hier wel hoorquote:Op donderdag 13 november 2014 15:14 schreef Gehenna het volgende:
Ik heb al een tijdje geen beeld meer overigens, de rest wel?
Veel leesplezier http://www.reddit.com/live/tw0cnch7nxjx/quote:Op donderdag 13 november 2014 15:17 schreef Maanvis het volgende:
samenvatting van het nieuw nieuws tot nu toe?
Als ik zelf aan dat project zou werken zou ik zo'n instelling van mezelf niet tolereren.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:16 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Ik ben erg onder de indruk. Een paar dingen hadden beter gekund, maar op een klein stukje rots landen op honderden miljoenen kilometers afstand.. dan zijn een paar foutjes imo best toegestaan.
Rephrase: foutjes = leermomentenquote:Op donderdag 13 november 2014 15:18 schreef Maanvis het volgende:
Als ik zelf aan dat project zou werken zou ik zo'n instelling van mezelf niet tolereren.
Philae ligt op z'n zij, ze durven mechanische instrumenten niet te gebruiken uit angst voor slechte dingen, zonnepanelen vast nog heel.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:17 schreef Maanvis het volgende:
samenvatting van het nieuw nieuws tot nu toe?
Je moet natuurlijk nooit tevreden zijn. (Ambition.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:18 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Als ik zelf aan dat project zou werken zou ik zo'n instelling van mezelf niet tolereren.
Dan zou je gillend gek worden in zo'n industrie. Perfectie is een goed doel maar je weet met zo'n project, dat al meer dan twintig jaar loopt, dat alles wat er mogelijk fout kan gaan ongeveer ook fout gaat. Je kunt beter je successen vieren.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:18 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Als ik zelf aan dat project zou werken zou ik zo'n instelling van mezelf niet tolereren.
Natuurlijk, de missie was al voor 80% een succes omdat Rosetta de komeet heeft bereikt, aldus André Kuijpers. Philae is slechts een (kortstondig) onderdeel van deze missie. Ik hoop dat we zo lang mogelijk kunnen genieten van het nieuws rondom Philae.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:15 schreef Tchock het volgende:
[..]
Het feit dat dat ding nog reageert en niet zwaar beschadigd of voor altijd verloren in de ruimte is maakt het al een succes.
In theorie heeft hij een vrijwel oneindige levensduur, als de komeet hem niet lanceert of zelf uit elkaar valt. Alleen moet hij wel genoeg zon hebben. Zou toch tof zijn als Philae bij de volgende passage langs de zon nog of weer blijkt te reageren.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:20 schreef ROADRUNN3R het volgende:
[..]
Natuurlijk, de missie was al voor 80% een succes omdat Rosetta de komeet heeft bereikt, aldus Albert Kuijpers. Philae is slechts een (kortstondig) onderdeel van deze missie. Ik hoop dat we zo lang mogelijk kunnen genieten van het nieuws rondom Philae.
Wat denk jij dat zonnewind is?quote:Op donderdag 13 november 2014 15:21 schreef Molurus het volgende:
Straks verplaatst Philae onder invloed van zonnewind enzo, weer een andere plek om te onderzoeken. En intussen levert het het soort soap-verhaal op dat juist wel eens heel goed zou kunnen zijn voor de PR.
To be continued....quote:Op donderdag 13 november 2014 15:21 schreef Molurus het volgende:
Straks verplaatst Philae onder invloed van zonnewind enzo, weer een andere plek om te onderzoeken. En intussen levert het het soort soap-verhaal op dat juist wel eens heel goed zou kunnen zijn voor de PR.
Ik las op diverse sites dat het net zo goed slechts enkele dagen kan duren voordat Philae buiten gebruik raakt. Dat er 1 landingspoot in de lucht steekt, en er weinig zonne energie mogelijk is, maakt het erg aannemelijk dat de missie van Philae van korte duur zal zijn.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:20 schreef Tchock het volgende:
[..]
In theorie heeft hij een vrijwel oneindige levensduur, als de komeet hem niet lanceert of zelf uit elkaar valt. Alleen moet hij wel genoeg zon hebben. Zou toch tof zijn als Philae bij de volgende passage langs de zon nog of weer blijkt te reageren.
Precies. Waarvan de meeste geen massa hebben. Die gaan niet zomaar op die afstand een massa van 100 kilo (hoe licht de zwaartekracht ook) van zijn plek optillen en ergens anders weer neerkwakken.quote:
Maar kijk; ik ben programmeur, ik schrijf dus software. Als ik software voor 1 van die instrumenten zou moeten schrijven, en ik zou daarbij zo'n instelling hebben van 'maakt niet uit als het niet perfect is'.. dan kan het best zijn dat ik iets belangrijks vergeet te checken of uit te sluiten in mijn code. Wat tot resultaat heeft dat bepaalde software van mij niet helemaal naar verwachting werkt.. Dat kan desastreuse gevolgen hebben. Daarom dusquote:Op donderdag 13 november 2014 15:20 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dan zou je gillend gek worden in zo'n industrie. Perfectie is een goed doel maar je weet met zo'n project, dat al meer dan twintig jaar loopt, dat alles wat er mogelijk fout kan gaan ongeveer ook fout gaat. Je kunt beter je successen vieren.
Werd net in de persconferentie uitgelegd. Philae gaat dan in een winterslaapmodus. Als zijn panelen weer zonlicht vangen warmt hij de batterijen en interne apparatuur op en dan gaat hij zichzelf opladen. Het kan dus best dat de lander over een paar dagen stil valt, maar het kan ook dat die dan tijden later weer tot leven komt.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:24 schreef ROADRUNN3R het volgende:
[..]
Ik las op diverse sites dat het net zo goed slechts enkele dagen kan duren voordat Philae buiten gebruik raakt. Dat er 1 landingspoot in de lucht steekt, en er weinig zonne energie mogelijk is, maakt het erg aannemelijk dat de missie van Philae van korte duur zal zijn.
Verwaarloosbaar is het ook weer niet, het is de basis van het idee van een zonnezeil. Veel arbeid hoef je bij die zwaartekracht niet te verrichten. Bovendien zou ie wel eens een zeer labiele positie kunnen hebben.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:25 schreef Tchock het volgende:
[..]
Precies. Waarvan de meeste geen massa hebben. Die gaan niet zomaar op die afstand een massa van 100 kilo (hoe licht de zwaartekracht ook) van zijn plek optillen en ergens anders weer neerkwakken.
Als je programmeur bent weet je ook dat fouten onvermijdelijk zijn met zo'n gigantische hoeveelheid complexe software. Wist je bijvoorbeeld dat Rosetta twee camera's heeft waarmee ze de sterrenhemel kan fotograferen en door die twee afbeeldingen te vergelijken met een gigantische interne database kan bepalen waar ze zich bevindt in de ruimte?quote:Op donderdag 13 november 2014 15:25 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Maar kijk; ik ben programmeur, ik schrijf dus software. Als ik software voor 1 van die instrumenten zou moeten schrijven, en ik zou daarbij zo'n instelling hebben van 'maakt niet uit als het niet perfect is'.. dan kan het best zijn dat ik iets belangrijks vergeet te checken of uit te sluiten in mijn code. Wat tot resultaat heeft dat bepaalde software van mij niet helemaal naar verwachting werkt.. Dat kan desastreuse gevolgen hebben. Daarom dus.
Het kan wel maar dan heb je een zonnezeil nodig.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:25 schreef Tchock het volgende:
[..]
Precies. Waarvan de meeste geen massa hebben. Die gaan niet zomaar op die afstand een massa van 100 kilo (hoe licht de zwaartekracht ook) van zijn plek optillen en ergens anders weer neerkwakken.
Ik vind het gewoon niet al te positief allemaal. Laten we hopen dat jij gelijk krijgt.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:26 schreef Tchock het volgende:
[..]
Werd net in de persconferentie uitgelegd. Philae gaat dan in een winterslaapmodus. Als zijn panelen weer zonlicht vangen warmt hij de batterijen en interne apparatuur op en dan gaat hij zichzelf opladen. Het kan dus best dat de lander over een paar dagen stil valt, maar het kan ook dat die dan tijden later weer tot leven komt.
Een zonnezeil heeft dan ook een enorme oppervlakte en krijgt daar heel weinig kracht voor terug. Even van wiki: 640.000 vierkante meter levert vijf newton stuwkracht.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:27 schreef Molurus het volgende:
[..]
Verwaarloosbaar is het ook weer niet, het is de basis van het idee van een zonnezeil. Veel arbeid hoef je bij die zwaartekracht niet te verrichten. Bovendien zou ie wel eens op een zeer labiele plek kunnen staan.
Mijn punt is dat je fouten in dit opzicht altijd moet vermijden. Bij andere bedrijven werk je vaak met continuous integration, dus je blijft constant testen en verbeteren. Fouten zijn dan neit erg want je kunt ze meteen verbeteren. Maar je kunt niet zomaar ff wat nieuwe firmware naar zo'n botje sturen.quote:Op donderdag 13 november 2014 15:28 schreef Tchock het volgende:
[..]
Als je programmeur bent weet je ook dat fouten onvermijdelijk zijn met zo'n gigantische hoeveelheid complexe software. Wist je bijvoorbeeld dat Rosetta twee camera's heeft waarmee ze de sterrenhemel kan fotograferen en door die twee afbeeldingen te vergelijken met een gigantische interne database kan bepalen waar ze zich bevindt in de ruimte?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |