Maar je bent asociaal als je dat takje eraf sloopt in de winkel om te kijken of hij goed is.quote:Op donderdag 9 juli 2015 13:46 schreef Trashcanman het volgende:
[ afbeelding ]
Avocado's zonder smaak ben ik nog nooit tegen gekomen.
Soms gamba's (diepvries, die ik even kook/gaar maak in bouillon) en soms Hollandse garnalen.quote:Op donderdag 9 juli 2015 12:05 schreef dimmak het volgende:
[..]
Wat voor garnaaltjes gebruik je daarvoor?
Dat doe ik ook thuis, als ik denk/hoop dat ie rijp genoeg is.quote:Op donderdag 9 juli 2015 14:32 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Maar je bent asociaal als je dat takje eraf sloopt in de winkel om te kijken of hij goed is.
Gewoon heel voorzichtig voelen en ruiken.
Mijn avocado plant is nu iets van 1.30mquote:Op vrijdag 10 juli 2015 01:01 schreef Barwara het volgende:
[ afbeelding ]Persea americana Prachtig! Doe de pit in een pot en ge hebt een leuk plantje voor in huis http://nl.wikihow.com/Een-avocadoplant-kweken
Bij de Jan Linders zijn de avo's groener en hebben ze een gladdere schil. Structuur is wateriger. Die zijn smakeloos, laten liggen dus.quote:Op maandag 13 juli 2015 16:28 schreef klaarover het volgende:
De smaak van avocado is vrij subtiel en zit echt in de vettigheid - smak smak lekker lekker.
Sowieso houd ik van vette dingen.
Wie avocado's smakeloos noemt, die heeft gewoon geen trek.
Heb je die diepvries avocado al getest? Ben wel benieuwd eigenlijk, lijkt me wel makkelijk maar klinkt zo apartquote:Op donderdag 9 juli 2015 12:31 schreef FANN het volgende:
Ik las in een ander topic dat ze bij AH nu ook advocado stukjes uit de diepvries verkopen, vorige
keer was ik ze vergeten, maar die ga ik wel inslaan denk ik, want ik heb best al veel advocado's
weg kunnen gooien omdat ze al helemaal rot waren van binnen![]()
http://www.ah.nl/producte(...)chte-avocado-stukjes
Ik gebruik ze toch alleen voor Smoothies![]()
[ afbeelding ]
Nee, nog steeds nietquote:Op zaterdag 5 september 2015 18:23 schreef roos85 het volgende:
[..]
Heb je die diepvries avocado al getest? Ben wel benieuwd eigenlijk, lijkt me wel makkelijk maar klinkt zo apart
Helemaal niemand?quote:Op zaterdag 5 september 2015 19:17 schreef FANN het volgende:
Misschien dat iemand anders het hier ons kan vertellen of het wat is?
Uit het Smoothie topic!quote:Op zaterdag 5 september 2015 18:23 schreef roos85 het volgende:
[..]
Heb je die diepvries avocado al getest? Ben wel benieuwd eigenlijk, lijkt me wel makkelijk maar klinkt zo apart
Dus we kunnen doosjes gaan inslaanquote:Op zondag 6 september 2015 19:50 schreef vlindertje89 het volgende:
Ja ik!
Ik vind ze prima! Smoothie wordt er lekker dik en romig van. Ik had ze wel een klein beetje laten ontdooien voor ik ze erin doe. Maar dat hoeft denk ik niet per se.
Ze zijn helemaal ontdooid overigens ook lekker op brood.
Hoe kan dat nou ineens?quote:Op zondag 6 september 2015 20:32 schreef -Strawberry- het volgende:
Allergisch geworden.Eerst nergens last van, maar kan het nu niet meer eten zonder gigantische buikkrampen. Zo jammer.
Dat kan blijkbaar, al at ik ze niet eens zo vaak. Paar keer per week. Ik begrijp het ook niet.quote:Op maandag 7 september 2015 10:53 schreef FANN het volgende:
[..]
Hoe kan dat nou ineens?gebeurt dat als je ze te vaak eet?
ik zit juist weer aan mijn groene Smoothie met een avocado erin
jeetje, wat jammer...ik neem tegenwoordig wel ieder dag een avocado, beetje uitkijken dusquote:Op maandag 7 september 2015 11:08 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Dat kan blijkbaar, al at ik ze niet eens zo vaak. Paar keer per week. Ik begrijp het ook niet.![]()
Hetzelfde met kaneel maar daar verdronk ik wel bijna dagelijks mijn appels in dus is minder vreemd. Het belang van gevarieerd eten en 'alles met mate' gaat bij deze dus zeker op.
Heb je die diepvriesavocado van AH nou al geprobeerd?quote:Op maandag 7 september 2015 12:17 schreef FANN het volgende:
[..]
jeetje, wat jammer...ik neem tegenwoordig wel ieder dag een avocado, beetje uitkijken dus
Ja, ik moet nodig eens naar AHquote:Op maandag 7 september 2015 12:32 schreef Leandra het volgende:
[..]
Heb je die diepvriesavocado van AH nou al geprobeerd?
En zo ja; hoe bevalt het?
Edit: oh, ik zie dat iemand anders ze al geprobeerd heeft.
dan vind ik ze niet lekkerquote:Op dinsdag 8 september 2015 12:44 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Gewoon:
[ afbeelding ]
met een beetje zout en klaar.
Gelukkig gebruik ik ze alleen in mijn smoothiequote:Op dinsdag 8 september 2015 13:47 schreef Leandra het volgende:
Net die diepvriesblokjes ook bij AH meegenomen (en een gewone die nog een paar dagen week nodig heeft...), maar op m'n meergranenbroodje met olijfmayonaise, kipfilet, pijnboompitten en ijsbergsla vind ik ze niet heel fantastisch.... ze zijn te zuur vergeleken met verse avocado, maar zelfs vergeleken met de avocado die ik er de volgende dag op doe, en waar ik dus wat citroen- of limoensap overheen doe om te voorkomen dat het bruin wordt.
Of ze meer citroenzuur gebruiken dan ik, of dat het gebruikte zout de werking van het citroenzuur versterkt weet ik niet, maar voor dagelijks gebruik vind ik het geen succes in dit gerecht, voor noodgevallen of voor bijvoorbeeld een frisse zomerse salade (of een smoothie) zal het prima voldoen.
Ingrediënten
Avocado, zout, antioxidant (ascorbinezuur), zuurteregelaar (citroenzuur).
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |