| Sunshine1982 | donderdag 9 juli 2015 @ 11:56 |
| Elke dag op brood met beleg, heerlijk Lekkere makkelijke recepten met avocado erin verwerkt zijn ook welkom! | |
| Mord_Sith | donderdag 9 juli 2015 @ 11:57 |
| Ik vind het heerlijk in de sushi, maar zo op brood vind ik het wat minder. | |
| Sunshine1982 | donderdag 9 juli 2015 @ 11:59 |
Alleen avocado op brood is ook niet lekker. Maar met bijvoorbeeld rauwe ham ofzo is het goed te doen | |
| RobinOok | donderdag 9 juli 2015 @ 12:01 |
Mijn favo salade:![]() Tomato & Avocado Salad en anders gewoon met/in een garnalen cocktail: ![]() Garnalencocktail | |
| Sunshine1982 | donderdag 9 juli 2015 @ 12:02 |
| Oew, die garnalencocktail ziet er lekker uit! | |
| MevrouwPuff | donderdag 9 juli 2015 @ 12:04 |
| op brood met zout en peper en beetje citroensap vind ik wel lekker! Ook icm kipfilet bv. Vanavond eten we wraps met guacamole | |
| Bleie | donderdag 9 juli 2015 @ 12:05 |
| Avocado Alleen jammer dat het zo nauw luistert met wanneer ze op hun lekkerst zijn. En dat de AH duidelijk iets anders onder 'eetrijp' verstaat dan ik. | |
| #ANONIEM | donderdag 9 juli 2015 @ 12:05 |
| Op geroosterd brood met knoflook, olijfolie, peper en zout. Heerlijk! Of gewoon een avovado doormidden snijden, hetzelfde eroverheen strooien en uitlepelen. | |
| dimmak | donderdag 9 juli 2015 @ 12:05 |
Wat voor garnaaltjes gebruik je daarvoor? | |
| #ANONIEM | donderdag 9 juli 2015 @ 12:06 |
Avocado's kopen is een ramp in Nederland. En bij de AH al helemaal. Bij de Jumbo hier zijn ze vaak beter, maar,ook niet altijd. | |
| Bleie | donderdag 9 juli 2015 @ 12:08 |
![]() | |
| OzBunyip | donderdag 9 juli 2015 @ 12:17 |
| Oh I love avocado! Jammer dat het zo duur is. Geprakte avo met feta op brood, fingerlickin' delicious! | |
| Sunshine1982 | donderdag 9 juli 2015 @ 12:19 |
Deze week bij AH 2 eetrijpe avocados voor 1.29 | |
| FANN | donderdag 9 juli 2015 @ 12:19 |
| In een Smoothie, geeft niet welke, maar je Smoothie wordt lekker romig... | |
| Sunshine1982 | donderdag 9 juli 2015 @ 12:21 |
Ze zijn er idd een hele tijd slecht geweest. Sinds een paar weken zijn ze van goede kwaliteit (werk bij AH). Waar het aan gelegen heeft dunno, maar ik durf ze nu wel weer bij AH te kopen. | |
| Sunshine1982 | donderdag 9 juli 2015 @ 12:27 |
| En veel mensen knijpen er lekker in om het vervolgens weer terug te leggen. Stel dat dat 5 a 10x gebeurt op een dag, daar worden avocados niet blij van lijkt me. | |
| FANN | donderdag 9 juli 2015 @ 12:31 |
| Ik las in een ander topic dat ze bij AH nu ook advocado stukjes uit de diepvries verkopen, vorige keer was ik ze vergeten, maar die ga ik wel inslaan denk ik, want ik heb best al veel advocado's weg kunnen gooien omdat ze al helemaal rot waren van binnen http://www.ah.nl/producte(...)chte-avocado-stukjes Ik gebruik ze toch alleen voor Smoothies | |
| OzBunyip | donderdag 9 juli 2015 @ 12:37 |
Ik woon in Australië, $3 voor een avocado | |
| Sunshine1982 | donderdag 9 juli 2015 @ 12:38 |
Ow :/ Ja dan snap ik dat je ze duur vindt. | |
| #ANONIEM | donderdag 9 juli 2015 @ 12:41 |
En dat terwijl ze in Zuid-Amerika bekend staan als fruit voor de armen. Maar ja, het zijn pok niet de makkelijkste producten om naar de andere kant van de wereld te verschepen en rijp in de schappen te hebben liggen. | |
| OzBunyip | donderdag 9 juli 2015 @ 12:46 |
| Geloof het of niet, maar avocado's komen gewoon uit Australië zelf. Daarom is die prijs extra belachelijk. In de bergen hier zo'n 45 minuten vandaan is het klimaat ideaal voor avo's en hebben mensen ze dan ook volop in hun tuinen en verkopen ze voor een dollar langs de kant van de weg. Dus als we daar toevallig eens in de buurt zijn nemen we er wel een paar mee. Maar met $3 in de supermarkt blijft het meestal een luxe. Zit er serieus aan te denken zelf maar een avocadoboom te planten, haha! | |
| Myraela | donderdag 9 juli 2015 @ 12:59 |
Wacht even. Hoe kom je op dat idee? | |
| JaqenHghar | donderdag 9 juli 2015 @ 12:59 |
Doen Guacamole | |
| probeer | donderdag 9 juli 2015 @ 13:35 |
Ow tof! Als ik die vanmiddag haal kan ik over een week avocado eten. | |
| probeer | donderdag 9 juli 2015 @ 13:37 |
Niet liegen. Al het fruit (en vele groenten) wat bij de AH ligt is nog niet rijp, en avocado's zijn geen uitzondering. Altijd te hard, naar welke AH je ook gaat. | |
| Tamashii | donderdag 9 juli 2015 @ 13:40 |
| Avocado's Maak mijn eigen guacemole, of in salade of met tonijnsalade erin opeten. Eet er het liefst 4 per week. | |
| Isis20 | donderdag 9 juli 2015 @ 13:42 |
| Ik heb het onlangs geprobeerd omdat het zo gezond is, en de twee die ik had smaakten naar niets... Heb ik foute gekocht of smaakt het gewoon naar niets? | |
| Tamashii | donderdag 9 juli 2015 @ 13:44 |
Ik vind dat zelf ook heel moeilijk, maar er zijn trucjes voor om te kijken of ie goed is. geloof dat de pit aan de buitenkant hetzelfde moet zijn als de kleur van een avocado van binnen. Dan heb je een goede. | |
| Trashcanman | donderdag 9 juli 2015 @ 13:44 |
Guacamole ja Of met peer, blauwe kaas en walnoot door de rucola heen. | |
| Isis20 | donderdag 9 juli 2015 @ 13:45 |
Dan smaakt ie naar meer dan niets? | |
| Trashcanman | donderdag 9 juli 2015 @ 13:46 |
![]() Avocado's zonder smaak ben ik nog nooit tegen gekomen. | |
| #ANONIEM | donderdag 9 juli 2015 @ 13:48 |
| Om nom nom. | |
| motorbloempje | donderdag 9 juli 2015 @ 13:49 |
godenvoer. | |
| Tamashii | donderdag 9 juli 2015 @ 13:49 |
Heerlijk | |
| Tamashii | donderdag 9 juli 2015 @ 13:50 |
Hehe ach sommige mensen vinden het niets. Andere weer wel. | |
| Trashcanman | donderdag 9 juli 2015 @ 13:50 |
| Wie heeft als kind zijnde ook altijd gedacht dat je avocado met een d moest schrijven? | |
| FANN | donderdag 9 juli 2015 @ 13:50 |
dat doe ik volgens mij nog steeds | |
| probeer | donderdag 9 juli 2015 @ 13:55 |
... Er zit toch ook een d in avocado?
| |
| JaqenHghar | donderdag 9 juli 2015 @ 13:56 |
| 2 Avocado's 1/2e Rode ui Groene paprika Teentje kloflook Zout/Peper naar smaak Chilipepers fijn gesneden (met of zonder pitjes, nog beter is chilivlokken) Paar druppels citroen/limoen | |
| Myraela | donderdag 9 juli 2015 @ 14:08 |
Ik spreek het nog steeds zo uit. | |
| motorbloempje | donderdag 9 juli 2015 @ 14:15 |
| Net meteen een wrap gemaakt met tonijn, avocado, cherrytomaatjes, ui, beetje mayo | |
| #ANONIEM | donderdag 9 juli 2015 @ 14:32 |
Maar je bent asociaal als je dat takje eraf sloopt in de winkel om te kijken of hij goed is. Gewoon heel voorzichtig voelen en ruiken. | |
| Sarasi | donderdag 9 juli 2015 @ 15:10 |
| Avocado met komkommer en zalm, op de huid gebakken. | |
| Steve-O | donderdag 9 juli 2015 @ 15:16 |
| Heerlijke groente. IN plakjes op een snee geroosterd brood met wat peper zout en een gebakken ei . En als Guac natuurlijk niet te versmaden | |
| RobinOok | donderdag 9 juli 2015 @ 15:25 |
Soms gamba's (diepvries, die ik even kook/gaar maak in bouillon) en soms Hollandse garnalen. | |
| Trashcanman | donderdag 9 juli 2015 @ 23:30 |
Dat doe ik ook thuis, als ik denk/hoop dat ie rijp genoeg is. | |
| Barwara | vrijdag 10 juli 2015 @ 00:34 |
| Op brood met een beetje citroensap en zout en peper... smullen. Of guacamole met feta. | |
| moemoe | vrijdag 10 juli 2015 @ 00:35 |
| Ik eet er zeker drie per week | |
| Barwara | vrijdag 10 juli 2015 @ 01:01 |
Persea americana Prachtig! Doe de pit in een pot en ge hebt een leuk plantje voor in huis http://nl.wikihow.com/Een-avocadoplant-kweken | |
| Megara | vrijdag 10 juli 2015 @ 02:10 |
| Dol op al die salades of gewoon op een ciabatta, maar ik heb er ook een keer chocolade-ijs van gemaakt. | |
| Axia | vrijdag 10 juli 2015 @ 12:13 |
| Op brood met zout en peper. | |
| Trashcanman | vrijdag 10 juli 2015 @ 12:16 |
Beetje feta er doorprakken | |
| kazy | vrijdag 10 juli 2015 @ 19:00 |
| Ik maak er guacamole van of inderdaad op brood met zout en peper (feta erdoor klinkt trouwens ook goed!) Ik heb ook een keer een chocolademousse gemaakt met avocado, maar dat vond ik echt niet te pruimen | |
| klaarover | maandag 13 juli 2015 @ 16:28 |
| De smaak van avocado is vrij subtiel en zit echt in de vettigheid - smak smak lekker lekker. Sowieso houd ik van vette dingen. Wie avocado's smakeloos noemt, die heeft gewoon geen trek. | |
| Xanteh | dinsdag 14 juli 2015 @ 22:02 |
Mijn avocado plant is nu iets van 1.30m Erg lekker met zalm of garnalen of gewoon in een simpele salade met rode ui en punt paprika | |
| _Arual_ | dinsdag 14 juli 2015 @ 22:20 |
Bij de Jan Linders zijn de avo's groener en hebben ze een gladdere schil. Structuur is wateriger. Die zijn smakeloos, laten liggen dus. | |
| Sunshine1982 | dinsdag 14 juli 2015 @ 22:22 |
| Ik was laatst bij de appie en bij de groenteboer er recht tegenover. Allebei overrijpe avocados in het schap | |
| roos85 | zaterdag 5 september 2015 @ 18:23 |
Heb je die diepvries avocado al getest? Ben wel benieuwd eigenlijk, lijkt me wel makkelijk maar klinkt zo apart | |
| FANN | zaterdag 5 september 2015 @ 19:17 |
Nee, nog steeds niet verkopen ze het niet... Maar ik moet het écht een keer proberen, want best een probleem om steeds een goeie rijpe avocado te treffen Misschien dat iemand anders het hier ons kan vertellen of het wat is? | |
| FANN | zondag 6 september 2015 @ 00:12 |
Helemaal niemand? | |
| renwan | zondag 6 september 2015 @ 06:53 |
| Ik heb er nog nooit een op | |
| FANN | zondag 6 september 2015 @ 15:38 |
Misschien moet ik het maar eens in het Smoothie topic gaan vragen | |
| FANN | zondag 6 september 2015 @ 20:05 |
Uit het Smoothie topic! Dus we kunnen doosjes gaan inslaan | |
| roos85 | zondag 6 september 2015 @ 20:06 |
| Dat wordt hamsteren FANN | |
| FANN | zondag 6 september 2015 @ 20:07 |
| |
| -J-D- | zondag 6 september 2015 @ 20:09 |
![]() Lekkkkkker! Salade met sinaasappel + kerstomaatjes + zwarte olijven + sjalotje + avocado + amandelsnippers. Dressing van olijfolie + citroensap + peper + zout. Lekkkkkker! | |
| -Strawberry- | zondag 6 september 2015 @ 20:32 |
| Allergisch geworden. | |
| FANN | maandag 7 september 2015 @ 10:53 |
Hoe kan dat nou ineens? ik zit juist weer aan mijn groene Smoothie met een avocado erin | |
| -Strawberry- | maandag 7 september 2015 @ 11:08 |
Dat kan blijkbaar, al at ik ze niet eens zo vaak. Paar keer per week. Ik begrijp het ook niet. Hetzelfde met kaneel maar daar verdronk ik wel bijna dagelijks mijn appels in dus is minder vreemd. Het belang van gevarieerd eten en 'alles met mate' gaat bij deze dus zeker op. | |
| FANN | maandag 7 september 2015 @ 12:17 |
jeetje, wat jammer...ik neem tegenwoordig wel ieder dag een avocado, beetje uitkijken dus | |
| Leandra | maandag 7 september 2015 @ 12:32 |
Heb je die diepvriesavocado van AH nou al geprobeerd? En zo ja; hoe bevalt het? Edit: oh, ik zie dat iemand anders ze al geprobeerd heeft. | |
| Books1 | maandag 7 september 2015 @ 12:52 |
| Twee bruine boterhammen roosteren, avocado fijnprakken met peper/zout en een beetje limoensap, over de boterham uitsmeren, wat plakjes gerookte zalm erover, schijfjes tomaat, komkommer, ei en wat waterkers en dan boterham twee er weer op. Zo eten onze dochters het liefste avocado en wij stiekem ook. Zelfgemaakte guacamole met tomatenstukjes. Halve avocado uithollen, ui, paprika, stukjes avocado en garnalen met een beetje olijfolie, limoensap, peper, zout en chilivlokken op smaak brengen en weer terug in de uitgeholde avocado scheppen. Leuk voorgerechtje. Ik haal ze overigens bij ons in de marktwinkel 5 kleintjes voor 2 euro. Wel dezelfde of hooguit twee dagen daarna meteen eten. | |
| FANN | maandag 7 september 2015 @ 16:53 |
Ja, ik moet nodig eens naar AH | |
| Lucky_Strike | maandag 7 september 2015 @ 22:41 |
| Avocado Op brood met feta, blauwe kaas of geitenkaas. Of uitlepelen met wat balsamicoazijn. Of zoals vandaag in een salade met feta en gegrilde mais en paprika. Of in de smoothie. Guacamole. Broodje hamburger. Tonijnsalade. Bulgur met shoarma, gele biet en avocado. Spagetti met pijnboompitten en avocado. Etc | |
| #ANONIEM | dinsdag 8 september 2015 @ 12:44 |
Gewoon: ![]() met een beetje zout en klaar. | |
| FANN | dinsdag 8 september 2015 @ 13:36 |
dan vind ik ze niet lekker | |
| Lucky_Strike | dinsdag 8 september 2015 @ 13:43 |
| Ik ga er ook maar weer eens een eten. Op volkoren met een beetje blauwe kaas. | |
| Leandra | dinsdag 8 september 2015 @ 13:47 |
| Net die diepvriesblokjes ook bij AH meegenomen (en een gewone die nog een paar dagen week nodig heeft...), maar op m'n meergranenbroodje met olijfmayonaise, kipfilet, pijnboompitten en ijsbergsla vind ik ze niet heel fantastisch.... ze zijn te zuur vergeleken met verse avocado, maar zelfs vergeleken met de avocado die ik er de volgende dag op doe, en waar ik dus wat citroen- of limoensap overheen doe om te voorkomen dat het bruin wordt. Of ze meer citroenzuur gebruiken dan ik, of dat het gebruikte zout de werking van het citroenzuur versterkt weet ik niet, maar voor dagelijks gebruik vind ik het geen succes in dit gerecht, voor noodgevallen of voor bijvoorbeeld een frisse zomerse salade (of een smoothie Ingrediënten Avocado, zout, antioxidant (ascorbinezuur), zuurteregelaar (citroenzuur). | |
| FANN | dinsdag 8 september 2015 @ 16:36 |
Gelukkig gebruik ik ze alleen in mijn smoothie | |
| Panthera1984 | dinsdag 8 september 2015 @ 18:18 |
| Avocadosoep Klinkt beetje vreemd, maar (is) wel lekker! LET OP! Wordt lauwwarm gegeten, dus maak dit een uurtje van te voren. Extra nodig: blender of staafmixer. Ingrediënten voor 4 personen: 700 ml groentebouillon 200 ml Kokosmelk 2 avocado’s 1 limoen 2 handjes cashewnootjes knoflook naar smaak (3 teentjes) 2 uitjes rood pepertje (voor de liefhebber, ik gebruik meestal de helft) olie (4 eetlepels) Bereidingswijze: Zet een ruime pan op met de olie, snijd de ui, knoflook en peper. Het hoeft niet zo fijn want straks gebruik je nog de staafmixer. Laat dit twee minuutjes aanfruiten, snijd ondertussen de avocado open en ontpit deze. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit erbij in de pan. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat even 5 minuutjes koken en haal van het vuur. Met staafmixer tot een romige massa mixen. Ongeveer een uurtje laten staan. Vlak voor het opscheppen of erna beetje limoensap erin doen. Na het opscheppen wat verkruimelde cashewnootjes erin en smikkelen maar! Voor de niet vegetariërs: Volgens mij is dit ook heel lekker met gerookte zalmflinters. | |
| Sunshine1982 | dinsdag 8 september 2015 @ 18:19 |
Klinkt goed! | |
| FANN | dinsdag 8 september 2015 @ 19:52 |
Ik zou het eens kunnen proberen Klinkt niet slecht en als het een smoothie zo lekker romig maakt werkt dat natuurlijk ook met soep | |
| MrSalazar | dinsdag 8 september 2015 @ 19:53 |
| Ik eet het niet, want het is duur. Maar vind t wel heel lekker. | |
| FANN | dinsdag 8 september 2015 @ 19:54 |
Tis ook duur hoor, heb je wel gelijk in, maar ja, ik eet dan weer geen vlees | |
| Aventura | dinsdag 8 september 2015 @ 19:59 |
ikke. Het is alleen lekker in smoothies. Je kan er geen guacemole van maken bijvoorbeeld. Dat wordt snot. | |
| FANN | donderdag 10 september 2015 @ 13:11 |
| Ready to eat .... totaal verrot daar wordt je toch niet vrolijk van ![]() en deze waren nog keihard ![]() Dus nu alleen 400 gram aardbeien en een beetje havermelk, is niet vies, maar is het nét niet | |
| roos85 | donderdag 10 september 2015 @ 13:15 |
Hier ga je toch wel over klagen? | |
| FANN | donderdag 10 september 2015 @ 13:26 |
NIet eens aan gedacht ik moet gewoon die bevroren stukkies hebben | |
| CherryLips | donderdag 10 september 2015 @ 13:47 |
| O, ik had die diepvries avocado voor in de salade gekocht | |
| FANN | donderdag 10 september 2015 @ 13:50 |
als ik het zo lees kan je er beter een Smoothie van maken | |
| FANN | donderdag 10 september 2015 @ 17:09 |
| Bij mijn AH hebben ze verdomme geen ingevroren avocado stukjes | |
| Isabeau | donderdag 10 september 2015 @ 21:22 |
| Ik heb net dit gemaakt:Chocolate Avocado Pudding En ik vind het héérlijk ![]() | |
| FANN | donderdag 10 september 2015 @ 22:15 |
ohhhhhhhhhhhhh | |
| -J-D- | donderdag 10 september 2015 @ 22:19 |
Opgeslagen! | |
| Isabeau | donderdag 10 september 2015 @ 22:47 |
| Ik heb overigens gewoon een scheutje koemelk gebruikt ipv kokosmelk. Dan is het niet vegan meer, maar wel praktisch omdat ik voor een scheutje geen heel pak kokosmelk in huis wil halen | |
| Axia | vrijdag 11 september 2015 @ 09:46 |
Doe ik ook wel eens, ja. Gelukkig is mijn zoontje er ook dol op | |
| Loekie1 | dinsdag 22 september 2015 @ 00:54 |
| Avocadodip: 3 grote tenen knoflook 1 kleine chilipeper, fijngesneden 2 rijpe avocado's, geschild 3 eetl. vers citroensap 2 pomodoretomaten, zaad verwijderd en fijngesneden 2 bosuitjes 1 theel. tabasco 2 eetl. fijngesneden verse koriander ½ theel. gemalen komijn (djinten) zout versgemalen peper 1. Hak de knoflook en chilipeper fijn in de mengkom van een keukenmachine. 2. Voeg 1 avocado en het citroensap toe en pureer ze tot een glad mengsel. Doe de guacamole over in een middelgrote kom. 3. Voeg de resterende avocado toe en prak hem met een houten lepel. Voeg de tomaten, de fijngesneden bosuitjes, tabasco, koriander, komijn en wat zout en peper toe. Vermeng alles goed met een vork. Breng de guacamole zo nodig verder op smaak. Serveer direct. | |
| minilot | dinsdag 22 september 2015 @ 07:28 |
Mocht je nog eens kokosmelk in huis hebben (sowieso lekker in van alles), wel nog eens proberen hoor! | |
| Caithlinn | dinsdag 22 september 2015 @ 08:50 |
| Avocado, heerlijk met een laagje hummus op brood. Beetje koriander en peper, beetje gesnipperde rode ui... Kan ik iedere dag wel eten 😊 | |
| CherryLips | dinsdag 22 september 2015 @ 09:10 |
| Die avocado uit de diepvries in de smoothie |