abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 16:47:41 #103
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572192
Boter bij Lidl, de goedkoopste met biologische roomboter.
Al mijn meel komt uit Engeland, is allemaal biologische spelt, kamut, einkorn. Tarwe gebruik ik vrijwel nooit meer eigenlijk.
Suiker pak ik of Zonnatura biologische ongeraffineerde rietsuiker of palmsuiker aan een blok of kokosbloesemsuiker of biohoning of een combinatie van dat alles.
Eieren worden door de eigen kippen gelegd, dus die koop ik niet :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145572416
Laat ik maar geen kippen houden, daar gaan mijn buren niet gelukkig van worden ;)

Mijn vader had het voornamelijk over slagroom. De kwaliteit van de slagroom vind hij minder goed in de supermarkt dan van een groothandel ( dat krijg je met die perfectionistische bakkers van de oude slag.. ) Maar als de rest van de spullen uit een supermarkt net zo goed zijn haal ik daar alles gewoon. Dan punnik ik het etiket er wel even af voordat we samen aan de slag gaan ;)
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_145572455
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. :( Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
mag het weten
pi_145572751
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:55 schreef Joosie200 het volgende:
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. :( Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
Dus voor de "juiste" slagroom moet ik wel naar de Sligro. Ik vond al dat mijn vader zich aan het aanstellen was maar blijkbaar weet hij toch wel waar hij het over heeft.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:03:21 #107
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572803
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:53 schreef Wolken het volgende:
Laat ik maar geen kippen houden, daar gaan mijn buren niet gelukkig van worden ;)
Mijn vader had het voornamelijk over slagroom. De kwaliteit van de slagroom vind hij minder goed in de supermarkt dan van een groothandel ( dat krijg je met die perfectionistische bakkers van de oude slag.. ) Maar als de rest van de spullen uit een supermarkt net zo goed zijn haal ik daar alles gewoon. Dan punnik ik het etiket er wel even af voordat we samen aan de slag gaan ;)
Slagroom van de groothandel zitten allerlei toevoegingen in waardoor het langer stijf blijft. Ik haal slagroom bij een boer uit de buurt en dat gaat dan in zo'n slagroomspuit met patronen.
Ik wil zo weinig mogelijk toevoegingen in de producten die ik koop.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 15 oktober 2014 @ 17:04:48 #108
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_145572868
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Slagroom van de groothandel zitten allerlei toevoegingen in waardoor het langer stijf blijft. Ik haal slagroom bij een boer uit de buurt en dat gaat dan in zo'n slagroomspuit met patronen.
Ik wil zo weinig mogelijk toevoegingen in de producten die ik koop.
je wilt toc juist dat de slagroom zo lang mogelijk stijf blijft? :P
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:05:14 #109
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572888
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:55 schreef Joosie200 het volgende:
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. :( Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
Basterdsuiker maak ik zelf, basterdsuiker is kristalsuiker met invertsuiker (geīnverteerde suiker, whatever dat mag zijn).
Ik doe dan ongeraffineerde rietsuiker + maplesyrup (ahornsiroop) of honing (lichte basterdsuiker)
Ongeraffineerde rietsuiker + bietsuikerstroop (koop je in potjes) voor donkere.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145572939
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Basterdsuiker maak ik zelf, basterdsuiker is kristalsuiker met invertsuiker (geīnverteerde suiker, whatever dat mag zijn).
Ik doe dan ongeraffineerde rietsuiker + maplesyrup (ahornsiroop) of honing (lichte basterdsuiker)
Ongeraffineerde rietsuiker + bietsuikerstroop (koop je in potjes) voor donkere.
Das ook een leuk idee, gewoon je eigen varianten maken :Y
mag het weten
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:06:39 #111
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572959
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:04 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
je wilt toc juist dat de slagroom zo lang mogelijk stijf blijft? :P
Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten ;)
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:08:46 #112
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145573042
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Das ook een leuk idee, gewoon je eigen varianten maken :Y
Het is ook echt lekkerder omdat er veel meer smaak aan zit. Eet maar eens een hap glucosestroop. Het is taai en smaakt behalve zoet compleet naar niks.
Neem een hap maplesyrup of bietenstroop en je ervaart naast zoet allerlei andere smaken, die smaken komen dus ook in je baksels. Zo werkt het ook met verschillende soorten meel, het geeft meer/andere smaak en structuur aan wat je bakt. Ik experimenteer zo veel mogelijk en er mislukt ook wel eens wat, maar ik heb bijvoorbeeld al speltoliebollen met einkorn gemaakt die we zelf veel lekkerder vonden dan 'normale' oliebollen :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145573059
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten ;)
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Dit ja. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145573074
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten ;)
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Klopt.. tis een afweging tussen puur natuur/naturel vs gemak/handigheidjes. Eigen brood verslaat super/bakkersbrood ala de warme bakker, eigen gemaakt brood staat voor mij op gelijke voet met het brood van een handjevol Parijse bakkers in NL. Maar zonder toevoegingen wordt dat idd donders snel oud, dus na afkoelen meteen in plakjes en de vriezer in :) Met slagroom niet anders, dat moet je gewoon last minute zo vers mogelijk opspuiten als het even kan ja.
mag het weten
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:34:14 #115
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145574120
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:09 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Klopt.. tis een afweging tussen puur natuur/naturel vs gemak/handigheidjes. Eigen brood verslaat super/bakkersbrood ala de warme bakker, eigen gemaakt brood staat voor mij op gelijke voet met het brood van een handjevol Parijse bakkers in NL. Maar zonder toevoegingen wordt dat idd donders snel oud, dus na afkoelen meteen in plakjes en de vriezer in :) Met slagroom niet anders, dat moet je gewoon last minute zo vers mogelijk opspuiten als het even kan ja.
Veel bakkers maken niets meer zelf, die bestellen zakken broodmix bij de groothandel en voegen alleen nog water, vloeibaar gist en soms zout toe, maar meestal zit zelfs dat er al in.
Het is allemaal zo nep geworden helaas.
Gelukkig zit hier in de buurt nog een bakker die zijn broden en broodjes zelf ontwikkelt en bakt. Zo heeft hij tomatendesembroodjes, zeewierbolletjes, brandnetelbolletjes en een hele rits aan zelfbedacht brood. Moet wel omdat ik niet altijd zin en tijd heb om zelf brood te bakken.
Maar inderdaad: zelf bakken betekent snel de vriezer in.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145616299
Snickerdoodles, maar dan met kardemom in plaats van kaneel, en een beetje chocolade erop:



[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 16-10-2014 21:08:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_145628438
Die zien er heerlijk uit!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_145628447
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 21:02 schreef minilot het volgende:
Snickerdoodles, maar dan met kardemom in plaats van kaneel, en een beetje chocolade erop:

[ afbeelding ]
wow lekker :9
Werewolf
pi_145711874
Gisteren een mini-appeltaartje gebakken met mijn dochter, omdat ze beweerde dat haar knuffel jarig was (en ik dat wel een mooi excuus voor appeltaart vond :P)

  † In Memoriam † zondag 19 oktober 2014 @ 21:37:41 #120
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145715258
ik heb afgelopen vrijdag twee appeltaarten gebakken.
die zagen er zo uit

pi_145715424
Mooie appeltaarten jongens! :) Smaakten ze ook?
Hier ben ik zelf van plan om na de tentamens voor het eerst worteltaart te maken, dus als iemand nog een geweldig recept heeft... ;)
  † In Memoriam † zondag 19 oktober 2014 @ 21:43:40 #122
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145715624
ze vonden ze prima (ikzelf eet dat niet)
ik had er een als bedankje voor iemand die mijn fiets gerepareerd had
en de andere was voor de visite van het weekend.
het recept kwam van 24kitchen
pi_145716095
quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2014 21:40 schreef Grutsk het volgende:
Mooie appeltaarten jongens! :) Smaakten ze ook?
Hier ben ik zelf van plan om na de tentamens voor het eerst worteltaart te maken, dus als iemand nog een geweldig recept heeft... ;)
http://www.kitchentrials.(...)oroschs-carrot-cake/
Ik maak altijd deze. Lekker met nootjes en zit geen ananas of andere zooi doorheen.
Met de hand wortels raspen is trouwens echt niet leuk, dus probeer dat te vermijden :P
pi_145812098
quote:
1s.gif Op zondag 19 oktober 2014 21:53 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

http://www.kitchentrials.(...)oroschs-carrot-cake/
Ik maak altijd deze. Lekker met nootjes en zit geen ananas of andere zooi doorheen.
Met de hand wortels raspen is trouwens echt niet leuk, dus probeer dat te vermijden :P
Dankje, ik ga er dit weekend eens voor zitten!
pi_145864927
Heeft iemand wel eens tonic gebruikt in bakkels zodat het licht geeft bij black light?
pi_145865716
Vandaag voor het eerst sinds anderhalf jaar weer eens bananenbrood gemaakt.
De vorige keren mislukte het steeds hopeloos, het bleef te nat waardoor het geen brood werd.
Nu heb ik het recept gevolgd en een scheut extra bloem erin gedaan, maar dat tweede scheutje was kennelijk toch iets teveel :')
Hij is lekker, maar smaakt net ff teveel naar bloem.
Maargoed, hij is te doen, dus volgende keer gewoon minder bloem *O*
Mokkel met stuntstok
  donderdag 23 oktober 2014 @ 21:46:26 #127
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_145867670
Taartjes naar recept van de patisserieworkshops die ik vorig jaar heb gevolgd bij Robert van Beckhoven

http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:26:07 #128
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_145869813
Vraagje :9 De topping die meestal op cupcakes zit, is dat Creme Cheese? Hoe maken jullie dat goed? :o Wel eens zo'n basisrecept geprobeerd, maar het werd nooit als dat ik ze kocht in de zaakjes in de stad
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:27:04 #129
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_145869862
Morgen of overmorgen waarschijnlijk weer lekker pompoentaart maken. Is wel een must voor bij halloween. :D Wellicht wordt het deze keer pompoentaart met white chocolate chips oid. :9
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  † In Memoriam † donderdag 23 oktober 2014 @ 22:34:19 #130
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145870215
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:27 schreef richolio het volgende:
Morgen of overmorgen waarschijnlijk weer lekker pompoentaart maken. Is wel een must voor bij halloween. :D Wellicht wordt het deze keer pompoentaart met white chocolate chips oid. :9
ik heb ook wel eens pompoentaart gemaakt, maar die vond ik erg machtig.
welk recept heb jij?
pi_145870266
Morgen gevuld speculaas maken en kruidnootjes. Het speculaasdeeg en mijn eigen gemaakte amandelspijs staan al twee dagen in de koelkast in te trekken, morgen er maar na 3 dagen uit halen om te gaan verwerken tot het eindproduct :9 Zeker met de weersverandering + wintertijd dit weekend mag het weer vind ik O-)
mag het weten
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:41:50 #132
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_145870516
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:34 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb ook wel eens pompoentaart gemaakt, maar die vond ik erg machtig.
welk recept heb jij?
Oh god, dat weet ik niet meer. :P Ik ben weer even aan het rondkijken nu. Ik zie genoeg lekkers..

Pompoen blondies maken is ook wel leuk. http://www.pinterest.com/pin/224476362652366127/
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  † In Memoriam † donderdag 23 oktober 2014 @ 22:44:04 #133
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145872248
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:26 schreef richolio het volgende:
Vraagje :9 De topping die meestal op cupcakes zit, is dat Creme Cheese? Hoe maken jullie dat goed? :o Wel eens zo'n basisrecept geprobeerd, maar het werd nooit als dat ik ze kocht in de zaakjes in de stad
meestal botercreme ;)
pi_145896263
Kruidnoten waren voornamelijk aangebrand -O- , gevulde speculaastaart is wel gelukt :9~
mag het weten
  Moderator vrijdag 24 oktober 2014 @ 18:42:46 #136
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145896461
Ik heb lavendelkoekjes en speculaaskoekjes klaar staan om gebakken te worden. Vorig weekend het deeg gemaakt, de hele week in de koelkast gelaten, nu gevormd en gesneden.
Het grootste deel vries ik (gevormd en wel) in, dan kan ik 'on demand' een kleine batch koekjes afbakken. Met een beetje mazzel zijn de smaken van de lavendel en speculaaskruiden nu heel goed ingetrokken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145896524
Wat voor recept voor de lavendelkoekjes? :)
pi_145899108
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:44 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]

dit was mijn pompoentaart
Wat leuk gedaan!
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_145899130
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:46 schreef SV-tje het volgende:
Taartjes naar recept van de patisserieworkshops die ik vorig jaar heb gevolgd bij Robert van Beckhoven
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wauw, pro.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator vrijdag 24 oktober 2014 @ 20:00:35 #140
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145899195
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 18:45 schreef Isegrim het volgende:
Wat voor recept voor de lavendelkoekjes? :)
Ik heb het nu in het groot gemaakt, maar eigenlijk meel, snufje zout, suiker, boter, gedroogde lavendel, meer is het niet.
Omdat ik alles x3 deed heb ik ook 3 soorten meel gebruikt deze keer. Witte spelt, kamut en volkoren einkorn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145950421
Hoe lang kan je een worteltjestaart met glazuur ongeveer bewaren? Ik wil graag deze taart maken voor een verjaardagsfeestje zondag. Maar heb alleen donderdag tijd :(
pi_145987381
Stroopwafel cheesecake. :D Ik vond hem erg lekker, de bodem was wel wat plakkerig.

  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:14:09 #143
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145987465
Ingredients
10 stroopwafels

Ja, die moet je dan natuurlijk ook zelf maken, anders is het nog steeds nep.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145987545
Dan is het maar nep, het was wel lekker.
pi_145987726
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ingredients
10 stroopwafels

Ja, die moet je dan natuurlijk ook zelf maken, anders is het nog steeds nep.
Doe nou's niet zo zuur als mensen niet alles zelf van scratch maken, dat ding ziet er haske tof en lekker uit.
Mokkel met stuntstok
pi_145987766
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:04 schreef crazy-bert het volgende:
Hoe lang kan je een worteltjestaart met glazuur ongeveer bewaren? Ik wil graag deze taart maken voor een verjaardagsfeestje zondag. Maar heb alleen donderdag tijd :(
Invriezen? Anders lijkt het me wel wat lang.
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:27:59 #147
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145987822
quote:
3s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:23 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Doe nou's niet zo zuur als mensen niet alles zelf van scratch maken, dat ding ziet er haske tof en lekker uit.
Fabriekskoek gebruiken :{w :{w
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145988042
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Fabriekskoek gebruiken :{w :{w
heb jij een koe op je balkon zodat je geen fabrieksmelk hoeft te gebruiken? :D
pi_145988064
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Fabriekskoek gebruiken :{w :{w
Dit is het baktopic, niet het ' maak hier alles van scratch en karn je eigen melk' -topic...
Mokkel met stuntstok
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:37:34 #150
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988084
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:36 schreef computergirl het volgende:

[..]

heb jij een koe op je balkon zodat je geen fabrieksmelk hoeft te gebruiken? :D
Melk en boter van de biologische boer om de hoek ^O^
Maar het ging meer om dat je iets zelf gaat maken en er dan kant en klare producten in gaat verwerken. Ik vind dat jammer, mag toch? Doe je het wel dan moet je dat vooral lekker doen. Als ik niet eens meer een mening mag hebben :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:38:19 #151
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988111
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:36 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Dit is het baktopic, niet het ' maak hier alles van scratch en karn je eigen melk' -topic...
Ik heb ook nergens gezegd dat dat speciaal zo moet, ik geef puur mijn mening.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145988122
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Melk en boter van de biologische boer om de hoek ^O^
Maar het ging meer om dat je iets zelf gaat maken en er dan kant en klare producten in gaat verwerken. Ik vind dat jammer, mag toch? Doe je het wel dan moet je dat vooral lekker doen. Als ik niet eens meer een mening mag hebben :')
je mag natuurlijk een mening hebben, maar die mening kan je ook minder zuur verwoorden. 'Probeer volgende keer eens zelf stroopwafels te maken' klink al prettiger
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:41:39 #153
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988191
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:38 schreef computergirl het volgende:

[..]

je mag natuurlijk een mening hebben, maar die mening kan je ook minder zuur verwoorden. 'Probeer volgende keer eens zelf stroopwafels te maken' klink al prettiger
Ik reageerde op het recept, die foto komt toch net als het recept van een receptensite ofzo?
Als er een kant en klaar fabrieksproduct in de ingrediëntenlijst staat dan zou ik het recept niet maken, dat is te simpel.

Recept voor appeltaart met slagroom.
Ingrediënten: 1 appelaart, slagroom uit een spuitbus.

Beetje dat idee krijg ik er bij.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')