Klopt. Maar er zijn veel meer mensen die niet van de drukte, herrie en stank op een markt houden hoor. Vind het prima dat het er is en mensen hun boodschappen er doen, maar om nou iemand voor gek te verklaren dat hij zijn boodschappen liever in een winkel doet is ook weer zoiets...quote:Op zondag 30 november 2014 12:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik krijg uit je postings sowieso een beetje het idee dat je lichtelijk mensenschuw bent.
Ik begrijp je maar al te goed, heb ook een hekel aan mensenmassa'squote:Op zondag 30 november 2014 12:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klopt. Maar er zijn veel meer mensen die niet van de drukte, herrie en stank op een markt houden hoor. Vind het prima dat het er is en mensen hun boodschappen er doen, maar om nou iemand voor gek te verklaren dat hij zijn boodschappen liever in een winkel doet is ook weer zoiets...
zaterdag markt??quote:Op zondag 30 november 2014 10:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt.
Ik heb ze gewoon bij de Jumbo gekocht. Lagen daar gewoon in het schap, maar dat is denk ik ook nu in het seizoen.quote:Op zondag 30 november 2014 08:32 schreef SuperFood het volgende:
aardpeertjes. zijn er supermarkten die ze hebben?
Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon
o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.quote:Op dinsdag 2 december 2014 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
Daar gaat het al fout, vlees, zowel rund als varken is gewoon veel te mager.quote:Op dinsdag 2 december 2014 19:13 schreef madeliefff het volgende:
[..]
o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:52 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Geen idee Maar we hadden nu verse gist (gekregen van een vriend die bakker is) en dat bevalt goed en we weten hoeveel we moeten gebruiken. Misschien wagen we ons later wel aan gedroogde gist
Met gerookt paprikapoeder maak ik altijd dit: http://www.foodlog.nl/art(...)hollandse-spruitjes/quote:Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Ik maak daar gewoon stoofvlees van. Helemaal geen last van dat het te droog zou zijn of iets. Het is niet ideaal, maar kan prima.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon
Garam masala is Indiaas, de rest komt ook, in wisselende samenstelling in de Indiase keuken voor maar ook in de Indonesische, midden oosten en mediteraneese keuken.quote:Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon
ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruiktquote:Op woensdag 3 december 2014 16:54 schreef Doctorandus-thc het volgende:
[..]
Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.
Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.
Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
Dat heb ik al begrepen qltel had verse gist gekregen van een vriend van ons, die bakker is. En nu het recept werkt (maar we nog een beetje met de baktijd en temperatuur willen experimenteren) wil hij het liefst verse gist blijven gebruiken voorlopig.quote:Op woensdag 3 december 2014 16:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.quote:Op woensdag 3 december 2014 17:00 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
ah okequote:Op woensdag 3 december 2014 17:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:
[..]
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.
Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.
Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:41 schreef sirdanilot het volgende:
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassi Dat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Varkenspoot, gerookt spek, kinnebakspek, rookworst.quote:Op woensdag 3 december 2014 18:10 schreef KaheemSaid het volgende:
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |