abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_154197450
Net meteen een wrap gemaakt met tonijn, avocado, cherrytomaatjes, ui, beetje mayo :9 O+
Ja doei.
pi_154197886
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 13:46 schreef Trashcanman het volgende:
[ afbeelding ]

Avocado's zonder smaak ben ik nog nooit tegen gekomen.
Maar je bent asociaal als je dat takje eraf sloopt in de winkel om te kijken of hij goed is.
Gewoon heel voorzichtig voelen en ruiken.
pi_154198688
Avocado met komkommer en zalm, op de huid gebakken. O+
Your opinion of me is none of my business.
pi_154198781
Heerlijke groente.

IN plakjes op een snee geroosterd brood met wat peper zout en een gebakken ei . En als Guac natuurlijk niet te versmaden :9
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  donderdag 9 juli 2015 @ 15:25:05 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154198922
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 12:05 schreef dimmak het volgende:

[..]

Wat voor garnaaltjes gebruik je daarvoor?
Soms gamba's (diepvries, die ik even kook/gaar maak in bouillon) en soms Hollandse garnalen.
  donderdag 9 juli 2015 @ 23:30:09 #46
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_154210376
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 14:32 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Maar je bent asociaal als je dat takje eraf sloopt in de winkel om te kijken of hij goed is.
Gewoon heel voorzichtig voelen en ruiken.
Dat doe ik ook thuis, als ik denk/hoop dat ie rijp genoeg is.
pi_154212295
Op brood met een beetje citroensap en zout en peper... smullen. Of guacamole met feta.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 00:35:44 #48
131278 moemoe
#teampanda
pi_154212307
Ik eet er zeker drie per week :9.
pi_154212630
Persea americana Prachtig! Doe de pit in een pot en ge hebt een leuk plantje voor in huis http://nl.wikihow.com/Een-avocadoplant-kweken
pi_154213309
Dol op al die salades of gewoon op een ciabatta, maar ik heb er ook een keer chocolade-ijs van gemaakt. :D Ideetje van YouTube: twee avocado's met een hand dikke, zoete (zachte) dadels in de blender, kokosmelk erbij tot je blij bent met de textuur (150 ml ofzo), wat eetlepels honing, snuffie zout en scheppen cacaopoeder tot je blij bent met de smaak, misschien wat muntblaadjes, weer blenden en niemand weet nog dat het geen echte chocoladecrème (of als je het in popsiclevormpjes doet en invriest - chocoladepopsicle) is. :D
'I always hear ''Punch me in the face'' when you're speaking, but it's usually subtext'
pi_154218834
Op brood met zout en peper. _O_
  vrijdag 10 juli 2015 @ 12:16:13 #52
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_154218891
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 12:13 schreef Axia het volgende:
Op brood met zout en peper. _O_
Beetje feta er doorprakken
pi_154228421
Ik maak er guacamole van of inderdaad op brood met zout en peper (feta erdoor klinkt trouwens ook goed!)
Ik heb ook een keer een chocolademousse gemaakt met avocado, maar dat vond ik echt niet te pruimen :')
  maandag 13 juli 2015 @ 16:28:34 #54
111571 klaarover
klaar? over!
pi_154302307
De smaak van avocado is vrij subtiel en zit echt in de vettigheid - smak smak lekker lekker.
Sowieso houd ik van vette dingen.
Wie avocado's smakeloos noemt, die heeft gewoon geen trek.
pi_154343784
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 01:01 schreef Barwara het volgende:
[ afbeelding ]Persea americana Prachtig! Doe de pit in een pot en ge hebt een leuk plantje voor in huis http://nl.wikihow.com/Een-avocadoplant-kweken
Mijn avocado plant is nu iets van 1.30m :)

Erg lekker met zalm of garnalen of gewoon in een simpele salade met rode ui en punt paprika :9
pi_154344297
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2015 16:28 schreef klaarover het volgende:
De smaak van avocado is vrij subtiel en zit echt in de vettigheid - smak smak lekker lekker.
Sowieso houd ik van vette dingen.
Wie avocado's smakeloos noemt, die heeft gewoon geen trek.
Bij de Jan Linders zijn de avo's groener en hebben ze een gladdere schil. Structuur is wateriger. Die zijn smakeloos, laten liggen dus.
pi_154344381
Ik was laatst bij de appie en bij de groenteboer er recht tegenover. Allebei overrijpe avocados in het schap :( Sommige zo erg dat je gewoon geen weerstand voelde bij het zachtjes in knijpen...
pi_155845823
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 12:31 schreef FANN het volgende:
Ik las in een ander topic dat ze bij AH nu ook advocado stukjes uit de diepvries verkopen, vorige
keer was ik ze vergeten, maar die ga ik wel inslaan denk ik, want ik heb best al veel advocado's
weg kunnen gooien omdat ze al helemaal rot waren van binnen :'(

http://www.ah.nl/producte(...)chte-avocado-stukjes

Ik gebruik ze toch alleen voor Smoothies :+

[ afbeelding ]
Heb je die diepvries avocado al getest? Ben wel benieuwd eigenlijk, lijkt me wel makkelijk maar klinkt zo apart :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_155847099
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 18:23 schreef roos85 het volgende:

[..]

Heb je die diepvries avocado al getest? Ben wel benieuwd eigenlijk, lijkt me wel makkelijk maar klinkt zo apart :D
Nee, nog steeds niet :@ ik kom niet meer zo vaak bij AH en bij Jumbo en Dirk v.d. Broek
verkopen ze het niet...

Maar ik moet het écht een keer proberen, want best een probleem om steeds een goeie rijpe
avocado te treffen :D

Misschien dat iemand anders het hier ons kan vertellen of het wat is?
pi_155856525
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 19:17 schreef FANN het volgende:
Misschien dat iemand anders het hier ons kan vertellen of het wat is?
Helemaal niemand? -O-
pi_155859533
Ik heb er nog nooit een op :@
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_155866191
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 06:53 schreef renwan het volgende:
Ik heb er nog nooit een op :@
Misschien moet ik het maar eens in het Smoothie topic gaan vragen :+
pi_155875764
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 18:23 schreef roos85 het volgende:

[..]

Heb je die diepvries avocado al getest? Ben wel benieuwd eigenlijk, lijkt me wel makkelijk maar klinkt zo apart :D
Uit het Smoothie topic! :P

quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2015 19:50 schreef vlindertje89 het volgende:
Ja ik!
Ik vind ze prima! Smoothie wordt er lekker dik en romig van. Ik had ze wel een klein beetje laten ontdooien voor ik ze erin doe. Maar dat hoeft denk ik niet per se.

Ze zijn helemaal ontdooid overigens ook lekker op brood ;).
Dus we kunnen doosjes gaan inslaan :+
pi_155875797
Dat wordt hamsteren FANN *O*
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_155875839
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2015 20:06 schreef roos85 het volgende:
Dat wordt hamsteren FANN *O*
:D zéker!!!! _O-
pi_155875935


Lekkkkkker!
Salade met sinaasappel + kerstomaatjes + zwarte olijven + sjalotje + avocado + amandelsnippers.
Dressing van olijfolie + citroensap + peper + zout.
Lekkkkkker!
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_155876893
Allergisch geworden. :'( Eerst nergens last van, maar kan het nu niet meer eten zonder gigantische buikkrampen. Zo jammer.
pi_155891180
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 20:32 schreef -Strawberry- het volgende:
Allergisch geworden. :'( Eerst nergens last van, maar kan het nu niet meer eten zonder gigantische buikkrampen. Zo jammer.
Hoe kan dat nou ineens? :o gebeurt dat als je ze te vaak eet?

ik zit juist weer aan mijn groene Smoothie met een avocado erin -O-
pi_155891554
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 10:53 schreef FANN het volgende:

[..]

Hoe kan dat nou ineens? :o gebeurt dat als je ze te vaak eet?

ik zit juist weer aan mijn groene Smoothie met een avocado erin -O-
Dat kan blijkbaar, al at ik ze niet eens zo vaak. Paar keer per week. Ik begrijp het ook niet. ;(

Hetzelfde met kaneel maar daar verdronk ik wel bijna dagelijks mijn appels in dus is minder vreemd. Het belang van gevarieerd eten en 'alles met mate' gaat bij deze dus zeker op.
pi_155892954
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 11:08 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Dat kan blijkbaar, al at ik ze niet eens zo vaak. Paar keer per week. Ik begrijp het ook niet. ;(

Hetzelfde met kaneel maar daar verdronk ik wel bijna dagelijks mijn appels in dus is minder vreemd. Het belang van gevarieerd eten en 'alles met mate' gaat bij deze dus zeker op.
jeetje, wat jammer...ik neem tegenwoordig wel ieder dag een avocado, beetje uitkijken dus :@
  maandag 7 september 2015 @ 12:32:17 #71
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_155893311
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 12:17 schreef FANN het volgende:

[..]

jeetje, wat jammer...ik neem tegenwoordig wel ieder dag een avocado, beetje uitkijken dus :@
Heb je die diepvriesavocado van AH nou al geprobeerd?
En zo ja; hoe bevalt het?

Edit: oh, ik zie dat iemand anders ze al geprobeerd heeft.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 7 september 2015 @ 12:52:59 #72
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_155893716
Twee bruine boterhammen roosteren, avocado fijnprakken met peper/zout en een beetje limoensap, over de boterham uitsmeren, wat plakjes gerookte zalm erover, schijfjes tomaat, komkommer, ei en wat waterkers en dan boterham twee er weer op. Zo eten onze dochters het liefste avocado en wij stiekem ook.

Zelfgemaakte guacamole met tomatenstukjes.

Halve avocado uithollen, ui, paprika, stukjes avocado en garnalen met een beetje olijfolie, limoensap, peper, zout en chilivlokken op smaak brengen en weer terug in de uitgeholde avocado scheppen. Leuk voorgerechtje.

Ik haal ze overigens bij ons in de marktwinkel 5 kleintjes voor 2 euro. Wel dezelfde of hooguit twee dagen daarna meteen eten.
If you can dream it, you can do it...
pi_155899003
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 12:32 schreef Leandra het volgende:

[..]

Heb je die diepvriesavocado van AH nou al geprobeerd?
En zo ja; hoe bevalt het?

Edit: oh, ik zie dat iemand anders ze al geprobeerd heeft.
Ja, ik moet nodig eens naar AH :P
pi_155910350
Avocado O+

Op brood met feta, blauwe kaas of geitenkaas. Of uitlepelen met wat balsamicoazijn. Of zoals vandaag in een salade met feta en gegrilde mais en paprika. Of in de smoothie. Guacamole. Broodje hamburger. Tonijnsalade. Bulgur met shoarma, gele biet en avocado. Spagetti met pijnboompitten en avocado.
Etc :Y)
Spoilers!
pi_155920775
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 12:13 schreef Axia het volgende:
Op brood met zout en peper. _O_
Gewoon:


met een beetje zout en klaar.
pi_155921871
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 september 2015 12:44 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Gewoon:

[ afbeelding ]
met een beetje zout en klaar.

dan vind ik ze niet lekker :@ raar maar waar....
pi_155922038
Ik ga er ook maar weer eens een eten. Op volkoren met een beetje blauwe kaas.
Spoilers!
  dinsdag 8 september 2015 @ 13:47:17 #78
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_155922100
Net die diepvriesblokjes ook bij AH meegenomen (en een gewone die nog een paar dagen week nodig heeft...), maar op m'n meergranenbroodje met olijfmayonaise, kipfilet, pijnboompitten en ijsbergsla vind ik ze niet heel fantastisch.... ze zijn te zuur vergeleken met verse avocado, maar zelfs vergeleken met de avocado die ik er de volgende dag op doe, en waar ik dus wat citroen- of limoensap overheen doe om te voorkomen dat het bruin wordt.

Of ze meer citroenzuur gebruiken dan ik, of dat het gebruikte zout de werking van het citroenzuur versterkt weet ik niet, maar voor dagelijks gebruik vind ik het geen succes in dit gerecht, voor noodgevallen of voor bijvoorbeeld een frisse zomerse salade (of een smoothie :P ) zal het prima voldoen.

Ingrediënten
Avo­ca­do, zout, an­ti­oxi­dant (as­cor­bi­ne­zuur), zuur­te­re­ge­laar (ci­troen­zuur).
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_155925624
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 13:47 schreef Leandra het volgende:
Net die diepvriesblokjes ook bij AH meegenomen (en een gewone die nog een paar dagen week nodig heeft...), maar op m'n meergranenbroodje met olijfmayonaise, kipfilet, pijnboompitten en ijsbergsla vind ik ze niet heel fantastisch.... ze zijn te zuur vergeleken met verse avocado, maar zelfs vergeleken met de avocado die ik er de volgende dag op doe, en waar ik dus wat citroen- of limoensap overheen doe om te voorkomen dat het bruin wordt.

Of ze meer citroenzuur gebruiken dan ik, of dat het gebruikte zout de werking van het citroenzuur versterkt weet ik niet, maar voor dagelijks gebruik vind ik het geen succes in dit gerecht, voor noodgevallen of voor bijvoorbeeld een frisse zomerse salade (of een smoothie :P ) zal het prima voldoen.

Ingrediënten
Avo­ca­do, zout, an­ti­oxi­dant (as­cor­bi­ne­zuur), zuur­te­re­ge­laar (ci­troen­zuur).

Gelukkig gebruik ik ze alleen in mijn smoothie :P
pi_155927712
Avocadosoep
Klinkt beetje vreemd, maar (is) wel lekker!

LET OP! Wordt lauwwarm gegeten, dus maak dit een uurtje van te voren.

Extra nodig: blender of staafmixer.

Ingrediënten voor 4 personen:
700 ml groentebouillon
200 ml Kokosmelk
2 avocado’s
1 limoen
2 handjes cashewnootjes
knoflook naar smaak (3 teentjes)
2 uitjes
rood pepertje (voor de liefhebber, ik gebruik meestal de helft)
olie (4 eetlepels)

Bereidingswijze:
Zet een ruime pan op met de olie, snijd de ui, knoflook en peper. Het hoeft niet zo fijn want straks gebruik je nog de staafmixer. Laat dit twee minuutjes aanfruiten, snijd ondertussen de avocado open en ontpit deze. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit erbij in de pan.

Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat even 5 minuutjes koken en haal van het vuur. Met staafmixer tot een romige massa mixen. Ongeveer een uurtje laten staan.

Vlak voor het opscheppen of erna beetje limoensap erin doen. Na het opscheppen wat verkruimelde cashewnootjes erin en smikkelen maar!

Voor de niet vegetariërs: Volgens mij is dit ook heel lekker met gerookte zalmflinters.
And the druids turn to stone...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')