 
		 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Vis wordt ook vrij "onvriendelijk" gekweekt veelal. Maar is opzich wel gezond en lekker. Maar goed dan krijg je weer te maken met wat ze via de vervuilde oceanen en meren binnen hebben gekregenquote:Op zondag 29 november 2015 22:47 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Hmm... zal het hier thuis eens voorstellen aan de 'directie' of we inderdaad eens wat kunnen gaan minderen met vlees en meer vis gaan eten. Ff kijken hoe het bevalt.
 
											 
			 
			
			
			ik weet het ook niet zeker, ik zou het wel logisch vindenquote:Op zondag 29 november 2015 22:45 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Nou... ik weet het zo net nog niet hoor of wij echt 'omnivoren' zijn.
geen idee, zou kunnen, heb er wel eens iets over gelezen wat het zou verklaren maar ben het vergeten, zucht. misschien vind ik het nogquote:Als je bijvoorbeeld kijkt naar het menselijk gebit, dan zie je dat onze tanden niet gemaakt zijn om vlees te eten. Anders waren ze wel puntig geweest (ipv recht), net als bij roofdieren zeg maar, welke zodoende vlees van hun prooi scheuren.
weet niet hoe ze dat vroeger deden, misschien waren ze eraan gewend omdat het lichaam zich aan ging passen?quote:Tevens moeten wij nagenoeg al het vlees koken/bakken voordat we het kunnen eten, omdat we er anders ziek van worden, vanwege de lagere zuurgraad in onze maag dan die van roofdieren/carnivoren en met hun hogere zuurgraad zodoende de bacteriën wel aankunnen welke ze binnen krijgen.
 
			 
			
			
			Ach ja wat maakt het uit, ieder eet waar die zich goed bij voelt en hoe het heet is niet belangrijk.quote:Op zondag 29 november 2015 22:45 schreef totnutoe het volgende:
mijn vriendin ook, en ze zegt vegetariër te zijn
Huh? Ik dacht juist dat eiwit goed voor je was en dat je van eigeel dik wordt. Bizar hoe er over elk weetje altijd tegenovergestelde berichten te vinden zijn.quote:eieren zijn ook goed voor je, vooral het eigeel
 
											 
			 
			
			
			haha, ja zo word je weer bedonderdquote:Op zondag 29 november 2015 22:53 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Ach ja wat maakt het uit, ieder eet waar die zich goed bij voelt en hoe het heet is niet belangrijk.
[..]
Huh? Ik dacht juist dat eiwit goed voor je was en dat je van eigeel dik wordt. Bizar hoe er over elk weetje altijd tegenovergestelde berichten te vinden zijn.
 
			 
			
			
			Nou... ik weet zo net nog niet of die 2 miezerige snijtandjes die we hebben duidelijk wijst op een ominvoorcombinatie..quote:Op zondag 29 november 2015 22:48 schreef ChrisCarter het volgende:
[..]
We hebben toch echt carnivoor-snijtanden in onze hoeken. En herbivoor-kiezen achterin. Dus een typische omnivoorcombinatie.
Over het algemeen kunnen wij vlees niet rauw eten, een enkele uitzondering daargelaten, omdat we er anders ziek van worden. Sterker nog, het is levensgevaarlijk voor ons omdat we anders allerlei parasieten en bacteriën binnenkrijgen die we niet aankunnen toch?quote:[..]
Dat is natuurlijk niet helemaal correct. Rundvlees (vele varianten) kun je rauw eten (yum yum) en het grote verschil zit hem er vooral in dat we "vroeger" niet het vlees konden bewaren. We vraten meestal dat konijntje meteen op. We vingen vooral kleine beestjes, geen koeien enzo.
Aaseters hebben vaak wel die maag met hogere zuurgraad die jij aangeeft maar mensen zijn jager-verzamelaar en omnivoor van huis uit. Ook ons korte maag darm stelsel toont dat, want bij herbivoren is dat veelal veel langer.
 
			 
			
			
			Gewoon proberen, je kan het altijd weer veranderen.quote:Op zondag 29 november 2015 22:47 schreef Lichtkogel het volgende:
Hmm... zal het hier thuis eens voorstellen aan de 'directie' of we inderdaad eens wat kunnen gaan minderen met vlees en meer vis gaan eten. Ff kijken hoe het bevalt.
 We hebben blijkbaar kenmerken van een omnivoor en een herbivoor.
  We hebben blijkbaar kenmerken van een omnivoor en een herbivoor. 
			 
			
			
			'en mensen worden steeds ouder' zegt ie...quote:Op zondag 29 november 2015 23:00 schreef JimmyDean het volgende:
Smaakt nog steeds prima, en mensen worden steeds ouder. Niks aan de hand dus.
 
			 
			
			
			Appels en peren. Beren zijn geen mensen. Onder vleeseters heb je verschillende gebitten.quote:Op zondag 29 november 2015 22:57 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Nou... ik weet zo net nog niet of die 2 miezerige snijtandjes die we hebben duidelijk wijst op een ominvoorcombinatie..
Als we kijken naar het gebit van een beer, welke een omnivoor is dan zie je duidelijk de combo:
[ afbeelding ]
Echter bij een mens...
[ afbeelding ]
Zie ik zo duidelijk de combinatie nog niet?
[..]
Voor vlees dat net gedood is geldt dit zo goed als niet. Pas na de slacht krijgen andere elementen hun kans om het vlees als voedingsbron te gebruiken. Dit is overigens geen advies om maar meteen rauw vlees te gaan zitten etenquote:Over het algemeen kunnen wij vlees niet rauw eten, een enkele uitzondering daargelaten, omdat we er anders ziek van worden. Sterker nog, het is levensgevaarlijk voor ons omdat we anders allerlei parasieten en bacteriën binnenkrijgen die we niet aankunnen toch?
 
											 
			 
			
			
			Nee ik ook al een tijd niet meer, maar het gevaar is dat je op veel alternatieve health/food sites vaak ook niet de waarheid vind.quote:Op zondag 29 november 2015 22:56 schreef totnutoe het volgende:
haha, ja zo word je weer bedonderd
ik vertrouw de officiële berichten niet meer
 
			 
			
			
			Komt vooral omdat titels als voedingsdeskundige niet beschermd zijn.quote:Op zondag 29 november 2015 23:03 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Nee ik ook al een tijd niet meer, maar het gevaar is dat je op veel alternatieve health/food sites vaak ook niet de waarheid vind.
 
			 
			
			
			ik zie ook geen reclame over mais merken, dus?quote:Op zondag 29 november 2015 22:08 schreef eddehaas het volgende:
Het begint allemaal bij de ouders natuurlijk, die geven hun planten wel water maar hun kinderen suikerwater en zoete troep. Dan leer je ook niets eten natuurlijk.
Alles op TV/Krant/Media is pure marketing om zoveel mogelijk te verkopen.
Ik heb nog nooit een reclame op tv gezien over de komkommers/tomaten/avocado/bananen noem het maar op. Ja eens van een bonus reclametje misschien maar verder niet en dat is ook logisch het zijn pure producten in de supper heb je niet de komkommer van knorr en de komkommer van unilever.
Het is heel simpel eet alleen spullen waarvan je weet waar het vandaan komt en hoe het is geproduceerd dan kom je al een heel eind!
 
			 
			
			
			dat weet je toch wel hoe dat komt? wat denk je wat voor toevoegingen er allemaal in het hedendaagse vlees en andere producten zit?quote:Op zondag 29 november 2015 23:02 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
'en mensen worden steeds ouder' zegt ie...
Niet in de gaten hoeveel mensen tegenwoordig kanker krijgen? (laat staan andere ziekten waaraan ze komen te overlijden) Denk dat het aantal schrikbarend is hier in het westen.
 
			 
			
			
			Zal het eens doorlezen.quote:Op zondag 29 november 2015 22:58 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Gewoon proberen, je kan het altijd weer veranderen.
Hier is een artikel wat ik net las over de mens: omnivoor/herbivoor. Heel verrassend weer: de meningen verschillen.We hebben blijkbaar kenmerken van een omnivoor en een herbivoor.
http://www.rense.com/general20/meant.htm
 
			 
			
			
			alle manieren van gezond leven is "een manier om af te vallen"quote:Op zondag 29 november 2015 22:23 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Oké nooit van gehoord, maar wat ik even snel lees op internet is dat het een methode is om af te vallen? Klopt dat of is het gewoon een gezonde manier van leven?
 
											 
			 
			
			
			En waar haal je dat..?quote:Op zondag 29 november 2015 23:07 schreef totnutoe het volgende:
[..]
dat weet je toch wel hoe dat komt? wat denk je wat voor toevoegingen er allemaal in het hedendaagse vlees zit?
supermarkt en de gemiddelde slager, plus de stress van dat dier voor hij geslacht wordt. dat eet ik niet maar de meeste mensen wel. ik haal mijn vlees wel ergens anders
 
											 
			 
			
			
			Dat is overigens geen geheim. In Nederland vond dit ook plaats in de jaren '70. Dat is trouwens ook wel een mooi BNW-waardig iets. De toenmalige politiek beweerde dat dit gewoon door kon gaan en dat mensen die geen fluoride in het water wilden een speciaal opzetstukje voor de kraan konden krijgen.quote:Op zondag 29 november 2015 23:07 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Zal het eens doorlezen.
Echter, om weer even wat meer OT te gaan.
Ik heb het vermoeden dat de elite het zo aanstuurt om al deze gifstoffen toe te voegen aan onze voedselketen. Kijk bijvoorbeeld naar de VS, waar ze fluor toevoegen aan het water. Fluor zit overigens ook veel in de flesjes water die wij kopen in de winken, check het etikette maar eens.
Dit is fluor:

 
			 
			
			
			ik ga wel iets zoeken waar je het in je buurt kan vinden, de site staat niet in mijn bookmarksquote:
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Bedoeld om vorming van tandbederf te voorkomen..? Tja, dat is wat ze je willen doen geloven ja.quote:Op zondag 29 november 2015 23:11 schreef ChrisCarter het volgende:
[..]
Dat is overigens geen geheim. In Nederland vond dit ook plaats in de jaren '70. Dat is trouwens ook wel een mooi BNW-waardig iets. De toenmalige politiek beweerde dat dit gewoon door kon gaan en dat mensen die geen fluoride in het water wilden een speciaal opzetstukje voor de kraan konden krijgen.
Bleek helemaal niet te bestaan.
Het is vooral bedoeld om de vorming van tandbederf te voorkomen maar dat wordt teniet gedaan door de vele toegevoegde suikers in andere producten. En ook de zuren in producten.
 
			 
			
			
			krijgen ze dat eerder dan anders dan?quote:Op zondag 29 november 2015 23:02 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
'en mensen worden steeds ouder' zegt ie...
Niet in de gaten hoeveel mensen tegenwoordig kanker krijgen? (laat staan andere ziekten waaraan ze komen te overlijden) Denk dat het aantal schrikbarend is hier in het westen.
 
			 
			
			
			En toch wordt er iedere keer voornamelijk door de overheid de hoeveelheid zout in b.v. brood beperkt.quote:Op zondag 29 november 2015 22:35 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Leuk dat ze het daar hebben ingevoerd, echter hebben wij nog niks aan. Ik zou zeggen dat ze het dan maar zo snel mogelijk in moeten voeren hier. Belachelijk ook trouwens dat ze dit al zo lang op hun beloop laten... Je zou haast denken dat men dit 'expres' op zijn beloop laat.
Overigens, naast de enorme lading suiker wat overal in zit, wat dacht je van de grote hoeveelheden zout in onze voeding? Ook geen best gegeven.
Echter wat doet onze regering: niks.
Typisch.
 
			 
			
			
			Ach misschien werkt BigFood wel samen met BigPharma, hoe meer goedkope rotzooi en gifstoffen (kankerverwekkend, dikmakend) er in ons eten zit hoe meer klanten BigPharma erbij krijgt.quote:Op zondag 29 november 2015 23:07 schreef Lichtkogel het volgende:
[..]
Zal het eens doorlezen.
Echter, om weer even wat meer OT te gaan.
Ik heb het vermoeden dat de elite het zo aanstuurt om al deze gifstoffen toe te voegen aan onze voedselketen. Kijk bijvoorbeeld naar de VS, waar ze fluor toevoegen aan het water. Fluor zit overigens ook veel in de flesjes water die wij kopen in de winken, check het etikette maar eens.
Dit is fluor:
 
			 
			
			
			ik kan overal wel op reageren, goed topic izzyquote:Op zondag 29 november 2015 23:12 schreef Izzy73 het volgende:
Dit is ook wel apart:
-Margarine is oorspronkelijk gemaakt om kalkoenen vet te mesten.
Toen bleek dat de kalkoenen eraan overleden wilden de investeerders die de research hadden betaald hun investering terug en staken de koppen bij elkaar om te bespreken hoe ze alsnog hun geld konden terugkrijgen.
Het originele product was wit van kleur en had geen enkele voedingswaarde. Dus voegden ze wat gele kleurstof toe en verkochten het aan de consument om te gebruiken in de plaats van boter! Wat vind je daarvan... is dat geen slimme oplossing... gewoon wat kleur- en smaakstoffen toevoegen en klaar is Kees!-
|  | 

| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |