abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147114863


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 51
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
Mokkel met stuntstok
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:45:52 #2
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114899
Nog effe over die gist: we hebben van de week een no-knead brood gebakken. Dat is zo goed bevallen dat we dat vaker gaan doen.

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 29 november 2014 @ 12:50:31 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147115006
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:35 schreef Rewimo het volgende:
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Overal, ook bij de discounters

Wat is er trouwens tegen droge gist?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:52:04 #4
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147115034
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:

Overal, ook bij de discounters

Wat is er trouwens tegen droge gist?
Geen idee :) Maar we hadden nu verse gist (gekregen van een vriend die bakker is) en dat bevalt goed en we weten hoeveel we moeten gebruiken. Misschien wagen we ons later wel aan gedroogde gist ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 29 november 2014 @ 13:01:28 #5
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_147115234
Piet, hoe krijg ik zin in koken. :{
  zaterdag 29 november 2014 @ 13:05:56 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147115331
Ik koop van die blokjes verse gist bij mijn Turkse supermarkt op de hoek. Ligt daar in de koeling, ik meen naast de boter.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 13:12:18 #7
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147115502
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 13:05 schreef RobinOok het volgende:
Ik koop van die blokjes verse gist bij mijn Turkse supermarkt op de hoek. Ligt daar in de koeling, ik meen naast de boter.
Tja die hebben we hier niet ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147115580
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=1467

het is duidelijk, jumbo moet je hebben ^O^
pi_147116007
piet

welke braadpan(nen) heb je? merk / type? :)
  zaterdag 29 november 2014 @ 13:47:00 #10
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147116236
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 13:15 schreef SuperFood het volgende:
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=1467

het is duidelijk, jumbo moet je hebben ^O^
Oh heeft die tegenwoordig ook vestigingen in Duitsland?
pi_147116280
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 13:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Oh heeft die tegenwoordig ook vestigingen in Duitsland?
het was een reactie op / voor deze persoon:
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
in duitsland moet gist trouwens makkelijker zijn dan hier vermoed ik (wordt volgens mij meer 'echt' gebakken door bakkers nog)? en - zuurdesem in duitsland _O_
pi_147129256
Vanavond Aardappelstamppot met aardpeer en tomaatjes gemaakt. Was dee erste keer koken met aardpeer en beviel heel goed:



Iemand hier misschien nog goede toebereidingstips/ recepten voor aardpeer?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 30 november 2014 @ 08:23:57 #13
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_147140472
http://www.micook.nl/jamies-gebakken-aardperen/

Ik zou het (aardperen in 't algemeen eigenlijk) niet eten als je 's avonds nog naar een feestje moet.
Gas-alarm!
... ♥ ik mis je ♥
pi_147140497
aardpeertjes. zijn er supermarkten die ze hebben?
  zondag 30 november 2014 @ 09:02:17 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147140632
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 08:32 schreef SuperFood het volgende:
aardpeertjes. zijn er supermarkten die ze hebben?
Ik denk dat je dan naar bio supermarkt zal moeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 november 2014 @ 09:25:56 #16
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147140755
AH heeft het tegenwoordig standaard in het najaar en Lidl af en toe
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 30 november 2014 @ 09:38:42 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147140828
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik denk dat je dan naar bio supermarkt zal moeten.
Appie heeft ze ook, aardperen. Al jaren.
Dan Jumbo ook vast.
pi_147141461
Waarom moeten mensen per se alles in de supermarkt halen? Aardperen liggen in het seizoen gewoon op de markt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 30 november 2014 @ 10:48:35 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147141497
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 10:46 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom moeten mensen per se alles in de supermarkt halen? Aardperen liggen in het seizoen gewoon op de markt.
Niet iedereen kan naar de markt.

Markt hier is alleen als ik werk bijvoorbeeld. Supermarkt is aanzienlijk vaker buiten mijn werktijden open
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147141526
quote:
1s.gif Op zondag 30 november 2014 10:48 schreef Molo het volgende:

[..]

Niet iedereen kan naar de markt.

Markt hier is alleen als ik werk bijvoorbeeld. Supermarkt is aanzienlijk vaker buiten mijn werktijden open
Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt. En je hoeft niet alleen naar de markt voor aardperen, je kunt er ook een voorraadje vis, andere groenten, noten/kruiden etc. halen.

Sowieso vind ik het dom dat de markt vaak op doordeweekse dagen is. Gelukkig is hier wel een zaterdagmarkt en de hele stad staat elke zaterdag propvol (als het mooi weer is).

Overigens hebben ook plaatsen zonder zaterdagmarkt vaak wel enkele kraampjes staan op zaterdag. Bij ons in Zeeland in ieder geval wel en da's nou ook weer geen wereldstad waar wij woonden. Er stond op zaterdag dan een visboer, bloemenkraam en groenteboer (grote markt was woensdag volgens mij).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147141553
Ik vind de markt in de zomer leuk, maar als het weer slecht is doe ik liever lekker makkelijk alle boodschappen in de supermarkt. :')
  zondag 30 november 2014 @ 10:59:14 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147141680
Ik vind de markt niks. Ik ga er alleen naartoe als ik ongepelde Hollandse garnalen nodig heb. Dan zorg ik dat ik er voor 8:30u ben. Ik loop dan vaak nog even langs wat andere kramen, maar na een half uur of zo ben ik er dan he-le-maal klaar mee en vlucht er weg.
  zondag 30 november 2014 @ 12:09:52 #23
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147143085
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 10:50 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt. En je hoeft niet alleen naar de markt voor aardperen, je kunt er ook een voorraadje vis, andere groenten, noten/kruiden etc. halen.

Sowieso vind ik het dom dat de markt vaak op doordeweekse dagen is. Gelukkig is hier wel een zaterdagmarkt en de hele stad staat elke zaterdag propvol (als het mooi weer is).

Overigens hebben ook plaatsen zonder zaterdagmarkt vaak wel enkele kraampjes staan op zaterdag. Bij ons in Zeeland in ieder geval wel en da's nou ook weer geen wereldstad waar wij woonden. Er stond op zaterdag dan een visboer, bloemenkraam en groenteboer (grote markt was woensdag volgens mij).
Ik snap het concept van markt, maar snap jij het concept en voordeel van een supermarkt ook?

Bovendien hou ik er niet van voor een week voer in huis te halen, ik plan het voor max. 2 dagen, vind ik zat
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147143543
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 10:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind de markt niks. Ik ga er alleen naartoe als ik ongepelde Hollandse garnalen nodig heb. Dan zorg ik dat ik er voor 8:30u ben. Ik loop dan vaak nog even langs wat andere kramen, maar na een half uur of zo ben ik er dan he-le-maal klaar mee en vlucht er weg.
Ik krijg uit je postings sowieso een beetje het idee dat je lichtelijk mensenschuw bent. Is helemaal niet erg hoor, maar geldt niet voor iedereen. Persoonlijk vind ik de markt juist heel erg gezellig en loop ik er zelfs langer rond dan nodig, erg leuk vind ik het.

quote:
1s.gif Op zondag 30 november 2014 12:09 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik snap het concept van markt, maar snap jij het concept en voordeel van een supermarkt ook?

Bovendien hou ik er niet van voor een week voer in huis te halen, ik plan het voor max. 2 dagen, vind ik zat
Ik zie een discrepantie tussen 'ik hou van gemak - supermarkt' en 'ik ga liever een paar keer per week eten halen dan gewoon één keer alles voor een week en dan hoef ik niet meer weg'. Één keer goed winkelen, en ook enkele winkels afgaan, en de rest van de week heb je lekker eten in huis, lijkt mij makkelijker dan continu naar de supermarkt hobbelen.
Zelf ga ik 1, maximaal 2x per week naar de supermarkt. Vaak op zaterdag wat ik dan combineer met bv. de markt, de toko of de slager of zo (ik ga echter nu ook weer niet de complete stad af, meestal doe ik supermarkt plus max één winkel ofzo).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147143608
Met alle respect Sirdanilot; het lijkt me mijn goed recht om alleen in supermarkten te kopen als ik daar behoefte aan heb :D

De reden was wat simpeler; in de supermarkt kom ik vaker dan op de markt en als er 1 is die ze heeft ga ik ze daar scoren :P
  zondag 30 november 2014 @ 12:47:20 #26
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147143824
Ik weet niet wat ik de hele week doe, dan wel eet. Ik wil verse groenten en vlees enzo. Ik wil daarnaast uit werk eten kunnen halen bij een winkel die open is, dat is dus niet de markt.
Weet niet wat daar lastig aan te snappen is.
Dat jij dat anders doet vind ik prima. Maar ik ga niet voor een week alles op de zaterdagmarkt halen die hier ver weg zit en ik ben geen mens voor gemakkelijk pakjesvoer van Unilever.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 30 november 2014 @ 12:59:09 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147144118
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 12:35 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik krijg uit je postings sowieso een beetje het idee dat je lichtelijk mensenschuw bent.
Klopt. Maar er zijn veel meer mensen die niet van de drukte, herrie en stank op een markt houden hoor. Vind het prima dat het er is en mensen hun boodschappen er doen, maar om nou iemand voor gek te verklaren dat hij zijn boodschappen liever in een winkel doet is ook weer zoiets...
  zondag 30 november 2014 @ 13:17:28 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147144565
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 12:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klopt. Maar er zijn veel meer mensen die niet van de drukte, herrie en stank op een markt houden hoor. Vind het prima dat het er is en mensen hun boodschappen er doen, maar om nou iemand voor gek te verklaren dat hij zijn boodschappen liever in een winkel doet is ook weer zoiets...
Ik begrijp je maar al te goed, heb ook een hekel aan mensenmassa's
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147144998
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 10:50 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt.
zaterdag markt??
hier niet hoor. hier vrijdags. en dorp verderop op donderdag.

voor een zaterdag markt moet ik naar de stad. geweldig met de zaterdag mensen massa... nee dankje
pi_147166443
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 08:32 schreef SuperFood het volgende:
aardpeertjes. zijn er supermarkten die ze hebben?
Ik heb ze gewoon bij de Jumbo gekocht. Lagen daar gewoon in het schap, maar dat is denk ik ook nu in het seizoen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_147224680
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-12-2014 18:40:14 ]
pi_147224846
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassi :') Dat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:08:54 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147225724
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147225903
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 december 2014 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
pi_147225954
De hutspot en boerenkool met gehaktballen, rookworst, zelfgemaakte piccalilly en appelmoes van afgelopen vielen in de smaak ^O^ Soms kan het zo simpel zijn... En deze week nog lekker restjes eten ook :9
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:15:58 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147225988
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 19:13 schreef madeliefff het volgende:

[..]

o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
Daar gaat het al fout, vlees, zowel rund als varken is gewoon veel te mager.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:55:33 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147227455
Ach welnee. Ook mager vlees kun je sudderen. Het is alleen iets moeilijker, maar het kan best.
  woensdag 3 december 2014 @ 16:28:27 #38
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_147251197
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
pi_147251364
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:52 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Geen idee :) Maar we hadden nu verse gist (gekregen van een vriend die bakker is) en dat bevalt goed en we weten hoeveel we moeten gebruiken. Misschien wagen we ons later wel aan gedroogde gist ;)
Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
  woensdag 3 december 2014 @ 16:34:51 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147251417
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Met gerookt paprikapoeder maak ik altijd dit: http://www.foodlog.nl/art(...)hollandse-spruitjes/

De andere zijn inderdaad meer Aziatisch. Indiase curries. Deze bijvoorbeeld:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-kip-tikka-masala/
of zoiets: http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-indiase-bloemkool/
pi_147251492
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Ik maak daar gewoon stoofvlees van. Helemaal geen last van dat het te droog zou zijn of iets. Het is niet ideaal, maar kan prima.
pi_147251696
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Garam masala is Indiaas, de rest komt ook, in wisselende samenstelling in de Indiase keuken voor maar ook in de Indonesische, midden oosten en mediteraneese keuken.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_147252066
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.

Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.

Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
pi_147252222
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:54 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.

Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.

Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 3 december 2014 @ 17:08:02 #45
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147252421
quote:
2s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
Dat heb ik al begrepen :) qltel had verse gist gekregen van een vriend van ons, die bakker is. En nu het recept werkt (maar we nog een beetje met de baktijd en temperatuur willen experimenteren) wil hij het liefst verse gist blijven gebruiken voorlopig.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147252879
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:00 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.

Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
pi_147252963
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.

Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
ah oke
pi_147253123
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:41 schreef sirdanilot het volgende:
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassi :') Dat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.

Kan mij herinneren dat Piet er een mooi verhaal over had, over trassi :)
pi_147254404
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
  woensdag 3 december 2014 @ 20:54:39 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147260328
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 18:10 schreef KaheemSaid het volgende:
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
Varkenspoot, gerookt spek, kinnebakspek, rookworst.
En nee, geen recept voor bruine bonen soep bij de hand, maak ik echt nooit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')