Jij en Molo toch?quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:47 schreef Cat22 het volgende:
Leuk verslag!
Over twee weken kom ik kneden en mengen en bakken en snoepenzin an
Dank! En volgende keer inderdaad uitproberen met veel bloem.. en voor de zekerheid maar wat bakpapier onderin. De pan zelf werkte perfectquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:20 schreef Isegrim het volgende:
En wat ziet je broodje er leuk uit! Zonde dat hij er niet ongeschonden uit kwam. Misschien in zo'n pan wel flink bebloemen?
Heel veel plezier - het is echt superleuk / lekker!quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:47 schreef Cat22 het volgende:
Leuk verslag!
Over twee weken kom ik kneden en mengen en bakken en snoepenzin an
quote:
Eerst ons flink in het zweet kneden en daarna volvreten.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 18:39 schreef Molo het volgende:
[..]
En daarna eten bij Obba en cocktails atten
Ik zal nog wat plat Haags voor je schreeuwen als extragratis bonusquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 18:43 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Eerst ons flink in het zweet kneden en daarna volvreten.![]()
Dagje uit voor dit provinciaaltje hoor!
Dank je, je verslag zorgt alweer voor extra voorpret.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 18:15 schreef TwinkleStar001 het volgende:
[..]
Heel veel plezier - het is echt superleuk / lekker!
Dan lul ik Limbourgeois terugquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 18:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik zal nog wat plat Haags voor je schreeuwen als extragratis bonus
Vaostelevlaaivondquote:
welkom in Toektown!quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:47 schreef Cat22 het volgende:
Leuk verslag!
Over twee weken kom ik kneden en mengen en bakken en snoepenzin an
das best veel idd!quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:17 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Misschien ooit, als ik niet ook nog een gewone baan ernaast heb.
Vorige week 75 uur gemaakt.
Hoeft ook nietquote:
Klinkt dolletjesquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Ja.Liep zondag echt op mijn tandvlees. Maandag uitgeslapen tot 13:00 ofzo, voor het eerst in jaren.
Echt leuk, zo'n eigen bedrijf.
Dat zag ik wel... Hopelijk kun je snel weer wat uren terugschroeven (linksom of rechtsom)quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Ja.Liep zondag echt op mijn tandvlees. Maandag uitgeslapen tot 13:00 ofzo, voor het eerst in jaren.
Echt leuk, zo'n eigen bedrijf.
begin hier eens: CUL / Brood bakken in de oven #21: We bakken ze bruin!quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 23:06 schreef trekker25 het volgende:
Is het ook makkelijk een keer thuis een zuurdesem brood te bakken. Had graag workshop gedaan maar vanuit midden Limburg toch wel een heel eind...
Dank voor het hele verslagquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:16 schreef TwinkleStar001 het volgende:
Afgelopen zondag een workshop brood bakken gevolgd.. en als enigste Fok! vertegenwoordigster werd er meteen gevraagd of ik een verslagje wilde schrijven, bij deze dus.
Bij binnenkomst stond er al thee en overheerlijke fudge klaar. Het was een klein groepje, 6 personen, wat denk ik wel het maximale is gezien de ruimte. Van Jeroen kregen we een korte uitleg wat we konden verwachten. Twee broden bakken, en zelf deeg maken om mee te nemen.
Schort om, sieraden af en we waren klaar om te beginnen. Aangezien het zuurdesembrood een hele lange rijstijd heeft, was er al deeg voorbereid. Voor ieder een volkoren en een wit brood.
Petra gaf iedereen deeg, de rijsmandjes werden alvast neergezet en de bedoeling was dat wij het deeg mooi in vorm gingen brengen voordat het verder mocht rijzen. Het viel meteen op hoe snel Jeroen een brood vormt, terwijl wij allemaal nog stonden te klungelen, was zijn brood al mooi van vorm. Oefening baart duidelijk kunst. En we zagen dat Jeroen en Petra tegenovergestelde vouwtechnieken hanteren ;-)
Tussen de uitleg door werd er ook uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende soorten meel, wat is zuurdesem, hoe rijst een brood nu, welke methodes zijn er om brood te bakken en leuke anekdotes over brood in de oorlog!
Met het deeg in de rijsmandjes was er een pauze met meer thee en verschillende soorten brood om te proeven met lekkere dipjes. Daar werd flink van gesmikkeld en en-passant liet Jeroen ook blijken kennis te hebben van bacterien en wat deze allemaal wel niet kunnen veroorzaken. Ik weet nu wat te doen als je iemand echt niet mag..
Na de pauze mocht het brood de oven in! Al snel kwamen er heerlijke geuren vrij en turend door de raampjes zag je het gewoon echt mooi brood worden.
Ondertussen gingen wij verder met het maken van deeg, waarbij er uitgelegd werd hoe dat nou zat met de verhoudingen water & meel, hoeveel zuurdesem, wat zout doet en de verschillen tussen Europees en Amerikaans meel.
En dan.. het resultaat!
[ afbeelding ]
Van het deeg dat we mee naar huis namen heb ik een zonnebloempittenbrood gemaakt. In de pan zoals aanbevolen.. Het brood ziet er super uit, alleen ik kreeg het er niet geheel ongeschonden uit de pan.. Maar het smaakt er niet minder om.
[ afbeelding ]
Bedankt voor deze gezellige en leerzame middag!
Zou heel goed kunnen. Maar even goed nadenken over een oplossing want zwaardere pannen heb ik niet..quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 23:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dank voor het hele verslag![]()
![]()
De reden dat het aan je pan is blijven plakken, is denk ik dat dit een relatief lichte pan is. Met een zwaardere pan vormt er vrijwel direct een korst bij aanraking.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |