abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_152709003
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow ziet er mooi uit!

Levine heeft een aantal recepten voor zachte bolletjes.
  maandag 18 mei 2015 @ 22:12:31 #102
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_152731407
Iedereen bedankt voor de complimenten!

quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:00 schreef computergirl het volgende:

[..]

Foto 5 is net een AH pistoletje, hoe krijg je die zo mooi?
Dan vertekend de foto enorm, want het is een groot vloerbrood (14 dikke sneden). Vooral het vormen en op spanning brengen is het belangrijkste.

quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:30 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

What ^^ said. Hoe krijg je die witte puntjes zo soft en squishy :o
Heel veel vocht in het deeg, is eigenlijk bij elk brood het idee.

quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:43 schreef Helsinki het volgende:
Oef. Ik krijg wat trek hiervan :).
Meteen informatie opgezocht over zo'n workshop. Aardig aan de prijs :@. Maar het geld wel waard, SV?
Het geld zeker waard, heb al eerder 2 patisserie workshops gevolgd Bij Robert.

quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 07:48 schreef computergirl het volgende:

[..]

als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/
Niets van dat alles, ei, bloem, volkorenmeel, melk, water en gist is het enige wat er in zit.

quote:
1s.gif Op maandag 18 mei 2015 09:05 schreef Isegrim het volgende:

[..]
Lagere temperatuur.
Robert predikt juist hoge temperaturen, niet drogen maar bakken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_152732878
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 22:12 schreef SV-tje het volgende:
Robert predikt juist hoge temperaturen, niet drogen maar bakken.
Hogere temperaturen voor zachtere broden? :?
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 19 mei 2015 @ 15:48:19 #104
221912 minilot
Nancy boy
pi_152751190
Voor zachte korst: halverwege baktijd de korst inkwasten met gesmolten boter of warme melk en zodra je brood uit de oven komt nogmaals. :9
En wat helemaal goed werkt: zodra je brood uit de oven komt je brood meteen afdekken met een natte theedoek (niet druipend, wel goed vochtig). Op die manier laten afkoelen en tadaa: zachte korst. :Y

(En eieren, boter en/of melk gebruiken in het deegrecept zelf zorgt uiteraard voor zachter, meet 'squishy' kruim met vaak al vanzelf een zachtere korst.)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 19 mei 2015 @ 21:12:59 #105
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_152764714
quote:
2s.gif Op maandag 18 mei 2015 22:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Hogere temperaturen voor zachtere broden? :?
240 graden 8-10 minuten
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 09:12:21 #106
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153119614
Goedemorgen,

Ik heb een



gekocht.

En gisteren een wit, tarwe en krentenbrood gebakken:



en trouwens ook nog krentenbollen, zandkoekjes en gevulde koeken..
  zondag 31 mei 2015 @ 09:14:23 #107
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153119632
Wow, ziet er goed uit! _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153119690
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 09:12 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen,

Ik heb een

[ afbeelding ]

gekocht.

ziet er uit als enorm bakbeest ( :P ). 399 euro op ebay (nw) :o , flinke investering maar als je heel veel bakt vast de moeite waard. Nu niet meer handmatig kneden?
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 31 mei 2015 @ 09:37:24 #109
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_153119782
Het is ook een bakbeest :D Voordeel is dat je meteen (nou ja meteen, maar zonder een nacht rijzen) kunt bakken en dat wilden we graag. Verder kun je er niet alleen brooddeeg maar ook allerlei andere soorten deeg mee kneden (appeltaart bijvoorbeeld :9 ). Het ding heeft gisteren al overuren staan draaien zoals je hierboven ziet :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 10:27:20 #110
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153120357
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 09:23 schreef computergirl het volgende:

[..]

ziet er uit als enorm bakbeest ( :P ). 399 euro op ebay (nw) :o , flinke investering maar als je heel veel bakt vast de moeite waard. Nu niet meer handmatig kneden?
Bij de fabrikant van het apparaat nog 10 euro goedkoper.. :)

Wat Rewimo al zegt.. En verder viel me wel gelijk op dat de structuur van het brood wat we gebakken hebben veel fijner is, doordat alles beter gemengd is.

Handmatig kneden lukt me gewoon niet (zwakke polsen) en de afgelopen maanden hebben we no-knead-brood gegeten. Erg lekker, maar ik vind het lastig dat het maken daarvan minimaal 14 uur duurt. Met dit apparaat kan ik in een paar uur een brood klaar hebben. En aangezien we om brood te kopen een half uur onderweg zijn (we wonen over de grens) is dit een uitkomst.
pi_153120952
prima toch? plus je weet precies wat er in gaat.
  zondag 31 mei 2015 @ 11:25:46 #112
221912 minilot
Nancy boy
pi_153121504
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 10:27 schreef qltel het volgende:

[..]

Bij de fabrikant van het apparaat nog 10 euro goedkoper.. :)

Wat Rewimo al zegt.. En verder viel me wel gelijk op dat de structuur van het brood wat we gebakken hebben veel fijner is, doordat alles beter gemengd is.

Handmatig kneden lukt me gewoon niet (zwakke polsen) en de afgelopen maanden hebben we no-knead-brood gegeten. Erg lekker, maar ik vind het lastig dat het maken daarvan minimaal 14 uur duurt.
Ha, wat een verschil! Juist omdat je no knead-brooddeeg niet hoeft te kneden vind ik het juist rete-makkelijk. *) Ergens de dag/avond ervoor zout, gist, water en bloem omroeren en wegzetten, klaar. Kost helemaal geen hands on-tijd.
Maar gekneed brood is natuurlijk op een andere manier lekker en als je die lange rijstijd juist vervelend vindt kan ik me voorstellen dat zo'n ding een uitkomst is.
Maar toch even nieuwschierig: waarom zo'n zo'n enorm bakbeest en niet een reguliere consumenten-kneedmachine? Te weinig inhoud voor jullie broodbehoefte?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 31 mei 2015 @ 11:28:16 #113
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153121564
Maar wel redelijk wat planning. Kan me voorstellen dat dat minder handig is met werk en gezin
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 11:29:50 #114
221912 minilot
Nancy boy
pi_153121608
Oh ja, ik had ook nog broodjes :). Wit, no-knead en nogal 'pungent', met gehalveerde teentjes gekarameliseerde knoflook in en flink wat Fontina-kaas op het deeg :9



Crumbshot:


Lekker stinken O+
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 31 mei 2015 @ 11:30:38 #115
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153121627
:9

Dat schreeuwt bijna om uiensoep!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 11:31:44 #116
221912 minilot
Nancy boy
pi_153121660
Wij hadden het als ontbijt net, met boter en zout. *)
Dus we kunnen vanmiddag op vampierjacht. :7
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 31 mei 2015 @ 11:32:38 #117
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153121680
Gekarameliseerd valt wel mee toch?
Ik krijg nooit klachten iig en eet dat erg vaak :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 31 mei 2015 @ 11:34:55 #118
221912 minilot
Nancy boy
pi_153121729
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:32 schreef Molo het volgende:
Gekarameliseerd valt wel mee toch?
Ik krijg nooit klachten iig en eet dat erg vaak :+
Nou ja, het waren zo'n zes teentjes per broodje en zo heftig als als van rauwe knoflook ga je er absoluut niet van ruiken, maar ik merk het toch wel een beetje hoor. :) Geeft niet. Is lekker. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_153122020
Ziet er goed uit. Maar het is volgens mij een hele hobby. Als ik die apparaten zie, zakt me de moed in de ledematen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zondag 31 mei 2015 @ 11:56:56 #120
221912 minilot
Nancy boy
pi_153122252
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:46 schreef Sigaartje het volgende:
Ziet er goed uit. Maar het is volgens mij een hele hobby. Als ik die apparaten zie, zakt me de moed in de ledematen.
Hoeft niet hè? Met sterke polsen (en die kreeg ik juist door kneden) of geduld (gewoon je deeg een halve dag laten borrelen, hoef je niet eens te kneden) kun je zonder enig apparaat erg lekker brood bakken hoor!

Ik bak al een jaar meermaals per week brood en broodjes en heb nog nooit de neiging gevoeld om een kneedapparaat aan te schaffen hoor. Handen + keukenweegschaal + deegschrapertje en een oven, verder niks nodig. :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 12:02:58 #121
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153122408
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:25 schreef minilot het volgende:

[..]
Maar toch even nieuwschierig: waarom zo'n zo'n enorm bakbeest en niet een reguliere consumenten-kneedmachine? Te weinig inhoud voor jullie broodbehoefte?
Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost :) ). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.
  zondag 31 mei 2015 @ 12:07:58 #122
221912 minilot
Nancy boy
pi_153122534
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:02 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost :) ). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.
Ik snap dat wel ja. :Y
Ik koop zelf simpele spullen voor in de keuken (theedoeken, deegrollers, ijsblokzakjes, noem maar op) het liefste bij de Sligro (horecagroothandel) wegens goedkoop maar zeer effectef en duurzaam. Mijn horecatheedoeken drogen bijvoorbeeld echt tien keer beter af dan die je in gewone winkels kunt kopen. :Y
Ik heb een tijdje geleden een staafmixer bedoeld voor de horeca gekocht en da's ook echt een wereld van verschil met consumentenspul.
Dus ik zou zo'n keuze voor een kneedmachine denk ik ook wel maken als ik ooit uberhaupt behoefte aan zo'n ding zou hebben. Maar ik hou erg van met de hand kneden, dus hoeft niet. :)

Enneh, ik lust juist graag Duits brood, dus ik zou er in jullie situatie niet een halfuur voor naar Nederland rijden. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_153123998
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 09:12 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen,

Ik heb een

[ afbeelding ]

gekocht.

Hoe groot is dat ding ongeveer? :o Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?
Somebody that I used to know
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 31 mei 2015 @ 13:49:00 #124
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_153125050
quote:
2s.gif Op zondag 31 mei 2015 13:08 schreef Postbus100 het volgende:

Hoe groot is dat ding ongeveer? :o Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?
60 cm ongeveer, dus dat valt op zich mee. Maar wel loodzwaar :P
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_153125852
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 13:49 schreef Rewimo het volgende:

[..]

60 cm ongeveer, dus dat valt op zich mee. Maar wel loodzwaar :P
Oh, dat valt me dan wel weer mee. En gelukkig maar dat hij zwaar is, anders danst hij je keuken door :P
Somebody that I used to know
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 31 mei 2015 @ 14:35:49 #126
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_153126399
quote:
2s.gif Op zondag 31 mei 2015 14:15 schreef Postbus100 het volgende:

Oh, dat valt me dan wel weer mee. En gelukkig maar dat hij zwaar is, anders danst hij je keuken door :P
Ik krijg hem niet van zijn plek :@
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 16:06:47 #127
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153129112
quote:
2s.gif Op zondag 31 mei 2015 13:08 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Hoe groot is dat ding ongeveer? :o Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?


Vergelijk 'm maar even met deze fles limonade.. :)
pi_153129265
Is dat een literfles? Lijkt me nou dat je bakbeest wel meter hoog is :D
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 16:13:56 #129
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153129307
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 16:11 schreef computergirl het volgende:
Is dat een literfles? Lijkt me nou dat je bakbeest wel meter hoog is :D
1,5 liter.. :)

De kom is 10 liter. Een normale emmer zeg maar.
pi_153129665
Ik denk al: ik heb het gevoel dat ik een gesprek aan het voeren ben met twee mensen over hetzelfde onderwerp. Ik zie nu pas dat jullie een stelletje zijn :')
Somebody that I used to know
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 31 mei 2015 @ 16:29:34 #131
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153129760
quote:
2s.gif Op zondag 31 mei 2015 16:26 schreef Postbus100 het volgende:
Ik denk al: ik heb het gevoel dat ik een gesprek aan het voeren ben met twee mensen over hetzelfde onderwerp. Ik zie nu pas dat jullie een stelletje zijn :')
Vandaar het Meneer Rewimo en mevrouw qltel. We zijn getrouwd enzo.. :)
pi_153129809
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 16:29 schreef qltel het volgende:

[..]

Vandaar het Meneer Rewimo en mevrouw qltel. We zijn getrouwd enzo.. :)
Daar let ik nooit zo op. Bovendien zit ik ook veel mobiel en daar valt dat allemaal weg. Maar leuk!
Ook mooie kneedmachine, meneer Rewimo ;)
Somebody that I used to know
  zondag 31 mei 2015 @ 23:42:29 #133
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_153145595
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.

Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)


Koffiekoeken


Kaas-uien en Kaasstokbrood


Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_153147568
Doe mij maar zo'n koffiekoek :Y)
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 1 juni 2015 @ 06:42:55 #135
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_153147612
Wauw, dat ziet er heerlijk uit :9
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_153147865
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Oh ja, ik had ook nog broodjes :). Wit, no-knead en nogal 'pungent', met gehalveerde teentjes gekarameliseerde knoflook in en flink wat Fontina-kaas op het deeg :9

[ afbeelding ]

Crumbshot:
[ afbeelding ]

Lekker stinken O+
Die wil ik. :9
  maandag 1 juni 2015 @ 08:00:37 #137
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_153147947
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:

[..]

En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.

Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]

Koffiekoeken
[ afbeelding ]

Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]

Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Ziet er ook weer super uit zeg! :D
pi_153148075
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:

[..]

En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.

Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]

Koffiekoeken
[ afbeelding ]

Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]

Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Croissants in 1 dag??? Kan volgens mij nooit veel zijn. Rest ziet er wel erg yummie uit!
pi_153150666
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:02 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost :) ). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.
Consumentenkneedmachines zijn geen kneedmachines maar planeetmengers met een deeghaak. Die maken andere bewegingen dan een kneedmachine, waardoor meel kan achterblijven (niet mengt met deeg) of deeg op kan kruipen.

Maar dit is óók een planeetmenger (en dus geen kneedmachine), dus ben benieuwd hoe dit bevalt :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 1 juni 2015 @ 12:08:17 #140
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153151950
quote:
4s.gif Op maandag 1 juni 2015 11:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Maar dit is óók een planeetmenger (en dus geen kneedmachine), dus ben benieuwd hoe dit bevalt :)
Klopt, dit is ook een planeetmenger (en ik noem alles kneedmachines :) ). Het bevalt tot nu toe prima. We hebben dit weekend 3x brooddeeg, zandkoekdeeg en appeltaartdeeg gemaakt en dat ging allemaal prima. De kom was alle keren mooi schoon en er was nergens meel achtergebleven.
pi_153152581
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:

[..]

En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.

Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]

Koffiekoeken
[ afbeelding ]

Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]

Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Wow!
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 1 juni 2015 @ 13:03:45 #142
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153153697
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:

[..]

En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.

Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]

Koffiekoeken
[ afbeelding ]

Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]

Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Wauw, mooi hoor. Die koffiekoeken zouden zo in de winkel kunnen liggen.
  maandag 1 juni 2015 @ 20:22:05 #143
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_153166651
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2015 06:27 schreef computergirl het volgende:
Doe mij maar zo'n koffiekoek :Y)
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 06:42 schreef Rewimo het volgende:
Wauw, dat ziet er heerlijk uit :9
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2015 08:00 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ziet er ook weer super uit zeg! :D
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2015 08:19 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Croissants in 1 dag??? Kan volgens mij nooit veel zijn. Rest ziet er wel erg yummie uit!
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 12:27 schreef Bleie het volgende:

[..]

Wow!
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 13:03 schreef qltel het volgende:

[..]

Wauw, mooi hoor. Die koffiekoeken zouden zo in de winkel kunnen liggen.
Dank je wel allemaal!

@Devlinmr hoezo zouden de croissants niets kunnen worden? Hoe lang zou je er volgens jou over moeten doen en waarom?
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  dinsdag 2 juni 2015 @ 07:47:46 #144
221912 minilot
Nancy boy
pi_153177896
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 20:22 schreef SV-tje het volgende:
@Devlinmr hoezo zouden de croissants niets kunnen worden? Hoe lang zou je er volgens jou over moeten doen en waarom?
Ook ik ken eerlijk gezegd geen croissantrecepten waarbij het deeg voorafgaand aan het vormen en bakken niet in elk geval een nacht (of in elk geval tenminste acht uur) hoort te rusten na of voor het lamineren, wat op zichzelf (met tussenpozen) ook al uren duurt. :)

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 02-06-2015 08:50:10 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_153178401
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 20:22 schreef SV-tje het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Dank je wel allemaal!

@Devlinmr hoezo zouden de croissants niets kunnen worden? Hoe lang zou je er volgens jou over moeten doen en waarom?
Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.

voorbeeld recept http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
  dinsdag 2 juni 2015 @ 08:46:25 #146
221912 minilot
Nancy boy
pi_153178461
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:42 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.

voorbeeld recept http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
Mee eens! O+
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 2 juni 2015 @ 08:48:29 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153178491
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:42 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.

voorbeeld recept http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
Begrijp nu ook waarom croissants in NL nooit smaken (behalve dan naar margarine)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 13:21:39 #148
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_153184901
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Mee eens! O+
Kijk daar heb ik wat aan, weet ik dat ik dat voortaan thuis ook ga doen. Deze croissants hebben alles bij elkaar uur of 6 geduurd om te maken. Dus ook niet dat je denkt dat het binnen 10 minuten gebeurd is.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_153306092
waarom moet je zuurdesem eigenlijk altijd met rogge beginnen?
pi_153306118
Op rogge zitten zeker weten de bacteriën die je wilt. Maar op tarwe vaak ook wel hoor. :Y
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')