Overal, ook bij de discountersquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:35 schreef Rewimo het volgende:
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Geen idee Maar we hadden nu verse gist (gekregen van een vriend die bakker is) en dat bevalt goed en we weten hoeveel we moeten gebruiken. Misschien wagen we ons later wel aan gedroogde gistquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Overal, ook bij de discounters
Wat is er trouwens tegen droge gist?
Tja die hebben we hier nietquote:Op zaterdag 29 november 2014 13:05 schreef RobinOok het volgende:
Ik koop van die blokjes verse gist bij mijn Turkse supermarkt op de hoek. Ligt daar in de koeling, ik meen naast de boter.
Oh heeft die tegenwoordig ook vestigingen in Duitsland?quote:Op zaterdag 29 november 2014 13:15 schreef SuperFood het volgende:
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=1467
het is duidelijk, jumbo moet je hebben
het was een reactie op / voor deze persoon:quote:Op zaterdag 29 november 2014 13:47 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Oh heeft die tegenwoordig ook vestigingen in Duitsland?
in duitsland moet gist trouwens makkelijker zijn dan hier vermoed ik (wordt volgens mij meer 'echt' gebakken door bakkers nog)? en - zuurdesem in duitslandquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
Ik denk dat je dan naar bio supermarkt zal moeten.quote:Op zondag 30 november 2014 08:32 schreef SuperFood het volgende:
aardpeertjes. zijn er supermarkten die ze hebben?
Appie heeft ze ook, aardperen. Al jaren.quote:Op zondag 30 november 2014 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik denk dat je dan naar bio supermarkt zal moeten.
Niet iedereen kan naar de markt.quote:Op zondag 30 november 2014 10:46 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom moeten mensen per se alles in de supermarkt halen? Aardperen liggen in het seizoen gewoon op de markt.
Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt. En je hoeft niet alleen naar de markt voor aardperen, je kunt er ook een voorraadje vis, andere groenten, noten/kruiden etc. halen.quote:Op zondag 30 november 2014 10:48 schreef Molo het volgende:
[..]
Niet iedereen kan naar de markt.
Markt hier is alleen als ik werk bijvoorbeeld. Supermarkt is aanzienlijk vaker buiten mijn werktijden open
Ik snap het concept van markt, maar snap jij het concept en voordeel van een supermarkt ook?quote:Op zondag 30 november 2014 10:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt. En je hoeft niet alleen naar de markt voor aardperen, je kunt er ook een voorraadje vis, andere groenten, noten/kruiden etc. halen.
Sowieso vind ik het dom dat de markt vaak op doordeweekse dagen is. Gelukkig is hier wel een zaterdagmarkt en de hele stad staat elke zaterdag propvol (als het mooi weer is).
Overigens hebben ook plaatsen zonder zaterdagmarkt vaak wel enkele kraampjes staan op zaterdag. Bij ons in Zeeland in ieder geval wel en da's nou ook weer geen wereldstad waar wij woonden. Er stond op zaterdag dan een visboer, bloemenkraam en groenteboer (grote markt was woensdag volgens mij).
Ik krijg uit je postings sowieso een beetje het idee dat je lichtelijk mensenschuw bent. Is helemaal niet erg hoor, maar geldt niet voor iedereen. Persoonlijk vind ik de markt juist heel erg gezellig en loop ik er zelfs langer rond dan nodig, erg leuk vind ik het.quote:Op zondag 30 november 2014 10:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind de markt niks. Ik ga er alleen naartoe als ik ongepelde Hollandse garnalen nodig heb. Dan zorg ik dat ik er voor 8:30u ben. Ik loop dan vaak nog even langs wat andere kramen, maar na een half uur of zo ben ik er dan he-le-maal klaar mee en vlucht er weg.
Ik zie een discrepantie tussen 'ik hou van gemak - supermarkt' en 'ik ga liever een paar keer per week eten halen dan gewoon één keer alles voor een week en dan hoef ik niet meer weg'. Één keer goed winkelen, en ook enkele winkels afgaan, en de rest van de week heb je lekker eten in huis, lijkt mij makkelijker dan continu naar de supermarkt hobbelen.quote:Op zondag 30 november 2014 12:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik snap het concept van markt, maar snap jij het concept en voordeel van een supermarkt ook?
Bovendien hou ik er niet van voor een week voer in huis te halen, ik plan het voor max. 2 dagen, vind ik zat
Klopt. Maar er zijn veel meer mensen die niet van de drukte, herrie en stank op een markt houden hoor. Vind het prima dat het er is en mensen hun boodschappen er doen, maar om nou iemand voor gek te verklaren dat hij zijn boodschappen liever in een winkel doet is ook weer zoiets...quote:Op zondag 30 november 2014 12:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik krijg uit je postings sowieso een beetje het idee dat je lichtelijk mensenschuw bent.
Ik begrijp je maar al te goed, heb ook een hekel aan mensenmassa'squote:Op zondag 30 november 2014 12:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klopt. Maar er zijn veel meer mensen die niet van de drukte, herrie en stank op een markt houden hoor. Vind het prima dat het er is en mensen hun boodschappen er doen, maar om nou iemand voor gek te verklaren dat hij zijn boodschappen liever in een winkel doet is ook weer zoiets...
zaterdag markt??quote:Op zondag 30 november 2014 10:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt.
Ik heb ze gewoon bij de Jumbo gekocht. Lagen daar gewoon in het schap, maar dat is denk ik ook nu in het seizoen.quote:Op zondag 30 november 2014 08:32 schreef SuperFood het volgende:
aardpeertjes. zijn er supermarkten die ze hebben?
Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon
o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.quote:Op dinsdag 2 december 2014 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
Daar gaat het al fout, vlees, zowel rund als varken is gewoon veel te mager.quote:Op dinsdag 2 december 2014 19:13 schreef madeliefff het volgende:
[..]
o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:52 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Geen idee Maar we hadden nu verse gist (gekregen van een vriend die bakker is) en dat bevalt goed en we weten hoeveel we moeten gebruiken. Misschien wagen we ons later wel aan gedroogde gist
Met gerookt paprikapoeder maak ik altijd dit: http://www.foodlog.nl/art(...)hollandse-spruitjes/quote:Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Ik maak daar gewoon stoofvlees van. Helemaal geen last van dat het te droog zou zijn of iets. Het is niet ideaal, maar kan prima.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon
Garam masala is Indiaas, de rest komt ook, in wisselende samenstelling in de Indiase keuken voor maar ook in de Indonesische, midden oosten en mediteraneese keuken.quote:Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon
ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruiktquote:Op woensdag 3 december 2014 16:54 schreef Doctorandus-thc het volgende:
[..]
Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.
Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.
Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
Dat heb ik al begrepen qltel had verse gist gekregen van een vriend van ons, die bakker is. En nu het recept werkt (maar we nog een beetje met de baktijd en temperatuur willen experimenteren) wil hij het liefst verse gist blijven gebruiken voorlopig.quote:Op woensdag 3 december 2014 16:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.quote:Op woensdag 3 december 2014 17:00 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
ah okequote:Op woensdag 3 december 2014 17:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:
[..]
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.
Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.
Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:41 schreef sirdanilot het volgende:
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassi Dat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Varkenspoot, gerookt spek, kinnebakspek, rookworst.quote:Op woensdag 3 december 2014 18:10 schreef KaheemSaid het volgende:
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
Leuke anecdote:quote:Op woensdag 3 december 2014 17:31 schreef Cici het volgende:
[..]
Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.
Kan mij herinneren dat Piet er een mooi verhaal over had, over trassi
quote:Op woensdag 3 december 2014 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Leuke anecdote:
Ik voer op een zeiljacht mee als kok, en in een franse haven stonden ineens een 10 man douane of zoiets aan boord. Geen idee waar ze vandaan kwamen, ik stond in de kombuis.
stormde allemaal de cabine in, honden, machine pistolen, brede en grote franse mannen in Uniform, die duidelijk niet met zich lieten spotten.
De hutten werden doorzocht en een kwam met een hond de kombuis binnen. Hond sloeg aan op de koelkast. Koelkast open, hij greep gelijk een blok trassie dat daar in alu folie en een plastic zip bag lag, dit was een blok van een pond ongeveer.
Hij brulde tegen me,
quest quil ja! - Wat is dit?
(Mijn frans is net genoeg om te kunnen inkopen en een beetje met leveranciers een praat je te maken)
Cést ca, cest des crevettes fermente. (Dat daar, dat zijn gefermenteerde garnalen)
Hij keek mij aan en zei iets van "dat zeggen ze allemaal" met zijn ogen, en begon te lachen.
N´est pas possible. (dat is onmogelijk)
- Mais biensure, cest un delicatesse indonesien (wel waar, dat is een indonesische delicatesse)
Spottende blik,
WAF WAF WAF (Hond, grote valse duitse herder met hele grote tanden)
- Alles, un demonstration (ik laat je het ff zien)
Ik deed wat olie in een koekepan en zette deze op hoog vuur, pakte een koksmes ( en hoorde rits rats klik achter me)
Sneed een stuk trassie af, ongeveer een ons (JA! ) en sloeg 2 eitjes los.
Olie was nu warm, verkruimelde de trassie in de hete olie.
Walm Walm Walm
De Douane man stak zijn kop in de walm en haalde eens diep de geur op terwijl ik de eitjes de pan in deed.
Dit was de enige keer in mijn leven dat ik iemand groen heb zien worden.
Letterlijk.
De hond rende de kombuis uit en zijn baas er achter aan.
Zijn Collegas stonden een paar meter verder en trokken vieze gezichten (het rits rats klik was overginds het spannen van de machine pistolen geweest toen ik het koksmes pakte.)
Ik liep met het gebakken eitje naar buiten waar de man stond te kokhalzen en vroeg hem of ie wou proeven.
Terwijl ik met een vork in het eitje stond te prikken en een paar happen nam.
Chef kwam erbij en de discussie was of ik mee moest naar het bureau, de baas had in zo azie gezeten bleek en kon met mijn verhaal wel lachen, nog geluk, anders was ik waarschijnlijk gearresteerd...
Mooi, dan gaan wij vanavond heel lekker eten. Bedankt voor het advies!quote:Op vrijdag 5 december 2014 13:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik braad het ook vaak aan in een koekenpan en stoof het dan in een soeppan. Zeker bij grote hoeveelheden. Telkens een deel goed aanbraden in de koekenpan en dan verhuizen naar de soeppan en dan de volgende batch aanbraden.
Tenslotte de koekenpan blussen met wijn/bier/water en het aanbraadsel daarmee oplossen en toevoegen aan het vlees in de soeppan
Ik vind het een prachtige ervaring die je hebt willen delen. Schitterend dit.quote:Op woensdag 3 december 2014 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Leuke anecdote:
Ik voer op een zeiljacht mee als kok, en in een franse haven stonden ineens een 10 man douane of zoiets aan boord. Geen idee waar ze vandaan kwamen, ik stond in de kombuis.
stormde allemaal de cabine in, honden, machine pistolen, brede en grote franse mannen in Uniform, die duidelijk niet met zich lieten spotten.
De hutten werden doorzocht en een kwam met een hond de kombuis binnen. Hond sloeg aan op de koelkast. Koelkast open, hij greep gelijk een blok trassie dat daar in alu folie en een plastic zip bag lag, dit was een blok van een pond ongeveer.
Hij brulde tegen me,
quest quil ja! - Wat is dit?
(Mijn frans is net genoeg om te kunnen inkopen en een beetje met leveranciers een praat je te maken)
Cést ca, cest des crevettes fermente. (Dat daar, dat zijn gefermenteerde garnalen)
Hij keek mij aan en zei iets van "dat zeggen ze allemaal" met zijn ogen, en begon te lachen.
N´est pas possible. (dat is onmogelijk)
- Mais biensure, cest un delicatesse indonesien (wel waar, dat is een indonesische delicatesse)
Spottende blik,
WAF WAF WAF (Hond, grote valse duitse herder met hele grote tanden)
- Alles, un demonstration (ik laat je het ff zien)
Ik deed wat olie in een koekepan en zette deze op hoog vuur, pakte een koksmes ( en hoorde rits rats klik achter me)
Sneed een stuk trassie af, ongeveer een ons (JA! ) en sloeg 2 eitjes los.
Olie was nu warm, verkruimelde de trassie in de hete olie.
Walm Walm Walm
De Douane man stak zijn kop in de walm en haalde eens diep de geur op terwijl ik de eitjes de pan in deed.
Dit was de enige keer in mijn leven dat ik iemand groen heb zien worden.
Letterlijk.
De hond rende de kombuis uit en zijn baas er achter aan.
Zijn Collegas stonden een paar meter verder en trokken vieze gezichten (het rits rats klik was overginds het spannen van de machine pistolen geweest toen ik het koksmes pakte.)
Ik liep met het gebakken eitje naar buiten waar de man stond te kokhalzen en vroeg hem of ie wou proeven.
Terwijl ik met een vork in het eitje stond te prikken en een paar happen nam.
Chef kwam erbij en de discussie was of ik mee moest naar het bureau, de baas had in zo azie gezeten bleek en kon met mijn verhaal wel lachen, nog geluk, anders was ik waarschijnlijk gearresteerd...
Ik hield mijn hoofd naast de afzuigkap bij het walmen.quote:Op vrijdag 5 december 2014 16:46 schreef quirina het volgende:
Zeg Piet ging je zelf niet over je nek van bijna 1 ons trassi in je ei?
Ihr wahr ein kleine bootsjunge.quote:Op vrijdag 5 december 2014 16:24 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik vind het een prachtige ervaring die je hebt willen delen. Schitterend dit.
Maar nu heb je ook stiekum verraden hoe je aan al die culinaire wijsheden komt (alsof ik dat al niet eerder vermoede) Ook op grote cruise schepen gewerkt?
Ik was Roger the Cabinboy, was aan boord bij Master Bates en Seaman Staines,quote:
Resumerend: het kan dus geen kwaad? En van een goede marinade en goede lenge(+/- 24h) moet toch wel smaak opleveren. Heb je een tip voor een goede marinade dat past bij varkenshaas?quote:Op maandag 8 december 2014 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Taai zal hij van een marinade niet worden. Bij marineren breek je met een zuur bindweefsel af (of met een enzym Papaïne maar dat breekt eiwitten af, niet alleen bindweefsel)
Een rund, geit, schaap of varken heeft 2 filets, die liggen op de rug. Als je die mooi uitsnijdt liggen ze naast elkaar, maar zijn nog steeds 2 stukken vlees.
Citroensap, vissaus, soyasaus, gember, knoflook, chili?quote:Op maandag 8 december 2014 14:46 schreef franky_sl het volgende:
[..]
Resumerend: het kan dus geen kwaad? En van een goede marinade en goede lenge(+/- 24h) moet toch wel smaak opleveren. Heb je een tip voor een goede marinade dat past bij varkenshaas?
Snap wat je bedoelt met je voorbeeld. Kipfilet op de markt koop ik ook vaak met beide aan elkaar vast... Zoals ik het lees en begrijp op de site van beef en steak, bestaat de varkenshaas uit 1 deel. Vergelijkbaar met een ossenhaas en niet uit 2 delen aan elkaar vast. Het plaatje ziet er ook als 1 geheel uit.
Breekt bindweefsel af, en is gewoon lekkerquote:Op maandag 8 december 2014 15:52 schreef franky_sl het volgende:
Klinkt goed... Citroensap wel goed om de varkenshaas 24h in de marinade te zetten ivm teveel afbreken van de eiwitten?
Poeder, of verse pepers, of sambal.quote:En chili? chili poeder bedoel je... Of gewoon de verse peper in stukken snijden en mee marineren? Al voegt dat qua smaak vast niet veel toe? Correct me if i'm wrong
Ik kan totaal niet overweg met santen, geef mij maar een blik kokosmelk maar ik lust best een blokje santen uit t vuistje Ik vind het ook heerlijk als het rond het deksel van het blik zo lekker klonterig is gewordenquote:Op maandag 8 december 2014 23:04 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vraag me af of ik gestoord ben, of gewoon normaal.
Ik kocht laatst weer eens zo'n blok santen, oftewel een massief blok kokoscreme iets. Kost maar 1 euro en een beetje. 'Normaal' is om dit in een curry o.i.d. te doen. Maar ik vreet dat blok dus gewoon puur op, het is zó lekker !
Ben ik de enige of zijn er meer mensen die dit doen?
Ik vind juist pure kokos lekker. Iets moet of helemaal superkokos zijn, of het moet er gewoon niet in zitten voor mij (bij zoete dingen dan).quote:Op maandag 8 december 2014 23:29 schreef Klaploper het volgende:
Smerig.
Maar ik houd sowieso niet van pure kokos.
Dat was ook mijn eerste gedachtequote:
Zo moeilijk is het niet, gewoon rustig laten smelten in een gerecht. Blijven roeren en dan laten pruttelen zolang het recept nodig heeft.quote:Op maandag 8 december 2014 23:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik kan totaal niet overweg met santen, geef mij maar een blik kokosmelk maar ik lust best een blokje santen uit t vuistje Ik vind het ook heerlijk als het rond het deksel van het blik zo lekker klonterig is geworden
Wat denken ze daar ook mee te bereiken?quote:Op dinsdag 9 december 2014 23:04 schreef leeell het volgende:
voor Robin ; wat ik zojuist zie langskomen, wederom plagiaat. Meneer claimt dat hij deze zelf heeft gebakken. herkende de foto direct
http://www.reddit.com/r/g(...)osti_kruidnagelkaas/
triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naamquote:Op dinsdag 9 december 2014 23:10 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Wat denken ze daar ook mee te bereiken?
Zijn ze er dan echt gelukkig mee dat een paar mensen aan de andere kant van de wereld zeggen dat het er lekker uitziet? Terwijl ze zelf weten dat het niet van henzelf is.
Ik weet ook niet of hij bedoelt dat hij die tosti in de foto zelf heeft gemaakt, of dat hij bedoelt dat hij het nagemaakt heeft. Maar als je een foto op een andere site host moet er gewoon een bron bij staan, als de maker dat goed genoeg vindt, klaar.quote:Op dinsdag 9 december 2014 23:12 schreef leeell het volgende:
[..]
triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naam
inderdaad, hij zet het er gewoon bij.quote:Op dinsdag 9 december 2014 23:21 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik weet ook niet of hij bedoelt dat hij die tosti in de foto zelf heeft gemaakt, of dat hij bedoelt dat hij het nagemaakt heeft. Maar als je een foto op een andere site host moet er gewoon een bron bij staan, als de maker dat goed genoeg vindt, klaar.
Hij verdient dan wel geen geld aan zijn post, maar dit lijkt alsof hij zegt dat hij die foto zelf gemaakt heeft.
Als ik zijn history hier zie geloof ik ook niet eens dat hij het heeft nagemaakt.quote:Op dinsdag 9 december 2014 23:22 schreef leeell het volgende:
[..]
inderdaad, hij zet het er gewoon bij.
Inderdaad. Maar het schijnt een moeilijk concept te zijn, photo credits en intellectueel eigendom.quote:Op dinsdag 9 december 2014 23:12 schreef leeell het volgende:
[..]
triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naam
Hij doet het bewust he... En geeft aan dat hij jou kent en dat jij het ok vindtquote:Op woensdag 10 december 2014 04:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Inderdaad. Maar het schijnt een moeilijk concept te zijn, photo credits en intellectueel eigendom.
Lijkt mij nog het meest op eitjes van een insectquote:Op maandag 15 december 2014 18:44 schreef madeliefff het volgende:
ik tref ineens dadels met vage pitjes erin in een aantal van mijn dadels, kan dat kwaad?
[ afbeelding ]
denk je? gadver hahaquote:Op maandag 15 december 2014 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt mij nog het meest op eitjes van een insect
Ja, zou niet weten wat het anders is, een kruising met een vijg lijkt me onwaarschijnlijk.quote:
ok, nou ik gooi ze er wel tussen uitquote:Op maandag 15 december 2014 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, zou niet weten wat het anders is, een kruising met een vijg lijkt me onwaarschijnlijk.
hmm ik heb er net een paar gegeten zonder binnenin te kijken, dat doe ik heel vaak eigenlijk, niet zo slim dusquote:Op maandag 15 december 2014 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
http://www.30bananasaday.(...)n?xg_source=activity
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |