abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_158113382
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki :Y)

Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Ik hoorde pietverdriet pas een keer enthousiast over een restaurant in emmerich, maar ja dan moet je ook wel net in de buurt wonen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator dinsdag 8 december 2015 @ 21:49:30 #155
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158117214
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki :Y)

Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Geen idee of alles hier authentiek Grieks is. Maar hierover heb ik wel goede verhalen gehoord
http://www.der-grieche-twist.de/speisekarte
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158119783
Saganaki O+
Als die hard kaas fan ben ik hier gek op. Maar bijna niet te vinden hier op de menukaarten -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 8 december 2015 @ 23:03:42 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158120148
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki :Y)
Dat zijn nou precies van die dingen die ik echt helemaal nooit zou bestellen.
pi_158120559
Sirtaki in Tilburg (tegenover het centraal station) heeft saganaki al jaren vast op de menukaart staan. :Y

Tevens knus van sfeer en best een aantal heel aardige traditionele gerechten op de kaart, naast de meer standaard vleesschotels.

http://www.sirtaki.eu
Let me see you stripped down to the bone
pi_158122481
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki :Y)

Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Eerste helft is compleet onzin. Gegrild vlees is net zo Grieks als moussaka en de pasta gerechten. Alleen gyros is Engels. Maar met tzatziki vindt ik alles Grieks.

Er zat een heel goed Grieks/Mediteraans restaurant in Utrecht. Helaas is deze mee ten onder gegaan met een ander restaurant wat niet goed liep. Lemonia heette dat de eigenaar heette Spiros. Ik vermoed dat die vast ergens iets anders heeft geopend. Zat al jaren in verschillende horeca in Utrecht.
  woensdag 9 december 2015 @ 09:37:39 #160
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158123969
Komende zaterdag zullen we weer eens buiten de deur gaan eten. Ik heb het vermoeden dat junior van vijf ook wel te porren is voor La Taqueria.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158131578
Waar: Dirt Candy, Lower East Side New York

Wanneer: Gisteravond (8 december)

Wat at je?: het tasting menu. Het is overigens een vegetarisch restaurant dat zich toelegt op de perfecte bereiding van groenten (vandaar de naam), met de mogelijkheid vrijwel alles veganistisch te bestellen, maar dat heb ik niet gedaan.

Gang 1:
- Gefrituurde broccoli in beslag met gochujang (Koreaanse hot sauce), knoflooksaus, sesamzaadjes en bosuitjes. Dit was meteen mijn favoriet van de avond.
- Gegrilde uitjes met gefermenteerde zwarte bonen, Thaise basilicum
- Kimchi van een kooltje dat ik niet herkende

Gang 2:
- Truffeltoastjes met pâté van portobello (had echt de textuur van foie gras) en paddestoelen. Dit was ook een favoriet.
- Curry met bloemkool en papaya chutney, in een soort van nestje van pappadum

Gang 3:
Hartig cakeje met koolraap en gerookte feta

Gang 4:
- Groentesoep met boerenkool-matzoballen
- Ingemaakte venkel op carta di musica (heel dun knapperig Italiaans platbrood)
- Spaghetti van zwarte radijs met ravioli van radijs, pesto van radijs, en hele scherpe mierikswortel

Gang 5:
DIY-taco's met geblakerde spruitjes, slablaadjes ipv maistortilla's, stukjes tortillachips, zure room, cotija van geitenmelk, tomatillo-salsa, jalapeno's, dungesneden rode kool.

Gang 6:
- meringuetaartje met wortelcustard en zure-roomijs
- chocoladetaartje met knapperige ui (eh) en gerookte-amandelenijs

Oh en de drank: een fles Oostenrijkse rode wijn, druif blaufränkisch

Oordeel: Heel goed, voornamelijk omdat ik hier echt nieuwe dingen heb geproefd, en ik kan een creatieve benadering erg waarderen.
Een restaurant als Dirt Candy toont aan dat je geen vlees of vis nodig hebt om een indrukwekkende maaltijd te bereiden.
Daar komt nog bij dat alle gerechten precies zout/zuur/zoet/bitter genoeg waren.
Bediening was ook prima, ook al leek onze ober in het begin een beetje verstrooid.

Kosten: $107 pp, inclusief wijn en fooi

Cijfer: 9
pi_158131802
Klinkt heel goed! Jammer dat het niet echt in de buurt ligt ;(
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_158132067
quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2015 17:23 schreef PluisigNijntje het volgende:
Klinkt heel goed! Jammer dat het niet echt in de buurt ligt ;(
Haha nee! Hopelijk waait deze stijl binnenkort over naar Nederland.
pi_158132102
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 17:40 schreef Fancyschmancy het volgende:

[..]

Haha nee! Hopelijk waait deze stijl binnenkort over naar Nederland.
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001

http://www.restaurantdekas.nl/
  woensdag 9 december 2015 @ 17:50:48 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158132218
Sterrentent Niven in Rijswijk kookt ook op hoog niveau met voornamelijk groentes.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158133254
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 17:42 schreef Godtje het volgende:

[..]

Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001

http://www.restaurantdekas.nl/
Oh ja daar heb ik wel eens gegeten! Ook heel lekker! Wat ik hier alleen zo fijn aan vond, is dat er heel veel gebruik van exotische specerijen + pepers werd gemaakt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fancyschmancy op 09-12-2015 19:22:43 ]
pi_158140737
Allereerst excuses voor de crappy telefoonfoto's. :@.

Waar?
HMB in Rotterdam
http://www.hmb-restaurant.nl/

Impressie:

Foto van het NRC.

​​Wanneer?
Pas geleden.

​​Wat at je?
Vijf gangen menu inclusief bijpassende wijnen.​

​​Aperitief:
Mousserende wijn met​ ​magnolia schuim



Voorgerecht:
Tonijn​ ​met soja,watermeloen en sorbetje​ ​van wasabi.

​​

Tussengerecht:
Zeebaars op een bedje van quinoa en een krokantje​ ​met paling​.



Hoofdgerecht:
Hert​ ​met​ ​rode kool​,​ ​stoofpeer​ en een jus'tje van specerijen.​



Kaasplankje​. Geen idee meer wat het allemaal was. _O-.



Dessert van seizoensfruit en een cocktail met o.a. brandy, dacht ik.



​​Impressie?
Ik word hier heel blij van. Toffe, moderne inrichting met een gewéldig uitzicht op de Erasmusbrug. Leuk detail zijn de vogelkooitjes boven de bar die dienst doen als lampen. Had de zaak veel groter verwacht, maar was aangenaam verrast door de afmeting. Helemaal niet zo groot en heel overzichtelijk. Bediening is jong, maar erg vriendelijk. De borden waren stuk voor stuk met veel zorg opgemaakt. Ik vind het sowieso geweldig als er aandacht aan verschillende soorten borden wordt besteed voor de opmaak, dus dat is al een puntje extra. ;).

Wat betreft het eten zelf, ik heb echt genoten. De topper vond ik de de tonijn, werkelijk alle smaken zaten in dit gerecht. Wat mij betreft is HMB een aanrader en voor herhaling vatbaar.

​​Kosten?
Geen idee, gezelschap heeft betaald.​ :@. Zag dat een 5-gangen diner ¤62 p.p kost.

​​Cijfer?
8,5/10​

[ Bericht 0% gewijzigd door MissLuna op 09-12-2015 22:55:03 ]
Karma is a fucking bitch.
pi_158142465
Het ziet er inderdaad geweldig uit! En op zwemafstand van mijn vriendin O-) (haar huis staat op de eerste foto)

Maar eh, magnolia is toch hartstikke giftig :o Wat zit daar dan in, van de magnolia :?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158142560
quote:
7s.gif Op woensdag 9 december 2015 22:42 schreef MissLuna het volgende:
Allereerst excuses voor de crappy telefoonfoto's. :@.

Waar?
[knip]
Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.
Leuk dat het je zo gesmaakt heeft en ik had toen ik er was in september jl.ook geen slechte ervaring mee op eet-gebied..

Wel jammer dat ze niet je een behoorlijk kwaliteitsglaasje vooraf gaven als starter

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2015 23:52:14 ]
pi_158142664
Eens hoor, de foto's zien er prima (en verrukkelijk!) uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158142819
Ziet er lekker uit. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158178189
Waar? Timbers Twenhaarsveld
Wanneer? 6 december
Wat at je? Wildmenu + boerenkaasplankje
Impressie? Beter restaurant dan je zou verwachten op een vakantiepark. Erg correcte bediening en goed eten.
Kosten? 40 euro pp
Cijfer? 8+

Carpaccio van hert


Wildstoofpotje met zoete aardappel


Boerenkaasplankje
pi_158179604
Lekker, Sarabi :9
pi_158180867
Leuk Sarabi, foto's! *O* En ja, op een recreatiepark zou ik niet iets bijzonders verwachten, maar dit ziet er best aardig uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158181175
Ziet er heeeeerlijk uit :9~
pi_158181862
Geef mij dat kaasplankje alsjeblieft :9 :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_158181952
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 21:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Geef mij dat kaasplankje alsjeblieft :9 :9
Ziet er beter uit dan mijn laatste kaasplankje :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158183532
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 23:47 schreef Isabeau het volgende:
Het ziet er inderdaad geweldig uit! En op zwemafstand van mijn vriendin O-) (haar huis staat op de eerste foto)

Maar eh, magnolia is toch hartstikke giftig :o Wat zit daar dan in, van de magnolia :?
Doen! Voor mij is het ook aan te rijden, dus dit is zeker een blijvertje.
quote:
10s.gif Op woensdag 9 december 2015 23:51 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.
Leuk dat het je zo gesmaakt heeft en ik had toen ik er was in september jl.ook geen slechte ervaring mee op eet-gebied..

Wel jammer dat ze niet je een behoorlijk kwaliteitsglaasje vooraf gaven als starter
Zal me niet meer excuseren. ;).

Verder eens met je opmerking over het aperitief, maar het was zeker niet slecht.
Leuk om jouw recensie te lezen, heb ook dezelfde 'knabbels' gekregen om in jouw terminologie te blijven. Ik ben het gedeeltelijk eens met je mening over de bediening. Ook ik heb in betere zaken gegeten waar soms de bediening inmiddels onderdeel was van het interieur.
Aan kennis van de producten geen gebrek, maar enthousiasme ontbrak soms volledig. Volledig volgens protocol, routinematig en zonder enige flair. Persoonlijk prefereer ik dan een jonger, minder ervaren, maar super enthousiaste bediening.
Als ik inhoudelijke vragen over een gerecht heb, vind ik het echt totaal geen probleem dat ze dat na gaan vragen. Leren ze ook weer van. :).
Karma is a fucking bitch.
pi_158188367
Waar?

Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.

Wanneer?

11-12-2015

Wat at je?

Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.

Impressie?

Percebes:


Had het al een aantal keer gezien en vond het een bijzondere ervaring. Had maar 80 gram maar was er toch zeker een kwartier zoet mee. Er zit relatief veel vlees in en de smaak was goed en toch wel weer anders dan van ander seafood dat ik op heb.

Tussengerechtje, beetje vage foto. Niet veel bijzonders maar was wel lekker, vooral het pasteitje.


Varkensvlees:


Was top en niet te vergelijken met normaal 'wit' varken. Veel voller in smaak en vetter. In combinatie met de lekkere wedges en huisgemaakte knoflook/ peterselie mayo een topper!

Koffie met lemon- merengue taart:


Kosten?
Kosten van puur het eten: 5,40 voor de percebes, 3,00 voor de tussendoortjes, 11,00 voor de porco en 2,80 voor de taart. Maakt 22,20 in totaal voor het eten.
Biertje van 1,50, rode wijn van 2,50 en dubbele espresso van 1,40 maakt ¤27,60 in totaal.

Cijfer?

9/10.

Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!

[ Bericht 20% gewijzigd door Konev op 12-12-2015 09:58:10 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 04:21:27 #180
224960 highender
Travellin' Light
pi_158188721
Kosta's Souvlaki Athene




[ Bericht 0% gewijzigd door highender op 12-12-2015 04:27:39 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 04:27:11 #181
224960 highender
Travellin' Light
  zaterdag 12 december 2015 @ 04:36:18 #182
224960 highender
Travellin' Light
pi_158188943
_O_ Kijk kijk...een high roller.... :Y Mooi man dat je First class reist! Welke Dom Perignon schonk men aan boord? 2004? En waar gaat/ging de reis heen? ( oh en ook leuk je post daarboven van CH Airlines) Company expenses of gewoon prive?

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2015 06:19:48 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 06:21:33 #184
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158188949
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?

Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.

Wanneer?

11-12-2015

Wat at je?

Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.

Impressie?

Percebes:
[ afbeelding ]

Had het al een aantal keer gezien en vond het een bijzondere ervaring. Had maar 80 gram maar was er toch zeker een kwartier zoet mee. Er zit relatief veel vlees in en de smaak was goed en toch wel weer anders dan van ander seafood dat ik op heb.

Tussengerechtje, beetje vage foto. Niet veel bijzonders maar was wel lekker, vooral het pasteitje.
[ afbeelding ]

Varkensvlees:
[ afbeelding ]

Was top en niet te vergelijken met normaal 'wit' varken. Veel voller in smaak en vetter. In combinatie met de lekkere wedges en huisgemaakte knoflook/ peterselie mayo een topper!

Koffie met lemon- merengue taart:
[ afbeelding ]

Kosten?
Kosten van puur het eten: 5,40 voor de percebes, 3,00 voor de tussendoortjes, 11,00 voor de porco en 2,80 voor de taart. Maakt 22,20 in totaal voor het eten.
Biertje van 1,50, rode wijn van 2,50 en dubbele espresso van 1,40 maakt ¤27,60 in totaal.

Cijfer?

9/10.

Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Leuk verslag, maar je foto's doen het hier niet ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 12 december 2015 @ 06:22:21 #185
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158188951
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 december 2015 06:17 schreef Iwanius het volgende:
_O_ Kijk kijk...een high roller.... :Y Mooi man dat je First class reist! Welke Dom Perignon schonk men aan boord? 2004? En waar gaat/ging de reis heen? ( oh en ook leuk je post daarboven van CH Airlines) Company expenses of gewoon prive?
Weinig mensen die privé first class reizen volgens mij hoor :D
Wel toffe verslagen dit zo _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158189252
Wat tof om een keer t first class menu te zien :D

Zo ziet het er in een A380 Emirates uit als je niet first class vliegt :P

pi_158189807
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 december 2015 06:21 schreef Molo het volgende:

[..]

Leuk verslag, maar je foto's doen het hier niet ;(
Zou het moeten doen nu :)
  zaterdag 12 december 2015 @ 11:39:01 #188
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158190639
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 09:59 schreef Konev het volgende:

[..]

Zou het moeten doen nu :)
Ziet er heerlijk uit :9

* Molo weekendje Portugal gaat boeken binnenkort :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 12 december 2015 @ 11:42:39 #189
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158190679
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 december 2015 08:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat tof om een keer t first class menu te zien :D

Zo ziet het er in een A380 Emirates uit als je niet first class vliegt :P

[ afbeelding ]
Ook niet verkeerd voor vliegtuig voer :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158191098
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
[
Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Ziet er zeker goed uit! Ik vind markthallen altijd leuk qua sfeer, en ook om te eten. Iberico varken is altijd om te smullen :9~ Nog nooit van eendenmosselen gehoord trouwens
pi_158191736
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?

Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.

Wanneer?

11-12-2015

Wat at je?

Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.

Impressie?

Percebes:

Leuk om hier eens over te lezen. Ze hadden het hier laatst over bij 3opreis toen ze in Galicie waren. Ben daar ook geweest afgelopen zomer maar helaas toen niet gezien.
  maandag 14 december 2015 @ 11:28:49 #192
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158233390
Waar?

Fifteen Amsterdam

Wanneer?

Afgelopen vrijdag (11 december), rond de klok van 7.

Wat at je?

We hadden het viergangen menu, met bijpassende wijnen.



Voorgerecht: 'Tete de presse' met gepofte kervelknolletjes, zoete uit, kervelcreme, kwartelei en brioche



Was lekker. Meer kan ik er eigenlijk niet over melden. Mijn vrouw had de zalm met biet en die was eigenlijk beter.

Tussengerecht: Ravioli met gekonfijte eendeborst, creme van pastinaak, pangratto van kruidkoek en schuim van eekhoorntjesbrood



Pas toen de wijn kwam bedacht ik me dat ik ook nog een foto moest maken van deze gang. Ravioli met eend smaakte naar eend. En dan ook alleen naar eend. Er zat dan ook alleen maar eend in. Opmaak liet wat te wensen over. De beige/bruine kleuren nodigden niet echt direct uit.


Hoofdgerecht: Gebraden hert met amandelkorst, linzen du puy, creme van gerookte knolselderij, gele cantharellen en saus bordelaise



Hert was te ver door. Behoorlijke grijze rand, alleen het midden was nog rood. Amandelkorst was wel lekker. De knolselderijcreme smaakte nergens naar, de linzen hadden voor mij nog teveel bite.

Nagerecht: 'Poire belle Helene' Gepocheerde peer met gezouten karamel, geroosterde pecannoten, witte en donkere chocolade en ijs van tonkabonen



Peer was zo-zo. Smaakte alsof 't gepocheerd was in gewoon water. IJs van tonkabonen, in combinatie met de gezouten karamel, was wel echt fucking lekker.

Impressie?

Bediening was vriendelijk, maar had volgens mij geen idee waar ze mee bezig waren. De wijn horende bij de gang werd (ondanks meerdere malen aangeven/vragen) steeds geschonken terwijl mijn bord alweer half leeg was. Het eten werd echt in sneltreinvaart (we stonden na anderhalf uur alweer buiten) opgediend. Er heerste bij sommige personeelsleden een beetje een 'jullie zijn niet mijn tafel, dus ik negeer je gewoon'-mentaliteit.

Ook een klein pluspuntje: Ze vragen zodra je aan tafel zit direct of je brood en water wil. Maar daar zie je niks van op de rekening (en extra brood en water bijbestellen kost je ¤ 2)

Kosten? 2 x vier-gangen, 1 x wijn (mijn vrouw drinkt niet) en een keer extra brood en water besteld. Totaal was 123 euro excl fooi. Al met al het geld absoluut niet waard.

Cijfer? 4/10
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 14 december 2015 @ 12:12:17 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158234407
Das niet best. -O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158236743
bah, het ziet er allemaal ook niet smakelijk uit om heel eerlijk te zijn, en erg slordige bordjes. Thanks voor het rapport, wou er eens gaan kijken, nu niet meer :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  maandag 14 december 2015 @ 14:33:15 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158236998
Jamie slordig? Joh!
pi_158237046
Ziet er inderdaad niet best uit. :N Zeker voor wat het kost.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158256647
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 14:33 schreef RobinOok het volgende:
Jamie slordig? Joh!
Er is een verschil tussen chaotisch en slordig, en het is niet jamie's italian of home cooking, fifteen zijn normaal zijn "nette" restaurants. Dit is slordig / niet aantrekkelijk.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  dinsdag 15 december 2015 @ 17:18:44 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158262618
Ilja Gort is ook ergens wezen eten
http://www.slurp.nu/81/index.html
Was niet blij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158262944
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 12:12 schreef golfer het volgende:
Das niet best. -O-
Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ilja Gort is ook ergens wezen eten
http://www.slurp.nu/81/index.html
Was niet blij
Een restaurant om te huilen



Kalmpjes rolden onze wieltjes door de Côte d'Or, de goudkust van de Bourgogne, toen vanonder onze veiligheidsgordels een alarmerend geknor weerklonk. Eetlust. Ongelukkigerwijs op een uiterst ongeschikt moment: we bevonden ons in het duurste wijndorp ter wereld.

Er zat niets anders op. Het enige restaurant in de wijde omtrek was zo ijzingwekkend deftig dat het met dranghekken was afgezet.



De prijzen bleken opgevoerd tot astronomische hoogten, waardoor het vrijwel ledige restaurant uitsluitend werd bevolkt door rijke Chinezen.

Dit opende echter de mogelijkheid tot interessante psychologisch-antropologische beschouwingen. Van dichtbij konden wij bestuderen hoe de gefortuneerde oosterlingen, grote bellen Romanée-Conti achterover klokkend, via hun telefoons de Nikkei-index bijhielden.



Het openslaan van de 'Carte des Vins' was een ongekende ervaring die leidde tot wat in de medische wetenschap wordt omschreven als 'acute cardiac arrest'.

Na de mond-op-mond-beademing door de wijnboerenminnares vroegen we de serveuse bedremmeld om een flesje huisslurp.



De volgende belevenis betrof de cuisine. Die bleek afgestemd op het smaakpalet van de Oriëntaalse bezoekers.

Waardoor wij de keuze hadden tussen rauwe kwal in een saus van dwergpoedelurine (links) of reepjes hondenlulvoorhuid op een bedje van buffeltestikels (rechts).



Het grootste evenement ontrolde zich echter aan het eind van de maaltijd. Teneinde het hun Oosterse weldoeners tot diep in hun haarvaten naar de zin te maken, had de bedrijfsleiding een speciaal opgeleide ober uit China laten invliegen.

Met het mes in de aanslag zette de exotische specialist zich in postuur achter een kaaswagen vol sterk geurende Franse fromages.



Het was duidelijk zijn eerste confrontatie met dit onderdeel van de Cuisine Française. Voorzichtig prikte de oosterling in een stukje Epoisses, een roodschimmelkaas met een geur die het behang van de muur doet krullen.

Nadat deze gevreesde stinker was geserveerd, boog de kaasnoviet zich over een Vieille Tomme, een Pyrenese schapenkaas die vanwege haar ondoordringbare structuur ook wel wordt gebruikt voor de versteviging van damwanden.

Toen hij na een aantal verwoede pogingen nog altijd geen millimeter op zijn rauwmelkse tegenstander had weten te veroveren, kreeg de jonge kaasmeester een waas voor zijn ogen. Met een woeste aanvalskreet stortte hij zich op zijn tegenstander. ''CHIHUWAWAAAAAH!'



Verbijsterd sloegen we gade hoe onze Chinese medegasten ter waarde van een vakantiehuis met zwembad enige kistjes meeneemwijn aanschaften.

Daarna verlieten wij, materieel platzak maar geestelijk verrijkt, deze parallelle planeet. Terug naar onze eigen wereld.

[ Bericht 96% gewijzigd door #ANONIEM op 15-12-2015 17:42:03 ]
  dinsdag 15 december 2015 @ 17:47:56 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158263094
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 04:36 schreef highender het volgende:
Emirates (A380)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eerste klas Emirates is werkelijk erg goed, ben er mee naar Auckland gevlogen. Genieten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158275269
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 december 2015 17:40 schreef Iwanius het volgende:

...

Respect _O_

Was het eten echt smerig? Wat was het precies?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 16 december 2015 @ 01:07:13 #202
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158275599
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 00:31 schreef sirdanilot het volgende:


Respect _O_

Was het eten echt smerig? Wat was het precies?
Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158276791
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 december 2015 17:40 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.

[..]

Een restaurant om te huilen

[ afbeelding ]

Kalmpjes rolden onze wieltjes door de Côte d'Or, de goudkust van de Bourgogne, toen vanonder onze veiligheidsgordels een alarmerend geknor weerklonk. Eetlust. Ongelukkigerwijs op een uiterst ongeschikt moment: we bevonden ons in het duurste wijndorp ter wereld.

Er zat niets anders op. Het enige restaurant in de wijde omtrek was zo ijzingwekkend deftig dat het met dranghekken was afgezet.

[ afbeelding ]

De prijzen bleken opgevoerd tot astronomische hoogten, waardoor het vrijwel ledige restaurant uitsluitend werd bevolkt door rijke Chinezen.

Dit opende echter de mogelijkheid tot interessante psychologisch-antropologische beschouwingen. Van dichtbij konden wij bestuderen hoe de gefortuneerde oosterlingen, grote bellen Romanée-Conti achterover klokkend, via hun telefoons de Nikkei-index bijhielden.

[ afbeelding ]

Het openslaan van de 'Carte des Vins' was een ongekende ervaring die leidde tot wat in de medische wetenschap wordt omschreven als 'acute cardiac arrest'.

Na de mond-op-mond-beademing door de wijnboerenminnares vroegen we de serveuse bedremmeld om een flesje huisslurp.

[ afbeelding ]

De volgende belevenis betrof de cuisine. Die bleek afgestemd op het smaakpalet van de Oriëntaalse bezoekers.

Waardoor wij de keuze hadden tussen rauwe kwal in een saus van dwergpoedelurine (links) of reepjes hondenlulvoorhuid op een bedje van buffeltestikels (rechts).

[ afbeelding ]

Het grootste evenement ontrolde zich echter aan het eind van de maaltijd. Teneinde het hun Oosterse weldoeners tot diep in hun haarvaten naar de zin te maken, had de bedrijfsleiding een speciaal opgeleide ober uit China laten invliegen.

Met het mes in de aanslag zette de exotische specialist zich in postuur achter een kaaswagen vol sterk geurende Franse fromages.

[ afbeelding ]

Het was duidelijk zijn eerste confrontatie met dit onderdeel van de Cuisine Française. Voorzichtig prikte de oosterling in een stukje Epoisses, een roodschimmelkaas met een geur die het behang van de muur doet krullen.

Nadat deze gevreesde stinker was geserveerd, boog de kaasnoviet zich over een Vieille Tomme, een Pyrenese schapenkaas die vanwege haar ondoordringbare structuur ook wel wordt gebruikt voor de versteviging van damwanden.

Toen hij na een aantal verwoede pogingen nog altijd geen millimeter op zijn rauwmelkse tegenstander had weten te veroveren, kreeg de jonge kaasmeester een waas voor zijn ogen. Met een woeste aanvalskreet stortte hij zich op zijn tegenstander. ''CHIHUWAWAAAAAH!'

[ afbeelding ]

Verbijsterd sloegen we gade hoe onze Chinese medegasten ter waarde van een vakantiehuis met zwembad enige kistjes meeneemwijn aanschaften.

Daarna verlieten wij, materieel platzak maar geestelijk verrijkt, deze parallelle planeet. Terug naar onze eigen wereld.

_O_ :D Wat een heerlijk stuk.
pi_158278148
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 01:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.
Oh ik zag het nu pas, dat hij het niet zelf geschreven heeft
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')