wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben!quote:Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wanneer?
Lunch 12 september
Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Een aantal gangen food porn:
[knipje]
Kosten
Heel heel veel
Cijfer
9
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.quote:
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben!Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.
Cool.quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:48 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
Tof,quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.quote:Op dinsdag 15 september 2015 14:14 schreef habitue het volgende:
[..]
Tof,![]()
Vond je het het geld waard?
Ik vind het niet zo'n rare vraag hoor. Waarom altijd dat mysterieuze over geld...quote:Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.
Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
Eten ben ik inderdaad niet lyrisch over. Maar het is vooral de belevenis en sfeer die me toch een 9 doen geven. De ontvangst door het personeel, de kennis van de gastvrouw en de rondleiding achteraf maken dat het wel heel bijzonder was.quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een belevenis. Maar je geeft een 9 en ik zie je niet heel lyrisch over het eten...?
Grappig zeekomkommer. Die heb ik ooit een vast gehad, net een drol is dat.
Ah, vandaar dat het niet op de drol lijkt die ik ooit heb vastgehouden.quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel
lijken niet eens op elkaar
Bedankt voor de correctie.quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel
lijken niet eens op elkaar
En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.quote:Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.
Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef Coelho het volgende:
Dan betaal je een godsvermogen voor een lunch en krijg je te horen dat je je niet moet aanstellen als je iets niet lekker vindt.
Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:13 schreef Prego het volgende:
[..]
tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.
'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminstequote:Op dinsdag 15 september 2015 19:16 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.
Ferran Adria vriend van Bourdain?quote:Op dinsdag 15 september 2015 16:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.
Maar leuk Joris dat je het bezocht hebt om het toch te ervaren. Neem je mee voor later als je nog eens wilt mijmeren over waar je zoal apart hebt gegeten in je leven.
Ik ga i.i.g. volgende maand 2 restaurants, uit de Top 20 van de beste restaurants ter wereld, uitproberen. Kijken of het allemaal lukt in die korte periode. En om een sluier op te lichten: Eentje is zelfs een goede vriend van een bekende reizende tv kok die de meeste CUL liefhebbers leuk vinden vanwege de manier hoe hij al zijn culinaire tripjes overbrengt.Rara...
De enige hit op google voor afragmateriaal is een andere reactie van jouquote:
quote:Op dinsdag 15 september 2015 20:48 schreef leeell het volgende:
[..]
De enige hit op google voor afragmateriaal is een andere reactie van jou
Maar hij is wel geniaal ja (nohomo)
dit dusquote:Op dinsdag 15 september 2015 20:29 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminste. Ik kan me prima voorstellen dat iets wat je niet lekker vindt verwerkt in een gerecht toch prima smaakt. Of als het anders bereidt wordt, als mensen zeggen dat ze niet van garnalen houden bedoelen ze vaak vooral de 'structuur' en hebben ze geen problemen met kroepoek
.
Ik wil ook nog eens een keer daar naartoe.quote:Op dinsdag 15 september 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:
Zit Osteria Francescana erbij? Daar wil ik zo graag heen!
Bazenclubquote:Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Extreem bittere rucola. Maar was die rucola dan ook taai? Want Italiaanse rucola kan ook heel pittig bitter zijn.quote:Op woensdag 16 september 2015 09:43 schreef Kreator het volgende:
Waar: Pizzeria Toscana in Enschede
Wanneer: Gisteren
Met wie: 3 vrienden
Waarom: Omdat 1 van deze vrienden hier gereserveerd had.
Foto's: nee
Naast de bibliotheek gelegen pizzeria. Had em al wel eens gezien, maar trok me nooit zo. Nu geweest omdat vriend er enthousiast over was.
Als voorgerecht carpaccio met rucola sla en die was extreem bitter (en dus oud). Personeel deed plichtmatig hun werk, maakten een paar fouten. Pizza quatro formaggi was matig; van de beloofde 4 kazen zaten er 3 op en veel te weinig. Die van 1 van mijn vrienden was behoorlijk zwartgeblakerd verbrand. Prijzen zijn gemiddeld (8,50 euro voorgerecht, 11 euro pizza), maar voor die kwaliteit veel te hoog.
Sfeer is mwah. Zeker geen restaurant om nog eens te bezoeken.
Je kon zien en proeven dat dit oud was. Had er maar een klein beetje van en heb de rest eraf geschoven.quote:Op donderdag 17 september 2015 15:21 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Extreem bittere rucola. Maar was die rucola dan ook taai? Want Italiaanse rucola kan ook heel pittig bitter zijn.
Erg tof! Lijkt me een geslaagd idee voor dit soort gelegenheden 25jaar jaarclub etc.quote:Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wanneer?
Lunch 12 september
Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Een aantal gangen food porn:
[ afbeelding ]Plantjes uit het bos
[ afbeelding ]Bloempjes
[ afbeelding ]Garnalen
[ afbeelding ]Zeeëgel
[ afbeelding ]Zeeduivellever
[ afbeelding ]Zwarte Knoflook met Mieren
Impressie
De ontvangst bij Noma is erg leuk. Iedereen stopt met werken, draait zich naar je toe en zegt je vriendelijk lachend gedag (Hi !). Wij zaten in de private dining room. Om die te bereiken moet je beneden door de keuken, buitenom langs de barbeques en dan de trap op naar boven. Kortom een hele tour langs allemaal vriendelijk groetende mensen. Boven werden we ontvangen door onze gastvrouw Tamara. Van te voren had ik van een aantal gasten de dieetwensen doorgestuurd. Tamara kwam bij iedereen langs om na te gaan of het echt medisch was of gewoon niet lekker. De mensen die een aantal dingen niet lekker vonden werden vriendelijk verzocht 'to go with the flow'. Na een glaasje champagne gedronken te hebben werden we verzocht te gaan zitten en kwamen alle gangen voorbij.
De opbouw van de gangen was erg goed, van besjes en blaadjes naar wat heftigere smaken van schelvislever, beenmerg en zwarte knoflook. Een aantal van ons verlangden toch naar een lap vlees. De combinatie van wijn en spijzen was briljant. Met name de gekoelde sake bij de plantjes en kruiden van de kust was memorabel. Bij een aantal gangen werden we uitgenodigd deze lekker met de vingers op te peuzelen. Niet alle gerechten waren even briljant. Enkele van ons vonden dat over de hele linie genomen er een sterk accent lag op de zuurtjes.
Na afloop van het diner werden we door de sous chef rondgeleid in de keuken en de R&D kitchen. Hier werd ons het concept duidelijker. Er is geen scheidingslijn tussen keuken en bediening. Degene die het gerecht maakt serveert het ook. Er zijn geen aparte stations in de keuken (warm/koud/sauzen/pattiserie). Iedereen is overal bij betrokken. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en creativiteit.
Kosten
Heel heel veel
Cijfer
9
Mijn bucketlist als ik die zou hebben: 1. Ferran Adria--> Kookt voor me in wat ooit El Bully was. 2. Osteria Francescana 3. zuipen & eten met Bourdain in een erg vage locatiequote:Op dinsdag 15 september 2015 20:35 schreef leeell het volgende:
[..]
Ferran Adria vriend van Bourdain?
quote:Op donderdag 17 september 2015 15:40 schreef mytec het volgende:
zuipen & eten met Bourdain in een erg vage locatie
Is niet zo duur. Spaanse prijs valt mee. Relatief dan.quote:Op dinsdag 15 september 2015 21:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik wil ook nog eens een keer daar naartoe.
/nog even doorsparen.
Ware het niet dat die tent in Modena, Italië zit.quote:Op dinsdag 29 september 2015 15:39 schreef Godtje het volgende:
Is niet zo duur. Spaanse prijs valt mee. Relatief dan.
Gelijk heb je. Was even in de war. Wij zaten te twijfelen tussen moma, osteria, en El Cellerquote:Op dinsdag 29 september 2015 15:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Ware het niet dat die tent in Modena, Italië zit.
Dat niet alleen El Celler zit in Girona en dat is echt een toffe stad (zelf gewoond). Zit ook een tent dat geen super de luxe is maar gewoon gezellig: http://www.eldoll.cat/ Ze hebben er biertaps bij de tafel met veel soorten tapas. Fastfood keten met broodjes met Iberico Gla Bellotta ook om echt een keer te proeven http://www.viena.es/. En een goed uitgaansleven met enorme cocktails/drankjes.quote:Op dinsdag 29 september 2015 15:50 schreef Godtje het volgende:
[..]
Gelijk heb je. Was even in de war. Wij zaten te twijfelen tussen moma, osteria, en El Celler
De spaanse en Italiaanse hebben zelfde prijsstelling min of meer. Zuid Europees de prijs
Voor ons is het Spanje geworden.
Wat tof dat je daar at zeg, en wat goed ook dat je ons een verslagje gunt dat wat verder gaat dan alleen 'oohs' en 'aaahs'. Top!quote:
De toast met krullen zeeduivellever. Dat was echt even ogen dicht en genieten.quote:Op woensdag 30 september 2015 13:32 schreef minilot het volgende:
[..]
En wat is het lekkerste dat je er gegeten hebt?
Je hebt helemaal gelijk!quote:Op zondag 4 oktober 2015 11:58 schreef Vanyel het volgende:
Ik zou een plaatsnaam bij de recensies best handig vinden om te ontdekken of ik ergens snel toevallig iin de buurt zal zijn.
*Schrapt vegetarische snackbar van to-do lijstje* Dankuquote:Op donderdag 22 oktober 2015 15:36 schreef Isegrim het volgende:
De vegetarische snackbar tegenover station Hollands Spoor.
Erg leuk idee; uitvoering laat ernstig te wensen over. Een bleke, te kort gefrituurde lupinekroket die dreef in het vet en patat die juist te lang gefrituurd was. Niet lekker. De vegetarische frikadel was weinig mis mee.
Zonde van de calorieën.#spijt
Had ooit een broodje Karma, dat bleef maar terugkomenquote:Op donderdag 22 oktober 2015 16:59 schreef SaskiaR het volgende:
Oh, daar ben ik al een paar keer geweest en ik vind het meeste echt lekker. Hun broodje karma is echt lekker pitttig, en met veel lekkere veelzijdige salade. De kapsalon is ook heerlijk. De kroketjes zijn wat saai, die neem ik daar idd niet.
Hij stond hier al een paar jaar op het lijstje. De anticipatie was leuker dan de vervulling.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 16:19 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
*Schrapt vegetarische snackbar van to-do lijstje* Danku
Hier ook, maar Den Haag is best ver voor mij en nu weet ik dus dat ik daar niet voor ga omreizenquote:Op donderdag 22 oktober 2015 17:53 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hij stond hier al een paar jaar op het lijstje. De anticipatie was leuker dan de vervulling.
Ik vond het er trouwens ook niet schoon.
Piet!quote:Op donderdag 22 oktober 2015 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had ooit een broodje Karma, dat bleef maar terugkomen
Pfffff, wat een uitdrukking.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 19:38 schreef MaLo het volgende:
Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt
Zo staat het op hun website, heb het niet zelf bedachtquote:
Volgens mij hoorde dat wel, de M&M's bij de chocobanaan-tostiquote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:03 schreef mytec het volgende:
Te grappig altijd, mooi om te zien dat die mensen plezier in hun werk hebben. Heb hier ook een sociale bar, en tijdens aperitief-tijd kan je daar een buffet en drankje krijgen. Je drankje smaakt altijd anders, fantasies van de kok zegmaar. Zelfde geld voor de hapjes. Wil je koffie? Ze komen meteen met een lijst met specials. Het is niet altijd even super maar de plezier die ze uitstralen maakt veel goed.
Die tosti met m&ms lijkt ook zo,n spontane creatie;-)
Maar die afstand bestaat nu voor hen niet meer.quote:
Zoals je het beschrijft zie ik het als zeer toe te juichen initiatieven.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:13 schreef MaLo het volgende:
[..]
Volgens mij hoorde dat wel, de M&M's bij de chocobanaan-tosti. Ze werkten heel precies
.
De werknemers hadden duidelijk plezier in hun werk en namen hun werk ook serieus, dat straalden ze ook uit. Dat maakte de sfeer prettig.
Prijs, kwaliteit en sfeer klopten, daarom vind ik het een aanrader voor een lunch. Niet omdat er toevallig "mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt" werken. Zoals ik al zei, dat kwartje viel bij ons pas later
.
Ze hebben nu een fiets?quote:Op donderdag 22 oktober 2015 21:24 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar die afstand bestaat nu voor hen niet meer.
Muts!quote:
Ik vind josti dan weer totaal niet eufemistisch voor deze zwakbegaafden, denigrerend zelfs. Bij josti denk ik toch aan aanzienlijker moeilijkere gevallen en dan lijkt het me beledigend om ze als nog dommer aan te duiden dan ze zijn. Zouden ze op de werkvloer ook met mongool aangesproken worden?quote:
Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:48 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 11:28 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)
Toevallig zag ik die mieren ook voorbij komen op de Facebook site van Rene Redzepi.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 11:28 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)
Haha tof, leuk om te horen. Het zijn inderdaad die mieren (zelfde regio ook).quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 15:29 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
Toevallig zag ik die mieren ook voorbij komen op de Facebook site van Rene Redzepi.
Noma gaat een pop-up restaurant openen in Australië en ze zijn zich waarschijnlijk aan het oriënteren op lokale ingrediënten.
[ afbeelding ]
Toque toque aan de Oudegracht, de witte ballons aan de lijnmarkt, brasserie domplein, zeker indien er moeilijk lopenden zijn. Er zijn er zoveel...quote:Op zondag 25 oktober 2015 22:37 schreef NoralyZ het volgende:
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied. Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
Op de korte poten naast de Tijd (oude Byblos)quote:Op donderdag 22 oktober 2015 23:53 schreef mascara-klodder het volgende:
Serieus ik heb een tosti van josti hier om de hoek?
Wat een debiele naam zeg
Wel superleuk initiatief dit. Net als Brownies en Downies. Ookal zo'n debiele naam.
Het doel heiligt de middelen en vooral naam blijkbaar.
Het doel is volgens mij wel al behoorlijk bereikt: mensen die iets anders zijn tellen ook mee in deze maatschappij.
Het zijn niet allemaal ramenlikkers
Sja, ik weet wel dat er veel zijn, maar daarom vroeg ik juist om 'n tip :-). Dankjewel, ik ga eens kijken!quote:Op maandag 26 oktober 2015 07:14 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Toque toque aan de Oudegracht, de witte ballons aan de lijnmarkt, brasserie domplein, zeker indien er moeilijk lopenden zijn. Er zijn er zoveel...
Oeh, ziet er goed uit. Wie weet ga ik dat doen. Thanks!quote:Op maandag 26 oktober 2015 07:48 schreef Vanyel het volgende:
Vrij nieuw vlakbij Vredenburg ligt Luc, heeft een te huren zaaltje.
Vis en meer doet volgens mij lunch op aanvraag en is altijd lekker als je van vis en wijn houdt.
Als dat dat bolletje rechts op de laatste foto is....quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 21:27 schreef MCH het volgende:
Tering zeg, tweeënhalve euro voor een kommetje rijst. Hoezo zit dat er niet bij?
Staat niet op de foto het kommetje. Die had ik er extra bij besteld.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 21:27 schreef MCH het volgende:
Tering zeg, tweeënhalve euro voor een kommetje rijst. Hoezo zit dat er niet bij?
Oh nee, ik bedoel dat ik het juist een pluspunt vind om te wachten! Heb ooit bij een sushi restaurant gegeten waar het eten serieus al binnen 1 minuut op tafel stond. Dan weet je al dat het vooraf klaar gemaakt is, uren heeft gelegen of zo de pan in vanuit de vriezer.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:56 schreef mascara-klodder het volgende:
Altijd goede ervaringen hier met Momiji. Ga ik meestal even heen voor een klein hapje na het winkelen
10-15 minuten wachten is toch heel erg netjes? Of had je het nog sneller verwacht?
Je zit in een restaurant en niet bij een fastfoodketen
Ahhh achzoquote:Op zaterdag 31 oktober 2015 01:41 schreef xSuperboo het volgende:
[..]
Oh nee, ik bedoel dat ik het juist een pluspunt vind om te wachten! Heb ooit bij een sushi restaurant gegeten waar het eten serieus al binnen 1 minuut op tafel stond. Dan weet je al dat het vooraf klaar gemaakt is, uren heeft gelegen of zo de pan in vanuit de vriezer.
Het klopt inderdaad dat het best donker binnen is en vrij rustig.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 11:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Als ik er langsloop zit er nooit iemand en het is erg donker, dat nodigt niet zo uit.
Op datzelfde plein zit Kimchi House
Ziet er inderdaad erg lekker uit, beter dan bij de all you can alles tent waar ik laatst was geweest.quote:Op donderdag 19 november 2015 13:25 schreef robdriessen het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
Watertuin, Schiedam
Wanneer?
4 november j.l.
Wat at je?
[ afbeelding ]
Van alles wat. Sushi, sashimi van zalm en tonijn, carpacciorolletjes, wokgerechten, gegratineerde oesters, coquilles, "diamanthaas", etc.
Dit vergezeld door Leffe Blond, Leffe Dubbel en een rood huiswijntje van de tap.
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Naast Naaldwijk en Spijkenisse is er sinds deze zomer ook een Watertuin in Schiedam. All you can eat and drink. Buffetrestaurant met voor elck wat wilsch, van pizza en patat tot en met oesters, kreeft en T-bone. Je kiest hoe lang je wilt blijven, rekent af, en gaat dan de buffetten afstruinen. Alles zelf pakken, ook fris, bier, speciaalbier, wijn en (ijs)koffie. Niets wereldschokkends, maar genoeg keuze en variatie. een leuke afwisseling als je graag naar een buffet-, wok- of sushirestaurant gaat. Vlees wordt naar keuze bereid op grillplaat of in de Big Green Egg. Klaar terwijl u wacht. Bediening komt alleen aan tafel om af te ruimen.
Kosten?
Twee uurtjes onbeperkt bunkeren voor 2 volwassenen (waarvan 1 gratis want verjaardag) en 1 koter: EUR 46,90.
Cijfer?
9. Goed verzorgde gerechten, frisse uitstraling van de buffetten, veel keuze qua eten en drinken, en je weet van tevoren wat je kwijt bent.
Waar oktober staat moet je november lezen.quote:
quote:Op zondag 29 november 2015 22:18 schreef borisz het volgende:
[..]
Waar oktober staat moet je november lezen.
Stop de tijd. Geen jokers.
Cocktail workshop bij Behind Bars! Vraag naar Marcel of Daniel en zeg dat Luuk (uit Curacao) je heeft gestuurdquote:Op zondag 25 oktober 2015 22:37 schreef NoralyZ het volgende:
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied. Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
quote:Op zondag 29 november 2015 22:18 schreef borisz het volgende:
[..]
Waar oktober staat moet je november lezen.
Stop de tijd. Geen jokers.
Bijna goed, maar je wordt Per seconde wijzer.quote:
Doe je dit nou expres?quote:Op maandag 30 november 2015 09:22 schreef MutedFaith het volgende:
Het eten was ook puik. Er zat echt helemaal niets tussen waarvan ik niet met plezier nog een 2e portie 'uitgevraagd' had. Goede smaken en combinaties, goed bereidt.
Kosten? ¤160 de man.
Cijfer? Dikke 9.
Dat heb ik al een jaar of 10 bij de Griek. En elk jaar toch er weer een keer intrappen gewoonweg omdat ik zin heb in een bord vol gekruid vleesch met tzaziki.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm
Wanneer?
Van de week een keer
[ link | afbeelding ]
Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.
Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.
Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.
Cijfer?
5
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Ik zou zweren dat destijds, toen in Arnhem woonde die Griek mooi gegaard vlees serveerde.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:35 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat heb ik al een jaar of 10 bij de Griek. En elk jaar toch er weer een keer intrappen gewoonweg omdat ik zin heb in een bord vol gekruid vleesch met tzaziki.
Griekenland zelf is het stukken beter te doen! Paar jaar terug op Karpathos heerlijk lamsvlees van de spit gegeten, goed sappig en niet droog. Ook de Griekse mezes (tapas) zijn heerlijk en zijn veelzijdig. Veel Griekse tenten in Nederland lijken echter eerder op kebabszaken..quote:Op zondag 6 december 2015 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.
Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
Inderdaad. Een aanfluiting.quote:Op zondag 6 december 2015 15:54 schreef mytec het volgende:
Veel Griekse tenten in Nederland lijken echter eerder op kebabszaken..
Ziet er wel goed uit allemaal.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm
Wanneer?
Van de week een keer
[ link | afbeelding ]
Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.
Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.
Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.
Cijfer?
5
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Ik ken Griekse restaurants in en buiten Nederland waar het heel anders geserveerd wordt, dus niet met je eensquote:Op zondag 6 december 2015 17:17 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ziet er wel goed uit allemaal.
Grieks is natuurlijk een beetje boers eten. En daar voldoet het aan zo te zien.
Je bent zoiets w.s. ontgroeid.
Had ook niet anders verwacht hoor.quote:
Met dezelfde ingredienten en meer vakmanschap kun je veel lekkerder eten op tafel zetten.quote:Op zondag 6 december 2015 17:24 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Had ook niet anders verwacht hoor.
Maar met z'n 2en inclusief ongeveer 4 glazen wijn voor 85 euro. De lat dient dan niet zo hoog te liggen als je bedenkt wat ze daar allemaal voor moeten doen. Winstmarge van 10 procent ofzo... Alweer 8 euro 50 verdiend.
Vakmannen zijn duur natuurlijk.quote:Op zondag 6 december 2015 17:28 schreef habitue het volgende:
[..]
Met dezelfde ingredienten en meer vakmanschap kun je veel lekkerder eten op tafel zetten.
Ik ben geen kok, maar weet wel hoe je vlees moet garen. Is gewoon onkunde.quote:
Schrijf een brief naar de krant.quote:Op zondag 6 december 2015 17:31 schreef habitue het volgende:
[..]
Ik ben geen kok, maar weet wel hoe je vlees moet garen. Is gewoon onkunde.
Al jaren geen Grieks meer gegeten want hou niet zo van alleen maar hompen vlees. Maar kan me herinneren dat ik de laatste keer ossenhaas had besteld en kreeg 2 stukken heerlijk mals en medium.quote:Op zondag 6 december 2015 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.
Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
We willen topvoedsel en ervaring voor beschamend lage prijzen.quote:
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.quote:
Gebruikte ingrediënten hoeven niet per se duur te zijn en grillen is niet moeilijk.quote:Op zondag 6 december 2015 17:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
Nogmaal een steak goed bakken kost niks extra's en is makkeljk te leren. Is nog goedkoper ook qua energie en tijd.quote:Op zondag 6 december 2015 17:40 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
We willen topvoedsel en ervaring voor beschamend lage prijzen.
Als je daar over nadenkt kan dat niet natuurlijk.
Zoals ik al beweerde maken ze misschien 8 euro 50 winst op zoiets.
Daar moet je een bedrijf met personeel draaiende van houden...
Die hebben andere bijverdiensten.quote:
Maar dat was hier dus duidelijk niet het geval.quote:Op zondag 6 december 2015 17:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
http://www.grieksrestaurantpatmos.nl/quote:Op zondag 6 december 2015 18:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar dat was hier dus duidelijk niet het geval.
Dat zijn uw woorden.quote:
Voor u altijd graag gedaan.quote:Op zondag 6 december 2015 18:45 schreef RobinOok het volgende:
Griek, Wormerveer, nou, bedankt voor de tip.
Het is sowieso verstandig om de mixed grill over te slaan. Het is namelijk heel moeilijk om de garing van alle stukken goed te krijgen, daarvoor moet je het vlees goed kennen en heel goed kunnen snijden. Vervolgens zijn het dan de budgetrestaurants die het aldoor aanbieden, en die leggen de lat bij allemaal warm en gaar.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?quote:Op maandag 7 december 2015 11:10 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is sowieso verstandig om de mixed grill over te slaan.
Voor een mixed grill kan je beter naar een balkan/kroaat, die gebruiken vetter vleesquote:Op maandag 7 december 2015 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
Geen idee, ik ga eigenlijk nooit naar een Griek. Misschien is dat een idee? Niks tegen Grieken verder maar als je die keuken je niet veel meer te bieden heeft dan een missed grill dan zou ik een restaurant van een andere etniciteit opzoeken. Want wanneer heb je voor het laatst een goede mixed grill gegeten, en hoeveel slechte staan daar tegenover?quote:Op maandag 7 december 2015 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
Ooit eens moussaka besteld in een HollandsGrieks restaurant. Dat kwam duidelijk uit de diepvries en was voor mij ontdooid en opgewarmd. Dus, dat ook nooit weerquote:Op maandag 7 december 2015 19:02 schreef golfer het volgende:
Er is ook weinig Grieks aan een mixed-grill. Dat is toeristenvoer, net zoals de gyros.
Souvlaki, dolmadakia, mousaka, tzaziki, stifado en baklava zijn Griekse gerechten.
In Griekenland zelf vind je in de niet toeristische restaurants nergens mixed grill op het menu.
Ik hoorde pietverdriet pas een keer enthousiast over een restaurant in emmerich, maar ja dan moet je ook wel net in de buurt wonen.quote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki![]()
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Geen idee of alles hier authentiek Grieks is. Maar hierover heb ik wel goede verhalen gehoordquote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki![]()
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |