abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_156097401
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .



Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
pi_156101141
Waar?



Wanneer?
Lunch 12 september

Wat at je ?


Een aantal gangen food porn:
Plantjes uit het bos
Bloempjes
Garnalen
Zeeëgel
Zeeduivellever
Zwarte Knoflook met Mieren

Impressie
De ontvangst bij Noma is erg leuk. Iedereen stopt met werken, draait zich naar je toe en zegt je vriendelijk lachend gedag (Hi !). Wij zaten in de private dining room. Om die te bereiken moet je beneden door de keuken, buitenom langs de barbeques en dan de trap op naar boven. Kortom een hele tour langs allemaal vriendelijk groetende mensen. Boven werden we ontvangen door onze gastvrouw Tamara. Van te voren had ik van een aantal gasten de dieetwensen doorgestuurd. Tamara kwam bij iedereen langs om na te gaan of het echt medisch was of gewoon niet lekker. De mensen die een aantal dingen niet lekker vonden werden vriendelijk verzocht 'to go with the flow'. Na een glaasje champagne gedronken te hebben werden we verzocht te gaan zitten en kwamen alle gangen voorbij.

De opbouw van de gangen was erg goed, van besjes en blaadjes naar wat heftigere smaken van schelvislever, beenmerg en zwarte knoflook. Een aantal van ons verlangden toch naar een lap vlees. De combinatie van wijn en spijzen was briljant. Met name de gekoelde sake bij de plantjes en kruiden van de kust was memorabel. Bij een aantal gangen werden we uitgenodigd deze lekker met de vingers op te peuzelen. Niet alle gerechten waren even briljant. Enkele van ons vonden dat over de hele linie genomen er een sterk accent lag op de zuurtjes.

Na afloop van het diner werden we door de sous chef rondgeleid in de keuken en de R&D kitchen. Hier werd ons het concept duidelijker. Er is geen scheidingslijn tussen keuken en bediening. Degene die het gerecht maakt serveert het ook. Er zijn geen aparte stations in de keuken (warm/koud/sauzen/pattiserie). Iedereen is overal bij betrokken. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en creativiteit.

Kosten
Heel heel veel

Cijfer
9

[ Bericht 0% gewijzigd door joris4pinter op 15-09-2015 16:16:12 ]
pi_156101269
OMG je was daar :o
_O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_156106051
Mieren? Als in zespotige beestjes? :)
pi_156106368
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Wanneer?
Lunch 12 september

Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Een aantal gangen food porn:

[knipje]

Kosten
Heel heel veel

Cijfer
9
wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben! :o Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_156106428
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:33 schreef Isegrim het volgende:
Mieren? Als in zespotige beestjes? :)
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
pi_156106496
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben! :o Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
pi_156106497
Dan betaal je een godsvermogen voor een lunch en krijg je te horen dat je je niet moet aanstellen als je iets niet lekker vindt. Da's toch een andere benadering als bij bv De Librije (waar ik volgende week mijn 10-jarig huwelijk ga vieren *O* ) waar je netjes gevraagd wordt naar eetwensen waar ze rekening mee mogen houden.
pi_156106498
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:48 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
Cool. _O_
pi_156107114
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Tof, :)

Vond je het het geld waard?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156107679
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:14 schreef habitue het volgende:

[..]

Tof, :)

Vond je het het geld waard?
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.

Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
pi_156108286
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.

Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
Ik vind het niet zo'n rare vraag hoor. Waarom altijd dat mysterieuze over geld...
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156108494
Wat een belevenis. Maar je geeft een 9 en ik zie je niet heel lyrisch over het eten...?

Grappig zeekomkommer. Die heb ik ooit een vast gehad, net een drol is dat.
pi_156109187
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een belevenis. Maar je geeft een 9 en ik zie je niet heel lyrisch over het eten...?

Grappig zeekomkommer. Die heb ik ooit een vast gehad, net een drol is dat.
Eten ben ik inderdaad niet lyrisch over. Maar het is vooral de belevenis en sfeer die me toch een 9 doen geven. De ontvangst door het personeel, de kennis van de gastvrouw en de rondleiding achteraf maken dat het wel heel bijzonder was.
pi_156109388
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel

lijken niet eens op elkaar :)
pi_156109691
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel

lijken niet eens op elkaar :)
Ah, vandaar dat het niet op de drol lijkt die ik ooit heb vastgehouden.
pi_156110433
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel

lijken niet eens op elkaar :)
Bedankt voor de correctie.
pi_156110781
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:

Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.

Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.

Maar leuk Joris dat je het bezocht hebt om het toch te ervaren. Neem je mee voor later als je nog eens wilt mijmeren over waar je zoal apart hebt gegeten in je leven.

Ik ga i.i.g. volgende maand 2 restaurants, uit de Top 20 van de beste restaurants ter wereld, uitproberen. Kijken of het allemaal lukt in die korte periode. En om een sluier op te lichten: Eentje is zelfs een goede vriend van een bekende reizende tv kok die de meeste CUL liefhebbers leuk vinden vanwege de manier hoe hij al zijn culinaire tripjes overbrengt. O-) Rara...

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 15-09-2015 16:38:16 ]
pi_156110880
Zit Osteria Francescana erbij? Daar wil ik zo graag heen! O+
pi_156116072
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef Coelho het volgende:
Dan betaal je een godsvermogen voor een lunch en krijg je te horen dat je je niet moet aanstellen als je iets niet lekker vindt.
tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.
pi_156116175
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 19:13 schreef Prego het volgende:

[..]

tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.
Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:29:58 #23
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_156119775
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 19:16 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.
'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminste :P. Ik kan me prima voorstellen dat iets wat je niet lekker vindt verwerkt in een gerecht toch prima smaakt. Of als het anders bereidt wordt, als mensen zeggen dat ze niet van garnalen houden bedoelen ze vaak vooral de 'structuur' en hebben ze geen problemen met kroepoek ;).
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:35:39 #24
256666 leeell
I know you're lonely
pi_156120070
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:29 schreef Iwanius het volgende:

[..]

En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.

Maar leuk Joris dat je het bezocht hebt om het toch te ervaren. Neem je mee voor later als je nog eens wilt mijmeren over waar je zoal apart hebt gegeten in je leven.

Ik ga i.i.g. volgende maand 2 restaurants, uit de Top 20 van de beste restaurants ter wereld, uitproberen. Kijken of het allemaal lukt in die korte periode. En om een sluier op te lichten: Eentje is zelfs een goede vriend van een bekende reizende tv kok die de meeste CUL liefhebbers leuk vinden vanwege de manier hoe hij al zijn culinaire tripjes overbrengt. O-) Rara...
Ferran Adria vriend van Bourdain?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:42:53 #25
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156120473
Bourdain, afragmateriaal dat man :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:48:43 #26
256666 leeell
I know you're lonely
pi_156120797
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:42 schreef Molo het volgende:
Bourdain, afragmateriaal dat man :9
De enige hit op google voor afragmateriaal is een andere reactie van jou :')

Maar hij is wel geniaal ja (nohomo)
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_156120880
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:42 schreef Molo het volgende:
Bourdain, afragmateriaal dat man :9
QFT. :9~
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:52:26 #28
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156120984
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:48 schreef leeell het volgende:

[..]

De enige hit op google voor afragmateriaal is een andere reactie van jou :')

Maar hij is wel geniaal ja (nohomo)
:@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156121098
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:29 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminste :P. Ik kan me prima voorstellen dat iets wat je niet lekker vindt verwerkt in een gerecht toch prima smaakt. Of als het anders bereidt wordt, als mensen zeggen dat ze niet van garnalen houden bedoelen ze vaak vooral de 'structuur' en hebben ze geen problemen met kroepoek ;).
dit dus
  dinsdag 15 september 2015 @ 21:58:50 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156124858
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:
Zit Osteria Francescana erbij? Daar wil ik zo graag heen! O+
Ik wil ook nog eens een keer daar naartoe.

/nog even doorsparen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156127267
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Bazenclub _O_
  Official ESF Kreviewer woensdag 16 september 2015 @ 09:43:48 #32
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_156134689
Waar: Pizzeria Toscana in Enschede
Wanneer: Gisteren
Met wie: 3 vrienden
Waarom: Omdat 1 van deze vrienden hier gereserveerd had.
Foto's: nee

Naast de bibliotheek gelegen pizzeria. Had em al wel eens gezien, maar trok me nooit zo. Nu geweest omdat vriend er enthousiast over was.

Als voorgerecht carpaccio met rucola sla en die was extreem bitter (en dus oud). Personeel deed plichtmatig hun werk, maakten een paar fouten. Pizza quatro formaggi was matig; van de beloofde 4 kazen zaten er 3 op en veel te weinig. Die van 1 van mijn vrienden was behoorlijk zwartgeblakerd verbrand. Prijzen zijn gemiddeld (8,50 euro voorgerecht, 11 euro pizza), maar voor die kwaliteit veel te hoog.

Sfeer is mwah. Zeker geen restaurant om nog eens te bezoeken.
pi_156171321
quote:
14s.gif Op woensdag 16 september 2015 09:43 schreef Kreator het volgende:
Waar: Pizzeria Toscana in Enschede
Wanneer: Gisteren
Met wie: 3 vrienden
Waarom: Omdat 1 van deze vrienden hier gereserveerd had.
Foto's: nee

Naast de bibliotheek gelegen pizzeria. Had em al wel eens gezien, maar trok me nooit zo. Nu geweest omdat vriend er enthousiast over was.

Als voorgerecht carpaccio met rucola sla en die was extreem bitter (en dus oud). Personeel deed plichtmatig hun werk, maakten een paar fouten. Pizza quatro formaggi was matig; van de beloofde 4 kazen zaten er 3 op en veel te weinig. Die van 1 van mijn vrienden was behoorlijk zwartgeblakerd verbrand. Prijzen zijn gemiddeld (8,50 euro voorgerecht, 11 euro pizza), maar voor die kwaliteit veel te hoog.

Sfeer is mwah. Zeker geen restaurant om nog eens te bezoeken.
Extreem bittere rucola. Maar was die rucola dan ook taai? Want Italiaanse rucola kan ook heel pittig bitter zijn.
  Official ESF Kreviewer donderdag 17 september 2015 @ 15:25:56 #34
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_156171432
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 15:21 schreef Tarbot het volgende:

[..]

Extreem bittere rucola. Maar was die rucola dan ook taai? Want Italiaanse rucola kan ook heel pittig bitter zijn.
Je kon zien en proeven dat dit oud was. Had er maar een klein beetje van en heb de rest eraf geschoven.
pi_156171438
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Wanneer?
Lunch 12 september

Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Een aantal gangen food porn:
[ afbeelding ]Plantjes uit het bos
[ afbeelding ]Bloempjes
[ afbeelding ]Garnalen
[ afbeelding ]Zeeëgel
[ afbeelding ]Zeeduivellever
[ afbeelding ]Zwarte Knoflook met Mieren

Impressie
De ontvangst bij Noma is erg leuk. Iedereen stopt met werken, draait zich naar je toe en zegt je vriendelijk lachend gedag (Hi !). Wij zaten in de private dining room. Om die te bereiken moet je beneden door de keuken, buitenom langs de barbeques en dan de trap op naar boven. Kortom een hele tour langs allemaal vriendelijk groetende mensen. Boven werden we ontvangen door onze gastvrouw Tamara. Van te voren had ik van een aantal gasten de dieetwensen doorgestuurd. Tamara kwam bij iedereen langs om na te gaan of het echt medisch was of gewoon niet lekker. De mensen die een aantal dingen niet lekker vonden werden vriendelijk verzocht 'to go with the flow'. Na een glaasje champagne gedronken te hebben werden we verzocht te gaan zitten en kwamen alle gangen voorbij.

De opbouw van de gangen was erg goed, van besjes en blaadjes naar wat heftigere smaken van schelvislever, beenmerg en zwarte knoflook. Een aantal van ons verlangden toch naar een lap vlees. De combinatie van wijn en spijzen was briljant. Met name de gekoelde sake bij de plantjes en kruiden van de kust was memorabel. Bij een aantal gangen werden we uitgenodigd deze lekker met de vingers op te peuzelen. Niet alle gerechten waren even briljant. Enkele van ons vonden dat over de hele linie genomen er een sterk accent lag op de zuurtjes.

Na afloop van het diner werden we door de sous chef rondgeleid in de keuken en de R&D kitchen. Hier werd ons het concept duidelijker. Er is geen scheidingslijn tussen keuken en bediening. Degene die het gerecht maakt serveert het ook. Er zijn geen aparte stations in de keuken (warm/koud/sauzen/pattiserie). Iedereen is overal bij betrokken. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en creativiteit.

Kosten
Heel heel veel

Cijfer
9
Erg tof! Lijkt me een geslaagd idee voor dit soort gelegenheden 25jaar jaarclub etc.
pi_156171775
quote:
11s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:35 schreef leeell het volgende:

[..]

Ferran Adria vriend van Bourdain?
Mijn bucketlist als ik die zou hebben: 1. Ferran Adria--> Kookt voor me in wat ooit El Bully was. 2. Osteria Francescana 3. zuipen & eten met Bourdain in een erg vage locatie
pi_156171947
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 15:40 schreef mytec het volgende:
zuipen & eten met Bourdain in een erg vage locatie
_O_
Lijkt me ook geweldig. Zo ongeveer het eerste wat hij vraagt: " And what do we drink with that?" _O-
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156474177
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 21:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik wil ook nog eens een keer daar naartoe.

/nog even doorsparen.
Is niet zo duur. Spaanse prijs valt mee. Relatief dan.
  dinsdag 29 september 2015 @ 15:46:20 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156474347
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 15:39 schreef Godtje het volgende:

Is niet zo duur. Spaanse prijs valt mee. Relatief dan.
Ware het niet dat die tent in Modena, Italië zit. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156474418
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 15:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Ware het niet dat die tent in Modena, Italië zit. ;)
Gelijk heb je. Was even in de war. Wij zaten te twijfelen tussen moma, osteria, en El Celler
De spaanse en Italiaanse hebben zelfde prijsstelling min of meer. Zuid Europees de prijs
Voor ons is het Spanje geworden.
pi_156475421
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 15:50 schreef Godtje het volgende:

[..]

Gelijk heb je. Was even in de war. Wij zaten te twijfelen tussen moma, osteria, en El Celler
De spaanse en Italiaanse hebben zelfde prijsstelling min of meer. Zuid Europees de prijs
Voor ons is het Spanje geworden.
Dat niet alleen El Celler zit in Girona en dat is echt een toffe stad (zelf gewoond). Zit ook een tent dat geen super de luxe is maar gewoon gezellig: http://www.eldoll.cat/ Ze hebben er biertaps bij de tafel met veel soorten tapas. Fastfood keten met broodjes met Iberico Gla Bellotta ook om echt een keer te proeven http://www.viena.es/. En een goed uitgaansleven met enorme cocktails/drankjes.

Hoe lang van te voren heb je trouwens geboekt? zag dat er geen enkele plek is in 11 maanden en enkele maand dus 1 maand aan plekken bijkomen.
pi_156496314
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
gaaf verhaal
Wat tof dat je daar at zeg, en wat goed ook dat je ons een verslagje gunt dat wat verder gaat dan alleen 'oohs' en 'aaahs'. Top! ^O^

Die ontvangst klinkt wel hilarisch zeg! :D En wat is het lekkerste dat je er gegeten hebt?
Let me see you stripped down to the bone
pi_156498433
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 13:32 schreef minilot het volgende:

[..]
En wat is het lekkerste dat je er gegeten hebt?
De toast met krullen zeeduivellever. Dat was echt even ogen dicht en genieten.

De ontvangst was heel leuk. Vanaf de binnenkomst had ik een smile van oor tot oor op mijn gezicht gebeiteld.
pi_156567123
Waar? Het mooie Amsterdam, restaurant de Spelt


Ik had hier al een keer eerder gegeten een aantal jaar terug, toen was ik erg onder de indruk
Wanneer?
Vorig weekend
Wat at je?
We begonnen met oesters en bubbels.

Amuse: krieltje en kaaschip

St Jabob-Komkommer-oestermayo-sakura-zure room

Kalf tong en staart

Pompoen, miso, sesam

Aansluitend nog een kaasplankje gegeten.
Impressie?
Leuk knus restaurantje met open keuken en een uitstekende attente bediening. Het eten tot het hoofdgerecht was echt heerlijk. Die st jacobschelp was echt. :9~ .
Het hoofdgerecht was alleen echt een teleurstelling. Die opmaak :X , was ook bijna geen staart te vinden in die stapel met vlees. Het smaakte verder wel ok at best, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het toetje met pompoen was dan wel weer erg geslaagd.
Al met al heel lekker gegeten, maar jammer van het hoofdgerecht. Wijnen waren lekker.

Kosten?
3 gangen keuzemenu voor 35 euro, daar komt dan nog de wijn, oesters en klaasplank bovenop. Erg goede prijs/kwaliteit.
Cijfer?
Ze waren hard op weg naar een 9, maar door het hoofdgerecht een 8.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156588536
Wanneer? Gisteren, 3 oktober
Waar? Happy happy joy joy, Amsterdam
Waarom? We waren al in de buurt en wilden iets snels Aziatisch voor we weer door moesten naar een verjaardag. Het zag er van buiten prima uit voor wat we wilden.

Wat is er genuttigd? Gestoomde dumplings met varkensvlees, loempiaatjes vooraf en daarna een curry met garnalen en een massaman curry met rundvlees en aardappel. We hadden allebei een kokosdrankje (dag ervoor veel teveel gedronken, even een drooglegging nodig :@ )

Hoe was het? Van buiten ziet het eruit als een standaard aziaat waar je prima kan eten. Bij entree wordt je meteen opgevangen (wij door een hippe dame met een vreselijk strakke leren broek), daarbij waren we verbaasd dat we snel moesten eten omdat het alweer vol was (toch niet zo standaard?), maar goed, snel een hapje was ook het plan. Aan tafel kwam al snel onze gastheer het concept uitleggen en we konden al snel eten bestellen. Julius Jaspers zat met zijn gezin vooraan in het restaurant en dat deed ons bedenken dat het zijn toko was. Het eten was lekker op smaak en goede sausjes erbij, prima porties (op de kaart ook uitleg over portiegrootte) helaas was de massaman curry minder pittig dan ik gewend was/gehoopt had. De rekening kwam vrij snel nadat wij erom vroegen, hij kwam uit op ¤43, wat aan de dure kant was voor een snelle hap, maar gezien de goede service is de hogere prijsstelling wel te begrijpen.

De inrichting is vrij druk, overal posters van verschillende Aziatische origines en het plafond is versierd met rode parapluutjes. Het publiek is redelijk hip, zoals te verwachten in die buurt.

Als ik weer in de buurt ben zou ik er best nog eens heen gaan.
Cijfer 7,5

[ Bericht 0% gewijzigd door MevrouwPuff op 04-10-2015 12:00:20 ]
pi_156589054
Ik zou een plaatsnaam bij de recensies best handig vinden om te ontdekken of ik ergens snel toevallig iin de buurt zal zijn.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_156589068
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 11:58 schreef Vanyel het volgende:
Ik zou een plaatsnaam bij de recensies best handig vinden om te ontdekken of ik ergens snel toevallig iin de buurt zal zijn.
Je hebt helemaal gelijk!
pi_156589099
Thanks ^O^
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_157018187
De vegetarische snackbar tegenover station Hollands Spoor.

Erg leuk idee; uitvoering laat ernstig te wensen over. Een bleke, te kort gefrituurde lupinekroket die dreef in het vet en patat die juist te lang gefrituurd was. Niet lekker. De vegetarische frikadel was weinig mis mee.

Zonde van de calorieën. -O- #spijt
pi_157019211
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 15:36 schreef Isegrim het volgende:
De vegetarische snackbar tegenover station Hollands Spoor.

Erg leuk idee; uitvoering laat ernstig te wensen over. Een bleke, te kort gefrituurde lupinekroket die dreef in het vet en patat die juist te lang gefrituurd was. Niet lekker. De vegetarische frikadel was weinig mis mee.

Zonde van de calorieën. -O- #spijt
*Schrapt vegetarische snackbar van to-do lijstje* Danku :Y
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_157020132
Oh, daar ben ik al een paar keer geweest en ik vind het meeste echt lekker. Hun broodje karma is echt lekker pitttig, en met veel lekkere veelzijdige salade. De kapsalon is ook heerlijk. De kroketjes zijn wat saai, die neem ik daar idd niet.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  donderdag 22 oktober 2015 @ 17:00:48 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157020173
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 16:59 schreef SaskiaR het volgende:
Oh, daar ben ik al een paar keer geweest en ik vind het meeste echt lekker. Hun broodje karma is echt lekker pitttig, en met veel lekkere veelzijdige salade. De kapsalon is ook heerlijk. De kroketjes zijn wat saai, die neem ik daar idd niet.
Had ooit een broodje Karma, dat bleef maar terugkomen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157021473
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 16:19 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

*Schrapt vegetarische snackbar van to-do lijstje* Danku :Y
Hij stond hier al een paar jaar op het lijstje. De anticipatie was leuker dan de vervulling. :D

Ik vond het er trouwens ook niet schoon.
pi_157021852
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 17:53 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hij stond hier al een paar jaar op het lijstje. De anticipatie was leuker dan de vervulling. :D

Ik vond het er trouwens ook niet schoon.
Hier ook, maar Den Haag is best ver voor mij en nu weet ik dus dat ik daar niet voor ga omreizen :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_157022189
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had ooit een broodje Karma, dat bleef maar terugkomen
Piet!
  donderdag 22 oktober 2015 @ 19:38:38 #56
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_157024147
Waar? Tosti van Josti in Den Haag

Wanneer? Deze week

Wat at je?
Dochter (11) at een tosti met chocopasta en banaan op witbrood, ik een ham/kaas tosti op pompoenbrood.

Impressie? Net aangekomen in Den Haag hadden we trek in een tosti als lunch. En laten we nu op weg van ons hotel naar het centrum langs een speciaal tostirestaurant komen *O* .
Toen we zagen dat er tafeltjes waren met een schommel als stoel, was de keuze voor dochterlief helmaal snel gemaakt _O-

Een gezellig ingerichte zaak en het was er behoorlijk druk. We werden echter snel geholpen. Ook de bestelde tosti's stonden snel op tafel. Beide tosti's waren echt lekker! Niet van die kleine tosti's, maar echt volwaardige lunchgerechten. De chocobanaan tosti werd geserveerd met m&m's en mijn tosti met een saus naar keuze en stukjes komkommer.

Het personeel was erg vriendelijk. Wij legden pas trouwens toen we alweer buiten liepen pas de link naar de naam: tosti van josti. Pas toen beseften we ons dat ieder personeelslid inderdaad net iets anders dan anders was :D. Later opgezocht op hun website en het is inderdaad een restaurant waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Kosten? Twee tosti's en twee drankjes voor 12,55

Cijfer? Een dikke vette 9. Alles klopte.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_157024215
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 19:38 schreef MaLo het volgende:
Waar? Tosti van Josti in Den Haag

Dit klinkt echt geniaal ^O^
  donderdag 22 oktober 2015 @ 19:46:58 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157024417
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 19:38 schreef MaLo het volgende:
Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt
Pfffff, wat een uitdrukking. :'(
  donderdag 22 oktober 2015 @ 19:51:16 #59
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_157024552
quote:
1s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 19:46 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pfffff, wat een uitdrukking. :'(
Zo staat het op hun website, heb het niet zelf bedacht :P.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_157024882
Te grappig altijd, mooi om te zien dat die mensen plezier in hun werk hebben. Heb hier ook een sociale bar, en tijdens aperitief-tijd kan je daar een buffet en drankje krijgen. Je drankje smaakt altijd anders, fantasies van de kok zegmaar. Zelfde geld voor de hapjes. Wil je koffie? Ze komen meteen met een lijst met specials. Het is niet altijd even super maar de plezier die ze uitstralen maakt veel goed.

Die tosti met m&ms lijkt ook zo,n spontane creatie;-)
  donderdag 22 oktober 2015 @ 20:13:59 #61
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_157025125
quote:
1s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 20:03 schreef mytec het volgende:
Te grappig altijd, mooi om te zien dat die mensen plezier in hun werk hebben. Heb hier ook een sociale bar, en tijdens aperitief-tijd kan je daar een buffet en drankje krijgen. Je drankje smaakt altijd anders, fantasies van de kok zegmaar. Zelfde geld voor de hapjes. Wil je koffie? Ze komen meteen met een lijst met specials. Het is niet altijd even super maar de plezier die ze uitstralen maakt veel goed.

Die tosti met m&ms lijkt ook zo,n spontane creatie;-)
Volgens mij hoorde dat wel, de M&M's bij de chocobanaan-tosti :D. Ze werkten heel precies :Y.

De werknemers hadden duidelijk plezier in hun werk en namen hun werk ook serieus, dat straalden ze ook uit. Dat maakte de sfeer prettig.

Prijs, kwaliteit en sfeer klopten, daarom vind ik het een aanrader voor een lunch :) . Niet omdat er toevallig "mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt" werken. Zoals ik al zei, dat kwartje viel bij ons pas later :P.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_157027664
quote:
1s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 19:46 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pfffff, wat een uitdrukking. :'(
Maar die afstand bestaat nu voor hen niet meer.
Ik vind het wel mooi eufemistisch. En menselijk als je zoiets opzet en niet perse kiest voor de "big Buck".
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_157027756
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 20:13 schreef MaLo het volgende:

[..]

Volgens mij hoorde dat wel, de M&M's bij de chocobanaan-tosti :D. Ze werkten heel precies :Y.

De werknemers hadden duidelijk plezier in hun werk en namen hun werk ook serieus, dat straalden ze ook uit. Dat maakte de sfeer prettig.

Prijs, kwaliteit en sfeer klopten, daarom vind ik het een aanrader voor een lunch :) . Niet omdat er toevallig "mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt" werken. Zoals ik al zei, dat kwartje viel bij ons pas later :P.
Zoals je het beschrijft zie ik het als zeer toe te juichen initiatieven.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 22 oktober 2015 @ 21:27:28 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157027807
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 21:24 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar die afstand bestaat nu voor hen niet meer.
Ze hebben nu een fiets?
pi_157027832
quote:
1s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 21:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ze hebben nu een fiets?
Muts!
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_157027854
Maar wel een muts met humor. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 22 oktober 2015 @ 21:29:12 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157027885
Ik haat dus dat soort eufemismes. Bluh.
pi_157033365
Serieus ik heb een tosti van josti hier om de hoek? :o
Wat een debiele naam zeg :')

Wel superleuk initiatief dit. Net als Brownies en Downies. Ookal zo'n debiele naam.

Het doel heiligt de middelen en vooral naam blijkbaar.
Het doel is volgens mij wel al behoorlijk bereikt: mensen die iets anders zijn tellen ook mee in deze maatschappij.
Het zijn niet allemaal ramenlikkers :P
pi_157033397
quote:
1s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 21:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ze hebben nu een fiets?
:D
pi_157034322
Met zijwieltjes.
pi_157035175
Ik vind die namen juist wel leuk. :D
  vrijdag 23 oktober 2015 @ 09:46:06 #72
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_157036261
Zouden ze hier meelezen? De tekst op de website is aangepast, het zijn nu mensen met een arbeidsbeperking ipv mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt :D .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_157036635
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 21:24 schreef Bart2002 het volgende:

Ik vind het wel mooi eufemistisch.
Ik vind josti dan weer totaal niet eufemistisch voor deze zwakbegaafden, denigrerend zelfs. Bij josti denk ik toch aan aanzienlijker moeilijkere gevallen en dan lijkt het me beledigend om ze als nog dommer aan te duiden dan ze zijn. Zouden ze op de werkvloer ook met mongool aangesproken worden?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_157037750
*zucht* Ontopic graag weer mensen! Wel over het eten, niet eindeloos over de naam.
}:|
:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_157037769
Oeps, sorry! Post van mini stond er nog niet toen ik deze begon te tikken.

[ Bericht 45% gewijzigd door Isegrim op 23-10-2015 11:43:11 ]
  vrijdag 23 oktober 2015 @ 11:28:54 #76
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_157038002
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:48 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
pi_157038224
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 11:28 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)
_O- :')
pi_157038514
Jackson Dubois - Amsterdam
http://www.jacksondubois.com/

Gelegen in het vroegere Esprit Café aan het Spui is dit overdag een koffietent, en ’s avonds een bar/eetcafé. De eigenaar heeft blijkbaar veel gereisd en biedt nu verschillende varianten van streetfood aan op te kaart. Het zijn redelijk kleine tapasachtige porties die zo’n 5-8 euro per stuk kosten. De drankkaart is erg uitgebreid en biedt voor ieder wat wils, van bieren uit de hele wereld tot cocktails. Ik ben zelf voor een Gin & Tonic gegaan (ik dronk het al voor het hip werd), en deze was erg lekker. Daarna verder gegaan aan de cola light.

Positief was de sfeer, aankleding en aandachtig, behulpzaam personeel. Negatief was toch de kwaliteit van het eten. Het is een beetje “hit and miss”. Van de 3 gerechten die ik had waren er twee heerlijk (broodje bao en indische rijsttafel) en eentje smaakloos (broodje kreeft). De mensen met wie ik was hadden wat minder geluk, met de pompoensalade als dieptepunt. Rauwe pompoen is niet lekker!

Ook het feit dat het geserveerd wordt als streetfood (plastic/kartonnen bakjes) is onnodig. Op straat heeft dit een goede reden, in een restaurant oogt het raar, goedkoop en niet echt milieuvriendelijk. Gooi het gewoon op een bord.

Daarnaast, echt authentiek zijn de gerechten niet. Ze zijn te aangekleed, te complex gemaakt, hebben een toch quinoa-gehalte en sommige van de ingrediënten lijken rechtstreeks uit de 35% kortingsbak van de AH te komen (smakeloze kreeft bijvoorbeeld). Ook horen gerechten als een Frikandel Special mijn inzien niet op de kaart.

Deze tent is net open en probeert mijn inzien wat te geforceerd pretentieus en hip te doen. De Jackson Dubois quotes staan bijvoorbeeld overal op, bierviltjes, muren, menukaart, etc. Het komt gewoon nep en gemaakt over. Als een merk in plaats van een persoon. Maar het is een leuk idee en het potentieel is er zeker. Al mag de chef mijn inzien nog een keer op wereldreis om wat meer ervaring op te doen.

5/10
pi_157042800
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 11:28 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Grappig, ik heb laatst in Australië de kont van een groene mier gelikt en die smaakte inderdaad ook naar limoen. (wist ik al voor ik likte natuurlijk, was niet een gelukstreffer)
Toevallig zag ik die mieren ook voorbij komen op de Facebook site van Rene Redzepi.

Noma gaat een pop-up restaurant openen in Australië en ze zijn zich waarschijnlijk aan het oriënteren op lokale ingrediënten.
  vrijdag 23 oktober 2015 @ 15:40:54 #80
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_157043087
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 15:29 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

Toevallig zag ik die mieren ook voorbij komen op de Facebook site van Rene Redzepi.

Noma gaat een pop-up restaurant openen in Australië en ze zijn zich waarschijnlijk aan het oriënteren op lokale ingrediënten.
[ afbeelding ]
Haha tof, leuk om te horen. Het zijn inderdaad die mieren (zelfde regio ook). :)
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
pi_157102249
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied :P. Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
pi_157105049
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 22:37 schreef NoralyZ het volgende:
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied :P. Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
Toque toque aan de Oudegracht, de witte ballons aan de lijnmarkt, brasserie domplein, zeker indien er moeilijk lopenden zijn. Er zijn er zoveel...
pi_157105218
Vrij nieuw vlakbij Vredenburg ligt Luc, heeft een te huren zaaltje.
Vis en meer doet volgens mij lunch op aanvraag en is altijd lekker als je van vis en wijn houdt.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_157106109
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 23:53 schreef mascara-klodder het volgende:
Serieus ik heb een tosti van josti hier om de hoek? :o
Wat een debiele naam zeg :')

Wel superleuk initiatief dit. Net als Brownies en Downies. Ookal zo'n debiele naam.

Het doel heiligt de middelen en vooral naam blijkbaar.
Het doel is volgens mij wel al behoorlijk bereikt: mensen die iets anders zijn tellen ook mee in deze maatschappij.
Het zijn niet allemaal ramenlikkers :P
Op de korte poten naast de Tijd (oude Byblos)

En die staat nog hoog op mijn verlanglijstje, tosti's O+ O+ O+
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_157106930
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 07:14 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Toque toque aan de Oudegracht, de witte ballons aan de lijnmarkt, brasserie domplein, zeker indien er moeilijk lopenden zijn. Er zijn er zoveel...
Sja, ik weet wel dat er veel zijn, maar daarom vroeg ik juist om 'n tip :-). Dankjewel, ik ga eens kijken!
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 07:48 schreef Vanyel het volgende:
Vrij nieuw vlakbij Vredenburg ligt Luc, heeft een te huren zaaltje.
Vis en meer doet volgens mij lunch op aanvraag en is altijd lekker als je van vis en wijn houdt.
Oeh, ziet er goed uit. Wie weet ga ik dat doen. Thanks!
pi_157209806
Ik volg dit topic en de topic van Iwanus met veel plezier dus heb besloten om ook een keer zelf een bijdrage te leveren.

Waar?
Den haag - Momiji Sushi

Wanneer?
29 Oktober, rond een uur of 6-7.

Wat at je?
Een kommetje witte rijst en japanse groente curry. Twee kopjes groene thee gedronken.

Impressie?

Twee plaatjes van google geplukt




Het eten



Goed. Het restaurant zag er schoon uit, er liep genoeg personeel rond en we werden snel aangesproken en kregen een tafel aangewezen. Het oogt wel een beetje donker. We moesten even wachten op het eten (ongeveer 10-15 min) maar dit vind ik juist een pluspunt. De curry was smaakvol, licht pittig en gewoon lekker. Het kommetje witte rijst was wat je van japanse rijst verwacht, zacht en iets plakkerig. De groene thee was lekker, smaakte niet als een kopje pickwick ofzo.

Kosten?
Hangt er vanaf wat je besteld. Ik heb 10e betaald voor de curry en 2.50 voor het kommetje rijst. Groene thee volgens mij 3 euro.

Cijfer?
10
pi_157211217
Altijd goede ervaringen hier met Momiji. Ga ik meestal even heen voor een klein hapje na het winkelen :)

10-15 minuten wachten is toch heel erg netjes? Of had je het nog sneller verwacht? :o
Je zit in een restaurant en niet bij een fastfoodketen ;)
pi_157212364
Tering zeg, tweeënhalve euro voor een kommetje rijst. Hoezo zit dat er niet bij?
pi_157214852
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 21:27 schreef MCH het volgende:
Tering zeg, tweeënhalve euro voor een kommetje rijst. Hoezo zit dat er niet bij?
Als dat dat bolletje rechts op de laatste foto is....
Dat is wel een beetje karig inderdaad. En aan de prijs. Daar krijg je al dat vocht niet mee weg.
En 3 euro voor een theetje. Ze moeten het duidelijk hebben van de randverschijnselen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_157217849
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 21:27 schreef MCH het volgende:
Tering zeg, tweeënhalve euro voor een kommetje rijst. Hoezo zit dat er niet bij?
Staat niet op de foto het kommetje. Die had ik er extra bij besteld.
pi_157217866
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 20:56 schreef mascara-klodder het volgende:
Altijd goede ervaringen hier met Momiji. Ga ik meestal even heen voor een klein hapje na het winkelen :)

10-15 minuten wachten is toch heel erg netjes? Of had je het nog sneller verwacht? :o
Je zit in een restaurant en niet bij een fastfoodketen ;)
Oh nee, ik bedoel dat ik het juist een pluspunt vind om te wachten! Heb ooit bij een sushi restaurant gegeten waar het eten serieus al binnen 1 minuut op tafel stond. Dan weet je al dat het vooraf klaar gemaakt is, uren heeft gelegen of zo de pan in vanuit de vriezer.
pi_157219601
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 01:41 schreef xSuperboo het volgende:

[..]

Oh nee, ik bedoel dat ik het juist een pluspunt vind om te wachten! Heb ooit bij een sushi restaurant gegeten waar het eten serieus al binnen 1 minuut op tafel stond. Dan weet je al dat het vooraf klaar gemaakt is, uren heeft gelegen of zo de pan in vanuit de vriezer.
Ahhh achzo ;)

Ik vind het iig een fijne zaak om even neer te ploffen met je teveel gekochte kleding en schoenen :')

Daarna nog even de Aziatische supermarkt in de Markthof bezoeken en mijn voorraden weer aanvullen en dan als een dooie naar de tram :')
pi_157220272
Als ik er langsloop zit er nooit iemand en het is erg donker, dat nodigt niet zo uit.

Op datzelfde plein zit Kimchi House O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_157223723
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 11:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Als ik er langsloop zit er nooit iemand en het is erg donker, dat nodigt niet zo uit.

Op datzelfde plein zit Kimchi House O+
Het klopt inderdaad dat het best donker binnen is en vrij rustig.

Kimchi house ziet er inderdaad goed uit! Ik eet alleen niet bij all you can eat omdat ik zo snel vol raak dat het eigenlijk zonde van het geld is..na ronde 1 ben ik meestal al propvol en dan vind ik rond de 20 euro wel te duur.
  zondag 15 november 2015 @ 00:21:26 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_157559280
Met een groepje mensen uit CUL wezen eten in Rotterdam bij restaurant Sansan.

CUL / [Meet Rotterdam 14-11] 3 - Bakkerij, markthal, Sansan
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_157668346
Waar?


Watertuin, Schiedam

Wanneer?

4 november j.l.

Wat at je?


Van alles wat. Sushi, sashimi van zalm en tonijn, carpacciorolletjes, wokgerechten, gegratineerde oesters, coquilles, "diamanthaas", etc.
Dit vergezeld door Leffe Blond, Leffe Dubbel en een rood huiswijntje van de tap.

Impressie?





Naast Naaldwijk en Spijkenisse is er sinds deze zomer ook een Watertuin in Schiedam. All you can eat and drink. Buffetrestaurant met voor elck wat wilsch, van pizza en patat tot en met oesters, kreeft en T-bone. Je kiest hoe lang je wilt blijven, rekent af, en gaat dan de buffetten afstruinen. Alles zelf pakken, ook fris, bier, speciaalbier, wijn en (ijs)koffie. Niets wereldschokkends, maar genoeg keuze en variatie. een leuke afwisseling als je graag naar een buffet-, wok- of sushirestaurant gaat. Vlees wordt naar keuze bereid op grillplaat of in de Big Green Egg. Klaar terwijl u wacht. Bediening komt alleen aan tafel om af te ruimen.

Kosten?

Twee uurtjes onbeperkt bunkeren voor 2 volwassenen (waarvan 1 gratis want verjaardag) en 1 koter: EUR 46,90.

Cijfer?

9. Goed verzorgde gerechten, frisse uitstraling van de buffetten, veel keuze qua eten en drinken, en je weet van tevoren wat je kwijt bent.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  vrijdag 27 november 2015 @ 15:45:25 #97
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157861073
Ziet er best aardig uit voor een all you can alles dingetje.

Even een kickje zodat ik 't topic nog terug kan vinden. Ik ga vanavond naar Restaurant l'Atelier. Recensie met foto's volgt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 27 november 2015 @ 15:47:50 #98
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_157861130
Morgen eten bij http://www.davincenzo.nl/ in Haarlem-Noord. Stukkie volgt :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 29 november 2015 @ 10:19:14 #99
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_157895312
Waar? Vincenzo, Haarlem-Noord. Het gedeelte van het Marsmanplein is de laatste jaren flink onderhanden genomen. Het is een mooi winkelcentrum geworden inclusief een paar eettentjes.

Wanneer? 28 oktober

Wat at je? We aten hier in het kader van de AH restaurantactie. Helaas waren veel zakan al vol, dus dit was dus niet per se een eerste keuze :P. Twee driegangenmenu's voor de prijs van één. Het restaurant had een menu samengesteld. Vooraf cannelloni met spinazie en ricotta in tomatensaus. Hoofdmenu keuzes vlees of vis.
Vlees: Saltimbocca a la romana mals kalfsvlees met salie-parmaham, Vis: Roodbaarsfilet
Dessert: Chocoladetaartje met vanilleijs en slagroom

Impressie? Geen foto's maar dat eigenlijk niet de moeite waard.
Cannelloni werd gepresenteerd in een ovenschaaltje. Eetbaar, maar niet heel speciaal.
Het hoofdgerecht was opzich prima. Mals vlees, lekkere aardappeltjes erbij. Alleen de groenten en de excuusrucola (niet aangemaakt) vielen een beetje tegen.
Dessert: Taartje net een tikje te droog. Eetbaar, maar kom dit kan ik beter.

Kosten?
92,50 voor 4 (dus 2 menu's a 32,50 ps). Rest is vino en speciaalbier.

Cijfer? 6. Kijk een onvoldoende kan je het niet geven. Maar het is geen Italiaan om nog eens te gaan eten. Wellicht een keertje voor een pizza, maar niet voor een menu.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Miss SHO zondag 29 november 2015 @ 10:44:12 #100
22592 crew  Ole
pi_157895597
28 oktober?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_157902278
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2015 13:25 schreef robdriessen het volgende:
Waar?

[ afbeelding ]
Watertuin, Schiedam

Wanneer?

4 november j.l.

Wat at je?

[ afbeelding ]
Van alles wat. Sushi, sashimi van zalm en tonijn, carpacciorolletjes, wokgerechten, gegratineerde oesters, coquilles, "diamanthaas", etc.
Dit vergezeld door Leffe Blond, Leffe Dubbel en een rood huiswijntje van de tap.

Impressie?

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Naast Naaldwijk en Spijkenisse is er sinds deze zomer ook een Watertuin in Schiedam. All you can eat and drink. Buffetrestaurant met voor elck wat wilsch, van pizza en patat tot en met oesters, kreeft en T-bone. Je kiest hoe lang je wilt blijven, rekent af, en gaat dan de buffetten afstruinen. Alles zelf pakken, ook fris, bier, speciaalbier, wijn en (ijs)koffie. Niets wereldschokkends, maar genoeg keuze en variatie. een leuke afwisseling als je graag naar een buffet-, wok- of sushirestaurant gaat. Vlees wordt naar keuze bereid op grillplaat of in de Big Green Egg. Klaar terwijl u wacht. Bediening komt alleen aan tafel om af te ruimen.

Kosten?

Twee uurtjes onbeperkt bunkeren voor 2 volwassenen (waarvan 1 gratis want verjaardag) en 1 koter: EUR 46,90.

Cijfer?

9. Goed verzorgde gerechten, frisse uitstraling van de buffetten, veel keuze qua eten en drinken, en je weet van tevoren wat je kwijt bent.
Ziet er inderdaad erg lekker uit, beter dan bij de all you can alles tent waar ik laatst was geweest.

Maar ik vind 2 uur om uit eten te gaan zelf erg weinig, eigenlijk. Ik ben in zo'n tent al heel lang zoet met kiezen wat ik toch eens zal gaan eten.

En alcohol onbeperkt, oh jee dat is bij mij zelden een goed idee :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')