Ik hoorde pietverdriet pas een keer enthousiast over een restaurant in emmerich, maar ja dan moet je ook wel net in de buurt wonen.quote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki![]()
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Geen idee of alles hier authentiek Grieks is. Maar hierover heb ik wel goede verhalen gehoordquote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki![]()
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Dat zijn nou precies van die dingen die ik echt helemaal nooit zou bestellen.quote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki![]()
Eerste helft is compleet onzin. Gegrild vlees is net zo Grieks als moussaka en de pasta gerechten. Alleen gyros is Engels. Maar met tzatziki vindt ik alles Grieks.quote:Op dinsdag 8 december 2015 19:55 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Het écht Griekse eten is ontzettend lekker en inderdaad géén Mixed-Grill of Gyros. Het water loopt me al in de mond bij het denken aan een lekkere Moussaka, Pastitio of een Papoutsaki![]()
Weet iemand een Grieks restaurant waar ze échte Griekse specialiteiten serveren? Ik zoek al een lange tijd maar nog weinig kwaliteit gevonden helaas.
Haha nee! Hopelijk waait deze stijl binnenkort over naar Nederland.quote:Op woensdag 9 december 2015 17:23 schreef PluisigNijntje het volgende:
Klinkt heel goed! Jammer dat het niet echt in de buurt ligt
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001quote:Op woensdag 9 december 2015 17:40 schreef Fancyschmancy het volgende:
[..]
Haha nee! Hopelijk waait deze stijl binnenkort over naar Nederland.
Oh ja daar heb ik wel eens gegeten! Ook heel lekker! Wat ik hier alleen zo fijn aan vond, is dat er heel veel gebruik van exotische specerijen + pepers werd gemaakt.quote:Op woensdag 9 december 2015 17:42 schreef Godtje het volgende:
[..]
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001
http://www.restaurantdekas.nl/
Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.quote:Op woensdag 9 december 2015 22:42 schreef MissLuna het volgende:
Allereerst excuses voor de crappy telefoonfoto's..
Waar?
[knip]
Ziet er beter uit dan mijn laatste kaasplankjequote:Op vrijdag 11 december 2015 21:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Geef mij dat kaasplankje alsjeblieft![]()
Doen! Voor mij is het ook aan te rijden, dus dit is zeker een blijvertje.quote:Op woensdag 9 december 2015 23:47 schreef Isabeau het volgende:
Het ziet er inderdaad geweldig uit! En op zwemafstand van mijn vriendin(haar huis staat op de eerste foto)
Maar eh, magnolia is toch hartstikke giftigWat zit daar dan in, van de magnolia
Zal me niet meer excuseren.quote:Op woensdag 9 december 2015 23:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Wat is dat toch met dat excuus vooraf met "crappy foto's"Het ziet er allemaal prima uit hoor over de hele.
Leuk dat het je zo gesmaakt heeft en ik had toen ik er was in september jl.ook geen slechte ervaring mee op eet-gebied..
Wel jammer dat ze niet je een behoorlijk kwaliteitsglaasje vooraf gaven als starter
Leuk verslag, maar je foto's doen het hier nietquote:Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?
Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.
Wanneer?
11-12-2015
Wat at je?
Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.
Impressie?
Percebes:
[ afbeelding ]
Had het al een aantal keer gezien en vond het een bijzondere ervaring. Had maar 80 gram maar was er toch zeker een kwartier zoet mee. Er zit relatief veel vlees in en de smaak was goed en toch wel weer anders dan van ander seafood dat ik op heb.
Tussengerechtje, beetje vage foto. Niet veel bijzonders maar was wel lekker, vooral het pasteitje.
[ afbeelding ]
Varkensvlees:
[ afbeelding ]
Was top en niet te vergelijken met normaal 'wit' varken. Veel voller in smaak en vetter. In combinatie met de lekkere wedges en huisgemaakte knoflook/ peterselie mayo een topper!
Koffie met lemon- merengue taart:
[ afbeelding ]
Kosten?
Kosten van puur het eten: 5,40 voor de percebes, 3,00 voor de tussendoortjes, 11,00 voor de porco en 2,80 voor de taart. Maakt 22,20 in totaal voor het eten.
Biertje van 1,50, rode wijn van 2,50 en dubbele espresso van 1,40 maakt ¤27,60 in totaal.
Cijfer?
9/10.
Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Weinig mensen die privé first class reizen volgens mij hoorquote:Op zaterdag 12 december 2015 06:17 schreef Iwanius het volgende:
Kijk kijk...een high roller....
Mooi man dat je First class reist! Welke Dom Perignon schonk men aan boord? 2004? En waar gaat/ging de reis heen? ( oh en ook leuk je post daarboven van CH Airlines) Company expenses of gewoon prive?
Zou het moeten doen nuquote:Op zaterdag 12 december 2015 06:21 schreef Molo het volgende:
[..]
Leuk verslag, maar je foto's doen het hier niet
Ziet er heerlijk uitquote:
Ook niet verkeerd voor vliegtuig voerquote:Op zaterdag 12 december 2015 08:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat tof om een keer t first class menu te zien![]()
Zo ziet het er in een A380 Emirates uit als je niet first class vliegt![]()
[ afbeelding ]
Ziet er zeker goed uit! Ik vind markthallen altijd leuk qua sfeer, en ook om te eten. Iberico varken is altijd om te smullenquote:Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
[
Vond het een hele leuke markthal en een stuk minder toeristisch dan de markthal in het centrum van de stad. Gezellige sfeer en leuke tentjes. Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader als mensen eens in Lissabon zijn!
Leuk om hier eens over te lezen. Ze hadden het hier laatst over bij 3opreis toen ze in Galicie waren. Ben daar ook geweest afgelopen zomer maar helaas toen niet gezien.quote:Op zaterdag 12 december 2015 02:59 schreef Konev het volgende:
Waar?
Mercado de Campo de Ourique, Lissabon. Dit is een markthal met verschillende tentjes waar je eten kan halen om het vervolgens in het midden van de hal op te eten. Soms is er live muziek of andere activiteiten maar vanavond niet. Het was wel gezellig druk.
Wanneer?
11-12-2015
Wat at je?
Voor: Percebes, in het Nederlands eendenmosselen, maar heb ze in Nederland nog nooit gezien.
Tussen: Bitterbal van Alheira (Portugese worst) en pasteitje van Iberico varken
Hoofd: Presa de porco preto (vlees van het Iberico varken) met aardappelwedges en salade.
Na: Limoen-merengue taart met koffie.
Impressie?
Percebes:
Er is een verschil tussen chaotisch en slordig, en het is niet jamie's italian of home cooking, fifteen zijn normaal zijn "nette" restaurants. Dit is slordig / niet aantrekkelijk.quote:
Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.quote:
Een restaurant om te huilenquote:Op dinsdag 15 december 2015 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ilja Gort is ook ergens wezen eten
http://www.slurp.nu/81/index.html
Was niet blij
Eerste klas Emirates is werkelijk erg goed, ben er mee naar Auckland gevlogen. Genietenquote:Op zaterdag 12 december 2015 04:36 schreef highender het volgende:
Emirates (A380)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Respectquote:
Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.quote:Op woensdag 16 december 2015 00:31 schreef sirdanilot het volgende:
Respect![]()
Was het eten echt smerig? Wat was het precies?
quote:Op dinsdag 15 december 2015 17:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.
[..]
Een restaurant om te huilen
[ afbeelding ]
Kalmpjes rolden onze wieltjes door de Côte d'Or, de goudkust van de Bourgogne, toen vanonder onze veiligheidsgordels een alarmerend geknor weerklonk. Eetlust. Ongelukkigerwijs op een uiterst ongeschikt moment: we bevonden ons in het duurste wijndorp ter wereld.
Er zat niets anders op. Het enige restaurant in de wijde omtrek was zo ijzingwekkend deftig dat het met dranghekken was afgezet.
[ afbeelding ]
De prijzen bleken opgevoerd tot astronomische hoogten, waardoor het vrijwel ledige restaurant uitsluitend werd bevolkt door rijke Chinezen.
Dit opende echter de mogelijkheid tot interessante psychologisch-antropologische beschouwingen. Van dichtbij konden wij bestuderen hoe de gefortuneerde oosterlingen, grote bellen Romanée-Conti achterover klokkend, via hun telefoons de Nikkei-index bijhielden.
[ afbeelding ]
Het openslaan van de 'Carte des Vins' was een ongekende ervaring die leidde tot wat in de medische wetenschap wordt omschreven als 'acute cardiac arrest'.
Na de mond-op-mond-beademing door de wijnboerenminnares vroegen we de serveuse bedremmeld om een flesje huisslurp.
[ afbeelding ]
De volgende belevenis betrof de cuisine. Die bleek afgestemd op het smaakpalet van de Oriëntaalse bezoekers.
Waardoor wij de keuze hadden tussen rauwe kwal in een saus van dwergpoedelurine (links) of reepjes hondenlulvoorhuid op een bedje van buffeltestikels (rechts).
[ afbeelding ]
Het grootste evenement ontrolde zich echter aan het eind van de maaltijd. Teneinde het hun Oosterse weldoeners tot diep in hun haarvaten naar de zin te maken, had de bedrijfsleiding een speciaal opgeleide ober uit China laten invliegen.
Met het mes in de aanslag zette de exotische specialist zich in postuur achter een kaaswagen vol sterk geurende Franse fromages.
[ afbeelding ]
Het was duidelijk zijn eerste confrontatie met dit onderdeel van de Cuisine Française. Voorzichtig prikte de oosterling in een stukje Epoisses, een roodschimmelkaas met een geur die het behang van de muur doet krullen.
Nadat deze gevreesde stinker was geserveerd, boog de kaasnoviet zich over een Vieille Tomme, een Pyrenese schapenkaas die vanwege haar ondoordringbare structuur ook wel wordt gebruikt voor de versteviging van damwanden.
Toen hij na een aantal verwoede pogingen nog altijd geen millimeter op zijn rauwmelkse tegenstander had weten te veroveren, kreeg de jonge kaasmeester een waas voor zijn ogen. Met een woeste aanvalskreet stortte hij zich op zijn tegenstander. ''CHIHUWAWAAAAAH!'
[ afbeelding ]
Verbijsterd sloegen we gade hoe onze Chinese medegasten ter waarde van een vakantiehuis met zwembad enige kistjes meeneemwijn aanschaften.
Daarna verlieten wij, materieel platzak maar geestelijk verrijkt, deze parallelle planeet. Terug naar onze eigen wereld.
Oh ik zag het nu pas, dat hij het niet zelf geschreven heeftquote:Op woensdag 16 december 2015 01:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |