quote:Op dinsdag 8 december 2015 09:43 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ben benieuwd! Hier gaat het na dag drie elke keer weer mis. Binnenkort weer eens proberen.
Gewoon door gaan hoor! T is wat koud in huis en soms duurt t überhaupt wat langer.quote:Op woensdag 9 december 2015 18:48 schreef computergirl het volgende:
[..]![]()
T/m dag 3 leek het de goede kant op te gaan, maar nu al 2 dagen geen activiteit op een enkele bubbel na.
Kan ik hier nog pannenkoeken mee maken of zo? Ik heb moeite met dingen weggooien.![]()
[ link | afbeelding ]
quote:Op woensdag 9 december 2015 18:50 schreef Zo-is-dat het volgende:
En van t deel dat je elke keer weg gooit met verversen kan je inderdaad pannenkoeken bakken http://uitdekeukenvanarde(...)t-zuurdesem.html?m=1
Ik had precies hetzelfde met mijn desemstarter! De eerste drie dagen ontzettend veel activiteit, daarna nagenoeg niks meer. Maar naar een ruime week was hij weer heel actief, en dat is hij nog steeds. Volhouden dus!quote:Op woensdag 9 december 2015 18:48 schreef computergirl het volgende:
[..]![]()
T/m dag 3 leek het de goede kant op te gaan, maar nu al 2 dagen geen activiteit op een enkele bubbel na.
Kan ik hier nog pannenkoeken mee maken of zo? Ik heb moeite met dingen weggooien.![]()
[ link | afbeelding ]
Dat!quote:Op woensdag 9 december 2015 18:50 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Gewoon door gaan hoor! T is wat koud in huis en soms duurt t überhaupt wat langer.
Ik heb Larousse brood aangeschaft en ben gister begonnen met desemstarter. Hij is alleen echt lang niet zo vloeibaar als op de foto's. 20 gr. roggemeel en 20 gr. water plus 5 gr. vloeibare honing gebruikt, zoals aangegeven in het recept.quote:Op dinsdag 8 december 2015 13:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
Nog een snel fotootje van de binnenkant van m'n baguette![]()
[ afbeelding ]
Misschien kan je het aan pietverdriet vragen?quote:Op woensdag 9 december 2015 15:52 schreef motorbloempje het volgende:
Geen broodvraag, maar wel een bakvraag, en ik hoop eigenlijk dat iemand hier 't wel eens gedaan heeft: spekkoek.
Ik heb onlangs voor 't eerst spekkoek gemaakt. Normaal zou ik het gewoon zelf halen, want het is een kutklus die je eigenlijk niet eens nog beter kunt doen dan die van de toko.. máááár.... hier (UK) kun je geen spekkoek halen![]()
Dus.. Zelfgemaakt. De smaak en de laagjes: prima. Erg lekker, prima te nassen en zag er ook goed uit met goed gedefinieerde laagjes. Echter: hij zakt in als een mo-fo bij het afkoelen. Doet aan de smaak en textuur verder niets onder, maar het ziet er een stuk minder aantrekkelijk uit. Iemand een idee wat ik verkeerd doe of kan doen om dit te minimaliseren of voorkomen?
wat een mini hoeveelhedenquote:Op zondag 13 december 2015 09:09 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ik heb Larousse brood aangeschaft en ben gister begonnen met desemstarter. Hij is alleen echt lang niet zo vloeibaar als op de foto's. 20 gr. roggemeel en 20 gr. water plus 5 gr. vloeibare honing gebruikt, zoals aangegeven in het recept.
Recept van Levine?quote:Op zondag 13 december 2015 09:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
wat een mini hoeveelheden![]()
Ik ben ook bezig met zuurdesem (zonder resultaat nog steeds) maar gelijke delen rogge en water geeft bij mij geen soep zoals in filmpje maar deeg-achtige substantie
Weinig mis mee hoor. De activiteit kan wisselen. Hoe ruikt het, hoe vaak voer je het, hoe bewaar je het?quote:Op woensdag 9 december 2015 18:48 schreef computergirl het volgende:
[..]![]()
T/m dag 3 leek het de goede kant op te gaan, maar nu al 2 dagen geen activiteit op een enkele bubbel na.
Kan ik hier nog pannenkoeken mee maken of zo? Ik heb moeite met dingen weggooien.![]()
[ link | afbeelding ]
Wat was je recept?quote:Op woensdag 9 december 2015 15:52 schreef motorbloempje het volgende:
Geen broodvraag, maar wel een bakvraag, en ik hoop eigenlijk dat iemand hier 't wel eens gedaan heeft: spekkoek.
Ik heb onlangs voor 't eerst spekkoek gemaakt. Normaal zou ik het gewoon zelf halen, want het is een kutklus die je eigenlijk niet eens nog beter kunt doen dan die van de toko.. máááár.... hier (UK) kun je geen spekkoek halen![]()
Dus.. Zelfgemaakt. De smaak en de laagjes: prima. Erg lekker, prima te nassen en zag er ook goed uit met goed gedefinieerde laagjes. Echter: hij zakt in als een mo-fo bij het afkoelen. Doet aan de smaak en textuur verder niets onder, maar het ziet er een stuk minder aantrekkelijk uit. Iemand een idee wat ik verkeerd doe of kan doen om dit te minimaliseren of voorkomen?
Normaal.quote:Op zondag 13 december 2015 09:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
wat een mini hoeveelheden![]()
Ik ben ook bezig met zuurdesem (zonder resultaat nog steeds) maar gelijke delen rogge en water geeft bij mij geen soep zoals in filmpje maar deeg-achtige substantie
In het filmpje wordt er gewerkt met tarwebloem. Totaal ander resultaat qua consistentie.quote:Op zondag 13 december 2015 09:09 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ik heb Larousse brood aangeschaft en ben gister begonnen met desemstarter. Hij is alleen echt lang niet zo vloeibaar als op de foto's. 20 gr. roggemeel en 20 gr. water plus 5 gr. vloeibare honing gebruikt, zoals aangegeven in het recept.
Ook dit filmpje geeft een heel ander resultaat weer:
Hoort het toch wel zo te zijn of doe ik iets verkeerd?
het ruikt zurig, ik voer het elke dag, bewaar het in plastic potje met deksel maar temperatuur in huis is denk ik het probleem. Zlfs als k thuis ben is het niet boven de 20 graden. S nachts staat de temp op 15quote:Op zondag 13 december 2015 10:22 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Weinig mis mee hoor. De activiteit kan wisselen. Hoe ruikt het, hoe vaak voer je het, hoe bewaar je het?
Klopt. In het boek zie ik echter dat het ook een stuk vloeibaarder is:quote:Op zondag 13 december 2015 10:27 schreef Isegrim het volgende:
[..]
In het filmpje wordt er gewerkt met tarwebloem. Totaal ander resultaat qua consistentie.
goede beschrijvingquote:Op zondag 13 december 2015 10:54 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
En bij mij is het net een kleimasker.
Dat is een prima temperatuur. Eventueel kun je als de kachel wel aan is voeren en dan een pietsje suiker erbij doen als boost. Maar aan de foto te zien is er verder niet zoveel mis.quote:Op zondag 13 december 2015 10:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
het ruikt zurig, ik voer het elke dag, bewaar het in plastic potje met deksel maar temperatuur in huis is denk ik het probleem. Zlfs als k thuis ben is het niet boven de 20 graden. S nachts staat de temp op 15
Maar je had toch gelijke delen gedaan? In het boek is de hydratatie heel hoog. Je kunt er meer water bij doen maar dat heeft geen toegevoegde waarde. Ons roggedesem is ook Play-Doh.quote:Op zondag 13 december 2015 10:54 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Klopt. In het boek zie ik echter dat het ook een stuk vloeibaarder is:
[ afbeelding ]
En bij mij is het net een kleimasker.
ik zou afbakken, invriezen en dan even oppiepen in de ovenquote:Op zondag 13 december 2015 14:39 schreef Bleie het volgende:
Ik wil op Eerste Kerstdag graag lunchen met versgebakken broodjes, maar heb geen zin om dan vroeg op te staan, dus dat wordt vooruitwerken. Op Kerstavond heb ik hier een diner, dus dat wordt hem ook niet. Zou ik ze ook al een paar dagen van tevoren kunnen maken, paar minuten te kort bakken, invriezen en op de dag zelf uit de oven nog even afbakken?
Kijk! Hij doet hetquote:Op zondag 13 december 2015 11:25 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat is een prima temperatuur. Eventueel kun je als de kachel wel aan is voeren en dan een pietsje suiker erbij doen als boost. Maar aan de foto te zien is er verder niet zoveel mis.
Dit precies! Ik vries t meeste van m'n brood in, even oppiepen en smullenquote:Op zondag 13 december 2015 21:36 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik zou afbakken, invriezen en dan even oppiepen in de oven
Tof!quote:Op zondag 13 december 2015 21:37 schreef computergirl het volgende:
[..]
Kijk! Hij doet het
[ link | afbeelding ]
Ah, heb ook wel eens een borodinsky gemaakt. Leuk om te doen, maar niet echt mijn smaakquote:Op zondag 13 december 2015 21:49 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
100% roggebrood naar Russisch receptErg goed gelukt
http://www.thefreshloaf.c(...)e-old-school-100-rye
[ afbeelding ]
lijkt mij komijn of karwij, is in oosteuropa een veelgebruikte smaakmaker voor brood,quote:Op zondag 13 december 2015 22:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ah, heb ook wel eens een borodinsky gemaakt. Leuk om te doen, maar niet echt mijn smaak![]()
Extreem heftig. Heeft toen geloof ik 72-uur fermentatie gekregen.
Het is geen koriander wat er op zit of wel?
Dat weet ik, maar in en op een borodinsky gaat korianderquote:Op zondag 13 december 2015 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
lijkt mij komijn of karwij, is in oosteuropa een veelgebruikte smaakmaker voor brood,
dat recept heeft verschillende roggemeel soorten , heb je die allemaal gebruikt?quote:Op zondag 13 december 2015 21:49 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
100% roggebrood naar Russisch receptErg goed gelukt
http://www.thefreshloaf.c(...)e-old-school-100-rye
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 13 december 2015 21:37 schreef computergirl het volgende:
[..]
Kijk! Hij doet het
[ link | afbeelding ]
Volgens het recept kon karwij ookquote:Op zondag 13 december 2015 22:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat weet ik, maar in en op een borodinsky gaat koriander
Yupquote:Op zondag 13 december 2015 22:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat recept heeft verschillende roggemeel soorten , heb je die allemaal gebruikt?
Mooi brood! Was het ook lekker?quote:Op zondag 13 december 2015 21:49 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
100% roggebrood naar Russisch receptErg goed gelukt
http://www.thefreshloaf.c(...)e-old-school-100-rye
[ afbeelding ]
Ga ik doen, dank!quote:Op zondag 13 december 2015 21:36 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik zou afbakken, invriezen en dan even oppiepen in de oven
Wow! Lijkt me heel lekker. Met gerookte vis.quote:Op zondag 13 december 2015 21:49 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
100% roggebrood naar Russisch receptErg goed gelukt
http://www.thefreshloaf.c(...)e-old-school-100-rye
[ afbeelding ]
in NL zelf bij AH, en Ekoplazaquote:Op maandag 14 december 2015 19:28 schreef qltel het volgende:
Zo, dat groeit lekker.
Ik wil het binnenkort ook maar eens gaan proberen. Alleen ergens roggemeel zien te vinden.
Yes!quote:Op maandag 14 december 2015 19:26 schreef computergirl het volgende:
[..]
it's aliiiiiiiiiivvvveeee![]()
[ link | afbeelding ]elastiekje was starthoogte vanmiddag.
Wel leuk zo'n extra huisdier
nu nog gaan bakken ermee volgend weekend. Levine gebruikt in haar recepten in Broodboek maar 20 gram van dit zuurdesem prutje, is dat normaal?quote:
Bij het wit desem brood bedoel je? Dat klopt want je mengt t met water en bloem tot in totaal 170 gram en gebruikt het de volgende dag pas, dan is het eigenlijk allemaal weer desemquote:Op maandag 14 december 2015 22:00 schreef computergirl het volgende:
[..]
nu nog gaan bakken ermee volgend weekend. Levine gebruikt in haar recepten in Broodboek maar 20 gram van dit zuurdesem prutje, is dat normaal?
Van de week maar eens halen dan, bedankt voor de info.quote:Op maandag 14 december 2015 19:34 schreef computergirl het volgende:
[..]
in NL zelf bij AH, en Ekoplaza
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |