abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 8 maart 2015 @ 18:26:34 #101
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150425937


Vandaag Katniss Everdeen's favoriete pruimenstoof met quinoa gemaakt uit mijn Hunger Games-kookboek O+
pi_150426406
quote:
14s.gif Op zondag 8 maart 2015 18:26 schreef Windigo het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag Katniss Everdeen's favoriete pruimenstoof met quinoa gemaakt uit mijn Hunger Games-kookboek O+
Was het te pruimen? :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 8 maart 2015 @ 18:41:17 #103
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150426459
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 18:39 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Was het te pruimen? :P
Yep was lekker O+
pi_150426512
quote:
10s.gif Op zondag 8 maart 2015 18:41 schreef Windigo het volgende:

[..]

Yep was lekker O+
^O^ Lijkt me best apart :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 8 maart 2015 @ 18:46:18 #105
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150426654
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 18:42 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

^O^ Lijkt me best apart :)
Ik vind het juist een hele normale combi, in de Marokkaanse/Arabische keuken komt het gebruik van pruimen/dadels/vijgen etc in gedroogde vorm veel voor in stoofpotten. Misschien is het even wennen, maar ik vind het heerlijk :)

Bijvoorbeeld portsaus heeft ook zo'n vaag zoetig effect, is erg lekker bij sommige soorten vlees.
pi_150427735
Wat zat er nog meer doorheen Windigo? Pompoen, zoete aardappel?
  zondag 8 maart 2015 @ 19:26:09 #107
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150428389
quote:
1s.gif Op zondag 8 maart 2015 19:10 schreef computergirl het volgende:
Wat zat er nog meer doorheen Windigo? Pompoen, zoete aardappel?
Het is kip, ui, wortel, aardappel, pruimen en bier. Ook een beetje gerookt paprikapoeder en peper voor de smaak. Op het laatste moment de quinoa erdoor geroerd omdat ik te lui was om de quinoa apart te koken :P

Aardappelen heten 'katniss root'' in het boek, en daar is Katniss naar genoemd. Daarom moest er ook aardappel in.
  maandag 9 maart 2015 @ 18:15:44 #108
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150466709


Ik luid de lente in met een lekker bordje pasta Caprese O+
pi_150480942
onde-onde :9

  dinsdag 10 maart 2015 @ 00:05:24 #110
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_150484269
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 22:44 schreef NoralyZ het volgende:
onde-onde :9


Hihi ik dacht meteen aan Ndnd :D (Mede omdat ik dacht dat je dat spelde als 'Unde-unde' ofzo :') )



Ziet er mooi uit hoor! :Y
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_150487169
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 22:44 schreef NoralyZ het volgende:
onde-onde :9


Klepon!
Onde-onde is wat anders.

Ik vind klepon er altijd wel lekker uitzien, ik lust alleen geen kokos.
Maar ze zien er goed uit!
pi_150487348
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 08:04 schreef Cici het volgende:

[..]

Klepon!
Onde-onde is wat anders.

Ik vind klepon er altijd wel lekker uitzien, ik lust alleen geen kokos.
Maar ze zien er goed uit!
oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan?

@maria; :D nu je het zegt..
pi_150487568
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 08:26 schreef NoralyZ het volgende:

[..]

oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan?

@maria; :D nu je het zegt..
Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor.
Alleen de Indo's niet. Wij kennen die groene balletjes als klepon :)

Dit is onde onde:


Alleen als ik onde onde zoek op google zie ik ook klepon.
Vreemd.
pi_150488078
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 08:46 schreef Cici het volgende:

[..]

Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor.
Alleen de Indo's niet. Wij kennen die groene balletjes als klepon :)

Dit is onde onde:
[ afbeelding ]

Alleen als ik onde onde zoek op google zie ik ook klepon.
Vreemd.
o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappig :)
pi_150489120
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 00:05 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Hihi ik dacht meteen aan Ndnd :D (Mede omdat ik dacht dat je dat spelde als 'Unde-unde' ofzo :') )

[ afbeelding ]
Heh, en het ziet er haast uit als Popplers? :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_150489965
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 09:17 schreef NoralyZ het volgende:

[..]

o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappig :)
Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon.
Graapig idd :)

Smaakten ze lekker?
pi_150497127


Saté en saus zelfgemaakt, fritten niet.Ideaal katergerecht voor een zondag :)
  dinsdag 10 maart 2015 @ 17:41:21 #118
221912 minilot
Nancy boy
pi_150501526
Snackje voor bij de bios (Chappie), want thema-eten is altijd leuk!



Zuid-Afrikaanse koeksisters, naar dit recept:
http://www.britishlarder.co.uk/koeksisters/

..maar dan maar de helft zo klein. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 10 maart 2015 @ 17:46:41 #119
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150501703
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 17:41 schreef minilot het volgende:
Snackje voor bij de bios (Chappie), want thema-eten is altijd leuk!

[ afbeelding ]

Zuid-Afrikaanse koeksisters, naar dit recept:
http://www.britishlarder.co.uk/koeksisters/

..maar dan maar de helft zo klein. :)
Zijn net nonnenvotten :) Alleen dan zonder de poedersuiker ;)
pi_150506355
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 20:05 schreef ChilllayD het volgende:
Hij was ook zooooooo lekker :9~

Mayo, Franse dressing (zelfgemaakt), piccalilly, heeeel fijn gesneden uitjes, mini beetje azijn (maar zit ook al in de dressing dus was bij mij niet nodig), suiker en zout. Mini drupje ketchup en paprikapoeder voor de kleur en mini beetje smaak.

En blijven proeven en mengen tot hij smaakt :D
Niet dit recept gebruikt?

  dinsdag 10 maart 2015 @ 20:02:59 #121
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_150506641


Quasedilas van ottolenghi
pi_150508878
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 10:56 schreef Cici het volgende:

[..]

Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon.
Graapig idd :)

Smaakten ze lekker?
ja! zeker!
pi_150520140
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 21:01 schreef NoralyZ het volgende:

[..]

ja! zeker!
Mooi :)
  woensdag 11 maart 2015 @ 10:26:30 #124
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_150522905
quote:
17s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Quasedilas van ottolenghi
Ooooh. In welk boek staat het recept?
pi_150523829
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 10:26 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Ooooh. In welk boek staat het recept?
Plenty :)
pi_150523911
Edit: dubbel
Let me see you stripped down to the bone
pi_150523920
quote:
17s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Quasedilas van ottolenghi
Die zijn vast heel lekker! :Y :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150523954
Van vanmorgen:


Tempura van balletjes zachte geitenkaas + negen jaar gerijpte balsamico + vers uit de vensterbank weggeknipte erwtenscheuten :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150534792
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 22:44 schreef NoralyZ het volgende:
onde-onde :9

Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?
Ik blijf steeds maar naar die pluizige kokosballetjes kijken en denken: dat wil ik maken! *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_150536925


Shakshuka :)
  woensdag 11 maart 2015 @ 20:09:13 #131
63722 z80
I fink you freaky
pi_150540707
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 16:54 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?
Ik blijf steeds maar naar die pluizige kokosballetjes kijken en denken: dat wil ik maken! *)
onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_150559634
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 18:13 schreef ElDinosaur het volgende:
[ afbeelding ]

Shakshuka :)
Bazenontbijt! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150559657
Hier nog een ontbijtje:



Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 12 maart 2015 @ 11:30:36 #134
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_150559687
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:

[ afbeelding ]

Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Dat ziet er leuk uit zeg :D.
pi_150559717
Ja! Voortuin oogt wat minder gezellig nu, maar dat groeit wel weer aan. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_150559831
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 20:09 schreef z80 het volgende:

[..]

onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.
nouja, daar bestaat dus wat twijfel over.. 't ligt er geloof ik net aan waar je vandaan komt :). in maleisie noemen ze deze balletjes ook onde onde. ik kan me niet zo goed voorstellen dat een oud maleis vrouwtje dat al jaren kooklessen geeft ze stiekem een andere naam heeft gegeven, ;).

minilot! het is doodsimpel.
100 gram glutinous rice flour (kleefrijstebloem)
60 g palmsuiker / gula jawa in brokjes
100 ml pandanbladsap
gemalen kokos

over het pandanbladsap: dat kan je zelf maken, als je pandanbladeren hebt, maar je kan ze hier in NL niet zo goed krijgen. er zijn busjes pandanpasta, als je dat met een beetje water mixt kan je dat ook prima gebruiken :). gebruik in elk geval niet het pandanextract van jo-la, da's supervies.

eerst: breng een pannetje water aan de kook
dan: doe de rijstebloem in een kom en voeg er wat pandanbladsap aan toe. blijf roeren met een lepel. voeg stukje bij beetje het sap toe, tot je een structuur krijgt die je met je handen kan kneden (de structuur deed me wat denken aan speelgoedklei). rol van dat deeg kleine balletjes, ongeveer zo groot als een kleine bonk, stop er een stukje gula jawa in en rol 'm goed dicht. gooi de balletjes in je pan kokend water - ze zijn klaar als ze gaan drijven (ik laat ze dan nog even doorkoken, zodat je zeker weet dat de suiker helemaal gesmolten is :9 ). vis ze eruit en rol ze meteen door de kokos!

that's all. je kan ze niet zo heel lang bewaren, ze zijn heerlijk als ze vers zijn :)
pi_150559915
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:

[ afbeelding ]

Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Wow die zien er mooi uit!
pi_150560071
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:36 schreef NoralyZ het volgende:

-recept-
O, dat klinkt inderdaad loeisimpel! Thanks! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_150633622
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:



http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
Let me see you stripped down to the bone
pi_150633723
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:

[ afbeelding ]

Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Wauw O+
  zaterdag 14 maart 2015 @ 16:03:32 #141
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150634476
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2015 15:20 schreef minilot het volgende:
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:

[ afbeelding ]

http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
Hij is leuk O+
  zondag 15 maart 2015 @ 19:21:15 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150672677
Het ziet er niet uit, maar ja, zo hoort dat. Hoi Thawt, Thaise pannenkoek met mosselen.
Makkelijk te maken en lekkerder dan je misschien zou denken.

Zonder:


Hoi Thawt

En met sriracha

Hoi Thawt met Sriracha

(eigenlijk hadden ze een ietsiepietsie bruiner/krokanter gekund)
  zondag 15 maart 2015 @ 19:56:36 #143
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_150673759
Met is een mooiere foto. En met saus is alles lekkerder. :9~
pi_150692438
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 15:32 schreef Southern het volgende:
[ link | afbeelding ]

Saté en saus zelfgemaakt, fritten niet.Ideaal katergerecht voor een zondag :)
beste gerecht in dit topic :9~ recept van de satésaus?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  maandag 16 maart 2015 @ 16:24:03 #145
221912 minilot
Nancy boy
pi_150701819


Loeipittige ceviche van mango, naar dit recept:
http://www.seriouseats.co(...)eruvian-kitchen.html
Let me see you stripped down to the bone
pi_150703215
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 16:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Loeipittige ceviche van mango, naar dit recept:
http://www.seriouseats.co(...)eruvian-kitchen.html
Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pit :D
  maandag 16 maart 2015 @ 17:13:23 #147
221912 minilot
Nancy boy
pi_150703594
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 17:04 schreef nijenhuisjeroen het volgende:

[..]

Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pit :D
Dat blijkt! Wel een lekker soort peper hoor, die Peruaanse limo-peper. Erg heet (vind ik dan), maar toch ook flink fruitig :9
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 17 maart 2015 @ 10:24:19 #148
221912 minilot
Nancy boy
pi_150727883
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:



Met krab, grote garnalen, okra en bourbon. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150728621
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 12:19 schreef voederbietel het volgende:

[..]

beste gerecht in dit topic :9~ recept van de satésaus?
1 ui
Half teentje knoflook
Pindakaas, water of kokosmelk
2 limoenen, 2 raspen en 1 ook uitpersen
Scheutje sojasaus
Scheutje ketjap
Komijn
Gember
Sambal

Ui en knoflook eerst fruiten dan de rest erbij.
Hoeveelheden op gevoel
pi_150731454
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:

[ afbeelding ]

Met krab, grote garnalen, okra en bourbon. :9
Wat voor rijst is dat?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 12:31:53 #151
221912 minilot
Nancy boy
pi_150731477
Restje Japanse plakrijst, want dat had ik nog over van de lunch :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_150731504
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:31 schreef minilot het volgende:
Restje Japanse plakrijst, want dat had ik nog over van de lunch :)
Ziet er goed uit, de rest ben ik niet zo fan van.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 12:34:57 #153
221912 minilot
Nancy boy
pi_150731586
Ja, het is altijd even een gedoe met die rijst (zorgvuldig wassen tot helder water, rijst een half uur laten opdrogen, minstens een uur in koud water laten weken, dan koken, dan voorzichtig omscheppen met mengsel van rijstazijn, suiker en zout tot lauwwarm afgekoeld), maar het is wel heel erg lekker. Heeeeeeeeeeel erg lekker. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150731607
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:34 schreef minilot het volgende:
Ja, het is altijd even een gedoe met die rijst (zorgvuldig wassen tot helder water, rijst een half uur laten opdrogen, minsterns een uur laten weken, koken, omscheppen met rijstazijn, suiker en zout tot lauwwarm afgekoeld), maar het is wel heel erg lekker. Heeeeeeeeeeel erg lekker. :9
Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 12:36:04 #155
221912 minilot
Nancy boy
pi_150731620
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:35 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed.
Daar kun je geen sushi mee maken. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 17 maart 2015 @ 12:36:47 #156
221912 minilot
Nancy boy
pi_150731645
Plus, ik heb geen magnetron.
Let me see you stripped down to the bone
pi_150731668
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:36 schreef minilot het volgende:
Plus, ik heb geen magnetron.
Kan ook in een pan met kokend water. Is echt een aanrader want je bent in 1 minuut klaar.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 12:39:19 #158
221912 minilot
Nancy boy
pi_150731723
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:37 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Kan ook in een pan met kokend water. Is echt een aanrader want je bent in 1 minuut klaar.
Dan nog kun je er geen sushi mee maken :P
Let me see you stripped down to the bone
pi_150731754
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:39 schreef minilot het volgende:

[..]

Dan nog kun je er geen sushi mee maken :P
Dat zijn van die deegbolletjes gevuld met slagroom toch?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_150731758
Doe daar zelf nooit rijst in eigenlijk.....
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 12:40:41 #161
221912 minilot
Nancy boy
pi_150731761
*)
Let me see you stripped down to the bone
pi_150731764
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:39 schreef minilot het volgende:

[..]

Dan nog kun je er geen sushi mee maken :P
Ik maak dat altijd met risottorijst
wat kijk jij
pi_150744196
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:

[ afbeelding ]

Met krab, grote garnalen, okra en bourbon. :9
Zeg, je WEET dat mensen om recepten gaan vragen he }:|
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  dinsdag 17 maart 2015 @ 19:32:02 #164
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_150744568
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 19:23 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Zeg, je WEET dat mensen om recepten gaan vragen he }:|
Ik heb eindelijk het recept online gevonden :9. Kijk er nu al naar uit.
  dinsdag 17 maart 2015 @ 20:31:15 #165
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150747317
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:37 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Kan ook in een pan met kokend water. Is echt een aanrader want je bent in 1 minuut klaar.
In 1 minuut klaar en in 2 seconden in de vuilnisbak wegens niet te eten zo vies.
  dinsdag 17 maart 2015 @ 20:32:24 #166
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150747368
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In 1 minuut klaar en in 2 seconden in de vuilnisbak wegens niet te eten zo vies.
Dit. Gore meuk :r
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_150747727
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In 1 minuut klaar en in 2 seconden in de vuilnisbak wegens niet te eten zo vies.
Klopt, in de magnetron wordt het een stuk lekkerder!
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 20:42:35 #168
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150747843
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:40 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Klopt, in de magnetron wordt het een stuk lekkerder!
En dan mik je er zeker zo'n héérlijke pot chicken tonight overheen?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 17 maart 2015 @ 20:42:57 #169
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_150747864
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:40 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Klopt, in de magnetron wordt het een stuk lekkerder!
:')
pi_150747917
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:42 schreef Molo het volgende:

[..]

En dan mik je er zeker zo'n héérlijke pot chicken tonight overheen?
Nee, die voorverpakte troep hoef ik allemaal niet :r . Niet te eten en staat bovendien stijf van de e-nummers e.d. Ik maak sauzen altijd zelf met allemaal lekkere en eerlijke ingrediënten en met zo'n basis zakje van de Knorr.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 20:45:21 #171
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150747982
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:44 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Nee, die voorverpakte troep hoef ik allemaal niet :r . Niet te eten en staat bovendien stijf van de e-nummers e.d. Ik maak sauzen altijd zelf met allemaal lekkere en eerlijke ingrediënten en met zo'n basis zakje van de Knorr.
Heerlijk zo'n zakje van Knorr O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_150748019
quote:
15s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:45 schreef Molo het volgende:

[..]

Heerlijk zo'n zakje van Knorr O+
Welk merk gebruik jij dan?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 20:52:00 #173
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150748369
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:46 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Welk merk gebruik jij dan?
Meestal Tilda rijst en eigenlijk geen pakjes
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_150748414
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:46 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Welk merk gebruik jij dan?
Ben je nou aan het trollen of heb je echt niet door in welk topic je bent beland?
pi_150748502
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:52 schreef computergirl het volgende:

[..]

Ben je nou aan het trollen of heb je echt niet door in welk topic je bent beland?
Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 17 maart 2015 @ 20:59:49 #176
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150748851
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:54 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.
Klopt, een zakje kopen is inderdaad meestal duurder dan zelf maken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_150805262
Ontopic dan maar! Ik at net een zonnig kliekjesontbijt op een donkerbewolkte ochtend :)



- Platbrood (zelfgebakken)
- Hummus
- Shish taouk (geroosterd in loeihete oven)
- Tomaat, komkommer, rode ui
- Yoghurtsaus & gembersriracha
- Koriander

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 19-03-2015 11:52:06 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_150806244
Daar zit ik dan met m'n bammetje kaas/pindakaas...

Ziet er weer lekker uit allemaal. ^O^
pi_150806841
En nog iets gemaakt vanmorgen, want had een eiwitje over:



Zoethoutmeringues! Ze smaken awesome O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_150807219
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:54 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.
Zelf koken is niet duur. Zo een zakje van knorr is duurder.
pi_150808654
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:

[ afbeelding ]

Met krab, grote garnalen, okra en bourbon. :9
_O_ ziet er heerlijk uit!
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 19 maart 2015 @ 13:18:41 #182
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150810137
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150810377
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 13:18 schreef MutedFaith het volgende:
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk.
Yo, waar is je foto!?
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 19 maart 2015 @ 13:33:55 #184
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150810668
die was ik vergeten..



Op kantoor, dus geen bord maar een servetje.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150810680
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 13:18 schreef MutedFaith het volgende:
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk.
Je eet als een allochtoon ;(

Mijn moeder eet pide met druiven, witte kaas en watermeloen.
pi_150810959
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 13:34 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Je eet als een allochtoon
Lekker! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150812577
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_150812604
quote:
1s.gif Op donderdag 19 maart 2015 14:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet :D
Rundvlees :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_150814748
quote:
1s.gif Op donderdag 19 maart 2015 14:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet :D
Rundvlees en een mix aan kruiden. Het lekkerst is het als je het bakt in olie :9 Of in je tosti. Of in je menemen. Of samen met je ei bakken. Of op je pizza. :9
pi_150814901
Weer wat inspiritie op gedaan... en trek. Thanx :P
  donderdag 19 maart 2015 @ 16:08:32 #191
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150815602
quote:
1s.gif Op donderdag 19 maart 2015 15:45 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Rundvlees en een mix aan kruiden. Het lekkerst is het als je het bakt in olie :9 Of in je tosti. Of in je menemen. Of samen met je ei bakken. Of op je pizza. :9
Ik gebruik juist geen olie bij het bakken. Er zit genoeg rundvet in de sucuk.

Gewoon bakken, op een broodje mikken en er wat kaas overheen laten smelten is echt fucking divine.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150815755
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 16:08 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Ik gebruik juist geen olie bij het bakken. Er zit genoeg rundvet in de sucuk.

Gewoon bakken, op een broodje mikken en er wat kaas overheen laten smelten is echt fucking divine.
In een klontje boter is lekker! :9
  vrijdag 20 maart 2015 @ 18:30:26 #193
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_150855788
Rijstsalade met komkommer, avocado, lente-ui, norivel en het sap van driekwart limoen met kort gegrilde sesamtonijnsteak. Heel licht op smaak gebracht met een dressing van sojasaus, sesamolie, ketjap, rijstazijn, knoflook, gember en bruine suiker.

Lekker eenvoudig maar zo lekker. :9~





Alleen jammer voor de foto dat ik net iets te gretig begon met het aansnijden van de tonijn.
pi_150881855


Salade met Thaise dressing en biefstuk.. :9~
pi_150882122
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2015 15:20 schreef minilot het volgende:
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:

[ afbeelding ]

http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
Heb je hier een recept van? Of zit ik met m'n neus te kijken en heb je die al eerder gepost? Ziet er lekker uit En toffee + chocolade klinkt alsof ik mijn vriend daar een groot plezier mee kan doen :)

Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt?

[ Bericht 4% gewijzigd door vlindertje89 op 21-03-2015 14:42:43 ]
pi_150882446
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 14:33 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]

Heb je hier een recept van? Of zit ik met m'n neus te kijken en heb je die al eerder gepost? Ziet er lekker uit En toffee + chocolade klinkt alsof ik mijn vriend daar een groot plezier mee kan doen :)

Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt?
Pie-for-pi was even heel snel in elkaar geknutseld, omdat ik 's middags ineens besloto dat er een taartje moest komen en ik geen boodschappen meer wilde doen. Chocoladedeeg was een restje uit de vriezer dat ik over had van het maken van dit recept:
http://www.davidlebovitz.(...)art-tartlets-recipe/
(Wordt donkerder dan die op de foto op het blog wegens 'dutch processed cocoa', oftwel de cacao die heir gewoon in de supermarkt ligt., dat is wat donkerde van kleur dan de cacao die de standard is in veel andere landen.)
Als vulling gebruikte ik een restje dulce de leche, dat krijg je door een blikje gecondenseerde melk (ongeopend) drie uur land te koken in een pan water en dan laten afkoelen. Ik verwarmde verder wat bruine suiker met een klont boter en een snuf zout en dat liet ik karameliseren. Door de dulce de leche heengeroerd, damen met ngo een theelepeltje cacao.
Taartbodempje ingever, deeg erin gestopt, gevuld met wat bakbonen en 8 minuten gebakken op 170 graden en daarna zonder bakbonen nog vier minuutjes.
Taartbodempje laten afkoelen, gevuld met de vulling. Pi-symbol uit kartonnetje gesneden en daaar poedersuiker doorheen gestrooid.

Beetje een rommelig recept zo, maar ik stond vooral ter plekke te improviseren met wat restjes. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_150882506
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 14:33 schreef vlindertje89 het volgende:
Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt?
Wete je wel hoe je gewone meringue maakt? Daar ga ik voor het gemak even vanuit..

Eén vijfde van het zoete meringuemengsel (van twee eiwitten) in een apart kommetje gedaan. Hier twee eetlepels tot zeeeeeerrrrr fijn poeder gemalen zoethoutstokjes (kan in koffiemolentje, of je koopt goedkoop kant en klaar zoethoutpoeder bij de Turkse winkel) goed doorheen gemengd tot een egale lichtbruine massa. Dit weer bij de rest van de meringue gedaan en voorzichtig een paar keer doorgespateld, zodat je een gemarmerd effect krijgt.

En daarna gewoon in klodders op een bakplaat gooien en afbakken tot schuimpjes. :)

Niet zo spannend dus. Wel erg lekker. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150882530
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 14:20 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]

Salade met Thaise dressing en biefstuk.. :9~
:9

Wat zit er precies in de dressing? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_150882539
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2015 18:30 schreef vinnypassy het volgende:
Alleen jammer voor de foto dat ik net iets te gretig begon met het aansnijden van de tonijn.
Vind dit er juist leuker uitzien dan een grote bonk tonijn! :Y

De rest klinkt ook lekker zeg!
Let me see you stripped down to the bone
pi_150882697
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 14:55 schreef minilot het volgende:

[..]

:9

Wat zit er precies in de dressing? :)
vissaus, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, limoen en een piepklein beetje saké (oke.. niet Thais maar wel lekker ;) ). Daar laat ik een rode ui in halve ringen en een versnipperd chillipepertje in marineren. Half uurtje laten staan et voila!

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')