Wow ziet er mooi uit!quote:Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dan vertekend de foto enorm, want het is een groot vloerbrood (14 dikke sneden). Vooral het vormen en op spanning brengen is het belangrijkste.quote:Op zondag 17 mei 2015 23:00 schreef computergirl het volgende:
[..]
Foto 5 is net een AH pistoletje, hoe krijg je die zo mooi?
Heel veel vocht in het deeg, is eigenlijk bij elk brood het idee.quote:Op zondag 17 mei 2015 23:30 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
What ^^ said. Hoe krijg je die witte puntjes zo soft en squishy
Het geld zeker waard, heb al eerder 2 patisserie workshops gevolgd Bij Robert.quote:Op zondag 17 mei 2015 23:43 schreef Helsinki het volgende:
Oef. Ik krijg wat trek hiervan.
Meteen informatie opgezocht over zo'n workshop. Aardig aan de prijs. Maar het geld wel waard, SV?
Niets van dat alles, ei, bloem, volkorenmeel, melk, water en gist is het enige wat er in zit.quote:Op maandag 18 mei 2015 07:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/
Robert predikt juist hoge temperaturen, niet drogen maar bakken.quote:
Hogere temperaturen voor zachtere broden?quote:Op maandag 18 mei 2015 22:12 schreef SV-tje het volgende:
Robert predikt juist hoge temperaturen, niet drogen maar bakken.
240 graden 8-10 minutenquote:Op maandag 18 mei 2015 22:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Hogere temperaturen voor zachtere broden?
ziet er uit als enorm bakbeest (quote:Op zondag 31 mei 2015 09:12 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen,
Ik heb een
[ afbeelding ]
gekocht.
Bij de fabrikant van het apparaat nog 10 euro goedkoper..quote:Op zondag 31 mei 2015 09:23 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er uit als enorm bakbeest (). 399 euro op ebay (nw)
, flinke investering maar als je heel veel bakt vast de moeite waard. Nu niet meer handmatig kneden?
Ha, wat een verschil! Juist omdat je no knead-brooddeeg niet hoeft te kneden vind ik het juist rete-makkelijk.quote:Op zondag 31 mei 2015 10:27 schreef qltel het volgende:
[..]
Bij de fabrikant van het apparaat nog 10 euro goedkoper..
Wat Rewimo al zegt.. En verder viel me wel gelijk op dat de structuur van het brood wat we gebakken hebben veel fijner is, doordat alles beter gemengd is.
Handmatig kneden lukt me gewoon niet (zwakke polsen) en de afgelopen maanden hebben we no-knead-brood gegeten. Erg lekker, maar ik vind het lastig dat het maken daarvan minimaal 14 uur duurt.
Nou ja, het waren zo'n zes teentjes per broodje en zo heftig als als van rauwe knoflook ga je er absoluut niet van ruiken, maar ik merk het toch wel een beetje hoor.quote:Op zondag 31 mei 2015 11:32 schreef Molo het volgende:
Gekarameliseerd valt wel mee toch?
Ik krijg nooit klachten iig en eet dat erg vaak
Hoeft niet hè? Met sterke polsen (en die kreeg ik juist door kneden) of geduld (gewoon je deeg een halve dag laten borrelen, hoef je niet eens te kneden) kun je zonder enig apparaat erg lekker brood bakken hoor!quote:Op zondag 31 mei 2015 11:46 schreef Sigaartje het volgende:
Ziet er goed uit. Maar het is volgens mij een hele hobby. Als ik die apparaten zie, zakt me de moed in de ledematen.
Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kostquote:Op zondag 31 mei 2015 11:25 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar toch even nieuwschierig: waarom zo'n zo'n enorm bakbeest en niet een reguliere consumenten-kneedmachine? Te weinig inhoud voor jullie broodbehoefte?
Ik snap dat wel ja.quote:Op zondag 31 mei 2015 12:02 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.
Hoe groot is dat ding ongeveer?quote:Op zondag 31 mei 2015 09:12 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen,
Ik heb een
[ afbeelding ]
gekocht.
60 cm ongeveer, dus dat valt op zich mee. Maar wel loodzwaarquote:Op zondag 31 mei 2015 13:08 schreef Postbus100 het volgende:
Hoe groot is dat ding ongeveer?Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?
Oh, dat valt me dan wel weer mee. En gelukkig maar dat hij zwaar is, anders danst hij je keuken doorquote:Op zondag 31 mei 2015 13:49 schreef Rewimo het volgende:
[..]
60 cm ongeveer, dus dat valt op zich mee. Maar wel loodzwaar
Ik krijg hem niet van zijn plekquote:Op zondag 31 mei 2015 14:15 schreef Postbus100 het volgende:
Oh, dat valt me dan wel weer mee. En gelukkig maar dat hij zwaar is, anders danst hij je keuken door
quote:Op zondag 31 mei 2015 13:08 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Hoe groot is dat ding ongeveer?Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?
1,5 liter..quote:Op zondag 31 mei 2015 16:11 schreef computergirl het volgende:
Is dat een literfles? Lijkt me nou dat je bakbeest wel meter hoog is
Vandaar het Meneer Rewimo en mevrouw qltel. We zijn getrouwd enzo..quote:Op zondag 31 mei 2015 16:26 schreef Postbus100 het volgende:
Ik denk al: ik heb het gevoel dat ik een gesprek aan het voeren ben met twee mensen over hetzelfde onderwerp. Ik zie nu pas dat jullie een stelletje zijn
Daar let ik nooit zo op. Bovendien zit ik ook veel mobiel en daar valt dat allemaal weg. Maar leuk!quote:Op zondag 31 mei 2015 16:29 schreef qltel het volgende:
[..]
Vandaar het Meneer Rewimo en mevrouw qltel. We zijn getrouwd enzo..
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.quote:Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
Die wil ik.quote:Op zondag 31 mei 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Oh ja, ik had ook nog broodjes. Wit, no-knead en nogal 'pungent', met gehalveerde teentjes gekarameliseerde knoflook in en flink wat Fontina-kaas op het deeg
[ afbeelding ]
Crumbshot:
[ afbeelding ]
Lekker stinken
Ziet er ook weer super uit zeg!quote:Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:
[..]
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.
Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]
Koffiekoeken
[ afbeelding ]
Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]
Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Croissants in 1 dag??? Kan volgens mij nooit veel zijn. Rest ziet er wel erg yummie uit!quote:Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:
[..]
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.
Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]
Koffiekoeken
[ afbeelding ]
Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]
Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Consumentenkneedmachines zijn geen kneedmachines maar planeetmengers met een deeghaak. Die maken andere bewegingen dan een kneedmachine, waardoor meel kan achterblijven (niet mengt met deeg) of deeg op kan kruipen.quote:Op zondag 31 mei 2015 12:02 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.
Klopt, dit is ook een planeetmenger (en ik noem alles kneedmachinesquote:Op maandag 1 juni 2015 11:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar dit is óók een planeetmenger (en dus geen kneedmachine), dus ben benieuwd hoe dit bevalt
Wow!quote:Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:
[..]
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.
Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]
Koffiekoeken
[ afbeelding ]
Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]
Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Wauw, mooi hoor. Die koffiekoeken zouden zo in de winkel kunnen liggen.quote:Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:
[..]
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.
Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]
Koffiekoeken
[ afbeelding ]
Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]
Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
quote:
quote:
quote:
quote:Op maandag 1 juni 2015 08:19 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Croissants in 1 dag??? Kan volgens mij nooit veel zijn. Rest ziet er wel erg yummie uit!
quote:
Dank je wel allemaal!quote:Op maandag 1 juni 2015 13:03 schreef qltel het volgende:
[..]
Wauw, mooi hoor. Die koffiekoeken zouden zo in de winkel kunnen liggen.
Ook ik ken eerlijk gezegd geen croissantrecepten waarbij het deeg voorafgaand aan het vormen en bakken niet in elk geval een nacht (of in elk geval tenminste acht uur) hoort te rusten na of voor het lamineren, wat op zichzelf (met tussenpozen) ook al uren duurt.quote:Op maandag 1 juni 2015 20:22 schreef SV-tje het volgende:
@Devlinmr hoezo zouden de croissants niets kunnen worden? Hoe lang zou je er volgens jou over moeten doen en waarom?
Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.quote:Op maandag 1 juni 2015 20:22 schreef SV-tje het volgende:
[..]
[..]
[..]
[..]
[..]
[..]
Dank je wel allemaal!
@Devlinmr hoezo zouden de croissants niets kunnen worden? Hoe lang zou je er volgens jou over moeten doen en waarom?
Mee eens!quote:Op dinsdag 2 juni 2015 08:42 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.
voorbeeld recept http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
Begrijp nu ook waarom croissants in NL nooit smaken (behalve dan naar margarine)quote:Op dinsdag 2 juni 2015 08:42 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.
voorbeeld recept http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
Kijk daar heb ik wat aan, weet ik dat ik dat voortaan thuis ook ga doen. Deze croissants hebben alles bij elkaar uur of 6 geduurd om te maken. Dus ook niet dat je denkt dat het binnen 10 minuten gebeurd is.quote:
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |