Lees deze eerste reactie van mij maar eens en met name het stukje van "1980"quote:Op zaterdag 1 november 2014 16:32 schreef Oceanonix het volgende:
dus jij bepaald dat ik een modeverschijnsel heb en niet echt ziek wordt en me maar een beetje aanstel? Of lees ik dat verkeerd?
Of moet ik met een doktersverklaring komen om te voorkomen dat je toch de verboden ingredienten in mijn voedsel mikt omdat het je niet uitkomt?
toen was ik 3 en ja toen al heftige hoofdpijnen waar niemand wist waar ze vandaan kwamen. Alleen kwam toen niemand op het idee om naar voedsel als oorzaak te kijken.quote:Op zaterdag 1 november 2014 16:34 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Lees deze eerste reactie van mij maar eens en met name het stukje van "1980"
Ik kan merken dat jij een behoorlijke arrogante eikel bent. Jammer voor je.quote:Op zaterdag 1 november 2014 16:37 schreef Iwanius het volgende:
Je kan merken dat jij nooit iets met de horeca te maken hebt gehad ( dan misschien als serveerster o.i.d.) anders had je nooit zo een stupide reactie gegeven. Ik zou zeggen: Ga eerst je eens verdiepen wat er allemaal komt kijken eer jij dat gerecht waar jij hooguit 20 euro+ voor wilt betalen op tafel komt.
Nee als je iedereen die het niet met je eens is voor stupide uitmaakt dan ben je arrogant. En voor de rest moet je niet zo zielig doen, ik ben niet eens geïnteresseerd in jouw mening over Zwarte Pietquote:Op zaterdag 1 november 2014 16:46 schreef Iwanius het volgende:
Tuurlijk...als je weigert met dit soort trends mee te doen en het gejammer, en geen begreep hebt dan ben je net zo als met die idiote zwarte Piet discussie een racist,arrogante eikel die geen begrip heeft,niets begrijpt en mensonterend bezig is.
als je de saus weglaat ben je bij mij al een heel eind.quote:Op zaterdag 1 november 2014 16:41 schreef Iwanius het volgende:
Het enige wat ik lees zijn: "Boehoe...ik ben zielig,mijn leed is het enige leed dat bestaat en dat moeten jullie maar begrijpen en de wereld ervoor aanpassen zodat ik ook kan meedoen en wat het jullie kost, is niet mijn probleem."
Het beste is om gewoon een statement te maken door in de keuken van desbetreffende kok aan de schijterij te gaan, te kotsen of te sterven.quote:Op zaterdag 1 november 2014 17:14 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
als je de saus weglaat ben je bij mij al een heel eind.
Ik bestel om deze reden ook liever van een menukaart, dan kan ik proberen zelf een inschatting te maken over datgene wat ik kan eten.
De bediening zegt wel dat het geen probleem is maar de arrogante eikel in de keuken is het echte probleem.
Nou en?quote:Op zaterdag 1 november 2014 17:57 schreef Erasmo het volgende:
Ik zag trouwens laatst in Middenmeer of all places een heuse glutenvrije supermarkt
Mooi, joh. Dan zet je het op de kaart. Heb het wel een paar keer gezien, meldingen in de strekking van "We do not modify our meals". Dat er nog wel de mogelijkheid is je friet door groente te vervangen of iets dergelijks, maar dat er niet aan het gerecht zelf wordt gesleuteld. Het kan zo makkelijk zijn.quote:Op zaterdag 1 november 2014 16:23 schreef Iwanius het volgende:
Je leest graag wat je wilt lezen om een punt te maken wat geen punt is.
Als jij 1 ingredient niet in je gerecht wilt hebben vanwege een allergie dan zal niemand in de keuken daar echt over vallen. Maar verwachten dat een gerecht helemaal ontdaan wordt van zijn meest essentiele basisingredienten alleen maar omdat jij iets hebt,dat is waar tegen geageerd wordt.
Stoer. Maar mik dan voor het gemak "Wij veranderen niks aan de gerechten" op je kaart, wellicht nog met een waarschuwing waar eventueel noten, gluten, en andere mogelijk spul in zit voor bekende erge allergiën/intoleranties, en klaar. Hordes mensen kunnen preventief wegblijven en koks hoeven niet verzoekjes om te gaan.quote:[..]
Die specials ( die vaak het dubbele van een gewoon gerecht kosten) die ik uitvraag is omdat ik daar praktisch elke dag kom en meer dan de gemiddelde gast verteer en zoals met alles: Money counts! en dat is juist het probleem met de meeste zeikstralen: Ze willen vaak als een kok dan een gerecht geheel anders moet gaan bereiden,dan wil men vaak het voor dezelfde prijs hebben "omdat ze een allergie"hebben. Ja dag!
Daarbij is het een top kok zijn eer te na om gerechten waar hij tijd en moeite en geld insteekt en helemaal achterstaat,om die van zoveel te ontdoen dat er amper iets overblijft van datgene wat hij graag uitdraagt als zijnde 'zijn' gerechten. Dan hebben ze liever dit soort gasten niet!
En terecht!
Er zijn genoeg toko's die alles wel best vinden en dus ook van alles aanpassen aan een minderheid,dus ga je maar daar lekker heen .
Jij zegt ook tegen iemand in een rolstoel dat hij maar even op moet staan om een hoge drempel over te gaan omdat jij (als uitbater) écht geen mogelijkheid ziet wat te fabriceren met plaatjes zodat een hellinkje ontstaat?quote:Op zaterdag 1 november 2014 16:46 schreef Iwanius het volgende:
Tuurlijk...als je weigert met dit soort trends mee te doen en het gejammer, en geen begrip hebt dan ben je net zo als met die idiote zwarte Piet discussie een racist,arrogante eikel die geen begrip heeft,niets begrijpt en mensonterend bezig is. Zie hier de makkelijke leugenachtige aantijgingen die men van stal haalt in de hoop een punt te maken. Walgelijk!
Heb een nieuwtje voor je: Ik heb ook een allergie en mag bepaalde dingen ook niet hebben maar vraag of verwacht ik dat men dan zijn hele toko en diens gerechten speciaal gaat aanpassen aan mijn allergie?En weet je waarom? Omdat ik niet tot last wil zijn ondanks dat men mij wel vaak ter wille is.
Dus ga ik ergens anders heen waar het wel kan,of ik blijf thuis, maar ik ga niet drammen en verwachten dat de wereld om mij draait want dat willen die zeikstralen vaak niet begrijpen. Die willen gewoon dat jij je aan hun aanpast alleen maar omdat...
Je leest niet goed. NIEMAND in dit topic zegt dat iedereen met een allergie zich aanstelt. Waar over geklaagd wordt is dat er mensen zijn die zelf bedacht hebben dat ze een allergie hebben, terwijl dit vaak gewoon echt niet zo is. Er is in dit topic nog niemand geweest die zegt dat je niet daadwerkelijk allergisch kan zijn voor bepaald voedsel. De mensen met een echte allergie zijn er alleen veel minder dan mensen die beweren of denken dat ze een allergie hebben. 'Jullie' lezen niet goed en leggen anderen woorden in de mond.quote:Op zaterdag 1 november 2014 16:39 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
toen was ik 3 en ja toen al heftige hoofdpijnen waar niemand wist waar ze vandaan kwamen. Alleen kwam toen niemand op het idee om naar voedsel als oorzaak te kijken.
Maar blijkbaar lig ik voor de lol dagen op bed. Zal de volgende keer aan denken....
Jupquote:Op maandag 3 november 2014 11:49 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Je leest niet goed. NIEMAND in dit topic zegt dat iedereen met een allergie zich aanstelt. Waar over geklaagd wordt is dat er mensen zijn die zelf bedacht hebben dat ze een allergie hebben, terwijl dit vaak gewoon echt niet zo is. Er is in dit topic nog niemand geweest die zegt dat je niet daadwerkelijk allergisch kan zijn voor bepaald voedsel. De mensen met een echte allergie zijn er alleen veel minder dan mensen die beweren of denken dat ze een allergie hebben. 'Jullie' lezen niet goed en leggen anderen woorden in de mond.
Zoals al is uitgelegd is het in de ogen van veel mensen asociaal om meer geld te vragen voor een gerecht dat aangepast moet worden, terwijl dit wel meer geld kost om te maken, vanwege andere ingrediënten, die je misschien verder niet gebruikt en later weg kan gooien of ingrediënten die duurder zijn, meer tijd kwijt zijn dus meer loonkosten. Iedereen snapt toch dat 10 borden tomatensoep maken minder werk en goedkoper is dan 9 gewonequote:Op maandag 3 november 2014 10:46 schreef Lienekien het volgende:
Gelukkig snappen een hoop restaurants/koks ook dat ze bestaan dankzij hun klanten en vinden ze een aanpassing binnen het redelijke meestal geen probleem.
En hoe zo'n aanpassing ten koste gaat van de grote meerderheid, is me ook echt een raadsel.
Wat Iwanius ook mag denken zo ontzettend goed te weten.
Die vergelijking loopt totaal mank (hihi snap je hem, rolstoel en zo). Dat is een eenmalige uitgave waar elke rolstoelgebruiker bij gebaat is. Voor mensen met een allergie ben je elke keer opnieuw geld kwijt. Aan voedsel is al zo weinig te verdienen. Als jij een aangepast gerecht verwacht voor dezelfde prijs als het originele gerecht, ook al zitten er misschien minder ingrediënten in, is de kans groot dat ze zelfs verlies maken op dat gerecht.quote:Op maandag 3 november 2014 11:03 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Jij zegt ook tegen iemand in een rolstoel dat hij maar even op moet staan om een hoge drempel over te gaan omdat jij (als uitbater) écht geen mogelijkheid ziet wat te fabriceren met plaatjes zodat een hellinkje ontstaat?
O nee, van jou moet de rolstoeler maar thuisblijven, omdat jij vooral geen last wil hebben van zijn handicap.Stoute rolstoeler! Zomaar niet kunnen lopen! te lui zijn om te lopen!
QFTquote:Op maandag 3 november 2014 11:49 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Je leest niet goed. NIEMAND in dit topic zegt dat iedereen met een allergie zich aanstelt. Waar over geklaagd wordt is dat er mensen zijn die zelf bedacht hebben dat ze een allergie hebben, terwijl dit vaak gewoon echt niet zo is. Er is in dit topic nog niemand geweest die zegt dat je niet daadwerkelijk allergisch kan zijn voor bepaald voedsel. De mensen met een echte allergie zijn er alleen veel minder dan mensen die beweren of denken dat ze een allergie hebben. 'Jullie' lezen niet goed en leggen anderen woorden in de mond.
En die vervolgens iedereen gaan vertellen dat hun papje van linksgedraaide geitenyoghurt met sesamolie en kastanjekruimels verrukkelijk is, en dat je het echt wel mag proeven.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 16:27 schreef Kandijfijn het volgende:
Pisvolk is het vooral van die tutholla's die er over doorzeuren. Nee je hebt geen allergie je bent een aandachtshoer.
Mensen ,met een echte allergie herken je ook veel veel makkelijker. Die melden via de mail of telefoon dat ze allergie X hebben en zijn zelden binnenlopers.
Mensen met nep-allergie zijn altijd binnenlopers en hebben meerdere soorten allergieën 5 anekdotes erover en willen een chef uitleggen wat ze niet mogen hebben. Soms als ik me verveel en een slechte dag heb laat ik ze wel even naar de keuken lopen om met de chef te praten![]()
Iwanius beweert nog meer, hè.quote:Op maandag 3 november 2014 11:49 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Je leest niet goed. NIEMAND in dit topic zegt dat iedereen met een allergie zich aanstelt. Waar over geklaagd wordt is dat er mensen zijn die zelf bedacht hebben dat ze een allergie hebben, terwijl dit vaak gewoon echt niet zo is. Er is in dit topic nog niemand geweest die zegt dat je niet daadwerkelijk allergisch kan zijn voor bepaald voedsel. De mensen met een echte allergie zijn er alleen veel minder dan mensen die beweren of denken dat ze een allergie hebben. 'Jullie' lezen niet goed en leggen anderen woorden in de mond.
Fijn dat je voor Iwanius antwoordt, maar ik lees in zijn bericht toch meer: dat hij uit principe niet bereid is enige concessie te doen aan iemand die anders is dan de standaard.quote:Op maandag 3 november 2014 12:12 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Die vergelijking loopt totaal mank (hihi snap je hem, rolstoel en zo). Dat is een eenmalige uitgave waar elke rolstoelgebruiker bij gebaat is. Voor mensen met een allergie ben je elke keer opnieuw geld kwijt. Aan voedsel is al zo weinig te verdienen. Als jij een aangepast gerecht verwacht voor dezelfde prijs als het originele gerecht, ook al zitten er misschien minder ingrediënten in, is de kans groot dat ze zelfs verlies maken op dat gerecht.
En als het zo duur wordt om te zorgen dat rolstoelen makkelijk naar binnen kunnen dat er geen geld meer te verdienen aan je tent, dan zeg je natuurlijk inderdaad dat ze beter naar een andere tent kunnen gaan.
Dat je vaak de hele keuken en inkoop moet omgooien om aan die wensen te voldoen? Het ligt eraan wat voor gerechten je serveert, maar vaak is dat gewoon waar. Als je dat niet snapt weet je inderdaad niet hoe een professionele keuken werkt.quote:
Ik heb hem toch echt zien posten dat als het niet een enorm gedoe wordt en de essentie van het gerecht niet totaal teniet doet dat hij het ook normaal vindt dat een gerecht wat aangepast wordt.quote:Op maandag 3 november 2014 13:11 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Fijn dat je voor Iwanius antwoordt, maar ik lees in zijn bericht toch meer: dat hij uit principe niet bereid is enige concessie te doen aan iemand die anders is dan de standaard.
Je punt wb het aanpassen van gerechten snap ik wel. En zeker als dat last-minute moet gebeuren lijkt me dat niet prettig werken voor de brigade en zal de winstmarge dalen. Daar ligt ook een rol voor de persoon met de allergie: leg vooraf al contact met de keuken en bespreek de mogelijkheden. En dat zie ik vrijwel iedereen hier posten die met een fikse allergie te maken heeft. Is de chef voorbereid en kan de persoon met een allergie met een geruster hart aan tafel zitten én lekker eten.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |