abonnement Unibet Coolblue
pi_145571835
Even een vraagje. Ik wil dit weekend wat bakken ( bananensoesen, moorkoppen etc ) en ben aan het kijken voor de ingrediėnten. Nou is mijn vader oud-banketbakker en haalt nu zijn spullen bij de de Sligro als hij iets nodig heeft omdat hij daar de kwaliteit beter vind dan van de supermarkt. Ik heb helaas zelf geen Sligro pas. Waar halen jullie je ingrediėnten? Gewoon bij de Appie of zijn er nog bepaalde winkels waar ze alles hebben?
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_145572058
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:37 schreef Wolken het volgende:
Waar halen jullie je ingrediėnten? Gewoon bij de Appie of zijn er nog bepaalde winkels waar ze alles hebben?
Basisingedriėnten als boter, meel, eieren haal ik gewoon bij willekeurig welke super. In elke super is wel roomboter te koop, scala aan soorten meel (volkorenmeel, patentbloem, amandelmeel, teffmeel) en eieren in alle soorten en maten (haal zelf altijd biologisch, is niet duurder dan scharrel) Voor exotisch spul speur ik nog weleens de diverse toko's af. AH is ook een van de weinige die gewoon Schärr C glutenvrij meel verkopen, altijd handig, scheelt weer verzendkosten bij online shops. En wil je puur ecologisch/biologisch verantwoord spul dan heb je nog de natuurwinkels. :)
mag het weten
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 16:47:41 #103
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572192
Boter bij Lidl, de goedkoopste met biologische roomboter.
Al mijn meel komt uit Engeland, is allemaal biologische spelt, kamut, einkorn. Tarwe gebruik ik vrijwel nooit meer eigenlijk.
Suiker pak ik of Zonnatura biologische ongeraffineerde rietsuiker of palmsuiker aan een blok of kokosbloesemsuiker of biohoning of een combinatie van dat alles.
Eieren worden door de eigen kippen gelegd, dus die koop ik niet :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145572416
Laat ik maar geen kippen houden, daar gaan mijn buren niet gelukkig van worden ;)

Mijn vader had het voornamelijk over slagroom. De kwaliteit van de slagroom vind hij minder goed in de supermarkt dan van een groothandel ( dat krijg je met die perfectionistische bakkers van de oude slag.. ) Maar als de rest van de spullen uit een supermarkt net zo goed zijn haal ik daar alles gewoon. Dan punnik ik het etiket er wel even af voordat we samen aan de slag gaan ;)
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_145572455
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. :( Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
mag het weten
pi_145572751
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:55 schreef Joosie200 het volgende:
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. :( Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
Dus voor de "juiste" slagroom moet ik wel naar de Sligro. Ik vond al dat mijn vader zich aan het aanstellen was maar blijkbaar weet hij toch wel waar hij het over heeft.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:03:21 #107
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572803
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:53 schreef Wolken het volgende:
Laat ik maar geen kippen houden, daar gaan mijn buren niet gelukkig van worden ;)
Mijn vader had het voornamelijk over slagroom. De kwaliteit van de slagroom vind hij minder goed in de supermarkt dan van een groothandel ( dat krijg je met die perfectionistische bakkers van de oude slag.. ) Maar als de rest van de spullen uit een supermarkt net zo goed zijn haal ik daar alles gewoon. Dan punnik ik het etiket er wel even af voordat we samen aan de slag gaan ;)
Slagroom van de groothandel zitten allerlei toevoegingen in waardoor het langer stijf blijft. Ik haal slagroom bij een boer uit de buurt en dat gaat dan in zo'n slagroomspuit met patronen.
Ik wil zo weinig mogelijk toevoegingen in de producten die ik koop.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 15 oktober 2014 @ 17:04:48 #108
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_145572868
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Slagroom van de groothandel zitten allerlei toevoegingen in waardoor het langer stijf blijft. Ik haal slagroom bij een boer uit de buurt en dat gaat dan in zo'n slagroomspuit met patronen.
Ik wil zo weinig mogelijk toevoegingen in de producten die ik koop.
je wilt toc juist dat de slagroom zo lang mogelijk stijf blijft? :P
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:05:14 #109
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572888
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 16:55 schreef Joosie200 het volgende:
Qua suiker gebruik ik ook met name rietsuiker (afgewisseld met basterdsuiker), kristalsuiker laat ik staan. Qua slagroom komt dat omdat de Sligro, Hanos e.d. als groothandelzaken wel slagroom met minimaal 40% vetpercentage verkopen aan alle banketbakkers, maar de consumenten afgescheept worden in supers met maar 30% vetpercentage slagroom. :( Hoe hoger het vetpercentage, hoe beter je de boel kan decoreren en hoe langer het niet als een zielig hoopje achterblijft op cupcakes, taarten en wat dies niet meer zij.
Basterdsuiker maak ik zelf, basterdsuiker is kristalsuiker met invertsuiker (geļnverteerde suiker, whatever dat mag zijn).
Ik doe dan ongeraffineerde rietsuiker + maplesyrup (ahornsiroop) of honing (lichte basterdsuiker)
Ongeraffineerde rietsuiker + bietsuikerstroop (koop je in potjes) voor donkere.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145572939
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Basterdsuiker maak ik zelf, basterdsuiker is kristalsuiker met invertsuiker (geļnverteerde suiker, whatever dat mag zijn).
Ik doe dan ongeraffineerde rietsuiker + maplesyrup (ahornsiroop) of honing (lichte basterdsuiker)
Ongeraffineerde rietsuiker + bietsuikerstroop (koop je in potjes) voor donkere.
Das ook een leuk idee, gewoon je eigen varianten maken :Y
mag het weten
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:06:39 #111
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145572959
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:04 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
je wilt toc juist dat de slagroom zo lang mogelijk stijf blijft? :P
Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten ;)
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:08:46 #112
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145573042
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Das ook een leuk idee, gewoon je eigen varianten maken :Y
Het is ook echt lekkerder omdat er veel meer smaak aan zit. Eet maar eens een hap glucosestroop. Het is taai en smaakt behalve zoet compleet naar niks.
Neem een hap maplesyrup of bietenstroop en je ervaart naast zoet allerlei andere smaken, die smaken komen dus ook in je baksels. Zo werkt het ook met verschillende soorten meel, het geeft meer/andere smaak en structuur aan wat je bakt. Ik experimenteer zo veel mogelijk en er mislukt ook wel eens wat, maar ik heb bijvoorbeeld al speltoliebollen met einkorn gemaakt die we zelf veel lekkerder vonden dan 'normale' oliebollen :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145573059
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten ;)
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Dit ja. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145573074
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik wil vooral dat de slagroom geslagen room met een beetje suiker is, niet dat het vol zit met hardhouders, opstijfsel, emulgatoren of weet ik veel. Als de slagroom dan sneller inzakt dan moet je het niet zo ver van tevoren er op spuiten ;)
Ik geef veel meer om wat er in een product zit dan wat het functioneel doet. Mijn zelfgebakken brood is ook sneller oud dan dat van de supermarkt, maar ik voeg dan ook niets toe.
Klopt.. tis een afweging tussen puur natuur/naturel vs gemak/handigheidjes. Eigen brood verslaat super/bakkersbrood ala de warme bakker, eigen gemaakt brood staat voor mij op gelijke voet met het brood van een handjevol Parijse bakkers in NL. Maar zonder toevoegingen wordt dat idd donders snel oud, dus na afkoelen meteen in plakjes en de vriezer in :) Met slagroom niet anders, dat moet je gewoon last minute zo vers mogelijk opspuiten als het even kan ja.
mag het weten
  Moderator woensdag 15 oktober 2014 @ 17:34:14 #115
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145574120
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 17:09 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Klopt.. tis een afweging tussen puur natuur/naturel vs gemak/handigheidjes. Eigen brood verslaat super/bakkersbrood ala de warme bakker, eigen gemaakt brood staat voor mij op gelijke voet met het brood van een handjevol Parijse bakkers in NL. Maar zonder toevoegingen wordt dat idd donders snel oud, dus na afkoelen meteen in plakjes en de vriezer in :) Met slagroom niet anders, dat moet je gewoon last minute zo vers mogelijk opspuiten als het even kan ja.
Veel bakkers maken niets meer zelf, die bestellen zakken broodmix bij de groothandel en voegen alleen nog water, vloeibaar gist en soms zout toe, maar meestal zit zelfs dat er al in.
Het is allemaal zo nep geworden helaas.
Gelukkig zit hier in de buurt nog een bakker die zijn broden en broodjes zelf ontwikkelt en bakt. Zo heeft hij tomatendesembroodjes, zeewierbolletjes, brandnetelbolletjes en een hele rits aan zelfbedacht brood. Moet wel omdat ik niet altijd zin en tijd heb om zelf brood te bakken.
Maar inderdaad: zelf bakken betekent snel de vriezer in.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145616299
Snickerdoodles, maar dan met kardemom in plaats van kaneel, en een beetje chocolade erop:



[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 16-10-2014 21:08:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_145628438
Die zien er heerlijk uit!
A balanced diet is a cookie in each hand
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 08:47:39 #118
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_145628447
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 21:02 schreef minilot het volgende:
Snickerdoodles, maar dan met kardemom in plaats van kaneel, en een beetje chocolade erop:

[ afbeelding ]
wow lekker :9
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_145711874
Gisteren een mini-appeltaartje gebakken met mijn dochter, omdat ze beweerde dat haar knuffel jarig was (en ik dat wel een mooi excuus voor appeltaart vond :P)

  † In Memoriam † zondag 19 oktober 2014 @ 21:37:41 #120
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145715258
ik heb afgelopen vrijdag twee appeltaarten gebakken.
die zagen er zo uit

pi_145715424
Mooie appeltaarten jongens! :) Smaakten ze ook?
Hier ben ik zelf van plan om na de tentamens voor het eerst worteltaart te maken, dus als iemand nog een geweldig recept heeft... ;)
  † In Memoriam † zondag 19 oktober 2014 @ 21:43:40 #122
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145715624
ze vonden ze prima (ikzelf eet dat niet)
ik had er een als bedankje voor iemand die mijn fiets gerepareerd had
en de andere was voor de visite van het weekend.
het recept kwam van 24kitchen
pi_145716095
quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2014 21:40 schreef Grutsk het volgende:
Mooie appeltaarten jongens! :) Smaakten ze ook?
Hier ben ik zelf van plan om na de tentamens voor het eerst worteltaart te maken, dus als iemand nog een geweldig recept heeft... ;)
http://www.kitchentrials.(...)oroschs-carrot-cake/
Ik maak altijd deze. Lekker met nootjes en zit geen ananas of andere zooi doorheen.
Met de hand wortels raspen is trouwens echt niet leuk, dus probeer dat te vermijden :P
pi_145812098
quote:
1s.gif Op zondag 19 oktober 2014 21:53 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

http://www.kitchentrials.(...)oroschs-carrot-cake/
Ik maak altijd deze. Lekker met nootjes en zit geen ananas of andere zooi doorheen.
Met de hand wortels raspen is trouwens echt niet leuk, dus probeer dat te vermijden :P
Dankje, ik ga er dit weekend eens voor zitten!
pi_145864927
Heeft iemand wel eens tonic gebruikt in bakkels zodat het licht geeft bij black light?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')