abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155921871
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 september 2015 12:44 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Gewoon:

[ afbeelding ]
met een beetje zout en klaar.

dan vind ik ze niet lekker :@ raar maar waar....
pi_155922038
Ik ga er ook maar weer eens een eten. Op volkoren met een beetje blauwe kaas.
Spoilers!
  dinsdag 8 september 2015 @ 13:47:17 #78
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_155922100
Net die diepvriesblokjes ook bij AH meegenomen (en een gewone die nog een paar dagen week nodig heeft...), maar op m'n meergranenbroodje met olijfmayonaise, kipfilet, pijnboompitten en ijsbergsla vind ik ze niet heel fantastisch.... ze zijn te zuur vergeleken met verse avocado, maar zelfs vergeleken met de avocado die ik er de volgende dag op doe, en waar ik dus wat citroen- of limoensap overheen doe om te voorkomen dat het bruin wordt.

Of ze meer citroenzuur gebruiken dan ik, of dat het gebruikte zout de werking van het citroenzuur versterkt weet ik niet, maar voor dagelijks gebruik vind ik het geen succes in dit gerecht, voor noodgevallen of voor bijvoorbeeld een frisse zomerse salade (of een smoothie :P ) zal het prima voldoen.

Ingrediënten
Avo­ca­do, zout, an­ti­oxi­dant (as­cor­bi­ne­zuur), zuur­te­re­ge­laar (ci­troen­zuur).
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_155925624
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 13:47 schreef Leandra het volgende:
Net die diepvriesblokjes ook bij AH meegenomen (en een gewone die nog een paar dagen week nodig heeft...), maar op m'n meergranenbroodje met olijfmayonaise, kipfilet, pijnboompitten en ijsbergsla vind ik ze niet heel fantastisch.... ze zijn te zuur vergeleken met verse avocado, maar zelfs vergeleken met de avocado die ik er de volgende dag op doe, en waar ik dus wat citroen- of limoensap overheen doe om te voorkomen dat het bruin wordt.

Of ze meer citroenzuur gebruiken dan ik, of dat het gebruikte zout de werking van het citroenzuur versterkt weet ik niet, maar voor dagelijks gebruik vind ik het geen succes in dit gerecht, voor noodgevallen of voor bijvoorbeeld een frisse zomerse salade (of een smoothie :P ) zal het prima voldoen.

Ingrediënten
Avo­ca­do, zout, an­ti­oxi­dant (as­cor­bi­ne­zuur), zuur­te­re­ge­laar (ci­troen­zuur).

Gelukkig gebruik ik ze alleen in mijn smoothie :P
pi_155927712
Avocadosoep
Klinkt beetje vreemd, maar (is) wel lekker!

LET OP! Wordt lauwwarm gegeten, dus maak dit een uurtje van te voren.

Extra nodig: blender of staafmixer.

Ingrediënten voor 4 personen:
700 ml groentebouillon
200 ml Kokosmelk
2 avocado’s
1 limoen
2 handjes cashewnootjes
knoflook naar smaak (3 teentjes)
2 uitjes
rood pepertje (voor de liefhebber, ik gebruik meestal de helft)
olie (4 eetlepels)

Bereidingswijze:
Zet een ruime pan op met de olie, snijd de ui, knoflook en peper. Het hoeft niet zo fijn want straks gebruik je nog de staafmixer. Laat dit twee minuutjes aanfruiten, snijd ondertussen de avocado open en ontpit deze. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit erbij in de pan.

Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat even 5 minuutjes koken en haal van het vuur. Met staafmixer tot een romige massa mixen. Ongeveer een uurtje laten staan.

Vlak voor het opscheppen of erna beetje limoensap erin doen. Na het opscheppen wat verkruimelde cashewnootjes erin en smikkelen maar!

Voor de niet vegetariërs: Volgens mij is dit ook heel lekker met gerookte zalmflinters.
And the druids turn to stone...
pi_155927744
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 18:18 schreef Panthera1984 het volgende:
Avocadosoep
Klinkt beetje vreemd, maar (is) wel lekker!

LET OP! Wordt lauwwarm gegeten, dus maak dit een uurtje van te voren.

Extra nodig: blender of staafmixer.

Ingrediënten voor 4 personen:
700 ml groentebouillon
200 ml Kokosmelk
2 avocado’s
1 limoen
2 handjes cashewnootjes
knoflook naar smaak (3 teentjes)
2 uitjes
rood pepertje (voor de liefhebber, ik gebruik meestal de helft)
olie (4 eetlepels)

Bereidingswijze:
Zet een ruime pan op met de olie, snijd de ui, knoflook en peper. Het hoeft niet zo fijn want straks gebruik je nog de staafmixer. Laat dit twee minuutjes aanfruiten, snijd ondertussen de avocado open en ontpit deze. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit erbij in de pan.

Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat even 5 minuutjes koken en haal van het vuur. Met staafmixer tot een romige massa mixen. Ongeveer een uurtje laten staan.

Vlak voor het opscheppen of erna beetje limoensap erin doen. Na het opscheppen wat verkruimelde cashewnootjes erin en smikkelen maar!

Voor de niet vegetariërs: Volgens mij is dit ook heel lekker met gerookte zalmflinters.
Klinkt goed!
pi_155930389
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 18:18 schreef Panthera1984 het volgende:
Avocadosoep
Klinkt beetje vreemd, maar (is) wel lekker!

LET OP! Wordt lauwwarm gegeten, dus maak dit een uurtje van te voren.

Extra nodig: blender of staafmixer.

Ingrediënten voor 4 personen:
700 ml groentebouillon
200 ml Kokosmelk
2 avocado’s
1 limoen
2 handjes cashewnootjes
knoflook naar smaak (3 teentjes)
2 uitjes
rood pepertje (voor de liefhebber, ik gebruik meestal de helft)
olie (4 eetlepels)

Bereidingswijze:
Zet een ruime pan op met de olie, snijd de ui, knoflook en peper. Het hoeft niet zo fijn want straks gebruik je nog de staafmixer. Laat dit twee minuutjes aanfruiten, snijd ondertussen de avocado open en ontpit deze. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit erbij in de pan.

Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat even 5 minuutjes koken en haal van het vuur. Met staafmixer tot een romige massa mixen. Ongeveer een uurtje laten staan.

Vlak voor het opscheppen of erna beetje limoensap erin doen. Na het opscheppen wat verkruimelde cashewnootjes erin en smikkelen maar!

Voor de niet vegetariërs: Volgens mij is dit ook heel lekker met gerookte zalmflinters.
Ik zou het eens kunnen proberen :@ .... al het me lukt :D

Klinkt niet slecht en als het een smoothie zo lekker romig maakt werkt dat natuurlijk ook met soep :P
pi_155930420
Ik eet het niet, want het is duur. Maar vind t wel heel lekker.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_155930448
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 19:53 schreef MrSalazar het volgende:
Ik eet het niet, want het is duur. Maar vind t wel heel lekker.
Tis ook duur hoor, heb je wel gelijk in, maar ja, ik eet dan weer geen vlees :P
  dinsdag 8 september 2015 @ 19:59:33 #85
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_155930576
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 18:23 schreef roos85 het volgende:

[..]

Heb je die diepvries avocado al getest? Ben wel benieuwd eigenlijk, lijkt me wel makkelijk maar klinkt zo apart :D
ikke. Het is alleen lekker in smoothies. Je kan er geen guacemole van maken bijvoorbeeld. Dat wordt snot.
pi_155971625
Ready to eat .... totaal verrot :(

daar wordt je toch niet vrolijk van :')



en deze waren nog keihard



Dus nu alleen 400 gram aardbeien en een beetje havermelk, is niet vies, maar is het nét niet :+
pi_155971695
quote:
9s.gif Op donderdag 10 september 2015 13:11 schreef FANN het volgende:
Ready to eat .... totaal verrot :(

daar wordt je toch niet vrolijk van :')

[ afbeelding ]

en deze waren nog keihard

[ afbeelding ]

Dus nu alleen 400 gram aardbeien en een beetje havermelk, is niet vies, maar is het nét niet :+
:X

Hier ga je toch wel over klagen?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_155971901
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2015 13:15 schreef roos85 het volgende:

[..]

:X

Hier ga je toch wel over klagen?
NIet eens aan gedacht :D ligt al in de vuilnisbak :') is niet de eerste keer,
ik moet gewoon die bevroren stukkies hebben :P
pi_155972293
O, ik had die diepvries avocado voor in de salade gekocht -O-
Tap tap tap
pi_155972368
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2015 13:47 schreef CherryLips het volgende:
O, ik had die diepvries avocado voor in de salade gekocht -O-
als ik het zo lees kan je er beter een Smoothie van maken :+
pi_155977075
Bij mijn AH hebben ze verdomme geen ingevroren avocado stukjes :')
pi_155984132
Ik heb net dit gemaakt:Chocolate Avocado Pudding
En ik vind het héérlijk _O_

"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_155986069
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2015 21:22 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb net dit gemaakt:Chocolate Avocado Pudding
En ik vind het héérlijk _O_

[ afbeelding ]
ohhhhhhhhhhhhh :D :9
pi_155986169
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2015 21:22 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb net dit gemaakt:Chocolate Avocado Pudding
En ik vind het héérlijk _O_

[ afbeelding ]
Opgeslagen!
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_155986980
Ik heb overigens gewoon een scheutje koemelk gebruikt ipv kokosmelk. Dan is het niet vegan meer, maar wel praktisch omdat ik voor een scheutje geen heel pak kokosmelk in huis wil halen :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_155992652
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 september 2015 12:44 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Gewoon:

[ afbeelding ]
met een beetje zout en klaar.

Doe ik ook wel eens, ja. :@
Gelukkig is mijn zoontje er ook dol op :D
pi_156287897
Avocadodip:

3 grote tenen knoflook
1 kleine chilipeper, fijngesneden
2 rijpe avocado's, geschild
3 eetl. vers citroensap
2 pomodoretomaten, zaad verwijderd en fijngesneden
2 bosuitjes
1 theel. tabasco
2 eetl. fijngesneden verse koriander
½ theel. gemalen komijn (djinten)
zout
versgemalen peper

1.
Hak de knoflook en chilipeper fijn in de mengkom van een keukenmachine.
2.
Voeg 1 avocado en het citroensap toe en pureer ze tot een glad mengsel. Doe de guacamole over in een middelgrote kom.
3.
Voeg de resterende avocado toe en prak hem met een houten lepel. Voeg de tomaten, de fijngesneden bosuitjes, tabasco, koriander, komijn en wat zout en peper toe. Vermeng alles goed met een vork. Breng de guacamole zo nodig verder op smaak. Serveer direct.
pi_156289067
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2015 22:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb overigens gewoon een scheutje koemelk gebruikt ipv kokosmelk. Dan is het niet vegan meer, maar wel praktisch omdat ik voor een scheutje geen heel pak kokosmelk in huis wil halen :7
Mocht je nog eens kokosmelk in huis hebben (sowieso lekker in van alles), wel nog eens proberen hoor! :Y De smaak van kokos past namelijk enorm goed bij het puddinkje en kokosmelk is natuurlijk ook veel dikker, rijker en romiger dan (zelfs volle) koemelk. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_156289661
Avocado, heerlijk met een laagje hummus op brood. Beetje koriander en peper, beetje gesnipperde rode ui... Kan ik iedere dag wel eten 😊
Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning the devil says; "oh crap, she's up"
pi_156289950
Die avocado uit de diepvries in de smoothie O+ O+
Tap tap tap
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')