abonnement Unibet Coolblue
pi_145865716
Vandaag voor het eerst sinds anderhalf jaar weer eens bananenbrood gemaakt.
De vorige keren mislukte het steeds hopeloos, het bleef te nat waardoor het geen brood werd.
Nu heb ik het recept gevolgd en een scheut extra bloem erin gedaan, maar dat tweede scheutje was kennelijk toch iets teveel :')
Hij is lekker, maar smaakt net ff teveel naar bloem.
Maargoed, hij is te doen, dus volgende keer gewoon minder bloem *O*
Mokkel met stuntstok
  donderdag 23 oktober 2014 @ 21:46:26 #127
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_145867670
Taartjes naar recept van de patisserieworkshops die ik vorig jaar heb gevolgd bij Robert van Beckhoven

http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:26:07 #128
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_145869813
Vraagje :9 De topping die meestal op cupcakes zit, is dat Creme Cheese? Hoe maken jullie dat goed? :o Wel eens zo'n basisrecept geprobeerd, maar het werd nooit als dat ik ze kocht in de zaakjes in de stad
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:27:04 #129
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_145869862
Morgen of overmorgen waarschijnlijk weer lekker pompoentaart maken. Is wel een must voor bij halloween. :D Wellicht wordt het deze keer pompoentaart met white chocolate chips oid. :9
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  † In Memoriam † donderdag 23 oktober 2014 @ 22:34:19 #130
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145870215
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:27 schreef richolio het volgende:
Morgen of overmorgen waarschijnlijk weer lekker pompoentaart maken. Is wel een must voor bij halloween. :D Wellicht wordt het deze keer pompoentaart met white chocolate chips oid. :9
ik heb ook wel eens pompoentaart gemaakt, maar die vond ik erg machtig.
welk recept heb jij?
pi_145870266
Morgen gevuld speculaas maken en kruidnootjes. Het speculaasdeeg en mijn eigen gemaakte amandelspijs staan al twee dagen in de koelkast in te trekken, morgen er maar na 3 dagen uit halen om te gaan verwerken tot het eindproduct :9 Zeker met de weersverandering + wintertijd dit weekend mag het weer vind ik O-)
mag het weten
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:41:50 #132
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_145870516
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:34 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb ook wel eens pompoentaart gemaakt, maar die vond ik erg machtig.
welk recept heb jij?
Oh god, dat weet ik niet meer. :P Ik ben weer even aan het rondkijken nu. Ik zie genoeg lekkers..

Pompoen blondies maken is ook wel leuk. http://www.pinterest.com/pin/224476362652366127/
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  † In Memoriam † donderdag 23 oktober 2014 @ 22:44:04 #133
37843 lady-wrb
kortaf
pi_145872248
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:26 schreef richolio het volgende:
Vraagje :9 De topping die meestal op cupcakes zit, is dat Creme Cheese? Hoe maken jullie dat goed? :o Wel eens zo'n basisrecept geprobeerd, maar het werd nooit als dat ik ze kocht in de zaakjes in de stad
meestal botercreme ;)
pi_145896263
Kruidnoten waren voornamelijk aangebrand -O- , gevulde speculaastaart is wel gelukt :9~
mag het weten
  Moderator vrijdag 24 oktober 2014 @ 18:42:46 #136
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145896461
Ik heb lavendelkoekjes en speculaaskoekjes klaar staan om gebakken te worden. Vorig weekend het deeg gemaakt, de hele week in de koelkast gelaten, nu gevormd en gesneden.
Het grootste deel vries ik (gevormd en wel) in, dan kan ik 'on demand' een kleine batch koekjes afbakken. Met een beetje mazzel zijn de smaken van de lavendel en speculaaskruiden nu heel goed ingetrokken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 24 oktober 2014 @ 18:45:08 #137
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145896524
Wat voor recept voor de lavendelkoekjes? :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145899108
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:44 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]

dit was mijn pompoentaart
Wat leuk gedaan!
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_145899130
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:46 schreef SV-tje het volgende:
Taartjes naar recept van de patisserieworkshops die ik vorig jaar heb gevolgd bij Robert van Beckhoven
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wauw, pro.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator vrijdag 24 oktober 2014 @ 20:00:35 #140
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145899195
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 18:45 schreef Isegrim het volgende:
Wat voor recept voor de lavendelkoekjes? :)
Ik heb het nu in het groot gemaakt, maar eigenlijk meel, snufje zout, suiker, boter, gedroogde lavendel, meer is het niet.
Omdat ik alles x3 deed heb ik ook 3 soorten meel gebruikt deze keer. Witte spelt, kamut en volkoren einkorn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145950421
Hoe lang kan je een worteltjestaart met glazuur ongeveer bewaren? Ik wil graag deze taart maken voor een verjaardagsfeestje zondag. Maar heb alleen donderdag tijd :(
pi_145987381
Stroopwafel cheesecake. :D Ik vond hem erg lekker, de bodem was wel wat plakkerig.

  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:14:09 #143
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145987465
Ingredients
10 stroopwafels

Ja, die moet je dan natuurlijk ook zelf maken, anders is het nog steeds nep.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145987545
Dan is het maar nep, het was wel lekker.
pi_145987726
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ingredients
10 stroopwafels

Ja, die moet je dan natuurlijk ook zelf maken, anders is het nog steeds nep.
Doe nou's niet zo zuur als mensen niet alles zelf van scratch maken, dat ding ziet er haske tof en lekker uit.
Mokkel met stuntstok
  maandag 27 oktober 2014 @ 10:25:34 #146
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145987766
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:04 schreef crazy-bert het volgende:
Hoe lang kan je een worteltjestaart met glazuur ongeveer bewaren? Ik wil graag deze taart maken voor een verjaardagsfeestje zondag. Maar heb alleen donderdag tijd :(
Invriezen? Anders lijkt het me wel wat lang.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:27:59 #147
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145987822
quote:
3s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:23 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Doe nou's niet zo zuur als mensen niet alles zelf van scratch maken, dat ding ziet er haske tof en lekker uit.
Fabriekskoek gebruiken :{w :{w
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145988042
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Fabriekskoek gebruiken :{w :{w
heb jij een koe op je balkon zodat je geen fabrieksmelk hoeft te gebruiken? :D
pi_145988064
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Fabriekskoek gebruiken :{w :{w
Dit is het baktopic, niet het ' maak hier alles van scratch en karn je eigen melk' -topic...
Mokkel met stuntstok
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:37:34 #150
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988084
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:36 schreef computergirl het volgende:

[..]

heb jij een koe op je balkon zodat je geen fabrieksmelk hoeft te gebruiken? :D
Melk en boter van de biologische boer om de hoek ^O^
Maar het ging meer om dat je iets zelf gaat maken en er dan kant en klare producten in gaat verwerken. Ik vind dat jammer, mag toch? Doe je het wel dan moet je dat vooral lekker doen. Als ik niet eens meer een mening mag hebben :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')