quote:Op vrijdag 6 februari 2015 15:11 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Broodje lam
Turks broodje (opgepiept in de oven) met leftover pulled lamb. Of nou ja, eigenlijk heet dat bij ons gewoon lamsschouder uit de oven. Die had ik een nachtje weggezet met ingewreven vadouvankruiden (van Jonnie). Volgende dag 6 uur in de oven op een bedje van ui met knoflook en een scheutje Shaoxing. Schaal afgedekt met alufolie.
Dit was dus over en ging vandaag op een broodje, met yoghurtsausje.
Yummie!quote:Op zondag 8 februari 2015 10:15 schreef Soohr het volgende:
broodje hamburger met de lot.
[ afbeelding ]
Waygu vlees, broodje, sla, tomaat, komkommer, spek, ei en zelfgemaakte bbqsaus.
Woah! Past bijna niet in je hand!quote:Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten.
quote:Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten.
Die foto is wel gelukt hoor, ik krijg hier nu direct zin in. Beetje krokante buitenkant en van binnen lekker smeuīg...quote:Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten.
Dat ziet er lekker uit. Mooie blog ook, ga gelijk even rondneuzen, ik ben dol op de Turkse keuken.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 20:04 schreef Eslem het volgende:
Tuna melt
Hier vorige week eindelijk eens etli ekmek gemaakt. It was gooooood
[ afbeelding ]
You make me blush dank je wel!quote:Op dinsdag 10 februari 2015 20:31 schreef minilot het volgende:
Ik van Eslem in dit topic! En zo'n leerzaam blog, echt leuk!
Ha, je hebt gelijk, maar toevallig komt de kip uit één van de slechts vijftien kookboeken die ik heb!quote:Op woensdag 11 februari 2015 10:54 schreef Eslem het volgende:
Jij zit volgens mij ook veel op internet receptjes te zoeken, chicken 65, noooooit van gehoord. Klinkt wel erg lekker allemaal!
Oh, ik dacht toevallig gisteren, die kip zou ik wel eens willen maken.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, je hebt gelijk, maar toevallig komt de kip uit één van de slechts vijftien kookboeken die ik heb!
http://www.aziatische-ing(...)oek-kumar-mahadevan/
Gewone broodpudding boeit me ook niet en ik krijg er ook nooit trek van als ik er een recept van tegenkom. Maar ik zag gisteren deze Egyptische variant voorbij komen bij reisprogramma A Cook Abroad (BBC) en hoewel ik (net als jij, blijkbaar ) niks geef om versgebakken, knapperig bladerdeeg in reguliere vorm, blijken deze geweekte stukjes gescheurd bladerdeeg in hete room met kaneel en vanille toch wél heel smakelijk te zijn.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik dacht toevallig gisteren, die kip zou ik wel eens willen maken.
Komt ie gewoon uit Kumar Mahadevan's boek. Hihi. Ga ik proberen te onthouden.
(die broodpudding met bladerdeeg lijkt me horror, ik hou niet van bladerdeeg en broodpudding lijkt me ook heel euh blegh. Zie het zo vaak voorbij komen bij die engelsen en ik heb nog nooit gedacht "dat wil ik wel eens proberen". Integendeel dus. Brrrr. Maar het ziet er wel heel hip uit!)
*applaus!*quote:Op dinsdag 10 februari 2015 20:51 schreef MutedFaith het volgende:
Niet zo'n mooie foto als anderen.. maar lekker was t wel.
[ afbeelding ]
Een goed recept voor een pittige laksa, daarvoor hou ik me altijd aanbevolen! Kom maar op!quote:Op dinsdag 10 februari 2015 21:48 schreef Rorsach het volgende:
Heerlijk recept voor chicken noodle laksa, waar de kinderen dol op zijn. Flink wat pit, dus melk/bier bij de hand houden.
[ afbeelding ]
Yummm lijkt mij heel lekker!quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:48 schreef minilot het volgende:
Toetje als ontbijt vanmorgen!
[ afbeelding ]
Het is - warm uit de oven - um ali, Egyptische broodpudding met bladerdeeg.
Verder zit er in dit geval in: melk, room, vanille, kaneel, nootjes, rozijnen, kokosnoot en als topping nog pistache, amandel en rozenblaadjes.
Ik maak eigenlijk altijd deze: http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/512214quote:Op woensdag 11 februari 2015 13:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Een goed recept voor een pittige laksa, daarvoor hou ik me altijd aanbevolen! Kom maar op!
Myra, wat glimmen ze prachtig!quote:Op donderdag 12 februari 2015 08:46 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Turkse pide met gehakt
Deze vond ik wel mooi gelukt. Vroeger nam ik ze wel eens mee van de Turkse bakker maar was ik altijd een beetje teleurgesteld. Beetje oud/droog brood en weinig en smakeloze vulling. Nu waren ze precies hoe ik ze me altijd voorgesteld had. Super lekker.
Ik hou van zulke broodjes.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 15:18 schreef vinnypassy het volgende:
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje?
[ afbeelding ]
Ha, vitello tonato op een broodje! Da's vast lekkerquote:Op zaterdag 14 februari 2015 15:18 schreef vinnypassy het volgende:
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje?
[ afbeelding ]
Foie gras met zout!quote:Op zondag 15 februari 2015 14:36 schreef RobinOok het volgende:
Gegrillde Jeroenbaktbroodboterham met foie gras:
[ link | afbeelding ]
Of nee, toch liever met kipkerrieen sriracha!
[ link | afbeelding ]
:-)
Dan pak jij toch volgende keer lekker smeerworst uit een kuipje wat je helemaal tot aan het randje kunt smerenquote:Op zondag 15 februari 2015 16:34 schreef vinnypassy het volgende:
Wel mooi voor de foto hoor, maar als ik een boterham smeer kan ik er echt niet tegen als er nog lege plekken zichtbaar zijn.
Mwah, ik maak liever een heel andere boterham dan met foie gras of smeerworst.quote:Op zondag 15 februari 2015 17:47 schreef Molo het volgende:
[..]
Dan pak jij toch volgende keer lekker smeerworst uit een kuipje wat je helemaal tot aan het randje kunt smeren
Zoals?quote:Op zondag 15 februari 2015 18:03 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Mwah, ik maak liever een heel andere boterham dan met foie gras of smeerworst.
Een geroosterde boterham met avocado (half prakken zodat het steviger op brood zit), dan uitgebakken spek erop, gepocheerd ei en wat rode peper.quote:
quote:Op zondag 15 februari 2015 18:10 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Een geroosterde boterham met avocado (half prakken zodat het steviger op brood zit), dan uitgebakken spek erop, gepocheerd ei en wat rode peper.
Prachtige foto inderdaad. Ziet er ook heerlijk uit.quote:Op maandag 16 februari 2015 09:09 schreef Myraela het volgende:
Super simpel, maar ik vond de foto mooi geworden. Spaghetti met garnalen en limoen.
[ afbeelding ]
Hehe, het ziet er vooral uit als oranje blubber met zwarte stukjes Maar lekker is het zeker!quote:Op maandag 16 februari 2015 12:51 schreef Molo het volgende:
Klinkt heerlijk en ziet er ook weer heerlijk uit!
Mosterdzaad, zo lekker dat spul ook he
Waarom zou iemand zoiets in een pressure cooker maken?quote:Op maandag 16 februari 2015 11:51 schreef minilot het volgende:
Pittige (vegan) auberginecurry in de ochtendzon (alvast gemaakt voor vanavond):
[ afbeelding ]
Is dit recept:
http://yesiamvegan.com/20(...)mini-eggplant-curry/
Och wat lekker zal dat zijn geworden!quote:Op zaterdag 21 februari 2015 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Eendenbouillon
Soepje maken: eendenbouten, Thaise sojasauzen, steranijs, laos, korianderwortel, laurier, pandan, shii-take, kandij, Chinese selderij, citroengras, zwarte peperkorrels, water.
Oh, verrek, kaneelstokkie vergeten. Gauw nog effe erbij gooien.
Hoi Minilot,quote:Op donderdag 12 februari 2015 11:32 schreef minilot het volgende:
Kom ik met mijn rauwe groentenhap.
[ afbeelding ]
Pittig gepicklede broccolistengel. Wel echt ook heel lekker! ..maar geen pide.
ziet er lekker uitquote:Op zondag 22 februari 2015 10:29 schreef minilot het volgende:
Oh, ik had er nog eentje uit het Wat eten we vandaag-topic. Geen mooie foto verder, maar wel lekker gegeten.
[ afbeelding ]
Recept:
http://iamafoodblog.com/lucky-chinese-new-year-dumplings-noodles/
..maar dan zonder de noedels. In de wontons zit ook nog shiitake en als vlees gebruikte ik een overgebleven quarterpounder Het groene is gestoomde paksoi.
Vooral het szechuanpeper-sausje dat erover zat was erg smakelijk.
Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen:quote:Op zondag 22 februari 2015 16:28 schreef RolandArthur het volgende:
[..]
Hoi Minilot,
Heb je voor mij het recept en nuttige tips om dit te maken? Meestal verwerk ik dit gedeelte tot soep maar ik wel wel eens iets anders proberen.
Dank!quote:Op maandag 23 februari 2015 11:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen:
Je neemt:
- halve cup azijn
- twee eetlepels kristalsuiker
- een theelepel tafelzout
- halve cup water
(Of iets in vergelijkbare vehoudingen)
Dit stop je bij elkaar in een steelpannetje, breng je aan de kook en je goet het in een potje of bakje over de te picklen groenten heen, in dit geval een brocollistengel die ik in dunne plkajes had gesneden. Voor de pittigheid nog wat chilipepervollen erbij. De boel omroeren, afdekken en in de koelkast wegzetten. Je kunt het meteen al opeten wanneer het is afgekoeld, of tot een paar dagen in de koelkast bewaren.
Gaat ook puik met uienringen, radijsjes in plakjes, wortel in plakjes, etcetera. En in plaats van chilipeper kun je als smaakmaker ook mosterdzaad, peperkorrels etc aan je pickle toevoegen.
Wow, dit ziet er lekker uit zeg! Zo at ik ze ook in Amerika. Yummy!quote:Op maandag 23 februari 2015 12:20 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen nog even culinair blijven hangen in de zuidelijke staten van de VS..
[ afbeelding ]
Karnemelkse beignets, vers uit de frituur, zoals men ze in New Orleans placht te eten.
En sterke koffie.
En ja, er hoort zoveel poedersuiker op.
Nee, het idee van de 'quick pickle' is dat je 'm binnen een paar dagen opeet (vaak dezelfde dag al), dus dan is steriliseren nergens voor nodig. Potje kan, want handig dat er meteen een deksel op zit. Maar in een tupperwaredoosje of in een schaaltje met plasticfolie erover gaat ook primaquote:Op maandag 23 februari 2015 16:54 schreef RolandArthur het volgende:
[..]
Dank!
Ik heb nog wat potten staan dus ik zal het binnenkort proberen. Moet ik nog iets steriliseren of blijft het zo goed?
Haha geweldigquote:Op zaterdag 28 februari 2015 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Ja. *grin*
Of zoiets:
[ link | afbeelding ]
moest natuurlijk even gluren wat voor broodjes dat warenquote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:33 schreef RobinOok het volgende:
[ link | een gestoomd lotusbroodje .
2 lagen kaasquote:Op vrijdag 6 maart 2015 17:27 schreef ChilllayD het volgende:
[ afbeelding ]
Geen kunstwerk maar wel een zeer smakelijke big-mac. home made! (met lekkere saus!!!)
Nou wil ik slagroomsoesjesquote:Op zondag 8 maart 2015 13:04 schreef dahippieunicorn het volgende:
Slagroomsoesjes Wat waren ze lekker.
[ afbeelding ]
Was het te pruimen?quote:Op zondag 8 maart 2015 18:26 schreef Windigo het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag Katniss Everdeen's favoriete pruimenstoof met quinoa gemaakt uit mijn Hunger Games-kookboek
Ik vind het juist een hele normale combi, in de Marokkaanse/Arabische keuken komt het gebruik van pruimen/dadels/vijgen etc in gedroogde vorm veel voor in stoofpotten. Misschien is het even wennen, maar ik vind het heerlijkquote:
Het is kip, ui, wortel, aardappel, pruimen en bier. Ook een beetje gerookt paprikapoeder en peper voor de smaak. Op het laatste moment de quinoa erdoor geroerd omdat ik te lui was om de quinoa apart te kokenquote:Op zondag 8 maart 2015 19:10 schreef computergirl het volgende:
Wat zat er nog meer doorheen Windigo? Pompoen, zoete aardappel?
Klepon!quote:
oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 08:04 schreef Cici het volgende:
[..]
Klepon!
Onde-onde is wat anders.
Ik vind klepon er altijd wel lekker uitzien, ik lust alleen geen kokos.
Maar ze zien er goed uit!
Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor.quote:Op dinsdag 10 maart 2015 08:26 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan?
@maria; nu je het zegt..
o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappigquote:Op dinsdag 10 maart 2015 08:46 schreef Cici het volgende:
[..]
Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor.
Alleen de Indo's niet. Wij kennen die groene balletjes als klepon
Dit is onde onde:
[ afbeelding ]
Alleen als ik onde onde zoek op google zie ik ook klepon.
Vreemd.
Heh, en het ziet er haast uit als Popplers?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 00:05 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Hihi ik dacht meteen aan Ndnd (Mede omdat ik dacht dat je dat spelde als 'Unde-unde' ofzo )
[ afbeelding ]
Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon.quote:Op dinsdag 10 maart 2015 09:17 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappig
Zijn net nonnenvotten Alleen dan zonder de poedersuikerquote:Op dinsdag 10 maart 2015 17:41 schreef minilot het volgende:
Snackje voor bij de bios (Chappie), want thema-eten is altijd leuk!
[ afbeelding ]
Zuid-Afrikaanse koeksisters, naar dit recept:
http://www.britishlarder.co.uk/koeksisters/
..maar dan maar de helft zo klein.
Niet dit recept gebruikt?quote:Op vrijdag 6 maart 2015 20:05 schreef ChilllayD het volgende:
Hij was ook zooooooo lekker
Mayo, Franse dressing (zelfgemaakt), piccalilly, heeeel fijn gesneden uitjes, mini beetje azijn (maar zit ook al in de dressing dus was bij mij niet nodig), suiker en zout. Mini drupje ketchup en paprikapoeder voor de kleur en mini beetje smaak.
En blijven proeven en mengen tot hij smaakt
ja! zeker!quote:Op dinsdag 10 maart 2015 10:56 schreef Cici het volgende:
[..]
Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon.
Graapig idd
Smaakten ze lekker?
Ooooh. In welk boek staat het recept?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Quasedilas van ottolenghi
Plentyquote:Op woensdag 11 maart 2015 10:26 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ooooh. In welk boek staat het recept?
Die zijn vast heel lekker!quote:Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Quasedilas van ottolenghi
Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?quote:
onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?
Ik blijf steeds maar naar die pluizige kokosballetjes kijken en denken: dat wil ik maken!
Bazenontbijt!quote:
Dat ziet er leuk uit zeg .quote:Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:
[ afbeelding ]
Karnemelkcrępes met viooltjes en acaciahoning
nouja, daar bestaat dus wat twijfel over.. 't ligt er geloof ik net aan waar je vandaan komt . in maleisie noemen ze deze balletjes ook onde onde. ik kan me niet zo goed voorstellen dat een oud maleis vrouwtje dat al jaren kooklessen geeft ze stiekem een andere naam heeft gegeven, .quote:Op woensdag 11 maart 2015 20:09 schreef z80 het volgende:
[..]
onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.
Wow die zien er mooi uit!quote:Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:
[ afbeelding ]
Karnemelkcrępes met viooltjes en acaciahoning
O, dat klinkt inderdaad loeisimpel! Thanks!quote:
Wauwquote:Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:
[ afbeelding ]
Karnemelkcrępes met viooltjes en acaciahoning
Hij is leukquote:Op zaterdag 14 maart 2015 15:20 schreef minilot het volgende:
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:
[ afbeelding ]
http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
beste gerecht in dit topic recept van de satésaus?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 15:32 schreef Southern het volgende:
[ link | afbeelding ]
Saté en saus zelfgemaakt, fritten niet.Ideaal katergerecht voor een zondag
Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pitquote:Op maandag 16 maart 2015 16:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Loeipittige ceviche van mango, naar dit recept:
http://www.seriouseats.co(...)eruvian-kitchen.html
Dat blijkt! Wel een lekker soort peper hoor, die Peruaanse limo-peper. Erg heet (vind ik dan), maar toch ook flink fruitigquote:Op maandag 16 maart 2015 17:04 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[..]
Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pit
1 uiquote:Op maandag 16 maart 2015 12:19 schreef voederbietel het volgende:
[..]
beste gerecht in dit topic recept van de satésaus?
Wat voor rijst is dat?quote:Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:
[ afbeelding ]
Met krab, grote garnalen, okra en bourbon.
Ziet er goed uit, de rest ben ik niet zo fan van.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:31 schreef minilot het volgende:
Restje Japanse plakrijst, want dat had ik nog over van de lunch
Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:34 schreef minilot het volgende:
Ja, het is altijd even een gedoe met die rijst (zorgvuldig wassen tot helder water, rijst een half uur laten opdrogen, minsterns een uur laten weken, koken, omscheppen met rijstazijn, suiker en zout tot lauwwarm afgekoeld), maar het is wel heel erg lekker. Heeeeeeeeeeel erg lekker.
Daar kun je geen sushi mee maken.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:35 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed.
Kan ook in een pan met kokend water. Is echt een aanrader want je bent in 1 minuut klaar.quote:
Dan nog kun je er geen sushi mee makenquote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:37 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Kan ook in een pan met kokend water. Is echt een aanrader want je bent in 1 minuut klaar.
Dat zijn van die deegbolletjes gevuld met slagroom toch?quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Dan nog kun je er geen sushi mee maken
Ik maak dat altijd met risottorijstquote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Dan nog kun je er geen sushi mee maken
Zeg, je WEET dat mensen om recepten gaan vragen hequote:Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:
[ afbeelding ]
Met krab, grote garnalen, okra en bourbon.
Ik heb eindelijk het recept online gevonden . Kijk er nu al naar uit.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 19:23 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Zeg, je WEET dat mensen om recepten gaan vragen he
In 1 minuut klaar en in 2 seconden in de vuilnisbak wegens niet te eten zo vies.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:37 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Kan ook in een pan met kokend water. Is echt een aanrader want je bent in 1 minuut klaar.
Dit. Gore meukquote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In 1 minuut klaar en in 2 seconden in de vuilnisbak wegens niet te eten zo vies.
Klopt, in de magnetron wordt het een stuk lekkerder!quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In 1 minuut klaar en in 2 seconden in de vuilnisbak wegens niet te eten zo vies.
En dan mik je er zeker zo'n héérlijke pot chicken tonight overheen?quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:40 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Klopt, in de magnetron wordt het een stuk lekkerder!
quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:40 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Klopt, in de magnetron wordt het een stuk lekkerder!
Nee, die voorverpakte troep hoef ik allemaal niet . Niet te eten en staat bovendien stijf van de e-nummers e.d. Ik maak sauzen altijd zelf met allemaal lekkere en eerlijke ingrediënten en met zo'n basis zakje van de Knorr.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:42 schreef Molo het volgende:
[..]
En dan mik je er zeker zo'n héérlijke pot chicken tonight overheen?
Heerlijk zo'n zakje van Knorrquote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:44 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Nee, die voorverpakte troep hoef ik allemaal niet . Niet te eten en staat bovendien stijf van de e-nummers e.d. Ik maak sauzen altijd zelf met allemaal lekkere en eerlijke ingrediënten en met zo'n basis zakje van de Knorr.
Meestal Tilda rijst en eigenlijk geen pakjesquote:
Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:52 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ben je nou aan het trollen of heb je echt niet door in welk topic je bent beland?
Klopt, een zakje kopen is inderdaad meestal duurder dan zelf makenquote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:54 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.
Zelf koken is niet duur. Zo een zakje van knorr is duurder.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:54 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.
ziet er heerlijk uit!quote:Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:
[ afbeelding ]
Met krab, grote garnalen, okra en bourbon.
Yo, waar is je foto!?quote:Op donderdag 19 maart 2015 13:18 schreef MutedFaith het volgende:
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk.
Je eet als een allochtoonquote:Op donderdag 19 maart 2015 13:18 schreef MutedFaith het volgende:
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk.
Lekker!quote:
Rundvleesquote:Op donderdag 19 maart 2015 14:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet
Rundvlees en een mix aan kruiden. Het lekkerst is het als je het bakt in olie Of in je tosti. Of in je menemen. Of samen met je ei bakken. Of op je pizza.quote:Op donderdag 19 maart 2015 14:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet
Ik gebruik juist geen olie bij het bakken. Er zit genoeg rundvet in de sucuk.quote:Op donderdag 19 maart 2015 15:45 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Rundvlees en een mix aan kruiden. Het lekkerst is het als je het bakt in olie Of in je tosti. Of in je menemen. Of samen met je ei bakken. Of op je pizza.
In een klontje boter is lekker!quote:Op donderdag 19 maart 2015 16:08 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Ik gebruik juist geen olie bij het bakken. Er zit genoeg rundvet in de sucuk.
Gewoon bakken, op een broodje mikken en er wat kaas overheen laten smelten is echt fucking divine.
Heb je hier een recept van? Of zit ik met m'n neus te kijken en heb je die al eerder gepost? Ziet er lekker uit En toffee + chocolade klinkt alsof ik mijn vriend daar een groot plezier mee kan doenquote:Op zaterdag 14 maart 2015 15:20 schreef minilot het volgende:
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:
[ afbeelding ]
http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
Pie-for-pi was even heel snel in elkaar geknutseld, omdat ik 's middags ineens besloto dat er een taartje moest komen en ik geen boodschappen meer wilde doen. Chocoladedeeg was een restje uit de vriezer dat ik over had van het maken van dit recept:quote:Op zaterdag 21 maart 2015 14:33 schreef vlindertje89 het volgende:
[..]
Heb je hier een recept van? Of zit ik met m'n neus te kijken en heb je die al eerder gepost? Ziet er lekker uit En toffee + chocolade klinkt alsof ik mijn vriend daar een groot plezier mee kan doen
Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt?
Wete je wel hoe je gewone meringue maakt? Daar ga ik voor het gemak even vanuit..quote:Op zaterdag 21 maart 2015 14:33 schreef vlindertje89 het volgende:
Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt?
quote:Op zaterdag 21 maart 2015 14:20 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Salade met Thaise dressing en biefstuk..
Vind dit er juist leuker uitzien dan een grote bonk tonijn!quote:Op vrijdag 20 maart 2015 18:30 schreef vinnypassy het volgende:
Alleen jammer voor de foto dat ik net iets te gretig begon met het aansnijden van de tonijn.
vissaus, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, limoen en een piepklein beetje saké (oke.. niet Thais maar wel lekker ). Daar laat ik een rode ui in halve ringen en een versnipperd chillipepertje in marineren. Half uurtje laten staan et voila!quote:
Heb je misschien receptje daarvan? Of eigen creatie?quote:Op zondag 22 maart 2015 16:38 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Flatbread met groene pesto, roquefort, mozzarella, groene asperges, serrano en rucola.
Foto weg, discussie ook maar weg. Zeggen dat je een foto wel of niet mooi vindt moet gewoon kunnen, maar dit werd wel een heel lange zinloze discussie.quote:Op zaterdag 21 maart 2015 18:57 schreef MonkNL het volgende:
Gisteren mijn steenoven weer aan gehad. 12 pizza's gebakken. Deze is met tomatensaus, pancetta, ui, mozzarella. Na het bakken een beetje rucola met geraspte parmezaanse kaas en wat olijfolie. Op de een of andere manier vind ik rucola met deze combi erg lekker. De rest van de pizza's doe ik zonder rucola.
- hoppa, foto maar weg.
Er zijn natuurlijk wel verschillende manieren om dat te zeggen.quote:Op zondag 22 maart 2015 19:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Foto weg, discussie ook maar weg. Zeggen dat je een foto wel of niet mooi vindt moet gewoon kunnen, maar dit werd wel een heel lange zinloze discussie.
Veel beter zo!quote:
Mooi bordquote:Op dinsdag 24 maart 2015 13:43 schreef minilot het volgende:
Vegan lunchje!
Toast, avocado/limoen-crema + tamelijk hete tofu
[ afbeelding ]
De tofu vind ik net iets te "zwart".quote:Op dinsdag 24 maart 2015 13:43 schreef minilot het volgende:
Vegan lunchje!
Toast, avocado/limoen-crema + tamelijk hete tofu
[ afbeelding ]
Snap ik. Maar vind ik wel lekker. Ook bij geroosterde kip of tosti's.quote:Op dinsdag 24 maart 2015 15:03 schreef Curiosity het volgende:
[..]
De tofu vind ik net iets te "zwart".
Huh?quote:
Bij Jerk Chickenquote:Op dinsdag 24 maart 2015 15:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Snap ik. Maar vind ik wel lekker. Ook bij geroosterde kip of tosti's.
Tuurlijk! Je foto ziet er prachtig uit, zou zo in een kookboek kunnen! Mmhm...quote:Op dinsdag 31 maart 2015 21:33 schreef xuryah het volgende:
Wat een prachtige en heerlijke foto's staan hier toch. Krijg er gewoon honger van!
Vandaag heb ik een vegetarische burger gemaakt op een avocado volkoren broodje.
Alles is homemade en vond het er wel leuk uit zien, vandaar dat ik hem wilde delen
Ik hoop dat hij hier een beetje tussen past!
[ afbeelding
Ahh thanks voor het compliment!quote:Op dinsdag 31 maart 2015 22:31 schreef Unites het volgende:
[..]
Tuurlijk! Je foto ziet er prachtig uit, zou zo in een kookboek kunnen! Mmhm...
Ik ga het ook maar eens een keer maken denk :-)
Ik krijg er anders super veel honger van.quote:Op woensdag 1 april 2015 10:28 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Recept uit Thaise kookboek Pok Pok: Phat Si Ew (Homemade, verse rijstnoodles in knoflookolie geroertbakt met reepjes varkenshaas, een ei, Chinese broccoli zoete sojasaus & vissaus en chilipoeder)
Ziet er niet echt geweldig uit, maar was wel lekker.
(Ik heb 't recept niet online, maar het staat ook hier: http://www.finecooking.co(...)ce-noodles-pork.aspx)
Zou dat iets te maken kunnen hebben met brood/vulling ratio?quote:Op zaterdag 4 april 2015 12:23 schreef RobinOok het volgende:
Zaterdag, Tostidag!
[ link | afbeelding ]
Ik wilde 'm leuk stapelen, maar daar dacht de tosti anders over.
quote:Op maandag 6 april 2015 14:27 schreef RobinOok het volgende:
We hadden wat beenham over en dit is wat ik ermee deed.
Ik vond het goed te eten, maar vraag me wel af wat "een jury" ervan zou zeggen.
Wel een heerlijk slechte fotoquote:Op zaterdag 4 april 2015 12:23 schreef RobinOok het volgende:
Zaterdag, Tostidag!
[ link | afbeelding ]
Ik wilde 'm leuk stapelen, maar daar dacht de tosti anders over.
Och, kijk dat toch eens druipen!quote:Op zaterdag 4 april 2015 12:23 schreef RobinOok het volgende:
Zaterdag, Tostidag!
[ link | afbeelding ]
Ik wilde 'm leuk stapelen, maar daar dacht de tosti anders over.
De grote vraag is natuurlijk: hoe smaakt het?quote:Op woensdag 8 april 2015 15:30 schreef minilot het volgende:
Nog eentje dan!
[ afbeelding ]
Vegan meringue (zie hier: CUL / [Vegetarisch en veganistisch eten #13] ) + pekmez (Turkse druivensiroop) en granaatappelpitten
Ziet er goed uitquote:Op woensdag 8 april 2015 14:08 schreef minilot het volgende:
Beste lunch in tijden!
[ afbeelding ]
Yuca frita, oftewel patat/friet van cassavewortel, met pittige aji amarillo-saus Heel, heel, héél erg lekker.
Min of meer dit recept aangehouden:
http://www.seriouseats.co(...)icy-mayo-recipe.html
Dikke aanrader!
Zoet en lekker! Zelfde structuur als meringue van eiwit, maar neutraler (want niet eiīg) van smaakquote:Op woensdag 8 april 2015 16:10 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
De grote vraag is natuurlijk: hoe smaakt het?
Ziet er erg feestelijk uit iig.
Hoe is de structuur daarvan? Als een aardappel?quote:Op woensdag 8 april 2015 14:08 schreef minilot het volgende:
Beste lunch in tijden!
[ afbeelding ]
Yuca frita, oftewel patat/friet van cassavewortel, met pittige aji amarillo-saus Heel, heel, héél erg lekker.
Min of meer dit recept aangehouden:
http://www.seriouseats.co(...)icy-mayo-recipe.html
Dikke aanrader!
In brazilië eten we dit ook vrij vaak (dan niet met de zeer pittige sauzen), het is sowieso droger dan aardappel. Ze doen er eigenlijk vaak ook geen saus bij en dan vind ik het niet lekker. Als je er wel een lekker vettig sausje bij hebt is het prima/quote:Op woensdag 8 april 2015 17:10 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[..]
Hoe is de structuur daarvan? Als een aardappel?
Ik heb het eens gegeten maar dat was gortdroog, en ik kreeg het echt niet weg.
Kan me niet voorstellen dat dat zo hoorde te zijn
Ik vond het niet droog.quote:Op woensdag 8 april 2015 17:10 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[..]
Hoe is de structuur daarvan? Als een aardappel?
Ik heb het eens gegeten maar dat was gortdroog, en ik kreeg het echt niet weg.
Kan me niet voorstellen dat dat zo hoorde te zijn
Dat zal het zijn geweest danquote:Op woensdag 8 april 2015 17:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vond het niet droog.
Qua smaak wel ongeveer als aardappelfriet/patat, maar qua smaak juist zachter en romiger van binnen en krokanter van buiten.
Ik heb wel op verschillende plekken gelezen dat yuca frita van cassavepatatten uit de diepvries veeeeeeel minder lekker zijn, dus misschien is dat het? Ik maakte ze in elk geval van verse cassavewortel.
Wauw.... krijg spontaan honger van dit hahaquote:Op zaterdag 4 april 2015 12:23 schreef RobinOok het volgende:
Zaterdag, Tostidag!
[ link | afbeelding ]
Ik wilde 'm leuk stapelen, maar daar dacht de tosti anders over.
Mooi plaatjequote:Op vrijdag 10 april 2015 12:55 schreef xuryah het volgende:
Gisteren super simpele vegaburgers gemaakt, omdat ik wat receptjes aan het testen ben voor mijn 31 dagen zonder vlees. Ze waren heel lekker en zagen er ook leuk uit
[ afbeelding ]
Me neither maar witte chocotaart vind ik lekker. Zou die swirl dan wel met pure chocolade maken ipv melk.quote:Op dinsdag 14 april 2015 10:49 schreef sirdanilot het volgende:
Ik snap de obsessie met witte chocolade niet zo. Het is gewoon heel erg zoete cacaoboter, meer is het niet. Vind het te vlak van smaak. Het kan wel lekker zijn in kleine hoeveelheden gecombineerd met minder zoete dingen, maar het wordt al gauw veel te zoet vind ik. Puur een blok witte chocola vind ik het echt niet lekker.
quote:Op maandag 13 april 2015 21:02 schreef vinnypassy het volgende:
Witte chocolade cheesecake met oreobodem en melkchocolade/karamelswirl.
Zoetquote:Op dinsdag 14 april 2015 10:49 schreef sirdanilot het volgende:
Het is gewoon heel erg zoete cacaoboter,
Omnomnomquote:Op dinsdag 14 april 2015 16:02 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Kip teriyaki met rijst, furikake en bok choy.
Een beetje laat.. maar beter laat dan nooitquote:Op zondag 22 maart 2015 19:48 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Heb je misschien receptje daarvan? Of eigen creatie?
Yumquote:Op zondag 19 april 2015 10:57 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Ontbijt! Hele kleine bieslookpopovers + bieslookboter (met dank aan de achtertuin)
OMG!!! Recept en crumbshot nuuuuuuuuu pleasequote:Op zondag 19 april 2015 13:38 schreef minilot het volgende:
Was ook lekker!
Had ook deze nog:
[ afbeelding ]
Ter gelegenheid van het feit dat het deze maand precie sveertig jaar geleden was dat Monty Pythons Search for the Holy Grail uitkwam bakte ik een middeleeuws taartje. Een Tarta de Santiago om precies te zijn, van amandelmeel, suiker, citrusschillen en eieren
Ik ben verder helemaal niet jaloers ofzo hoorquote:Op maandag 20 april 2015 09:39 schreef minilot het volgende:
Dat was deze bepaald niet! Had eerder de structuur van stevige, maar smeuīge amandelspijs
Dude, je hebt nog nooit iets van me geproefd, dus je wéét helemaal niet of het lekker is.quote:Op woensdag 22 april 2015 11:22 schreef Iwanius het volgende:
Minilot weet wat lekker is. Het is dat ik een geweldige vriendin heb en dat ik trouw ben want een meisje/vrouw die goed kan koken heeft op mij altijd een streepje voor. Vooral als ze ook nog echt lekker eten kan bereiden en mij tegengas kan bieden in de keuken waar ik gelukkig toch maar zelden kom omdat lui zijn veel beter is.
Ja doei mini. Ik ben sowieso niet moeilijk maar werkelijk al jouw eten is lekkerquote:Op woensdag 22 april 2015 14:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Dude, je hebt nog nooit iets van me geproefd, dus je wéét helemaal niet of het lekker is.
Misschien maak ik wel ranzige troep, maar weet ik het een tikkie gezellig op de foto te zetten.
Wel waar man! Volgens mij is er een hele lijst van dingen die jij niet lust.quote:Op woensdag 22 april 2015 14:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik ben sowieso niet moeilijk
Ik denk dat je mij met iemand verwartquote:Op woensdag 22 april 2015 20:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wel waar man! Volgens mij is er een hele lijst van dingen die jij niet lust.
Ik kan je de volgende keer gezien dit soort antwoorden ook negeren hoor. Zeg het maar.quote:Op woensdag 22 april 2015 14:14 schreef minilot het volgende:
Dude, je hebt nog nooit iets van me geproefd, dus je wéét helemaal niet of het lekker is.
Misschien maak ik wel ranzige troep, maar weet ik het een tikkie gezellig op de foto te zetten.
Nou nou meneer, niet zo sikkeneurig! Er stonden toch smileys bij?quote:Op vrijdag 24 april 2015 09:04 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik kan je de volgende keer gezien dit soort antwoorden ook negeren hoor. Zeg het maar.
Ben toch al niet zo complimenteus jegens anderen...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
quote:Op vrijdag 24 april 2015 22:48 schreef Molo het volgende:
Was inderdaad heel duidelijk Mini die hapte jaEensSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Klinkt goed! Goeie dino!quote:Op woensdag 22 april 2015 17:44 schreef NoralyZ het volgende:
comfort food! kippenpastei met wortel, prei, witte wijn & tijm. en dino
[ afbeelding ]
jawel, maar niet zo'n beste... (inclusief aardappelmousseline-vogeltjes)quote:Op zaterdag 25 april 2015 07:36 schreef minilot het volgende:
Goed.. Belangrijker:
[..]
Klinkt goed! Goeie dino!
Maar heb je ook een foto van het eindresultaat?
Ha, prima hoor! En die vogeltjes erbij! Maak je er vaker zoiets lolligs van, of was dit voor een specifieke gelegenheid?quote:Op zaterdag 25 april 2015 09:24 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
jawel, maar niet zo'n beste... (inclusief aardappelmousseline-vogeltjes)
Ja, dat had gekund, want daar ben ik goed in, iedereen door elkaar halen. Maar toch maar even "lust niet" in de zoekfunctie getikt en voila:quote:Op woensdag 22 april 2015 20:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik denk dat je mij met iemand verwart
Nu ben je beledigdquote:Op zaterdag 25 april 2015 15:24 schreef FutureFairytale het volgende:
Jemig dat je daar uberhaupt zin in hebt. Nou leuk hoor!
Nou, ik had liever gehad dat je gewoon meteen "ja, klopt" had gezegd natuurlijk.quote:Op zaterdag 25 april 2015 15:24 schreef FutureFairytale het volgende:
Jemig dat je daar uberhaupt zin in hebt. Nou leuk hoor!
Neuh ik vind zoiets gewoon niet zo stoer. Maar wel leuk om te zien hoe smaak veranderd door de jaren heen. Warme tomaat vind ik lekker, sushi vind ik heerlijk, zure dingen en kersenvlaai zijn nu ook erg lekker.quote:Op zaterdag 25 april 2015 16:06 schreef computergirl het volgende:
[..]
Nu ben je beledigd
Vind je wel zelf dat je een makkelijke eter bent dan?
Jammer meissie, volgende keer misschien meer gelukquote:Op zaterdag 25 april 2015 16:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, ik had liever gehad dat je gewoon meteen "ja, klopt" had gezegd natuurlijk.
quote:Op zaterdag 25 april 2015 22:50 schreef Trusten het volgende:
Wat een niveau
Iemand nog wat moois / lekkers gekookt?
`quote:Op zaterdag 25 april 2015 23:58 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb wel gekookt, maar niet echt hoogstaande foto maar toch!
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |