LeeHarveyOswald | zaterdag 8 november 2014 @ 12:38 |
Een jaar of anderhalf geleden begon LeeHarveyOswald (mijn vriend) met het thuis bakken van brood. Toen hij dat eenmaal een beetje onder de knie had, begon hij af en toe brood te bakken voor vrienden, collega's, familie. Toen kwamen we op het idee om op kleine schaal brood te gaan bezorgen en werd Jeroen Bakt Brood geboren (http://www.jeroenbaktbrood.nl/). Met steeds meer likes op Facebook (inmiddels ver over de 250 bijna 300 ) begon het bestelvolume langzaam aan toe te nemen en liepen we tegen een capaciteitsprobleempje aan met onze 100-liter-oven waar maximaal een stuk of zes broodjes in passen. Om een lang verhaal kort te maken - wij hebben een kleine bedrijfsruimte in Rotterdam Noord gehuurd, waar wij een kleinschalige bakkerij willen gaan opzetten die vooral langgerezen (autolyse) desembrood gaat verkopen. Er moet veel gebeuren in de ruimte. De laatste huurder was een Marokkaans koffiehuis annex cocaïnedistributiecentrum annex illegaal casino dus het is een béétje uitgewoond. Maar daar staat qua huur ook wat tegenover. We dachten dat er vast wel mensen waren die het leuk zouden vinden om ons avontuur mee te volgen, dus daarom dit topic. Het plan is om na het klusgebeuren in eerste instantie een dag of twee per week open te gaan en dit langzaam (of snel, maar net hoe het loopt ) uit te gaan breiden. | |
Zelfscanner | zaterdag 8 november 2014 @ 12:41 |
Samenvatting 1&2? | |
komrad | zaterdag 8 november 2014 @ 12:46 |
De zaterdag afnemer gaat nog steeds elke week goed? En ze verkoopt ook alles? | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 8 november 2014 @ 12:46 |
Pand uit 1895, Rotterdam Noord. Uitgewoond, zat een koffiehuis/cocainedistributiecentrum/illegale gokhal in. Meeste sloopwerk zit er op. Vloer blijft zoals hij is, electra moet nog gedaan worden, plafond er in, en dan kunnen we de muren gaan doen en de spullen gaan plaatsen. De hoop is 2015 open te gaan. Op het moment al kleiner actief met broodbezorging op de zaterdag. | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 8 november 2014 @ 12:47 |
Jep Sinds deze week leveren we daar nog iets meer aan... | |
komrad | zaterdag 8 november 2014 @ 12:52 |
Heel andere vraag: heb je nu al een bedrijfsadministratie of is dat volgend jaar pas nodig? | |
komrad | zaterdag 8 november 2014 @ 12:52 |
dat is mooi en goed voor de naamsbekendheid | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 8 november 2014 @ 13:16 |
Hebben we al | |
Isegrim | zaterdag 8 november 2014 @ 13:33 |
Inmiddels zitten we over de 350 likes, waarvan 95% organic (we hebben twee keer voor 30 dollar geadverteerd). Onze concurrent heeft er al veel meer, maar die zijn grotendeels gekocht. Dat weet ik omdat de advertentie belachelijk vaak voorbij komt. | |
fietsenmaker11 | zondag 9 november 2014 @ 14:55 |
Oei, vergeten aan te bieden : bruikleen van boorhamer met beitelfunctie en beitels. Ik vrees dat ik te laat ben ? | |
Isegrim | zondag 9 november 2014 @ 15:09 |
Reeds kunnen lenen van een goede vriendin. | |
Lucky_Strike | zondag 9 november 2014 @ 21:07 |
Ik like jullie ook, leuke pagina | |
Isegrim | zondag 9 november 2014 @ 21:11 |
| |
Dragonberry | zondag 9 november 2014 @ 21:20 |
Geliked | |
Isegrim | zondag 9 november 2014 @ 21:41 |
Haha, dan weet ik wie je bent. En nog een fokker heeft 'm geliked net denk ik. Morgen komt er een aannemer vanuit de verhuurder om te kijken wat er aan de voorpui (buitenzijde) moet gebeuren. Dat komt voor rekening van de verhuurder. In elk geval moeten er nieuwe ventilatieroosters in. Die zitten zodanig dichtgekoekt met vet dat ik die never nooit schoon ga krijgen. | |
AnneX | zondag 9 november 2014 @ 21:43 |
Isegrim | zondag 9 november 2014 @ 21:47 |
Gezellig! | |
Sunnythesun | zondag 9 november 2014 @ 21:52 |
Oh wat leuk! Jullie zitten letterlijk om de hoek bij mijn zus!!
| |
Isegrim | zondag 9 november 2014 @ 21:53 |
Ja, dat is om de hoek ja. | |
Sunnythesun | zondag 9 november 2014 @ 21:56 |
Ik vind dat echt een tof buurtje. Heb geluncht bij de Lof der Zotheid, Kookpunt zit er, Whiskybase, ben toen naar de markt even verderop geweest, op zo'n binnenplein.. erg tof | |
Isegrim | zondag 9 november 2014 @ 21:58 |
De Rotterdamse Oogst-markt? Daar gaan wij ook staan als we eenmaal los zijn. | |
Sunnythesun | zondag 9 november 2014 @ 22:01 |
Geen idee of dat zo heette, maar er waren wel allemaal van die kleine ondernemingkjes met van alles en nog wat. Van voedsel tot houtsnijwerk. En wat ik heel gaaf vond waren de mini-winkeltjes/workshops in het binnengebouw. Heel gaaf gedaan | |
Klaploper | zondag 9 november 2014 @ 22:05 |
Wat bedoel je eigenlijk met organic likes? Echt tof dat het goed gaat en dat er dus echt wel een markt voor is. Zou toch geweldig zijn als je er fulltime mee bezig kan zijn en daarvan kan leven? Tenminste, ik dacht dat dat het uiteindelijke doel was. | |
Isegrim | zondag 9 november 2014 @ 22:06 |
Klinkt meer als Swan Market. | |
Isegrim | zondag 9 november 2014 @ 22:07 |
Organisch, als in niet via reclame. Dat is zeker het uiteindelijke doel en dat zou zeker tof zijn! | |
Sunnythesun | zondag 9 november 2014 @ 22:15 |
Nja weet niet, maar het zat op een binnenplaats aan de Zwaanshals iig | |
NedKelly | zondag 9 november 2014 @ 23:00 |
Kllinkt idd als Swanmarkt op Rotabs terrein. Helaas is het nu alleen maar bij Museumpark. Met toegangsprijs en giga aantal bezoekers. (beetje off-topic sorry) | |
Erasmo | zondag 9 november 2014 @ 23:15 |
Kijk maar uit, iedere keer dat je likes koopt wordt je facebookpagina minder waard. | |
Isegrim | maandag 10 november 2014 @ 06:27 |
Dat doen we dus niet/nauwelijks. Twee keer gedaan, maar zeer gericht - alleen mensen in Rotterdam, met vrij specifieke interesses. En dat zijn nuttige likes gebleken. | |
El_Matador | maandag 10 november 2014 @ 06:29 |
Jammer van het desembrood, maar deze ex-bakker moedigt TS aan. Mooi werk. | |
Isegrim | maandag 10 november 2014 @ 06:32 |
Hoezo jammer van het desembrood? | |
El_Matador | maandag 10 november 2014 @ 06:33 |
Zonde, Nederlands volgerezen gistbrood is veel lekkerder. | |
Isegrim | maandag 10 november 2014 @ 06:39 |
Nee joh! Maar over smaak valt niet te twisten. Al gaan we vast ook wel het e.e.a. aan gistbrood(jes) maken. | |
El_Matador | maandag 10 november 2014 @ 06:41 |
Als ik weer in Nederland ben kom ik dan wel kijken, wanneer gaan jullie open? | |
Isegrim | maandag 10 november 2014 @ 06:44 |
Hopelijk ergens rond februari. | |
El_Matador | maandag 10 november 2014 @ 06:50 |
Als je in maart open bent, kom ik een broodje keuren. | |
Sunnythesun | maandag 10 november 2014 @ 07:48 |
Ja!! Rotabs! Dat was het idd!! | |
NedKelly | maandag 10 november 2014 @ 08:02 |
Binnenkort opent er een bierbrouwer in die loods. | |
Sunnythesun | maandag 10 november 2014 @ 08:09 |
Ah goed om te weten! Ben van plan volgend jaar zeker weer naar Rotterdam te gaan (met mijn zus vieren dat er 30 jaar (stief)zussen zijn) en wie weet kunnen we ff bij je langs komen dan | |
Isegrim | maandag 10 november 2014 @ 08:28 |
Kunnen we bierbostel gaan halen om mee te bakken. | |
Sunnythesun | maandag 10 november 2014 @ 08:34 |
Bierbrood | |
De_Taartjesfee | maandag 10 november 2014 @ 08:35 |
Ja hoi | |
LeeHarveyOswald | maandag 10 november 2014 @ 08:42 |
+ We kopen uberhaupt geen likes, we kochten ads op Facebook, dat is wat anders dan het kopen van likes | |
Isegrim | maandag 10 november 2014 @ 09:37 |
Van jouwes krijg ik geen notification. Dat gebeurt meer. Ik denk likes verborgen ofzo? Inmiddels zitten we op 359, not bad at all. | |
De_Taartjesfee | maandag 10 november 2014 @ 09:45 |
Oh geen idee, zal het eens nakijken gaat goed met je likes! Het spreekt mensen ook aan, en dan komen ze vanzelf wel | |
Erasmo | maandag 10 november 2014 @ 18:23 |
Filmpje wel goed gekeken? Ook met ads is krijg je veel clickfarms op je dak. | |
Isegrim | maandag 10 november 2014 @ 18:31 |
Niet als je heel specifiek target. In het filmpje doen ze (opzettelijk) een paar 'dubieuze' landen erbij. Wij hebben geadverteerd exclusief naar mensen uit Rotterdam. En alle likes vanaf die ad kwamen ook daadwerkelijk uit Rotterdam. Je kunt heel specifiek tatgetten en dan werkt het gewoon zoals je zou willen dat het werkt. | |
broccolitaart | maandag 10 november 2014 @ 20:56 |
Ik heb jullie pagina net ook even geliked, de broden zien er allemaal heerlijk uit. Ik ga het bijna jammer vinden dat ik niet in Rotterdam woon. | |
Isegrim | maandag 10 november 2014 @ 23:01 |
Pfff, het gaat tegenwoordig echt rap met die bestellingen. En ook alweer een paar nieuwe bestellers deze week. | |
Lucky_Strike | maandag 10 november 2014 @ 23:10 |
Pff? Je bent toch niet aan het klagen he? | |
Isegrim | maandag 10 november 2014 @ 23:14 |
Ik zou niet durven! Maar het wordt echt tijd dat er een winkel is. | |
Isegrim | dinsdag 11 november 2014 @ 08:26 |
't Is maar goed ook dat we vanaf januari ook op vrijdag gaan bezorgen, want er komt steeds meer bij. Gisteravond bestellijst online gezet, nu alweer meer dan vol. Gelukkig komt palief in januari helpen met klussen (hij gaat in december met pensioen ) dus dan kunnen we hopelijk een heel eind komen. Ik probeer nog steeds te mikken op februari open, maar er moet nog wel veel gebeuren en mijn vrije dagen zijn op voor dit jaar. | |
Isegrim | woensdag 12 november 2014 @ 07:24 |
Het besluit is gevallen: we gaan toch maar vast een Rofco-oven aanschaffen. Het is echt geen doen meer met onze consumentenoven. Wordt een volle boel in huis, maar dat moet dan maar even. | |
Peter | woensdag 12 november 2014 @ 07:27 |
Isegrim | woensdag 12 november 2014 @ 07:54 |
Ja, zeg dat wel! 12 ipv 4 broden tegelijk bakken. Wat zal dat een opluchting zijn! | |
Isegrim | zaterdag 15 november 2014 @ 23:52 |
Vandaag broden bezorgd bij een mevrouw wier man bij Jordy's werkt. | |
Elleska | zondag 16 november 2014 @ 00:08 |
Die zijn de concurrentie aan het testen? | |
Isegrim | zondag 16 november 2014 @ 00:11 |
Geen idee, maar haar kindje van 2 à 3 jaar kwam mee naar de deur en daar zei ze tegen "Kijk, brood, net als van Jordy, van papa's werk". | |
RobinOok | zondag 16 november 2014 @ 08:14 |
Onbetaald verlof? Of is het geld ook op? | |
Lucky_Strike | zondag 16 november 2014 @ 09:41 |
Die viel dus flink door de mand | |
Isegrim | zondag 16 november 2014 @ 10:34 |
Het geld is niet op, maar ons paard heeft wel net een paar weken op de kliniek gestaan en dat heeft een gat in het budget geslagen. Maar ik heb nog wel wat compensatie-uren dus in december kan ik nog wat dagen opnemen. | |
NedKelly | donderdag 20 november 2014 @ 20:20 |
Tof dat jullie op de Buik van Rotterdam genoemd zijn | |
Isegrim | donderdag 20 november 2014 @ 21:18 |
Ja cool hè? | |
NedKelly | donderdag 20 november 2014 @ 21:21 |
Ja echt! De Buik is erg leuke site. Goede reclame en ik kan me voorstellen dat het extra aanloop genereert. Zou ze uitnodigen bij de opening | |
Isegrim | donderdag 20 november 2014 @ 21:21 |
We hebben ook al eens brood gebracht bij iemand van hen. | |
Isegrim | vrijdag 21 november 2014 @ 19:17 |
De Buik heeft aardig wat nieuwe likes opgeleverd. Zo, aannemer heeft opdracht gekregen om metalstud aan te brengen. Na 20 december ga ik dan samen met een vriendin de gipsplaten er tegenaan schroeven. En in januari komen mijn ouders een week om te helpen en dan gaan we met de wanden aan de slag. Afgelopen weekend tegels voor de wand van het bakkerijdeel gekocht, met mozaïek-effect. Heb het mezelf lekker makkelijk gemaakt, want het zijn tegels die een zigzagrand hebben, dus je krijgt zigzagvoegen. Maar ze zijn wel heel erg leuk om te zien. | |
Lucky_Strike | vrijdag 21 november 2014 @ 20:39 |
Ik heb vandaag 'vloerdesem' op van Bakker Klootwijk. Niet dat ik het verwacht had maar daar is dus helegaar niets desems aan. Ze hebben er niet eens een zurig geurstofje door gedaan. | |
Isegrim | vrijdag 21 november 2014 @ 23:12 |
Die van Klootwijk heb ik nooit geprobeerd. Van Jordy's wel. Dat heeft wel een desemsmaak, maar ik twijfel of het volledig desem is. De mail is de deur uit om een Rofco B40 te bestellen. http://www.rofco.be/ovens.html#B40 Ik hoop dat hij er voor volgende week zaterdag is, dat scheelt zoveel uren werk! | |
Isegrim | maandag 24 november 2014 @ 08:42 |
Verdeurie! Rofco B40 is momenteel uitverkocht en half of eind december weer leverbaar. Nog even doormodderen dus! | |
komrad | maandag 24 november 2014 @ 08:47 |
misschien voor de komende weken een tweedehandse kopen via marktplaats ? | |
Isegrim | maandag 24 november 2014 @ 08:55 |
Nee joh, die paar weken overleven we wel. | |
Cyntiaa | maandag 24 november 2014 @ 09:14 |
Hier de dame met de hele vroege bestelling | |
Isegrim | maandag 24 november 2014 @ 09:35 |
Oh hoi! | |
Cyntiaa | maandag 24 november 2014 @ 12:38 |
Ik zal per email nog even doorgeven op welk adres ik ben? Of kan ik het ook ergens ophalen? [ Bericht 0% gewijzigd door Cyntiaa op 24-11-2014 12:44:23 ] | |
Isegrim | maandag 24 november 2014 @ 14:09 |
Een adres is wel zo handig ja. Pfff net klaar met het opvoeren van heel 2014 in een boekhoudprogramma. Paar weken aan het worstelen geweest met inrichten van het hele verhaal, maar nu is alles netjes op orde. En geen saldoverschillen. | |
Cyntiaa | maandag 24 november 2014 @ 15:07 |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 15:12 |
Meeste mensen weten het verschil niet tussen desem en preferment, ik vermoed dat veel bakkers een preferment gebruiken als ze desem zeggen | |
Isegrim | maandag 24 november 2014 @ 15:23 |
Zou het werkelijk? | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 15:24 |
Ik vrees het ergste. | |
roos85 | maandag 24 november 2014 @ 15:45 |
Voor de niet Rotterdam inwoners, is het eventueel wel mogelijk om een bestelling te plaatsen en deze bij bijvoorbeeld Capelse Brug/ station Blaak op te pikken? | |
Isegrim | maandag 24 november 2014 @ 17:47 |
Wij wonen heel dicht bij station Blaak dus afhankelijk van dag en tijd is er misschien wel iets te regelen. | |
roos85 | maandag 24 november 2014 @ 17:58 |
Top | |
bl_henkie2 | maandag 24 november 2014 @ 18:24 |
Ik hoop dat jullie de financien op orde hebben. Heel vaak komt het voor dat mensen die van hun hobby hun werk maken niet hebben verwacht wat er allemaal bij komt. Heel veel succes met de zaak! | |
Maraca | maandag 24 november 2014 @ 18:33 |
I'll be the judge of that (ben een accountant ) Maar mooi dat jullie ook bij station Blaak willen leveren! Wil jullie brood heel graag eens proberen, dus eens kijken wanneer het zowel mij als jullie schikt! | |
minilot | maandag 24 november 2014 @ 18:40 |
Misschien is het al eerder ter sprake gekomen hoor, maar welke broden komen er eigenlijk vast in het assortiment? | |
mascara-klodder | maandag 24 november 2014 @ 19:57 |
Dan doe ik ook mee. Wil best vanaf Delft naar Blaak komen. Wel op een marktdag graag. | |
Isegrim | maandag 24 november 2014 @ 20:37 |
Ik ben vanuit mijn werk redelijk thuis in boekhouden dus op dat vlak komt het wel goed. We hebben tevens een belastingadviseur. Er zijn vooraf uitgebreide sheets gemaakt met daarin alle denkbare kosten en zeer conservatief qua opbrengsten. Ik denk dat we een heel realistisch beeld hebben. We hebben er uiteindelijk zeer bewust voor gekozen om niet te gaan lenen. Als het mis zou gaan, zijn we ons spaargeld kwijt, maar is er niemand die geld van ons moet hebben. Ons pand mogen we de eerste twee jaar nog met een vrij korte opzegtermijn opzeggen. | |
Isegrim | maandag 24 november 2014 @ 20:41 |
In elk geval alle soorten vloerbroden zoals we die nu ook al leveren. Daarnaast sowieso de jeroentjes (harde, witte bollen) en de rommelbroodjes (zoet met gedroogde vruchten). En verder moeten we daar nog een beetje over nadenken. Misschien ook wel het e.e.a. aan gistbroodjes. Oh en sowieso ook een deel niet-bio, voor de wat kleinere portemonnee. | |
Isegrim | donderdag 27 november 2014 @ 08:25 |
We hebben trouwens nu, met die ene dag per week, al voldoende omzet om de huur van het pandje te kunnen betalen. Maar dat pandje is t/m augustus 2015 graties. Daarna ¤ 450/maand dus dat is ook geen kapitaal. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 27 november 2014 @ 08:40 |
En naast de broden ook een aantal bakkerswinkel-gerelateerde producten. Honing uit de stad, kleinverpakkingen meel en bloem, desem, confituren. | |
komrad | donderdag 27 november 2014 @ 08:47 |
was het ook een optie om het te kopen? Met zo'n huurwaarde moet je het toch wel kunnen kopen voor 60-70k. Kun je misschien nog wel goedkoper uitzijn als je daar een hypotheek op neemt. Dit alles als de bank mee wil doen natuurlijk en dat zal afhangen van je onderpand en je overige inkomsten. Ik zeg het omdat een leeg winkelpand veel minder waard is dan in verhuurde staat. Het kan dus wel eens een goede investering zijn, hangt wel sterk af van de exacte inhoud van jullie huurcontract en de herzieningsregeling voor de huurprijs. | |
Myraela | donderdag 27 november 2014 @ 09:15 |
Oh dat is ook tof! | |
NedKelly | donderdag 27 november 2014 @ 09:23 |
Moet de eigenaar wel willen verkopen. Die halen veel meer rendement uit jarenlang verhuren van een pand dan het eenmalige bedrag bij verkoop. Zolang de eigenaar niet acuut om geld verlegen zit, gaat ie niet verkopen. | |
Isegrim | donderdag 27 november 2014 @ 09:32 |
Kopen zou ik niet zien zitten. We kunnen er nu heel makkelijk vanaf als het niet goed zou gaan. | |
Isegrim | donderdag 27 november 2014 @ 09:36 |
Het is sowieso van een corporatie. Die graag invloed wil hebben en houden op wat er in het pand gebeurt. Dus die gaan echt niet verkopen. | |
Isegrim | zaterdag 29 november 2014 @ 21:03 |
Vandaag voor het eerst een bezorgklant die gewoon niet thuis was. Er stond een bakfiets voor het raam dus daar het brood in gedaan en een berichtje gestuurd. Ze had nog niet betaald. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 29 november 2014 @ 21:08 |
Ik had het weer mee genomen, straks is de bakfiets niet van haar | |
Isegrim | zaterdag 29 november 2014 @ 21:11 |
Die kans leek me heel klein gezien de plek waar hij stond. Maar ik wist het ook niet zo goed. Ik hoop maar dat ze het oprecht vergeten was. Nog geen reactie verder, maar dat brood wordt er ook niet beter van als het te lang buiten ligt. | |
Isegrim | zaterdag 29 november 2014 @ 21:13 |
Vandaag trouwens wel drie nieuwe mensen erbij. Nou ja, eigenlijk twee dus. | |
Isegrim | zaterdag 29 november 2014 @ 21:21 |
Oh en de Rofco komt als het goed is nog vóór Kerst. Ik kan echt niet wachten! | |
Peter | zaterdag 29 november 2014 @ 22:06 |
Jullie eigenste kerstkado! | |
Isegrim | zaterdag 29 november 2014 @ 22:07 |
Is dan wel een sigaar uit eigen doos maar dat mag de pret niet drukken. | |
Isegrim | zondag 30 november 2014 @ 11:29 |
Helemaal niets van de mevrouw die gisteren niet thuis bleek te zijn. Ik stuur wel een factuur... Raar hoor. | |
komrad | zondag 30 november 2014 @ 11:44 |
Vervelend, wel goed om na te denken hoe je dat de volgende keer het beste aan kunt pakken | |
Maraca | zondag 30 november 2014 @ 11:47 |
Hmm.. misschien voortaan alleen vooruitbetalingen accepteren? | |
Postbus100 | zondag 30 november 2014 @ 11:50 |
Of iets dergelijks in je algemene voorwaarden opnemen? | |
komrad | zondag 30 november 2014 @ 11:52 |
ja en dan. De bedragen zijn te klein per bestelling om daar een hoop werk in te steken. Beste is denk ik gewoon afrekenen en anders weer mee nemen | |
Postbus100 | zondag 30 november 2014 @ 12:00 |
Maar dan zitten ze weer met een overbodig brood. Als je zoiets opneemt in je algemene voorwaarden, kan je met recht nog een factuur achteraf uitschrijven. Net als bij de tandarts | |
Molo | zondag 30 november 2014 @ 12:15 |
Ligt dood in haar huis, gestikt in een droge fabrieksboterham | |
Isegrim | zondag 30 november 2014 @ 12:45 |
| |
Molo | zondag 30 november 2014 @ 13:03 |
Ja lach maar! Straks is het echt zo | |
Lucky_Strike | zondag 30 november 2014 @ 21:48 |
Blijven jullie eigenlijk nog bezorgen als de bakkerij open is? | |
Isegrim | zondag 30 november 2014 @ 23:10 |
Dat willen we wel graag. Maar we moeten even kijken hoe haalbaar dat is. | |
Isegrim | maandag 1 december 2014 @ 09:17 |
Zometeen met een paar proefbroodjes langs bij iemand met een soepkar. En een kleinschalig vegetarisch coöperatief restaurantje in de buurt heeft ook interesse getoond. | |
PdeHoog | maandag 1 december 2014 @ 09:30 |
Tof | |
LeeHarveyOswald | maandag 1 december 2014 @ 09:46 |
Gezien haar FB-activiteit was ze zaterdagochtend nog in leven. | |
Molo | maandag 1 december 2014 @ 10:00 |
Zo, das een mooie naaistreek dan | |
Isegrim | maandag 1 december 2014 @ 10:15 |
Het gaat maar om acht euro, maar ik snap er niks van dat je dan vervolgens niks meer laat horen. Vergissen kan toch...? | |
Questular | maandag 1 december 2014 @ 10:26 |
Gaat de verkoop van bv Bloem en Meel in de toekomst ook iets worden wat je online kunt bestellen ? (en dan versturen ipv ophalen in de winkel) | |
LeeHarveyOswald | maandag 1 december 2014 @ 10:35 |
Versturen weet ik nog niet, met de bezorgronde mee wel denk ik | |
Questular | maandag 1 december 2014 @ 10:36 |
Tja Zuid-Limburg ligt niet echt in jullie bezorgronde heb ik zo het gevoel | |
LeeHarveyOswald | maandag 1 december 2014 @ 10:36 |
Dat ligt wat van de route af ja | |
Isegrim | maandag 1 december 2014 @ 15:27 |
En dan toch nog een reactie van de besteller die niet thuis was. Ze gaat het overmaken; ze waren net eventjes weg toen wij aankwamen. Ik weet niet waarom ze nu pas reageert, maar het lijkt erop dat het toch nog goed komt. | |
Isegrim | maandag 8 december 2014 @ 16:29 |
Het kleine restaurantje dat interesse toonde, wil sowieso ons brood gaan nemen. Ze zijn maar twee dagen per week open, maar dat zijn de vrijdag en de zaterdag en dat is echt perfect want LHO werkt vanaf januari niet meer op vrijdag. Ze gaan naar verwachting drie tot vier broden per avond afnemen. En het mooiste: ze hebben nu Brood van Menno maar willen ons brood daarvoor in de plaats nemen! Overigens mede omdat wij klein en lokaal zijn en daarom bij hun concept passen, maar tóch!!! Die mevrouw van vorige week heeft gewoon netjes betaald. | |
NedKelly | maandag 8 december 2014 @ 16:34 |
Wat leuk zeg! Zit dat restaurantje ook in Oude Noorden? Moet je tzt maar de naam vermelden als je daar aan levert, lijkt me leuk om een keer te gaan eten. | |
Isegrim | maandag 8 december 2014 @ 16:35 |
Het zit in Kralingen. Als e.e.a. definitief is dan meld ik het hier wel. | |
NedKelly | maandag 8 december 2014 @ 17:16 |
Leuk! Zou het idd nog even geheim houden voor iemand anders ermee vandoor gaat | |
Maraca | maandag 8 december 2014 @ 17:23 |
* Maraca zet broodbakmachine aan Nee, maar wel tof dat jullie ook aan een paar zaken kunnen gaan leveren. Dan heb je toch een 'vast' inkomen en de rest zal ook wel goed lopen | |
Isegrim | maandag 8 december 2014 @ 21:11 |
Horeca moet inderdaad wel een substantieel deel worden van het inkomen denk ik. Het is fijn om verzekerd te zijn van een bepaalde vaste afzet. | |
Postbus100 | maandag 8 december 2014 @ 21:34 |
Heeft ze het brood ook nog ontvangen? | |
Isegrim | maandag 8 december 2014 @ 22:47 |
Ja, ze had het gevonden en ze vond het heerlijk. | |
Postbus100 | woensdag 10 december 2014 @ 13:28 |
Mooi! Deze zag ik vanmorgen opeens in Groningen: http://www.deterp.nu/index.html Misschien doe je er nog wat ideeën op. Maar om eerlijk te zijn kunnen ze beter bij jullie te rade gaan over een degelijke website | |
Isegrim | woensdag 10 december 2014 @ 16:34 |
Dat is wel heel erg web 1.0. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 10 december 2014 @ 21:00 |
Prachtig! | |
TwinkleStar001 | donderdag 11 december 2014 @ 11:22 |
Wel interessante informatie over desem.. dat wist ik niet. Wel merk ik veel verschil in smaak als ik zuurdesembrood koop van de natuurwinkel of bij de bakker. | |
Isegrim | donderdag 11 december 2014 @ 11:25 |
Er staat zeker boeiende informatie op de site, die doet alleen een beetje pijn aan je ogen. A.s. zaterdag weer een recordhoeveelheid aan bestellingen, het wordt steeds meer. Ik wil de Rofco!!! | |
WKFinal2010 | donderdag 11 december 2014 @ 14:04 |
Had jullie geliked op FB, krijg ik spontaan ook daar alle nieuwsberichtjes. De afstand is wat ver om een keer langs te komen, maar succes en ik ben benieuwd hoe het er uitziet als de oven binnen is | |
junkiexp | donderdag 11 december 2014 @ 21:45 |
Hoe staat het met de verbouwing ? | |
Isegrim | donderdag 11 december 2014 @ 22:39 |
Metalstud voor plafond zit erin. Platen gaan er vanaf de 22e in. Mijn vrije dagen waren hartstikke op dus afgelopen weken zelf niet heel veel kunnen doen. A.s. maandag worden plafondplaten bezorgd, dan probeer ik ook een begin te maken met het trekken van de elektraleidingen. Als dat klaar is, geef ik wel een gil. | |
junkiexp | donderdag 11 december 2014 @ 22:53 |
Goed bezig dus, ik hoor het wel, ben misschien de laatste 1.5 week van het jaar vrij dus dan kan ik nog wel ff een daggie komen beunen. | |
Isegrim | donderdag 11 december 2014 @ 23:22 |
Oh, dat zou erg tof zijn! | |
Molo | donderdag 11 december 2014 @ 23:24 |
Super tof zeg! 2015 wordt jullie jaar! | |
Isegrim | vrijdag 12 december 2014 @ 00:12 |
Ik hoop dat je voorspellende gaven hebt. | |
sigme | vrijdag 12 december 2014 @ 02:40 |
De Terp bestaat al zo lang, die hoeven het niet te hebben van een website . Toen ik kind was hadden ze een eigen winkeltje, vlak naast mijn lagere school. Maar dat is al een jaar of 25 weg; eigen winkeltje opgedoekt, de bakkerij zit er nog wel. Ze leveren hun brood aan andere winkels. Nu ruik ik ze alleen nog maar . Toch knap, een succesvolle (tamelijk behoorlijk nogal) alternatieve bakkerij al dertig jaar aan de praat weten te houden. | |
Isegrim | vrijdag 12 december 2014 @ 07:49 |
Als je iets echt goeds levert... | |
Isegrim | dinsdag 16 december 2014 @ 21:20 |
Gister in de regen als een stel gekken de net geleverde plafondplaten naar binnen gesjouwd. 24 platen van 120cm x 300cm x 12,5mm. Da's best zwaar. Ik voel het overal. | |
Molo | dinsdag 16 december 2014 @ 21:23 |
Oei! Das flinke spierpijn idd Maar bedenk hoe mooi het straks wordt he | |
Isegrim | dinsdag 16 december 2014 @ 21:34 |
Dat zie je nu nog niet helemaal. Zal blij zijn als straks het plafond en de wanden erin zitten, dan gaat het ergens op lijken. | |
Molo | dinsdag 16 december 2014 @ 21:52 |
Ja dat maakt echt bizar veel uit Welke kleuren worden wanden en plafond? | |
Isegrim | dinsdag 16 december 2014 @ 22:13 |
Plafond gewoon wit. Wanden in bakgedeelte mozaïektegels met zwart/grijs/zilver/iets glitterig. In het winkeldeel wil ik graag een wandschildering van Beren & Monsters. Naar een middeleeuwse afbeelding van een bakker en zijn vrouw. | |
-Mellow- | dinsdag 16 december 2014 @ 23:38 |
Leuk topic | |
Blues | dinsdag 16 december 2014 @ 23:40 |
Wauw jongens, wat tof!! /topic was weg | |
Isegrim | dinsdag 16 december 2014 @ 23:45 |
Irritant is dat, ik druk ook regelmatig per ongeluk op het ontvolgknopje. | |
Isegrim | maandag 22 december 2014 @ 15:22 |
Vanmorgen werd de platenlift gebracht en vanmiddag hebben ze 'm weer opgehaald. Niet omdat het zo snel ging maar omdat het een drama was. Platen van 120x300 icm met een plafondhoogte van 350 bleek nog niet zo simpel als het leek. Dus de aannemer mag nog een klusje komen doen. We hebben 45min staan kutten met één plaat en die zit er nu nog niet in. Ik had de offerte al liggen dus ik heb de aannemer gebeld en gevraagd om het in te plannen. Wel alvast de elektra voor de verlichting aangelegd boven het metalstud frame. Tot zover de klusupdate. Afgelopen weekend heeft er iemand bij ons besteld die kort geleden de opleiding boulanger-patissier heeft afgerond en die nu bij een bekend hotel-restaurant als chef patisserie werkt. Ik vond het heel eng. Gelukkig waren zijn broden erg mooi gelukt. Nog geen feedback gekregen. | |
HaverMoutKoekje | maandag 22 december 2014 @ 15:32 |
waarom besteld zo iemand en bakt niet zelf? om de concurrentie te inventariseren? | |
Isegrim | maandag 22 december 2014 @ 15:36 |
Of omdat hij op zoek is naar brood voor de toko waar hij werkt? Geen idee. | |
Isegrim | maandag 22 december 2014 @ 15:37 |
Concurrentie is het niet lijkt me. Hij is ergens in loondienst. | |
HaverMoutKoekje | maandag 22 december 2014 @ 15:41 |
ik ging er van uit dat je met opleiding boulanger-patissier in staat moet zijn om zelf te bakken. Maar nog een vaste afnemer zou natuurlijk heel leuk voor jullie zijn | |
Isegrim | maandag 22 december 2014 @ 15:43 |
Dit zou een iets te grote afnemer zijn denk ik. | |
Pietverdriet | maandag 22 december 2014 @ 15:51 |
Omdat hij geen tijd heeft en het brood en de patisserie allemaal zelf te doen? | |
Isegrim | maandag 22 december 2014 @ 16:15 |
Dat zou kunnen. Hij plaatste van de week een bericht dat hij bezig was met het doorvoeren van productveranderingen dus het kan best zijn dat hij wilde zien wat wij te bieden hebben. Maar de tent waar hij voor werkt is in dit stadium echt heel veel te groot voor ons. | |
Pietverdriet | maandag 22 december 2014 @ 16:18 |
Vertel hem dat je hem graag gaat beleveren op het moment dat jullie productiecapaciteit (die je aan het opbouwen bent) het toelaat hem te beleveren. Let daarbij op dat je niet afhankelijk bent daarmee van deze klant, want dan hang je | |
Isegrim | maandag 22 december 2014 @ 16:27 |
Ik denk dat deze wel eens groter zou kunnen zijn dan wij überhaupt willen. | |
komrad | maandag 22 december 2014 @ 21:28 |
Hoe is het nu met de productiecapaciteit ? Rofco binnen en werkend ? Wel erg leuk dat zo veel bedrijven interesse in jullie brood hebben | |
Isegrim | maandag 22 december 2014 @ 21:33 |
Rofco komt als het goed is volgende week. We hadden afgelopen zaterdag negen bezorgklanten en Bio Bodega. Qua hoeveelheid brood zou er nog wat bij kunnen, qua bezorging niet. We waren nu echt van 16:00-20:00 aan het bezorgen. | |
Maraca | maandag 22 december 2014 @ 21:34 |
Misschien het bezorgen uitbesteden? Kunnen jullie gelijk jullie bezorggebied uitbreiden.. naar bijvoorbeeld Dordrecht ofzo | |
Isegrim | maandag 22 december 2014 @ 21:35 |
Dan kan het niet meer uit denk ik. Misschien later. | |
Lucky_Strike | dinsdag 23 december 2014 @ 22:08 |
Ja, doe een pilot in Dordrecht | |
Isegrim | woensdag 24 december 2014 @ 08:25 |
Verhuis gewoon naar Rotterdam. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 24 december 2014 @ 13:13 |
Woensdag komt de Rofco | |
komrad | woensdag 24 december 2014 @ 13:22 |
nice, heb je nog extra voorzieningen nodig (krachtstroom, gas, afzuiging) of is het plug and bake | |
LeeHarveyOswald | woensdag 24 december 2014 @ 13:44 |
Plug and bake Zal alleen even een inschatting moeten maken van welke groep relatief onbelast is. | |
komrad | woensdag 24 december 2014 @ 16:53 |
hoeveel watt is de oven? | |
LeeHarveyOswald | woensdag 24 december 2014 @ 16:56 |
Aansluitwaarde 3,1 KW - 230 V | |
Pietverdriet | woensdag 24 december 2014 @ 17:09 |
Waarom heb je geen krachtstroom laten aanleggen? Dat ga je nodig hebben. | |
Isegrim | woensdag 24 december 2014 @ 17:14 |
Dit gaat nog over ons huis hè. Die oven komt eerst thuis te staan. In het pand zit een driefasenaansluiting. Krachtstroom hoeft niet, Rofco zit op een gewone wcd. Elke Rofco gaat op een andere fase. | |
Pietverdriet | woensdag 24 december 2014 @ 17:15 |
Ah, okay, krachtstroom voor grote kneeders? | |
Isegrim | woensdag 24 december 2014 @ 17:17 |
Kneder van 19kg komt er, hoeft ook geen krachtstroom. 1600W. | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 15:42 |
En toen lag ineens de metalstud-muur die je aan het slopen was in zijn geheel op de grond. Inclusief steiger met daarop de vriendin die aan het helpen was. Gelukkig met een paar schrammen er vanaf gekomen, maar dat was vooral heel veel mazzel hebben. Gaat wel lekker snel dan. #buurman&buurman - Het wandje zat dus minder goed vast dan we dachten. We hadden al het plan opgevat om hem gecontroleerd om te gaan trekken, maar hij besloot zelf maar naar beneden te komen. [ Bericht 17% gewijzigd door Isegrim op 30-12-2014 17:46:45 ] | |
Peter | dinsdag 30 december 2014 @ 18:28 |
Kan me voorstellen dat ze er een wandje voor gezet hebben. Gaan jullie dat ook weer doen? | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 18:30 |
Dat is wel de bedoeling ja. Eigenlijk hadden we het bestaande wandje willen behouden, maar dat bleek nog te weinig verband te hebben om fatsoenlijk als basis te kunnen dienen. QED. | |
Guppy | dinsdag 30 december 2014 @ 18:31 |
Phoe, dat kan heel wat minder leuk aflopen | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 18:33 |
Ja. We stonden ook echt flink te shaken toen het was gebeurd. Haar been ziet bont en blauw en ze heeft wat schrammen, maar dat is het. Nog geen vijf minuten daarvoor deed ik de suggestie om het wandje los te maken en met touw gecontroleerd om te gaan trekken, maar het had er niet de schijn van dat het spontaan naar beneden zou komen zetten. | |
Guppy | dinsdag 30 december 2014 @ 18:44 |
Hopelijk ligt jullie schouder-engeltje niet onder de muur | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 18:49 |
Haar schouder was wel het enige lichaamsdeel dat echt pijn deed, dus je weet het nooit. Morgen komt de Rofco. Dat wordt ook nog een leuke onderneming, want die wordt tot aan de drempel gebracht. In ons geval betekent dat waarschijnlijk tot aan de lift beneden op straatniveau (wij zitten op de derde verdieping, maar je kunt maar tot de tweede met de lift, dus je moet hoe dan ook een trap op). Het ding weegt 90kg. Maar de chamottestenen wegen elk 15kg en die kunnen eruit. Het idee is dus om hem beneden uit te pakken en eerst de chamottestenen één voor één naar boven te brengen en daarna samen de oven zelf naar boven te brengen. | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 18:54 |
En dan moet hij op enig moment ook weer naar het pand toe. | |
komrad | dinsdag 30 december 2014 @ 18:55 |
Ik zou de bezorgers eerst aardig aankijken en proberen om te kopen met lekker bakgoed | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 18:56 |
Meestal proberen we het idd met het bieden van wat extra verdiensten. Is toch aftrekbaar. | |
komrad | dinsdag 30 december 2014 @ 18:57 |
3,1 kW dat is wel een aardige stroomrekening als je er in de winkel straks een paar de hele dag aan hebt staan. Moet je nog iets met koeling ivm warmteproductie of valt dat mee? | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 18:59 |
Nou, het pand is behoorlijk ongeïsoleerd, dus wellicht valt dat mee. Afwachten hoe dat gaat en anders iets van airco inderdaad. In huis wordt het ook al behoorlijk warm met 'gewoon' onze Boretti urenlang aan op de hoogste temperatuur. In de zomer halen we de 30 graden dan makkelijk, in de winter algauw 25. Scheelt wel stoken. | |
komrad | dinsdag 30 december 2014 @ 19:00 |
als ze zo'n steekwagen voor de trap hebben is het een kleine moeite | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 19:01 |
We gaan het zien. Het zou al heel veel schelen als ze het ding tot op de tweede zouden willen brengen. Dat stukje trap doen we dan zelf wel en dan staat hij in elk geval onder een overkapping. | |
komrad | dinsdag 30 december 2014 @ 19:06 |
Zit trouwens even te rekenen: stel 3 ovens a 3,1 kW en een kneedmachine a 1,6 kW en dan nog diverse andere apparaten (evt airco!). Hebben jullie een passende elektrische installatie qua hoofdzekering en de capaciteit vd verschillende groepen. | |
junkiexp | dinsdag 30 december 2014 @ 19:12 |
@Ise, dat is ff schrikken, maar ik had al mijn twijfels toen je vorige week een golvende zee nadeed Nu dus een mooie basis om een hele nieuw wand neer te zetten. Metalstud is zo te zien aardig krom dus ik zou dan gewoon C en U profielen in de lengte kopen en gelijk tot het plafond een raamwerk maken. Lijkt mij de kortste klap. @Komrad, elektrische installatie is voldoende, er komen 3 fases binnen en Ise&LHO hebben een 3-fasenkast aangeschaft dus ze kunnen alle kanten op. Voorheen heeft er ook iets van een shoarmazaak oid opstelling gestaan. | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 19:24 |
Moet nog geïnstalleerd worden, wat er zit is ouwe zooi. | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 19:26 |
Ja, en dus was het idee om een zijkant los te maken en 'm gecontroleerd om te halen. Maar dat punt hebben we zeg maar niet helemaal bereikt. Dat is inderdaad het plan. Gezien de hoogte is het advies wel om te schoren. Wand wordt 355 hoog, dat is een flink eind. Nog niks van de elektricien gehoord, maar die man heeft misschien ook gewoon vakantie nu. | |
Isegrim | dinsdag 30 december 2014 @ 19:31 |
Ik weet trouwens niet of je het op de foto kunt zien, maar de radiator ging dus ook mee en lag plat op de grond. Gelukkig is de leiding verder niet geknapt ofzo, alleen krom. | |
komrad | woensdag 31 december 2014 @ 16:40 |
wow dat is wel apart. Kan zo maar dat de buizen vd radiator de wand al die tijd op de plaats hebben gehouden Gelukkig zijn er geen mensen ernstig gewond geraakt. | |
Isegrim | donderdag 1 januari 2015 @ 15:04 |
Gisteren zou de Rofco worden bezorgd. Niemand gezien. Morgenochtend maar meteen bellen met Rofco. Hele dag voor Jan Lul zitten wachten thuis. | |
NedKelly | donderdag 1 januari 2015 @ 15:21 |
Mooi klote is dat (om het maar even op zijn Rotterdams te zeggen ) Ik wens jullie een mooi 2015 met de opening van de zaak! | |
AnneX | donderdag 1 januari 2015 @ 15:53 |
En ik vroeg mij af: je bent nu gewend aan de huidige oven en instellingen ( warmte en tijd). Kun je dat straks zo overnemen of ga je eerst proefbakken? voordat de bestellingen erin / eruit moeten ? | |
MissHobje | donderdag 1 januari 2015 @ 16:19 |
Dat is flink balen, hopelijk morgen of zaterdag dan? Beetje vreemd dat ze dan niets hebben laten weten? | |
Blues | donderdag 1 januari 2015 @ 17:11 |
GVD En die wand | |
Isegrim | donderdag 1 januari 2015 @ 19:47 |
Zeker eerst proefbakken. | |
Isegrim | donderdag 1 januari 2015 @ 19:48 |
Ik krijg via WhatsApp dagelijks een blauweplekupdate. Ze zijn indrukwekkend. Haar hele been is bont en blauw. | |
ChildoftheStars | donderdag 1 januari 2015 @ 19:53 |
Wat vervelend... gelukkig dat het nog zo is afgelopen... | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 2 januari 2015 @ 11:19 |
Is de vermiste oven al getraceerd, of zijn ze vrij vandaag? | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 12:12 |
De vermiste oven is nog niet getraceerd, anders dan dat ik nu weet dat hij inderdaad is opgehaald door de koerier afgelopen dinsdag. Ik heb Rofco gebeld, maar degene die ik moet hebben is vrij. Degene die ik sprak gaf aan dat de koerier normaal gezien belt voor een afspraak en dat is dus nog niet gebeurd. Hij zou kijken wat hij kon achterhalen en mij dan eventueel terugbellen. | |
komrad | vrijdag 2 januari 2015 @ 16:12 |
dat is wel balen en betekent ook dit weekend nog met de oude oven. Hoeveel broden maken jullie op het moment per week voor de verkoop? En hoeveel extra capaciteit levert de rofco ? | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 17:06 |
Deze week is nog een rustige week, wrs door kerstvakantie. Maar we zitten denk ik op 20-30 broden per zaterdag (kleinere broodjes meegerekend). De voornaamste beperkende factor is overigens niet de oven, maar hoeveel we mee krijgen op de scootert. We doen nu al twee ronden elke keer, met een tussenstop thuis om de volgende batch mee te nemen. Onze bezorgronden duren nu vier uren en dat is ook wel een beetje de max eigenlijk. Had net een mailtje van vaste contactpersoon van Rofco, die nog vakantie heeft en dus niet weet hoe en wat, dat ze hoopte dat het nog goedgekomen was allemaal. Heb teruggemaild dat dat helaas niet het geval was en dat we (ook vandaag) helemaal niets van de koerier gehoord hebben... | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 17:07 |
Het is vooral fijn dat we straks die 20-30 broden in twee bakronden kunnen doen in plaats van in 5-7 bakronden. Scheelt een boel tijd! | |
komrad | vrijdag 2 januari 2015 @ 17:58 |
Met de nieuwe oven heb je dus meer scooter-opslag-capaciteit nodig | |
Erasmo | vrijdag 2 januari 2015 @ 18:01 |
Hoe de je dat nu dan op de scootert? Het liefst een foto, misschien kan ik als oud-bezorger nog wat tips geven | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 18:22 |
Ja. | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 18:26 |
We hebben een Peugeot New Vivacity, deze: Die heeft een relatief grote buddy, dus dat is mooi. Verder heeft 'ie ook nog een vak voor het stuur. Dan is er nog een treeplank en nog de rugzak op mijn rug. 1 klant in voorvak 2-3 klanten in buddy 1 klant op treeplank 3-4 klanten in mijn rugzak Dus maximaal 9 klanten per rit. Meestal blijft het bij 6 of 7, maar hangt er ook vanaf hoeveel er per klant besteld wordt. | |
NedKelly | vrijdag 2 januari 2015 @ 18:37 |
Tijd voor een mooie bakscooter dus inclusief gerse reclame erop. | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 18:38 |
Die tevens meteen dienst kan doen als marktkraam voor de Rotterdamse Oogstmarkt. Maar financieel gezien gaat de inrichting van de bakkerij even voor nu. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 2 januari 2015 @ 18:46 |
. [ Bericht 98% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 02-01-2015 18:48:05 ] | |
Erasmo | vrijdag 2 januari 2015 @ 18:47 |
Met een topkoffer erbij kom je al een heel eind: Dan kun je er zelfs nog zijkoffers/tassen aan toevoegen, daarmee moet je alles wel in één keer mee kunnen nemen. | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 19:00 |
Ja, hebben we ook al aan gedacht, maar komt mijn rugzak dan niet in de knel? We bezorgen meestal met zijn tweeën. | |
NedKelly | vrijdag 2 januari 2015 @ 19:10 |
Oh ja, da's helemaal cool ja! Zo'n bak past er goed tussen. Dacht dat ik dat al een keer gezien had (met drankjes?). | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 19:24 |
Er is in elk geval een Piaggo met espresso. | |
Erasmo | vrijdag 2 januari 2015 @ 19:27 |
In die koffer kun veel meer brood kwijt dan in de rugzak en je kan er makkelijker bij. En anders doe je een zijkoffer/tas, kun je ook veel in kwijt. | |
NedKelly | vrijdag 2 januari 2015 @ 19:31 |
ah ja, ik loop altijd een beetje snel langs die eet/drink kraampjes op onderweg naar de producten voor thuis Zaterdag had ik me toen ik langs Vlaams Broodhuys liep toch laten verleiden om wat te kopen. Oa een foccacia. Ik vond hem een beetje vochtig aanvoelen, maar toch gegeten. Viel erg tegen. Toen ik de andere helft volgende dag in de oven had opgepiept, was ie helemaal prima. Weet nou niet of het zo hoorde of dat ie nog niet helemaal afgebakken was door ze. Of te vochtig geworden in de winkel (had een halve). Ben daarom benieuwd naar jullie spullen | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 20:01 |
Vlaamsch Broodhuys ziet er vaak mooier uit dan het smaakt. Het is jammer dat Branco failliet is. Die hadden wel heel mooi spul. | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 20:02 |
Okee, gaan wij eens even informeren bij onze vriend Fred. | |
NedKelly | vrijdag 2 januari 2015 @ 20:16 |
Ja van de rest wat ik gekocht had, had ik ook spijt eigenlijk | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 20:23 |
Schijnt met Le Perron een beetje hetzelfde te zijn. Die zitten in de Markthal. Ik vind hun broden er prachtig uitzien, maar volgens mijn zusje, die ze heeft getest voor haar restaurantje, vielen ze nogal tegen. Dus nu gaan wij broden bakken en opsturen naar Friesland zodat mijn zusje ze in haar restaurant kan gebruiken. | |
Peter | vrijdag 2 januari 2015 @ 20:47 |
Als je zeker wilt zijn dat ze het pakket snel hebben en er is een postkantoor/punt in de buurt, zou je ook kunnen kijken naar deze service. Dan kunnen ze 's ochtends gelijk het pakket afhalen.. Moet je wel een zakelijk account hebben bij postnl.. | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 20:54 |
Dat valt wel te regelen natuurlijk. Dank voor de tip! | |
junkiexp | vrijdag 2 januari 2015 @ 21:26 |
Dit moet ook wel op de viva te monteren zijn toch door een handige harrie? Alleen misschien kan je dan niet meer samen bezorgen, is dat een vereiste? Dan kan je zeker heul veul meenemen, en dan blijven ze nog warm ook | |
Isegrim | vrijdag 2 januari 2015 @ 22:04 |
Ik kan het eens navragen bij Fred. Samen is handig voor o.a. navigatie. | |
Lucky_Strike | vrijdag 2 januari 2015 @ 23:20 |
En tijdbesparend omdat je de scooter niet op slot hoeft te zetten en niet al je spullen plus helm mee hoeft te nemen naar de klant ivm diefstal. Lijkt me. | |
Peter | vrijdag 2 januari 2015 @ 23:21 |
Straks wordt het nog een bakfiets-brommer | |
Annebakt | vrijdag 2 januari 2015 @ 23:21 |
Na steeds te volgen wat jullie voor mooie broden maken, ben ik (vanuit Friesland) toch wel erg nieuwsgierig welk Fries restaurant dat is. Kan ik mooi daar eens langs ;-) | |
Isegrim | zaterdag 3 januari 2015 @ 00:17 |
DM. | |
Isegrim | zaterdag 3 januari 2015 @ 00:17 |
Ook nog eens. | |
Peter | zaterdag 3 januari 2015 @ 00:28 |
Bakbrommer is trouwens wel een leuk idee (letterlijk en figuurlijk ) | |
-Mellow- | zaterdag 3 januari 2015 @ 12:20 |
Zo had ik ook eens bedacht ooit een bakfiets/ bakkerfiets te beginnen | |
Toekito | zaterdag 3 januari 2015 @ 20:01 |
like en ik kom proeven als jullie open zijn | |
Isegrim | zaterdag 3 januari 2015 @ 20:28 |
Graag! Al gaat dat denk ik wel iets later worden dan we aanvankelijk hadden gehoopt/geschat. Denk dat het april/mei wordt. Even de raamposter aanpassen (staat 'begin 2015' op ). Nog geen nieuws over de oven. | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 11:59 |
Het restaurantje waar ik het eerder over had, gaat vanaf komende vrijdag ons brood serveren bij de soep. | |
HaverMoutKoekje | maandag 5 januari 2015 @ 12:43 |
hoeveel dagen per week? | |
NedKelly | maandag 5 januari 2015 @ 13:50 |
Leuk! Gefeliciteerd! | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 14:22 |
Twee dagen per week. De Rofco (à 90kg) is zojuist gearriveerd. En staat nu onderaan de trap naar ons huis. Ik heb zojuist de chamottestenen à 15kg/st één voor één naar boven gesjouwd. Nu is het wachten op assistentie. | |
Lucky_Strike | maandag 5 januari 2015 @ 14:54 |
Rofco | |
Sunnythesun | maandag 5 januari 2015 @ 15:04 |
Het is gelukt zie ik op FB | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 15:06 |
Yep! Meneer de bakker werkte vandaag gelukkig in Rotterdam ipv Amsterdam en kon even heen en weer fietsen om te helpen de oven zelf naar boven te krijgen. Mijn rugje. | |
ChildoftheStars | maandag 5 januari 2015 @ 15:06 |
Sporten als goed voornemen ? Succes ermee | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 15:08 |
Ik fiets 12km per dag, sport genoeg. Ik heb niet de ambitie om vrouwelijke bodybuilder te worden. | |
Toekito | maandag 5 januari 2015 @ 17:00 |
ja hallo ik heb nu honger niet in april. Dan heb ik WEER honger. | |
LeeHarveyOswald | maandag 5 januari 2015 @ 18:32 |
Jij hebt altijd honger | |
komrad | maandag 5 januari 2015 @ 18:40 |
er is blijkbaar behoefte | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 18:57 |
Behoeftige mensen, die hebben we nodig! | |
Molo | maandag 5 januari 2015 @ 19:44 |
Broodnodig? | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 19:58 |
Als de oven aan staat, kan ik niet tegelijk gaan stofzuigen in de kamer. Eerste testbroodje voor eigen gebruik zit erin! | |
Zo-is-dat | maandag 5 januari 2015 @ 20:00 |
Spannend! | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 20:01 |
En over oven spring gesproken. | |
Postbus100 | maandag 5 januari 2015 @ 20:03 |
Pictures or it didn't happen | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 20:09 |
Dan hadden we een time lapse moeten maken, maar je zág het echt omhoog komen. Echt zooooveel beter dan onze gewone oven. | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 20:17 |
Die time lapse maken we wel even op korte termijn. Helemaal gelukkig met de nieuwe oven. | |
Molo | maandag 5 januari 2015 @ 20:37 |
Gaaf! En mooi dat jullie een herdenkingsding doen voor Maximus, heel mooi | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 21:25 |
[Zie post LHO] Door Google gemaakte timelapse. Verre van perfect, maar geeft wel een idee. Even poosje wachten tot hij goed geladen en op volle snelheid is. [ Bericht 24% gewijzigd door Isegrim op 05-01-2015 21:47:02 ] | |
Molo | maandag 5 januari 2015 @ 21:29 |
Doet het hier (mobiel) niet | |
LeeHarveyOswald | maandag 5 januari 2015 @ 21:40 |
Molo | maandag 5 januari 2015 @ 21:56 |
Gaaf! | |
Lucky_Strike | maandag 5 januari 2015 @ 22:03 |
Ohhh | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 23:11 |
Met statief enzulks wordt dat ongetwijfeld nog veel toffer. | |
-Mellow- | maandag 5 januari 2015 @ 23:18 |
Ooh zeg, wat voor oven hebben jullie eigenlijk? of heb ik dat over t hoofd gelezen en hoe heet gaat ie? | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 23:28 |
Rofco B40. Tot 300 graden. Ook ideaal voor pizza! | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 23:31 |
Dit issum: | |
AnneX | maandag 5 januari 2015 @ 23:41 |
Jullie bakbeest | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 6 januari 2015 @ 07:13 |
Niet eens zo groot eigenlijk. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 6 januari 2015 @ 07:22 |
We gebruikten onze gewone oven: Die heeft 1 baklaag van 80x40. De Rofco heeft 3 baklagen van 48x48 centimeter | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 6 januari 2015 @ 07:26 |
Ik geloof graag dat er meer in kan, maar aan de buitenkant is de oven ongeveer het formaat van mijn koelkast | |
Isegrim | dinsdag 6 januari 2015 @ 07:26 |
Klopt. | |
Postbus100 | dinsdag 6 januari 2015 @ 09:07 |
| |
minilot | dinsdag 6 januari 2015 @ 17:00 |
Awesome! Meer van dit! | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 6 januari 2015 @ 17:48 |
Absoluut, maar dan wel mooier dan dat. Ipv wat telefoon-shots gaat de camera (als ik wakker genoeg ben vrijdag ) voor het raampje, telelens er op en iets naar binnen zoomen, en met TriggerTrap een Timewarp of Timelaps maken over de hele bakperiode zodat ik een soepel filmpje van 1 minuut kan maken. Hoop ik | |
komrad | dinsdag 6 januari 2015 @ 17:52 |
Is er ook een foto van de binnenkant van het eerste rofco brood? | |
Isegrim | dinsdag 6 januari 2015 @ 18:02 |
Ietwat korrelig crumbshot van wat er nog over is van het brood: Let wel, deeg had maar enkele uurtjes gestaan, dus verbetering is nog haalbaar. | |
Zo-is-dat | dinsdag 6 januari 2015 @ 19:34 |
Gaaf!! | |
komrad | dinsdag 6 januari 2015 @ 19:58 |
Dus komend weekend al extra productie? | |
Fixers | dinsdag 6 januari 2015 @ 20:27 |
Tof topic! Als jullie winkel open is kom ik eens langs voor een Fok! brood. | |
Isegrim | dinsdag 6 januari 2015 @ 20:30 |
Hangt van het aantal bestellingen af. Maar in elk geval het restaurantje erbij. | |
Peter | dinsdag 6 januari 2015 @ 20:35 |
Al veel vaste/terugkerende klanten? | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 6 januari 2015 @ 20:38 |
Ja, een ploeg van pakweg 8 klanten die iedere week bestellen, en nog eens 10 a 15 die we toch zeker eens per maand terug zien | |
Peter | dinsdag 6 januari 2015 @ 20:40 |
Leuke start. Krijg je ook nog leuke feedback van ze? Of verzoekje? | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 6 januari 2015 @ 20:45 |
Feedback wel, tot nu toe eigenlijk alleen positief. Verzoeken weinig (kerststol met kerst, maar daar hadden we nu gewoon echt de tijd en ruimte niet voor....). En iemand die met regelmaat vraagt of alles wat zoet is wat we doen ook zonder suiker kan. | |
komrad | dinsdag 6 januari 2015 @ 20:49 |
Best jammer dat jullie in het verkeerde deel van NL wonen | |
Isegrim | dinsdag 6 januari 2015 @ 21:07 |
Bijna iedereen die ooit besteld heeft, heeft meer dan eens besteld, op een enkeling na. Dat lijkt me een goed teken. | |
Cyntiaa | woensdag 7 januari 2015 @ 15:39 |
Jammer dat ik niet in Rotterdam woon want het brood was heerlijk | |
Isegrim | woensdag 7 januari 2015 @ 16:10 |
Dan vinden wij het ook jammer dat je niet in Rotterdam woont. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 7 januari 2015 @ 23:40 |
Camera icm triggertrap weigerde, dus ik heb nu wel een mooi brood maar geen timelapse | |
Isegrim | donderdag 8 januari 2015 @ 00:13 |
En dat terwijl de vriezer vol ligt met brood voor eigen gebruik. Deze was speciaal voor de timelapse. #broodoverschot | |
komrad | donderdag 8 januari 2015 @ 00:27 |
jullie een overschot, voor ons stervelingen uit de regio onbereikbaar #watgaathiermis? | |
#ANONIEM | donderdag 8 januari 2015 @ 00:35 |
Eigen volk eerst!1!!11einz!1 | |
PdeHoog | donderdag 8 januari 2015 @ 06:54 |
Verhuizen | |
komrad | donderdag 8 januari 2015 @ 08:15 |
goed plan dat de bakkers verhuizen. Ik ben voor ! | |
LeeHarveyOswald | donderdag 8 januari 2015 @ 10:01 |
ik dacht't niet. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 8 januari 2015 @ 10:02 |
Slot. |