minilot | vrijdag 6 februari 2015 @ 12:13 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: ![]() ..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel: Eslem: ![]() Trusten: ![]() Zo-is-dat: ![]() MoChe: ![]() n0a: ![]() Iwanius: ![]() RobinOok: ![]() Myraela: ![]() -Mellow-: ![]() Dahippieunicorn: ![]() Game on! ![]() | |
Soohr | vrijdag 6 februari 2015 @ 12:31 |
Leuk idee, voor zaterdag en zondag staan er lekkere dingen op het program, wellicht zijn ze ook een foto waard. | |
RobinOok | vrijdag 6 februari 2015 @ 15:11 |
![]() Turks broodje (opgepiept in de oven) met leftover pulled lamb. Of nou ja, eigenlijk heet dat bij ons gewoon lamsschouder uit de oven. Die had ik een nachtje weggezet met ingewreven vadouvankruiden (van Jonnie). Volgende dag 6 uur in de oven op een bedje van ui met knoflook en een scheutje Shaoxing. Schaal afgedekt met alufolie. Dit was dus over en ging vandaag op een broodje, met yoghurtsausje. | |
Ama | vrijdag 6 februari 2015 @ 15:26 |
![]() ![]() ![]() | |
Soohr | zondag 8 februari 2015 @ 10:15 |
broodje hamburger met de lot.![]() Waygu vlees, broodje, sla, tomaat, komkommer, spek, ei en zelfgemaakte bbqsaus. | |
Molo | zondag 8 februari 2015 @ 10:22 |
Eitje erop is inderdaad heerlijk ![]() | |
#ANONIEM | zondag 8 februari 2015 @ 11:06 |
Yummie! | |
egeltje1985 | zondag 8 februari 2015 @ 11:16 |
Omg ik wil die hamburger. ![]() | |
RobinOok | zondag 8 februari 2015 @ 14:26 |
Effe spammen voor JeroenBaktBrood !![]() Geroosterde sneetjes Brood van Jeroen met gebakken, verse shiitake paddenstoelen. (hard bakken in olie, dan afblussen met shaoxing, gehakte knoflook erbij, klont boter, scheutje lichte sojasaus. En veel versgemalen peper en zout. ![]() En oja, verse thijm. | |
Soohr | maandag 9 februari 2015 @ 10:40 |
En dan ook de maaltijd van zondag. Jodenhaas, salade en aardappelbolletjes. ![]() Jodenhaas was weer heerlijk, 1 kant vol in de zout en peper. op die kant 3 minuten op hoog vuur, andere kant even kort dichtschroeien en daarna even in het aluminiumfolie om iets na te garen. | |
minilot | maandag 9 februari 2015 @ 11:22 |
Wat gaan we alweer lekker op pagina 1! ![]() ![]() | |
minilot | maandag 9 februari 2015 @ 11:23 |
O, en ik had net fruit als ontbijt.![]() Gegrillde fuyu kaki (sharonfruit) met restje Momofuku's 'milk crumb' ![]() | |
Myraela | maandag 9 februari 2015 @ 11:29 |
![]() Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. ![]() ![]() | |
PluisigNijntje | maandag 9 februari 2015 @ 11:37 |
Sodeju Myraela, een 'wrapje' ![]() ![]() | |
Soohr | maandag 9 februari 2015 @ 12:13 |
Lekkere wrap. Eten een beetje normaal en smakelijk op de foto zetten vind ik nog een hele kunst. | |
minilot | maandag 9 februari 2015 @ 12:51 |
Woah! Past bijna niet in je hand! ![]() | |
Skoap | maandag 9 februari 2015 @ 12:57 |
![]() ![]() | |
minilot | maandag 9 februari 2015 @ 12:59 |
Ik vidn tonijn op water uit blik alleen echt niet lekker. Beetje goeie tonijn op olie daarentegen.. ![]() | |
vinnypassy | maandag 9 februari 2015 @ 13:08 |
Die foto is wel gelukt hoor, ik krijg hier nu direct zin in. Beetje krokante buitenkant en van binnen lekker smeuïg... ![]() Maar ik ga weer verder met m'n gezonde smoothie. ![]() | |
Eslem | dinsdag 10 februari 2015 @ 20:04 |
Tuna melt ![]() Hier vorige week eindelijk eens etli ekmek gemaakt. It was gooooood ![]() ![]() | |
Curiosity | dinsdag 10 februari 2015 @ 20:11 |
Dat ziet er lekker uit. Mooie blog ook, ga gelijk even rondneuzen, ik ben dol op de Turkse keuken. | |
minilot | dinsdag 10 februari 2015 @ 20:31 |
Ik ![]() | |
minilot | dinsdag 10 februari 2015 @ 20:32 |
Ik at net:![]() Het is 'Chicken 65' met gefrituurd kerrieblad. En spinaziecurry en groene chutney en versgemaakte en gegrillde naan. Sorry voor foto, het was nogal donker in de keuken. | |
MutedFaith | dinsdag 10 februari 2015 @ 20:51 |
Niet zo'n mooie foto als anderen.. maar lekker was t wel.![]() | |
PluisigNijntje | dinsdag 10 februari 2015 @ 21:02 |
Ziet er heerlijk uit! ![]() ![]() | |
drakin | dinsdag 10 februari 2015 @ 21:11 |
Ik zou hem toch minstens rechtop zetten | |
Rorsach | dinsdag 10 februari 2015 @ 21:48 |
Heerlijk recept voor chicken noodle laksa, waar de kinderen dol op zijn. Flink wat pit, dus melk/bier bij de hand houden.![]() | |
Eslem | woensdag 11 februari 2015 @ 10:54 |
You make me blush ![]() Jij zit volgens mij ook veel op internet receptjes te zoeken, chicken 65, noooooit van gehoord. Klinkt wel erg lekker allemaal! | |
minilot | woensdag 11 februari 2015 @ 11:43 |
Ha, je hebt gelijk, maar toevallig komt de kip uit één van de slechts vijftien kookboeken die ik heb! ![]() http://www.aziatische-ing(...)oek-kumar-mahadevan/ | |
minilot | woensdag 11 februari 2015 @ 11:48 |
Toetje als ontbijt vanmorgen!![]() Het is - warm uit de oven - um ali, Egyptische broodpudding met bladerdeeg. Verder zit er in dit geval in: melk, room, vanille, kaneel, nootjes, rozijnen, kokosnoot en als topping nog pistache, amandel en rozenblaadjes. ![]() | |
RobinOok | woensdag 11 februari 2015 @ 12:16 |
Oh, ik dacht toevallig gisteren, die kip zou ik wel eens willen maken. Komt ie gewoon uit Kumar Mahadevan's boek. Hihi. Ga ik proberen te onthouden. (die broodpudding met bladerdeeg lijkt me horror, ik hou niet van bladerdeeg en broodpudding lijkt me ook heel euh blegh. Zie het zo vaak voorbij komen bij die engelsen en ik heb nog nooit gedacht "dat wil ik wel eens proberen". Integendeel dus. Brrrr. Maar het ziet er wel heel hip uit!) | |
minilot | woensdag 11 februari 2015 @ 12:30 |
Gewone broodpudding boeit me ook niet en ik krijg er ook nooit trek van als ik er een recept van tegenkom. Maar ik zag gisteren deze Egyptische variant voorbij komen bij reisprogramma A Cook Abroad (BBC) en hoewel ik (net als jij, blijkbaar ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 11 februari 2015 @ 12:33 |
*applaus!* Dat maak ik dus echt nooit thuis. | |
minilot | woensdag 11 februari 2015 @ 13:39 |
Een goed recept voor een pittige laksa, daarvoor hou ik me altijd aanbevolen! ![]() | |
Bortecinem | woensdag 11 februari 2015 @ 14:36 |
Yummm lijkt mij heel lekker! | |
Rorsach | woensdag 11 februari 2015 @ 16:59 |
Ik maak eigenlijk altijd deze: http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/512214 Peper hoeveelheden zijn natuurlijk aan te passen naar eigen smaak. | |
RobinOok | woensdag 11 februari 2015 @ 17:26 |
Met currypowder!? Jakkiebah. | |
Molo | woensdag 11 februari 2015 @ 17:45 |
Dan maak je zelf a la minute je eigen currypoeder, lijkt me niet zo'n probleem toch | |
Myraela | donderdag 12 februari 2015 @ 08:46 |
![]() Turkse pide met gehakt Deze vond ik wel mooi gelukt. Vroeger nam ik ze wel eens mee van de Turkse bakker maar was ik altijd een beetje teleurgesteld. Beetje oud/droog brood en weinig en smakeloze vulling. Nu waren ze precies hoe ik ze me altijd voorgesteld had. ![]() | |
minilot | donderdag 12 februari 2015 @ 11:31 |
Myra, wat glimmen ze prachtig! ![]() Zo fraai heb ik ze nog nooit bij de Turk zien liggen. ![]() Tikkie teveel vulling naar mijn smaak, maar ik snap je punt daarin wel. ![]() Mooi hoor! | |
minilot | donderdag 12 februari 2015 @ 11:32 |
Kom ik met mijn rauwe groentenhap. ![]() ![]() Pittig gepicklede broccolistengel. Wel echt ook heel lekker! ..maar geen pide. ![]() | |
-Mellow- | donderdag 12 februari 2015 @ 16:13 |
Wat ziet dat er leuk uit! goed idee ook | |
-Mellow- | donderdag 12 februari 2015 @ 16:14 |
oww en die pide ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 14 februari 2015 @ 15:18 |
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje? ![]() ![]() | |
Myraela | zaterdag 14 februari 2015 @ 15:33 |
Ik hou van zulke broodjes. ![]() | |
Lonaa | zaterdag 14 februari 2015 @ 15:37 |
Dit. | |
ChilllayD | zaterdag 14 februari 2015 @ 21:53 |
Heerlijk alleen denk ik halverwege altijd, jammer van het brood ![]() | |
minilot | zondag 15 februari 2015 @ 12:42 |
Ha, vitello tonato op een broodje! ![]() ![]() | |
minilot | zondag 15 februari 2015 @ 12:43 |
Ochtendscones (gemaakt met appelcider)![]() http://www.savvyeat.com/apple-cider-scones/ (Maar dan met deeg nog een paar keer extra omvouwen en na uitrollen in vierkante blokken gesneden) | |
RobinOok | zondag 15 februari 2015 @ 14:36 |
Gegrillde Jeroenbaktbroodboterham met foie gras:![]() Of nee, toch liever met kipkerrieen sriracha! ![]() :-) | |
Molo | zondag 15 februari 2015 @ 14:57 |
Oh boy! Die bovenste boterham ![]() | |
vinnypassy | zondag 15 februari 2015 @ 16:34 |
Wel mooi voor de foto hoor, maar als ik een boterham smeer kan ik er echt niet tegen als er nog lege plekken zichtbaar zijn. ![]() | |
IsabellaMariaAnna | zondag 15 februari 2015 @ 16:55 |
Foie gras met zout! ![]() | |
Molo | zondag 15 februari 2015 @ 17:47 |
Dan pak jij toch volgende keer lekker smeerworst uit een kuipje wat je helemaal tot aan het randje kunt smeren | |
RobinOok | zondag 15 februari 2015 @ 17:49 |
Ik heb het na de foto ook tot het randje uitgesmeerd. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 15-02-2015 18:31:41 ] | |
Molo | zondag 15 februari 2015 @ 17:51 |
Ik vind de structuur als het niet uitgesmeerd is juist zo heerlijk ![]() Net als bij truffeltaart of flink rijpe avocado ![]() | |
vinnypassy | zondag 15 februari 2015 @ 18:03 |
Mwah, ik maak liever een heel andere boterham dan met foie gras of smeerworst. ![]() | |
Molo | zondag 15 februari 2015 @ 18:05 |
Zoals? | |
vinnypassy | zondag 15 februari 2015 @ 18:10 |
Een geroosterde boterham met avocado (half prakken zodat het steviger op brood zit), dan uitgebakken spek erop, gepocheerd ei en wat rode peper. | |
Molo | zondag 15 februari 2015 @ 18:13 |
![]() Al ga ik als ik moet kiezen toch voor de foie gras ![]() | |
emmyemmy | zondag 15 februari 2015 @ 20:41 |
foie gras lijkt me lekker, maar ik kan het beeld van hoe het gemaakt wordt nooit uit mn hoofd krijgen | |
Vanyel | zondag 15 februari 2015 @ 21:00 |
Oeh die avocado. Ik heb lunch morgen. | |
Isabeau | zondag 15 februari 2015 @ 21:04 |
Ik dacht even snel dat er dauwdruppels op zaten ![]() | |
Myraela | maandag 16 februari 2015 @ 09:09 |
Super simpel, maar ik vond de foto mooi geworden. ![]() ![]() | |
Tamashii | maandag 16 februari 2015 @ 09:11 |
Prachtige foto inderdaad. Ziet er ook heerlijk uit. | |
minilot | maandag 16 februari 2015 @ 11:51 |
Pittige (vegan) auberginecurry in de ochtendzon (alvast gemaakt voor vanavond):![]() Is dit recept: http://yesiamvegan.com/20(...)mini-eggplant-curry/ ..maar dan gebakken in kokosolie in plaats van rijstolie. En met bruin mosterdzaad in plaats van gewone. ![]() Vanavond rijst en spinazie erbij. | |
Molo | maandag 16 februari 2015 @ 12:51 |
Klinkt heerlijk en ziet er ook weer heerlijk uit! Mosterdzaad, zo lekker dat spul ook he ![]() | |
minilot | maandag 16 februari 2015 @ 13:16 |
Hehe, het ziet er vooral uit als oranje blubber met zwarte stukjes ![]() ![]() Was het maar vast avond.. | |
RobinOok | maandag 16 februari 2015 @ 16:56 |
Waarom zou iemand zoiets in een pressure cooker maken? ![]() | |
minilot | maandag 16 februari 2015 @ 18:26 |
Geen idee, ik vond dat ook al vreemd! ![]() | |
Molo | maandag 16 februari 2015 @ 20:08 |
Misschien om het idee te hebben dat hij/zij die ook nog eens gebruikt, ipv werkloos stof te staan happen in een keukenkastje? ![]() | |
RobinOok | zaterdag 21 februari 2015 @ 17:39 |
![]() Soepje maken: eendenbouten, Thaise sojasauzen, steranijs, laos, korianderwortel, laurier, pandan, shii-take, kandij, Chinese selderij, citroengras, zwarte peperkorrels, water. Oh, verrek, kaneelstokkie vergeten. Gauw nog effe erbij gooien. ![]() | |
minilot | zondag 22 februari 2015 @ 10:27 |
Och wat lekker zal dat zijn geworden! ![]() | |
minilot | zondag 22 februari 2015 @ 10:29 |
Oh, ik had er nog eentje uit het Wat eten we vandaag-topic. Geen mooie foto verder, maar wel lekker gegeten. ![]() ![]() Recept: http://iamafoodblog.com/lucky-chinese-new-year-dumplings-noodles/ ..maar dan zonder de noedels. In de wontons zit ook nog shiitake en als vlees gebruikte ik een overgebleven quarterpounder ![]() Vooral het szechuanpeper-sausje dat erover zat was erg smakelijk. ![]() | |
RolandArthur | zondag 22 februari 2015 @ 16:28 |
Hoi Minilot, Heb je voor mij het recept en nuttige tips om dit te maken? Meestal verwerk ik dit gedeelte tot soep maar ik wel wel eens iets anders proberen. | |
Soohr | zondag 22 februari 2015 @ 18:11 |
ziet er lekker uit | |
minilot | maandag 23 februari 2015 @ 11:07 |
Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen: Je neemt: - halve cup azijn - twee eetlepels kristalsuiker - een theelepel tafelzout - halve cup water (Of iets in vergelijkbare vehoudingen) Dit stop je bij elkaar in een steelpannetje, breng je aan de kook en je goet het in een potje of bakje over de te picklen groenten heen, in dit geval een brocollistengel die ik in dunne plkajes had gesneden. Voor de pittigheid nog wat chilipepervollen erbij. De boel omroeren, afdekken en in de koelkast wegzetten. Je kunt het meteen al opeten wanneer het is afgekoeld, of tot een paar dagen in de koelkast bewaren. ![]() Gaat ook puik met uienringen, radijsjes in plakjes, wortel in plakjes, etcetera. ![]() | |
minilot | maandag 23 februari 2015 @ 11:09 |
Ik had vanmorgen nog een paar stukjes over na Oscarnacht: mierzoete & zoute 'bacon pecan pralines', Southern style ![]() ![]() Het is ongeveer dit recept: http://www.ezrapoundcake.com/archives/3151 Erg lekker! | |
minilot | maandag 23 februari 2015 @ 12:20 |
Vanmorgen nog even culinair blijven hangen in de zuidelijke staten van de VS.. ![]() Karnemelkse beignets, vers uit de frituur, zoals men ze in New Orleans placht te eten. En sterke koffie. ![]() En ja, er hoort zoveel poedersuiker op. ![]() | |
RolandArthur | maandag 23 februari 2015 @ 16:54 |
Dank! Ik heb nog wat potten staan dus ik zal het binnenkort proberen. Moet ik nog iets steriliseren of blijft het zo goed? | |
TravelRose | maandag 23 februari 2015 @ 16:56 |
Wow, dit ziet er lekker uit zeg! Zo at ik ze ook in Amerika. Yummy! | |
minilot | maandag 23 februari 2015 @ 17:48 |
Nee, het idee van de 'quick pickle' is dat je 'm binnen een paar dagen opeet (vaak dezelfde dag al), dus dan is steriliseren nergens voor nodig. Potje kan, want handig dat er meteen een deksel op zit. Maar in een tupperwaredoosje of in een schaaltje met plasticfolie erover gaat ook prima ![]() | |
RobinOok | zaterdag 28 februari 2015 @ 13:33 |
![]() Speklapjes (gewoon uitgebakken en op het laatst nog even sausje erbij van sojasaus, suiker, shaoxing, chilibeansauce) op een gestoomd lotusbroodje met zoetzuur van komkommer, sriracha, hoisinsaus, verse koriander en lente-ui. | |
minilot | zaterdag 28 februari 2015 @ 13:37 |
Oeee, speklapjes. Buikspekplakken op z'n Hollands. ![]() ![]() Ik denk bij lotusbroodjes trouwens altijd aan Muppets en sokpoppen. Ik kom daar maar niet vanaf. ![]() | |
withxhonor | zaterdag 28 februari 2015 @ 14:42 |
![]() | |
RobinOok | zaterdag 28 februari 2015 @ 16:25 |
Ja. *grin* Of zoiets: ![]() | |
minilot | zaterdag 28 februari 2015 @ 16:34 |
Dat ja. ![]() | |
Windigo | zaterdag 28 februari 2015 @ 16:42 |
Haha geweldig ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 28 februari 2015 @ 16:49 |
moest natuurlijk even gluren wat voor broodjes dat waren merk: Chimei / 奇美 land van herkomst: Taiwan etiket: Frozen Gwa Pao /小刈包 ingrediënten: water, suiker, gist, melkpoeder, palmolie, zout, emulgator (E332, E420, soja-olie) prijsindicatie: ¤ 2,45 (10 buns x 30g = 300g) -> volgens mij ontbreekt er iets in de ingredientenlijst | |
Molo | zaterdag 28 februari 2015 @ 17:12 |
![]() | |
RobinOok | zaterdag 28 februari 2015 @ 17:52 |
Hehe, in de engelse ingredientendeclaratie staat wel wheat flour. Sukkeltjes. :-) | |
ChilllayD | vrijdag 6 maart 2015 @ 17:27 |
![]() Geen kunstwerk maar wel een zeer smakelijke big-mac. ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 6 maart 2015 @ 17:43 |
2 lagen kaas ![]() Hoe heb je de saus gemaakt? | |
MutedFaith | vrijdag 6 maart 2015 @ 17:47 |
Die big mac! Net echt xD | |
vinnypassy | vrijdag 6 maart 2015 @ 19:15 |
Cool cool cool ![]() | |
ChilllayD | vrijdag 6 maart 2015 @ 20:05 |
Hij was ook zooooooo lekker ![]() Mayo, Franse dressing (zelfgemaakt), piccalilly, heeeel fijn gesneden uitjes, mini beetje azijn (maar zit ook al in de dressing dus was bij mij niet nodig), suiker en zout. Mini drupje ketchup en paprikapoeder voor de kleur en mini beetje smaak. En blijven proeven en mengen tot hij smaakt ![]() | |
RobinOok | zondag 8 maart 2015 @ 12:11 |
![]() Een echte klassieker uit de Chinese keuken, stelt geen ruk voor maar blijft lekker! | |
dahippieunicorn | zondag 8 maart 2015 @ 13:04 |
Slagroomsoesjes ![]() ![]() | |
Isabeau | zondag 8 maart 2015 @ 13:29 |
Nou wil ik slagroomsoesjes ![]() | |
dahippieunicorn | zondag 8 maart 2015 @ 13:38 |
![]() | |
Windigo | zondag 8 maart 2015 @ 18:26 |
![]() Vandaag Katniss Everdeen's favoriete pruimenstoof met quinoa gemaakt uit mijn Hunger Games-kookboek ![]() | |
FutureFairytale | zondag 8 maart 2015 @ 18:39 |
Was het te pruimen? ![]() | |
Windigo | zondag 8 maart 2015 @ 18:41 |
Yep was lekker ![]() | |
FutureFairytale | zondag 8 maart 2015 @ 18:42 |
![]() ![]() | |
Windigo | zondag 8 maart 2015 @ 18:46 |
Ik vind het juist een hele normale combi, in de Marokkaanse/Arabische keuken komt het gebruik van pruimen/dadels/vijgen etc in gedroogde vorm veel voor in stoofpotten. Misschien is het even wennen, maar ik vind het heerlijk ![]() Bijvoorbeeld portsaus heeft ook zo'n vaag zoetig effect, is erg lekker bij sommige soorten vlees. | |
HaverMoutKoekje | zondag 8 maart 2015 @ 19:10 |
Wat zat er nog meer doorheen Windigo? Pompoen, zoete aardappel? | |
Windigo | zondag 8 maart 2015 @ 19:26 |
Het is kip, ui, wortel, aardappel, pruimen en bier. Ook een beetje gerookt paprikapoeder en peper voor de smaak. Op het laatste moment de quinoa erdoor geroerd omdat ik te lui was om de quinoa apart te koken ![]() Aardappelen heten 'katniss root'' in het boek, en daar is Katniss naar genoemd. Daarom moest er ook aardappel in. | |
Windigo | maandag 9 maart 2015 @ 18:15 |
![]() Ik luid de lente in met een lekker bordje pasta Caprese ![]() | |
NoralyZ | maandag 9 maart 2015 @ 22:44 |
onde-onde ![]() ![]() | |
MariaEtcetera | dinsdag 10 maart 2015 @ 00:05 |
Hihi ik dacht meteen aan Ndnd ![]() ![]() ![]() Ziet er mooi uit hoor! ![]() | |
Cici | dinsdag 10 maart 2015 @ 08:04 |
Klepon! Onde-onde is wat anders. Ik vind klepon er altijd wel lekker uitzien, ik lust alleen geen kokos. Maar ze zien er goed uit! | |
NoralyZ | dinsdag 10 maart 2015 @ 08:26 |
oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan? @maria; ![]() | |
Cici | dinsdag 10 maart 2015 @ 08:46 |
Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor. Alleen de Indo's niet. Wij kennen die groene balletjes als klepon ![]() Dit is onde onde: ![]() Alleen als ik onde onde zoek op google zie ik ook klepon. Vreemd. | |
NoralyZ | dinsdag 10 maart 2015 @ 09:17 |
o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappig ![]() | |
LintuxCx | dinsdag 10 maart 2015 @ 10:10 |
Heh, en het ziet er haast uit als Popplers? ![]() | |
Cici | dinsdag 10 maart 2015 @ 10:56 |
Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon. Graapig idd ![]() Smaakten ze lekker? | |
Southern | dinsdag 10 maart 2015 @ 15:32 |
![]() Saté en saus zelfgemaakt, fritten niet.Ideaal katergerecht voor een zondag ![]() | |
minilot | dinsdag 10 maart 2015 @ 17:41 |
Snackje voor bij de bios (Chappie), want thema-eten is altijd leuk!![]() Zuid-Afrikaanse koeksisters, naar dit recept: http://www.britishlarder.co.uk/koeksisters/ ..maar dan maar de helft zo klein. ![]() | |
Windigo | dinsdag 10 maart 2015 @ 17:46 |
Zijn net nonnenvotten ![]() ![]() | |
TheMagnificent | dinsdag 10 maart 2015 @ 19:55 |
Niet dit recept gebruikt? | |
Zo-is-dat | dinsdag 10 maart 2015 @ 20:02 |
![]() Quasedilas van ottolenghi | |
NoralyZ | dinsdag 10 maart 2015 @ 21:01 |
ja! zeker! | |
Cici | woensdag 11 maart 2015 @ 07:04 |
Mooi ![]() | |
Helsinki | woensdag 11 maart 2015 @ 10:26 |
Ooooh. In welk boek staat het recept? | |
nijenhuisjeroen | woensdag 11 maart 2015 @ 11:08 |
Plenty ![]() | |
minilot | woensdag 11 maart 2015 @ 11:10 |
Edit: dubbel | |
minilot | woensdag 11 maart 2015 @ 11:11 |
Die zijn vast heel lekker! ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 11 maart 2015 @ 11:12 |
Van vanmorgen:![]() Tempura van balletjes zachte geitenkaas + negen jaar gerijpte balsamico + vers uit de vensterbank weggeknipte erwtenscheuten ![]() | |
minilot | woensdag 11 maart 2015 @ 16:54 |
Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van? Ik blijf steeds maar naar die pluizige kokosballetjes kijken en denken: dat wil ik maken! ![]() | |
ElDinosaur | woensdag 11 maart 2015 @ 18:13 |
![]() Shakshuka ![]() | |
z80 | woensdag 11 maart 2015 @ 20:09 |
onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta. | |
minilot | donderdag 12 maart 2015 @ 11:28 |
Bazenontbijt! ![]() | |
minilot | donderdag 12 maart 2015 @ 11:29 |
Hier nog een ontbijtje:![]() Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning ![]() | |
Helsinki | donderdag 12 maart 2015 @ 11:30 |
Dat ziet er leuk uit zeg ![]() | |
minilot | donderdag 12 maart 2015 @ 11:31 |
Ja! Voortuin oogt wat minder gezellig nu, maar dat groeit wel weer aan. ![]() | |
NoralyZ | donderdag 12 maart 2015 @ 11:36 |
nouja, daar bestaat dus wat twijfel over.. 't ligt er geloof ik net aan waar je vandaan komt ![]() ![]() minilot! het is doodsimpel. 100 gram glutinous rice flour (kleefrijstebloem) 60 g palmsuiker / gula jawa in brokjes 100 ml pandanbladsap gemalen kokos over het pandanbladsap: dat kan je zelf maken, als je pandanbladeren hebt, maar je kan ze hier in NL niet zo goed krijgen. er zijn busjes pandanpasta, als je dat met een beetje water mixt kan je dat ook prima gebruiken ![]() eerst: breng een pannetje water aan de kook dan: doe de rijstebloem in een kom en voeg er wat pandanbladsap aan toe. blijf roeren met een lepel. voeg stukje bij beetje het sap toe, tot je een structuur krijgt die je met je handen kan kneden (de structuur deed me wat denken aan speelgoedklei). rol van dat deeg kleine balletjes, ongeveer zo groot als een kleine bonk, stop er een stukje gula jawa in en rol 'm goed dicht. gooi de balletjes in je pan kokend water - ze zijn klaar als ze gaan drijven (ik laat ze dan nog even doorkoken, zodat je zeker weet dat de suiker helemaal gesmolten is ![]() that's all. je kan ze niet zo heel lang bewaren, ze zijn heerlijk als ze vers zijn ![]() | |
Bortecinem | donderdag 12 maart 2015 @ 11:39 |
Wow die zien er mooi uit! | |
minilot | donderdag 12 maart 2015 @ 11:46 |
O, dat klinkt inderdaad loeisimpel! Thanks! ![]() | |
minilot | zaterdag 14 maart 2015 @ 15:20 |
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee: ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day | |
Trusten | zaterdag 14 maart 2015 @ 15:25 |
Wauw ![]() | |
Windigo | zaterdag 14 maart 2015 @ 16:03 |
Hij is leuk ![]() | |
RobinOok | zondag 15 maart 2015 @ 19:21 |
Het ziet er niet uit, maar ja, zo hoort dat. Hoi Thawt, Thaise pannenkoek met mosselen. Makkelijk te maken en lekkerder dan je misschien zou denken. Zonder: ![]() Hoi Thawt En met sriracha ![]() Hoi Thawt met Sriracha (eigenlijk hadden ze een ietsiepietsie bruiner/krokanter gekund) | |
vinnypassy | zondag 15 maart 2015 @ 19:56 |
Met is een mooiere foto. En met saus is alles lekkerder. ![]() | |
voederbietel | maandag 16 maart 2015 @ 12:19 |
beste gerecht in dit topic ![]() | |
minilot | maandag 16 maart 2015 @ 16:24 |
![]() Loeipittige ceviche van mango, naar dit recept: http://www.seriouseats.co(...)eruvian-kitchen.html | |
nijenhuisjeroen | maandag 16 maart 2015 @ 17:04 |
Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pit ![]() | |
minilot | maandag 16 maart 2015 @ 17:13 |
Dat blijkt! Wel een lekker soort peper hoor, die Peruaanse limo-peper. Erg heet (vind ik dan), maar toch ook flink fruitig ![]() | |
minilot | dinsdag 17 maart 2015 @ 10:24 |
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:![]() Met krab, grote garnalen, okra en bourbon. ![]() | |
Southern | dinsdag 17 maart 2015 @ 10:49 |
1 ui Half teentje knoflook Pindakaas, water of kokosmelk 2 limoenen, 2 raspen en 1 ook uitpersen Scheutje sojasaus Scheutje ketjap Komijn Gember Sambal Ui en knoflook eerst fruiten dan de rest erbij. Hoeveelheden op gevoel | |
voederbietel | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:31 |
Wat voor rijst is dat? | |
minilot | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:31 |
Restje Japanse plakrijst, want dat had ik nog over van de lunch ![]() | |
voederbietel | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:32 |
Ziet er goed uit, de rest ben ik niet zo fan van. | |
minilot | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:34 |
Ja, het is altijd even een gedoe met die rijst (zorgvuldig wassen tot helder water, rijst een half uur laten opdrogen, minstens een uur in koud water laten weken, dan koken, dan voorzichtig omscheppen met mengsel van rijstazijn, suiker en zout tot lauwwarm afgekoeld), maar het is wel heel erg lekker. Heeeeeeeeeeel erg lekker. ![]() | |
voederbietel | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:35 |
Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed. | |
minilot | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:36 |
Daar kun je geen sushi mee maken. ![]() | |
minilot | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:36 |
Plus, ik heb geen magnetron. | |
voederbietel | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:37 |
Kan ook in een pan met kokend water. Is echt een aanrader want je bent in 1 minuut klaar. | |
minilot | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:39 |
Dan nog kun je er geen sushi mee maken ![]() | |
voederbietel | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:40 |
Dat zijn van die deegbolletjes gevuld met slagroom toch? | |
voederbietel | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:40 |
Doe daar zelf nooit rijst in eigenlijk..... | |
minilot | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:40 |
![]() | |
housesoftheholy | dinsdag 17 maart 2015 @ 12:40 |
Ik maak dat altijd met risottorijst | |
DancingPhoebe | dinsdag 17 maart 2015 @ 19:23 |
Zeg, je WEET dat mensen om recepten gaan vragen he ![]() | |
Helsinki | dinsdag 17 maart 2015 @ 19:32 |
Ik heb eindelijk het recept online gevonden ![]() | |
RobinOok | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:31 |
In 1 minuut klaar en in 2 seconden in de vuilnisbak wegens niet te eten zo vies. | |
Molo | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:32 |
Dit. Gore meuk ![]() | |
voederbietel | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:40 |
Klopt, in de magnetron wordt het een stuk lekkerder! | |
Molo | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:42 |
En dan mik je er zeker zo'n héérlijke pot chicken tonight overheen? | |
egeltje1985 | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:42 |
![]() | |
voederbietel | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:44 |
Nee, die voorverpakte troep hoef ik allemaal niet ![]() | |
Molo | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:45 |
Heerlijk zo'n zakje van Knorr ![]() | |
voederbietel | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:46 |
Welk merk gebruik jij dan? | |
Molo | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:52 |
Meestal Tilda rijst en eigenlijk geen pakjes | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:52 |
Ben je nou aan het trollen of heb je echt niet door in welk topic je bent beland? | |
voederbietel | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:54 |
Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn. | |
Molo | dinsdag 17 maart 2015 @ 20:59 |
Klopt, een zakje kopen is inderdaad meestal duurder dan zelf maken | |
minilot | donderdag 19 maart 2015 @ 10:47 |
Ontopic dan maar! Ik at net een zonnig kliekjesontbijt op een donkerbewolkte ochtend ![]() ![]() - Platbrood (zelfgebakken) - Hummus - Shish taouk (geroosterd in loeihete oven) - Tomaat, komkommer, rode ui - Yoghurtsaus & gembersriracha - Koriander [ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 19-03-2015 11:52:06 ] | |
killerkip69 | donderdag 19 maart 2015 @ 11:24 |
Daar zit ik dan met m'n bammetje kaas/pindakaas... Ziet er weer lekker uit allemaal. ![]() | |
minilot | donderdag 19 maart 2015 @ 11:44 |
En nog iets gemaakt vanmorgen, want had een eiwitje over:![]() Zoethoutmeringues! Ze smaken awesome ![]() | |
Stimorol- | donderdag 19 maart 2015 @ 11:55 |
Zelf koken is niet duur. Zo een zakje van knorr is duurder. | |
dimmak | donderdag 19 maart 2015 @ 12:39 |
![]() | |
MutedFaith | donderdag 19 maart 2015 @ 13:18 |
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk. | |
minilot | donderdag 19 maart 2015 @ 13:25 |
Yo, waar is je foto!? | |
MutedFaith | donderdag 19 maart 2015 @ 13:33 |
die was ik vergeten..![]() Op kantoor, dus geen bord maar een servetje. | |
Stimorol- | donderdag 19 maart 2015 @ 13:34 |
Je eet als een allochtoon ![]() Mijn moeder eet pide met druiven, witte kaas en watermeloen. | |
minilot | donderdag 19 maart 2015 @ 13:42 |
Lekker! ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 19 maart 2015 @ 14:34 |
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet ![]() | |
minilot | donderdag 19 maart 2015 @ 14:35 |
Rundvlees ![]() | |
Stimorol- | donderdag 19 maart 2015 @ 15:45 |
Rundvlees en een mix aan kruiden. Het lekkerst is het als je het bakt in olie ![]() ![]() | |
Vivie | donderdag 19 maart 2015 @ 15:49 |
Weer wat inspiritie op gedaan... en trek. Thanx ![]() | |
MutedFaith | donderdag 19 maart 2015 @ 16:08 |
Ik gebruik juist geen olie bij het bakken. Er zit genoeg rundvet in de sucuk. Gewoon bakken, op een broodje mikken en er wat kaas overheen laten smelten is echt fucking divine. | |
Stimorol- | donderdag 19 maart 2015 @ 16:13 |
In een klontje boter is lekker! ![]() | |
vinnypassy | vrijdag 20 maart 2015 @ 18:30 |
Rijstsalade met komkommer, avocado, lente-ui, norivel en het sap van driekwart limoen met kort gegrilde sesamtonijnsteak. Heel licht op smaak gebracht met een dressing van sojasaus, sesamolie, ketjap, rijstazijn, knoflook, gember en bruine suiker. Lekker eenvoudig maar zo lekker. ![]() ![]() ![]() Alleen jammer voor de foto dat ik net iets te gretig begon met het aansnijden van de tonijn. | |
deroow | zaterdag 21 maart 2015 @ 14:20 |
![]() Salade met Thaise dressing en biefstuk.. ![]() | |
vlindertje89 | zaterdag 21 maart 2015 @ 14:33 |
Heb je hier een recept van? Of zit ik met m'n neus te kijken en heb je die al eerder gepost? Ziet er lekker uit En toffee + chocolade klinkt alsof ik mijn vriend daar een groot plezier mee kan doen ![]() Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt? [ Bericht 4% gewijzigd door vlindertje89 op 21-03-2015 14:42:43 ] | |
minilot | zaterdag 21 maart 2015 @ 14:50 |
Pie-for-pi was even heel snel in elkaar geknutseld, omdat ik 's middags ineens besloto dat er een taartje moest komen en ik geen boodschappen meer wilde doen. Chocoladedeeg was een restje uit de vriezer dat ik over had van het maken van dit recept: http://www.davidlebovitz.(...)art-tartlets-recipe/ (Wordt donkerder dan die op de foto op het blog wegens 'dutch processed cocoa', oftwel de cacao die heir gewoon in de supermarkt ligt., dat is wat donkerde van kleur dan de cacao die de standard is in veel andere landen.) Als vulling gebruikte ik een restje dulce de leche, dat krijg je door een blikje gecondenseerde melk (ongeopend) drie uur land te koken in een pan water en dan laten afkoelen. Ik verwarmde verder wat bruine suiker met een klont boter en een snuf zout en dat liet ik karameliseren. Door de dulce de leche heengeroerd, damen met ngo een theelepeltje cacao. Taartbodempje ingever, deeg erin gestopt, gevuld met wat bakbonen en 8 minuten gebakken op 170 graden en daarna zonder bakbonen nog vier minuutjes. Taartbodempje laten afkoelen, gevuld met de vulling. Pi-symbol uit kartonnetje gesneden en daaar poedersuiker doorheen gestrooid. Beetje een rommelig recept zo, maar ik stond vooral ter plekke te improviseren met wat restjes. ![]() | |
minilot | zaterdag 21 maart 2015 @ 14:53 |
Wete je wel hoe je gewone meringue maakt? Daar ga ik voor het gemak even vanuit.. Eén vijfde van het zoete meringuemengsel (van twee eiwitten) in een apart kommetje gedaan. Hier twee eetlepels tot zeeeeeerrrrr fijn poeder gemalen zoethoutstokjes (kan in koffiemolentje, of je koopt goedkoop kant en klaar zoethoutpoeder bij de Turkse winkel) goed doorheen gemengd tot een egale lichtbruine massa. Dit weer bij de rest van de meringue gedaan en voorzichtig een paar keer doorgespateld, zodat je een gemarmerd effect krijgt. En daarna gewoon in klodders op een bakplaat gooien en afbakken tot schuimpjes. ![]() Niet zo spannend dus. Wel erg lekker. ![]() | |
minilot | zaterdag 21 maart 2015 @ 14:55 |
![]() Wat zit er precies in de dressing? ![]() | |
minilot | zaterdag 21 maart 2015 @ 14:55 |
Vind dit er juist leuker uitzien dan een grote bonk tonijn! ![]() De rest klinkt ook lekker zeg! | |
deroow | zaterdag 21 maart 2015 @ 15:05 |
vissaus, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, limoen en een piepklein beetje saké (oke.. niet Thais maar wel lekker ![]() ![]() | |
MonkNL | zaterdag 21 maart 2015 @ 18:57 |
![]() [ Bericht 65% gewijzigd door MonkNL op 22-03-2015 20:12:44 ] | |
deroow | zondag 22 maart 2015 @ 16:38 |
![]() Flatbread met groene pesto, roquefort, mozzarella, groene asperges, serrano en rucola. | |
Bienelientjee | zondag 22 maart 2015 @ 19:48 |
![]() | |
Isabeau | zondag 22 maart 2015 @ 19:58 |
Foto weg, discussie ook maar weg. Zeggen dat je een foto wel of niet mooi vindt moet gewoon kunnen, maar dit werd wel een heel lange zinloze discussie. | |
MonkNL | zondag 22 maart 2015 @ 20:02 |
Er zijn natuurlijk wel verschillende manieren om dat te zeggen. ![]() | |
minilot | dinsdag 24 maart 2015 @ 13:43 |
Veel beter zo! ![]() | |
minilot | dinsdag 24 maart 2015 @ 13:43 |
Vegan lunchje! Toast, avocado/limoen-crema + tamelijk hete tofu ![]() ![]() | |
Pandaplint | dinsdag 24 maart 2015 @ 14:55 |
Mooi bord | |
Curiosity | dinsdag 24 maart 2015 @ 15:03 |
De tofu vind ik net iets te "zwart". | |
minilot | dinsdag 24 maart 2015 @ 15:11 |
Snap ik. Maar vind ik wel lekker. ![]() ![]() Huh? | |
FutureFairytale | dinsdag 24 maart 2015 @ 15:34 |
Bij Jerk Chicken ![]() | |
RobinOok | zaterdag 28 maart 2015 @ 17:51 |
![]() gwa pao met eend Kant-en-Klare Peking eend (uit de diepvries => 15 minuten in de oven) Kante-en-Klaar Lotusbroodje (uit de diepvries => 10 minuten in de stomer) Kant-en-klare hoisinsaus (of stiekem was het okonomiyakisaus, want de hoisin is bijna op en dat ziet niemand op de foto en het was nog lekker ook!) Wat lente ui en koriander. Klaar! Was nog lekker ook, ook al was het enkel assemblage. ![]() | |
PluisigNijntje | zaterdag 28 maart 2015 @ 18:05 |
Ziet er lekker uit en niks mis met assemblage, als het in de basis goede producten zijn ![]() ![]() ![]() | |
xuryah | dinsdag 31 maart 2015 @ 21:33 |
Wat een prachtige en heerlijke foto's staan hier toch. Krijg er gewoon honger van! ![]() Vandaag heb ik een vegetarische burger gemaakt op een avocado volkoren broodje. Alles is homemade en vond het er wel leuk uit zien, vandaar dat ik hem wilde delen ![]() Ik hoop dat hij hier een beetje tussen past! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 31 maart 2015 @ 22:31 |
Tuurlijk! Je foto ziet er prachtig uit, zou zo in een kookboek kunnen! Mmhm... Ik ga het ook maar eens een keer maken denk :-) | |
xuryah | woensdag 1 april 2015 @ 00:21 |
Ahh thanks voor het compliment! ![]() Het is heel makkelijk te maken en leuk om te doen ![]() | |
RobinOok | woensdag 1 april 2015 @ 10:28 |
![]() Recept uit Thaise kookboek Pok Pok: Phat Si Ew (Homemade, verse rijstnoodles in knoflookolie geroertbakt met reepjes varkenshaas, een ei, Chinese broccoli zoete sojasaus & vissaus en chilipoeder) Ziet er niet echt geweldig uit, maar was wel lekker. (Ik heb 't recept niet online, maar het staat ook hier: http://www.finecooking.co(...)ce-noodles-pork.aspx) | |
dimmak | woensdag 1 april 2015 @ 15:23 |
Ik krijg er anders super veel honger van. | |
Windigo | vrijdag 3 april 2015 @ 18:23 |
Ik durf dit topic net aan met deze foto ![]() ![]() Platbroodpizza's met een restje bolognesesaus, buffelmozzarella en basilicum | |
Myraela | vrijdag 3 april 2015 @ 19:20 |
Super simpele spaghetti met garnalen met een sausje van de schalen. Omnomnom. ![]() ![]() | |
RobinOok | zaterdag 4 april 2015 @ 12:23 |
Zaterdag, Tostidag!![]() Ik wilde 'm leuk stapelen, maar daar dacht de tosti anders over. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 4 april 2015 @ 12:26 |
Zou dat iets te maken kunnen hebben met brood/vulling ratio? ![]() | |
RobinOok | zaterdag 4 april 2015 @ 12:27 |
Yup. ![]() | |
RobinOok | maandag 6 april 2015 @ 14:27 |
We hadden wat beenham over en dit is wat ik ermee deed. Ik vond het goed te eten, maar vraag me wel af wat "een jury" ervan zou zeggen. ![]() ![]() Beenhamprutje stukje beenham in kleine blokjes 1 stevige tomaat in kleine blokjes 1 rood uitje in kleine blokjes 2 el mayonaise 1 el geklopte room 1 el sriracha 2 el geroosterde pinda's in stukjes 2 el gehakte, verse munt peper, zout | |
Pietverdriet | maandag 6 april 2015 @ 14:33 |
| |
RobinOok | maandag 6 april 2015 @ 15:15 |
Peggy zou mij nooit haar pub uitgooien hoor! :-) | |
Pietverdriet | maandag 6 april 2015 @ 15:23 |
Wist dat je eastenders keek. | |
RobinOok | maandag 6 april 2015 @ 15:30 |
Guilty Pleasure. ![]() | |
vinnypassy | maandag 6 april 2015 @ 16:46 |
Wel een heerlijk slechte foto ![]() | |
minilot | dinsdag 7 april 2015 @ 10:53 |
Och, kijk dat toch eens druipen! ![]() ![]() | |
minilot | dinsdag 7 april 2015 @ 10:54 |
Ontbijt! ![]() 'Sundae' van dikke Turkse yoghurt (nachtje laten uitlekken, met gisternmiddag gekonfijte citroen, amandel en gesuikerde bloemblaadjes ![]() | |
minilot | woensdag 8 april 2015 @ 14:08 |
Beste lunch in tijden!![]() Yuca frita, oftewel patat/friet van cassavewortel, met pittige aji amarillo-saus Heel, heel, héél erg lekker. Min of meer dit recept aangehouden: http://www.seriouseats.co(...)icy-mayo-recipe.html Dikke aanrader! | |
minilot | woensdag 8 april 2015 @ 15:30 |
Nog eentje dan!![]() Vegan meringue (zie hier: CUL / [Vegetarisch en veganistisch eten #13] ) + pekmez (Turkse druivensiroop) en granaatappelpitten ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 8 april 2015 @ 16:10 |
De grote vraag is natuurlijk: hoe smaakt het? Ziet er erg feestelijk uit iig. | |
Windigo | woensdag 8 april 2015 @ 16:14 |
Ziet er goed uit ![]() | |
minilot | woensdag 8 april 2015 @ 16:47 |
Zoet en lekker! ![]() ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 8 april 2015 @ 17:10 |
Hoe is de structuur daarvan? Als een aardappel? Ik heb het eens gegeten maar dat was gortdroog, en ik kreeg het echt niet weg. Kan me niet voorstellen dat dat zo hoorde te zijn ![]() | |
sirdanilot | woensdag 8 april 2015 @ 17:22 |
In brazilië eten we dit ook vrij vaak (dan niet met de zeer pittige sauzen), het is sowieso droger dan aardappel. Ze doen er eigenlijk vaak ook geen saus bij en dan vind ik het niet lekker. Als je er wel een lekker vettig sausje bij hebt is het prima/ | |
minilot | woensdag 8 april 2015 @ 17:33 |
Ik vond het niet droog. Qua smaak wel ongeveer als aardappelfriet/patat, maar qua smaak juist zachter en romiger van binnen en krokanter van buiten. ![]() Ik heb wel op verschillende plekken gelezen dat yuca frita van cassavepatatten uit de diepvries veeeeeeel minder lekker zijn, dus misschien is dat het? Ik maakte ze in elk geval van verse cassavewortel. | |
vinnypassy | woensdag 8 april 2015 @ 19:10 |
Mooie foto's weer hoor minilot ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 8 april 2015 @ 20:04 |
Dat zal het zijn geweest dan ![]() Ik ga ze gewoon eens zelf maken, om te testen ![]() | |
xuryah | vrijdag 10 april 2015 @ 12:55 |
Gisteren super simpele vegaburgers gemaakt, omdat ik wat receptjes aan het testen ben voor mijn 31 dagen zonder vlees. Ze waren heel lekker en zagen er ook leuk uit ![]() ![]() | |
xuryah | vrijdag 10 april 2015 @ 12:56 |
Wauw.... krijg spontaan honger van dit haha ![]() | |
Windigo | vrijdag 10 april 2015 @ 12:57 |
Mooi plaatje ![]() | |
MoChe | vrijdag 10 april 2015 @ 21:38 |
![]() ![]() | |
xuryah | zaterdag 11 april 2015 @ 09:58 |
Dankje! ![]() | |
RobinOok | zondag 12 april 2015 @ 09:33 |
![]() Had nog een pakje gerookte zalm en Chinese broodjes in de diepvries. Zalm in blokjes met sausje vannn 2el mayo, 2tl mierikswortel, 1 tl mosterd, limoensap, peper, zout. Met sjalotje, stukjes cherrytomaat en lente-ui. Broodje niet gestoomd maar in de broodrooster gepropt. Wat me eraan deed herinneren dat ik een nieuwe broodrooster wil, een grote! Eentje waarin je van alles en nog wat kunt proppen. Bara's bijvoorbeeld, of kaiserbroodjes of gewoon een boterham die niet ieniemienie is. | |
PluisigNijntje | zondag 12 april 2015 @ 14:04 |
Mmm zalm ![]() Ziet er goed uit! | |
emmyemmy | zondag 12 april 2015 @ 20:13 |
Niet bijzonder mooi ofzo, wel smakelijk. Er zit nog een bord onder ![]() Pizza gemaakt met mozzarella, pepertjes en knoflookgarnalen. En 1 puntje zelfgemaakte kipshoarma ![]() ![]() ![]() | |
vinnypassy | zondag 12 april 2015 @ 20:47 |
Helemaal zelfgemaakte tikka massala, zonder zout omdat mijn zwager dat niet mag. Was prima te doen.![]() En deze, omdat ik jarig ben geweest. ![]() | |
FutureFairytale | maandag 13 april 2015 @ 20:12 |
Die taart ![]() Wat is het precies? | |
vinnypassy | maandag 13 april 2015 @ 21:02 |
Witte chocolade cheesecake met oreobodem en melkchocolade/karamelswirl. | |
#ANONIEM | dinsdag 14 april 2015 @ 00:50 |
Omgggfhaaaaaaah!! Recwpt plz | |
vinnypassy | dinsdag 14 april 2015 @ 07:38 |
| |
sirdanilot | dinsdag 14 april 2015 @ 10:49 |
Ik snap de obsessie met witte chocolade niet zo. Het is gewoon heel erg zoete cacaoboter, meer is het niet. Vind het te vlak van smaak. Het kan wel lekker zijn in kleine hoeveelheden gecombineerd met minder zoete dingen, maar het wordt al gauw veel te zoet vind ik. Puur een blok witte chocola vind ik het echt niet lekker. | |
FutureFairytale | dinsdag 14 april 2015 @ 12:09 |
Me neither maar witte chocotaart vind ik lekker. Zou die swirl dan wel met pure chocolade maken ipv melk. | |
applemoose | dinsdag 14 april 2015 @ 12:49 |
ik vind witte chocolade goddelijk! Ik koop het nooit, want er gaan hier anders echt hele repen tegelijk doorheen. Ik had nog een paar chocolade eieren over en ik wil graag leren tempereren, dus poging 1! De chocolade was prachtig glanzend en was redelijk knapperig, maar het kan nog heel veel beter. dit is melkchocolade met zeezout en limoenschil. Ook nog een restje suiker vermengd met limoensap. ![]() en ik wilde graag mooie en nette vierkantjes koekjes maken. Ik had het helemaal uitgedacht. Een langwerpig cakeblikje met vier gelijke delen deeg vullen. Deze storten en er nette plakjes van maken. Toch is het niet helemaal netjes geworden want ik was even vergeten dat door de cacao poeder en extra suiker het bruine deeg in massa toeneemt ![]() | |
n0a | dinsdag 14 april 2015 @ 16:02 |
![]() Kip teriyaki met rijst, furikake en bok choy. | |
Ama | dinsdag 14 april 2015 @ 16:14 |
![]() | |
vinnypassy | dinsdag 14 april 2015 @ 18:25 |
Zoet ![]() Cacao ![]() Boter ![]() Maar normaal gesproken eet ik ook bijna geen witte chocolade. Maar in zo'n taart is het wel smullen. Verhouding zoet/zuur/fris was erg goed en in combinatie met de swirl was het helemaal verrukkelijk. Pure chocolade had inderdaad gekund, maar daar is de smaak natuurlijk sterker van, terwijl het nu meer subtiel was. Volgende keer wel het proberen waard. | |
Curiosity | dinsdag 14 april 2015 @ 19:43 |
Omnomnom | |
deroow | donderdag 16 april 2015 @ 15:16 |
Een beetje laat.. maar beter laat dan nooit ![]() http://www.savorysweets.n(...)-en-groene-asperges/ | |
deroow | donderdag 16 april 2015 @ 15:17 |
![]() Zomerse couscous met kruidige kip en tzatziki ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 17 april 2015 @ 20:42 |
![]() Frambozen room yoghurt brulee toetje ![]() | |
minilot | zondag 19 april 2015 @ 10:57 |
![]() Ontbijt! Hele kleine bieslookpopovers + bieslookboter (met dank aan de achtertuin) | |
Windigo | zondag 19 april 2015 @ 11:35 |
Yum ![]() Ziet er goed uit! | |
minilot | zondag 19 april 2015 @ 13:38 |
Was ook lekker! Had ook deze nog: ![]() Ter gelegenheid van het feit dat het deze maand precie sveertig jaar geleden was dat Monty Pythons & the Holy Grail uitkwam bakte ik een middeleeuws taartje. Een Tarta de Santiago om precies te zijn, van amandelmeel, suiker, citrusschillen en eieren ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 19-05-2016 13:28:50 ] | |
Molo | zondag 19 april 2015 @ 13:40 |
OMG!!! Recept en crumbshot nuuuuuuuuu please ![]() ![]() ![]() Ziet er lekker en gaaf uit zeg! Holy Grail ![]() | |
minilot | zondag 19 april 2015 @ 14:07 |
Snel crumbshot per telefoon (batterijen camera leeg), en er zijn heel veel basisrecepten oonline te vinden (ben nu onderweg, dat post lastig ![]() ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 19-04-2015 14:13:08 ] | |
Molo | zondag 19 april 2015 @ 14:09 |
Lekker! Veel van die recepten zijn zo droog als de mieren vind ik, vandaar de vraag ![]() Enjoy de taart! | |
minilot | maandag 20 april 2015 @ 09:39 |
Dat was deze bepaald niet! Had eerder de structuur van stevige, maar smeuïge amandelspijs ![]() | |
Molo | maandag 20 april 2015 @ 10:20 |
Ik ben verder helemaal niet jaloers ofzo hoor ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 22 april 2015 @ 11:22 |
Minilot weet wat lekker is. Het is dat ik een geweldige vriendin heb en dat ik trouw ben want een meisje/vrouw die goed kan koken heeft op mij altijd een streepje voor. Vooral als ze ook nog echt lekker eten kan bereiden en mij tegengas kan bieden in de keuken waar ik gelukkig toch maar zelden kom omdat lui zijn veel beter is. ![]() | |
minilot | woensdag 22 april 2015 @ 14:14 |
Dude, je hebt nog nooit iets van me geproefd, dus je wéét helemaal niet of het lekker is. ![]() Misschien maak ik wel ranzige troep, maar weet ik het een tikkie gezellig op de foto te zetten. ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 22 april 2015 @ 14:30 |
Ja doei mini. Ik ben sowieso niet moeilijk maar werkelijk al jouw eten is lekker ![]() | |
NoralyZ | woensdag 22 april 2015 @ 17:44 |
comfort food! kippenpastei met wortel, prei, witte wijn & tijm. en dino ![]() ![]() | |
RobinOok | woensdag 22 april 2015 @ 20:14 |
Wel waar man! Volgens mij is er een hele lijst van dingen die jij niet lust. | |
Molo | woensdag 22 april 2015 @ 20:40 |
![]() | |
FutureFairytale | woensdag 22 april 2015 @ 20:44 |
Ik denk dat je mij met iemand verwart ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 24 april 2015 @ 09:04 |
Ik kan je de volgende keer gezien dit soort antwoorden ook negeren hoor. Zeg het maar. Ben toch al niet zo complimenteus jegens anderen... | |
minilot | vrijdag 24 april 2015 @ 09:20 |
Nou nou meneer, niet zo sikkeneurig! ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 24 april 2015 @ 22:35 |
![]() ![]() | |
Molo | vrijdag 24 april 2015 @ 22:48 |
Was inderdaad heel duidelijk Mini die hapte ja ![]()
| |
n0a | vrijdag 24 april 2015 @ 23:04 |
Eens
| |
minilot | zaterdag 25 april 2015 @ 07:36 |
Goed.. ![]() Klinkt goed! Goeie dino! ![]() Maar heb je ook een foto van het eindresultaat? ![]() | |
NoralyZ | zaterdag 25 april 2015 @ 09:24 |
jawel, maar niet zo'n beste... (inclusief aardappelmousseline-vogeltjes) | |
minilot | zaterdag 25 april 2015 @ 09:26 |
Ha, prima hoor! En die vogeltjes erbij! ![]() ![]() | |
deroow | zaterdag 25 april 2015 @ 12:20 |
![]() Dit was tijdens een huisdinertje ons voorgerecht. Coquilles met avocadomousse en chilipeper. | |
RobinOok | zaterdag 25 april 2015 @ 14:43 |
Ja, dat had gekund, want daar ben ik goed in, iedereen door elkaar halen. Maar toch maar even "lust niet" in de zoekfunctie getikt en voila: "vind het er wel lekker uitzien alleen ik hou niet zo van warme tomaat." "hee ik was bang dat ik de enige was die niet van sushi houd ik hou niet van rauwe vis. sowieso niet van rauw" "citroen vind ik niet. Het overheerst, net als alcohol in n gerecht. Heb een hekel aan de Engelse tv-koks die al hun heerlijkheden verpesten met n flinke scheut citroensap..bah! " "Hou niet van zuur, bitter en alcohol " "ik lust geen snoepkersjes, kersenvlaai, kersenlikeur (als dat bestaat haha) of ijsjes met kersensmaak... eigenlijk niks wat met kersen bewerkt is of kersenaroma bevat." Ik vind dat best een lijst en dat is vast niet alles. ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 25 april 2015 @ 15:24 |
Jemig dat je daar uberhaupt zin in hebt. Nou leuk hoor! | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 25 april 2015 @ 16:06 |
Nu ben je beledigd ![]() Vind je wel zelf dat je een makkelijke eter bent dan? | |
RobinOok | zaterdag 25 april 2015 @ 16:18 |
Nou, ik had liever gehad dat je gewoon meteen "ja, klopt" had gezegd natuurlijk. ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 25 april 2015 @ 16:24 |
Neuh ik vind zoiets gewoon niet zo stoer. Maar wel leuk om te zien hoe smaak veranderd door de jaren heen. Warme tomaat vind ik lekker, sushi vind ik heerlijk, zure dingen en kersenvlaai zijn nu ook erg lekker. En ik lust alles, alleen ik vind citroensap of snoepkersjes gewoon niet zo lekker ![]() En al zou ik dingen niet lekker vinden, ik vind het gewoon raar om jaren terug te gaan zoeken maar ieder zn ding ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 25 april 2015 @ 16:24 |
Jammer meissie, volgende keer misschien meer geluk ![]() | |
RobinOok | zaterdag 25 april 2015 @ 16:27 |
Ik heb niet al die jaren teruguit doorgebladerd hoor. Gewoon een zoekachtie en de eerste de beste 5 hits gecopypaste. Zoveel moeite was het nou ook weer niet. | |
emmyemmy | zaterdag 25 april 2015 @ 22:39 |
Beetje onnodig en jammer dit he | |
Trusten | zaterdag 25 april 2015 @ 22:50 |
Wat een niveau ![]() ![]() Iemand nog wat moois / lekkers gekookt? | |
Molo | zaterdag 25 april 2015 @ 22:51 |
Ik heb een stuk Saint Agur voor mijn neus liggen, ziet er prachtig uit, maar heb ik zelf weinig aan gekookt ![]() | |
Isabeau | zaterdag 25 april 2015 @ 22:54 |
![]() Wel gekookt, geen foto's. | |
Trusten | zaterdag 25 april 2015 @ 23:58 |
Ik heb wel gekookt, maar niet echt hoogstaande foto ![]() ![]() | |
Bienelientjee | zondag 26 april 2015 @ 00:05 |
` Yum ![]() ![]() |