abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 18 mei 2015 @ 22:12:31 #102
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_152731407
Iedereen bedankt voor de complimenten!

quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:00 schreef computergirl het volgende:

[..]

Foto 5 is net een AH pistoletje, hoe krijg je die zo mooi?
Dan vertekend de foto enorm, want het is een groot vloerbrood (14 dikke sneden). Vooral het vormen en op spanning brengen is het belangrijkste.

quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:30 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

What ^^ said. Hoe krijg je die witte puntjes zo soft en squishy :o
Heel veel vocht in het deeg, is eigenlijk bij elk brood het idee.

quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:43 schreef Helsinki het volgende:
Oef. Ik krijg wat trek hiervan :).
Meteen informatie opgezocht over zo'n workshop. Aardig aan de prijs :@. Maar het geld wel waard, SV?
Het geld zeker waard, heb al eerder 2 patisserie workshops gevolgd Bij Robert.

quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 07:48 schreef computergirl het volgende:

[..]

als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/
Niets van dat alles, ei, bloem, volkorenmeel, melk, water en gist is het enige wat er in zit.

quote:
1s.gif Op maandag 18 mei 2015 09:05 schreef Isegrim het volgende:

[..]
Lagere temperatuur.
Robert predikt juist hoge temperaturen, niet drogen maar bakken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_152732878
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 22:12 schreef SV-tje het volgende:
Robert predikt juist hoge temperaturen, niet drogen maar bakken.
Hogere temperaturen voor zachtere broden? :?
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 19 mei 2015 @ 15:48:19 #104
221912 minilot
Nancy boy
pi_152751190
Voor zachte korst: halverwege baktijd de korst inkwasten met gesmolten boter of warme melk en zodra je brood uit de oven komt nogmaals. :9
En wat helemaal goed werkt: zodra je brood uit de oven komt je brood meteen afdekken met een natte theedoek (niet druipend, wel goed vochtig). Op die manier laten afkoelen en tadaa: zachte korst. :Y

(En eieren, boter en/of melk gebruiken in het deegrecept zelf zorgt uiteraard voor zachter, meet 'squishy' kruim met vaak al vanzelf een zachtere korst.)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 19 mei 2015 @ 21:12:59 #105
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_152764714
quote:
2s.gif Op maandag 18 mei 2015 22:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Hogere temperaturen voor zachtere broden? :?
240 graden 8-10 minuten
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 09:12:21 #106
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153119614
Goedemorgen,

Ik heb een



gekocht.

En gisteren een wit, tarwe en krentenbrood gebakken:



en trouwens ook nog krentenbollen, zandkoekjes en gevulde koeken..
  zondag 31 mei 2015 @ 09:14:23 #107
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153119632
Wow, ziet er goed uit! _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153119690
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 09:12 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen,

Ik heb een

[ afbeelding ]

gekocht.

ziet er uit als enorm bakbeest ( :P ). 399 euro op ebay (nw) :o , flinke investering maar als je heel veel bakt vast de moeite waard. Nu niet meer handmatig kneden?
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 31 mei 2015 @ 09:37:24 #109
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_153119782
Het is ook een bakbeest :D Voordeel is dat je meteen (nou ja meteen, maar zonder een nacht rijzen) kunt bakken en dat wilden we graag. Verder kun je er niet alleen brooddeeg maar ook allerlei andere soorten deeg mee kneden (appeltaart bijvoorbeeld :9 ). Het ding heeft gisteren al overuren staan draaien zoals je hierboven ziet :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 10:27:20 #110
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153120357
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 09:23 schreef computergirl het volgende:

[..]

ziet er uit als enorm bakbeest ( :P ). 399 euro op ebay (nw) :o , flinke investering maar als je heel veel bakt vast de moeite waard. Nu niet meer handmatig kneden?
Bij de fabrikant van het apparaat nog 10 euro goedkoper.. :)

Wat Rewimo al zegt.. En verder viel me wel gelijk op dat de structuur van het brood wat we gebakken hebben veel fijner is, doordat alles beter gemengd is.

Handmatig kneden lukt me gewoon niet (zwakke polsen) en de afgelopen maanden hebben we no-knead-brood gegeten. Erg lekker, maar ik vind het lastig dat het maken daarvan minimaal 14 uur duurt. Met dit apparaat kan ik in een paar uur een brood klaar hebben. En aangezien we om brood te kopen een half uur onderweg zijn (we wonen over de grens) is dit een uitkomst.
pi_153120952
prima toch? plus je weet precies wat er in gaat.
  zondag 31 mei 2015 @ 11:25:46 #112
221912 minilot
Nancy boy
pi_153121504
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 10:27 schreef qltel het volgende:

[..]

Bij de fabrikant van het apparaat nog 10 euro goedkoper.. :)

Wat Rewimo al zegt.. En verder viel me wel gelijk op dat de structuur van het brood wat we gebakken hebben veel fijner is, doordat alles beter gemengd is.

Handmatig kneden lukt me gewoon niet (zwakke polsen) en de afgelopen maanden hebben we no-knead-brood gegeten. Erg lekker, maar ik vind het lastig dat het maken daarvan minimaal 14 uur duurt.
Ha, wat een verschil! Juist omdat je no knead-brooddeeg niet hoeft te kneden vind ik het juist rete-makkelijk. *) Ergens de dag/avond ervoor zout, gist, water en bloem omroeren en wegzetten, klaar. Kost helemaal geen hands on-tijd.
Maar gekneed brood is natuurlijk op een andere manier lekker en als je die lange rijstijd juist vervelend vindt kan ik me voorstellen dat zo'n ding een uitkomst is.
Maar toch even nieuwschierig: waarom zo'n zo'n enorm bakbeest en niet een reguliere consumenten-kneedmachine? Te weinig inhoud voor jullie broodbehoefte?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 31 mei 2015 @ 11:28:16 #113
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153121564
Maar wel redelijk wat planning. Kan me voorstellen dat dat minder handig is met werk en gezin
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 11:29:50 #114
221912 minilot
Nancy boy
pi_153121608
Oh ja, ik had ook nog broodjes :). Wit, no-knead en nogal 'pungent', met gehalveerde teentjes gekarameliseerde knoflook in en flink wat Fontina-kaas op het deeg :9



Crumbshot:


Lekker stinken O+
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 31 mei 2015 @ 11:30:38 #115
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153121627
:9

Dat schreeuwt bijna om uiensoep!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 11:31:44 #116
221912 minilot
Nancy boy
pi_153121660
Wij hadden het als ontbijt net, met boter en zout. *)
Dus we kunnen vanmiddag op vampierjacht. :7
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 31 mei 2015 @ 11:32:38 #117
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153121680
Gekarameliseerd valt wel mee toch?
Ik krijg nooit klachten iig en eet dat erg vaak :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 11:34:55 #118
221912 minilot
Nancy boy
pi_153121729
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:32 schreef Molo het volgende:
Gekarameliseerd valt wel mee toch?
Ik krijg nooit klachten iig en eet dat erg vaak :+
Nou ja, het waren zo'n zes teentjes per broodje en zo heftig als als van rauwe knoflook ga je er absoluut niet van ruiken, maar ik merk het toch wel een beetje hoor. :) Geeft niet. Is lekker. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_153122020
Ziet er goed uit. Maar het is volgens mij een hele hobby. Als ik die apparaten zie, zakt me de moed in de ledematen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zondag 31 mei 2015 @ 11:56:56 #120
221912 minilot
Nancy boy
pi_153122252
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:46 schreef Sigaartje het volgende:
Ziet er goed uit. Maar het is volgens mij een hele hobby. Als ik die apparaten zie, zakt me de moed in de ledematen.
Hoeft niet hč? Met sterke polsen (en die kreeg ik juist door kneden) of geduld (gewoon je deeg een halve dag laten borrelen, hoef je niet eens te kneden) kun je zonder enig apparaat erg lekker brood bakken hoor!

Ik bak al een jaar meermaals per week brood en broodjes en heb nog nooit de neiging gevoeld om een kneedapparaat aan te schaffen hoor. Handen + keukenweegschaal + deegschrapertje en een oven, verder niks nodig. :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 12:02:58 #121
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153122408
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:25 schreef minilot het volgende:

[..]
Maar toch even nieuwschierig: waarom zo'n zo'n enorm bakbeest en niet een reguliere consumenten-kneedmachine? Te weinig inhoud voor jullie broodbehoefte?
Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost :) ). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.
  zondag 31 mei 2015 @ 12:07:58 #122
221912 minilot
Nancy boy
pi_153122534
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:02 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost :) ). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.
Ik snap dat wel ja. :Y
Ik koop zelf simpele spullen voor in de keuken (theedoeken, deegrollers, ijsblokzakjes, noem maar op) het liefste bij de Sligro (horecagroothandel) wegens goedkoop maar zeer effectef en duurzaam. Mijn horecatheedoeken drogen bijvoorbeeld echt tien keer beter af dan die je in gewone winkels kunt kopen. :Y
Ik heb een tijdje geleden een staafmixer bedoeld voor de horeca gekocht en da's ook echt een wereld van verschil met consumentenspul.
Dus ik zou zo'n keuze voor een kneedmachine denk ik ook wel maken als ik ooit uberhaupt behoefte aan zo'n ding zou hebben. Maar ik hou erg van met de hand kneden, dus hoeft niet. :)

Enneh, ik lust juist graag Duits brood, dus ik zou er in jullie situatie niet een halfuur voor naar Nederland rijden. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_153123998
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 09:12 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen,

Ik heb een

[ afbeelding ]

gekocht.

Hoe groot is dat ding ongeveer? :o Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?
Somebody that I used to know
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 31 mei 2015 @ 13:49:00 #124
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_153125050
quote:
2s.gif Op zondag 31 mei 2015 13:08 schreef Postbus100 het volgende:

Hoe groot is dat ding ongeveer? :o Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?
60 cm ongeveer, dus dat valt op zich mee. Maar wel loodzwaar :P
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_153125852
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 13:49 schreef Rewimo het volgende:

[..]

60 cm ongeveer, dus dat valt op zich mee. Maar wel loodzwaar :P
Oh, dat valt me dan wel weer mee. En gelukkig maar dat hij zwaar is, anders danst hij je keuken door :P
Somebody that I used to know
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 31 mei 2015 @ 14:35:49 #126
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_153126399
quote:
2s.gif Op zondag 31 mei 2015 14:15 schreef Postbus100 het volgende:

Oh, dat valt me dan wel weer mee. En gelukkig maar dat hij zwaar is, anders danst hij je keuken door :P
Ik krijg hem niet van zijn plek :@
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 16:06:47 #127
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153129112
quote:
2s.gif Op zondag 31 mei 2015 13:08 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Hoe groot is dat ding ongeveer? :o Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?


Vergelijk 'm maar even met deze fles limonade.. :)
pi_153129265
Is dat een literfles? Lijkt me nou dat je bakbeest wel meter hoog is :D
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 16:13:56 #129
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153129307
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 16:11 schreef computergirl het volgende:
Is dat een literfles? Lijkt me nou dat je bakbeest wel meter hoog is :D
1,5 liter.. :)

De kom is 10 liter. Een normale emmer zeg maar.
pi_153129665
Ik denk al: ik heb het gevoel dat ik een gesprek aan het voeren ben met twee mensen over hetzelfde onderwerp. Ik zie nu pas dat jullie een stelletje zijn :')
Somebody that I used to know
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 16:29:34 #131
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153129760
quote:
2s.gif Op zondag 31 mei 2015 16:26 schreef Postbus100 het volgende:
Ik denk al: ik heb het gevoel dat ik een gesprek aan het voeren ben met twee mensen over hetzelfde onderwerp. Ik zie nu pas dat jullie een stelletje zijn :')
Vandaar het Meneer Rewimo en mevrouw qltel. We zijn getrouwd enzo.. :)
pi_153129809
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 16:29 schreef qltel het volgende:

[..]

Vandaar het Meneer Rewimo en mevrouw qltel. We zijn getrouwd enzo.. :)
Daar let ik nooit zo op. Bovendien zit ik ook veel mobiel en daar valt dat allemaal weg. Maar leuk!
Ook mooie kneedmachine, meneer Rewimo ;)
Somebody that I used to know
  zondag 31 mei 2015 @ 23:42:29 #133
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_153145595
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.

Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)


Koffiekoeken


Kaas-uien en Kaasstokbrood


Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_153147568
Doe mij maar zo'n koffiekoek :Y)
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 1 juni 2015 @ 06:42:55 #135
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_153147612
Wauw, dat ziet er heerlijk uit :9
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_153147865
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Oh ja, ik had ook nog broodjes :). Wit, no-knead en nogal 'pungent', met gehalveerde teentjes gekarameliseerde knoflook in en flink wat Fontina-kaas op het deeg :9

[ afbeelding ]

Crumbshot:
[ afbeelding ]

Lekker stinken O+
Die wil ik. :9
  maandag 1 juni 2015 @ 08:00:37 #137
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_153147947
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:

[..]

En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.

Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]

Koffiekoeken
[ afbeelding ]

Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]

Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Ziet er ook weer super uit zeg! :D
pi_153148075
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:

[..]

En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.

Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]

Koffiekoeken
[ afbeelding ]

Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]

Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Croissants in 1 dag??? Kan volgens mij nooit veel zijn. Rest ziet er wel erg yummie uit!
pi_153150666
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:02 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost :) ). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.
Consumentenkneedmachines zijn geen kneedmachines maar planeetmengers met een deeghaak. Die maken andere bewegingen dan een kneedmachine, waardoor meel kan achterblijven (niet mengt met deeg) of deeg op kan kruipen.

Maar dit is ķķk een planeetmenger (en dus geen kneedmachine), dus ben benieuwd hoe dit bevalt :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 1 juni 2015 @ 12:08:17 #140
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153151950
quote:
4s.gif Op maandag 1 juni 2015 11:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Maar dit is ķķk een planeetmenger (en dus geen kneedmachine), dus ben benieuwd hoe dit bevalt :)
Klopt, dit is ook een planeetmenger (en ik noem alles kneedmachines :) ). Het bevalt tot nu toe prima. We hebben dit weekend 3x brooddeeg, zandkoekdeeg en appeltaartdeeg gemaakt en dat ging allemaal prima. De kom was alle keren mooi schoon en er was nergens meel achtergebleven.
pi_153152581
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:

[..]

En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.

Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]

Koffiekoeken
[ afbeelding ]

Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]

Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Wow!
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 1 juni 2015 @ 13:03:45 #142
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153153697
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:

[..]

En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.

Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]

Koffiekoeken
[ afbeelding ]

Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]

Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Wauw, mooi hoor. Die koffiekoeken zouden zo in de winkel kunnen liggen.
  maandag 1 juni 2015 @ 20:22:05 #143
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_153166651
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2015 06:27 schreef computergirl het volgende:
Doe mij maar zo'n koffiekoek :Y)
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 06:42 schreef Rewimo het volgende:
Wauw, dat ziet er heerlijk uit :9
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2015 08:00 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ziet er ook weer super uit zeg! :D
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2015 08:19 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Croissants in 1 dag??? Kan volgens mij nooit veel zijn. Rest ziet er wel erg yummie uit!
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 12:27 schreef Bleie het volgende:

[..]

Wow!
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 13:03 schreef qltel het volgende:

[..]

Wauw, mooi hoor. Die koffiekoeken zouden zo in de winkel kunnen liggen.
Dank je wel allemaal!

@Devlinmr hoezo zouden de croissants niets kunnen worden? Hoe lang zou je er volgens jou over moeten doen en waarom?
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  dinsdag 2 juni 2015 @ 07:47:46 #144
221912 minilot
Nancy boy
pi_153177896
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 20:22 schreef SV-tje het volgende:
@Devlinmr hoezo zouden de croissants niets kunnen worden? Hoe lang zou je er volgens jou over moeten doen en waarom?
Ook ik ken eerlijk gezegd geen croissantrecepten waarbij het deeg voorafgaand aan het vormen en bakken niet in elk geval een nacht (of in elk geval tenminste acht uur) hoort te rusten na of voor het lamineren, wat op zichzelf (met tussenpozen) ook al uren duurt. :)

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 02-06-2015 08:50:10 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_153178401
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 20:22 schreef SV-tje het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Dank je wel allemaal!

@Devlinmr hoezo zouden de croissants niets kunnen worden? Hoe lang zou je er volgens jou over moeten doen en waarom?
Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.

voorbeeld recept http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
  dinsdag 2 juni 2015 @ 08:46:25 #146
221912 minilot
Nancy boy
pi_153178461
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:42 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.

voorbeeld recept http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
Mee eens! O+
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 2 juni 2015 @ 08:48:29 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153178491
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:42 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.

voorbeeld recept http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
Begrijp nu ook waarom croissants in NL nooit smaken (behalve dan naar margarine)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 13:21:39 #148
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_153184901
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Mee eens! O+
Kijk daar heb ik wat aan, weet ik dat ik dat voortaan thuis ook ga doen. Deze croissants hebben alles bij elkaar uur of 6 geduurd om te maken. Dus ook niet dat je denkt dat het binnen 10 minuten gebeurd is.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_153306092
waarom moet je zuurdesem eigenlijk altijd met rogge beginnen?
pi_153306118
Op rogge zitten zeker weten de bacteriën die je wilt. Maar op tarwe vaak ook wel hoor. :Y
pi_153306139
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Begrijp nu ook waarom croissants in NL nooit smaken (behalve dan naar margarine)
Wel eens 'croissants' gekocht bij een Turkse bakker? :') Slappe, kleffe dingen. :')
pi_153320221
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juni 2015 19:24 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wel eens 'croissants' gekocht bij een Turkse bakker? :') Slappe, kleffe dingen. :')
Niet per se. De ham-kaascroissants die ik als student vaak bij een Turkse bakker haalde, waren heerlijk. Maar verder vind ik croissants alleen lekker in Frankrijk.
  zondag 7 juni 2015 @ 08:12:36 #153
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_153320278
Zo er staan 20 zachte zuurdesem bolletjes voor de eerste rijs, klein deel van t tarwe zuurdesem vervangen door Rogge omdat die veel mooier actief is dan mijn tarwe. Die bubbelt wel maar rijst niet erg hoog :{ bijkomend voordeel dat een beetje Rogge alleen naar meer smaak geeft.

http://uitdekeukenvanarde(...)t-zuurdesem.html?m=1

Iemand nog tips om m'n tarwe desem wat actiever te krijgen?
  zondag 7 juni 2015 @ 13:26:28 #154
221912 minilot
Nancy boy
pi_153324714
Vanmorgen gebakken: half volkoren brioche-achtige bolletjes met zaden en pitten:



Met heel zacht kruim (dankzij gesmolten boter, melk en melkpoeder in het deeg):

Let me see you stripped down to the bone
pi_153325087
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Begrijp nu ook waarom croissants in NL nooit smaken (behalve dan naar margarine)
De meeste croissants zijn met roomboter. Zelfs die van de afbakafdeling van de supermarkt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 7 juni 2015 @ 15:28:14 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153327238
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 13:43 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

De meeste croissants zijn met roomboter. Zelfs die van de afbakafdeling van de supermarkt.

Nope. En als er al roomboter in zit, is het vaak roomboter concentraat enzo.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153328152
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 15:28 schreef Molo het volgende:

[..]

Nope. En als er al roomboter in zit, is het vaak roomboter concentraat enzo.
De Hoogvliet bakkerij smaakt echt goed naar roomboter. Staat ook op de ingrediëntenlijst. Vind ze ook lekker!
Die je zelf moet afbakken zijn vaak wel met margarine of concentraat.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 7 juni 2015 @ 16:08:59 #158
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153328252
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 16:04 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

De Hoogvliet bakkerij smaakt echt goed naar roomboter. Staat ook op de ingrediëntenlijst. Vind ze ook lekker!
Die je zelf moet afbakken zijn vaak wel met margarine of concentraat.
AH en Lidl iig zeker weten geen roomboter. En degenen met roomboter, zijn deels roomboter en deels ander vet, of roomboter concentraat

* Molo nu zin heeft om naar Parijs te rijden, naar dat toffe tentje waar je je viool kon laten fixen door een paar oude vakmannetjes en tegelijkertijd heerlijke croissants met jam en goeie koffie kon krijgen O+

Ik heb uiteraard helemaal geen viool, maar kwam er per ongeluk terecht en zal dat nooit vergeten. Wat een toffe plek was dat O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 21 juni 2015 @ 12:58:39 #159
221912 minilot
Nancy boy
pi_153714547
Stilletjes hier! Dan maar wat ik net ook in het Foodgawker-topic heb gezet, de lollige lunch van daarnet :+



Had nog verrijkt deeg voor witbrood over (met ei en melk, een beetje suiker en melkpoeder erdoor), en heb dat gevuld met een mengsel van spinazie, verse basilicum, rode ui (heel fijngesnipperd) en gorgonzola. Was lekker! :9

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 21-06-2015 13:45:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_153715337
En wat zien ze er leuk uit! :D
pi_153715551
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 08:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo er staan 20 zachte zuurdesem bolletjes voor de eerste rijs, klein deel van t tarwe zuurdesem vervangen door Rogge omdat die veel mooier actief is dan mijn tarwe. Die bubbelt wel maar rijst niet erg hoog :{ bijkomend voordeel dat een beetje Rogge alleen naar meer smaak geeft.

http://uitdekeukenvanarde(...)t-zuurdesem.html?m=1

Iemand nog tips om m'n tarwe desem wat actiever te krijgen?
Iets warmer zetten, tikje suiker er in, of heel iets rogge (10%) in je tarwedesem doen :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_153739857
Dit weekend eindelijk weer eens brood gebakken.

No-knead van Vincent Talleu:



(Mag nog iets luchtiger, maar smaakte prima)

Gevuld focaccia van Levine



  maandag 22 juni 2015 @ 10:57:33 #163
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_153740629
quote:
2s.gif Op zondag 21 juni 2015 13:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Iets warmer zetten, tikje suiker er in, of heel iets rogge (10%) in je tarwedesem doen :)
Thanks! Ik gebruik al steeds m'n Rogge desem lepel om de tarwe variant door te roeren, de suiker heb ik nog niet geprobeerd. T huis is vrij koud waar we nu wonen dus dat is ook wat lastig. -O-
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 22 juni 2015 @ 11:02:58 #164
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153740752
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 10:25 schreef Bleie het volgende:
Dit weekend eindelijk weer eens brood gebakken.
Fraai resultaat!
pi_153744105
quote:
1s.gif Op maandag 22 juni 2015 10:57 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Thanks! Ik gebruik al steeds m'n Rogge desem lepel om de tarwe variant door te roeren, de suiker heb ik nog niet geprobeerd. T huis is vrij koud waar we nu wonen dus dat is ook wat lastig. -O-
Ik vul die van mij aan met koud water. Bewaarde de desems thuis in een wijnkoelkast (daar staat nu een nood-desem :P ). In de bakkerij de koelkast ingesteld op 9 graden; dat lijkt een mooie temperatuur voor deeg & desem te zijn.

Niet te veel suiker er in hoor, gewoon een beetje. Roeren, en op kamertemperatuur laten staan. Eventueel voeren met handwarm water.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_153744133
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 10:25 schreef Bleie het volgende:
Dit weekend eindelijk weer eens brood gebakken.

No-knead van Vincent Talleu:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
(Mag nog iets luchtiger, maar smaakte prima)

Gevuld focaccia van Levine

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooi! :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_153745303
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 11:02 schreef qltel het volgende:

[..]

Fraai resultaat!
quote:
2s.gif Op maandag 22 juni 2015 13:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mooi! :)
Dank!

Wat is broodbakken toch leuk. Gelukkig bijna zomervakantie, dan heb ik er (hopelijk) weer wat meer tijd voor.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 22 juni 2015 @ 14:08:21 #168
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153745495
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 14:02 schreef Bleie het volgende:

[..]

[..]

Dank!

Wat is broodbakken toch leuk. Gelukkig bijna zomervakantie, dan heb ik er (hopelijk) weer wat meer tijd voor.
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 14:02 schreef Bleie het volgende:

[..]

[..]

Dank!

Wat is broodbakken toch leuk. Gelukkig bijna zomervakantie, dan heb ik er (hopelijk) weer wat meer tijd voor.
Zeker leuk! Sinds ik een planeetmenger heb komt er hier ook meer uit de oven. Hij is ook prima voor appeltaart en koekjes, maar ik heb er ook al broodjes mee gemaakt. En zo'n 3 a 4 broden per week, niet te vergeten.
pi_153745650
Wow, 3 á 4 broden per week! Dat red ik echt niet. Ben al blij als ik in het weekend 1 keer brood kan bakken.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 22 juni 2015 @ 15:12:40 #170
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153747165
Wij eten niet anders. Voor brood moet ik een half uur enkele reis rijden en dan vind ik zelf bakken een veel betere optie.
pi_153747386
Ik vind zelf bakken ook veel lekkerder (en mijn man en kinderen ook), maar naast een baan en gezin blijven er gewoon geen zeeën van tijd over. En ik hoef maar een kleine 10 minuten te fietsen voor brood, dat scheelt ook.
  vrijdag 26 juni 2015 @ 10:57:29 #172
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_153850876




Twee norwich sourdough O+ Vanochtend recht uit de koelkast gebakken zie hier de "blisters"

pi_153850908
Prachtig!!!
pi_153851191
Denk dat ik me ook eens aan het zuurdesem bakken wil wagen, Als iemand een mooi beginners recept heeft dan lees ik dat graag :)
  vrijdag 26 juni 2015 @ 11:28:41 #175
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153851514
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 10:59 schreef Isegrim het volgende:
Prachtig!!!
Dit! _O_

Krijg er spontaan trek in :9

Lik roomboter, plak ultra oude brokkelkaas, hmmmmmm
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 26 juni 2015 @ 12:54:13 #176
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_153854060
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 11:13 schreef Questular het volgende:
Denk dat ik me ook eens aan het zuurdesem bakken wil wagen, Als iemand een mooi beginners recept heeft dan lees ik dat graag :)
http://uitdekeukenvanarde(...)e-zuurdesem.html?m=1

Deze werkt prima! Heb ik met mijn eerste desem ook zo gedaan :)

En dank voor de leuke reacties! Eens kijken of ik morgen een crumbshot kan maken :9
  vrijdag 26 juni 2015 @ 18:34:38 #177
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_153862857


Deze kreeg ik net doorgestuurd, naar verluid is ie erg lekker! :Y)
pi_154650412
Is er nog iemand thuis aan het bakken ;)? Ik heb onlangs een workshop gedaan bij Levine en was dusdanig enthousiast dat ik weekend meteen van alles heb gebakken. Hieronder het resultaat van mijn 'zachte witte broodjes' en 'Frans landbrood'





Ik was niet ontevreden! :s) . Heb ook wat actief desem meegenomen dus wil volgend weekend een desembrood gaan proberen...
pi_154650629
ohh die zachte bolletjes. die staat hier ook nog steeds op de planning. komende week maar eens mee bezig als het toch vies regenachtig herfstweer is.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 26 juli 2015 @ 18:52:37 #180
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_154653404
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:11 schreef Trusten het volgende:
Is er nog iemand thuis aan het bakken ;)?
Ja hoor. Afgelopen 4 weken op vakantie geweest en bij vrienden van ons waar we een weekje waren een no-knead-brood gebakken. Sinds gisteren weer thuis en dus begint het normale leven weer. Ik bak alle brood voor ons gezin zelf dus de eersten staan nu te rijzen.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 26 juli 2015 @ 18:53:28 #181
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_154653419
Mooi brood trouwens! Zo mooi krijg ik ze niet..
pi_154658763
Heb een tijdje minder de tijd gehad om brood te bakken door de moestuin. Om de oogst daar te verwerken moest ik wel gaan bakken. :D


tomaten en olijven brood


tomaten courgette brood
pi_154659604
Prachtig weer allemaal. Ik heb helaas geen tijd gemaakt om te bakken de laatste tijd. Andere dingen even voorrang gegeven. Komt wel weer.
pi_154667154
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:53 schreef qltel het volgende:
Mooi brood trouwens! Zo mooi krijg ik ze niet..
Dankjewel! Welk gedeelte van het 'mooie' lukt niet? Heb er niet veel verstand van maar wat ik heb gelezen en wat ik tijdens die workshop mee heb gekregen is het vormen/op spanning brengen zeer belangrijk voor een 'mooi 'eindresultaat :)
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 30 juli 2015 @ 09:24:06 #185
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_154757185
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 08:07 schreef Trusten het volgende:

[..]

Dankjewel! Welk gedeelte van het 'mooie' lukt niet? Heb er niet veel verstand van maar wat ik heb gelezen en wat ik tijdens die workshop mee heb gekregen is het vormen/op spanning brengen zeer belangrijk voor een 'mooi 'eindresultaat :)
Het mooie gedeelte lukt niet. :+

Ik maak brood, en het smaakt prima maar ziet er meestal niet geweldig mooi uit.

Zoals die mooie strepen op jouw bovenste foto of de mooie gelijke bolletjes op de onderste. Ik zie trouwens dat dat alleen een kwestie van insnijden is, ik moet dat dus toch eens een keer proberen. Dat "op spanning" brengen is ook zoiets, een vriend van me die bakker is heeft me dat een keer uitgelegd, maar dat mag hij dus nog een keer gaan doen..
pi_154757234
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 09:24 schreef qltel het volgende:

[..]

Het mooie gedeelte lukt niet. :+

Ik maak brood, en het smaakt prima maar ziet er meestal niet geweldig mooi uit.

Zoals die mooie strepen op jouw bovenste foto of de mooie gelijke bolletjes op de onderste. Ik zie trouwens dat dat alleen een kwestie van insnijden is, ik moet dat dus toch eens een keer proberen. Dat "op spanning" brengen is ook zoiets, een vriend van me die bakker is heeft me dat een keer uitgelegd, maar dat mag hij dus nog een keer gaan doen..
Kan je deze twee van harte aanraden :)

Die strepen is inderdaad een kwestie van insnijden, kan met een scherp mes maar dat lukte bij mij niet zo goed. Nu heb ik dus een 'lame', een soort scheermesje op een stokje.

Zie o.a.
http://www.broodbakshop.nl/deegmesje-lame.html

Misschien heb je er wat aan, al is het natuurlijk het meest belangrijk dat het lekker is :Y
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 30 juli 2015 @ 09:56:49 #187
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_154757631
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 09:28 schreef Trusten het volgende:

[..]

Misschien heb je er wat aan, al is het natuurlijk het meest belangrijk dat het lekker is :Y
Bedankt voor de tips! Ik ga de filmpjes zo even bekijken.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 14:35:14 #189
221912 minilot
Nancy boy
pi_154792608
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 09:56 schreef qltel het volgende:

[..]

Bedankt voor de tips! Ik ga de filmpjes zo even bekijken.
Wat bij broodjes voor mij ook heel erg helpt is gewoon netjes afwegen. Als ik een klomp deeg op het oog in bijvoorbeeld zes porties moet verdelen kom ik altijd met ongelijke broodjes te zitten en dat ookgt rommelig. Gewoon weegschaal erbij, deeg wegen, gewicht delen door de hoeveelheid broodjes die je hebben wilt. En dan met behulp van de weegschaal voor exact hetzelfde wegende porties zorgen. :Y

quote:
Keurig! Mooi plat ook O+ Veel hamburgerbroodjes die ik voorbij zie komen zijn wat mij betreft te hoog/bol.
Let me see you stripped down to the bone
pi_154795694
Ben op dag 2 van een brood dat 3 dagen kost. Zacht, fluffy brood zou het moeten worden, maar dan met zuurdesem. Ben heel benieuwd of het een succes wordt. :)
  vrijdag 31 juli 2015 @ 17:08:45 #191
221912 minilot
Nancy boy
pi_154797334
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 16:05 schreef Isegrim het volgende:
Ben op dag 2 van een brood dat 3 dagen kost. Zacht, fluffy brood zou het moeten worden, maar dan met zuurdesem. Ben heel benieuwd of het een succes wordt. :)
Recept! *O*
Driedaags brood klinkt gaaf!
Let me see you stripped down to the bone
pi_154797638
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Recept! *O*
Driedaags brood klinkt gaaf!
Deze, die ik ook al in het bakkerij-topic had gezet geloof ik:

http://www.thefreshloaf.c(...)le-soft-velvety-ever
pi_154805525
Ik weet niet of deze link werkt, maar dit is een hele uitgebreide online cursus desembakken (op dit moment maar 11 euro, normaal veel duurder):

https://www.udemy.com/cou(...)LSNPUBID=hzM84ZZ6Vno

Edit: ff zoeken op 'sourdough', de cursus van Teresa Greenway. :)
pi_154806871
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 22:15 schreef Isegrim het volgende:
.. ff zoeken op 'sourdough', de cursus van Teresa Greenway. :)
Gekocht, dankje!
pi_154807286
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 22:53 schreef Trusten het volgende:

[..]

Gekocht, dankje!
Deel vooral je resultaten op de min of meer bijbehorende FB-groep, Perfect Sourdough. *O*
pi_154815216
Nou m'n eerste zuurdesem les aan den lijve ondervonden: als je 50g desem ververst met 100g water en 100g bloem wil dat niet zeggen dat je (minimaal) 200g actief desem krijgt...
pi_154815516
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 11:44 schreef Trusten het volgende:
Nou m'n eerste zuurdesem les aan den lijve ondervonden: als je 50g desem ververst met 100g water en 100g bloem wil dat niet zeggen dat je (minimaal) 200g actief desem krijgt...
Watskeburt?
pi_154815656
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 12:05 schreef Isegrim het volgende:
Watskeburt?
Had gisteren 50g desem gevoed met 100g water en 100g bloem, verwachting was dat ik dan (minimaal) 50g over zou houden om te bewaren maar dat was krap 15 :p
pi_154815671
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 12:16 schreef Trusten het volgende:

[..]

Had gisteren 50g desem gevoed met 100g water en 100g bloem, verwachting was dat ik dan (minimaal) 50g over zou houden om te bewaren maar dat was krap 15 :p
Ah zo. :D Stoute bacteriën! o|O
pi_154817198
Ik heb twijfels bij mijn driedagenbrood. Het is zojuist de oven in gegaan maar ik weet niet of het voldoende gerezen is. Toch te voorzichtig geweest met kneden? Ik dacht 'windowpane stage 3' te hebben bereikt, maar misschien ben ik te bang geweest voor overkneden.

We shall see.
pi_154818002
Nčh. :D



Maar het crumbshot geeft hoop!



Luistert toch een heel stuk nauwer met desem, dit soort brood. :o
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 15:05:20 #202
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154818019
Ziet er wel mooi uit. Ben benieuwd of het beetje zacht is aan de binnenkant. Ja... Uhhh, hoe zeg je dat, niet droge kruim zeg maar :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')