maar dat is toch bizar als je er over nadenkt. Dat doet me denken aan BigPharma verhalen. Daarom heb ik je ook gekwoot in dit topic. Meer op zijn plek denk ik. ![]() | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 22:17 |
De hoeveelheid suiker die in ons eten zit is enorm toegenomen. Dat zijn onze lichamen niet gewend. Suiker is een van de voornaamste bronnen van energie als het goed is. Onze lichamen houden voornamelijk van vetten en suikers omdat we dat of meteen gebruiken of omzetten en als energie bewaren (vetlaag etc) ZIe ook ![]() van The American Journal of Clinical Nutrition, 2007. Zelf volg ik een volledige Keto-eetstijl en ik heb me (wellicht placebo?) nog nooit zo goed gevoeld. Bij Keto vervang je de inname van koolhydraten bijna volledig met vetten en eiwitten. Deze grafiek toont aan dat de toename van obesitas vrijwel gelijk loopt met de hype om alles low-fat (en dan vaak high carb = koolhydraat) te eten. ![]() Bron: National Center for Health Statistics (US). Health, United States, 2008: With Special Feature on the Health of Young Adults. 2009 Mar. Chartbook. Misschien nog wel de meest schokkende verandering is het gebruik van plantaardige vetten. ![]() Bron: Dr. Stephan Guyenet. Why do we Overeat? A Neurobiological Perspective.2014. Vaak zitten deze vetten al toegevoegd aan (vooral voorgeprepareerd) eten waardoor we grotere hoeveelheden verkeerde vetten binnenkrijgen. Nu het BNW gedeelte: De industrie weet dit. Maar suikers toevoegen geeft allemaal voor de industrie positieve effecten mee zoals verslavingsgevoeligheid en het goedkoper maken van bepaalde voedingsmiddelen. Ze zijn er dus alles bij gebaat om ons als een gansje vol te proppen. Off-topic: Goed topic | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 22:23 |
Oké nooit van gehoord, maar wat ik even snel lees op internet is dat het een methode is om af te vallen? Klopt dat of is het gewoon een gezonde manier van leven? | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 22:24 |
Beiden. Je kunt het gebruiken om inderdaad af te vallen zonder bijvoorbeeld spiermassa te verliezen. Maar dan let je heel erg op dagelijkse inname en zogeheten macro's. Ook moet je er wel gewoon naast bewegen. Maar je houdt jezelf ook ermee op gewicht. Dan zijn de ondergrenzen van koolhydraten per dag wat hoger en kan je ook meer eten. Wat voor mij heel erg verschilt en opvalt is dat het hongergevoel er bijna niet meer is. | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 22:27 |
Ja... of wat dachten jullie van het feit dat tegenwoordig bijna alle producten verkocht worden in plastic? Het kwalijke hiervan is dat in plastic de hormoonverstoorder Bysphenol-A zit, welke negatief effect heeft op de voortplanting ivm de sterke gelijkenis van het hormoon Oestrogeen. Ook veroorzaakt het hart- /vaatziekten, diabetes en leverschade. Dit spul zit ook in kassabonnetjes (voor warmte-afdruk) en aluminium (zoals in blikjes drank) | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 22:30 |
Frankrijk heeft het gebruik van plastic met dit erin al verboden, eenzijdig. Ik zie wel dat de rest van de landen in de EU er nog wat sceptisch tegenover staat. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-21501-08-545.html | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 22:35 |
Oh oké, ik heb geen last van overgewicht dus daar hoef ik het niet voor te doen. Wel hoor ik de laatste tijd veel mensen over dat pasta en brood dikmakers zijn. Ik eet het nogal vaak maar merk er niets van. Ik eet geen vlees omdat ik de bio industrie verwerpelijk vind. En ik ben een enorme dierenvriend, ga regelmatig wandelen en als ik dan een paar koeien in de wei zie ga ik ze meestal even aaien. ![]() Wat ik het meest storend vind aan de supermarkt is dat je daar groenten en fruit koopt voor redelijk hoge prijzen en de boer er amper iets voor krijgt. Eigenlijk zouden mensen allemaal bij een boer hun eieren, aardappelen en groente plus fruit moeten gaan kopen. Win - win, meer winst voor de boer en goedkoper voor de consument. En altijd vers! ![]() Sowieso is voorverpakt eten meestal niet te vreten, veel te zout zoals je eerder ook al schreef. | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 22:35 |
Leuk dat ze het daar hebben ingevoerd, echter hebben wij nog niks aan. Ik zou zeggen dat ze het dan maar zo snel mogelijk in moeten voeren hier. Belachelijk ook trouwens dat ze dit al zo lang op hun beloop laten... Je zou haast denken dat men dit 'expres' op zijn beloop laat. Overigens, naast de enorme lading suiker wat overal in zit, wat dacht je van de grote hoeveelheden zout in onze voeding? Ook geen best gegeven. Echter wat doet onze regering: niks. Typisch. | |
totnutoe | zondag 29 november 2015 @ 22:35 |
dierlijke vetten, daar draaien de hersenen op dat zijn ze ook,over het algemeen m'n vriendin is vegetariër, ze wil er niks van weten wat ik haar wijs wil maken, wat betreft voeding tja, dan moet ze het zelf maar weten ze is ook altijd ziek zwak en misselijk, niet zo slim toch? nou ja, geintje welnee, dat willen ze je doen geloven alleen echt vlees zonder bende en wat is een pecotatierer? wat is dat nou weer voor naam? zeker door een veganist uitgevonden ![]() [..] ok dan, anders gaat het te veel offtopic daar | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 22:36 |
Nou ja de vraag is natuurlijk wel of dit iets is wat bij de regering hoort te liggen. Zout is inderdaad ook een groot probleem. Het is de goedkoopste smaakversterker die er is namelijk. Maar ik ben wat dat betreft meer een "less government is more" . Laat dit lekker bij de mensen en hun opvoeding horen. | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 22:38 |
Mja... daar zeg je me wel wat ja. Zit de laatste tijd vaker te denken dat zoveel vlees eten eigenlijk helemaal niet goed is. Echter zou me niet kunnen voorstellen om nooit meer een stukkie vlees te eten of een steak te halen in een restaurant. Is het niet een beetje saai om altijd maar vegetarisch te eten? | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 22:39 |
Zolang je het binnen normale hoeveelheden houdt dan word je er ook niet dik van. Maar ik merk bij mij wel verschil als het gaat om hoeveel energie ik heb elke dag. Dieren zijn lief maar helaas voor hen zijn ze ook lekker. En in de natuur zelf werkt het ook zo. De food chain. Neemt niet weg dat het inderdaad wel triest is dat de beestjes opgehokt worden maar ik meen dat daar wetgeving al voor loopt. Mooi streven maar er is simpelweg niet genoeg landbouwgrond en dus geen productie. Klopt maar het is niet per definitie vies. Het smaakt gewoon anders. ![]() | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 22:39 |
Ik eet geen vlees maar wel vis, ik dacht altijd dat je dan vegetariër bent maar dat is dus niet zo want een vegetariër eet ook geen vis eieren en melk. Blijkbaar is een pescotariër iemand die geen vlees eet maar wel vis. Ik eet ook eieren dus wellicht ben ik dan pesceitariër ofzo ![]() | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 22:41 |
Je haalt hier wat hokjes door elkaar ![]() Pescotarier is overigens geen erkende term. Maar zo worden mensen die geen vlees maar wel vis en schaaldieren eten doorgaans genoemd inderdaad. Een vegetarier eet geen vlees. Een veganist eet naast geen vlees ook geen dierlijke producten zoals hetgeen jij omschrijft (eieren etc). | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 22:43 |
In het begin is het even wennen, maar ik kon op een gegeven moment geen vlees meer naar binnen krijgen zonder er bij na te denken. Nu vind ik groenten en vis veel lekkerder dan vlees. Ook vegaburgers worden steeds beter alleen vertrouw ik die niet helemaal want daar zit veel GMO soja in verwerkt. ![]() | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 22:45 |
Nou... ik weet het zo net nog niet hoor of wij echt 'omnivoren' zijn. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het menselijk gebit, dan zie je dat onze tanden niet gemaakt zijn om vlees te eten. Anders waren ze wel puntig geweest (ipv recht), net als bij roofdieren zeg maar, welke zodoende het vlees van hun prooi scheuren. Tevens moeten wij nagenoeg al het vlees koken/bakken voordat we het kunnen eten, omdat we er anders ziek van worden, vanwege de lagere zuurgraad in onze maag dan die van roofdieren/carnivoren en met hun hogere zuurgraad zodoende de bacteriën wel aankunnen welke ze binnen krijgen. | |
totnutoe | zondag 29 november 2015 @ 22:45 |
mijn vriendin ook, en ze zegt vegetariër te zijn . was dat niet een veganist?, oh nee, die draagt ook geen leren schoenen dacht ik eieren zijn ook goed voor je, vooral het eigeel | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 22:47 |
Hmm... zal het hier thuis eens voorstellen aan de 'directie' of we inderdaad eens wat kunnen gaan minderen met vlees en meer vis gaan eten. Ff kijken hoe het bevalt. ![]() | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 22:47 |
Dat is een kwestie van smaak, ik heb een hekel aan producten die voornamelijk naar zout smaken. Ik proef liever groenten ofzo. Als je weinig zout en suiker eet dan zijn al die voorverpakte producten echt smerig. Net alsof je een bord zout zit te eten. Volgens mij is een veganist iemand die niets met dierlijke producten te maken wil hebben en dus ook geen leren schoenen draagt enzo. | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 22:48 |
We hebben toch echt carnivoor-snijtanden in onze hoeken. En herbivoor-kiezen achterin. Dus een typische omnivoorcombinatie. Dat is natuurlijk niet helemaal correct. Rundvlees (vele varianten) kun je rauw eten (yum yum) en het grote verschil zit hem er vooral in dat we "vroeger" niet het vlees konden bewaren. We vraten meestal dat konijntje meteen op. We vingen vooral kleine beestjes, geen koeien enzo. Aaseters hebben vaak wel die maag met hogere zuurgraad die jij aangeeft maar mensen zijn jager-verzamelaar en omnivoor van huis uit. Ook ons korte maag darm stelsel toont dat, want bij herbivoren is dat veelal veel langer. | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 22:50 |
Haha, maarre geen verwijt hoor want ik doe er zelf ook aan mee mee. Maar misschien moeten we ons meer richten op de BNW kant van BigFood voordat straks users gaan klagen dat dit topic niet op BNW thuis hoort maar in LIF. | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 22:50 |
Vis wordt ook vrij "onvriendelijk" gekweekt veelal. Maar is opzich wel gezond en lekker. Maar goed dan krijg je weer te maken met wat ze via de vervuilde oceanen en meren binnen hebben gekregen ![]() | |
totnutoe | zondag 29 november 2015 @ 22:52 |
ik weet het ook niet zeker, ik zou het wel logisch vinden geen idee, zou kunnen, heb er wel eens iets over gelezen wat het zou verklaren maar ben het vergeten, zucht. misschien vind ik het nog weet niet hoe ze dat vroeger deden, misschien waren ze eraan gewend omdat het lichaam zich aan ging passen? zeg maar wat | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 22:53 |
Ach ja wat maakt het uit, ieder eet waar die zich goed bij voelt en hoe het heet is niet belangrijk. Huh? Ik dacht juist dat eiwit goed voor je was en dat je van eigeel dik wordt. Bizar hoe er over elk weetje altijd tegenovergestelde berichten te vinden zijn. ![]() | |
totnutoe | zondag 29 november 2015 @ 22:56 |
haha, ja zo word je weer bedonderd ik vertrouw de officiële berichten niet meer | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 22:57 |
Nou... ik weet zo net nog niet of die 2 miezerige snijtandjes die we hebben duidelijk wijst op een ominvoorcombinatie.. Als we kijken naar het gebit van een beer, welke een omnivoor is dan zie je duidelijk de combo: ![]() Echter bij een mens... ![]() Zie ik zo duidelijk de combinatie nog niet? Over het algemeen kunnen wij vlees niet rauw eten, een enkele uitzondering daargelaten, omdat we er anders ziek van worden. Sterker nog, het is levensgevaarlijk voor ons omdat we anders allerlei parasieten en bacteriën binnenkrijgen die we niet aankunnen toch? | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 22:58 |
Gewoon proberen, je kan het altijd weer veranderen. Hier is een artikel wat ik net las over de mens: omnivoor/herbivoor. Heel verrassend weer: de meningen verschillen. ![]() http://www.rense.com/general20/meant.htm | |
#ANONIEM | zondag 29 november 2015 @ 23:00 |
Smaakt nog steeds prima, en mensen worden steeds ouder. Niks aan de hand dus. | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:02 |
'en mensen worden steeds ouder' zegt ie... Niet in de gaten hoeveel mensen tegenwoordig kanker krijgen? (laat staan andere ziekten waaraan ze komen te overlijden) Denk dat het aantal schrikbarend is hier in het westen. | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 23:03 |
Appels en peren. Beren zijn geen mensen. Onder vleeseters heb je verschillende gebitten. Voor vlees dat net gedood is geldt dit zo goed als niet. Pas na de slacht krijgen andere elementen hun kans om het vlees als voedingsbron te gebruiken. Dit is overigens geen advies om maar meteen rauw vlees te gaan zitten eten ![]() | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:03 |
Nee ik ook al een tijd niet meer, maar het gevaar is dat je op veel alternatieve health/food sites vaak ook niet de waarheid vind. | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 23:04 |
Komt vooral omdat titels als voedingsdeskundige niet beschermd zijn. | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:06 |
ik zie ook geen reclame over mais merken, dus? | |
totnutoe | zondag 29 november 2015 @ 23:07 |
dat weet je toch wel hoe dat komt? wat denk je wat voor toevoegingen er allemaal in het hedendaagse vlees en andere producten zit? supermarkt en de gemiddelde slager, plus de stress van dat dier voor hij geslacht wordt. dat eet ik niet maar de meeste mensen wel. ik haal mijn vlees wel ergens anders | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:07 |
Zal het eens doorlezen. Echter, om weer even wat meer OT te gaan. Ik heb het vermoeden dat de elite het zo aanstuurt om al deze gifstoffen toe te voegen aan onze voedselketen. Kijk bijvoorbeeld naar de VS, waar ze fluor toevoegen aan het water. Fluor zit overigens ook veel in de flesjes water die wij kopen in de winken, check het etikette maar eens. Dit is fluor: | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:08 |
alle manieren van gezond leven is "een manier om af te vallen" nouja, een meth dieet misschien niet zo ![]() | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:08 |
En waar haal je dat..? ![]() | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 23:11 |
Dat is overigens geen geheim. In Nederland vond dit ook plaats in de jaren '70. Dat is trouwens ook wel een mooi BNW-waardig iets. De toenmalige politiek beweerde dat dit gewoon door kon gaan en dat mensen die geen fluoride in het water wilden een speciaal opzetstukje voor de kraan konden krijgen. Bleek helemaal niet te bestaan. ![]() Het is vooral bedoeld om de vorming van tandbederf te voorkomen maar dat wordt teniet gedaan door de vele toegevoegde suikers in andere producten. En ook de zuren in producten. | |
totnutoe | zondag 29 november 2015 @ 23:11 |
ik ga wel iets zoeken waar je het in je buurt kan vinden, de site staat niet in mijn bookmarks hoop dat ik het snel kan vinden anders later | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:12 |
Dit is ook wel apart: -Margarine is oorspronkelijk gemaakt om kalkoenen vet te mesten. Toen bleek dat de kalkoenen eraan overleden wilden de investeerders die de research hadden betaald hun investering terug en staken de koppen bij elkaar om te bespreken hoe ze alsnog hun geld konden terugkrijgen. Het originele product was wit van kleur en had geen enkele voedingswaarde. Dus voegden ze wat gele kleurstof toe en verkochten het aan de consument om te gebruiken in de plaats van boter! Wat vind je daarvan... is dat geen slimme oplossing... gewoon wat kleur- en smaakstoffen toevoegen en klaar is Kees!- | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:14 |
Bedoeld om vorming van tandbederf te voorkomen..? Tja, dat is wat ze je willen doen geloven ja. Heb je niet het gevaren etikette gezien welke de jongen aan het einde van de video laat zien? Je ziet de complete gevarenklasse en daaronder een doodshoofd met de bemerking "TOXIC" Kan me niet voorstellen dat het goed is om zoiets aan het drinkwater toe te voegen... jij wel? | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:14 |
krijgen ze dat eerder dan anders dan? | |
Dance99Vv | zondag 29 november 2015 @ 23:14 |
En toch wordt er iedere keer voornamelijk door de overheid de hoeveelheid zout in b.v. brood beperkt. Het recept van brood veranderd dus iedere keer, door de overheid. Over brood kan ik nog wel even doorgaan, b.v. over broodverbeteraar e- nogwatnummer. Dit ingredient komt veelal uit china en je wil niet weten waar het van gemakt wordt, (mensen haar!) | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:15 |
Ach misschien werkt BigFood wel samen met BigPharma, hoe meer goedkope rotzooi en gifstoffen (kankerverwekkend, dikmakend) er in ons eten zit hoe meer klanten BigPharma erbij krijgt. | |
totnutoe | zondag 29 november 2015 @ 23:15 |
ik kan overal wel op reageren, goed topic izzy margarine is plastic..kankerzooi dus niet meer gebruiken als je leven je liev is | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 23:16 |
Ja, in zulke hoeveelheden is het inderdaad een toxische stof. En er overleden en overlijden ook mensen aan dat toegevoegde fluor. Maar dat waren er de afgelopen 30 jaar zo'n drie of vier. Feit blijft dat het wel rotzooi is maar niet de mensen-killer zoals dat etiket je zou laten denken. (Overigens is alles in een bepaalde hoeveelheid toxisch, maar dat is weer een andere discussie) | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:17 |
De drastische stijging van het aantal kankergevallen zou ook samenhangen met het feit dat mensen steeds ouder worden. Echter weet niet hoe het zit met de cijfers of dit ook geldt voor de jongere mensen. | |
Dance99Vv | zondag 29 november 2015 @ 23:17 |
Las pas nog een artikel waarbij aangetoontd werd dat fluor de intelligentie met 7 punten naar beneden haald | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:18 |
Precies. | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 23:19 |
M aar wat eet de elite dan? | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:19 |
Dit topic heeft wel potentie denk ik ja. ![]() Margarine bestaat uit zeer grote hoeveelheden transvetzuren. De samenstelling van margarine heeft 27 ingredienten die ook in verf zitten.... Eigenlijk ben je jezelf daarmee van binnen aan het vernissen of plastificeren. ![]() Ik gebruik meestal kokosolie ![]() | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:20 |
En je pijnappelklier verschrompelt ervan. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 29 november 2015 @ 23:21 |
Ja, mensen worden steeds ouder en krijgen dus ook vaker kanker, kanker is een ziekte die veel op latere leeftijd voorkomt, dus hoe ouder een bevolking wordt, hoe meer kanker. En roken helpt ook niet echt natuurlijk. | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:21 |
Ok.. echter doen ze nog lang niet genoeg dan vindt ik, zoals we nog steeds te maken hebben met al die E-nummers, het feit dat alles in plastic en dus Bysphenol-A zit + de enorme toename in de hoeveelheid suiker... Btw.. dat E-nummer voor broodverbeteraar.. gatverdamme ![]() | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 23:21 |
Margarine is geen plastic. Margarine werd gemaakt uit vetten van runderen en tegenwoordig vooral van plantaardige toevoegingen. Dat plasticverhaal is een hardnekkige mythe over margarine. Wel klopt het dat er zeker vroeger veel transvetten in zaten en die zijn weldegelijk niet goed voor de mens. Kokosolie of geklaarde boter zijn inderdaad gezondere alternatieven. | |
totnutoe | zondag 29 november 2015 @ 23:22 |
je tanden poetsen met mengsel van kokosolie (extra vierge, ongeraffineerd) en keltisch zeezout, met een beetje natriumbicarbonaat goed man wieberen met die fluor jaha, dat hoor je niet in de advertenties ![]() | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:22 |
nog leuker; dat spul in de supermarkt heet vaak niet eens meer marganine meer, want er te veel troep in (of eigenlijk niets in) | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 23:22 |
Niet alle E-nummers zijn even vies of potentieel slecht he ![]() http://www.consumentenbon(...)tegorieen-e-nummers/ | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:23 |
Wat doet die klier..? Ik heb overigens al een paar jaar een waterfilter thuis staan, komt perfect schoon water uit. Nu nog iets tegen al die andere troep ![]() | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:23 |
Dat is je 3e oog ![]() | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:24 |
wat is er mis met jouw water dan? voor hetzelfde geld (plus kosten van een filter ![]() ![]() | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:25 |
Wij hebben thuis parodontax tandpasta, zit geen fluoride in. | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:25 |
Ah, zodoende. Dacht dat ik er maar 2 had ![]() | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:26 |
Ga er maar vanuit dat die het beste van het beste te eten krijgen. | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:27 |
Is een heel belangrijke klier voor een hoger bewustzijn, die wordt vermoedelijk niet voor niets onderdrukt door de "Elite" ![]() | |
totnutoe | zondag 29 november 2015 @ 23:27 |
die had ik vroeger ook, dat is die blauw witte.nu maak ik m'n tandpasta zelf net zoals shampoo en deodorant, en evt zonnebrandolie | |
totnutoe | zondag 29 november 2015 @ 23:28 |
juist | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:28 |
Ja dat doe ik ook regelmatig, kijk maar eens waar fluoride in de WO2 voor gebruikt werd. | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:28 |
Tja.. bizar hey? Weet nog wel dat vroeger 'fluorbehandeling' verplicht was bij de tandarts.. Is dat nog steeds zo trouwens? Doet me ook denken aan die 'lekkere'fluorsnoepjes die we vroeger voor na het tandenpoetsen kregen. Man-man-man... | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 23:29 |
De scepsis die ik hierbij heb is dat dat onderzoek met betrekking tot de pijnappelklier is uitgevoerd op kleine knaagdieren. Die hebben toch een kleinere pijnappelklier (ook in verhouding) dan wij. Bovendien waren zelfs de control-hoeveelheden erg hoog in verhouding met ons. | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:29 |
of gewoon hop ![]() | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:30 |
Hmm... interesting. En het lukt ze inderdaad nog ook ja, daar veel mensen als soort van 'drones' of 'zombies' door het leven gaan, zonder zich te beseffen wat er allemaal gaande is behalve voetbal of GTST op tv. | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:32 |
In kraanwater zitten ook veelal stoffen die je er niet in wilt hebben. En van flessen water in de supermarkt halen die vermengd zijn met Bysphenol-A en fluor is ook niet echt gezond. Calcium haal ik wel uit de voeding. | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:33 |
Heb nu geen tijd meer om info te zoeken, maar volgens mij zijn er ook studies bij mensen gedaan. | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:33 |
Dat lijkt er wel op ja. | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:34 |
niet voor niets verwand aan de cannabis plant | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:35 |
zoals? je woont ook in nederland toch | |
Izzy73 | zondag 29 november 2015 @ 23:35 |
Als je 3 weken geen tv kijkt en geen fluoride gebruikt schijn je informatie veel beter op te kunnen nemen en kan je pas echt de informatie voor de wakkere mens (hoger bewustzijn) tot je nemen. | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:37 |
brood en spelen he zo lang men een vorm van stabiliteit heeft, maakt men zich niet druk over andere zaken hoe groter die instabiliteit, hoe minder men gaat geven om andere zaken de ironie.. | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:37 |
ik geloof je, dat doe ik al 30 jaar en ik ben kankerslim ![]() | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:37 |
Ik woon in Nederland ja... ======================================================================= Kraanwater is niet meer zo gezond als het geweest is, al is het kraanwater in Nederland nog steeds een van de schonere in de wereld. Het oppervlaktewater is vervuild met insecticiden, cosmetica, geneesmiddelen, biociden, brandvertragers en nanodeeltjes. Rioolwaterzuiveringsinstallaties kunnen dit soort stoffen, niet of nog niet goed verwijderen, waardoor ze in het milieu terecht komen en daardoor in ons kraanwater. Filteren is de oplossing. Nu drink ik zelf ongeveer 1,5 tot 2 liter kraanwater per dag. En omdat ik dit zoveel binnenkrijg wil ik wel graag dat het zo zuiver mogelijk is. Je kunt het kraanwater filteren, mineraliseren, vitaliseren en het alkalisch (minder zuur) maken. Ik heb daarom gezocht naar een mogelijkheid om dit te doen op een betaalbare manier en heb die gevonden. Tot nu toe gebruikte ik de Brita filter om mijn kraanwater te filteren, maar ik had het gevoel dat dit niet afdoende is en heb me verdiept in dit onderwerp. meer info: http://gezondheidenvoedin(...)eren-en-vitaliseren/ | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:38 |
Niet zo slim dus zie ik ![]() | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 23:41 |
Daar hebben ze het over hexagonaal water. Dat is nog een tijdje onderdeel geweest van een scam om mensen aan die filters te krijgen. Het kan die hexagonale vorm namelijk niet behouden. De exacte wetenschap erachter weet ik niet maar wel dat het deze vorm maar iets van 0.0000001 seconde vasthoudt of iets dergelijks. | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:42 |
ik kan je wel vertellen dat niet te lang geleden er andere filters gebruikt worden, en die zijn toch echt de beste van de wereld, beter dan jouw koolstoffilter hoor, kies dan voor een RO systeem | |
ChrisCarter | zondag 29 november 2015 @ 23:43 |
http://www.ad.nl/ad/nl/55(...)anse-olijfolie.dhtmlBenieuwd of hier sancties op komen. Je gaat je ook afvragen wat er dan waar is van andere producten met "langere rijping" en dat soort krachttermen. | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:43 |
die site ![]() maar: hope not ![]() | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:46 |
ph waardes http://www.vitens.nl/over(...)erkaarthardheid.aspx | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:47 |
Mwah... ik weet het zo net nog niet wat betreft ons kraanwater. Op google genoeg artikelen erover te vinden die beweren dat het niet zo goed is als ons wordt voorgehouden in ieder geval. | |
Lichtkogel | zondag 29 november 2015 @ 23:51 |
We waren vorig jaar in New York en het eten was daar zo slecht bij de gemiddelde restaurants en diners. Mogen we nog in onze handjes knijpen hier vergeleken met de troep die ze daar voorgeschoteld krijgen. Ongekend was het. Hebben echt moeten zoeken naar een tent daar waar het eten wel goede kwaliteit had. | |
fs180 | zondag 29 november 2015 @ 23:53 |
hoe dan ook, een koolstoffilter aan je kraan doet ABSOLUUT NIETS een ro systeem geeft ten minste water met een zo laag mogelijk ppm, en hoe lager hoe minder 'verontreinigingen' ga je vaqn bijv 500ppm naar 30ppm dat weet ik dan weer wel ![]() | |
Lichtkogel | maandag 30 november 2015 @ 00:10 |
Ik heb een echt waterfilter staan, aangesloten op de leiding. Zo'n ding: ![]() Het ding schijnt zelfs radioactiviteit uit water te halen. lol | |
fs180 | maandag 30 november 2015 @ 00:13 |
een filter of echt https://nl.wikipedia.org/wiki/Omgekeerde_osmose ![]() | |
Lichtkogel | maandag 30 november 2015 @ 00:16 |
Omgekeerde osmose ja... zit een heel systeem in dat apparaat als je 'm opent, met allerlei filters, kabels en shit erin . | |
eddehaas | maandag 30 november 2015 @ 00:38 |
Bij een goed product is geen reclame nodig, dit verkoopt zichzelf. | |
fs180 | maandag 30 november 2015 @ 00:41 |
dus fruit is niet goed? of komt dat gewoon omdat dat soort dingen niet op rlt4 komen? | |
Lichtkogel | maandag 30 november 2015 @ 00:43 |
Tja.. of wat dacht je van wat ze bij tankstations allemaal voor troep verkopen? Lijken net zulke snoepzaken als de Jamin... alleen de suikerspin machine ontbreekt nog. ![]() | |
fs180 | maandag 30 november 2015 @ 00:48 |
is dat een probleem dan? | |
eddehaas | maandag 30 november 2015 @ 00:50 |
jij kent een reclame voor fruit ? Heb het niet over aanbiedingen he. Heb het over campanges, enjoy happiness, drink coca cola de dorstlesser... campagne voor een suikerdrankje waar zoveel suiker aan is toegevoed zodat het niet meer zuurder smaakt dan maagzuur. | |
fs180 | maandag 30 november 2015 @ 03:31 |
dat is reclame, dat doen fabrikanten, die patent hebben op dat product niet fruit | |
eddehaas | maandag 30 november 2015 @ 17:20 |
klopt | |
Lichtkogel | maandag 30 november 2015 @ 19:46 |
Dat het allemaal suiker-vergif is? | |
Divje | maandag 30 november 2015 @ 19:50 |
Hetzelfde spul ligt in supermarkten, dus wat was je punt? ![]() Bij een benzinepomp ligt het er als impuls-assortiment. Je ziet het liggen en denkt 'hey lekker snoepje voor onderweg!' en koopt het. Net zoals bij de kassa in de supermarkten al die Snickers en Marsjes liggen. Alleen bij een benzinepomp is álles gericht op die impulsen. ![]() | |
Lichtkogel | maandag 30 november 2015 @ 19:51 |
Lees het topic nog eens door and find out. | |
Divje | maandag 30 november 2015 @ 19:55 |
Al gedaan en nee, misschien moet jij gewoon wat duidelijker zijn. Want je quote fs180 met een reactie die niet op de quote slaat. | |
Lichtkogel | maandag 30 november 2015 @ 19:57 |
Feit dat we overal tegenwoordig ladingen suiker, zout en schadelijke E-nrs in terugvinden is niet echt een positief gegeven, vind je wel? En ik noemde als voorbeeld de tankstations die tegenwoordig nagenoeg niet onderdoen aan de Jamin; niet gezond dus. | |
ChrisCarter | maandag 30 november 2015 @ 19:58 |
Maar E-nummers zijn helemaal niet per definitie schadelijk. Dat onderscheid moet er wel gemaakt worden. | |
Divje | maandag 30 november 2015 @ 19:59 |
'Tegenwoordig' ? Dat is al jaaaaren aan de gang ![]() Tankstations zijn wat dat betreft ook nooit veranderd, heeft altijd ongezonde rommel gelegen. Vroeger kon je er zelfs bier kopen ![]() Maar dat ligt ook aan wat ik zei, snoep is per definitie geschikt als impuls-aankoop. | |
fs180 | maandag 30 november 2015 @ 21:49 |
suiker is niet giftig | |
fs180 | maandag 30 november 2015 @ 21:51 |
het is een tankstation, mensen rijden er heen met de auto, wil je ze shoarma verkopen of pasta? en dan bij het stoplicht opeten? wat is de klacht? | |
jogy | maandag 30 november 2015 @ 22:36 |
Ik heb onlangs en deprimerende docu gezien 'that sugar film'. Daar kwam zelfs het 'suikercomplot' in voor. Een wetenschapper die echt volledig in de pocket van de suikerindustrie zat was ook even aan het woord en kwam er best bekaaid vanaf ![]() De docu is nog niet echt vrij verkrijgbaar dus moet je zelf ff kijken hoe je eraan komt naar het is zeker het kijken waard. Het komt er in ieder geval op neer dat meer dan een paar gram suiker per dag best evil is maar ons lichaam nog ouderwets van zoetigheid houdt omdat suiker heel vroeger nogal zeldzaam was dus ons lichaam nog steeds de neiging heeft om er zoveel mogelijk van binnen te krijgen. | |
jogy | maandag 30 november 2015 @ 22:38 |
http://www.hpdetijd.nl/20(...)genadeloos-onderuit/ | |
Divje | maandag 30 november 2015 @ 23:12 |
Wat ik me nu spontaan afvraag. Boeiend of het dom klinkt ofwat. Maar suiker is in principe gewoon verslavend toch? Ik bedoel. Heb zelf een tijd 8-10 blikjes energydrank per dag gedronken ![]() ![]() | |
jogy | maandag 30 november 2015 @ 23:19 |
Jup. Suiker is ook nog eens een soort korte pep en verslavend. En het afkicken ervan komt gepaard met afkickverschijnselen. Het blijkt best ernstig te zijn ![]() | |
Divje | maandag 30 november 2015 @ 23:22 |
Dat dacht ik al wel ![]() Heb die docu gevonden. Eens even kijken. | |
fs180 | dinsdag 1 december 2015 @ 00:30 |
dat is de caffeine schat suikerhaters ![]()
![]() mensen die te weing 'suiker' binnen krijgen hebben beperkde hersenfunctiionaliteit | |
jogy | dinsdag 1 december 2015 @ 00:49 |
Suiker is redelijk noodzakelijk ja maar niet in de hoeveelheden die wij nu binnen krijgen, zelfs door redelijk bewust te eten. | |
fs180 | dinsdag 1 december 2015 @ 00:57 |
waar baseer je dat op? | |
Divje | dinsdag 1 december 2015 @ 00:58 |
Ik zeg toch ook dat dat ook meespeelt ![]() Ben verder geen suikerhater, i love it! Too much ![]() | |
jogy | dinsdag 1 december 2015 @ 01:00 |
Moet je die docu maar ff kijken 'that sugar film'. (ok, niet echt 'ff', sorry ![]() | |
fs180 | dinsdag 1 december 2015 @ 01:08 |
ik krijg dagelijk honderden grammen 'suiker' binnen, waar de who iets van 12gr per dag neemt als norm, het is niet ongezond | |
Divje | dinsdag 1 december 2015 @ 01:10 |
Ziedaar, een suiker-lobbyist! ![]() | |
Lichtkogel | dinsdag 1 december 2015 @ 01:14 |
Kijk maar uit dat je geen diabetes krijg dan. Dat ga je niet willen. | |
Divje | dinsdag 1 december 2015 @ 01:25 |
De enige factoren die daarin kunnen meespelen zijn dat ik rook en veel suiker tot me neem. Lijkt erop dat ik bij die 2 personen zit die het niet krijgt ![]() ![]() ff afkloppen | |
Lichtkogel | dinsdag 1 december 2015 @ 01:31 |
Minder suiker innemen is het beste daartegen, en voldoende lichaamsbeweging wat de insuline-aanmaak stimuleert. | |
jogy | dinsdag 1 december 2015 @ 01:55 |
Je zou het bijna denken. Een werknemer van Unilever! ![]() Grapje hoor ![]() | |
Dance99Vv | dinsdag 1 december 2015 @ 02:17 |
Konijntjuh | dinsdag 1 december 2015 @ 06:52 |
Voor geïnteresseerde dit is een zeer interessante Docu Het gaat over de eventuele relatie tussen diabetes en Alzheimer, daarbij gericht op de invloed van te veel van de "verkeerde" vetten en suikers die een bepaalde werking en aanslag op onze hersenen hebben die juist deze chronische ziektes (van diabetes naar Alzheimer) kunnen veroorzaken. (Iets wat de groot producenten (unilever etc..) allang door hebben en ons als een "zombie" er blijven mee bestoken, zodat wij door het voedsel meer in het gareel blijven als een paar makke vetgemeste niet nadenkend als maar blijvende etende schapen. Ik noem het gewoon een "vet" complot.) Even tussen aanhalingstekens zijn mijn eigen gedachte en hebben niks te maken met de docu die is puur wetenschappelijk gericht. Labyrint TV http://www.npo.nl/labyrint/20-01-2013/VPWON_1181855 [ Bericht 3% gewijzigd door Konijntjuh op 01-12-2015 07:12:41 ] | |
Konijntjuh | dinsdag 1 december 2015 @ 07:52 |
Overigens ik heb het meestal niet op smaakversterkers, als de groenten voor mij niet eetbaar zijn dan ik eet ze liever niet in plaats van ze te kruiden of een sausje er overheen te gooien. Productie vlees is niet aan mij besteed het wordt steeds ranziger met het wel bekende maandverbandje er onder of de absurde hoeveelheid in toegevoegde smaak en zoetstoffen bij de vleeswaren en de slager is ook niet meer de slager van vroeger in mijn jeugd. Vroeger at ik meer groente en fruit rechtstreeks van het land, het was ook niet Biologisch (was bestreden groente en fruit) en zag er ook niet als een adobe geshopte groente uit zoals nu dit in de winkels ligt, overigens Biologisch is alleen een marketing truuk (complot), je moet wel bestrijdingsmiddelen hebben om je gewassen te laten groeien er zijn behoorlijk wat ongediertes en schimmels erbij die je gewassen opvreten dus om een goede productie te behalen zal elke zogenaamde biologische teler toch wel zijn gebruikmaken van bestrijdingsmiddelen (misschien dat deze dan weer biologische afbreekbaar zijn en hij vandaar het predicaat Biologische teler mag hebben), maar als je het echt aan de natuur over laat dan kan je meer dan de helft weggooien van je oogst als je er geen maatregelen tegen neemt, en dat levert ook voor onze zogenaamde biologische teler niet veel op, of je moet een half afgevreten krop sla met beestjes (als cynisch voorbeeld genomen) willen kopen voor 10 euro? Dus ook onze milieu vriendelijke vrienden laten zich groen naaien in de mond. Persoonlijk vind ik dat onze hele voedingsindustrie vernaggelt is maar goed wat doe je er aan ? Ik zie de echte landbouwer niet terug komen in Nederland, Ik zie de slager geen koe meer afslachten in zijn abattoir, ik zie de bakker geen broden meer kneden, dat kost allemaal te veel en veel mag niet meer door regels te verzinnen door onze tirannen bij de EU en die liever de grote bedrijven stimuleren en speciale regeltjes maken om zoveel mogelijk ambachtsmannen er uit te knikkeren zodat de grote bedrijven hun producten kunnen opdringen aan de consument en hun winstpercentages zien groeien. | |
Dance99Vv | dinsdag 1 december 2015 @ 14:35 |
Om nog even in de suikerpot te blijven kwam ik vandaag dit tegen, er wordt gepeild hoe men over een suikertax denkt. Stelling: Suikertaks invoeren Gisteren debatteerde het Britse Lagerhuis op initiatief van TV-chef Jamie Oliver over het heffen van belasting op suikerrijke producten. België gaat in 2016 al belasting heffen op frisdrank, om zo obesitas en diabetes terug te dringen. Een goed idee voor Nederland? De redactie van De Telegraaf wil graag uw mening weten. http://www.telegraaf.nl/w(...)taks_invoeren__.html Dit is meestal stap1 die men zet, dus over 5 of 10 jaar zou dit feit kunnen zijn. vet en suikertax, en te dikke mensen moeten meer gaan betalen voor zorgverzekeringen. | |
Divje | dinsdag 1 december 2015 @ 14:38 |
Is in principe ook wel een risicogroep, net zoals rokers/stevige drinkers. Niet dat ik het een goed idee vind hoor ![]() ![]() | |
oompaloompa | dinsdag 1 december 2015 @ 19:31 |
Ik ben helemaal pro suikertax als de winst gebruikt wordt om groente en fruit goedkoper te maken. Mbt tot de laatste zin, is het echt zo dat dikke mensen ons meer kosten? Rokers zijn bv een stuk goedkoper voor de overheid dan niet rokers... | |
Dance99Vv | dinsdag 1 december 2015 @ 20:11 |
pro als..... Gewoon falicant tegen, het gaat de overheid niet om gezondere mensen maar om meer geld binnen harken. Dat is nog nooit anders geweest( kijk maar naar tax op rookwaar en alcohol) Dat fruit duur is is onzin zolang je met de seizoenen mee -eet, maar wil je hartje winter aardbeien eten, ja dan betaal je de hoofdprijs. Wil je iedere keer voorgewassen ,gesneden groente ja dan kun je in de buidel tasten en zoals bij een simpele krop ijsbergsla die je voor een euro koopt(hele krop) betaal je voor een zakje a 200/300gram meer dan een euro soms ruim het dubbele en eet je meer nerf dan sla. Wat ook scheeld is op aanbiedingen letten, bananen 1¤ de kilo(jumbo) manderijnen 1¤ de kilo (AH) Peren 1,20¤ de kilo (AH) Groente en fruit hoeft dus niet duur te zijn. Energiedrank-tax + leeftijdsgrens suikertax Vettax zout normering verpakkingsbelasting btw enzovoort De overheid bepaald wat jij mag eten, drinken en hoe jij moet leven, hoe jij je zaak moet runnen aan wie jij wel en niet mag verkopen, op straffe van....jawel boetes en nog meer boetes en als je die niet wil of kan betalen wordt je gegijzeld niet 1x niet 2x nee kan zelfs tot 3 keer. Prullenbakken worden verwijderd want boetes leveren meer geld op (arnhem) Ik ben dikker geworden door een operatie en medicijnen, ben ik te zwaar ja flink wat maatjes gegroeid naar voren, moet ik iedere keer horen dat ik maar meer zorgverzekering zou moeten betalen? Het gaat niet om gezondheid v.d. mensen het gaat om geld. | |
oompaloompa | dinsdag 1 december 2015 @ 20:17 |
De overheid is geen bedrijf met winsinstelling heh, al het geld dat ze "verdienen" wordt ook uitgegeven dus geld verdienen om het verdienen lijkt me niet een heel aannemelijke instelling, geld dat opgehaald wordt, wordt ook uitgegeven. Dat je nu al groente en fruit kunt eten betekent niet dat incentives als goedkoper en gemakkelijker maken geen effect hebben. Fruit is perishable en is voor veel zaken op dit moent niet winstgevend om ruim in het assortiment op te nemen, denk aan kantines, snackbars, stations-zaken, etc. Goedkoper maken heeft direct een effect op koop gedrag, maar indirect misschien nog een veel groter effect door vergroting aanbod. | |
nikao | dinsdag 1 december 2015 @ 20:18 |
Suikertax... vraag me dan altijd af of dit dan ook op fruit komt? (zijn ook gewoon 'suikerbommen') En kost een rode paprika dan meer dan een groene? | |
Dance99Vv | dinsdag 1 december 2015 @ 20:20 |
Groene paprika's worden uiteindelijk rood, tijd is geld dus is een rode paprika duurder. ![]() | |
Dance99Vv | dinsdag 1 december 2015 @ 20:24 |
De overheid heeft altijd geld te kort,waar wordt het aan uitgegeven dan, niet aan de zorg, niet aan de ouderen, niet aan het militaire apparatus , niet aan onderwijs, nee aan brussel om om onze boter gesubsidieerd naar Frankrijk te brengen en van daaruit weer in te voeren. | |
oompaloompa | dinsdag 1 december 2015 @ 20:27 |
Ik denk dat we op dit moment in een situatie zitten waar de overheid wel in moet grijpen. Aan de ene kant hebben we een enorme hoeveelheid mensen die meer suiker binnen krijgen dan goed voor ze is, en waarschijnlijk dan dat ze willen (ik zou iig liever minder suiker binnenkrijgen waar het niet nodig is). Tegelijkertijd is er competitie tussen bedrijven wie het meeste verkoopt. Een goede manier om meer te verkopen is om suiker overal aan toe te voegen want dat vinden mensen lekker. Daarom krijg je rare fratsen als pickwick die stiekem suiker in hun thee stopt, diepvries fruit met extra toegevoegde suiker, en dat bruine "gezonde" brood van de albert heijn dat zo bruin is vanwege extra suiker. Daar kun je je als consument bijna niet tegenop informeren, kost zee-en aan tijd, en er zijn weinig gemakkelijke alternatieven. | |
Konijntjuh | dinsdag 1 december 2015 @ 21:06 |
Waarom moet de overheid ingrijpen en vooral als de overheid dadelijk door zijn gedoogde steun aan deze bedrijven de belastingen van deze producten gaat verhogen. Het is dan net zoals het roken de fabrieken produceren de consument blijft kopen en onze overheid verdient er ook nog eens aan. Dus een winst voor onze overheid en deze winst kunnen ze gelijk weer naar Brussel brengen. Onze overheid zal wel gek zijn en volgens mij leven we onder de EU regels en heeft Nederland maar weinig te vertellen hoe onze producten gefabriceerd mogen worden, oja het wordt nog erger volgens mij als het TTIP verdrag dadelijk er door heen komt. Meer tax voor onze overheden en lachende bedrijven en debiele consumenten die het toch maar "gezoete" gevette producten op zijn Amerikaans kopen omdat lekker gezoet en vet is en nog steeds betaalbaarder dan groente en fruit blijft. Het is gewoon klinkklare onzin men behoort gewoon groente en fruit op normale manier te promoten en de gesuikerde en gevette producten vanuit de producent te verlagen in suikers en vetten zonder daar een tax. op te doen. Ik zeg geen goed idee, voedt de mensen maar beter op in plaats overal geld voor te vragen [ Bericht 0% gewijzigd door Konijntjuh op 01-12-2015 21:17:41 ] | |
Izzy73 | dinsdag 1 december 2015 @ 21:17 |
Zo is het en dan ook nog wellicht de zorgpremie omhoog voor rokers, dikke mensen en andere "ongezonde" mensen. Terwijl mensen die sporten het duurst zijn voor zorgverzekeraars. Ik krijg nu niet het idee dat de overheid stimuleert om gezond te eten. Ze willen vooral een slaatje slaan. | |
Konijntjuh | dinsdag 1 december 2015 @ 21:29 |
Hier ben ik het volledig mee eens, al ben ik niet meer echt op de hoogte van het hele overheidsbeleid en haar campagne dit in betrekking tot de volksgezondheid, maar ik zie maar weinig posters hangen in supermarkt via de overheid met een slogan bijv. uit mijn tijd "Snoep verstandig eet een appel" en geloof mij in mij tijd hadden geen hele rij aan keuze aan snoepgoed of chips. (Wel zie ik eens hele kleine keurmerkje (ik kies bewust) die je met een loep moet vinden op het product) (Ik denk ook eerder dat Rutte met zijn hele hand in het achterwerk van de Unilever zit en na zijn presidentschap daar weer aan de slag gaat. Als het TTIP verdrag er doorgedrukt is.) | |
Izzy73 | dinsdag 1 december 2015 @ 21:50 |
Er is natuurlijk wel gezond voedsel (vaak ook met een onterecht keurmerk) maar dat is over het algemeen duurder. En daarmee stimuleer je niet dat mensen gezond gaan eten. Zeker niet mensen die een kleine beurs hebben. En ja dat komt door de invloed van de voedselindustrie en de politiek die daarin meegaat om hun carrière veilig te stellen. Ik sluit me verder helemaal aan bij je eerste betoog. Veel meer mensen zouden direct groenten en fruit bij een boer moeten kopen. Als boeren gewoon een klein winkeltje openen zouden ze zelf ook veel meer verdienen en hoeft er minder voedsel weggegooid te worden. | |
oompaloompa | dinsdag 1 december 2015 @ 22:05 |
Hoe ga je het verlagen zonder daar incentives tegenover te zetten? De reden waarom ze suiker toevoegen is omdat het minder kost dan het oplevert. Als het meer kost / minder oplevert verandert dat toch de afweging van de fabriekanten? | |
#ANONIEM | dinsdag 1 december 2015 @ 22:50 |
De enige oplossing is dat de overheid gezond voedsel gaat sponsoren, alles graties ![]() (wat dit land betreft klopt het nog wel ook; iedereen hier is dol op alles wat goedkoop is ![]() ![]() Het is al verder dan ik had verwacht eigenlijk, tijdje niets over gehoord: http://www.nu.nl/tech/349(...)orgingstehuizen.html Bijzonder ![]() [ Bericht 27% gewijzigd door #ANONIEM op 01-12-2015 22:55:04 ] | |
Dance99Vv | dinsdag 1 december 2015 @ 23:07 |
moduletje van een paar honderd euries en je kan ook chocola doen. nou chocola laten smelten in de mond is goedkoper ![]() | |
jogy | dinsdag 1 december 2015 @ 23:17 |
Replicators ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 1 december 2015 @ 23:56 |
Ooit ![]() ![]() | |
Broomer | woensdag 2 december 2015 @ 00:09 |
Nee. Niet dik worden is het belangrijkste. En lichaamsbeweging zet de spieren aan om insuline-onafhankelijk glucose op te nemen. | |
ChrisCarter | woensdag 2 december 2015 @ 19:02 |
Kweekvlees | |
Dance99Vv | dinsdag 19 januari 2016 @ 07:46 |
Nou voor degene die voor suikertax zijn hier een begin om te gaan juichen ![]() ma 18 jan 2016, 13:52 Britse ziekenhuizen leggen heffing op suiker LONDEN - De Britse openbare ziekenhuizen gaan in de instellingen een heffing leggen op voedsel en snacks waarin veel suiker zit. Dat heeft het hoofd van de nationale gezondheidszorg (NHS) gezegd tegen de krant The Guardian. Met het plan wil de NHS de strijd aanbinden met de ,,nationale suikerverslaving'' die steeds meer mensen ongezond maakt, zei Simon Stevens. Hij roep de regering op om radicale maatregelen te nemen tegen ernstig overgewicht. Zo zouden voedselbedrijven gedwongen moeten worden om suiker uit hun producten te laten. De ziekenhuizen gaan meer rekenen voor drankjes en eten met veel suiker, zodat medewerkers, patiënten en bezoekers ontmoedigd worden om die te kopen. De NHS is de eerste publieke organisatie die belasting gaat heffen op suikers. De organisatie verwacht er jaarlijks omgerekend 26 tot 53 miljoen euro mee te verdienen en dat de 1,3 miljoen medewerkers er gezonder van worden. Zonder ingrijpende maatregelen dreigt de NHS overspoeld te worden door patiënten met ernstig overgewicht en bijbehorende problemen, zoals type 2-diabetes. ,,Het gaat niet alleen over de gezondheid van de mensen in dit land en van onze kinderen. Het gaat ook om de houdbaarheid van de NHS zelf.'' Slecht voedsel is de belangrijkste oorzaak van aandoeningen die te maken hebben met een levensstijl. Stevens: ,,Roken doodt nog altijd meer dan 80.000 mensen per jaar, roken is nog steeds een enorm probleem. Maar het blijkt dat onze voeding de koploper is geworden.'' Gaat dus om binnenharken van meer geld! Gaat er niet om dat mensen minder suiker binnen krijgen dan was men wel gestopt met de verkoop van die producten | |
Aphrodyte | dinsdag 19 januari 2016 @ 07:53 |
Yep. Ik heb zelf dit jaar vijf keer in het ziekenhuis gelegen; en alles gaat daar qua prijs sowieso al 3x over de kop van een normale winkel. Dus dit kan er ook nog wel bij; en het veranderd inderdaad niets. In het ziekenhuis waar ik lag had je alleen beneden een saladebar voor de hoofdprijs; en verder kon je alleen typische benzinepompsnacks krijgen. Er was ook geen vers fruit of groente bij de maaltijden; je kon alleen 1x per dag een appel ofzo krijgen van een vrijwilliger van BUITEN het ziekenhuis. Voor gezond eten moet je niet in het ziekenhuis zijn ![]() | |
Japie77 | dinsdag 19 januari 2016 @ 10:47 |
Voeding veroorzaakt heel erg vaak ADHD! Wat een gedoe... een onderzoek presenteren over een heikel onderwerp. De Nederlandse Lidy Pelsser zet al liefst 15 jaar alles op alles om aan te tonen dat het volgen van eens speciaal dieet en het mijden van bepaalde voedingsstoffen ADHD als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. En eindelijk is het haar gelukt. Deze week staat haar baanbrekende onderzoek in het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift The Lancet. En, zo weten we, die gaan niet over één nacht ijs. “Ongelooflijk, ik ben zo’n beetje de gelukkigste mens op aarde.” Er is al veel over gezegd en geschreven maar nog nooit is het zo uitgebreid onderzocht. En nog nooit zijn de resultaten zo spectaculair. Liefst 64 procent, dus ruim 6 op de 10 kinderen, heeft na het volgen van een speciaal dieet totaal geen ADHD meer. Omdat het dieet veel discipline vereist lukte het een aantal ouders en kinderen met ADHD niet om het onderzoek goed vol te houden. Als je die gevallen niet meetelt, was zelfs bijna 80 procent van de ADHD-ers geheel klachtenvrij. En dat betekent nogal wat. 5 procent van de Nederlandse jeugd heeft deze aandoening. Steeds meer drukke kinderen kregen de laatste jaren het etiquette ADHD opgeplakt. Duizenden van hen slikken dagelijks pillen om hun drukke gedrag in toom te houden. De farmaceutische industrie vaart er wel bij maar, zo weten we inmiddels, maar medicijnen als ritalin zijn niet louter goed voor een mens. Vast staat dat de pillen op de lange termijn steeds minder effect hebben waardoor gebruikers er steeds meer van nodig hebben. Daarnaast zijn er de vervelende bijverschijnselen zoals lusteloosheid, sloomheid, verlies van persoonlijkheid en zelfs depressiviteit. Onnodig in een meerderheid van de gevallen, zo blijkt uit het onderzoek van Pelsser. Als de kinderen en hun ouders zich onderwerpen aan een eliminatiedieet wordt precies helder welk welke voedingsstof wel en welke geen ADHD veroorzaakt. Het gaat dan om doodgewone producten als bloemkool, tomaten of zelfs tandpasta. Eenvandaag speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het onderzoek. Toen ons programma drie jaar geleden aandacht besteedde aan het onderzoek van Pelsser dat maar niet los kwam vanwege geldgebrek, diende zich een weldoener aan die de ontbrekende twee ton op tafel legde. Het onderzoek kon van start gaan. Nu is het de vraag of en hoe het onderzoek wordt uitgerold. Huisartsen en andere hulpverleners zouden, als de conclusies serieus nemen, eerst een voedingsdieet van 5 weken moeten overwegen. Na die periode is duidelijk OF voeding bij een bepaald kind ADHD veroorzaakt. Bij 80 procent is dat het geval. Het vervolgonderzoek om precies uit te zoeken aan welk eten het ligt, duurt zo’n anderhalf jaar. Maar het lijkt het waard, liever voeding een beetje aanpassen dan jarenlang onnodig duizenden pillen slikken. En de overheid kan er ook wel bij varen. Als dit onderzoek echt uitgevoerd wordt, kan het op jaarbasis voor een besparing van 200 miljoen euro zorgen. Niet gek in tijden van zware bezuinigingen. http://www.eenvandaag.nl/(...)_heel_erg_vaak_adhd_ | |
Japie77 | dinsdag 19 januari 2016 @ 11:16 |
Dat kun je dus nog totaal niet zeggen. Ik neem aan dat jij nog niet over de 40 bent. Schadelijke voeding werkt als een sluipmoordenaar. Het is niet zo dat je opeens van de ene op de andere dag een ziekte hebt. | |
Japie77 | dinsdag 19 januari 2016 @ 11:18 |
Die alternatieven zijn er wel hoor! De maaltijdenboxen die pure producten inkopen rechtstreeks van boeren. En verder is het gewoon inderdaad een kwestie van jezelf goed informeren. Producten uit de supermarkt zijn sowieso niet meer te vertrouwen. Dan kan je nog eerder naar van die turkse winkeltjes gaan. | |
MevrouwPuff | dinsdag 19 januari 2016 @ 11:27 |
Onderzoek uit 2011, mevrouw was oneerlijk over belangenverstrengeling, er zijn totaal geen lange termijnresultaten. | |
Japie77 | dinsdag 19 januari 2016 @ 12:12 |
En er zijn wel langetermijnresultaten voor al die pillen waar iedereen mee volgestopt word wil je zeggen? Verder was de belangenverstrengeling totaal onschuldig en niet te vergelijken met al die belangenverstrengeling in de farmaceutische industrie waar dat op grote schaal voor komt en waar enorme bedragen mee zijn gemoeid. | |
Tijdisgeld | dinsdag 19 januari 2016 @ 12:37 |
De farmaceutische industrie is ook overrated, het enige wat lijkt de helpen is uit die luie stoel springen en in beweging te komen. Volkstuinen maken ook een terugkeer, zelfs in wereldsteden zoals Amsterdam, San Francisco en New York. Zij het in dakvorm | |
Japie77 | dinsdag 19 januari 2016 @ 12:42 |
Zeker. En ook de maaltijdenboxen die een eerlijker en transparanter voedselketen nastreven. | |
jogy | dinsdag 19 januari 2016 @ 13:32 |
Hier het artikel waar de belangenverstrengeling wordt besproken http://addhoc.nu/2013/02/(...)ande-van-the-lancet/ Ze werkt al jaren met kinderen die aan adhd lijden en helpt die inderdaad aan een dieet. Ja een belangenverstrengeling maar ook zeker wel goede 'voeding' voor onderzoek. Heel veel praktijk ervaring in het aanpassen van het voedingspatroon bij een kind en de resultaten ervan zien. Ik vind het een beetje dubbel en ben stiekem geneigd om het positief te bekijken. | |
MevrouwPuff | dinsdag 19 januari 2016 @ 13:50 |
Ik zou er wel een RCT tegenaan gooien met een vergelijking met een dieet van bv. bruin brood, pindakaas, champignons, kip, sperziebonen en sinaasappels (random acceptabel voedsel). Kans lijkt me zeer klein dat het effect van het dieet van deze mevrouw beter is dan deze. | |
jogy | dinsdag 19 januari 2016 @ 14:01 |
![]() (never mind, ik heb het al gegoogled ![]() Een publicatie hoort toch ook gewoon reproduceerbaar te zijn? En er moeten peertjes tegen aan gegooid worden en dat soort zaken. Anders komt het niet in de Lancet terecht, die blijken nogal streng te zijn zeg maar. Dus als het enige opmerkelijke is dus dat ze werkt in het gebied wat ze onderzocht heeft dan is het niet zo boeiend. Maar hoe is dat verschillend van willekeurige andere wetenschapper die werkt in het vakgebied waar hij onderzoek voor pleegt eigenlijk? Een farmaceutische wetenschapper die met een farmaceutisch onderzoek naar buiten komt is toch nagenoeg hetzelfde? | |
MevrouwPuff | dinsdag 19 januari 2016 @ 14:18 |
Belangenverstrengeling is dan ook niet het enige waarop de bruikbaarheid van een studie tegen kan vallen. Verder is hier de studieduur en follow-up zo kort dat het lastig door te trekken, alleen de 'responders' zijn door gegaan naar de 'tweede fase', dus de kinderen op wie het geen effect leek te hebben zijn niet meegenomen in de verdere analyse, dat geeft een vertekend beeld. Het secundaire eindpunt op igG lijkt me niet zo klinisch relevant. Vergelijking: alsof je 100 mensen een pilletje geeft. Dertig mensen reageren erop. Vervolgens doe je een onderzoek onder de mensen die reageren door ze het middel of een placebo te geven. Stel dat 80% van de productgroep reageert op het middel en 40% van de controlegroep, dan kan je stellen dat het dieet 40% beter werkt bij de mensen die meteen al goed reageerden, maar niet in je gehele onderzoeksgroep, want daarvoor moet je alle geteste mensen meenemen, ook degenen die initieel niet reageerden. | |
theguyver | dinsdag 19 januari 2016 @ 14:21 |
![]() Die? | |
jogy | dinsdag 19 januari 2016 @ 14:44 |
Blijf je nou bezig met die vaktermen? ![]() | |
MevrouwPuff | dinsdag 19 januari 2016 @ 14:54 |
Sorry, ik had het artikel ernaast, dan leek het wat logischer. Ze bepaalt of je wel of niet tegen een voedingsmiddel kan op basis van het igG gehalte, een meetwaarde voor aanwezigheid van allergie. Daar is ook geen effect in gevonden, dit ondersteunt mijn idee dat je net zo goed een gewoon gezond dieet kan houden met gewone leefregels. Ik plak m hier ook even. http://www.adhdenvoeding.(...)ation-INCA-study.pdf |