Je leest niet goed. NIEMAND in dit topic zegt dat iedereen met een allergie zich aanstelt. Waar over geklaagd wordt is dat er mensen zijn die zelf bedacht hebben dat ze een allergie hebben, terwijl dit vaak gewoon echt niet zo is. Er is in dit topic nog niemand geweest die zegt dat je niet daadwerkelijk allergisch kan zijn voor bepaald voedsel. De mensen met een echte allergie zijn er alleen veel minder dan mensen die beweren of denken dat ze een allergie hebben. 'Jullie' lezen niet goed en leggen anderen woorden in de mond.quote:Op zaterdag 1 november 2014 16:39 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
toen was ik 3 en ja toen al heftige hoofdpijnen waar niemand wist waar ze vandaan kwamen. Alleen kwam toen niemand op het idee om naar voedsel als oorzaak te kijken.
Maar blijkbaar lig ik voor de lol dagen op bed. Zal de volgende keer aan denken....
Jupquote:Op maandag 3 november 2014 11:49 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Je leest niet goed. NIEMAND in dit topic zegt dat iedereen met een allergie zich aanstelt. Waar over geklaagd wordt is dat er mensen zijn die zelf bedacht hebben dat ze een allergie hebben, terwijl dit vaak gewoon echt niet zo is. Er is in dit topic nog niemand geweest die zegt dat je niet daadwerkelijk allergisch kan zijn voor bepaald voedsel. De mensen met een echte allergie zijn er alleen veel minder dan mensen die beweren of denken dat ze een allergie hebben. 'Jullie' lezen niet goed en leggen anderen woorden in de mond.
Zoals al is uitgelegd is het in de ogen van veel mensen asociaal om meer geld te vragen voor een gerecht dat aangepast moet worden, terwijl dit wel meer geld kost om te maken, vanwege andere ingrediënten, die je misschien verder niet gebruikt en later weg kan gooien of ingrediënten die duurder zijn, meer tijd kwijt zijn dus meer loonkosten. Iedereen snapt toch dat 10 borden tomatensoep maken minder werk en goedkoper is dan 9 gewonequote:Op maandag 3 november 2014 10:46 schreef Lienekien het volgende:
Gelukkig snappen een hoop restaurants/koks ook dat ze bestaan dankzij hun klanten en vinden ze een aanpassing binnen het redelijke meestal geen probleem.
En hoe zo'n aanpassing ten koste gaat van de grote meerderheid, is me ook echt een raadsel.
Wat Iwanius ook mag denken zo ontzettend goed te weten.
Die vergelijking loopt totaal mank (hihi snap je hem, rolstoel en zo). Dat is een eenmalige uitgave waar elke rolstoelgebruiker bij gebaat is. Voor mensen met een allergie ben je elke keer opnieuw geld kwijt. Aan voedsel is al zo weinig te verdienen. Als jij een aangepast gerecht verwacht voor dezelfde prijs als het originele gerecht, ook al zitten er misschien minder ingrediënten in, is de kans groot dat ze zelfs verlies maken op dat gerecht.quote:Op maandag 3 november 2014 11:03 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Jij zegt ook tegen iemand in een rolstoel dat hij maar even op moet staan om een hoge drempel over te gaan omdat jij (als uitbater) écht geen mogelijkheid ziet wat te fabriceren met plaatjes zodat een hellinkje ontstaat?
O nee, van jou moet de rolstoeler maar thuisblijven, omdat jij vooral geen last wil hebben van zijn handicap.Stoute rolstoeler! Zomaar niet kunnen lopen! te lui zijn om te lopen!
QFTquote:Op maandag 3 november 2014 11:49 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Je leest niet goed. NIEMAND in dit topic zegt dat iedereen met een allergie zich aanstelt. Waar over geklaagd wordt is dat er mensen zijn die zelf bedacht hebben dat ze een allergie hebben, terwijl dit vaak gewoon echt niet zo is. Er is in dit topic nog niemand geweest die zegt dat je niet daadwerkelijk allergisch kan zijn voor bepaald voedsel. De mensen met een echte allergie zijn er alleen veel minder dan mensen die beweren of denken dat ze een allergie hebben. 'Jullie' lezen niet goed en leggen anderen woorden in de mond.
En die vervolgens iedereen gaan vertellen dat hun papje van linksgedraaide geitenyoghurt met sesamolie en kastanjekruimels verrukkelijk is, en dat je het echt wel mag proeven.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 16:27 schreef Kandijfijn het volgende:
Pisvolk is het vooral van die tutholla's die er over doorzeuren. Nee je hebt geen allergie je bent een aandachtshoer.
Mensen ,met een echte allergie herken je ook veel veel makkelijker. Die melden via de mail of telefoon dat ze allergie X hebben en zijn zelden binnenlopers.
Mensen met nep-allergie zijn altijd binnenlopers en hebben meerdere soorten allergieën 5 anekdotes erover en willen een chef uitleggen wat ze niet mogen hebben. Soms als ik me verveel en een slechte dag heb laat ik ze wel even naar de keuken lopen om met de chef te praten![]()
Iwanius beweert nog meer, hè.quote:Op maandag 3 november 2014 11:49 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Je leest niet goed. NIEMAND in dit topic zegt dat iedereen met een allergie zich aanstelt. Waar over geklaagd wordt is dat er mensen zijn die zelf bedacht hebben dat ze een allergie hebben, terwijl dit vaak gewoon echt niet zo is. Er is in dit topic nog niemand geweest die zegt dat je niet daadwerkelijk allergisch kan zijn voor bepaald voedsel. De mensen met een echte allergie zijn er alleen veel minder dan mensen die beweren of denken dat ze een allergie hebben. 'Jullie' lezen niet goed en leggen anderen woorden in de mond.
Fijn dat je voor Iwanius antwoordt, maar ik lees in zijn bericht toch meer: dat hij uit principe niet bereid is enige concessie te doen aan iemand die anders is dan de standaard.quote:Op maandag 3 november 2014 12:12 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Die vergelijking loopt totaal mank (hihi snap je hem, rolstoel en zo). Dat is een eenmalige uitgave waar elke rolstoelgebruiker bij gebaat is. Voor mensen met een allergie ben je elke keer opnieuw geld kwijt. Aan voedsel is al zo weinig te verdienen. Als jij een aangepast gerecht verwacht voor dezelfde prijs als het originele gerecht, ook al zitten er misschien minder ingrediënten in, is de kans groot dat ze zelfs verlies maken op dat gerecht.
En als het zo duur wordt om te zorgen dat rolstoelen makkelijk naar binnen kunnen dat er geen geld meer te verdienen aan je tent, dan zeg je natuurlijk inderdaad dat ze beter naar een andere tent kunnen gaan.
Dat je vaak de hele keuken en inkoop moet omgooien om aan die wensen te voldoen? Het ligt eraan wat voor gerechten je serveert, maar vaak is dat gewoon waar. Als je dat niet snapt weet je inderdaad niet hoe een professionele keuken werkt.quote:
Ik heb hem toch echt zien posten dat als het niet een enorm gedoe wordt en de essentie van het gerecht niet totaal teniet doet dat hij het ook normaal vindt dat een gerecht wat aangepast wordt.quote:Op maandag 3 november 2014 13:11 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Fijn dat je voor Iwanius antwoordt, maar ik lees in zijn bericht toch meer: dat hij uit principe niet bereid is enige concessie te doen aan iemand die anders is dan de standaard.
Je punt wb het aanpassen van gerechten snap ik wel. En zeker als dat last-minute moet gebeuren lijkt me dat niet prettig werken voor de brigade en zal de winstmarge dalen. Daar ligt ook een rol voor de persoon met de allergie: leg vooraf al contact met de keuken en bespreek de mogelijkheden. En dat zie ik vrijwel iedereen hier posten die met een fikse allergie te maken heeft. Is de chef voorbereid en kan de persoon met een allergie met een geruster hart aan tafel zitten én lekker eten.
Goed gezegd en mee eens hoor. Het gaat vooral om het niet goed lezen en de essentie van een stukje tekst begrijpen. Schelden is imo een zwaktebod in deze en zodanig een beetje jammer.quote:Op maandag 3 november 2014 13:16 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Dat je vaak de hele keuken en inkoop moet omgooien om aan die wensen te voldoen? Het ligt eraan wat voor gerechten je serveert, maar vaak is dat gewoon waar. Als je dat niet snapt weet je inderdaad niet hoe een professionele keuken werkt.
Het is gewoon niet eerlijk dat onder andere Iwanius en Piet in dit topic door sommigen klootzak en eikel worden genoemd terwijl die users
1. Niet goed lezen
2. Anderen woorden in de mond leggen
3. Niet snappen hoe het er aan toe gaat in een professionele keuken
4. Voor een groot deel verwachten dat anderen opdraaien voor kosten die voor hen gemaakt worden
Dan vraag ik me toch echt af wie in dit topic de klootzakken zijn...
Dan zal ik wel een van die klootzakken zijn. Wel jammer dat jij het meent op te moeten nemen voor Iwanius.quote:Op maandag 3 november 2014 13:16 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Dat je vaak de hele keuken en inkoop moet omgooien om aan die wensen te voldoen? Het ligt eraan wat voor gerechten je serveert, maar vaak is dat gewoon waar. Als je dat niet snapt weet je inderdaad niet hoe een professionele keuken werkt.
Het is gewoon niet eerlijk dat onder andere Iwanius en Piet in dit topic door sommigen klootzak en eikel worden genoemd terwijl die users
1. Niet goed lezen
2. Anderen woorden in de mond leggen
3. Niet snappen hoe het er aan toe gaat in een professionele keuken
4. Voor een groot deel verwachten dat anderen opdraaien voor kosten die voor hen gemaakt worden
Dan vraag ik me toch echt af wie in dit topic de klootzakken zijn...
En daarbij niet snappen dat een hypoallergene keuken niet zo eenvoudig is, als je een pinda allergie hebt bv zijn sporen al voldoende, of zoals al eerder zei, bloem als antikleefmiddel in rozijnen.quote:Op maandag 3 november 2014 13:16 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Dat je vaak de hele keuken en inkoop moet omgooien om aan die wensen te voldoen? Het ligt eraan wat voor gerechten je serveert, maar vaak is dat gewoon waar. Als je dat niet snapt weet je inderdaad niet hoe een professionele keuken werkt.
Het is gewoon niet eerlijk dat onder andere Iwanius en Piet in dit topic door sommigen klootzak en eikel worden genoemd terwijl die users
1. Niet goed lezen
2. Anderen woorden in de mond leggen
3. Niet snappen hoe het er aan toe gaat in een professionele keuken
4. Voor een groot deel verwachten dat anderen opdraaien voor kosten die voor hen gemaakt worden
Dan vraag ik me toch echt af wie in dit topic de klootzakken zijn...
Nee, dat snappen wij niet. Wij zijn allemaal hartstikke dom, zeker vergeleken bij jou.quote:Op maandag 3 november 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En daarbij niet snappen dat een hypoallergene keuken niet zo eenvoudig is, als je een pinda allergie hebt bv zijn sporen al voldoende, of zoals al eerder zei, bloem als antikleefmiddel in rozijnen.
Waarom zou hij het niet mogen opnemen voor Iwanius?quote:Op maandag 3 november 2014 13:25 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wel jammer dat jij het meent op te moeten nemen voor Iwanius.
Papdrap!quote:Op maandag 3 november 2014 12:48 schreef Leandra het volgende:
[..]
Nee tut, je eet je papdrap omdat je niet kunt eten wat wij allemaal wel eten, niet omdat je het zo verschrikkelijk lekker vindt![]()
Kijk, weer iemand die direct op de kast gaat zitten gillenquote:Op maandag 3 november 2014 13:28 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, dat snappen wij niet. Wij zijn allemaal hartstikke dom, zeker vergeleken bij jou.
Hij mag alles, hoor. En ik mag dat jammer vinden. Of mag dat niet?quote:Op maandag 3 november 2014 13:28 schreef Sangha het volgende:
[..]
Waarom zou hij het niet mogen opnemen voor Iwanius?
Nee, niet direct. Maar die irritatie is nu wel aardig opgelopen.quote:Op maandag 3 november 2014 13:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijk, weer iemand die direct op de kast gaat zitten gillen
Je bent allergisch voor de waarheid?quote:Op maandag 3 november 2014 13:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, niet direct. Maar die irritatie is nu wel aardig opgelopen.
Ach, Piet.quote:Op maandag 3 november 2014 13:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bent allergisch voor de waarheid?
Ja, intolerant voor mensen die met droge ogen durven beweren dat mensen die in de minderheid zijn de meerderheid vooral niet lastig moeten vallen met hun wens om misschien net zo mee te kunnen doen als iemand zonder allergie of handicap.quote:
Ik meng me gewoon in de discussie. Dat is zo leuk aan een openbaar forum. Iedereen kan op elk moment in een topic binnenvallen. Als ik dezelfde mening heb als hen en zij worden uitgescholden vanwege die mening, dan zeg ik daar wat van, want dan voel ik mij indirect ook aangevallen. Ik denk totaal niet dat ze niet voor zichzelf kunnen opkomen, ik probeer mensen duidelijk te maken waarom iets dat ze zeggen niet klopt, daar kunnen ze wat van leren.quote:Op maandag 3 november 2014 13:25 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dan zal ik wel een van die klootzakken zijn. Wel jammer dat jij het meent op te moeten nemen voor Iwanius.
Sorry hoor, maar als iemand meent dat je een restaurant kan binnenlopen en melden dat je een allergie voor pinda's hebt en dan verwacht dat er zonder sporen van pindaproducten gegeten kan worden ben je op zijn zachtst gezegd rijkelijk naïef, om niet te zeggen te dom om te poepen. Dan snap je echt niet wat dat betekend.quote:
Hartelijk dank.quote:Op maandag 3 november 2014 13:33 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik meng me gewoon in de discussie. Dat is zo leuk aan een openbaar forum. Iedereen kan op elk moment in een topic binnenvallen. Als ik dezelfde mening heb als hen en zij worden uitgescholden vanwege die mening, dan zeg ik daar wat van, want dan voel ik mij indirect ook aangevallen. Ik denk totaal niet dat ze niet voor zichzelf kunnen opkomen, ik probeer mensen duidelijk te maken waarom iets dat ze zeggen niet klopt, daar kunnen ze wat van leren.
Zeg ik dat?quote:Op maandag 3 november 2014 13:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, intolerant voor mensen die met droge ogen durven beweren dat mensen die in de minderheid zijn de meerderheid vooral niet lastig moeten vallen met hun wens om misschien net zo mee te kunnen doen als iemand zonder allergie of handicap.
Mooi, jij kan dat ook, een ander woorden in de mond leggen.quote:Op maandag 3 november 2014 13:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry hoor, maar als iemand meent dat je een restaurant kan binnenlopen en melden dat je een allergie voor pinda's hebt en dan verwacht dat er zonder sporen van pindaproducten gegeten kan worden ben je op zijn zachtst gezegd rijkelijk naïef, om niet te zeggen te dom om te poepen. Dan snap je echt niet wat dat betekend.
Ik leg jou niets in de mond, ik leg mijn opmerking uit over het niet snappen dat het niet eenvoudig is, wat geen reply was op een post van jou, maar waar je wel over begon te katten.quote:Op maandag 3 november 2014 13:34 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Mooi, jij kan dat ook, een ander woorden in de mond leggen.
Ik kan zo snel in dit topic geen enkel stukje tekst vinden waarin iemand dat zegt. Dat bedoel ik met woorden in de mond leggen.quote:Op maandag 3 november 2014 13:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, intolerant voor mensen die met droge ogen durven beweren dat mensen die in de minderheid zijn de meerderheid vooral niet lastig moeten vallen met hun wens om misschien net zo mee te kunnen doen als iemand zonder allergie of handicap.
Ah, je verwijt iemand dat hij het opneemt voor iwanus, maar maakt mij verwijten voor wat Iwanus zegt?quote:
Zo reageren allergische mensen op kruisbesmettingquote:Op maandag 3 november 2014 13:36 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik kan zo snel in dit topic geen enkel stukje tekst vinden waarin iemand dat zegt. Dat bedoel ik met woorden in de mond leggen.
quote:Op maandag 3 november 2014 13:36 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik kan zo snel in dit topic geen enkel stukje tekst vinden waarin iemand dat zegt. Dat bedoel ik met woorden in de mond leggen.
quote:Op vrijdag 31 oktober 2014 22:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Precies de reactie die ik verwachte. Je mist de essentie van mijn betoog:
Er wordt elke keer in dit land maar verwacht dat mensen (de 'zwijgende'meerderheid) voor een minderheid zaken veranderen,opschuiven,aanpassen en dat zij (zwijgende meerderheid)de rekening maar daarvoor elke keer betalen. Waarom? Omdat die kleine minderheid het eigenlijk normaal vindt dat HUN problemen de enige problemen zijn die gelden en dat de anderen dat maar moeten begrijpen en accepteren,alsof anderen al niet zelf genoeg problemen hebben om het hoofd boven water te houden.
Concreet:
[*]Het normaal vinden dat een restaurateur maar zijn zaak aanpast omdat iemand gehandicapt,allergie o.i.d. is.
[*]Het normaal vinden dat er rekening met hun wordt gehouden ( begrip tonen) omdat..."ze zijn toch ook mens?"
• Het normaal vinden dat een restaurateur de wensen van potentiele gasten maar inwilligt en anders ben je klantonvriendelijk of racistisch bezig en anders verzint men wel een excuus om af te geven.
En zo kan ik nog wel doorgaan!![]()
En het erge is nog wel dat het vaak niet degenen zijn die echt iets mankeren,want die zijn eigenlijk op 1 hand te tellen,maar vaak de mensen die zich aan de trend spiegelen om glutenvrij o.i.d. te eten terwijl ze het daarvoor niet eens kenden!
Want waarom zou je als je iets mankeert op allergie gebied coûte que coûte volharden om een toprestaurant te bezoeken ( of welke horecabedrijf ook) alleen maar omdat je coûte que coûte buiten de deur wilt gaan eten en de kans bestaat dat er altijd wel iets mis kan gaan.
Dat is hetzelfde (voorbeeld)als dat ik als allergie heb dat ik van het eten van chocolade een rode uitslag op mijn huid krijg en dit bij mij zwellingen geeft waardoor ik misschien niet kan slapen vanwege de daardoor onstane pijnen. Dan laat je toch het eten van chocolade en ga je niet toch stiekum,omdat het zo lekker is en je hebt het al jaren niet gegeten, er een hap van nemen?
Verwacht jij dat iedereen met een beperking op voedselgebied thuis blijft?quote:Op maandag 3 november 2014 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Verwacht jij dat iedere keuken hypoallergeen moet zijn?
Moet iedereen zelf weten.quote:Op maandag 3 november 2014 13:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Verwacht jij dat iedereen met een beperking op voedselgebied thuis blijft?
Ik snap niet wat die vraag te maken heeft met de opmerkingen van Iwanius waar ik mij boos over maak.quote:Op maandag 3 november 2014 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet iedereen zelf weten.
Beantwoord de vraag eens
Ik snap niet waarom jij je vreselijk opwind over wat anderen niet zeggen maar een eenvoudige vraag niet wenst te beantwoorden.quote:Op maandag 3 november 2014 13:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik snap niet wat die vraag te maken heeft met de opmerkingen van Iwanius waar ik mij boos over maak.
Ik denk dat er wel een verschil is tussen iemand die geen kaas eet omdat ze dan de volgende dag de hele dag boven de WC hangt, en iemand die al op de grens van de dood zweeft zodra hij iets eet wat in het zelfde pad in de supermarkt heeft gelegen als de pinda's.quote:Op maandag 3 november 2014 13:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Verwacht jij dat iedereen met een beperking op voedselgebied thuis blijft?
Als ik dat lees dan zie ik dat als klagen over mensen die vinden dat alles moet wijken voor hun problemen, niet dat je totaal geen rekening zou kunnen houden met mensen met een handicap of allergie. Vooral in combinatie met zijn andere posts in dit topic lijkt het mij ook wel duidelijk dat hij dat bedoelt, maar zeker weten doe ik natuurlijk niet. Maar uit dat stuk tekst kun je niet opmaken dat hij vindt dat mensen met een handicap alles zelf maar moeten uitzoeken.quote:
Ik zie echt het verband niet.quote:Op maandag 3 november 2014 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik snap niet waarom jij je vreselijk opwind over wat anderen niet zeggen maar een eenvoudige vraag niet wenst te beantwoorden.
Beantwoord de vraag gewoon.
Je hebt goed begrepen wat ik bedoelde met mijn geschreven stukken. Alleen lienekien die leest graag wat zij wilt lezen.quote:Op maandag 3 november 2014 13:51 schreef Klaploper het volgende:
.... Vooral in combinatie met zijn andere posts in dit topic lijkt het mij ook wel duidelijk dat hij dat bedoelt, maar zeker weten doe ik natuurlijk niet.
Jij bent echt te dom om te poepen zo te lezen. Je haalt andermaal een variatie op eerdere onzin argumenten van stal in de hoop een punt te maken dat geen enkel punt is.quote:Op maandag 3 november 2014 11:03 schreef Cat22 het volgende:
Jij zegt ook tegen iemand in een rolstoel dat hij maar even op moet staan om een hoge drempel over te gaan omdat jij (als uitbater) écht geen mogelijkheid ziet wat te fabriceren met plaatjes zodat een hellinkje ontstaat?
O nee, van jou moet de rolstoeler maar thuisblijven, omdat jij vooral geen last wil hebben van zijn handicap.Stoute rolstoeler! Zomaar niet kunnen lopen! te lui zijn om te lopen!
Nou, prima Klaploper. Ik lees het duidelijk anders en ben zeer waarschijnlijk negatief bevooroordeeld t.o.v. Iwanius.quote:Op maandag 3 november 2014 13:51 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Als ik dat lees dan zie ik dat als klagen over mensen die vinden dat alles moet wijken voor hun problemen, niet dat je totaal geen rekening zou kunnen houden met mensen met een handicap of allergie. Vooral in combinatie met zijn andere posts in dit topic lijkt het mij ook wel duidelijk dat hij dat bedoelt, maar zeker weten doe ik natuurlijk niet. Maar uit dat stuk tekst kun je niet opmaken dat hij vindt dat mensen met een handicap alles zelf maar moeten uitzoeken.
Ik zie het een beetje als klagen over mensen in een scootmobiel die vinden dat het overige verkeer voor hun op de rem moet omdat ze zichzelf zielig vinden en meer rechten menen te hebben op de weg. Heb ik nu geklaage over iedereen met een scootmobiel? Nee, over de mensen die dit gedrag vertonen.
Beantwoord de vraag gewoon eens.quote:
Stop hier nou maar gewoon mee.quote:Op maandag 3 november 2014 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beantwoord de vraag gewoon eens.
Je antwoord, Ja, dat vind ik -> Vrijwel onmogelijk en maakt het aanbod in de horeca extreem lastig, geen noten, geen pinda's, geen notenolie, geen arachide olie, heel veel prefab valt af, etc etc etcquote:
Hier stopte ik met lezen. Als je zo de discussie meent te moeten ingaan ben ik er klaar mee.quote:Op maandag 3 november 2014 13:53 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Je hebt goed begrepen wat ik bedoelde met mijn geschreven stukken. Alleen lienekien die leest graag wat zij wilt lezen.
[..]
Jij bent echt te dom om te poepen zo te lezen.
Verwacht jij dat iedere keuken hypoallergeen moet zijn?quote:Op maandag 3 november 2014 14:06 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Hier stopte ik met lezen. Als je zo de discussie meent te moeten ingaan ben ik er klaar mee.
You win.
Wat jij wilt, maar wat verwacht je dan dat ik je reactie met alle serieusheid ga beantwoorden als dit het zoveelste kul argument is dat alleen met een andere verpakking wordt aangevoerd,maar qua inhoud hetzelfde als andere aantijgingen en wel dat mijn stelling en houding jegens al die mensen met hun vermeende allergieën geen stand houdt, terwijl inhoudelijk ik juist een hele rits aan houvast argumenten heb,alleen dat wil men niet horen, want luisteren is altijd erg moeilijk voor de meesten. Of zoals ik altijd zeg:quote:Op maandag 3 november 2014 14:06 schreef Cat22 het volgende:
Hier stopte ik met lezen. Als je zo de discussie meent te moeten ingaan ben ik er klaar mee.
You win.
waarom kan jij alleen in extremen argumenteren Piet?quote:Op maandag 3 november 2014 14:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Verwacht jij dat iedere keuken hypoallergeen moet zijn?
Kortom: een echte allergie is een probleem voor degene die hem heeft èn voor iemand die eten voor die persoon wil maken.quote:Op maandag 3 november 2014 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Blijft grappig dat mensen die van mening zijn dat je rekening moet houden met mensen die allergisch zijn niet wensen te antwoorden op de vraag of iedere keuken maar hypoallergeen moet zijn.
Als jij als keuken wilt garanderen dat mensen die allergisch zijn allergeenvrij eten kunnen krijgen mag er in je keuken dus geen van de volgende producten worden verwerkt (en ook de prefab mag het niet bevatten) en ook je leveranciers mogen deze producten niet verwerken
Noten (olien)
Pinda's (olie)
Glutenhoudige granen
Eieren
Vis
Schaal en schelpdieren
Zuivel
Lupinen
Zwaveldioxides en sultfaten
Mosterd
Sellerie
Sesam
Soja
Weekdieren
Er mag niet met Latex handschoenen worden gewerkt, en het keukenpersoneel mag geen cosmetica gebruiken.
En dit zijn alleen nog maar de belangrijkste allergenen, heb het nog niet over intolerantie of overgevoeligheden.
Nee, het begon over mensen die helemaal geen allergie hebben maar dat alleen maar menen en daar restaurants mee lastig vallen.quote:Op maandag 3 november 2014 14:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
waarom kan jij alleen in extremen argumenteren Piet?
deze discussie is helemaal niet begonnen om een extreme pinda-allergie waarbij permanent de epi-pen in de aanslag is om in leven te blijven.
en dan kom je met een lijst van alle mogelijke allergenen, waarbij mensen kunnen reageren met onschuldige maar vervelende jeuk tot en met acuut dood neervallen.quote:Op maandag 3 november 2014 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, het begon over mensen die helemaal geen allergie hebben maar dat alleen maar menen en daar restaurants mee lastig vallen.
Mijn stelling was dat mensen die hier roepen dat je als restaurant maar rekening moet houden met allergieen en overgevoeligheden niet weten wat ze roepen. Daar werd over gekat en vervolgens was mijn vraag of zij menen dat je als keuken maar allergeenvrij moet zijn.
Ik stel niets in extremen, ik probeer duidelijk te maken dat maar even roepen dat je er maar rekening mee moet houden onzinnig is.
Koks (en anderen) kunnen zich beter druk maken om bovenstaande.quote:
Recordaantal spoedopnames door voedselallergie.
Spoedopnames van Europese kinderen met een levensgevaarlijke allergische reactie is verzevenvoudigd.
http://www.voedingnu.nl/r(...)llergie.172162.lynkx
http://www.wageningenur.n(...)oename-in-aantal.htm
Dit is nog wel het meest hatelijke van allemaalquote:Op maandag 3 november 2014 12:48 schreef Leandra het volgende:
[..]
En die vervolgens iedereen gaan vertellen dat hun papje van linksgedraaide geitenyoghurt met sesamolie en kastanjekruimels verrukkelijk is, en dat je het echt wel mag proeven.
Nee tut, je eet je papdrap omdat je niet kunt eten wat wij allemaal wel eten, niet omdat je het zo verschrikkelijk lekker vindt![]()
Ik heb zo'n moeder... die tegen de bruid al zegt dat ze haar eigen boterhammetje wel meeneemt, want ze kan daar toch niet eten wat er geserveerd wordt.
Ik denk dat men zich druk vooral moeten gaan maken over de oorzaak van de toename van voedselallergie....quote:Op maandag 3 november 2014 14:55 schreef Resonancer het volgende:
[..]
Koks (en anderen) kunnen zich beter druk maken om bovenstaande.
Mijn vraag was duidelijk, vind je dat een keuken hypoallergeen moet zijn?quote:Op maandag 3 november 2014 14:53 schreef computergirl het volgende:
[..]
en dan kom je met een lijst van alle mogelijke allergenen, waarbij mensen kunnen reageren met onschuldige maar vervelende jeuk tot en met acuut dood neervallen.
De kans dat een zaak op een avond vol zit met dit scala aan allergieën is nihil.
Met de kans dat ik weer voor stupide wordt uitgescholden: stel dat ik niet tegen worteltjes kan wat is dan precies het probleem om de worteltjes bij gerecht A voor mij te vervangen door de doperwtjes van gerecht B? Die je toch al in huis hebt.
Waarom krijg je dan de hoon en haat van mensen als Iwanius over je heen?
Waarom is dat een probleem van koks?quote:Op maandag 3 november 2014 14:55 schreef Resonancer het volgende:
[..]
Koks (en anderen) kunnen zich beter druk maken om bovenstaande.
Waarom zouden koks zich daar zorgen om moeten maken? Het zijn niet de koks die de allergieën veroorzaken, het zijn niet de koks die onder dwang eten in de mond van de kinderen stoppen.quote:Op maandag 3 november 2014 14:55 schreef Resonancer het volgende:
[..]
Koks (en anderen) kunnen zich beter druk maken om bovenstaande.
mijn vraag is ook duidelijk.quote:Op maandag 3 november 2014 15:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn vraag was duidelijk, vind je dat een keuken hypoallergeen moet zijn?
En dat is niet 1 avond, dat moet beleid zijn. Ik zei al, ik heb het over allergenen, geeneens over overgevoeligheden of intolerantie.
Omdat het vaak niet willekeurig uitwisselen van simpel groente is. Gerechten zijn vaak uitgebalanceerd de juiste kruiden en saus bij het juiste gerecht. De juiste structuur (beet) bij alle gerechten.quote:Op maandag 3 november 2014 14:53 schreef computergirl het volgende:
[..]
en dan kom je met een lijst van alle mogelijke allergenen, waarbij mensen kunnen reageren met onschuldige maar vervelende jeuk tot en met acuut dood neervallen.
De kans dat een zaak op een avond vol zit met dit scala aan allergieën is nihil.
Met de kans dat ik weer voor stupide wordt uitgescholden: stel dat ik niet tegen worteltjes kan wat is dan precies het probleem om de worteltjes bij gerecht A voor mij te vervangen door de doperwtjes van gerecht B? Die je toch al in huis hebt.
Waarom krijg je dan de hoon en haat van mensen als Iwanius over je heen?
En vooral niet ingaan op wat ik schrijfquote:
Nou, dat dus.quote:Op maandag 3 november 2014 14:53 schreef computergirl het volgende:
[..]
en dan kom je met een lijst van alle mogelijke allergenen, waarbij mensen kunnen reageren met onschuldige maar vervelende jeuk tot en met acuut dood neervallen.
De kans dat een zaak op een avond vol zit met dit scala aan allergieën is nihil.
Met de kans dat ik weer voor stupide wordt uitgescholden: stel dat ik niet tegen worteltjes kan wat is dan precies het probleem om de worteltjes bij gerecht A voor mij te vervangen door de doperwtjes van gerecht B? Die je toch al in huis hebt.
Waarom krijg je dan de hoon en haat van mensen als Iwanius over je heen?
Oh nee, mijn moeder meldt het bij een etentje wel altijd ruimschoots van tevoren, zeg maar zodra de locatie van het etentje bekend is, meestal even bellen/mailen met de kok, maar ze is inmiddels op het niveau dat ze echt onmogelijk is qua eten, en er waren recent weer eens nieuwe dingen bij waar ze spontaan ook niet meer tegen kon (volgens mij krijgt ze gewoon een soort van OD van de dingen die ze dan nog wel kan eten, waardoor ze daar ook last van krijgt), maar het is gewoon niet meer te doen, macrobiotisch is het woord niet eens meer, daarbij kan ze nu misschien nog wel iets eten waar ze over 9 maanden met de trouwerij niet meer tegen kan.quote:Op maandag 3 november 2014 14:59 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Dit is nog wel het meest hatelijke van allemaal![]()
![]()
,... Koks kunnen met vreemdste uitdagingen vaak nog de beste gerechten maken voor je. Maar dat soort typen moet en zal het altijd 2 minuten melden voor een vijfgangendiner wat 6 weken eerder al is besproken met de afnemer.
Van te voren een belletje naar het restaurant en je helpt niet alleen de keuken maar ook jezelf. Kok kan dan evt. wat extra's halen om wat lekkers te maken
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben er wel op in gegaan.quote:Op maandag 3 november 2014 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En vooral niet ingaan op wat ik schrijf
Ligt eraan welk niveau restaurant je het over hebt.quote:Op maandag 3 november 2014 15:05 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Omdat het vaak niet willekeurig uitwisselen van simpel groente is. Gerechten zijn vaak uitgebalanceerd de juiste kruiden en saus bij het juiste gerecht. De juiste structuur (beet) bij alle gerechten.
Willekeurig gerechten uit elkaar trekken en combineren is gewoon not done en voor paupers.
Zelfs in een sterrenrestaurant zullen koks daar niet direct moeilijk over doen. Alleen beweren mensen A en doen ze vaak B.quote:Op maandag 3 november 2014 15:07 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ligt eraan welk niveau restaurant je het over hebt.
Als ik ben een van der Valk kom lijkt het me geen halszaak dat ik worteltjes ipv erwtjes krijg. Bij een sterrenrestaurant ligt dat natuurlijk weer anders. Al zou ik daar wel weer meer vertrouwen hebben dat ze mij een smakelijk alternatief kunnen voorschotelen.
wat een minachting weer.quote:Op maandag 3 november 2014 15:05 schreef Kandijfijn het volgende:
Willekeurig gerechten uit elkaar trekken en combineren is gewoon not done en voor paupers.
Het lijkt me nou niet het juiste moment om te gaan experimenteren.quote:Op maandag 3 november 2014 15:11 schreef Cat22 het volgende:
Ik zie de mensen met restaurant ervaring hier trouwens alleen maar in problemen posten. Zit er ook geen uitdaging in? Natuurlijk open je een eigen zaak om geld te verdienen, maar als het alleen daarom gaat kun je - bij wijze van spreken- ook een ijzerwarenhandel beginnen.
Je doet het toch ook uit liefde voor het vak en goed zorgen voor je gasten? Zo vaak zullen er geen klanten zijn met extreme (gediagnostiseerde) allergiën. Is het dan ook niet kicken als je, ondanks de beperkingen, een mooi gerecht op maat kunt maken? Of is daar geen tijd of ruimte voor door de dagelijkse gekte?
Als jij meent dat je op deze manier voorkomt dat mensen allergische reacties krijgen maak je dezelfde fout als waar ik voor waarschuwquote:Op maandag 3 november 2014 15:11 schreef computergirl het volgende:
[..]
wat een minachting weer.![]()
Masterchef the Professionals begint deze week weer op de BBC. Dan moeten professionele koks zonder voorbereiding een gerecht maken van beperkt aantal ingrediënten die ze niet zelf uitgekozen hebben. Bij de GOEDE koks komt daar altijd iets zeer smakelijks uit.
als je terugleest zie je:quote:Op maandag 3 november 2014 14:53 schreef computergirl het volgende:
[..]
en dan kom je met een lijst van alle mogelijke allergenen, waarbij mensen kunnen reageren met onschuldige maar vervelende jeuk tot en met acuut dood neervallen.
De kans dat een zaak op een avond vol zit met dit scala aan allergieën is nihil.
Met de kans dat ik weer voor stupide wordt uitgescholden: stel dat ik niet tegen worteltjes kan wat is dan precies het probleem om de worteltjes bij gerecht A voor mij te vervangen door de doperwtjes van gerecht B? Die je toch al in huis hebt.
Waarom krijg je dan de hoon en haat van mensen als Iwanius over je heen?
In Masterchef the Professionals hoef je niet met vier mensen samen te werken om in 3 uur tijd 100 keer drie gangen je keuken uit te jagen.quote:Op maandag 3 november 2014 15:11 schreef computergirl het volgende:
[..]
wat een minachting weer.![]()
Masterchef the Professionals begint deze week weer op de BBC. Dan moeten professionele koks zonder voorbereiding een gerecht maken van beperkt aantal ingrediënten die ze niet zelf uitgekozen hebben. Bij de GOEDE koks komt daar altijd iets zeer smakelijks uit.
hou toch op man!quote:Op maandag 3 november 2014 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij meent dat je op deze manier voorkomt dat mensen allergische reacties krijgen maak je dezelfde fout als waar ik voor waarschuw
Ow, tuurlijk is het een beetje overdreven allemaal we houden allemaal van ons vak. Alleen dit soort topics haalt de meest extreme herinneringen naar boven en wij voelen onze kans ons gal te spuien.quote:Op maandag 3 november 2014 15:11 schreef Cat22 het volgende:
Ik zie de mensen met restaurant ervaring hier trouwens alleen maar in problemen posten. Zit er ook geen uitdaging in? Natuurlijk open je een eigen zaak om geld te verdienen, maar als het alleen daarom gaat kun je - bij wijze van spreken- ook een ijzerwarenhandel beginnen.
Je doet het toch ook uit liefde voor het vak en goed zorgen voor je gasten? Zo vaak zullen er geen klanten zijn met extreme (gediagnostiseerde) allergiën. Is het dan ook niet kicken als je, ondanks de beperkingen, een mooi gerecht op maat kunt maken? Of is daar geen tijd of ruimte voor door de dagelijkse gekte?
Waar hebben we het dan over? Mensen die iets niet lusten en daarom roepen dat ze allergisch zijn?quote:Op maandag 3 november 2014 15:15 schreef computergirl het volgende:
[..]
hou toch op man!
we hebben het toch niet hier over iemand die voor alle mogelijke eiwitten allergisch is.
Wat een nare manier van argumenteren heb jij toch!
Dat was ook niet het punt. Natuurlijk zullen er genoeg koks zijn die dat leuk vinden als er ruimte voor is. Het gaat erom dat mensen eisen dat het gebeurt, of iemand een klootzak vinden als ze het niet doen. Dat is natuurlijk iets heel anders.quote:Op maandag 3 november 2014 15:11 schreef Cat22 het volgende:
Ik zie de mensen met restaurant ervaring hier trouwens alleen maar in problemen posten. Zit er ook geen uitdaging in? Natuurlijk open je een eigen zaak om geld te verdienen, maar als het alleen daarom gaat kun je - bij wijze van spreken- ook een ijzerwarenhandel beginnen.
Je doet het toch ook uit liefde voor het vak en goed zorgen voor je gasten? Zo vaak zullen er geen klanten zijn met extreme (gediagnostiseerde) allergiën. Is het dan ook niet kicken als je, ondanks de beperkingen, een mooi gerecht op maat kunt maken? Of is daar geen tijd of ruimte voor door de dagelijkse gekte?
Ik heb geen idee, daarom vraag ik het (quote:Op maandag 3 november 2014 15:14 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Het lijkt me nou niet het juiste moment om te gaan experimenteren.
nee. personen die ergens niet tegen kunnen en om een vervanging vragen.quote:Op maandag 3 november 2014 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar hebben we het dan over? Mensen die iets niet lusten en daarom roepen dat ze allergisch zijn?
quote:Op maandag 3 november 2014 15:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Dat was ook niet het punt. Natuurlijk zullen er genoeg koks zijn die dat leuk vinden als er ruimte voor is. Het gaat erom dat mensen eisen dat het gebeurt, of iemand een klootzak vinden als ze het niet doen. Dat is natuurlijk iets heel anders.
Kijk, nuance.quote:Op maandag 3 november 2014 15:17 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Ow, tuurlijk is het een beetje overdreven allemaal we houden allemaal van ons vak. Alleen dit soort topics haalt de meest extreme herinneringen naar boven en wij voelen onze kans ons gal te spuien.
In de praktijk blijkt veel mogelijk in goed overleg en voelen we ons erg blij als de gast uiteindelijk tevreden naar huis gaat.
Jij bent nooit uitgescholden voor het omwisselen van boontjes en worteltjes in een restaurant. Dus ga een end fietsen met je verzonnen voorbeeld.quote:Op maandag 3 november 2014 15:20 schreef computergirl het volgende:
[..]
nee. personen die ergens niet tegen kunnen en om een vervanging vragen.
Ga zelf eens in op mijn voorbeeld waarom je worteltjes niet kan vervangen door doperwtjes zonder hoon en gescheld?
iemand stupide noemen is imo uitschelden.quote:Op maandag 3 november 2014 15:21 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Jij bent nooit uitgescholden voor het omwisselen van boontjes en worteltjes in een restaurant. Dus ga een end fietsen met je verzonnen voorbeeld.
Ga dan eens reageren op mijn eerdere nette reactie?! Want in een net restaurant wordt je heus je belachelijk gemaakt vanwege basisgroenten verwisselen.quote:Op maandag 3 november 2014 15:22 schreef computergirl het volgende:
[..]
iemand stupide noemen is imo uitschelden.
Jij bent erger aan het schelden geweest hoor... Aangeven dat je ergens geen verstand van hebt of een post dom noemen is iets heel anders dan schelden. En waar heb je hem zien zeggen dat een simpele aanpassing niet kan?quote:Op maandag 3 november 2014 15:20 schreef computergirl het volgende:
[..]
nee. personen die ergens niet tegen kunnen en om een vervanging vragen.
Ga zelf eens in op mijn voorbeeld waarom je worteltjes niet kan vervangen door doperwtjes zonder hoon en gescheld?
Wat is daarvoor je criterium? Als iemand als kind al geen kaas wilde eten (tot ergernis van ouders die nota bene op een boerderij zijn opgegroeid), en de volgende dag de hele dag boven de WC hangt als hij/zij een keer wel kaas eet (wetend of onwetend, kruidenboter kan ook een feestje zijn), is dat dan niet lusten of allergisch zijn?quote:Op maandag 3 november 2014 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar hebben we het dan over? Mensen die iets niet lusten en daarom roepen dat ze allergisch zijn?
lees het topic eens.quote:Op maandag 3 november 2014 15:24 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Jij bent erger aan het schelden geweest hoor... Aangeven dat je ergens geen verstand van hebt of een post dom noemen is iets heel anders dan schelden. En waar heb je hem zien zeggen dat een simpele aanpassing niet kan?
Zeggen dat je de hele keuken en inkoop moet gooien als je voor elke speciale wens een oplossing moet hebben en dat je dat niet hoeft als je dat niet wilt is heel iets anders dan zeggen dat je weigert een simpele aanpassing te doen. Niet goed lezen en mensen woorden in de mond leggen dus weer.quote:Op maandag 3 november 2014 15:14 schreef Klaploper het volgende:
[..]
als je terugleest zie je:
Jij: dramaqueen
Iwanius: stupide post (niet stupide mens, maar natuurlijk niet heel erg vriendelijk, maar zeker geen schelden)
Jij: arrogante eikel
Bovendien geeft iwanius gewoon gezegd dat hij geen probleem ziet in een simpele aanpassing.
Waarom? Jij gaat niet in op mijn vraag, vind je dat horeca keukens hypoallergeen moeten zijn?quote:Op maandag 3 november 2014 15:20 schreef computergirl het volgende:
[..]
nee. personen die ergens niet tegen kunnen en om een vervanging vragen.
Ga zelf eens in op mijn voorbeeld waarom je worteltjes niet kan vervangen door doperwtjes zonder hoon en gescheld?
quote:Op maandag 3 november 2014 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom? Jij gaat niet in op mijn vraag, vind je dat horeca keukens hypoallergeen moeten zijn?
ik laat jullie lekker samen klagen verder want ik ben geen fan van deze manier van discussie voerenquote:
Welke discussie, jij voert geen discussie, je beantwoord vragen met vragen en begint over worteltjes als ik het over allergenen heb.quote:Op maandag 3 november 2014 15:32 schreef computergirl het volgende:
[..]
[..]
ik laat jullie lekker samen klagen verder want ik ben geen fan van deze manier van discussie voeren
Klagen dat je uitgescholden wordt terwijl je zelf aan het schelden bent? Beweren dat mensen dingen gezegd hebben die ze helemaal niet gezegd hebben?quote:Op maandag 3 november 2014 15:32 schreef computergirl het volgende:
[..]
[..]
ik laat jullie lekker samen klagen verder want ik ben geen fan van deze manier van discussie voeren
quote:
En dan het volgende zodat dat ook heel duidelijk is:quote:....Als jij 1 ingredient niet in je gerecht wilt hebben vanwege een allergie dan zal niemand in de keuken daar echt over vallen..
Uit deze reactie!
Stupide mag ik iemand terecht noemen als die niet luistert als er al zoveel keren een inhoudelijk en gedegen antwoord wordt gegeven waar verwacht wordt dat er dan ook inhoudelijk een goed antwoord opkomt en niet een zelfde antwoord alleen met een andere verpakking waar de essentie van het gejammer hetzelfde dus is.quote:Op maandag 3 november 2014 15:22 schreef computergirl het volgende:
iemand stupide noemen is imo uitschelden.
Op het moment dat je het vergeleek met de discussie over Zwarte Piet zonder je standpunt daarin te vermelden en je krijgt als reactie dat ze niet geïnteresseerd is in je mening over Zwarte Piet is al duidelijk dat ze niet goed kan of wil lezen en het hele punt van die vergelijking haar ontgaat.quote:Op maandag 3 november 2014 16:02 schreef Iwanius het volgende:
[..]Je leest werkelijk alleen wat je wilt lezen he. Moet ik je dan weer een figuurlijk oorvijg geven door wederom aan te tonen dat je alleen jezelf wilt horen?
[..]
[..]
Stupide mag ik iemand terecht noemen als die niet luistert als er al zoveel keren een inhoudelijk en gedegen antwoord wordt gegeven waar verwacht wordt dat er dan ook inhoudelijk een goed antwoord opkomt en niet een zelfde antwoord alleen met een andere verpakking waar de essentie van het gejammer hetzelfde dus is.
Sommigen waaronder jij blijven als maar mauwen, Halen van alles er maar bij in de hoop te kunnen scoren aka het eigenlijk gelijk te onderstrepen. Daar ben ik langzamerhand klaar mee. En het is niet iets van alleen dit jaar,maar de afgelopen jaren van een kleine minderheid,of het nu over eten of bij wijze van belastingen,sociale voorzieningen en wat dan ook gaat: Alsmaar vinden dat ZIJ de enigen zijn in dit land waar begrip voor moet zijn,de enigen zijn die leed hebben,de enigen zijn die het moeilijk hebben en als er eens "nee"komt dan is men beledigd,ben je een racist,onmens en meer van die walgelijke aantijgingen in de hoop goedkoop te kunnen scoren.
Maar daar begint de 'ellende' vaak al. Ze denkt = inbeelden...en vervolgens de wereld ermee opzadelen en vervolgens niet zelf eens proberen er wat aan te doen zodat je misschien het toch wel lekker gaat vinden i.p.v. "ik ben zielig" dus laten anderen het maar voor mij oplossen= pas je keuken maar aan mijn eetgewoonte aan want..."ik ben zielig"quote:Op maandag 3 november 2014 16:19 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ik heb een vriendin die denkt dat ze niet tegen roze vlees kan. Dit noemt ze 'rauw'. Toen ik vroeg waarom niet zei ze: 'Ik heb een keer een roze biefstuk gehad en toen werd ik super ziek.'
Ik vroeg toen of ze wel eens vaker roze vlees had gegeten zei ze: 'Nee, daarna durfde ik niet meer.'
In restaurants of bij etentjes kan dit wel eens bloed irritant zijn. Het mag altijd alleen maar kip zijn.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |