Basisingedriėnten als boter, meel, eieren haal ik gewoon bij willekeurig welke super. In elke super is wel roomboter te koop, scala aan soorten meel (volkorenmeel, patentbloem, amandelmeel, teffmeel) en eieren in alle soorten en maten (haal zelf altijd biologisch, is niet duurder dan scharrel) Voor exotisch spul speur ik nog weleens de diverse toko's af. AH is ook een van de weinige die gewoon Schärr C glutenvrij meel verkopen, altijd handig, scheelt weer verzendkosten bij online shops. En wil je puur ecologisch/biologisch verantwoord spul dan heb je nog de natuurwinkels.quote:Op woensdag 15 oktober 2014 16:37 schreef Wolken het volgende:
Waar halen jullie je ingrediėnten? Gewoon bij de Appie of zijn er nog bepaalde winkels waar ze alles hebben?
Dus voor de "juiste" slagroom moet ik wel naar de Sligro. Ik vond al dat mijn vader zich aan het aanstellen was maar blijkbaar weet hij toch wel waar hij het over heeft.quote:Op woensdag 15 oktober 2014 16:55 schreef Joosie200 het volgende:
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
Slagroom van de groothandel zitten allerlei toevoegingen in waardoor het langer stijf blijft. Ik haal slagroom bij een boer uit de buurt en dat gaat dan in zo'n slagroomspuit met patronen.quote:Op woensdag 15 oktober 2014 16:53 schreef Wolken het volgende:
Laat ik maar geen kippen houden, daar gaan mijn buren niet gelukkig van worden
Mijn vader had het voornamelijk over slagroom. De kwaliteit van de slagroom vind hij minder goed in de supermarkt dan van een groothandel ( dat krijg je met die perfectionistische bakkers van de oude slag.. ) Maar als de rest van de spullen uit een supermarkt net zo goed zijn haal ik daar alles gewoon. Dan punnik ik het etiket er wel even af voordat we samen aan de slag gaan
je wilt toc juist dat de slagroom zo lang mogelijk stijf blijft?quote:Op woensdag 15 oktober 2014 17:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Slagroom van de groothandel zitten allerlei toevoegingen in waardoor het langer stijf blijft. Ik haal slagroom bij een boer uit de buurt en dat gaat dan in zo'n slagroomspuit met patronen.
Ik wil zo weinig mogelijk toevoegingen in de producten die ik koop.
Basterdsuiker maak ik zelf, basterdsuiker is kristalsuiker met invertsuiker (geļnverteerde suiker, whatever dat mag zijn).quote:Op woensdag 15 oktober 2014 16:55 schreef Joosie200 het volgende:
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
Das ook een leuk idee, gewoon je eigen varianten makenquote:Op woensdag 15 oktober 2014 17:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Basterdsuiker maak ik zelf, basterdsuiker is kristalsuiker met invertsuiker (geļnverteerde suiker, whatever dat mag zijn).
Ik doe dan ongeraffineerde rietsuiker + maplesyrup (ahornsiroop) of honing (lichte basterdsuiker)
Ongeraffineerde rietsuiker + bietsuikerstroop (koop je in potjes) voor donkere.
Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuitenquote:Op woensdag 15 oktober 2014 17:04 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
je wilt toc juist dat de slagroom zo lang mogelijk stijf blijft?
Het is ook echt lekkerder omdat er veel meer smaak aan zit. Eet maar eens een hap glucosestroop. Het is taai en smaakt behalve zoet compleet naar niks.quote:Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Das ook een leuk idee, gewoon je eigen varianten maken
Dit ja.quote:Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Klopt.. tis een afweging tussen puur natuur/naturel vs gemak/handigheidjes. Eigen brood verslaat super/bakkersbrood ala de warme bakker, eigen gemaakt brood staat voor mij op gelijke voet met het brood van een handjevol Parijse bakkers in NL. Maar zonder toevoegingen wordt dat idd donders snel oud, dus na afkoelen meteen in plakjes en de vriezer in Met slagroom niet anders, dat moet je gewoon last minute zo vers mogelijk opspuiten als het even kan ja.quote:Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Veel bakkers maken niets meer zelf, die bestellen zakken broodmix bij de groothandel en voegen alleen nog water, vloeibaar gist en soms zout toe, maar meestal zit zelfs dat er al in.quote:Op woensdag 15 oktober 2014 17:09 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Klopt.. tis een afweging tussen puur natuur/naturel vs gemak/handigheidjes. Eigen brood verslaat super/bakkersbrood ala de warme bakker, eigen gemaakt brood staat voor mij op gelijke voet met het brood van een handjevol Parijse bakkers in NL. Maar zonder toevoegingen wordt dat idd donders snel oud, dus na afkoelen meteen in plakjes en de vriezer in Met slagroom niet anders, dat moet je gewoon last minute zo vers mogelijk opspuiten als het even kan ja.
wow lekkerquote:Op donderdag 16 oktober 2014 21:02 schreef minilot het volgende:
Snickerdoodles, maar dan met kardemom in plaats van kaneel, en een beetje chocolade erop:
[ afbeelding ]
http://www.kitchentrials.(...)oroschs-carrot-cake/quote:Op zondag 19 oktober 2014 21:40 schreef Grutsk het volgende:
Mooie appeltaarten jongens! Smaakten ze ook?
Hier ben ik zelf van plan om na de tentamens voor het eerst worteltaart te maken, dus als iemand nog een geweldig recept heeft...
Dankje, ik ga er dit weekend eens voor zitten!quote:Op zondag 19 oktober 2014 21:53 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
http://www.kitchentrials.(...)oroschs-carrot-cake/
Ik maak altijd deze. Lekker met nootjes en zit geen ananas of andere zooi doorheen.
Met de hand wortels raspen is trouwens echt niet leuk, dus probeer dat te vermijden
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |