abonnement Unibet Coolblue
pi_147114863


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 51
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
Mokkel met stuntstok
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:45:52 #2
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114899
Nog effe over die gist: we hebben van de week een no-knead brood gebakken. Dat is zo goed bevallen dat we dat vaker gaan doen.

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 29 november 2014 @ 12:50:31 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147115006
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:35 schreef Rewimo het volgende:
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Overal, ook bij de discounters

Wat is er trouwens tegen droge gist?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:52:04 #4
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147115034
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:

Overal, ook bij de discounters

Wat is er trouwens tegen droge gist?
Geen idee :) Maar we hadden nu verse gist (gekregen van een vriend die bakker is) en dat bevalt goed en we weten hoeveel we moeten gebruiken. Misschien wagen we ons later wel aan gedroogde gist ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 29 november 2014 @ 13:01:28 #5
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_147115234
Piet, hoe krijg ik zin in koken. :{
  zaterdag 29 november 2014 @ 13:05:56 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147115331
Ik koop van die blokjes verse gist bij mijn Turkse supermarkt op de hoek. Ligt daar in de koeling, ik meen naast de boter.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 13:12:18 #7
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147115502
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 13:05 schreef RobinOok het volgende:
Ik koop van die blokjes verse gist bij mijn Turkse supermarkt op de hoek. Ligt daar in de koeling, ik meen naast de boter.
Tja die hebben we hier niet ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147115580
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=1467

het is duidelijk, jumbo moet je hebben ^O^
pi_147116007
piet

welke braadpan(nen) heb je? merk / type? :)
  zaterdag 29 november 2014 @ 13:47:00 #10
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147116236
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 13:15 schreef SuperFood het volgende:
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=1467

het is duidelijk, jumbo moet je hebben ^O^
Oh heeft die tegenwoordig ook vestigingen in Duitsland?
pi_147116280
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 13:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Oh heeft die tegenwoordig ook vestigingen in Duitsland?
het was een reactie op / voor deze persoon:
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
in duitsland moet gist trouwens makkelijker zijn dan hier vermoed ik (wordt volgens mij meer 'echt' gebakken door bakkers nog)? en - zuurdesem in duitsland _O_
pi_147129256
Vanavond Aardappelstamppot met aardpeer en tomaatjes gemaakt. Was dee erste keer koken met aardpeer en beviel heel goed:



Iemand hier misschien nog goede toebereidingstips/ recepten voor aardpeer?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 30 november 2014 @ 08:23:57 #13
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_147140472
http://www.micook.nl/jamies-gebakken-aardperen/

Ik zou het (aardperen in 't algemeen eigenlijk) niet eten als je 's avonds nog naar een feestje moet.
Gas-alarm!
... ♥ ik mis je ♥
pi_147140497
aardpeertjes. zijn er supermarkten die ze hebben?
  zondag 30 november 2014 @ 09:02:17 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147140632
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 08:32 schreef SuperFood het volgende:
aardpeertjes. zijn er supermarkten die ze hebben?
Ik denk dat je dan naar bio supermarkt zal moeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 november 2014 @ 09:25:56 #16
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147140755
AH heeft het tegenwoordig standaard in het najaar en Lidl af en toe
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 30 november 2014 @ 09:38:42 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147140828
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik denk dat je dan naar bio supermarkt zal moeten.
Appie heeft ze ook, aardperen. Al jaren.
Dan Jumbo ook vast.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 30 november 2014 @ 10:46:24 #18
414785 sirdanilot
pi_147141461
Waarom moeten mensen per se alles in de supermarkt halen? Aardperen liggen in het seizoen gewoon op de markt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 30 november 2014 @ 10:48:35 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147141497
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 10:46 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom moeten mensen per se alles in de supermarkt halen? Aardperen liggen in het seizoen gewoon op de markt.
Niet iedereen kan naar de markt.

Markt hier is alleen als ik werk bijvoorbeeld. Supermarkt is aanzienlijk vaker buiten mijn werktijden open
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 zondag 30 november 2014 @ 10:50:11 #20
414785 sirdanilot
pi_147141526
quote:
1s.gif Op zondag 30 november 2014 10:48 schreef Molo het volgende:

[..]

Niet iedereen kan naar de markt.

Markt hier is alleen als ik werk bijvoorbeeld. Supermarkt is aanzienlijk vaker buiten mijn werktijden open
Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt. En je hoeft niet alleen naar de markt voor aardperen, je kunt er ook een voorraadje vis, andere groenten, noten/kruiden etc. halen.

Sowieso vind ik het dom dat de markt vaak op doordeweekse dagen is. Gelukkig is hier wel een zaterdagmarkt en de hele stad staat elke zaterdag propvol (als het mooi weer is).

Overigens hebben ook plaatsen zonder zaterdagmarkt vaak wel enkele kraampjes staan op zaterdag. Bij ons in Zeeland in ieder geval wel en da's nou ook weer geen wereldstad waar wij woonden. Er stond op zaterdag dan een visboer, bloemenkraam en groenteboer (grote markt was woensdag volgens mij).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147141553
Ik vind de markt in de zomer leuk, maar als het weer slecht is doe ik liever lekker makkelijk alle boodschappen in de supermarkt. :')
  zondag 30 november 2014 @ 10:59:14 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147141680
Ik vind de markt niks. Ik ga er alleen naartoe als ik ongepelde Hollandse garnalen nodig heb. Dan zorg ik dat ik er voor 8:30u ben. Ik loop dan vaak nog even langs wat andere kramen, maar na een half uur of zo ben ik er dan he-le-maal klaar mee en vlucht er weg.
  zondag 30 november 2014 @ 12:09:52 #23
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147143085
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 10:50 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt. En je hoeft niet alleen naar de markt voor aardperen, je kunt er ook een voorraadje vis, andere groenten, noten/kruiden etc. halen.

Sowieso vind ik het dom dat de markt vaak op doordeweekse dagen is. Gelukkig is hier wel een zaterdagmarkt en de hele stad staat elke zaterdag propvol (als het mooi weer is).

Overigens hebben ook plaatsen zonder zaterdagmarkt vaak wel enkele kraampjes staan op zaterdag. Bij ons in Zeeland in ieder geval wel en da's nou ook weer geen wereldstad waar wij woonden. Er stond op zaterdag dan een visboer, bloemenkraam en groenteboer (grote markt was woensdag volgens mij).
Ik snap het concept van markt, maar snap jij het concept en voordeel van een supermarkt ook?

Bovendien hou ik er niet van voor een week voer in huis te halen, ik plan het voor max. 2 dagen, vind ik zat
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 zondag 30 november 2014 @ 12:35:13 #24
414785 sirdanilot
pi_147143543
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 10:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind de markt niks. Ik ga er alleen naartoe als ik ongepelde Hollandse garnalen nodig heb. Dan zorg ik dat ik er voor 8:30u ben. Ik loop dan vaak nog even langs wat andere kramen, maar na een half uur of zo ben ik er dan he-le-maal klaar mee en vlucht er weg.
Ik krijg uit je postings sowieso een beetje het idee dat je lichtelijk mensenschuw bent. Is helemaal niet erg hoor, maar geldt niet voor iedereen. Persoonlijk vind ik de markt juist heel erg gezellig en loop ik er zelfs langer rond dan nodig, erg leuk vind ik het.

quote:
1s.gif Op zondag 30 november 2014 12:09 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik snap het concept van markt, maar snap jij het concept en voordeel van een supermarkt ook?

Bovendien hou ik er niet van voor een week voer in huis te halen, ik plan het voor max. 2 dagen, vind ik zat
Ik zie een discrepantie tussen 'ik hou van gemak - supermarkt' en 'ik ga liever een paar keer per week eten halen dan gewoon één keer alles voor een week en dan hoef ik niet meer weg'. Één keer goed winkelen, en ook enkele winkels afgaan, en de rest van de week heb je lekker eten in huis, lijkt mij makkelijker dan continu naar de supermarkt hobbelen.
Zelf ga ik 1, maximaal 2x per week naar de supermarkt. Vaak op zaterdag wat ik dan combineer met bv. de markt, de toko of de slager of zo (ik ga echter nu ook weer niet de complete stad af, meestal doe ik supermarkt plus max één winkel ofzo).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147143608
Met alle respect Sirdanilot; het lijkt me mijn goed recht om alleen in supermarkten te kopen als ik daar behoefte aan heb :D

De reden was wat simpeler; in de supermarkt kom ik vaker dan op de markt en als er 1 is die ze heeft ga ik ze daar scoren :P
  zondag 30 november 2014 @ 12:47:20 #26
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147143824
Ik weet niet wat ik de hele week doe, dan wel eet. Ik wil verse groenten en vlees enzo. Ik wil daarnaast uit werk eten kunnen halen bij een winkel die open is, dat is dus niet de markt.
Weet niet wat daar lastig aan te snappen is.
Dat jij dat anders doet vind ik prima. Maar ik ga niet voor een week alles op de zaterdagmarkt halen die hier ver weg zit en ik ben geen mens voor gemakkelijk pakjesvoer van Unilever.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 30 november 2014 @ 12:59:09 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147144118
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 12:35 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik krijg uit je postings sowieso een beetje het idee dat je lichtelijk mensenschuw bent.
Klopt. Maar er zijn veel meer mensen die niet van de drukte, herrie en stank op een markt houden hoor. Vind het prima dat het er is en mensen hun boodschappen er doen, maar om nou iemand voor gek te verklaren dat hij zijn boodschappen liever in een winkel doet is ook weer zoiets...
  zondag 30 november 2014 @ 13:17:28 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147144565
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 12:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klopt. Maar er zijn veel meer mensen die niet van de drukte, herrie en stank op een markt houden hoor. Vind het prima dat het er is en mensen hun boodschappen er doen, maar om nou iemand voor gek te verklaren dat hij zijn boodschappen liever in een winkel doet is ook weer zoiets...
Ik begrijp je maar al te goed, heb ook een hekel aan mensenmassa's
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147144998
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 10:50 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt.
zaterdag markt??
hier niet hoor. hier vrijdags. en dorp verderop op donderdag.

voor een zaterdag markt moet ik naar de stad. geweldig met de zaterdag mensen massa... nee dankje
pi_147166443
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 08:32 schreef SuperFood het volgende:
aardpeertjes. zijn er supermarkten die ze hebben?
Ik heb ze gewoon bij de Jumbo gekocht. Lagen daar gewoon in het schap, maar dat is denk ik ook nu in het seizoen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 2 december 2014 @ 18:36:14 #31
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147224680
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 2 december 2014 @ 18:41:49 #32
414785 sirdanilot
pi_147224846
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassi :') Dat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:08:54 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147225724
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:13:49 #34
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147225903
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 december 2014 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_147225954
De hutspot en boerenkool met gehaktballen, rookworst, zelfgemaakte piccalilly en appelmoes van afgelopen vielen in de smaak ^O^ Soms kan het zo simpel zijn... En deze week nog lekker restjes eten ook :9
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:15:58 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147225988
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 19:13 schreef madeliefff het volgende:

[..]

o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
Daar gaat het al fout, vlees, zowel rund als varken is gewoon veel te mager.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:55:33 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147227455
Ach welnee. Ook mager vlees kun je sudderen. Het is alleen iets moeilijker, maar het kan best.
  woensdag 3 december 2014 @ 16:28:27 #38
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_147251197
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
pi_147251364
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:52 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Geen idee :) Maar we hadden nu verse gist (gekregen van een vriend die bakker is) en dat bevalt goed en we weten hoeveel we moeten gebruiken. Misschien wagen we ons later wel aan gedroogde gist ;)
Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
  woensdag 3 december 2014 @ 16:34:51 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147251417
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Met gerookt paprikapoeder maak ik altijd dit: http://www.foodlog.nl/art(...)hollandse-spruitjes/

De andere zijn inderdaad meer Aziatisch. Indiase curries. Deze bijvoorbeeld:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-kip-tikka-masala/
of zoiets: http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-indiase-bloemkool/
pi_147251492
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Ik maak daar gewoon stoofvlees van. Helemaal geen last van dat het te droog zou zijn of iets. Het is niet ideaal, maar kan prima.
pi_147251696
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Garam masala is Indiaas, de rest komt ook, in wisselende samenstelling in de Indiase keuken voor maar ook in de Indonesische, midden oosten en mediteraneese keuken.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_147252066
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.

Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.

Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
  woensdag 3 december 2014 @ 17:00:19 #44
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147252222
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:54 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.

Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.

Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 3 december 2014 @ 17:08:02 #45
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147252421
quote:
2s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
Dat heb ik al begrepen :) qltel had verse gist gekregen van een vriend van ons, die bakker is. En nu het recept werkt (maar we nog een beetje met de baktijd en temperatuur willen experimenteren) wil hij het liefst verse gist blijven gebruiken voorlopig.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147252879
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:00 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.

Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
  woensdag 3 december 2014 @ 17:26:27 #47
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147252963
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.

Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
ah oke
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_147253123
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:41 schreef sirdanilot het volgende:
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassi :') Dat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.

Kan mij herinneren dat Piet er een mooi verhaal over had, over trassi :)
pi_147254404
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
  woensdag 3 december 2014 @ 20:54:39 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147260328
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 18:10 schreef KaheemSaid het volgende:
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
Varkenspoot, gerookt spek, kinnebakspek, rookworst.
En nee, geen recept voor bruine bonen soep bij de hand, maak ik echt nooit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 3 december 2014 @ 20:57:01 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147260441
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:31 schreef Cici het volgende:

[..]

Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.

Kan mij herinneren dat Piet er een mooi verhaal over had, over trassi :)
Leuke anecdote:
Ik voer op een zeiljacht mee als kok, en in een franse haven stonden ineens een 10 man douane of zoiets aan boord. Geen idee waar ze vandaan kwamen, ik stond in de kombuis.
stormde allemaal de cabine in, honden, machine pistolen, brede en grote franse mannen in Uniform, die duidelijk niet met zich lieten spotten.
De hutten werden doorzocht en een kwam met een hond de kombuis binnen. Hond sloeg aan op de koelkast. Koelkast open, hij greep gelijk een blok trassie dat daar in alu folie en een plastic zip bag lag, dit was een blok van een pond ongeveer.
Hij brulde tegen me,
quest quil ja! - Wat is dit?
(Mijn frans is net genoeg om te kunnen inkopen en een beetje met leveranciers een praat je te maken)
Cést ca, cest des crevettes fermente. (Dat daar, dat zijn gefermenteerde garnalen)
Hij keek mij aan en zei iets van "dat zeggen ze allemaal" met zijn ogen, en begon te lachen.
N´est pas possible. (dat is onmogelijk)
- Mais biensure, cest un delicatesse indonesien (wel waar, dat is een indonesische delicatesse)
Spottende blik,
WAF WAF WAF (Hond, grote valse duitse herder met hele grote tanden)
- Alles, un demonstration (ik laat je het ff zien)
Ik deed wat olie in een koekepan en zette deze op hoog vuur, pakte een koksmes ( en hoorde rits rats klik achter me)
Sneed een stuk trassie af, ongeveer een ons (JA! ) en sloeg 2 eitjes los.
Olie was nu warm, verkruimelde de trassie in de hete olie.
Walm Walm Walm
De Douane man stak zijn kop in de walm en haalde eens diep de geur op terwijl ik de eitjes de pan in deed.
Dit was de enige keer in mijn leven dat ik iemand groen heb zien worden.
Letterlijk.
De hond rende de kombuis uit en zijn baas er achter aan.
Zijn Collegas stonden een paar meter verder en trokken vieze gezichten (het rits rats klik was overginds het spannen van de machine pistolen geweest toen ik het koksmes pakte.)

Ik liep met het gebakken eitje naar buiten waar de man stond te kokhalzen en vroeg hem of ie wou proeven.
Terwijl ik met een vork in het eitje stond te prikken en een paar happen nam.

Chef kwam erbij en de discussie was of ik mee moest naar het bureau, de baas had in zo azie gezeten bleek en kon met mijn verhaal wel lachen, nog geluk, anders was ik waarschijnlijk gearresteerd...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147261161
leuk verhaal _O_
pi_147269932
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Leuke anecdote:
Ik voer op een zeiljacht mee als kok, en in een franse haven stonden ineens een 10 man douane of zoiets aan boord. Geen idee waar ze vandaan kwamen, ik stond in de kombuis.
stormde allemaal de cabine in, honden, machine pistolen, brede en grote franse mannen in Uniform, die duidelijk niet met zich lieten spotten.
De hutten werden doorzocht en een kwam met een hond de kombuis binnen. Hond sloeg aan op de koelkast. Koelkast open, hij greep gelijk een blok trassie dat daar in alu folie en een plastic zip bag lag, dit was een blok van een pond ongeveer.
Hij brulde tegen me,
quest quil ja! - Wat is dit?
(Mijn frans is net genoeg om te kunnen inkopen en een beetje met leveranciers een praat je te maken)
Cést ca, cest des crevettes fermente. (Dat daar, dat zijn gefermenteerde garnalen)
Hij keek mij aan en zei iets van "dat zeggen ze allemaal" met zijn ogen, en begon te lachen.
N´est pas possible. (dat is onmogelijk)
- Mais biensure, cest un delicatesse indonesien (wel waar, dat is een indonesische delicatesse)
Spottende blik,
WAF WAF WAF (Hond, grote valse duitse herder met hele grote tanden)
- Alles, un demonstration (ik laat je het ff zien)
Ik deed wat olie in een koekepan en zette deze op hoog vuur, pakte een koksmes ( en hoorde rits rats klik achter me)
Sneed een stuk trassie af, ongeveer een ons (JA! ) en sloeg 2 eitjes los.
Olie was nu warm, verkruimelde de trassie in de hete olie.
Walm Walm Walm
De Douane man stak zijn kop in de walm en haalde eens diep de geur op terwijl ik de eitjes de pan in deed.
Dit was de enige keer in mijn leven dat ik iemand groen heb zien worden.
Letterlijk.
De hond rende de kombuis uit en zijn baas er achter aan.
Zijn Collegas stonden een paar meter verder en trokken vieze gezichten (het rits rats klik was overginds het spannen van de machine pistolen geweest toen ik het koksmes pakte.)

Ik liep met het gebakken eitje naar buiten waar de man stond te kokhalzen en vroeg hem of ie wou proeven.
Terwijl ik met een vork in het eitje stond te prikken en een paar happen nam.

Chef kwam erbij en de discussie was of ik mee moest naar het bureau, de baas had in zo azie gezeten bleek en kon met mijn verhaal wel lachen, nog geluk, anders was ik waarschijnlijk gearresteerd...
_O-
Een ons, jeetje hahaha!
Mijn Indo oma gebruikt echt een heel heel heel klein beetje. Haha
  vrijdag 5 december 2014 @ 12:27:22 #54
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_147304571
Even een vraagje en het kan denk ik het beste hier. Ik ga vanavond samen met iemand koken en we twijfelen tussen een stoofpot met Belgisch bier en friet of biefstuk met aardappels en spinazie. Nou weet ik toevallig dat die gozer geen grote braadpan of iets heeft zoals bijvoorbeeld dit:



Maar wel een:



en:



Nou heb ik alleen nog maar stoofpotten bereid in een gietijzeren stoof/braadpannen. Maar kan het ook in zo'n soeppan of zelfs een koekenpan?
UI Made bij VanilleKwark.
  vrijdag 5 december 2014 @ 13:30:26 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147306094
Ik braad het ook vaak aan in een koekenpan en stoof het dan in een soeppan. Zeker bij grote hoeveelheden. Telkens een deel goed aanbraden in de koekenpan en dan verhuizen naar de soeppan en dan de volgende batch aanbraden.
Tenslotte de koekenpan blussen met wijn/bier/water en het aanbraadsel daarmee oplossen en toevoegen aan het vlees in de soeppan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 december 2014 @ 13:36:21 #56
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_147306255
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 13:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik braad het ook vaak aan in een koekenpan en stoof het dan in een soeppan. Zeker bij grote hoeveelheden. Telkens een deel goed aanbraden in de koekenpan en dan verhuizen naar de soeppan en dan de volgende batch aanbraden.
Tenslotte de koekenpan blussen met wijn/bier/water en het aanbraadsel daarmee oplossen en toevoegen aan het vlees in de soeppan
Mooi, dan gaan wij vanavond heel lekker eten. Bedankt voor het advies! ^O^
UI Made bij VanilleKwark.
pi_147310776
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:

Leuke anecdote:
Ik voer op een zeiljacht mee als kok, en in een franse haven stonden ineens een 10 man douane of zoiets aan boord. Geen idee waar ze vandaan kwamen, ik stond in de kombuis.
stormde allemaal de cabine in, honden, machine pistolen, brede en grote franse mannen in Uniform, die duidelijk niet met zich lieten spotten.
De hutten werden doorzocht en een kwam met een hond de kombuis binnen. Hond sloeg aan op de koelkast. Koelkast open, hij greep gelijk een blok trassie dat daar in alu folie en een plastic zip bag lag, dit was een blok van een pond ongeveer.
Hij brulde tegen me,
quest quil ja! - Wat is dit?
(Mijn frans is net genoeg om te kunnen inkopen en een beetje met leveranciers een praat je te maken)
Cést ca, cest des crevettes fermente. (Dat daar, dat zijn gefermenteerde garnalen)
Hij keek mij aan en zei iets van "dat zeggen ze allemaal" met zijn ogen, en begon te lachen.
N´est pas possible. (dat is onmogelijk)
- Mais biensure, cest un delicatesse indonesien (wel waar, dat is een indonesische delicatesse)
Spottende blik,
WAF WAF WAF (Hond, grote valse duitse herder met hele grote tanden)
- Alles, un demonstration (ik laat je het ff zien)
Ik deed wat olie in een koekepan en zette deze op hoog vuur, pakte een koksmes ( en hoorde rits rats klik achter me)
Sneed een stuk trassie af, ongeveer een ons (JA! ) en sloeg 2 eitjes los.
Olie was nu warm, verkruimelde de trassie in de hete olie.
Walm Walm Walm
De Douane man stak zijn kop in de walm en haalde eens diep de geur op terwijl ik de eitjes de pan in deed.
Dit was de enige keer in mijn leven dat ik iemand groen heb zien worden.
Letterlijk.
De hond rende de kombuis uit en zijn baas er achter aan.
Zijn Collegas stonden een paar meter verder en trokken vieze gezichten (het rits rats klik was overginds het spannen van de machine pistolen geweest toen ik het koksmes pakte.)

Ik liep met het gebakken eitje naar buiten waar de man stond te kokhalzen en vroeg hem of ie wou proeven.
Terwijl ik met een vork in het eitje stond te prikken en een paar happen nam.

Chef kwam erbij en de discussie was of ik mee moest naar het bureau, de baas had in zo azie gezeten bleek en kon met mijn verhaal wel lachen, nog geluk, anders was ik waarschijnlijk gearresteerd...
Ik vind het een prachtige ervaring die je hebt willen delen. Schitterend dit.

Maar nu heb je ook stiekum verraden hoe je aan al die culinaire wijsheden komt (alsof ik dat al niet eerder vermoede) Ook op grote cruise schepen gewerkt?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-12-2014 16:25:01 ]
  vrijdag 5 december 2014 @ 16:37:07 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147311084
Heb daar al vaker over gepost iwanus, je had het ook gewoon kunnen vragen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147311304
Zeg Piet ging je zelf niet over je nek van bijna 1 ons trassi in je ei? _O-
  vrijdag 5 december 2014 @ 16:48:57 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147311386
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 december 2014 16:46 schreef quirina het volgende:
Zeg Piet ging je zelf niet over je nek van bijna 1 ons trassi in je ei? _O-
Ik hield mijn hoofd naast de afzuigkap bij het walmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 december 2014 @ 21:25:38 #61
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147319289
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 december 2014 16:24 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik vind het een prachtige ervaring die je hebt willen delen. Schitterend dit.

Maar nu heb je ook stiekum verraden hoe je aan al die culinaire wijsheden komt (alsof ik dat al niet eerder vermoede) Ook op grote cruise schepen gewerkt?
Ihr wahr ein kleine bootsjunge.

Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147389382
Ik wil dit weekend varkenshaas bereiden en dan een hele via een 'internet' slager kopen. Je kunt daar hele varkenshazen bestellen a 700 gram. Wist trouwens nooit dat supermarkt of slager varkenshazen gesplit zijn. Zegt die site tenminste.: http://www.beefensteak.nl/nl/beef-steak-varkenshaas-xl.html

Ik was eerder al een beetje aan het spuren voor een lekkere marinade, en kwam ergens tegen dat varkenshaas marineren geen nut had, omdat het te dik is en door de marinade taai werd. Vond het ook overigens maar op 1 site(weet ook zo niet meer waar) Is dit een fabeltje en heeft bijvoorbeeld een dag marineren wel zin.
  maandag 8 december 2014 @ 14:32:58 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147390516
Taai zal hij van een marinade niet worden. Bij marineren breek je met een zuur bindweefsel af (of met een enzym Papaïne maar dat breekt eiwitten af, niet alleen bindweefsel)
Een rund, geit, schaap of varken heeft 2 filets, die liggen op de rug. Als je die mooi uitsnijdt liggen ze naast elkaar, maar zijn nog steeds 2 stukken vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 december 2014 @ 14:35:44 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147390608
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 december 2014 21:25 schreef Molo het volgende:

[..]

Ihr wahr ein kleine bootsjunge.

Ik was Roger the Cabinboy, was aan boord bij Master Bates en Seaman Staines,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147390939
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Taai zal hij van een marinade niet worden. Bij marineren breek je met een zuur bindweefsel af (of met een enzym Papaïne maar dat breekt eiwitten af, niet alleen bindweefsel)
Een rund, geit, schaap of varken heeft 2 filets, die liggen op de rug. Als je die mooi uitsnijdt liggen ze naast elkaar, maar zijn nog steeds 2 stukken vlees.
Resumerend: het kan dus geen kwaad? En van een goede marinade en goede lenge(+/- 24h) moet toch wel smaak opleveren. Heb je een tip voor een goede marinade dat past bij varkenshaas?

Snap wat je bedoelt met je voorbeeld. Kipfilet op de markt koop ik ook vaak met beide aan elkaar vast... Zoals ik het lees en begrijp op de site van beef en steak, bestaat de varkenshaas uit 1 deel. Vergelijkbaar met een ossenhaas en niet uit 2 delen aan elkaar vast. Het plaatje ziet er ook als 1 geheel uit.

[ Bericht 2% gewijzigd door franky_sl op 08-12-2014 14:54:52 ]
  maandag 8 december 2014 @ 15:08:40 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147391693
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 14:46 schreef franky_sl het volgende:

[..]

Resumerend: het kan dus geen kwaad? En van een goede marinade en goede lenge(+/- 24h) moet toch wel smaak opleveren. Heb je een tip voor een goede marinade dat past bij varkenshaas?

Snap wat je bedoelt met je voorbeeld. Kipfilet op de markt koop ik ook vaak met beide aan elkaar vast... Zoals ik het lees en begrijp op de site van beef en steak, bestaat de varkenshaas uit 1 deel. Vergelijkbaar met een ossenhaas en niet uit 2 delen aan elkaar vast. Het plaatje ziet er ook als 1 geheel uit.

Citroensap, vissaus, soyasaus, gember, knoflook, chili?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147392968
Klinkt goed... Citroensap wel goed om de varkenshaas 24h in de marinade te zetten ivm teveel afbreken van de eiwitten? En chili? chili poeder bedoel je... Of gewoon de verse peper in stukken snijden en mee marineren? Al voegt dat qua smaak vast niet veel toe? Correct me if i'm wrong
  maandag 8 december 2014 @ 15:55:39 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147393074
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 15:52 schreef franky_sl het volgende:
Klinkt goed... Citroensap wel goed om de varkenshaas 24h in de marinade te zetten ivm teveel afbreken van de eiwitten?
Breekt bindweefsel af, en is gewoon lekker
quote:
En chili? chili poeder bedoel je... Of gewoon de verse peper in stukken snijden en mee marineren? Al voegt dat qua smaak vast niet veel toe? Correct me if i'm wrong
Poeder, of verse pepers, of sambal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 8 december 2014 @ 23:04:33 #69
414785 sirdanilot
pi_147409688
Ik vraag me af of ik gestoord ben, of gewoon normaal.
Ik kocht laatst weer eens zo'n blok santen, oftewel een massief blok kokoscreme iets. Kost maar 1 euro en een beetje. 'Normaal' is om dit in een curry o.i.d. te doen. Maar ik vreet dat blok dus gewoon puur op, het is zó lekker ! :D

Ben ik de enige of zijn er meer mensen die dit doen?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147409930
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 23:04 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vraag me af of ik gestoord ben, of gewoon normaal.
Ik kocht laatst weer eens zo'n blok santen, oftewel een massief blok kokoscreme iets. Kost maar 1 euro en een beetje. 'Normaal' is om dit in een curry o.i.d. te doen. Maar ik vreet dat blok dus gewoon puur op, het is zó lekker ! :D

Ben ik de enige of zijn er meer mensen die dit doen?
Ik kan totaal niet overweg met santen, geef mij maar een blik kokosmelk maar ik lust best een blokje santen uit t vuistje :Y) Ik vind het ook heerlijk als het rond het deksel van het blik zo lekker klonterig is geworden :9
Spoilers!
  maandag 8 december 2014 @ 23:19:13 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147410246
Viezeriken!
  maandag 8 december 2014 @ 23:29:25 #72
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147410659
Smerig. :')
Maar ik houd sowieso niet van pure kokos.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 9 december 2014 @ 00:32:05 #73
414785 sirdanilot
pi_147412379
quote:
1s.gif Op maandag 8 december 2014 23:29 schreef Klaploper het volgende:
Smerig. :')
Maar ik houd sowieso niet van pure kokos.
Ik vind juist pure kokos lekker. Iets moet of helemaal superkokos zijn, of het moet er gewoon niet in zitten voor mij (bij zoete dingen dan).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147415985
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 23:19 schreef RobinOok het volgende:
Viezeriken!
Dat was ook mijn eerste gedachte :D
Maar heb het nog nooit zo gegeten. Verwerk het alleen in gerechten.

* mascara-klodder tjekt koelkast. Gaat straks even santen kopen en een stukje proeven.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_147416057
quote:
1s.gif Op maandag 8 december 2014 23:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik kan totaal niet overweg met santen, geef mij maar een blik kokosmelk maar ik lust best een blokje santen uit t vuistje :Y) Ik vind het ook heerlijk als het rond het deksel van het blik zo lekker klonterig is geworden :9
Zo moeilijk is het niet, gewoon rustig laten smelten in een gerecht. Blijven roeren en dan laten pruttelen zolang het recept nodig heeft.
En het is subtieler van smaak dan kokosmelk. Niet zo overheersend en ook niet zo slijmerig zoals melk kan zijn.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:04:06 #76
256666 leeell
I know you're lonely
pi_147439121
voor Robin ; wat ik zojuist zie langskomen, wederom plagiaat. Meneer claimt dat hij deze zelf heeft gebakken. herkende de foto direct

http://www.reddit.com/r/g(...)osti_kruidnagelkaas/
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:10:57 #77
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147439384
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:04 schreef leeell het volgende:
voor Robin ; wat ik zojuist zie langskomen, wederom plagiaat. Meneer claimt dat hij deze zelf heeft gebakken. herkende de foto direct

http://www.reddit.com/r/g(...)osti_kruidnagelkaas/
Wat denken ze daar ook mee te bereiken? :')
Zijn ze er dan echt gelukkig mee dat een paar mensen aan de andere kant van de wereld zeggen dat het er lekker uitziet? Terwijl ze zelf weten dat het niet van henzelf is. :')
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:12:00 #78
256666 leeell
I know you're lonely
pi_147439419
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:10 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Wat denken ze daar ook mee te bereiken? :')
Zijn ze er dan echt gelukkig mee dat een paar mensen aan de andere kant van de wereld zeggen dat het er lekker uitziet? Terwijl ze zelf weten dat het niet van henzelf is. :')
triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naam
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:20:36 #79
256666 leeell
I know you're lonely
pi_147439712
heb even nagekeken, nederlandse user die ook op FOK! zit. en hij heeft al vaker je foto's gejat robin.

dit is zijn FOK! account . http://forum.fok.nl/user/history/17051 wellicht wil je hem een "lief" DM'tje sturen?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:21:49 #80
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147439762
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:12 schreef leeell het volgende:

[..]

triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naam
Ik weet ook niet of hij bedoelt dat hij die tosti in de foto zelf heeft gemaakt, of dat hij bedoelt dat hij het nagemaakt heeft. Maar als je een foto op een andere site host moet er gewoon een bron bij staan, als de maker dat goed genoeg vindt, klaar.
Hij verdient dan wel geen geld aan zijn post, maar dit lijkt alsof hij zegt dat hij die foto zelf gemaakt heeft.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:22:55 #81
256666 leeell
I know you're lonely
pi_147439799
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:21 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ik weet ook niet of hij bedoelt dat hij die tosti in de foto zelf heeft gemaakt, of dat hij bedoelt dat hij het nagemaakt heeft. Maar als je een foto op een andere site host moet er gewoon een bron bij staan, als de maker dat goed genoeg vindt, klaar.
Hij verdient dan wel geen geld aan zijn post, maar dit lijkt alsof hij zegt dat hij die foto zelf gemaakt heeft.
inderdaad, hij zet het er gewoon bij.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:30:41 #82
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147440077
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:22 schreef leeell het volgende:

[..]

inderdaad, hij zet het er gewoon bij.
Als ik zijn history hier zie geloof ik ook niet eens dat hij het heeft nagemaakt. :')
Geen oordeel over hem als persoon, maar ik denk echt niet dat hij graag in de keuken staat. Het lijkt meer of hij het gewoon echt jat omdat hij geilt op pluspunten, of hoe Reddit ook werkt.

Edit: Ik zie cul een stukje verder wel langskomen bij hem, maar geef dan in ieder geval een bron.. Het is niet alsof hij random foto's van google haalt, hij weet dan waarschijnlijk dondersgoed dat die foto's van Robin zijn.

[ Bericht 6% gewijzigd door Klaploper op 09-12-2014 23:36:04 ]
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  woensdag 10 december 2014 @ 04:47:25 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147443640
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:12 schreef leeell het volgende:

[..]

triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naam
Inderdaad. Maar het schijnt een moeilijk concept te zijn, photo credits en intellectueel eigendom. ;)
  woensdag 10 december 2014 @ 07:04:48 #84
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147443838
quote:
1s.gif Op woensdag 10 december 2014 04:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Inderdaad. Maar het schijnt een moeilijk concept te zijn, photo credits en intellectueel eigendom. ;)
Hij doet het bewust he... En geeft aan dat hij jou kent en dat jij het ok vindt :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147536330
Ik moet pompoenblokjes roosteren in de oven voor een soep. Nu heb ik geen oven tot mijn beschikking hier dus zoek ik een alternatief. Ik dacht zelf aan kort bakken in de koekenpan en vervolgens in de bouillon garen. Enig idee hoe bepalend dit voor de smaak zal zijn en of ik beter een recept zonder oven kan zoeken?
We komen hard, zo hard.
  zaterdag 13 december 2014 @ 04:35:02 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147536467
Persoonlijk denk ik dat je niet veel verschil gaat proeven als je niet roostert, je kunt dus overwegen het over te slaan. Of inderdaad flink aanbakken in een koekenpan tot je hier en daar bruine plekjes hebt. Een grillpan gebruiken is ook nog en optie.

Belangrijkste is dat de pompoen gaar is als je hem gaat pureren.
  zaterdag 13 december 2014 @ 08:46:32 #87
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147537058
Voor pompoensoep rooster ik de pompoen niet meer tegenwoordig.
Gewoon uien lekker goed lang bakken, flink knoflook erbij.
Dam afhankelijk van de soort pompoen (niet te dikke schil en niet te oud) de blokjes ongeschilde pompoen erbij mikken, omroeren.
Dam bouillon erbij, beetje peper, worcestersaus erbij, goed gaar koken en dan pureren.

Dat is een prima soep, die je nog met kruiden of crème fraiche ofzo kunt pimpen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147595642
Beste Piet :)

Met de Kerst wil ik graag een (voor)gerecht serveren met gemarineerde zalm.
De zalmfilet moet zo'n twee dagen in de koelkast marineren, om vervolgens rauw te worden opgediend.
Moet ik de zalmfilet voor gebruik nog invriezen of kan ik op de dag dat ik hem ga marineren een stuk bij de visboer halen?

Alvast bedankt!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 15 december 2014 @ 11:01:35 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147596043
Zou hem voor het marineren vers bij de visboer halen, of diepgevroren bij de supermarkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 december 2014 @ 18:44:18 #90
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147609819
ik tref ineens dadels met vage pitjes erin in een aantal van mijn dadels, kan dat kwaad?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 15 december 2014 @ 18:48:38 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147609972
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 18:44 schreef madeliefff het volgende:
ik tref ineens dadels met vage pitjes erin in een aantal van mijn dadels, kan dat kwaad?
[ afbeelding ]
Lijkt mij nog het meest op eitjes van een insect
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 december 2014 @ 18:49:39 #92
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147610003
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt mij nog het meest op eitjes van een insect
denk je? gadver haha
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 15 december 2014 @ 18:51:06 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147610051
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 18:49 schreef madeliefff het volgende:

[..]

denk je? gadver haha
Ja, zou niet weten wat het anders is, een kruising met een vijg lijkt me onwaarschijnlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 december 2014 @ 18:52:04 #94
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147610082
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zou niet weten wat het anders is, een kruising met een vijg lijkt me onwaarschijnlijk.
ok, nou ik gooi ze er wel tussen uit
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 15 december 2014 @ 18:53:26 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147610143
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 december 2014 @ 18:56:43 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147610241
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147610338
Iew ;(
Mokkel met stuntstok
  maandag 15 december 2014 @ 18:59:59 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147610367
Ach, ff wassen, is een teken dat er niet veel gif op gespoten is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 december 2014 @ 19:20:16 #99
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147611045
quote:
hmm ik heb er net een paar gegeten zonder binnenin te kijken, dat doe ik heel vaak eigenlijk, niet zo slim dus :D
maar het kan misschien geen kwaad want ik denk dat veel mensen die eitjes wel eens binnen krijgen dan als het er zo vaak op zit., ...als die eitjes t uberhaupt al overleven in je maag.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_147670736
Hoi Piet,

ik kwam vandaag bij de Makro dit tegen: Hert, 4 TD (4 technische delen?)

Wat kan ik hiermee? Versnijden en als stoofvlees gebruiken?

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')