abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_156097401
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .



Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
pi_156101141
Waar?



Wanneer?
Lunch 12 september

Wat at je ?


Een aantal gangen food porn:
Plantjes uit het bos
Bloempjes
Garnalen
Zeeëgel
Zeeduivellever
Zwarte Knoflook met Mieren

Impressie
De ontvangst bij Noma is erg leuk. Iedereen stopt met werken, draait zich naar je toe en zegt je vriendelijk lachend gedag (Hi !). Wij zaten in de private dining room. Om die te bereiken moet je beneden door de keuken, buitenom langs de barbeques en dan de trap op naar boven. Kortom een hele tour langs allemaal vriendelijk groetende mensen. Boven werden we ontvangen door onze gastvrouw Tamara. Van te voren had ik van een aantal gasten de dieetwensen doorgestuurd. Tamara kwam bij iedereen langs om na te gaan of het echt medisch was of gewoon niet lekker. De mensen die een aantal dingen niet lekker vonden werden vriendelijk verzocht 'to go with the flow'. Na een glaasje champagne gedronken te hebben werden we verzocht te gaan zitten en kwamen alle gangen voorbij.

De opbouw van de gangen was erg goed, van besjes en blaadjes naar wat heftigere smaken van schelvislever, beenmerg en zwarte knoflook. Een aantal van ons verlangden toch naar een lap vlees. De combinatie van wijn en spijzen was briljant. Met name de gekoelde sake bij de plantjes en kruiden van de kust was memorabel. Bij een aantal gangen werden we uitgenodigd deze lekker met de vingers op te peuzelen. Niet alle gerechten waren even briljant. Enkele van ons vonden dat over de hele linie genomen er een sterk accent lag op de zuurtjes.

Na afloop van het diner werden we door de sous chef rondgeleid in de keuken en de R&D kitchen. Hier werd ons het concept duidelijker. Er is geen scheidingslijn tussen keuken en bediening. Degene die het gerecht maakt serveert het ook. Er zijn geen aparte stations in de keuken (warm/koud/sauzen/pattiserie). Iedereen is overal bij betrokken. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en creativiteit.

Kosten
Heel heel veel

Cijfer
9

[ Bericht 0% gewijzigd door joris4pinter op 15-09-2015 16:16:12 ]
pi_156101269
OMG je was daar :o
_O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_156106051
Mieren? Als in zespotige beestjes? :)
pi_156106368
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Wanneer?
Lunch 12 september

Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Een aantal gangen food porn:

[knipje]

Kosten
Heel heel veel

Cijfer
9
wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben! :o Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_156106428
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:33 schreef Isegrim het volgende:
Mieren? Als in zespotige beestjes? :)
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
pi_156106496
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben! :o Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
pi_156106497
Dan betaal je een godsvermogen voor een lunch en krijg je te horen dat je je niet moet aanstellen als je iets niet lekker vindt. Da's toch een andere benadering als bij bv De Librije (waar ik volgende week mijn 10-jarig huwelijk ga vieren *O* ) waar je netjes gevraagd wordt naar eetwensen waar ze rekening mee mogen houden.
pi_156106498
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:48 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
Cool. _O_
pi_156107114
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Tof, :)

Vond je het het geld waard?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156107679
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:14 schreef habitue het volgende:

[..]

Tof, :)

Vond je het het geld waard?
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.

Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
pi_156108286
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.

Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
Ik vind het niet zo'n rare vraag hoor. Waarom altijd dat mysterieuze over geld...
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156108494
Wat een belevenis. Maar je geeft een 9 en ik zie je niet heel lyrisch over het eten...?

Grappig zeekomkommer. Die heb ik ooit een vast gehad, net een drol is dat.
pi_156109187
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een belevenis. Maar je geeft een 9 en ik zie je niet heel lyrisch over het eten...?

Grappig zeekomkommer. Die heb ik ooit een vast gehad, net een drol is dat.
Eten ben ik inderdaad niet lyrisch over. Maar het is vooral de belevenis en sfeer die me toch een 9 doen geven. De ontvangst door het personeel, de kennis van de gastvrouw en de rondleiding achteraf maken dat het wel heel bijzonder was.
pi_156109388
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel

lijken niet eens op elkaar :)
pi_156109691
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel

lijken niet eens op elkaar :)
Ah, vandaar dat het niet op de drol lijkt die ik ooit heb vastgehouden.
pi_156110433
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel

lijken niet eens op elkaar :)
Bedankt voor de correctie.
pi_156110781
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:

Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.

Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.

Maar leuk Joris dat je het bezocht hebt om het toch te ervaren. Neem je mee voor later als je nog eens wilt mijmeren over waar je zoal apart hebt gegeten in je leven.

Ik ga i.i.g. volgende maand 2 restaurants, uit de Top 20 van de beste restaurants ter wereld, uitproberen. Kijken of het allemaal lukt in die korte periode. En om een sluier op te lichten: Eentje is zelfs een goede vriend van een bekende reizende tv kok die de meeste CUL liefhebbers leuk vinden vanwege de manier hoe hij al zijn culinaire tripjes overbrengt. O-) Rara...

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 15-09-2015 16:38:16 ]
pi_156110880
Zit Osteria Francescana erbij? Daar wil ik zo graag heen! O+
pi_156116072
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef Coelho het volgende:
Dan betaal je een godsvermogen voor een lunch en krijg je te horen dat je je niet moet aanstellen als je iets niet lekker vindt.
tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.
pi_156116175
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 19:13 schreef Prego het volgende:

[..]

tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.
Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:29:58 #23
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_156119775
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 19:16 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.
'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminste :P. Ik kan me prima voorstellen dat iets wat je niet lekker vindt verwerkt in een gerecht toch prima smaakt. Of als het anders bereidt wordt, als mensen zeggen dat ze niet van garnalen houden bedoelen ze vaak vooral de 'structuur' en hebben ze geen problemen met kroepoek ;).
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:35:39 #24
256666 leeell
I know you're lonely
pi_156120070
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:29 schreef Iwanius het volgende:

[..]

En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.

Maar leuk Joris dat je het bezocht hebt om het toch te ervaren. Neem je mee voor later als je nog eens wilt mijmeren over waar je zoal apart hebt gegeten in je leven.

Ik ga i.i.g. volgende maand 2 restaurants, uit de Top 20 van de beste restaurants ter wereld, uitproberen. Kijken of het allemaal lukt in die korte periode. En om een sluier op te lichten: Eentje is zelfs een goede vriend van een bekende reizende tv kok die de meeste CUL liefhebbers leuk vinden vanwege de manier hoe hij al zijn culinaire tripjes overbrengt. O-) Rara...
Ferran Adria vriend van Bourdain?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:42:53 #25
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156120473
Bourdain, afragmateriaal dat man :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:48:43 #26
256666 leeell
I know you're lonely
pi_156120797
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:42 schreef Molo het volgende:
Bourdain, afragmateriaal dat man :9
De enige hit op google voor afragmateriaal is een andere reactie van jou :')

Maar hij is wel geniaal ja (nohomo)
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_156120880
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:42 schreef Molo het volgende:
Bourdain, afragmateriaal dat man :9
QFT. :9~
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:52:26 #28
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156120984
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:48 schreef leeell het volgende:

[..]

De enige hit op google voor afragmateriaal is een andere reactie van jou :')

Maar hij is wel geniaal ja (nohomo)
:@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156121098
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:29 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminste :P. Ik kan me prima voorstellen dat iets wat je niet lekker vindt verwerkt in een gerecht toch prima smaakt. Of als het anders bereidt wordt, als mensen zeggen dat ze niet van garnalen houden bedoelen ze vaak vooral de 'structuur' en hebben ze geen problemen met kroepoek ;).
dit dus
  dinsdag 15 september 2015 @ 21:58:50 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156124858
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:
Zit Osteria Francescana erbij? Daar wil ik zo graag heen! O+
Ik wil ook nog eens een keer daar naartoe.

/nog even doorsparen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156127267
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Bazenclub _O_
  Official ESF Kreviewer woensdag 16 september 2015 @ 09:43:48 #32
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_156134689
Waar: Pizzeria Toscana in Enschede
Wanneer: Gisteren
Met wie: 3 vrienden
Waarom: Omdat 1 van deze vrienden hier gereserveerd had.
Foto's: nee

Naast de bibliotheek gelegen pizzeria. Had em al wel eens gezien, maar trok me nooit zo. Nu geweest omdat vriend er enthousiast over was.

Als voorgerecht carpaccio met rucola sla en die was extreem bitter (en dus oud). Personeel deed plichtmatig hun werk, maakten een paar fouten. Pizza quatro formaggi was matig; van de beloofde 4 kazen zaten er 3 op en veel te weinig. Die van 1 van mijn vrienden was behoorlijk zwartgeblakerd verbrand. Prijzen zijn gemiddeld (8,50 euro voorgerecht, 11 euro pizza), maar voor die kwaliteit veel te hoog.

Sfeer is mwah. Zeker geen restaurant om nog eens te bezoeken.
pi_156171321
quote:
14s.gif Op woensdag 16 september 2015 09:43 schreef Kreator het volgende:
Waar: Pizzeria Toscana in Enschede
Wanneer: Gisteren
Met wie: 3 vrienden
Waarom: Omdat 1 van deze vrienden hier gereserveerd had.
Foto's: nee

Naast de bibliotheek gelegen pizzeria. Had em al wel eens gezien, maar trok me nooit zo. Nu geweest omdat vriend er enthousiast over was.

Als voorgerecht carpaccio met rucola sla en die was extreem bitter (en dus oud). Personeel deed plichtmatig hun werk, maakten een paar fouten. Pizza quatro formaggi was matig; van de beloofde 4 kazen zaten er 3 op en veel te weinig. Die van 1 van mijn vrienden was behoorlijk zwartgeblakerd verbrand. Prijzen zijn gemiddeld (8,50 euro voorgerecht, 11 euro pizza), maar voor die kwaliteit veel te hoog.

Sfeer is mwah. Zeker geen restaurant om nog eens te bezoeken.
Extreem bittere rucola. Maar was die rucola dan ook taai? Want Italiaanse rucola kan ook heel pittig bitter zijn.
  Official ESF Kreviewer donderdag 17 september 2015 @ 15:25:56 #34
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_156171432
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 15:21 schreef Tarbot het volgende:

[..]

Extreem bittere rucola. Maar was die rucola dan ook taai? Want Italiaanse rucola kan ook heel pittig bitter zijn.
Je kon zien en proeven dat dit oud was. Had er maar een klein beetje van en heb de rest eraf geschoven.
pi_156171438
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Wanneer?
Lunch 12 september

Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Een aantal gangen food porn:
[ afbeelding ]Plantjes uit het bos
[ afbeelding ]Bloempjes
[ afbeelding ]Garnalen
[ afbeelding ]Zeeëgel
[ afbeelding ]Zeeduivellever
[ afbeelding ]Zwarte Knoflook met Mieren

Impressie
De ontvangst bij Noma is erg leuk. Iedereen stopt met werken, draait zich naar je toe en zegt je vriendelijk lachend gedag (Hi !). Wij zaten in de private dining room. Om die te bereiken moet je beneden door de keuken, buitenom langs de barbeques en dan de trap op naar boven. Kortom een hele tour langs allemaal vriendelijk groetende mensen. Boven werden we ontvangen door onze gastvrouw Tamara. Van te voren had ik van een aantal gasten de dieetwensen doorgestuurd. Tamara kwam bij iedereen langs om na te gaan of het echt medisch was of gewoon niet lekker. De mensen die een aantal dingen niet lekker vonden werden vriendelijk verzocht 'to go with the flow'. Na een glaasje champagne gedronken te hebben werden we verzocht te gaan zitten en kwamen alle gangen voorbij.

De opbouw van de gangen was erg goed, van besjes en blaadjes naar wat heftigere smaken van schelvislever, beenmerg en zwarte knoflook. Een aantal van ons verlangden toch naar een lap vlees. De combinatie van wijn en spijzen was briljant. Met name de gekoelde sake bij de plantjes en kruiden van de kust was memorabel. Bij een aantal gangen werden we uitgenodigd deze lekker met de vingers op te peuzelen. Niet alle gerechten waren even briljant. Enkele van ons vonden dat over de hele linie genomen er een sterk accent lag op de zuurtjes.

Na afloop van het diner werden we door de sous chef rondgeleid in de keuken en de R&D kitchen. Hier werd ons het concept duidelijker. Er is geen scheidingslijn tussen keuken en bediening. Degene die het gerecht maakt serveert het ook. Er zijn geen aparte stations in de keuken (warm/koud/sauzen/pattiserie). Iedereen is overal bij betrokken. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en creativiteit.

Kosten
Heel heel veel

Cijfer
9
Erg tof! Lijkt me een geslaagd idee voor dit soort gelegenheden 25jaar jaarclub etc.
pi_156171775
quote:
11s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:35 schreef leeell het volgende:

[..]

Ferran Adria vriend van Bourdain?
Mijn bucketlist als ik die zou hebben: 1. Ferran Adria--> Kookt voor me in wat ooit El Bully was. 2. Osteria Francescana 3. zuipen & eten met Bourdain in een erg vage locatie
pi_156171947
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 15:40 schreef mytec het volgende:
zuipen & eten met Bourdain in een erg vage locatie
_O_
Lijkt me ook geweldig. Zo ongeveer het eerste wat hij vraagt: " And what do we drink with that?" _O-
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156474177
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 21:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik wil ook nog eens een keer daar naartoe.

/nog even doorsparen.
Is niet zo duur. Spaanse prijs valt mee. Relatief dan.
  dinsdag 29 september 2015 @ 15:46:20 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156474347
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 15:39 schreef Godtje het volgende:

Is niet zo duur. Spaanse prijs valt mee. Relatief dan.
Ware het niet dat die tent in Modena, Italië zit. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156474418
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 15:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Ware het niet dat die tent in Modena, Italië zit. ;)
Gelijk heb je. Was even in de war. Wij zaten te twijfelen tussen moma, osteria, en El Celler
De spaanse en Italiaanse hebben zelfde prijsstelling min of meer. Zuid Europees de prijs
Voor ons is het Spanje geworden.
pi_156475421
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 15:50 schreef Godtje het volgende:

[..]

Gelijk heb je. Was even in de war. Wij zaten te twijfelen tussen moma, osteria, en El Celler
De spaanse en Italiaanse hebben zelfde prijsstelling min of meer. Zuid Europees de prijs
Voor ons is het Spanje geworden.
Dat niet alleen El Celler zit in Girona en dat is echt een toffe stad (zelf gewoond). Zit ook een tent dat geen super de luxe is maar gewoon gezellig: http://www.eldoll.cat/ Ze hebben er biertaps bij de tafel met veel soorten tapas. Fastfood keten met broodjes met Iberico Gla Bellotta ook om echt een keer te proeven http://www.viena.es/. En een goed uitgaansleven met enorme cocktails/drankjes.

Hoe lang van te voren heb je trouwens geboekt? zag dat er geen enkele plek is in 11 maanden en enkele maand dus 1 maand aan plekken bijkomen.
pi_156496314
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
gaaf verhaal
Wat tof dat je daar at zeg, en wat goed ook dat je ons een verslagje gunt dat wat verder gaat dan alleen 'oohs' en 'aaahs'. Top! ^O^

Die ontvangst klinkt wel hilarisch zeg! :D En wat is het lekkerste dat je er gegeten hebt?
Let me see you stripped down to the bone
pi_156498433
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 13:32 schreef minilot het volgende:

[..]
En wat is het lekkerste dat je er gegeten hebt?
De toast met krullen zeeduivellever. Dat was echt even ogen dicht en genieten.

De ontvangst was heel leuk. Vanaf de binnenkomst had ik een smile van oor tot oor op mijn gezicht gebeiteld.
pi_156567123
Waar? Het mooie Amsterdam, restaurant de Spelt


Ik had hier al een keer eerder gegeten een aantal jaar terug, toen was ik erg onder de indruk
Wanneer?
Vorig weekend
Wat at je?
We begonnen met oesters en bubbels.

Amuse: krieltje en kaaschip

St Jabob-Komkommer-oestermayo-sakura-zure room

Kalf tong en staart

Pompoen, miso, sesam

Aansluitend nog een kaasplankje gegeten.
Impressie?
Leuk knus restaurantje met open keuken en een uitstekende attente bediening. Het eten tot het hoofdgerecht was echt heerlijk. Die st jacobschelp was echt. :9~ .
Het hoofdgerecht was alleen echt een teleurstelling. Die opmaak :X , was ook bijna geen staart te vinden in die stapel met vlees. Het smaakte verder wel ok at best, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het toetje met pompoen was dan wel weer erg geslaagd.
Al met al heel lekker gegeten, maar jammer van het hoofdgerecht. Wijnen waren lekker.

Kosten?
3 gangen keuzemenu voor 35 euro, daar komt dan nog de wijn, oesters en klaasplank bovenop. Erg goede prijs/kwaliteit.
Cijfer?
Ze waren hard op weg naar een 9, maar door het hoofdgerecht een 8.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156588536
Wanneer? Gisteren, 3 oktober
Waar? Happy happy joy joy, Amsterdam
Waarom? We waren al in de buurt en wilden iets snels Aziatisch voor we weer door moesten naar een verjaardag. Het zag er van buiten prima uit voor wat we wilden.

Wat is er genuttigd? Gestoomde dumplings met varkensvlees, loempiaatjes vooraf en daarna een curry met garnalen en een massaman curry met rundvlees en aardappel. We hadden allebei een kokosdrankje (dag ervoor veel teveel gedronken, even een drooglegging nodig :@ )

Hoe was het? Van buiten ziet het eruit als een standaard aziaat waar je prima kan eten. Bij entree wordt je meteen opgevangen (wij door een hippe dame met een vreselijk strakke leren broek), daarbij waren we verbaasd dat we snel moesten eten omdat het alweer vol was (toch niet zo standaard?), maar goed, snel een hapje was ook het plan. Aan tafel kwam al snel onze gastheer het concept uitleggen en we konden al snel eten bestellen. Julius Jaspers zat met zijn gezin vooraan in het restaurant en dat deed ons bedenken dat het zijn toko was. Het eten was lekker op smaak en goede sausjes erbij, prima porties (op de kaart ook uitleg over portiegrootte) helaas was de massaman curry minder pittig dan ik gewend was/gehoopt had. De rekening kwam vrij snel nadat wij erom vroegen, hij kwam uit op ¤43, wat aan de dure kant was voor een snelle hap, maar gezien de goede service is de hogere prijsstelling wel te begrijpen.

De inrichting is vrij druk, overal posters van verschillende Aziatische origines en het plafond is versierd met rode parapluutjes. Het publiek is redelijk hip, zoals te verwachten in die buurt.

Als ik weer in de buurt ben zou ik er best nog eens heen gaan.
Cijfer 7,5

[ Bericht 0% gewijzigd door MevrouwPuff op 04-10-2015 12:00:20 ]
pi_156589054
Ik zou een plaatsnaam bij de recensies best handig vinden om te ontdekken of ik ergens snel toevallig iin de buurt zal zijn.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_156589068
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 11:58 schreef Vanyel het volgende:
Ik zou een plaatsnaam bij de recensies best handig vinden om te ontdekken of ik ergens snel toevallig iin de buurt zal zijn.
Je hebt helemaal gelijk!
pi_156589099
Thanks ^O^
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_157018187
De vegetarische snackbar tegenover station Hollands Spoor.

Erg leuk idee; uitvoering laat ernstig te wensen over. Een bleke, te kort gefrituurde lupinekroket die dreef in het vet en patat die juist te lang gefrituurd was. Niet lekker. De vegetarische frikadel was weinig mis mee.

Zonde van de calorieën. -O- #spijt
pi_157019211
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 15:36 schreef Isegrim het volgende:
De vegetarische snackbar tegenover station Hollands Spoor.

Erg leuk idee; uitvoering laat ernstig te wensen over. Een bleke, te kort gefrituurde lupinekroket die dreef in het vet en patat die juist te lang gefrituurd was. Niet lekker. De vegetarische frikadel was weinig mis mee.

Zonde van de calorieën. -O- #spijt
*Schrapt vegetarische snackbar van to-do lijstje* Danku :Y
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_157020132
Oh, daar ben ik al een paar keer geweest en ik vind het meeste echt lekker. Hun broodje karma is echt lekker pitttig, en met veel lekkere veelzijdige salade. De kapsalon is ook heerlijk. De kroketjes zijn wat saai, die neem ik daar idd niet.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')