quote:Op vrijdag 6 februari 2015 15:11 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Broodje lam
Turks broodje (opgepiept in de oven) met leftover pulled lamb. Of nou ja, eigenlijk heet dat bij ons gewoon lamsschouder uit de oven. Die had ik een nachtje weggezet met ingewreven vadouvankruiden (van Jonnie). Volgende dag 6 uur in de oven op een bedje van ui met knoflook en een scheutje Shaoxing. Schaal afgedekt met alufolie.
Dit was dus over en ging vandaag op een broodje, met yoghurtsausje.
Yummie!quote:Op zondag 8 februari 2015 10:15 schreef Soohr het volgende:
broodje hamburger met de lot.
[ afbeelding ]
Waygu vlees, broodje, sla, tomaat, komkommer, spek, ei en zelfgemaakte bbqsaus.
Woah! Past bijna niet in je hand!quote:Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had.Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten.
quote:Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had.Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten.
Die foto is wel gelukt hoor, ik krijg hier nu direct zin in. Beetje krokante buitenkant en van binnen lekker smeuïg...quote:Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had.Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten.
Dat ziet er lekker uit. Mooie blog ook, ga gelijk even rondneuzen, ik ben dol op de Turkse keuken.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 20:04 schreef Eslem het volgende:
Tuna melt![]()
Hier vorige week eindelijk eens etli ekmek gemaakt. It was gooooood![]()
[ afbeelding ]
You make me blushquote:Op dinsdag 10 februari 2015 20:31 schreef minilot het volgende:
Ikvan Eslem in dit topic! En zo'n leerzaam blog, echt leuk!
Ha, je hebt gelijk, maar toevallig komt de kip uit één van de slechts vijftien kookboeken die ik heb!quote:Op woensdag 11 februari 2015 10:54 schreef Eslem het volgende:
Jij zit volgens mij ook veel op internet receptjes te zoeken, chicken 65, noooooit van gehoord. Klinkt wel erg lekker allemaal!
Oh, ik dacht toevallig gisteren, die kip zou ik wel eens willen maken.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, je hebt gelijk, maar toevallig komt de kip uit één van de slechts vijftien kookboeken die ik heb!
http://www.aziatische-ing(...)oek-kumar-mahadevan/
Gewone broodpudding boeit me ook niet en ik krijg er ook nooit trek van als ik er een recept van tegenkom. Maar ik zag gisteren deze Egyptische variant voorbij komen bij reisprogramma A Cook Abroad (BBC) en hoewel ik (net als jij, blijkbaarquote:Op woensdag 11 februari 2015 12:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik dacht toevallig gisteren, die kip zou ik wel eens willen maken.
Komt ie gewoon uit Kumar Mahadevan's boek. Hihi. Ga ik proberen te onthouden.
(die broodpudding met bladerdeeg lijkt me horror, ik hou niet van bladerdeeg en broodpudding lijkt me ook heel euh blegh. Zie het zo vaak voorbij komen bij die engelsen en ik heb nog nooit gedacht "dat wil ik wel eens proberen". Integendeel dus. Brrrr. Maar het ziet er wel heel hip uit!)
*applaus!*quote:Op dinsdag 10 februari 2015 20:51 schreef MutedFaith het volgende:
Niet zo'n mooie foto als anderen.. maar lekker was t wel.
[ afbeelding ]
Een goed recept voor een pittige laksa, daarvoor hou ik me altijd aanbevolen!quote:Op dinsdag 10 februari 2015 21:48 schreef Rorsach het volgende:
Heerlijk recept voor chicken noodle laksa, waar de kinderen dol op zijn. Flink wat pit, dus melk/bier bij de hand houden.
[ afbeelding ]
Yummm lijkt mij heel lekker!quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:48 schreef minilot het volgende:
Toetje als ontbijt vanmorgen!
[ afbeelding ]
Het is - warm uit de oven - um ali, Egyptische broodpudding met bladerdeeg.
Verder zit er in dit geval in: melk, room, vanille, kaneel, nootjes, rozijnen, kokosnoot en als topping nog pistache, amandel en rozenblaadjes.
Ik maak eigenlijk altijd deze: http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/512214quote:Op woensdag 11 februari 2015 13:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Een goed recept voor een pittige laksa, daarvoor hou ik me altijd aanbevolen!Kom maar op!
Myra, wat glimmen ze prachtig!quote:Op donderdag 12 februari 2015 08:46 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Turkse pide met gehakt
Deze vond ik wel mooi gelukt. Vroeger nam ik ze wel eens mee van de Turkse bakker maar was ik altijd een beetje teleurgesteld. Beetje oud/droog brood en weinig en smakeloze vulling. Nu waren ze precies hoe ik ze me altijd voorgesteld had.Super lekker.
Ik hou van zulke broodjes.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 15:18 schreef vinnypassy het volgende:
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje?![]()
[ afbeelding ]
Ha, vitello tonato op een broodje!quote:Op zaterdag 14 februari 2015 15:18 schreef vinnypassy het volgende:
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje?![]()
[ afbeelding ]
Foie gras met zout!quote:Op zondag 15 februari 2015 14:36 schreef RobinOok het volgende:
Gegrillde Jeroenbaktbroodboterham met foie gras:
[ link | afbeelding ]
Of nee, toch liever met kipkerrieen sriracha!
[ link | afbeelding ]
:-)
Dan pak jij toch volgende keer lekker smeerworst uit een kuipje wat je helemaal tot aan het randje kunt smerenquote:Op zondag 15 februari 2015 16:34 schreef vinnypassy het volgende:
Wel mooi voor de foto hoor, maar als ik een boterham smeer kan ik er echt niet tegen als er nog lege plekken zichtbaar zijn.
Mwah, ik maak liever een heel andere boterham dan met foie gras of smeerworst.quote:Op zondag 15 februari 2015 17:47 schreef Molo het volgende:
[..]
Dan pak jij toch volgende keer lekker smeerworst uit een kuipje wat je helemaal tot aan het randje kunt smeren
Zoals?quote:Op zondag 15 februari 2015 18:03 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Mwah, ik maak liever een heel andere boterham dan met foie gras of smeerworst.
Een geroosterde boterham met avocado (half prakken zodat het steviger op brood zit), dan uitgebakken spek erop, gepocheerd ei en wat rode peper.quote:
quote:Op zondag 15 februari 2015 18:10 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Een geroosterde boterham met avocado (half prakken zodat het steviger op brood zit), dan uitgebakken spek erop, gepocheerd ei en wat rode peper.
Prachtige foto inderdaad. Ziet er ook heerlijk uit.quote:Op maandag 16 februari 2015 09:09 schreef Myraela het volgende:
Super simpel, maar ik vond de foto mooi geworden.Spaghetti met garnalen en limoen.
[ afbeelding ]
Hehe, het ziet er vooral uit als oranje blubber met zwarte stukjesquote:Op maandag 16 februari 2015 12:51 schreef Molo het volgende:
Klinkt heerlijk en ziet er ook weer heerlijk uit!
Mosterdzaad, zo lekker dat spul ook he
Waarom zou iemand zoiets in een pressure cooker maken?quote:Op maandag 16 februari 2015 11:51 schreef minilot het volgende:
Pittige (vegan) auberginecurry in de ochtendzon (alvast gemaakt voor vanavond):
[ afbeelding ]
Is dit recept:
http://yesiamvegan.com/20(...)mini-eggplant-curry/
Och wat lekker zal dat zijn geworden!quote:Op zaterdag 21 februari 2015 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Eendenbouillon
Soepje maken: eendenbouten, Thaise sojasauzen, steranijs, laos, korianderwortel, laurier, pandan, shii-take, kandij, Chinese selderij, citroengras, zwarte peperkorrels, water.
Oh, verrek, kaneelstokkie vergeten. Gauw nog effe erbij gooien.
Hoi Minilot,quote:Op donderdag 12 februari 2015 11:32 schreef minilot het volgende:
Kom ik met mijn rauwe groentenhap.
[ afbeelding ]
Pittig gepicklede broccolistengel. Wel echt ook heel lekker! ..maar geen pide.
ziet er lekker uitquote:Op zondag 22 februari 2015 10:29 schreef minilot het volgende:
Oh, ik had er nog eentje uit het Wat eten we vandaag-topic. Geen mooie foto verder, maar wel lekker gegeten.![]()
[ afbeelding ]
Recept:
http://iamafoodblog.com/lucky-chinese-new-year-dumplings-noodles/
..maar dan zonder de noedels. In de wontons zit ook nog shiitake en als vlees gebruikte ik een overgebleven quarterpounderHet groene is gestoomde paksoi.
Vooral het szechuanpeper-sausje dat erover zat was erg smakelijk.
Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen:quote:Op zondag 22 februari 2015 16:28 schreef RolandArthur het volgende:
[..]
Hoi Minilot,
Heb je voor mij het recept en nuttige tips om dit te maken? Meestal verwerk ik dit gedeelte tot soep maar ik wel wel eens iets anders proberen.
Dank!quote:Op maandag 23 februari 2015 11:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen:
Je neemt:
- halve cup azijn
- twee eetlepels kristalsuiker
- een theelepel tafelzout
- halve cup water
(Of iets in vergelijkbare vehoudingen)
Dit stop je bij elkaar in een steelpannetje, breng je aan de kook en je goet het in een potje of bakje over de te picklen groenten heen, in dit geval een brocollistengel die ik in dunne plkajes had gesneden. Voor de pittigheid nog wat chilipepervollen erbij. De boel omroeren, afdekken en in de koelkast wegzetten. Je kunt het meteen al opeten wanneer het is afgekoeld, of tot een paar dagen in de koelkast bewaren.
Gaat ook puik met uienringen, radijsjes in plakjes, wortel in plakjes, etcetera.En in plaats van chilipeper kun je als smaakmaker ook mosterdzaad, peperkorrels etc aan je pickle toevoegen.
Wow, dit ziet er lekker uit zeg! Zo at ik ze ook in Amerika. Yummy!quote:Op maandag 23 februari 2015 12:20 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen nog even culinair blijven hangen in de zuidelijke staten van de VS..
[ afbeelding ]
Karnemelkse beignets, vers uit de frituur, zoals men ze in New Orleans placht te eten.
En sterke koffie.
En ja, er hoort zoveel poedersuiker op.
Nee, het idee van de 'quick pickle' is dat je 'm binnen een paar dagen opeet (vaak dezelfde dag al), dus dan is steriliseren nergens voor nodig. Potje kan, want handig dat er meteen een deksel op zit. Maar in een tupperwaredoosje of in een schaaltje met plasticfolie erover gaat ook primaquote:Op maandag 23 februari 2015 16:54 schreef RolandArthur het volgende:
[..]
Dank!
Ik heb nog wat potten staan dus ik zal het binnenkort proberen. Moet ik nog iets steriliseren of blijft het zo goed?
Haha geweldigquote:Op zaterdag 28 februari 2015 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Ja. *grin*
Of zoiets:
[ link | afbeelding ]
moest natuurlijk even gluren wat voor broodjes dat warenquote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:33 schreef RobinOok het volgende:
[ link | een gestoomd lotusbroodje .
2 lagen kaasquote:Op vrijdag 6 maart 2015 17:27 schreef ChilllayD het volgende:
[ afbeelding ]
Geen kunstwerk maar wel een zeer smakelijke big-mac.home made! (met lekkere saus!!!)
Nou wil ik slagroomsoesjesquote:Op zondag 8 maart 2015 13:04 schreef dahippieunicorn het volgende:
SlagroomsoesjesWat waren ze lekker.
[ afbeelding ]
Was het te pruimen?quote:Op zondag 8 maart 2015 18:26 schreef Windigo het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag Katniss Everdeen's favoriete pruimenstoof met quinoa gemaakt uit mijn Hunger Games-kookboek
Ik vind het juist een hele normale combi, in de Marokkaanse/Arabische keuken komt het gebruik van pruimen/dadels/vijgen etc in gedroogde vorm veel voor in stoofpotten. Misschien is het even wennen, maar ik vind het heerlijkquote:
Het is kip, ui, wortel, aardappel, pruimen en bier. Ook een beetje gerookt paprikapoeder en peper voor de smaak. Op het laatste moment de quinoa erdoor geroerd omdat ik te lui was om de quinoa apart te kokenquote:Op zondag 8 maart 2015 19:10 schreef computergirl het volgende:
Wat zat er nog meer doorheen Windigo? Pompoen, zoete aardappel?
Klepon!quote:
oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 08:04 schreef Cici het volgende:
[..]
Klepon!
Onde-onde is wat anders.
Ik vind klepon er altijd wel lekker uitzien, ik lust alleen geen kokos.
Maar ze zien er goed uit!
Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor.quote:Op dinsdag 10 maart 2015 08:26 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan?
@maria;nu je het zegt..
o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappigquote:Op dinsdag 10 maart 2015 08:46 schreef Cici het volgende:
[..]
Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor.
Alleen de Indo's niet. Wij kennen die groene balletjes als klepon
Dit is onde onde:
[ afbeelding ]
Alleen als ik onde onde zoek op google zie ik ook klepon.
Vreemd.
Heh, en het ziet er haast uit als Popplers?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 00:05 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Hihi ik dacht meteen aan Ndnd(Mede omdat ik dacht dat je dat spelde als 'Unde-unde' ofzo
)
[ afbeelding ]
Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon.quote:Op dinsdag 10 maart 2015 09:17 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappig
Zijn net nonnenvottenquote:Op dinsdag 10 maart 2015 17:41 schreef minilot het volgende:
Snackje voor bij de bios (Chappie), want thema-eten is altijd leuk!
[ afbeelding ]
Zuid-Afrikaanse koeksisters, naar dit recept:
http://www.britishlarder.co.uk/koeksisters/
..maar dan maar de helft zo klein.
Niet dit recept gebruikt?quote:Op vrijdag 6 maart 2015 20:05 schreef ChilllayD het volgende:
Hij was ook zooooooo lekker![]()
Mayo, Franse dressing (zelfgemaakt), piccalilly, heeeel fijn gesneden uitjes, mini beetje azijn (maar zit ook al in de dressing dus was bij mij niet nodig), suiker en zout. Mini drupje ketchup en paprikapoeder voor de kleur en mini beetje smaak.
En blijven proeven en mengen tot hij smaakt
ja! zeker!quote:Op dinsdag 10 maart 2015 10:56 schreef Cici het volgende:
[..]
Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon.
Graapig idd
Smaakten ze lekker?
Ooooh. In welk boek staat het recept?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Quasedilas van ottolenghi
Plentyquote:Op woensdag 11 maart 2015 10:26 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ooooh. In welk boek staat het recept?
Die zijn vast heel lekker!quote:Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Quasedilas van ottolenghi
Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?quote:
onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?
Ik blijf steeds maar naar die pluizige kokosballetjes kijken en denken: dat wil ik maken!
Dat ziet er leuk uit zegquote:Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:
[ afbeelding ]
Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning
nouja, daar bestaat dus wat twijfel over.. 't ligt er geloof ik net aan waar je vandaan komtquote:Op woensdag 11 maart 2015 20:09 schreef z80 het volgende:
[..]
onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.
Wow die zien er mooi uit!quote:Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:
[ afbeelding ]
Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning
Wauwquote:Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:
[ afbeelding ]
Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning
Hij is leukquote:Op zaterdag 14 maart 2015 15:20 schreef minilot het volgende:
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:
[ afbeelding ]
http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
beste gerecht in dit topicquote:Op dinsdag 10 maart 2015 15:32 schreef Southern het volgende:
[ link | afbeelding ]
Saté en saus zelfgemaakt, fritten niet.Ideaal katergerecht voor een zondag
Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pitquote:Op maandag 16 maart 2015 16:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Loeipittige ceviche van mango, naar dit recept:
http://www.seriouseats.co(...)eruvian-kitchen.html
Dat blijkt! Wel een lekker soort peper hoor, die Peruaanse limo-peper. Erg heet (vind ik dan), maar toch ook flink fruitigquote:Op maandag 16 maart 2015 17:04 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[..]
Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pit
1 uiquote:Op maandag 16 maart 2015 12:19 schreef voederbietel het volgende:
[..]
beste gerecht in dit topicrecept van de satésaus?
Wat voor rijst is dat?quote:Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:
[ afbeelding ]
Met krab, grote garnalen, okra en bourbon.
Ziet er goed uit, de rest ben ik niet zo fan van.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:31 schreef minilot het volgende:
Restje Japanse plakrijst, want dat had ik nog over van de lunch
Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:34 schreef minilot het volgende:
Ja, het is altijd even een gedoe met die rijst (zorgvuldig wassen tot helder water, rijst een half uur laten opdrogen, minsterns een uur laten weken, koken, omscheppen met rijstazijn, suiker en zout tot lauwwarm afgekoeld), maar het is wel heel erg lekker. Heeeeeeeeeeel erg lekker.
Daar kun je geen sushi mee maken.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:35 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |