Foie gras met zout!quote:Op zondag 15 februari 2015 14:36 schreef RobinOok het volgende:
Gegrillde Jeroenbaktbroodboterham met foie gras:
[ link | afbeelding ]
Of nee, toch liever met kipkerrieen sriracha!
[ link | afbeelding ]
:-)
Dan pak jij toch volgende keer lekker smeerworst uit een kuipje wat je helemaal tot aan het randje kunt smerenquote:Op zondag 15 februari 2015 16:34 schreef vinnypassy het volgende:
Wel mooi voor de foto hoor, maar als ik een boterham smeer kan ik er echt niet tegen als er nog lege plekken zichtbaar zijn.
Mwah, ik maak liever een heel andere boterham dan met foie gras of smeerworst.quote:Op zondag 15 februari 2015 17:47 schreef Molo het volgende:
[..]
Dan pak jij toch volgende keer lekker smeerworst uit een kuipje wat je helemaal tot aan het randje kunt smeren
Zoals?quote:Op zondag 15 februari 2015 18:03 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Mwah, ik maak liever een heel andere boterham dan met foie gras of smeerworst.
Een geroosterde boterham met avocado (half prakken zodat het steviger op brood zit), dan uitgebakken spek erop, gepocheerd ei en wat rode peper.quote:
quote:Op zondag 15 februari 2015 18:10 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Een geroosterde boterham met avocado (half prakken zodat het steviger op brood zit), dan uitgebakken spek erop, gepocheerd ei en wat rode peper.
Prachtige foto inderdaad. Ziet er ook heerlijk uit.quote:Op maandag 16 februari 2015 09:09 schreef Myraela het volgende:
Super simpel, maar ik vond de foto mooi geworden.Spaghetti met garnalen en limoen.
[ afbeelding ]
Hehe, het ziet er vooral uit als oranje blubber met zwarte stukjesquote:Op maandag 16 februari 2015 12:51 schreef Molo het volgende:
Klinkt heerlijk en ziet er ook weer heerlijk uit!
Mosterdzaad, zo lekker dat spul ook he
Waarom zou iemand zoiets in een pressure cooker maken?quote:Op maandag 16 februari 2015 11:51 schreef minilot het volgende:
Pittige (vegan) auberginecurry in de ochtendzon (alvast gemaakt voor vanavond):
[ afbeelding ]
Is dit recept:
http://yesiamvegan.com/20(...)mini-eggplant-curry/
Och wat lekker zal dat zijn geworden!quote:Op zaterdag 21 februari 2015 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Eendenbouillon
Soepje maken: eendenbouten, Thaise sojasauzen, steranijs, laos, korianderwortel, laurier, pandan, shii-take, kandij, Chinese selderij, citroengras, zwarte peperkorrels, water.
Oh, verrek, kaneelstokkie vergeten. Gauw nog effe erbij gooien.
Hoi Minilot,quote:Op donderdag 12 februari 2015 11:32 schreef minilot het volgende:
Kom ik met mijn rauwe groentenhap.
[ afbeelding ]
Pittig gepicklede broccolistengel. Wel echt ook heel lekker! ..maar geen pide.
ziet er lekker uitquote:Op zondag 22 februari 2015 10:29 schreef minilot het volgende:
Oh, ik had er nog eentje uit het Wat eten we vandaag-topic. Geen mooie foto verder, maar wel lekker gegeten.![]()
[ afbeelding ]
Recept:
http://iamafoodblog.com/lucky-chinese-new-year-dumplings-noodles/
..maar dan zonder de noedels. In de wontons zit ook nog shiitake en als vlees gebruikte ik een overgebleven quarterpounderHet groene is gestoomde paksoi.
Vooral het szechuanpeper-sausje dat erover zat was erg smakelijk.
Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen:quote:Op zondag 22 februari 2015 16:28 schreef RolandArthur het volgende:
[..]
Hoi Minilot,
Heb je voor mij het recept en nuttige tips om dit te maken? Meestal verwerk ik dit gedeelte tot soep maar ik wel wel eens iets anders proberen.
Dank!quote:Op maandag 23 februari 2015 11:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen:
Je neemt:
- halve cup azijn
- twee eetlepels kristalsuiker
- een theelepel tafelzout
- halve cup water
(Of iets in vergelijkbare vehoudingen)
Dit stop je bij elkaar in een steelpannetje, breng je aan de kook en je goet het in een potje of bakje over de te picklen groenten heen, in dit geval een brocollistengel die ik in dunne plkajes had gesneden. Voor de pittigheid nog wat chilipepervollen erbij. De boel omroeren, afdekken en in de koelkast wegzetten. Je kunt het meteen al opeten wanneer het is afgekoeld, of tot een paar dagen in de koelkast bewaren.
Gaat ook puik met uienringen, radijsjes in plakjes, wortel in plakjes, etcetera.En in plaats van chilipeper kun je als smaakmaker ook mosterdzaad, peperkorrels etc aan je pickle toevoegen.
Wow, dit ziet er lekker uit zeg! Zo at ik ze ook in Amerika. Yummy!quote:Op maandag 23 februari 2015 12:20 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen nog even culinair blijven hangen in de zuidelijke staten van de VS..
[ afbeelding ]
Karnemelkse beignets, vers uit de frituur, zoals men ze in New Orleans placht te eten.
En sterke koffie.
En ja, er hoort zoveel poedersuiker op.
Nee, het idee van de 'quick pickle' is dat je 'm binnen een paar dagen opeet (vaak dezelfde dag al), dus dan is steriliseren nergens voor nodig. Potje kan, want handig dat er meteen een deksel op zit. Maar in een tupperwaredoosje of in een schaaltje met plasticfolie erover gaat ook primaquote:Op maandag 23 februari 2015 16:54 schreef RolandArthur het volgende:
[..]
Dank!
Ik heb nog wat potten staan dus ik zal het binnenkort proberen. Moet ik nog iets steriliseren of blijft het zo goed?
Haha geweldigquote:Op zaterdag 28 februari 2015 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Ja. *grin*
Of zoiets:
[ link | afbeelding ]
moest natuurlijk even gluren wat voor broodjes dat warenquote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:33 schreef RobinOok het volgende:
[ link | een gestoomd lotusbroodje .
2 lagen kaasquote:Op vrijdag 6 maart 2015 17:27 schreef ChilllayD het volgende:
[ afbeelding ]
Geen kunstwerk maar wel een zeer smakelijke big-mac.home made! (met lekkere saus!!!)
Nou wil ik slagroomsoesjesquote:Op zondag 8 maart 2015 13:04 schreef dahippieunicorn het volgende:
SlagroomsoesjesWat waren ze lekker.
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |