Ik heb die docu nog niet gezien (nog zoveel docu's die ik moet zienquote:Op zondag 29 november 2015 21:50 schreef Lichtkogel het volgende:
Ja, een bizarre documentaire is het wel he?
Het gegeven dat in de VS al het voedsel bij slechts 5 bedrijven vandaan komt in de VS, en de manier waarop het geproduceerd wordt is toch wel een verontrustend gegeven vindt ik. Vraag me af hoe het hier in Europa geregeld is eigenlijk..
quote:
Verder dan bij andere mensachtigen bedoel je neem ik aan? Het zou best kunnen hoor, maar ook daar heb ik persoonlijk mijn twijfels bij. Onze hersenen bestaan uit voornamelijk onverzadigde vetten maar is dat vet ook verantwoordelijk voor het functioneren van de hersenen? Dat zijn toch heel andere processen. Dan zouden carnivoren in de natuur slimmer moeten zijn dan de gemiddelde herbivoor?quote:door vlees te consumeren, wat die holbewoners deden ontwikkelden hun hersens verder dan andere soorten op deze planeet
Volgens mij aten de mensachtigen voordat ze wapens hadden voornamelijk groente fruit en en nootachtige dingetjes.quote:geen idee, misschien vingen ze eerst kleinere dieren, dus zonder wapens,en naarmate hun hersenen groeiden werden ze creatiever en slimmer, dus gingen ze wapens maken
of zoiets
Ah dat klink alsof je een vleesliefhebber bent. Ik ben een pescotariër ben las ik net.quote:moet dat dan? omdat die andere dat hebben moeten zij/wij dat dan ook hebben? wij gooiden gewoon een speer naar dat dier. is toch veel slimmer dan achter diertjes aanrennen?
zij wilden vroeger wie weet een lekker stukkie vlees. die plantenzooi, fruit enz weet je na een tijdje ook wel weer
Dat wil ik wel geloven ja, maar dat is toch bizar als je er over nadenkt. Dat doet me denken aan BigPharma verhalen. Daarom heb ik je ook gekwoot in dit topic. Meer op zijn plek denk ik.quote:omdat het best wel logisch is als je dat interview luistert, klinkt goed
in dit systeem worden de zaken regelmatig omgedraaid, dus wat ze ( overheid/instanties/advertenties/media) als goed voor ons adviseren moet je op je hoede zijn. meestal is het tegenovergestelde waar.
nu ook weer over dat zogenaamde voedingscentrum advies in het begin van het interview
Oké nooit van gehoord, maar wat ik even snel lees op internet is dat het een methode is om af te vallen? Klopt dat of is het gewoon een gezonde manier van leven?quote:Op zondag 29 november 2015 22:11 schreef ChrisCarter het volgende:
Ik volg een volledig Keto-eetstijl. Dat is ook geen onzin en ligt misschien nog wel het dichtst tegen de oermens aan.
Beiden. Je kunt het gebruiken om inderdaad af te vallen zonder bijvoorbeeld spiermassa te verliezen. Maar dan let je heel erg op dagelijkse inname en zogeheten macro's. Ook moet je er wel gewoon naast bewegen.quote:Op zondag 29 november 2015 22:23 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Oké nooit van gehoord, maar wat ik even snel lees op internet is dat het een methode is om af te vallen? Klopt dat of is het gewoon een gezonde manier van leven?
Frankrijk heeft het gebruik van plastic met dit erin al verboden, eenzijdig.quote:Op zondag 29 november 2015 22:27 schreef Lichtkogel het volgende:
Ja... of wat dachten jullie van het feit dat tegenwoordig bijna alle producten verkocht worden in plastic?
Het kwalijke hiervan is dat in plastic de hormoonverstoorder Bysphenol-A zit, welke negatief effect heeft op de voortplanting. Ook veroorzaakt het hart- /vaatziekten, diabetes en leverschade.
Dit spul zit ook in kassabonnetjes (voor warmte-afdruk) en aluminium (zoals in blikjes drank)
Oh oké, ik heb geen last van overgewicht dus daar hoef ik het niet voor te doen. Wel hoor ik de laatste tijd veel mensen over dat pasta en brood dikmakers zijn. Ik eet het nogal vaak maar merk er niets van.quote:Op zondag 29 november 2015 22:24 schreef ChrisCarter het volgende:
Beiden. Je kunt het gebruiken om inderdaad af te vallen zonder bijvoorbeeld spiermassa te verliezen. Maar dan let je heel erg op dagelijkse inname en zogeheten macro's. Ook moet je er wel gewoon naast bewegen.
Maar je houdt jezelf ook ermee op gewicht. Dan zijn de ondergrenzen van koolhydraten per dag wat hoger en kan je ook meer eten.
Wat voor mij heel erg verschilt en opvalt is dat het hongergevoel er bijna niet meer is.
Leuk dat ze het daar hebben ingevoerd, echter hebben wij nog niks aan. Ik zou zeggen dat ze het dan maar zo snel mogelijk in moeten voeren hier. Belachelijk ook trouwens dat ze dit al zo lang op hun beloop laten... Je zou haast denken dat men dit 'expres' op zijn beloop laat.quote:Op zondag 29 november 2015 22:30 schreef ChrisCarter het volgende:
[..]
Frankrijk heeft het gebruik van plastic met dit erin al verboden, eenzijdig.
Ik zie wel dat de rest van de landen in de EU er nog wat sceptisch tegenover staat.
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-21501-08-545.html
dierlijke vetten, daar draaien de hersenen opquote:Op zondag 29 november 2015 22:17 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
[..]
Verder dan bij andere mensachtigen bedoel je neem ik aan? Het zou best kunnen hoor, maar ook daar heb ik persoonlijk mijn twijfels bij. Onze hersenen bestaan uit voornamelijk onverzadigde vetten maar is dat vet ook verantwoordelijk voor het functioneren van de hersenen?
dat zijn ze ook,over het algemeenquote:Dat zijn toch heel andere processen. Dan zouden carnivoren in de natuur slimmer moeten zijn dan de gemiddelde herbivoor?
welnee, dat willen ze je doen gelovenquote:Volgens mij aten de mensachtigen voordat ze wapens hadden voornamelijk groente fruit en en nootachtige dingetjes.
alleen echt vlees zonder bendequote:Ah dat klink alsof je een vleesliefhebber bent. Ik ben een pescotariër ben las ik net.
ok dan, anders gaat het te veel offtopic daarquote:Dat wil ik wel geloven ja, maar dat is toch bizar als je er over nadenkt. Dat doet me denken aan BigPharma verhalen. Daarom heb ik je ook gekwoot in dit topic. Meer op zijn plek denk ik.
Nou ja de vraag is natuurlijk wel of dit iets is wat bij de regering hoort te liggen. Zout is inderdaad ook een groot probleem. Het is de goedkoopste smaakversterker die er is namelijk.quote:Op zondag 29 november 2015 22:35 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Leuk dat ze het daar hebben ingevoerd, echter hebben wij nog niks aan. Ik zou zeggen dat ze het dan maar zo snel mogelijk in moeten voeren hier. Belachelijk ook trouwens dat ze dit al zo lang op hun beloop laten... Je zou haast denken dat men dit 'expres' op zijn beloop laat.
Overigens, naast de enorme lading suiker wat overal in zit, wat dacht je van de grote hoeveelheden zout in onze voeding? Ook geen best gegeven.
Echter wat doet onze regering: niks.
Typisch.
Mja... daar zeg je me wel wat ja. Zit de laatste tijd vaker te denken dat zoveel vlees eten eigenlijk helemaal niet goed is. Echter zou me niet kunnen voorstellen om nooit meer een stukkie vlees te eten of een steak te halen in een restaurant. Is het niet een beetje saai om altijd maar vegetarisch te eten?quote:Op zondag 29 november 2015 22:35 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Oh oké, ik heb geen last van overgewicht dus daar hoef ik het niet voor te doen. Wel hoor ik de laatste tijd veel mensen over dat pasta en brood dikmakers zijn. Ik eet het nogal vaak maar merk er niets van.
Ik eet geen vlees omdat ik de bio industrie verwerpelijk vind. En ik ben een enorme dierenvriend, ga regelmatig wandelen en als ik dan een paar koeien in de wei zie ga ik ze meestal even aaien.Schitterende beesten en ze kijken zo vriendelijk uit hun ogen. Ik kan geen vlees meer eten zonder daaraan te denken (dus maar gestopt).
Wat ik het meest storend vind aan de supermarkt is dat je daar groenten en fruit koopt voor redelijk hoge prijzen en de boer er amper iets voor krijgt. Eigenlijk zouden mensen allemaal bij een boer hun eieren, aardappelen en groente plus fruit moeten gaan kopen. Win - win, meer winst voor de boer en goedkoper voor de consument. En altijd vers!![]()
Sowieso is voorverpakt eten meestal niet te vreten, veel te zout zoals je eerder ook al schreef.
Zolang je het binnen normale hoeveelheden houdt dan word je er ook niet dik van. Maar ik merk bij mij wel verschil als het gaat om hoeveel energie ik heb elke dag.quote:Op zondag 29 november 2015 22:35 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Oh oké, ik heb geen last van overgewicht dus daar hoef ik het niet voor te doen. Wel hoor ik de laatste tijd veel mensen over dat pasta en brood dikmakers zijn. Ik eet het nogal vaak maar merk er niets van.
Dieren zijn lief maar helaas voor hen zijn ze ook lekker. En in de natuur zelf werkt het ook zo. De food chain. Neemt niet weg dat het inderdaad wel triest is dat de beestjes opgehokt worden maar ik meen dat daar wetgeving al voor loopt.quote:Ik eet geen vlees omdat ik de bio industrie verwerpelijk vind. En ik ben een enorme dierenvriend, ga regelmatig wandelen en als ik dan een paar koeien in de wei zie ga ik ze meestal even aaien.Schitterende beesten en ze kijken zo vriendelijk uit hun ogen. Ik kan geen vlees meer eten zonder daaraan te denken (dus maar gestopt).
Mooi streven maar er is simpelweg niet genoeg landbouwgrond en dus geen productie.quote:Wat ik het meest storend vind aan de supermarkt is dat je daar groenten en fruit koopt voor redelijk hoge prijzen en de boer er amper iets voor krijgt. Eigenlijk zouden mensen allemaal bij een boer hun eieren, aardappelen en groente plus fruit moeten gaan kopen. Win - win, meer winst voor de boer en goedkoper voor de consument. En altijd vers!![]()
Klopt maar het is niet per definitie vies. Het smaakt gewoon anders.quote:Sowieso is voorverpakt eten meestal niet te vreten, veel te zout zoals je eerder ook al schreef.
Ik eet geen vlees maar wel vis, ik dacht altijd dat je dan vegetariër bent maar dat is dus niet zo want een vegetariër eet ook geen vis eieren en melk. Blijkbaar is een pescotariër iemand die geen vlees eet maar wel vis. Ik eet ook eieren dus wellicht ben ik dan pesceitariër ofzoquote:Op zondag 29 november 2015 22:35 schreef totnutoe het volgende:
en wat is een pecotatierer? wat is dat nou weer voor naam? zeker door een veganist uitgevonden![]()
Je haalt hier wat hokjes door elkaarquote:Op zondag 29 november 2015 22:39 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Ik eet geen vlees maar wel vis, ik dacht altijd dat je dan vegetariër bent maar dat is dus niet zo want een vegetariër eet ook geen vis eieren en melk. Blijkbaar is een pescotariër iemand die geen vlees eet maar wel vis. Ik eet ook eieren dus wellicht ben ik dan pesceitariër ofzo(zelf verzonnen hoor)
In het begin is het even wennen, maar ik kon op een gegeven moment geen vlees meer naar binnen krijgen zonder er bij na te denken. Nu vind ik groenten en vis veel lekkerder dan vlees. Ook vegaburgers worden steeds beter alleen vertrouw ik die niet helemaal want daar zit veel GMO soja in verwerkt.quote:Op zondag 29 november 2015 22:38 schreef Lichtkogel het volgende:
Mja... daar zeg je me wel wat ja. Zit de laatste tijd vaker te denken dat zoveel vlees eten eigenlijk helemaal niet goed is. Echter zou me niet kunnen voorstellen om nooit meer een stukkie vlees te eten of een steak te halen in een restaurant. Is het niet een beetje saai om altijd maar vegetarisch te eten?
Nou... ik weet het zo net nog niet hoor of wij echt 'omnivoren' zijn. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het menselijk gebit, dan zie je dat onze tanden niet gemaakt zijn om vlees te eten. Anders waren ze wel puntig geweest (ipv recht), net als bij roofdieren zeg maar, welke zodoende het vlees van hun prooi scheuren.quote:Op zondag 29 november 2015 22:35 schreef totnutoe het volgende:
[..]
dierlijke vetten, daar draaien de hersenen op
[..]
dat zijn ze ook,over het algemeen
m'n vriendin is vegetariër, ze wil er niks van weten wat ik haar wijs wil maken, wat betreft voeding
tja, dan moet ze het zelf maar weten
ze is ook altijd ziek zwak en misselijk, niet zo slim toch?
nou ja, geintje
[..]
welnee, dat willen ze je doen geloven
[..]
en wat is een pecotatierer? wat is dat nou weer voor naam? zeker door een veganist uitgevonden![]()
[..]
[..]
ok dan, anders gaat het te veel offtopic daar
mijn vriendin ook, en ze zegt vegetariër te zijnquote:
.quote:ik dacht altijd dat je dan vegetariër bent maar dat is dus niet zo want een vegetariër eet ook geen vis eieren en melk
eieren zijn ook goed voor je, vooral het eigeelquote:Blijkbaar is een pescotariër iemand die geen vlees eet maar wel vis. Ik eet ook eieren dus wellicht ben ik dan pesceitariër ofzo(zelf verzonnen hoor)
Hmm... zal het hier thuis eens voorstellen aan de 'directie' of we inderdaad eens wat kunnen gaan minderen met vlees en meer vis gaan eten. Ff kijken hoe het bevalt.quote:Op zondag 29 november 2015 22:43 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
In het begin is het even wennen, maar ik kon op een gegeven moment geen vlees meer naar binnen krijgen zonder er bij na te denken. Nu vind ik groenten en vis veel lekkerder dan vlees. Ook vegaburgers worden steeds beter alleen vertrouw ik die niet helemaal want daar zit veel GMO soja in verwerkt.
Dat is een kwestie van smaak, ik heb een hekel aan producten die voornamelijk naar zout smaken. Ik proef liever groenten ofzo. Als je weinig zout en suiker eet dan zijn al die voorverpakte producten echt smerig. Net alsof je een bord zout zit te eten.quote:Op zondag 29 november 2015 22:39 schreef ChrisCarter het volgende:
Klopt maar het is niet per definitie vies. Het smaakt gewoon anders.
Volgens mij is een veganist iemand die niets met dierlijke producten te maken wil hebben en dus ook geen leren schoenen draagt enzo.quote:Je haalt hier wat hokjes door elkaar
Pescotarier is overigens geen erkende term. Maar zo worden mensen die geen vlees maar wel vis en schaaldieren eten doorgaans genoemd inderdaad.
Een vegetarier eet geen vlees.
Een veganist eet naast geen vlees ook geen dierlijke producten zoals hetgeen jij omschrijft (eieren etc).
We hebben toch echt carnivoor-snijtanden in onze hoeken. En herbivoor-kiezen achterin. Dus een typische omnivoorcombinatie.quote:Op zondag 29 november 2015 22:45 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Nou... ik weet het zo net nog niet hoor of wij echt 'omnivoren' zijn. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het menselijk gebit, dan zie je dat onze tanden niet gemaakt zijn om vlees te eten. Anders waren ze wel puntig geweest (ipv recht), net als bij roofdieren zeg maar, welke zodoende vlees van hun prooi scheuren.
Dat is natuurlijk niet helemaal correct. Rundvlees (vele varianten) kun je rauw eten (yum yum) en het grote verschil zit hem er vooral in dat we "vroeger" niet het vlees konden bewaren. We vraten meestal dat konijntje meteen op. We vingen vooral kleine beestjes, geen koeien enzo.quote:Tevens moeten wij nagenoeg al het vlees koken/bakken voordat we het kunnen eten, omdat we er anders ziek van worden, vanwege de lagere zuurgraad in onze maag dan die van roofdieren/carnivoren en met hun hogere zuurgraad zodoende de bacteriën wel aankunnen welke ze binnen krijgen.
Vis wordt ook vrij "onvriendelijk" gekweekt veelal. Maar is opzich wel gezond en lekker. Maar goed dan krijg je weer te maken met wat ze via de vervuilde oceanen en meren binnen hebben gekregenquote:Op zondag 29 november 2015 22:47 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Hmm... zal het hier thuis eens voorstellen aan de 'directie' of we inderdaad eens wat kunnen gaan minderen met vlees en meer vis gaan eten. Ff kijken hoe het bevalt.
ik weet het ook niet zeker, ik zou het wel logisch vindenquote:Op zondag 29 november 2015 22:45 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Nou... ik weet het zo net nog niet hoor of wij echt 'omnivoren' zijn.
geen idee, zou kunnen, heb er wel eens iets over gelezen wat het zou verklaren maar ben het vergeten, zucht. misschien vind ik het nogquote:Als je bijvoorbeeld kijkt naar het menselijk gebit, dan zie je dat onze tanden niet gemaakt zijn om vlees te eten. Anders waren ze wel puntig geweest (ipv recht), net als bij roofdieren zeg maar, welke zodoende vlees van hun prooi scheuren.
weet niet hoe ze dat vroeger deden, misschien waren ze eraan gewend omdat het lichaam zich aan ging passen?quote:Tevens moeten wij nagenoeg al het vlees koken/bakken voordat we het kunnen eten, omdat we er anders ziek van worden, vanwege de lagere zuurgraad in onze maag dan die van roofdieren/carnivoren en met hun hogere zuurgraad zodoende de bacteriën wel aankunnen welke ze binnen krijgen.
Ach ja wat maakt het uit, ieder eet waar die zich goed bij voelt en hoe het heet is niet belangrijk.quote:Op zondag 29 november 2015 22:45 schreef totnutoe het volgende:
mijn vriendin ook, en ze zegt vegetariër te zijn
Huh? Ik dacht juist dat eiwit goed voor je was en dat je van eigeel dik wordt. Bizar hoe er over elk weetje altijd tegenovergestelde berichten te vinden zijn.quote:eieren zijn ook goed voor je, vooral het eigeel
haha, ja zo word je weer bedonderdquote:Op zondag 29 november 2015 22:53 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Ach ja wat maakt het uit, ieder eet waar die zich goed bij voelt en hoe het heet is niet belangrijk.
[..]
Huh? Ik dacht juist dat eiwit goed voor je was en dat je van eigeel dik wordt. Bizar hoe er over elk weetje altijd tegenovergestelde berichten te vinden zijn.
Nou... ik weet zo net nog niet of die 2 miezerige snijtandjes die we hebben duidelijk wijst op een ominvoorcombinatie..quote:Op zondag 29 november 2015 22:48 schreef ChrisCarter het volgende:
[..]
We hebben toch echt carnivoor-snijtanden in onze hoeken. En herbivoor-kiezen achterin. Dus een typische omnivoorcombinatie.
Over het algemeen kunnen wij vlees niet rauw eten, een enkele uitzondering daargelaten, omdat we er anders ziek van worden. Sterker nog, het is levensgevaarlijk voor ons omdat we anders allerlei parasieten en bacteriën binnenkrijgen die we niet aankunnen toch?quote:[..]
Dat is natuurlijk niet helemaal correct. Rundvlees (vele varianten) kun je rauw eten (yum yum) en het grote verschil zit hem er vooral in dat we "vroeger" niet het vlees konden bewaren. We vraten meestal dat konijntje meteen op. We vingen vooral kleine beestjes, geen koeien enzo.
Aaseters hebben vaak wel die maag met hogere zuurgraad die jij aangeeft maar mensen zijn jager-verzamelaar en omnivoor van huis uit. Ook ons korte maag darm stelsel toont dat, want bij herbivoren is dat veelal veel langer.
Gewoon proberen, je kan het altijd weer veranderen.quote:Op zondag 29 november 2015 22:47 schreef Lichtkogel het volgende:
Hmm... zal het hier thuis eens voorstellen aan de 'directie' of we inderdaad eens wat kunnen gaan minderen met vlees en meer vis gaan eten. Ff kijken hoe het bevalt.
'en mensen worden steeds ouder' zegt ie...quote:Op zondag 29 november 2015 23:00 schreef JimmyDean het volgende:
Smaakt nog steeds prima, en mensen worden steeds ouder. Niks aan de hand dus.
Appels en peren. Beren zijn geen mensen. Onder vleeseters heb je verschillende gebitten.quote:Op zondag 29 november 2015 22:57 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Nou... ik weet zo net nog niet of die 2 miezerige snijtandjes die we hebben duidelijk wijst op een ominvoorcombinatie..
Als we kijken naar het gebit van een beer, welke een omnivoor is dan zie je duidelijk de combo:
[ afbeelding ]
Echter bij een mens...
[ afbeelding ]
Zie ik zo duidelijk de combinatie nog niet?
[..]
Voor vlees dat net gedood is geldt dit zo goed als niet. Pas na de slacht krijgen andere elementen hun kans om het vlees als voedingsbron te gebruiken. Dit is overigens geen advies om maar meteen rauw vlees te gaan zitten etenquote:Over het algemeen kunnen wij vlees niet rauw eten, een enkele uitzondering daargelaten, omdat we er anders ziek van worden. Sterker nog, het is levensgevaarlijk voor ons omdat we anders allerlei parasieten en bacteriën binnenkrijgen die we niet aankunnen toch?
Nee ik ook al een tijd niet meer, maar het gevaar is dat je op veel alternatieve health/food sites vaak ook niet de waarheid vind.quote:Op zondag 29 november 2015 22:56 schreef totnutoe het volgende:
haha, ja zo word je weer bedonderd
ik vertrouw de officiële berichten niet meer
Komt vooral omdat titels als voedingsdeskundige niet beschermd zijn.quote:Op zondag 29 november 2015 23:03 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Nee ik ook al een tijd niet meer, maar het gevaar is dat je op veel alternatieve health/food sites vaak ook niet de waarheid vind.
ik zie ook geen reclame over mais merken, dus?quote:Op zondag 29 november 2015 22:08 schreef eddehaas het volgende:
Het begint allemaal bij de ouders natuurlijk, die geven hun planten wel water maar hun kinderen suikerwater en zoete troep. Dan leer je ook niets eten natuurlijk.
Alles op TV/Krant/Media is pure marketing om zoveel mogelijk te verkopen.
Ik heb nog nooit een reclame op tv gezien over de komkommers/tomaten/avocado/bananen noem het maar op. Ja eens van een bonus reclametje misschien maar verder niet en dat is ook logisch het zijn pure producten in de supper heb je niet de komkommer van knorr en de komkommer van unilever.
Het is heel simpel eet alleen spullen waarvan je weet waar het vandaan komt en hoe het is geproduceerd dan kom je al een heel eind!
dat weet je toch wel hoe dat komt? wat denk je wat voor toevoegingen er allemaal in het hedendaagse vlees en andere producten zit?quote:Op zondag 29 november 2015 23:02 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
'en mensen worden steeds ouder' zegt ie...
Niet in de gaten hoeveel mensen tegenwoordig kanker krijgen? (laat staan andere ziekten waaraan ze komen te overlijden) Denk dat het aantal schrikbarend is hier in het westen.
Zal het eens doorlezen.quote:Op zondag 29 november 2015 22:58 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Gewoon proberen, je kan het altijd weer veranderen.
Hier is een artikel wat ik net las over de mens: omnivoor/herbivoor. Heel verrassend weer: de meningen verschillen.We hebben blijkbaar kenmerken van een omnivoor en een herbivoor.
http://www.rense.com/general20/meant.htm
alle manieren van gezond leven is "een manier om af te vallen"quote:Op zondag 29 november 2015 22:23 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Oké nooit van gehoord, maar wat ik even snel lees op internet is dat het een methode is om af te vallen? Klopt dat of is het gewoon een gezonde manier van leven?
En waar haal je dat..?quote:Op zondag 29 november 2015 23:07 schreef totnutoe het volgende:
[..]
dat weet je toch wel hoe dat komt? wat denk je wat voor toevoegingen er allemaal in het hedendaagse vlees zit?
supermarkt en de gemiddelde slager, plus de stress van dat dier voor hij geslacht wordt. dat eet ik niet maar de meeste mensen wel. ik haal mijn vlees wel ergens anders
Dat is overigens geen geheim. In Nederland vond dit ook plaats in de jaren '70. Dat is trouwens ook wel een mooi BNW-waardig iets. De toenmalige politiek beweerde dat dit gewoon door kon gaan en dat mensen die geen fluoride in het water wilden een speciaal opzetstukje voor de kraan konden krijgen.quote:Op zondag 29 november 2015 23:07 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Zal het eens doorlezen.
Echter, om weer even wat meer OT te gaan.
Ik heb het vermoeden dat de elite het zo aanstuurt om al deze gifstoffen toe te voegen aan onze voedselketen. Kijk bijvoorbeeld naar de VS, waar ze fluor toevoegen aan het water. Fluor zit overigens ook veel in de flesjes water die wij kopen in de winken, check het etikette maar eens.
Dit is fluor:
ik ga wel iets zoeken waar je het in je buurt kan vinden, de site staat niet in mijn bookmarksquote:
Bedoeld om vorming van tandbederf te voorkomen..? Tja, dat is wat ze je willen doen geloven ja.quote:Op zondag 29 november 2015 23:11 schreef ChrisCarter het volgende:
[..]
Dat is overigens geen geheim. In Nederland vond dit ook plaats in de jaren '70. Dat is trouwens ook wel een mooi BNW-waardig iets. De toenmalige politiek beweerde dat dit gewoon door kon gaan en dat mensen die geen fluoride in het water wilden een speciaal opzetstukje voor de kraan konden krijgen.
Bleek helemaal niet te bestaan.
Het is vooral bedoeld om de vorming van tandbederf te voorkomen maar dat wordt teniet gedaan door de vele toegevoegde suikers in andere producten. En ook de zuren in producten.
krijgen ze dat eerder dan anders dan?quote:Op zondag 29 november 2015 23:02 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
'en mensen worden steeds ouder' zegt ie...
Niet in de gaten hoeveel mensen tegenwoordig kanker krijgen? (laat staan andere ziekten waaraan ze komen te overlijden) Denk dat het aantal schrikbarend is hier in het westen.
En toch wordt er iedere keer voornamelijk door de overheid de hoeveelheid zout in b.v. brood beperkt.quote:Op zondag 29 november 2015 22:35 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Leuk dat ze het daar hebben ingevoerd, echter hebben wij nog niks aan. Ik zou zeggen dat ze het dan maar zo snel mogelijk in moeten voeren hier. Belachelijk ook trouwens dat ze dit al zo lang op hun beloop laten... Je zou haast denken dat men dit 'expres' op zijn beloop laat.
Overigens, naast de enorme lading suiker wat overal in zit, wat dacht je van de grote hoeveelheden zout in onze voeding? Ook geen best gegeven.
Echter wat doet onze regering: niks.
Typisch.
Ach misschien werkt BigFood wel samen met BigPharma, hoe meer goedkope rotzooi en gifstoffen (kankerverwekkend, dikmakend) er in ons eten zit hoe meer klanten BigPharma erbij krijgt.quote:Op zondag 29 november 2015 23:07 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Zal het eens doorlezen.
Echter, om weer even wat meer OT te gaan.
Ik heb het vermoeden dat de elite het zo aanstuurt om al deze gifstoffen toe te voegen aan onze voedselketen. Kijk bijvoorbeeld naar de VS, waar ze fluor toevoegen aan het water. Fluor zit overigens ook veel in de flesjes water die wij kopen in de winken, check het etikette maar eens.
Dit is fluor:
ik kan overal wel op reageren, goed topic izzyquote:Op zondag 29 november 2015 23:12 schreef Izzy73 het volgende:
Dit is ook wel apart:
-Margarine is oorspronkelijk gemaakt om kalkoenen vet te mesten.
Toen bleek dat de kalkoenen eraan overleden wilden de investeerders die de research hadden betaald hun investering terug en staken de koppen bij elkaar om te bespreken hoe ze alsnog hun geld konden terugkrijgen.
Het originele product was wit van kleur en had geen enkele voedingswaarde. Dus voegden ze wat gele kleurstof toe en verkochten het aan de consument om te gebruiken in de plaats van boter! Wat vind je daarvan... is dat geen slimme oplossing... gewoon wat kleur- en smaakstoffen toevoegen en klaar is Kees!-
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |