abonnement Unibet Coolblue
pi_145605963
quote:
Vergeet die wietpas. Haal dat spul voortaan op straat

De wietpas zorgt ervoor dat toeristen geen coffeeshop meer inkomen. Dat geldt ook voor Nederlandse blowers die even buiten hun woonplaats wat willen halen. Voortaan koop je je spul dus bij een dealer op straat, die wellicht ook cocaïne in de aanbieding heeft. Gebruiken kan in een portiek.

Criminelen zouden daarom het regeringsplan voor de invoering van een wietpas moeten aanmoedigen. Hun drugshandel op straat zal bloeien als nooit te voren, terwijl de coffeeshops hun klantenkring zien slinken omdat ze alleen nog aan inwoners mogen leveren die zich eerder bij hen geregistreerd hebben.

Is dit wat de regering beoogt met de maatregel? Nee, maar het zijn wel de consequenties als zij de wietpas invoert. Dat leren we uit twee opiniestukken die vanmorgen in nrc.next verschenen.

Nicole Maalsté, drugsonderzoeker en auteur van Polderwiet (De Fontein, 2007), betoogt dat de regering beter de achterdeur van coffeeshops in de gaten kan houden. Daar wordt de drugs immers aangeleverd. Dit gedoogde illegale circuit blijft volgens Maalsté een erg interessant terrein voor criminele organisaties. Wie de georganiseerde misdaad wil bestrijden, kan daarom beter de achterdeur reguleren en de kleine telers met rust laten. Een pasje voor de achterdeur dus.

NOS Headlines - Wietpas

Dat blowers nu nauwelijks in aanraking komen met andere drugs, pleit volgens Maalsté het meest voor het huidige gedoogbeleid. Ook wijst ze erop dat Nederland grotendeels zelfvoorzienend is geworden, wat buitenlandse smokkelaars van een bezoek weerhoudt.

Kan de wietpas juridisch wel? Nee, zegt advocaat Maurice Veldman. Het wettelijk kader van het gedoogbeleid ontbeert de mogelijkheid een pasjessysteem in te voeren waarmee sommige burgers van overheidswege worden uitgenodigd om strafbare feiten te plegen door hen toegang te verlenen tot een plaats om softdrugs te kopen. De burgemeester, zo voorspelt Veldman, zal de rechter op zijn weg vinden als hij door de minister wordt gedwongen wietpassen te verstrekken.
Deel 1: NWS / Vergeet die wietpas. Haal dat spul voortaan op straat
Deel 2: NWS / De wietpas #2
Deel 3: NWS / De wietpas #3
Deel 4: NWS / De wietpas #4 - blows your head off...
Deel 5: NWS / De wietpas #5 - Nederland op stelten...
Deel 6: NWS / De wietpas #6 - De opkomst van de straatdealers
Deel 7: NWS / De wietpas #7 - Tegenstrijdige nieuwsberichten
Deel 8: NWS / De wietpas #8 - If you repeat a lie often enough, it becomes the truth
Deel 9: NWS / De wietpas #9 - Waar we lachen om de stuiptrekkingen van de vvd
Deel 10: NWS / De wietpas #10 - Waar het liberale deel van de VVD zoek is
Deel 11: NWS / De wietpas - deel 11 - Het nieuwe reageerakkoord hopelijk beter is!
Deel 12: NWS / De wietpas - deel 12 - Rijksmuseumtaferelen rondom Limburgse shops verder over het aankomende succes..




En hier verder omtrent de Wietpas en alles daarom heen. :)
  donderdag 16 oktober 2014 @ 15:47:02 #2
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_145606047
quote:
Principiële wietkwekers uit Bierum ontlopen werkstraf

Twee principiële wiettelers uit het Groningse Bierum zijn donderdag zonder straf weggekomen met het telen van hennep. Volgens de rechtbank in Groningen past hun teelt in het Nederlandse gedoogbeleid.

De twee zouden op verantwoorde wijze wiet hebben geteeld, vervoerd en verkocht.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden nog werkstraffen geëist tegen het paar voor de illegale teelt van hennep. De twee kwekers telen al jaren uit principe en zijn al meerdere keren veroordeeld.

De rechtbank in Groningen zegt dat de twee zich wel schuldig hebben gemaakt aan hennepteelt, maar legt bewust geen straf op.

De afgelopen jaren zijn in Bellingwolde en later in Bierum plantages van het stel opgerold, waarbij 2.500 wietplanten, negenhonderd stekken en acht kilo henneptoppen in beslag zijn genomen.

De 49-jarige man en de 39-jarige vrouw kweken wiet sinds 2009. Ze telen biologisch zonder bestrijdingsmiddelen, knoeien niet met de elektriciteit en dragen belasting af. De kwekers zeggen geen bemoeienissen te hebben met het criminele circuit.

Ze betalen de hoge stroomrekening en de belastingen en houden een transparante administratie bij. Ook leveren ze alleen aan door de gemeente goedkeurde coffeeshops.

Gedoogbeleid

De verdachten menen dat het gedoogbeleid niet klopt en willen dat veranderen. Ook de rechtbank wijst erop dat het huidige gedoogbeleid op sommige punten niet duidelijk is.

"Nu de verkoop van softdrugs uit deze coffeeshops gedoogd wordt, impliceert dit ook dat de coffeeshops bevoorraad worden en mitsdien dat ten behoeve van die aanvoer, ook geteeld wordt. Over de vraag hoe die bevoorrading dan plaats moet vinden laat het beleid zich niet uit", staat in de uitspraak van de rechtbank.

Open

De rechtbank benadrukt dat de verdachten tegenover de politie, het OM en de Belastingdienst altijd open zijn geweest over de teelt. Ze ontvingen naast hun drugsinkomen geen uitkering.

Bovendien hebben ze de wiet op een veilige manier geteeld. De teelt zou geen overlast hebben veroorzaakt voor de omgeving.

De rechtbank vindt dat de verdachten hebben gehandeld naar de belangrijkste doelstellingen van het softdrugsbeleid, "te weten het belang van de volksgezondheid en het handhaven van de openbare orde".

Opstelten

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zegt het een verrassende uitspraak te vinden van de rechter in Groningen. "Verder wil ik er niet te veel over zeggen, want ik wil het Openbaar Ministerie niet voor de voeten lopen."

De minister wees op een vergelijkbare zaak die eerder in Leeuwarden onder de rechter kwam. "Daar was de uitspraak anders. Het gaat hoe dan ook ons beleid niet veranderen, want we houden ons aan internationale verdragen."

Niet houdbaar

D66-Kamerlid Magda Berndsen zegt in een reactie dat de "de achterdeur van coffeeshops nu openstaat". Berndsen: "Het Opstelten om de teelt van cannabis illegaal te houden is niet langer houdbaar door deze uitspraak van de rechter."

D66 zet al langer in op regulering van wietteelt door Opstelten. "Het is de enige oplossing voor een groot deel van de problemen waar gemeenten nu mee kampen", zegt Berndsen.

"Hiermee kunnen we de gezondheidsrisico's beperken, politiecapaciteit voor andere prioriteiten inzetten en brandgevaarlijke situaties voorkomen. En in de tussentijd roep ik Opstelten op om de experimenten met wietteelt toe te staan."

"Dit is allerminst een steun in de rug voor Opstelten", reageert Michiel van Nispen van de SP. "Zelfs rechters vinden nu dat het huidige beleid niet meer kan. Hij zal donderdagmiddag tijdens een debat in de Tweede Kamer de minister aansporen om stappen te zetten in de richting van gereguleerde wietteelt."
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 16 oktober 2014 @ 15:47:36 #3
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_145606065
Als Mylene haar laatste topic ook even hier post, hebben we een mooi begin van een nieuw deel.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_145606080
quote:
Nieuw wietplan heeft grote gevolgen voor Amsterdams coffeeshopbeleid

Juristen en deskundigen hebben grote bezwaren tegen het plan van staatssecretaris Van Rijn om sterke hasj en wiet aan te merken als harddrugs, maar het voorstel kan rekenen op een Kamermeerderheid.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil de verkoop van sterke wiet strafbaar stellen, omdat cannabis met hoge thc-waarden gevaar oplevert voor de volksgezondheid.

Coffeeshops die wiet met meer dan vijftien procent thc verkopen, worden gesloten en eigenaren kunnen strafrechtelijk worden vervolgd voor handel in harddrugs. Daarop staan gevangenisstraffen tot acht jaar cel.

Omdat het een bestuursmaatregel is, ziet het Openbaar Ministerie voor zichzelf geen rol weggelegd bij de controle hierop. De taak van de gemeente als handhaver van het harddrugsbeleid wordt hierdoor sterk uitgebreid. Burgemeester Eberhard van der Laan drong in maart 2013 nog aan op meer onderzoek naar de maatregel, maar Van Rijn achtte dat niet nodig.

Capaciteitstekort
Er zullen monsters moeten worden genomen bij elke coffeeshop, die vervolgens naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) worden gestuurd voor tests. Het NFI zal te maken krijgen met een capaciteitstekort: door de nieuwe regel verwacht het jaarlijks zo'n veertigduizend extra aanvragen te moeten verwerken. Nu zijn dat er nog vijftienduizend per jaar. Ook voor de politie zal het een grote aanslag op de capaciteit zijn.

Deskundigen zijn het erover eens dat het onmogelijk is de thc-waarde in hasj en wiet goed vast te stellen. Er is geen eenduidige methode en resultaten verschillen te veel van elkaar.

Illegale circuit
Het plan kan ook rekenen op grote bezwaren van onderzoekers, juristen en deskundigen uit de verslavingszorg. Zij stellen dat het grote juridische gaten vertoont en onverenigbaar is met het gedoogbeleid. Het voorstel zou bovendien onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd zijn: het is niet bewezen dat een thc-gehalte hoger dan vijftien procent schadelijk is. Gevreesd wordt ook dat veel mensen hun hasj en wiet voortaan in het illegale circuit zullen kopen.

In de Kamer is D66 fel tegen. Coalitiepartners VVD en PvdA stemmen naar verwachting voor het plan.
  donderdag 16 oktober 2014 @ 15:49:32 #5
155616 Proximo
For god, king & country
pi_145606129
Dat nieuwe plan is wel echt helemaal bizar.

Binnen het gedoogbeleid regels gaan stellen, dan weet je het gewoon niet meer.
Life is visceral, rather than intellectual. And the most visceral practitioners of life are those who characterise themselves as “intellectuals”
pi_145606153
quote:
7s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:47 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Als Mylene haar laatste topic ook even hier post, hebben we een mooi begin van een nieuw deel.
Ik was al bezig ;)
  donderdag 16 oktober 2014 @ 15:50:43 #7
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_145606160
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:50 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Ik was al bezig ;)
*O*
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 16 oktober 2014 @ 15:52:11 #8
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_145606215
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:49 schreef Proximo het volgende:
Dat nieuwe plan is wel echt helemaal bizar.

Binnen het gedoogbeleid regels gaan stellen, dan weet je het gewoon niet meer.
Het is verboden, maar wel belasting over heffen. :Y
In normale landen zoals Mexico zeggen ze dan dat de overheid corrupt is.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 16 oktober 2014 @ 15:55:56 #9
155616 Proximo
For god, king & country
pi_145606335
quote:
7s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:52 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Het is verboden, maar wel belasting over heffen. :Y
In normale landen zoals Mexico zeggen ze dan dat de overheid corrupt is.
Los daarvan, wat wordt hier nou mee bereikt. Als het al ooit van de grond komt dan kost het bakken met geld en zijn de resultaten weer totaal crap.
Goed, er zullen een paar coffeeshops compleet verkracht worden om de wet te handhaven,dat is het enige wat er echt gebeurt, kunnen we die ondernemers weer in het nieuws zien dat ze al 2 jaar vechten met justitie en de belastingdienst.

Vraag me echt af wie hier baat bij heeft, de overheid toch ook niet
Life is visceral, rather than intellectual. And the most visceral practitioners of life are those who characterise themselves as “intellectuals”
  donderdag 16 oktober 2014 @ 15:57:34 #10
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_145606375
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:55 schreef Proximo het volgende:

[..]

Los daarvan, wat wordt hier nou mee bereikt. Als het al ooit van de grond komt dan kost het bakken met geld en zijn de resultaten weer totaal crap.
Goed, er zullen een paar coffeeshops compleet verkracht worden om de wet te handhaven,dat is het enige wat er echt gebeurt, kunnen we die ondernemers weer in het nieuws zien dat ze al 2 jaar vechten met justitie en de belastingdienst.

Vraag me echt af wie hier baat bij heeft, de overheid toch ook niet
Populisme en druk van de VS. Er gaat rond de 500 miljard dollar per jaar om in de illegale drugshandel. Tussen de 250 en 350 miljard daarvan komt rechtstreeks in de Amerikaanse economie terecht. Do the math.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_145606386
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:55 schreef Proximo het volgende:

Vraag me echt af wie hier baat bij heeft, de overheid toch ook niet
Door een onmogelijke en niet te handhaven situatie te creëren hoopt Ivo het totaalverbod er doorheen te krijgen. Daar gelooft hij echt in.
  donderdag 16 oktober 2014 @ 15:59:07 #12
155616 Proximo
For god, king & country
pi_145606422
quote:
7s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:57 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Populisme en druk van de VS. Er gaat rond de 500 miljard dollar per jaar om in de illegale drugshandel. Tussen de 250 en 350 miljard daarvan komt rechtstreeks in de Amerikaanse economie terecht. Do the math.
Daar wankelt het beleid steeds meer.. wbt wiet.
Life is visceral, rather than intellectual. And the most visceral practitioners of life are those who characterise themselves as “intellectuals”
pi_145608232
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:55 schreef Proximo het volgende:
Vraag me echt af wie hier baat bij heeft, de overheid toch ook niet
Hoeveel politie en OM medewerkers houden zich wel niet bezig met deze soap. Ik vermoed 1000en dus heeft de overheid wel degelijk baat erbij om deze mensen aan wit werk ermee te houden. :')

http://www.voc-nederland.(...)vert-420-miljoen-op/

Zoals we daar in een ouder artikel kunnen lezen blijkt onze overheid geen openheid van zaken te geven of in ieder geval hun eigen kosten volgens de ene te overdrijven en volgens een ander veel hoger zou moeten zijn.
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 15:14:32 #14
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_145667579
België:

quote:
'Cannabisbeleid leidt tot corrumpering van hele maatschappij'

De regering-Michel I gaat het gebruik en bezit van alle drugs, zowel voor minder- als meerderjarigen, opnieuw vervolgen. Het staat haaks op de bevindingen van econoom Paul De Grauwe en toxicoloog Jan Tytgat. De Leuvense professoren pleitten voor legalisatie en regulatie van het cannabisgebruik. "Het cannabisbeleid leidt tot een corrumpering van de hele maatschappij."

Gedaan met het gedoogbeleid: op federaal niveau komt een nultolerantie op drugsbezit en -gebruik, zoals nu al het geval is in Antwerpen . Het staat haaks op de bevindingen van professoren Paul De Grauwe en Jan Tytgat, die op 9 oktober in het Hollands College van de KU Leuven bespraken wat een betere oplossing zou kunnen zijn.

De professoren evalueerden eerder dit jaar de drie belangrijkste doelstellingen van het gedoogbeleid: het aantal afhankelijke personen verminderen, een afname van fysieke en psychosociale schade en ten slotte "een daling van de negatieve gevolgen van het cannabisfenomeen voor de samenleving".

Tytgat noemde het hoog tijd voor een kritische evaluatie met betrekking tot de beleidsnota waarin het huidige cannabisbeleid staat. "We hebben vanuit onze expertise in bepaalde domeinen toch een aantal legitieme en valabele argumenten om te zeggen: zo kan het niet voort."

Consequenties van repressieve aanpak

De hoogste prioriteit die het parlement heeft gesteld, was de preventie van cannabisgebruik, waaruit eigenlijk een repressieve aanpak volgde. Maar hier komt de paradox: hoe intensiever de repressie, hoe schaarser de drug is, hoe hoger de prijs en hoe winstgevender de verkoop ervan. "De overheid is verplicht heel veel middelen te steken in het bestrijden van illegale verkoop, maar dat los je niet op, op die manier, want uiteindelijk is het effect van die aanpak buitengewoon klein. Ondanks de repressieve aanpak blijft de consumptie van cannabis stijgen", legde De Grauwe uit.

De repressieve aanpak heeft ook andere gevolgen. Een van die gevolgen is dat de hele sector in de criminele sfeer leeft: iedereen die daar actief is, is crimineel op een of andere manier, wat aangeeft dat hij niet terugdeinst voor criminele activiteiten. "Het leidt tot een corrumpering van de hele maatschappij, met enorme problemen van corruptie, waarbij drugsgeld wordt gebruikt. Op die manier destabiliseert de maatschappij en dat heeft alles te maken met het feit dat de productie en verdeling van cannabis illegaal is", stelde De Grauwe.

Gevaar voor volksgezondheid

Het beleid heeft ook negatieve invloeden op de volksgezondheid, zowel individueel als maatschappelijk. "Als ik terugkijk op de laatste 20 jaar met betrekking tot cannabis, dan zie ik dat het aantal cannabisdossiers en het aantal inbeslagnames van cannabisplanten die ik als deskundige gevraagd wordt te onderzoeken, in stijgende lijn gaan", waarschuwde Tytgat.

Inderdaad: door de repressieve aanpak is de controle op de kwaliteit, compositie en reinheid van de cannabis niet mogelijk. Ook het gebruik van pesticiden of voedingsstoffen is moeilijk te controleren. Zo kan het dat er in de illegale plantages slechte omstandigheden zijn en daardoor kan de cannabis schadelijke schimmels, bacteriën en andere vervuilingen bevatten.

"In 2013 zijn er al meer dan 1.000 illegale plantages opgedoekt en dan kennen we nog niet diegenen die onontdekt blijven. Als je dat in perspectief ziet met 10 of 20 jaar geleden, is dat werkelijk een vertienvoudiging. Dus dan kan je moeilijk beweren dat de federale beleidsnota effectief werkt en zijn doelstellingen haalt", benadrukte Tytgat.

Regulering? Eerst legaliseren

Volgens De Grauwe zijn er twee belangrijke elementen: legalisatie en regulatie van het cannabisgebruik. "Iets dat niet legaal is, kan je niet reguleren. De illegale drugs van vandaag kan je niet reguleren, precies omdat ze illegaal zijn", wist hij. De professor, tegenwoordig actief aan de London School of Economics and Political Science, voegde daaraan toe dat dat kan zoals in het biermodel of het tabaksmodel.

De Grauwe en Tytgat geen voorstanders van drugs, maar volgens hen worden ze moreel in een hoekje geduwd en ze moeten zich daarin defensief opstellen. "We willen de zaak liever op een pragmatische manier behandelen", klonk het in koor. Het probleem op deze wijze oplossen kan ertoe leiden dat "het crimineel karakter ervan kan verdwijnen".
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_146306856
quote:
Voorbereiding grootschalige illegale wietteelt wordt strafbaar

Mensen die meewerken aan voorbereidingen van grootschalige illegale wietteelt kunnen straks worden vervolgd.

Een meerderheid in de Eerste Kamer schaarde zich dinsdag achter het wetsvoorstel van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), maar coalitiepartner PvdA steunt het niet.

''De effectiviteit van de wet is zo gering ten opzichte van de huidige wet dat er geen positief oordeel kan komen'', zei Guusje ter Horst (PvdA). Ook D66, SP, GroenLinks en 50PLUS zijn tegen het plan.

Volgens Margreet de Boer (GroenLinks) wordt met het wetsvoorstel ''verwijtbare naïviteit'' strafbaar. Kan een vrachtwagenchauffeur die kunstmest aflevert bij een loods ook vervolgd worden als later blijkt dat er een hennepkwekerij is gevestigd, vroeg De Graaf zich af.

Het gaat om gevallen wanneer ''elk weldenkend mens het handelen achterwege had gelaten'', aldus de minister, dus om ''verwijtbaar wegkijken''. Onoplettendheid en onachtzaamheid vallen hier volgens Opstelten niet onder.

Een motie van de PvdA om een commissie in te stellen die het Nederlandse softdrugsbeleid tegen het licht moet houden, wees Opstelten van de hand. ''Ik heb geen behoefte aan een commissie.''
bron
pi_146325609
quote:
quote:
Ook D66 en GroenLinks zijn tegen de wet. D66-senator De Graaf: "De minister kondigt aan dat hij de verkoop van sterke wiet wil verbieden, maar de apparaten waarmee coffeeshops het THC-gehalte kunnen meten, worden in deze wet verboden."
Prachtig. :|W
pi_146327159
Kunnen we niet een systeem opzetten dat elke keer dat je een coffeeshop binnenloopt een popup op je telefoon laat verschijnen met de melding dat wiet slecht is, en je suggereert naar een legale slijterij te gaan voor wat gezonde alcohol?
  donderdag 6 november 2014 @ 06:43:22 #19
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_146357483
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 12:22 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]


[..]

Prachtig. :|W
:D
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_146357638
quote:
3s.gif Op woensdag 5 november 2014 13:10 schreef Farenji het volgende:
Kunnen we niet een systeem opzetten dat elke keer dat je een coffeeshop binnenloopt een popup op je telefoon laat verschijnen met de melding dat wiet slecht is, en je suggereert naar een legale slijterij te gaan voor wat gezonde alcohol?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  donderdag 6 november 2014 @ 09:42:44 #21
139380 Keltie
Meemeemeemee
pi_146359355
quote:
3s.gif Op woensdag 5 november 2014 13:10 schreef Farenji het volgende:
Kunnen we niet een systeem opzetten dat elke keer dat je een coffeeshop binnenloopt een popup op je telefoon laat verschijnen met de melding dat wiet slecht is, en je suggereert naar een legale slijterij te gaan voor wat gezonde alcohol?
:D
pi_146360716
quote:
Opstelten waarschuwt Hilversum

HILVERSUM - Minister Ivo Opstelten (veiligheid en justitie) staat niet te juichen bij het idee van een 'legale' gemeentelijke wietkwekerij in Hilversum, waarvoor in de mediastad veel politieke steun is.


Jan Nagel (50Plus) is groot voorstander van een dergelijk experiment, waar Hilversum als eerste over nadenkt. Hilversummer Nagel pleitte dinsdag in de Eerste Kamer voor het geven van ruim baan aan het Hilversumse idee. De minister peinst daar niet over. ,,Als Hilversum dit doet, is dat in strijd met de wet en dus illegaal. Het woord is dan aan het Openbaar Ministerie. Maar ik neem aan dat men het in Hilversum niet zo ver laat komen.''

Nagel wijst er in een reactie op dat het wachten is op de behandeling van het hoger beroep van een geruchtmakende wietzaak in de provincie Groningen. De rechter oordeelde vorige maand dat een echtpaar met een keurig nette wietkwekerij weliswaar strafbaar handelde, maar geen straf krijgt. De Hilversumse collegepartij SP ziet in deze uitspraak mogelijkheden voor het realiseren van een eigen gemeentelijke wietkwekerij. Dat levert kwalitatief hoogwaardige wiet op, zorgt voor banen, is veilig en haalt criminelen de wind uit de zeilen. Markt is er sowieso voor 'Hilversum-wiet': Hilversum heeft acht coffeeshops, allemaal in het centrum.

Maar als het OM het hoger beroep in Groningen wint, staat alles weer op losse schroeven, waarschuwt Nagel.
pi_146362375
quote:
Hij vindt het voldoende dat er in de wet staat dat het moet gaan om een 'ernstige reden om te vermoeden dat het gaat om illegale wietteelt'. Opstelten: "Elk weldenkend mensen had het dan achterwege gelaten. Dat is de norm."
Even puur wetgevingstechnisch, dit is broddelwerk. Anderzijds valt het weer mee dat de wettekst niet vol met 'euhs' staat.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_146364429
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 11:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Even puur wetgevingstechnisch, dit is broddelwerk. Anderzijds valt het weer mee dat de wettekst niet vol met 'euhs' staat.
Maar een goede jurist zou met dit broddelwerk juist opstelten zelf kunnen aanklagen want ik heb een ernstig vermoeden dat hij met deze wetgeving de illegale wietteelt nog meer in de hand werkt. En elk weldenkend mens had dan niet zulke regels gemaakt. Dat is de norm. :D

Sowieso met de term "illegale" wietteelt insinueert de wetgever dat er ook legale wietteelt mogelijk zou moeten zijn.
pi_146778824


Eindelijk een doeltreffende stap in de strijd tegen de drugscriminaliteit.
  donderdag 25 juni 2015 @ 10:49:54 #27
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_153825860
quote:
quote:
Steeds meer gemeenten stoppen met het zogeheten ‘ingezetenencriterium’: dat alleen Nederlanders softdrugs mogen kopen in coffeeshops en buitenlanders worden geweerd om drugstoerisme tegen te gaan. Te veel rompslomp zeggen de betrokken burgemeesters.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_153827869
quote:
7s.gif Op donderdag 25 juni 2015 10:49 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

[..]

Ik heb in brabant nog nooit zo'n "ingezetencriterium" moeten tonen, gewoon een ID kaart. Zijn er coffeeshops waar dat wel zo is dan?
pi_153828017
Opstelten is inmiddels weg. Is er wat veranderd? Nee.
pi_153828260
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 12:24 schreef Zolder het volgende:

[..]

Ik heb in brabant nog nooit zo'n "ingezetencriterium" moeten tonen, gewoon een ID kaart. Zijn er coffeeshops waar dat wel zo is dan?
In tilburg en kom je op dit moment nog steeds alleen met een nederlands ID binnen. Polen moeten hun verblijfsvergunning erbij laten zien dat ze hier wonen.

In het begin van de wietpas moest je je in tilburg en breda in ieder geval wel laten inschrijven en kwam je op een "leden"lijst bij de shop te staan waar het OM en politie niets mee zouden doen. Behalve dat ze hem toch van sommige shops in beslag hebben genomen. :')
pi_153828596
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 12:40 schreef Basp1 het volgende:

[..]

In tilburg en kom je op dit moment nog steeds alleen met een nederlands ID binnen. Polen moeten hun verblijfsvergunning erbij laten zien dat ze hier wonen.

In het begin van de wietpas moest je je in tilburg en breda in ieder geval wel laten inschrijven en kwam je op een "leden"lijst bij de shop te staan waar het OM en politie niets mee zouden doen. Behalve dat ze hem toch van sommige shops in beslag hebben genomen. :')
Maar het idee was toch juist dat een ID kaart niet voldoende zou zijn, en dat je dus zo'n uitreksel erbij moet hebben wat aantoont dat je in Nederland woont.
pi_153828735
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 12:55 schreef Zolder het volgende:

[..]

Maar het idee was toch juist dat een ID kaart niet voldoende zou zijn, en dat je dus zo'n uitreksel erbij moet hebben wat aantoont dat je in Nederland woont.
Dat was het idee, maar er kwamen opeens bijna geen bezoekers meer in de shops en de straathandel nam explosief toe, dus daarom heeft men het idee van het uitreksel en lijsten bijhouden maar overal opgegeven. :')

Wat fijn toch dat we een paar van zulke conservatieve papieren tijgers als bestuurders hebben die totaal niet naar de realiteit willen kijken. :D

De politie in brabant heeft nu alle growshops opgedoekt, dus wordt er dadelijk niet meer geteeld en zijn deze benodigdheden in de rest van NL ook niet meer te krijgen of in belgie. _O-
pi_153848862
Op zich is het al bizar dat je in Amsterdam gewoon als toerist cannabis kunt kopen maar in het Zuiden van Nederland wordt geweigerd. Dit achterdeurbeleid moet op de schop. Zelfs binnen het puriteinse Amerika is in enkele staten het produceren en verkopen van cannabis een legale industrie geworden en een enorm succes gebleken. Daar is de criminaliteit rondom de cannabisteelt gedaald naar nul procent. Hier zie je juist een stijging van de harde criminaliteit rondom de cannabisteelt die de belastingbetaler enorm veel geld kost en bovendien veel overlast oplevert. Waar is het Nederland gebleven waar vrijheid en blijheid de norm was? We zijn intussen verworden tot een depressief vertruttingsland met een identiteitscrisis. Legaliseren die handel! Nu!
  vrijdag 26 juni 2015 @ 11:28:05 #34
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_153851503
quote:
'Gemeenten negeren verbod regulering wietteelt' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Dat meldt Nieuwsuur donderdag na een rondgang. Het televisieprogramma spreekt van een patstelling.

"Het wordt tijd dat Den Haag de ogen opent voor de realiteit en de achterdeurproblematiek rondom de hennepteelt", stelt burgemeester van Weert Jos Heijmans (D66).

Weert is een van de 55 gemeenten die het zogenoemde 'Joint Regulation'-manifest ondertekende. In Wageningen werd onlangs een motie aangenomen die stadsbestuur aanspoort te blijven zoeken naar mogelijkheden voor regulering.

Volgens burgemeester van Zwijndrecht Dominic Schrijer (PvdA) zijn de problemen zo groot dat nieuw beleid niet kan wachten.

"Je moet kiezen voor een totaalverbod op softdrugs óf voor het reguleren van de wietteelt om zo via de geleidelijke weg de criminaliteit te verdringen."

Hij wil dat wietteelt onder staatstoezicht aan banden wordt gelegd en gecontroleerd.

De Tweede Kamer nam in mei met een krappe meerderheid een CDA-motie aan waarin het kabinet wordt opgeroepen gemeenten "geen enkele ruimte" te geven om wietteelt zelf te organiseren.

Burgemeester Schrijer denkt dat het CDA hiermee aan het voorsorteren is voor de volgende verkiezingen. "Door het zo politiek te maken, wordt de hele discussie geblokkeerd", stelt de burgervader.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')