abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_149416295
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel:

Eslem:


Trusten:


Zo-is-dat:


MoChe:


n0a:


Iwanius:


RobinOok:


Myraela:


-Mellow-:


Dahippieunicorn:


Game on! :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149416735
Leuk idee,
voor zaterdag en zondag staan er lekkere dingen op het program,
wellicht zijn ze ook een foto waard.
  vrijdag 6 februari 2015 @ 15:11:30 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149421320
Broodje lam

Turks broodje (opgepiept in de oven) met leftover pulled lamb. Of nou ja, eigenlijk heet dat bij ons gewoon lamsschouder uit de oven. Die had ik een nachtje weggezet met ingewreven vadouvankruiden (van Jonnie). Volgende dag 6 uur in de oven op een bedje van ui met knoflook en een scheutje Shaoxing. Schaal afgedekt met alufolie.

Dit was dus over en ging vandaag op een broodje, met yoghurtsausje.
  roze vrijdag 6 februari 2015 @ 15:26:28 #4
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_149421762
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:11 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Broodje lam

Turks broodje (opgepiept in de oven) met leftover pulled lamb. Of nou ja, eigenlijk heet dat bij ons gewoon lamsschouder uit de oven. Die had ik een nachtje weggezet met ingewreven vadouvankruiden (van Jonnie). Volgende dag 6 uur in de oven op een bedje van ui met knoflook en een scheutje Shaoxing. Schaal afgedekt met alufolie.

Dit was dus over en ging vandaag op een broodje, met yoghurtsausje.
:9~ :9~ :9~
Your beauty never ever scared me.
pi_149465370
broodje hamburger met de lot.



Waygu vlees, broodje, sla, tomaat, komkommer, spek, ei en zelfgemaakte bbqsaus.
  zondag 8 februari 2015 @ 10:22:01 #6
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149465458
Eitje erop is inderdaad heerlijk :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149465949
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 10:15 schreef Soohr het volgende:
broodje hamburger met de lot.

[ afbeelding ]

Waygu vlees, broodje, sla, tomaat, komkommer, spek, ei en zelfgemaakte bbqsaus.
Yummie!
  zondag 8 februari 2015 @ 11:16:21 #8
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
  zondag 8 februari 2015 @ 14:26:24 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149471054
Effe spammen voor JeroenBaktBrood !



Geroosterde sneetjes Brood van Jeroen met gebakken, verse shiitake paddenstoelen.
(hard bakken in olie, dan afblussen met shaoxing, gehakte knoflook erbij, klont boter, scheutje lichte sojasaus. En veel versgemalen peper en zout. :9
En oja, verse thijm.
pi_149501733
En dan ook de maaltijd van zondag.

Jodenhaas, salade en aardappelbolletjes.


Jodenhaas was weer heerlijk, 1 kant vol in de zout en peper.
op die kant 3 minuten op hoog vuur, andere kant even kort dichtschroeien en daarna even in het aluminiumfolie om iets na te garen.
pi_149502700
Wat gaan we alweer lekker op pagina 1! :9 _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_149502730
O, en ik had net fruit als ontbijt.



Gegrillde fuyu kaki (sharonfruit) met restje Momofuku's 'milk crumb' :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_149502901


Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. :9~ Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten. :')
pi_149503171
Sodeju Myraela, een 'wrapje' :') Ik neem aan dat je daarna geen trek meer had.. ;) Ziet er geweldig uit!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_149504175
Lekkere wrap.

Eten een beetje normaal en smakelijk op de foto zetten vind ik nog een hele kunst.
pi_149505107
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. :9~ Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten. :')
Woah! Past bijna niet in je hand! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_149505319
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. :9~ Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten. :')
:9~ :9~
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_149505425
Ik vidn tonijn op water uit blik alleen echt niet lekker. Beetje goeie tonijn op olie daarentegen.. :9
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 9 februari 2015 @ 13:08:37 #19
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_149505688
quote:
14s.gif Op maandag 9 februari 2015 11:29 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte een tuna melt van een wrapje die ik over had. :9~ Vond het lastig fatsoenlijk op de foto te zetten. :')
Die foto is wel gelukt hoor, ik krijg hier nu direct zin in. Beetje krokante buitenkant en van binnen lekker smeuïg... :9~

Maar ik ga weer verder met m'n gezonde smoothie. -O-
pi_149549371
Tuna melt O+

Hier vorige week eindelijk eens etli ekmek gemaakt. It was gooooood :9~

Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
  dinsdag 10 februari 2015 @ 20:11:51 #21
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_149549653
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 20:04 schreef Eslem het volgende:
Tuna melt O+

Hier vorige week eindelijk eens etli ekmek gemaakt. It was gooooood :9~

[ afbeelding ]
Dat ziet er lekker uit. Mooie blog ook, ga gelijk even rondneuzen, ik ben dol op de Turkse keuken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_149550428
Ik O+ van Eslem in dit topic! En zo'n leerzaam blog, echt leuk!
Let me see you stripped down to the bone
pi_149550453
Ik at net:



Het is 'Chicken 65' met gefrituurd kerrieblad. En spinaziecurry en groene chutney en versgemaakte en gegrillde naan.

Sorry voor foto, het was nogal donker in de keuken.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 10 februari 2015 @ 20:51:08 #24
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_149551181
Niet zo'n mooie foto als anderen.. maar lekker was t wel.

[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_149551691
Ziet er heerlijk uit! :9 En ook een mooie opmaak, met betere belichting en achtergrond zou het een topfoto zijn hoor :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_149551993
Ik zou hem toch minstens rechtop zetten
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_149553328
Heerlijk recept voor chicken noodle laksa, waar de kinderen dol op zijn. Flink wat pit, dus melk/bier bij de hand houden.

pi_149564917
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 20:31 schreef minilot het volgende:
Ik O+ van Eslem in dit topic! En zo'n leerzaam blog, echt leuk!
You make me blush :@ dank je wel!

Jij zit volgens mij ook veel op internet receptjes te zoeken, chicken 65, noooooit van gehoord. Klinkt wel erg lekker allemaal!
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_149566037
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 10:54 schreef Eslem het volgende:
Jij zit volgens mij ook veel op internet receptjes te zoeken, chicken 65, noooooit van gehoord. Klinkt wel erg lekker allemaal!
Ha, je hebt gelijk, maar toevallig komt de kip uit één van de slechts vijftien kookboeken die ik heb! *)
http://www.aziatische-ing(...)oek-kumar-mahadevan/
Let me see you stripped down to the bone
pi_149566157
Toetje als ontbijt vanmorgen!



Het is - warm uit de oven - um ali, Egyptische broodpudding met bladerdeeg.
Verder zit er in dit geval in: melk, room, vanille, kaneel, nootjes, rozijnen, kokosnoot en als topping nog pistache, amandel en rozenblaadjes.
:9
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 februari 2015 @ 12:16:53 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149566904
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 11:43 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, je hebt gelijk, maar toevallig komt de kip uit één van de slechts vijftien kookboeken die ik heb! *)
http://www.aziatische-ing(...)oek-kumar-mahadevan/
Oh, ik dacht toevallig gisteren, die kip zou ik wel eens willen maken.
Komt ie gewoon uit Kumar Mahadevan's boek. Hihi. Ga ik proberen te onthouden.

(die broodpudding met bladerdeeg lijkt me horror, ik hou niet van bladerdeeg en broodpudding lijkt me ook heel euh blegh. Zie het zo vaak voorbij komen bij die engelsen en ik heb nog nooit gedacht "dat wil ik wel eens proberen". Integendeel dus. Brrrr. Maar het ziet er wel heel hip uit!)
pi_149567260
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 12:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, ik dacht toevallig gisteren, die kip zou ik wel eens willen maken.
Komt ie gewoon uit Kumar Mahadevan's boek. Hihi. Ga ik proberen te onthouden.

(die broodpudding met bladerdeeg lijkt me horror, ik hou niet van bladerdeeg en broodpudding lijkt me ook heel euh blegh. Zie het zo vaak voorbij komen bij die engelsen en ik heb nog nooit gedacht "dat wil ik wel eens proberen". Integendeel dus. Brrrr. Maar het ziet er wel heel hip uit!)
Gewone broodpudding boeit me ook niet en ik krijg er ook nooit trek van als ik er een recept van tegenkom. Maar ik zag gisteren deze Egyptische variant voorbij komen bij reisprogramma A Cook Abroad (BBC) en hoewel ik (net als jij, blijkbaar :)) niks geef om versgebakken, knapperig bladerdeeg in reguliere vorm, blijken deze geweekte stukjes gescheurd bladerdeeg in hete room met kaneel en vanille toch wél heel smakelijk te zijn. *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149567338
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 20:51 schreef MutedFaith het volgende:
Niet zo'n mooie foto als anderen.. maar lekker was t wel.

[ afbeelding ]
*applaus!*

Dat maak ik dus echt nooit thuis.
Let me see you stripped down to the bone
pi_149569361
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:48 schreef Rorsach het volgende:
Heerlijk recept voor chicken noodle laksa, waar de kinderen dol op zijn. Flink wat pit, dus melk/bier bij de hand houden.

[ afbeelding ]
Een goed recept voor een pittige laksa, daarvoor hou ik me altijd aanbevolen! :9 Kom maar op!
Let me see you stripped down to the bone
pi_149570941
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 11:48 schreef minilot het volgende:
Toetje als ontbijt vanmorgen!

[ afbeelding ]

Het is - warm uit de oven - um ali, Egyptische broodpudding met bladerdeeg.
Verder zit er in dit geval in: melk, room, vanille, kaneel, nootjes, rozijnen, kokosnoot en als topping nog pistache, amandel en rozenblaadjes.
:9
Yummm lijkt mij heel lekker!
pi_149575293
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 13:39 schreef minilot het volgende:

[..]

Een goed recept voor een pittige laksa, daarvoor hou ik me altijd aanbevolen! :9 Kom maar op!
Ik maak eigenlijk altijd deze: http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/512214

Peper hoeveelheden zijn natuurlijk aan te passen naar eigen smaak.
  woensdag 11 februari 2015 @ 17:26:09 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149575915
Met currypowder!? Jakkiebah.
  woensdag 11 februari 2015 @ 17:45:13 #38
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149576404
Dan maak je zelf a la minute je eigen currypoeder, lijkt me niet zo'n probleem toch
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149593011


Turkse pide met gehakt

Deze vond ik wel mooi gelukt. Vroeger nam ik ze wel eens mee van de Turkse bakker maar was ik altijd een beetje teleurgesteld. Beetje oud/droog brood en weinig en smakeloze vulling. Nu waren ze precies hoe ik ze me altijd voorgesteld had. :D Super lekker.
pi_149596296
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 08:46 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Turkse pide met gehakt

Deze vond ik wel mooi gelukt. Vroeger nam ik ze wel eens mee van de Turkse bakker maar was ik altijd een beetje teleurgesteld. Beetje oud/droog brood en weinig en smakeloze vulling. Nu waren ze precies hoe ik ze me altijd voorgesteld had. :D Super lekker.
Myra, wat glimmen ze prachtig! O+
Zo fraai heb ik ze nog nooit bij de Turk zien liggen. O+

Tikkie teveel vulling naar mijn smaak, maar ik snap je punt daarin wel. *)

Mooi hoor!
Let me see you stripped down to the bone
pi_149596322
Kom ik met mijn rauwe groentenhap. :')



Pittig gepicklede broccolistengel. Wel echt ook heel lekker! ..maar geen pide. :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 12 februari 2015 @ 16:13:42 #42
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149603886
Wat ziet dat er leuk uit! goed idee ook
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 12 februari 2015 @ 16:14:44 #43
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149603910
oww en die pide O+
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zaterdag 14 februari 2015 @ 15:18:03 #44
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_149664665
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje? :9~

pi_149665034
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 15:18 schreef vinnypassy het volgende:
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje? :9~

[ afbeelding ]
Ik hou van zulke broodjes. :9~
pi_149665130
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 15:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik hou van zulke broodjes. :9~
Dit.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_149676693
Heerlijk alleen denk ik halverwege altijd, jammer van het brood :P
pi_149689500
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 15:18 schreef vinnypassy het volgende:
Niet de mooiste foto, maar wel lekker. Likje pestp op boven- en onderkant, daar bovenop tonijnmayonaise, daar bovenop pijnboompitjes en rucola, daar bovenop kalfsfricandeau en daar bovenop uitgebakken parmaham, schilfers parmezaanse kaas en een klein beetje balsamicoazijn. Want ik had dit toevallig toch nog allemaal in huis, dus waarom gooi je dat dan niet op één broodje? :9~

[ afbeelding ]
Ha, vitello tonato op een broodje! *) Da's vast lekker :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149689518
Ochtendscones (gemaakt met appelcider)



http://www.savvyeat.com/apple-cider-scones/
(Maar dan met deeg nog een paar keer extra omvouwen en na uitrollen in vierkante blokken gesneden)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 15 februari 2015 @ 14:36:40 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149692338
Gegrillde Jeroenbaktbroodboterham met foie gras:



Of nee, toch liever met kipkerrieen sriracha!



:-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')