abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_157902278
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2015 13:25 schreef robdriessen het volgende:
Waar?

[ afbeelding ]
Watertuin, Schiedam

Wanneer?

4 november j.l.

Wat at je?

[ afbeelding ]
Van alles wat. Sushi, sashimi van zalm en tonijn, carpacciorolletjes, wokgerechten, gegratineerde oesters, coquilles, "diamanthaas", etc.
Dit vergezeld door Leffe Blond, Leffe Dubbel en een rood huiswijntje van de tap.

Impressie?

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Naast Naaldwijk en Spijkenisse is er sinds deze zomer ook een Watertuin in Schiedam. All you can eat and drink. Buffetrestaurant met voor elck wat wilsch, van pizza en patat tot en met oesters, kreeft en T-bone. Je kiest hoe lang je wilt blijven, rekent af, en gaat dan de buffetten afstruinen. Alles zelf pakken, ook fris, bier, speciaalbier, wijn en (ijs)koffie. Niets wereldschokkends, maar genoeg keuze en variatie. een leuke afwisseling als je graag naar een buffet-, wok- of sushirestaurant gaat. Vlees wordt naar keuze bereid op grillplaat of in de Big Green Egg. Klaar terwijl u wacht. Bediening komt alleen aan tafel om af te ruimen.

Kosten?

Twee uurtjes onbeperkt bunkeren voor 2 volwassenen (waarvan 1 gratis want verjaardag) en 1 koter: EUR 46,90.

Cijfer?

9. Goed verzorgde gerechten, frisse uitstraling van de buffetten, veel keuze qua eten en drinken, en je weet van tevoren wat je kwijt bent.
Ziet er inderdaad erg lekker uit, beter dan bij de all you can alles tent waar ik laatst was geweest.

Maar ik vind 2 uur om uit eten te gaan zelf erg weinig, eigenlijk. Ik ben in zo'n tent al heel lang zoet met kiezen wat ik toch eens zal gaan eten.

En alcohol onbeperkt, oh jee dat is bij mij zelden een goed idee :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator / Redactie Sport zondag 29 november 2015 @ 22:18:44 #102
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_157911419
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 10:44 schreef Ole het volgende:
28 oktober?
Waar oktober staat moet je november lezen.

Stop de tijd. Geen jokers.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Miss SHO zondag 29 november 2015 @ 22:20:46 #103
22592 crew  Ole
pi_157911482
quote:
6s.gif Op zondag 29 november 2015 22:18 schreef borisz het volgende:

[..]

Waar oktober staat moet je november lezen.

Stop de tijd. Geen jokers.
:D
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 29 november 2015 @ 23:07:52 #104
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_157912929
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 22:37 schreef NoralyZ het volgende:
Heeft iemand 'n goeie suggestie voor een lunchrestaurant o.i.d. in Utrecht? Ik heb binnenkort m'n diploma-uitreiking en wil graag met m'n ouders en co erna even wat doen. Feestelijke dingen als wijnproeverijen, luxe 3-gangenlunches of huiselijke taartfestijnen, sta voor alles open. Heb gewoon geen idee wat er daar te doen is op culinair gebied :P. Belangrijk wel: ergens op een doordeweekse middag, niet al te laat. Vandaar 'lunchrestaurant'..
Cocktail workshop bij Behind Bars! Vraag naar Marcel of Daniel en zeg dat Luuk (uit Curacao) je heeft gestuurd :)
pi_157914238
quote:
6s.gif Op zondag 29 november 2015 22:18 schreef borisz het volgende:

[..]

Waar oktober staat moet je november lezen.

Stop de tijd. Geen jokers.
_O-
Was het alweer 2 voor 12? :P
  maandag 30 november 2015 @ 01:01:51 #106
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_157914619
quote:
10s.gif Op maandag 30 november 2015 00:24 schreef mascara-klodder het volgende:

_O-
Was het alweer 2 voor 12? :P
Bijna goed, maar je wordt Per seconde wijzer. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_157914638
Waar? De Haringkoning (Den Haag)
Wanneer? 29 november
Wat at je? 2 mexicano's _O_
Impressie? Tja, wat moet ik erover zeggen? Elke Hagenees/Hagenaar kent de Haringkoning
Kosten? 4 hele euro's
Cijfer? 8 omdat het kan
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  maandag 30 november 2015 @ 09:22:12 #108
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157916146
Waar? L'Atelier in Gulpen
Wanneer? Afgelopen vrijdag (27 november)
[Wat at je? Bij L'Atelier hebben ze twee menu's, beide te serveren in 4, 5, 6 of 7 gangen. Wij besloten voor het 6 gangen menu "l'Atelier" te gaan, met bijpassende wijnen.

Het menu werd vooraf gegaan door een mousserende wijn met kweepeersiroop, met daarbij een viertal amuses:
- Gelei van rode biet, met een mousse van gerookte makreel
- Krokantje met geitenkaas en ras-el-hanout
- mini-tosti met limburgse grottenkaas en -ham
- bonbon van weetiknietmeer

Voor het voogerecht volgende daarna nog twee amuses:
- Oester met appelijs
- Gepocheerd kwartelei met eendelever

Het voorgerecht bestond uit een rilette van fazant, met daarbij ganzeleverpate, kweepeerijs en zure uitjes.

Bij het tussengerecht werd ons de keuze gegeven voor snoekbaars of kabeljauw. De hele tafel ging voor de snoekbaars. Deze was op de huid gebakken, en werd met een stukje paksoi, creme van zwarte knoflook en een saus van citroengras en kaffirblad geserveerd.

Het tweede tussengerecht was een ballotine van patrijs, met een stukje bloedworst, een hoopje zuurkool, stukjes appel en een saus van calvados.

Als hoofdgerecht kregen we wild zwijn. Opgediend met wat spelt, gesmoorde spitkool, rode wijnsaus en een sabayon met knoflook.

De drie belgische kazen (een zachte, een harde en een blauwschimmel) werden vergezeld door een brioche, een speltbroodje, rozijntjes, stroop en verse honing.

Het menu werd afgesloten met gemberijs, cheesecake, gebakken mango, schilfers witte chocolade en een vanille saus.

En daarna natuurlijk nog met een dubbele espresso, een grappa en de nodige friandises

Impressie? Absoluut een van de betere restaurants waar ik gegeten heb. Kan zich op elk vlak prima meten met menig ster-restaurant. De bediening wa suiterst vriendelijk, maar niet zo erg dat 't nep werd/leek, en totaal niet 'stijf' ofzo. Uitleg van gerechten en wijnen was prima in orde. Alleen het afruimen kon wat beter, er hebben twee glazen van 't aperitief zo ongeveer tot 't 2e tussengerecht leeg op tafel gestaan.

Het eten was ook puik. Er zat echt helemaal niets tussen waarvan ik niet met plezier nog een 2e portie 'uitgevraagd' had. Goede smaken en combinaties, goed bereidt.

Kosten? ¤160 de man.

Cijfer? Dikke 9.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_157917228
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 09:22 schreef MutedFaith het volgende:

Het eten was ook puik. Er zat echt helemaal niets tussen waarvan ik niet met plezier nog een 2e portie 'uitgevraagd' had. Goede smaken en combinaties, goed bereidt.

Kosten? ¤160 de man.

Cijfer? Dikke 9.
Doe je dit nou expres? :D
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 30 november 2015 @ 10:56:27 #110
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157917434
Nee :D
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zaterdag 5 december 2015 @ 18:29:49 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158037611
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm

Wanneer?
Van de week een keer


Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.

Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.

Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.

Cijfer?
5

Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
pi_158037727
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm

Wanneer?
Van de week een keer

[ link | afbeelding ]
Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.

Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.

Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.

Cijfer?
5

Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Dat heb ik al een jaar of 10 bij de Griek. En elk jaar toch er weer een keer intrappen gewoonweg omdat ik zin heb in een bord vol gekruid vleesch met tzaziki.
  zaterdag 5 december 2015 @ 18:36:44 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158037763
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 18:35 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Dat heb ik al een jaar of 10 bij de Griek. En elk jaar toch er weer een keer intrappen gewoonweg omdat ik zin heb in een bord vol gekruid vleesch met tzaziki.
Ik zou zweren dat destijds, toen in Arnhem woonde die Griek mooi gegaard vlees serveerde.
Maar misschien ook niet, misschien was ik toen gewoon nog niet zo verwend.
pi_158037939
Zou me niets verbazen. Heb ik ook wel eens gehad, dat ik dacht "Vond ik dit ooit lekker of zelfs maar oké? :? ".
  zaterdag 5 december 2015 @ 18:46:19 #115
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158037944
Het vlees ziet er hiervandaan ook al kut uit. De rest ziet er nog wel okay uit voor een griek. Maar dat bord met die mixed grill is toch wel treurig.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158055473
Daar heb ik laatst ook gegeten, was echt heerlijk! Ik had wel een ander gerecht, soort stoofpotje.
pi_158056907
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.

Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_158058509
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.

Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
Griekenland zelf is het stukken beter te doen! Paar jaar terug op Karpathos heerlijk lamsvlees van de spit gegeten, goed sappig en niet droog. Ook de Griekse mezes (tapas) zijn heerlijk en zijn veelzijdig. Veel Griekse tenten in Nederland lijken echter eerder op kebabszaken..
pi_158058535
Ik zou graag nog eens naar Griekenland gaan, maar het is toch net wat verder dan de gemiddelde vakantiebestemming.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_158060761
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 15:54 schreef mytec het volgende:
Veel Griekse tenten in Nederland lijken echter eerder op kebabszaken..
Inderdaad. Een aanfluiting.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158060922
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Restaurant Olympia
Schiedamse Vest 2 in Rotterdamm

Wanneer?
Van de week een keer

[ link | afbeelding ]
Wat at je?
Vooraf:
gefrituurde schijfjes courgette, gebakken gamba's in saus en humus met pita.

Hoofd:
twee goed doodgebakken doradefilets op pasta met een bord erbij met gebakken aardappelen en een bolletje rijst. (ze konden niet kiezen, blijkbaar) een mixed grill van wederom flink doodgebakken biefstuk, varkenshaas, lamskotelet, kipfilet en souvlaki.
Daarbij een bakje tzatsiki en obligaat bakje sla.

Kosten?
Met 4 glazen wijn erbij 85 euro of zo.

Cijfer?
5

Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Ziet er wel goed uit allemaal.
Grieks is natuurlijk een beetje boers eten. En daar voldoet het aan zo te zien.
Je bent zoiets w.s. ontgroeid.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 6 december 2015 @ 17:20:22 #122
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158060984
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:17 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ziet er wel goed uit allemaal.
Grieks is natuurlijk een beetje boers eten. En daar voldoet het aan zo te zien.
Je bent zoiets w.s. ontgroeid.
Ik ken Griekse restaurants in en buiten Nederland waar het heel anders geserveerd wordt, dus niet met je eens
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158061079
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2015 17:20 schreef Molo het volgende:

[..]

dus niet met je eens
Had ook niet anders verwacht hoor.
Maar met z'n 2en inclusief ongeveer 4 glazen wijn voor 85 euro. De lat dient dan niet zo hoog te liggen als je bedenkt wat ze daar allemaal voor moeten doen. Winstmarge van 10 procent ofzo... Alweer 8 euro 50 verdiend.
De kwaliteit loopt natuurlijk gelijk met dat schamele bedrag wat men wenst uit te geven voor kwaliteitseten en goede service.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bart2002 op 06-12-2015 17:31:02 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_158061176
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:24 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Had ook niet anders verwacht hoor.
Maar met z'n 2en inclusief ongeveer 4 glazen wijn voor 85 euro. De lat dient dan niet zo hoog te liggen als je bedenkt wat ze daar allemaal voor moeten doen. Winstmarge van 10 procent ofzo... Alweer 8 euro 50 verdiend.
Met dezelfde ingredienten en meer vakmanschap kun je veel lekkerder eten op tafel zetten.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158061208
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:28 schreef habitue het volgende:

[..]

Met dezelfde ingredienten en meer vakmanschap kun je veel lekkerder eten op tafel zetten.
Vakmannen zijn duur natuurlijk.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_158061233
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:30 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Vakmannen zijn duur natuurlijk.
Ik ben geen kok, maar weet wel hoe je vlees moet garen. Is gewoon onkunde.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158061270
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:31 schreef habitue het volgende:

[..]

Ik ben geen kok, maar weet wel hoe je vlees moet garen. Is gewoon onkunde.
Schrijf een brief naar de krant.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_158061276
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:33 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Schrijf een brief naar de krant.
Goede reply wel.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158061403
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Volgens mij is alles bij de griek altijd helemaal doorbakken.

Hoe ze het in griekenland zelf eten weet ik niet want daar ben ik nooit geweest, maar in NL bij de griek nooit niet-doorbakken vlees gezien.
Al jaren geen Grieks meer gegeten want hou niet zo van alleen maar hompen vlees. Maar kan me herinneren dat ik de laatste keer ossenhaas had besteld en kreeg 2 stukken heerlijk mals en medium.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_158061440
quote:
14s.gif Op zondag 6 december 2015 17:33 schreef habitue het volgende:

[..]

Goede reply wel.
We willen topvoedsel en ervaring voor beschamend lage prijzen.
Als je daar over nadenkt kan dat niet natuurlijk.
Zoals ik al beweerde maken ze misschien 8 euro 50 winst op zoiets.
Daar moet je een bedrijf met personeel draaiende van houden...
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 6 december 2015 @ 17:42:28 #131
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158061481
Ze maken echt wel meer winst dan dat
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158061524
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2015 17:42 schreef Molo het volgende:
Ze maken echt wel meer winst dan dat
Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 6 december 2015 @ 17:47:30 #133
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158061589
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:44 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
Gebruikte ingrediënten hoeven niet per se duur te zijn en grillen is niet moeilijk.

Genoeg goedkope Turken, Chinezen Of weet ik wat voor tenten waar dat voor weinig kan, met goedkoop personeel.
Of dat de voorkeur heeft, dat moet iedereen zelf weten, maar ze maken echt wel meer winst dan ¤8 op vier couverts
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158061602
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:40 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

We willen topvoedsel en ervaring voor beschamend lage prijzen.
Als je daar over nadenkt kan dat niet natuurlijk.
Zoals ik al beweerde maken ze misschien 8 euro 50 winst op zoiets.
Daar moet je een bedrijf met personeel draaiende van houden...
Nogmaal een steak goed bakken kost niks extra's en is makkeljk te leren. Is nog goedkoper ook qua energie en tijd.
Ik kan mijn haar ook laten knippen voor een tientje, dan hoef ik ook geen genoegen te nemen met kale plekken op mijn hoofd omdat het zo goedkoop is.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158061765
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2015 17:47 schreef Molo het volgende:
Turken, Chinezen
Die hebben andere bijverdiensten.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 6 december 2015 @ 18:03:13 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158061875
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:44 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Niet als je kwaliteitsingrediënten gebruikt en mensen die er verstand van hebben in dienst wil hebben. Dan is het echt marginaal hoor.
Maar dat was hier dus duidelijk niet het geval.
  zondag 6 december 2015 @ 18:10:48 #137
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158062002
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:55 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Die hebben andere bijverdiensten.
Tuurlijk, állemaal :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158062030
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2015 18:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar dat was hier dus duidelijk niet het geval.
http://www.grieksrestaurantpatmos.nl/

Als je toevallig in de buurt bent. Voor zakelijk ofzo.
Zij doen het al een jaar of 30 (in mijn beleving) op topniveau.
Ze zijn niet duur. Eten is top. Bediening is aangenaam traag maar daar staan dan weer de gratis glaasjes Ouzo tegenover.
En zo wordt het geregeld een gezellige boel in Wormerveer.

En ze moeten wat aan hun website doen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_158062059
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2015 18:10 schreef Molo het volgende:

[..]

Tuurlijk, állemaal :')
Dat zijn uw woorden.
En eigenlijk zou ik dit niet moeten doen, die flauwigheid. Guilty as charged.
Waarvoor mijn excuses. Het enige wat ik eigenlijk wilde beweren is dat het verre van een vetpot is in de horeca these days.

[ Bericht 15% gewijzigd door Bart2002 op 06-12-2015 18:38:14 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 6 december 2015 @ 18:45:19 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158062666
Griek, Wormerveer, nou, bedankt voor de tip.
pi_158062895
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 18:45 schreef RobinOok het volgende:
Griek, Wormerveer, nou, bedankt voor de tip.
Voor u altijd graag gedaan. :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_158074675
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 18:29 schreef RobinOok het volgende:

Wat een treurnis. Nou weet ik weer waarom we nooit naar de Griek gaan, maar ja, ik had opeens zin in gekruid, gegrilld vlees. Maar niet compleet grijs gegaard! Misschien gebeurt dat omdat ze het bevroren op de grill leggen of zo? Of omdat er mensen eten die wel alles kapotgegaard willen hebben? Ik weet niet. Ik vind het veel geld voor slecht eten wat ik stuk voor stuk zelf beter en dus ook goedkoper klaar zou maken....
Het is sowieso verstandig om de mixed grill over te slaan. Het is namelijk heel moeilijk om de garing van alle stukken goed te krijgen, daarvoor moet je het vlees goed kennen en heel goed kunnen snijden. Vervolgens zijn het dan de budgetrestaurants die het aldoor aanbieden, en die leggen de lat bij allemaal warm en gaar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 7 december 2015 @ 17:09:09 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158083917
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 11:10 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is sowieso verstandig om de mixed grill over te slaan.
Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
  maandag 7 december 2015 @ 17:10:25 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158083940
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 17:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
Voor een mixed grill kan je beter naar een balkan/kroaat, die gebruiken vetter vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 december 2015 @ 17:13:24 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  maandag 7 december 2015 @ 17:15:15 #146
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158084036
Slecht gebakken vlees van betere kwaliteit is nog steeds niet te vreten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158085985
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 17:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Daarvoor ga ik nou juist naar de Griek. Wat moet je er anders doen?
Lief dacht een beetje zoals jij en nam dorade. Nou, dan liever mixed grill....
Geen idee, ik ga eigenlijk nooit naar een Griek. Misschien is dat een idee? Niks tegen Grieken verder maar als je die keuken je niet veel meer te bieden heeft dan een missed grill dan zou ik een restaurant van een andere etniciteit opzoeken. Want wanneer heb je voor het laatst een goede mixed grill gegeten, en hoeveel slechte staan daar tegenover?

Het is gewoon geen geschikt gerecht om overal maar op de kaart te staan, daar is het te moeilijk voor. Bij een balkanrestaurant in Berlijn heb ik wel eens 4 van de 5 goed gehad, en dat is al heel wat.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 7 december 2015 @ 18:43:52 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158086105
Ik snap eerlijk gezegd niet wat er moeilijk aan is. Het is hun specialiteit.
pi_158086207
In mijn beleving is een mixed grill eigenlijk nooit lekker. Dat is typisch zo'n gerecht waarvan het idee lekker is, maar de praktijk niet.
pi_158086453
Ik heb wel eens zo'n mixed grill aan een zwaard geregen gehad bij een Griek. Geinig hoor, maar ik ben verder ook niet dol op een mixed grill. Of de Griek. Meestal is het een maaltijd zoals RobinOok heeft gehad en dat is een beetje zonde van je geld en je avond.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 7 december 2015 @ 19:02:27 #151
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158086735
Er is ook weinig Grieks aan een mixed-grill. Dat is toeristenvoer, net zoals de gyros.
Souvlaki, dolmadakia, mousaka, tzaziki, stifado en baklava zijn Griekse gerechten.
In Griekenland zelf vind je in de niet toeristische restaurants nergens mixed grill op het menu.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158086802
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 19:02 schreef golfer het volgende:
Er is ook weinig Grieks aan een mixed-grill. Dat is toeristenvoer, net zoals de gyros.
Souvlaki, dolmadakia, mousaka, tzaziki, stifado en baklava zijn Griekse gerechten.
In Griekenland zelf vind je in de niet toeristische restaurants nergens mixed grill op het menu.
Ooit eens moussaka besteld in een HollandsGrieks restaurant. Dat kwam duidelijk uit de diepvries en was voor mij ontdooid en opgewarmd. Dus, dat ook nooit weer -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158113109
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki :Y)

Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Bis vincit, qui se vincit in victoria.
pi_158113382
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki :Y)

Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Ik hoorde pietverdriet pas een keer enthousiast over een restaurant in emmerich, maar ja dan moet je ook wel net in de buurt wonen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator dinsdag 8 december 2015 @ 21:49:30 #155
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158117214
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki :Y)

Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Geen idee of alles hier authentiek Grieks is. Maar hierover heb ik wel goede verhalen gehoord
http://www.der-grieche-twist.de/speisekarte
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158119783
Saganaki O+
Als die hard kaas fan ben ik hier gek op. Maar bijna niet te vinden hier op de menukaarten -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 8 december 2015 @ 23:03:42 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158120148
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki :Y)
Dat zijn nou precies van die dingen die ik echt helemaal nooit zou bestellen.
pi_158120559
Sirtaki in Tilburg (tegenover het centraal station) heeft saganaki al jaren vast op de menukaart staan. :Y

Tevens knus van sfeer en best een aantal heel aardige traditionele gerechten op de kaart, naast de meer standaard vleesschotels.

http://www.sirtaki.eu
Let me see you stripped down to the bone
pi_158122481
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki :Y)

Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Eerste helft is compleet onzin. Gegrild vlees is net zo Grieks als moussaka en de pasta gerechten. Alleen gyros is Engels. Maar met tzatziki vindt ik alles Grieks.

Er zat een heel goed Grieks/Mediteraans restaurant in Utrecht. Helaas is deze mee ten onder gegaan met een ander restaurant wat niet goed liep. Lemonia heette dat de eigenaar heette Spiros. Ik vermoed dat die vast ergens iets anders heeft geopend. Zat al jaren in verschillende horeca in Utrecht.
  woensdag 9 december 2015 @ 09:37:39 #160
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158123969
Komende zaterdag zullen we weer eens buiten de deur gaan eten. Ik heb het vermoeden dat junior van vijf ook wel te porren is voor La Taqueria.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158131578
Waar: Dirt Candy, Lower East Side New York

Wanneer: Gisteravond (8 december)

Wat at je?: het tasting menu. Het is overigens een vegetarisch restaurant dat zich toelegt op de perfecte bereiding van groenten (vandaar de naam), met de mogelijkheid vrijwel alles veganistisch te bestellen, maar dat heb ik niet gedaan.

Gang 1:
- Gefrituurde broccoli in beslag met gochujang (Koreaanse hot sauce), knoflooksaus, sesamzaadjes en bosuitjes. Dit was meteen mijn favoriet van de avond.
- Gegrilde uitjes met gefermenteerde zwarte bonen, Thaise basilicum
- Kimchi van een kooltje dat ik niet herkende

Gang 2:
- Truffeltoastjes met pâté van portobello (had echt de textuur van foie gras) en paddestoelen. Dit was ook een favoriet.
- Curry met bloemkool en papaya chutney, in een soort van nestje van pappadum

Gang 3:
Hartig cakeje met koolraap en gerookte feta

Gang 4:
- Groentesoep met boerenkool-matzoballen
- Ingemaakte venkel op carta di musica (heel dun knapperig Italiaans platbrood)
- Spaghetti van zwarte radijs met ravioli van radijs, pesto van radijs, en hele scherpe mierikswortel

Gang 5:
DIY-taco's met geblakerde spruitjes, slablaadjes ipv maistortilla's, stukjes tortillachips, zure room, cotija van geitenmelk, tomatillo-salsa, jalapeno's, dungesneden rode kool.

Gang 6:
- meringuetaartje met wortelcustard en zure-roomijs
- chocoladetaartje met knapperige ui (eh) en gerookte-amandelenijs

Oh en de drank: een fles Oostenrijkse rode wijn, druif blaufränkisch

Oordeel: Heel goed, voornamelijk omdat ik hier echt nieuwe dingen heb geproefd, en ik kan een creatieve benadering erg waarderen.
Een restaurant als Dirt Candy toont aan dat je geen vlees of vis nodig hebt om een indrukwekkende maaltijd te bereiden.
Daar komt nog bij dat alle gerechten precies zout/zuur/zoet/bitter genoeg waren.
Bediening was ook prima, ook al leek onze ober in het begin een beetje verstrooid.

Kosten: $107 pp, inclusief wijn en fooi

Cijfer: 9
pi_158131802
Klinkt heel goed! Jammer dat het niet echt in de buurt ligt ;(
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_158132067
quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2015 17:23 schreef PluisigNijntje het volgende:
Klinkt heel goed! Jammer dat het niet echt in de buurt ligt ;(
Haha nee! Hopelijk waait deze stijl binnenkort over naar Nederland.
pi_158132102
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 17:40 schreef Fancyschmancy het volgende:

[..]

Haha nee! Hopelijk waait deze stijl binnenkort over naar Nederland.
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001

http://www.restaurantdekas.nl/
  woensdag 9 december 2015 @ 17:50:48 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158132218
Sterrentent Niven in Rijswijk kookt ook op hoog niveau met voornamelijk groentes.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158133254
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 17:42 schreef Godtje het volgende:

[..]

Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001

http://www.restaurantdekas.nl/
Oh ja daar heb ik wel eens gegeten! Ook heel lekker! Wat ik hier alleen zo fijn aan vond, is dat er heel veel gebruik van exotische specerijen + pepers werd gemaakt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fancyschmancy op 09-12-2015 19:22:43 ]
pi_158140737
Allereerst excuses voor de crappy telefoonfoto's. :@.

Waar?
HMB in Rotterdam
http://www.hmb-restaurant.nl/

Impressie:

Foto van het NRC.

​​Wanneer?
Pas geleden.

​​Wat at je?
Vijf gangen menu inclusief bijpassende wijnen.​

​​Aperitief:
Mousserende wijn met​ ​magnolia schuim



Voorgerecht:
Tonijn​ ​met soja,watermeloen en sorbetje​ ​van wasabi.

​​

Tussengerecht:
Zeebaars op een bedje van quinoa en een krokantje​ ​met paling​.



Hoofdgerecht:
Hert​ ​met​ ​rode kool​,​ ​stoofpeer​ en een jus'tje van specerijen.​



Kaasplankje​. Geen idee meer wat het allemaal was. _O-.



Dessert van seizoensfruit en een cocktail met o.a. brandy, dacht ik.



​​Impressie?
Ik word hier heel blij van. Toffe, moderne inrichting met een gewéldig uitzicht op de Erasmusbrug. Leuk detail zijn de vogelkooitjes boven de bar die dienst doen als lampen. Had de zaak veel groter verwacht, maar was aangenaam verrast door de afmeting. Helemaal niet zo groot en heel overzichtelijk. Bediening is jong, maar erg vriendelijk. De borden waren stuk voor stuk met veel zorg opgemaakt. Ik vind het sowieso geweldig als er aandacht aan verschillende soorten borden wordt besteed voor de opmaak, dus dat is al een puntje extra. ;).

Wat betreft het eten zelf, ik heb echt genoten. De topper vond ik de de tonijn, werkelijk alle smaken zaten in dit gerecht. Wat mij betreft is HMB een aanrader en voor herhaling vatbaar.

​​Kosten?
Geen idee, gezelschap heeft betaald.​ :@. Zag dat een 5-gangen diner ¤62 p.p kost.

​​Cijfer?
8,5/10​

[ Bericht 0% gewijzigd door MissLuna op 09-12-2015 22:55:03 ]
Karma is a fucking bitch.
pi_158142465
Het ziet er inderdaad geweldig uit! En op zwemafstand van mijn vriendin O-) (haar huis staat op de eerste foto)

Maar eh, magnolia is toch hartstikke giftig :o Wat zit daar dan in, van de magnolia :?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158142560
quote:
7s.gif Op woensdag 9 december 2015 22:42 schreef MissLuna het volgende:
Allereerst excuses voor de crappy telefoonfoto's. :@.

Waar?
[knip]
Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.
Leuk dat het je zo gesmaakt heeft en ik had toen ik er was in september jl.ook geen slechte ervaring mee op eet-gebied..

Wel jammer dat ze niet je een behoorlijk kwaliteitsglaasje vooraf gaven als starter

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2015 23:52:14 ]
pi_158142664
Eens hoor, de foto's zien er prima (en verrukkelijk!) uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158142819
Ziet er lekker uit. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158178189
Waar? Timbers Twenhaarsveld
Wanneer? 6 december
Wat at je? Wildmenu + boerenkaasplankje
Impressie? Beter restaurant dan je zou verwachten op een vakantiepark. Erg correcte bediening en goed eten.
Kosten? 40 euro pp
Cijfer? 8+

Carpaccio van hert


Wildstoofpotje met zoete aardappel


Boerenkaasplankje
pi_158179604
Lekker, Sarabi :9
pi_158180867
Leuk Sarabi, foto's! *O* En ja, op een recreatiepark zou ik niet iets bijzonders verwachten, maar dit ziet er best aardig uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158181175
Ziet er heeeeerlijk uit :9~
pi_158181862
Geef mij dat kaasplankje alsjeblieft :9 :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_158181952
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 21:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Geef mij dat kaasplankje alsjeblieft :9 :9
Ziet er beter uit dan mijn laatste kaasplankje :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158183532
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 23:47 schreef Isabeau het volgende:
Het ziet er inderdaad geweldig uit! En op zwemafstand van mijn vriendin O-) (haar huis staat op de eerste foto)

Maar eh, magnolia is toch hartstikke giftig :o Wat zit daar dan in, van de magnolia :?
Doen! Voor mij is het ook aan te rijden, dus dit is zeker een blijvertje.
quote:
10s.gif Op woensdag 9 december 2015 23:51 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.
Leuk dat het je zo gesmaakt heeft en ik had toen ik er was in september jl.ook geen slechte ervaring mee op eet-gebied..

Wel jammer dat ze niet je een behoorlijk kwaliteitsglaasje vooraf gaven als starter
Zal me niet meer excuseren. ;).

Verder eens met je opmerking over het aperitief, maar het was zeker niet slecht.
Leuk om jouw recensie te lezen, heb ook dezelfde 'knabbels' gekregen om in jouw terminologie te blijven. Ik ben het gedeeltelijk eens met je mening over de bediening. Ook ik heb in betere zaken gegeten waar soms de bediening inmiddels onderdeel was van het interieur.
Aan kennis van de producten geen gebrek, maar enthousiasme ontbrak soms volledig. Volledig volgens protocol, routinematig en zonder enige flair. Persoonlijk prefereer ik dan een jonger, minder ervaren, maar super enthousiaste bediening.
Als ik inhoudelijke vragen over een gerecht heb, vind ik het echt totaal geen probleem dat ze dat na gaan vragen. Leren ze ook weer van. :).
Karma is a fucking bitch.
pi_158188367
Waar?

Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.

Wanneer?

11-12-2015

Wat at je?

Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.

Impressie?

Percebes:


Had het al een aantal keer gezien en vond het een bijzondere ervaring. Had maar 80 gram maar was er toch zeker een kwartier zoet mee. Er zit relatief veel vlees in en de smaak was goed en toch wel weer anders dan van ander seafood dat ik op heb.

Tussengerechtje, beetje vage foto. Niet veel bijzonders maar was wel lekker, vooral het pasteitje.


Varkensvlees:


Was top en niet te vergelijken met normaal 'wit' varken. Veel voller in smaak en vetter. In combinatie met de lekkere wedges en huisgemaakte knoflook/ peterselie mayo een topper!

Koffie met lemon- merengue taart:


Kosten?
Kosten van puur het eten: 5,40 voor de percebes, 3,00 voor de tussendoortjes, 11,00 voor de porco en 2,80 voor de taart. Maakt 22,20 in totaal voor het eten.
Biertje van 1,50, rode wijn van 2,50 en dubbele espresso van 1,40 maakt ¤27,60 in totaal.

Cijfer?

9/10.

Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!

[ Bericht 20% gewijzigd door Konev op 12-12-2015 09:58:10 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 04:21:27 #180
224960 highender
Travellin' Light
pi_158188721
Kosta's Souvlaki Athene




[ Bericht 0% gewijzigd door highender op 12-12-2015 04:27:39 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 04:27:11 #181
224960 highender
Travellin' Light
  zaterdag 12 december 2015 @ 04:36:18 #182
224960 highender
Travellin' Light
pi_158188943
_O_ Kijk kijk...een high roller.... :Y Mooi man dat je First class reist! Welke Dom Perignon schonk men aan boord? 2004? En waar gaat/ging de reis heen? ( oh en ook leuk je post daarboven van CH Airlines) Company expenses of gewoon prive?

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2015 06:19:48 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 06:21:33 #184
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158188949
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?

Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.

Wanneer?

11-12-2015

Wat at je?

Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.

Impressie?

Percebes:
[ afbeelding ]

Had het al een aantal keer gezien en vond het een bijzondere ervaring. Had maar 80 gram maar was er toch zeker een kwartier zoet mee. Er zit relatief veel vlees in en de smaak was goed en toch wel weer anders dan van ander seafood dat ik op heb.

Tussengerechtje, beetje vage foto. Niet veel bijzonders maar was wel lekker, vooral het pasteitje.
[ afbeelding ]

Varkensvlees:
[ afbeelding ]

Was top en niet te vergelijken met normaal 'wit' varken. Veel voller in smaak en vetter. In combinatie met de lekkere wedges en huisgemaakte knoflook/ peterselie mayo een topper!

Koffie met lemon- merengue taart:
[ afbeelding ]

Kosten?
Kosten van puur het eten: 5,40 voor de percebes, 3,00 voor de tussendoortjes, 11,00 voor de porco en 2,80 voor de taart. Maakt 22,20 in totaal voor het eten.
Biertje van 1,50, rode wijn van 2,50 en dubbele espresso van 1,40 maakt ¤27,60 in totaal.

Cijfer?

9/10.

Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Leuk verslag, maar je foto's doen het hier niet ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 12 december 2015 @ 06:22:21 #185
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158188951
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 december 2015 06:17 schreef Iwanius het volgende:
_O_ Kijk kijk...een high roller.... :Y Mooi man dat je First class reist! Welke Dom Perignon schonk men aan boord? 2004? En waar gaat/ging de reis heen? ( oh en ook leuk je post daarboven van CH Airlines) Company expenses of gewoon prive?
Weinig mensen die privé first class reizen volgens mij hoor :D
Wel toffe verslagen dit zo _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158189252
Wat tof om een keer t first class menu te zien :D

Zo ziet het er in een A380 Emirates uit als je niet first class vliegt :P

pi_158189807
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 december 2015 06:21 schreef Molo het volgende:

[..]

Leuk verslag, maar je foto's doen het hier niet ;(
Zou het moeten doen nu :)
  zaterdag 12 december 2015 @ 11:39:01 #188
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158190639
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 09:59 schreef Konev het volgende:

[..]

Zou het moeten doen nu :)
Ziet er heerlijk uit :9

* Molo weekendje Portugal gaat boeken binnenkort :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 12 december 2015 @ 11:42:39 #189
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158190679
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 december 2015 08:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat tof om een keer t first class menu te zien :D

Zo ziet het er in een A380 Emirates uit als je niet first class vliegt :P

[ afbeelding ]
Ook niet verkeerd voor vliegtuig voer :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158191098
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
[
Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Ziet er zeker goed uit! Ik vind markthallen altijd leuk qua sfeer, en ook om te eten. Iberico varken is altijd om te smullen :9~ Nog nooit van eendenmosselen gehoord trouwens
pi_158191736
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?

Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.

Wanneer?

11-12-2015

Wat at je?

Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.

Impressie?

Percebes:

Leuk om hier eens over te lezen. Ze hadden het hier laatst over bij 3opreis toen ze in Galicie waren. Ben daar ook geweest afgelopen zomer maar helaas toen niet gezien.
  maandag 14 december 2015 @ 11:28:49 #192
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158233390
Waar?

Fifteen Amsterdam

Wanneer?

Afgelopen vrijdag (11 december), rond de klok van 7.

Wat at je?

We hadden het viergangen menu, met bijpassende wijnen.



Voorgerecht: 'Tete de presse' met gepofte kervelknolletjes, zoete uit, kervelcreme, kwartelei en brioche



Was lekker. Meer kan ik er eigenlijk niet over melden. Mijn vrouw had de zalm met biet en die was eigenlijk beter.

Tussengerecht: Ravioli met gekonfijte eendeborst, creme van pastinaak, pangratto van kruidkoek en schuim van eekhoorntjesbrood



Pas toen de wijn kwam bedacht ik me dat ik ook nog een foto moest maken van deze gang. Ravioli met eend smaakte naar eend. En dan ook alleen naar eend. Er zat dan ook alleen maar eend in. Opmaak liet wat te wensen over. De beige/bruine kleuren nodigden niet echt direct uit.


Hoofdgerecht: Gebraden hert met amandelkorst, linzen du puy, creme van gerookte knolselderij, gele cantharellen en saus bordelaise



Hert was te ver door. Behoorlijke grijze rand, alleen het midden was nog rood. Amandelkorst was wel lekker. De knolselderijcreme smaakte nergens naar, de linzen hadden voor mij nog teveel bite.

Nagerecht: 'Poire belle Helene' Gepocheerde peer met gezouten karamel, geroosterde pecannoten, witte en donkere chocolade en ijs van tonkabonen



Peer was zo-zo. Smaakte alsof 't gepocheerd was in gewoon water. IJs van tonkabonen, in combinatie met de gezouten karamel, was wel echt fucking lekker.

Impressie?

Bediening was vriendelijk, maar had volgens mij geen idee waar ze mee bezig waren. De wijn horende bij de gang werd (ondanks meerdere malen aangeven/vragen) steeds geschonken terwijl mijn bord alweer half leeg was. Het eten werd echt in sneltreinvaart (we stonden na anderhalf uur alweer buiten) opgediend. Er heerste bij sommige personeelsleden een beetje een 'jullie zijn niet mijn tafel, dus ik negeer je gewoon'-mentaliteit.

Ook een klein pluspuntje: Ze vragen zodra je aan tafel zit direct of je brood en water wil. Maar daar zie je niks van op de rekening (en extra brood en water bijbestellen kost je ¤ 2)

Kosten? 2 x vier-gangen, 1 x wijn (mijn vrouw drinkt niet) en een keer extra brood en water besteld. Totaal was 123 euro excl fooi. Al met al het geld absoluut niet waard.

Cijfer? 4/10
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 14 december 2015 @ 12:12:17 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158234407
Das niet best. -O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158236743
bah, het ziet er allemaal ook niet smakelijk uit om heel eerlijk te zijn, en erg slordige bordjes. Thanks voor het rapport, wou er eens gaan kijken, nu niet meer :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  maandag 14 december 2015 @ 14:33:15 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158236998
Jamie slordig? Joh!
pi_158237046
Ziet er inderdaad niet best uit. :N Zeker voor wat het kost.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158256647
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 14:33 schreef RobinOok het volgende:
Jamie slordig? Joh!
Er is een verschil tussen chaotisch en slordig, en het is niet jamie's italian of home cooking, fifteen zijn normaal zijn "nette" restaurants. Dit is slordig / niet aantrekkelijk.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  dinsdag 15 december 2015 @ 17:18:44 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158262618
Ilja Gort is ook ergens wezen eten
http://www.slurp.nu/81/index.html
Was niet blij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158262944
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 12:12 schreef golfer het volgende:
Das niet best. -O-
Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ilja Gort is ook ergens wezen eten
http://www.slurp.nu/81/index.html
Was niet blij
Een restaurant om te huilen



Kalmpjes rolden onze wieltjes door de Côte d'Or, de goudkust van de Bourgogne, toen vanonder onze veiligheidsgordels een alarmerend geknor weerklonk. Eetlust. Ongelukkigerwijs op een uiterst ongeschikt moment: we bevonden ons in het duurste wijndorp ter wereld.

Er zat niets anders op. Het enige restaurant in de wijde omtrek was zo ijzingwekkend deftig dat het met dranghekken was afgezet.



De prijzen bleken opgevoerd tot astronomische hoogten, waardoor het vrijwel ledige restaurant uitsluitend werd bevolkt door rijke Chinezen.

Dit opende echter de mogelijkheid tot interessante psychologisch-antropologische beschouwingen. Van dichtbij konden wij bestuderen hoe de gefortuneerde oosterlingen, grote bellen Romanée-Conti achterover klokkend, via hun telefoons de Nikkei-index bijhielden.



Het openslaan van de 'Carte des Vins' was een ongekende ervaring die leidde tot wat in de medische wetenschap wordt omschreven als 'acute cardiac arrest'.

Na de mond-op-mond-beademing door de wijnboerenminnares vroegen we de serveuse bedremmeld om een flesje huisslurp.



De volgende belevenis betrof de cuisine. Die bleek afgestemd op het smaakpalet van de Oriëntaalse bezoekers.

Waardoor wij de keuze hadden tussen rauwe kwal in een saus van dwergpoedelurine (links) of reepjes hondenlulvoorhuid op een bedje van buffeltestikels (rechts).



Het grootste evenement ontrolde zich echter aan het eind van de maaltijd. Teneinde het hun Oosterse weldoeners tot diep in hun haarvaten naar de zin te maken, had de bedrijfsleiding een speciaal opgeleide ober uit China laten invliegen.

Met het mes in de aanslag zette de exotische specialist zich in postuur achter een kaaswagen vol sterk geurende Franse fromages.



Het was duidelijk zijn eerste confrontatie met dit onderdeel van de Cuisine Française. Voorzichtig prikte de oosterling in een stukje Epoisses, een roodschimmelkaas met een geur die het behang van de muur doet krullen.

Nadat deze gevreesde stinker was geserveerd, boog de kaasnoviet zich over een Vieille Tomme, een Pyrenese schapenkaas die vanwege haar ondoordringbare structuur ook wel wordt gebruikt voor de versteviging van damwanden.

Toen hij na een aantal verwoede pogingen nog altijd geen millimeter op zijn rauwmelkse tegenstander had weten te veroveren, kreeg de jonge kaasmeester een waas voor zijn ogen. Met een woeste aanvalskreet stortte hij zich op zijn tegenstander. ''CHIHUWAWAAAAAH!'



Verbijsterd sloegen we gade hoe onze Chinese medegasten ter waarde van een vakantiehuis met zwembad enige kistjes meeneemwijn aanschaften.

Daarna verlieten wij, materieel platzak maar geestelijk verrijkt, deze parallelle planeet. Terug naar onze eigen wereld.

[ Bericht 96% gewijzigd door #ANONIEM op 15-12-2015 17:42:03 ]
  dinsdag 15 december 2015 @ 17:47:56 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158263094
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 04:36 schreef highender het volgende:
Emirates (A380)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eerste klas Emirates is werkelijk erg goed, ben er mee naar Auckland gevlogen. Genieten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')