waarom kan jij alleen in extremen argumenteren Piet?quote:Op maandag 3 november 2014 14:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Verwacht jij dat iedere keuken hypoallergeen moet zijn?
Kortom: een echte allergie is een probleem voor degene die hem heeft èn voor iemand die eten voor die persoon wil maken.quote:Op maandag 3 november 2014 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Blijft grappig dat mensen die van mening zijn dat je rekening moet houden met mensen die allergisch zijn niet wensen te antwoorden op de vraag of iedere keuken maar hypoallergeen moet zijn.
Als jij als keuken wilt garanderen dat mensen die allergisch zijn allergeenvrij eten kunnen krijgen mag er in je keuken dus geen van de volgende producten worden verwerkt (en ook de prefab mag het niet bevatten) en ook je leveranciers mogen deze producten niet verwerken
Noten (olien)
Pinda's (olie)
Glutenhoudige granen
Eieren
Vis
Schaal en schelpdieren
Zuivel
Lupinen
Zwaveldioxides en sultfaten
Mosterd
Sellerie
Sesam
Soja
Weekdieren
Er mag niet met Latex handschoenen worden gewerkt, en het keukenpersoneel mag geen cosmetica gebruiken.
En dit zijn alleen nog maar de belangrijkste allergenen, heb het nog niet over intolerantie of overgevoeligheden.
Nee, het begon over mensen die helemaal geen allergie hebben maar dat alleen maar menen en daar restaurants mee lastig vallen.quote:Op maandag 3 november 2014 14:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
waarom kan jij alleen in extremen argumenteren Piet?
deze discussie is helemaal niet begonnen om een extreme pinda-allergie waarbij permanent de epi-pen in de aanslag is om in leven te blijven.
en dan kom je met een lijst van alle mogelijke allergenen, waarbij mensen kunnen reageren met onschuldige maar vervelende jeuk tot en met acuut dood neervallen.quote:Op maandag 3 november 2014 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, het begon over mensen die helemaal geen allergie hebben maar dat alleen maar menen en daar restaurants mee lastig vallen.
Mijn stelling was dat mensen die hier roepen dat je als restaurant maar rekening moet houden met allergieen en overgevoeligheden niet weten wat ze roepen. Daar werd over gekat en vervolgens was mijn vraag of zij menen dat je als keuken maar allergeenvrij moet zijn.
Ik stel niets in extremen, ik probeer duidelijk te maken dat maar even roepen dat je er maar rekening mee moet houden onzinnig is.
Koks (en anderen) kunnen zich beter druk maken om bovenstaande.quote:
Recordaantal spoedopnames door voedselallergie.
Spoedopnames van Europese kinderen met een levensgevaarlijke allergische reactie is verzevenvoudigd.
http://www.voedingnu.nl/r(...)llergie.172162.lynkx
http://www.wageningenur.n(...)oename-in-aantal.htm
Dit is nog wel het meest hatelijke van allemaalquote:Op maandag 3 november 2014 12:48 schreef Leandra het volgende:
[..]
En die vervolgens iedereen gaan vertellen dat hun papje van linksgedraaide geitenyoghurt met sesamolie en kastanjekruimels verrukkelijk is, en dat je het echt wel mag proeven.
Nee tut, je eet je papdrap omdat je niet kunt eten wat wij allemaal wel eten, niet omdat je het zo verschrikkelijk lekker vindt![]()
Ik heb zo'n moeder... die tegen de bruid al zegt dat ze haar eigen boterhammetje wel meeneemt, want ze kan daar toch niet eten wat er geserveerd wordt.
Ik denk dat men zich druk vooral moeten gaan maken over de oorzaak van de toename van voedselallergie....quote:Op maandag 3 november 2014 14:55 schreef Resonancer het volgende:
[..]
Koks (en anderen) kunnen zich beter druk maken om bovenstaande.
Mijn vraag was duidelijk, vind je dat een keuken hypoallergeen moet zijn?quote:Op maandag 3 november 2014 14:53 schreef computergirl het volgende:
[..]
en dan kom je met een lijst van alle mogelijke allergenen, waarbij mensen kunnen reageren met onschuldige maar vervelende jeuk tot en met acuut dood neervallen.
De kans dat een zaak op een avond vol zit met dit scala aan allergieën is nihil.
Met de kans dat ik weer voor stupide wordt uitgescholden: stel dat ik niet tegen worteltjes kan wat is dan precies het probleem om de worteltjes bij gerecht A voor mij te vervangen door de doperwtjes van gerecht B? Die je toch al in huis hebt.
Waarom krijg je dan de hoon en haat van mensen als Iwanius over je heen?
Waarom is dat een probleem van koks?quote:Op maandag 3 november 2014 14:55 schreef Resonancer het volgende:
[..]
Koks (en anderen) kunnen zich beter druk maken om bovenstaande.
Waarom zouden koks zich daar zorgen om moeten maken? Het zijn niet de koks die de allergieën veroorzaken, het zijn niet de koks die onder dwang eten in de mond van de kinderen stoppen.quote:Op maandag 3 november 2014 14:55 schreef Resonancer het volgende:
[..]
Koks (en anderen) kunnen zich beter druk maken om bovenstaande.
mijn vraag is ook duidelijk.quote:Op maandag 3 november 2014 15:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn vraag was duidelijk, vind je dat een keuken hypoallergeen moet zijn?
En dat is niet 1 avond, dat moet beleid zijn. Ik zei al, ik heb het over allergenen, geeneens over overgevoeligheden of intolerantie.
Omdat het vaak niet willekeurig uitwisselen van simpel groente is. Gerechten zijn vaak uitgebalanceerd de juiste kruiden en saus bij het juiste gerecht. De juiste structuur (beet) bij alle gerechten.quote:Op maandag 3 november 2014 14:53 schreef computergirl het volgende:
[..]
en dan kom je met een lijst van alle mogelijke allergenen, waarbij mensen kunnen reageren met onschuldige maar vervelende jeuk tot en met acuut dood neervallen.
De kans dat een zaak op een avond vol zit met dit scala aan allergieën is nihil.
Met de kans dat ik weer voor stupide wordt uitgescholden: stel dat ik niet tegen worteltjes kan wat is dan precies het probleem om de worteltjes bij gerecht A voor mij te vervangen door de doperwtjes van gerecht B? Die je toch al in huis hebt.
Waarom krijg je dan de hoon en haat van mensen als Iwanius over je heen?
En vooral niet ingaan op wat ik schrijfquote:
Nou, dat dus.quote:Op maandag 3 november 2014 14:53 schreef computergirl het volgende:
[..]
en dan kom je met een lijst van alle mogelijke allergenen, waarbij mensen kunnen reageren met onschuldige maar vervelende jeuk tot en met acuut dood neervallen.
De kans dat een zaak op een avond vol zit met dit scala aan allergieën is nihil.
Met de kans dat ik weer voor stupide wordt uitgescholden: stel dat ik niet tegen worteltjes kan wat is dan precies het probleem om de worteltjes bij gerecht A voor mij te vervangen door de doperwtjes van gerecht B? Die je toch al in huis hebt.
Waarom krijg je dan de hoon en haat van mensen als Iwanius over je heen?
Oh nee, mijn moeder meldt het bij een etentje wel altijd ruimschoots van tevoren, zeg maar zodra de locatie van het etentje bekend is, meestal even bellen/mailen met de kok, maar ze is inmiddels op het niveau dat ze echt onmogelijk is qua eten, en er waren recent weer eens nieuwe dingen bij waar ze spontaan ook niet meer tegen kon (volgens mij krijgt ze gewoon een soort van OD van de dingen die ze dan nog wel kan eten, waardoor ze daar ook last van krijgt), maar het is gewoon niet meer te doen, macrobiotisch is het woord niet eens meer, daarbij kan ze nu misschien nog wel iets eten waar ze over 9 maanden met de trouwerij niet meer tegen kan.quote:Op maandag 3 november 2014 14:59 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Dit is nog wel het meest hatelijke van allemaal![]()
![]()
,... Koks kunnen met vreemdste uitdagingen vaak nog de beste gerechten maken voor je. Maar dat soort typen moet en zal het altijd 2 minuten melden voor een vijfgangendiner wat 6 weken eerder al is besproken met de afnemer.
Van te voren een belletje naar het restaurant en je helpt niet alleen de keuken maar ook jezelf. Kok kan dan evt. wat extra's halen om wat lekkers te maken
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben er wel op in gegaan.quote:Op maandag 3 november 2014 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En vooral niet ingaan op wat ik schrijf
Ligt eraan welk niveau restaurant je het over hebt.quote:Op maandag 3 november 2014 15:05 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Omdat het vaak niet willekeurig uitwisselen van simpel groente is. Gerechten zijn vaak uitgebalanceerd de juiste kruiden en saus bij het juiste gerecht. De juiste structuur (beet) bij alle gerechten.
Willekeurig gerechten uit elkaar trekken en combineren is gewoon not done en voor paupers.
Zelfs in een sterrenrestaurant zullen koks daar niet direct moeilijk over doen. Alleen beweren mensen A en doen ze vaak B.quote:Op maandag 3 november 2014 15:07 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ligt eraan welk niveau restaurant je het over hebt.
Als ik ben een van der Valk kom lijkt het me geen halszaak dat ik worteltjes ipv erwtjes krijg. Bij een sterrenrestaurant ligt dat natuurlijk weer anders. Al zou ik daar wel weer meer vertrouwen hebben dat ze mij een smakelijk alternatief kunnen voorschotelen.
wat een minachting weer.quote:Op maandag 3 november 2014 15:05 schreef Kandijfijn het volgende:
Willekeurig gerechten uit elkaar trekken en combineren is gewoon not done en voor paupers.
Het lijkt me nou niet het juiste moment om te gaan experimenteren.quote:Op maandag 3 november 2014 15:11 schreef Cat22 het volgende:
Ik zie de mensen met restaurant ervaring hier trouwens alleen maar in problemen posten. Zit er ook geen uitdaging in? Natuurlijk open je een eigen zaak om geld te verdienen, maar als het alleen daarom gaat kun je - bij wijze van spreken- ook een ijzerwarenhandel beginnen.
Je doet het toch ook uit liefde voor het vak en goed zorgen voor je gasten? Zo vaak zullen er geen klanten zijn met extreme (gediagnostiseerde) allergiën. Is het dan ook niet kicken als je, ondanks de beperkingen, een mooi gerecht op maat kunt maken? Of is daar geen tijd of ruimte voor door de dagelijkse gekte?
Als jij meent dat je op deze manier voorkomt dat mensen allergische reacties krijgen maak je dezelfde fout als waar ik voor waarschuwquote:Op maandag 3 november 2014 15:11 schreef computergirl het volgende:
[..]
wat een minachting weer.![]()
Masterchef the Professionals begint deze week weer op de BBC. Dan moeten professionele koks zonder voorbereiding een gerecht maken van beperkt aantal ingrediënten die ze niet zelf uitgekozen hebben. Bij de GOEDE koks komt daar altijd iets zeer smakelijks uit.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |