abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_149416295
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel:

Eslem:


Trusten:


Zo-is-dat:


MoChe:


n0a:


Iwanius:


RobinOok:


Myraela:


-Mellow-:


Dahippieunicorn:


Game on! :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149416735
Leuk idee,
voor zaterdag en zondag staan er lekkere dingen op het program,
wellicht zijn ze ook een foto waard.
  vrijdag 6 februari 2015 @ 15:11:30 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149421320
Broodje lam

Turks broodje (opgepiept in de oven) met leftover pulled lamb. Of nou ja, eigenlijk heet dat bij ons gewoon lamsschouder uit de oven. Die had ik een nachtje weggezet met ingewreven vadouvankruiden (van Jonnie). Volgende dag 6 uur in de oven op een bedje van ui met knoflook en een scheutje Shaoxing. Schaal afgedekt met alufolie.

Dit was dus over en ging vandaag op een broodje, met yoghurtsausje.
  roze vrijdag 6 februari 2015 @ 15:26:28 #4
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_149421762
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:11 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Broodje lam

Turks broodje (opgepiept in de oven) met leftover pulled lamb. Of nou ja, eigenlijk heet dat bij ons gewoon lamsschouder uit de oven. Die had ik een nachtje weggezet met ingewreven vadouvankruiden (van Jonnie). Volgende dag 6 uur in de oven op een bedje van ui met knoflook en een scheutje Shaoxing. Schaal afgedekt met alufolie.

Dit was dus over en ging vandaag op een broodje, met yoghurtsausje.
:9~ :9~ :9~
Your beauty never ever scared me.
pi_149465370
broodje hamburger met de lot.



Waygu vlees, broodje, sla, tomaat, komkommer, spek, ei en zelfgemaakte bbqsaus.
  zondag 8 februari 2015 @ 10:22:01 #6
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149465458
Eitje erop is inderdaad heerlijk :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149465949
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 10:15 schreef Soohr het volgende:
broodje hamburger met de lot.

[ afbeelding ]

Waygu vlees, broodje, sla, tomaat, komkommer, spek, ei en zelfgemaakte bbqsaus.
Yummie!
  zondag 8 februari 2015 @ 11:16:21 #8
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
  zondag 8 februari 2015 @ 14:26:24 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149471054
Effe spammen voor JeroenBaktBrood !



Geroosterde sneetjes Brood van Jeroen met gebakken, verse shiitake paddenstoelen.
(hard bakken in olie, dan afblussen met shaoxing, gehakte knoflook erbij, klont boter, scheutje lichte sojasaus. En veel versgemalen peper en zout. :9
En oja, verse thijm.
pi_149501733
En dan ook de maaltijd van zondag.

Jodenhaas, salade en aardappelbolletjes.


Jodenhaas was weer heerlijk, 1 kant vol in de zout en peper.
op die kant 3 minuten op hoog vuur, andere kant even kort dichtschroeien en daarna even in het aluminiumfolie om iets na te garen.
pi_149502700
Wat gaan we alweer lekker op pagina 1! :9 _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_149502730
O, en ik had net fruit als ontbijt.



Gegrillde fuyu kaki (sharonfruit) met restje Momofuku's 'milk crumb' :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_149502901


Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. :9~ Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten. :')
pi_149503171
Sodeju Myraela, een 'wrapje' :') Ik neem aan dat je daarna geen trek meer had.. ;) Ziet er geweldig uit!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_149504175
Lekkere wrap.

Eten een beetje normaal en smakelijk op de foto zetten vind ik nog een hele kunst.
pi_149505107
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. :9~ Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten. :')
Woah! Past bijna niet in je hand! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_149505319
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. :9~ Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten. :')
:9~ :9~
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_149505425
Ik vidn tonijn op water uit blik alleen echt niet lekker. Beetje goeie tonijn op olie daarentegen.. :9
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 9 februari 2015 @ 13:08:37 #19
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_149505688
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. :9~ Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten. :')
Die foto is wel gelukt hoor, ik krijg hier nu direct zin in. Beetje krokante buitenkant en van binnen lekker smeuïg... :9~

Maar ik ga weer verder met m'n gezonde smoothie. -O-
pi_149549371
Tuna melt O+

Hier vorige week eindelijk eens etli ekmek gemaakt. It was gooooood :9~

Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
  dinsdag 10 februari 2015 @ 20:11:51 #21
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_149549653
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 20:04 schreef Eslem het volgende:
Tuna melt O+

Hier vorige week eindelijk eens etli ekmek gemaakt. It was gooooood :9~

[ afbeelding ]
Dat ziet er lekker uit. Mooie blog ook, ga gelijk even rondneuzen, ik ben dol op de Turkse keuken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_149550428
Ik O+ van Eslem in dit topic! En zo'n leerzaam blog, echt leuk!
Let me see you stripped down to the bone
pi_149550453
Ik at net:



Het is 'Chicken 65' met gefrituurd kerrieblad. En spinaziecurry en groene chutney en versgemaakte en gegrillde naan.

Sorry voor foto, het was nogal donker in de keuken.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 10 februari 2015 @ 20:51:08 #24
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_149551181
Niet zo'n mooie foto als anderen.. maar lekker was t wel.

[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_149551691
Ziet er heerlijk uit! :9 En ook een mooie opmaak, met betere belichting en achtergrond zou het een topfoto zijn hoor :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_149551993
Ik zou hem toch minstens rechtop zetten
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_149553328
Heerlijk recept voor chicken noodle laksa, waar de kinderen dol op zijn. Flink wat pit, dus melk/bier bij de hand houden.

pi_149564917
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 20:31 schreef minilot het volgende:
Ik O+ van Eslem in dit topic! En zo'n leerzaam blog, echt leuk!
You make me blush :@ dank je wel!

Jij zit volgens mij ook veel op internet receptjes te zoeken, chicken 65, noooooit van gehoord. Klinkt wel erg lekker allemaal!
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_149566037
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 10:54 schreef Eslem het volgende:
Jij zit volgens mij ook veel op internet receptjes te zoeken, chicken 65, noooooit van gehoord. Klinkt wel erg lekker allemaal!
Ha, je hebt gelijk, maar toevallig komt de kip uit één van de slechts vijftien kookboeken die ik heb! *)
http://www.aziatische-ing(...)oek-kumar-mahadevan/
Let me see you stripped down to the bone
pi_149566157
Toetje als ontbijt vanmorgen!



Het is - warm uit de oven - um ali, Egyptische broodpudding met bladerdeeg.
Verder zit er in dit geval in: melk, room, vanille, kaneel, nootjes, rozijnen, kokosnoot en als topping nog pistache, amandel en rozenblaadjes.
:9
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 februari 2015 @ 12:16:53 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149566904
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 11:43 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, je hebt gelijk, maar toevallig komt de kip uit één van de slechts vijftien kookboeken die ik heb! *)
http://www.aziatische-ing(...)oek-kumar-mahadevan/
Oh, ik dacht toevallig gisteren, die kip zou ik wel eens willen maken.
Komt ie gewoon uit Kumar Mahadevan's boek. Hihi. Ga ik proberen te onthouden.

(die broodpudding met bladerdeeg lijkt me horror, ik hou niet van bladerdeeg en broodpudding lijkt me ook heel euh blegh. Zie het zo vaak voorbij komen bij die engelsen en ik heb nog nooit gedacht "dat wil ik wel eens proberen". Integendeel dus. Brrrr. Maar het ziet er wel heel hip uit!)
pi_149567260
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 12:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, ik dacht toevallig gisteren, die kip zou ik wel eens willen maken.
Komt ie gewoon uit Kumar Mahadevan's boek. Hihi. Ga ik proberen te onthouden.

(die broodpudding met bladerdeeg lijkt me horror, ik hou niet van bladerdeeg en broodpudding lijkt me ook heel euh blegh. Zie het zo vaak voorbij komen bij die engelsen en ik heb nog nooit gedacht "dat wil ik wel eens proberen". Integendeel dus. Brrrr. Maar het ziet er wel heel hip uit!)
Gewone broodpudding boeit me ook niet en ik krijg er ook nooit trek van als ik er een recept van tegenkom. Maar ik zag gisteren deze Egyptische variant voorbij komen bij reisprogramma A Cook Abroad (BBC) en hoewel ik (net als jij, blijkbaar :)) niks geef om versgebakken, knapperig bladerdeeg in reguliere vorm, blijken deze geweekte stukjes gescheurd bladerdeeg in hete room met kaneel en vanille toch wél heel smakelijk te zijn. *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149567338
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 20:51 schreef MutedFaith het volgende:
Niet zo'n mooie foto als anderen.. maar lekker was t wel.

[ afbeelding ]
*applaus!*

Dat maak ik dus echt nooit thuis.
Let me see you stripped down to the bone
pi_149569361
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:48 schreef Rorsach het volgende:
Heerlijk recept voor chicken noodle laksa, waar de kinderen dol op zijn. Flink wat pit, dus melk/bier bij de hand houden.

[ afbeelding ]
Een goed recept voor een pittige laksa, daarvoor hou ik me altijd aanbevolen! :9 Kom maar op!
Let me see you stripped down to the bone
pi_149570941
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 11:48 schreef minilot het volgende:
Toetje als ontbijt vanmorgen!

[ afbeelding ]

Het is - warm uit de oven - um ali, Egyptische broodpudding met bladerdeeg.
Verder zit er in dit geval in: melk, room, vanille, kaneel, nootjes, rozijnen, kokosnoot en als topping nog pistache, amandel en rozenblaadjes.
:9
Yummm lijkt mij heel lekker!
pi_149575293
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 13:39 schreef minilot het volgende:

[..]

Een goed recept voor een pittige laksa, daarvoor hou ik me altijd aanbevolen! :9 Kom maar op!
Ik maak eigenlijk altijd deze: http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/512214

Peper hoeveelheden zijn natuurlijk aan te passen naar eigen smaak.
  woensdag 11 februari 2015 @ 17:26:09 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149575915
Met currypowder!? Jakkiebah.
  woensdag 11 februari 2015 @ 17:45:13 #38
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149576404
Dan maak je zelf a la minute je eigen currypoeder, lijkt me niet zo'n probleem toch
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149593011


Turkse pide met gehakt

Deze vond ik wel mooi gelukt. Vroeger nam ik ze wel eens mee van de Turkse bakker maar was ik altijd een beetje teleurgesteld. Beetje oud/droog brood en weinig en smakeloze vulling. Nu waren ze precies hoe ik ze me altijd voorgesteld had. :D Super lekker.
pi_149596296
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 08:46 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Turkse pide met gehakt

Deze vond ik wel mooi gelukt. Vroeger nam ik ze wel eens mee van de Turkse bakker maar was ik altijd een beetje teleurgesteld. Beetje oud/droog brood en weinig en smakeloze vulling. Nu waren ze precies hoe ik ze me altijd voorgesteld had. :D Super lekker.
Myra, wat glimmen ze prachtig! O+
Zo fraai heb ik ze nog nooit bij de Turk zien liggen. O+

Tikkie teveel vulling naar mijn smaak, maar ik snap je punt daarin wel. *)

Mooi hoor!
Let me see you stripped down to the bone
pi_149596322
Kom ik met mijn rauwe groentenhap. :')



Pittig gepicklede broccolistengel. Wel echt ook heel lekker! ..maar geen pide. :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 12 februari 2015 @ 16:13:42 #42
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149603886
Wat ziet dat er leuk uit! goed idee ook
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 12 februari 2015 @ 16:14:44 #43
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149603910
oww en die pide O+
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zaterdag 14 februari 2015 @ 15:18:03 #44
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_149664665
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje? :9~

pi_149665034
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 15:18 schreef vinnypassy het volgende:
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje? :9~

[ afbeelding ]
Ik hou van zulke broodjes. :9~
pi_149665130
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 15:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik hou van zulke broodjes. :9~
Dit.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_149676693
Heerlijk alleen denk ik halverwege altijd, jammer van het brood :P
pi_149689500
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 15:18 schreef vinnypassy het volgende:
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje? :9~

[ afbeelding ]
Ha, vitello tonato op een broodje! *) Da's vast lekker :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149689518
Ochtendscones (gemaakt met appelcider)



http://www.savvyeat.com/apple-cider-scones/
(Maar dan met deeg nog een paar keer extra omvouwen en na uitrollen in vierkante blokken gesneden)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 15 februari 2015 @ 14:36:40 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149692338
Gegrillde Jeroenbaktbroodboterham met foie gras:



Of nee, toch liever met kipkerrieen sriracha!



:-)
  zondag 15 februari 2015 @ 14:57:19 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149693001
Oh boy! Die bovenste boterham :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 februari 2015 @ 16:34:31 #52
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_149696359
Wel mooi voor de foto hoor, maar als ik een boterham smeer kan ik er echt niet tegen als er nog lege plekken zichtbaar zijn. :P
pi_149697215
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 14:36 schreef RobinOok het volgende:
Gegrillde Jeroenbaktbroodboterham met foie gras:

[ link | afbeelding ]

Of nee, toch liever met kipkerrieen sriracha!

[ link | afbeelding ]

:-)
Foie gras met zout! :9
  zondag 15 februari 2015 @ 17:47:10 #54
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149699203
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 16:34 schreef vinnypassy het volgende:
Wel mooi voor de foto hoor, maar als ik een boterham smeer kan ik er echt niet tegen als er nog lege plekken zichtbaar zijn. :P
Dan pak jij toch volgende keer lekker smeerworst uit een kuipje wat je helemaal tot aan het randje kunt smeren
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 februari 2015 @ 17:49:52 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149699303
Ik heb het na de foto ook tot het randje uitgesmeerd. :D

[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 15-02-2015 18:31:41 ]
  zondag 15 februari 2015 @ 17:51:01 #56
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149699344
Ik vind de structuur als het niet uitgesmeerd is juist zo heerlijk :9~
Net als bij truffeltaart of flink rijpe avocado :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 februari 2015 @ 18:03:01 #57
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_149699802
quote:
1s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:47 schreef Molo het volgende:

[..]

Dan pak jij toch volgende keer lekker smeerworst uit een kuipje wat je helemaal tot aan het randje kunt smeren
Mwah, ik maak liever een heel andere boterham dan met foie gras of smeerworst. ;)
  zondag 15 februari 2015 @ 18:05:04 #58
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149699863
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 18:03 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Mwah, ik maak liever een heel andere boterham dan met foie gras of smeerworst. ;)
Zoals?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 februari 2015 @ 18:10:23 #59
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_149700023
quote:
1s.gif Op zondag 15 februari 2015 18:05 schreef Molo het volgende:

[..]

Zoals?
Een geroosterde boterham met avocado (half prakken zodat het steviger op brood zit), dan uitgebakken spek erop, gepocheerd ei en wat rode peper.
  zondag 15 februari 2015 @ 18:13:32 #60
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149700161
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 18:10 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Een geroosterde boterham met avocado (half prakken zodat het steviger op brood zit), dan uitgebakken spek erop, gepocheerd ei en wat rode peper.
:9

Al ga ik als ik moet kiezen toch voor de foie gras >:O
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149705729
foie gras lijkt me lekker, maar ik kan het beeld van hoe het gemaakt wordt nooit uit mn hoofd krijgen
pi_149706915
Oeh die avocado. Ik heb lunch morgen.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_149707175
Ik dacht even snel dat er dauwdruppels op zaten :@ Zoutkristallen dus.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_149718853
Super simpel, maar ik vond de foto mooi geworden. :D Spaghetti met garnalen en limoen.

pi_149718885
quote:
14s.gif Op maandag 16 februari 2015 09:09 schreef Myraela het volgende:
Super simpel, maar ik vond de foto mooi geworden. :D Spaghetti met garnalen en limoen.

[ afbeelding ]
Prachtige foto inderdaad. Ziet er ook heerlijk uit.
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
pi_149721862
Pittige (vegan) auberginecurry in de ochtendzon (alvast gemaakt voor vanavond):



Is dit recept:
http://yesiamvegan.com/20(...)mini-eggplant-curry/

..maar dan gebakken in kokosolie in plaats van rijstolie. En met bruin mosterdzaad in plaats van gewone.

:9
Vanavond rijst en spinazie erbij.
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 16 februari 2015 @ 12:51:25 #67
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149723199
Klinkt heerlijk en ziet er ook weer heerlijk uit!

Mosterdzaad, zo lekker dat spul ook he :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149723763
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 12:51 schreef Molo het volgende:
Klinkt heerlijk en ziet er ook weer heerlijk uit!

Mosterdzaad, zo lekker dat spul ook he :9
Hehe, het ziet er vooral uit als oranje blubber met zwarte stukjes *) Maar lekker is het zeker! :Y
Was het maar vast avond..
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 16 februari 2015 @ 16:56:58 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149730505
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 11:51 schreef minilot het volgende:
Pittige (vegan) auberginecurry in de ochtendzon (alvast gemaakt voor vanavond):

[ afbeelding ]

Is dit recept:
http://yesiamvegan.com/20(...)mini-eggplant-curry/

Waarom zou iemand zoiets in een pressure cooker maken? :?
pi_149733277
Geen idee, ik vond dat ook al vreemd! *)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 16 februari 2015 @ 20:08:24 #71
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149737561
Misschien om het idee te hebben dat hij/zij die ook nog eens gebruikt, ipv werkloos stof te staan happen in een keukenkastje? :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 21 februari 2015 @ 17:39:33 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149892521
Eendenbouillon

Soepje maken: eendenbouten, Thaise sojasauzen, steranijs, laos, korianderwortel, laurier, pandan, shii-take, kandij, Chinese selderij, citroengras, zwarte peperkorrels, water.

Oh, verrek, kaneelstokkie vergeten. Gauw nog effe erbij gooien. :P
pi_149912543
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Eendenbouillon

Soepje maken: eendenbouten, Thaise sojasauzen, steranijs, laos, korianderwortel, laurier, pandan, shii-take, kandij, Chinese selderij, citroengras, zwarte peperkorrels, water.

Oh, verrek, kaneelstokkie vergeten. Gauw nog effe erbij gooien. :P
Och wat lekker zal dat zijn geworden! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_149912569
Oh, ik had er nog eentje uit het Wat eten we vandaag-topic. Geen mooie foto verder, maar wel lekker gegeten. :)



Recept:
http://iamafoodblog.com/lucky-chinese-new-year-dumplings-noodles/
..maar dan zonder de noedels. In de wontons zit ook nog shiitake en als vlees gebruikte ik een overgebleven quarterpounder *) Het groene is gestoomde paksoi.

Vooral het szechuanpeper-sausje dat erover zat was erg smakelijk. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_149922195
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 11:32 schreef minilot het volgende:
Kom ik met mijn rauwe groentenhap. :')

[ afbeelding ]

Pittig gepicklede broccolistengel. Wel echt ook heel lekker! ..maar geen pide. :)
Hoi Minilot,

Heb je voor mij het recept en nuttige tips om dit te maken? Meestal verwerk ik dit gedeelte tot soep maar ik wel wel eens iets anders proberen.
pi_149926139
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 10:29 schreef minilot het volgende:
Oh, ik had er nog eentje uit het Wat eten we vandaag-topic. Geen mooie foto verder, maar wel lekker gegeten. :)

[ afbeelding ]

Recept:
http://iamafoodblog.com/lucky-chinese-new-year-dumplings-noodles/
..maar dan zonder de noedels. In de wontons zit ook nog shiitake en als vlees gebruikte ik een overgebleven quarterpounder *) Het groene is gestoomde paksoi.

Vooral het szechuanpeper-sausje dat erover zat was erg smakelijk. :9
ziet er lekker uit
pi_149948898
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 16:28 schreef RolandArthur het volgende:

[..]

Hoi Minilot,

Heb je voor mij het recept en nuttige tips om dit te maken? Meestal verwerk ik dit gedeelte tot soep maar ik wel wel eens iets anders proberen.
Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen:

Je neemt:
- halve cup azijn
- twee eetlepels kristalsuiker
- een theelepel tafelzout
- halve cup water
(Of iets in vergelijkbare vehoudingen)

Dit stop je bij elkaar in een steelpannetje, breng je aan de kook en je goet het in een potje of bakje over de te picklen groenten heen, in dit geval een brocollistengel die ik in dunne plkajes had gesneden. Voor de pittigheid nog wat chilipepervollen erbij. De boel omroeren, afdekken en in de koelkast wegzetten. Je kunt het meteen al opeten wanneer het is afgekoeld, of tot een paar dagen in de koelkast bewaren. :9

Gaat ook puik met uienringen, radijsjes in plakjes, wortel in plakjes, etcetera. :Y En in plaats van chilipeper kun je als smaakmaker ook mosterdzaad, peperkorrels etc aan je pickle toevoegen.
Let me see you stripped down to the bone
pi_149948953
Ik had vanmorgen nog een paar stukjes over na Oscarnacht: mierzoete & zoute 'bacon pecan pralines', Southern style :9



Het is ongeveer dit recept:
http://www.ezrapoundcake.com/archives/3151

Erg lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_149950625
Vanmorgen nog even culinair blijven hangen in de zuidelijke staten van de VS..



Karnemelkse beignets, vers uit de frituur, zoals men ze in New Orleans placht te eten.
En sterke koffie. :)

En ja, er hoort zoveel poedersuiker op. *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149958702
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 11:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen:

Je neemt:
- halve cup azijn
- twee eetlepels kristalsuiker
- een theelepel tafelzout
- halve cup water
(Of iets in vergelijkbare vehoudingen)

Dit stop je bij elkaar in een steelpannetje, breng je aan de kook en je goet het in een potje of bakje over de te picklen groenten heen, in dit geval een brocollistengel die ik in dunne plkajes had gesneden. Voor de pittigheid nog wat chilipepervollen erbij. De boel omroeren, afdekken en in de koelkast wegzetten. Je kunt het meteen al opeten wanneer het is afgekoeld, of tot een paar dagen in de koelkast bewaren. :9

Gaat ook puik met uienringen, radijsjes in plakjes, wortel in plakjes, etcetera. :Y En in plaats van chilipeper kun je als smaakmaker ook mosterdzaad, peperkorrels etc aan je pickle toevoegen.
Dank!

Ik heb nog wat potten staan dus ik zal het binnenkort proberen. Moet ik nog iets steriliseren of blijft het zo goed?
  maandag 23 februari 2015 @ 16:56:24 #81
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_149958756
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 12:20 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen nog even culinair blijven hangen in de zuidelijke staten van de VS..

[ afbeelding ]

Karnemelkse beignets, vers uit de frituur, zoals men ze in New Orleans placht te eten.
En sterke koffie. :)

En ja, er hoort zoveel poedersuiker op. *)
Wow, dit ziet er lekker uit zeg! Zo at ik ze ook in Amerika. Yummy!
pi_149960200
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 16:54 schreef RolandArthur het volgende:

[..]

Dank!

Ik heb nog wat potten staan dus ik zal het binnenkort proberen. Moet ik nog iets steriliseren of blijft het zo goed?
Nee, het idee van de 'quick pickle' is dat je 'm binnen een paar dagen opeet (vaak dezelfde dag al), dus dan is steriliseren nergens voor nodig. Potje kan, want handig dat er meteen een deksel op zit. Maar in een tupperwaredoosje of in een schaaltje met plasticfolie erover gaat ook prima :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 28 februari 2015 @ 13:33:53 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150142807


Speklapjes (gewoon uitgebakken en op het laatst nog even sausje erbij van sojasaus, suiker, shaoxing, chilibeansauce) op een gestoomd lotusbroodje met zoetzuur van komkommer, sriracha, hoisinsaus, verse koriander en lente-ui.
pi_150142877
Oeee, speklapjes. Buikspekplakken op z'n Hollands. :9 En lekker veel saaaauuuuuus! :9

Ik denk bij lotusbroodjes trouwens altijd aan Muppets en sokpoppen. Ik kom daar maar niet vanaf. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_150144449
high fives and stagedives
  zaterdag 28 februari 2015 @ 16:25:34 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150147148
Ja. *grin*
Of zoiets:

pi_150147426
Dat ja. :D
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 28 februari 2015 @ 16:42:55 #88
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150147753
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Ja. *grin*
Of zoiets:

[ link | afbeelding ]
Haha geweldig :D
pi_150148019
quote:
moest natuurlijk even gluren wat voor broodjes dat waren

merk: Chimei / 奇美
land van herkomst: Taiwan
etiket: Frozen Gwa Pao /小刈包
ingrediënten: water, suiker, gist, melkpoeder, palmolie, zout, emulgator (E332, E420, soja-olie)
prijsindicatie: ¤ 2,45 (10 buns x 30g = 300g)

-> volgens mij ontbreekt er iets in de ingredientenlijst
  zaterdag 28 februari 2015 @ 17:12:48 #90
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150148665
:D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 28 februari 2015 @ 17:52:05 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150150020
Hehe, in de engelse ingredientendeclaratie staat wel wheat flour. Sukkeltjes. :-)
pi_150359032


Geen kunstwerk maar wel een zeer smakelijke big-mac. :D home made! (met lekkere saus!!!)
pi_150359456
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 17:27 schreef ChilllayD het volgende:
[ afbeelding ]

Geen kunstwerk maar wel een zeer smakelijke big-mac. :D home made! (met lekkere saus!!!)
2 lagen kaas :9
Hoe heb je de saus gemaakt?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 6 maart 2015 @ 17:47:46 #94
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150359545
Die big mac! Net echt xD
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 6 maart 2015 @ 19:15:32 #95
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_150361967
Cool cool cool 8-)
pi_150364326
Hij was ook zooooooo lekker :9~

Mayo, Franse dressing (zelfgemaakt), piccalilly, heeeel fijn gesneden uitjes, mini beetje azijn (maar zit ook al in de dressing dus was bij mij niet nodig), suiker en zout. Mini drupje ketchup en paprikapoeder voor de kleur en mini beetje smaak.

En blijven proeven en mengen tot hij smaakt :D
  zondag 8 maart 2015 @ 12:11:35 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150414859
Chinese roerei met tomaat

Een echte klassieker uit de Chinese keuken, stelt geen ruk voor maar blijft lekker!
pi_150416105
Slagroomsoesjes :9~ Wat waren ze lekker.

pi_150416839
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 13:04 schreef dahippieunicorn het volgende:
Slagroomsoesjes :9~ Wat waren ze lekker.

[ afbeelding ]
Nou wil ik slagroomsoesjes -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_150417028
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 13:29 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou wil ik slagroomsoesjes -O-
:@ Sorry
  zondag 8 maart 2015 @ 18:26:34 #101
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150425937


Vandaag Katniss Everdeen's favoriete pruimenstoof met quinoa gemaakt uit mijn Hunger Games-kookboek O+
pi_150426406
quote:
14s.gif Op zondag 8 maart 2015 18:26 schreef Windigo het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag Katniss Everdeen's favoriete pruimenstoof met quinoa gemaakt uit mijn Hunger Games-kookboek O+
Was het te pruimen? :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 8 maart 2015 @ 18:41:17 #103
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150426459
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 18:39 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Was het te pruimen? :P
Yep was lekker O+
pi_150426512
quote:
10s.gif Op zondag 8 maart 2015 18:41 schreef Windigo het volgende:

[..]

Yep was lekker O+
^O^ Lijkt me best apart :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 8 maart 2015 @ 18:46:18 #105
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150426654
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 18:42 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

^O^ Lijkt me best apart :)
Ik vind het juist een hele normale combi, in de Marokkaanse/Arabische keuken komt het gebruik van pruimen/dadels/vijgen etc in gedroogde vorm veel voor in stoofpotten. Misschien is het even wennen, maar ik vind het heerlijk :)

Bijvoorbeeld portsaus heeft ook zo'n vaag zoetig effect, is erg lekker bij sommige soorten vlees.
pi_150427735
Wat zat er nog meer doorheen Windigo? Pompoen, zoete aardappel?
  zondag 8 maart 2015 @ 19:26:09 #107
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150428389
quote:
1s.gif Op zondag 8 maart 2015 19:10 schreef computergirl het volgende:
Wat zat er nog meer doorheen Windigo? Pompoen, zoete aardappel?
Het is kip, ui, wortel, aardappel, pruimen en bier. Ook een beetje gerookt paprikapoeder en peper voor de smaak. Op het laatste moment de quinoa erdoor geroerd omdat ik te lui was om de quinoa apart te koken :P

Aardappelen heten 'katniss root'' in het boek, en daar is Katniss naar genoemd. Daarom moest er ook aardappel in.
  maandag 9 maart 2015 @ 18:15:44 #108
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150466709


Ik luid de lente in met een lekker bordje pasta Caprese O+
pi_150480942
onde-onde :9

  dinsdag 10 maart 2015 @ 00:05:24 #110
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_150484269
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 22:44 schreef NoralyZ het volgende:
onde-onde :9


Hihi ik dacht meteen aan Ndnd :D (Mede omdat ik dacht dat je dat spelde als 'Unde-unde' ofzo :') )



Ziet er mooi uit hoor! :Y
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_150487169
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 22:44 schreef NoralyZ het volgende:
onde-onde :9


Klepon!
Onde-onde is wat anders.

Ik vind klepon er altijd wel lekker uitzien, ik lust alleen geen kokos.
Maar ze zien er goed uit!
pi_150487348
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 08:04 schreef Cici het volgende:

[..]

Klepon!
Onde-onde is wat anders.

Ik vind klepon er altijd wel lekker uitzien, ik lust alleen geen kokos.
Maar ze zien er goed uit!
oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan?

@maria; :D nu je het zegt..
pi_150487568
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 08:26 schreef NoralyZ het volgende:

[..]

oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan?

@maria; :D nu je het zegt..
Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor.
Alleen de Indo's niet. Wij kennen die groene balletjes als klepon :)

Dit is onde onde:


Alleen als ik onde onde zoek op google zie ik ook klepon.
Vreemd.
pi_150488078
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 08:46 schreef Cici het volgende:

[..]

Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor.
Alleen de Indo's niet. Wij kennen die groene balletjes als klepon :)

Dit is onde onde:
[ afbeelding ]

Alleen als ik onde onde zoek op google zie ik ook klepon.
Vreemd.
o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappig :)
pi_150489120
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 00:05 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Hihi ik dacht meteen aan Ndnd :D (Mede omdat ik dacht dat je dat spelde als 'Unde-unde' ofzo :') )

[ afbeelding ]
Heh, en het ziet er haast uit als Popplers? :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_150489965
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 09:17 schreef NoralyZ het volgende:

[..]

o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappig :)
Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon.
Graapig idd :)

Smaakten ze lekker?
pi_150497127


Saté en saus zelfgemaakt, fritten niet.Ideaal katergerecht voor een zondag :)
  dinsdag 10 maart 2015 @ 17:41:21 #118
221912 minilot
Nancy boy
pi_150501526
Snackje voor bij de bios (Chappie), want thema-eten is altijd leuk!



Zuid-Afrikaanse koeksisters, naar dit recept:
http://www.britishlarder.co.uk/koeksisters/

..maar dan maar de helft zo klein. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 10 maart 2015 @ 17:46:41 #119
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150501703
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 17:41 schreef minilot het volgende:
Snackje voor bij de bios (Chappie), want thema-eten is altijd leuk!

[ afbeelding ]

Zuid-Afrikaanse koeksisters, naar dit recept:
http://www.britishlarder.co.uk/koeksisters/

..maar dan maar de helft zo klein. :)
Zijn net nonnenvotten :) Alleen dan zonder de poedersuiker ;)
pi_150506355
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 20:05 schreef ChilllayD het volgende:
Hij was ook zooooooo lekker :9~

Mayo, Franse dressing (zelfgemaakt), piccalilly, heeeel fijn gesneden uitjes, mini beetje azijn (maar zit ook al in de dressing dus was bij mij niet nodig), suiker en zout. Mini drupje ketchup en paprikapoeder voor de kleur en mini beetje smaak.

En blijven proeven en mengen tot hij smaakt :D
Niet dit recept gebruikt?

  dinsdag 10 maart 2015 @ 20:02:59 #121
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_150506641


Quasedilas van ottolenghi
pi_150508878
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 10:56 schreef Cici het volgende:

[..]

Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon.
Graapig idd :)

Smaakten ze lekker?
ja! zeker!
pi_150520140
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 21:01 schreef NoralyZ het volgende:

[..]

ja! zeker!
Mooi :)
  woensdag 11 maart 2015 @ 10:26:30 #124
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_150522905
quote:
17s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Quasedilas van ottolenghi
Ooooh. In welk boek staat het recept?
pi_150523829
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 10:26 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Ooooh. In welk boek staat het recept?
Plenty :)
pi_150523911
Edit: dubbel
Let me see you stripped down to the bone
pi_150523920
quote:
17s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Quasedilas van ottolenghi
Die zijn vast heel lekker! :Y :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150523954
Van vanmorgen:


Tempura van balletjes zachte geitenkaas + negen jaar gerijpte balsamico + vers uit de vensterbank weggeknipte erwtenscheuten :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150534792
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 22:44 schreef NoralyZ het volgende:
onde-onde :9

Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?
Ik blijf steeds maar naar die pluizige kokosballetjes kijken en denken: dat wil ik maken! *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_150536925


Shakshuka :)
  woensdag 11 maart 2015 @ 20:09:13 #131
63722 z80
I fink you freaky
pi_150540707
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 16:54 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?
Ik blijf steeds maar naar die pluizige kokosballetjes kijken en denken: dat wil ik maken! *)
onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_150559634
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 18:13 schreef ElDinosaur het volgende:
[ afbeelding ]

Shakshuka :)
Bazenontbijt! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150559657
Hier nog een ontbijtje:



Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 12 maart 2015 @ 11:30:36 #134
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_150559687
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:

[ afbeelding ]

Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Dat ziet er leuk uit zeg :D.
pi_150559717
Ja! Voortuin oogt wat minder gezellig nu, maar dat groeit wel weer aan. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_150559831
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 20:09 schreef z80 het volgende:

[..]

onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.
nouja, daar bestaat dus wat twijfel over.. 't ligt er geloof ik net aan waar je vandaan komt :). in maleisie noemen ze deze balletjes ook onde onde. ik kan me niet zo goed voorstellen dat een oud maleis vrouwtje dat al jaren kooklessen geeft ze stiekem een andere naam heeft gegeven, ;).

minilot! het is doodsimpel.
100 gram glutinous rice flour (kleefrijstebloem)
60 g palmsuiker / gula jawa in brokjes
100 ml pandanbladsap
gemalen kokos

over het pandanbladsap: dat kan je zelf maken, als je pandanbladeren hebt, maar je kan ze hier in NL niet zo goed krijgen. er zijn busjes pandanpasta, als je dat met een beetje water mixt kan je dat ook prima gebruiken :). gebruik in elk geval niet het pandanextract van jo-la, da's supervies.

eerst: breng een pannetje water aan de kook
dan: doe de rijstebloem in een kom en voeg er wat pandanbladsap aan toe. blijf roeren met een lepel. voeg stukje bij beetje het sap toe, tot je een structuur krijgt die je met je handen kan kneden (de structuur deed me wat denken aan speelgoedklei). rol van dat deeg kleine balletjes, ongeveer zo groot als een kleine bonk, stop er een stukje gula jawa in en rol 'm goed dicht. gooi de balletjes in je pan kokend water - ze zijn klaar als ze gaan drijven (ik laat ze dan nog even doorkoken, zodat je zeker weet dat de suiker helemaal gesmolten is :9 ). vis ze eruit en rol ze meteen door de kokos!

that's all. je kan ze niet zo heel lang bewaren, ze zijn heerlijk als ze vers zijn :)
pi_150559915
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:

[ afbeelding ]

Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Wow die zien er mooi uit!
pi_150560071
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:36 schreef NoralyZ het volgende:

-recept-
O, dat klinkt inderdaad loeisimpel! Thanks! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_150633622
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:



http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
Let me see you stripped down to the bone
pi_150633723
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:

[ afbeelding ]

Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Wauw O+
  zaterdag 14 maart 2015 @ 16:03:32 #141
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150634476
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2015 15:20 schreef minilot het volgende:
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:

[ afbeelding ]

http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
Hij is leuk O+
  zondag 15 maart 2015 @ 19:21:15 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150672677
Het ziet er niet uit, maar ja, zo hoort dat. Hoi Thawt, Thaise pannenkoek met mosselen.
Makkelijk te maken en lekkerder dan je misschien zou denken.

Zonder:


Hoi Thawt

En met sriracha

Hoi Thawt met Sriracha

(eigenlijk hadden ze een ietsiepietsie bruiner/krokanter gekund)
  zondag 15 maart 2015 @ 19:56:36 #143
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_150673759
Met is een mooiere foto. En met saus is alles lekkerder. :9~
pi_150692438
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 15:32 schreef Southern het volgende:
[ link | afbeelding ]

Saté en saus zelfgemaakt, fritten niet.Ideaal katergerecht voor een zondag :)
beste gerecht in dit topic :9~ recept van de satésaus?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  maandag 16 maart 2015 @ 16:24:03 #145
221912 minilot
Nancy boy
pi_150701819


Loeipittige ceviche van mango, naar dit recept:
http://www.seriouseats.co(...)eruvian-kitchen.html
Let me see you stripped down to the bone
pi_150703215
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 16:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Loeipittige ceviche van mango, naar dit recept:
http://www.seriouseats.co(...)eruvian-kitchen.html
Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pit :D
  maandag 16 maart 2015 @ 17:13:23 #147
221912 minilot
Nancy boy
pi_150703594
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 17:04 schreef nijenhuisjeroen het volgende:

[..]

Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pit :D
Dat blijkt! Wel een lekker soort peper hoor, die Peruaanse limo-peper. Erg heet (vind ik dan), maar toch ook flink fruitig :9
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 17 maart 2015 @ 10:24:19 #148
221912 minilot
Nancy boy
pi_150727883
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:



Met krab, grote garnalen, okra en bourbon. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150728621
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 12:19 schreef voederbietel het volgende:

[..]

beste gerecht in dit topic :9~ recept van de satésaus?
1 ui
Half teentje knoflook
Pindakaas, water of kokosmelk
2 limoenen, 2 raspen en 1 ook uitpersen
Scheutje sojasaus
Scheutje ketjap
Komijn
Gember
Sambal

Ui en knoflook eerst fruiten dan de rest erbij.
Hoeveelheden op gevoel
pi_150731454
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:

[ afbeelding ]

Met krab, grote garnalen, okra en bourbon. :9
Wat voor rijst is dat?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 12:31:53 #151
221912 minilot
Nancy boy
pi_150731477
Restje Japanse plakrijst, want dat had ik nog over van de lunch :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_150731504
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:31 schreef minilot het volgende:
Restje Japanse plakrijst, want dat had ik nog over van de lunch :)
Ziet er goed uit, de rest ben ik niet zo fan van.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 12:34:57 #153
221912 minilot
Nancy boy
pi_150731586
Ja, het is altijd even een gedoe met die rijst (zorgvuldig wassen tot helder water, rijst een half uur laten opdrogen, minstens een uur in koud water laten weken, dan koken, dan voorzichtig omscheppen met mengsel van rijstazijn, suiker en zout tot lauwwarm afgekoeld), maar het is wel heel erg lekker. Heeeeeeeeeeel erg lekker. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150731607
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:34 schreef minilot het volgende:
Ja, het is altijd even een gedoe met die rijst (zorgvuldig wassen tot helder water, rijst een half uur laten opdrogen, minsterns een uur laten weken, koken, omscheppen met rijstazijn, suiker en zout tot lauwwarm afgekoeld), maar het is wel heel erg lekker. Heeeeeeeeeeel erg lekker. :9
Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 12:36:04 #155
221912 minilot
Nancy boy
pi_150731620
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:35 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed.
Daar kun je geen sushi mee maken. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 17 maart 2015 @ 12:36:47 #156
221912 minilot
Nancy boy
pi_150731645
Plus, ik heb geen magnetron.
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')