Ziet er inderdaad erg lekker uit, beter dan bij de all you can alles tent waar ik laatst was geweest.quote:Op donderdag 19 november 2015 13:25 schreef robdriessen het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
Watertuin, Schiedam
Wanneer?
4 november j.l.
Wat at je?
[ afbeelding ]
Van alles wat. Sushi, sashimi van zalm en tonijn, carpacciorolletjes, wokgerechten, gegratineerde oesters, coquilles, "diamanthaas", etc.
Dit vergezeld door Leffe Blond, Leffe Dubbel en een rood huiswijntje van de tap.
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Naast Naaldwijk en Spijkenisse is er sinds deze zomer ook een Watertuin in Schiedam. All you can eat and drink. Buffetrestaurant met voor elck wat wilsch, van pizza en patat tot en met oesters, kreeft en T-bone. Je kiest hoe lang je wilt blijven, rekent af, en gaat dan de buffetten afstruinen. Alles zelf pakken, ook fris, bier, speciaalbier, wijn en (ijs)koffie. Niets wereldschokkends, maar genoeg keuze en variatie. een leuke afwisseling als je graag naar een buffet-, wok- of sushirestaurant gaat. Vlees wordt naar keuze bereid op grillplaat of in de Big Green Egg. Klaar terwijl u wacht. Bediening komt alleen aan tafel om af te ruimen.
Kosten?
Twee uurtjes onbeperkt bunkeren voor 2 volwassenen (waarvan 1 gratis want verjaardag) en 1 koter: EUR 46,90.
Cijfer?
9. Goed verzorgde gerechten, frisse uitstraling van de buffetten, veel keuze qua eten en drinken, en je weet van tevoren wat je kwijt bent.
Waar oktober staat moet je november lezen.quote:
quote:Op zondag 29 november 2015 22:18 schreef borisz het volgende:
[..]
Waar oktober staat moet je november lezen.
Stop de tijd. Geen jokers.
Cocktail workshop bij Behind Bars! Vraag naar Marcel of Daniel en zeg dat Luuk (uit Curacao) je heeft gestuurdquote:Op zondag 25 oktober 2015 22:37 schreef NoralyZ het volgende:
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied. Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
quote:Op zondag 29 november 2015 22:18 schreef borisz het volgende:
[..]
Waar oktober staat moet je november lezen.
Stop de tijd. Geen jokers.
Bijna goed, maar je wordt Per seconde wijzer.quote:
Doe je dit nou expres?quote:Op maandag 30 november 2015 09:22 schreef MutedFaith het volgende:
Het eten was ook puik. Er zat echt helemaal niets tussen waarvan ik niet met plezier nog een 2e portie 'uitgevraagd' had. Goede smaken en combinaties, goed bereidt.
Kosten? ¤160 de man.
Cijfer? Dikke 9.
Dat heb ik al een jaar of 10 bij de Griek. En elk jaar toch er weer een keer intrappen gewoonweg omdat ik zin heb in een bord vol gekruid vleesch met tzaziki.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm
Wanneer?
Van de week een keer
[ link | afbeelding ]
Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.
Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.
Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.
Cijfer?
5
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Ik zou zweren dat destijds, toen in Arnhem woonde die Griek mooi gegaard vlees serveerde.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:35 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat heb ik al een jaar of 10 bij de Griek. En elk jaar toch er weer een keer intrappen gewoonweg omdat ik zin heb in een bord vol gekruid vleesch met tzaziki.
Griekenland zelf is het stukken beter te doen! Paar jaar terug op Karpathos heerlijk lamsvlees van de spit gegeten, goed sappig en niet droog. Ook de Griekse mezes (tapas) zijn heerlijk en zijn veelzijdig. Veel Griekse tenten in Nederland lijken echter eerder op kebabszaken..quote:Op zondag 6 december 2015 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.
Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
Inderdaad. Een aanfluiting.quote:Op zondag 6 december 2015 15:54 schreef mytec het volgende:
Veel Griekse tenten in Nederland lijken echter eerder op kebabszaken..
Ziet er wel goed uit allemaal.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm
Wanneer?
Van de week een keer
[ link | afbeelding ]
Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.
Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.
Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.
Cijfer?
5
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Ik ken Griekse restaurants in en buiten Nederland waar het heel anders geserveerd wordt, dus niet met je eensquote:Op zondag 6 december 2015 17:17 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ziet er wel goed uit allemaal.
Grieks is natuurlijk een beetje boers eten. En daar voldoet het aan zo te zien.
Je bent zoiets w.s. ontgroeid.
Had ook niet anders verwacht hoor.quote:
Met dezelfde ingredienten en meer vakmanschap kun je veel lekkerder eten op tafel zetten.quote:Op zondag 6 december 2015 17:24 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Had ook niet anders verwacht hoor.
Maar met z'n 2en inclusief ongeveer 4 glazen wijn voor 85 euro. De lat dient dan niet zo hoog te liggen als je bedenkt wat ze daar allemaal voor moeten doen. Winstmarge van 10 procent ofzo... Alweer 8 euro 50 verdiend.
Vakmannen zijn duur natuurlijk.quote:Op zondag 6 december 2015 17:28 schreef habitue het volgende:
[..]
Met dezelfde ingredienten en meer vakmanschap kun je veel lekkerder eten op tafel zetten.
Ik ben geen kok, maar weet wel hoe je vlees moet garen. Is gewoon onkunde.quote:
Schrijf een brief naar de krant.quote:Op zondag 6 december 2015 17:31 schreef habitue het volgende:
[..]
Ik ben geen kok, maar weet wel hoe je vlees moet garen. Is gewoon onkunde.
Al jaren geen Grieks meer gegeten want hou niet zo van alleen maar hompen vlees. Maar kan me herinneren dat ik de laatste keer ossenhaas had besteld en kreeg 2 stukken heerlijk mals en medium.quote:Op zondag 6 december 2015 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.
Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
We willen topvoedsel en ervaring voor beschamend lage prijzen.quote:
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.quote:
Gebruikte ingrediënten hoeven niet per se duur te zijn en grillen is niet moeilijk.quote:Op zondag 6 december 2015 17:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
Nogmaal een steak goed bakken kost niks extra's en is makkeljk te leren. Is nog goedkoper ook qua energie en tijd.quote:Op zondag 6 december 2015 17:40 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
We willen topvoedsel en ervaring voor beschamend lage prijzen.
Als je daar over nadenkt kan dat niet natuurlijk.
Zoals ik al beweerde maken ze misschien 8 euro 50 winst op zoiets.
Daar moet je een bedrijf met personeel draaiende van houden...
Die hebben andere bijverdiensten.quote:
Maar dat was hier dus duidelijk niet het geval.quote:Op zondag 6 december 2015 17:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
http://www.grieksrestaurantpatmos.nl/quote:Op zondag 6 december 2015 18:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar dat was hier dus duidelijk niet het geval.
Dat zijn uw woorden.quote:
Voor u altijd graag gedaan.quote:Op zondag 6 december 2015 18:45 schreef RobinOok het volgende:
Griek, Wormerveer, nou, bedankt voor de tip.
Het is sowieso verstandig om de mixed grill over te slaan. Het is namelijk heel moeilijk om de garing van alle stukken goed te krijgen, daarvoor moet je het vlees goed kennen en heel goed kunnen snijden. Vervolgens zijn het dan de budgetrestaurants die het aldoor aanbieden, en die leggen de lat bij allemaal warm en gaar.quote:Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?quote:Op maandag 7 december 2015 11:10 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is sowieso verstandig om de mixed grill over te slaan.
Voor een mixed grill kan je beter naar een balkan/kroaat, die gebruiken vetter vleesquote:Op maandag 7 december 2015 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
Geen idee, ik ga eigenlijk nooit naar een Griek. Misschien is dat een idee? Niks tegen Grieken verder maar als je die keuken je niet veel meer te bieden heeft dan een missed grill dan zou ik een restaurant van een andere etniciteit opzoeken. Want wanneer heb je voor het laatst een goede mixed grill gegeten, en hoeveel slechte staan daar tegenover?quote:Op maandag 7 december 2015 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
Ooit eens moussaka besteld in een HollandsGrieks restaurant. Dat kwam duidelijk uit de diepvries en was voor mij ontdooid en opgewarmd. Dus, dat ook nooit weerquote:Op maandag 7 december 2015 19:02 schreef golfer het volgende:
Er is ook weinig Grieks aan een mixed-grill. Dat is toeristenvoer, net zoals de gyros.
Souvlaki, dolmadakia, mousaka, tzaziki, stifado en baklava zijn Griekse gerechten.
In Griekenland zelf vind je in de niet toeristische restaurants nergens mixed grill op het menu.
Ik hoorde pietverdriet pas een keer enthousiast over een restaurant in emmerich, maar ja dan moet je ook wel net in de buurt wonen.quote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki![]()
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Geen idee of alles hier authentiek Grieks is. Maar hierover heb ik wel goede verhalen gehoordquote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki![]()
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Dat zijn nou precies van die dingen die ik echt helemaal nooit zou bestellen.quote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki![]()
Eerste helft is compleet onzin. Gegrild vlees is net zo Grieks als moussaka en de pasta gerechten. Alleen gyros is Engels. Maar met tzatziki vindt ik alles Grieks.quote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki![]()
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Haha nee! Hopelijk waait deze stijl binnenkort over naar Nederland.quote:Op woensdag 9 december 2015 17:23 schreef PluisigNijntje het volgende:
Klinkt heel goed! Jammer dat het niet echt in de buurt ligt
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001quote:Op woensdag 9 december 2015 17:40 schreef Fancyschmancy het volgende:
[..]
Haha nee! Hopelijk waait deze stijl binnenkort over naar Nederland.
Oh ja daar heb ik wel eens gegeten! Ook heel lekker! Wat ik hier alleen zo fijn aan vond, is dat er heel veel gebruik van exotische specerijen + pepers werd gemaakt.quote:Op woensdag 9 december 2015 17:42 schreef Godtje het volgende:
[..]
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001
http://www.restaurantdekas.nl/
Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.quote:Op woensdag 9 december 2015 22:42 schreef MissLuna het volgende:
Allereerst excuses voor de crappy telefoonfoto's..
Waar?
[knip]
Ziet er beter uit dan mijn laatste kaasplankjequote:Op vrijdag 11 december 2015 21:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Geef mij dat kaasplankje alsjeblieft![]()
Doen! Voor mij is het ook aan te rijden, dus dit is zeker een blijvertje.quote:Op woensdag 9 december 2015 23:47 schreef Isabeau het volgende:
Het ziet er inderdaad geweldig uit! En op zwemafstand van mijn vriendin(haar huis staat op de eerste foto)
Maar eh, magnolia is toch hartstikke giftigWat zit daar dan in, van de magnolia
Zal me niet meer excuseren.quote:Op woensdag 9 december 2015 23:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.
Leuk dat het je zo gesmaakt heeft en ik had toen ik er was in september jl.ook geen slechte ervaring mee op eet-gebied..
Wel jammer dat ze niet je een behoorlijk kwaliteitsglaasje vooraf gaven als starter
Leuk verslag, maar je foto's doen het hier nietquote:Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?
Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.
Wanneer?
11-12-2015
Wat at je?
Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.
Impressie?
Percebes:
[ afbeelding ]
Had het al een aantal keer gezien en vond het een bijzondere ervaring. Had maar 80 gram maar was er toch zeker een kwartier zoet mee. Er zit relatief veel vlees in en de smaak was goed en toch wel weer anders dan van ander seafood dat ik op heb.
Tussengerechtje, beetje vage foto. Niet veel bijzonders maar was wel lekker, vooral het pasteitje.
[ afbeelding ]
Varkensvlees:
[ afbeelding ]
Was top en niet te vergelijken met normaal 'wit' varken. Veel voller in smaak en vetter. In combinatie met de lekkere wedges en huisgemaakte knoflook/ peterselie mayo een topper!
Koffie met lemon- merengue taart:
[ afbeelding ]
Kosten?
Kosten van puur het eten: 5,40 voor de percebes, 3,00 voor de tussendoortjes, 11,00 voor de porco en 2,80 voor de taart. Maakt 22,20 in totaal voor het eten.
Biertje van 1,50, rode wijn van 2,50 en dubbele espresso van 1,40 maakt ¤27,60 in totaal.
Cijfer?
9/10.
Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Weinig mensen die privé first class reizen volgens mij hoorquote:Op zaterdag 12 december 2015 06:17 schreef Iwanius het volgende:
Kijk kijk...een high roller....
Mooi man dat je First class reist! Welke Dom Perignon schonk men aan boord? 2004? En waar gaat/ging de reis heen? ( oh en ook leuk je post daarboven van CH Airlines) Company expenses of gewoon prive?
Zou het moeten doen nuquote:Op zaterdag 12 december 2015 06:21 schreef Molo het volgende:
[..]
Leuk verslag, maar je foto's doen het hier niet
Ziet er heerlijk uitquote:
Ook niet verkeerd voor vliegtuig voerquote:Op zaterdag 12 december 2015 08:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat tof om een keer t first class menu te zien![]()
Zo ziet het er in een A380 Emirates uit als je niet first class vliegt![]()
[ afbeelding ]
Ziet er zeker goed uit! Ik vind markthallen altijd leuk qua sfeer, en ook om te eten. Iberico varken is altijd om te smullenquote:Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
[
Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Leuk om hier eens over te lezen. Ze hadden het hier laatst over bij 3opreis toen ze in Galicie waren. Ben daar ook geweest afgelopen zomer maar helaas toen niet gezien.quote:Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?
Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.
Wanneer?
11-12-2015
Wat at je?
Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.
Impressie?
Percebes:
Er is een verschil tussen chaotisch en slordig, en het is niet jamie's italian of home cooking, fifteen zijn normaal zijn "nette" restaurants. Dit is slordig / niet aantrekkelijk.quote:
Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.quote:
Een restaurant om te huilenquote:Op dinsdag 15 december 2015 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ilja Gort is ook ergens wezen eten
http://www.slurp.nu/81/index.html
Was niet blij
Eerste klas Emirates is werkelijk erg goed, ben er mee naar Auckland gevlogen. Genietenquote:Op zaterdag 12 december 2015 04:36 schreef highender het volgende:
Emirates (A380)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |