abonnement Unibet Coolblue
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 13 september 2015 @ 18:51:59 #1
862 Arcee
Look closer
pi_156055017


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversile meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
pi_156055859

5 Fingers (1952)
Wie van een lekkere WO2 spionage-thriller houdt kan ruim anderhalf uur genieten van een goede film uit de oude doos. 5 Fingers is gebaseerd op het boek Operation Cicero, een in grote lijnen waargebeurd verhaal uit pak hem beet het laatste jaar van WO2. Het boek is na de oorlog geschreven door een nazi die het van dichtbij heeft meegemaakt, en vertelt het verhaal over hoe een spion hen zulke waardevolle informatie wilde verkopen, dat ze zich afvroegen of het allemaal wel echt kon zijn.

In de hoofdrol o.a. James Mason (North by Northwest, Lolita), Michael Rennie (The Day the Earth Stood Still - origineel uit 1951) en de inmiddels 98-jarige Danielle Darieux.

IMDb: 7.8
Ik: 8.0
kijkt veel films
  zondag 13 september 2015 @ 21:13:25 #3
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_156059952
De Zee die Denkt (2000, Gert de Graaff) ****

Wat ben je? Inderdaad, niet 'wie', maar 'wat'? Het antwoord is onmogelijk te geven, niets is wat het lijkt en niets is waar. Hoewel die ene reactie '[tekst]Een individu in de hedendaagse maatschappij[/tekst]' misschien wel het dichtst bij komt: het is gelijkertijd bijna het meest en minst zeggende van alle mogelijke antwoorden. Alles is een illusie en pas als je het vanuit een ander standpunt bekijkt, kom je tot het ware inzicht. Of is het slechts een ander inzicht dat vanaf dan de nieuwe waarheid lijkt? Intrigerende film, die ook sterk gefilmd en gemonteerd is.

pi_156070962
Dawn of the Planet of the Apes (2014) - IMDb : een virus, verspreidt door uitgebroken laboratoriumapen, heeft de mensheid vrijwel volledig uitgevaagd. Een handjevol mensen leeft nog in een kolonie en komt per toeval een apenkolonie tegen die intussen ook verder zijn gevolueerd. Hoewel ze elkaar in de eerste instantie tolereren breekt toch een oorlog tussen de twee kolonies uit.

Ik heb een hekel aan apen en dan laat je zo'n film links liggen. Toch uiteindelijk gekeken en hij viel eigenlijk niet tegen. Hoewel sommige scenes wel overduidelijk van de harddisk komen (bijv. scene met aap die aanvalsvoertuig inneemt en tegen barricade aan rijdt) en je het plot ook al ver van te voren ziet aankomen blijft er een redelijk onderhoudende actiefilm over. Een 6+

I Origins (2014) - IMDb : Een wetenschapper onderzoekt in zijn laboratorium de evolutie van het menselijk oog (van een hoopje lichtgevoelige cellen tot het oog wat we nu kennen). Bij toeval leert hij een meisje met zeer aparte ogen kennen wat uiteindelijk de weg leidt tot opzienbarende ontdekkingen over de mensheid.

Relatief onbekende film maar daarom niet minder boeiend. Film heeft niets te maken met films zoals I robot, de titel is een aardige woordspeling over het onderwerp wat mijns inziens een origineel, apart concept is. De film lijkt in de eerste instantie een beetje standaard boy meets girl scenario te zijn maar halverwege neem het geheel een behoorlijk dramatische wending waarna de boel in een interessante mix van wetenschap en geestelijke vraagstukken terecht komt. Film geeft te denken, ik heb anderhalf uur geboeid zitten kijken: een 7+

X-Men: Days of Future Past (2014) - IMDb : Wolverine wordt 40 jaar teruggestuurd in de tijd om een toekomstige ontwikkelaar van een machine, die mutanten kan opsporen en vernietigen zonder mensen te beschadigen, te elimineren voordat hij zijn plannen tot uitvoer kan brengen. Wolverine kan echter zijn plannen niet tot uitvoer brengen zonder de hulp van de (op dat moment) veel jongere uitvoeringen van Xavier en Magneto. Dat blijkt echter nog een hele klus.

Ik ben geen fan van superhero films (superman, spiderman, iron man etc.etc.) maar deze is wel aardig. Het verhaallijntje is feitelijk gebaseerd op het Terminator concept en daarom niet bijster origineel. Tijdsbeeld van de mid jaren 70 is aardig in beeld gebracht. Leuke actiefilm voor de zondagmiddag: 6+ (ik denk dat een superhero liefhebber de film terecht hoger inschat).

[ Bericht 2% gewijzigd door mister_white op 14-09-2015 16:34:17 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_156090166
Captain Phillips: De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips (Tom Hanks), kapitein van het vrachtschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Phillips gaf zichzelf op als gijzelaar, om zijn bemanning te redden.

Ik vond het een meeslepende film! Niet al te veel 'introductie', dat vond ik erg prettig. De piraten waren na iets van 10 minuten ofzo al in de buurt van het schip en vanaf dat moment aan een stuk door gekeken. Tom Hanks zet Phillips geloofwaardig neer als een kapitein die om zijn bemanning geeft. De piraten vond ik ook heel goed, je zag de onderzekerheid bij Muse als die soms in het nauw gedreven werd door Elmi. 8/10.
Have less, travel more
pi_156093957
The Usual Suspects (1995) - IMDb

Waarschijnlijk bekend bij velen. Ik heb hem gisteren voor het eerst helemaal gezien. Ik had al een keer 20 minuten gekeken, maar 'm toen afgezet. Dit kwam omdat ik geen zin had in weer een misdaad/recherche film.

Gisteren dus besloten om hem maar helemaal te kijken, en ik had geen spijt :P Ik had gehoord over een erg goede plot twist, en man man man dat was er een :)

8,5
Moeten zij weten
  dinsdag 15 september 2015 @ 07:21:01 #7
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156098675
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 22:42 schreef H0D3NPYL het volgende:
The Usual Suspects (1995) - IMDb

Waarschijnlijk bekend bij velen.
Nooit van gehoord.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156099650
The Hundred-Foot Journey (2014) - IMDb


De Kadam familie vertrekt uit India om in Europa een restaurant te openen. Ze komen uiteindelijk in Frankrijk terecht, tegenover een ander restaurant met een Michelinster. Ondanks de concurrentie en niet bepaald een gastvrij onthaal, besluit de koppige Papa Kadam zich niet weg te laten jagen.

Deze film nu twee keer gezien. De eerste keer dat ik hem ging zien sprak de beschrijving me niet heel erg aan, maar ik werd aangenaam verrast tijdens de Ladies Night. Nou zijn films over koken en lekker eten sowieso al een lust om naar te kijken, maar deze weet er weer een frisse draai aan te geven door de Franse keuken te combineren met Indiaas. Daarnaast zijn de personages kleurrijk en vind ik er een duidelijke chemie tussen de hoofdrolspelers. Het viel me nogmaals op hoe naturel het script en acteerwerk op bepaalde momenten overkomen, misschien juist vanwege het niet accentloze Engels. Het grootste minpunt is echter de geloofwaardigheid van het plot. Zou een restaurant met een Michelin ster zich werkelijk gentimideerd voelen door een nieuw, niet-Frans restaurant? Nee. Maar bij films telt er meer dan geloofwaardigheid. Het plot door de vingers gezien is het echt een leuke, feelgood film. Hij duurt ook vrij lang, maar is nergens echt traag.

Een 8.

Verder nog twee documentaires gezien:

Living on One Dollar (2013) - IMDb
Vier mannen leven van gemiddeld 1 dollar per dag in Guatemala. Ze hebben allen verstand van economie en willen ervaren hoe het is om rond te moeten komen van een onvoorspelbaar loon in barre omstandigheden. Honger, parasieten en stress... maar ook hoop en vrijgevigheid is wat ze er aantreffen.

Vooral het feit dat de mannen zich echt onderworpen hebben aan de soms extreme condities is boeiend om te volgen. Het is onvoorstelbaar dat sommige mensen daar een leven lang mee te maken hebben. Deze film laat zien dat er maar weinig nodig is om te helpen; een simpele lening kan soms al het verschil maken tussen leven en dood. Het zet je aan het denken over onze eigen individualistische maatschappij. Zouden wij elkaar ook niet wat meer mogen gunnen? Hoewel de mensen daar weinig hebben, is hun 'community' wel een stuk hechter. Ze werken met elkaar in plaats van te concurreren en daar komen soms erg inventieve plannen uit. De situatie laat ook zien hoe belangrijk de educatie is in de vorm van het leren van een taal, of het leren van een simpele skill als naaien om zo in je onderhoud te kunnen voorzien. Structureel is het misschien niet mogelijk om de problemen in het land op te lossen, maar het is wel mogelijk om het verschil te maken voor individuen. En uiteindelijk is dat ook meer dan de moeite waard. Cijfer: 8

The True Cost (2015) - IMDb
Een (helaas) redelijk eenzijdige documentaire over de 'fast fashion' industrie en de erbarmelijke werkomstandigheden van de arbeiders in lagelonenlanden. Eenzijdig, omdat de ketens zelfs niet genterviewd wilden worden voor de film.

Desalniettemin zet de film aan het denken en dat is wat mij betreft een belangrijke functie van een documentaire. Het moet gedachten prikkelen; misschien zelfs gedrag veranderen. Dat heeft het bij mij wel gedaan. Fast fashion zorgt ervoor dat we ons rijk wanen omdat we veel kunnen kopen voor weinig geld, maar de werkelijke kosten zijn voor de mensen in de fabrieken - die het soms zelfs met hun leven moeten bekopen. De film stelt de problemen aan de kaak, maar biedt helaas weinig goede alternatieven aan. Daardoor blijf je waarschijnlijk shoppen bij H&M, maar denk je misschien wel twee keer na over het kopen, niet dragen en weggooien van een jurk van 10 euro, waar toch meer werk achter zit dan je in eerste instantie zou verwachten. Cijfer: 7,5
  dinsdag 15 september 2015 @ 09:36:42 #9
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_156100555
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 22:42 schreef H0D3NPYL het volgende:
The Usual Suspects (1995) - IMDb

Waarschijnlijk bekend bij velen. Ik heb hem gisteren voor het eerst helemaal gezien. Ik had al een keer 20 minuten gekeken, maar 'm toen afgezet. Dit kwam omdat ik geen zin had in weer een misdaad/recherche film.

Gisteren dus besloten om hem maar helemaal te kijken, en ik had geen spijt :P Ik had gehoord over een erg goede plot twist, en man man man dat was er een :)

8,5
Mijn all time favorite :). De muziek, de sfeer, de dialogen, de acteurs, het eind. Zeker 15 keer bekeken :)
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_156106283
Die nieuwe Avengers. Leuk tussendoortje. Gaat helemaal nergens over natuurlijk maar af en toe een beetje CGI kan geen kwaad.

6/10
Conscience do cost.
pi_156107044
Rudderless



Drama / Muziek
105 minuten

Wanneer een rouwende vader in een neerwaartse spiraal belandt ontdekt hij een doos van zijn overleden zoon met daarin opnames van zijn originele muziekdemo's en teksten. Geshockeerd door de ontdekking van het onbekende talent van zijn zoon besluit hij een band te vormen in de hoop vrede te vinden met het tragische verlies.

Aangeraden door een vriend die meestal wel weet wat voor films ik leuk vind. En hij had het bij het rechte eind! Het was verder niet een hele bijzondere film maar hij keek zeker weten lekker weg. Ik kan er eigenlijk niet heel veel meer over vertellen.

Er was nog wel een minpunt en dat was Selena Gomez die een kleine rol speelde. Ik heb het niet zo met haar en ik vond haar ook irritant in deze film.

IMBd cijfer: 7,5
Mijn cijfer: 7,3
pi_156107396
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 september 2015 07:21 schreef Verbal het volgende:

[..]

Nooit van gehoord.

V.
Dan raad ik 'm ten zeerste aan :)
Moeten zij weten
pi_156107439
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:26 schreef H0D3NPYL het volgende:

[..]

Dan raad ik 'm ten zeerste aan :)
Ik denk dat ie em wel kent.

V.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  dinsdag 15 september 2015 @ 16:10:41 #14
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156110257
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:27 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Ik denk dat ie em wel kent.

V.
Ik denk het ook :P

Meer dan 60x gezien

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156111817
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:10 schreef Verbal het volgende:
Meer dan 60x gezien
Werk je in een bioscoop of ben je gewoon traag van begrip? :o
Ik ben diegene waar je moeder je altijd voor gewaarschuwd heeft...
  dinsdag 15 september 2015 @ 19:03:07 #16
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156115721
There are more things in haven and earth than are dreamt of in your philosophy, Horatio.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156131384
Minions (2015)

Na een veelbelovend begin viel het halverwege ver terug onder de maat. :N

Sommige plotwendingen waren mij ook niet helemaal duidelijk.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDb: 6.6 (68.832 votes)
Ik: 6.0 (1 vote)
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_156132430
Lost River (2014) - IMDb



Het regiedebuut van Ryan Gosling en wat voor eentje. Het was alsof de sfeer en de stijl van de film me op het lijf geschreven waren. Je ziet veel invloeden van zowel Refn als Lynch, twee regisseurs die tot mijn favorieten behoren, terug in dit werk van Gosling. Zo is het aan de ene kant erg stijlvol met daarbij het gebruik van veel lichteffecten waarbij de vele verschillende kleuren prachtig naar voren komen, zoals we dat van Refn (of beter gezegd Director of Photography Benot Debie) kennen. Aan de andere kant is het een enorm surrealistische film. Waar ik dacht dat alleen Lynch in staat was om die kenmerkende dromerige sfeer dusdanig neer te zetten, blijkt nu dat Gosling er niet veel voor onder doet naar mijn mening. De twee verschillende stijlkeuzes worden op zo'n manier gecombineerd dat het voor mij haast als perfect aanvoelde. Ook de prachtige cinematografie en shots, samen met de fenomenale soundtrack droegen hier zeker aan bij. Op audiovisueel gebied behoort Lost River misschien wel tot mijn favorieten.

Helaas schort er het een en ander aan het verhaal. Het plot is vrij karig en ook aan structuur ontbreekt het de film. Helaas liet ook de spanningsboog te wensen over, waardoor het soms wat ging slepen. Tenslotte kwam het einde vrij abrupt en was het in mijn ogen niet bevredigend. Verhaaltechnisch is het dus absoluut geen hoogvlieger, desondanks heeft Gosling mij toch enthousiast weten te maken en ik heb er vertrouwen in dat hij uit zou kunnen groeien tot een uitstekende regisseur.

IMDb: 5,8
Ik: 8,3
pi_156133744
Southpaw (2015)



Verenigde Staten
Drama
123 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams en Forest Whitaker

Het verhaal gaat over de agressieve, gewelddadige bokser Billy Hope (Gyllenhaal) die zich naar de top weet te werken. Wanneer de weltergewicht-bokskampioen door zijn gedrag een gevecht uitlokt, met de dood van zijn vrouw als gevolg, valt zijn persoonlijke leven echter aan diggelen. Nadat hij zijn huis kwijtraakt en zijn dochter moet afstaan aan een pleeggezin, probeert hij met behulp van een amateurtrainer zijn leven weer op te pakken.

Goede film. Ik ben zelf niet zo'n fan van boksfilms maar deze was zeker de moeite waard. Mss omdat de klemtoon niet zozeer op t boksen is gelegd maar verder ook een goede drama is. Meesterlijk geacteerd door Gyllenhaal.

IMDB 7.7/10
Ik 7.5/10
.
.
.
Run All Night (2015)



Verenigde Staten
Actie / Misdaad
114 minuten

geregisseerd door Jaume Collet-Serra
met Liam Neeson, Ed Harris en Joel Kinnaman

De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon (Neeson), alias The Gravedigger, heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van maffiabaas Shawn Maguire (Ed Harris), is nu 55 en wordt achtervolgd door zijn zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim dertig jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur (D’Onofrio). De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike (Kinnaman) het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact meer mee heeft. Mike slaat op de vlucht en Jimmy moet voorkomen dat zijn zoon niet het hetzelfde lot ondergaat als hij, namelijk eindigend aan de verkeerde kant van een vuurwapen. Jimmy heeft slechts n nacht om erachter te komen aan welke wereld hij trouw is, om alles weer recht te zetten

Wederom een goede film. Goed verhaal, veel actie en zeer sterk laatse half uur. En Liam Neeson, need I say more?

IMDB: 6.6/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  woensdag 16 september 2015 @ 20:13:29 #20
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156151039
Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) - IMDb



Vandaag voor het eerst in maanden weer eens in de bioscoop terechtgekomen, en wat zal ik zeggen? Godsamme wat heb ik genoten. Een van de besten van de serie. Heerlijke actie, goede humor (vond ik in de vorige teveel slapstick met Simon Pegg. In het begin leek het even weer mis te gaan, maar ze hielden het in toom). Heerlijk onzinnige MacGuffin en allejezus... Rebecca Ferguson O+ O+ O+ Wat een toppertje.

Ik ben helemaal blij :)

IMDb 7.7
V. 8.5

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156163727
Everest

Veel van verwacht maar uiteindelijk toch redelijk teleurstellend. Geen slechte film maar helaas meer sentiment en minder 'actie' dan verwacht. De inleiding van de film met de vele karakters duurt de helft van de film en als het dan uiteindelijk misgaat wordt dat teveel beperkt naar een paar karakters. De sterke cast krijgt daardoor op een paar uitzonderingen na te weinig te doen. in plaats daarvan wordt er op de emoties met het thuisfront ingespeeld maar daarvoor ga je niet naar deze film. Je wil bergbeklimmers in een overlevingstocht zien. Die stukken zijn ook indrukwekkend maar helaas te weinig of te kort. En de 3D is compleet overbodig, helaas want daar was wel degelijk meer mee te doen.

6.0
  donderdag 17 september 2015 @ 10:04:05 #22
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_156163863
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2015 00:36 schreef FireFox1 het volgende:
Minions (2015)

Na een veelbelovend begin viel het halverwege ver terug onder de maat. :N

Sommige plotwendingen waren mij ook niet helemaal duidelijk.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDb: 6.6 (68.832 votes)
Ik: 6.0 (1 vote)
Ik moest ook met grote moeite de tweede helft van de film doorkomen. De film raakte kant noch wal.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_156165437
Minions vond ik ook enorm tegenvallen ;(
Tap tap tap
  donderdag 17 september 2015 @ 23:32:51 #24
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_156187138
True Detective - Season 2
En de award voor grootste tegenvaller van het jaar gaat naar... het tweede seizoen van True Detective. Misschien waren mijn verwachtingen wel te hoog na het eerste seizoen maar dat het zo gigantisch sloom, langzaam en saai zou zijn had ik oprecht niet verwacht. Af en toe was het zelfs moeilijk een aflevering af te kijken, gelukkig waren het er maar acht.
Het enige goede waren Rachel McAdams en Colin Farrell die degelijke rollen neerzetten maar duidelijk moeite hebben met het materiaal waarmee ze moeten werken.
Weinig woorden aan vuil maken verder en door met series die wel de moeite waard zijn.

4,0/10
pi_156195061
Maze Runner: The Scorch Trials (2015) - IMDb
Deel 2 van de Maze Runner serie. Ik zag de trailer en ik moest en zou deze film zien. Ik vond het een leuke film en een leuk vervolg. Ik hou wel van die "de wereld is gevallen" films.

Leuke actie en verder is het allemaal niet super speciaal.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
An Amateur trains untill he does it right!
A Professional trains untill he can't do it wrong!
pi_156200743
Vacation (2015) - IMDb
Oei, die viel een beetje tegen.....nou ben ik een oude lul die het eerste deel zowat kan meepraten, dus per definitie al bevooroordeeld, maar toch had ik goede hoop voor dit deel. Ik vind Ed Helms een prima acteur voor dit soort films namelijk.
Er zaten veel grappige momenten in de film, maar er zat helaas niet echt een verhaal in waardoor het eigenlijk meer een losse verzameling grappen gebaseerd op een oude film is. De oude film was dat in principe ook, maar daar in zette Chevy Chase echt goed dat manisch gehaaste typetje neer die op het laatst ontploft. Ed Helms deed dat in deze film niet, terwijl hij dat wel kan, zie zijn rol in The Office.
Helaas dus, een magere 6
pi_156212456
Zojuist The Game uit 1997 weer eens zitten kijken. Geen film voor iedereen, vermoed ik. Maar wel helemaal in mijn straatje.

9/10
pi_156214740
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 23:42 schreef hpeopjes het volgende:
Geen film voor iedereen, vermoed ik.
Dat is echt een nietszeggende opmerking die je voor elke film kunt maken, maar goed.. 8)7
Veni, vidi, vodka.
pi_156215459
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 06:03 schreef dumble het volgende:

[..]

Dat is echt een nietszeggende opmerking die je voor elke film kunt maken, maar goed.. 8)7
Neehoor. Een film als Ted bijvoorbeeld, die is gewoon gemaakt voor iedereen.
  zaterdag 19 september 2015 @ 09:44:07 #30
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156215791
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2015 09:12 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Neehoor. Een film als Ted bijvoorbeeld, die is gewoon gemaakt voor iedereen.
-10 untrue

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156216553
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:11 schreef KolonelBroodje het volgende:
Rudderless

[ [url=http://cdn2-www.craveonline.com/asset(...)rless.jpg]afbeelding[/url] ]

Drama / Muziek
105 minuten

Wanneer een rouwende vader in een neerwaartse spiraal belandt ontdekt hij een doos van zijn overleden zoon met daarin opnames van zijn originele muziekdemo's en teksten. Geshockeerd door de ontdekking van het onbekende talent van zijn zoon besluit hij een band te vormen in de hoop vrede te vinden met het tragische verlies.

Aangeraden door een vriend die meestal wel weet wat voor films ik leuk vind. En hij had het bij het rechte eind! Het was verder niet een hele bijzondere film maar hij keek zeker weten lekker weg. Ik kan er eigenlijk niet heel veel meer over vertellen.

Er was nog wel een minpunt en dat was Selena Gomez die een kleine rol speelde. Ik heb het niet zo met haar en ik vond haar ook irritant in deze film.

IMBd cijfer: 7,5
Mijn cijfer: 7,3

Fijne film met een verrassende plotwending. Selena Gomez is inderdaad zwaar irritant :r
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  zaterdag 19 september 2015 @ 11:31:28 #32
15746 daNpy
Marathon Coup
pi_156217173
Gisteren Vacantion gezien.
Moderne versie van de chevy chase films, die echt wel vl beter waren.
Er zitten leuke stukjes in, meer niet.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_156225034
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 10:49 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Fijne film met een verrassende plotwending. Selena Gomez is inderdaad zwaar irritant :r
Love & Mercy (2014) - IMDb.

Best wel een toffe film, Beach boy's zijn even eerder dan ik maar ik ken de muziek wel. Het gaat wat dieper. Ik vond het een 8
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_156231933
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2015 09:12 schreef hpeopjes het volgende:

[..]
Een film als Ted bijvoorbeeld, die is gewoon gemaakt voor iedereen.
:') nee
  zondag 20 september 2015 @ 01:42:34 #35
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_156234719
Net Durak gezien, van Yuri Bykov. Over corruptie en uitzichtloosheid in een groezelig Russisch provinciestadje.
Voor mensen die Leviathan en Elena konden waarderen. Een acht.
pi_156235763
quote:
6s.gif Op zondag 20 september 2015 01:42 schreef Nibb-it het volgende:
Net Durak gezien, van Yuri Bykov. Over corruptie en uitzichtloosheid in een groezelig Russisch provinciestadje.
Voor mensen die Leviathan en Elena konden waarderen. Een acht.
Ik kan dit beamen. Ik heb 'm vorige week gekeken.
pi_156239252
Shutter Island (2010) - IMDb

De U.S. marshal Teddy (DiCaprio) en zijn partner onderzoeken de verdwijning van een psychiatrisch patint op een eiland. Stiekem heeft Teddy echter andere motieven om het eiland te onderzoeken.

Ik schaam me dat ik deze nog niet eerder heb gekeken. De film pakt direct door het gebruik van muziek, maar het is de mysterie die je in zijn greep houdt tijdens het kijken. Een film die je doet nadenken, twijfelen, tot je niet anders meer kan dan aannemen hoe het zit. Zit goed in elkaar, iets wat je helaas niet altijd kunt zeggen van films met een twist. Wacht niet zoals ik voordat je hem kijkt, want je zal er geen spijt van krijgen.

9/10
pi_156239868
The Visit (2015)

Shyamalan is terug! *O* Althans grotendeels; zijn eerste 3 films zijn qua niveau nauwelijks te evenaren, maar deze laatste heeft weer dat 'Shyamalan-gevoel'. Geen meesterwerk, maar een hele leuke combinatie van humor en horror, zonder dat het een echte horror-comedie wordt waar ik doorgaans een bloedhekel aan heb. Het is zeer evenwichtig en dat is altijd lastig wil je humor in een horror/thriller gooien, het wordt namelijk vrij snel flauw. Maar deze film heeft daar gelukkig niet onder te lijden.

Het verhaal is degelijk, natuurlijk weer een plottwist die je -als je een beetje na gaat denken en meer van zijn films hebt gezien- wel aan kunt zien komen, maar dat doet niets af aan de film zelf. Het acteren is goed, was erg verrast door Oxenbould; een paar geniale scenes met hem zetten hem echt op de kaart :)

IMdB: 6.9
Ik: 7.5
I feel kinda Locrian today
pi_156240631

Woman in Gold (2015)
Het waargebeurde verhaal van Maria Altman, een joodse vrouw die tijdens WO2 moest vluchten uit Oostenrijk. Net als bij zovelen is daarna ook het huis van haar familie leeggeroofd door de nazi's. Nu (1998) wil ze een aantal gestolen schilderijen terugclaimen, maar dat zal niet gaan zonder slag of stoot. Een van de schilderijen, Potret van Adele Bloch-Bauer van Gustav Klimt, is nogal veel waard (nu een van de 10 duurste schilderijen ter wereld), dus moet er flink gestreden worden om de Oostenrijkers het schilderij op te laten geven. Hierbij helpt o.a. Randy Schoenberg (Ryan Renolds) die een jonge advocaat speelt.

Maar vooral Helen Mirren is, zoals vrijwel altijd, geweldig in haar rol als Altman. De film bestaat grofweg uit twee delen die elkaar steeds afwisselen. Natuurlijk Randy en Maria's strijd in het 'heden', maar ook zijn er regelmatig flashbacks naar haar verleden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het begin van Sarah's Key. Het houdt de film goed in balans. Ik ben blij dat het verhaal niet is overgedramatiseerd in de zin dat allerlei heldhaftige daden of grootse speaches de boventoon voeren. Het blijft ondanks de inhoud vrij nuchter, en voelt daarom voor mij ook echter aan.

Al met al eindelijk iets dat potten breekt uit het voorlopig tamelijk hopeloze 2015. Maar er moet wel gezegd worden dat het een behoorlijk zwaar drama is, en dus zal dit denk ik niet iets zijn voor diegenen die liever een bak actie of grote ontploffingen zien. En het schilderij zelf.. ach.. ieder zijn smaak :)

IMDb: 7.4
Ik: 7.8
kijkt veel films
pi_156240870
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 13:04 schreef starla het volgende:
The Visit (2015)

Shyamalan is terug! *O* Althans grotendeels; zijn eerste 3 films zijn qua niveau nauwelijks te evenaren, maar deze laatste heeft weer dat 'Shyamalan-gevoel'. Geen meesterwerk, maar een hele leuke combinatie van humor en horror, zonder dat het een echte horror-comedie wordt waar ik doorgaans een bloedhekel aan heb. Het is zeer evenwichtig en dat is altijd lastig wil je humor in een horror/thriller gooien, het wordt namelijk vrij snel flauw. Maar deze film heeft daar gelukkig niet onder te lijden.

Het verhaal is degelijk, natuurlijk weer een plottwist die je -als je een beetje na gaat denken en meer van zijn films hebt gezien- wel aan kunt zien komen, maar dat doet niets af aan de film zelf. Het acteren is goed, was erg verrast door Oxenbould; een paar geniale scenes met hem zetten hem echt op de kaart :)

IMdB: 6.9
Ik: 7.5
zeggen dat ergens een plottwist in zit is een van de irritantste manieren van spoilen :%
Wie dit leest is hek.
pi_156241517
quote:
1s.gif Op zondag 20 september 2015 13:40 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

zeggen dat ergens een plottwist in zit is een van de irritantste manieren van spoilen :%
Haha, het is een film van Shyamalan. Hijzelf is de grootste spoiler want je weet gewoon dat die gaat komen. Dus nee, ik deel jouw mening in dit geval niet.
I feel kinda Locrian today
pi_156245172
quote:
14s.gif Op zondag 20 september 2015 12:47 schreef -Strawberry- het volgende:
IMDb - D'oh

De U.S. marshal Teddy (DiCaprio) en zijn partner onderzoeken de verdwijning van een psychiatrisch patint op een eiland. Stiekem heeft Teddy echter andere motieven om het eiland te onderzoeken.

Ik schaam me dat ik deze nog niet eerder heb gekeken. De film pakt direct door het gebruik van muziek, maar het is de mysterie die je in zijn greep houdt tijdens het kijken. Een film die je doet nadenken, twijfelen, tot je niet anders meer kan dan aannemen hoe het zit. Zit goed in elkaar, iets wat je helaas niet altijd kunt zeggen van films met een twist. Wacht niet zoals ik voordat je hem kijkt, want je zal er geen spijt van krijgen.

9/10
Echt een meesterlijke film ja. Ook een 9 hier.
Moeten zij weten
pi_156246115
De afgelopen tijd weer een aantal films gecheckt. Zojuist Insidious Chapter 3, ik vind horror altijd een moeilijk genre. Als ik maar een keer schrik op een hele film is het voor mij echt waardeloos. Bij deze film was dat niet het geval, er zaten genoeg spannende scnes in. Het verhaal was wel een beetje mager, maar ach, voor een horrorfilm best aardig! 7!

Ook ik heb laatst Vacation gezien, ik ken de film(s?) van vroeger niet, maar ik heb me echt kostelijk vermaakt. Precies mijn humor. Heerlijk plat, flauw en over the top. Een 7.4.

Verder heb ik eindelijk The Usual Suspects gekeken. Wat een vette film. De laatste twintig minuten ofzo, wauw! Een 8.8.

Ten slotte heb ik van de week nog Entourage gekeken. Ik heb de serie nooit gevolgd eerlijk gezegd, maar ik was alsnog benieuwd. Ik vond het mwah. Leuk dat er zo hier en daar een grote ster te zien was, maar het verhaal was echt heel slecht en qua humor vond ik het ook een beetje karig. Een 5.
"They say people never change, but that's bullshit"
pi_156246159
quote:
14s.gif Op zondag 20 september 2015 12:47 schreef -Strawberry- het volgende:
Shutter Island (2010) - IMDb

De U.S. marshal Teddy (DiCaprio) en zijn partner onderzoeken de verdwijning van een psychiatrisch patint op een eiland. Stiekem heeft Teddy echter andere motieven om het eiland te onderzoeken.

Ik schaam me dat ik deze nog niet eerder heb gekeken. De film pakt direct door het gebruik van muziek, maar het is de mysterie die je in zijn greep houdt tijdens het kijken. Een film die je doet nadenken, twijfelen, tot je niet anders meer kan dan aannemen hoe het zit. Zit goed in elkaar, iets wat je helaas niet altijd kunt zeggen van films met een twist. Wacht niet zoals ik voordat je hem kijkt, want je zal er geen spijt van krijgen.

9/10
Mwah, het is op zich allemaal wel strak in elkaar gezet, maar Scorcese heeft betere gemaakt. 7/10 dus. Ben op zich sowieso niet zo'n fervent voorstander van de Scorsese-Leo alliantie, zijn vroegere samenwerking met De Niro heeft veel meer betekend voor de filmgeschiedenis. Maar goed, toch erg knap dat Scorsese (i.t.t. bv een Coppola of De Palma) op zijn ouwe dag nog zo zijn stempel kan drukken op het Hollywood-landschap.
pi_156248242
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 16:38 schreef brostvarta het volgende:
Ten slotte heb ik van de week nog Entourage gekeken. Ik heb de serie nooit gevolgd eerlijk gezegd, maar ik was alsnog benieuwd. Ik vond het mwah. Leuk dat er zo hier en daar een grote ster te zien was, maar het verhaal was echt heel slecht en qua humor vond ik het ook een beetje karig. Een 5.
De film is ook niets meer dan een lange doorsnee aflevering. Het gemiddelde niveau van de serie is veel hoger.
  zondag 20 september 2015 @ 22:01:09 #46
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_156256391
Paper Towns
Het tweede boek van John Green (The Fault in Our Stars) dat wordt verfilmd. Net als bij die film val ik natuurlijk ook nu niet in de beoogde doelgroep. Als je daar wel in valt dan is er genoeg te genieten en kun je je vast wel identificeren met de hoofdpersoon Quentin, die al sinds z`n jeugd verliefd is op z`n overbuurmeisje. Val je niet binnen de doelgroep dan zul je waarschijnlijk vooral een op vele punten voorspelbaar verhaal zien dat mooi gefilmd is. Het einde mag dan niet exact zijn wat je vooraf verwacht, de personages en de rest van het verhaal zijn standaard.
Niets wereldschokkends dus en ook zeker niet zo goed als de vorige verfilming van zijn werk maar wel best goed te doen en goed voor een middagje/avondje hersenloos film kijken.

IMDB Cijfer: 6,9/10
,Mijn Cijfer: 6,5/10
pi_156256510
Carrie



Als groot fan van Stephen King (Carrie was zijn eerste boek dat ik heb gelezen, ik was toen een jaar of twaalf) toch maar eens naar de remake gekeken. Als buitenbeentje op school bleef ik toch een zwak houden voor Carrie. De versie van Brian De Palma was een pareltje en daar kan deze film niet aan tippen, en dat had ik ook niet verwacht. Ik vind deze Carrie gewoon een k*twijf, sorry. Ik kon niet echt medelijden voor haar opbrengen en dat had ik bij Sissy Spacek wel. Dat was zo'n dun, slungelig, arm kind, zo onbeholpen. Chlo is veel te knap, sorry. Wat dachten ze, geef dat kind een bleek smoeltje, wat warrig haar, laat haar ineengedoken staan en pesten maar? Sissy was... tsja... best lelijk gewoon. Chlo recht haar rug en lacht en is een leuke knappe meid. Sissy bleef gewoon onwennig, ook tijdens het eindbal. Ik zag het gewoon niet. Daarnaast had ik ook niet echt het idee dat deze Carrie - op het douche-indicent na - ontzettend veel gepest werd. Anderen nemen het voor haar op tijdens de les, ze helpen haar met de pc. En dan flip je meteen zo :{w

Sorry, zoals je ziet kan ik de eerste film gewoon niet uit m'n hoofd zetten :@ Al was deze Tommy Ross ook wel een schatje.

IMDB: 6
Ik: 6

Sorry, dit is echt m'n eerste review ooit geloof ik, ik kom nooit verder dan 'o ja dat vond ik leuk enzo' :')
Tap tap tap
pi_156257637
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 16:38 schreef brostvarta het volgende:
De afgelopen tijd weer een aantal films gecheckt. Zojuist Insidious Chapter 3, ik vind horror altijd een moeilijk genre. Als ik maar een keer schrik op een hele film is het voor mij echt waardeloos. Bij deze film was dat niet het geval, er zaten genoeg spannende scnes in. Het verhaal was wel een beetje mager, maar ach, voor een horrorfilm best aardig! 7!

Ook ik heb laatst Vacation gezien, ik ken de film(s?) van vroeger niet, maar ik heb me echt kostelijk vermaakt. Precies mijn humor. Heerlijk plat, flauw en over the top. Een 7.4.

Verder heb ik eindelijk The Usual Suspects gekeken. Wat een vette film. De laatste twintig minuten ofzo, wauw! Een 8.8.

Ten slotte heb ik van de week nog Entourage gekeken. Ik heb de serie nooit gevolgd eerlijk gezegd, maar ik was alsnog benieuwd. Ik vond het mwah. Leuk dat er zo hier en daar een grote ster te zien was, maar het verhaal was echt heel slecht en qua humor vond ik het ook een beetje karig. Een 5.
Entourage film was gewoon een toetje voor de fans, maar als je de serie niet hebt gevolgd is er geen reet aan en mis je ook het gros van de (inside) jokes. Het was als film echt ontzettend matig, maar voor mij (en vele anderen) als liefhebber van de serie wel precies wat je ervan verwacht en wat het moet zijn. Gewoon een lange aflevering met een shitload (wel wat overkill ook) aan cameo's, lekkere wijven en karakters die precies doen wat ze al die jaren in de serie ook deden.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  maandag 21 september 2015 @ 08:11:00 #49
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156263593
Furious 7 (2015) - IMDb

Tsja, wat kan ik zeggen? Had ooit deel 1 uitgezeten, en vond het matig, ondanks wat aardige autostunts.

Mijn nieuwsgierigheid was een tijdje geleden gewekt toen niet alleen mijn filmrag Empire, maar ook de Volkskrant laaiend enthousiast werden van deze 7e episode (niet iets wat je zou verwachten).

Dus gisteren maar eens aangeslingerd. WTF?

Hoe komt zo'n film aan 4 sterren van deze twee toko's? Wat een blaartrekkende nonsens. Normaal kan ik daar wel tegen, mits goed gedaan, maar wat viel dat tegen, zeg. Los van wel een geweldig shot in het begin (na een obligate, met testosteron gevulde over-the-top speech van Jason Statham). En daar zit die kutfilm vol mee (obligate, testosteron-over-the-top conversaties).

Mallotig plot (nomaals: kan ik tegen mits goed gedaan), slechte dialogen, belabberde volg-de-lijntjes-en-kleur-in-personages, deus-ex-machina in praktisch elke scne van de film, onlogische handelingen, een oneindige beschikbaarheid aan onbetaalbare auto's voor de personages (o, we rijden hier 5 auto's aan gort, maar we moeten nu naar de andere kant van de wereld en hoppa, daar staan weer vijf supercars voor ons klaar, zodat we niet opvallen in onze geheime missie) en het allerbelangrijkste in een autofilm: de achtervolgingen zijn meh. Zeker in het begin: eerste achtervolging... die is ZO fucking slecht (je ziet gewoon dat het versneld is, auto's rijden op topsnelheid haakse bochten. COME FUCKING ON!!!). Werkelijk ieder personage doet maar wat en alles loopt op magische wijze goed af.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat een ergerlijk puberproduct, een voorbeeld van heel veel geld ergens tegenaan smijten is geen garantie voor een goede film.

IMDb 7,4
V. 4.0

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  maandag 21 september 2015 @ 11:45:44 #50
8369 speknek
Another day another slay
pi_156266645
Mad Max - Fury Road

Een hoop onnozelheid die desondanks prachtig gefotografeerd is. Zo van de cover van een heavy metal plaat op het scherm. De vele actiescenes zijn zeer inventief bedacht, maar de dialogen en acteerwerk zijn redelijk afwezig en het einde is een beetje een natte scheet.

7.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 21 september 2015 @ 12:07:14 #51
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_156267050
Project T (2015) - IMDb

Heeft een 6,6 op IMDB en dat begrijp ik wel maar toch zou ik het een 7+ geven. Leuke film, mooie beelden en leuke acteurs maar toch een beetje slordig in elkaar gezet, alsof de regisseur even net niet wist welke vorm hij het eraan moest geven en in de film een paar keer van gedachte is veranderd.

Zeker het kijken waard, dat dan weer wel.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_156267238
quote:
14s.gif Op maandag 21 september 2015 12:07 schreef jogy het volgende:
Project T (2015) - IMDb

Heeft een 6,6 op IMDB en dat begrijp ik wel maar toch zou ik het een 7+ geven. Leuke film, mooie beelden en leuke acteurs maar toch een beetje slordig in elkaar gezet, alsof de regisseur even net niet wist welke vorm hij het eraan moest geven en in de film een paar keer van gedachte is veranderd.

Zeker het kijken waard, dat dan weer wel.
Tomorrowland dus (Project T?). Toevallig van de week ook gezien. Typisch Disney, vreselijk clich, de zelfde formule als altijd. En wat is George Clooney toch een hopeloos slechte acteur. Het plot begint prima, maar wordt naar het eind toe steeds idioter. Anyway, ondanks dat alles is de film toch vrij vermakelijk, en is de boodschap - hoe aangedikt en clich ook - prima. Dat is wat mij betreft het enige dat de meubelen een beetje redt. Van mij een (erg) mager zesje.

Al moet je eerlijk zijn, en concluderen dat al in minuut 1, wanneer dat jochie met z'n jetpack over het land stuitert, eigenlijk al duidelijk is dat je weer naar totaal idiote Disney-onzin zit te kijken. Hij had natuurlijk half dood moeten zijn, maar ach.. filmlogica..

5.6 van mij
kijkt veel films
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 21 september 2015 @ 12:23:17 #53
862 Arcee
Look closer
pi_156267324
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 12:18 schreef ellone het volgende:
Tomorrowland dus (Project T?).
quote:
Trivia: In Europe, Disney had to change the name from Tomorrowland to Disney Project T because the name is a registered brand of the electronic music festival Tomorrowland. Likewise, when the festival wanted to have a show in the U.S., they had to change the name to TomorrowWorld.
:)
pi_156267341
Spy (2015) - IMDb

Actie/Komedie met o.a. Melissa McCarthy, Jude Law en Jason Statham. Een vrouw die een kantoorbaan bij de CIA heeft gaat undercover in de wereld van een wapenhandelaar.

Leuke film. Leuk in beeld gebracht. Zitten zeker grappige stukjes tussen en heb een paar keer hardop moeten lachen. Er zitten ook leuke actiescenes tussen. Het zit al met al goed in elkaar.

7,5
Moeten zij weten
pi_156267342
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 12:23 schreef Arcee het volgende:

[..]

[..]

:)
/facepalm ;(
kijkt veel films
  maandag 21 september 2015 @ 12:30:28 #56
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_156267456
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 12:18 schreef ellone het volgende:

[..]

Tomorrowland dus (Project T?). Toevallig van de week ook gezien. Typisch Disney, vreselijk clich, de zelfde formule als altijd. En wat is George Clooney toch een hopeloos slechte acteur. Het plot begint prima, maar wordt naar het eind toe steeds idioter. Anyway, ondanks dat alles is de film toch vrij vermakelijk, en is de boodschap - hoe aangedikt en clich ook - prima. Dat is wat mij betreft het enige dat de meubelen een beetje redt. Van mij een (erg) mager zesje.

Al moet je eerlijk zijn, en concluderen dat al in minuut 1, wanneer dat jochie met z'n jetpack over het land stuitert, eigenlijk al duidelijk is dat je weer naar totaal idiote Disney-onzin zit te kijken. Hij had natuurlijk half dood moeten zijn, maar ach.. filmlogica..

5.6 van mij
_O-, daar ben ik het wel mee eens ja, al ben ik wel wat milder. Als je een Disneyfilm kijkt weet je van te voren al hoe deze ongeveer in elkaar gaat steken. Disney is eigenlijk gewoon niet zo goed in dit soort films, ze blijven het wel proberen maar helaas. Het zelfde hadden ze met de film John Carter destijds.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_156267608
If I Stay (2014) - IMDb

Mia krijgt een autogeluk waarbij ze uit haar lichaam treedt. Zo ziet ze alles gebeuren en dat ze zelf dus in een coma ligt.. Ze staat voor de keuze: wakker worden en een leven leiden dat 180 graden gedraaid is, of de grim reaper erbij roepen.

Wel aardige film. Af en toe ontroerende stukjes (vond ik dan he :P ) . Het ongeluk gebeurt al vrij snel in de film en je ziet steeds flashbacks van haar leven tot het ongeluk.



Cijfer 7 (imdb 6.8)
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_156268032
Vacation



Leuke film! Heb er een aantal keren hardop om moeten lachen.
Ed Helms is een leuke, grappige acteur en ook Christina Applegate speelt een leuke rol.

Zou hem zeker aanraden bij de fans van ontzettend flauwe comedy's.

Imdb cijfer: 6,3
Mijn cijfer: 8
pi_156268862
If I stay is inderdaad geen onaardig drama. Concept deed wel een beetje denken aan Ghost.

Southpaw (2015) - IMDb : film over een bokser die, net over de toppunt van zijn roem, in de goot raakt door een ernstig voorval binnen zijn gezin en zich vervolgens weer terug de ring in tracht te knokken.

Boksfilms in combinatie met drama kom je automatisch uit op vergelijkingen met de Rocky films al dan niet in combinatie met The Champ en daar is deze film geen enorm opvallende uitzondering op. Wat wel opvallend is zijn de acteerprestaties van Gyllenhaal, die hier een uitstekende prestatie neer zet als bokser waarvan een collectie hersencellen tot appelmoes zijn geslagen. En Rachel McAdams (o.a. The Notebook) is ook geen straf om naar te kijken. Plot voorspelbaar maar prima film en goede eindbattle: 7-

Frozen (2013) - IMDb : animatiefilm over 2 prinsesjes die opgroeien waarvan een 1 bepaalde gave heeft om alles in sneeuw en ijs om te zetten. Ze probeert de gave onder controle te krijgen naarmate ze ouder wordt maar dit lukt niet altijd. Dit heeft de nodige gevolgen voor de mensen om haar heen en het koninkrijk van haar ouders.

Ik heb een zwak voor animatiefilms (die ook geschikt zijn voor volwassenen) en ik werd niet teleurgesteld. Prachtig vormgegeven en leuk verhaal met een lach en een traan. Typisch Disney concept, daardoor wel iets teveel musical trekjes maar mag de (sneeuw) pret niet drukken. Ik was anderhalf uur even in een andere wereld. Aanrader: 7+

Entourage (2015) - IMDb : komedie over een acteur met zijn vriendengroep en hun belevenissen in Hollywood.

Een vrij korte omschrijving want ik heb ook niet meer gezien, na pakweg 20 minuten uitgezet. Misschien moet je de serie kennen om de film te waarderen maar ik vond hem niet grappig en niet leuk.

[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 22-09-2015 08:41:08 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_156284276
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 22:03 schreef CherryLips het volgende:
Carrie

[ afbeelding ]

Als groot fan van Stephen King (Carrie was zijn eerste boek dat ik heb gelezen, ik was toen een jaar of twaalf) toch maar eens naar de remake gekeken. Als buitenbeentje op school bleef ik toch een zwak houden voor Carrie. De versie van Brian De Palma was een pareltje en daar kan deze film niet aan tippen, en dat had ik ook niet verwacht. Ik vind deze Carrie gewoon een k*twijf, sorry. Ik kon niet echt medelijden voor haar opbrengen en dat had ik bij Sissy Spacek wel. Dat was zo'n dun, slungelig, arm kind, zo onbeholpen. Chlo is veel te knap, sorry. Wat dachten ze, geef dat kind een bleek smoeltje, wat warrig haar, laat haar ineengedoken staan en pesten maar? Sissy was... tsja... best lelijk gewoon. Chlo recht haar rug en lacht en is een leuke knappe meid. Sissy bleef gewoon onwennig, ook tijdens het eindbal. Ik zag het gewoon niet. Daarnaast had ik ook niet echt het idee dat deze Carrie - op het douche-indicent na - ontzettend veel gepest werd. Anderen nemen het voor haar op tijdens de les, ze helpen haar met de pc. En dan flip je meteen zo :{w

Sorry, zoals je ziet kan ik de eerste film gewoon niet uit m'n hoofd zetten :@ Al was deze Tommy Ross ook wel een schatje.

IMDB: 6
Ik: 6

Sorry, dit is echt m'n eerste review ooit geloof ik, ik kom nooit verder dan 'o ja dat vond ik leuk enzo' :')
goed gedaan :)
en helemaal mee eens, carrie is veel te leuk en knap, maakt haar totaal ongeloofwaardig, en ook niet eng als ze doorslaat.
pi_156285342
Secret Window (2004) - IMDb

Een psychologische thriller met Johhny Depp in de hoofdrol. Secret Window is een verfilming van het boek van Stephen King.
Het gaat over een schrijver die beschuldigd wordt plagiaat gepleegd te hebben. De nogal aparte man die hem beschuldigd wil z'n gelijk krijgen en blijft schrijver Mort achterna zitten, wat veel spannende confrontaties met zich meebrengt.

Zaten zeker wat spannende momenten tussen. Na een tijdje kon ik wel voorspellen hoe het einde er ongeveer uit zou zijn, en dat wil ik natuurlijk niet :P Over het algemeen wel een aardige film maar ik ben er niet erg enthousiast over. Had er namelijk meer van verwacht.

6
Moeten zij weten
pi_156291969
Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014) - IMDb



Opwarming van de aarde is in volle gang, tropische regenwouden verdwijnen en de oceanen worden leeggevist. We weten dat het beter is om de fiets te pakken dan de auto en dat het goed is om zuinig te zijn met water. Milieuorganisaties promoten deze feiten, maar negeren daarbij de grootste bedreiger van onze hulpbronnen en het milieu: veeteelt.

Veeteelt zorgt voor meer uitstoot van broeikasgassen dan het gebruik van fossiele brandstoffen. De productie van een hamburger vereist schrikbarende hoeveelheden water en land. Hoe kan het dat milieuorganisaties dit probleem nauwelijks adresseren? Greenpeace weigert zelfs genterviewd te worden voor de film, terwijl de belangen van deze documentaire in lijn staan met hun ideologie. Andere organisaties lijken niet beter genformeerd.

De titel leek me vergezocht. Dat is het niet.

Het draait allemaal om duurzaamheid. Hoe kunnen we mensen blijven voorzien in de enorme vraag naar dierlijke producten, als zij zo'n tol eisen van de aarde en onze hulpstoffen? De huidige manier van consumeren is niet houdbaar met een groeiende wereldbevolking. De oplossing lijkt simpel: met zijn allen minder (rund)vlees eten. Waarom willen de organisaties dit nauwelijks benoemen?

Genuanceerd, eye-opening. Wat mij betreft een must-see voor iedereen. Duurzaamheid is immers iets wat ons allemaal aangaat.

Sinds kort te zien op Netflix.

IMDB: 8,7
Mijn cijfer: 9
pi_156300928
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:11 schreef KolonelBroodje het volgende:
Rudderless

[ [url=http://cdn2-www.craveonline.com/asset(...)rless.jpg]afbeelding[/url] ]

Drama / Muziek
105 minuten

Wanneer een rouwende vader in een neerwaartse spiraal belandt ontdekt hij een doos van zijn overleden zoon met daarin opnames van zijn originele muziekdemo's en teksten. Geshockeerd door de ontdekking van het onbekende talent van zijn zoon besluit hij een band te vormen in de hoop vrede te vinden met het tragische verlies.

Aangeraden door een vriend die meestal wel weet wat voor films ik leuk vind. En hij had het bij het rechte eind! Het was verder niet een hele bijzondere film maar hij keek zeker weten lekker weg. Ik kan er eigenlijk niet heel veel meer over vertellen.

Er was nog wel een minpunt en dat was Selena Gomez die een kleine rol speelde. Ik heb het niet zo met haar en ik vond haar ook irritant in deze film.

IMBd cijfer: 7,5
Mijn cijfer: 7,3

Wat een genot om naar te kijken ! Prachtige film en onwijs toffe muziek. Ik hoop niet dat de buren last hebben gehad.
Mooi verhaal. Ik heb er van genoten ^O^
Ik geef het een 9
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_156301724
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 september 2015 17:44 schreef Soury het volgende:

[..]

Wat een genot om naar te kijken ! Prachtige film en onwijs toffe muziek. Ik hoop niet dat de buren last hebben gehad.
Mooi verhaal. Ik heb er van genoten ^O^
Ik geef het een 9
Ook recent gekeken, kwam voor mij wel ff als een
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Anyway, zeker de moete waard ^O^
Veni, vidi, vodka.
pi_156301866
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 september 2015 18:25 schreef dumble het volgende:

[..]

Ook recent gekeken, kwam voor mij wel ff als een
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Anyway, zeker de moete waard ^O^
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  dinsdag 22 september 2015 @ 21:02:32 #66
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156305926
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 september 2015 10:49 schreef -Strawberry- het volgende:
Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014) - IMDb

[ afbeelding ]

Hoe kan het dat milieuorganisaties dit probleem nauwelijks adresseren?
Partij voor de Dieren doet niet anders, maar wordt continu als een welvaartspartijtje gezien. Grote nonsens, vrij basaal voor ons voortbestaan. Maar goed. Zeer benieuwd naar deze.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156310111
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 september 2015 18:25 schreef dumble het volgende:

[..]

Ook recent gekeken, kwam voor mij wel ff als een
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Anyway, zeker de moete waard ^O^
Dat was voor mij ook een hele (positieve) verassing.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_156310478
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 13:37 schreef mister_white het volgende:

Entourage (2015) - IMDb : komedie over een acteur met zijn vriendengroep en hun belevenissen in Hollywood.

Een vrij korte omschrijving want ik heb ook niet meer gezien, na pakweg 20 minuten uitgezet. Misschien moet je de serie kennen om de film te waarderen maar ik vond hem niet grappig en niet leuk.
Dat moet inderdaad en dan alsnog was het een tegenvaller.

Serie was wel leuk tho.
Conscience do cost.
pi_156312737
Little Boy (2015)



Verenigde Staten / Mexico
Oorlog / Drama
106 minuten

geregisseerd door Alejandro Monteverde
met Emily Watson, Tom Wilkinson en Ted Levine

In een klein Amerikaans dorpje in de jaren 40 woont een 8-jarig kind dat de bijnaam 'Little Boy' heeft. Vanwege zijn kleine postuur wordt hij gepest en buitengesloten door leeftijdsgenoten. Zijn enige echte vriend is zijn vader James. Het leven van Little Boy staat dan op z'n kop als zijn vader wordt opgeroepen om te vechten in de oorlog. Genspireerd door zijn stripboekheld gelooft Little Boy dat hij zijn vader terug naar huis kan laten komen. Om dit voor elkaar te krijgen zal hij bevriend moeten raken met de persoon die hij het meeste vreest; een oude Japanse man die immers het gezicht van de vijand representeert.

Deze film is een absolute aanrader; Prachtige film, ontroerend, mooi, grappig, emotioneel,.... Deze film heeft t allemaal. Een fantastisch verhaal! Vriendschap en geloof zijn belangrijke thema's. Andere thema's die aan bod komen zijn bijvoorbeeld pesten en racisme. Maar deze film heeft zoveel meer. Vooral de fantasie van de hoofdrolspeler is mooi in de film verweven wat soms grappige momenten oplevert. Erg genoten van deze film

IMDB 7.4/10
Ik 8.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_156312807
Ja! Daar heb ik de trailer van gezien, een hele tijd geleden, maar ik was vergeten hoe hij heette :X
Tap tap tap
pi_156312927
Voor mij op dit moment de beste film van dit jaar denk ik :)
Verder vond ik Admiral, Roaring Currents en Dragon Blade ook van de absolute top,
Maar we hebben er nog een paar te gaan zoals The Martian waar ik al een tijdje naar uitkijk

Voor de mensen die de trailer van Little Boy niet hebben gezien



[ Bericht 25% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 23-09-2015 08:36:39 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_156320114
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 september 2015 10:49 schreef -Strawberry- het volgende:
Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014) - IMDb

[ afbeelding ]

Opwarming van de aarde is in volle gang, tropische regenwouden verdwijnen en de oceanen worden leeggevist. We weten dat het beter is om de fiets te pakken dan de auto en dat het goed is om zuinig te zijn met water. Milieuorganisaties promoten deze feiten, maar negeren daarbij de grootste bedreiger van onze hulpbronnen en het milieu: veeteelt.

Veeteelt zorgt voor meer uitstoot van broeikasgassen dan het gebruik van fossiele brandstoffen. De productie van een hamburger vereist schrikbarende hoeveelheden water en land. Hoe kan het dat milieuorganisaties dit probleem nauwelijks adresseren? Greenpeace weigert zelfs genterviewd te worden voor de film, terwijl de belangen van deze documentaire in lijn staan met hun ideologie. Andere organisaties lijken niet beter genformeerd.

De titel leek me vergezocht. Dat is het niet.

Het draait allemaal om duurzaamheid. Hoe kunnen we mensen blijven voorzien in de enorme vraag naar dierlijke producten, als zij zo'n tol eisen van de aarde en onze hulpstoffen? De huidige manier van consumeren is niet houdbaar met een groeiende wereldbevolking. De oplossing lijkt simpel: met zijn allen minder (rund)vlees eten. Waarom willen de organisaties dit nauwelijks benoemen?

Genuanceerd, eye-opening. Wat mij betreft een must-see voor iedereen. Duurzaamheid is immers iets wat ons allemaal aangaat.

Sinds kort te zien op Netflix.

IMDB: 8,7
Mijn cijfer: 9
Ook gisteren Cowspiracy gezien en damn, toch wel een docu die je confronteert met het feit dat er iets moet veranderen in onze levenswijze wat betreft het eten van dierlijke producten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan als je te maken hebt met een systeem dat dermate ingebakken zit in ons hele bestaan.

Ik ben bang dat ik er ook aan ga moeten geloven door ervoor te kiezen om geen vlees meer te eten. Een echte eye-opener voor degenen die het probleem onder ogen durven te zien en zich niet verschuilen achter de drogredeneringen die mensen zichzelf influisteren om hun vleesconsumptie te rechtvaardigen. Deze docu overdondert je met confronterende feiten en houd je een spiegel voor om je te laten zien hoe kut je daadwerkelijk bezig bent.

5/5*
pi_156327180
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 00:31 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Voor mij op dit moment de beste film van dit jaar denk ik :)
Verder vond ik Admiral, Roaring Currents en Dragon Blade ook van de absolute top,
Maar we hebben er nog een paar te gaan zoals The Martian waar ik al een tijdje naar uitkijk

Voor de mensen die de trailer van Little Boy niet hebben gezien

Ik ben er nog niet helemaal over uit bij Little Boy. Het is natuurlijk heel erg (onwetend) rasistisch,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
. Daarnaast was het wel weer een lekkere Amerikaanse preacy hollywood gebeurtenis. De beste film van het jaar? Voor mij zeker niet. Slecht, dat ook niet..

---

quote:
Thanks voor det tip! ^O^
Veni, vidi, vodka.
  woensdag 23 september 2015 @ 20:59:05 #74
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156332682
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 00:31 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Dragon Blade
Die heb ik na een kwartier uitgezet. Geen geduld voor.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 23 september 2015 @ 22:27:51 #75
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_156336515
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 00:31 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Voor mij op dit moment de beste film van dit jaar denk ik :)
Verder vond ik Admiral, Roaring Currents en Dragon Blade ook van de absolute top,
Maar we hebben er nog een paar te gaan zoals The Martian waar ik al een tijdje naar uitkijk

Voor de mensen die de trailer van Little Boy niet hebben gezien

Die trailer is wel zeer overtuigend, ja. Ik zie niets dan verdomd goede redenen om met n grote boog om die film heen te lopen.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_156337710
Identity (2003) - IMDb

Thriller/Mystery met een vleugje horror met o.a. John Cusack en Ray Liotta.

Een groepje mensen zijn tijdens een storm gestrand in een motel in Nevada. Ze komen er na loop van tijd achter dat ze iets met elkaar gemeen hebben.

Wow. Werd aan het begin gelijk in het verhaal gezogen en de 90 minuten speeltijd voelde aan alsof het drie kwartier was. Erg goede thrill momenten met een constante spanning. En een onwijze plottwist! Zeker aan te raden.

8,7
Moeten zij weten
  woensdag 23 september 2015 @ 23:53:19 #77
6941 APK
Factual, I think.
pi_156339191
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:27 schreef DO2 het volgende:

[..]

Die trailer is wel zeer overtuigend, ja. Ik zie niets dan verdomd goede redenen om met n grote boog om die film heen te lopen.
Ik heb zelfs de trailer afgezet :+
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  donderdag 24 september 2015 @ 00:05:43 #78
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_156339501
quote:
10s.gif Op woensdag 23 september 2015 23:53 schreef APK het volgende:

[..]

Ik heb zelfs de trailer afgezet :+
Begrijpelijk, ja. Dat ik m tot het eind toe heb afgekeken beschouw ik zonder overdrijving als n mentale overwinning.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_156342919
_O-
jullie weten niet wat jullie missen joh, grapjassen ;)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_156343042
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2015 22:27 schreef DO2 het volgende:

[..]

Die trailer is wel zeer overtuigend, ja. Ik zie niets dan verdomd goede redenen om met n grote boog om die film heen te lopen.
Ik heb 2.5 minuut van mijn leven vergooid. ;(
Elite
Feyenoordsupporters gaan naar de hemel, als er in de hel geen plaats meer is
Tegen TTIP
pi_156343313
quote:
10s.gif Op donderdag 24 september 2015 00:05 schreef DO2 het volgende:

[..]

Begrijpelijk, ja. Dat ik m tot het eind toe heb afgekeken beschouw ik zonder overdrijving als n mentale overwinning.
Ik dacht, I can do this!

bizar toch, hoe zo een trailer dan binnenkomt he...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
To discover new counterintuitive things, boil things down to their fundamental truths and reason up from there, as opposed to reasoning by analogy. - E.M.
  donderdag 24 september 2015 @ 10:17:48 #82
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_156344440
Bedankt voor de discussie over de trailer. Normaal kijk ik geen trailers, maar deze nu wel: de film is gelijk van mijn shortlist geschrapt, dus ik geloof dat dit mij twee uur verveling heeft gescheeld.
  donderdag 24 september 2015 @ 11:35:57 #83
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_156346025
Before the Devil Know´s You´re dead - IMDB


De film opent direct met de scene waar het allemaal om draait, een uit de hand gelopen overval. Door gelijk deze scene erin te gooien met goed acteerwerk was ik compleet vergeten dat ik de film eigenlijk in twee delen wilde kijken aangezien ik hem vrij laat aanzette.


In de film word het verhaal geschetst van 2 broers die allebei geld nodig hebben. Andy (Phillip Seymour Hoffman) is de oudste broer en komt met een idee dat hij deelt met de Hank (Ethan Hawke). De overval word gepleegd en vanaf daar ontwikkelt zich een prachtig verhaal over hoe een simpel plan volledig uit de hand kan lopen.

De film laat de verhaallijnen van alle betrokken personages goed zien en wisselt tussen de verschillende verhalen op een prachtige manier.

Cijfer op IMDB : 7,3
Mijn cijfer: 8,5


[ Bericht 11% gewijzigd door RingBewoner op 24-09-2015 17:27:24 ]
UI Made bij VanilleKwark.
pi_156351566
Identity en Before The Devil Knows You're Dead zijn inderdaad toppertjes.
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  donderdag 24 september 2015 @ 22:59:32 #85
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_156362409
Mission Impossible: Rogue Nation
Alweer het vijfde deel uit de reeks waarin Tom Cruise maar niet dood kan gaan is exact wat je van een M:I film mag verwachten: een geinig verhaal met hoog tempo dat totaal over the top is en genoeg humor en coole stunts bevat en dus de totale twee uur weet te boeien.
Sit back, relax and turn your brain off. Helemaal niets mis mee, heb genoten.

8,0/10

The Intern
Sympathieke comedy waarin de generatie kloof waarover door zoveel ouderen wordt geklaagd heel treffend wordt getoond. Penionado Robert DeNiro heeft het wel gehad met z`n pensioen en wilt weer wat betekenen voor de maatschappij. Hij ontdekt dat de hippe jonge online modewinkel AboutTheFit nog stagiaires zoekt en solliciteert. Hij wordt aangenomen en komt voor bazin en oprichtster Jules Ostin (Anne Hathaway) te werken.
De film spreekt heel slim zowel een jong als oud publiek aan,voor beide doelgroepen zitten er veel punten van herkenning in. DeNiro en Hathaway zetten leuke rollen en hebben een goede chemie. Het is niet heel bijzonder maar wel leuk, op die paar rare zijsprongen van het script na.

7,3/10
pi_156384554
Wildlike (2014) - IMDb



Een 14-jarig meisje gaat op bezoek bij een oom (broer van overleden vader) in Alaska. Moeder is thuis (heeft zich vrijwillig ingeschreven in het gekkenuis). Op eerste gezicht lijkt oom een aardige medelevend persoon, maar omstandigheden veranderen, en het meisje rent weg. Into the wild..

Sterke film, met goede karakters, en natuurlijk de prachtige landschappen van Alaska.

Ik; 8*
Imdb; 7
Veni, vidi, vodka.
pi_156394954
(A Brilliant Young Mind) X+Y



Drama
111 minuten

Op jonge leeftijd ontdekt men dat Nathan lijdt aan autisme waardoor hij altijd moeite heeft gehad om zich te binden met mensen, zelfs met zijn liefdevolle en geduldige moeder Julie. Getallen, voornamelijk priemgetallen, zijn de enige dingen die zinvol voor hem zijn. Maar wanneer de attente leraar meneer Humphreys belangstelling toont in Nathan's talent gaat er een wereld voor hem open.

Bij de eerste scene maakte deze film mij direct nieuwsgierig met de woorden "Omdat ik niet veel praat denken mensen dat ik niets te zeggen heb. Maar dat is niet waar, ik heb heel veel te zeggen maar ben gewoon bang om het te zeggen." De hele film in n keer gezien en mijn aandacht bleef hangen. Ik vond Nathan goed neergezet. De soundtrack vond ik ook erg goed. Het einde was alleen een beetje 'te' in mijn ogen. Erg genoten van deze film!

Cijfer IMDb: 7,2
Mijn cijfer: 8,2
  zaterdag 26 september 2015 @ 22:19:54 #88
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156409240
Cold in July (2014) - IMDb



Heerlijke thriller die zich afspeelt in het midden van de jaren '80. Een jong gezin wordt 's nachts geconfronteerd met een inbreker, en dat is het begin van een reeks gebeurtenissen waarover ik niet al te veel zal vertellen.

Spannend, goed geacteerd en heerlijk om Don Johnson weer eens aan het werk te zien in een toffe rol.

Aanrader wmb.

IMDb: 6.8
V. 7,5

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156416674
The Theory of Everything (2014) - IMDb
Indrukwekkende en aangrijpende film, goed gespeeld en mooie beelden. Enige wat ik jammer vond was dat de chronologie niet echt duidelijk was, maar dat komt ook omdat je dan niet aan een acteur voor elke rol genoeg had gehad.

Ook heel bijzonder om te zien hoe dit verder is verlopen de afgelopen 30 jaar.

Lastige was wel dat ik de hele tijd een snotterende vriendin naast me had ;).

Imdb: 7.7
Danos: 8
Even a broken clock is right twice a day.
pi_156442569
Philomena (2013) - IMDb: een journalist hoort toevallig het verhaal over een vrij simpele vrouw die in de vroege jaren 50 haar kindje gedwongen door de nonnen moest afstaan ter adoptie (ze was ongetrouwd en dat werd toen als een schande voor de familie beschouwd). De journalist zoekt contact met haar, het blijkt dat ze haar zoon nooit vergeten is en besluit na al die jaren om hem samen met de journalist te gaan zoeken. Dat leidt tot opvallende ontdekkingen.

Aangrijpend drama over deze zoektocht. Je bloed begint plaatsvervangend te koken door de hypocriete katholieke nonnen die onder het mom van naastenliefde kinderen van 'gevallen vrouwen' (zo noemde ze dat toen) voor grof geld doorverkochten aan rijke echtparen ter adoptie en kostte wat het kost het contact tussen het kind en de biologische moeder trachtten te traineren. En nog waargebeurd ook, maar goed dat de tijden zijn veranderd. Goede film: 7+

Rudderless (2014) - IMDb : een amerikaanse jongen raakt betrokken bij een 'high school shooting'. De rouwende vader weet zich geen raad met zijn verdriet en raakt aan lager wal. Hij ontdekt dat de jongen een muzikaal talent was en prachtige songs schreef. Hij besluit deze, als eerbetoon, te spelen in lokale pubs ter troosting voor zijn verdriet.

Alweer een drama maar nu ook hier en daar met een glimlach. Op zich een aardig uitgangspunt, het is ook niet echt een slechte film maar waar ik moeite mee heb is het vertekende beeld wat Hollywood heeft over de muziek(business) en de bijbehorende bandjes. Hetzelfde tenenkrommende gevoel heb je als je kijkt naar Rock Star (2001) - IMDb en Almost Famous (2000) - IMDb. Teveel over de top, te dik aangezet, te overdreven. Zo gaat het gewoon in de praktijk niet. Sinds This Is Spinal Tap (1984) - IMDb is er geen fatsoenlijke film over de muziekbusiness geweest, en dan was dat nog een parodie.

De eerste folk-achtige liedjes zijn verder nog wel aardig maar het wordt ook teveel boyband op een gegeven moment en daardoor ongeloofwaardig. Vanwege de onverwachte wending blijft de film echter toch nog wel hangen na de aftiteling: 6+

Lo imposible (2012) - IMDb : In 2004 gaat een Amerikaans gezin (man, vrouw en 3 kleine kinderen) op vakantie in Thailand. Dan barst de hel in de vorm van een tsunami in het idyllische paradijs los, een immens spoor van vernieling en menselijke tragedies achterlatend.

Ook waargebeurd verhaal. De tsunami zelf en de verschrikkingen daarna worden goed in beeld gebracht, je blijft erg lang in onzekerheid wie het allemaal hebben overleefd en wie niet.De zoektochten van de verschillende mensen naar hun naasten is soms schrijnend in beeld gebracht. Prima film: 7+

[ Bericht 1% gewijzigd door mister_white op 28-09-2015 10:27:16 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_156461071
Jurassic World (2015) - IMDb

Je weet ongeveer wat er gaat gebeuren maar toch gewoon een goede actie/avontuurfilm. Beter dan verwacht. Verder gaaf in beeld gebracht. Verder niet echt iets wat voor mij persoonlijk uitblonk.

7,7
Moeten zij weten
  maandag 28 september 2015 @ 23:32:24 #92
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_156463245
Serendipity
En van m`n favoriete romcom`s, door m`n vriendin treffend omschreven als een "zoete roze-wolk film". John Cusack en Kate Beckinsale vormen een heerlijk duo in dit verhaal waarin geluk en speling van het lot zo`n grote rol speelt. Natuurlijk is het einde voorspelbaar maar dat einde is niet waar het hier om gaat, het gaat er om hoe het einde wordt bereikt. En dat is klef maar wat mij betreft genieten, ook na herhaalde kijkbeurten.

IMDB Cijfer: 6,9/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
pi_156463647
The Intern (2015) - IMDb
Ben, gepensioneerd, mist een richting in zijn leven. Als weduwnaar met te veel vrije tijd om zijn handen en weinig nieuwe dingen om uit te proberen, wil hij zich toch het liefst weer nuttig voelen. Een groeiend modebedrijf is toevallig op zoek naar senior-stagiaires en hij besluit te solliciteren. Daar komt hij te werken voor Jules, de hardwerkende oprichter van het bedrijf.

In eerste instantie deed het me denken aan The Devil Wears Prada, maar dan in een nieuw jasje. Bij The Intern ligt de nadruk echter minder op de modewereld. De relatie tussen Ben en Jules ontwikkelt zich op voorspelbare wijze, zonder daarbij stereotiep te worden. Bij vlagen erg grappig, met soms een serieuzere noot. Positief verrast door deze film. 7,5/10

Man Up (2015) - IMDb
De vrijgezelle Nancy wordt per ongeluk aangezien voor een blind date. Ze besluit impulsief om er in mee te gaan, waarna snel blijkt dat de persoon als wie ze zich voordoet helemaal niet op haar lijkt.

Een tijd terug de eerste 30 minuten van deze film gezien, maar ik heb toen vroegtijdig moeten afhaken. Het verhaal greep me niet echt. Heb toch besloten hem eens af te kijken, en ik moet zegen dat hij best lekker wegkijkt. Goede chemie met een Brits sausje. Geinig tussendoortje. 7/10

Me and Earl and the Dying Girl (2015) - IMDb
Greg is een 17 jarige jongen die met iedereen casual overweg kan, maar daardoor nergens echt bij hoort. Het liefst wil hij onzichtbaar blijven. Zijn enige soort-van-vriend is Earl, waarmee hij slechte films maakt. Onder dwang van zijn moeder raakt hij ook bevriend met Rachel; een meisje met leukemie.

Een onderhoudende film met een origineel vertelperspectief zonder geforceerde zoetsappigheid. Aanrader als je zin hebt in droge humor en een niet zo typische coming of age film. 7,5/10
pi_156464796
Air (2015) - IMDb

Sci-fi film met Norman Reedus (Daryl in The Walking Dead). De lucht op aarde is dodelijk geworden. Een aantal personen met veel kennis zijn in een bunker ingevroren om het voortbestaan vd mensheid te bewaren. Twee mannen moeten eens in de 6 maanden in een tijdbestek van 2 uur de bunker onderhouden. Na een tijdje komt de een erachter dat de ander een mysterieus verleden heeft, wat spanning tussen beide vormt.

Het leek me wel een interessante film. Dat apocalypse sfeertje houdt ik wel van. M'n interesse zwakte wel wat af naarmate de film tot z'n eind kwam, maar het einde zelf maakte wel wat goed.

6,4
Moeten zij weten
  Moderator dinsdag 29 september 2015 @ 09:20:31 #95
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_156467147
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 10:35 schreef KolonelBroodje het volgende:
(A Brilliant Young Mind) X+Y

[ afbeelding ]

Drama
111 minuten

Op jonge leeftijd ontdekt men dat Nathan lijdt aan autisme waardoor hij altijd moeite heeft gehad om zich te binden met mensen, zelfs met zijn liefdevolle en geduldige moeder Julie. Getallen, voornamelijk priemgetallen, zijn de enige dingen die zinvol voor hem zijn. Maar wanneer de attente leraar meneer Humphreys belangstelling toont in Nathan's talent gaat er een wereld voor hem open.

Bij de eerste scene maakte deze film mij direct nieuwsgierig met de woorden "Omdat ik niet veel praat denken mensen dat ik niets te zeggen heb. Maar dat is niet waar, ik heb heel veel te zeggen maar ben gewoon bang om het te zeggen." De hele film in n keer gezien en mijn aandacht bleef hangen. Ik vond Nathan goed neergezet. De soundtrack vond ik ook erg goed. Het einde was alleen een beetje 'te' in mijn ogen. Erg genoten van deze film!

Cijfer IMDb: 7,2
Mijn cijfer: 8,2

Ja jammer van dat einde de documentaire over "de echte nathan" is ook aan te raden trouwens.


Ik heb die docu een tijd terug gezien en dacht dat sommige van de echte in de film speelden, maar het blijkt dat het gewoon hele goede acteurs zijn... Al hadden ze natuurlijk wel een geweldige berg aan materiaal om de manieren te leren :)
In deze docu herken je gelijk "nathan" en "luke"

[ Bericht 3% gewijzigd door Bosbeetle op 29-09-2015 09:27:36 ]
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 29 september 2015 @ 09:41:16 #96
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_156467433
quote:
0s.gif Op maandag 28 september 2015 23:32 schreef Timo20 het volgende:
Serendipity
En van m`n favoriete romcom`s, door m`n vriendin treffend omschreven als een "zoete roze-wolk film". John Cusack en Kate Beckinsale vormen een heerlijk duo in dit verhaal waarin geluk en speling van het lot zo`n grote rol speelt. Natuurlijk is het einde voorspelbaar maar dat einde is niet waar het hier om gaat, het gaat er om hoe het einde wordt bereikt. En dat is klef maar wat mij betreft genieten, ook na herhaalde kijkbeurten.

IMDB Cijfer: 6,9/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
John Cusack films hebben ook dat effect op mij, net als de film High Fidelity. Een geweldige film die ik keer op keer kan kijken. Cusack zorgt altijd voor een heerlijke vibe in een film.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  dinsdag 29 september 2015 @ 16:44:36 #97
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_156475592
Net Woman in Gold (2015) - IMDb gezien, prachtig en zeker een aanrader!

Maria Altmann, a Jewish refugee, takes on the Austrian government to recover artwork she believes rightfully belongs to her family.

Waargebeurd verhaal over oudere dame die het portret van haar tante terug wil. Ooit gestolen door de nazi's en nu 'eigendom' van museum in Wenen. Detail, het portret is 100 miljoen waard.

Mooie rol voor Ryan Reynolds en ook leuk om Katie Holmes weer eens te zien.

Imdb: 7,4
ik: 8,5
pi_156479039
Jonathan Strange & Mr Norrell (TV Series 2015– ) - IMDb



Het verhaal speelt zich af in een alternatieve geschiedenis in 19de eeuw England rond de tijd van de Napoleontische oorlogen. Deze geschiedenis is gebaseerd op de veronderstelling dat de magie ooit bestond in Engeland en nu is teruggekeerd met twee mannen: Gilbert Norrell en Jonathan Strange.

Hele goede serie, lekker grimmig en duister met vreemde karakters en mooie film setten & kostuums. Ik zal misschien wel al waarschuwen op een wat open einde en aangezien het gebasseerd is op een boek geschreven door Susanna Clarke in 2004 met blijkbaar hetzelfde open einde is het de vraag of er heel gauw een seizoen 2 zal komen. Ze heeft ergens in een interview in 2004 wel gezegd met een nieuw boek bezig te zijn maar dat is inmiddels dus al 11 jaar geleden.. maar misschien is deze verfilming een nieuwe incentive voor haar, who knows
Veni, vidi, vodka.
pi_156491122
The Man With The Iron Fist 2 (2015)



Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Roel Rein
met RZA, Cary-Hiroyuki Tagawa en Zhu Zhu

De vreemdeling Thaddeus wordt in zwaargewonde toestand nabij een dorp aangetroffen. De mijnwerker Li Kung en zijn vrouw Ah Ni bieden hem toevlucht. Terwijl hij geneest, raakt Thaddeus verstrikt in een conflict dat de dorpelingen hebben met de kwaadaardige Master Ho, zijn snode Beetle Clan en de angstaanjagende Lord Pi.

Deze film viel op elk vlak tegen in vergelijking met het eerste deel. Een bij elkaar geraapt verhaal. De cast is niet echt indrukwekkend. De special effects waren niet veel beter dan de jaren '80. De actiescenes waren ok.

IMDB 4.3/10
Ik 5/10
.
.
.
.
Parallels (2015)



Verenigde Staten
Sciencefiction / Actie
83 minuten

geregisseerd door Christopher Leone
met Mark Hapka, Jessica Rothe en Eric Jungmann

Ronan Carver (Mark Hapka) is een vechter die een mysterieuze oproep krijgt van zijn vader, die hij in jaren niet meer gesproken heeft. Hij moet naar huis komen, maar daar blijkt niemand te zijn. Zijn zus Beatrix (Jessica Rothe) en een vriend duiken ook op en samen besluiten ze op zoek te gaan naar hem. Dat leidt hen uiteindelijk naar een mysterieus gebouw en vanaf het moment dat ze er instappen gebeuren er onverklaarbare zaken

Wederom viel deze film een beetje tegen. Het is een aantrekkelijk verhaal maar de uitwerking ervan was teleurstllend. De reizen naar parallelle werelden had wel wat meer gemogen. Er had zoveel meer ingezeten. Ik heb zelden zo'n open einde van een film gezien. alsof de film halverwege ineens uitviel. Afwachten tot deel 2 dan maar

IMDB 6.3/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_156525105
The Conjuring (2013) - IMDb

Was wel benieuwd naar deze film aangezien een 7,5 op IMDb vrij hoog is voor een horrorfilm. Ik ben totaal geen fan van dit genre, maar ik verveelde me en was benieuwd.

Dat gezegd hebbende vond ik het een prima film. Zat wel een aardig verhaal in, normaal moet ik een beetje lachen van de verhalen in horrorfilms. Voor de rest wel goede schrikmomenten maar vond 'm niet onwijs eng.

7
Moeten zij weten
  zaterdag 3 oktober 2015 @ 00:03:58 #101
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_156563040
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 09:41 schreef davako het volgende:

[..]

John Cusack films hebben ook dat effect op mij, net als de film High Fidelity. Een geweldige film die ik keer op keer kan kijken. Cusack zorgt altijd voor een heerlijke vibe in een film.
High Fidelity, geweldige film inderdaad!
Con Air dan? :P
pi_156569788
Cartel Land (2015) - IMDb



Een documentaire over het bizarre leven in Cartel Land, ofwel dat stukje land waar de Mexicaanse kartels heer en meester zijn. Je volgt de opkomst en ondergang van Dr. Jos Mireles 'el doctor', een dokter die zelf de wapens oppakte om terug te vechten tegen de kartels en de Autodefensas oprichtte. Je wordt niet echt heel blij van deze documentaire, maar het is daar jammer genoeg wel de realiteit..

Ik: 7*
Imdb: 7.5*
Veni, vidi, vodka.
  zaterdag 3 oktober 2015 @ 17:17:57 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156574011
The Act of Killing (2012) - IMDb



Gisteren pas deze destijds voor een Oscar genomineerde film-documentaire gezien.
De documentaire The Act of Killing van Joshua Oppenheimer gaat over de communistenjacht in Indonesi in 1965-66, de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van het land.

De moord op de honderdduizenden communisten wordt in de documentaire besproken op een manier die tot een paar jaar geleden totaal onbespreekbaar was.
In een land waar moordenaars worden bejubeld als helden, dagen de makers van The Act of Killing leiders van doodseskaders uit om hun rol in de genocide na te spelen in filmscnes. Het resultaat is een koortsachtige cineastische droom; een verontrustende reis die ons diep meevoert in de verbeelding van deze Indonesische massamoordenaars. Tegelijkertijd wordt een schokkend en banaal regime van corruptie en straffeloosheid blootgelegd.

Surrealistische beelden, absurd en schokkend ook.

IMDb: 8,2
Ik: 8,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! golfer
pi_156586729
Everest (2015)



Onlangs de film Everest gezien, avonturenfilm deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Deze film is in 3D, dat wat mij betreft niets toevoegt in deze film.

Het verhaal gaat over een groep ervaren bergbeklimmers die nu voor de ultieme uitdaging gaat: Het beklimmen van de Mount Everest.

De film begint vlot, geen lange introductie of drama-achtige verhaallijnen vooraf, redelijk snel wordt al overgegaan op de herosche klimtocht. De tocht is mooi gefilmd en zoals verwacht zijn er mooie beelden van het Himalaya gebergte.

Het verhaal zelf viel behoorlijk tegen. De Mount Everest beklimming is een tocht met heel veel risico's en afhakers, maar er wordt soms net gedaan alsof de tocht alleen maar kan mislukken door slecht weer of slechte voorbereiding, zoals zuurstofflessen niet neerzetten. Soms lijkt het erop dat de uitdaging meer ligt in het concurreren met andere groepen bergbeklimmers.
Wel wordt goed duidelijk gemaakt dat het bereiken van de Mount Everest slecht de helft van de expeditie is, de andere helft is weer veilig terugkomen in het basiskamp, wat een minstens zo grote uitdaging is.

Al met al een aardige film, maar het verhaal had meer diepgang kunnen hebben en realistischer kunnen zijn. Eveneens wordt volledig voorbij gegaan aan het feit dat de Nepalezen, Chinezen en Indirs grof geld vragen voor de beklimming en de berg misbruiken als bron van inkomsten.

Details waarom mensen 60.000 dollar neertellen om een levensgevaarlijke tocht te ondernemen met een mortaliteit van bijna 10%, enkel om twee minuten op de Mount Everest te staan en even de ''King of the World'' te zijn, wordt ook niet echt duidelijk.

IMDB: 7.4
Mijn waardering: 6.5
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
pi_156589526
The Challenger (TV Movie 2013) - IMDb



Een op feiten gebaseerde drama over NASA's Challenger space shuttle ramp in 1986, gevolgd van het perspectief van professor Richard Feynman. De man die de rede van de Challenger ramp wist te achterhalen met 'pure science' ondanks alle politieke tegenwerking die hij te verduren krijgt. n van de beste acteer prestaties die ik gezien heb de laatste tijd, van William Hurt als Richard Feynman.

quote:
Richard Feynman: What is science? Science is a way to teach how something gets to be known, in as much as anything can be known because nothing is known absolutely.
Imdb: 7.3*
Ik: 8*
Veni, vidi, vodka.
pi_156613315
Ik zag hier op een paar pagina's de film Rudderless staan en heb besloten om de film te kijken. Het was een goede filmtip ^O^

Rudderless (2014)



Verenigde Staten
Drama / Muziek
105 minuten

geregisseerd door William H. Macy
met Billy Crudup, Anton Yelchin en Selena Gomez

Wanneer een rouwende vader in een neerwaartse spiraal belandt ontdekt hij een doos van zijn overleden zoon met daarin opnames van zijn originele muziekdemo's en teksten. Geshockeerd door de ontdekking van het onbekende talent van zijn zoon besluit hij een band te vormen in de hoop vrede te vinden met het tragische verlies.

Zeer sterke, emotionele film met een goed verhaal en mooie uitwerking, bovenal de muziek was fenomenaal.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.

IMDB 7.5/10
Ik 8/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_156616180
Inside Out (2015) - IMDb: pixar animatiefilm over een opgroeiend meisje en wat zich gedurende haar leven in haar hoofd aan emoties afspeelt (vreugde, verdriet, woede, angst). Plotseling vind er een ingrijpende gebeurtenis plaats.

Het grappig weergeven concept (de emoties zijn weergegeven als animatiefiguurtjes en herinneringen als een soort knikkers) is origineel en de film begint goed. Helaas zakt de film halverwege in, dan krijg je een verhaallijn die zich alleen nog maar in haar hoofd afspeelt en het is nou juist de interactie met de buitenwereld die het aanvankelijk zo leuk maakte. Ook doet het 'drama' je niet veel, je zit nou niet met een brok in je keel te kijken (zoals met de eerste 10 minuten van Up!). Wel af en toe goed voor een glimlach op de kaken.

Feitelijk een flinterdun verhaaltje, de film haalt bij lange na het niveau niet zoals Up!, Ratatouille en Frozen om er maar een paar te noemen. Een 6+

Boyhood (2014) - IMDb: film over de jeugd van een opgroeiende jongen, over een periode van 12 jaar vanaf pakweg zijn 6e levensjaar. De film gaat over scheidingen, alcoholmisbruik en alle bijbehorende problemen die horen bij het opgroeien van een jochie, tiener, puber naar adolescent.

Op zich geen bijzonder gegeven maar wat wel bijzonder is, is dat de film daadwerkelijk geschoten is over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs. Je ziet dus iedereen echt ouder worden. Nu valt dat met de oudere acteurs nog wel mee (Patricia Arquette, Ethan Hawke) maar de kids zie je dus echt groter en ouder worden, bijzonder.

Dat maakt het echter nog geen goede film. Het joch waar het om draait is niet echt een acteertalent (ook lastig in te schatten als iemand 6 is), het zusje ook niet en de film kabbelt maar een beetje voort zonder echt een rode draad in het verhaal. Film duurt ook veel te lang en grijpt je nergens bij de strot. Het drijft echt alleen op het concept dat je kinderen over een periode van 12 jaar volwassen ziet worden en dat is simpelweg niet genoeg, zwaar overhyped dus. Een 6.
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  maandag 5 oktober 2015 @ 13:53:25 #108
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_156617898
Straight Outta Compton (2015) - IMDb

Eigenlijk niet echt een film voor mij, ik heb weinig met de rapscene maar ik ben erg blij dat ik hem toch gezien heb. Volgens mij een redelijk 'nuchter' verteld verhaal over de leden van N.W.A. en wat er van ze is geworden. Geen echte good/bad guys maar het gaat heel goed om met de grijze gebieden.

IMDB: 8.2 en ik doe er graag aan mee.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_156620735
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 08:55 schreef -Strawberry- het volgende:

Living on One Dollar (2013) - IMDb
Vier mannen leven van gemiddeld 1 dollar per dag in Guatemala. Ze hebben allen verstand van economie en willen ervaren hoe het is om rond te moeten komen van een onvoorspelbaar loon in barre omstandigheden. Honger, parasieten en stress... maar ook hoop en vrijgevigheid is wat ze er aantreffen.

Vooral het feit dat de mannen zich echt onderworpen hebben aan de soms extreme condities is boeiend om te volgen. Het is onvoorstelbaar dat sommige mensen daar een leven lang mee te maken hebben. Deze film laat zien dat er maar weinig nodig is om te helpen; een simpele lening kan soms al het verschil maken tussen leven en dood. Het zet je aan het denken over onze eigen individualistische maatschappij. Zouden wij elkaar ook niet wat meer mogen gunnen? Hoewel de mensen daar weinig hebben, is hun 'community' wel een stuk hechter. Ze werken met elkaar in plaats van te concurreren en daar komen soms erg inventieve plannen uit. De situatie laat ook zien hoe belangrijk de educatie is in de vorm van het leren van een taal, of het leren van een simpele skill als naaien om zo in je onderhoud te kunnen voorzien. Structureel is het misschien niet mogelijk om de problemen in het land op te lossen, maar het is wel mogelijk om het verschil te maken voor individuen. En uiteindelijk is dat ook meer dan de moeite waard. Cijfer: 8

Eens!
just give a second thought
what if we don't get caught...
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 23:20:29 #110
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_156631302
quote:
14s.gif Op maandag 5 oktober 2015 13:53 schreef jogy het volgende:
Straight Outta Compton (2015) - IMDb

Eigenlijk niet echt een film voor mij, ik heb weinig met de rapscene maar ik ben erg blij dat ik hem toch gezien heb. Volgens mij een redelijk 'nuchter' verteld verhaal over de leden van N.W.A. en wat er van ze is geworden. Geen echte good/bad guys maar het gaat heel goed om met de grijze gebieden.

IMDB: 8.2 en ik doe er graag aan mee.
Ja goede film zet volgensmij de sfeer wel heel goed neer...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_156658103
The Boy (2015)



Verenigde Staten
Drama / Horror
105 minuten

geregisseerd door Craig William Macneill
met David Morse, Rainn Wilson en Jared Breeze

De zomer van 1989. De negen jaar jonge Ted is de zoon van John Henley, de eigenaar van een vervallen hotel in de bergen. Sinds Ted's moeder het gezin heeft verlaten wordt hij steeds vaker aan zijn lot overgelaten door zijn vader. Door het ontbreken van ouderlijke aandacht begint de jongen steeds meer aandacht te besteden aan zijn donkere kant.

Dit moet een van de slechtste films aller tijden zijn.
99% van de film gebeurt niks, 0 acteerwerk, 0 spanning, 0 horror
;...

IMDB 5.7/10
Ik 1/10
.
.
.
Wolf Warrior (2015)
Alternatieve titel: Special Force: Wolf Warriors



Hongkong
Actie / Oorlog
90 minuten

geregisseerd door Jacky Wu
met Jacky Wu, Scott Adkins en Kevin Lee

Leng Feng is een rebelse soldaat van de speciale eenheden. Tijdens een missie negeert hij een direct bevel en schiet drie kogels door een betonnen muur waarmee hij een drugsbaron doodt. Hij wordt opgesloten wegens ongehoorzaamheid maar vervolgens gerekruteerd door de elite 'Wolf Warrior'-eenheid van China. Wanneer Leng Feng zich thuis begint te voelen in de eenheid worden ze aangevallen door buitenlandse huurlingen.

Tegenvaller. Het lijkt wel een bij elkaar geraapt zootje.Muziek past niet bij de scenes, slechte special effects, chaotische schietscenes.
En de martial arts viel ook tegen, niet gewend van Scott Adkins (maar hij speelt dan ook niet de hoofdrol)


IMDB 5.6/10
Ik 5.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_156660522
A Walk Among the Tombstones (2014) - IMDb
Goede film met Liam Neeson die als ex-copper wordt ingehuurd door een.drugsbaas om uit te zoeken wie zijn vrouw heeft ontvoerd en vermoord. Neeson, als altijd, zet een goed character neer en de.hele film boeit van begin tot eind.

De 6.5 op imdb vind ik nog wat magertjes, vind de film wel meer waard dan een random actiefilm. Daarom van mij een 7+.

[ Bericht 0% gewijzigd door danos op 07-10-2015 20:28:58 ]
Even a broken clock is right twice a day.
pi_156665407
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 07:48 schreef danos het volgende:
De 6.5 op imdb vind ik nog wat magertjes, vind de film wel meer ward danan een random actiefilm. Daarom van mij een 7+.
Ik snap de 6,5 wel. Vond het een leuke actiefilm, maar niet erg origineel ofzo. Vandaar die 6,5 wss.
Moeten zij weten
  woensdag 7 oktober 2015 @ 14:39:07 #114
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156667106
Hij was niet schokkend bijzonder, en wel naar, vond ik.
Maar een 7- kan wel wmb.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156678075
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 08:50 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Ik zag hier op een paar pagina's de film Rudderless staan en heb besloten om de film te kijken. Het was een goede filmtip ^O^

Rudderless (2014)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Drama / Muziek
105 minuten

geregisseerd door William H. Macy
met Billy Crudup, Anton Yelchin en Selena Gomez

Wanneer een rouwende vader in een neerwaartse spiraal belandt ontdekt hij een doos van zijn overleden zoon met daarin opnames van zijn originele muziekdemo's en teksten. Geshockeerd door de ontdekking van het onbekende talent van zijn zoon besluit hij een band te vormen in de hoop vrede te vinden met het tragische verlies.

Zeer sterke, emotionele film met een goed verhaal en mooie uitwerking, bovenal de muziek was fenomenaal.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.

IMDB 7.5/10
Ik 8/10
Ook erg genoten van deze film, dankzij bovenstaande post. Bijzonder mooie film :)

Eens met je cijfer ook.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_156683504
Maze Runner: The Scorch Trials



Actie / Sciencefiction
131 minuten

Nadat ze het Labyrint hebben overwonnen, wacht Thomas en de andere Gladers een nieuwe uitdaging: op zoek gaan naar aanwijzingen over de mysterieuze en machtige organisatie WCKD. Hun reis brengt hen naar de Scorch, een desolaat landschap bezaaid met ondenkbare obstakels. Samen met verzetsstrijders nemen de Gladers het op tegen de superieure strijdkrachten van WCKD en ontdekken ze wat voor schokkende plannen deze organisatie voor hen in petto heeft.

Gisteren in de bioscoop gezien. Het eerste deel heb ik ook in de bioscoop gezien en vond ik erg leuk dus moest ik deel 2 natuurlijk ook zien. Helaas vond ik deze film een stuk minder. Op een gegeven moment vroeg ik mij af of ik wel bij de goede film zat. Er zitten een hoop zombies in en het is haast een beetje een horror film. Waar het vorige deel vrij mysterieus was, was deze film vooral actie, niet heel erg, maar niet wat ik verwachtte.

Ik heb de 3D versie gezien en eigenlijk vind ik 3D niet eens echt 3D, ik heb niet het gevoel gehad dat er echt beelden op mij afkwamen, maar dat heb ik eigenlijk bij bijna alles films die niet speciaal voor 3D zijn gemaakt, dat vind ik zonde want dan kijk ik liever zonder 3D brilletje.

Cijfer IMDb: 7
Mijn cijfer: 6,5
pi_156688626
Invasion of the body snatchers

ondanks dat hij in de jaren 50 gemaakt is nog steeds een toffe film
en door het horrorverhaal heen een boodschap voor de ingedutte maatschappij, iets dat we nu misschien ook wel weer kunnen gebruiken

4/5

voor meer http://cine.nl/invasion-of-the-body-snatchers-review/
AFCA
pi_156754008
The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb




Based on the true story of Jordan Belfort, from his rise to a wealthy stock-broker living the high life to his fall involving crime, corruption and the federal government.

De film stond al een tijd op mn lijstje, maar de 3 uur durende afspeeltijd stond me tegen. Omdat deze film van Netflix zou gaan toch maar noodgedwongen zitten kijken.

Begon wel aardig maar al snel raakte ik verveeld. Toch wel uitgekeken (snap het zelf ook niet) en was blij dat de film afgelopen was. Het was mij teveel geschreeuw en borstklopperij. Moet een vervelend mannetje zijn die Jordan Belfort.

Geef de film een 5.5. IMDB: 8.2

Rudderless (2014) - IMDb



A grieving father in a downward spiral stumbles across a box of his recently deceased son's demo tapes and lyrics. Shocked by the discovery of this unknown talent, he forms a band in the hope of finding some catharsis.

Zag deze film al een paar keer voorbijkomen in dit topic en was ook enthousiast. Mooie film, kijkt lekker weg en muziek viel ook in de smaak :P Het was ook wel aangrijpend. En hoewel je niet appels met peren kunt vergelijken heb ik me hier juist geen seconde bij verveeld in tegenstelling tot Wolf of Wall Street. :)

[ Bericht 17% gewijzigd door Apotheose op 11-10-2015 11:29:47 ]
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_156756055
Cop Car (2015)



Verenigde Staten
Thriller
86 minuten

geregisseerd door Jon Watts
met Kevin Bacon, Shea Whigham en Camryn Manheim

Twee 10-jaar oude kinderen stelen een verlaten auto en besluiten hem te gebruiken voor een joy ride. De eigenaar van de auto, sheriff Kretzer, is vastbesloten hem terug te krijgen, aangezien er iets waardevols in zit.

Redelijk goede film. De hele film door blijf je benieuwd naar wat er gaat gebeuren en hoe het gaat aflopen. Helaas was het weer een soort open einde van de film waardoor je met een aantal vragen achterblijft

IMDB 6.3/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_156756591
Ik kijk sowieso graag en veel oude films, maar daarnaast heb ik de laatste tijd een aantal films uit 1956 gekeken ivm dit hier. Een aantal die het niet gehaald hebben in de selectie, maar zeker de moeite waard zijn om eens te gaan zien:


The Man Who Never Was
(drama, oorlog - in kleur)

Een ongelooflijk maar waargebeurd verhaal uit de tweede wereldoorlog. In die tijd probeerden beide kanten elkaar constant te slim af te zijn. Soms d.m.v. spionnen of dubbelagenten, soms door codes zoals die van Enigma, en soms op een andere manier. Dat laatste is waar deze film uit put. Om de Nazi's op het verkeerde been te zetten probeerden de Britten valse informatie bij de Duitsers te krijgen. Maar dat kan niet te obvious en niet te omslachtig. En als ze de intel krijgen moeten ze het natuurlijk ook nog gaan geloven.

IMDb: 7.5
Ik: 7.5


Storm Center
(drama - zwart/wit)

Bette Davis speelt een sterke rol als hoofdbibliothekaris. Tijdens de koude oorlog die in die tijd volop bezig was, was het uiten van communistisch gedachtegoed een van de domste dingen die je kon doen. Communisme was echter eng en de mensen werden opgehitst door de politiek, en vervolgens elkaar, om bang te zijn voor communisme. Je werd ontslagen, uitgesloten, bedreigd en uitgekotst door de samenleving (klinkt actueel?). Een bekend voorbeeld uit de praktijk is de Hollywood Blacklist, maar het gebeurde overal. Deze film gaat over een bibliotheek in een klein stadje die weigert het boek van Karl Marx uit de rekken te verwijderen, ondanks sterk aandringen van de lokale politiek.

IMDb: 7.1
Ik: 7.0 (vooral qua onderwerp eigenlijk een must-see)


Written on the Wind
(drama, romance - in kleur)

Sterk melodrama van Douglas Sirk. Geen heel origineel verhaal, maar wel goed geacteerd. Vrouw ontmoet 2 mannen, trouwt met man1, maar man2 houdt ook van haar. Dat terwijl de zus van man1 weer verliefd is op man2, die op zijn beurt dus weer verliefd is op een ander. Oei oei...

IMDb: 7.5
Ik: 7.5


Flowing (Nagareru)
(drama - zwart/wit)

Een Japanse film die gaat over het leven in en om een langzaam in verval rakend geisha-huis. Het lijkt qua verhaal best sterk op het ook uit 1956 stammende Street of Shame, dus als dat beviel gaat dit dat ook zeker doen. Deze film is in zekere zin anders dan normaal, in dat het niet echt een verhaal volgt met duidelijk begin en eind, maar meer de gebeurtenissen binnen een bepaald time frame. Natuurlijk is er wel een soort van begin en eind, maar het is wel duidelijk dat er ook een leven was voor het begin van de film, en dat het leven door zal gaan erna.

IMDb: 7.9
Ik: 8.1


There's Always Tomorrow
(drama, romance - zwart/wit)

Nog een keer Douglas Sirk. Deze keer met Barbara Stanwyck en Fred MacMurray. Voor kenners is dat dus dezelfde main cast als die in Double Indemnity (en ook Remember the Night). Ook dit is een film over een onmogelijke liefde. Clifford is getrouwd en heeft 3 mooie kinderen. Maar hij heeft ook last van een midlife crisis. Hij voelt zich gevangen in zijn gemiddelde repititieve leven als vader des huizes, met steeds weer dezelde routines, dezelfde baan, dag in dag uit. Zijn vrouw lijkt het allemaal prima te vinden, maar bij hem knaagt het. Als op een dag een oude jeugdvriendin opduikt, gaat het kriebelen. Het avontuur lonkt, maar is dat wel echt wat Clifford wil?

IMDb: 7.7
Ik: 7.5
kijkt veel films
pi_156761615
Jurassic World, nu even rustig helemaal gekeken. Vorige keer werd ik afgeleid.

Maargoed, rommel dus. Het hele verhaal wordt voortgestuwd door slechte beslissingen die zeker in de eerste helft van de film aan de lopende band gemaakt worden en soms rechtstreeks uit de vorige delen gestolen zijn. Plotdevices van het zwakste soort, zeg maar. Na een uur tienerdrama begint de film eindelijk een beetje op gang te komen en krijg je een hoop CGI voor je kiezen die totaal niet kan opboksen tegen de poppen uit '93.

Ik had gehoopt dat ze na het erbarmelijke deel 3 een nieuwe, sterke start wilden maken maar het is vrij duidelijk dat ze gewoon willen cashen. Waardeloos, tijdverspilling en vooral heel erg leeg. De enige manier om er plezier uit te halen is door jonger te zijn dan 12 jaar en niet beter te weten, dan is de film allicht nog net een zesje waard.

Imdb: 7,2
Ik: 3
Conscience do cost.
pi_156764244
Copypasta van MM:

Popoz (2015)
Nederland
Actie / Komedie
85 minuten

geregisseerd door Martijn Smits en Erwin van den Eshof
met Huub Smit, Sergio Hasselbaink en Noel Deelen

Ivo (Huub Smit) en Randy (Sergio Hasselbaink) zijn twee fanatieke politierechercheurs. En gek op Amerikaanse actiefilms. Daardoor reageren ze net wat feller en sneller dan de gemiddelde Hollandse agent. Als ze samen met hun stagiair Coco (Noel Deelen) zich ongevraagd bemoeien met een grootscheepse politieactie, gaan ze volledig buiten hun boekje. Hierdoor vallen er veel doden en gewonden in een regen van kogels en bloed. Ze belanden in de gevangenis en komen in aanraking met Mercator, een nietsontziende crimineel met een verstelbare vuist. Via hem komen ze meer te weten over een gevaarlijk drugskartel dat de stad in zijn dodelijke greep houdt. Ivo en Randy ontdekken dat ze heel verschillend denken over de dunne rafellijn tussen goed en kwaad. Er blijkt meer nodig te zijn dan alleen maar stoere schietposes, duizelingwekkende achtervolgingen en foute inschattingen om alles tot een goed einde te brengen. Ivo en Randy moeten weer het team vormen dat ze ooit waren.

Vond de trailer erg leuk, dus ben ik deze gaan zien. Was toch wat minder goed dan ik had verwacht. Ik heb een aantal keren hard moeten lachen, maar dat was het ook wel. Het voelde alsof er iets ontbrak; er was geen "wauw"-gevoel. Zoals meer recente Nederlandse films op sommige punten onverstaanbaar, maar dat kan ook aan de bioscoop liggen.

6/10



ID:A (2011)
Denemarken
Misdaad / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Christian E. Christiansen
met Tuva Novotny, Carsten Bjrnlund en Flemming Enevold

Aliena wordt wakker op de oever van een rivier in Frankrijk. Ze is haar geheugen kwijt, heeft een zak van 2 miljoen euro in haar bezit en een litteken over haar borst. Ze ontdekt al gauw dat ze achtervolgd wordt door mysterieuze mannen. Ze beseft dat haar accent Deens is en ze besluit naar Denemarken te gaan om uit te zoeken wie ze is. Aliena verneemt geleidelijk aan dat haar leven ingewikkelder was dan ze eerst dacht. Ze raakt verstrikt in een web van tegenstrijdige verhalen van haar geliefden en ze poogt zich een weg naar de waarheid te banen.

Prima film waarin de vaart er soms toch lekker in zit. Het amnesiarecept valt meestal wel bij mij in de smaak. Actiescnes zagen er goed uit. Mooie beelden in het algemeen (blu-rayversie). Ook leuk om wat van Nederland te zien en dat de beoogde Nederlanders ook echt Nederlands spreken.

Minpunten zijn toch wel de toevalligheden en het tenenkrommend slechte acteerwerk van Buijsman. Ook het cheesy einde had niet gehoeven.

Ik heb me desondanks toch vermaakt, en daar draait het om.


7,5/10



Transporter Refueled, The (2015)
Frankrijk / China
Actie / Misdaad
96 minuten

geregisseerd door Camille Delamarre
met Ed Skrein, Loan Chabanol en Lenn Kudrjawizki

In de criminele onderwereld van Frankrijk staat Frank Martin bekend als "De Transporter": de beste chauffeur en huurling die je kan krijgen. Hij houdt zich aan drie eenvoudige regels: geen namen, geen vragen en geen onderhandelingen. Maar dan ontmoet hij de mysterieuze femme fatale Anna, die de leiding heeft over een groep overvallers. Niets houdt Anna tegen om een groep meedogenloze Russische mensenhandelaren te stoppen.

Globaal gezien is dit inderdaad een dertien-in-een-dozijnactiefilm. Russischsprekende vijanden, iemand die vergiftigd is en de opdrachtgevers hebben het tegengif, mooie dames, achtervolgingen...
Toch viel het allemaal nog wel mee. Hoewel de film op sommige punten wat inkakte, gierde de adrenaline tijdens de mooi weergegeven achtervolgingen en gevechten soms toch door je lijf. Het eindgevecht had echter wel wat spectaculairder gekund. Een gemiste kans.
De soundtrack vond ik erg vet, ik heb de hele credits afgekeken.

An sich een prima film. Dat het niet helemaal bij de Transporter-trilogie past en dat Jason Statham ontbreekt; tja, spijtig, maar dat maakt het nog geen slechte film. Leuke wegkijker.


7/10



Loft (2008)
Belgi
Thriller / Mystery
118 minuten

geregisseerd door Erik Van Looy
met Koen De Bouw, Matthias Schoenaerts en Filip Peeters

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.

Erg goede, relatable film waarin het feit dat iemand als "third wheel" wordt gebruikt uitstekend is weergegeven. Goed, spannend verhaal en een aantal goede twists.

9/10



Wolf (2013)
Nederland
Misdaad / Drama
122 minuten

geregisseerd door Jim Taihuttu
met Marwan Kenzari, Raymond Thiry en Nasrdin Dchar

Majid is een kickbokser uit een grauwe buitenwijk van een grote Nederlandse stad. Zijn vechtersmentaliteit brengt hem echter zowel binnen als buiten de ring steeds verder in de problemen. Al snel beginnen de lijnen tussen kickboksen en de georganiseerde misdaad te vervagen.

Saaie boel. Erg langdradig. Kon mij niet pakken.

3/10



Borgman (2013)
Nederland / Belgi / Denemarken
Thriller
113 minuten

geregisseerd door Alex van Warmerdam
met Jan Bijvoet, Hadewych Minis en Jeroen Perceval

Borgman is een donkere vertelling waarin het personage Camiel Borgman centraal staat. Hij arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken faade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje.

What the fuck heb ik gekeken?

Ik kon voorafgaand aan het kijken eigenlijk nergens een goede omschrijving vinden waar deze film precies over zou gaan. Nadien snap ik waarom: deze film is ook niet te omschrijven. De plotse liquidaties vond ik wel interessant, maar voor de rest ging het he-le-maal nergens over. Geen verklaring, geen logica; niets. Zelfs 2001: A Space Odyssey is nog beter te volgen dan deze film. Ik vraag me af wat Van Warmerdam geslikt heeft, of wat ik moet nemen om hier iets van logica in te kunnen zien.

Je reinste tijdverspilling.


1,5/10
pi_156764319
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2015 18:51 schreef Flitskikker het volgende:
Borgman (2013)
Nederland / Belgi / Denemarken
Thriller
113 minuten

geregisseerd door Alex van Warmerdam
met Jan Bijvoet, Hadewych Minis en Jeroen Perceval

Borgman is een donkere vertelling waarin het personage Camiel Borgman centraal staat. Hij arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken faade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje.

What the fuck heb ik gekeken?

Ik kon voorafgaand aan het kijken eigenlijk nergens een goede omschrijving vinden waar deze film precies over zou gaan. Nadien snap ik waarom: deze film is ook niet te omschrijven. De plotse liquidaties vond ik wel interessant, maar voor de rest ging het he-le-maal nergens over. Geen verklaring, geen logica; niets. Zelfs 2001: A Space Odyssey is nog beter te volgen dan deze film. Ik vraag me af wat Van Warmerdam geslikt heeft, of wat ik moet nemen om hier iets van logica in te kunnen zien.

Je reinste tijdverspilling.


1,5/10
hij gaat blijkbaar over de duivel die nieuwe volgelingen zoekt...heb ik ergens gelezen -O-
zoals 2001 over de evolutie van de mensheid gaat.
vond m wel onderhoudend omdat er veel vage dingen gebeuren en wilde weten waar ie naartoe ging, maar uiteindelijk best een teleurstelling idd.
Wie dit leest is hek.
pi_156764393
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2015 18:55 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

hij gaat blijkbaar over de duivel die nieuwe volgelingen zoekt...heb ik ergens gelezen -O-
zoals 2001 over de evolutie van de mensheid gaat.
vond m wel onderhoudend omdat er veel vage dingen gebeuren en wilde weten waar ie naartoe ging, maar uiteindelijk best een teleurstelling idd.
Juist ja. :')
Bij 2001 kon ik dat nog wel afleiden (steeds als er een mijlpaal was bereikt, kwam die monoliet in beeld), maar bij Borgman snapte ik er helemaal niets van.
Ik kijk films voor mijn plezier: ik wil gewoon in het verhaal gezogen en geamuseerd worden (met snijdende spanning, harde actie, indrukwekkende gebeurtenissen, grote plottwists enz.), maar bij deze film kreeg ik meer het gevoel alsof ik naar iets voor een examen Nederlands zat te kijken. :P
pi_156764672
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2015 18:51 schreef Flitskikker het volgende:
Zelfs 2001: A Space Odyssey is nog beter te volgen dan deze film.
Is die moeilijk te volgen dan? :?
pi_156764859
Spoorloos


Goede horror met deze maand. Mooi meisje en je hebt wel het gevoel dat dit echt gebeurd kon zijn. Deze film neemt met zich mee dat je heel erg makkelijk kan inleven met de hoofdpersonen. En dat de hoofdpersoon zelf er ook nogal om vraagt qua tragiek.
7.5 / 10
pi_156764909
quote:
5s.gif Op zondag 11 oktober 2015 19:11 schreef Gray het volgende:

[..]

Is die moeilijk te volgen dan? :?
"te volgen" als in "te begrijpen".

quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2015 19:19 schreef Deckard het volgende:
Spoorloos
[ afbeelding ]

Goede horror met deze maand. Mooi meisje en je hebt wel het gevoel dat dit echt gebeurd kon zijn. Deze film neemt met zich mee dat je heel erg makkelijk kan inleven met de hoofdpersonen. En dat de hoofdpersoon zelf er ook nogal om vraagt qua tragiek.
7.5 / 10
Ik dacht "h, dat komt me bekend voor", maar dit is dus de verfilming van Het Gouden Ei. :P
pi_156765399
quote:
5s.gif Op zondag 11 oktober 2015 19:11 schreef Gray het volgende:

[..]

Is die moeilijk te volgen dan? :?
veeeeeel moeilijker dan de gemiddelde film, vooral het einde.
Wel de beste film ooit O+
Wie dit leest is hek.
pi_156767340
Amnesiac (2015)

Ik snap niet waarom deze film zo'n laag cijfer krijgt hoor, ik zat de hele film gespannen te kijken
en aan het einde kippevel ... :D

De film begint met een auto ongeluk, maar pas aan het einde snap je precies hoe het zit, tenminste zo ging het bij bij :@ :')

http://www.moviemeter.nl/film/97850


Carnage (2011)

en deze was geweldig _O_

De film speelt zich af in het hedendaagse New York.
Twee getrouwde stellen ontmoeten elkaar kort nadat hun zoons ruzie hebben gehad.
Michael en Penelope, van wiens zoon zijn tanden eruit zijn geslagen met een stok, nodigen
Alan en Nancy uit om de zaken uit te praten.

De poging tot het hebben van een beschaafde discussie over wiens kind verantwoordelijk is voor
de ruzie, en hoe de ouders invloed hebben op dit gewelddadige gedrag verandert al snel in een grote ruzie.

Op het eerste oog twee stellen die het allemaal goed voor elkaar hebben, maar het blijkt dus
allemaal n grote puinhoop te zijn :D

Hier is het verhaal perfect beschreven... :P

http://www.volkskrant.nl/(...)indringend~a3069863/


Carnage (2011) - IMDb
pi_156768935
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2015 19:21 schreef Flitskikker het volgende:
"te volgen" als in "te begrijpen".
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2015 19:48 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

veeeeeel moeilijker dan de gemiddelde film, vooral het einde.
Wel de beste film ooit O+
Dat vind ik dus wel meevallen; zelfs al voor ik het vervolg 2010 had gezien, en de boeken 2061 en 3001 erbij gelezen had, had ik het idee te film te begrijpen.

Wel moet ik toegeven dat de film het begrip overlaat aan de kijker, en de film de kijker niet de hand vasthoudt.
pi_156774846
Knock Knock even gekeken,


Ik ging der in als van naah ff kijken dan snel gamen. Zal wel een budget film zijn.
En dan onverwachts ondanks het mindere acteer werk, komt er toch nog een redelijke film uit.

Had ik niet verwacht dikke 7

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 71% gewijzigd door Geerd op 14-10-2015 22:31:06 ]
Ik zwaai naar dieren.
pi_156792446
Gisteren gezien:

Sicario (2015)



Verenigde Staten
Misdaad / Drama
121 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Emily Blunt, Josh Brolin en Benicio Del Toro

Kate Macy (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.

Deze film begon erg goed; de spanning zat er gelijk goed in*. Ook de rit naar en van Jurez was erg spannend. Daarna zakte het wel een beetje in. Zoals eerder benoemd verplaatsten de spotlights zich inderdaad van Macer naar dier collega's/concullega's. Tegen het einde, net voordat het te langdradig begon te worden, werd de spanning weer wat opgevoerd, met de prachtig gefilmde tunnelscnes en harteloze, meedogenloze acties.

De cinematografie was ook mij zeer positief opgevallen. Wat was alles prachtig in beeld gebracht. Ook de soundtrack van de mij onbekende Jhann Jhannsson was zeer goed. Prima ondertiteling dit keer ook.

7/10


SPOILER: *)
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_156792697
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2015 22:17 schreef Flitskikker het volgende:
Gisteren gezien:

Sicario (2015)

met de prachtig gefilmde tunnelscnes en harteloze, meedogenloze acties.

De cinematografie was ook mij zeer positief opgevallen. Wat was alles prachtig in beeld gebracht.

Roger Deakins is ook een God natuurlijk. _O_
pi_156821019
Fists of Absinthe (2015)

Trailer

De film

collaboration between YouTube and Toei Studios.

Fists of Absinthe: Short film about samurai, ninja and drinking is just what your life’s missing!

Een short film van 20 minuten over Ninjas, samurai en absinth :)
Grappig verhaal met hier en daar wat overdreven actie en freerunning
De moeite om een keer te kijken


Geen IMDB cijfer
Ik 6.5/10
.
.
.
Spy (2015)



Verenigde Staten
Komedie / Actie
120 minuten

geregisseerd door Paul Feig
met Melissa McCarthy, Jude Law en Jason Statham

Susan Cooper (Melissa McCarthy) is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner (Jude Law) plotseling verdwijnt en een andere topagent (Jason Statham) in opspraak raakt, verruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Een goede film. Goede humor, al waren de lange dialogen die humoristisch moeten zijn soms minder (als je daar niet van houdt). De actie had wel wat meer gemogen. Jason Statham had een goede en grappige rol maar mocht ook wel wat meer in beeld.

IMDB 7.2/10
Ik 7/10
.
.
.
A Christmas Horror Story (2015)



Canada
Horror
99 minuten

geregisseerd door Grant Harvey, Steven Hoban en Brett Sullivan
met George Buza, Percy Hynes White en Rob Archer

Anthologie bestaande uit drie verhalen die zich afspelen in het kleine stadje Bailey Downs. Middelbare scholieren onderzoeken een mysterieuze moord die aan de vakantieperiode voorafging, een koppel ontdekt dat hun jongste zoon zich vreemd gedraagt na een trip om een traditionele boom om te hakken en een familie wordt gestalkt door Krampus, de kerstdemon. Ondertussen bestrijdt de Kerstman zombie-elfen op de Noordpool

De film was niet slecht maar ook niet geweldig. Een beetje in de Stijl van De Sint (2010).
HIer en daar wel goede schrikmomenten. Ook de Krampus zag er indrukwekkend uit. Jammer dat de drie verhalen door elkaar liepen, zeer verrassend einde met een plot twist


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB 5.8/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_156829824
Youth van Paolo Sorrentino.

Om te beginnen: 5/5

Een van de beste films die ik dit jaar heb gezien. Misschien niet zo magisch als La Grande Belezza maar wel even mooi, emotioneel en raak. Zien zien.

Meer http://cine.nl/youth-la-giovinezza-2/
AFCA
  woensdag 14 oktober 2015 @ 18:39:32 #136
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_156835551
Jurassic World

Dino's op herhaling.
Een monster, 2 irritante kinderen, haat/liefde scenes tussen 2 hoofdrolspelers.
Belachelijk slecht verhaal.
Nog belachelijker einde, waar je een high five verwacht......

Yep, alle ingredinten voor een rukfilm.

En dat was het ook...

Vooruit,een 2 om de knipoog naar het origineel...
pi_156835582
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2015 18:39 schreef penny-wise het volgende:
Jurassic World

Dino's op herhaling.
Een monster, 2 irritante kinderen, haat/liefde scenes tussen 2 hoofdrolspelers.
Belachelijk slecht verhaal.
Nog belachelijker einde, waar je een high five verwacht......

Yep, alle ingredinten voor een rukfilm.

En dat was het ook...

Vooruit,een 2 om de knipoog naar het origineel...
Ik nam niet eens de moeite om het hier te bespreken
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_156837815
kijkt veel films
  woensdag 14 oktober 2015 @ 22:18:51 #139
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_156841443
Net Max (2015) - IMDb gezien.

Een soort Marley & Me (2008) - IMDb en Hachi: A Dog's Tale (2009) - IMDb, maar dan met nog wat geweld en vuurgevechten. Ik love love love Marley & Me (guilty pleasure), dus dit vond ik ook een fijne film voor een doordeweekse avond. En dus ook nog spannend!

Waar gaat het over?

'When Kyle Wincott is killed in the war, his wardog, Max, suffers from stress. Max is to be put down because he has trouble listening to anyone else, until he meets Justin, Kyle's little brother. Justin adopts and saves Max. Then both of their lives will never be the same again.'

IMDb: 6,9
ikke: 7,5
  woensdag 14 oktober 2015 @ 22:50:31 #140
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_156842460
Reservoir Dogs
Het leuke aan het aan m`n vriendin voorstellen van alle grote film klassiekers en haar bekend maken met "oudere" films is dat ik zelf mijn favorieten eerst kan laten zien en zo zelf ook weer een keer die klassiekers kan zien. Dit keer was Reservoir Dogs aan de beurt. Al vaak gezien maar ik vind `m nog steeds geweldig, nooit gaat ie vervelen met die geweldige dialogen en sterk camera werk.
M`n vriendin was wat teleurgesteld in het redelijk abrupte einde en vond `m "wel leuk" maar vroeg zich af wanneer het echte geweld nou eigenlijk zou beginnen. Dat belooft nog wat voor de toekomst...

IMDB Cijfer: 8,4/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

En vanavond in de bios:
Popoz
Het voordeel van een unlimited pas bij de bioscoop is dat je vast en zeker ook films ziet die je normaal gesproken niet zo snel zult zien. Popoz is daar een goed voorbeeld van. Eerst waren er de sketches op Comedy Central en nu is er dan de feature film. Een over the top verhaal dat te lang wordt gerekt, zelfs de schamele 90 minuten voels soms lang aan. Gelukkig staat er wel genoeg humor tegenover, die trouwens wel vaak best grof en plat is.
Af en toe bezorgt ie je een glimlachje. Geinig voor een keertje maar zeker niet meer.

IMDB Cijfer: 4,6/10
Mijn Cijfer: 5,5/10
  woensdag 14 oktober 2015 @ 23:38:50 #141
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156843497
Ventoux (2015) - IMDb

Had het boek van Wagendorp al eerder gelezen en vond het een mooi en ontroerend verhaal.
Film houdt het boek goed aan, maar is toch iets minder beklijvend.
IMDb: 6,6
Ik 7,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! golfer
  woensdag 14 oktober 2015 @ 23:40:44 #142
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156843539
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2015 22:17 schreef Flitskikker het volgende:
Gisteren gezien:

Sicario (2015)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
121 minuten

Ga ik morgenavond heen. Heel veel zin in.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156843610
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2015 23:40 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ga ik morgenavond heen. Heel veel zin in.

V.
Veel plezier :)
  woensdag 14 oktober 2015 @ 23:48:18 #144
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156843686
Thanks :)

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  donderdag 15 oktober 2015 @ 10:10:50 #145
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_156846993
Whiplash (2014) - IMDb


Een drummer op een prestigieus conservatorium wordt opgenomen in het orkest voor toernooien onder leiding van een dirigent die tot het uiterste gaat voor de perfecte uitvoering.

Ik vond het een erg goede film. Mooi geschoten, prettig geacteerd en vol lekkere muziek. Daarnaast ken ik iemand die op een conservatorium heeft gezeten, ik vond de enorme 'drive' die daar soms heerst hier erg goed in beeld gebracht.

Let op: het vervolg is een serieuze spoiler. Het is belangrijk voor mijn mening over de film, dus ik heb het toch maar opgenomen in deze review. Niet lezen als je nog van plan bent deze film te kijken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB 8.5
Ik: 9
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_156847434
quote:
14s.gif Op donderdag 15 oktober 2015 10:10 schreef De_Hertog het volgende:
Whiplash (2014) - IMDb
[ afbeelding ]

Een drummer op een prestigieus conservatorium wordt opgenomen in het orkest voor toernooien onder leiding van een dirigent die tot het uiterste gaat voor de perfecte uitvoering.

Ik vond het een erg goede film. Mooi geschoten, prettig geacteerd en vol lekkere muziek. Daarnaast ken ik iemand die op een conservatorium heeft gezeten, ik vond de enorme 'drive' die daar soms heerst hier erg goed in beeld gebracht.

Let op: het vervolg is een serieuze spoiler. Het is belangrijk voor mijn mening over de film, dus ik heb het toch maar opgenomen in deze review. Niet lezen als je nog van plan bent deze film te kijken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB 8.5
Ik: 9
Goede film inderdaad die door alle prachtige percussie nog een puntje hoger scoorde. :)
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  donderdag 15 oktober 2015 @ 11:02:46 #147
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_156847860
Doubt (2008) - IMDb



Wat een prachtige film. Een clash tussen Philip Seymour Hoffman als progressieve hoofdpriester en Meryl Streep als keiharde oppernon van een katholieke school.
Zuster Aloysius (Streep) verdenkt vader Flynn (Hoffman) ervan misbruik te hebben gepleegd met n van de leerlingen. De enige afro-Amerikaanse leerling nog wel.

De spanning zit hem nog niet eens zozeer in de vraag of Hoffman nu wel of geen ontucht gepleegd heeft, maar wie dit gevecht zou winnen. De film kent lange scnes met veel dialoog maar wordt op geen enkel moment saai. Vooral dankzij de twee acteurs die keihard hun best doen. Bijrollen voor Amy Adams en Viola Davis zijn ook zeer sterk.

De film is verder heel strak, misschien zelfs saai geschoten. Des te meer ruimte voor de acteurs om te schitteren. Het geheel kan leunen op een ijzersterk verhaal, met een wat mij betreft prachtig einde.

Ik had hem nog niet gezien, en voor ieder ander die deze gemist heeft: gaat dat zien.

Ik: 8.5
IMDb: 7.5
  donderdag 15 oktober 2015 @ 17:10:38 #148
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_156854655
Disclaimer: kan spoiler bevatten, dus lees alleen als je de film al gezien hebt, of als je het niet erg vindt om spoilers te lezen.

Sicario (2015, Denis Villeneuve)



Na het zien van zijn volledige speelfilmoeuvre was Denis Villeneuve al een van mijn favoriete regisseurs van het moment. Sicario bevestigt waarom en duwt hem nog iets verder omhoog in mijn favorietenlijstje. Wederom legt hij een uitstekend stukje regisseerwerk op de mat, mat enkele verschrikkelijk suspensevolle scnes die nog lang bij zullen blijven. Het knapste daarbij is misschien nog wel dat het niet om n moment gaat, maar de opbouw daar naartoe. Er wordt rustig de tijd genomen om het verhaal te vertellen, iets te introduceren en dan vervolgens met een aaneensluiting van meerdere scnes naar een spanningsvolle climax toe te werken die je als kijker zwaarder kan doen ademen. Dat was bij mij althans wel zo. Van vrijwel elke scne druipt de klasse af.

Nu noemde ik het verhaal dat is in principe vrij basic: het kartel is een bodemloze put en de koning van het kartel moet uitgeschakeld worden, wil je het de kop in kon drukken. Die gruwel wordt uitstekend verbeeld en net zo zorgvuldig aan de kaart gebracht als de manier waarop naar de climax van de spanning toegewerkt wordt. Maar als je daaronder ook de ontwikkeling van de personages schaart, kun je misschien als minpunt aanvoeren dat het personage van Blunt langzaam ondergesneeuwd raakt. Vanaf het begin zien we haar als de protagonist, maar naarmate de film vordert verliest ze steeds meer de grip op de gebeurtenissen, maar ook op zichzelf. Je mist iets van een heldendaad, een reden waarom ze de protagonist is. Althans, als je er op de wat meer standaard manier naar kijkt.

Want daartegenover staat dat het personage van Benicio Del Toro precies de omgekeerde weg bewandelt. Hij wordt gentroduceerd als een wat mysterieuze derde gast op wat een donker feestje blijkt te zijn, maar ontwikkelt zich niet alleen tot de uitblinker van de film, maar misschien ook wel tot de nieuwe protagonist. De film wordt dan wel niet vanuit zijn standpunt vertelt, maar hij is wel de personificatie van de ontwikkelingen rondom het kartel: er gelden geen wetten meer, behalve het recht van de sterkste. Hij is emotieloos en genadeloos, alles moet wijken voor zijn doel. Hoe dat gebeurt: onbelangrijk, maar het is evident dat het op een snoeiharde manier het snelste wordt bereikt en dat de boodschap het duidelijkst is. Net het kartel. (kleine voetnoot is wel dat ik vond dat het hem net iets te gemakkelijk afging, maar het was alsnog enorm goed en stijlvol uitgevoerd)

Het is echter wel zo dat dit wellicht na enige overdenking het beste bezinkt. De plot kan misschien wat marginaal overkomen en de gebeurtenissen spelen zich dus niet op de meest voor de hand liggende filmische manier af, maar dat maakt het juist boeiend om naar te kijken: als kijker wordt je haast net zo in het gewisse gelaten als het personage van Blunt. Daardoor kun je van alles verwachten, maar je weet niet precies wat. Iets wat erg verfrissend werkt en haast automatisch iets van extra spanning meebrengt.

Wat dat ook zeer zeker doet – behalve de cast en dus de hand van Villeneuve, die in o.a. Prisoners en Enemy ook al zo’n prachtige deken van mysterie en spanning over zijn film heen drapeerde – is de muziek van Jhann Jhannsson en het camerawerk van Roger Deakins. De score is misschien niet verschrikkelijk vernieuwend, maar in combinatie met het intense camerawerk en de strakke montage, zorgt het voor een beklemmende, bedrukkende sfeer die de spanning tot hoog niveau opvoert. Ja, die eerste scne waar iedereen het over zal hebben deed daarin het meeste en dat niveau van suspense wordt niet gehaald. Maar als dat wel zo was geweest, had ik waarschijnlijk de film niet uit kunnen zien door ademnood.

Al met al is het een film die net als andere films over kartels te denken zet. Hoe ze daar te werk gaan, is iets waar wij ons toch niets bij voor kunnen stellen. Het einde is wat dat betreft ook wel perfect: werken volgens het boekje? Dat kun je doen, maar onkruid groeit altijd en overal. Vooral daar in die kartels. En Sicario is dan wel niet de eerste film die het lukt dat te vertellen, maar de manier waarop… Ja, daarmee slaagt Villeneuve toch met slag en wimpel.
pi_156854737
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2015 11:02 schreef Jovatov het volgende:
Doubt (2008) - IMDb

[ afbeelding ]

Wat een prachtige film. Een clash tussen Philip Seymour Hoffman als progressieve hoofdpriester en Meryl Streep als keiharde oppernon van een katholieke school.
Zuster Aloysius (Streep) verdenkt vader Flynn (Hoffman) ervan misbruik te hebben gepleegd met n van de leerlingen. De enige afro-Amerikaanse leerling nog wel.

De spanning zit hem nog niet eens zozeer in de vraag of Hoffman nu wel of geen ontucht gepleegd heeft, maar wie dit gevecht zou winnen. De film kent lange scnes met veel dialoog maar wordt op geen enkel moment saai. Vooral dankzij de twee acteurs die keihard hun best doen. Bijrollen voor Amy Adams en Viola Davis zijn ook zeer sterk.

De film is verder heel strak, misschien zelfs saai geschoten. Des te meer ruimte voor de acteurs om te schitteren. Het geheel kan leunen op een ijzersterk verhaal, met een wat mij betreft prachtig einde.

Ik had hem nog niet gezien, en voor ieder ander die deze gemist heeft: gaat dat zien.

Ik: 8.5
IMDb: 7.5
Uhmzzz ik ga hem kijken zo ben benieuwd !!!
Ik zwaai naar dieren.
pi_156858664
quote:
14s.gif Op donderdag 15 oktober 2015 10:10 schreef De_Hertog het volgende:
Whiplash (2014) - IMDb
[ afbeelding ]

Een drummer op een prestigieus conservatorium wordt opgenomen in het orkest voor toernooien onder leiding van een dirigent die tot het uiterste gaat voor de perfecte uitvoering.

Ik vond het een erg goede film. Mooi geschoten, prettig geacteerd en vol lekkere muziek. Daarnaast ken ik iemand die op een conservatorium heeft gezeten, ik vond de enorme 'drive' die daar soms heerst hier erg goed in beeld gebracht.

Let op: het vervolg is een serieuze spoiler. Het is belangrijk voor mijn mening over de film, dus ik heb het toch maar opgenomen in deze review. Niet lezen als je nog van plan bent deze film te kijken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB 8.5
Ik: 9
Eens met spoiler ^O^

Mijn speakers hadden het af en toe zwaar tijdens de film. En ook mijn buren waren wat minder blij :P
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  vrijdag 16 oktober 2015 @ 00:11:29 #151
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156866948
Mobiel, dus ik hou het kort.

Sicario

Wat een geweldige film. Top geacteerd, geweldig geregisseerd, toffe soundtrack en als die Roger Deakins nou goddomme geen Oscar krijgt...

Zo gruwelijk intens_O_

IMDb: 8,1
V.: 9

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 16 oktober 2015 @ 09:42:03 #152
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_156870308
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 00:03 schreef Timo20 het volgende:

[..]

High Fidelity, geweldige film inderdaad!
Con Air dan? :P
Zeker een vette film. Maar niet bepaald Cusack toch? :D
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_156872244
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2015 09:42 schreef davako het volgende:

[..]

Zeker een vette film. Maar niet bepaald Cusack toch? :D
Meer een Nicolas Cage film inderdaad. Eerder deze zou ik zeggen;
Grosse Pointe Blank (1997) - IMDb
Veni, vidi, vodka.
  vrijdag 16 oktober 2015 @ 11:49:23 #154
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_156872485
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2015 11:37 schreef dumble het volgende:

[..]

Meer een Nicolas Cage film inderdaad. Eerder deze zou ik zeggen;
Grosse Pointe Blank (1997) - IMDb
:o Deze ken ik nog helemaal niet! Die ga ik dit weekend direct kijken.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_156872487
Pixels
Deze film verdient het niet om een plaatje of imdb link bij te posten. Wat een absoluut wanproduct. Het concept is best aardig (maar gekocht van die mooie korte film) maar waarom het dan een soort grown ups 3 moet worden met Adam Sandler, die al ruim 10 jaar de weg kwijt is, en de nooit grappige Kevin James is mij een raadsel.

Maargoed, je slikt al die planken die misgeslagen worden want je wil die old skool games de wereld over zien nemen. Helaas zitten de leukste dingen hiervan al in de trailer en is de actie verder schaars. De 3D was nog wel ok maar dat is dan ook gelijk het enige pluspuntje van Pixels.

2.0
pi_156876760
Een ouwetje cheech & chong's up in smoke stony humor met best wel wat geslaagde grappen zelfs als je niet stoned bent toch wel een 7tje waard



[ Bericht 34% gewijzigd door Karzai op 16-10-2015 15:47:58 ]
pi_156877915
Jurassic World (2015) - IMDb
Niet zo slecht als ik had verwacht maar toch wel erg clich en voorspelbaar, maar dat was de eerste eigenlijk ook wel enigszins, alleen toen was ik nog jong dus had ik het niet zo goed door. Het einde vond ik wel erg debiel.
Een 6.78
Wie dit leest is hek.
pi_156881343
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2015 15:26 schreef Karzai het volgende:
Een ouwetje cheech & chong's up in smoke stony humor met best wel wat geslaagde grappen zelfs als je niet stoned bent toch wel een 7tje waard

[ [url=https://s.yimg.com/lo/api/res/1.2/FLNpfZVIUHe404kqF5j0qw--/dz02NTA7YXBwaWQ9bWFnYXppbmVz/https://s.yimg.com/os/pub(...)smoke.jpg]afbeelding[/url] ]
Beste stonerfilm :D
Even a broken clock is right twice a day.
  vrijdag 16 oktober 2015 @ 20:41:29 #159
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_156883230
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2015 09:42 schreef davako het volgende:

[..]

Zeker een vette film. Maar niet bepaald Cusack toch? :D
Nou ja, hij zit wel in een groot gedeelte van de film. Misschien niet als hoofdrol, maar toch ;)
pi_156885128
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2015 11:49 schreef planethugo het volgende:
Pixels
Deze film verdient het niet om een plaatje of imdb link bij te posten. Wat een absoluut wanproduct. Het concept is best aardig (maar gekocht van die mooie korte film) maar waarom het dan een soort grown ups 3 moet worden met Adam Sandler, die al ruim 10 jaar de weg kwijt is, en de nooit grappige Kevin James is mij een raadsel.

Maargoed, je slikt al die planken die misgeslagen worden want je wil die old skool games de wereld over zien nemen. Helaas zitten de leukste dingen hiervan al in de trailer en is de actie verder schaars. De 3D was nog wel ok maar dat is dan ook gelijk het enige pluspuntje van Pixels.

2.0
Ik vond de rol van Peter Dinklage wel grappig :P

Edit: Moet er nog bij zeggen dat ik aan het begin van de film even in slaap ben gevallen :') :')
Moeten zij weten
  vrijdag 16 oktober 2015 @ 22:21:26 #161
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_156887208
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2015 20:41 schreef Timo20 het volgende:

[..]

Nou ja, hij zit wel in een groot gedeelte van de film. Misschien niet als hoofdrol, maar toch ;)
True true!

Net als hot tub time machine. Deel 1 was geniaal, deel twee miste de vibe van Cusack.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_156897465
Knock Knock (2015) - IMDb

Keanu Reeves is een echte family man, maar dat alles wordt op de proef gesteld wanneer vrouw en kinderen het huis uit zijn en twee knappe dames plots op de stoep staan.

Vermakelijk thrillertje. Het oogde allemaal prima en het nam zichzelf gelukkig niet te serieus. Zo zaten er een aantal zwart-komische momenten in (free pizza :P).

Helaas vond ik de al dan niet opzettelijke overacting van met name Reeves vrij storend en dat zal ook deels te maken te hebben met het matige script. Bij het horen van dialogen als: "Wow! How did you know that would mix?" "DJ'ing is like mixing a drink; first you find the right ingredients, then you find the blend." gaan mijn nekharen toch wel even overeind staan. Het werd me al vrij snel duidelijk dat de film de intentie had om campy te zijn en over de top te gaan, maar helaas bleef het voor mij net iets te braaf en voorspelbaar. Ook werkte het niet echt toe naar een interessante climax of twist, maar kabbelde het een beetje voort.

Desondanks heeft de film me toch ergens weten te vermaken.

Ik: 6/10
IMDb: 5.2/10

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_156898072
quote:
Keanu Reeves altijd ^O^
Kga 'm ook kijken.
Moeten zij weten
pi_156898959
Beasts of No Nation (2015) - IMDb


Een drama gebaseerd op de ervaringen van Agu, een kindsoldaat dat vecht in de burgeroorlog van een onbekend Afrikaans land..

Alles aan deze film is sterk. De onervaren (kan ook niet anders, tis nog maar een kind) hoofdrolspeler (Agu), de emoties die hij uitbeeld..., rillingen . De belangrijke bijrol van de wel ervaren Idris Elba die de commandant speelt. De cinematografie die je meesleurt door het geheel. En dan natuurlijk het thema dat jammer genoeg nog steeds zo actueel is (er zijn op dit moment een half miljoen kindsoldaten).

We hebben deze parel te danken aan Cary Joji Fukunaga, die zowel regisseur, schrijver, producer als cinematograaf van de film is, hulde _O_

Ik: 10* (en dat gebeurt niet vaak, maar wel als ik iets meer als 2 uur muisstil aan het scherm hang en een traantje weg moet pinken op het einde)
Imdb; 7.8 *
Veni, vidi, vodka.
  zaterdag 17 oktober 2015 @ 22:34:55 #165
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156909446
Van de week het geweldige Sicario van de mij tot dan toe onbekende Denis Villeneuve gezien. Dus even aan het backloggen geslagen. Vanavond:

Prisoners (2013) - IMDb

Die had ik de afgelopen jaren wel langs zien komen, maar die was controversieel (veel voor- en tegenstanders, geen idee waarom), en daarom heb ik hem overgeslagen. Zelfde gold voor Enemy, maar die ga ik komende week ook doen. Incendies gaat ook deze week op de rol.

Maar goed, Prisoners. Het is mij inmiddels duidelijk dat Villeneuve houdt van schimmige moraliteit bij de personages in zijn films. Ik hou daar wel van. Vond dit ook een fijn doolhof van een film, prettig grimmige sfeer, en gewoon lekker spannend.

IMDb: 8,1
V.: 8 (omdat ik niet aan 1-tjes achter de komma doe).

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zaterdag 17 oktober 2015 @ 22:58:11 #166
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_156910298
Crimson Peak.
Weer een mooi luguber sprookje van Del Toro,
Al mocht er van mij wel meer suspense in.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_156912054
quote:
14s.gif Op zaterdag 17 oktober 2015 22:34 schreef Verbal het volgende:
Van de week het geweldige Sicario van de mij tot dan toe onbekende Denis Villeneuve gezien. Dus even aan het backloggen geslagen. Vanavond:

Prisoners (2013) - IMDb

Die had ik de afgelopen jaren wel langs zien komen, maar die was controversieel (veel voor- en tegenstanders, geen idee waarom), en daarom heb ik hem overgeslagen. Zelfde gold voor Enemy, maar die ga ik komende week ook doen. Incendies gaat ook deze week op de rol.

Maar goed, Prisoners. Het is mij inmiddels duidelijk dat Villeneuve houdt van schimmige moraliteit bij de personages in zijn films. Ik hou daar wel van. Vond dit ook een fijn doolhof van een film, prettig grimmige sfeer, en gewoon lekker spannend.

IMDb: 8,1
V.: 8 (omdat ik niet aan 1-tjes achter de komma doe).

V.
Dacht dat Prisoners over het algemeen wel gewaardeerd werd overal? Incendies is ook goed. :) Enemy is een vreemde eend in de bijt. Destijds niet afgekeken, heb ik nu toch wel weer spijt van. Kan niet wachten om Sicario te zien!
  zondag 18 oktober 2015 @ 01:19:13 #168
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156913639
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2015 23:58 schreef Cikx het volgende:

[..]

Dacht dat Prisoners over het algemeen wel gewaardeerd werd overal? Incendies is ook goed. :) Enemy is een vreemde eend in de bijt. Destijds niet afgekeken, heb ik nu toch wel weer spijt van. Kan niet wachten om Sicario te zien!
Mwah, kreeg er zeeeeer gemengde berichten over. Die ik achteraf niet kan plaatsen :)

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 18 oktober 2015 @ 09:18:11 #169
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_156915479
quote:
14s.gif Op zaterdag 17 oktober 2015 22:34 schreef Verbal het volgende:
Van de week het geweldige Sicario van de mij tot dan toe onbekende Denis Villeneuve gezien. Dus even aan het backloggen geslagen. Vanavond:

Prisoners (2013) - IMDb

Die had ik de afgelopen jaren wel langs zien komen, maar die was controversieel (veel voor- en tegenstanders, geen idee waarom), en daarom heb ik hem overgeslagen. Zelfde gold voor Enemy, maar die ga ik komende week ook doen. Incendies gaat ook deze week op de rol.

Maar goed, Prisoners. Het is mij inmiddels duidelijk dat Villeneuve houdt van schimmige moraliteit bij de personages in zijn films. Ik hou daar wel van. Vond dit ook een fijn doolhof van een film, prettig grimmige sfeer, en gewoon lekker spannend.

IMDb: 8,1
V.: 8 (omdat ik niet aan 1-tjes achter de komma doe).

V.
Enemy moet je ook absoluut checken. Kreeg hier vorig jaar op FOK! ook een lekkere buzz, toen die in korte tijd voor veel mensen werd gezien. Iets minder straight forward dan Prisoners en Sicario, maar ook weer zo'n beklemmend sfeertje. En Polytechnique van Villeneuve is ook zeker de moeite waard.
pi_156916109
Enemy is geniaal maar zit vol met symboliek dus hij is lastig te begrijpen, vandaar de vele lauwe reacties.
Wie dit leest is hek.
  zondag 18 oktober 2015 @ 10:53:16 #171
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156916319
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2015 09:18 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Enemy moet je ook absoluut checken. Kreeg hier vorig jaar op FOK! ook een lekkere buzz, toen die in korte tijd voor veel mensen werd gezien. Iets minder straight forward dan Prisoners en Sicario, maar ook weer zo'n beklemmend sfeertje. En Polytechnique van Villeneuve is ook zeker de moeite waard.
Thanks, ga ik ook checken :)

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 18 oktober 2015 @ 10:53:37 #172
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156916323
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 10:37 schreef Jungle_Jim het volgende:
Enemy is geniaal maar zit vol met symboliek dus hij is lastig te begrijpen, vandaar de vele lauwe reacties.
Ik kan dat wel handelen ;)

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156918838
The Martian (2015)



Zes dagen geleden werd astronaut Mark Watney n van de eerste mensen die een voet op Mars zette. Nu is hij er zeker van dat hij de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput. Maar de kans dat hij door honger zal omkomen is klein: de beschadigde machine, de genadeloze omgeving of een simpele menselijke fout zullen hem meer dan waarschijnlijk eerder fataal worden. Maar Mark geeft niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn niet aflatende weigering om op te geven vat hij de ene hindernis na de andere aan.

Ondanks dat de film bol stond van de ongeloofwaardigheden heb ik er van genoten en me geen moment verveeld. Heerlijke film. Prima acteerwerk van Matt Damon en de rest van de cast. Visueel was alles ook wel dik in orde.

Aanrader!

IMDB 8,3
Ik 8.5

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2015 17:05:44 ]
  zondag 18 oktober 2015 @ 14:15:29 #174
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_156919720
The Black Hole - 1979

De eerste Disneyfilm gericht op een wat meer volwassen publiek, en dat merk je.

Niet het beste verhaal, wel een goede sfeer en binnen de mogelijkheden redelijke acteerprestaties.

Heerlijk sci-fi pulp voor de zondagmiddag.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_156946175


De verveling heerst vandaag dus was tijd voor een portie flink geweld met een Aziatisch sausje. Ip Man stond op het programma. Een prima film met goede acteurs. Je komt snel in de wereld van toen terecht. Donnie Yen spelt ijzersterk.

Liefhebbers van martial-art kennen deze natuurlijk wel, mocht je deze nog niet gezien hebben is dit een prima aanrader.

IMDB: 8.1
Ik: 8.5
pi_156975372
Beasts of No Nation (2015) - IMDb



Tja, wat valt er te zeggen behalve ga het zien, wel ruim 2 uur maar de moeite dik waard.
Het greep me aan het stootte me af. Kind soldaat wat niet zo had moeten zijn.
Ik was onder de indruk van de acteer prestatie, waar is een oscar eigenlijk voor.

[ Bericht 14% gewijzigd door Soury op 20-10-2015 20:33:20 ]
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 21:17:56 #177
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_156977214
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:27 schreef Soury het volgende:
Beasts of No Nation (2015) - IMDb

[ afbeelding ]

Tja, wat valt er te zeggen behalve ga het zien, wel ruim 2 uur maar de moeite dik waard.
Het greep me aan het stootte me af. Kind soldaat wat niet zo had moeten zijn.
Ik was onder de indruk van de acteer prestatie, waar is een oscar eigenlijk voor.
Inderdaad: aangrijpend en afstotend tegelijk.
Geen gemakkelijke kost, geen hapklare brokken, maar een bijzondere film over een gruwelijke werkelijkheid.

En:


quote:
Starring as the child soldier at the center of Netflix's first original feature film, Beasts of No Nation, first-time actor Abraham Attah has received critical acclaim for his performance opposite Idris Elba in the Cary Fukunaga-written and -directed movie. Attah, who was discovered skipping class and playing soccer in Ghana, has already received an award for his work in Beasts, taking home the Marcello Mastroianni prize for best new young actor or actress at the 2015 Venice Film Festival, where Beasts premiered.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_156978576
Marcello Mastroianni prize :o
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_156979553
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2015 13:34 schreef J0kkebr0k het volgende:
The Martian (2015)

[ afbeelding ]

Zes dagen geleden werd astronaut Mark Watney n van de eerste mensen die een voet op Mars zette. Nu is hij er zeker van dat hij de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput. Maar de kans dat hij door honger zal omkomen is klein: de beschadigde machine, de genadeloze omgeving of een simpele menselijke fout zullen hem meer dan waarschijnlijk eerder fataal worden. Maar Mark geeft niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn niet aflatende weigering om op te geven vat hij de ene hindernis na de andere aan.

Ondanks dat de film bol stond van de ongeloofwaardigheden heb ik er van genoten en me geen moment verveeld. Heerlijke film. Prima acteerwerk van Matt Damon en de rest van de cast. Visueel was alles ook wel dik in orde.

Aanrader!

IMDB 8,3
Ik 8.5
Ja, zeker een aanrader.
Ik vond hem erg leuk, Matt Damon is geknipt voor de rol, er zat veel vaart en humor in, vooral die ne zin die uiteraard precies door Sean Bean uitgesproken werd, haha :D

(Hoe geef jij een 8,5 op IMDb? Ik kan alleen hele sterren geven!)
pi_156979668
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 22:17 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Ja, zeker een aanrader.
Ik vond hem erg leuk, Matt Damon is geknipt voor de rol, er zat veel vaart en humor in, vooral die ne zin die uiteraard precies door Sean Bean uitgesproken werd, haha :D

(Hoe geef jij een 8,5 op IMDb? Ik kan alleen hele sterren geven!)
:D

Ik geef hem een 8.5. Dat is gebruikelijk hier... het IMDB cijfer posten en daarna het cijfer dat je de film zelf zou geven ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2015 22:20:21 ]
pi_156985264
Ex Machina



Caleb mag meedoen aan een experiment van zijn baas die een robot met AI heeft ontwikkeld.
Hij moet de menselijke kant van de robot evalueren en ontwikkelt een band met haar.

Het leek mij in het eerste uur nog een vrij voorspelbare film maar toen de aftiteling over het scherm rolde was ik toch stomverbaasd. Interessante film wel. :)
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  woensdag 21 oktober 2015 @ 10:21:53 #182
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_156986750
Princess Mononoke

Beetje onsamenhangend en de fantasie Ghibli's vind ik de ene keer goed en de andere keer niet. Ik kan m'n vinger er niet precies op leggen maar ik vond deze opzich wel goed.
When all else fails, you always have delusion.
pi_156987412
Gisteren Sicario (2015) - IMDb gezien. Echt de beste cinematografie die ik in lange tijd gezien heb. Ijzersterke cast ook en de film zelf is lange tijd erg sterk (beginscne ook _O_ ). Naar het einde toe wordt het voor mij wel wat minder.. hier en daar wat te langdradig ook en als je dan terugdenkt aan wat je nu eigenlijk hebt gezien aan verhaal in die 2 uur is het wat beperkt. Vond zelf het einde ook niet echt geweldig.

Cinematografie specifief raten klinkt soms een beetje alsof je de filmsnob uit wil hangen, maar hier was het wel echt indrukwekkend. Zat allemaal zo goed en mooi in elkaar. Prachtige hoge shots ook steeds van scnes en landschappen.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  woensdag 21 oktober 2015 @ 11:42:34 #184
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156988318
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 10:21 schreef Mirel het volgende:
Princess Mononoke

Beetje onsamenhangend en de fantasie Ghibli's vind ik de ene keer goed en de andere keer niet. Ik kan m'n vinger er niet precies op leggen maar ik vond deze opzich wel goed.
De enige Ghibli die ik heb kunnen uitkijken. Ik snap de overdreven adoratie van de Ghibli's / Miyazaki niet heel erg, geloof ik.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 21 oktober 2015 @ 11:43:32 #185
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156988341
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 10:58 schreef Tim86 het volgende:
Gisteren Sicario (2015) - IMDb gezien. Echt de beste cinematografie die ik in lange tijd gezien heb. Ijzersterke cast ook en de film zelf is lange tijd erg sterk (beginscne ook _O_ ). Naar het einde toe wordt het voor mij wel wat minder.. hier en daar wat te langdradig ook en als je dan terugdenkt aan wat je nu eigenlijk hebt gezien aan verhaal in die 2 uur is het wat beperkt. Vond zelf het einde ook niet echt geweldig.

Cinematografie specifief raten klinkt soms een beetje alsof je de filmsnob uit wil hangen, maar hier was het wel echt indrukwekkend. Zat allemaal zo goed en mooi in elkaar. Prachtige hoge shots ook steeds van scnes en landschappen.
Deakins is God.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 21 oktober 2015 @ 13:03:17 #186
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_156990172
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 11:42 schreef Verbal het volgende:

[..]

De enige Ghibli die ik heb kunnen uitkijken. Ik snap de overdreven adoratie van de Ghibli's / Miyazaki niet heel erg, geloof ik.

V.
Een van deze gezien?

Grave of the Fireflies
Only Yesterday
Ocean Waves
From Up On Poppy Hill
The Wind Rises
When Marnie Was There
When all else fails, you always have delusion.
  woensdag 21 oktober 2015 @ 13:38:20 #187
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156991040
Alleen The Wind Rises (deels).

Maar ik hef ze toch niet tof te vinden, per se?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156994078
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 08:41 schreef PBateman1978 het volgende:
Ex Machina

[ afbeelding ]

Caleb mag meedoen aan een experiment van zijn baas die een robot met AI heeft ontwikkeld.
Hij moet de menselijke kant van de robot evalueren en ontwikkelt een band met haar.

Het leek mij in het eerste uur nog een vrij voorspelbare film maar toen de aftiteling over het scherm rolde was ik toch stomverbaasd. Interessante film wel. :)
Inderdaad, echte aanrader door de dubbele bodem die erin zit :Y
pi_156994215
Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) - IMDb
Ik wilde een hersenloze maar vermakelijke actiefilm zien en dat was precies wat ik kreeg. De stunts zijn prachtig in beeld gebracht en Jeremy Renner vond ik verrassend komisch reageren. Vermakelijk.
IMDB: 7,6
Ik: 7
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
pi_156997556
The Martian (2015) - IMDb


Astronaut wordt achtergelaten op Mars en moet daar 4 jaar zien te overleven.

Redelijk saaie en lege film. Had een soort Robinson Crusoe in space verwacht maar je ziet eigenlijk alleen maar een aaneenschakeling van dingen die hij doet om in leven te blijven, plantjes verbouwen, spulletjes bijeen rapen, spulletjes repareren enzovoorts, enzovoorts.
Met het gegeven hadden ze veel meer kunnen doen maar het hele psychologische aspect wordt volledig buiten beschouwing gelaten, zowel voor de hoofdrolspeler als voor de andere astronauten. Het wordt nooit echt spannend omdat je toch wel weet dat
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en er eigenlijk uberhaupt weinig boeiends gebeurt. Alle problemen die zich voordoen worden 1 minuut later alweer opgelost.

Hier had veel meer in gezeten.

Een 6.67 op de schaal van JJ.
Wie dit leest is hek.
pi_156997590
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 08:41 schreef PBateman1978 het volgende:
Ex Machina

[ afbeelding ]

Caleb mag meedoen aan een experiment van zijn baas die een robot met AI heeft ontwikkeld.
Hij moet de menselijke kant van de robot evalueren en ontwikkelt een band met haar.

Het leek mij in het eerste uur nog een vrij voorspelbare film maar toen de aftiteling over het scherm rolde was ik toch stomverbaasd. Interessante film wel. :)
disco time!
Een van de betere films van het jaar.
Wie dit leest is hek.
pi_156997967
quote:
1s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 18:53 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

disco time!
Een van de betere films van het jaar.
Haha ja dat was even onverwacht lachen. :D
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_156998776
Vanmiddag met mijn dochter naar Hotel Transylvania 2 geweest, jammer genoeg niet zo leuk en vlot als het origineel, pas na de pauze kwam de vaart er een beetje in en hebben we een paar keer flink kunnen lachen.
Helaas kon ik alleen kiezen voor NL gesproken.
6, 5.
pi_157001404
Natuurlijk was er vandaag 1 film die je wel moest zien :

Back To The Future 2

:D _O_

Marty reist terug naar vandaag, Biff steelt de Dolorean en het boekje met sportuitslagen waardoor alle tijd in de war dreigt te raken. Epische filmtrilogie, alle 3 de films krijgen van mij een dikke 10 ^O^ ^O^ ^O^

En wat me nu pas opviel in de aftiteling ; Elijah Wood is een van de jongetjes bij de speelautomaat uit het jaren '80 cafe :D
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_157006680
Back to the future 2
7,0 / 10

Een aardige klassieker die heel veel moeite doet om een goede opvolger te zijn op deel 1. Als trilogie is een een goede aanvulling. Als film op zichzelf duikelt het in elkaar vanwege de plakband. Maar goed, de makers wisten ook niet dat er een vervolg zou komen. Daarom veel lof voor de schrijvers, dus ook enigzins het iet wat te hoge cijfer. De chemie maakt ook al veel goed.
pi_157007554
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 20:55 schreef TLC het volgende:
Natuurlijk was er vandaag 1 film die je wel moest zien :

Back To The Future 2

:D _O_

Marty reist terug naar vandaag, Biff steelt de Dolorean en het boekje met sportuitslagen waardoor alle tijd in de war dreigt te raken. Epische filmtrilogie, alle 3 de films krijgen van mij een dikke 10 ^O^ ^O^ ^O^

En wat me nu pas opviel in de aftiteling ; Elijah Wood is een van de jongetjes bij de speelautomaat uit het jaren '80 cafe :D
Heerlijke films ^O^
Best raar dat de toekomst nu het verleden is.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_157008351
quote:
1s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 18:51 schreef Jungle_Jim het volgende:
The Martian (2015) - IMDb
[ afbeelding ]

Astronaut wordt achtergelaten op Mars en moet daar 4 jaar zien te overleven.

Redelijk saaie en lege film. Had een soort Robinson Crusoe in space verwacht maar je ziet eigenlijk alleen maar een aaneenschakeling van dingen die hij doet om in leven te blijven, plantjes verbouwen, spulletjes bijeen rapen, spulletjes repareren enzovoorts, enzovoorts.
Met het gegeven hadden ze veel meer kunnen doen maar het hele psychologische aspect wordt volledig buiten beschouwing gelaten, zowel voor de hoofdrolspeler als voor de andere astronauten. Het wordt nooit echt spannend omdat je toch wel weet dat
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en er eigenlijk uberhaupt weinig boeiends gebeurt. Alle problemen die zich voordoen worden 1 minuut later alweer opgelost.

Hier had veel meer in gezeten.

Een 6.67 op de schaal van JJ.
Eerste uur was echt kak, maar daarna werd hij erg tof vond ik. Toffe karakters en erg goed acteerwerk. Leuke humor stiekem ook wel bij vlagen. Heb alleen niks van de eindscne gezien. Eerst viel de stroom uit in de bios, toen werkte het weer na 20 minuten en viel het scherm uit bij de big final scene..geluid ging nog een tijd door tot de aftiteling _O-

Wel full refund, maar toch :')

Was wel mooi hier in Londen mbt Back to the future marathon. Had er zelf geen kaarten voor, maar ze hadden zelfs een DeLorean geregeld _O_
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_157013605
The equalizer (2014)



Verenigde Staten
Actie / Misdaad
132 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Denzel Washington, Marton Csokas en Chlo Grace Moretz

Een voormalig geheimagent, Robert McCall (Denzel Washington), heeft zijn eigen dood in scene gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Maar wanneer hij een jonge prostituee (Chlo Grace Moretz) probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Vanuit wraakgevoelens en om boete te doen voor de zonden uit zijn verleden, gaat hij als privdetective 'The Equalizer' te werk om recht te zetten wat krom is en bij te springen waar de wet tekortschiet.

Goede film, niet geweldig. Iets beter dan de standaard actiefilm. Denzel doet t goed, as always

IMDB 7.2/10
Ik 7/10
.
.
.
Kingsman: The Secret Service (2014)



Verenigd Koninkrijk
Actie / Komedie
129 minuten

geregisseerd door Matthew Vaughn
met Colin Firth, Taron Egerton en Samuel L. Jackson

Gary, een jongeman wiens leven dreigt te ontsporen, vult zijn dagen door in de kroeg te hangen met vrienden. Harry Hart, een doorgewinterde agent van een geheime organisatie, neemt hem onder zijn vleugels om een oude schuld te vereffenen. Hij draagt Gary voor om deel te nemen aan een trainingsprogramma voor geheim agent, precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen.

GEweldige film. Ik ben normaal niet zo van de spionagefilms maar bij deze heb ik me geen moment verveeld. Goed verhaal. Vooral de actiescenes zagen er zeer spectaculair uit, de manier van filmen en special effects...Apart om een slissende S. Jackson te zien :)

IMDB 7.8/10
Ik 7.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  donderdag 22 oktober 2015 @ 23:17:01 #199
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_157032354
Eden Lake
En van de meest toffe en gore horror films van de afgelopen jaren. Het begint allemaal lekker rustig totdat het op een gegeven moment dan echt los gaat en het bloed niet meer van de modder te onderscheiden is.
Reilly en Fassbender vormen een sterk duo waarmee je echt meeleeft en je gruwelt van de dingen die die kinderen allemaal uithalen. Een horror die tegelijk een lekker harde kritiek is op de (hedendaagse??) jongerencultuur.

7,5/10

Back To The Future, Back To The Future Part II, Back To The Future Part III
Ter ere van het feit dat het gisteren 21 oktober 2015 was (de datum waarnaar Marty en Doc reizen in deel 2) werd ook hier de hele trilogie in de bioscoop vertoond. Zoals met veel films die ik pas heb leren kennen in het home cinema tijdperk was het ook hier erg cool om n van mijn favoriete trilogien eens op het grote scherm te kunnen zien.
Deel n is natuurlijk het meest originele maar ik vind het tweede deel toch het beste, die zit het best in elkaar. Het blijven heel vermakelijke films die nooit zullen gaan vervelen.
Het was super om Back to The Future Day op deze manier te kunnen vieren, iets dat ik niet snel zal vergeten.

Deel 1: 8,0/10
Deel 2: 8,5/10
Deel 3: 7,5/10
pi_157065762
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:27 schreef Soury het volgende:
Beasts of No Nation (2015) - IMDb

[ afbeelding ]

Tja, wat valt er te zeggen behalve ga het zien, wel ruim 2 uur maar de moeite dik waard.
Het greep me aan het stootte me af. Kind soldaat wat niet zo had moeten zijn.
Ik was onder de indruk van de acteer prestatie, waar is een oscar eigenlijk voor.
Interesse gewekt! Zit deze nu te kijken. :)
pi_157065938
Gisteren ook The Martian gezien.

Erg mooie beelden en een verrassend grappige film. Toch wel een verademing ten opzichte van de ontzettend serieuze en melodramatische sci-fi films als Gravity en Interstellar. Damon acteerde uitstekend en de positiviteit dat zijn personage uitstraalde was erg aanstekelijk. Ook zaten er een paar indrukwekkende actiescnes in. Wat ik minder vond was dat de personages nogal vlak waren de pay-off aan het eind nogal te wensen over liet. Voor de rest gewoon een toffe film die heerlijk wegkijkt. :)

Ik: 7.5/10
IMDb: 8.3/10
  zaterdag 24 oktober 2015 @ 23:26:51 #202
8369 speknek
Another day another slay
pi_157073914
Jurassic World

Vermakelijke domme monsterfilm. Dat laatste is een probleem, want net zoals met Jurassic Park 3 laat het zien dat de schrijvers de essentie van Jurassic Park m.i. niet echt begrepen hebben (het zou eigenlijk meer een film over menselijke hybris moeten zijn), maar dat eerste was na het abominabele JP3 een welkome verrassing. De film heeft veel vaart, ziet er goed uit, en heeft een paar geslaagde grappen door de actie heen. Helaas ligt dat verder niet echt aan het schrijfwerk, wat volkomen voorspelbaar en cliche is. Binnen twee seconden weet je wat er gaat gebeuren met een karakter zodra deze geintroduceerd wordt, en daar wijken soms zelfs de wetten van de logica voor. Zo wordt het nergens echt spannend of interessant, maar verder prima om de hersens bij uit te zetten en een biertje bij te drinken. Zeker niet zo goed als 1, net niet zo goed als 2, veel beter dan 3.

6.

[ Bericht 3% gewijzigd door speknek op 28-10-2015 23:40:44 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 26 oktober 2015 @ 19:12:11 #203
286575 Roces18
Chef de party
pi_157116813
Al een hele tijd niets gepost. Houd het even kort.
Everest (2015) met o.a. Jake Gyllenhaal is echt een aanrader.
Samen met Whiplash (8,5/10) toch wel de beste film van de afgelopen tijd.
Welkome verassing in ieder geval na al die troep die constant uitkomt.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_157126997
Ook The Martian gezien.

Erg sterke film, hield de hele tijd geboeid. Alleen het einde paste niet helemaal in de spanningsboog vond ik. 8 / 10 en veel beter dan Gravity
  dinsdag 27 oktober 2015 @ 23:02:11 #205
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_157149832
From Dusk Till Dawn
Pure cult natuurlijk en heel goed is het allemaal niet maar dat het nog altijd vermakelijk is, vooral door de geniale hoofdrollen van Clooney en Tarantino en hun chemie, dat blijkt wel. Altijd leuk om deze samen met iemand te kijken die hem voor het eerst ziet, in dit geval mijn vriendin. Het is wachten op een reactie op "de twist: "huh...dat is een onverwachte twist..." Wel eentje die in de smaak viel want ze vond `m geweldig, net als de film als geheel trouwens. En terecht.

IMDB Cijfer:7,3/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
pi_157153147
SPECTRE (2015)

Aangezien de Nederlandse premiere nog niet geweest is zal ik een recensie in spoilertags zetten. :)
(Ik ga er overigens wel vanuit dat je Skyfall al gezien hebt als je verder leest.)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 8.5
pi_157174068
The Sound of Music



Wereldberoemde musicalfilm uit 1965 dat zich afspeelt vlak en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Julie Andrews speelt Maria, een non die het klooster moet verlaten om voor de 7 kinderen van Kapitein von Trapp (Christopher Plummer) moet zorgen als gouvernante. Maar aangezien hij er een strikt huishouden op na houdt is dat op het eerste gezicht geen gemakkelijke opgave om wat leven in de brouwerij te krijgen.

Bovendien krijgt von Trapp last met de nazi's die willen dat hij naar Bremerhaven vertrekt, iets wat hem totaal niet bevalt...

-------------------

Tsja, wat kun je nog meer vertellen over deze film ? dikverdiend de winnaar van 5 Oscars (dat hadden er gerust meer mogen zijn), schitterende rollen van Andrews en Plummer en een film die ik eigenlijk nooit te vaak kan zien want de liedjes zijn aanstekelijk en het verhaal is ontroerend.. (ik heb 'em dan ook -tig keer gezien :@ alle liedjes kan ik moeiteloos meezingen :P )

imdb cijfer : 8
mijn cijfer : een dikke dikke dikke dikke 10, veruit mijn favoriete film _O_
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_157216999
Güeros (2014) - IMDb



Hier een linkje naar een andere recensie omdat ik lui ben; http://cinemagazine.nl/gueros-2014-recensie/

Ik heb nog nooit een film gezien die zo goed de gevoelens en de omgeving weer geeft als deze, zeker de moeite waard..

Imdb; 7.7
Ik: 9
Veni, vidi, vodka.
  zaterdag 31 oktober 2015 @ 00:16:55 #209
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_157217093
The Last Witch Hunter
Een film zoals die tegenwoordig wel vaker worden gemaakt: een extreme overdaad aan CGI in combinatie met een matig verhaal zorgt voor een hersenloos avondje cinema.
M`n vriendin houdt van dit soort films, mijn ding is het niet echt. Het is te ver gezocht, te slecht geacteerd en de uitkomst is super voorspelbaar.
Ach, wel leuk voor een keertje maar uiteraard niet meer dan dat...

IMDB Cijfer: 6,2/10
Mijn Cijfer: 4,5/10
pi_157251152
No escpae leek me wel wat.

No Escape (2015) - IMDb

Na 5 min gestopt wat hebben ze dat irritant gefilmd man lijkt wel op een zandweg met kuilen
Ik zwaai naar dieren.
pi_157252744
Ex Machina (2015) - IMDb
Veelbelovend plot met helaas een wat mindere, overhaaste, simpele en voorspelbare uitvoering. Niet slecht maat had er meer van verwacht.

Lastig om er verder veel over te zeggen zonder te spoileren.

Imdb: 7.7
Danos: 7
Even a broken clock is right twice a day.
pi_157266303
Bone Tomahawk.

Iets voor een luie zondag, een rustige western. Pakte dat even anders uit.
Een low budget film, met prima hoofdrollen van oa Patrick Wilson (die op dit moment schittert in het weergaloze Fargo) en Kurt Russell.

Centraal staat de zoektocht naar een paar ontvoerde personen uit het stadje Bright Hope.
Het tempo lijkt wat laag in het eerste gedeelte van de film, maar ga er voor zitten. Dit is een combinatie van The Searchers en From Dusk Till Dawn. De 7.1 op IMDB is wat aan de lage kant.

Zeer aanbevolen.
pi_157272096
Het Vonnis (2013) - IMDb: Luc, een man met een jong gezin en een veelbelovende toekomst overkomt iets verschrikkelijks: zijn vrouw wordt bij een overval doodgeslagen en de dader veroorzaakt (indirect) de dood van zijn dochtertje. Door een procedurefout komt de dader vrij en Luc besluit vervolgens het gevecht tegen de dader en 'het systeem' aan te gaan.

Sterke Vlaamse rechtbankthriller. Sinds 'Loft' en 'De zaak Alzheimer' heb ik een voorliefde voor goede Vlaamse thrillers en ik werd niet teleurgesteld. Een 7+

Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) - IMDb: het IMF gaat achter 'het syndicaat' aan. Een internationale terroristenorganisatie op hoog niveau, waar het bestaan echter nog moet worden aangetoond. Tijdens de zoektocht wordt zelfs het bestaan van IMF op de proef gesteld.

Ik ken maar weinig films die een bestaand concept (vermommingen, snelle achtervolgingen, wie is de mol en vervolgens een onmogelijke inbraak) zo uitmelken als de MI films. Werkelijk elke film is feitelijk een herhaling van deze aspecten in combinatie met een aaneenschakeling van onwaarschijnlijkheden, je hebt ook echt het gevoel dat je het allemaal al een keer eerder hebt gezien en dat is natuurlijk ook zo.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Iedereen acteert op de automatische piloot m.u.v. de hoofdrolspeelster en Tom Cruise acteert als een zombie met MS. Spannend wordt het nergens. Als ik de hele serie zo bekijk was MI3 nog het allerbeste en daarna MI1. Deze komt daar nog niet eens in de buurt van. Een 5-

The Man from U.N.C.L.E. (2015) - IMDb: Een CIA en KGB agent werken in de vroege jaren 60 samen om een misdaadorganisatie aan te pakken die verrijkt uranium aan het produceren zijn voor een bom. De samenwerking gaat echter niet van harte tijdens het hoogtepunt van de koude oorlog met hun tegengestelde belangen.

Een Guy Ritchie film met een hoge IMDB rating dus ik ging er eens echt voor zitten. In deze film ontbreekt helaas het harde, rauw Engelse element en het gaat er na een aanvankelijk sterk begin allemaal vrij gladjes aan toe, beetje Ocean Eleven achtige stijl zonder Pitt/Clooney chemie. Het kabbelt allemaal een beetje zoetsappig door en houdt je nou niet aan het beeldscherm gekluisterd. Af en toe een flauwe glimlach maar meer ook niet. Werkelijk niets bijzonders, een 6.
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_157285539
Maze Runner: The Scorch Trials (2015) - IMDb

nou die viel nog best mee, voor een deeltje twee van deze twilight- hungergames-achtige onzin.
het slaat allemaal nergens op natuurlijk, maar de spanning zit er goed in; een hoop geren uiteraard, enge zombies die niet eng zijn, 3 eetlepels madmax erbij, snuifje plottwist...

6.
  dinsdag 3 november 2015 @ 08:57:54 #215
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_157285609
S.P.E.C.T.R.E. 7/10

Alles is geweldig, tot ongeveer het laatste half uur, wat eigenlijk de hele film weer meteen compleet verkloot.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wanneer je dat niet doorhebt, of je je er niet aan stoort, dat zal het voor veel mensen waarschijnlijk gewoon weer een geweldige film zijn. Voor mij is het dus een geweldige film tot ongeveer dat laatste half uur, waarin het eigenlijk alles wat doorvoor kwam (inclusief eerdere films) weer afbreekt. Helaas. Want qua looks en set-pieces is dit gewoon een uitstekende Bond, maar het verhaal waar het aan opgehangen wordt, is weer erg vergezocht en eigenlijk verdomd 'dom'.
  dinsdag 3 november 2015 @ 09:31:53 #216
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_157286023
Samurai Cop
Beste slechte film die ik ooit heb gezien. Met recht een cultklassieker!

Samurai Cop (1991) - IMDb

Alles aan deze film is slecht, van het camerawerk, de acteurs, de dialogen, de pruiken tot de verhaallijn. En toch zo vermakelijk!


Leuk om deze erna te kijken:
Uitleg waarom de film zo slecht is.

Interview met de acteur, jaren later. Beste sympathieke vent eigenlijk :)

Film: 3
Vermaak: 10
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_157295999
Over cultklassiekers gesproken, maar dan niet slecht. Gister deze film gezien:

Bring Me the Head of Alfredo Garcia (1974) - IMDb

Very dark, very gritty. Eindigt met een keiharde bang!

Een Amerikaanse barman en zijn vriendin gaan op een road trip door de Mexicaanse onderwereld om een $ 1.000.000 bounty te verzamelen voor het hoofd van een dode gigolo.

Sam Peckinpah is de best !

Ik: 8*
Imdb: 7.6*
Veni, vidi, vodka.
pi_157306413
Everest (2015)



Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Thriller
121 minuten

geregisseerd door Baltasar Kormkur
met Jake Gyllenhaal, Jason Clarke en Michael Kelly

1996. Ondanks waarschuwingen over een grote storm die voorspeld is, gaan twee teams op klimexpeditie naar de top van de Mount Everest. Een team staat onder leiding van gids Rob Hall (Jason Clarke), het andere team wordt geleid door Scott Fischer (Jake Gyllenhaal). Journalist Jon Krakauer (Michael Kelly) gaat mee om verslag te doen van het 'commercieel' uitbuiten van Mount Everest. De beklimming heeft desastreuze gevolgen; binnen twee dagen vinden maar liefst acht bergbeklimmers de dood tijdens de barre tocht naar de top. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

redelijk goede film. Het zag er allemaal gelikt uit en er zaten goede spanningsmomenten in. Maar op de een of andere manier deed de film mij niet op mn puntje van de stoel zitten. Maar dat kan liggen aan docu's die ik erover heb gezien...

IMDB 7.3/10
Ik 6.5/10
.
.
.
The Diabolical (2015)



Verenigde Staten
Horror / Sciencefiction
86 minuten

geregisseerd door Alistair Legrand
met Ali Larter, Merrin Dungey en Patrick Fischler

Madison is een alleenstaande moeder met kinderen. Elke nacht wordt ze gewekt door een vreemde en intense aanwezigheid. Ze zoekt hulp bij haar vriend, de wetenschapper Nikolai, die jacht begint te maken op een gewelddadige geest waar paranormale experts te bang voor zijn

Een aardige horrorfilm. In het begin denk je, hmm standaard verhaaltje: moeder met kinderen die rare dingen zien in een spookhuis....enz
maar toch was er een goede plotwending in het verhaal en de film begint ook vanaf de eerste scene met de 'horror', verder volgden de schrikmomenten elkaar in een aardig tempo op
.

IMDB 4.7
Ik 6/10
.
.
.
Deathgasm (2015)



Nieuw-Zeeland
Komedie / Horror
90 minuten

geregisseerd door Jason Lei Howden
met Milo Cawthorne, James Blake en Kimberley Crossman

Een nieuwkomer in de stad, Brodie, en de bad boy Zakk smeden al snel een band door hun wederzijdse bewondering van heavy metal. De twee roepen onbewust kwaadaardige krachten op. Hierdoor moeten ze hun ambities wellicht even aan de kant schuiven.

Een film die je gezien moet hebben als je van de ouderwetse blood and gore films houdt.
Meng dat met de nodige dosis humor en death metal, een knipoog naar andere bekende films, en dan heb je een goede combinatie. De over the top 'horror', het hilarische verhaal en de metal in de film hebben me vermaakt. De zombies/demonen zagen er indrukwekkend goed uit, gelukkig hebben ze daar ook moeite in gestoken :)


IMDB 6.4/10
Ik 7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 04-11-2015 00:37:57 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  woensdag 4 november 2015 @ 10:10:52 #219
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_157309050
Revolutionary Road

http://m.imdb.com/title/tt0959337/

Goed acteerwerk en het begin is goed. Na het eerste uur zakt het allemaal af om dan abrupt tot een eind te komen.

6,5/10
  donderdag 5 november 2015 @ 12:18:25 #220
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_157332732

Paranormal Activity 3D: The Ghost Dimension

Deze films blijven allemaal van hetzelfde, maar toch net elke keer weer anders. Ik hou ervan en het gaat me nooit vervelen. Er is bij deze film goed gebruik gemaakt van het 3D-effect door de manier waarop 'the ghost dimension' aan je verschijnt. Dat gaf weer een extraatje aan dit 5e deel. Ik heb de hand van mijn man fijngeknepen tijdens het kijken.

Vermaak dus een 9!
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 6 november 2015 @ 22:18:44 #221
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157371243
Cra Cuervos (1976, Carlos Saura)



Wat een heerlijk plaatje van een film, met grote dank aan het plaatje van een meisje dat de hoofdrol vertolkt: Ana Torrent. Dat gezichtje, die grote en donkere ogen met die zoekende en mistroostige blik erin… Fantastisch. De andere acteurs doen het stuk voor stuk ook erg goed, maar de kleine Ana steelt toch echt de show. Het tempo van Cra Cuervos ligt laag en het geluidsdesign is minimaal, maar de verbeelding en herinneringen van Ana worden doordrenkt met een flinke scheut melancholie - en vooral liefde. Dat geeft de film een soort herkenbare onzekerheid over iets niet los willen of kunnen laten en een charmante dromerigheid mee, die van Cra Cuervos een schitterend intieme liefdesverklaring aan moeders maakt.
pi_157383346
Spectre (2015)


Na Skyfall twijfelde ik nog, maar na het zien van Spectre weet ik het zeker: Sam Mendes kan het gewoon niet.

Bij de James Bond films gaat het niet meer hoofdzakelijk om het kwaad in de wereld te verslaan, noch om af te rekenen met slechteriken, noch om de mensheid te beschermen. Van spionage is al helemaal weinig meer over. Nee, het gaat de laatste twee films alleen maar om n ding: wraak op James Bond, dat is het doel van de schurken in de laatste twee films. Dat er daarbij geld verdient kan worden, of macht verworven kan worden is bijzaak. Jammer, omdat nu het beeld ontstaat dat de slechteriken achter James Bond aanzitten in plaats van andersom. Hopelijk wordt in een volgende film snel gebroken met deze trend.

De film begint vrij aardig en ik ben blij dat M weer een man is. Ook de nieuwe Q en MoneyPenny doen het prima. Wederom werd duidelijk dat Daniel Craig als James Bond nooit een succesnummer zal worden. Hij is totaal geen gentleman en mist alle charisma en elegantie om echt James Bond te kunnen zijn, je hebt steeds het idee dat hij in het dagelijks leven bouwvakker, loodgieter of vrachtwagenschauffeur is en 007 er naast doet. Toegegeven, hij doet zijn best, maar hij heeft het gewoon niet.

Wat betreft de Bondgirls: La Seydoux is een prachtige leuke bondgirl en ze doet het fantastisch. Monica Belluci daarentegen, op deze leeftijd kan echt niet. Het is minachting van de kijker om haar nog deze rol te geven, had dat dan 20 jaar geleden gedaan. Zoals verwacht zag ze er niet uit en miste ze de finesses en energie om in een James Bond film te spelen. Jammer dus, maar La maakt veel goed.

Maar goed, naarmate de film volgt, lijken alle verschillende incidenten en criminele activiteiten die in het eerste uur gebeurden, een verband met elkaar te hebben, wat te verwachten was. Maar het is een deceptie wanneer blijkt dat het gehele criminele netwerk plus al zijn activiteiten louter tot doel heeft om James Bond dwars te zitten. Alles gebeurt onder leiding van de vergeten broer, die wordt gedreven door verwijfde zusterjaloezie. Goed, ook bij broers zie je dit fenomeen wel eens terug onder andere in de films Prince of Persia en de Lion King. Blijkbaar hebben de James Bond-makers hun inspiratie ditmaal hier uit gehaald, wat echt zonde is, want het past totaal niet bij een James Bond film.

De standaard acties, achtervolgingsscnes, mooie omgevingen en landschappen zijn wel in voldoende mate aanwezig, maar het verhaal laat te wensen over. Hopelijk wordt er voortaan niet meer op de man James Bond gespeeld, maar komt er weer een echt verhaal waarbij het draait om het grote plaatje.

IMDB: 7.4
Mijn cijfer: 6.5

[ Bericht 2% gewijzigd door Shreyas op 08-11-2015 00:43:41 ]
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
  zondag 8 november 2015 @ 01:08:11 #223
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_157394586
San Andreas

De beruchte San Andreasbreuk maakt zijn gevreesde reputatie waar. Californi wordt getroffen door een allesverwoestende aardbeving. Een SAR-helikopterpiloot (Dwayne Johnson) en zijn van hem vervreemde vrouw reizen van Los Angeles naar San Francisco, om hun enige dochter te redden. Hun gevaarlijke reis naar het noorden is slechts het begin.

Zwaar matig. Het verhaal is nog meer clich dan je verwacht van zo'n film en wat verwoesting betreft speelt het heel erg leentjebuur bij 2012.
Ik had al een standaard rampenfilm verwacht, maar dit was to much.

Het begint al in de openingsscene waarbij de hoofdrolspeler met zijn team iemand moet redden uit een auto die over een klif is gevallen. Ze doen een reddingspoging die bijna in de soep loopt door wat "onvoorziene" omstandigheden en ondertussen is de tank van hun heli ook nog bijna leeg. Uiteraard red onze held nog net ff iedereen en is na de redding het terugkeren naar de basis geen probleem. Ondanks dat de tank inmiddels leeg is.

Ik hou van een lekkere makkelijk popcornfilm. Verstand op 0 en gaan, maar dit ging me net even iets te ver. Te veel dingen die te voorspelbaar waren waardoor de spanning weg bleef en te veel situaties die totaal onlogisch waren en soms gewoon niet compleet.

Cijfer: 4
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_157394637
The Theory of Everything

In de film krijgen we een iedee van het leven van Stephen Hawking vanaf student aan Cambridge tot jaren later

Wat een film _O_

Wat moet het kut zijn je grote liefde/man zo te zien aftakelen :X
(maar wel gewoon nog alive and "kicking" op 72 jarige leeftijd, ondanks zijn ziekte _O_ )
ik ga nu uit wat er in de film gezegd/neer gezet wordt, de realiteit ligt misschien anders, geen idee
8/10
  zondag 8 november 2015 @ 02:19:40 #225
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_157395095
Beasts of No Nation (2015) - IMDb

Heftig.
Kindsoldaatfilm met Idris Elda in een geheel andere rol als Luther.

Imdb: 7, 9
ik:7,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! golfer
pi_157396205
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2015 01:13 schreef mschol het volgende:
The Theory of Everything

In de film krijgen we een iedee van het leven van Stephen Hawking vanaf student aan Cambridge tot jaren later

Wat een film _O_

Wat moet het kut zijn je grote liefde/man zo te zien aftakelen :X
(maar wel gewoon nog alive and "kicking" op 72 jarige leeftijd, ondanks zijn ziekte _O_ )
ik ga nu uit wat er in de film gezegd/neer gezet wordt, de realiteit ligt misschien anders, geen idee
8/10
De ontwikkeling van de relaties is ook wel bijzonder, kijk maar ff op wikipedia :)
Even a broken clock is right twice a day.
pi_157397876
Solyaris 5 / 10

Het is een oke film. Misschien moet ik het beoordelen in de tijd wanneer deze gemaakt is, maar het onderwerp is al vele malen beter behandeld, alhoewel deze film direct allerlei antwoorden op het vraagstuk wil leveren. Het einde zag ik dan ook wel aankomen. Een van de kritiekpunten is dat het langzaam is, maar op zich is daar wat mij betreft niets mis mee zolang dat maar dient ter ondersteuning van de film zelf.
Waarom het een van de allerbeste scifi films wordt genoemd is mij een raadsel, als sci fi gek. Misschien wel vanwege de beelden, die zijn best wel aardig; mooie vrouwen, mooi landschap en mooie melancholiek.
  zondag 8 november 2015 @ 12:12:04 #228
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_157397905
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 16:29 schreef Shreyas het volgende:
Spectre (2015)
[ afbeelding ]

Na Skyfall twijfelde ik nog, maar na het zien van Spectre weet ik het zeker: Sam Mendes kan het gewoon niet.

Bij de James Bond films gaat het niet meer hoofdzakelijk om het kwaad in de wereld te verslaan, noch om af te rekenen met slechteriken, noch om de mensheid te beschermen. Van spionage is al helemaal weinig meer over. Nee, het gaat de laatste twee films alleen maar om n ding: wraak op James Bond, dat is het doel van de schurken in de laatste twee films. Dat er daarbij geld verdient kan worden, of macht verworven kan worden is bijzaak. Jammer, omdat nu het beeld ontstaat dat de slechteriken achter James Bond aanzitten in plaats van andersom. Hopelijk wordt in een volgende film snel gebroken met deze trend.

De film begint vrij aardig en ik ben blij dat M weer een man is. Ook de nieuwe Q en MoneyPenny doen het prima. Wederom werd duidelijk dat Daniel Craig als James Bond nooit een succesnummer zal worden. Hij is totaal geen gentleman en mist alle charisma en elegantie om echt James Bond te kunnen zijn, je hebt steeds het idee dat hij in het dagelijks leven bouwvakker, loodgieter of vrachtwagenschauffeur is en 007 er naast doet. Toegegeven, hij doet zijn best, maar hij heeft het gewoon niet.

Wat betreft de Bondgirls: La Seydoux is een prachtige leuke bondgirl en ze doet het fantastisch. Monica Belluci daarentegen, op deze leeftijd kan echt niet. Het is minachting van de kijker om haar nog deze rol te geven, had dat dan 20 jaar geleden gedaan. Zoals verwacht zag ze er niet uit en miste ze de finesses en energie om in een James Bond film te spelen. Jammer dus, maar La maakt veel goed.

Maar goed, naarmate de film volgt, lijken alle verschillende incidenten en criminele activiteiten die in het eerste uur gebeurden, een verband met elkaar te hebben, wat te verwachten was. Maar het is een deceptie wanneer blijkt dat het gehele criminele netwerk plus al zijn activiteiten louter tot doel heeft om James Bond dwars te zitten. Alles gebeurt onder leiding van de vergeten broer, die wordt gedreven door verwijfde zusterjaloezie. Goed, ook bij broers zie je dit fenomeen wel eens terug onder andere in de films Prince of Persia en de Lion King. Blijkbaar hebben de James Bond-makers hun inspiratie ditmaal hier uit gehaald, wat echt zonde is, want het past totaal niet bij een James Bond film.

De standaard acties, achtervolgingsscnes, mooie omgevingen en landschappen zijn wel in voldoende mate aanwezig, maar het verhaal laat te wensen over. Hopelijk wordt er voortaan niet meer op de man James Bond gespeeld, maar komt er weer een echt verhaal waarbij het draait om het grote plaatje.

IMDB: 7.4
Mijn cijfer: 6.5
Kan me er niet meer bij aansluiten. Het begon redelijk sterk, bouwde naar iets op en in het laatste half uur weer een compleet belachelijk plot.

Craig doet het in mijn ogen prima, ik vind de nadruk van zijn Bond dat het vooral een moordenaar is wel prettig en vind hem ook gentleman genoeg.

Maar om nou te zeggen dat je goed kunt zien waarom dit de duurste Bond ooit was: nee. Dit had waarschijnlijk ook wel met de helft goed op beeld gekund.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
  maandag 9 november 2015 @ 13:51:18 #229
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_157424321
Son of Saul

quote:
In Son of Saul volgen we twee dagen uit het leven van Saul Auslander, een Hongaarse jood en gevangene in het vernietigingskamp Auschwitz. Hij maakt deel uit van het Sonderkommando en werkt in een van de crematoria. De nazi's waren dan wel de baas in Auschwitz, de nare klussen rond de gaskamers en het verbranden van de lijken lieten ze over aan de Sonderkommando. Auslanders leven bestaat uit het zien van het ondenkbare en het uitvoeren van taken, die werkelijk onmenselijk zijn. Hij lijkt zijn emotie om alles dat hij meemaakt te hebben uitgeschakeld tot hij het lijk ziet van een jongen, van wie hij denkt dat het zijn zoon is. Hij zet alles op alles om de jongen een Joodse begrafenis te geven in plaats van verbrand te worden met de andere lijken.
Ik heb nog nooit mezelf dik anderhalf uur zo ongemakkelijk gevoeld in een bioscoopzaal. En misschien is dat ook wel meteen het grootste compliment wat je aan de makers van de deze film kunt geven. Het lukt de maker ontzettend goed om binnen een minuut of 10 een ongelofelijk gevoel van medelijden te kweken voor hoofdpersoon Saul. Dat je het intens treurig vindt voor hem dat hij in die hel moet zijn.

Meest speciale aan de film is het camerawerk. Dat blijft nagenoeg de hele film 'vastgeplakt' aan Saul. Vanaf zijn rug of juist frontaal, maar de omgeving is bijna constant uit focus. Je ziet de SS-uniformen, de lijken, de gaskamers, het bloed en de verbrandingsovens, maar wel telkens uit focus.

Ongelofelijk sterke film die je met een bijzonder naar, treurig gevoel de zaal weer laat verlaten.

IMDB: 7,9
Mijn cijfer: 9


Item over deze film in DWDD:
http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/348875
Dit, dus.
  donderdag 12 november 2015 @ 09:24:34 #230
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_157486348
True Blood - Season 1
Het eerste seizoen van True Blood laat ons zien dat HBO niet enkel hoogstaande (en soms hoogdravende) drama brengt maar ook een serie kan maken die dat aspect goed combineren met typische tiener perikelen die het goed zal doen bij een “Twilight publiek”.
Het ziet allemaal mooi uit en straalt de typische HBO kwaliteit uit terwijl het tegelijk allemaal redelijk luchtig is. De effecten zijn goed, het acteerwerk is (over het algemeen) ok en de afleveringen kijken lekker weg. Het is ook erg verslavend doordat de meeste afleveringen een sterke cliffhanger hebben.
Het eerste seizoen was dan ook zo voorbij en smaakte zeker naar meer, inmiddels gaat het ook snel met het tweede seizoen.

IMDB Cijfer: 8,0/10
Mijn Cijfer: 7,5/10
pi_157486792
The Martian (2015)



Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
141 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Matt Damon, Jessica Chastain en Kate Mara

Zes dagen geleden werd astronaut Mark Watney n van de eerste mensen die een voet op Mars zette. Nu is hij er zeker van dat hij de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput. Maar de kans dat hij door honger zal omkomen is klein: de beschadigde machine, de genadeloze omgeving of een simpele menselijke fout zullen hem meer dan waarschijnlijk eerder fataal worden. Maar Mark geeft niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn niet aflatende weigering om op te geven vat hij de ene hindernis na de andere aan.

Intrigerende film. Indrukwekkende scenery, goed verhaal en mooie uitwerking. Er komen wel een aantal ongeloofwaardige momenten in voor maar dat deed geen afbreuk aan de film. Toepasselijke song van Bowie: Starman, minder toepasselijk: Waterloo van Abba :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB 8.2/10
Ik 8/10

[ Bericht 1% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 12-11-2015 10:01:10 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_157518936
CCXLI

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bijzonder goed topic dit overigens. Gebruik het vaak om films te zoeken, reviews helpen bij bepalen waar ik zin in heb.

Durf alleen zelf niet zo snel een review neer te zetten omdat ik niet zo cinematografisch onderlegd ben :P
pi_157519259
quote:
3s.gif Op vrijdag 13 november 2015 19:12 schreef muzas het volgende:
CCXLI

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bijzonder goed topic dit overigens. Gebruik het vaak om films te zoeken, reviews helpen bij bepalen waar ik zin in heb.

Durf alleen zelf niet zo snel een review neer te zetten omdat ik niet zo cinematografisch onderlegd ben :P
Dat is het gros van de recensies hier toch niet. Gewoon posten :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  vrijdag 13 november 2015 @ 20:47:03 #235
242666 BeamofLight
Light in the darkness, Tafkap
pi_157521477
quote:
3s.gif Op vrijdag 13 november 2015 19:12 schreef muzas het volgende:
CCXLI

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bijzonder goed topic dit overigens. Gebruik het vaak om films te zoeken, reviews helpen bij bepalen waar ik zin in heb.

Durf alleen zelf niet zo snel een review neer te zetten omdat ik niet zo cinematografisch onderlegd ben :P
vind t ook handig. Diegene die hier films zo bijdehand ophemelen kan ik dan juist direct overslaan.
pi_157539432
quote:
99s.gif Op dinsdag 3 november 2015 08:57 schreef Yi-Long het volgende:
S.P.E.C.T.R.E. 7/10

Alles is geweldig, tot ongeveer het laatste half uur, wat eigenlijk de hele film weer meteen compleet verkloot.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wanneer je dat niet doorhebt, of je je er niet aan stoort, dat zal het voor veel mensen waarschijnlijk gewoon weer een geweldige film zijn. Voor mij is het dus een geweldige film tot ongeveer dat laatste half uur, waarin het eigenlijk alles wat doorvoor kwam (inclusief eerdere films) weer afbreekt. Helaas. Want qua looks en set-pieces is dit gewoon een uitstekende Bond, maar het verhaal waar het aan opgehangen wordt, is weer erg vergezocht en eigenlijk verdomd 'dom'.
Ik wil me hier volledig bij aansluiten. Ik kwam precies met dit gevoel de bioscoopzaal uit.
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
  zaterdag 14 november 2015 @ 15:43:34 #237
286575 Roces18
Chef de party
pi_157546581

Het vervolg op de Maze Runner, wat ik destijds een best aardige film vond met een leuk concept.
De film heet de Scorch Trials maar er is nergens een Scorch Trial, dus een aparte naam voor de film. Het gaat gewoon om een berg domme kinderen op de vlucht na de vorige film. De film is constant aan het haasten naar niets om vervolgens van nog meer niks naar nog meer niks te gaan. En al met al is het gewoon de domste film van het jaar.

1/10
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_157555438
Me, Earl, and the dying girl

Het gaat over Greg die met zijn vriend earl paraodieen maakt van klassieke films. Hij moet op een dag van zijn moeder een keertje met een klasgenoot moet gaan 'rondhangen' omdat zij gediagnostiseerd is met kanker waardoor zijn leven een hele wending neemt

Het is niet de soort film die ik had verwacht, maar desalniettemin een heb ik met 'plezier' naar de film gekeken, Ik had niet van de film gehoord maar ben erop gekomen door via IMDB bij aangeraden titels te kijken bij de vorige film die ik had gezien (Paper Towns)
8/10
  Moderator zondag 15 november 2015 @ 09:31:37 #239
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_157562208
Le tout nouveau testament



Hilarische film, god bestaat en hij woont in brussel en het is een ontzettende klootzak. Zijn dochter pikt het niet langer hackt zijn computer en maakt de sterfdatum van alle mensen openbaar. Vervolgens gaat ze naar de aarde om discipelen te ronselen wat haar broer vroeger ook al gedaan heeft maar die werd vermoord. Het gegeven van deze film samen met de uitwerking maakt het een pareltje. Echt een hele goede film :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_157563717
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 16:29 schreef Shreyas het volgende:
Spectre (2015)
[ afbeelding ]

Na Skyfall twijfelde ik nog, maar na het zien van Spectre weet ik het zeker: Sam Mendes kan het gewoon niet.

Bij de James Bond films gaat het niet meer hoofdzakelijk om het kwaad in de wereld te verslaan, noch om af te rekenen met slechteriken, noch om de mensheid te beschermen. Van spionage is al helemaal weinig meer over. Nee, het gaat de laatste twee films alleen maar om n ding: wraak op James Bond, dat is het doel van de schurken in de laatste twee films. Dat er daarbij geld verdient kan worden, of macht verworven kan worden is bijzaak. Jammer, omdat nu het beeld ontstaat dat de slechteriken achter James Bond aanzitten in plaats van andersom. Hopelijk wordt in een volgende film snel gebroken met deze trend.

De film begint vrij aardig en ik ben blij dat M weer een man is. Ook de nieuwe Q en MoneyPenny doen het prima. Wederom werd duidelijk dat Daniel Craig als James Bond nooit een succesnummer zal worden. Hij is totaal geen gentleman en mist alle charisma en elegantie om echt James Bond te kunnen zijn, je hebt steeds het idee dat hij in het dagelijks leven bouwvakker, loodgieter of vrachtwagenschauffeur is en 007 er naast doet. Toegegeven, hij doet zijn best, maar hij heeft het gewoon niet.

Wat betreft de Bondgirls: La Seydoux is een prachtige leuke bondgirl en ze doet het fantastisch. Monica Belluci daarentegen, op deze leeftijd kan echt niet. Het is minachting van de kijker om haar nog deze rol te geven, had dat dan 20 jaar geleden gedaan. Zoals verwacht zag ze er niet uit en miste ze de finesses en energie om in een James Bond film te spelen. Jammer dus, maar La maakt veel goed.

Maar goed, naarmate de film volgt, lijken alle verschillende incidenten en criminele activiteiten die in het eerste uur gebeurden, een verband met elkaar te hebben, wat te verwachten was. Maar het is een deceptie wanneer blijkt dat het gehele criminele netwerk plus al zijn activiteiten louter tot doel heeft om James Bond dwars te zitten. Alles gebeurt onder leiding van de vergeten broer, die wordt gedreven door verwijfde zusterjaloezie. Goed, ook bij broers zie je dit fenomeen wel eens terug onder andere in de films Prince of Persia en de Lion King. Blijkbaar hebben de James Bond-makers hun inspiratie ditmaal hier uit gehaald, wat echt zonde is, want het past totaal niet bij een James Bond film.

De standaard acties, achtervolgingsscnes, mooie omgevingen en landschappen zijn wel in voldoende mate aanwezig, maar het verhaal laat te wensen over. Hopelijk wordt er voortaan niet meer op de man James Bond gespeeld, maar komt er weer een echt verhaal waarbij het draait om het grote plaatje.

IMDB: 7.4
Mijn cijfer: 6.5
Het lijkt nu net of je Sam Mendes de schuld geeft van de casting van Monica Belucci, het tegenvallende verhaal en de andere flaws.

Bij een megalomane productie als JB heb je daar als director echt geen invloed op. Daarnaast kom je ook redelijk seksistisch over: het succes valt of staat dus met de knapheid van de bondgirls en het feit dat M een man is?

Daarnaast zat de 'nieuwe' Q er vorige film ook al in.

Met je cijfer ben ik het wel eens, ik rate hem zelf een 6, maar om andere redenen dan jij. Ik vond vooral het verhaal tegenvallen en geput worden uit verkeerde subplotjes. Christophe Waltz kan veel meer dan hij heeft kunnen laten zien. Ik denk dat de schuld hiervoor vooral bij de scriptschrijvers ligt, en niet bij de regisseur.

Overigens was ik met een aantal mannen van 45+ naar de film gegaan, die werden allen heel blij van Monica Belucci. :)
pi_157566964
Regression (2015)



Spanje / Canada / Verenigde Staten
Thriller
106 minuten

geregisseerd door Alejandro Amenbar
met Ethan Hawke, Emma Watson en David Dencik

Minnesota, 1990. Detective Bruce Kenner (Ethan Hawke) onderzoekt een zaak met betrekking tot een jonge vrouw genaamd Angela (Emma Watson), die haar vader John Gray (David Dencik) beschuldigt van een onbeschrijfelijke misdaad. Wanneer John onverwacht en zonder herinnering schuld bekent, wordt gerenommeerd psycholoog Dr. Raines (David Thewlis) ingesteld om hem te helpen zijn herinneringen her te beleven en lijken ze een gruwelijk nationaal mysterie te ontdekken.

---

Ik heb een beetje gemengde gevoelens. Aan de ene kant vond ik de sfeer erg goed, maar aan de andere kant vond ik het verhaal wat lastig te volgen en vond ik ook de uiteindelijke waarheid niet echt verbazingwekkend.
Toch moet ik zeggen dat de positieve punten overheersten. De spanning was erg goed voelbaar - op sommige punten onheilspellend - en die horrorelementen konden mij ook zeker bekoren. Voeg daar nog goede geluidseffecten, een mooie soundtrack en prachtige cinematografie aan toe, en je hebt een film waarbij ik me op geen enkel punt heb verveeld. Het is jammer dat er geen sterker verhaal achter zat, want alles eromheen was erg goed.

Ik zie zojuist dat Amenbar ook The Others heeft gedaan. Opmerkelijk, want die film vond ik verschrikkelijk.

Nog een puntje van kritiek is de ondertiteling. Wat een ongelooflijk prutswerk. Uitroeptekens, inpunten, taalfouten, achterlopen... zelfs titels wanneer er niet eens werd gesproken. "Fred & Eric Karreman" hebben nog veel te leren. eOne kan beter op andere dingen bezuinigen.
pi_157570510
Spectre (007)

Goed, eerst het goede van de film: de kaartjes waren gratis. Dan het slechte: de film zelf.

Zelden heb ik de opbouw van het eerste uur film zo hard verkracht zien worden in het tweede uur. De opening in Mexico was goed, beetje speels, wat flauwe slapstick humor, niets mis mee.

Goed, even verder en het wordt steeds duidelijker. Aanslagen over de hele wereld! De verschillende landen gaan samenwerken en alle informatie delen. Achter de schermen wordt dit echter geregisseerd door een mysterieuze organisatie die je alleen kunt vinden door Belluci te bevredigen. Er zijn ergere dingen in het leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik bedoel te zeggen is: het was erbarmelijk. Abominabel. Ongenspireerde bagger. 9 tot 5 mentaliteit film. Ik heb spannendere avonturen beleefd op Rotterdam Centraal.

IMDb: 7 ofzo
Ik: 4
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_157570913
The Man from U.N.C.L.E. (2015) - IMDb
Gister gekeken. Ik heb me prima vermaakt, soms moet je de wat flauwe humor even negeren, maar het kijkt prima weg met goede actie en special effects. De acteurs deden prima werk, al was ik blij dat Hugh Grant maar zeer beperkt in beeld was :).

Danos: 6.8
Even a broken clock is right twice a day.
pi_157572741
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 16:38 schreef SuperHarregarre het volgende:
Spectre (007)

Goed, eerst het goede van de film: de kaartjes waren gratis. Dan het slechte: de film zelf.

Zelden heb ik de opbouw van het eerste uur film zo hard verkracht zien worden in het tweede uur. De opening in Mexico was goed, beetje speels, wat flauwe slapstick humor, niets mis mee.

Goed, even verder en het wordt steeds duidelijker. Aanslagen over de hele wereld! De verschillende landen gaan samenwerken en alle informatie delen. Achter de schermen wordt dit echter geregisseerd door een mysterieuze organisatie die je alleen kunt vinden door Belluci te bevredigen. Er zijn ergere dingen in het leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik bedoel te zeggen is: het was erbarmelijk. Abominabel. Ongenspireerde bagger. 9 tot 5 mentaliteit film. Ik heb spannendere avonturen beleefd op Rotterdam Centraal.

IMDb: 7 ofzo
Ik: 4
Die spoiler :') _O-
pi_157573832
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 16:38 schreef SuperHarregarre het volgende:
Spectre (007)

Goed, eerst het goede van de film: de kaartjes waren gratis. Dan het slechte: de film zelf.

Zelden heb ik de opbouw van het eerste uur film zo hard verkracht zien worden in het tweede uur. De opening in Mexico was goed, beetje speels, wat flauwe slapstick humor, niets mis mee.

Goed, even verder en het wordt steeds duidelijker. Aanslagen over de hele wereld! De verschillende landen gaan samenwerken en alle informatie delen. Achter de schermen wordt dit echter geregisseerd door een mysterieuze organisatie die je alleen kunt vinden door Belluci te bevredigen. Er zijn ergere dingen in het leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik bedoel te zeggen is: het was erbarmelijk. Abominabel. Ongenspireerde bagger. 9 tot 5 mentaliteit film. Ik heb spannendere avonturen beleefd op Rotterdam Centraal.

IMDb: 7 ofzo
Ik: 4
_O- _O-
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
  zondag 15 november 2015 @ 19:15:48 #246
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_157574867
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 09:55 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
The Martian (2015)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
141 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Matt Damon, Jessica Chastain en Kate Mara

Zes dagen geleden werd astronaut Mark Watney n van de eerste mensen die een voet op Mars zette. Nu is hij er zeker van dat hij de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput. Maar de kans dat hij door honger zal omkomen is klein: de beschadigde machine, de genadeloze omgeving of een simpele menselijke fout zullen hem meer dan waarschijnlijk eerder fataal worden. Maar Mark geeft niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn niet aflatende weigering om op te geven vat hij de ene hindernis na de andere aan.

Intrigerende film. Indrukwekkende scenery, goed verhaal en mooie uitwerking. Er komen wel een aantal ongeloofwaardige momenten in voor maar dat deed geen afbreuk aan de film. Toepasselijke song van Bowie: Starman, minder toepasselijk: Waterloo van Abba :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB 8.2/10
Ik 8/10
Leuke film inderdaad!
Waterloo is op zich wel toepasselijk... Mars was toch een beetje het Waterloo van Mark Watney.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 15 november 2015 @ 20:05:15 #247
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_157577133
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 16:38 schreef SuperHarregarre het volgende:
Spectre (007)

Goed, eerst het goede van de film: de kaartjes waren gratis. Dan het slechte: de film zelf.

Zelden heb ik de opbouw van het eerste uur film zo hard verkracht zien worden in het tweede uur. De opening in Mexico was goed, beetje speels, wat flauwe slapstick humor, niets mis mee.

Goed, even verder en het wordt steeds duidelijker. Aanslagen over de hele wereld! De verschillende landen gaan samenwerken en alle informatie delen. Achter de schermen wordt dit echter geregisseerd door een mysterieuze organisatie die je alleen kunt vinden door Belluci te bevredigen. Er zijn ergere dingen in het leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik bedoel te zeggen is: het was erbarmelijk. Abominabel. Ongenspireerde bagger. 9 tot 5 mentaliteit film. Ik heb spannendere avonturen beleefd op Rotterdam Centraal.

IMDb: 7 ofzo
Ik: 4
Whaha, baas...
  zondag 15 november 2015 @ 21:42:42 #248
277865 Sejt
Ondertitel
pi_157582848
No Escape (2015) - IMDb

Geen hoge verwachtingen had ik, maar wat een spanning! Tijd geleden dat 2uur zo snel voorbij was. Een paar enkele clichs konden de pret niet drukken. Aanrader, zelfs als je Owen Wilson normaal niet kan verdragen.

IMDb 6.8
Ik 7.8
I love my mispoken words.
pi_157589042
quote:
3s.gif Op zondag 15 november 2015 11:27 schreef Ill-Skillz het volgende:

[..]

Het lijkt nu net of je Sam Mendes de schuld geeft van de casting van Monica Belucci, het tegenvallende verhaal en de andere flaws.
Dat is jouw conclusie, het is wel opvallend dat Sam Mendes voor de tweede keer op tracht om een Bondfilm persoonlijk te maken door te spelen op de man James Bond. De slechterik in het verhaal hoeft geen macht, geld, olie, of wat dan ook maar is vooral bezig om James Bond te tackelen. Daar waar normaliter James Bond achter de schurk aan gaat, is dat nu andersom. De motivatie is in beide gevallen ook goedkope kinderlijke jaloezie.

quote:
Daarnaast kom je ook redelijk seksistisch over: het succes valt of staat dus met de knapheid van de bondgirls en het feit dat M een man is?
Het is juist andersom. Dat M een vrouw werd was een pure vorm van positieve discriminatie dat je ook als seksisme kan uitleggen, want M een vrouw maken staat haaks op de boeken van Ian Flemming.

quote:
Overigens was ik met een aantal mannen van 45+ naar de film gegaan, die werden allen heel blij van Monica Belucci. :)
Kijk, er zullen vast mannen (en vrouwen) blij geweest zijn met Monica Belucci en natuurlijk valt of staat een Bondfilm echt niet met haar aanwezigheid in de film (ze had maar een kleine bijrol trouwens), maar het is een optelsom. Natuurlijk verwacht je van de Bondgirls dat ze er goed uit zien en dat ze een goede rol of character kunnen neerzetten. Daar miste Monica Belucci de energie en flair voor, naar mijn mening.
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
pi_157647412
Youth voor de tweede keer gezien. Bijna net zo mooi als de eerste keer, vooral het einde komt binnen ook. Prachtige opvolger van Grande Belezza.

Meer mening: http://cine.nl/youth-la-giovinezza-2/

En ook Stanford Prison Experiment gezien. Paranoia, een opgejaagd gevoel, in ieder geval geen rustig gevoel na het kijken hiervan. Raar experiment dat doet denken aan al die mensen die in de gevangenissen zitten waar we maar heel af en toe een (sadistische) glimp van opvangen. Maar wel een sterke film verder, dat wel: http://cine.nl/the-stanford-prison-experiment/
AFCA
pi_157647522
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 16:38 schreef SuperHarregarre het volgende:
Spectre (007)

Goed, eerst het goede van de film: de kaartjes waren gratis. Dan het slechte: de film zelf.

Zelden heb ik de opbouw van het eerste uur film zo hard verkracht zien worden in het tweede uur. De opening in Mexico was goed, beetje speels, wat flauwe slapstick humor, niets mis mee.

Goed, even verder en het wordt steeds duidelijker. Aanslagen over de hele wereld! De verschillende landen gaan samenwerken en alle informatie delen. Achter de schermen wordt dit echter geregisseerd door een mysterieuze organisatie die je alleen kunt vinden door Belluci te bevredigen. Er zijn ergere dingen in het leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik bedoel te zeggen is: het was erbarmelijk. Abominabel. Ongenspireerde bagger. 9 tot 5 mentaliteit film. Ik heb spannendere avonturen beleefd op Rotterdam Centraal.

IMDb: 7 ofzo
Ik: 4
_O-

en in grote lijnen eens ook
AFCA
  Beste/leukste mod 2022 woensdag 18 november 2015 @ 14:26:25 #252
319979 Fok-it
All is well
pi_157647665
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 14:13 schreef Bundes het volgende:
Youth voor de tweede keer gezien. Bijna net zo mooi als de eerste keer, vooral het einde komt binnen ook. Prachtige opvolger van Grande Belezza.

Meer mening: http://cine.nl/youth-la-giovinezza-2/

En ook Stanford Prison Experiment gezien. Paranoia, een opgejaagd gevoel, in ieder geval geen rustig gevoel na het kijken hiervan. Raar experiment dat doet denken aan al die mensen die in de gevangenissen zitten waar we maar heel af en toe een (sadistische) glimp van opvangen. Maar wel een sterke film verder, dat wel: http://cine.nl/the-stanford-prison-experiment/
Vooral een link delen waar gespoilerd wordt, way2go..
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  woensdag 18 november 2015 @ 22:34:20 #253
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157660688
The Hunger Games: Mockingjay Part 2 (2015, Francis Lawrence)

De eerste pakweg 100-110 minuten zijn nog wel aardig. Een beetje van hetzelfde niveau als de vorige drie films: de thematiek is op papier boeiend en biedt erg veel potentie tot een film vol morele dilemma's, maar dat komt er geen moment echt goed uit. Bovendien zetten sommige stukken juist op dit moment even te denken, want wat is nu een juiste overweging - als deze er berhaupt al is - om over te gaan tot vijandigheid, met oorlog als uiterste redmiddel. Maar ook dat komt nooit helemaal goed uit de verf, daardoor blijven dit soort overpeinzingen teveel aan de oppervlakte. Het ziet er allemaal echter wel prima uit en het kijkt lekker weg.

Maar. Er zijn toch net wat teveel 'maren'. Neem de scne in
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spannend, zeer zeker. Totdat er een aantal keren iets herhaald wordt en je dan al weet wat er gaat gebeuren. Het moment duurt nog wat langer en je koestert de hoop dat het niet gaat gebeuren zoals je weet dat het gaat gebeuren, want hey: hoop doet leven, maar je weet dat het 99% zeker ijdele hoop is. En dan gebeurt hetgeen waarvan je wist dat het ging gebeuren en zit je daar met je 3D-brilletje op. En dan denk je ineens: waarom heb ik dat stomme ding op mijn neus en heb ik daar extra geld voor betaald? Zo jammer. Echt jammer. Maar gelukkig komt er dan een overload aan snelle actie en ga je daar maar naar kijken, om er niet te hard over na te denken. Want dat is dan het beste.

Maar. De grootste 'maar' zit hem in het einde. Na 3,8 Hunger Games-films van degelijke blockbusterproporties, komt er een masterclass zelfdestructie. Daar staat geen nightlock-pil tegenover. Een neerwaartse spiraal lijkt er een stijgende raket bij, een vallende ster een met helium gevulde ballon en de Titanic de Apollo 11. Het is een aanfluiting, een belediging van de kijker. Een einde dat al het voorgaande bijna volledig teniet doet.

Zo jammer.
pi_157680128
no escape 2015

zeer intense film over een familie die net aankomt in cambodja, maar al snel moet vluchten voor meedogenloze opstandelingen. bijna de hele film lang had ik een soort opgejaagd gevoel, maar dat was waarschijnlijk ook de bedoeling :P vreemd genoeg heeft het maar een 6,8 op imdb, maar ik zou het zeker een 8,5 geven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door wipes66 op 19-11-2015 22:24:20 ]
..///
pi_157686024
Grappig net gezien en ik vond het een verrassend goede film. Zeker aanrader terwijl ik vooraf zoiets had van "mwah".

Ben trouwens nu die film van Ronaldo aan het kijken. Mwah...weinig verheffends en veel sportbeelden die we al kennen van de tv.afgewisseld met handycam beelden over zijn huis,zijn auto e.d. Wordt vervolgd.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2015 04:31:34 ]
pi_157686784
Turbo Kid (2015)



Nieuw-Zeeland / Canada
Actie / Avontuur
95 minuten

geregisseerd door Franois Simard, Anouk Whissell en Yoann-Karl Whissell
met Munro Chambers, Laurence Leboeuf en Michael Ironside

Een jonge, eenzame reiziger is geobsedeerd door stripboeken. Zijn leven verandert drastisch wanneer hij een mysterieus meisje genaamd Apple ontmoet. Zeus, de sadistische en zelfbenoemde leider van 'De Woestenij', terroriseert hen. De jongen trekt eropuit om het land van het kwaad te verlossen en het meisje van zijn dromen te redden.

Een surrealistische, postapocalyptische film. HEt speelt zich af in de toekomst, en die toekopmst is 1997 :) Er komen een hoop elementen uit je jaren '80 naar voren. Een teruggreep/parodie op de jaren '80 films. De bekende blood and gore maar met een originele insteek en komische momenten. Al met al een film die je zeker een keer moet hebben gezien.

IMDB 6.6/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  vrijdag 20 november 2015 @ 22:46:06 #257
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_157706195
Zo'n storing bij KPN heeft zo zijn nut. Zo kijk je nog eens een film die al een tijd op je ligt te wachten.

Incendies (2010) - IMDb

Nadat ik zo'n anderhalve maand geleden Sicario zag, en zeer enthousiast was, wilde ik ook de backlog van Denis Villeneuve bekijken. Prisoners vond ik ook best tof, Enemy wordt de volgende, maar vandaag dus deze.

Ik wist weinig van de film, behalve dat het een drama was over een broer en zus die na het overlijden van hun moeder ergens in het Midden-Oosten op zoek moeten naar hun vader en naar hun broer.

WHOA... wat een film. Deze zag ik echt niet aankomen. Wat een heftig verhaal, wat goed gefilmd.
Je moet er even voor gaan zitten, want Villeneuve neemt de tijd, maar dat is een investering die zich dubbel en dwars terugbetaalt.

Niet teveel willen weten vantevoren, laat je meeslepen _O_

IMDb: 8,2
V.: 8,5

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zaterdag 21 november 2015 @ 00:13:40 #258
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_157708604
SPECTRE
Na de ellendige Quantum of Solace en Skyfall was dit eindelijk weer een James Bond film waarmee ik me vooral heb kunnen vermaken. Het grootste gedeelte van de film ziet er uit als een bewegend schilderij door de prachtige cinematografie van Hoyte van Hoytema en bevat fijne actie scenes. Daarnaast is het een mooie ode aan oude Bond films.
De enige twee minpunten zijn dat de film met een speelduur van 2,5uur wel heel lang duurt en dat vooral in het eerste deel de dialogen wel heel voorspelbaar en corny zijn.
Maar buiten dat is het gelukkig weer een bond film waar je met plezier naar kijkt en vermaakt wordt, iets dat in de recente historie ook wel eens anders is geweest.

IMDB Cijfer: 7,2/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
pi_157722026
Mad Max Fury Road

Ik vroeg me af waarom die film geen Imperator Furiosa heet. Veel explosies, het ziet er allemaal best fraai uit maar ik vond de film vrij "leeg", zielloos en bij vlagen irritant.

imdb: 8,2
Ik: 5
pi_157722446
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 19:18 schreef Prego het volgende:
Mad Max Fury Road

Ik vroeg me af waarom die film geen Imperator Furiosa heet. Veel explosies, het ziet er allemaal best fraai uit maar ik vond de film vrij "leeg", zielloos en bij vlagen irritant.

imdb: 8,2
Ik: 5
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zaterdag 21 november 2015 @ 19:47:21 #261
277865 Sejt
Ondertitel
pi_157722913
quote:
Inderdaad, who cares als je zulke actie voorgeschoteld krijgt. Al zal het thuis minder indruk maken dan in de bios.
I love my mispoken words.
  zaterdag 21 november 2015 @ 23:35:59 #262
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_157730462
http://m.imdb.com/title/tt4046784/

The Maze Runner: The Scorch Trails

Ik had best veel van deze film verwacht aangezien ik het eerste deel verrassend goed vond.

Film viel toch wel erg tegen. Heel erg veel "ren voor je leven scnes". Er wordt aandacht besteed aan de beweegredenen van de verschillende partijen, maar waarom de wereld nou precies naar de kloten is wordt nooit echt duidelijk gemaakt.

Er wordt in de uitwerking wel een mooi bruggetje gemaakt naar de huidige situatie in de wereld waarbij meerdere partijen er van overtuigt zijn het juiste te doen, maar ze geen begrip hebben voor elkaar.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er komt nog een 3de deel en ik hoop dat die wat meer het niveau van del 1 heeft, want anders hoeft het niet zo.

Cijfer: 5
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_157733061
quote:
14s.gif Op zaterdag 21 november 2015 19:47 schreef Sejt het volgende:

[..]

Inderdaad, who cares als je zulke actie voorgeschoteld krijgt. Al zal het thuis minder indruk maken dan in de bios.
wat is dit voor een opmerking? Volgens jou zou ik het geweldig vinden in de bioscoop? Sommige mensen hebben iets meer nodig dan "zulke actie" om een film goed te vinden, bioscoop of niet.
  zondag 22 november 2015 @ 10:06:05 #264
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157734450
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 02:20 schreef Prego het volgende:

[..]

wat is dit voor een opmerking? Volgens jou zou ik het geweldig vinden in de bioscoop? Sommige mensen hebben iets meer nodig dan "zulke actie" om een film goed te vinden, bioscoop of niet.
Nee, de achterliggende gedachte is dat dit soort films gemaakt zijn voor de bioscoop: veel (audio)visueel geweld komt vaak het beste tot zijn recht in een ruimte die daar speciaal voor gebouwd is. Stel dat je het downloadt en via je laptop kijkt, dan maakt een film als deze een heel andere indruk.
  Moderator zondag 22 november 2015 @ 10:06:47 #265
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_157734454
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 02:20 schreef Prego het volgende:

[..]

wat is dit voor een opmerking? Volgens jou zou ik het geweldig vinden in de bioscoop? Sommige mensen hebben iets meer nodig dan "zulke actie" om een film goed te vinden, bioscoop of niet.
Toch zit er wel wat in. Het was normaal gesproken niet echt mijn soort film, maar de ervaring in de bios was overweldigend en daardoor heeft-ie toch grote indruk gemaakt.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  zondag 22 november 2015 @ 10:11:26 #266
277865 Sejt
Ondertitel
pi_157734501
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 02:20 schreef Prego het volgende:

[..]

wat is dit voor een opmerking? Volgens jou zou ik het geweldig vinden in de bioscoop? Sommige mensen hebben iets meer nodig dan "zulke actie" om een film goed te vinden, bioscoop of niet.
Neem het niet persoonlijk.
Sommige films zijn voor de bioscoop bedoeld om de volledige ervaring te geven. Net zoals Gravity en Interstellar, waar ik alleen laatstgenoemde in de bios zag. Helaas Gravity niet; daar kwam het hele ruimtelijke veel minder tot zijn recht op mijn TV.

Maar terug naar de reviews. :)
I love my mispoken words.
pi_157735558
Een rondje 2015 dan maar. Het was niet veel gisteren met het weer, dus dan maar films kijken. Te beginnen met Inside Out.


Inside Out
Meteen de beste van de dag. Ik heb het normaal niet zo met Disney en hun clich filmfabriek. Ja dit was dan van Pixar, maar ik moet zeggen dat het allemaal wel een beetje same old same old voelde qua main story arch. Toch stond daar deze keer een erg leuke film tegenover, waardoor dat gevoel in de meeste gevallen snel wegzakte. Ik vond het over het algemeen erg goed uitgewerkt, maar toch voelde het soms ook wat gehaast en traag tegelijk. Ik kreeg het gevoel dat ze vooral heel veel concepten in de film wilden verwerken, waardoor 'de reis terug' soms wat traag aanvoelde, maar alle concepted werden er tegelijkertijd erg snel doorheen gejast, waardoor het ook weer gehaast leek. Ik snap dat men enthousiast is over hoe ze abstracte emoties hebben weten te visualisren, maar het had m.i. ook zeker wat mindere punten.

IMDb: 8.4
Ik: 7.8


Maze Runner: The Scorch Trials
Dju wat was dit slecht zeg. Zoals een reviewer enkele posts geleden ook al opmerkte is dit gewoon 2 uur lang een stel tieners die wegrennen van vanalles. Eerst een random gozer die blijkbaar ergens in charge is, dan zombies, dan weer die gozer, zombies, mensen met geweer, random dude met drugs.. Ik snap niet dat iemand dit leuk kan vinden, maar goed ieder zijn smaak. De eerste film was nog wel aardig, maar deze was van ongeveer gelijke kwaliteit als Insurgent, ook zo'n draak van een film. Ik bedoel hoe kom je net na een spontane ontsnappingspoging die je de woestijn in moet leiden in godsnaam aan een zaklamp. Had ie zeker toevallig in z'n achterzak zitten. En dagenlang door de woestijn banjeren zonder eten en slechts een paar bidons water (en waar kwamen die vandaan?) kan ook gewoon blijkbaar. Of nog zoiets, dat de bad guys in een soort van oversized heli ontsnappen, en dat ze terwijl de deur langzaam dichtklapt nog even fotogeniek in pose voor de deur gaan staan. Wat een onzin dit.

IMDb: 6.7
Ik: 3.5


Parallels
Deze film was blijkbaar een pilot voor een TV-serie. Die is er nooit gekomen, dus dat is wat vreemd gedurende de film. Het voelt ook echt aan als TV en niet als film. Sterker nog, liefhebbers van Sci-fi zitten gewoon naar Sliders meets Fringe te kijken. En dan seizoen 4 ofzo van Sliders, en niet genoeg Fringe. Er is slechts 1 persoon uit de groep van 4 waarom het gaat draaien waarmee ik een connectie had. Twee had ik weinig mee, en nummer 4 was gewoon een vreselijk slecht acterende idioot. Zelden zoiets slechts gezien wbt acteren. Nou was het budget voor deze film ook niet erg hoog, dus daar kan ik nog wel mee leven dan. Het verhaal was ook redelijk random, niet heel slecht maar ook niet goed. Er is blijkbaar ergens een groot gebouw dat elke 36 uur dient als portal tussen paralelle aardes, maar met willekeurige bestemming. Zoals gezegd was dit gewoon een dubbele TV episode, maar dan zonder vervolg. Met een fatsoenlijke (re)cast zou dit nog wel wat kunnen worden, want Sliders S1&2 waren best tof en Fringe is gewoon briljant. Helaas lijkt er geen vervolg te komen, en als deze film dan alles is valt het toch wel wat tegen.

IMDb: 6.2
Ik: 5.2


The Assassin
Staat op IMDb als een actiefilm/drama. Niet meteen mijn ding, actiefilms, maar ach. Het was laat dus een beetje actie om me wakker te houden kan geen kwaad. Die actie kwam niet echt, maar toch heeft The Assassin zo z'n charmes. Ik vermoed dat de meerderheid van de lezers hier deze film niet zal kunnen waarderen en zo in slaap valt, maar voor liefhebbers van mooie beelden en trage shots kan dit best de moeite waard zijn. Het verhaal gaat over een vrouwelijke assassin in China zo'n 1200 jaar geleden. Ze moet van haar meesteres iemand doden. Dat is het wel zo ongeveer. 33% van de film zit je naar nietszeggende beelden (die overigens wel gruwelijk mooi zijn) van de omgeving te kijken. Het geeft je de tijd mee te denken en/of in slaap te vallen.

IMDb: 6.6
Ik: 6.5
kijkt veel films
  zondag 22 november 2015 @ 23:39:43 #268
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_157755264
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 02:20 schreef Prego het volgende:

[..]

wat is dit voor een opmerking? Volgens jou zou ik het geweldig vinden in de bioscoop? Sommige mensen hebben iets meer nodig dan "zulke actie" om een film goed te vinden, bioscoop of niet.
Ik normaliter ook, maar met Dolby Atmos werkte het bijzonder okee :)

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_157759718
The Babadook (2014) - IMDb Een alleenstaande vrouw heeft grote moeite met het feit dat ze weduwe is geworden en de dagelijkse omgang met haar problematische zoontje die gedragsstoornissen vertoond. Op een gegeven moment leest ze haar zoontje een merkwaardig boek voor en begint haar zoontje ineens dingen te zien die er niet zijn.

Spannende 'entity' thriller. Het is niet echt horror (geen bloed/gore) maar meer suggestie, kippenvel etc. Beetje 'The Mothman Prophecies' meets 'Paranormal Activity' met paar goede schrikeffecten. Helemaal niet verkeerd: 7

Everest (2015) - IMDb waargebeurd verhaal over een commercile Mount Everest expeditie in de jaren '90 die gruwelijk in het honderd loopt.

Goed voorbeeld hoe eerst alles prima in orde lijkt en hoe alles in 1 klap kan omslaan door een combinatie van menselijke fouten en natuurlijke omstandigheden. Je vraagt je toch af wat mensen in godsnaam te zoeken hebben op een hoogte waar, volgens zeggen, een Boeing 747 zou vliegen.

Aangrijpend verhaal en goede film, jammer dat Jake Gyllenhaal geen grotere rol had. Een 8.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 24-11-2015 13:42:30 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_157789677
Listen to Me Marlon

Een geweldige docu/film over Marlon Brando.
Grotendeels ingesproken door hemzelf door middel van interviews en tapes.
Wat een prachtige film. Voor de liefhebbers een must.
Prachtige beelden ook en ook wat ieder mens rijk of arm heeft, verdriet en ellende.

Listen to Me Marlon (2015) - IMDb
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  woensdag 25 november 2015 @ 00:36:58 #271
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_157802644
The Hunger Games: MockingJay - Part 2
Het slotstuk in de Huger Games quadrilogy is met 2,5uur eigenlijk vooral te lang en bevat (op het einde na) te weinig actie. Het verhaal wordt te lang uitgerekt en het einde is voorspelbaar.
Het is dan ook jammer dat het laatste boek zo nodig in twee delen opgeknipt moest worden want in mijn ogen was dat niet nodig. Als de beste stukken van de twee Mockingjay films tot n wat langere film waren gemaakt was het beter geweest. Desondanks is het geen slechte film waar genoeg goede dingen in te ontdekken zijn en goed aansluit op de rest van de films.
Een goede reeks die helaas wel n (of een halve) film te lang duurt.
'
IMDB Cijfer: 7,2/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
pi_157804385
American Ultra (2015)



Verenigde Staten
Actie / Komedie
96 minuten

geregisseerd door Nima Nourizadeh
met Jesse Eisenberg, Kristen Stewart en Walton Goggins

Het gezapig burgerlijk bestaan van een stoner, genaamd Mike (Jesse Eisenberg), en diens vriendin wordt verstoord wanneer het verleden hem lijkt te achtervolgen. Mike blijkt een zogenoemde ‘sleeper agent’ te zijn en wordt het doelwit van een operatie van de regering die hem probeert weg te vagen.

Na het zien van de trailer was ik zeer enthousiast over deze film. Ik kreeg de indruk van een echte stonerfilm waar de hoofdrolspeler een joint rookt en dan super-ninja-abilities krijgt gevolgd door een hoop comedy. Maar dat bleek helaas niet het geval (er waren wel een paar komische scnes). De film duurt eventjes voor die op gang komt. Eenmaal bij de actie is de film goed te doen. Het verhaal is een beetje rommelig en niet echt origineel. Deze film moet je niet kijken voor de acteerprestaties. Het is wel een film die zeker leuk is om een keer te zien.

IMDB 6.1/10
Ik 6.5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 25-11-2015 23:57:23 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_157807818
mad max fury road, bekend verhaal niet teveel over nadenken 7 voor de auto's
  donderdag 26 november 2015 @ 00:21:02 #274
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_157826260
True Blood - Season 2
Een leuk tweede seizoen dat nog wat verder gaat dan het eerste. Wat belachelijker en meer over the top maar op momenten ook wel creepy en voorzien van veel wtf-cliffhangers.
Top show!

7,8/10
pi_157833160
Maze Runner: The Scorch Trials (2015) - IMDb

Eens met de meeste reviews hier. Wat een ongeinspireerd en onsamenhangend verhaal, waar sommige 'gevoelige' scenes veel te lang duurden.
Mijn vriendin wilde 'm erg graag zien en ik vond de eerste film prima. Uiteindelijk bleef ik met een heel leeg gevoel achter.

Volgens de reviews op IMDb (sommige rants lezen is leuk) blijkt dat de film totaal niet met het boek overeenkomt. Ik heb het boek niet gelezen, maar zoals
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En dan kan je nog wel even doorgaan.

Ik ben nu geneigd de boeken te gaan lezen, aangezien het concept me wel aanstaat. Maar ik ben blij dat ik hier geen 30-40euro in de bios voor heb uitgegeven.

IMDb: 6,6
Ik: 5,0 voor de moeite
I love my mispoken words.
pi_157837242
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 november 2015 17:25 schreef Soury het volgende:
Listen to Me Marlon
[ afbeelding ]
Een geweldige docu/film over Marlon Brando.
Grotendeels ingesproken door hemzelf door middel van interviews en tapes.
Wat een prachtige film. Voor de liefhebbers een must.
Prachtige beelden ook en ook wat ieder mens rijk of arm heeft, verdriet en ellende.

Listen to Me Marlon (2015) - IMDb
die wilde ik ook gaan posten.... gisteren gezien _O_
  vrijdag 27 november 2015 @ 20:38:35 #277
277865 Sejt
Ondertitel
pi_157867372
The Tall Man (2012) - IMDb

Toeval dat The Cigarette Man uit X-Files hierin meespeelt? Ik denk het niet.
Deze film had ik verbazingwekkend nog nooit gezien en met de minimale beschrijving op Netflix wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik hou er wel van als een film je in het ongewisse laat, zelfs als het een ongemakkelijk gevoel geeft.
Prima film met goede acteerprestaties waar uiteindelijk een complex onderwerp (en resultaat) je denkend achter laat.

IMDb: 6,0
Ik: 6,8
I love my mispoken words.
pi_157917663
The Tall Man is inderdaad geen onaardige film.

X+Y (2014) - IMDb: de film is bekend als 'x+y' of 'a brilliant yound mind'. Ik weet niet of die laatste nou een referentie is naar 'a beautiful mind' maar toevallig is het wel dat beide films over min of meer briljante geesten gaan.

Een typisch wonderkind (buitenbeentje, sociaal totaal onbekwaam maar wiskundig genie) gaat met vergelijkbare autisten naar het buitenland om aan een Wiskunde Olympiade mee te doen (ik wist eerlijk gezegd niet eens dat het bestond). Daar blijken wat onverwerkte jeugdtrauma's de kop op te steken en tot overmaat van ramp loopt hij ook nog een leuk meisje tegen het lijf waar hij geen raad mee weet qua gevoelens.

Heel aardig coming-of-age drama over dit soort nerds. De moeizame relatie met moeder en de onbeholpenheid qua sociale kwesties wordt goed in beeld gebracht, je krijgt af en toe plaatsvervangende schaamte als je het gestuntel ziet. De complexiteit van de wiskundige opgaven is soms onvoorstelbaar gezien hun leeftijd, maar normale sociale omgang gaat hun boven hun pet. Leuke feelgood movie met origineel gegeven: 7

The Machinist (2004) - IMDb: een machinebankwerker lijdt al een jaar lang aan gruwelijke chronische slapeloosheid met een samenhangend gebrek aan eetlust. Dit sloopt langzamerhand zijn lichaam en zijn geest. Hij probeert uit te zoeken wat er aan de hand is als hij iemand tegen het lijf loopt die hier verband mee lijkt te hebben. Dan komen er vreemde dingen aan het licht. Of is het zijn geest die hem parten speelt?

Sombere, duister vormgegeven wat_is_waar thriller met een bijna onherkenbare Christian Bale in de hoofdrol. Blijft van begin tot eind boeien: 8

[ Bericht 2% gewijzigd door mister_white op 30-11-2015 12:03:03 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_157927593
Hitman met die dude uit homeland.

Ellende. Pure fucking ellende. In de eerste instantie kweekt de film de verwachting dat het vol gaat zitten met actie maar dan volgen opeens de oneindige scenes waarin het gedrocht dat ze 'verhaal' noemen uiteengezet moet worden. De enige "plottwists" die je voorgeschoteld krijgt is dat iemand die eerst aardig was opeens onaardig bleek te zijn en dat iemand die onaardig leek uiteindelijk toch lief was. Niet dat dat niet al zo helder als fucking glas was op het moment dat hun koppen in beeld verschenen maar het is altijd fijn als een film zo actief je intelligentie beledigt.

Dan de actie. Nergens is er sprake van enige spanning want er is, wederom in de eerste 10 minuten, al vastgesteld wie er ontastbaar is en wie niet. Verder ziet het er niet uit. De CGI is duidelijk goedkoop en vrijwel alle stoere moves die voorkomen tijdens de actie zijn al eerder en beter gedaan. Het ene moment is Hitman een kruising van Einstein en Superman, het andere moment verandert hij in een imbeciel puur om de badguys toch nog een kans te kunnen geven.

Onlogisch, dat is het juiste woord voor bijna alles dat in deze film gebeurt. De actie is inconsistent. De scenes zijn allemaal slecht, geen uitzondering. De acteurs acteerde alsof ze voor de eerste keer een camera in hun gezicht kregen (maar waarschijnlijk waren ze zich gewoon ervan bewust dat het een kutfilm zou zijn en was hun salaris verder ook geen vetpot).

1 / 10. Erger dan de holocaust.
Conscience do cost.
pi_157927861
Victoria (2015) - IMDb
Wat een fucking lange nacht. Maar het was wel de moeite waard.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daar moet je voor gaan zitten Niet erg goed goed maar ik had het er wel voor over, knappe one take film.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_157946755
Jurassic World (2015)

Zal het maar kort houden want er is al genoeg oever gezegd hier.
Nu had ik er al niet veel van verwacht nav de reviews hier en elders.

Maar vond hem nog slechter als verwacht eigenlijk.
Flauw is het goeie woord ervoor, stomme grapjes, slecht verhaal, slecht geacteerd.
Nu vond ik die vorige films altijd wel aardig, maar misschien kwam dat ook wel omdat ik toen een stuk jonger was.
Kan me bijvoorbeeld voorstellen dat dit voor kinderen een aardige film is.

Ik vond er niet veel aan.

5 (voor de mooie plaatjes dan)
Do what you love, love what you do!
pi_157949929
The Last Witch Hunter (2015)



Verenigde Staten
Actie / Avontuur
106 minuten

geregisseerd door Breck Eisner
met Vin Diesel, Rose Leslie en Elijah Wood

De huidige, moderne wereld bezit vele geheimen. Het meest verbazingwekkende geheim is dat heksen nog steeds onder de mensen leven en van plan zijn een dodelijke plaag op de mensheid los te laten. Al eeuwenlang vechten heksenjagers tegen deze onnatuurlijke vijand over de gehele wereld. Een van die heksenjagers is Kaulder, een dappere strijder die de Koningin wist te doden, maar hierbij vervloekt raakte met onsterfelijkheid. Inmiddels is Kaulder de enige overgebleven heksenjager die nog altijd de strijd aangaat met opstandige heksen en zijn verloren dierbaren moet missen. Wat Kaulder echter niet weet is dat de Koningin is herrezen en zint op wraak. Wat volgt is een epische strijd die het voorbestaan van het menselijke ras zal bepalen

Aardige film. Indrukwekkende visuals, goede actie,.. verhaal was redelijk met een redelijke uitwerking. Ik had er wel meer van verwacht. Beetje teleurstellend dat het zich vooral in het heden afspeelt (ik zie zulke films liever gesitueerd in de Middeleeuwen.)

IMDB 6.1/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_157952581
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 12:59 schreef HarveySpecter het volgende:
Vacation

[ afbeelding ]

Leuke film! Heb er een aantal keren hardop om moeten lachen.
Ed Helms is een leuke, grappige acteur en ook Christina Applegate speelt een leuke rol.

Zou hem zeker aanraden bij de fans van ontzettend flauwe comedy's.

Imdb cijfer: 6,3
Mijn cijfer: 8

Ik had er ook lol om, ik was een beetje bang want Chevy Chase is toch de uitermate lul in de Vacation serie die ik heerlijk vond. Ed Hels is net zo'n lul. Het klopt dus wel
Er gaat niets boven de Griswolds. *O*
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_157968484
Tsotsi

Tsotsi (2005) - IMDb
Een nogal heftige film over een jonge crimineel in Johannesburg.
Iedereen heeft een hart, dat moeten we maar geloven.
Ik zet mijn vraagtekens er bij. Maar kijk zelf maar. Ik vond het een mooie film maar ietwat
doorgeschoten
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_158022555
Control (2007)


Een film van Anton Corbijn (de fotograaf) over het leven van Ian Curtis (Joy Division). Curtis had geen hoogdravend celebrity leven, maar woonde gewoon in een mijnwerkersdorpje in Lancashire, Engeland. Een stadje vol met glooiende autowegen, bakstenen arbeiderswoningen en gaten in de weg. Corbijn brengt dit, en de levensloop van Curtis, op een fantastische manier in beeld, begeleid door de waanzinnige muziek van Joy Division. Een tijdmachine naar de jaren '80, al is het maar omdat alles in zwart-wit is geschoten. Voor mij een absolute aanrader.

Imdb: 7,8/10
Ill-Skillz: 9/10
pi_158022958
Spectre (2015) - IMDb

Het begon met een paar kleine druppels, na een half uur werden het dikke, stinkende klonten en na ruim anderhalf uur naar Spectre te hebben gekeken kwamen er grote stukken keiharde stront uit mn ogen rollen. Stront met hele pinda's en maiskolven erin. En dan moet je nog een uur daarin blijven zitten ook. Wat een langdradige, ongenspireerde, fantasieloze baggerfilm. Sam Mendes, ga alsjeblieft weer echte films maken.

2.5/10
Wie dit leest is hek.
pi_158037432
Mississippi Grind (2015) - IMDb
Vermakelijke film over een gokverslaafde (Gerry) die bij toeval in contact komt met Curtis (Reynolds) in Vegas. Curtis wordt de lucky charm van Gerry en daarom gaan ze samen op een roadtrip naar New Orleans om daar in een grote pokergame te spelen. Onderweg leren ze elkaar steeds beter kennen....

Kijkt lekker weg, zo af en toe lekkere muziek en goed acteerwerk van Reynolds en vooral Mendelsohn (Gerry).

IMDB: 6.4
Danos: 6.8
Even a broken clock is right twice a day.
pi_158039139
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 16:38 schreef SuperHarregarre het volgende:
Spectre (007)

Goed, eerst het goede van de film: de kaartjes waren gratis. Dan het slechte: de film zelf.

Zelden heb ik de opbouw van het eerste uur film zo hard verkracht zien worden in het tweede uur. De opening in Mexico was goed, beetje speels, wat flauwe slapstick humor, niets mis mee.

Goed, even verder en het wordt steeds duidelijker. Aanslagen over de hele wereld! De verschillende landen gaan samenwerken en alle informatie delen. Achter de schermen wordt dit echter geregisseerd door een mysterieuze organisatie die je alleen kunt vinden door Belluci te bevredigen. Er zijn ergere dingen in het leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik bedoel te zeggen is: het was erbarmelijk. Abominabel. Ongenspireerde bagger. 9 tot 5 mentaliteit film. Ik heb spannendere avonturen beleefd op Rotterdam Centraal.

IMDb: 7 ofzo
Ik: 4
Whehe. _O-

Waarom ga je dan ook naar die kutfilms? James Bond mijd ik als de pest.
  Moderator zaterdag 5 december 2015 @ 19:51:31 #289
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_158039279


De vrijgezelle fusi woont nog bij zijn moeder, doet zijn werk en heeft een hobby (veldslagen nabouwen en jongentjes speelgoed) Fusi is de ultieme goedzak maar de wereld om hem heen ziet dat niet altijd zo. Zo wordt hij gepest op zijn werk, en vind zijn "schoonvader" dat hij eens de bloemetjes buiten moet zetten. Het buurmeisje dat nieuw in de buurt woont ziet hem wel aan voor wat hij is maar ook dat wordt niet in dank afgenomen. Een ontroerend en bij wijlen erg grappige film. Ik denk dat er zat mensen zijn die zo leven en door hun omgeving gestigmatiseerd worden.

8/10
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_158052153
Bone Tomahawk (2015) - IMDb



Hallelujah! Dit is er 1tje waar je nachtmerries van krijgt! Ergens in een klein stadje diep in the wild west word er een deputy, een dokter (en vrouw van de (al) gewonde cowboy) en een gevangene gekidnapped door een groep kanabalistisch indianen(?). Wat volgt is de achtervolging door de sherif, the gentleman, de backup deputy and the wounded cowboy. Geniale film.

Ik: 9*
Imdb: 7.1
Veni, vidi, vodka.
  zondag 6 december 2015 @ 11:54:45 #291
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_158053098
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 10:50 schreef dumble het volgende:
Bone Tomahawk (2015) - IMDb

[ afbeelding ]

Hallelujah! Dit is er 1tje waar je nachtmerries van krijgt! Ergens in een klein stadje diep in the wild west word er een deputy, een dokter (en vrouw van de (al) gewonde cowboy) en een gevangene gekidnapped door een groep kanabalistisch indianen(?). Wat volgt is de achtervolging door de sherif, the gentleman, de backup deputy and the wounded cowboy. Geniale film.

Ik: 9*
Imdb: 7.1
Een lekkere western kan ik wel waarderen en al helemaal met Kurt Russel.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_158053871
Turist (2014) - IMDb
Lekker psychologisch drama in een prachtige omgeving. Een Zweeds gezin gaat op wintervakantie, tijdens een lunch worden ze net niet getroffen door een lawine. Die ervaring veroorzaakt een ommekeer in de sfeer die je zelf ook aan het denken zet.

Prachtige beelden, goed acteerwerk, er gebeurt qua actie dus niet heel veel maar de spanning en ongemakkelijkheid spat van het scherm.

Overigens wordt deze film ook geclassificeerd als comedy, ga daar niet teveel vanuit :).

IMDB: 7.3
Danos: 7.5

[ Bericht 9% gewijzigd door danos op 06-12-2015 12:44:51 ]
Even a broken clock is right twice a day.
pi_158056671
Inside Out 5/10
Zoveelste 'we moeten weer de weg naar huis terug vinden' - disney film. Het zal wel. Het is in ieder geval onderhoudend op het gebied van concepten. Heb ook eerder het idee dat de makers zelf veel liever dit in een volwassen vorm hadden gegoten ipv een familiefilm. Maar ach, creatief is het zeker en het is leuk als achtergrond.

Spy 6/10
Hele leuke film met geweldige bijrol van Jason Staton. De commedienne is in dit geval ook zeer grappig, maar af en toe zit er natuurlijk wel vrouwenhumor in waar je je even door heen moet zien te bijten. Het is in ieder geval een nieuwe hoek in de serie van james bond-achtige films die niet vervelend aanvoelt. Hopelijk is er wat ruimte voor meer van dit soort films.
pi_158058265
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 14:55 schreef Deckard het volgende:
Spy 6/10
Hele leuke film met geweldige bijrol van Jason Staton. De commedienne is in dit geval ook zeer grappig, maar af en toe zit er natuurlijk wel vrouwenhumor in waar je je even door heen moet zien te bijten. Het is in ieder geval een nieuwe hoek in de serie van james bond-achtige films die niet vervelend aanvoelt. Hopelijk is er wat ruimte voor meer van dit soort films.
Spy viel me tegen, hoewel de rol van Jason Statham echt hilarisch was :)
pi_158060502
Solace (2015)



Verenigde Staten
Mystery / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Afonso Poyart
met Anthony Hopkins, Colin Farrell en Abbie Cornish

John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgt met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar (Colin Farrell) te vinden.

Vette film.

Goede "rush" doorheen de hele film, waardoor de spanning er goed in zat. Wat ik helemaal vet vond was de manier van de montage, met die knipperde beelden en geluiden (Iemand tips voor andere films met dit soort effecten?). Naast de acteurs deed ook de soundtrack van BT het goed.

Wat ik jammer vond is dat het hele verhaal geleidelijk aan al bekend werd. Ik zat echt te wachten op een plottwist tegen het einde (bijvoorbeeld dat Clancy het zelf was, hoewel voorspelbaar), maar die bleef uit. De onthulling op het einde had ik ook al verwacht.

En eOne, ontsla die FRED & ERIC KARREMAN (sic) nou eens. "Ik wordt gepromoveerd", "met hun", "Ik las je brief"... kom op nou. Net zoals bij Regression ging het ook hier weer helemaal nergens over.

Ergo: Ik heb me geen minuut verveeld, maar het kon ng beter.

8/10
  zondag 6 december 2015 @ 18:07:53 #296
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158061952
Listen to Me Marlon (2015) - IMDb

Aan de hand van vele uren bandopnames die Marlon Brando zelf insprak en die nooit uitgezonden zijn wordt het leven van Marlon Brando helemaal gevolgd.
Prachtige beelden erbij uit z'n leven en z'n films.
Indrukwekkende docu-film.

IMDb: 8,2
Ik: 8,5 ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! golfer
pi_158111164
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 10:50 schreef dumble het volgende:
Bone Tomahawk (2015) - IMDb

[ afbeelding ]

Hallelujah! Dit is er 1tje waar je nachtmerries van krijgt! Ergens in een klein stadje diep in the wild west word er een deputy, een dokter (en vrouw van de (al) gewonde cowboy) en een gevangene gekidnapped door een groep kanabalistisch indianen(?). Wat volgt is de achtervolging door de sherif, the gentleman, de backup deputy and the wounded cowboy. Geniale film.

Ik: 9*
Imdb: 7.1
Wat een kut film. Echt een drama. Ik begrijp er niks van
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_158121396
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 18:48 schreef Soury het volgende:

[..]

Wat een kut film. Echt een drama. Ik begrijp er niks van
Wat begrijp je niet dan?
Veni, vidi, vodka.
pi_158122087
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 10:50 schreef dumble het volgende:
Bone Tomahawk (2015) - IMDb

[ afbeelding ]

Hallelujah! Dit is er 1tje waar je nachtmerries van krijgt! Ergens in een klein stadje diep in the wild west word er een deputy, een dokter (en vrouw van de (al) gewonde cowboy) en een gevangene gekidnapped door een groep kanabalistisch indianen(?). Wat volgt is de achtervolging door de sherif, the gentleman, de backup deputy and the wounded cowboy. Geniale film.

Ik: 9*
Imdb: 7.1
Snake Plissken _O_
Lou _O_
Hanzee _O_

Deze moet ik zien.
pi_158129433
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 00:50 schreef Cikx het volgende:

[..]

Snake Plissken _O_
Lou _O_
Hanzee _O_

Deze moet ik zien.
plus nog het lekkerste wijf en de grootste baas uit banshee, zien idd :P
pi_158168715
The Black Stallion (1979) - IMDb



Tijdens een zeereis (1946) raakt de jonge Alec gefascineerd door een mysterieuze Arabische wilde hengst die aan boord is. Het schip raakt verzeild in een hevige storm en Alec wordt door het paard van de verdrinkingsdood gered. Het tweetal spoelt aan op een verlaten eiland, waar ze samen weten te overleven. Eenmaal thuis in de Verenigde Staten, nadat ze zijn gered, ontmoet het onafscheidelijke duo de ex-paardentrainer Henry Dailey, die de race-potenties van het paard onmiddellijk herkent.

Een pareltje dit. Helemaal niet verouderd en nog prima te kijken anno 2015. Prachtige beelden, sterk verhaal, avontuurlijk, goed geacteerd. Aanradertje, en volgens mij al helemaal voor paarden liefhebbers.

Ik: 9*
Imdb: 7.4*
Veni, vidi, vodka.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')