abonnement Unibet Coolblue
pi_157396205
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2015 01:13 schreef mschol het volgende:
The Theory of Everything

In de film krijgen we een iedee van het leven van Stephen Hawking vanaf student aan Cambridge tot jaren later

Wat een film _O_

Wat moet het kut zijn je grote liefde/man zo te zien aftakelen :X
(maar wel gewoon nog alive and "kicking" op 72 jarige leeftijd, ondanks zijn ziekte _O_ )
ik ga nu uit wat er in de film gezegd/neer gezet wordt, de realiteit ligt misschien anders, geen idee
8/10
De ontwikkeling van de relaties is ook wel bijzonder, kijk maar ff op wikipedia :)
Even a broken clock is right twice a day.
pi_157397876
Solyaris 5 / 10

Het is een oke film. Misschien moet ik het beoordelen in de tijd wanneer deze gemaakt is, maar het onderwerp is al vele malen beter behandeld, alhoewel deze film direct allerlei antwoorden op het vraagstuk wil leveren. Het einde zag ik dan ook wel aankomen. Een van de kritiekpunten is dat het langzaam is, maar op zich is daar wat mij betreft niets mis mee zolang dat maar dient ter ondersteuning van de film zelf.
Waarom het een van de allerbeste scifi films wordt genoemd is mij een raadsel, als sci fi gek. Misschien wel vanwege de beelden, die zijn best wel aardig; mooie vrouwen, mooi landschap en mooie melancholiek.
  zondag 8 november 2015 @ 12:12:04 #228
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_157397905
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 16:29 schreef Shreyas het volgende:
Spectre (2015)
[ afbeelding ]

Na Skyfall twijfelde ik nog, maar na het zien van Spectre weet ik het zeker: Sam Mendes kan het gewoon niet.

Bij de James Bond films gaat het niet meer hoofdzakelijk om het kwaad in de wereld te verslaan, noch om af te rekenen met slechteriken, noch om de mensheid te beschermen. Van spionage is al helemaal weinig meer over. Nee, het gaat de laatste twee films alleen maar om één ding: wraak op James Bond, dat is het doel van de schurken in de laatste twee films. Dat er daarbij geld verdient kan worden, of macht verworven kan worden is bijzaak. Jammer, omdat nu het beeld ontstaat dat de slechteriken achter James Bond aanzitten in plaats van andersom. Hopelijk wordt in een volgende film snel gebroken met deze trend.

De film begint vrij aardig en ik ben blij dat M weer een man is. Ook de nieuwe Q en MoneyPenny doen het prima. Wederom werd duidelijk dat Daniel Craig als James Bond nooit een succesnummer zal worden. Hij is totaal geen gentleman en mist alle charisma en elegantie om echt James Bond te kunnen zijn, je hebt steeds het idee dat hij in het dagelijks leven bouwvakker, loodgieter of vrachtwagenschauffeur is en 007 er naast doet. Toegegeven, hij doet zijn best, maar hij heeft het gewoon niet.

Wat betreft de Bondgirls: Léa Seydoux is een prachtige leuke bondgirl en ze doet het fantastisch. Monica Belluci daarentegen, op deze leeftijd kan echt niet. Het is minachting van de kijker om haar nog deze rol te geven, had dat dan 20 jaar geleden gedaan. Zoals verwacht zag ze er niet uit en miste ze de finesses en energie om in een James Bond film te spelen. Jammer dus, maar Léa maakt veel goed.

Maar goed, naarmate de film volgt, lijken alle verschillende incidenten en criminele activiteiten die in het eerste uur gebeurden, een verband met elkaar te hebben, wat te verwachten was. Maar het is een deceptie wanneer blijkt dat het gehele criminele netwerk plus al zijn activiteiten louter tot doel heeft om James Bond dwars te zitten. Alles gebeurt onder leiding van de vergeten broer, die wordt gedreven door verwijfde zusterjaloezie. Goed, ook bij broers zie je dit fenomeen wel eens terug onder andere in de films Prince of Persia en de Lion King. Blijkbaar hebben de James Bond-makers hun inspiratie ditmaal hier uit gehaald, wat echt zonde is, want het past totaal niet bij een James Bond film.

De standaard acties, achtervolgingsscènes, mooie omgevingen en landschappen zijn wel in voldoende mate aanwezig, maar het verhaal laat te wensen over. Hopelijk wordt er voortaan niet meer op de man James Bond gespeeld, maar komt er weer een echt verhaal waarbij het draait om het grote plaatje.

IMDB: 7.4
Mijn cijfer: 6.5
Kan me er niet meer bij aansluiten. Het begon redelijk sterk, bouwde naar iets op en in het laatste half uur weer een compleet belachelijk plot.

Craig doet het in mijn ogen prima, ik vind de nadruk van zijn Bond dat het vooral een moordenaar is wel prettig en vind hem ook gentleman genoeg.

Maar om nou te zeggen dat je goed kunt zien waarom dit de duurste Bond ooit was: nee. Dit had waarschijnlijk ook wel met de helft goed op beeld gekund.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
  maandag 9 november 2015 @ 13:51:18 #229
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_157424321
Son of Saul

quote:
In Son of Saul volgen we twee dagen uit het leven van Saul Auslander, een Hongaarse jood en gevangene in het vernietigingskamp Auschwitz. Hij maakt deel uit van het Sonderkommando en werkt in een van de crematoria. De nazi's waren dan wel de baas in Auschwitz, de nare klussen rond de gaskamers en het verbranden van de lijken lieten ze over aan de Sonderkommando. Auslanders leven bestaat uit het zien van het ondenkbare en het uitvoeren van taken, die werkelijk onmenselijk zijn. Hij lijkt zijn emotie om alles dat hij meemaakt te hebben uitgeschakeld tot hij het lijk ziet van een jongen, van wie hij denkt dat het zijn zoon is. Hij zet alles op alles om de jongen een Joodse begrafenis te geven in plaats van verbrand te worden met de andere lijken.
Ik heb nog nooit mezelf dik anderhalf uur zo ongemakkelijk gevoeld in een bioscoopzaal. En misschien is dat ook wel meteen het grootste compliment wat je aan de makers van de deze film kunt geven. Het lukt de maker ontzettend goed om binnen een minuut of 10 een ongelofelijk gevoel van medelijden te kweken voor hoofdpersoon Saul. Dat je het intens treurig vindt voor hem dat hij in die hel moet zijn.

Meest speciale aan de film is het camerawerk. Dat blijft nagenoeg de hele film 'vastgeplakt' aan Saul. Vanaf zijn rug of juist frontaal, maar de omgeving is bijna constant uit focus. Je ziet de SS-uniformen, de lijken, de gaskamers, het bloed en de verbrandingsovens, maar wel telkens uit focus.

Ongelofelijk sterke film die je met een bijzonder naar, treurig gevoel de zaal weer laat verlaten.

IMDB: 7,9
Mijn cijfer: 9


Item over deze film in DWDD:
http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/348875
Dit, dus.
  donderdag 12 november 2015 @ 09:24:34 #230
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_157486348
True Blood - Season 1
Het eerste seizoen van True Blood laat ons zien dat HBO niet enkel hoogstaande (en soms hoogdravende) drama brengt maar ook een serie kan maken die dat aspect goed combineren met typische tiener perikelen die het goed zal doen bij een “Twilight publiek”.
Het ziet allemaal mooi uit en straalt de typische HBO kwaliteit uit terwijl het tegelijk allemaal redelijk luchtig is. De effecten zijn goed, het acteerwerk is (over het algemeen) ok en de afleveringen kijken lekker weg. Het is ook erg verslavend doordat de meeste afleveringen een sterke cliffhanger hebben.
Het eerste seizoen was dan ook zo voorbij en smaakte zeker naar meer, inmiddels gaat het ook snel met het tweede seizoen.

IMDB Cijfer: 8,0/10
Mijn Cijfer: 7,5/10
pi_157486792
The Martian (2015)



Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
141 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Matt Damon, Jessica Chastain en Kate Mara

Zes dagen geleden werd astronaut Mark Watney één van de eerste mensen die een voet op Mars zette. Nu is hij er zeker van dat hij de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput. Maar de kans dat hij door honger zal omkomen is klein: de beschadigde machine, de genadeloze omgeving of een simpele menselijke fout zullen hem meer dan waarschijnlijk eerder fataal worden. Maar Mark geeft niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn niet aflatende weigering om op te geven vat hij de ene hindernis na de andere aan.

Intrigerende film. Indrukwekkende scenery, goed verhaal en mooie uitwerking. Er komen wel een aantal ongeloofwaardige momenten in voor maar dat deed geen afbreuk aan de film. Toepasselijke song van Bowie: Starman, minder toepasselijk: Waterloo van Abba :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB 8.2/10
Ik 8/10

[ Bericht 1% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 12-11-2015 10:01:10 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_157518936
CCXLI

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bijzonder goed topic dit overigens. Gebruik het vaak om films te zoeken, reviews helpen bij bepalen waar ik zin in heb.

Durf alleen zelf niet zo snel een review neer te zetten omdat ik niet zo cinematografisch onderlegd ben :P
pi_157519259
quote:
3s.gif Op vrijdag 13 november 2015 19:12 schreef muzas het volgende:
CCXLI

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bijzonder goed topic dit overigens. Gebruik het vaak om films te zoeken, reviews helpen bij bepalen waar ik zin in heb.

Durf alleen zelf niet zo snel een review neer te zetten omdat ik niet zo cinematografisch onderlegd ben :P
Dat is het gros van de recensies hier toch niet. Gewoon posten :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  vrijdag 13 november 2015 @ 20:47:03 #235
242666 BeamofLight
Light in the darkness, Tafkap
pi_157521477
quote:
3s.gif Op vrijdag 13 november 2015 19:12 schreef muzas het volgende:
CCXLI

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bijzonder goed topic dit overigens. Gebruik het vaak om films te zoeken, reviews helpen bij bepalen waar ik zin in heb.

Durf alleen zelf niet zo snel een review neer te zetten omdat ik niet zo cinematografisch onderlegd ben :P
vind t ook handig. Diegene die hier films zo bijdehand ophemelen kan ik dan juist direct overslaan.
pi_157539432
quote:
99s.gif Op dinsdag 3 november 2015 08:57 schreef Yi-Long het volgende:
S.P.E.C.T.R.E. 7/10

Alles is geweldig, tot ongeveer het laatste half uur, wat eigenlijk de hele film weer meteen compleet verkloot.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wanneer je dat niet doorhebt, of je je er niet aan stoort, dat zal het voor veel mensen waarschijnlijk gewoon weer een geweldige film zijn. Voor mij is het dus een geweldige film tot ongeveer dat laatste half uur, waarin het eigenlijk alles wat doorvoor kwam (inclusief eerdere films) weer afbreekt. Helaas. Want qua looks en set-pieces is dit gewoon een uitstekende Bond, maar het verhaal waar het aan opgehangen wordt, is weer erg vergezocht en eigenlijk verdomd 'dom'.
Ik wil me hier volledig bij aansluiten. Ik kwam precies met dit gevoel de bioscoopzaal uit.
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
  zaterdag 14 november 2015 @ 15:43:34 #237
286575 Roces18
Chef de party
pi_157546581

Het vervolg op de Maze Runner, wat ik destijds een best aardige film vond met een leuk concept.
De film heet de Scorch Trials maar er is nergens een Scorch Trial, dus een aparte naam voor de film. Het gaat gewoon om een berg domme kinderen op de vlucht na de vorige film. De film is constant aan het haasten naar niets om vervolgens van nog meer niks naar nog meer niks te gaan. En al met al is het gewoon de domste film van het jaar.

1/10
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_157555438
Me, Earl, and the dying girl

Het gaat over Greg die met zijn vriend earl paraodieen maakt van klassieke films. Hij moet op een dag van zijn moeder een keertje met een klasgenoot moet gaan 'rondhangen' omdat zij gediagnostiseerd is met kanker waardoor zijn leven een hele wending neemt

Het is niet de soort film die ik had verwacht, maar desalniettemin een heb ik met 'plezier' naar de film gekeken, Ik had niet van de film gehoord maar ben erop gekomen door via IMDB bij aangeraden titels te kijken bij de vorige film die ik had gezien (Paper Towns)
8/10
  Moderator zondag 15 november 2015 @ 09:31:37 #239
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_157562208
Le tout nouveau testament



Hilarische film, god bestaat en hij woont in brussel en het is een ontzettende klootzak. Zijn dochter pikt het niet langer hackt zijn computer en maakt de sterfdatum van alle mensen openbaar. Vervolgens gaat ze naar de aarde om discipelen te ronselen wat haar broer vroeger ook al gedaan heeft maar die werd vermoord. Het gegeven van deze film samen met de uitwerking maakt het een pareltje. Echt een hele goede film :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_157563717
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 16:29 schreef Shreyas het volgende:
Spectre (2015)
[ afbeelding ]

Na Skyfall twijfelde ik nog, maar na het zien van Spectre weet ik het zeker: Sam Mendes kan het gewoon niet.

Bij de James Bond films gaat het niet meer hoofdzakelijk om het kwaad in de wereld te verslaan, noch om af te rekenen met slechteriken, noch om de mensheid te beschermen. Van spionage is al helemaal weinig meer over. Nee, het gaat de laatste twee films alleen maar om één ding: wraak op James Bond, dat is het doel van de schurken in de laatste twee films. Dat er daarbij geld verdient kan worden, of macht verworven kan worden is bijzaak. Jammer, omdat nu het beeld ontstaat dat de slechteriken achter James Bond aanzitten in plaats van andersom. Hopelijk wordt in een volgende film snel gebroken met deze trend.

De film begint vrij aardig en ik ben blij dat M weer een man is. Ook de nieuwe Q en MoneyPenny doen het prima. Wederom werd duidelijk dat Daniel Craig als James Bond nooit een succesnummer zal worden. Hij is totaal geen gentleman en mist alle charisma en elegantie om echt James Bond te kunnen zijn, je hebt steeds het idee dat hij in het dagelijks leven bouwvakker, loodgieter of vrachtwagenschauffeur is en 007 er naast doet. Toegegeven, hij doet zijn best, maar hij heeft het gewoon niet.

Wat betreft de Bondgirls: Léa Seydoux is een prachtige leuke bondgirl en ze doet het fantastisch. Monica Belluci daarentegen, op deze leeftijd kan echt niet. Het is minachting van de kijker om haar nog deze rol te geven, had dat dan 20 jaar geleden gedaan. Zoals verwacht zag ze er niet uit en miste ze de finesses en energie om in een James Bond film te spelen. Jammer dus, maar Léa maakt veel goed.

Maar goed, naarmate de film volgt, lijken alle verschillende incidenten en criminele activiteiten die in het eerste uur gebeurden, een verband met elkaar te hebben, wat te verwachten was. Maar het is een deceptie wanneer blijkt dat het gehele criminele netwerk plus al zijn activiteiten louter tot doel heeft om James Bond dwars te zitten. Alles gebeurt onder leiding van de vergeten broer, die wordt gedreven door verwijfde zusterjaloezie. Goed, ook bij broers zie je dit fenomeen wel eens terug onder andere in de films Prince of Persia en de Lion King. Blijkbaar hebben de James Bond-makers hun inspiratie ditmaal hier uit gehaald, wat echt zonde is, want het past totaal niet bij een James Bond film.

De standaard acties, achtervolgingsscènes, mooie omgevingen en landschappen zijn wel in voldoende mate aanwezig, maar het verhaal laat te wensen over. Hopelijk wordt er voortaan niet meer op de man James Bond gespeeld, maar komt er weer een echt verhaal waarbij het draait om het grote plaatje.

IMDB: 7.4
Mijn cijfer: 6.5
Het lijkt nu net of je Sam Mendes de schuld geeft van de casting van Monica Belucci, het tegenvallende verhaal en de andere flaws.

Bij een megalomane productie als JB heb je daar als director echt geen invloed op. Daarnaast kom je ook redelijk seksistisch over: het succes valt of staat dus met de knapheid van de bondgirls en het feit dat M een man is?

Daarnaast zat de 'nieuwe' Q er vorige film ook al in.

Met je cijfer ben ik het wel eens, ik rate hem zelf een 6, maar om andere redenen dan jij. Ik vond vooral het verhaal tegenvallen en geput worden uit verkeerde subplotjes. Christophe Waltz kan veel meer dan hij heeft kunnen laten zien. Ik denk dat de schuld hiervoor vooral bij de scriptschrijvers ligt, en niet bij de regisseur.

Overigens was ik met een aantal mannen van 45+ naar de film gegaan, die werden allen heel blij van Monica Belucci. :)
pi_157566964
Regression (2015)



Spanje / Canada / Verenigde Staten
Thriller
106 minuten

geregisseerd door Alejandro Amenábar
met Ethan Hawke, Emma Watson en David Dencik

Minnesota, 1990. Detective Bruce Kenner (Ethan Hawke) onderzoekt een zaak met betrekking tot een jonge vrouw genaamd Angela (Emma Watson), die haar vader John Gray (David Dencik) beschuldigt van een onbeschrijfelijke misdaad. Wanneer John onverwacht en zonder herinnering schuld bekent, wordt gerenommeerd psycholoog Dr. Raines (David Thewlis) ingesteld om hem te helpen zijn herinneringen her te beleven en lijken ze een gruwelijk nationaal mysterie te ontdekken.

---

Ik heb een beetje gemengde gevoelens. Aan de ene kant vond ik de sfeer erg goed, maar aan de andere kant vond ik het verhaal wat lastig te volgen en vond ik ook de uiteindelijke waarheid niet echt verbazingwekkend.
Toch moet ik zeggen dat de positieve punten overheersten. De spanning was erg goed voelbaar - op sommige punten onheilspellend - en die horrorelementen konden mij ook zeker bekoren. Voeg daar nog goede geluidseffecten, een mooie soundtrack en prachtige cinematografie aan toe, en je hebt een film waarbij ik me op geen enkel punt heb verveeld. Het is jammer dat er geen sterker verhaal achter zat, want alles eromheen was erg goed.

Ik zie zojuist dat Amenábar ook The Others heeft gedaan. Opmerkelijk, want die film vond ik verschrikkelijk.

Nog een puntje van kritiek is de ondertiteling. Wat een ongelooflijk prutswerk. Uitroeptekens, inpunten, taalfouten, achterlopen... zelfs titels wanneer er niet eens werd gesproken. "Fred & Eric Karreman" hebben nog veel te leren. eOne kan beter op andere dingen bezuinigen.
pi_157570510
Spectre (007)

Goed, eerst het goede van de film: de kaartjes waren gratis. Dan het slechte: de film zelf.

Zelden heb ik de opbouw van het eerste uur film zo hard verkracht zien worden in het tweede uur. De opening in Mexico was goed, beetje speels, wat flauwe slapstick humor, niets mis mee.

Goed, even verder en het wordt steeds duidelijker. Aanslagen over de hele wereld! De verschillende landen gaan samenwerken en alle informatie delen. Achter de schermen wordt dit echter geregisseerd door een mysterieuze organisatie die je alleen kunt vinden door Belluci te bevredigen. Er zijn ergere dingen in het leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik bedoel te zeggen is: het was erbarmelijk. Abominabel. Ongeïnspireerde bagger. 9 tot 5 mentaliteit film. Ik heb spannendere avonturen beleefd op Rotterdam Centraal.

IMDb: 7 ofzo
Ik: 4
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_157570913
The Man from U.N.C.L.E. (2015) - IMDb
Gister gekeken. Ik heb me prima vermaakt, soms moet je de wat flauwe humor even negeren, maar het kijkt prima weg met goede actie en special effects. De acteurs deden prima werk, al was ik blij dat Hugh Grant maar zeer beperkt in beeld was :).

Danos: 6.8
Even a broken clock is right twice a day.
pi_157572741
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 16:38 schreef SuperHarregarre het volgende:
Spectre (007)

Goed, eerst het goede van de film: de kaartjes waren gratis. Dan het slechte: de film zelf.

Zelden heb ik de opbouw van het eerste uur film zo hard verkracht zien worden in het tweede uur. De opening in Mexico was goed, beetje speels, wat flauwe slapstick humor, niets mis mee.

Goed, even verder en het wordt steeds duidelijker. Aanslagen over de hele wereld! De verschillende landen gaan samenwerken en alle informatie delen. Achter de schermen wordt dit echter geregisseerd door een mysterieuze organisatie die je alleen kunt vinden door Belluci te bevredigen. Er zijn ergere dingen in het leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik bedoel te zeggen is: het was erbarmelijk. Abominabel. Ongeïnspireerde bagger. 9 tot 5 mentaliteit film. Ik heb spannendere avonturen beleefd op Rotterdam Centraal.

IMDb: 7 ofzo
Ik: 4
Die spoiler :') _O-
pi_157573832
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 16:38 schreef SuperHarregarre het volgende:
Spectre (007)

Goed, eerst het goede van de film: de kaartjes waren gratis. Dan het slechte: de film zelf.

Zelden heb ik de opbouw van het eerste uur film zo hard verkracht zien worden in het tweede uur. De opening in Mexico was goed, beetje speels, wat flauwe slapstick humor, niets mis mee.

Goed, even verder en het wordt steeds duidelijker. Aanslagen over de hele wereld! De verschillende landen gaan samenwerken en alle informatie delen. Achter de schermen wordt dit echter geregisseerd door een mysterieuze organisatie die je alleen kunt vinden door Belluci te bevredigen. Er zijn ergere dingen in het leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik bedoel te zeggen is: het was erbarmelijk. Abominabel. Ongeïnspireerde bagger. 9 tot 5 mentaliteit film. Ik heb spannendere avonturen beleefd op Rotterdam Centraal.

IMDb: 7 ofzo
Ik: 4
_O- _O-
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
  zondag 15 november 2015 @ 19:15:48 #246
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_157574867
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 09:55 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
The Martian (2015)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
141 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Matt Damon, Jessica Chastain en Kate Mara

Zes dagen geleden werd astronaut Mark Watney één van de eerste mensen die een voet op Mars zette. Nu is hij er zeker van dat hij de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput. Maar de kans dat hij door honger zal omkomen is klein: de beschadigde machine, de genadeloze omgeving of een simpele menselijke fout zullen hem meer dan waarschijnlijk eerder fataal worden. Maar Mark geeft niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn niet aflatende weigering om op te geven vat hij de ene hindernis na de andere aan.

Intrigerende film. Indrukwekkende scenery, goed verhaal en mooie uitwerking. Er komen wel een aantal ongeloofwaardige momenten in voor maar dat deed geen afbreuk aan de film. Toepasselijke song van Bowie: Starman, minder toepasselijk: Waterloo van Abba :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB 8.2/10
Ik 8/10
Leuke film inderdaad!
Waterloo is op zich wel toepasselijk... Mars was toch een beetje het Waterloo van Mark Watney.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 15 november 2015 @ 20:05:15 #247
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_157577133
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 16:38 schreef SuperHarregarre het volgende:
Spectre (007)

Goed, eerst het goede van de film: de kaartjes waren gratis. Dan het slechte: de film zelf.

Zelden heb ik de opbouw van het eerste uur film zo hard verkracht zien worden in het tweede uur. De opening in Mexico was goed, beetje speels, wat flauwe slapstick humor, niets mis mee.

Goed, even verder en het wordt steeds duidelijker. Aanslagen over de hele wereld! De verschillende landen gaan samenwerken en alle informatie delen. Achter de schermen wordt dit echter geregisseerd door een mysterieuze organisatie die je alleen kunt vinden door Belluci te bevredigen. Er zijn ergere dingen in het leven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik bedoel te zeggen is: het was erbarmelijk. Abominabel. Ongeïnspireerde bagger. 9 tot 5 mentaliteit film. Ik heb spannendere avonturen beleefd op Rotterdam Centraal.

IMDb: 7 ofzo
Ik: 4
Whaha, baas...
  zondag 15 november 2015 @ 21:42:42 #248
277865 Sejt
Ondertitel
pi_157582848
No Escape (2015) - IMDb

Geen hoge verwachtingen had ik, maar wat een spanning! Tijd geleden dat 2uur zo snel voorbij was. Een paar enkele clichés konden de pret niet drukken. Aanrader, zelfs als je Owen Wilson normaal niet kan verdragen.

IMDb 6.8
Ik 7.8
I love my mispoken words.
pi_157589042
quote:
3s.gif Op zondag 15 november 2015 11:27 schreef Ill-Skillz het volgende:

[..]

Het lijkt nu net of je Sam Mendes de schuld geeft van de casting van Monica Belucci, het tegenvallende verhaal en de andere flaws.
Dat is jouw conclusie, het is wel opvallend dat Sam Mendes voor de tweede keer op tracht om een Bondfilm persoonlijk te maken door te spelen op de man James Bond. De slechterik in het verhaal hoeft geen macht, geld, olie, of wat dan ook maar is vooral bezig om James Bond te tackelen. Daar waar normaliter James Bond achter de schurk aan gaat, is dat nu andersom. De motivatie is in beide gevallen ook goedkope kinderlijke jaloezie.

quote:
Daarnaast kom je ook redelijk seksistisch over: het succes valt of staat dus met de knapheid van de bondgirls en het feit dat M een man is?
Het is juist andersom. Dat M een vrouw werd was een pure vorm van positieve discriminatie dat je ook als seksisme kan uitleggen, want M een vrouw maken staat haaks op de boeken van Ian Flemming.

quote:
Overigens was ik met een aantal mannen van 45+ naar de film gegaan, die werden allen heel blij van Monica Belucci. :)
Kijk, er zullen vast mannen (en vrouwen) blij geweest zijn met Monica Belucci en natuurlijk valt of staat een Bondfilm echt niet met haar aanwezigheid in de film (ze had maar een kleine bijrol trouwens), maar het is een optelsom. Natuurlijk verwacht je van de Bondgirls dat ze er goed uit zien en dat ze een goede rol of character kunnen neerzetten. Daar miste Monica Belucci de energie en flair voor, naar mijn mening.
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
pi_157647412
Youth voor de tweede keer gezien. Bijna net zo mooi als de eerste keer, vooral het einde komt binnen ook. Prachtige opvolger van Grande Belezza.

Meer mening: http://cine.nl/youth-la-giovinezza-2/

En ook Stanford Prison Experiment gezien. Paranoia, een opgejaagd gevoel, in ieder geval geen rustig gevoel na het kijken hiervan. Raar experiment dat doet denken aan al die mensen die in de gevangenissen zitten waar we maar heel af en toe een (sadistische) glimp van opvangen. Maar wel een sterke film verder, dat wel: http://cine.nl/the-stanford-prison-experiment/
AFCA
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')