abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_145571835
Even een vraagje. Ik wil dit weekend wat bakken ( bananensoesen, moorkoppen etc ) en ben aan het kijken voor de ingrediėnten. Nou is mijn vader oud-banketbakker en haalt nu zijn spullen bij de de Sligro als hij iets nodig heeft omdat hij daar de kwaliteit beter vind dan van de supermarkt. Ik heb helaas zelf geen Sligro pas. Waar halen jullie je ingrediėnten? Gewoon bij de Appie of zijn er nog bepaalde winkels waar ze alles hebben?
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_145572058
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:37 schreef Wolken het volgende:
Waar halen jullie je ingrediėnten? Gewoon bij de Appie of zijn er nog bepaalde winkels waar ze alles hebben?
Basisingedriėnten als boter, meel, eieren haal ik gewoon bij willekeurig welke super. In elke super is wel roomboter te koop, scala aan soorten meel (volkorenmeel, patentbloem, amandelmeel, teffmeel) en eieren in alle soorten en maten (haal zelf altijd biologisch, is niet duurder dan scharrel) Voor exotisch spul speur ik nog weleens de diverse toko's af. AH is ook een van de weinige die gewoon Schärr C glutenvrij meel verkopen, altijd handig, scheelt weer verzendkosten bij online shops. En wil je puur ecologisch/biologisch verantwoord spul dan heb je nog de natuurwinkels. :)
mag het weten
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 16:47:41 #103
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572192
Boter bij Lidl, de goedkoopste met biologische roomboter.
Al mijn meel komt uit Engeland, is allemaal biologische spelt, kamut, einkorn. Tarwe gebruik ik vrijwel nooit meer eigenlijk.
Suiker pak ik of Zonnatura biologische ongeraffineerde rietsuiker of palmsuiker aan een blok of kokosbloesemsuiker of biohoning of een combinatie van dat alles.
Eieren worden door de eigen kippen gelegd, dus die koop ik niet :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145572416
Laat ik maar geen kippen houden, daar gaan mijn buren niet gelukkig van worden ;)

Mijn vader had het voornamelijk over slagroom. De kwaliteit van de slagroom vind hij minder goed in de supermarkt dan van een groothandel ( dat krijg je met die perfectionistische bakkers van de oude slag.. ) Maar als de rest van de spullen uit een supermarkt net zo goed zijn haal ik daar alles gewoon. Dan punnik ik het etiket er wel even af voordat we samen aan de slag gaan ;)
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_145572455
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. :( Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
mag het weten
pi_145572751
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:55 schreef Joosie200 het volgende:
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. :( Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
Dus voor de "juiste" slagroom moet ik wel naar de Sligro. Ik vond al dat mijn vader zich aan het aanstellen was maar blijkbaar weet hij toch wel waar hij het over heeft.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:03:21 #107
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572803
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:53 schreef Wolken het volgende:
Laat ik maar geen kippen houden, daar gaan mijn buren niet gelukkig van worden ;)
Mijn vader had het voornamelijk over slagroom. De kwaliteit van de slagroom vind hij minder goed in de supermarkt dan van een groothandel ( dat krijg je met die perfectionistische bakkers van de oude slag.. ) Maar als de rest van de spullen uit een supermarkt net zo goed zijn haal ik daar alles gewoon. Dan punnik ik het etiket er wel even af voordat we samen aan de slag gaan ;)
Slagroom van de groothandel zitten allerlei toevoegingen in waardoor het langer stijf blijft. Ik haal slagroom bij een boer uit de buurt en dat gaat dan in zo'n slagroomspuit met patronen.
Ik wil zo weinig mogelijk toevoegingen in de producten die ik koop.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 15 oktober 2014 @ 17:04:48 #108
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_145572868
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Slagroom van de groothandel zitten allerlei toevoegingen in waardoor het langer stijf blijft. Ik haal slagroom bij een boer uit de buurt en dat gaat dan in zo'n slagroomspuit met patronen.
Ik wil zo weinig mogelijk toevoegingen in de producten die ik koop.
je wilt toc juist dat de slagroom zo lang mogelijk stijf blijft? :P
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:05:14 #109
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572888
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:55 schreef Joosie200 het volgende:
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. :( Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
Basterdsuiker maak ik zelf, basterdsuiker is kristalsuiker met invertsuiker (geļnverteerde suiker, whatever dat mag zijn).
Ik doe dan ongeraffineerde rietsuiker + maplesyrup (ahornsiroop) of honing (lichte basterdsuiker)
Ongeraffineerde rietsuiker + bietsuikerstroop (koop je in potjes) voor donkere.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145572939
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Basterdsuiker maak ik zelf, basterdsuiker is kristalsuiker met invertsuiker (geļnverteerde suiker, whatever dat mag zijn).
Ik doe dan ongeraffineerde rietsuiker + maplesyrup (ahornsiroop) of honing (lichte basterdsuiker)
Ongeraffineerde rietsuiker + bietsuikerstroop (koop je in potjes) voor donkere.
Das ook een leuk idee, gewoon je eigen varianten maken :Y
mag het weten
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:06:39 #111
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572959
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:04 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
je wilt toc juist dat de slagroom zo lang mogelijk stijf blijft? :P
Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten ;)
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:08:46 #112
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145573042
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Das ook een leuk idee, gewoon je eigen varianten maken :Y
Het is ook echt lekkerder omdat er veel meer smaak aan zit. Eet maar eens een hap glucosestroop. Het is taai en smaakt behalve zoet compleet naar niks.
Neem een hap maplesyrup of bietenstroop en je ervaart naast zoet allerlei andere smaken, die smaken komen dus ook in je baksels. Zo werkt het ook met verschillende soorten meel, het geeft meer/andere smaak en structuur aan wat je bakt. Ik experimenteer zo veel mogelijk en er mislukt ook wel eens wat, maar ik heb bijvoorbeeld al speltoliebollen met einkorn gemaakt die we zelf veel lekkerder vonden dan 'normale' oliebollen :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145573059
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten ;)
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Dit ja. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145573074
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten ;)
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Klopt.. tis een afweging tussen puur natuur/naturel vs gemak/handigheidjes. Eigen brood verslaat super/bakkersbrood ala de warme bakker, eigen gemaakt brood staat voor mij op gelijke voet met het brood van een handjevol Parijse bakkers in NL. Maar zonder toevoegingen wordt dat idd donders snel oud, dus na afkoelen meteen in plakjes en de vriezer in :) Met slagroom niet anders, dat moet je gewoon last minute zo vers mogelijk opspuiten als het even kan ja.
mag het weten
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:34:14 #115
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145574120
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:09 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Klopt.. tis een afweging tussen puur natuur/naturel vs gemak/handigheidjes. Eigen brood verslaat super/bakkersbrood ala de warme bakker, eigen gemaakt brood staat voor mij op gelijke voet met het brood van een handjevol Parijse bakkers in NL. Maar zonder toevoegingen wordt dat idd donders snel oud, dus na afkoelen meteen in plakjes en de vriezer in :) Met slagroom niet anders, dat moet je gewoon last minute zo vers mogelijk opspuiten als het even kan ja.
Veel bakkers maken niets meer zelf, die bestellen zakken broodmix bij de groothandel en voegen alleen nog water, vloeibaar gist en soms zout toe, maar meestal zit zelfs dat er al in.
Het is allemaal zo nep geworden helaas.
Gelukkig zit hier in de buurt nog een bakker die zijn broden en broodjes zelf ontwikkelt en bakt. Zo heeft hij tomatendesembroodjes, zeewierbolletjes, brandnetelbolletjes en een hele rits aan zelfbedacht brood. Moet wel omdat ik niet altijd zin en tijd heb om zelf brood te bakken.
Maar inderdaad: zelf bakken betekent snel de vriezer in.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145616299
Snickerdoodles, maar dan met kardemom in plaats van kaneel, en een beetje chocolade erop:



[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 16-10-2014 21:08:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_145628438
Die zien er heerlijk uit!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_145628447
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 21:02 schreef minilot het volgende:
Snickerdoodles, maar dan met kardemom in plaats van kaneel, en een beetje chocolade erop:

[ afbeelding ]
wow lekker :9
Werewolf
pi_145711874
Gisteren een mini-appeltaartje gebakken met mijn dochter, omdat ze beweerde dat haar knuffel jarig was (en ik dat wel een mooi excuus voor appeltaart vond :P)

  † In Memoriam † zondag 19 oktober 2014 @ 21:37:41 #120
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145715258
ik heb afgelopen vrijdag twee appeltaarten gebakken.
die zagen er zo uit

pi_145715424
Mooie appeltaarten jongens! :) Smaakten ze ook?
Hier ben ik zelf van plan om na de tentamens voor het eerst worteltaart te maken, dus als iemand nog een geweldig recept heeft... ;)
  † In Memoriam † zondag 19 oktober 2014 @ 21:43:40 #122
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145715624
ze vonden ze prima (ikzelf eet dat niet)
ik had er een als bedankje voor iemand die mijn fiets gerepareerd had
en de andere was voor de visite van het weekend.
het recept kwam van 24kitchen
pi_145716095
quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2014 21:40 schreef Grutsk het volgende:
Mooie appeltaarten jongens! :) Smaakten ze ook?
Hier ben ik zelf van plan om na de tentamens voor het eerst worteltaart te maken, dus als iemand nog een geweldig recept heeft... ;)
http://www.kitchentrials.(...)oroschs-carrot-cake/
Ik maak altijd deze. Lekker met nootjes en zit geen ananas of andere zooi doorheen.
Met de hand wortels raspen is trouwens echt niet leuk, dus probeer dat te vermijden :P
pi_145812098
quote:
1s.gif Op zondag 19 oktober 2014 21:53 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

http://www.kitchentrials.(...)oroschs-carrot-cake/
Ik maak altijd deze. Lekker met nootjes en zit geen ananas of andere zooi doorheen.
Met de hand wortels raspen is trouwens echt niet leuk, dus probeer dat te vermijden :P
Dankje, ik ga er dit weekend eens voor zitten!
pi_145864927
Heeft iemand wel eens tonic gebruikt in bakkels zodat het licht geeft bij black light?
pi_145865716
Vandaag voor het eerst sinds anderhalf jaar weer eens bananenbrood gemaakt.
De vorige keren mislukte het steeds hopeloos, het bleef te nat waardoor het geen brood werd.
Nu heb ik het recept gevolgd en een scheut extra bloem erin gedaan, maar dat tweede scheutje was kennelijk toch iets teveel :')
Hij is lekker, maar smaakt net ff teveel naar bloem.
Maargoed, hij is te doen, dus volgende keer gewoon minder bloem *O*
Mokkel met stuntstok
  donderdag 23 oktober 2014 @ 21:46:26 #127
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_145867670
Taartjes naar recept van de patisserieworkshops die ik vorig jaar heb gevolgd bij Robert van Beckhoven

http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:26:07 #128
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_145869813
Vraagje :9 De topping die meestal op cupcakes zit, is dat Creme Cheese? Hoe maken jullie dat goed? :o Wel eens zo'n basisrecept geprobeerd, maar het werd nooit als dat ik ze kocht in de zaakjes in de stad
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:27:04 #129
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_145869862
Morgen of overmorgen waarschijnlijk weer lekker pompoentaart maken. Is wel een must voor bij halloween. :D Wellicht wordt het deze keer pompoentaart met white chocolate chips oid. :9
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  † In Memoriam † donderdag 23 oktober 2014 @ 22:34:19 #130
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145870215
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:27 schreef richolio het volgende:
Morgen of overmorgen waarschijnlijk weer lekker pompoentaart maken. Is wel een must voor bij halloween. :D Wellicht wordt het deze keer pompoentaart met white chocolate chips oid. :9
ik heb ook wel eens pompoentaart gemaakt, maar die vond ik erg machtig.
welk recept heb jij?
pi_145870266
Morgen gevuld speculaas maken en kruidnootjes. Het speculaasdeeg en mijn eigen gemaakte amandelspijs staan al twee dagen in de koelkast in te trekken, morgen er maar na 3 dagen uit halen om te gaan verwerken tot het eindproduct :9 Zeker met de weersverandering + wintertijd dit weekend mag het weer vind ik O-)
mag het weten
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:41:50 #132
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_145870516
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:34 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb ook wel eens pompoentaart gemaakt, maar die vond ik erg machtig.
welk recept heb jij?
Oh god, dat weet ik niet meer. :P Ik ben weer even aan het rondkijken nu. Ik zie genoeg lekkers..

Pompoen blondies maken is ook wel leuk. http://www.pinterest.com/pin/224476362652366127/
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  † In Memoriam † donderdag 23 oktober 2014 @ 22:44:04 #133
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145872248
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:26 schreef richolio het volgende:
Vraagje :9 De topping die meestal op cupcakes zit, is dat Creme Cheese? Hoe maken jullie dat goed? :o Wel eens zo'n basisrecept geprobeerd, maar het werd nooit als dat ik ze kocht in de zaakjes in de stad
meestal botercreme ;)
pi_145896263
Kruidnoten waren voornamelijk aangebrand -O- , gevulde speculaastaart is wel gelukt :9~
mag het weten
  Moderator vrijdag 24 oktober 2014 @ 18:42:46 #136
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145896461
Ik heb lavendelkoekjes en speculaaskoekjes klaar staan om gebakken te worden. Vorig weekend het deeg gemaakt, de hele week in de koelkast gelaten, nu gevormd en gesneden.
Het grootste deel vries ik (gevormd en wel) in, dan kan ik 'on demand' een kleine batch koekjes afbakken. Met een beetje mazzel zijn de smaken van de lavendel en speculaaskruiden nu heel goed ingetrokken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145896524
Wat voor recept voor de lavendelkoekjes? :)
pi_145899108
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:44 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]

dit was mijn pompoentaart
Wat leuk gedaan!
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_145899130
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:46 schreef SV-tje het volgende:
Taartjes naar recept van de patisserieworkshops die ik vorig jaar heb gevolgd bij Robert van Beckhoven
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wauw, pro.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator vrijdag 24 oktober 2014 @ 20:00:35 #140
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145899195
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 18:45 schreef Isegrim het volgende:
Wat voor recept voor de lavendelkoekjes? :)
Ik heb het nu in het groot gemaakt, maar eigenlijk meel, snufje zout, suiker, boter, gedroogde lavendel, meer is het niet.
Omdat ik alles x3 deed heb ik ook 3 soorten meel gebruikt deze keer. Witte spelt, kamut en volkoren einkorn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145950421
Hoe lang kan je een worteltjestaart met glazuur ongeveer bewaren? Ik wil graag deze taart maken voor een verjaardagsfeestje zondag. Maar heb alleen donderdag tijd :(
pi_145987381
Stroopwafel cheesecake. :D Ik vond hem erg lekker, de bodem was wel wat plakkerig.

  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:14:09 #143
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145987465
Ingredients
10 stroopwafels

Ja, die moet je dan natuurlijk ook zelf maken, anders is het nog steeds nep.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145987545
Dan is het maar nep, het was wel lekker.
pi_145987726
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ingredients
10 stroopwafels

Ja, die moet je dan natuurlijk ook zelf maken, anders is het nog steeds nep.
Doe nou's niet zo zuur als mensen niet alles zelf van scratch maken, dat ding ziet er haske tof en lekker uit.
Mokkel met stuntstok
pi_145987766
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:04 schreef crazy-bert het volgende:
Hoe lang kan je een worteltjestaart met glazuur ongeveer bewaren? Ik wil graag deze taart maken voor een verjaardagsfeestje zondag. Maar heb alleen donderdag tijd :(
Invriezen? Anders lijkt het me wel wat lang.
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:27:59 #147
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145987822
quote:
3s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:23 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Doe nou's niet zo zuur als mensen niet alles zelf van scratch maken, dat ding ziet er haske tof en lekker uit.
Fabriekskoek gebruiken :{w :{w
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145988042
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Fabriekskoek gebruiken :{w :{w
heb jij een koe op je balkon zodat je geen fabrieksmelk hoeft te gebruiken? :D
pi_145988064
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Fabriekskoek gebruiken :{w :{w
Dit is het baktopic, niet het ' maak hier alles van scratch en karn je eigen melk' -topic...
Mokkel met stuntstok
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:37:34 #150
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988084
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:36 schreef computergirl het volgende:

[..]

heb jij een koe op je balkon zodat je geen fabrieksmelk hoeft te gebruiken? :D
Melk en boter van de biologische boer om de hoek ^O^
Maar het ging meer om dat je iets zelf gaat maken en er dan kant en klare producten in gaat verwerken. Ik vind dat jammer, mag toch? Doe je het wel dan moet je dat vooral lekker doen. Als ik niet eens meer een mening mag hebben :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:38:19 #151
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988111
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:36 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Dit is het baktopic, niet het ' maak hier alles van scratch en karn je eigen melk' -topic...
Ik heb ook nergens gezegd dat dat speciaal zo moet, ik geef puur mijn mening.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145988122
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Melk en boter van de biologische boer om de hoek ^O^
Maar het ging meer om dat je iets zelf gaat maken en er dan kant en klare producten in gaat verwerken. Ik vind dat jammer, mag toch? Doe je het wel dan moet je dat vooral lekker doen. Als ik niet eens meer een mening mag hebben :')
je mag natuurlijk een mening hebben, maar die mening kan je ook minder zuur verwoorden. 'Probeer volgende keer eens zelf stroopwafels te maken' klink al prettiger
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:41:39 #153
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988191
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:38 schreef computergirl het volgende:

[..]

je mag natuurlijk een mening hebben, maar die mening kan je ook minder zuur verwoorden. 'Probeer volgende keer eens zelf stroopwafels te maken' klink al prettiger
Ik reageerde op het recept, die foto komt toch net als het recept van een receptensite ofzo?
Als er een kant en klaar fabrieksproduct in de ingrediėntenlijst staat dan zou ik het recept niet maken, dat is te simpel.

Recept voor appeltaart met slagroom.
Ingrediėnten: 1 appelaart, slagroom uit een spuitbus.

Beetje dat idee krijg ik er bij.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145988263
Kom op zeg. Dat jij dat zo doet betekent toch niet dat iedereen dat zo moet doen?
pi_145988289
ik denk dat er meer werk in zat dan dat, maar voor een beginnende bakker is het heel intimiderend om alles van scratch te moeten maken. Dat komt vanzelf als de passie er is.
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:46:02 #156
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988298
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:44 schreef Isegrim het volgende:
Kom op zeg. Dat jij dat zo doet betekent toch niet dat iedereen dat zo moet doen?
Waar zeg ik dat dat moet? Doe eens even lekker normaal allemaal zeg.
Ik mag blijkbaar alleen mijn mening geven als die helemaal positief is :') Nou echt niet hoor.
Als je mijn baksels niks vindt om welke reden dan ook mag je dat ook zeggen. We zitten hier niet om elkaar veren in de reet te steken of wel?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 27 oktober 2014 @ 10:49:39 #157
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145988387
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ingredients
10 stroopwafels

Ja, die moet je dan natuurlijk ook zelf maken, anders is het nog steeds nep.
Dit als commentaar op het baksel van iemand is gewoon onaardig.
The love you take is equal to the love you make.
pi_145988397
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:46 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Waar zeg ik dat dat moet? Doe eens even lekker normaal allemaal zeg.
Ik mag blijkbaar alleen mijn mening geven als die helemaal positief is :') Nou echt niet hoor.
Als je mijn baksels niks vindt om welke reden dan ook mag je dat ook zeggen. We zitten hier niet om elkaar veren in de reet te steken of wel?
Tip: opbouwende kritiek
^O^
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:50:28 #159
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988408
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:49 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dit als commentaar op het baksel van iemand is gewoon onaardig.
Nogmaals dat was op het recept. Ik zie een foto van een site (want url en link) en een recept van een site.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Manager PR/Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:50:59 #160
269689 crew  Viv
pi_145988427
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
Ik reageerde op het recept, die foto komt toch net als het recept van een receptensite ofzo?
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:50 schreef djkoelkast het volgende:
Nogmaals dat was op het recept. Ik zie een foto van een site (want url en link) en een recept van een site.
Die receptensite is van Myraela zelf, het is ook haar eigen foto. }:|
  maandag 27 oktober 2014 @ 10:51:12 #161
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145988435
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:50 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Nogmaals dat was op het recept. Ik zie een foto van een site (want url en link) en een recept van een site.
Het recept dat die user gemaakt heeft. En daar geef jij de kwalificatie 'nep' aan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_145988444
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
Ik reageerde op het recept, die foto komt toch net als het recept van een receptensite ofzo?
Nee, mijn recept en mijn foto.

Overigens bak ik vaak genoeg alles vanaf de basis. Deze keer niet, maar zelfs als ik dat wel doe zet ik in het recept gewoon het kant en klaar product, kunnen mensen zelf kiezen of ze dat zelf maken of niet.

De meeste mensen schrikt het alleen maar af als ze zien dat iets te lastig is.
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:51:35 #163
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988447
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:50 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Die receptensite is van Myraela zelf, het is ook haar eigen foto. }:|
Oh :') Ik vond het er maar raar random vertaald uitzien met Ingredients en dan de rest Nederlands.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:52:56 #164
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988483
quote:
14s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:51 schreef Myraela het volgende:

[..]

Nee, mijn recept en mijn foto.

Overigens bak ik vaak genoeg alles vanaf de basis. Deze keer niet, maar zelfs als ik dat wel doe zet ik in het recept gewoon het kant en klaar product, kunnen mensen zelf kiezen of ze dat zelf maken of niet.

De meeste mensen schrikt het alleen maar af als ze zien dat iets te lastig is.
We zijn er weer, het moet weer makkelijk :D
Maar niets persoonlijks, ik vind jou heel liev O+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145988575
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oh :') Ik vond het er maar raar random vertaald uitzien met Ingredients en dan de rest Nederlands.
Dat ben ik wel met je eens overigens. :D Dat is een plug-in waardoor het recept onder andere door Google beter te lezen is. Maar ook bijvoorbeeld makkelijker te verplaatsen etc. Lukte me niet om dat in het Nederlands te zetten. :') Moet m'n vriend eens naar kijken.
pi_145988627
Ach, genoeg mensen die alleen taart kunnen maken met mixen. Dan is dit al een heel stuk beter toch?
Oreo cheesecake schijnt ook lekker te zijn :P
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:59:42 #167
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988671
Ja ik had moeten schrijven "oh wat een tegekgave mooie lekker uitziende taart dat mij het water in de mond doet lopen waarbij het met zelfgemaakte stroopwafels helemaal niet te versmaden zou zijn".
Maar ik doe niet echt aan nuances.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 11:00:34 #168
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988687
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:58 schreef Dragonberry het volgende:
Ach, genoeg mensen die alleen taart kunnen maken met mixen. Dan is dit al een heel stuk beter toch?
Oreo cheesecake schijnt ook lekker te zijn :P
Ja die Elzewieke uit Utopia die scheve taarten maakt van pakjes bakmixen bijvoorbeeld _O-
Daar zou ik niet eens commentaar op geven als die hier zou posten want dat is het commentaar niet eens waard :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145988690
Maakt niet uit hoor, oude brombeer.
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 11:01:09 #170
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988701
quote:
10s.gif Op maandag 27 oktober 2014 11:00 schreef Myraela het volgende:
Maakt niet uit hoor, oude brombeer.
Sorry Myra, ik zal het niet meer doen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 27 oktober 2014 @ 11:01:21 #171
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145988710
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ja ik had moeten schrijven "oh wat een tegekgave mooie lekker uitziende taart dat mij het water in de mond doet lopen waarbij het met zelfgemaakte stroopwafels helemaal niet te versmaden zou zijn".
Maar ik doe niet echt aan nuances.
Nee, je baksels zijn ook al zo verschrikkelijk overdreven.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 11:02:49 #172
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988751
quote:
12s.gif Op maandag 27 oktober 2014 11:01 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee, je baksels zijn ook al zo verschrikkelijk overdreven.
Ja bah, veel te veel onconventionele ingrediėnten. Ik ga meteen een pak witte basterdsuiker kopen :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145991941
Foto voor je topic! (En een crosspost vanaf het Foodgawkers topiek)
Citroentaart!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146013973





uitprobeerseltje... filodeeg gevuld met appel / banaan / druif. Beetje suiker, kaneel en crčme fraiche erdoor..

errug lekker!
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  † In Memoriam † maandag 27 oktober 2014 @ 22:42:40 #175
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_146016328
Bladerdeeg bodem met en laag frangipane, roomkaas met wat suiker en citroen rasp. En het recept is met bramen, maar de supermarkt had geen mooie bramen, dus zijn het frambozen en druiven geworden. Morgen testen :P



Overigens heb ik kant en klare ingevroren bladerdeeg gebruikt, en de amandelen waren al snippers dus dat heeft een ijverige machine voor me gedaan, roomkaas heb ik van de Lidl dus dat heb ik niet zelf linksom staan draaien. 8-).

[ Bericht 20% gewijzigd door Skaai op 28-10-2014 10:43:27 ]
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_146040367
Fusion! Chinees midherfstfestival meets pakjesavond:



'Spiral mooncakes' (gaargefrituurd in hete olie), met speculaaskruiden in het deeg en een vulling van zelfgemaakte marsepein :9
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 28 oktober 2014 @ 17:15:48 #177
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146040445
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 17:13 schreef minilot het volgende:
Fusion! Chinees midherfstfestival meets pakjesavond:

[ afbeelding ]

'Spiral moon cakes' (gaargefrituurd in hete olie), met speculaaskruiden in het deeg en een vulling van zelfgemaakte marsepein :9
Dat ziet er goed uit en klinkt heul lekker!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146040483
Nou, ze zien er vooral bij lange na nog niet perfect uit, maar lekker zijn ze zeker! :9
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 5 november 2014 @ 12:22:45 #179
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146325608
Heeft er iemand een goed recept voor speculaasjes?
EN heb je echt speciale vormen nodig of kan je ook gewoon uitsteekvormpjes gebruiken?
  woensdag 5 november 2014 @ 19:36:53 #180
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_146342024
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 12:22 schreef gcjoel het volgende:
Heeft er iemand een goed recept voor speculaasjes?
EN heb je echt speciale vormen nodig of kan je ook gewoon uitsteekvormpjes gebruiken?
Ah daar ben ik ook naar op zoek.

En vandaag voor het eerst spekkoek gebakken, een heel gedoe met elk laagje 10 minuten in de oven.
Maar hij is heerlijk :Y)
Ik las alleen achteraf op een site, dat je beter een beetje boter tussen de laagjes kan smeren tijdens het bakken zodat het beter blijft plakken.
Dus dat ga ik de volgende keer ook eens doen. Al plakt het nu aardig hoor. Het is niet zo dat die uit elkaar valt, maar misschien is het ook wel extra smaakvol.
Rayen 2½ jaar!
pi_146342334
Boter om te plakken? Dat klinkt tegenstrijdig.
  Moderator woensdag 5 november 2014 @ 20:02:44 #182
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146343218
Van boter gaat het juist meer glijden. Als je je spekkoek goed bakt vallen je laagjes echt niet van elkaar hoor. En 10 minuten in de oven is veel te veel, zet je hem wel op de grillstand?
Anders wordt je spekkoek veel te droog en dan snap ik dat 'ie uit elkaar valt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146343319
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 19:36 schreef TimeJumper het volgende:

[..]

Ah daar ben ik ook naar op zoek.

En vandaag voor het eerst spekkoek gebakken, een heel gedoe met elk laagje 10 minuten in de oven.
Maar hij is heerlijk :Y)
Ik las alleen achteraf op een site, dat je beter een beetje boter tussen de laagjes kan smeren tijdens het bakken zodat het beter blijft plakken.
Dus dat ga ik de volgende keer ook eens doen. Al plakt het nu aardig hoor. Het is niet zo dat die uit elkaar valt, maar misschien is het ook wel extra smaakvol.
watte, boter tussen de laagjes :?
ga je een hele taart bakken x 2, plakjes snijden en ze dan op elkaar leggen ofzo?
Mokkel met stuntstok
  woensdag 5 november 2014 @ 20:13:51 #184
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_146343682
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:05 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

watte, boter tussen de laagjes :?
ga je een hele taart bakken x 2, plakjes snijden en ze dan op elkaar leggen ofzo?
Haha :9
Nee er stond, je bakt het eerste laagje, na 10 minuten uit de oven. Voordat je de volgende laag erop wilt doen smeer je met een kwastje het al gebakken laagje in.
Dan volgende laag erover, en dan weer in de oven voor 10 minuten.
Dan weer de pas gebakken laag insmeren met wat boter en de volgende laag erop, en zo verder.
Rayen 2½ jaar!
pi_146343934
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 17:13 schreef minilot het volgende:
Fusion! Chinees midherfstfestival meets pakjesavond:

[ afbeelding ]

'Spiral mooncakes' (gaargefrituurd in hete olie), met speculaaskruiden in het deeg en een vulling van zelfgemaakte marsepein :9
Klinkt super _O_
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  woensdag 5 november 2014 @ 20:35:43 #186
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_146344682
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:02 schreef djkoelkast het volgende:
Van boter gaat het juist meer glijden. Als je je spekkoek goed bakt vallen je laagjes echt niet van elkaar hoor. En 10 minuten in de oven is veel te veel, zet je hem wel op de grillstand?
Anders wordt je spekkoek veel te droog en dan snap ik dat 'ie uit elkaar valt.
Ja staat op grillstand. Oh korter dan 10 minuten :D ga ik dan eens proberen.
Ik had het recept van 24kitchen.

Nou hij valt ook niet uit elkaar, maar ja, ik las het ergens :+

Een plaatje bij het praatje :+


Tsja de laagjes konden nog wat dunner, maar ja, het was de eerste poging hé ;)
Rayen 2½ jaar!
pi_146359044
quote:
1s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:19 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Klinkt super _O_
Was het ook echt! :9 De combinatie van het knapperige laagjes-deeg en de heel amandelige (want zelfgemaakte) marsepein was reusachtig lekker! Ik en mijn lief hebben ons er misselijk aan gegeten en ons een momentje afgevraagd of we ermee op de markt moesten gaan staan. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_146359074
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:35 schreef TimeJumper het volgende:

[..]

Ja staat op grillstand. Oh korter dan 10 minuten :D ga ik dan eens proberen.
Ik had het recept van 24kitchen.

Nou hij valt ook niet uit elkaar, maar ja, ik las het ergens :+

Een plaatje bij het praatje :+
[ afbeelding ]

Tsja de laagjes konden nog wat dunner, maar ja, het was de eerste poging hé ;)
Wat een raar recept van 24 Kitchen - tien minuten onder de grill is echt idioot! :D

Je spekkoek oogt oog een tikkie meer als cake (in toffe laagjes, dat wel) dan als spekkoek: de structuur van spekkoek is doorgaans eerder mals/vochtig dan droogkruimelig. Maar het zal vast een lekker baksel geweest zijn. En zebrastrepen in een taart/cake zijn altijd leuk! O+ Maar ik zou het geen spekkoek noemen. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 10:11:16 #189
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146359947
24kitchen recepten vind ik allemaal raar.

Die spekkoek op de foto is niet luchtig genoeg zo te zien. Ook zie ik maar heel weinig laagjes en ze zijn ook erg dik.
Mijn laatste spekkoek stamt uit 2013, ik moet het echt weer eens maken, de foto:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146359999
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:11 schreef djkoelkast het volgende:
24kitchen recepten vind ik allemaal raar.

Ik ook! :Y Maar veel mensen hebben er een hoop lol mee, dus het zal wel. *)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 10:14:59 #191
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146360023
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik ook! :Y Maar veel mensen hebben er een hoop lol mee, dus het zal wel. *)
Ik gebruik het liefste zo oud mogelijke recepten als basis. Ik heb zo'n kookboek voor de huishoudschool bijvoorbeeld, staan hele toffe recepten in waarop ik dan weer kan variėren. Veel recepten op internet klopt geen snars van :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146360024
Enneh, spekkoek is toch juist niet luchtig? Ik vind spekkoek van de toko juist een heel prettige compacte, malse, bijna gestoomd-achtige structuur hebben.
Let me see you stripped down to the bone
pi_146360077
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:14 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik gebruik het liefste zo oud mogelijke recepten als basis. Ik heb zo'n kookboek voor de huishoudschool bijvoorbeeld, staan hele toffe recepten in waarop ik dan weer kan variėren. Veel recepten op internet klopt geen snars van :P
Klopt, maar "het internet" an sich is natuurlijk nogal breed. Er zijn genoeg sites en blogs waar een schat aan supergoede receptinformatie vinden is, er is alleen ook heeeeeeel veel rotzooi. ;)

Ik ben verslingerd aan bakken maar heb nog nooit de behoefde gehad om een antiek kookboek open te slaan. De goede basisprincipes van patisserie zijn gewoon online te vinden, mits je dat soort informatie kunt herkennen. :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 10:17:40 #194
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146360079
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:14 schreef minilot het volgende:
Enneh, spekkoek is toch juist niet luchtig? Ik vind spekkoek van de toko juist een heel prettige compacte, malse, bijna gestoomd-achtige structuur hebben.
Het is luchtig, maar door het vele boter en eigeel toch mals/compact. Het is zeg maar heel fijn luchtig, ja, hoe moet je het uitleggen :P
Het is met stijfgeslagen eiwit, daar komt het luchtige vandaan, maar omdat hij heel vet is door boter en eigeel blijft dat wel enigszins compact.
Je moet het niet vergelijken met de fabrieksspekkoek uit de supermarkt, dat is wel iets heel erg raars.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146360101
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is luchtig, maar door het vele boter en eigeel toch mals/compact. Het is zeg maar heel fijn luchtig, ja, hoe moet je het uitleggen :P
Nee, dan zijn we het gewoon eens. :Y ^O^ We hebben het over dezelfde structuur. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 10:21:06 #196
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146360151
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Klopt, maar "het internet" an sich is natuurlijk nogal breed. Er zijn genoeg sites en blogs waar een schat aan supergoede receptinformatie vinden is, er is alleen ook heel veer rotzooi. :)
Ik ben verslingerd aan bakken maar heb nog nooit de behoefde gehad om een antiek kookboek open te slaan. De goede basisprincipes van patisserie zijn gewoon online te vinden. :)
Zoek eens een recept voor Tarte Tatin bijvoorbeeld, gewoon via Google en zonder voorkeur voor bepaalde sites, zeg maar als 'beginner'. Het is niet te doen. Er wordt zo veel verteld.
Uiteindelijk heb ik een Amerikaans recept voor Apple Pie deeg gebruikt uit een online kookboekapp en de verhoudingen appel/suiker en afbakken van een recept van Herman den Blijker. Dat was het enige waarbij ik dacht: ja dit moet wel kloppen.
9 van de 10 recepten beginnen al met diepvriesbladerdeeg, terwijl Tarte Tatin juist een 'rough puff' moet hebben. Je moet de appels in de pan 'voorbakken' in de caramel voor het in de oven gaat en wel meer van die dingen die in heel veel recepten anders zijn.

Ik denk dat dat is om het makkelijker te maken voor thuisbakkers. Ik wil niet makkelijk, ik wil gigantisch lekker en zo authentiek mogelijk. Heb je dat onder de knie kun je gaan variėren.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146360188
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:21 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zoek eens een recept voor Tarte Tatin bijvoorbeeld, gewoon via Google en zonder voorkeur voor bepaalde sites, zeg maar als 'beginner'. Het is niet te doen. Er wordt zo veel verteld.

Klopt, maar dat zei ik al: je moet wel in staat zijn om betrouwbare informatie van alle meuk te kunnen onderscheiden. Dat het op papier staan vind ik verder van geen enkele waarde, er zijn ook heel veel baggerkookboeken geschreven. Als je niet kunt zien of iets een beroerd kookboek of een goed kookboek is, dan heb je datzelfde probleem met receptbronnen online. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 10:25:55 #198
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146360252
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Klopt, maar dat zei ik al: je moet wel in staat zijn om betrouwbare informatie van alle meuk te kunnen onderscheiden. Dat het op papier staan vind ik verder van geen enkele waarde, er zijn ook heel veel baggerkookboeken geschreven. Als je niet kunt zien of iets een beroerd kookboek of een goed kookboek is, dan heb je datzelfde probleem met receptbronnen online. ;)
Dat is zo, alleen als ik 1 goed kookboek heb heb ik zeg 30-40 goede recepten.
Op 1 site staan vaak een paar goede en duizenden slechte recepten ;) En ik wil authentiek met een twist maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146360307
Nou, dan verschillen we van mening. Er bestaan enorm veel slechte kookboeken, net als dat er enorm veel goede culinaire sites/blogs zijn.
Het is in elk geval nogal een verschil of je random gaat lopen zoeken via Google en dan maar een gemiddelde neemt van de eerste tien recepten die je voor iets tegenkomt, dat schiet inderdaad niet op. Maar op een gegeven moment weet je de betrouwbare info en blogs wel te vinden. Een online recept van een gerenommeerde patissier, een bijna wetenschappelijke benadering van hoe je de beste cole slaw maakt op SeriousEats.com, de altijd perfect lukkende broodrecepten van Levine - je moet het alleen wel kunnen vinden en op de juiste waarde kunnen schatten. Maar ook dat geldt voor kookboeken. Als ik zie wat mijn moeder allemaal voor onnozels in de kast heeft staan: :N

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 06-11-2014 10:39:39 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_146360346
Maar het scheelt dus wel om ver weg te blijven van de loze vergaarbaken vol recepten die je als eerste zoekresultaten op Google krijgt. Ik weiger pertinent dingen te koken die van Smulweb afkomen, of uit iemands 'kookschrift' op AH.nl
:{w
Maar goed, offtopic. :7
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')