Hopelijk vindt hij het ook nog lekker!quote:Op vrijdag 16 oktober 2015 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Bedankt LHO! Ik heb een goeie beurt gemaakt dankzij jou. Ed helemaal blij.
quote:Op vrijdag 16 oktober 2015 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Bedankt LHO! Ik heb een goeie beurt gemaakt dankzij jou. Ed helemaal blij.
Dan ben ik ook erg benieuwd!quote:Op vrijdag 16 oktober 2015 20:07 schreef Aure het volgende:
Fudge was lekker
En heb mijn ouders blij gemaakt met een walnootvijgenbrood ben benieuwd wat ze er van vinden, want die eten vaak alleen smaakloos fabrieksbrood
En op!quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 13:34 schreef Isegrim het volgende:
Het trekt toch weer aan. En de cheesecake is al bijna op! Spartakapper kocht inderdaad 45 stukjes.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb je dat niet iedere zaterdag?quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 15:03 schreef Isegrim het volgende:
Ja, ik had er vanmorgen een beetje een hard hoofd in want het was errug stil. Maar inmiddels bijna weer uitverkocht.
quote:Op zondag 18 oktober 2015 12:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:Grote opdracht Fudge verkocht?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Misschien wel. Misschien geloof ik nog niet helemaal dat het best wel goed gaat.quote:
Is uiteraard niet voor eigen gebruik. Ze heeft een restaurant.quote:Op zondag 18 oktober 2015 13:18 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Na die 10 kilo is ze vast geen zus"je" meer ;-)
Wordt onderdeel van het dessert.quote:Op zondag 18 oktober 2015 13:30 schreef Myraela het volgende:
[..]
Jeetje. Gaat ze die bij de koffie geven?
Witte bolletjesquote:
Oh wat stom! Had vandaag langs kunnen komen Zet het even in mijn agenda voor volgende week. Hopelijk ben ik dan weer in de buurt.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 19:36 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor, prima dag. Iets meer over dan ik zou willen, maar qua omzet weinig te klagen.
Dat is de regel. Maar voor iemand die verder weg woont kan daar wel van afgeweken worden hoor. Maar wel handig om dan even vooraf te bestellen.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 22:56 schreef Peter het volgende:
Ik heb ook nog 4 bonnen bij jullie liggen meen ik , en even heen en weer vanuit Den Haag kost me een uur. En je mag er eigenlijk maar 2 tegelijk omwisslen toch?
Ja. Nu al. En we hadden nog wel extra gebakken!quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 09:18 schreef DavetheNL het volgende:
Klinkt goed Hopelijk vandaag wel weer een uitverkocht huis
huh? En het is ook nog herfstvakantiequote:Op zaterdag 24 oktober 2015 13:24 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja. Nu al. En we hadden nog wel extra gebakken!
Wow! Als ik ooit langs kom is bestellen wel slim dus :pquote:Op zaterdag 24 oktober 2015 13:24 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja. Nu al. En we hadden nog wel extra gebakken!
Nou, normaal gaat het niet zo snel. Maar bestellen mag altijd, weet je ook zeker dat je keus er is.quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 15:06 schreef DavetheNL het volgende:
[..]
Wow! Als ik ooit langs kom is bestellen wel slim dus :p
Volgens mij bestaat er niet eens meer een landelijke AD.quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 14:49 schreef Susi het volgende:
Oh leuk dat artikel in het AD. AD landelijk of in Rotterdam alleen?
En dat terwijl je zou denken dat tegenwoordig niemand meer een krant leest.quote:
hebben jullie vandaag een verkooprecord gehaald?quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 16:35 schreef Isegrim het volgende:
Think again! Wel vooral iets oudere mensen.
En er stond in het artikel wat de broden kosten, dus iedereen die kwam, heeft het er ook voor over.
Eén iemand heeft voor volgende week van elke soort eentje besteld.
Dat net niet volgens mij, maar dat komt vooral doordat we niet voor mijn zusje gebakken hebben (eens in de twee weken 42 kleine broden).quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 16:37 schreef komrad het volgende:
[..]
hebben jullie vandaag een verkooprecord gehaald?
Haha zeker, ga niet 80 km enkele reis rijden voor lege schappen.quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 15:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nou, normaal gaat het niet zo snel. Maar bestellen mag altijd, weet je ook zeker dat je keus er is.
De fudge was heerlijkquote:Op zaterdag 24 oktober 2015 14:58 schreef Isegrim het volgende:
Rotterdam.
De laatste twee stukjes taart net ook verkocht.
Alleen niemand heeft fudge gekocht vandaag. Alleen Negentiendertig.
LHO al druk aan de slag dus?quote:Op maandag 26 oktober 2015 22:14 schreef Isegrim het volgende:
Iemand met een overijverige spellingscontrole bestelt zojuist een brood met zaadcellen.
quote:Op maandag 26 oktober 2015 22:14 schreef Isegrim het volgende:
Iemand met een overijverige spellingscontrole bestelt zojuist een brood met zaadcellen.
Jij en Molo toch?quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:47 schreef Cat22 het volgende:
Leuk verslag!
Over twee weken kom ik kneden en mengen en bakken en snoepen zin an
Dank! En volgende keer inderdaad uitproberen met veel bloem.. en voor de zekerheid maar wat bakpapier onderin. De pan zelf werkte perfectquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:20 schreef Isegrim het volgende:
En wat ziet je broodje er leuk uit! Zonde dat hij er niet ongeschonden uit kwam. Misschien in zo'n pan wel flink bebloemen?
Heel veel plezier - het is echt superleuk / lekker!quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:47 schreef Cat22 het volgende:
Leuk verslag!
Over twee weken kom ik kneden en mengen en bakken en snoepen zin an
quote:
Eerst ons flink in het zweet kneden en daarna volvreten.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 18:39 schreef Molo het volgende:
[..]
En daarna eten bij Obba en cocktails atten
Ik zal nog wat plat Haags voor je schreeuwen als extragratis bonusquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 18:43 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Eerst ons flink in het zweet kneden en daarna volvreten.
Dagje uit voor dit provinciaaltje hoor!
Dank je, je verslag zorgt alweer voor extra voorpret.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 18:15 schreef TwinkleStar001 het volgende:
[..]
Heel veel plezier - het is echt superleuk / lekker!
Dan lul ik Limbourgeois terugquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 18:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik zal nog wat plat Haags voor je schreeuwen als extragratis bonus
Vaostelevlaaivondquote:
welkom in Toektown!quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:47 schreef Cat22 het volgende:
Leuk verslag!
Over twee weken kom ik kneden en mengen en bakken en snoepen zin an
Misschien ooit, als ik niet ook nog een gewone baan ernaast heb.quote:
das best veel idd!quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:17 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Misschien ooit, als ik niet ook nog een gewone baan ernaast heb.
Vorige week 75 uur gemaakt.
Hoeft ook nietquote:
Klinkt dolletjesquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Ja. Liep zondag echt op mijn tandvlees. Maandag uitgeslapen tot 13:00 ofzo, voor het eerst in jaren.
Echt leuk, zo'n eigen bedrijf.
Dat zag ik wel... Hopelijk kun je snel weer wat uren terugschroeven (linksom of rechtsom)quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Ja. Liep zondag echt op mijn tandvlees. Maandag uitgeslapen tot 13:00 ofzo, voor het eerst in jaren.
Echt leuk, zo'n eigen bedrijf.
begin hier eens: CUL / Brood bakken in de oven #21: We bakken ze bruin!quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 23:06 schreef trekker25 het volgende:
Is het ook makkelijk een keer thuis een zuurdesem brood te bakken. Had graag workshop gedaan maar vanuit midden Limburg toch wel een heel eind...
Dank voor het hele verslagquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:16 schreef TwinkleStar001 het volgende:
Afgelopen zondag een workshop brood bakken gevolgd.. en als enigste Fok! vertegenwoordigster werd er meteen gevraagd of ik een verslagje wilde schrijven, bij deze dus.
Bij binnenkomst stond er al thee en overheerlijke fudge klaar. Het was een klein groepje, 6 personen, wat denk ik wel het maximale is gezien de ruimte. Van Jeroen kregen we een korte uitleg wat we konden verwachten. Twee broden bakken, en zelf deeg maken om mee te nemen.
Schort om, sieraden af en we waren klaar om te beginnen. Aangezien het zuurdesembrood een hele lange rijstijd heeft, was er al deeg voorbereid. Voor ieder een volkoren en een wit brood.
Petra gaf iedereen deeg, de rijsmandjes werden alvast neergezet en de bedoeling was dat wij het deeg mooi in vorm gingen brengen voordat het verder mocht rijzen. Het viel meteen op hoe snel Jeroen een brood vormt, terwijl wij allemaal nog stonden te klungelen, was zijn brood al mooi van vorm. Oefening baart duidelijk kunst. En we zagen dat Jeroen en Petra tegenovergestelde vouwtechnieken hanteren ;-)
Tussen de uitleg door werd er ook uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende soorten meel, wat is zuurdesem, hoe rijst een brood nu, welke methodes zijn er om brood te bakken en leuke anekdotes over brood in de oorlog!
Met het deeg in de rijsmandjes was er een pauze met meer thee en verschillende soorten brood om te proeven met lekkere dipjes. Daar werd flink van gesmikkeld en en-passant liet Jeroen ook blijken kennis te hebben van bacterien en wat deze allemaal wel niet kunnen veroorzaken. Ik weet nu wat te doen als je iemand echt niet mag..
Na de pauze mocht het brood de oven in! Al snel kwamen er heerlijke geuren vrij en turend door de raampjes zag je het gewoon echt mooi brood worden.
Ondertussen gingen wij verder met het maken van deeg, waarbij er uitgelegd werd hoe dat nou zat met de verhoudingen water & meel, hoeveel zuurdesem, wat zout doet en de verschillen tussen Europees en Amerikaans meel.
En dan.. het resultaat!
[ afbeelding ]
Van het deeg dat we mee naar huis namen heb ik een zonnebloempittenbrood gemaakt. In de pan zoals aanbevolen.. Het brood ziet er super uit, alleen ik kreeg het er niet geheel ongeschonden uit de pan.. Maar het smaakt er niet minder om.
[ afbeelding ]
Bedankt voor deze gezellige en leerzame middag!
Zou heel goed kunnen. Maar even goed nadenken over een oplossing want zwaardere pannen heb ik niet..quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 23:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dank voor het hele verslag
De reden dat het aan je pan is blijven plakken, is denk ik dat dit een relatief lichte pan is. Met een zwaardere pan vormt er vrijwel direct een korst bij aanraking.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |