Was het te pruimen?quote:Op zondag 8 maart 2015 18:26 schreef Windigo het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag Katniss Everdeen's favoriete pruimenstoof met quinoa gemaakt uit mijn Hunger Games-kookboek
Ik vind het juist een hele normale combi, in de Marokkaanse/Arabische keuken komt het gebruik van pruimen/dadels/vijgen etc in gedroogde vorm veel voor in stoofpotten. Misschien is het even wennen, maar ik vind het heerlijkquote:
Het is kip, ui, wortel, aardappel, pruimen en bier. Ook een beetje gerookt paprikapoeder en peper voor de smaak. Op het laatste moment de quinoa erdoor geroerd omdat ik te lui was om de quinoa apart te kokenquote:Op zondag 8 maart 2015 19:10 schreef computergirl het volgende:
Wat zat er nog meer doorheen Windigo? Pompoen, zoete aardappel?
Klepon!quote:
oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 08:04 schreef Cici het volgende:
[..]
Klepon!
Onde-onde is wat anders.
Ik vind klepon er altijd wel lekker uitzien, ik lust alleen geen kokos.
Maar ze zien er goed uit!
Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor.quote:Op dinsdag 10 maart 2015 08:26 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
oh! ik was in maleisie en had daar een kookles van een oud maleis vrouwtje gehad. dit noemde ze onde-onde. wat zijn onde-onde dan?
@maria;nu je het zegt..
o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappigquote:Op dinsdag 10 maart 2015 08:46 schreef Cici het volgende:
[..]
Oh, kan best zijn dat ze ze zo noemen in Maleisië hoor.
Alleen de Indo's niet. Wij kennen die groene balletjes als klepon
Dit is onde onde:
[ afbeelding ]
Alleen als ik onde onde zoek op google zie ik ook klepon.
Vreemd.
Heh, en het ziet er haast uit als Popplers?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 00:05 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Hihi ik dacht meteen aan Ndnd(Mede omdat ik dacht dat je dat spelde als 'Unde-unde' ofzo
)
[ afbeelding ]
Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon.quote:Op dinsdag 10 maart 2015 09:17 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
o ja! sesamballetjes. ik ging even zoeken en op wikipedia verwijst onde onde naar beide soorten, met klepon als naam voor de groene kokosvariant en jin deui voor degene die jij laat zien. grappig
Zijn net nonnenvottenquote:Op dinsdag 10 maart 2015 17:41 schreef minilot het volgende:
Snackje voor bij de bios (Chappie), want thema-eten is altijd leuk!
[ afbeelding ]
Zuid-Afrikaanse koeksisters, naar dit recept:
http://www.britishlarder.co.uk/koeksisters/
..maar dan maar de helft zo klein.
Niet dit recept gebruikt?quote:Op vrijdag 6 maart 2015 20:05 schreef ChilllayD het volgende:
Hij was ook zooooooo lekker![]()
Mayo, Franse dressing (zelfgemaakt), piccalilly, heeeel fijn gesneden uitjes, mini beetje azijn (maar zit ook al in de dressing dus was bij mij niet nodig), suiker en zout. Mini drupje ketchup en paprikapoeder voor de kleur en mini beetje smaak.
En blijven proeven en mengen tot hij smaakt
ja! zeker!quote:Op dinsdag 10 maart 2015 10:56 schreef Cici het volgende:
[..]
Ja, ik ken die sesamballetjes dus als onde onde en die groene als klepon.
Graapig idd
Smaakten ze lekker?
Ooooh. In welk boek staat het recept?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Quasedilas van ottolenghi
Plentyquote:Op woensdag 11 maart 2015 10:26 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ooooh. In welk boek staat het recept?
Die zijn vast heel lekker!quote:Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Quasedilas van ottolenghi
Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?quote:
onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?
Ik blijf steeds maar naar die pluizige kokosballetjes kijken en denken: dat wil ik maken!
Dat ziet er leuk uit zegquote:Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:
[ afbeelding ]
Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning
nouja, daar bestaat dus wat twijfel over.. 't ligt er geloof ik net aan waar je vandaan komtquote:Op woensdag 11 maart 2015 20:09 schreef z80 het volgende:
[..]
onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.
Wow die zien er mooi uit!quote:Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:
[ afbeelding ]
Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning
Wauwquote:Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:
[ afbeelding ]
Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning
Hij is leukquote:Op zaterdag 14 maart 2015 15:20 schreef minilot het volgende:
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:
[ afbeelding ]
http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
beste gerecht in dit topicquote:Op dinsdag 10 maart 2015 15:32 schreef Southern het volgende:
[ link | afbeelding ]
Saté en saus zelfgemaakt, fritten niet.Ideaal katergerecht voor een zondag
Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pitquote:Op maandag 16 maart 2015 16:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Loeipittige ceviche van mango, naar dit recept:
http://www.seriouseats.co(...)eruvian-kitchen.html
Dat blijkt! Wel een lekker soort peper hoor, die Peruaanse limo-peper. Erg heet (vind ik dan), maar toch ook flink fruitigquote:Op maandag 16 maart 2015 17:04 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[..]
Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pit
1 uiquote:Op maandag 16 maart 2015 12:19 schreef voederbietel het volgende:
[..]
beste gerecht in dit topicrecept van de satésaus?
Wat voor rijst is dat?quote:Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:
[ afbeelding ]
Met krab, grote garnalen, okra en bourbon.
Ziet er goed uit, de rest ben ik niet zo fan van.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:31 schreef minilot het volgende:
Restje Japanse plakrijst, want dat had ik nog over van de lunch
Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:34 schreef minilot het volgende:
Ja, het is altijd even een gedoe met die rijst (zorgvuldig wassen tot helder water, rijst een half uur laten opdrogen, minsterns een uur laten weken, koken, omscheppen met rijstazijn, suiker en zout tot lauwwarm afgekoeld), maar het is wel heel erg lekker. Heeeeeeeeeeel erg lekker.
Daar kun je geen sushi mee maken.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:35 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik heb altijd die 1 minuut magnetron rijst van de lassie die is ook erg goed.
Kan ook in een pan met kokend water. Is echt een aanrader want je bent in 1 minuut klaar.quote:
Dan nog kun je er geen sushi mee makenquote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:37 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Kan ook in een pan met kokend water. Is echt een aanrader want je bent in 1 minuut klaar.
Dat zijn van die deegbolletjes gevuld met slagroom toch?quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Dan nog kun je er geen sushi mee maken
Ik maak dat altijd met risottorijstquote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Dan nog kun je er geen sushi mee maken
Zeg, je WEET dat mensen om recepten gaan vragen hequote:Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:
[ afbeelding ]
Met krab, grote garnalen, okra en bourbon.
Ik heb eindelijk het recept online gevondenquote:Op dinsdag 17 maart 2015 19:23 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Zeg, je WEET dat mensen om recepten gaan vragen he
In 1 minuut klaar en in 2 seconden in de vuilnisbak wegens niet te eten zo vies.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:37 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Kan ook in een pan met kokend water. Is echt een aanrader want je bent in 1 minuut klaar.
Dit. Gore meukquote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In 1 minuut klaar en in 2 seconden in de vuilnisbak wegens niet te eten zo vies.
Klopt, in de magnetron wordt het een stuk lekkerder!quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In 1 minuut klaar en in 2 seconden in de vuilnisbak wegens niet te eten zo vies.
En dan mik je er zeker zo'n héérlijke pot chicken tonight overheen?quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:40 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Klopt, in de magnetron wordt het een stuk lekkerder!
quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:40 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Klopt, in de magnetron wordt het een stuk lekkerder!
Nee, die voorverpakte troep hoef ik allemaal nietquote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:42 schreef Molo het volgende:
[..]
En dan mik je er zeker zo'n héérlijke pot chicken tonight overheen?
Heerlijk zo'n zakje van Knorrquote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:44 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Nee, die voorverpakte troep hoef ik allemaal niet. Niet te eten en staat bovendien stijf van de e-nummers e.d. Ik maak sauzen altijd zelf met allemaal lekkere en eerlijke ingrediënten en met zo'n basis zakje van de Knorr.
Meestal Tilda rijst en eigenlijk geen pakjesquote:
Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:52 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ben je nou aan het trollen of heb je echt niet door in welk topic je bent beland?
Klopt, een zakje kopen is inderdaad meestal duurder dan zelf makenquote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:54 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.
Zelf koken is niet duur. Zo een zakje van knorr is duurder.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:54 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.
quote:Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:
[ afbeelding ]
Met krab, grote garnalen, okra en bourbon.
Yo, waar is je foto!?quote:Op donderdag 19 maart 2015 13:18 schreef MutedFaith het volgende:
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk.
Je eet als een allochtoonquote:Op donderdag 19 maart 2015 13:18 schreef MutedFaith het volgende:
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk.
Rundvleesquote:Op donderdag 19 maart 2015 14:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet
Rundvlees en een mix aan kruiden. Het lekkerst is het als je het bakt in oliequote:Op donderdag 19 maart 2015 14:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet
Ik gebruik juist geen olie bij het bakken. Er zit genoeg rundvet in de sucuk.quote:Op donderdag 19 maart 2015 15:45 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Rundvlees en een mix aan kruiden. Het lekkerst is het als je het bakt in olieOf in je tosti. Of in je menemen. Of samen met je ei bakken. Of op je pizza.
In een klontje boter is lekker!quote:Op donderdag 19 maart 2015 16:08 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Ik gebruik juist geen olie bij het bakken. Er zit genoeg rundvet in de sucuk.
Gewoon bakken, op een broodje mikken en er wat kaas overheen laten smelten is echt fucking divine.
Heb je hier een recept van? Of zit ik met m'n neus te kijken en heb je die al eerder gepost? Ziet er lekker uit En toffee + chocolade klinkt alsof ik mijn vriend daar een groot plezier mee kan doenquote:Op zaterdag 14 maart 2015 15:20 schreef minilot het volgende:
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:
[ afbeelding ]
http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
Pie-for-pi was even heel snel in elkaar geknutseld, omdat ik 's middags ineens besloto dat er een taartje moest komen en ik geen boodschappen meer wilde doen. Chocoladedeeg was een restje uit de vriezer dat ik over had van het maken van dit recept:quote:Op zaterdag 21 maart 2015 14:33 schreef vlindertje89 het volgende:
[..]
Heb je hier een recept van? Of zit ik met m'n neus te kijken en heb je die al eerder gepost? Ziet er lekker uit En toffee + chocolade klinkt alsof ik mijn vriend daar een groot plezier mee kan doen
Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt?
Wete je wel hoe je gewone meringue maakt? Daar ga ik voor het gemak even vanuit..quote:Op zaterdag 21 maart 2015 14:33 schreef vlindertje89 het volgende:
Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt?
quote:Op zaterdag 21 maart 2015 14:20 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Salade met Thaise dressing en biefstuk..
Vind dit er juist leuker uitzien dan een grote bonk tonijn!quote:Op vrijdag 20 maart 2015 18:30 schreef vinnypassy het volgende:
Alleen jammer voor de foto dat ik net iets te gretig begon met het aansnijden van de tonijn.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |